Verslag SCE F2 - CVVO - F2 07032015

SCE F2 – CVVO – F2

7 maart, de eerste wedstrijd van het nieuwe “voorjaarsseizoen”. De winterstop is achter de rug en de zaalvoetbalschoenen liggen weer in de kast.

Het ziet er een beetje vreemd uit; Emmeloord speelt in het oranje. CVVO draagt namelijk hetzelfde blauw witte tenue.

Het is een koude ochtend, het is kleumen langs de kant, hopelijk wordt het een mooie wedstrijd om warm van te worden.

Het begin van de wedstrijd lijkt op een langzame flipperkast, de bal gaat van de ene ploeg naar de andere, er wordt veel getikt en kort overgespeeld. Het tikkie takkie zaalvoetbal zit nog duidelijk in het systeem. Na een minuut of 10 zit het buitenvoetbal weer in de benen en neemt Emmeloord de touwtjes in handen. Er wordt veel druk gezet op de tegenstander en Emmeloord heeft hierdoor veel balbezit. Na een paar mooie uitbraken is het na een minuut of 12 raak! Een uitbraak eindigt in mooi overspelen en Ajoep schiet binnen; 1-0!

Verdedigend staat Emmeloord goed. De grote kerels van CVVO komen regelmatig aan de bal maar de aanval stokt al bij het middenveld of anders bij de verdediging van Emmeloord; mooi om te zien! Na 3 minuten is het weer raak; Daan speelt zich mooi vrij en schiet de 2-0 binnen, dit gaat goed!

CVVO krijgt regelmatig de kans aan te vallen maar dit eindigt steeds in een corner. Na een corner belandt de bal in de kluts en plots staat het 2-1.. Pech…

Emmeloord reageert heel goed op het tegendoelpunt; er wordt vol gas gegeven op de aanval en na mooi overspelen en hard werken schiet Kars de 3-1 binnen. Dit geeft vertrouwen..

De 4-1 hangt in de lucht maar hij wil er niet in.

De 2e helft begint fel, wederom veel uitbraken via Daan, helaas wil de 4-1 niet vallen.
CVVO zet ook aan; fysiek zijn ze erg sterk maar Emmeloord stopt ze goed af, mede door goed meeverdedigen van het middenveld; voordat het nog spannend wordt maakt Daan de 4-1 met een bekeken afstandsschot, deze zit er lekker in, Top!

CVVO geeft het op; Daan zet Kars nog 3 keer vrij voor de keeper, maar de teller blijft op 4 staan.

Het was een mooie wedstrijd; de organisatie staat goed; iedereen werkte hard en alle spelers hebben goed gespeeld; dit belooft veel goeds voor het nieuwe seizoen; petje af Emmeloord!