Verslag sc Emmeloord 2 - HODO 2

sc Emmeloord  2  -  H.O.D.O. 2     4  -  1    (  1  -  0  )

In een ongekende entourage is het 2e elftal van sc Emmeloord naar de reserve eerste klasse Noord gepromoveerd.
Op het gezellige en goedgevulde sportpark van vv Steenwijk wonnen de Emmeloorders met 4 - 1 van het Drentse HODO 2 uit Hollandscheveld.
Er waren ruim 300 toeschouwers ( waarvan 200 uit Emmeloord ) op deze finalewedstrijd in Steenwijk afgekomen.
Na een aarzelend en nerveuze beginfase kreeg die sluwe oude vos Dennis Lanters het plotseling weer op zijn heupen door in de 12e minuut een fraaie soloactie doeltreffend af te ronden.
Tegenstander HODO gaf zich niet zomaar gewonnen en probeerde wat plaagstootjes en speldenprikjes uit te delen, maar de verdediging van sc Emmeloord gaf weinig weg.
Halverwege de eerste helft moest doelman Frank v/d Werf tweemaal in actie komen om HODO aanvallers Jordi Pieters en Jarno Uiterwijk van het scoren te houden, maar daarna herpakten de Emmeloorders zich weer. De beslissing viel in een zinderende tweede helft met prachtige doelpunten van Dennis Lanters ( raketinslag ) en Rudy de Jonge ( subtiel lobje ) waarna HODO nog iets terug kon doen.
Na de 3 - 1 van Dennis Neutel volgde er nog een alles of niets offensief van HODO, maar het slotakkoord was voor Jaap Jonker met het slagroom op de taart voor de 4 - 1 eindstand.
Assistenttrainer Duco Pater kan nu met een gerust hart zijn vakantie voortzetten, want de mannen van Douwe Boomsma en Bob Groenhof hebben de klus geklaard.
Na afloop volgde er een totale ontlading en brak er een enorm feest los want het is sc Emmeloord 2 voor de tweede keer op rij gelukt om te promoveren.

Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: De fakkels van vakkie B1, het blauwe legioen, Black Phantom Frank v/d Werf, Asian Dynamite Kenneth Olaer, Lonely Warrior Remco Brus, Classical touch Martin Holtmaat, The Boomerang Koen Boneschansker, Iron curtain Boudewijn Gordijn, Enfant Terrible Sjors Hendrikse, Magic Virtuoso Rudy de Jonge, The Blue Pearl Jaap Jonker, Turbo brainstormer Robbin Willemsen, The old nasty Fox Dennis Lanters, Wervelwind Adri Nugter, Solidrock Joris Vermaat, Thunderclap Remco Jonkman, Pinchhitter Guido Vissers, Blue Giant Melvin Bos, Stofzuiger Hans Langedijk en het afscheid van secret weapon Bjorn Elijzen.

De opstelling van sc Emmeloord 2:
Frank v/d Werf, Kenneth Olaer ( 44e Bjorn Elijzen ), Remco Brus ( 90e Joris Vermaat ), Martin Holtmaat, Koen Boneschansker, Boudewijn Gordijn, Sjors Hendrikse, Rudy de Jonge ( 67e Adri Nugter ), Jaap Jonker, Robbin Willemsen & Dennis Lanters.
Geblesseerd: Remco Jonkman, Hans Langedijk & Guido Vissers.
Afwezig: Assistenttrainer Duco Pater ( vakantie )
Trainer: Douwe Boomsma
Teammanager: Bob Groenhof
Toeschouwers: 300

In aanloop naar deze finale wisten de Blauwen op indrukwekkende wijze Zuidwolde 2 en FC Harlingen 2 opzij te zetten.
Vooraf was de spanning om te snijden en straalde de adrenaline van de gezichten af. Er waren veel supporters naar Steenwijk gekomen en Vakkie B1 ging helemaal uit zijn dak toen de spelers begeleid door prachtige lichtfakkels het veld betraden.
Beide teams begonnen erg nerveus aan deze wedstrijd waarbij HODO het initiatief probeerde te nemen.
De gasten uit Hollandscheveld lieten meteen hun aanvallende intenties zien en zochten aansluiting met de flanken.
Een poging van HODO speler Jordi Pieters zeilde rakelings over waarna voorzetten van Matthijs Coelingh en Dennis Neutel werden onderschept.
Met name HODO aanvaller Jordi Pieters had enkele verrassende acties in huis, maar de verdediging van sc Emmeloord gaf geen krimp.
Gaandeweg gooide sc Emmeloord alle schroom van zich af en leverde snelle acties van Kenneth Olaer en Dennis Lanters twee corners op.
Uit een corner van Sjors Hendrikse nam Martin Holtmaat de bal op zijn pantoffel, maar zijn inzet ging naast het doel.
In de 12e minuut kreeg die sluwe oude vos het op zijn heupen en zorgde Dennis Lanters met een ouderwetse rush voor de bevrijdende 1 - 0 voorsprong. Hier ging een onderschepping aan vooraf waarna Dennis Lanters zich in eerste instantie leek vast te lopen, maar op wilskracht bleef de bal in zijn bezit en scoorde Dennis Lanters beheerst de 1 - 0.
Kort hierop lanceerde Dennis Lanters met een vlijmscherp steekballetje Rudy de Jonge, maar diens voorzet werd onderschept.
Er brak nu een rommelige en slordige fase aan waarbij beide teams moeite hadden om het spel te maken.
Tegenstander HODO probeerde via Dennis Neutel, Jarno Uiterwijk & Jordi Pieters plaagstootjes uit te delen.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Frank v/d Werf in actie komen waarna de Drentse storm weer ging liggen.
Bij sc Emmeloord ontpopte middenvelder Robbin Willemsen zich als de grote aanjager en dieselmotor op het middenveld waarna het weer beter ging lopen. Met een subtiel steekballetje werd Rudy de Jonge op avontuur gestuurd, maar HODO doelman Patrick de Vos greep net op tijd in. Vlak voor rust kwam HODO weer opzetten, maar verdediger Boudewijn Gordijn stond op de goede plek om het steekballetje van Wesley Annen op Matthijs Coelingh te onderscheppen.
Plotseling werd het stil op de tribune en hielden alle blauwe supporters op met zingen want verdediger Kenneth Olear bleef geblesseerd op het veld liggen. Onze Asian Dynamite speelde een puike partij en was dit hele seizoen al een rots in de branding, maar kon nu niet meer verder.
Dit was een flinke tegenvaller voor Kenneth en het hele team, maar Trainer Douwe Boomsma bracht nu het geheime wapen Bjorn Elijzen in de ploeg. Het was tevens de laatste wedstrijd voor Bjorn Elijzen die volgend seizoen als jeugdtrainer doorgaat bij sc Emmeloord.
In de 45e minuut was er nog een wapenfeit te melden toen een corner van Dennis Lanters door Koen Boneschansker werd naastgekopt.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord ging iedereen aan de koffie.

De Emmeloorders begonnen fanatiek en furieus aan de tweede helft en kregen meteen twee goede kansen om het duel op slot te gooien.
Een steekballetje van Rudy de Jonge op Dennis Lanters had een beter lot verdiend, maar de inzet van Dennis Lanters werd ternauwernood van de lijn gehaald. Een indraaiende corner van Dennis Lanters schampte bovenkant lat en een doelpunt van Rudy de Jonge werd wegens buitenspel afgekeurd.
In de 55e minuut kroop HODO weer uit zijn schulp en moest doelman Frank v/d Werf volop aan de bak om inzetten van Sander Seinen en Dennis Neutel onschadelijk te maken.
Heel eventjes kraakte en piepte het in de Emmeloordse verdediging, maar onder aanvoering van Remco Brus, Martin Holtmaat en Koen Boneschansker hielden de Blauwen stand.
In de 58e minuut sloop die sluwe oude vos weer uit zijn hol en kleurden zijn ogen plotseling blauw toen Dennis Lanters een hoogstandje liet zien bij de achterlijn. Op onnavolgbare wijze draaide Dennis Lanters bij zijn tegenstander weg om vanuit een onmogelijke hoek de bal hard en hoog in het dak van het doel te schieten voor de verlossende 2 - 0 voor sc Emmeloord. Het schot leek onderweg nog te worden getoucheerd, maar dit maakte de ontlading er niet minder op.
Het hek was nu van de dam en pogingen van Robbin Willemsen en Jaap Jonker werden met moeite geblokt en weggewerkt.
In de 64e minuut stuurde Dennis Lanters met een vlijmscherpe pass Rudy de Jonge op avontuur die vervolgens met een subtiel lobje op fabuleuze de 3 - 0 wist aan te tekenen. Het publiek ging nu helemaal uit zijn dak en Vakkie B1 barste uit zijn voegen want dit kon niet meer misgaan.
Onder luid applaus kreeg balvirtuoos Rudy de Jonge zijn publiekswissel waarna wervelwind Adri Nugter zijn opwachting mocht maken.
Toch gaven de Drenten zich nog steeds niet gewonnen en bleef men proberen een treffer te forceren en deze zou er in de 72e minuut komen.
Met een strakke schuiver in de hoek scoorde HODO speler Dennis Neutel de 3 - 1 aansluitingstreffer waarna er nog een Drentse wanhoopsoffensief zou volgen.
Een inzet van Jordi Pieters spatte via buitenkant paal uiteen waarna Dennis Neutel en Jarno Uiterwijk doelman Frank v/d Werf op hun weg vonden. Iedereen moest aan het Nederlands Elftal denken, maar zover zou het gelukkig niet komen. Dit waren de laatste stuiptrekkingen van HODO want het slotakkoord was voor sc Emmeloord.
Trainer Douwe Boomsma liet nu van zich horen en zette het team meteen weer op scherp.
Nadat eerst een vrije trap van Dennis Lanters rakelings over zeilde volgde in de 84e minuut de definitieve ontknoping van deze finale.
Na een flitsende eentwee tussen Adri Nugter en Dennis Lanters scoorde onze Blauwe Parel Jaap Jonker de 4 - 1 en barste het feest los.
Er volgde een totale ontlading in het Blauwe kamp want het 2e elftal van sc Emmeloord is naar de reserve 1e klasse Noord gepromoveerd.
Het geheime wapen Bjorn Elijzen had zich geen mooiere afscheid kunnen wensen.

Dit is een opmerkelijke prestatie van dit team om voor de tweede keer op rij te promoveren. Bij trainer Douwe Boomsma was de ontroering van zijn gezicht af te lezen want door gezondsheidsproblemen moest hij menige wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.
De laatste weken was Douwe weer terug op zijn post en dit was meteen goed te merken.
Verder verdienen assistenttrainer Duco Pater en Teammanager Bob Groenhof een groot compliment voor de manier hoe zij het team door een moeilijke fase hebben geloodst.
Man of the match: Dennis Lanters.

Ik wens het 2e elftal van sc Emmeloord een geweldig feest toe en we zien elkaar weer terug in het nieuwe seizoen.

Henk de Graaf toernooi E3

Zaterdag 6 juni 2015: Henk de Graaf toernooi
SCE E3 was ingedeeld in poule: 1E pupillen, samen met: SCE E1, Flevo Boys E2, Flevo Boys E4, Creil E2 en Flevo Boys E7.

In tegenstelling tot vorige week, werkten de weergoden vandaag mee; het was een prachtig zonnige dag, niet te warm, precies goed!
Al weer voor de 33e keer werd dit toernooi – dat de naam draagt van dé ultieme vrijwilliger van SCE: Henk de Graaf – georganiseerd en wederom was de belangstelling overweldigend.

Wij waren (zoals boven is te zien) ingedeeld in een stevige poule! Dus we waren gewaarschuwd.
Daarbij kwam nog, dat Wouter last had van een blessure, die hij vorige week had opgelopen.
Een gevoelige klap vooraf voor ons team.

Maar vol goede moed en met een enorme strijdlust begonnen we aan het toernooi.
Om 9:15u was de aftrap van onze eerste wedstrijd. We kregen Flevo Boys E7 tegenover ons en dat was meteen al raak. Er werd stevig gevoetbald, de teams waren aan elkaar gewaagd en dat betekende dan ook, dat aan beide zijden er aanvallen werden ingezet, die steeds weer werden afgeslagen door de achterhoede van de tegenstander. Na 13 minuten werd er afgefloten, zonder dat er ook maar één doelpunt werd gemaakt. Eindstand: 0 – 0
Een uurtje later moesten we spelen tegen Flevo Boys E2!
Was E7 aan ons gewaagd, E2 was duidelijk een maatje te groot voor ons. Deze ploeg was in staat om ons volledig in te maken. Het aantal doelpunten, dat dit team tegen ons zou kunnen maken, zou best tussen de 7 en 10 stuks kunnen liggen. Doordat wij echter vochten als leeuwen (en een leeuwin), wisten we de schade te beperken tot 4 doelpunten. Eindstand: 0 – 4
Om 10:45u kregen we (wederom) met een team van Creil te maken, dit keer E2. Zij waren ongeveer even sterk als ons. Halverwege waren ze in staat om een goal te maken. Ondanks de strijd voorin, waarbij onze voorhoede zijn uiterste best deed, lukte het niet de gelijkmaker te scoren, die hadden we wel verdiend. Eindstand: 0 - 1

Waar we al bang voor waren, leek wel uit te komen: de tegenstanders in deze poule waren gewoon wat sterker dan ons. Maar ondanks dat, ging ons team er toch steeds weer voor de volle 100% tegen aan!

Om 11:45u was de voorlaatste wedstrijd tegen onze ‘zuster’ SCE E1. Dat werd een mooie pot, maar helaas wisten zij onze ‘zwakke plekken’….. E1 won de wedstrijd met 0 -2
Voor de laatste wedstrijd werd nog een tactische wissel gemaakt (Cilessen – Eh, sorry: Jeremiah als spits en Nick in het doel.
Deze laatste wedstrijd was tegen Flevo Boys E4. Ook hier werd weer hard gevochten, maar bij het eindsignaal bleek dat we ook hier puntloos zijn gebleven: 0 -2

Het was een leuk toernooi, mooi weer en er werd hard gewerkt. Jammer, dat er niet is gescoord (door ons), maar dat was geen schande. E3 heeft wel weer laten zien, dat ze kunnen vechten en niet opgeven!
Tenslotte kwam het team nog met een verrassing in de vorm van een soort diploma voor alle spelers in de vorm van een gesealde foto met een persoonlijke ‘erkenning’.
Een heel leuk gebaar van de trainers/begeleiders, die er toch al voor gezorgd hebben, dat onze (klein-)kinderen een fantastisch seizoen hebben gehad.
Een groot compliment en dankbetuiging aan dit leidersteam is dan ook welgemeend!

Jeremiah’s opa

Kidsclub Sportclub Emmeloord gaat competitie spelen

verslag Tiendorpentoernooi F3 pupillen 30 mei 2015‏

-->
Onze kampioenen stonden zaterdagochtend 8:15 met frisse moed klaar op het parkeerterrein van SC Emmeloord.
Het was nog even wachten op Alban, maar gelukkig was hij er net op tijd bij en konden we compleet afreizen naar Tollebeek.
Het weer werd wel steeds slechter en de regen nam steeds meer toe.
Dit weerhield onze spelers er niet van de eerste wedstrijd tegen Flevoboys Fa direct fel te starten.
Sverre bracht SCE op 1-0 maar minuten later wist Flevoboys door een onoplettende scheidsrechter 1-1 te maken.
Hij zag namelijk niet dat onze dribbelaar Nick geblesseerd op de grond lag.
De 2e wedstrijd was tegen Tonego F3. Resultaat: 2-0. Doelpuntenmaker: Sverre (2x).
Ondertussen werd het weer steeds mooier, steeds meer zon!
Onze derde wedstrijd tegen Creil F3 was een belangrijke. Alban bracht ons op 1-0 maar het werd nog erg spannend.
De zwart-gelen van Creil zetten SCE erg onder druk en passeerden onze sterke verdedigers Jesper en Björn.. en zelfs keeper Janitha, 1-1.. dachten we.
Dachten we, want opeens was daar Björn: met een onmogelijke redding blokkeerde hij de niet-te-missen inzet van Creil en wonnen we de wedstrijd in plaats van een gelijkspel. Deze redding kon nog wel eens een belangrijk zijn geweest, spraken we al.
De returns hadden bijna hetzelfde verloop. Tegen Flevoboys werd het weer 1-1 door een goal van Alban.
Tegen Tonego wonnen we weer met 2-0 door doelpunten van Bassim en Alban.
En tegen Creil werd het ditmaal toch een gelijkspel, 0-0. Je kon zien dat onze kampioenen alles hadden gegeven en daarom erg moe waren.
Alle punten bij elkaar opgeteld hadden wij er 12, Flevoboys 11, Creil 8 en Tonego 1.
Onze jongens en meid kregen wéér een beker mee. Klasse allemaal!
Volgende week wacht ons een 2e toernooi met o.a. SCE F2. Dat wordt een zware kluif, alleen met goed (uit)verdedigen en veel overspelen maken we een kans. De bal blijft gelukkig rond!