Verslag sv Dedemsvaart - sc Emmeloord

sv Dedemsvaart  -  sc Emmeloord  0  -  3   (  0  -  1  )

Eindelijk is de Bingo eens goedgevallen voor de dobberende trainer Arnold Roossien en zijn blauwe brigade.
In een verrassende kerstboomopstelling heeft een dynamisch en energiek sc Emmeloord met 0 - 3 bij sv Dedemsvaart gewonnen en op indrukwekkende wijze het uitsyndroom aan diggelen geschoten.
In een week waar alle kerstballen uit de kerstboom vielen en ook de piek haar glans verloor was deze trainer genoodzaakt om alles om te gooien en de kerstboom opnieuw op te tuigen.
Na enkele slapeloze en roerige nachten werd Trainer Arnold Roossien ineens badend in het zweet wakker en kwam de staf in een geheimzinnig topverleg bij elkaar om de nieuwe kerstverlichting te bespreken.
Vandaag vielen alle puzzelstukjes op hun plaats en leverde sc Emmeloord met de nieuwkomers Wouter van der Velden en Bilal Boundati een teamprestatie van formaat.

De opstelling van sv Dedemsvaart:
Daan Zwinselman, Twan Dekker, Nick Hofman, Ruben Klinkenberg, Patrick Pater ( 70e Jermain van 't Zand ), Jim Veltmaat, Dennis Eggen ( 60e Reamon Knol ), Rutger Postma, Noah Schuurman, Danny Kuiper en Dilan van Bree.
Wissels: Julian Brouwer, Reamon Knol, Ben Gerritsen en Jermain van 't Zand.
Technische staf: Arnoud Rouwenhorst en Vincent Koopman
Teammanager: Thijs Iliohan
Medische staf: Manon Cazemier en Jonathan De Wagt.
Assistent scheidsrechter: Dhr. G.J. de Lange.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Guido Vissers, Harm van Wieren, Wouter Spit, Wouter van der Velden, Mark Staal, Mart Matthijssen, Bilal Boundati, Wiebe Koopmans ( 75e Emiel de Vries ), Bastian Tabak ( 82e Hans Langedijk ) en Jeroen Sipma ( 45e Rik Beekman ).
Wissels: Doelman Tim Schaafsma, Hans Langedijk, Emiel de Vries en  Rik Beekman.
Geblesseerd/afw: Remco Jonkman, Maarten Ebbers, Gokhan Pala, Rick Sliep, Gerke Schaap, Robin Elsinga en Koen Boneschansker.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos.
Medische staf: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De scheidsrechter: Dhr.Ottens uit Rolde
Toeschouwers: 150.

Een verre vriend!
Nog nooit eerder speelden sv Dedemsvaart en sc Emmeloord tegen elkaar en daarom was het hartverwarmend en ontroerend door in het programmaboekje een verre vriend te worden genoemd.
Er zijn inderdaad veel overeenkomsten tussen beide clubs en nadat wij zeer gastvrij en vriendelijk waren ontvangen begon Trainer Arnold Roossien aan zijn wedstrijdbespreking.
We gaan vandaag goede dingen doen en onszelf belonen sprak de trainer zijn manschappen bemoedigend toe.
Enkele tientallen sc Emmeloord supporters hadden de moeite genomen om naar Dedemsvaart af te reizen om De Blauwen een hart onder de riem te steken.
De stemming zat er goed in want vooraf had het tweede elftal met 1 - 4 bij FVC in Leeuwarden gewonnen.

Kerstboomopstelling:
Trainer Arnold Roossien kon deze wedstrijd niet beschikken over Remco Jonkman, Gokhan Pala, Rick Sliep en Maarten Ebbers en moest behoorlijk improviseren om goed voor de dag te komen.
Normaliter speelt Guido Vissers altijd op het middenveld, maar vandaag werd hij ineens tot rechtsback gebombardeerd.
Op de linksback stond het grote jeugdtalent Wouter van der Velden die iedereen verbaasde met zijn volwassen manier van spelen.
De centrale verdedigers Wouter Spit en Harm van Wieren kregen de opdracht mee om de linies kort en compact op elkaar te houden.
Op het middenveld maakte de technicus Bilal Boundati zijn debuut in het eerste met daaromheen het betonnen blok met Mark Staal en Mart Matthijssen.
In de voorhoede moesten Jeroen Sipma, Wiebe Koopmans en spits Bastian Tabak voor de doelpunten gaan zorgen.

Brutaal en verrassend!
De Emmeloorders kwamen brutaal en verrassend uit de startblokken.
Nadat een steekballetje op Bilal Boundati ternauwernood werd onderschept leverde een eentwee tussen Guido Vissers en Jeroen Sipma een corner op.
Deze corner genomen door Wiebe Koopmans schampte bovenkant lat.
In deze levendige beginfase moest de doelman van Dedemsvaart twee keer in actie komen om Mart Matthijssen en Bastian Tabak van het scoren te houden.

Een enerverende eerste helft!
Beide teams schotelden het publiek een hartverwarmende en energieke eerste helft voor.
In een hoog tempo golfde het spel op en neer en zochten beide teams fris en frivool de aanval.
Bij sv Dedemsvaart zorgden Danny Kuiper, Noah Schuurman en Dilan van Bree voor een constante dreiging.
Nadat een schot van Danny Kuiper ternauwernood werd geblokt vond even later de grillige Noah Schuurman doelman Ruben Doorn op zijn weg.

Moeilijke fase!
In de 15e minuut deed zich de eerste grote kans voor sv Dedemsvaart zich voor toen een voorzet van Rutger Postma op het hoofd van Danny Kuiper belandde, maar doelman Ruben Doorn bracht knap redding.
Kort hierop in de 17e minuut leverde Noah Schuurman de perfecte voorzet op Danny Kuiper af, maar oog in oog met doelman Ruben Doorn vergat Danny Kuiper te scoren en verdween zijn schot rakelings naast het doel. Hier kwam sc Emmeloord goed mee weg.

Het hek van de dam!
De thuisploeg kreeg nu de smaak te pakken en voerde het tempo op om een snelle voorsprong te forceren.
Heel even gingen de polderboys door een moeilijke periode toen Dilan van Bree en Danny Kuiper dreigend voor het Emmeloordse doel opdoken waar doelman Ruben Doorn een puike partij stond te keepen.
Gaandeweg ging de storm even liggen en kropen de Emmeloorders uit hun schulp.

Het dynamische middenveld!
Met een gigantische dosis energie knokten de polderboys zich over het dode punt heen en waren er via Jeroen Sipma, Wiebe Koopmans en Bastian Tabak drie kleine kansjes te noteren.
Na een vloeiende aanval tussen Bastian Tabak en Wiebe Koopmans werd Jeroen Sipma gevonden, maar de doelman van Dedemsvaart bracht redding.
Op het middenveld vochten Mark Staal en Mart Matthijssen voor elke millimeter en was Bilal Boundati een rots in de branding.
De debuterende Bilal Boundati speelde met lef en flair en liet zich regelmatig voorin zien.
Een afstandsschot van Bilal Boundati zeilde rakelings naast.

De voorsprong!
In de 24e minuut namen de polderboys heel brutaal via Wiebe Koopmans een 0 - 1 voorsprong toen Jeroen Sipma met een steekbal Bastian Tabak op avontuur stuurde.
Met zijn uitschuifbare benen frommelde Bastian Tabak zich een weg richting het vijandelijke doel en wist hij de doelman te omspelen, maar omdat het schuivertje tergend langzaam rolde zorgde Wiebe Koopmans voor het laatste zetje voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.

Een ontketend sv Dedemsvaart!
De thuisploeg liet er geen gras over groeien en ging nu naarstig op zoek naar de gelijkmaker.
In een hoog tempo werden de flanken gezocht en moest de verdediging van sc Emmeloord volop aan de bak.
Met name de backs Guido Vissers en Wouter van der Velden kregen het nu zwaar te verduren om Dilan van Bree, Noah Schuurman en Rutger Postma in toom te kunnen houden, maar onder aanvoering van Harm Aboe van Wieren en Wouter Spit hield de verdediging stand.
De thuisploeg kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar doelman Ruben Doorn groeide nu met de minuut en bracht beide keren fraai redding.

Tegenvaller!
Vlak voor rust kwamen de Emmeloorders er in de snelle omschakeling gevaarlijk uit, maar inzetten van Bilal Boundati en Jeroen Sipma leverden niets op.
Plotseling bleef aanvaller Jeroen Sipma kermend van de pijn geblesseerd op het veld liggen.
Met een ernstige liesblessure kon Jeroen Sipma niet meer verder en kwam Rik Beekman hem vervangen.
Na een slopende eerste helft gingen beide teams met een 0 - 1 tussenstand voor sc Emmeloord rusten.

Goede dingen doen!
Trainer Arnold Roossien hamerde in de rust op de concentratie en scherpte en gaf het team de opdracht mee om compact in de posities te blijven spelen.
Nu Dedemsvaart moet komen ontstaat er ruimte in de snelle omschakeling dus laten we goede dingen doen en onszelf belonen!

Strakke organisatie!
In een energieke en meeslepende tweede helft stond het tactisch en organisatorisch goed bij sc Emmeloord.
De thuisploeg probeerde nog even in een hoog tempo iets te forceren maar er was geen doorkomen meer aan.
Het gehele team van sc Emmeloord ging nu voorop in de strijd en hield de linies hermetisch gesloten.
Met name Harm van Wieren, Wouter Spit, Mart Staal en Mart Matthijssen bewaakten het ijzeren gordijn, maar ook de backs Guido Vissers en jeugdspeler Wouter van der Velden gaven niets meer kado.

De bikkel!
Plotseling kreeg middenvelder Mart Matthijssen een bal tegen zijn hoofd en bleef Rambo even roerloos liggen, maar dankzij de zachte handen van verzorgster Arianne Bruin kon deze blauwe bikkel tot ieders opluchting de wedstrijd weer hervatten.

Het tweede doelpunt!
De thuisploeg probeerde aan te zetten, maar moest in de omschakeling constant oppassen voor de messcherpe counters van sc Emmeloord.
Langzaam ebte de krachten weg bij sv Dedemsvaart en kwamen de polderboys er razendsnel gevaarlijk uit.
In de 55e minuut lanceerde Wiebe Koopmans met een slimme steekbal Rik Beekman die op zijn beurt de doelman van sv Dedemsvaart op zijn weg vond.
In de 65e minuut kwam sc Emmeloord uit een razendsnelle counter via Bastian Tabak op een bevrijdende 0 - 2 voorsprong.
Hier ging een enorme lange rush van Rik Beekman aan vooraf.
Terwijl iedereen al rekening hield met een kansloze missie haalde Rik Beekman op wilskracht de achterlijn en leverde deze Blonde Torpedo de perfecte voorzet af op Magic Box Bastian Tabak.
Met een schitterende volley scoorde Bastian Tabak de 0 - 2 voor sc Emmeloord.
Er volgde een gigantische ontlading in het blauwe kamp en bij de meegereisde supporters.

De slotfase!
Trainer Arnold Roossien bracht nu Emiel de Vries en later ook nog Hans Langedijk voor de leeggespeelde Wiebe Koopmans en Bastian Tabak in de ploeg. Beide spelers verlieten onder een staande ovatie van de blauwe supporters het veld.
De thuisploeg probeerde nog eens aan te zetten, maar doelman Ruben Doorn werd er niet warm of koud van en bracht redding op inzetten van Dilan van Bree en Reamon Knol.
Een kopbal van Nick Hofman zeilde rakelings naast waarna de polderboys er weer snel uitkwamen.
In de 80e minuut zorgde invaller Emiel de Vries voor de assist op de ontketende blonde torpedo Rik Beekman.
Met een verwoestende uithaal scoorde de sterk spelende Rik Beekman de 0 - 3 voor sc Emmeloord en kreeg de blauwe piek in de kerstboom zijn glans weer terug.

Teamprestatie van formaat!
De gehele wedstrijd stond trainer Arnold Roossien als een bezetene te coachen en zijn team aan te sturen, maar na het laatste fluitsignaal zag je de opluchting en de twinkeling in zijn pretoogjes.
Na een roerige week vol met tegenvallers is het gelukt om met het uitsyndroom af te rekenen. De bingo is eindelijk gevallen!
Zelfs onze befaamde criticaster Fedde straalde van trots!
Het gehele team verdiend een groot compliment met het vertoonde spel en deze wedstrijdmentaliteit.
De spelers namen elkaar op sleeptouw en werkten hard voor elkaar.
Het is moeilijk om een man van de wedstrijd te noemen want Mark Staal en de nieuwkomers Bilal Boundati en Wouter van der Velden leverden een topprestatie waardoor alle puzzelstukjes op hun plek vielen.
Toch was er een speler die zijn team niet in de steek liet en zelfs even dizzy bleef liggen en toch weer op stond om verder te gaan.
Man of the match bij sv Dedemsvaart: Dilan van Bree
Man of the match bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen.

De polderboys zijn door deze overwinning naar de achtste plek geklommen en doen weer volop mee.
In deze rare competitie verliest de koploper vv Valthermond zeer verrassend met 1 - 0 bij hekkensluiter vv Ruinerwold en ligt alles weer open.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen vv Beilen. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later komende week.
Rest mij om sv Dedemsvaart te bedanken voor de gastvrijheid en ons als een verre vriend te beschouwen.

Alle uitslagen van de tweede klasse L:
sv Dedemsvaart  -  sc Emmeloord   0 - 3
vv Beilen  -  sv Olyphia Noordwolde  3 - 2
vv Raptim Coevorden  -  Lemelerveld  1 - 2
vv Zuidwolde  -  Germanicus Coevorden  1 - 3
sc Stadskanaal  -  sc Erica  4 - 1
VKW Westerbork  -  vv Heerde  4 - 1
vv Ruinerwold  -  vv Valthermond  1 - 0

Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing sv Dedemsvaart - sc Emmeloord

Deze zondag gaan de polderboys in Dedemsvaart op bezoek bij de plaatselijke trots en nummer twee van de tweede klasse L.
De blauwe marionbus vertrekt zondagochtend rond 11:15 uur vanaf de Ervenbos richting De Voart waar om 14:00 uur op sportpark De Boekweit zal worden afgetrapt.
De sportvereniging Dedemsvaart promoveerde vorig seizoen voor het eerst in zijn bestaan via de nacompetitie naar de tweede klasse.
Het is dan ook opmerkelijk dat de promovendus momenteel met 18 punten uit negen wedstrijden heel keurig op de tweede plek staat.
De Voarters wonnen tot nu toe zes wedstrijden en verloren drie keer met een doelsaldo van 27 voor en 23 tegen.
De Emmeloorders staan met elf punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 16 voor en 21 tegen op een tiende plek waarbij er drie keer werd gewonnen, twee keer de punten werden gedeeld en alle vier de uitwedstrijden verloren gingen.
Kunnen de blauwen in Dedemsvaart het uitsyndroom doorbreken?

De ziekenboeg!
Trainer Arnold Roossien kan voorlopig geen beroep doen op linksback Maarten Ebbers en aanvaller Gerke Schaap die beiden een geruime tijd uit de running zullen zijn.
Verder is ook aanvaller Robin Elsinga nog steeds geblesseerd.
De verdediger Maarten Ebbers kampt met een lastige heupblessure terwijl aanvaller Gerke Schaap zijn pols heeft gebroken.
Daartegenover staat de naderende terugkeer van Koen Boneschansker die heel voorzichtig via het tweede elftal weer wedstrijdritme gaat opdoen.
Ook middenvelder Mark Staal timmert weer aardig aan de weg in het tweede elftal en lijkt weer op de deur van het eerste te kloppen.
Alle overige selectiespelers ogen fit en speelklaar voor deze wedstrijd in Dedemsvaart.

Het uitsyndroom!
Het voetbal is de laatste weken niet goed en het lijkt wel of het team met een vormcrisis te maken heeft en op zoek is naar de juiste patronen en balans.
Na vier uitnederlagen hunkeren de polderboys naar eerherstel en de eerste punten buitenshuis.
Het zal geen gemakkelijke klus worden in Dedemsvaart, maar er ligt hier een enorme uitdaging in het verschiet om het uitsyndroom te doorbreken en zelfvertrouwen bij te tanken.
Er is nog steeds een groot verschil tussen de thuiswedstrijden op de eigen Ervenbos en de uitwedstrijden die allen verloren gingen.
In deze competitie zijn er wekelijks verrassende uitslagen en is er altijd van alles mogelijk.
Bij een overwinning in Dedemsvaart hebben de polderboys weer aansluiting met de middenmoot en kan er weer voorzichtig naar boven worden gekeken.

De beloften en het tweede elftal!
Het komt de laatste tijd regelmatig voor dat trainer Arnold Roossien niet schroomt om spelers van het beloftenteam en het tweede elftal voorzichtig te brengen.
Vorige week maakte vlak voor tijd het jeugdtalent Jesper Kooijman zijn debuut in het eerste elftal.
Het beloftenteam van sc Emmeloord JO19-1 draait momenteel een geweldig seizoen en is met 27 punten uit negen wedstrijden en een indrukwekkende doelsaldo van 100 doelpunten voor en slechts vijf tegen de trotse koploper in de eerste klasse.
Het tweede elftal staat met twaalf punten uit acht wedstrijden keurig op een zevende plek in de middenmoot van de reserve hoofdklasse.
In dit team zitten al enkele spelers dicht tegen het eerste aan en het kan zomaar gebeuren dat trainer Arnold Roossien sommige spelers gaat inzetten om het eerste elftal nieuwe frisse impulsen te geven.

Tegenstander sv Dedemsvaart!
Het zal geen gemakkelijke klus worden tegen de huidige nummer twee.
De oranje blauwen wonnen thuis op de eigen Boekweit met 5-3 van VKW, met 3-0 van Stadskanaal en met 3-2 van sv Olyphia.
Alleen tegen het sterke Germanicus gingen de Voarters thuis in een spektakelstuk met 3-4 onderuit.
De eerste drie uitwedstrijden bij vv Raptim, vv Ruinerwold en vv Zuidwolde werden allemaal gewonnen, maar in de laatste twee uitwedstrijden bij vv Beilen en vv Heerde ging het mis en liepen de Voarters tegen twee nederlagen aan.
In Beilen liep sv Dedemsvaart met 6-2 tegen zijn grootste nederlaag aan  en vorige week gingen de Voarters met 1-0 onderuit bij vv Heerde.

Trainer en spelers!
De topscorers bij sv Dedemsvaart zijn Noah Schuurman en Danny Kuiper met elf en negen doelpunten.
Het team heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij de dertigers Mark de Boer, Niels de Boer, Raemon Knol en Peter Tiggelaar de jonge talenten Noah Schuurman, Jim Veltmaat, Mike Hilbrink en Julian Brouwer op sleeptouw nemen.
De huidig topscorer Noah Schuurman is met zijn 18 jaar een groot talent bij sv Dedemsvaart.
Hoofdtrainer Arnoud Rouwenhorst is aan zijn derde seizoen bezig op De Boekweit en was hiervoor als trainer actief bij vv Broekland en assistenttrainer bij de hoofdklassers vv Staphorst en vv Berkum.

Samenwerking in JVC Dedemsvaart!
De sportvereniging sv Dedemsvaart werd op 21 Juli 1929 als DVC Dedemsvaart in de clubkleuren Oranje Blauw opgericht en heeft samen met zaterdag derdeklasser SCD'83 sportpark De Boekweit aan de sportlaan als thuisbasis.
Er liggen hier vijf voetbalvelden waaronder ook een kunstgrasveld en langs het hoofdveld staat een ruime tribune met ongeveer 300 zitplaatsen.
Oorspronkelijk was sv Dedemsvaart een gemengde zaterdag en zondagclub, maar in 1983 volgde er een afscheiding waarbij SCD'83 als zelfstandig zaterdagclub verder ging.
In de beginfase nog met dezelfde clubkleuren, maar later ging SCD'83 in het blauw geel verder door het leven.
De zaterdagclub SCD'83 heeft 400 leden en de zondagclub sv Dedemsvaart heeft 500 leden, maar ondanks de splitsing destijds zijn beide clubs tegenwoordig diep in elkaar verstrengeld en is er veel onderling overleg.
Sinds 2011 hebben beide clubs in JVC Dedemsvaart een intense samenwerkingsverband waarbij alle jeugdteams en vrouwenteams in Jeugd Voetbal Combinatie Dedemsvaart zijn ondergebracht.

De Palmares!
Vanaf 1990 t/m 2007 schommelde sv Dedemsvaart tussen de derde en vierde klasse. In 2007 degradeerde deze trotse zondagclub zelfs naar de vijfde klasse om vervolgens in 2009 weer te promoveren.
De oranje blauwen werden in 2009 en 2012 kampioen en kwamen hierna drie seizoenen in de derde klasse uit.
Nadat het team in 2015 degradeerde werden de Voarters in 2016 glansrijk en overtuigend kampioen van de vierde klasse.
In 2017 eindigde sv Dedemsvaart op een vijfde plek in de derde klasse D, waarna de oranje blauwen via de nacompetitie voor het eerst in hun bestaan naar de tweede klasse promoveerden.
De Voarters doen het bijzonder goed als promovendus en staan inmiddels na negen wedstrijden op een verdienstelijke tweede plek in de tweede klasse L.

Baron van Dedem!
Het veen en turfdorp Dedemsvaart dankt zijn naam en oorsprong aan de veenbaas Baron Willem Jan van Dedem die ooit in 1809 het 40 kilometer lange kanaal tussen Hasselt en Gramsbergen liet aanleggen.
Dit kanaal werd destijds voor vervoer van turf voor de vervening gebruikt waaromheen elf buurtschappen in deze veenkolonie werden gerealiseerd.
Dankzij deze baron van Dedem kreeg het dorp Dedemsvaart gestalte.
Tegenwoordig heeft Dedemsvaart bijna 13000 inwoners en een uitgebreid winkelcentrum met een regionale functie.
Het dorp hoorde vroeger bij Avereest, maar ligt nu in de gemeente Hardenberg en wordt in de volksmond ook wel De Voart genoemd.

De wedstrijd sv Dedemsvaart - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Boekweit aan de sportlaan te Dedemsvaart.
De blauwe marionbus vertrekt rond 11:15 uur vanaf De Ervenbos.
In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Alle voorspellingen voor de tweede klasse L:
sv Dedemsvaart - sc Emmeloord  Een 3.
vv Raptim Coevorden  -  vv Lemelerveld  Een 3.
vv Zuidwolde  -  Germanicus Coevorden  Een 2.
sc Stadskanaal  -  sc Erica  Een 1.
VKW Westerbork  -  vv Heerde  Een 3.
vv Ruinerwold  -  vv Valthermond Een 2.
vv Beilen  -  sv Olyphia Noordwolde Een 1.

Verslaggever: Klaas Huisman.
















Verslag sc Emmeloord - vv Ruinerwold

sc Emmeloord  -  vv Ruinerwold   2 - 0  ( 1 - 0 )

Onder toeziend oog van de draaiende camera's van Omroep Flevoland heeft sc Emmeloord in een moeizame en matige wedstrijd met 2-0 van rode lantaarndrager vv Ruinerwold gewonnen.
Door deze zwaarbevochten 2-0 overwinning hebben de polderboys afstand van de onderste regionen genomen en zijn de blauwen naar de tiende plek geklommen in de tweede klasse L.
Hoofdtrainer Arnold Roossien kon deze wedstrijd niet over zijn aanvoerder Harm van Wieren en linksback Maarten Ebbers beschikken.
Doordat aanvaller Gerke Schaap wegens een gebroken pols uit de roulatie is, mocht Bastian Tabak zijn opwachting in de basis maken.
Verder was ook doelman Ruben Doorn niet van de partij, maar zijn plaats werd met verve door Niels Boomsma ingenomen.
De jeugd heeft de toekomst bij sc Emmeloord en dus zat het grote jeugdtalent Jesper Kooijman op de bank bij de blauwen.
In de stromende regen werd de aftrap verricht door de pupil van de week Hugo Lanters van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Remco Jonkman, Wouter Spit ( 89e Jesper Kooijman ), Gokhan Pala, Rick Sliep, Jeroen Sipma, Guido Vissers ( 75e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Bastian Tabak, Emiel de Vries ( 60e Hans Langedijk ) en Rik Beekman.
Wissels: doelman Tim Schaafsma, Jesper Kooijman, Wiebe Koopmans en Hans Langedijk.
Afwezig/geblesseerd: Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Ruben Doorn, Robin Elsinga, Gerke Schaap, Koen Boneschansker, Mark Staal.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos.
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De opstelling van vv Ruinerwold:
Ewout Knol, Kristian de Bruin, Matthieu Keizer ( 80e Bart Heskamp ), Rik de Wit ( 70e Sem Hogenvorst ), Wietse Wagenaar, Jacco Huisman ( 45e Olle de Jong ), Mark Brinkman, Bert de Boer, Erik Telkamp, Kevin Loof en Ewout Kleene.
Wissels: Bart Heskamp, Olle de Jong en Sem Hogenvorst.
Gele kaart: Erik Telkamp.
Trainers: Henri Spijkerman, Machiel Morsink en Mathieu Klooster.
Teammanager: Freddie Bult.
Assistent scheidsrechter: Dhr. R van Oost
De scheidsrechter: Dhr: L. Fledderus
Toeschouwers: 200

Omroep Flevoland!
Voorafgaand aan deze wedstrijd had Omroep Flevoland een interview met hoofdtrainer Arnold Roossien.
De club is altijd zeer erkentelijk als Omroep Flevoland komt buurten omdat er dan meestal wel iets moois staat te gebeuren.
Vorig seizoen had Omroep Flevoland de primeur door die fabuleuse omhaal van Wiebe Koopmans vast te leggen en de wereld in te sturen.
De gehele week had Wiebe Koopmans zich in alle stilte teruggetrokken om zijn wereldberoemde omhaal te verbeteren, maar helaas zou het vandaag niet zover komen.

Drie grote kansen in de beginfase!
De Emmeloorders kwamen sterk en gedreven uit de startblokken, maar vergaten in deze levendige beginfase de score te openen.
Met een strakke voorzet lanceerde Jeroen Sipma de spits Emiel de Vries die in kansrijke positie niet wist te scoren en zijn inzet tot corner zag worden verwerkt.
Deze indraaiende corner van Rik Beekman werd door de inkomende Mart Matthijssen rakelings naastgekopt.
Even later dook Jeroen Sipma dreigend op voor het Drentse doel en zag Bastian Tabak zijn kopbal worden geblokt en weggewerkt.
Kort hierop was Rik Beekman iedereen te snel af, maar diens voorzet werd door iedereen gemist en zeilde voorlangs.
Na deze veelbelovende beginfase volgde er een rommelige periode waarbij de rode lantaarndrager vv Ruinerwold even zijn tanden liet zien.

De eerste plaagstootjes van Ruinerwold!
Rond de 15e minuut lieten de Drentse Red Bulls zich voor het eerst voorin zien, maar verder dan drie onschuldige corners kwamen de Drenten niet.
In de 22e minuut moest Emmeloord doelman Niels Boomsma voor het eerst in actie komen om een afstandsschot van Bert de Boer te pareren.
Even later werd een vrije trap van Erik Telkamp via een Emmeloordse verdediger tot corner verwerkt en werd een gevaarlijke voorzet van Kristian de Bruin stijlvol door Niels Boomsma weggestompt.

Met de schrik in de benen!
In de 35e minuut diende zich de eerste echte grote kans voor vv Ruinerwold aan toen een voorzet vanaf de rechterflank van Kristian de Bruin op het hoofd van Wietse Wagenaar belandde.
Deze kiezelharde kopbal van Wietse Wagenaar spatte tegen de onderkant lat uiteen waarbij de polderboys met de schrik vrij kwamen.

De bevrijdende voorsprong!
Nadat Rik Beekman en Bastian Tabak een mooie vlotlopende aanval lieten zien vond Bastian Tabak de Drentse doelman op zijn weg.
In de 38e minuut kwam sc Emmeloord uit een vloeiende aanval via Jeroen Sipma op een bevrijdende 1-0 voorsprong.
Het was uitblinker Remco Jonkman die met een spijtende dieptepass Jeroen Sipma op avontuur stuurde die vervolgens oog in oog met de Drentse doelman met een geplaatste schuiver de trekker overhaalde voor de 1-0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Het publiek reageerde uitzinnig op deze openingstreffer en hoopte nu dat de ban was gebroken.
Bij de blauwen probeerden Gokhan Pala, Remco Jonkman, Rick Sliep, Mart Matthijssen en Guido Vissers het team op sleeptouw te nemen.
De Emmeloorders kregen vlak voor rust via Mart Matthijssen, Rik Beekman, Guido Vissers en Remco Jonkman kansen op meer, maar helaas stond het vizier niet op scherp.
Met een hoopvolle 1-0 voorsprong gingen we rusten op een gezellig sportpark Ervenbos.

Een teleurstellende tweede helft!
Ondanks een bemoedigende toespraak in de rust van trainer Arnold Roossien begonnen de polderboys slap, slordig en ongeconcentreerd aan de tweede helft.
De rode lantaarndragers waren ontketend en furieus uit de kleedkamer gekomen en probeerden nu met veel pressie een snelle gelijkmaker te forceren.
Dit offensief leverde vv Ruinerwold twee goede kansen op toen Erik Telkamp en Ewout Kleene in scoringspositie werden gebracht, maar beide inzetten werden een eenvoudige prooi voor Emmeloord doelman Niels Boomsma.
Aan de andere kant waren er afstandsschoten van Gokhan Pala en Bastian Tabak te zien die beiden naast het doel gingen.
Een gevaarlijke indraaiende voorzet van uitblinker Remco Jonkman zeilde bijna binnen en werd ternauwernood tot corner verwerkt.

Een bedenkelijk niveau!
Beide teams grossierden in veelvuldig balverlies en hadden de grootste moeite een goede gedegen aanval op te zetten.
Door de vele fouten golfde het spel op en neer waarbij sc Emmeloord de bovenliggende partij was.
De Emmeloorders speelden erg offensief en aanvallend, maar moesten constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke tegenstoten van vv Ruinerwold.
Het publiek keek elkaar met gefronste wenkbrouwen aan want de polderboys worstelden voornamelijk met en tegen zichzelf en speelden in deze fase zonder enige zelfvertrouwen.
De rode lantaarndrager was niet bij machte om hiervan te profiteren.

Omzettingen en aanpassingen!
Beide trainers brachten nu nieuwe frisse wisselspelers in het veld en deden de nodige aanpassingen om deze wedstrijd naar hun hand te zetten.
Bij sc Emmeloord kwamen Hans Langedijk en Wiebe Koopmans voor Emiel de Vries en Guido Vissers in de ploeg.
Pas rond de 75e minuut trokken de polderboys het initiatief weer naar zich toe, maar ondanks zijn goede invalbeurt bleef de fameuse omhaal van Wiebe Koopmans achterwege.

Besluiteloosheid en onderkant lat!
Gaandeweg volgde het herstel en kregen de Emmeloorders weer de nodige kansen om het duel helemaal op slot te gooien.
In de 75e minuut glipte Rik Beekman op volle snelheid door de Drentse verdediging, maar de blonde torpedo haperde en twijfelde en legde de bal opzij op Hans Langedijk die in buitenspelpositie scoorde en zijn doelpunt terecht zag worden afgekeurd.
Kort hierop leek Bastian Tabak zijn team in veilige haven te loodsen, maar tot ieders ontzetting spatte diens schot via de onderkant lat uiteen.

De slotfase!
In de slotfase creeerden de Emmeloorders een handvol mooie kansen, maar de echte scherpte in de afwerking was er niet.
Met name Rik Beekman dook drie keer gevaarlijk op voor het Drentse doel maar oog in oog met doelman Ewout Knol sloeg dan de twijfel toe.
Deze doelman ranselde vervolgens venijnige schoten van Bastian Tabak en Mart Matthijssen uit zijn doel, maar moest uiteindelijk in de 90e minuut alsnog capituleren.
Het was Jeroen Sipma die de bal subliem opzij legde op de vrijstaande Hans Langedijk die vervolgens verwoestend hard uithaalde voor de verlossende 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
In de laatste seconden was er nog een kans voor Bastian Tabak te zien die zijn inzet door de Drentse doelman zag worden gekeerd.
Met hangen en wurgen winnen de polderboys met 2 - 0 van de rode lantaarndrager vv Ruinerwold en nemen de Blauwen voorlopig afstand van de onderste regionen.
Het was geen beste wedstrijd, maar deze drie punten werden desondanks uitbundig gevierd in het blauwe bastion.
Man of the match bij sc Emmeloord: Remco Jonkman
Man of the match bij vv Ruinerwold: Erik Telkamp.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij subtopper sc Dedemsvaart. Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op sportpark De Boekweit te Dedemsvaart.
De blauwe marionbus vertrekt dan om 11:30 uur vanaf De Ervenbos.

Alle uitslagen van de tweede klasse L:
sc Emmeloord  -  vv Ruinerwold  2 - 0
vv Heerde  -  sc Dedemsvaart   1 - 0
vv Valthermond  -  vv Raptim Coevorden  3 - 2
vv Lemelerveld  -  sc Stadskanaal  4 - 1
sc Erica  -  VKW Westerbork  2 - 2
sv Olyphia Noordwolde - vv Zuidwolde  AFG.
Germanicus Coevorden - vv Beilen   AFG.

Verslaggever: Klaas Huisman.


























Verslag sc Stadskanaal - sc Emmeloord

sc Stadskanaal  -  sc Emmeloord   4-1  ( 1-1 )

Er komt voorlopig nog geen einde aan het sluimerende uitsyndroom.
Ondanks een redelijke en veelbelovende eerste helft gaan de polderboys na een onthutsende slechte tweede helft met 4-1 onderuit bij subtopper sc Stadskanaal.
Door deze teleurstellende 4-1 nederlaag staan de Emmeloorders  op een zorgelijke 11e plek en is er veel werk aan de winkel voor de technische staf.
In een gelijkopgaande eerste helft toonden de Emmeloorders karakter en veerkracht, maar hier was in de tweede helft niets meer van te zien.
Slechts vier spelers van sc Emmeloord haalden een voldoende en dit was niet genoeg om een goed resultaat te halen.
Een voetbalverslag boordevol communicatieproblemen, schoonheidsfoutjes en een gebrekkige wedstrijdinstelling.

De opstelling van sc Stadskanaal:
Harold Koster, Erik Kok, Bryan Anandakumar, Robert Oosting, Robbert Pals, Hidde Jan Hidding ( 86e Thom Bos ), Sten Vos, Niek van der Woude, Ron Lohuis ( 80e Robin Boerhof ), Jeffrey Bakker ( 72e Leon Bos ) en Tristan Rotman.
Wissels: Leon Bos, Thom Bos, Robin Boerhof en Patrick Pieterman.
Trainer: Rick Slor
Gele kaart: Ron Lohuis
Overige staf: Wout Geerlings en Henk Hoogland.
Verzorger: Menno Schreuder.
Assistent scheidsrechter: Dhr. H. Kuiper.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Rick Sliep, Guido Vissers ( 78e Wouter Spit ), Jeroen Sipma ( 68e Bastian Tabak ), Mart Matthijssen, Gerke Schaap, Emiel de Vries en Rik Beekman ( 45e Hans Langedijk ).
Wissels: doelman Niels Boomsma, Wouter Spit, Bastian Tabak en Hans Langedijk.
Gele kaarten: Rick Sliep en Harm van Wieren.
Afwezig: Maarten Ebbers, Wiebe Koopmans, Koen Boneschansker, Robin Elsinga, Tim Schaafsma en Mark Staal.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Peter Post.
De scheidsrechter: Dhr. H. Mulder.

Een superlange busreis naar het noorden!
Vooraf zat de stemming er nog aardig in toen het nieuws doorsijpelde dat de boys van het tweede elftal met 1-2 bij vv Hoogeveen hadden gewonnen.
Na een lange maar ook supergezellige reis met de Marionbus wachtte ons een allerhartelijkst ontvangst bij het gastvrije Groningse Stadskanaal.
Tijdens een indringende wedstrijdbespreking had de trainer alle puntjes op de i gezet en het team bemoedigend toegesproken.
Onder een kleurrijke en heldere regenboog kon er worden afgetrapt op het sfeervolle sportpark Pagedal.
Bij de thuisclub stond wegens een nijpend keepersprobleem de 44 jarige veteraan Harold Koster op doel.

Onder grote druk!
Met de lichtgeblesseerde Wouter Spit op de bank begonnen de polderboys enigszins onrustig en nerveus aan de eerste helft.
De thuisclub voerde het tempo op en zette sc Emmeloord meteen onder zware druk.
Het team oogde onrustig en moest meteen alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolven van Stadskanaal te onderscheppen.
De polderboys waren van goede wil, maar kwamen telkens een stapje tekort en waren niet scherp en fel genoeg in de onderlinge duels.
Met name de verdediging oogde onzeker en chaotisch waarbij de Emmeloorders een aantal keren door het oog van de naald kropen.

Een haperende communicatie!
In de 5e minuut deed zich het eerste communicatieprobleempje voor toen Gokhan Pala de bal terug wilde koppen op doelman Ruben Doorn die deze bal in totale paniek over de zijlijn schoot.
Vanaf dit moment haperde het onderlinge vertrouwen en was het telkens alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Met name bij de indraaiende corners en hoge voorzetten van sc Stadskanaal hielden de supporters van sc Emmeloord hun adem in.
Nadat een schot van Ron Lohuis rakelings over zeilde moest doelman Ruben Doorn in actie komen om Jeffrey Bakker en Tristan Rotman van het scoren te houden.
Gaandeweg volgde het herstel en kwamen de Emmeloorders beter in de wedstrijd.
Met name Rick Sliep, Guido Vissers en Remco Jonkman probeerden nu een tandje bij te zetten.

De eerste kansjes voor sc Emmeloord!
Rond de 15e minuut ging het felle beginoffensief van Stadskanaal liggen en kropen de polderboys uit hun schulp.
Het leverde meteen een paar kleine kansjes op waarbij een schot van Gerke Schaap ternauwernood tot corner werd verwerkt.
In de 16e minuut deed zich de eerste grote kans zich voor toen uitblinker Guido Vissers een fraaie actie aan de zijlijn liet zien.
De perfecte voorzet van Guido Vissers werd bij de eerste paal door Emiel de Vries op zijn pantoffel genomen, maar in kansrijke positie zeilde het schot rakelings naast.
Kort hierop tastte de Groningse doelman volledig mis toen Jeroen Sipma met een steekbal Gerke Schaap op avontuur stuurde, maar niemand wist van dit slippertje te profiteren.
In de 25e minuut vond Gerke Schaap opnieuw doelman Harold Koster op zijn weg waarna de thuisclub zich weer voorin liet zien.

De voorsprong voor Stadskanaal!
Halverwege de eerste helft leken de Emmeloorders hun organisatie onder controle te hebben of plotseling sloop er opnieuw onzekerheid en onrust in het team.
Een kopbal van Gerke Schaap ging naast het doel waarna de Groningers er weer gevaarlijk uitkwamen.
Met name bij balverlies in de omschakeling sloten de linies niet goed op elkaar en kwam Stadskanaal er gevaarlijk en dreigend uit.
In de 32e minuut kwamen de veentrappers via een kopbal van Hidde Jan Hidding op een 1-0 voorsprong.
Nadat een venijnig schot van Ron Lohuis met de nodige moeite door Ruben Doorn uit zijn doel werd geranseld kreeg de verdediging de bal niet goed weg waarna Ron Lohuis deze bal opnieuw kon oppikken.
Vanaf de achterlijn gaf Ron Lohuis de perfecte voorzet op de inkomende Hidde Jan Hidding die met een rake kopbal toesloeg voor de 1-0 voorsprong voor Stadskanaal.
De Emmeloordse verdediging stond hier niet goed op te letten.

De snelle gelijkmaker!
Meteen vanaf de aftrap gingen de polderboys op zoek naar de gelijkmaker en deze viel in de 36e minuut toen de doelman van Stadskanaal een hard schot van Jeroen Sipma niet onder controle kreeg.
In de rebound scoorde Emiel de Vries met een intikker de 1-1 gelijkmaker.
De blauwe supporters geloofden er weer in en veerden overeind toen in de 38e minuut Gokhan Pala met een snelle vrije trap Gerke Schaap in stelling bracht.
Oog in oog met de Groningse doelman leek Gerke Schaap de polderboys op voorsprong te brengen, maar in kansrijke situatie ging het schot rakelings naast.
Dit was de ultieme mogelijkheid voor sc Emmeloord om met een voorsprong de rust in te gaan.

Een hoopvolle 1-1 ruststand!
Aan de andere kant moest doelman Ruben Doorn in actie komen om een schot van Sten Vos en een kopbal van Jeffrey Bakker onschadelijk te maken.
Er was nog enige oponthoud doordat sommige spelers een blessurebehandeling nodig hadden en ook het hoofd van Guido Vissers weer eens als schietschijf werd gebruikt.
Onze criticaster maakte zich grote zorgen en riep nu luidkeels dat het jachtseizoen op de Emmeloordspelers is geopend en kreeg de lachers op zijn hand toen hij de spelers met aangeschoten wild vergeleek.
Na een redelijke eerste helft gingen we met een hoopvolle 1-1 gelijke stand rusten op sportpark Pagedal.

De Italiaanse Modus!
In de rust riep Gokhan Pala de supporters toe dat het allemaal goed zou komen nu het team in de Italiaanse modus zou gaan spelen.
Trainer Arnold Roossien bracht na rust airforce Hans Langedijk voor de uitgebluste torpedo Rik Beekman in de ploeg.
Van deze Italiaanse speelstijl was weinig te merken want het was de thuisploeg die het initiatief nam en de aanval koos.
Met name Tristan Rotman, Jeffrey Bakker en Ron Lohuis waren constant een ware plaag voor de Emmeloordse verdediging.
Nadat doelman Ruben Doorn alles uit de kast moest halen om Jeffrey Bakker van het scoren te houden was er een kansje voor Gerke Schaap, maar diens hoge bal werd door de Knoaller doelman Harold Koster tot corner verwerkt.

De voorsprong voor sc Stadskanaal!
In de 55e minuut ging het blauwe schaap gruwelijk in de fout door totaal onnodig de bal bij de tegenstander in te leveren.
De omschakeling haperde weer eens bij sc Emmeloord en met een steekbal werd de grillige spits Jeffrey Bakker vogelvrij voor het Emmeloordse doel gezet.
Heel koelbloedig passeerde Jeffrey Bakker doelman Ruben Doorn door de bal snoeihard tegen de touwen te schieten voor de 2-1 voorsprong voor sc Stadskanaal.
In de 60e minuut ging het opnieuw drastisch fout in de Emmeloordse verdediging.
Bij een diepe bal dwars door het centrum twijfelde en weifelde doelman Ruben Doorn die deze bal pardoes door een eigen verdediger voor zijn handen zag worden weggekopt.
Het was aanvaller Sten Vos die alert reageerde en op simpele wijze met een intikker de 3-1 op het scorebord bracht.
Vanf dit moment was de wedstrijd gespeeld en liepen de polderboys achter de feiten aan.

De laatste stuiptrekkingen!
Met de moed der wanhoop trokken de Emmeloorders ten strijde om nog iets van deze wedstrijd te maken.
De bende van vier Mart Matthijssen, Guido Vissers, Gokhan Pala en Remco Jonkman probeerden het team op sleeptouw te nemen, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet meer.
Deze bende van vier vonden geen aansluiting met de frontlinie en zagen al hun intenties op niets uitlopen.
Met name de voorhoede oogde statisch en voorspelbaar en wist in de tweede helft niets meer te creeeren.
Mooie pogingen van Gokhan Pala eindigden in het zijnet of gingen over het doel, maar het was vechten tegen de bierkaai.

Omzettingen en wissels!
Trainer Arnold Roossien bracht nog Bastian Tabak en Wouter Spit voor Jeroen Sipma en uitblinker Guido Vissers in het dolende team, maar deze wissels konden ook het verschil niet meer maken.
De trainer van Stadskanaal kon het zich veroorloven om zijn sterspelers Jeffrey Bakker en Ron Lohuis naar de kant te halen.
Onze assistenttrainer Dennis Lanters is altijd de rust zelve, maar trok  nu ook zijn mond open wat niet door de scheidsrechter op prijs werd gesteld waarop Dennis Lanters achter de afrastering werd gestuurd.

De slotfase!
In de slotfase was het chaos troef en een complete paniek en wanorde in de Emmeloordse verdediging.
Er was totaal geen vertrouwen meer waardoor er hachelijke momenten waren te zien.
De blauwe panter Ruben Doorn greep nog drie keer goed in bij inzetten van Sten Vos, Ron Lohuis en Tristan Rotman en pareerde nog een kopbal van invaller Leon Bos waarna in de 90e minuut het doek helemaal dichtging.
Het was Sten Vos die van de chaos profiteerde en de bal voor zijn voeten kreeg.
Met een ongekende raketinslag scoorde Sten Vos ook nog eens de 4-1 eindstand voor sc Stadskanaal.
Het werd nog een lange terugreis richting de polder!
Man of the match bij sc Stadskanaal: Ron Lohuis.
Man of the match bij sc Emmeloord: Guido Vissers.

Komende week is het zaak om de wonden schoon te likken en alle scherven weer bijeen te rapen.
Met name in de verdediging is er veel werk aan de winkel om het vertrouwen weer te herstellen, maar ook voorin heeft sc Emmeloord veel te weinig aansluiting en stootkracht.
Volgende week zondag speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager vv Ruinerwold, maar dan zullen de polderboys uit een ander vaatje moeten tappen om het tij te keren.

Alle uitslagen van de tweede klasse L:
sc Stadskanaal  -  sc Emmeloord  4-1
vv Raptim Coevorden - Germanicus Coevorden  0-1
sc Erica  -  vv Lemelerveld  2-0
VKW Westerbork  -  vv Valthermond  2-1
vv Beilen  -  vv Zuidwolde  2-3
sc Dedemsvaart  -  sv Olyphia Noordwolde  3-2
vv Ruinerwold  -  vv Heerde   AFG.

Verslaggever: Klaas Huisman.




















De voorbeschouwing sc Stadskanaal - sc Emmeloord

Na een rustig voetbalvrij weekend komt de blauwe karavaan weer in beweging als sc Emmeloord in het hoge noorden op bezoek gaat bij het Groningse sc Stadskanaal.
Na een uitgebreide fotosessie voor onze hoofdsponsor zal de blauwe Marionbus omstreeks 11:15 uur vertrekken vanaf De Ervenbos.
Precies klokslag 14:00 uur zal er worden afgetrapt op sportpark Pagedal te Stadskanaal.
In deze voorbeschouwing kijken we alvast vooruit naar zondag en nemen we vooral onze tegenstander sc Stadskanaal goed onder de loep.
Het Groningse Stadskanaal staat met dertien punten uit zeven wedstrijden op een verdienstelijke 5e plek en sc Emmeloord staat met acht punten uit zeven wedstrijden op een 11e plek in de tweede klasse L.

Goist doe mit noar 't Knoal?
Op papier lijkt het zondag een loodzware wedstrijd te worden in Stadskanaal want de promovendus doet keurig mee in de subtop.
De Emmeloorders zijn nog steeds puntloos in de uitwedstrijden, maar zijn supergemotiveerd en gedreven om hier verandering in te brengen.
Onze verzorgster Arianne draait op volle toeren om iedereen op tijd speelklaar en superfit te krijgen.
Helaas is onze vaste vlagger Herman Vos wegens een knieblessure niet van de partij, maar er wordt naarstig naar een vervanger gezocht.
Er zijn hier en daar nog wat lichte pijntjes, maar het vrije weekend heeft iedereen goed gedaan en het lijkt erop dat Trainer Arnold Roossien over een complete selectie kan beschikken.
De vonken vliegen eraf op het trainingsveld want de blauwen hebben na de 3-2 overwinning op Lemelerveld de smaak te pakken.
Het team zal zondag in het oranje uittenue aantreden.

Een zwaluw maakt nog geen zomer!
De gehele week is er een campagne bezig om zoveel mogelijk supporters in onze blauwe Marionbus te krijgen.
Boven de poldertoren flikkert het blauwe neonlicht met de tekst Wie  Goan Noar 't Knoal/ Goist du Mit?
Op de Lange Nering flaneren de Blue Angels met hun flyers om onze blauwe helden te promoten want na de winst op Lemelerveld hangt er een optimistische stemming met vrolijke opgewekte gezichten in het blauwe bastion.
Onze clubcriticaster Fedde heeft het tegeltje met de tekst "een zwaluw maakt nog geen zomer" weer van stal gehaald om de gemoederen enigszins te temperen, maar de blauwen zullen vol goede moed en met een flinke dosis zelfvertrouwen naar Stadskanaal afreizen.

De opmars van de promovendus!
Vorig seizoen eindigde sc Stadskanaal op een vierde plek in de derde klasse C waarna de veentrappers via de nacompetitie naar de tweede klasse promoveerden.
De blauwe trots uit Stadskanaal draait nu keurig mee in de subtop en staat met 13 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van 14 voor en 10 tegen op een verdienstelijke 5e plek in de tweede klasse.
Er werden tot nu toe vier wedstrijden gewonnen, een keer gelijkgespeeld en er gingen twee wedstrijden verloren voor de blauwe knoallers.
De thuiswedstrijden tegen vv Ruinerwold, sv Olyphia en vv Zuidwolde werden met 4-1, 3-2 en 4-1 gewonnen.
In de uitwedstrijden speelde sc Stadskanaal met 0-0 gelijk bij Beilen en wist het op de veluwe met 0-1 bij vv Heerde te winnen.
Tussendoor gingen de uitwedstrijden bij Dedemsvaart en Valthermond met 3-0 en 3-2 verloren.
Vorige week werden de veentrappers in de beker uitgeschakeld door thuis met maar liefst 1-6 van het Groningse PKC'83 te verliezen.

Een zeer jeugdig team!
Met tien spelers tussen de 18 en 21 jaar oud heeft sc Stadskanaal een zeer grillig, jeugdig en talentvol team.
De vier oudste spelers Erik Kok, Jordy Geerlings, Robert Oosting en Robbert Pals zijn 28 en 29 jaar oud en moeten de jonge talenten zoals Robin Boerhof, Marco Boskers, Patrick Pieterman en Mark Woering op sleeptouw nemen.
De topscorer is Jeffrey Bakker met vijf doelpunten achter zijn naam, maar ook Robin Boerhof, Yordi Saman en Tristan Rotman hebben een neusje voor de goal.
Met 100 doelpunten is Tristan Rotman de clubtopscorer bij sc Stadskanaal.
Hoofdtrainer is de oudprofvoetballer Rick Slor die alweer aan zijn vierde seizoen bezig is in Stadskanaal.
Deze trainer speelde ooit profvoetbal bij FC Groningen, sc Veendam en FC Emmen en was hiervoor vijf seizoenen hoofdtrainer bij vv Valthermond.
Daarnaast was Rick Slor als jeugdtrainer actief bij profclub FC Emmen.

Clubinfo sc Stadskanaal!
De bruisende zondagclub Sportclub Stadskanaal werd op 5 Juni 1920 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Pagedal aan de sportparklaan waar drie velden waaronder een kunstgrasveld liggen.
De club telt tegenwoordig 565 leden en promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse.
Oud profvoetballer Boy Nijgh eindigde zijn loopbaan bij sc Stadskanaal en heeft er tegenwoordig een eigen voetbalschool.
In de periode 1950-1980 schommelde de club tussen de tweede en derde klasse om daarna naar de vierde klasse af te dalen.
In 1985 werden de veentrappers kampioen van de vierde klasse waarna na drie kampioenschappen op rij in 1990 de eerste klasse werd bereikt.
Er volgde weer degradatie, maar in 1999 promoveerde Stadskanaal opnieuw naar de eerste klasse.
Plotseling raakte de club in de vrije val en degradeerde het uiteindelijk in 2009 naar de vierde klasse.
In 2015 werden de veentrappers kampioen van de vierde klasse waarna de blauwe knoallers in 2017 via de nacompetitie naar de tweede klasse promoveerden.

De oude watertoren van Stadskanaal!
Het tien kilomer lange lintdorp Stadskanaal heeft tegenwoordig ruim 20.000 inwoners en wordt in de volksmond ook wel 't Knoal genoemd.
De oude watertoren uit 1765 staat symbool voor het verleden met zijn scheepswerven en aardappelmeelfabrieken aan het kanaal van de stad.
Deze streek was ooit het kloppend hart van de veenkolonie.
Er zijn met de zondagclubs sc Stadskanaal, SPW en zaterdagclub SJS drie voetbalclubs actief die toevallig allemaal de clubkleuren blauw wit dragen.

De wedstrijd sc Stadskanaal - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark Pagedal te Stadskanaal.
Wij wensen iedereen een sportieve en spannende voetbalzondag toe.
In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!
Wie goan noar 't Knoal....goist du mit?

Alle voorspellingen voor de tweede klasse L:
sc Stadskanaal  -  sc Emmeloord  Een 3.
vv Ruinerwold  -  vv Heerde  Een 2.
vv Raptim Coevorden  -  Germanicus Coevorden  Een 3.
sc Erica  -  vv Lemelerveld  Een 1.
VKW Westerbork  -  vv Valthermond  Een 3.
vv Beilen  -  vv Zuidwolde  Een 1.
sc Dedemsvaart  -  sv Olyphia Noordwolde  Een 3.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag sc Emmeloord - vv Lemelerveld



sc Emmeloord - vv Lemelerveld   3 - 2  ( 1 - 2 )

In een meeslepende wedstrijd tussen hoop en vrees heeft sc Emmeloord met 3 - 2 van Lemelerveld gewonnen.
Na de ruime nederlaag van vorige week stonden de koppies gespannen en droop de adrenaline van de gezichten af bij de blauwe tornado's.
In de eerste helft worstelde het team vooral tegen zichzelf en kwam de vormcrisis telkens weer bovendrijven.
Na een prachtige openingstreffer van Jeroen Sipma volgde met een gigantische blunder de onthutsende gelijkmaker waarna de blauwen door een spijkerharde kopbal met een 1 - 2 achterstand gingen rusten.
Er dreigde een extra straftraining in het vrije weekend, maar in een hartverwarmende tweede helft knokten de blauwen zich ondanks vier gele kaarten over de vormcrisis heen en werd deze wedstrijd met passie en strijd met 3 - 2 gewonnen.
Een voetbalverhaal over Tappo Spaventoso Paletti Pala, El Capo Mart Matthijssen en de dubbelrol van Le Forbici Jeroen Sipma.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Wouter Spit ( 65e Guido Vissers ), Rick Sliep, Jeroen Sipma, Mart Matthijssen, Rik Beekman, Emiel de Vries ( 72e Hans Langedijk ) en Gerke Schaap ( 45e Bastian Tabak ).
Wissels: Doelman Niels Boomsma, Guido Vissers, Hans Langedijk, Bastian Tabak en Mark Staal.
Geblesseerd/afw: Wiebe Koopmans, Maarten Ebbers en Robin Elsinga.
Gele kaarten: Rick Sliep, Harm van Wieren, Emiel de Vries en Jeroen Sipma.
Trainers: Arnold Roossien, Jan Arjen Kooi en Dennis Lanters.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos.
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De opstelling van vv Lemelerveld:
Rik Ramaker, Roy Hauptmeijer, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Jorn Brummelenbos ( 80e Jeroen Exel ), Robin Morrenhof, Wesley Vlierman, Ian Nijenkamp, Job Heerink, Jordy Lugtenberg en Mathhias Reimink ( 65e Stijn Kogelmans ).
Wissels: Jeroen Exel, Stijn Kogelmans, Rutger Kuttschruitter en Doelman Kevin Brouwer.
Gele kaart: Jorn Brummelenbos.
Trainer: Richard Smit
Overige staf: Sander Boerkmap en Frans Kogelman.
Verzorger: Jarno Doosje.
Assistent scheidsrechter: Dhr. M. Westemeijer

De scheidsrechter: Dhr. W. Stel uit Leeuwarden.
Toeschouwers: 150

Het gevecht tegen de vormcrisis!
De trainer kon vandaag geen beroep doen op Maarten Ebbers, maar daartegenover mochten Remco Jonkman en Rik Beekman weer hun opwachting in de basis maken.
Het getergde blauwe team kon moeilijk op gang komen en worstelde vooral met en tegen zichzelf.
De balcirculatie oogde stroef, moeizaam en slordig bij de polderboys.
Bij vv Lemelerveld zorgden Roy Hauptmeijer en Wesley Vlierman voor een constante dreiging over de rechterflank.
Meteen vanaf de aftrap draaide de turbo op volle toeren bij mister blue sky Remco Jonkman die alle zeilen moest bijzetten om de aanvalsgolven van Lemelerveld af te stoppen.
Pas in de tiende minuut lieten de polderboys zich voor het eerst voorin zien toen een voorzet van Rik Beekman op Emiel de Vries ternauwernood werd onderschept en de afvallende bal door Wouter Spit werd naastgeschoten.
De mooiste kans voor sc Emmeloord deed zich in de 15e minuut voor toen Rik Beekman de el marcatore azurro Emiel de Vries in stelling bracht, maar de kiezelharde uithaal van Emiel de Vries zeilde rakelings naast.

Teveel ruimte tussen de linies!
In deze beginfase waren het vooral de gasten uit Lemelerveld die het beste van het spel hadden en gevaarlijke plaagstootjes uitdeelden.
Tot twee keer moest Emmeloord doelman Ruben Doorn optreden om gevaarlijke schoten van Job Heerink en Matthias Reimink onschadelijk te maken.
Onder aanvoering van het blauwe opperhoofd Harm van Wieren en Tappo Paletti Gokhan Pala moest de verdediging diep gaan om de organisatie overeind te houden.
Vanuit een klutssituatie kreeg Lemeler Wesley Vlierman een grote kans, maar met een uitstekende reflex bracht de panter Ruben Doorn redding.
In de 20e minuut kwamen de polderboys met de schrik vrij toen een listig boogballetje van Job Heerink rakelings over het doel ging.
Het middenveld haperde bij sc Emmeloord waar El Capo Mart Matthijssen en The Beast Rick Sliep volop aan de bak moesten om de linies te dichten.

De voorsprong voor sc Emmeloord!
Tot de 35e minuut waren de kansen zeer schaars geweest en worstelden de Emmeloorders vooral tegen en met zichzelf.
Plotseling werd de blonde torpedo Siluro Biondo Rik Beekman gelanceert en de diepte ingestuurd.
Op volle snelheid haalde Rik Beekman fraai de achterlijn om vervolgens de perfecte voorzet op Jeroen Sipma af te leveren.
Met een bekeken schuiver strak in de hoek scoorde de schaar Le Forbici Jeroen Sipma de verlossende 1 - 0 voor sc Emmeloord.

Van held tot schlemiel!
Direct na de aftrap trokken de Lemelers weer ten aanval en wist doelman Ruben Doorn eentweetje tussen Job Heerink en Matthias Reimink te onderscheppen. Toen hij de bal weer snel in het spel bracht stonden de Emmeloorders enorm te klungelen.
In de 37e minuut voltrok zich een metamorfose en veranderde de held Jeroen Sipma in de schlemiel toen hij pardoes de bal verkeerd dwars door het centrum terugspeelde op doelman Ruben Doorn.
Het was Lemeler aanvaller Job Heerink die attent reageerde en ook de grabbelende panter Ruben Doorn kansloos liet voor de onthutsende en totaal onnodige 1 - 1 gelijkmaker.

De achterstand!
Meteen vanaf de aftrap zochten de polderboys weer de aanval waarbij Gerke Schaap een vrije trap kreeg te nemen, maar de doelman van Lemelerveld bracht redding.
Uit de directe tegenstoot scoorde Lemelerveld in de 41e minuut de 1 - 2 toen een voorzet vanaf links voor het doel werd gebracht en keihard door Jasper Gerritzen tegen de touwen werd gekopt voor de 1 - 2 voorsprong voor de oranje witten.
De gezichten stonden op onweer bij sc Emmeloord en iedereen ging alvast schuilen in de kantine.
Nadat alle deuren en ramen hermetisch waren afgesloten en geblindeerd kon trainer Arnold Roossien aan zijn donderspeech beginnen.

Een emotioneel betoog in de rust!
De trainer hield een emotioneel en uitvoerig betoog in de rust waar hij het team het belang van deze wedstrijd duidelijk maakte.
Op een indringende wijze probeerde trainer Arnold Roossien deze onzichtbare vormcrisis te doorbreken en gaf hij het team aanwijzingen en adviezen om het tij te keren.
De spelers keken elkaar vol vertwijfeling aan want niemand zat in het vrije weekend op een extra straftraining te wachten.
Met het advies om meer strijd, energie en inzet te brengen keek de trainer zijn spelers diep in de ogen en verliet hij de kleedkamer.
Bij sc Emmeloord kwam nu The Magic Box Bastian Tabak alias Scatola Magica voor Blue Sheep Gerke Schaap in het team.

Een hartverwarmende tweede helft!
Ondanks dat het voetbal niet altijd goed was werden nu de mouwen opgestroopt bij sc Emmeloord en werd er intens gestreden.
De speech in de rust had het team een enorme boost gegeven en er wordt nu voor elke millimeter geknokt om terug te komen.
In de beginfase van de tweede helft waren de eerste kansjes nog voor Lemelerveld.
Na een snelle actie van Wesley Vlierman zeilde het schot van Jordy Lugtenberg rakelings naast het Emmeloordse doel.
In de 52e minuut kwamen de polderboys opnieuw met de schrik vrij toen een kopbal van Matthias Reimink rakelings naast ging.

De bevrijdende gelijkmaker!
Bij sc Emmeloord was iedereen nu ervan doordrongen dat er meer strijd moest worden geleverd.
Dit ging wel gepaard met vier gele kaarten, maar zorgden ook voor de grote ommekeer en de kanteling van deze wedstrijd.
Gaandeweg keerde de rust en het vertrouwen terug bij sc Emmeloord waarbij vooral het blauwe opperhoofd Harm van Wieren regelmatig mee naar voren ging.
In de 60e minuut zorgde Tappo Paletti Gokhan Pala met een schitterende actie dat de bal precies op het hoofd kwam van Harm van Wieren.
Met een uiterste precisie legde Harm van Wieren de bal panklaar op de inkomende Jeroen Sipma die nog iets had goed te maken.
De manier hoe Jeroen Sipma al zijn gram in dit schot legde en deze snoeihard onhoudbaar en hoog tegen de touwen joeg was veelzeggend en betekende de 2 - 2 gelijkmaker.

Een ontketende blauwe tornado!
Trainer Arnold Roossien deed nog wat omzettingen en aanpassingen en bracht met Guido Guidetti Vissers en airforce Hans Langedijk voor Emiel de Vries en Wouter Spit nieuwe frisse impulsen in het team.
De Marcatore en Bananarama hadden nu hun werk erop zitten en zagen een ontketende blauwe tornado losbarsten boven De Ervenbos.

Het winnende doelpunt!
De invallers Guido Vissers en Hans Langedijk kenden een goede sterke invalbeurt en brachten het team extra power.
Na een snelle eentwee tussen Guido Vissers en Rik Beekman zag de blonde torpedo zijn inzet in het zijnet uiteen spatten.
Uit de snelle counter probeerde vv Lemelerveld er nog uit te komen waarbij invaller Stijn Kogelman doelman Ruben Doorn op zijn weg vond.
In de 82e minuut viel het winnende doelpunt aan de andere kant toen The Magic Box scatole magica Bastian Tabak een mooie voorzet gaf op Hans Langedijk die de bal heel fraai op zijn pantoffel nam.
De doelman van Lemelerveld had geen schijn van kans en was volsterkt kansloos op deze harde inzet van Hans Langedijk wat de 3 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord betekende.

Een bloedstollende slotfase!
In een hectische en superspannende slotfase probeerde vv Lemelerveld uit alle macht terug te komen en waren er nog twee hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel te zien.
Met hangen en wurgen hielden de polderboys stand waarna in de absolute slotfase ook sc Emmeloord nog twee goede kansen kreeg.
Een schitterende aanval over vele schijven via Guido Vissers, Bastian Tabak en Rik Beekman had een beter lot verdiend, maar Rik Beekman had zijn torpedo niet op scherp staan waarna ook airforce Hans Langedijk niet wist te scoren.
Bij het laatste fluitsignaal volgde er een totale ontlading in het blauwe kamp want het getergde team had deze opsteker even nodig.
Het gehele team verdiend een groot compliment, maar de spelers die toch even extra moeten worden genoemd zijn het blauwe opperhoofd Harm van Wieren, mister blue Sky Remco Jonkman, El Capo Mart Matthijssen, Tappo Paletti Gokhan Pala en natuurlijk de schaar Le Forbici Jeroen Sipma.
Man of the match bij sc Emmeloord: Jeroen Sipma.
Man of the match bij Lemelerveld: Jordy Lugtenberg.
Eindstand: 3 - 2.

Volgende week is er geen straftraining en zijn de blauwen vrij.
Op zondagmiddag 19 november speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij sc Stadskanaal.

Alle uitslagen van de tweede klasse L:
sc Emmeloord - vv Lemelerveld  3 - 2
vv Heerde  -  sc Stadskanaal  0 - 1
vv Beilen - sc Dedemsvaart  6 - 2
Germanicus Coevorden  -  VKW Westerbork  1 - 3
vv Zuidwolde - vv Ruinerwold  4 - 1
sv Olyphia Noordwolde  -  vv Raptim Coevorden  3 - 2
vv Valthermond - sc Erica  2 - 1

Verslaggever: Klaas Huisman.













Verslag sc Emmeloord 2 - GRC Groningen 2

sc Emmeloord 2  -  GRC Groningen 2   0  -  0

Het tweede elftal van sc Emmeloord weet zich geen raad met een handvol opgelegde kansen en blijft tegen laagvlieger GRC Groningen op een doelpuntloos 0 - 0 gelijkspel steken.
Ondanks dit teleurstellende gelijkspel staan de blauwen met acht punten uit zes wedstrijden nog altijd keurig in de middenmoot van de reserve hoofdklasse.
Toen de blauwe astronauten vorige week bij titelverdediger Be Quick Groningen totaal onverwachts een punt meenamen ging de vlag in top, werd de polonaise ingezet en de blauwe loper uitgerold op De Ervenbos.
Iedereen verwachtte een simpele en eenvoudige overwinning tegen laagvlieger GRC Groningen, maar ondanks een enorm veldoverwicht en een handvol kansen stelden de blauwe astronauten vandaag teleur.
Het team vocht als een eenzame Don Quichotte tegen de bierkaai en had moeite om het spel te maken en de kansen te benutten.

De opstelling van sc Emmeloord 2:
Tim Schaafsma, Leon Pater, Justin van der Poel, Luuk Kappers, Normen van der Plas, Kenneth Olaer ( 65e Mike Schuller ), Joris Vermaat ( 70e Niels van Gerner ), Marcel Westerhof, Laurens Rasing, Wiebe Koopmans en Hans Langedijk ( 45e Danny de Graaf ).
Wissels: Niels van Gerner, Danny de Graaf, Mike Schuller en doelman Niels Boomsma.
Geblesseerd: Koen Boneschansker, Robin Elsinga, Bilal Boundati en Denny van der Zee.
Trainer: Douwe Boomsma
Teammanagers: Duco Pater en Edwin Berende
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende.

Een eentonige eerste helft!
Meteen vanaf de aftrap creeerden de polderboys een enorm veldoverwicht, maar de blauwen speelden slordig en te gehaast.
In de 8e minuut kwamen de Groningers er gevaarlijk uit en moest doelman Tim Schaafsma alles uit de kast halen om een venijnig schot tot hoekschop te verwerken.
De Emmeloorders probeerden vanuit de tweede lijn gevaar te creeeren maar schoten van Laurens Rasing, Marcel Westerhof en Wiebe Koopmans werden geblokt en weggewerkt.
Het trouwe publiek moest tot de 20e minuut wachten totdat de eerste echte grote kans zich voordeed voor de Emmeloorders.
Met een mooie steekbal werd Marcel Westerhof de diepte ingestuurd, maar oog in oog met de Groningse doelman vergat Marcello de trekker over te halen en bracht deze doelman fraai redding.
Even later ranselde de doelman van GRC een gigantische uithaal van Laurens Rasing uit zijn doel en vonden ook Hans Langedijk en Wiebe Koopmans de doelman van GRC op hun weg.
Vanuit de defensie probeerden Justin van der Poel, Luuk Kappers, Leon Pater en Normen van der Plas de linies te overbruggen door de aansluiting met Laurens Rasing, Joris Vermaat en Marcel Westerhof te zoeken.

Nonchalant en gemakzuchtig!
De Emmeloorders hanteerden een te laag tempo en oogden nonchalant in de passing waardoor ook GRC Groningen enkele plaagstootjes konden uitdelen.
Nadat twee vrije trappen naast het doel gingen moest doelman Tim Schaafsma in actie komen om de spits van GRC van het scoren te houden.
Gaandeweg namen de Emmeloorders het initiatief weer over, maar moesten de blauwen constant op hun hoede zijn bij de uitbraken en gevaarlijke counters van de Groningers.

De staart van de eerste helft!
Vlak voor rust belegerden de Emmeloorders het Groningse doel en hing het openingsdoelpunt in de lucht toen Wiebe Koopmans het op zijn heupen kreeg.
De tovenaar zorgde met zijn onberekenbare acties en kiezelharde pegels voor een constante dreiging.
Na een vloeiende en vlotlopende aanval tussen Kenneth Olaer en Hans Langedijk werd Wiebe Koopmans op zijn wenken bediend, maar zijn tegendraadse schuiver zeilde rakelings voorlangs.
De aanvallers van sc Emmeloord verschenen dreigend voor het Groningse doel, maar gingen veel te vaak voor eigen succes en zagen hierbij hun medespelers over het hoofd.
Bij een gevaarlijke tegenstoot van GRC stond de verdediging van sc Emmeloord enorm te klungelen waardoor er aan de noodrem werd getrokken en de Groningers een vrije trap kregen te nemen.
Deze vrije trap leverde niets op en werd hoog over geschoten, maar de rapen waren nu gaar bij trainer Douwe Boomsma.

De stoicijnse blik van Trainer Douwe Boomsma!
Met een donkere stoicijnse blik stond Trainer Douwe Boomsma bedenkelijk voor zich uit te staren want het team riep de problemen nu over zichzelf af en oogde gemakzuchtig.
Direct na het rustsignaal spoedde trainer Douwe Boomsma zich met flinke looppas richting de kleedkamer waar het laatste woord nog niet was gesproken.

Kansenfestival in een levendige tweede helft!
In de rust bleef Hans Langedijk achter in de kleedkamer omdat de airforce later moest aansluiten bij het eerste elftal en kwam de vliegende koelkast Danny de Graaf hem vervangen.
De gehele tweede helft was het een eenrichtingsverkeer richting het Groningse doel waarbij sc Emmeloord enkele grote kansen kreeg.
De doelman van GRC Groningen had nu enorm veel te doen en hield zijn team met enkele fraaie reddingen overeind.
Met name Wiebe Koopmans en Marcel Westerhof werden door deze doelman gestuit waarna GRC ook nog een goede mogelijkheid kreeg.
Een listige boogbal werd stijlvol door de blauwe Grizzlybeer Tim Schaafsma onschadelijk gemaakt.

Het gevecht van Don Quichotte tegen de bierkaai!
In de 55e minuut leken de polderboys dan eindelijk op voorsprong te komen toen de doelman van GRC een hard venijnig schot van Marcel Westerhof niet onder controle kreeg en in de rebound Kenneth Olaer leek af te drukken, maar tot ieders ontzetting spatte diens inzet tegen  de lat uiteen.
Even later werden schoten van Danny de Graaf, Wiebe Koopmans en Marcel Westerhof ternauwernood onschadelijk gemaakt waarna Mike Tatort Schuller met zijn vuurwerkarsenaal werd ingezet.
Een speler van GRC Groningen moest ondertussen met een zware blessure worden afgevoerd waarna de polderboys weer ten aanval trokken.

Voor open doel onderkant lat!
Iedereen zat vol verwachting op het vuurwerkspektakel van Mike Tatort Schuller te wachten en leken in de 80e minuut waar voor hun geld te krijgen.
Het was tovenaar Wiebe Koopmans die iedereen te snel af was en de perfecte voorzet op maat richting Mike Schuller gaf.
De doelman van GRC was helemaal uit balans waarna Mike Schuller voor open doel vergat om het dynamiet af te steken en tot ieders afgrijzen keihard onderkant lat trof.
In de rebound wist niemand te profiteren en werd er nog een inzet van Danny de Graaf van de doellijn gehaald.
Het regende in deze fase kansen, maar het vizier stond niet op scherp.

Bladblazers en Olde Wieven!
Langs de lijn gingen de blauwe supporters behoorlijk tekeer en was er een hoofdrol weggelegd voor de clubmascotte Albert Jan die met zijn bladblazers en olde wieven de gemoederen bezig hield.
Ondertussen gingen de astronauten weer in de aanval en eiste vooral de tovenaar Wiebe Koopmans een hoofdrol voor zich op.
Een listig bekeken lobje van Wiebe ging rakelings over.
Met enkele vlammende schoten en kanonskogels nam Wiebe Koopmans de Groningse doelman onder vuur die telkens met enkele sierlijke reddingen zijn doel wist schoon te houden.
Het was om moedeloos van te worden want de bal wilde en mocht er deze wedstrijd gewoonweg niet in.
Na een paar fraaie reddingen van de Groningse doelman brak er nog een angstige slotfase aan voor de polderboys.

Een angstige slotfase!
De uiterst fanatiek en gedreven trainer van GRC Groningen liet zich nu regelmatig horen en warempel kregen de Groningers in de laatste minuten totaal tegen de verhouding in nog twee goede mogelijkheden om de winst mee te nemen.
De polderboys kwamen twee keer met de schrik vrij omdat doelman Tim Schaafsma wel bij de les was en redding bracht.
Bij sc Emmeloord was nu ook Danny de Graaf met een voetblessure uitgevallen.
Na afloop stond trainer Douwe Boomsma beteuterd en teleurgesteld voor zich uit te kijken want hij was met deze wedstrijd weer een paar jaartjes ouder geworden.
Eindstand: 0 - 0.

Volgende week zijn de astronauten vrij en op zondag 19 november wacht de volgende loodzware uitwedstrijd bij vv Hoogeveen 2.
Man of the match bij sc Emmeloord is een speler die constant voor gevaar en dreiging zorgde en zijn kiezelharde schoten telkens zag worden gekeerd.
Man of the match bij sc Emmeloord: Wiebe Koopmans
Man of the match bij GRC Groningen: de doelman!

Alle uitslagen in de reserve hoofdklasse noord:
sc Emmeloord  -  GRC Groningen  0 - 0
vv Heerenveen  -  FVC Leeuwarden  1 - 3
sc Stadskanaal  -  vv Hoogeveen  0 - 4
vv Drachten  -  Be Quick Groningen  0 - 5
LSC 1890 Sneek  -  Alcides Meppel  0 - 3
VKW Westerbork  -  Germanicus Coevorden  1 - 7
SWZ Sneek was vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.