Sc Emmeloord E4 - DESZ E3

In alle vroegte kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor de foto's en thuiswedstrijd tegen DESZ E3. Ondanks het vroege tijdstip waren alle spelers aanwezig. In verband met het goede spel mochten we op het hoofdveld spelen. Kijkend naar hun resultaten zouden er vandaag zeker kansen op een goed resultaat voor ons moeten liggen. En zo begonnen we onder goede weersomstandigheden om 9.00 aan de wedstrijd. Al naar een paar minuten had niels de 1-0 tussen de palen geschoten Sc emmeloord E4 was een maatje te groot voor deze tegenstander. En zo liepen de mannen uit naar 16-0 giovanni 4x sallah eddin 2x twan 2x soufiane 3x kay 1x en niels 3x. Toch wil ik axel leon en kevin vermelden ( axel die ziek was maar toch ging voetballen, leon goed verdedigend werk en aangever, en kevin een mooie save aan het eind van de wedstrijd.
Leider huub stevens

SCE 1-Roodgeel '64

18/12/2011 - Aftrap wedstrijd was 10.30 uur. Met veel wind en regen, begonnen we aan de wedstrijd uit tegen Vitesse. Deze jongens stonden op de 4e plek in de rangschikking en wij op nummer acht, dus we wisten dat het niet makkelijk zou worden De wind hadden we achter en we moesten er rekening mee houden, dat er een paar doelpunten gescoord moesten worden, want de 2e helft, moesten we tegen de wind in. Al vrij snel is het duidelijk dat SCE de boventoon ging voeren in deze wedstrijd een flitsende combinatie tussen Olav en Mark uiteindelijk doorgepast aan Robin, deze haalt uit, maar de bal verdwijnt links van het doel. Gelijk hierna een wereldbal van achteruit door Melvin op Robin, had misschien uit kunnen halen, maar was net even te laat met schieten. Dan is het Ian die vanaf de middellijn met een slalom het halve veld overgaat, de bal wordt voorgezet op Mark ook deze kon net niet bij. de bal komen , maar nog geen halve minuut is het weer Mark, deze haalt uit en de bal verdwijnt met een poeier in de rechterbovenhoek, De keeper stond erbij en keek erna. We spreken dan over de 27e minuut 0-1. 1 minuut later is het Robin die dan toch de 0-2 binnentikt. Dit was tevens de ruststand.
De 2e helft begon, en waar we niet op gehoopt hadden gebeurde nu echt. Harde wind en regen, met behoorlijk wat publiek van de kant van SCE. Sjapoo voor al die vaders en 1 moeder, die het weer trotseerden. Al in de 3e minuut is het Vitesse die de aansluiting vindt, door de 1-2 aan te tekenen. Het is duidelijk er moet goed boven op de man gezeten worden, en de bal moet nog sneller doorgetikt worden naar de mede spelers. Dan duurt het tot de 12e minuut, een foute terugspeelbal van de keeper
van Vitesse belandt bij Luuk, deze bedenkt zich geen moment, en hij schiet de mogelijk bevrijdende treffer binnen 1-3. 10 minuten voor tijd valt Lucas geblesseerd uit, nadat Melvin al ziek van het veld was gegaan. Vlak voor tijd staat Luuk alleen voor de keeper met Stefan rechts naast zich, Luuk vergeet de bal te passen op Stefan, die had anders de vrije doortocht gehad naar het doel, de ene denkt aan een penalty

SC Emmeloord D1 – CVVO D1: 3-2

17/12/2011 - D1 sloot afgelopen zaterdag het jaar 2011 af met een oefenwedstrijd. CVVO D1 was de tegenstander op ons eigen kunstgras. Een team wat aardig meedoet in de hoofdklasse, dus een serieuze tegenstander. Van ontzag was echter geen sprake bij D1 en in de eerste helft was het beste van het spel voor,  het in rode reservetenues gestoken, SCE D1. Het veldoverwicht werd echter niet in doelpunten uitgedrukt. Zoals zo vaak, scoorde de tegenstander wel, en liep D1 achter de feiten aan. Nog voor de rust wist Luuk echter de gelijkmaker te scoren. Na de rust hetzelfde spelbeeld. SCE had duidelijk het beste van het spel. Een solide verdediging, nu en dan prachtige combinaties op het middenveld en gevaarlijke aanvallers. Dat resulteerde in een voorsprong, het was weer Luuk die de 2-1 scoorde. SCE verzuimde daarna afstand te nemen, de Lemsters scoorden de gelijkmaker, en het was toch weer spannend. Eén minuut voor tijd werd er een overtreding gemaakt op Stefan, net buiten het 16 meter gebied. De vrije trap werd door Koen prachtig in de bovenhoek gekruld. Eindstand 3-2. Een mooi resultaat. D1 kan straks met een goed gevoel vakantie gaan vieren, en de 2e seizoenshelft aanvangen.

Wie is wie bij de kidsclub ?

14/12/11 - SC Emmeloord /Kidsclub

Beste leden van SC Emmeloord / ouders en verzorgers van,
Binnen SC Emmeloord zijn we bezig om onze kidsclub een nieuw leven in te blazen. Graag zien we ons leden aantal groeien en hopen dat onze deelnemers van nu nog meer trainingsmaatjes krijgen. Hebt u kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar laat ze dan vrijblijvend 3 keer gratis meetrainen om te kijken of voetbal ook wat voor hen is. De trainingsdag is woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur. In de winter (vanaf 11 januari) trainen we in de zaal aan de meteorenstraat op de woensdag van 17.00-18.00 uur. De training wordt verzorgend door 2 trainers ( Arnold Roossien en Corné Nugter). Hopelijk is uw kind al erg op voetbal gericht en wil het al de nieuwe Lionel Messi worden kom eens kijken wat SC Emmeloord te bieden heeft.
Contactpersoon: Arnold Roossien
Mail:           nolvon1403@kpnmail.nl
Tel:            0527 - 617 292

Oldeholtpade 1 – SC Emmeloord 7

11/12/12 - Zondag 11/12 stond de laatste wedstrijd voor de winterstop gepland tegen Oldeholtpade. Dit is alweer de return-wedstrijd, wat een unicum is. We lopen nog steeds op schema, dat hebben we niet vaker meegemaakt. De eerste wedstrijd eindigde in een 9 – 3 overwinning, maar daarna heeft Oldeholtpade nog maar 1 wedstrijd verloren. Deze ploeg staat dan op een 4e plaats. We waren voorbereid op een lastige wedstrijd. Onze voorbereiding werd enigzins verstoord door het maken van foto’s voor het plakboek. Dus met enige vertraging kwamen , omgekleed en al, aan op het sportpark. Het veld was slecht en de bal nog slechter. Wij zijn natuurlijk het kunstgras in Emmeloord gewend en de eerste kans was dan voor de gastheren. Gelukkig herpakten we ons snel en binnen 10 minuten stond het 0-2 door doelpunten van Gert en Stephan. Oldeholtpade kwam er niet vaak uit Maar als ze bij ons doel waren, was het direct gevaarlijk. 1 Maal stond Bernd goed in de weg en de andere de doellat. Toch hadden we de controle over de wedstrijd, maar hadden moeite om het net te vinden. Met behulp van een speler van Oldeholtpade werd het 0-3. We namen wat gas terug. Niet omdat de moeheid optrad, maar meer om de tackles van die gasten te ontwijken. Dit fysieke spel leverde al snel een doelpunt op voor de Oldeholtpaden. Lang konden ze er niet van genieten, want binnen de minuut was de marge alweer 3 goals door wederom een doelpunt van Stephan. Een opstootje was voor de scheids de reden om voor de eerste helft af te blazen. We konden dus rusten met een 1-4 voorsprong en een tegenstander die weinig kon hebben. De tweede helft begon voor ons goed, Gert scoorde al vrij snel de 1-5. Kat in het bakkie dachten we, maar dat was een vergissing. De tegenstander begon, waar het de eerste helft mee was geeindigd met fysiek spel. Met lange ballen naar voren kwamen we steeds meer onder druk te staan. Dit leidde tot 4 goals van Oldeholtpade, 5-5. Ondanks dat we zelf ook nog wat kansen hadden, zat er voor ons niet meer in dan dit gelijkspel. We gaan in ieder geval als ongeslagen koploper de winterstop in. Ergens in februari kunnen we ons dan opmaken voor de 2e helft van de competitie. We hopen dan dat de langdurige geblesseerden ook dan langzaam kunnen instromen. Doelstelling is en blijft het kampioenschap en daar gaan we voor.
Iedereen fijne feestdagen en tot volgend jaar.

Een kerstgroet van ‘t 7e

SC Emmeloord E2 – Flevo boys E1

08/12/12 -E2 moest de laatste wedstrijd van 2011 spelen tegen de E1 van Flevo boys
Dit was een bekerwedstrijd welke wij op donderdagavond 8 december hebben gespeeld.
Dat dit een moeilijke tegenstander was wisten we van te voren, dit team speelt al jaren samen en dat zie je terug op het veld. Vlotte combinaties en het elkaar makkelijk kunnen vinden gaven de doorslag.
Wij konden er maar sporadisch uitkomen wat over de hele wedstrijd gezien maar een handvol kansen heeft opgeleverd, helaas konden wij vanavond het net niet vinden.
We hadden er zeker gezien onze inzet één verdiend!
Flevo boys wist voor rust 4x en na de rust nog 3x te scoren wat de eindstand op 7-0 bracht.

Jongens het is geen schande om van deze ploeg te verliezen, ze waren gewoon een maatje te groot!
Ondanks alles heb ik ook nu weer mooie dingen gezien, iets waar we verder in het seizoen aan kunnen werken en weer kunnen gebruiken.

Robert bedankt voor het keepen.
Alle trouwe supporters van E2 bedankt jullie staan er toch ook elke week maar weer!

Ik wens een ieder alvast prettige feestdagen,

Groeten Gert

Steenwijk 1-SCE 1

22/12/2011 - De 2e helft begon, en waar we niet op gehoopt hadden gebeurde nu echt. Harde wind en regen, met behoorlijk wat publiek van de kant van SCE. Sjapoo voor al die vaders en 1 moeder, die het weer trotseerden. Al in de 3e minuut is het Vitesse die de aansluiting vindt, door de 1-2 aan te tekenen. Het is duidelijk er moet goed boven op de man gezeten worden, en de bal moet nog sneller doorgetikt worden naar de mede spelers. Dan duurt het tot de 12e minuut, een foute terugspeelbal van de keeper
> van Vitesse belandt bij Luuk, deze bedenkt zich geen moment, en hij schiet de mogelijk bevrijdende treffer binnen 1-3. 10 minuten voor tijd valt Lucas geblesseerd uit, nadat Melvin al ziek van het veld was gegaan. Vlak voor tijd staat Luuk alleen voor de keeper met Stefan rechts naast zich, Luuk vergeet de bal te passen op Stefan, die had anders de vrije doortocht gehad naar het doel, de ene denkt aan een penalty. ftrap wedstrijd was 10.30 uur. Met veel wind en regen, begonnen we aan de wedstrijd uit tegen Vitesse. Deze jongens stonden op de 4e plek in de rangschikking en wij op nummer acht, dus we wisten dat het niet makkelijk zou worden De wind hadden we achter en we moesten er rekening mee houden, dat er een paar doelpunten gescoord moesten worden, want de 2e helft, moesten we tegen de wind in. Al vrij snel is het duidelijk dat SCE de boventoon ging voeren in deze wedstrijd een flitsende combinatie tussen Olav en Mark uiteindelijk doorgepast aan Robin, deze haalt uit, maar de bal verdwijnt links van het doel. Gelijk hierna een wereldbal van achteruit door Melvin op Robin, had misschien uit kunnen halen, maar was net even te laat met schieten. Dan is het Ian die vanaf de middellijn met een slalom het halve veld overgaat, de bal wordt voorgezet op Mark ook deze kon net niet bij. de bal komen , maar nog geen halve minuut is het weer Mark, deze haalt uit en de bal verdwijnt met een poeier in de rechterbovenhoek, De keeper stond erbij en keek erna. We spreken dan over de 27e minuut 0-1. 1 minuut later is het Robin die dan toch de 0-2 binnentikt. Dit was tevens de ruststand.

SC Emmeloord 1 -- Harlingen 1

11/12/2011 - Wat een verschil met vorige week. Mooi weer geen wind en regen en eengoed veld om te voetballen dit alles nodigde uit voor een heerlijke wedstrijd.Een volledige selectie die er alles aan gelegen was om ongeslagen de winterstop in te gaan.Al snel bleek dat tegenstand alleen maar op de helft van onze gasten gespeeld werd en het
een kwestie van tijd was wanneer het eerste doelpunt zou vallen. Zoals het de hele competitie gaat duurt het even want eerst moeten er een paar 100% kansen om zeep geholpen worden voordat het eerste doelpunt dan ook valt.
Over rechts was het de actieve D v/d Zee die een halve voorzet geeft en R Kleiker met wat geluk het eerste doelpunt maakte. 1-0  Vanaf nu was het echt alleen maar Emmeloord dat voetbalde en de ene kans na de andere creëerde maar het duurde tot in de tweede helft voor het bevrijdende doelpunt viel.In de 51ste minuut was het R Kleiker die voorlangs schiet een vrije trap van M Ebbers net over, M Holtmaat afstand schot maar de keeper redt voor de zoveelste keer. Eindelijk in de 59ste minuut was het D v/d Zee die een schot op doel gestopt zag door de keeper maar in de rebound legt hij de bal op het hoofd van D lanters die de hoek uit kon zoeken en de 2-0 lag in het mandje. De tegenstand was gebroken en Harlingen kon niet anders meer dan de uitslag zo klein mogelijk houden want in rap tempo werd er maar liefst vier keer gescoord door weer D Lanters H v Wieren , R Kleiker en tot slot I Pala 6-0. Een terechte overwinning voor de hele selectie maar ook voor J Boxum die nog voor een jaar bijtekende hopend om sc Emmeloord met deze jongens weer naar de tweede klas te brengen. Van mijn kant wens ik iedereen een mooie Kerst en een gezond 2012 toe en natuurlijk Maarten Ebbers en Stephan v/d Werf een heerlijke tijd op hun rondreis door Afrika. B Boundatie wordt in Januari geopereerd aan zijn knie en wens hem veel sterkte toe.

Sport groeten Ed Fiere

SCE D1 - DESZ D1

10/12/2011 - We hadden iets goed te maken tegen deze ploeg uit Zwartsluis, want we hadden de uitwedstrijd gelijk gespeeld. Op de ranglijst staan zij 7 punten onder ons,  dus niet onderschatten , maar wel winnen. De eerste 5 minuten   gebeurt er niet al te veel, een klein kansje voor Stefan, maar die schiet tegen een verdediger aan, in die zelfde 5 minuten een goeie pass van Stefan op Luuk , deze vergeet  net het af te maken.  Een  voorzet van Damian op Luuk, deze passt goed door op Mark, en deze knalt de bal binnen  in de bovenhoek . Het is 1-0 in de 18e minuut. Op dit moment is het SCE dat DESZ vastzet op de helft van de tegenstander . Er komt nog een vrije trap voor DESZ en met een kopbal, weet DESZ toch de 1-1 binnen te tikken . Dit is tevens de ruststand. In de 2e  helft, begint DESZ als de beste te voetballen, na een corner, wordt het bijna 1-2, maar de bal wordt nog net op tijd gekeerd.  Dan komt onze Jason en deze geeft een beste voorzet op Damian, deze haalt op zijn beurt uit, de bal belandt links in de kist, de keeper deed niks, had niet eens door, dat er een bal in ging, maar wel lekker 2-1 voor ons. Even later belandt er een knal van Koen op de rug van Stefan,  en nog een poeier op de goal belandt wederom op de rug van Stefan, maar de bal komt uiteindelijk toch bij Luuk, deze haalt uit en de 3-1 wordt binnen geschoten met een prachtige boogbal. We schrijven dan de 9e minuut. In de 13e minuut  komt Luuk alleen voor de keeper, wat er nou precies gebeurde is een raadsel, De 4-1 blijft uit. Weer even later krijgt Jason een kans , maar de bal belandt op de keeper In de 24e minuut is het Mark die vanuit een vrije trap de bal richting Olav passt,  en met een voortreffelijke kopbal weet hij de 4-1 in te te koppen. Een fantastische combinatie tussen Ian, Olav en Jason, ging fantastisch,  helaas laat Jason de bal glippen. Gelijk weer een perfecte combinatie tussen Ian ,Jason  en  dan is daar ineens onze verdediger Jeroen, deze haalt uit, maar schiet  net naast het doel. Het kwam er uiteindelijk op neer, dat na de 2-1 van SCE DESZ eigenlijk geen kans meer heeft gehad op de overwinning Dan denk je de wedstrijd is ten einde, maar zowaar in de 34e minuut  komt er nog een voorzet van Robin op Luuk, deze kapt de man uit en haalt uit gevolg de 5-1 ligt ook binnen . Dit was een beste actie. Uiteindelijk kwam het eindsignaal in de 36e minuut. De winst was binnen e de revanche was daar 5-1 gewonnen, we staan nu op nr 7 en komen zomaar even op  4 punten
vn de nummer 4. Lekkere reeks, na de winterstop gaan we voor de top 3.  Het was een genot Om naar te kijken. En alle andere spelers die niet genoemd zijn, super gespeeld.

Trouwe supporter.

SC Emmeloord E4 - Desz E3

10/12/11 - In alle vroegte kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor defoto's en thuiswedstrijd tegen DESZ E3G. Ondanks het vroege tijdstip waren alle spelers aanwezig. In verband met het goede spel mochten we op het hoofdveld spelen. Kijkend naar hun resultaten zouden er vandaag zeker kansen op een goed resultaat voor ons moeten liggen. En zo begonnen we onder goede weersomstandigheden om 9.00 aan de wedstrijd. Al naar een paar minuten had niels de 1-0 tussen de palen geschoten Sc emmeloord E4 was een maatje te groot voor deze tegenstander. En zo liepen de mannen uit naar 16-0 giovanni 4x sallah eddin 2x twan 2x soufiane 3x kay 1x en niels 3x. Toch wil ik axel leon en kevin vermelden ( axel die ziek was maar toch ging voetballen, leon goed verdedigend werk en aangever, en kevin een mooie save aan het eind van de wedstrijd.
Leider huub stevens

SCE B1-MSC B1

15/12/2011 - Aftrap wedstrijd was 10.30 uur. Met veel wind en regen, begonnen we aan de wedstrijd uit tegen Vitesse. Deze jongens stonden op de 4e plek in de rangschikking en wij op nummer acht, dus we wisten dat het niet makkelijk zou worden De wind hadden we achter en we moesten er rekening mee houden, dat er een paar doelpunten gescoord moesten worden, want de 2e helft, moesten we tegen de wind in. Al vrij snel is het duidelijk dat SCE de boventoon ging voeren in deze wedstrijd een flitsende combinatie tussen Olav en Mark
uiteindelijk doorgepast aan Robin, deze haalt uit, maar de bal verdwijnt links van het doel. Gelijk hierna een wereldbal van achteruit door Melvin op Robin, had misschien uit kunnen halen, maar was net even te laat met schieten. Dan is het Ian die vanaf de middellijn met een slalom het halve veld overgaat, de bal wordt voorgezet op Mark ook deze kon net niet bij. de bal komen , maar nog geen halve minuut is het weer Mark, deze haalt uit en de bal verdwijnt met een poeier in de rechterbovenhoek, De keeper stond erbij en keek erna. We spreken dan over de 27e minuut 0-1. 1 minuut later is het Robin die dan toch de 0-2 binnentikt. Dit was tevens de ruststand.
van Vitesse belandt bij Luuk, deze bedenkt zich geen moment, en hij schiet de mogelijk bevrijdende treffer binnen 1-3. 10 minuten voor tijd valt Lucas geblesseerd uit, nadat Melvin al ziek van het veld was gegaan. Vlak voor tijd staat Luuk alleen voor de keeper met Stefan rechts naast zich, Luuk vergeet de bal te passen op Stefan, die had anders de vrije doortocht gehad naar het doel, de ene denkt aan een penalty

SCE 1 - Geel Wit 1

16/12/2011 - Aftrap wedstrijd was 10.30 uur. Met veel wind en regen, begonnen we aan de wedstrijd uit tegen Vitesse. Deze jongens stonden op de 4e plek in de rangschikking en wij op nummer acht, dus we wisten dat het niet makkelijk zou worden De wind hadden we achter en we moesten er rekening mee houden, dat er een paar doelpunten gescoord moesten worden, want de 2e helft, moesten we tegen de wind in. Al vrij snel is het duidelijk dat SCE de boventoon ging voeren in deze wedstrijd een flitsende combinatie tussen Olav en Mark uiteindelijk doorgepast aan Robin, deze haalt uit, maar de bal verdwijnt links van het doel. Gelijk hierna een wereldbal van achteruit door Melvin op Robin, had misschien uit kunnen halen, maar was net even te laat met schieten. Dan is het Ian die vanaf de middellijn met een slalom het halve veld overgaat, de bal wordt voorgezet op Mark ook deze kon net niet bij. de bal komen , maar nog geen halve minuut is het weer Mark, deze haalt uit en de bal verdwijnt met een poeier in de rechterbovenhoek, De keeper stond erbij en keek erna. We spreken dan over de 27e minuut 0-1. 1 minuut later is het Robin die dan toch de 0-2 binnentikt. Dit was tevens de ruststand.
De 2e helft begon, en waar we niet op gehoopt hadden gebeurde nu echt. Harde wind en regen, met behoorlijk wat publiek van de kant van SCE. Sjapoo voor al die vaders en 1 moeder, die het weer trotseerden. Al in de 3e minuut is het Vitesse die de aansluiting vindt, door de 1-2 aan te tekenen. Het is duidelijk er moet goed boven op de man gezeten worden, en de bal moet nog sneller doorgetikt worden naar de mede spelers. Dan duurt het tot de 12e minuut, een foute terugspeelbal van de keeper
van Vitesse belandt bij Luuk, deze bedenkt zich geen moment, en hij schiet de mogelijk bevrijdende treffer binnen 1-3. 10 minuten voor tijd valt Lucas geblesseerd uit, nadat Melvin al ziek van het veld was gegaan. Vlak voor tijd staat Luuk alleen voor de keeper met Stefan rechts naast zich, Luuk vergeet de bal te passen op Stefan, die had anders de vrije doortocht gehad naar het doel, de ene denkt aan een penalty

F2 schrijft geschiedenis!

Zaterdag heeft E2 geschiedenis geschreven door als eerste team kampioen te worden op het nieuwe complex. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg kan het kampioenschap de F2 niet meer ontgaan, alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen en ook deze zaterdag werd deze traditie voortgezet. Met 27 uit 9 en 64 doelpunten voor en slechts 17 tegen hebben de jongens en meid van Johan Bontkes en Kris Winterswijk het geweldig gedaan. Volgens beide heren gaan wij nog veel van deze talentvolle groep horen. Mannen wij rekenen erop, en een goede opleiding begint bij de jeugd!
Natuurlijk werden de kampioenen gehuldigd met een fraai aandenken! En mocht ook de friet niet ontbreken! Zie ook de foto’‛s op de site. Jongens en meid nogmaals van harte gefeliciteerd en, ga zo door! Namens de Jeugdcommissie;

Gert Verduin

SC Emmeloord 7 - Zandhuizen 1

04-12-2011 - Vandaag op het blauwe gedeelte van het sportpark Ervenbos stond er 1 wedstrijd op het programma. Een topper in de competitie, namelijk de nummer 1 Emmeloord tegen de nummer 4 Zandhuizen. Het leek een zware pot te worden, want de jongens zagen er fit uit en de gemiddelde leeftijd was ruim onder de 30 jaar. Maar niets bleek minder waar. Op het prachtige hoofdveld, wat er weer als een biljartlaken bij lag, stond het al binnen 5 minuten 2-0 voor Emmeloord, door goals van Gert en Stefan. De score kon hoger uitvallen ware het niet dat Split al onze aanvallen ten onrechte afvlagde. Bij ons wil hij niet vlaggen, maar hij zei direct ja toen de tegenstander hem vroeg om aan hun te kant te vlaggen. Sportief Split. Het kunstgras was een beetje vochtig, wat ideaal is voor ons vlot tikkietakkie voetbal. Met name op het middenveld lag heel veel ruimte, die door Emmeloord goed werd benut. Een schot van Bram werd door een speler van Zandhuizen verlengd en schoot hem dus pardoes in eigen doel, 3-0. Stefan was voor rust erg trefzeker, want hij zorgde ook voor de 4-0. De jongens van Zandhuizen werden tureluurs getikt door Emmeloord. Een aanval met one-touch voetbal door het hart van verdediging leidde tot een doelpunt van Peter S. Ook konden we in deze wedstrijd de eerste goal van Ivor noteren na voorbereidend werk van Gert. We gingen rusten met een comfortabele 6-0 voorsprong, maar we waren er niet gerust op. Zandhuizen had namelijk nog enkele versterkingen van het eerste opgetrommeld. Al snel bleek onze angst ongegrond, want binnen 10 minuten had Stefan minstens 3 kansen verprutst. We begonnen wat slechter te voetballen en we verloren de controle over de wedstrijd. Zandhuizen kwam terug tot 6-2. Toen was de maat vol voor Split. Hij had de eerste helft goede gekeken naar de spitsen van Emmeloord. Stefan ging er weer eens vandoor aan de linkerkant. Op een of andere manier kon Split hem bijhouden en stond klaar in het 16- metergebied om de bal van Stefan beheerst in het lege doel te schieten. Het verzet van Zandhuizen was gebroken. We pakten het spelletje van de eerste helft weer op en via goals van Bram, Stefan en Gert liep de score op naar 10-2. Helaas was het slotakkoord voor Zandhuizen, 10-3. Als het weer meezit hebben we volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit naar Oldeholtpade, als Herbstmeister. Want door deze uitslag hebben we deze titel alvast binnen. 't 7e

Geel Wit 1 - SC Emmeloord 1

04/12/2011 - Deze wedstrijd op Ameland had een voorbereiding van een heel weekeind. Kwartiermakers J Boxum en R Nugter waren al vrijdag middag naar Ameland gegaan om de voorbereidingen te treffen voor de selectie die met de boot van half vijf en half zeven kwamen binnendruppelen.Zaterdag morgen werd er een training ingelast in de vorm van mountainbike in een storm van windkracht zeven en veel regen. 's Avonds een ontspanningsavond waar allerlei spellen werden verzonnen waar het meubilair niet helemaal tegen bestand was. Supporters die al op het eiland waren en supporters die al vroeg op zondag deze kant opkwamen hadden er veel voor over om deze wedstrijd te zien. Een wandeling van ongeveer zeven kilometer naar het voetbalveld werd genomen met de wind in de rug. De wedstrijd tegen Geel Wit werd serieus genomen daar er ook vijf wisselspelers op de bank hadden plaatsgenomen. Ik weet niet wat een voordeel is om eerst met de wind mee of tegen de wind in te spelen maar tijdens de wedstrijd hebben wij dit wel gemerkt. De start was goed want al na twee minuten scoorde H v Wieren het eerste doelpunt maar deze werd na vermeend buitenspel afgekeurd. Tegen de wind in voetbalde sc Emmeloord goed en probeerde de bal laag over de grond te houden wat de nodige kansen opleverde. Vijfde min een passes van D Lanters op H v Wieren die naast schiet. 18de Minuut een schot van D Lanters die geblokt werd. Dan toch in de 23ste minuut een aanval over links waar Jordy Fiere H v Wieren aan het werk zet die de sprintende D v/d Zee de bal in de loop meegeeft en de 0-1 was gemaakt. Hierna volgde er wat tegenstoten van Geel Wit maar verdedigend stond het goed . St v/d Werf redde met een verre uitloop, J Fiere gleed de bal nog voor de lijn uit het doel dus konden we gaan rusten met deze voorsprong. Ook met de wind in de rug wist Emmeloord goed om te gaan en met een diepte passes van Ibo Pala op H v Wieren die op snelheid de laatste man passeerde en de keeper kansloos liet. 0-2 en de klus was geklaard werd er gedacht maar niets is minder waar. Met twee wissels vanwege blessures van J Fiere en D Lanters viel niet alleen het spel weg maar ook de wind .Hiervan profiteerde Geel Wit beter dan Emmeloord en kwamen dan ook op 1-2 door een panalty veroorzaakt door invaller A v Ham die zijn tegenstander haakte in de zestien meter. Dat sportclub daarna de wedstrijd had moeten beslissen door kansen van G Pala R Kleiker en H v Wieren gaf Geel Wit vleugels. Veel strijdend werd er in de 90ste minuut een vrije trap genomen die keurig werd ingekopt en een teleurstellende 2-2 stond op het bord. Dat we nog steeds ongeslagen zijn kwam door goed keepers werk van St v/d Werf die in de 94ste minuut de bal nog uit de hoek wist te tikken. Om half zeven supporters spelers en begeleiders teleurstellend met de boot weer richting huis maar met de gedachte dat a.s zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de deur staat tegen Harlingen.

SC Emmeloord F3 - Genemuiden F9

03-12-2011 - Zaterdag 3 december de laatste Wedstrijd van F3 van dit seizoen De tegenstander was bij winst kampioen en dat was ook wel te merken aan de meegebrachte toeters en supporters die Genemuiden bij zich had. De F3 was bijna compleet alleen Ibrahim was er niet We begonnen met Nighell in de goal Meije centraal achterin met daarvoor Koen En aan de zijkanten Remon&Mathijn een sterke verdediging dus. Onze nieuwe aanwinst Wouter stond in de spits Quinten rechtsvoor en onze Tamas linksvoor. Shayen begon in de wissel maar speelde de rest van de wedstrijd in de spits. Genemuiden begon gelijk van af het begin druk te zetten maar onze verdedigers lieten zich niet uit het veld slaan door de fysiek sterke tegenstander. Toch was het Genemuiden die de score opende met een keihard afstand schot waar Nighell geen antwoord op had Genemuiden liep al gauw uit naar een 4-o voorsprong terwijl ze niet eens zoveel beter speelden dan onze mannen en vrouw van de F3 Ze hadden gewoon iets meer geluk in de afwerking. De kansen welke SCE kreeg gingen er niet in 4-o was dan ook de ruststand na rust deed Remon gelukkig nog iets terug en scoorde de 1-4 Helaas scoorde Genemuiden ook nog 4 x waardoor de uitslag 1-8 werd Toch had de F3 heel goed gespeeld maar verloor waardoor we dit seizoen als 7de zijn geëindigd. Maar als we zo blijven voetballen gaat de F3 volgend seizoen zeker weten hoger eindigen.

SC Emmeloord E2 – SVM E3

03-12-2011 - Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie, uit tegen SVM. Het was een koud winderig echt zo'‛n zaterdagmorgen dat je s'‛morgens wakker wordt en denkt van, goh zou het wel doorgaan? Als dan al voor achten de telefoon gaat denk je van de consul belt dat het is afgelast! Niets was minder waar het was de moeder van Wail die hem ziek afmeld. Balen natuurlijk voor Wail die niet mee kon doen, beterschap gewenst van onze kant en we hopen dat je er donderdag wel weer bij bent. Gelukkig konden we van de E3 Kevin meenemen zodat we in ieder geval 1 wissel hadden. Kevin bedankt je hebt het super gedaan hoor! De wedstrijd dan, we begonnen iets te slap aan de wedstrijd wat resulteerde in een enkele goede kansen voor SVM gelukkig stond onze keeper Dylan vandaag zijn mannetje en wist de ballen uit het doel te houden. Aan de andere kant kregen onze aanvallers ook kans op kans en na een minuut of 7 wist Julia de 1-0 binnen te schieten, als het vlak daarna door een eigen goal 2-0 wordt begint de spanning te stijgen want, het volgende doelpunt zou de 100e worden, wie o wie zou deze op zijn naam schrijven………????? Het was Eelke die met een fantastische pegel de 100e maakt!! Voor rust maken Eelke en Joy er nog 4 en 5-0 van. Na rust gaan we door met het goede spel, en ook nu blijkt dat je achterin ook alert moet blijven, de snelle spits van SVM weet twee keer uit de counter te scoren. Kevin krijgt de kans om uit een penalty zijn goaltje mee te pakken helaas voor hem en ons gaat de bal net naast. Gelukkig wisten Joy, Julia en 2x Achraf het net wel te vinden wat de eindstand op 9-2 bracht. Achraf, Dylan, Eelke, Hielke, Joy, Julia, Mike en Wail ik heb het al vaker gezegd en geschreven wij zijn er trots op wat jullie gepresteerd hebben. Jullie zijn leergierig en enthousiast om een betere voetballer te worden, dit is iets wat we met de week beter zien worden. DESZ kwam voor ons te vroeg in de competitie anders had ik het nog zo net niet geweten, dan hadden we zo maar kampioen kunnen worden!! Wilt u deze toppers nog een keer in actie zien ? Dan is er dit jaar nog maar 1 kans en dat is op donderdag 8 december als wij thuis de bekerwedstrijd spelen tegen Flevo boys E1 aanvang 19.00uur, komt allen!
Jullie trotse trainer en leider , Sander en Gert

SC Emmeloord E2 – SC Emmeloord E3 8-0

Vandaag de topper in de 2e klasse 02 tussen de beide Emmeloorder ploegen Voor de statistici onder ons, voor aanvang van deze wedstrijd stond E2 2e met 24 punten uit 9 en de E3 3e met 21 punten uit 9 wedstrijden. De koploper in deze competitie DESZ is helaas niet meer te achterhalen dus was alles op de tweede plek gericht. Leider Gert was al de hele week met deze wedstrijd bezig en was dan ook tot aan het bot zenuwachtig. Gelukkig en volgens mij hebben de spelers dit niet in de gaten gehad of deden ze alsof….??? Ik zal het nooit weten! We begonnen met Mike op doel, achter Dylan en Hielke, midden Wail, Eelke en Julia en in de spits Achraf. Joy begon vanaf de kant. In het begin twee ploegen die aftastend begonnen met een licht veldoverwicht voor ons. Na enkele goede aanvallen was het uiteindelijk Achraf die de bevrijdende 1-0 binnenschiet. Vlak daarna maakt Eelke er 2-0 van, Sander en Gert worden al wat rustiger en hun hartslag daalt weer naar normale waarden, zeker nadat Wail en Julia de ruststand op 5-0 hebben gebracht. In de rust alleen maar lovende kritiek op het team en naar de woorden "ga zo door" hebben ze goed geluisterd. De tweede helft wordt er super over gespeeld steeds weer vinden we de vrije man en onze snelle buitenspelers weten keer op keer de achterlijn te vinden en de ballen mooi voor te geven. Uit deze vele aanvallen weten Achraf 1x en Wail 2x nog te scoren wat de eindstand op 8-0 heeft gebracht. Mike, Dylan en Hielke super verdedigd en de nul gehouden. Kampioen kunnen we helaas niet meer worden maar we zijn wel 2e geworden en ook dat is een mooie prestatie. Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie uit tegen SVM. Jongens en meid we zijn trots op jullie en genieten elke week weer langs de lijn van jullie inzet en spelplezier wat jullie uitstralen tijdens de wedstrijden, ga zo door! Jullie trotse (nu wel aanwezige leider) Gert. NB Mourad bedankt voor het fluiten, en Robbert…..het komt allemaal goed.

Vitesse D1 - SCE D1

03/12/2011 - Aftrap wedstrijd was 10.30 uur. Met veel wind en regen, begonnen we aan de wedstrijd uit tegen Vitesse. Deze jongens stonden op de 4e plek in de rangschikking en wij op nummer acht, dus we wisten dat het niet makkelijk zou worden De wind hadden we achter en we moesten er rekening mee houden, dat er een paar doelpunten gescoord moesten worden, want de 2e helft, moesten we tegen de wind in. Al vrij snel is het duidelijk dat SCE de boventoon ging voeren in deze wedstrijd een flitsende combinatie tussen Olav en Mark
De 2e helft begon, en waar we niet op gehoopt hadden gebeurde nu echt. Harde wind en regen, met behoorlijk wat publiek van de kant van SCE. Sjapoo voor al die vaders en 1 moeder, die het weer trotseerden. Al in de 3e minuut is het Vitesse die de aansluiting vindt, door de 1-2 aan te tekenen. Het is duidelijk er moet goed boven op de man gezeten worden, en de bal moet nog sneller doorgetikt worden naar de mede spelers. Dan duurt het tot de 12e minuut, een foute terugspeelbal van de keeper
uiteindelijk doorgepast aan Robin, deze haalt uit, maar de bal verdwijnt links van het doel. Gelijk hierna een wereldbal van achteruit door Melvin op Robin, had misschien uit kunnen halen, maar was net even te laat met schieten. Dan is het Ian die vanaf de middellijn met een slalom het halve veld overgaat, de bal wordt voorgezet op Mark ook deze kon net niet bij. de bal komen , maar nog geen halve minuut is het weer Mark, deze haalt uit en de bal verdwijnt met een poeier in de rechterbovenhoek, De keeper stond erbij en keek erna. We spreken dan over de 27e minuut 0-1. 1 minuut later is het Robin die dan toch de 0-2 binnentikt. Dit was tevens de ruststand.
van Vitesse belandt bij Luuk, deze bedenkt zich geen moment, en hij schiet de mogelijk bevrijdende treffer binnen 1-3. 10 minuten voor tijd valt Lucas geblesseerd uit, nadat Melvin al ziek van het veld was gegaan. Vlak voor tijd staat Luuk alleen voor de keeper met Stefan rechts naast zich, Luuk vergeet de bal te passen op Stefan, die had anders de vrije doortocht gehad naar het doel, de ene denkt aan een penalty





SC Emmeloord E1 - Nagele E1

03/12/11 - E1 mist geluk tegen Nagele.Afgelopen zaterdag moesten de bikkels van E1 afreizen naar Nagele voor hun duel tegen het altijd moeilijke Nagele E1. Zonder verdediger Christian beloofde het voor de defensie in ieder geval lastig te worden. Daarnaast leek het zaterdagmorgen wel herfst, want regen en wind teisterden de bikkels op het veld. In de eerste helft begon E1 met windkracht 7 vol tegen en dat viel niet mee. Hoewel…….E1 kwam als een speer uit de startblokken en binnen de eerste minuut was het Melle die solo voor de Nageler keeper opdook, maar zijn schot werd gekeerd. Vanaf dit moment liep E1 achter de feiten aan. De Nagelezen legden de SCE-verdediging van Daan, Michael en Bas op de pijnbank en keeper Robert kreeg een spervuur van schoten te verwerken. Aanvallers Gijs, Noah, Thijs en Melle deden, net zoals de
verdedigers, hun uiterste best maar konden geen openingen creëren in de Nageler defensie. Toen na een kwartier de eerste kruitdampen opgetrokken waren (en het SCE-doel omgewaaid was) stond er 5-0 op het bord…….tja, dan weet iedereen dat het een moeilijke ochtend gaat worden. Coaches André en Eddy pepten hun mannen weer op en E1 begon te herstellen van deze knock-out van Nagele. Michael rondde allereerst een pass van Melle mooi af (5-1), Nagele scoorde direct de 6-1, en Melle rond een mooie solo
prachtig af met een diagonale poeier:6-2. SCE trok het initiatief volledig naar zich toe en drong Nagele terug op de eigen helft. E1 kreeg meerdere doelkansen, maar was ongelukkig in de afwerking. Net voor de rustpauze was het Noah die het derde SCE-doelpunt intikte en mochten beide ploegen gaan rusten. Rusten met een achterstand van 6-3, teruggekomen van een 5-0 achterstand, tweede helft wind in de rug……..dat biedt voldoende perspectief om te spelen voor minimaal een punt. De SCE-aanhang had alle vertrouwen in de tweede helft! Maar wie nu verwachtte dat E1 na het fluitsignaal alle registers opentrok, kwam bedrogen uit. Nagele deelde, ondanks de straffe tegenwind, binnen acht minuten de definitieve knockout uit! Na acht minuten stond er 10-3 op het scorebord……en was het duidelijk dat de drie punten in Nagele zouden blijven. Hierna ging E1 weer voetballen en werden mooie doelkansen gecreëerd die werden afgerond door Melle, Noah, Thijs en Michael. Ondertussen hielden Daan, Bas en Michael de deur naar Robert gesloten, maar konden ze niet verhinderen dat Nagele, ondanks prima keeperswerk van Robert, nog twee doelpunten
meepikte en was het Noah die de eindstand uiteindelijk bepaalde op 12-8. De eindstand deed meer denken aan een korfbal- dan een voetbalwedstrijd. Met een beetje meer geluk had E1 Nagele in de wedstrijd beter partij kunnen bieden zodat het een spannende wedstrijd had kunnen worden.
Groeten van de verslaggever.