Verslag FC Wolvega - sc Emmeloord

FC Wolvega - sc Emmeloord 3 - 0 ( 2 - 0 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord is helemaal van slag en gaat in Friesland kansloos met 3 - 0 kopje onder bij FC Wolvega.
Door deze 4e nederlaag op rij zijn de Emmeloorders afgezakt naar de 6e plek in de tweede klasse K.
De Emmeloorders konden in Wolvega geen vuist maken en werden op felheid, beleving en efficiency afgetroefd door een fanatiek FC Wolvega.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: vormcrisis, nerveusiteit, de afvallende bal, halve kansjes, balbezit, felheid en beleving, teleurstelling en berusting.

De opstelling van FC Wolvega:
Luca Veenman, Peter Ziel, Anne Faro, Boy Vledder, Remco vd Avoird, Lieuwe Oosterling, Leon Peereboom ( 66e Erik Stoelwinder ), Kristan Boeree ( 80e Daan Veenstra ), Emiel de Vries, Chanthol Keo & Aziz Mustedanagic ( 80e Freek Mintjes ).
Wissels: Erik Stoelwinder, Daan Veenstra, Freek Mintjes & Sven Veldhuizen.
Gele kaart: Peter Ziel
Technische staf: Erik vd Meulen, Sven Veldhuizen, Harry Oppers & William Wolfkamp.
Assistent scheidsrechter: Dhr. J. Bakker

Niels Boomsma, Sven Goos, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Laurens Rasing ( 78e Bjorn Elijzen ), Denny vd Zee, Abdul Boundati, Ronald Kleiker, Gerke Schaap & Bastian Tabak ( 46e Gokhan Pala ).
Wissels: Koen Boneschansker, Gokhan Pala, Bjorn Elijzen & Frank vd Werf.
Geschorst: Sander Heimens
Afwezig: Brahim Boundati, Guido Vissers & Stefan vd Werff.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. N. Alberts
Toeschouwers: 100

Een handjevol fanatieke diehard sc Emmeloord supporters hadden zich vooraf verzameld in het knusse paarse donkere wolvennest.
In de kantine van FC Wolvega haalden de gehaktballen een ruime voldoende, maar ging de discussie vooral over de huidige vormcrisis van sc Emmeloord en het verlangen naar een ouderwetse driepunter.
Onder een aangenaam voorjaarszonnetje vonden de Blauwe supporters een plaatsje langs de lijn en kon deze wedstrijd beginnen.

Meteen vanaf de aftrap werd sc Emmeloord teruggedrongen en moest men het initiatief aan FC Wolvega overlaten.
De thuisploeg opende veel feller en scherper dan de Emmeloorders.
In het eerste kwartier kwam sc Emmeloord er niet aan te pas en was het alle hens aan dek om overeind te blijven.
Bij FC Wolvega zorgden Chanthol Keo, Aziz Mustedanagic en Lieuwe Oosterling voor veel dreiging. Een afstandsschot van Lieuwe Oosterling zeilde rakelings over.
Pas in de 15e minuut liet sc Emmeloord zich voor het eerst voorin zien, maar doelman Luca Veenman plukte stijlvol een vrije trap van Abdul Boundati uit de lucht.
De Emmeloorders leken onder de druk uit te komen en probeerden deze wedstrijd nu naar zich toe te trekken, maar het voetbal oogde rommelig en nerveus.
Een mooie poging van Gerke Schaap ging naast het Frieze doel en een voorzet van Denny vd Zee op Gerke Schaap werd ternauwernood tot corner verwerkt.
In de 18e minuut kwam FC Wolvega via een prachtig schot van Emiel de Vries op een 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een snelle counter aan vooraf waarbij Boy Vledder het middenveld mocht oversteken en op randje strafschopgebied Emiel de Vries wist te bereiken.
Vanuit de halve draai scoorde Emiel de Vries met een droge knal strak in de hoek de 1 - 0 voor FC Wolvega.
De Emmeloorders probeerden uit alle macht om de gelijkmaker te forceren, maar alle hoge voorzetten waren een eenvoudige prooi voor de solide verdedigers van FC Wolvega.
Uit een corner van Abdul Boundati ging een kopbal van Gerke Schaap over het doel, maar echte grote kansen deden zich niet voor.
Vanaf het middenveld waren Ronald Kleiker, Abdul Boundati en Laurens Rasing zoekende naar de juiste openingen, maar er was geen doorkomen aan.
De verdedigers van FC Wolvega wisten eenvoudig alle steekballetjes te onderscheppen om er vervolgens razendsnel uit te komen.
Met name alle afvallende ballen gingen verloren en waren een eenvoudige prooi voor de middenvelders van FC Wolvega.
In de 24e minuut wist Kristan Boeree met een steekballetje Chantol Keo te bereiken, maar in kansrijke positie rolde de inzet van Chantol Keo rakelings voorlangs het Emmeloordse doel.
Doelman Niels Boomsma hield met fraaie reddingen Chantol Keo en Kristan Boeree van het scoren af, maar de druk nam toe.
In de 34e minuut scoorde Aziz Mustedanagic met een bekeken schot in de korte hoek de 2 - 0 voor FC Wolvega.
Vlak voor rust liet sc Emmeloord zich weer voorin zien, maar het schot van Laurens Rasing werd ternauwernood tot corner verwerkt.
De Emmeloorders kregen nog twee corners op rij te nemen, maar deze zouden niets meer opleveren.
Met een 2 - 0 voorsprong voor FC Wolvega ging iedereen aan de koffie in het wolvennest.

Trainer Dick Schuurman bracht nu Gokhan Pala voor Bastian Tabak in de ploeg, deed wat omzettingen en haalde Denny vd Zee terug naar de verdediging.
De beginfase van de tweede helft was voor de thuisploeg, maar gaandeweg creeerde sc Emmeloord een optisch veldoverwicht en leken de polderbewoners terug te komen.
In de 52e minuut veroorzaakte een voorzet van Peter Ziel op Chanthol Keo een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel waarbij Chanthol Keo en Leon Peereboom doelman Niels Boomsma op hun weg vonden.
Kort hierop wist Wouter vd Velde met een prima onderschepping een gevaarlijke voorzet van Peter Ziel op Chanthol Keo tot corner te verwerken. Na deze onstuimige en rommelige fase probeerde sc Emmeloord het initiatief over te nemen.
Er kwamen zelfs een paar kansjes voor Ronald Kleiker, Abdul Boundati en Harm van Wieren.
De doelman van FC Wolvega moest gestrekt naar de hoek om een kopbal van Ronald Kleiker onschadelijk te maken.
Nadat een vrije trap van Abdul Boundati werd geblokt probeerde Harm van Wieren met een boogballetje te scoren, maar via bovenkant lat ging zijn inzet over het doel.
In deze fase hadden de Emmeloorders veel balbezit en toonde het team veerkracht, maar het voetbal oogde rommelig en onnauwkeurig.
In de 78e minuut viel uit een snelle counter de definitieve beslissing.
Na uitstekend voorbereidend werk van Aziz Mustedanagic, Kristan Boeree en Chanthol Keo belandde de bal voor de voeten van Emiel de Vries die met een verwoestende uithaal doelman Niels Boomsma wist te passeren voor de 3 - 0 eindstand.
In de slotfase kreeg FC Wolvega nog kansen om de score op te voeren, maar Chanthol Keo en Emiel de Vries vonden doelman Niels Boomsma op hun weg. Deze wedstrijd eindigt voor sc Emmeloord in een teleurstellende 3 - 0 nederlaag waardoor de Blauwen naar een 6e plek zijn afgezakt. Hoelang gaat deze vormcrisis nog duren?
Man of the match: Ronald Kleiker.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Groningen bij rode lantaarndrager Velocitas 1897.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur in het stadspark te Groningen.
De voorbeschouwing volgt later deze week.