SC Emeloord 8- Ijhorst 3 5-2

28-10-2012 - Een prachtige middag, zonnetje windje, en dus misschien wel een mooie pot voetbal tussen het 8e nummer 3 op de ranglijst, en ijhorst de nummer laatst. Het moest dus op papier een makkie worden, maar alles en iedereen die het 8e een warm hart toedraagt kwamen bedrogen uit. Binnen 1 minuut een fout achterin bij emmeloord en de 0-1 was een feit. Misschien had het te maken met de klok die een uur teruggezet was. Daarna nam het 8e het heft in handen en 10 minuten later was het al 2-1 voor emmeloord. Daarna was de wedstrijd niet echt spectaculair om te zien, en waren sommige spelers van het 8e met hun hoofd bij feyenoord-ajax en ging men zelfs juichen toen de stand 0-1 voor de amsterdammers was geworden. De 3-1 viel vlak voor rust, en de winst was al binnen dacht men. In blessuretijd werd het 3-2 door weer een fout in de verdediging van sce. Na de rust werd het spel niet beter, en het was maar goed ook, dat ijhorst er helemaal niks van bakte, anders was het nog spannend geworden. Gelukkig voor het 8e werd er in de laatste 10 minuten nog 2x gescoord door emmeloord, waardoor de eindstand op 5-2 kwam. Een wedstrijd om heeeeeel snel te vergeten, wel 3 punten gelukkig. Donderdag maar goed trainen mannen, want ik heb wel mooiere wedstrijden gezien van jullie.
Groet een supporter.

Emmeloord F2 - Nagele F2

27-10-2012 - De wedstrijd barste op deze koude ochtend los met 7 van onze spelers, geen wissels vandaag. De wedstrijd begon en Meije maakte door een prachtige actie al snel 1-0. Er werd goed overgespeeld, Sam kreeg een voorzet van Bram en scoorde ook. Er kwam wel wat reactie terug van Nagele, maar daar had de F2 verdediging geen problemen mee. Koen,Dani,en Mathijn werkten de bal weer netjes na voren, zodat Sam hem ditmaal er weer loei hard in knalde. Meije scoort vlot erna alweer door het goede overspelen van Bram en Sam. Dani maakte een hoekschop zoals het hoort en Mathijn scoort. In de rust was het al 6-0 . De tweede helft begint gelijk met een hoekschop voor sce, Dani neemt hem en ja hoor dit maal Bram die de bal  netjes in het hoekje werkt. En zo regende het doelpunten. Maar toch was de concentratie even weg bij  de verdediging van ons team en scoorde nagele 1 maal . Remco onze keeper had het rustig 4 schoten werden er gelost waarvan er 3 werden gestopt door onze topper!!! 11-1 werd de eindstand F2 super gespeeld jullie zijn goed bezig, een echt team vandaag weer!!!!

Promotie filmpje



26/10/2012 - Marcel en Denny van der Zee hebben een promo filmpje gemaakt voor de kidsclub, als je wilt zien wie deze aanstormende talenten zijn klik dan hier

Competitiewedstrijd Steenwijk C1 - SCE C1 zaterdag 27 oktober 2012

27-10-2012 - Vandaag stond de wedstrijd Steenwijk C1  - SCE C1 op het programma, Via een prachtig slingerweggetje in een prachtige polonaise vertrokken we met een 6 tal auto’s.  De aftrap was 12.15 uur. Al vanaf het begin was het duidelijk, dat er met deze scheidsrechter niet te sollen was. In de 4e minuut geeft Mark vanaf eigen helft een prachtige pass op Jason, deze neemt vervolgens de bal mee en scoort de 0-1 voor SCE.  3 Minuten later is het Olav,  die de bal voorzet op Luuk, helaas Luuk komt er net niet bij. In de 11e minuut is het Steenwijk, die de bal net naast de goal van onze goallie Tim schiet. Dan opeens is onze verdediging verschrikkelijk slordig en staan te schutteren, Steenwijk weet dit goed uit te buiten en maken vervolgens simpel de 1-1 in de 12e minuut.
In de 21e minuut  is de doorgang voor Luuk gesperd, en een vrije trap vlak voor de 11 meter wordt gegeven aan SCE., maar de keeper vangt simpel de bal. Even later wordt de bal scherp gespeeld op Jason, maar deze kon er net niet bij.. Dan is het Niels die de bal bij Luuk brengt, maar helaas wordt er voor buitenspel gefloten. Dit wordt 1 minuut later nog eens over gedaan, helaas Luuk maakte geen gebruik van de mogelijkheid. Stefan komt erin voor Lucas die geblesseerd uitvalt. Vlak voor tijd krijgt Olav Een dot van een kans om SCE op voorsprong te brengen , maar de uitgelezen kans wordt niet benut en de bal wordt naast geschoten. De russtand is 1-1.
Nu hopen dat SCE in de 2e helft voor de feiten uitloopt en niet achter de feiten aanholt, In de 3e minuut gaat het bijna fout voor SCE, Steenwiik schiet gelukkig de bal over het doel. Irene komt er in voor Jason. Steenwijk krijgt tot 2x toe een vrije trap voor het penalty gebied van SCE, maar alle ballen vliegen over.  Even later passeert Olav een aantal poppetjes en schiet de Bal naar Luuk, maar wordt weer eens neergehaald, De vrije trap wordt genomen door Olav, maar de keeper ving ook deze bal gemakkelijk. Weer even later een pracht voorzet van Jeroen op Irene, helaas niet afgerond met een doelpunt. Dan een prachtig driehoekje tussen Jeroen, Irene en Stefan, de laatste krijgt de bal niet onder controle. Dan is het Stefan die een super voorzet geeft op Irene , helaas ook deze bal ging naast. De nr 6 van Steenwijk begint steeds meer te schoffelen op onze spelers. Een vrije trap wordt genomen door Justin, maar het mocht vandaag allemaal niet lukken . Dan is Melvin aan de beurt wordt ook neer geschoffeld, en Jacob zegt dan nog maar eens dat hij de scheidsrechter van de 1e helft terug wil, (deze was namelijk in de rust gewisseld a.g.v. enkelblessure). Vlak voor tijd maakt Jeroen nog een weergaloze redding voor SCE. 2 Minuten voor tijd heeft SCE een super mogelijkheid op de 1-2, maar de scheidsrechter fluit voor buitenspel, dit was niet zo,  maar goed.  Ook Irene geeft nog een prima voorzet op Luuk, Luuk tikt de bal net iets te ver vooruit, en kon er niet meer bij. Dan is het bijna 2-1 voor Steenwijk, als het kleinste mannetje van hun team snoeihard uithaalt, maar Tim weet de bal nog net over het doel te liften. 1 minuut voor tijd wordt de nr 6 van Steenwijk van het veld verwijderd, agv een wel zeer grote mond. Dan wordt het SCE nog bijna fataal, als Tim op onverklaarbare wijze de bal niet goed uitschiet, maar gelukkig dit kwam toch goed. En vlak voor het eindsignaal geeft Stefan een sublieme pass op Irene, deze heeft de bal
gewoon voor het inschieten , maar de bal verdwijnt naast het doel in plaats in het doel, zonde zonde. Dan klinkt het eindsignaal en het eerste punt is binnen voor SCE, en we staan niet meer onderaan. Als we vandaag wat beter hadden gespeeld, en wat attenter waren geweest, hadden we hier meer punten kunnen halen, maar gezien de speelwijze van vandaag is de 1-1 wel een terechte uitslag.
Trouwe supporter

Oefenwedstrijd VENO C1 - SCE C1 zaterdag 20 oktober 2012

20-10-2012 - Vandaag stond de oefenwedstrijd op het programma tegen VENO C1. Gelijk in de 3e minuut neemt Stefan -een corner voor SCE speelt de bal simpel naar Luuk toe, deze geeft de bal weer terug op Stefan en met een snoeihard schot belandt de bal  in de rechter bovenhoek 0-1 voor SCE. We zien vandaag een zeer gretig SCE , een mooie combinatie tussen Mark en Olav die vervolgens een voorzet geeft op de vrijstaande Luuk, deze omzeilt nog even een mannetje van VENO  en pats de 0-2 is raak in de 9e minuut. SCE is duidelijk de bovenliggende club. Mark neemt vanaf de middellijn de bal mee, en speelt ook even een mannetje uit , hij zet de bal voor op Olav , deze passeert op zijn beurt nog een verdediger  en ook de 0-3 wordt keurig en beheerst door Olav binnengetikt in de 16e minuut. Er is dan een spaarzame uitbraak van Veno, wat nog een corner oplevert, maar dit levert voor Veno niets op. Even later een mooie bal van Stefan op Olav, deze krijgt de bal net niet onder controle, maar het kan ook niet altijd feest zijn vandaag. Mark kapt even later een aantal verdedigers uit en kan uithalen, maar hij wordt met een schouderduw
neergehaald, de scheids vond dit geen overtreding. Bij Niels worden vervolgens een paar noppen op zijn been geplant, maar deze bikkel kan gewoon doorgaan. Vervolgens staan Damian, Melvin en Jason prima te verdedigen. Een onmogelijke bal, weet Mark door veel druk te zetten terug te veroveren  en dat is nou iets wat we graag willen zien. Mark houdt balbezit omzeilt nog een verdediger, had daarna moeten afspelen, maar schiet zelf , de bal belandt in het zijnet. Dan is het Niels die een beste pass op Olav geeft , deze kop net naast. Vervolgens een mooie driehoekje met Jeroen Niels en Mark. Deze bal komt bij Jason neemt de bal mee, maar de bal wordt tot corner verwerkt. Ruststand 0-3.
Dan denk je in de rust, dit is zeer strelend voor het oog, wat zal het vervolg zijn. Het is de 3e minuut is het toch VENO dat de bal verovert, bal niet klemvast door Tim en de  1-3 is daar. In de 5e minuut is het weer raak de 2-3 wordt ook gescoord door VENO, de verdediging van SCE is de kluts totaal kwijt. Hoe kon dit gebeuren, nu maar weer voetballen. De nr 8 van VENO is snel maar ook gemeen, en heeft Olav in de kladden, een vrije trap volgt. Dan is het Jason die in de 17e minuut wordt neergehaald in het strafschopgebied een penalty volgt. Justin neemt deze en dwars door het midden schiet hij de 2-4 binnen.  Even later krijgt Veno vlak voor het penaltygebied van SCE een vrije trap, de bal gaat maar net naast. In de 20e minuut neemt Luuk de bal mee, en zet de bal prima voor op Olav, deze haalt uit en schiet op de paal van VENO zonde. Een minuut later is het Stefan die prima voorzet op Luuk deze geeft de bal voor op Niels komt helaas niet uit, maar dit was wel een flitsende actie. Een vrije trap van Stefan komt bij Niels deze haalt vernietigend uit, maar de bal gaat over, jammer. Lucas komt alleen voor de keeper en wordt gehaakt, denk je aan een penalty, maar deze wordt niet gegeven. Dan is daar weer de snelle nr 8 van Veno, die eerst de bal op Tim schiet, die deze nog weet te keren vervolgens in de rebound komt de bal tegen de lat van SCE, vervolgens komt de bal weer in het veld en uiteindelijk ligt de 3-4 er dan toch in. Vlak voor tijd krijgt Jason nog via een beste voorzet van  Olav de bal, kan de bal net niet belopen en komt bij Veno terecht. Uiteindelijk wint SCE de wedstrijd met 3-4. Hard gewerkt met elkaar, tot volgende week.

Trouwe supporter

Jubbega 3 - SC Emmeloord 4

21-10-2012 - Vandaag hadden wij een bekerwedstrijd tegen Jubbega 3, omdat zij in dezelfde klasse uitkomen als wij hadden we de hoop om een rondje verder te komen. Deze illusie werd ons al snel ontnomen.Jubbega bleek een zeer goed voetballende ploeg die ons al snel van het kasje naar de muur stuurde. Met de rust was er dan ook al een stand van 5-0 op het bord. In de rust een lekker bakje thee en na elkaar uitsprekend de tweede helft er nog iets goeds van te maken, gingen we weer van start. Het ging dan ook iets beter en we creerden nu zelf ook wel eens kansjes. Dit resulteerde in een fantastisch uitgespeelde goal van Joop. Daarna zette Jubbega weer even aan en kwamen ze al dicht bij goal 10. Mourad maakte met een mooie stifbal nog onze tweede goal. Vandaag dus dik verloren van een goede tegenstander, conclusie we liggen dus eens vroeg uit de beker. Nu kunnen we ons volledig richten op de comp. en aankomende zondag is dat Kraggenburg. Hopelijk pakken we 3 punten zodat we in de comp. leuk mee blijven doen. Dus deze wedstrijd snel vergeten en zondag weer snel rechtzetten met veel inzet.
arnold

Flevoboys E9 - SCE E2

20-10-2012 -   Zaterdag 20 oktober stond de inhaalwedstrijd ingepland voor de E2. Aangezien Thomas geblesseerd was hadden we twee spelers van de E3 in de gelederen Lorenzo & Jair. We begonnen de wedstrijd met de vaste waarden van de E2 Lennart op de goal Tristan linksachter idriss rechtsachter Jurre midmid Mick rechtsvoor  Soufiane liksvoor en Jesco in de spits Flevoboys maakte gelijk na de aftrap duidelijk dat ze wilden winnen en gingen volop in de aanval de verdedigers hadden hun handen vol en gelukkig was Lennart in vorm hij redde een paar keer knap Helaas scoorde de Boys wel zodat we 1-0 achter kwamen SCE liet de kopjes niet hangen en begonnen weer te voetballen zoals ze zo goed kunnen als een team  Mooie aanvallen van SCE volgde elkaar op de 1-1 hing in de lucht en dat was ook wat er even later gebeurde een mooie pas van djurre naar Mick die met een mooi steekpass Soefiane bereikte deze scoorde beheerst de 1-1 in.
Daarna kwam flevoboys nog een keer langszij 2-1  dit was het teken voor de E2 om extra gas te geven Lorenzo die rechtsachterin een berepot stond te voetballen en liet zien dat hij net zo goed in de E2 mee kan draaien  veroverde de bal speelde naar Tristan die Djurre aanspeelde deze ging de een twee aan met Soefianne en gaf de bal mooi voor Mick was naar de tweede paal geschoven en scoorde de gelijkmaker 2-2
Daarna liep Emmeloord uit wel met hulp van de Flevoboys want een eigen goal betekende de 2-3 voorsprong  Emmeloord bleef combineren en via Jair  kwam de bal voor de linkervoet van Soefianne welke met een bekeken afstandschot de flevokeeper kansloos liet 2-4 dit was dan ook de ruststand.
Na rust leek het even fout te gaan Flevoboys maakte de aansluitingstreffer 3-4 SCE liet dit natuurlijk niet gebeuren en speelde rustig hun eigen spel de combinatie werden steeds mooier weer een pas van achteruit nu door idriss naar Soefiane  Welke mooi voorgaf weer was het Mick die naar de tweede paal kwam en met een geweldige volley de marge weer op twee zetten 3-5 . Daarna was het weer soefianne die de bal van Jesco kreeg en verwoestend uithaalde 3-6   door miscommunicatie in de verdediging scoorde Fleboys nog een keer 4-6 Hierna was het weer  SCE eerst weer een goal van Soefiane  welke mooi vrij werd gespeeld door Djurre die heerste over het midden veld 3-7
De mooiste goal was van Tristan die van achteruit was opgestoomd de bal op het middenveld kreeg en na een korte dribbel een paar meter van de 16 met een geweldige pegel over de flevokeeper heenschoot  eindstand 4-8

Als gelegenheidscoach vandaag een hele mooie wedstrijd gezien er werd heel mooi gecombineerd en geknokt voor de ballen mannen blijf zo doorgaan          

SCE 4 - Ruinerwold 3

14-10-2012 -  moesten we thuis aantreden tegen Ruinewold 3. Het was tijdens de warming-up erg regenachtig, waardoor deze niet al te best verliep. Toch was hier tijdens de wedstrijd niet al teveel van te merken, want we starten erg goed. De eerste goal viel na ongeveer 15 min . die gemaakt werd door Mourad. Snel daarna werd het 2-0 en 3-0 deze werden gemaakt door Raymond v B. Daarna deden we het wat rustiger aan waardoor Ruinewold iets meer in de wedstrijd kwam toch leverde dit geen goals voor hen op. Vlak voor rust werd Arnold nog de diepe ingestuurd en hij maakte de 4-0. Met deze stand gingen we ook rusten en genoten van ons wel verdiende kopje thee. Na rust een heel ander Emmeloord, we werden wat onrustiger in de passing en dit leverde veel balverlies op. Hierdoor werd Ruinewold wat sterker en maakte ook de 4-1. Snel daarna maakten wij dit goed met een mooie goal. Jacob snelde langs de zijlijn en gaf een knappe pass op maat aan Mourad, deze kopte hem goed binnen 5-1. Wij dachten het klusje nu wel geklaard te hebben, maar dat was niet waar. We bleven slordig waardoor Ruinewold nog 2 keer kon scoren. Gelukkig was de marche groot genoeg en hadden na 90 min toch de verdiende 3 punten. Aankomende zondag spelen we voor de beker uit bij Jubbega 3 hopelijk komen we weer een ronde verder, zodat we kunnen overwinteren.
arnold

Competitiewedstrijd SCE C1 - d'Olde Veste C2 zaterdag 13 oktober 2012

13-10-2012 -Vandaag moesten we nu eens punten gaan pakken tegen olde Veste, want we stonden naar 5 wedstrijden stijf onderaan. Aftrap 12.30 uur. Het is de 4e minuut van de wedstrijd, Stefan geeft een pracht pass op Olav, Deze haalt uit op zijn beurt, maar wat overbleef was een corner. In de 11e minuut krijgt SCE een vrije trap, deze wordt simpel gevangen door de keeper, omdat Luuk net zijn
voet er niet tussen kon krijgen. In de 13e minuut komen er 2 spitsen van Olde veste op onze verdediging af, deze konden de bal niet stoppen, en met een prachtig diagonaal schot belandt de bal in de linkerhoek 0-1. In de 12e minuut tuint Koen er in, en wederom is het raak voor Olde Veste 0-2. In de 14e minuut wordt Mark gemangeld, een vrije trap voor het penalty gebied wordt genomen door Justin, de keeper weet maar net redding te brengen, uit de corner die daarop volgt voor SCE, wordt hands geconstateerd in het penaltygebied van Olde Veste . Olav neemt de penalty en de aansluittreffer was daar 1-2 in de 19e minuut. Dan even later komt de nr 7 van Olde Veste alleen voor Tim te staan, maar deze schiet nonchalant naast.  De verdediging kon geen vat krijgen op de snelle nr 7 spits van Olde Veste. Even later krijgt SCE een corner, maar deze keer brengt wederom de keeper redding. Luuk krijgt even later een kans, maar de bal gaat ver over het doel, zonde. 3 Minuten voor de rust een uithaal van een van de spitsen van Ode Veste, maar de bal ging via de lat over. Rust 1-2. Denk je dat SCE, het steeds beter onder controle krijgt, wordt in de 7e minuut, deze hoop genadeloos afgestraft, want Olde Veste scoort de 1-3. SCE krijgt een corner, en de bal vliegt binnen bj de tegenstander, helaas werd dit doelpunt niet goed gekeurd, wegens buitenspel.
Een ware scrimmage voor het doel van SCE, maar de 1-4 wordt niet gescoord, door veel kunst en vliegwerk. SCE krijgt maar spaarzame kansen en missen te veel schotkracht en slagvaardigheid
De wil is er wel bij SCE , maar de nauwkeurige aanspeelpunten  ontbreken en zo ook de zuivere passing. 4 Minuten voor tijd wordt het dan ook nog 1-4 door wel een zeer ongelukkig doelpunt, maar het was wel de keiharde waarheid. En zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. Doordat de paal van het doel er stond, wist de 1-5 nog net voorkomen te worden. Jason geeft nog een
mooie pass op Niels, maar deze schoot niet zuiver. Dan is er het fluitsignaal en de 1-4 was een feit Nog steeds geen punten, maar goed we gaan door tot de eerste punten binnen zijn. 
Tot volgende week
Trouwe supporter/

Emmeloord 5 - RKO 2 - zondag 14-10-2012

14-10-2012 - Vandaag moesten we om 12 uur tegen RKO 2 die op tweede plaats achter ons staat. We begonnen vandaag met Mustafa als laatste man en met Said voor zich als voorstopper. Bekir had in de eerste helft heel veel vrijheid en veel ging dan ook over links. Je kon wel merken dat er respect was voor de nummer 2 in de competitie.
Omdat Emmeloord heel gegroepeerd en ieder van zijn eigen positie uit speelde heeft RKO in de eerste helft geen enkele kans gekregen. Ook wij kregen niet echt veel kansen in de eerste helft. Een schot van Hamza en van Adil en ook een afstandschot van Farid, maar die gingen naast of over. Riaz had in de eerste helft dan ook geen moeite zijn doel schoon te houden. In de rust is Shafiq gewisseld voor Peter en konden we in de tweede helft met een sterke wind in de rug wat meer druk zetten. De verdediging van Rutten werd hier onrustig van en we kregen corner op corner. Na een minuut of tien nam Adil een korte corner en kwam de bal bij Mohammed die met een paar onnavolgbare bewegingen zich vrij speelde en schoot met een bekeken schot de bal over de kansloze keeper 1-0. Ondanks een lies blessure bleef Mohammed de grote inspirator en spoorde hij ook de andere spelers aan net dat stapje meer te doen. Hassan had meer greep op het middenveld en bleef de bal daar heel goed rond spelen en verplaatste vaak het spel naar waar de vrije man liep. Een minuut of tien na de ons eerste doelpunt gaf Peter een bal direct door op de razend snelle Adil die zich vrijspeelde en de bal snoeihard inschoot 2-0. Sportclub Emmeloord bleef druk zetten ondanks dat Said met een kuit blessure en Younes met een lies blessure beiden uitvielen. Mohammed moest even later met een lies blessure het veld verlaten want hij kon echt niet meer lopen en we moesten toen met tien man verder. Adil zag kans zijn tweede doelpunt te maken en toen stonden we even comfortabel voor met 3-0. Je kon het laatste kwartier zien dat het zijn tol ging eisen om met tien man te moeten spelen en zoveel energie te hebben gegeven. Het veld werd steeds langer en op het middenveld vielen flinke gaten. Riaz kreeg het steeds drukker en tikte op een gegeven moment een schot echt uit de uiterste hoek.
Hij redde later nog een schot met zijn voet en had een hard afstand schot klemvast. Maar Emmeloord met tien man was niet meer opgewassen tegen de aanvallen van RKO en tien minuten voor tijd maakte RKO 3-1. Toen een speler van RKO vlak voor tijd een solo door ons strafschopgebied hield viel hij over een been van de verdediging en kregen ze ook  nog een strafschop die door hun benut werd en stond het 3-2. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter af en hebben wij onze koppositie kunnen behouden. Een verslaggever ter plaatse heeft het massaal aanwezige publiek gevraagd wie de man of the match was, de meningen waren verdeeld. De ene vond Hamza die met een waarschijnlijk gebroken hand gewoon door bleef voetballen de beste, terwijl weer anderen de onberispelijk spelende Mustafa de man of the match vonden en supporter uit Marokko vond Hassan de man of the match.  Ik heb alleen gezien dat er een team staat, dat voor elkaar klaar staat.
Gefeliciteerd mannen.

Emmeloord 5





Ens D2 - SCE D3 3 - 4

13-10-2012 - In een ( in alle opzichten) spectaculaire wedstrijd heeft SCE D3 verdiend de 3 punten uit Ens meegenomen naar huis. We moesten het vandaag zonder Christiaan en Sallah Eddin stellen. Coach Huub stevens kreeg Ate jan ( de vader van Rutger) zo ver om te vlaggen. Met Shirley als aan voerder begonnen  we sterk aan de wedstrijd. Het was echt genieten langs de kant . Deze jongens en meisje gunden elkaar de bal en tevens was er een hele goede inzet en werklust. Er waren vandaag 13 uitblinkers en helaas kan ik niet iedereen noemen anders wordt het wel een lang verslag!. De doelpunten makers van deze voetbalochtend waren 1x Mike, 1X Shirley en 2X Rutger. Het plezier straalde er van af , na het laatste fluitsignaal. Jongens en ga zo door. 
Leider Huub stevens

Ens VR2 - SC Emmeloord VR1

13-10-2012 - De vraag was deze ochtend, gaat de wedstrijd wel door? Door al het regenval waren de velden natuurlijk weer nat geworden. Maar er was niks aan de hand, na een belletje met het antwoord op onze vraag werd er vandaag gewoon gespeeld. En wel in Ens. 5e wedstrijd van de competitie en we zijn tot nu toe nog ongeslagen, 12 punten uit 4 wedstrijden en vandaag hadden we als doel om gewoon verder te gaan waar we mee bezig zijn en dat de weg vervolgen naar het kampioenschap.
Met een aantal zieken en geblesseerden misten we deze week ook weer een aantal meiden. En er stonden een paar halfjes in het veld. Maar dat mocht onze voetbalpret niet bederven. Met een klein zonnetje aan de lucht begonnen we deze wedstrijd chaotisch. Niet het spel wat we graag zien maar toch lag de bal na 2 minuten al in het net! Marisca scoorde voor het eerst in het leven een prachtig doelpunt van afstand. En of het toeval was of niet we hadden het er in de auto nog over dat dit nooit zou gaan gebeuren. Alsof het een voorteken was. Mooi schot op doel die over de keeper heen ging en wij stonden met 0-1 voor.  We gingen weer verder waar we gebleven waren. Chaotisch spel, te laat bij de bal, we wonnen de duels niet en het tikken lukte niet echt. Toch een paar schoten op doel alleen net naast of de keeper had de bal. Ens heeft ondertussen nog geen schot gehad op ons doel en dat zal in de eerste helft ook niet gebeuren. Kwestie van goed verdedigen en rust houden. Wat af en toe wel goed ging achterin met Ichelle, Marit, Annelies. Waar we op trainen gaat ook steeds beter in de wedstrijden.
Wegens afwezigheid van Dominique stonden we in de voorhoede anders dan normaal. Fleur stond op de plek van Do, linksvoor, en Fleur kwam een aantal keer langs haar man maar een doelpunt kwam er niet van. Rosan stond rechtsvoor en had het wat moeilijker deze wedstrijd. De diepte passen kwamen niet aan want meestal stond er een verdediger van Ens tussen. Dus Rosan en Fleur wisselden van kant. En alsof het zo had mogen zijn de bal werd laag over de grond voorgegeven en Rosan tikte de bal binnen. De 0-2 was binnen! Daarna gebeurde er niet veel meer en klonk het fluitje van de scheidsrechter al snel. Rust.
Praatje in de rust ging er vooral over dat het slecht ging. We stonden dan wel 0-2 voor maar we konden veel beter voetballen dan dat we nu deden. Dus paar aanwijzingen en de tweede helft begon. Ondertussen was de lucht ook wat grijs gekleurd en duurde het niet lang of het begon te regenen. Zelfde opstelling waarmee we de wedstrijd begonnen en we hadden Mariska nog op de bank zitten. Ook deze helft stonden we grotendeels te voetballen op de helft van Ens, maar ze werden wel wat feller en kwamen wat meer aan onze kant. Maar onze top verdediging deed het weer goed vandaag. Paar corners tegen maar vrijwel geen bedreiging voor ons. Hoewel het spel niet al te best was begon het middenveld wel weer wat beter te tikken. We waren eerder bij de bal en duels werden weer gewonnen. Maar van veel kansen kwam het niet. Ondertussen was Mariska het veld ingebracht en kwam linksvoor te staan. En net als in de eerste helft werd een bal laag over de grond voorgegeven, Marina miste de bal maar daar was Mariska nog bij de tweede paal en die tikte bal binnenkant paal het doel in. 0-3 en de wedstrijd was gespeeld. Nog ongeveer 20 minuten te gaan dus het was aan ons om de wedstrijd uit te spelen. Maar Ens liet het er niet bij zitten en probeerde het nog wel maar geen geluk vandaag want er ging vandaag geen bal in. Ze hebben welgeteld 1 kans gehad maar door het goede uitkomen van Deborah was er niks aan de hand. Niet veel later floot de scheidsrechter af en hebben we weer 3 punten binnen. 5 wedstrijden gespeeld 15 punten.

Liefs,
De vrouwen van SC Emmeloord 

SC Emmeloord D2 - RKO D1

13-10-2012 - Vandaag stond er een topper op papier, namelijk emmeloord d2 tegen rko d1. Emmeloord 2 gespeeld 6 punten op plaats 2 en rko 2 gespeeld 4 punten op plek 3. Het beloofde een spannende pot te worden. De eerste helft, ging redelijk gelijk op zonder al te veel kansen voor beide partijen. Plots een uitbraak van rko en de goed keepende joey was kansloos 0-1. Emmeloord raakte niet in paniek en bleef goed in positie voetballen, maar d2 kon niet voorkomen dat de ruststand 0-1 was. Na rust een heel ander emmeloord. Vol op de aanval vol passie ging men ten strijde, en dat leverde al vrij snel de 1-1 op door een goal van eelke. Na de 1-1 ging het verder weer gelijk op met soms hectische momenten voor beide doelen. En dan 5 minuten voor tijd wordt julia weggestuurd en komt alleen op de keeper af. Ze wordt op de hielen gezeten door de beer van rko, maar julia houd haar hoofd koel en schiet de bevrijdende 2-1 binnen. De ontlading was groot langs de lijn ouders trainers leiders en zelfs de wisselspelers gingen uit een dak. Met gemak werden de laatste 5 minuten uitgespeeld, en zo werd er weer gewonnen door de mannen van marcel/edwin en sybold. 9 punten uit drie wedstrijden geeft een heerlijk gevoel voor de volgende wedstrijden. Klasse d2.

Groet Mike

SC Emmeloord E2 - SVM E3

13-10-2012 - Een droge en mooie ochtend op ons prachtige sportpark. Tegenstander van vandaag was marknesse, die hun eerste wedstrijd met 20-0 op de broek kreeg. Het moest nu maar eens gaan gebeuren voor e2, want de 3 bekerwedstrijden en de eerste competitiewedstrijd gingen allen verloren.
Een gretig e2 begon zeer goed aan de wedstrijd, en al gauw wisten we dat dit een makkie zou gaan worden. De goals vlogen de keepster van svm om haar oren, en bij rust was het al 10-0!!!!!. Het zou na de rust niet anders worden, emmeloord viel aan en svm kon alleen maar verdedigen. De uitslag was 19-0!!!!, maar hoe de goals vielen was echt een genot om naar te kijken. Mooie aanvallen tikkie takkie voetbal, steeds de vrije man zoeken en niet zelfzuchtig zijn maar de vrije man laten scoren. De uitslag zegt me niet zoveel, maar de manier waarop er werd gevoetbald, was erg goed. Vandaag stond ondanks de geringe tegenstand een TEAM!!!!!. Jongens van e2 ben erg trots op jullie, jullie hebben vandaag laten zien dat er een team staat die voor elkaar werkt, en iedereen in staat stelt om te scoren. Jongens bedankt!!!

Eddy

SC Emmeloord F2 - SC Kuinre F!

6-9-2012 -Vandaag een echte wedstrijd zoals vorige week al werd voorspeld, Kuinre F1 kwam op bezoek. Jammer genoeg was het ’s ochtends rotweer en het scheelde een haartje of de wedstrijd werd afgelast. Gelukkig mocht er toch gespeeld worden en al snel bleek dat we met een tegenstander van formaat te maken hadden. Binnen no time stonden we ondanks goede reddingen van Remco met 0-4 achter als gevolg van een onwennige verdedigingslinie die voor het eerst in deze opstelling opereerde. Toen alles weer in de vertrouwde formatie stond werd er orde op zaken gesteld en scoorde Meie 1-4 en gingen we rusten. Na rust werd het 2-4 door Dani na een mooie voorzet van Sam. Helaas was het nu weer de beurt aan Kuinre na een snelle uitbraak, 2-5. We gaven niet op, Bram dolde de tegenstanders en gaf voor op Meie die wederom netjes scoorde, 3-5. Kuinre kwam er telkens snel uit en liep uit naar 3-7. Emmeloord gaf niet op en Sam maakte met een prachtig afstandsschot 4-7. Het laatste doelpunt was voor Kuinre en zo werd de eindstand 4-8. De spelers en coaches van F2  hebben allemaal goed hun best gedaan en van deze wedstrijd veel kunnen leren.
Remco, Koen, Mathijn, Dani, Bram, Sam, Meie en Wouter, de F2 fans hebben met plezier naar de wedstrijd gekeken en genoten, en als Sc Emmeloord F2 zich zo blijft  inzetten met de wedstrijden en op de trainingen dan worden jullie steeds beter.

De F2 Site


SC Emmeloord D1 - SVBS'77 D1

8-10-2012 Moest scemmeloord D1 tegen svbs77 D1. Het begon goed. Maar al snel kwam de 1-0 achterstand. We speelden heel goed maar toch kwamen we 2-0 achter te staan en vlak voor de rust kwam de 3-0 we waren kapot. Maar het was rust. Na de rust kwamen 2 goals van ons! toen stond het 3-2. We waren erg blij maar na veel schoten van Merijn Tygo, Roy was het einde we hadden verloren erg jammer. 

SC Emmeloord VR1 - VHK VR2

06-10-2012 - We begonnen de warming up met het zonnetje die er een beetje door kwam na een ochtend vol met alleen maar regen. We hadden een paar ´halfjes´ (zieken, blessures) maar dat mocht de pret niet drukken. We gaan er met volle 100 procent voor. We hadden als extra Suus die met ons mee voetbalde.
Beide partijen begonnen sterk aan de wedstrijd! (2min) Dominique speelde haar vrouwtje voorbij en schoot op het doel. Daar was de eerste kans al! Al vroeg in de wedstrijd. Helaas ging hij voor het doel langs en over de achterlijn. (5min) Marina schoot op doel helaas ging de bal over het doel. We speelden veel op de helft van VHK en zij hadden weinig te zeggen over het spel. Deborah kon weer lekker zonnen (13min) Iets te vroeg gezegd, Deborah moest een redding maken, omdat VHK een kans kreeg uit het niets! Gelukkig had Deborah hem(15min) Suus gaf de bal mooi voor het doel helaas kon Marina hem niet afmaken maar we kregen wel een corner! Marina nam de corner Dominique kopte hem. Helaas net over het doel! (20min) Ageeth gaf de bal in de loop mee aan Marina en Marina schoot. Helaas stond de keeper in de weg en bleef het nog steeds 0-0. (22min) Dominique speelde haar vrouw uit en gaf hem in de loop naar Ageeth. Ageeth schoot de bal maar helaas zat hij er weer in. Het leek wel of onze doelpogingen er niet in mochten net als vorige week. (24min) Weer kwam er een mooie actie vanuit onze kant. Suus passeerde 3 vrouwen voorbij en schoot de bal naar Marina, die schoot hem vervolgens naar Rosan en die schoot hem naar Dodde. Dodde probeerde te scoren maar helaas stond de keeper weer in de weg! (25min) VHK maakte hands, Dodde nam de vrije trap, VHK schopte hem uit en wij hadden een corner. Helaas werd er niks gedaan met de corner. (33min) Carla schoot de bal naar Marina maar helaas kwam er een tegenstander tussen. Maar die liet de bal gaan en Marina maakte het af! Helaas op de paal. (35min) Mooie opbouw vanuit Marit. Marit schoot hem naar Ichelle die hem vervolgens weer terug schoot, Marit schoot hem naar Dodde die hem vervolgens doorplaatste naar Dominique die vervolgens maar een klein tikje richting de hoek van het doel ging en ja hoor eindelijk daar was hij de 1-0 voor ons! (36min) Dominique kreeg de bal aangespeeld en nam de bal mee zij speelde weer haar vrouw voorbij en schoot hem naar ( zo als Edson altijd zegt '' brus'' ). Brus schoot hem en ja hoor daar was hij de 2-0! (39min) Dodde gaf weer een prachtige bal naar Dominique. Dominique gaf hem weer een tikje maar helaas nu kon de keeper er wel bij. (45min) Dominique kreeg de bal aangespeeld van Suus en liep mooi naar voren en ALWEER speelde ze haar vrouwtje voorbij. Marina deed super goed een stapje terug waarbij haar vrouw het niet zag en zij helemaal vrij stond. Dominique zag dat en schoot de bal door naar Marina. Marina maakte hem af! Daar was de 3-0! Super combinaties deze wedstrijd. Ook weer mijn complimenten voor de achterhoede. (rust)
Na een praatje van weer wat goede tips begonnen we weer aan de tweede helft. VHK begon fel en creëerde gelijk een kans maar ze konden hem gelukkig niet afmaken. (47min) Dominique nam de bal mee en speelde weer haar vrouw voorbij. Dominique schoot de bal naar Marina en die maakt hem weer super af! Daar was de 4-0 (60min) Marina onderschepte de bal van VHK. Carla nam vervolgens de bal mee en gaf de bal aan Dominique. Dominique probeerde hem af te maken hij kaatste terug Marina was alert en greep haar kans 5-0! Marina en Dominique waren erg op dreef en creëerde samen erg mooie kansen, 1 doelpunt voor Dominique en 4 voor Marina waardoor ze beide bovenaan de lijst van topscoorders komen te staan. . Ook de achterhoede hielt de rust en bouwde prima op naar voren. VHK zette af en toe wat meer druk en dat gaf in de (80min) hun voordeel. VHK scoorde. Het was 5-1. Ook wij creëerde weer wat kansen maar die gingen er helaas niet in. Daar ging het fluitje na 90min! Weer drie punten en nog steeds de eerste plek want alle overige wedstrijden in de competitie waren afgelast.
Liefs,
De vrouwen van SC Emmeloord

SC Emmeloord 5 - Kuinre 2 3-2

07-10-2012 - Vandaag moesten we om 12 uur tegen kuinre 2. Wij stonden ongeslagen op kop met alleen een gelijkspel tegen emmeloord 6. Verleden week tegen Mildam liep alles voortreffelijk en wonnen we redelijk makkelijk met 1-7. Vandaag begonnen we niet echt sterk tegen Kuinre en voor we het wisten stonden we met 0-1 achter.Wat we in de eerste helft ook probeerde, het lukte ons niet onder de druk van Kuinre vandaan te komen. Het was dan ook niet de vraag of het 0-2 zou worden, maar eerder wanneer. Rond de 25e minuut was het al 0-2 voor Kuinre en stevende wij op een flinke nederlaag af. In de rust heeft Farid de mannen flink de oren gewassen en aangegeven waar het verkeert ging bij ons, na wat omzettingen zijn we de tweede helft heel fanatiek begonnen en hebben we van het begin af aan Kuinre geen meter ruimte meer gegeven. Onder de bezielende leiding van Mohammed, die werkelijk overal tegelijk was lukte het ons om Kuinre sterk terug te dringen en hun op eigen helft vast te zetten. Na een minuut of tien in de tweede helft schoot onze laatste man " Mohammed" hard in en de keeper van Kuinre had daar geen antwoord op. 1-2.
Door ons gegroepeerd storen en fysiek sterke spel kregen we meer kansen. Rond de dertigste minuut schoot Peter van een meter of 25 precies net over de keeper heen en was het 2-2. Adil en Shafiq hebben zich zelf veel kansen gecreëerd en het was Adil die de keeper van Kuinre voor de derde keer passeerde en ons de volle winst bezorgde. 3-2. Het hele team heeft zich knap in de tweede helft herpakt en zich zo een dik verdiende overwinning bezorgd heeft. Ik kan dat het best weergeven met een loop actie van Mustafa die
een doorgebroken speler van Kuinre over een half veld achterna bleef sprinten en blokte zijn schot net op tijd. Met die instelling kunnen we wedstrijden blijven winnen.
Emmeloord 5



sc emmeloord D3 - Bant D1

Sc Emmeloord D3 – Bant D1   0 -15

Na de nederlaag afgelopen week tegen Sc Emmeloord D2, kregen we Bant D1 op bezoek. De wedstrijd begon tegen Bant in een rustig tempo langzamerhand zag je dat Bant de controle over de wedstrijd kreeg en hierdoor kregen het onze spelers het lastiger. Dit betekende meer afstand afleggen en minder controle over de bal. Leon keepte goed vandaag maar kon niet voorkomen dat er veel doelpunten in het doel gingen. Ondanks de coaching van Huub vanaf de zijlijn konden we het tij niet keren. Conclusie we hebben nog veel  trainingsarbeid te verrichten. ( Laatste nieuws christiaan heeft zijn duim gebroken en is een paar weken uit de roulatie )

Een trouwe suporter

Competitiewedstrijd GAVC (Grouw) C1 - SCE C1 zaterdag 6 oktober 2012

06-10-2012 - Vandaag de uitwedstrijd tegen de nr 4 van de ranglijst GAVC uit Grou (op zijn Fries). Vandaag 6 afwezigen door blessures of ziektes, Justin, Melvin, Damian, Koen, Irene en Niels en natuurlijk Ian(1x in de 2 weken). Gelukkig konden we beschikken over Ashley, Timo, Chantal, Kevin en Corne allen uit de C2. Onze keeper was vandaag veldspeler en de keeper van C2 keeper. Na 2 minuten is het gelijk een spits van GAVC die uitbreekt, maar Kevin ook, deze laatste weet de bal dan ook knap te redden. In de 5e minuut weer een open kans voor de goal van SCE, dit keer is de spits van GAVC te nonchalant, en de bal gaat net naast.  De hele voorhoede van Grou was zeer snel, het geen resulteerde in de 1-0 voorsprong in de 6e minuut.  Even later is het Stefan die een prima pass geeft op Luuk, maar helaas het kansje werd niet verzilverd in een doelpunt.  In de 12e minuut super geklungel in de  verdediging van SCE  het geen de 2-0 oplevert voor GAVC. SCE kan er geen vat op krijgen. Deze jongens zijn allemaal net iets sneller, met name voorin. In de 16e minuut lijkt de 3-0 ook binnen te vallen, maar een verdediger (ik weet niet wie) weet nog net de bal van de doellijn te halen. Dan een beste pegel vanuit de achterhoede, deze bal komt aan bij Luuk, maar deze vindt geen enkel aanspeelpunt, er was gewoon niemand, dus deze kans was gemist.
Na 20 minuten begint SCE wat grip te krijgen op de tegenstander, dat mocht ook wel, want tot nu toe werden de ogen niet erg verwend. En dan de pass van de wedstrijd komt van de voet van Olav, de bal komt bij Luuk en vanaf de middellijn kan hij zo door lopen naar het doelgebied van GAVC, en simpel en subliem wordt de bal met een schuivertje in de rechter benedenhoek  gemikt, jawel de aansluittreffer is daar 2-1. In de 26e minuut. In de 29e minuut mikt een spits van GAVC de bal nog even spontaan op de lat van Kevin (van het doel) de bal komt terug in het veld, en dan wordt er hands gemaakt door de tegenstander, het gevaar was weer geweken. SCE krijgt 2 corners achter elkaar, de 2e corner genomen door Stefan komt bij Mark, deze had de bal er voor het in prikken, maar de bal ging te snel zonde. De ruststand is 2-1.
In de 6e minuut van de 2e helft probeert Kevin redding te brengen door een uitgestoken been tegen de spits van GAVC aan te zetten, dit was een duidelijke penalty alleen, de scheidsrechter
gaf een keepersvak,een wat vreemde beslissing, maar deze man was toch wel van een wat oudere generatie en had van niemand raad nodig ook niet van onze grens en coach, een beetje in zichzelf gekeerd typetje. Dan hoop je de hele tijd op de 2/2, maar dan gaat het toch fout,  uit een corner wordt een uiterst vreemd doelpunt gemaakt, zo van `hatseflats` de 3/1 is daar. Vreselijk onnodig doelpunt. En alsof de duvel er mee dolt wordt in de 9e minuut de 4/1 ook nog binnengetikt. Ja, dan is de wedstrijd gespeeld, want in de 12e minuut vliegt uit een vrije trap ook nog de 5/1 in de touwen, want zijn we nou eigenlijk aan het doen vraagt iedereen zich terecht af. Toch weet SCE de draad weer op te pikken, en een mooie aanval is het gevolg tussen Stefan, Tim en Luuk, maar zo mooi als het leek  het broodnodige doelpunt bleef achterwege. Dan is het vanaf de 16e minuut ineens duidelijk, dat de spelers van GAVC geïrriteerd raken, Vreemd toch als je met 5/1 voorstaat. De een na de andere speler van SCE wordt gemangeld, en daarop werd eindelijk een tegenstander van het veld gestuurd, voor 5 minuten of waren het er nou 8, de scheids wist het ook niet meer, want er moest later nog een speler van de tegenstander  het veld verlaten, en mocht de andere speler weer terugkeren of waren het nou 9 minuten, snapt u het nog, nou ik ook niet en de scheids ook niet, dus dat is weer grappig. Dan probeert Luuk een penalty te versieren, en Jacob de coach staat hem daarin bij je kunt het namelijk altijd proberen en dan is Olav het volgende slachtoffer die neer geschoffelde wordt, maar dat mocht natuurlijk gewoon doorgaan.  Tim gaat nog maar eens alleen op jacht en schiet van afstand op de kist, gaat helaas ver naast. De laatste 20 minuten kabbelt de wedstrijd wat op en neer. GAVC houdt het ook zo’n beetje voor gezien, maar toch wordt in de 31e minuut nog even de 6/1 binnengetikt. Dit was tevens de eind uitslag, al de spelers van C2 worden bedankt voor hun inzet, ze hebben allemaal gespeeld, en natuurlijk ondanks de geflatteerde uitslag, denk ik dat we thuis GAVC kunnen hebben als de andere 6 basisspelers er weer bij zijn, en deze 6 wens ik dan ook beterschap toe van deze kant. Volgende keer beter.

Trouwe supporter    

verslag flevoboys tegen sce d1

29-09-2012 -Zaterdag 29 september moest de D1 tegen Flevoboys D3. We waren begonnen en er was meteen een goede bal van SCE naar voren de bal kwam bij Tygo maar die schoot op de kieper. Daarna kwam Flevoboys met de counter en maakte 0-1. Het was erg spannend maat toch scoorde Flevoboys nog 2 doelpunten de uitslag was toen 0-3. Toen moest SCE nog proberen te scoren en het lukte er werden er goed de passje's gegeven er werd gescoord door Tygo de centrale middenvelder zo stond het uiteindelijk 1-3 voor Flevoboys. Dat was de 1e helft. De 2e heft begon en we probeerden toch nog te scoren maar het lukte niet. Flevoboys lukte het nog om 4 keer te scoren. De stand is 6-1 voor Flevoboys. 

RKO F2 -SCE F2

29-09-2012 -Voor vandaag stond er voor de F2 eigenlijk geen wedstrijd ingepland maar  Door het toevoegen van een extra team aan onze competitie moesten we toch aantreden. Na een mooie tourrit door de polder kwamen we aan in Rutten De mannen en vrouw blaakten weer van het zelfvertrouwen en waren ook niet van plan Hun ongeslagen status vandaag weg te geven. 
Vanaf het begin van de wedstrijd was ook gelijk te zien dat dit ook niet ging gebeuren We begonnen met onze vaste sluitpost Remco linksachter Dani rechtsachter Mathijn en aanvoeder Koen midmid  , Sam als rechterspits  Meije linkerspits en onze topscoorder Bram weer in de spits  Ibrahim begon vandaag als reserve SCE kreeg de aftrap en begonnen hartstochtelijk aan te vallen We kregen ook de ene na de andere kans Rutten beschikte over een goede keeper En het hele team van Rko stond ook voor hun eigen goal te verdedigen Het was dus een hele opgaaf om de bal tussen de palen te krijgen. SCE bleef gelukkig geconcentreerd spelen en bleef ook overspelen en op hun posities spelen Er waren weer mooie aanvallen te zien hieruit werd dan ook gescoord  voor rust had Bram er twee gescoord  rusttand dus 0-2.
Na rust ging de F2 door met aanvallen Bram scoorde z,n derde  daarna scoorde onze Tank Meije  de 0-4  Dani benutte een penalty 0-5 daarna scoorde Bram weer waardoor de stand op 0-6 kwam de moosite goal kwam op naam van Sam die vanaf de rechterkant nu niet een voorzet gaf maar de bal over de keeper van RKO krulde dit was dan ook de eindstand 0-7
Het was voor onze super keeper Remco een beetje een teleurstellende ochtend hij heeft maar twee ballen gehad dit kwam natuurlijk ook doordat Mathijn,Koen en Ibrahim de zaken achterin  goed voor elkaar hadden eigenlijk is RKO niet over de middellijn geweest.
Volgende week treffen we een veel sterkere tegenstander namelijk  Kuinre F1 welke met 10-0 van Nagele F2 gewonnen hebben waar wij in de beker met 3-6 hadde gewonnen

Dat beloofd dus een echte wedstrijd te worden

Nagele VR1 - SC Emmeloord VR1

29-09-2012 - We hadden weer mooi weer. Het zonnetje scheen en de temperatuur was goed te doen. Met wat spanning en zenuwen begonnen we aan de warming up. Het fluitje ging en Nagele had de aftrap. Na 3 minuten kwam een aanval vanuit onze kant! Ageeth kwam mooi voor de bal en schoot hem naar Marit, Marit gaf hem goed in Dodde haar voeten en Dodde speelde hem mooi naar Rosan. Rosan en Dodde gingen samen voor een één tweetje. Helaas kwam Nagele er tussen en konden zei het niet afmaken.
Nagele probeerde daarna aan onze kant te komen maar het was buitenspel. Ichelle gaf de bal daarna mooi naar voren. Dominique ging voor de bal en Ageeth probeerde hem af te maken op het doel. Helaas kaatste de bal op de keeper weer terug en nam Nagele hem weer mee. Daarna kwam onze eerste corner. Dodde nam de corner en gaf hem super mooi voor het doel Dominique probeerde hem er in te tikken maar helaas ging de bal naast het doel. (14min) Dominique schoot naar Marina, Marina schoot hem richting het doel maar helaas was hij naast. (16min) Nagele had de bal en greep hun kans. Gelukkig hadden we Marit die de bal mooi onderschepte en weer de 'goede' kant op liet gaan. (18min)
Nagele werd wat sterker en ze kwamen wat vaker op onze helft. Maar gelukkig was onze verdediging ijzer sterk en konden ze het niet afmaken! (23min)
Carla gaf een steekpass naar Rosan. Rosan liep goed naar binnen en schoot. Helaas kwam de bal net naast het doel. (24min) Ageeth werd neergehaald door de tegenstander. Dodde nam de prachtige vrije trap en ja hoor! Daar was hij. 0-1 voor SCE! Prachtig doelpunt van Dodde(25min) Nagele kreeg een vrije trap maar we hadden Annelies die er tussen kwam en de bal onderschepte. (28min) Nagele maakte hands en Marit nam de vrije trap. (34min) Marina gaf een mooie corner op de 16 Ageeth gaf hem een tikje naar Dominique en Dominique probeerde de bal in het doel te schieten. Helaas was het precies op de keeper. (37min) Dodde wou hem naar Rosan passen, maar dat ging niet want Nagele stond in de weg. Ze maakte een mooie schijnbeweging en ging haar tegenstander voorbij ze schoot de bal naar Irene die de bal mooi in het doel schoot! Daar was de 0-2!
Nagele had nog een paar kansen maar kon ze niet afmaken door de sterke verdediging van ons! Deborah had de eerste helft zo goed als niets te doen.. als reactie '' ik kan beter gaan zonnen, ik heb niet zo veel te doen''.(rust)

 Na een praatje van Erik begonnen we weer aan de tweede helft. Zowel wij als Nagele begonnen fel en fanatiek. (49min) Dominique onderschepte de bal van de tegenstander en schoot richting het doel. Helaas was hij naast. (51min) Fleur rende met haar snelheid goed naar voren en schoot de bal naar Dominique maar Dominique werd in de weg gezeten door haar tegenstander. Marina greep haar kans maar die kon ze helaas niet afmaken. (54min) Nagele zette wat meer druk en werd wat gevaarlijker. Maar Ichelle hielt goed haar rust en liet ze er niet langs gaan. Ze bouwde het weer mooi en rustig op. Zoals we oefenen op trainen.Ook de rest van de verdediging bood zich goed aan. (59min) Carla gaf een mooie bal naar voren waar Marina stond. Marina liep goed naar voren maar en werd gefloten voor buitenspel. Wat het duidelijk niet was! (62min) Dodde gaf een steekpass naar Fleur. Die met haar snelheid weer naar voren liep en de tegenstander eruit. Ze gaf de bal voor aan Dominique maar de keeper kwam er helaas tussen. (64min) Nagele kwam weer aan onze kant maar onze verdediging liet ze er mooi niet langs en Ichelle speelde de bal terug naar Deborah om weer wat ruimte en rust te creëren. (67min) Dominique schoot op doel maar die ging helaas over. (74min) Marina kreeg de bal en nam hem mooi mee en speelde de tegenstander eruit. Ze schoot! Maar helaas ging de bal net naast. (78min) Ageeth werd weer neergehaald door de tegenstander. Weer een vrije trap. Dominique werd ingespeeld en ging langs haar tegenstander en probeerde met een steekpass de ball aan Irene te geven, maar de bal ging over de achterlijn. (83min) Dominique schoot op doel de keeper tikte hem nog net aan en we kregen een corner. Helaas kwam er geen doelpunt uit. (90min) Marit kwam mooi mee naar voren en schoot van een afstand op het doel. Helaas kon de keeper hem pakken. Toen ging het fluitje. De wedstrijd was gespeeld. 0-2. We hebben veel kansen gehad maar helaas niet allemaal kunnen afmaken. Gelukkig wel weer 3 punten en nu...... staan we wel verdiend op de eerste plek! 9 punten uit 3 wedstrijden.

De vrouwen van SC Emmeloord