Competitie kampioenswedstrijd wedstrijd SCE B1 - Flevo Boys B3 zaterdag 28 maart 2015

KAMPIOENSWEDSTRIJD:

Competitiewedstrijd SCE B1 - Flevo Boys B3  Zaterdag 28 maart 2015

Het is wat, doordat vorige week Urk verloor van Tollebeek en SCE won van VWC, zou vandaag bij een overwinning op Flevo Boys het kampioenschap al binnen zijn, en dat 3 a 4 wedstrijden voor het eind van de competitie, maar goed dan moest er eerst wel gewonnen worden van de naaste concurrent Flevo Boys B3.

De opstelling vandaag:      Tim, Jason, Chris en Koen, Ian
                                               Lucas, Mark, Roy, Luuk
                                               Robin, Stefan

In de wissel:                         Natan, Mike, Merijn, Niels, Iwan en Han

De eerste actie komt van SCE een bal van Ian komt bij Luuk deze speelt de bal door op Robin, deze haalt uit, maar schiet ver over.
Een FB spits geeft Chris een duw, waardoor hij op de omheining klapt, op dat moment kan hij nog even verder. De verdediging van SCE laat een aanvaller van FB glippen, deze kan vrij schieten, maar vanaf de paal gaat de bal net naast doel, op dat moment zijn er 10 minuten gespeeld. In de 14e minuut krijgt SCE zijn eerste corner. Via Luuk komt de bal bij Jason en via verdediger FB krijgt SCE nieuwe corner.
Deze bal komt bij Mark hij schiet, de bal wordt nog net geblokt. In de 16e minuut moet Chris dan toch het veld verlaten, hij is te duizelig om verder te gaan en Natan neemt zijn plaats in. Dan zijn we in de 23e minuut aangekomen, Uit een kluts situatie kan de spits van FB de bal meenemen, hij legt de bal goed af op een medespits  en simpel schiet FB de 0-1 binnen, ja dit was een dreun voor SCE.
Roy wordt neergelegd een vrije trap volgt voor SCE. Lucas neemt de vrije trap en probeert rechtstreeks de bal te schieten, maar deze bal gaat over.  Roy geeft in de vervolgactie de bal op Luuk deze schiet, maar de bal gaat over. (Roy had je best zelf kunnen proberen). Het is weer de nr 7 van FB die Natan simpel passeert en komt tot een gevaarlijk schot, gelukkig geen tweede doelpunt tegen. Het valt allemaal nog niet mee, het tempo moet omhoog, maar nu nog de manier vinden. In de 30e minuut wisselen Natan en Jason van positie, maar ook Jason heeft moeite met de FB spits. En dan weer een vergissing in de verdediging van SCE, de bal zou zo het doel in kunnen gaan, maar gelukkig gebeurde het niet, een corner blijft over voor FB. Vlak voor rust nog even een mooie combinatie tussen Stefan, Robin en Luuk, een corner volgt nog voor SCE,  Mark krijgt dan nog een grote kans op de gelijkmaker de keeper van FB kan de bal nog net wegslaan, jammer maar de ruststand blijft 0-1.

2e Helft.

Stefan Jason en Natan gaan eruit, Niels Iwan en Merijn erin.
Gelijk in de 2e helft krijgt SCE een goeie mogelijkheid, maar de keeper blokt de bal nog net.
Niels zet een speler van FB aan de kant, en krijgt vrije trap tegen, Ian schiet de bal verkeerd weg, en de bal komt bij speler van FB, gelukkig pakt Tim de bal.
Binnen 1 minuut een vrije trap naar handsbal voor FB Tim vangt de bal even later nog een kans voor FB deze vliegt over het doel. In de 6e minuut neemt een spits van FB de bal mee, Tim weet de bal in eerste instantie te keren, maar in 2e instantie gaat de bal toch in het doel van SCE de stand jammerlijk maar echt waar is 0-2. Een ware domper. Dan een beste uitbraak van Merijn die de bal via de keeper tot corner weet te verwerken., echter komt geen doelpunt uit voort. In de 11e minuut wordt de bal aangespeeld tot bij Robin de keeper van FB lijkt de bal te hebben maar verslikt zich, Robin profiteert en daar is de 1-2. Ik weet niet wat er opeens gebeurde, maar het tempo en de druk worden ineens opgevoerd. Dan is het Iwan die de bal meeneemt , krijgt deze echter niet onder controle, een heel gedoe bij het doel van FB maar de gelijkmaker blijft uit. Een prachtige aanspeelbal van Lucas komt bij Merijn, via de keeper krijgt SCE weer een corner, Merijn neemt deze keer: komt geen doelpunt uit.
Dan vlak voor het 16 mtr gebied maakt Koen een nuttige overtreding op een spits van FB, maar deze bal gaat via verdediging van SCE over. Uit de daaropvolgende corner komt geen grotere narigheid.
Weer een prachtige voorzet van Lucas op Iwan, deze komt bijna tot een doelpunt, hij schiet te zacht en de keeper vangt simpel (deze had beter afgegeven kunnen worden). In de 25e minuut komt Han voor Luuk  Even later komt een spits van FB eruit en passeert de volledige verdediging  en het is Tim die op formidabele wijze de 1-3 weet te voorkomen. Inmiddels aan de andere kant, zien we dat Joris te ver uit zijn doel komt, Iwan denkt te profiteren, maar komt niet tot een beslissend schot De druk wordt groter
Mark neemt een vrije trap vlak voor penaltygebied van FB, maar de keeper vangt de bal.
Mike komt erin, Roy gaat eruit. Inmiddels zijn we aangekomen in de 32e minuut,  er gaat een lange bal naar voren en dan gaat het erom wie is er eerder de keeper of Iwan , het is Iwan die the battle wint, want hij schiet de 2-2 binnen goed gedaan jochie. Nu nog 8 minuten te gaan er zal wel veel tijd bijkomen, want het aantal overtredingen is niet misselijk.  Koen gebruikt weer de vrije trap naar voren, Han komt in balbezit, schiet maar de bal gaat naast. Nog 3 officiele minuten, FB moet toch onder de indruk zijn, want de druk van SCE is nu wel erg groot . Een verdediger van FB schiet uit pure wanhoop de bal tot ingooi. Jason krijgt de bal aangespeeld en komt tot schot de keeper weet de bal nog net weg te stompen. Een corner genomen door Mike komt bij Merijn en zeer slim rustig en doordacht prikt Merijn in de 40e minuut de bal erin en door al dat knokken staan we op 3-2, de landstitel is bijna binnen.
In de 42e minuut krijgt FB nog een ingooi ,de bal komt tot de achterlijn en dat was het.
Dan zijn we in de 44e en 45e minuut, Koen moet nog even flink aan de bak en weet nog net de 3-3 te voorkomen. In de 47e minuut is het bijna Han die de 4-2 er in schiet maar de keeper FB vangt.
En dan en dan en dan, is het minuut 48 de scheidsrechter blaast op zijn fluit. En de overwinning is een feit, met een fantastische inzet, druk in de 2e helft is het B1 dan toch gelukt de overwinning uit het vuur te slepen, fantastisch een zeer enerverende wedstrijd, maar het kampioenschap is daar, de champagne ontbrak natuurlijk niet, en met wat voor ontspannen gevoel kunnen we a.s vrijdag afreizen naar Duitsland voor het internationale toernooi. Sjapo mannen van harte gefeliciteerd, tot vrijdag.
Een terechte kampioen dat kunnen we rustig stellen.