We hebben waarschijnlijk daarom ook gewonnen met 5-1.
We zijn trots naar huis gegaan en op naar de beker!!!

Afgelopen woensdag hadden we ook al geoefend op Urk tegen de D1, waar we
de wedstrijd wonnen met 0-7, misschien stond er vandaag ook wat te gebeuren,
De laatste 3 competitiewedstrijden verloren we dan wel, maar had even goed de goeie
kant op kunnen vallen.
11.30 uur was de aftrap. Gelijk al in de 2e minuut krijgt Lucas een vrije trap, een verdediger
van Urk weet de genomen vrije trap tot corner te verwerken. Luuk neemt de corner, Stefan en Otis
weten de bal net niet binnen te schieten, al met al een hoopvol begin.
Mark wordt afgetroefd door een Urker, deze wil de bal voortrekken, maar de bal verdwijnt boven op het net. In de 7e minuut willen Otis en Luuk het te mooi doen in het strafschopgebied, maar
het was beter geweest, als 1 van de 2 gelijk geschoten had op de goal.
In de 11e minuut een goeie pass van Niels op Luuk, echter de keeper vangt de bal.
Een vrije trap van Urk verdwijnt in het zijnet van Tim’s doel. Op dit moment is Urk nog niet
super doelgericht. In de 21e minuut komt een speler in het penalty gebied van SCE, Tim weet de bal ternauwernood te keren. De laatste 10 minuten van de 1e helft is het wat rommelig bij SCE achterin.
De Urkers zijn nu constant op de helft van SCE. Dan een goeie actie van Stefan, de bal komt bij Otis. Een vrije trap komt hieruit voort, en Lucas neemt deze voortreffelijk, het wordt helaas net niet-afgemaakte. In de 28e minuut een uitbraak op links door Urker speler, deze wordt goed gepasst
op zijn medespeler  en simpel maakt Urk de 1.0. Luuk geeft even later een pass op Otis, helaas de grensrechter ziet buitenspel, kans voorbij. Niet veel later kan een andere Urker Urk simpel de stand op 2-0 brengen, maar is te gehaast en schiet de bal naast. Vlak voor tijd nog een vrije trap voor Urk, Tim
weet de bal nog te keren. Stefan wordt vlak voor rust nog gewisseld voor Justin.

Rust 1-0

De 2e helft begint, en in de 3e minuut  is een speler van Urk vanaf de middellijn met de bal weg, niemand van SCE weet hem te overmeesteren, de man geeft een super pass op een medespits
De bal komt op de lat en springt terug in het veld, en hieruit wordt de 2-0 gescoord..
SCE komt niet meer van zijn helft af, en moet alle zeilen bij zetten  om erger te voorkomen, en dit gaat
gepaard met veel hang-en trekwerk., waar de scheids keer op keer voor fluit. Otis maakt plaats
voor Jason. In de 15e minuut spreekt Jacob de scheids aan, dat hij wel erg veel wijst naar de kant van SCE, dat het ook wel eens de andere kant op kan, de scheids zegt hierop, dat hij degene is die de
beslissingen neemt. Er wordt nog even wat gepraat over het verschjnsel, en de scheids geeft onze
Coach rood (hij dacht iets gehoord te hebben van de coach)en moet het terrein verlaten
.(wat een gelazer toch he). Even later krijgt Justin vrije trap, dit levert geen doelpunt op.
In de 19e minuut is het dan weer Urk die de 3-0 binnen schiet. In de 20e minuut is het geloof van SCE helemaal weg, en dat op Urk,  en dan valt de 4-0 ook nog binnen. Een super uitbraak van Jason, levert
SCE nog een corner op. En dan begint SCE de 2e helft toch nog te voetballen, het is onze verdediger Jeroen, hij neemt de bal mee tot het 16 meter gebied, en haalt vernietigend uit, en jawel de bal verdwijnt in de touwen. 4-1.  Prachtig wonderschoon doelpunt. Klasse Jeroen. Het is dan de 30e minuut.
Olav wordt even later boven p zijn enkels getrapt en begint te tieren, naar de tegenstander,
Olav legt de scheids nog eens uit wat er gebuerde, dat de tegenstander er ook op aangesproken moet worden ,de scheids doet er niet veel mee, Olav vindt dit antwoord niet bevredigend, en zegt er nog wat op. De scheidsrechter besluit dan de gele kaart te trekken en de vrije trap toe te kennen aan Urk.
En zo eindigt dewedstrjd erg grimmig, maar de eindstand blijft 4-1 voor Urk. Niets aan te doen.
Volgende keer beter. Er komen echt nog wel punten,daar zijn wij allen van overtuigd.
Tot zaterdag.

Trouwe supporter

Competitiewedstrijd SCE C1 - GAVC C1 (Grou) zaterdag 13 april 2013

Aftrap van de wedstrijd was 12.30 uur.
Vandaag kregen Grou op bezoek, het werd nu wel eens tijd , dat er een wedstrijd gewonnen werd.
Gelijk in de 1e minuut krijgt SCE een vrije trap. Olav neemt deze, maar de bal gaat huizenhoog over.
In de 2e minuut een vieze overtreding op Lucas, met 2 benen in de man. Gelukkig krabbelt Lucas weer op.  Een uitbraak van GAVC wordt door Olav in de kiem gesmoord, weet de bal te ontfutselen bij
de tegenstander en de bal komt bij Tim terecht. In de 7e minuut krijgt SCE corner, Niels neemt deze corner, maar de bal wordt gevangen door de keeper. In de 10e minuut komt GAVC met velen in het
strafschopgebied van Tim,  met veel hang- en vliegwerk wordt een doelpunt voorkomen, mede door
een voortreffelijk keepende Tim. Even later krijgt Niels een knietje van de tegenstander, de vrije
trap die volgt gaat  wordt geblokt door de verdediging van GAVC. SCE houdt goed stand tegen deze
2e jaars C1 van GAVC. Otis vecht zich naar de bal en een iets te snelle pass bedoelt voor Niels, was
domweg niet te belopen. Inmiddels zijn we in de 20e minuut belandt, 2 corners op rij voor GAVC en na
een hoop gehotseklos is de bal eindelijk weg. Een spits van GAVC breekt uit, Jeroen probeert deze man te achterhalen, dit lukt niet en gelukkig schiet deze spits de bal naast de goal.. Dan opeens een uitbraak van SCE, een verdediger van Grou verslikt zich in de bal en Luuk kan alleen op de keeper af,
Helaas wordt deze kans niet omgezet in een doelpunt.  Het rustsignaal klinkt, en 1 ding is duidelijk
als er nog iets meer bezieling voorin is, dan biedt de 2e helft zeker mogelijkheden.

De 2e helft is begonnen, en het is Grou, die een vrije trap krijgt, ook deze bal verdwijnt naast het doel.
Mark en Olav lossen veel op voor SCE. Het is tevens duidelijk dat SCE zich geen enkele fout kan
veroorloven, want het lijkt soms of ze te veel ontzag hebben voor deze 2e jaars spelers.
Mark geeft een voorzet op Luuk, echter ook deze bal is iets te hard geschoten.
Dan is het de nr 11 van Grou, deze jongen wordt door niemand tegen gehouden, en komt alleen voor Tim, maar deze weet wederom  ouderwets redding te brengen. Dit kunstje flikt de nr 11 even later
nog eens, maar Tim ook.  Dan is het een vrije trap voor SCE maar Grou neemt deze, erg vreemd.
Justin krijgt een afkerende bal net niet op tijd onder controle, weet de bal niet voor te trekken, en
blesseert zich (teennagel) Jason weet nog een bal  voor te brengen, maar wordt door de verdediging
tot corner verwerkt. Een uitbraak van Grou , de bal gaat aan Tim voorbij en het is Koen die de
bal nog net van de doellijn kan vissen. 1 minuut voor tijd is het motto duidelijk, probeer te gaan voor
dat ene punt of misschien wel twee. Justin passt een bal fantastisch op Jason, de bal komt terug bij Justin, deze haalt uit op zijn beurt, maar de bal verdwijnt net naast het doel. Terwijl het al lang tijd is, en iedereen wacht op het fluitsignaal, besluit onze vriendelijke scheids er rond de 6 minuten bij te trekken, als gevolg van blessures en tijdrekken SCE ?????.  En zo vervelend als het dan is schiet GAVC toch de 0-1 binnen, en een halve minuut later klingt dan het te late fluitsignaal, jammer. Vele supporters en spelers waren duidelijk aangeslagen.  Er zit duidelijk progressie in en het zal mij en meerderen niet verbazen, als er nog punten in de komende wedstrijden gehaald gaan worden. Mooie pot voetbal met een vervelende uitslag volgende keer beter.

wedstrijd verslag Donderdag 18 april 2013 Renado - Emmeloord 5 1 - 2

wedstrijd verslag Donderdag 18 april 2013       Renado - Emmeloord 5     1 - 2

De Stand is momenteel

Totaalstand                  GS      WN      GL        VL        PT       VR       TG

1 MSC 3                       14        13        0          1          39        94        21
2 Emmeloord SC 5       15        12        1          2          37        50        24
3 Blankenham 1            15        11        2          2          35        59        27
4 Ruinerwold 3              15         9         1          5          28        57        40
5 RKO 2                       15         8         1          6          25        43        38
6 Renado 3                   15         8         1          6          25        42        40

Voor het eerst dit seizoen niet op de eerste plaats.
MSC is echt een standje te hoog voor dit.
94 doelpunten voor en 21 tegen.
dat is zowat dubbel zoveel gescoord.
Dat doe je niet met een goede spits, maar met een elftal waar iets te goede spelers in zitten.
Wat ik gehoord heb oud hoofdklasse voetballers, en dan is het geen schande.

Maar vanavond de wedstrijd die we eigenlijk zondag moesten spelen tegen Renado 3.
Op verzoek van Renado wordt deze wedstrijd vanavond gespeeld.
Jammer genoeg nog steeds een aantal geblesseerde spelers.
Said, Mo, Abdul Hakim en Peter.
Marcel was er vanavond gelukkig wel weer bij.

Over de wedstrijd kan ik niet te veel vertellen, want ik was er jammer genoeg zelf niet bij.
Ik moet het dus doen met interviews met de diverse spelers.
Wel leuk dat ze allemaal een andere wedstrijd hebben gespeeld.
Omhalen, in een keer uit de lucht en meer van dat eigenlijk nooit voortkomende zaken worden niet geloofd.

Dit heb ik heb over de groeps app gelezen.

1-2 gewonnen.
Vraag niet hoe maar de punten zijn net binnen.
Riaz heeft gevist
ik) Wie hebben er gescoord..????
Hamza uit strafschop
en geluksafstandschotje
Ik: Dus twee maal Hamza
ja, bijna drie zelfs
tegen doelpunt blunder laatste man, die ging pingelen op rand 16 terwijl er drie spelers vrij stonden

Mannen gefeliciteerd.
Door de weekse avond.
voldoende mannen
gewonnen
wat willen we nog meer

Man of the match???????
Ongezien zou ik denken HAMZA, Twee maal gescoord.
Maar de spelers zeiden het volgende……
Suber 100 % vraag de anderen maar.
nee man…. Bekir…..
Duidelijk Mustafa Aisatti

Zeker is in elk geval dat Suber, Bekir en Mustafa dus weer echt goed gespeeld hebben
en een eervolle vermelding krijgen bij man of the match…..

Brahim 2
Met 1 doelpunt Hassan - Mustafa - Said - Suber.

SC Emmeloord 5

Olde Veste'54 VR2 - SC Emmeloord VR1

Vandaag moesten we tegen het tweede team van Olde Veste'54. 14:30 was de aftrap in Steenwijk op kunstgras. En dat alleen al in het voordeel van ons want zo komt ons spel beter uit. Met een wat andere opstelling als normaal want Ichelle is geblesseerd en Dodde kon niet komen vanwege familieomstandigheden. Dus Carla weer eens een keer laatste man, Marit verdedigende middenvelder, Mariska rechtsachter en Marina rechts half.
We begonnen met een heerlijk zonnetje aan de wedstrijd. Direct werd al gezien dat wij een stuk sterker waren. Er werd goed over gespeeld en er werden veel steekballen gegeven alleen die werden soms te hard gespeeld waardoor de voorhoede er net niet bij kon. Ondertussen hadden we ook al een paar keer naast geschoten. Het doelpunt moest alleen nog vallen. En die viel ook! Met een prima opbouw vanuit onze eigen zestien vanaf Deborah ging we met 4 passes zo het veld over en eindigde de bal in het net van Olde Veste'54 die geen enkele keer de bal raakte. Dus 0-1 door Dominique! We waren echt veel sterker en speelden ook goed over en de verdediging stond weer als een huis ook met de aanpassingen in de opstelling. Niet veel later na de 0-1 werd ook de 0-2 gescoord, ik citeer ''Met links!!!'' oftewel Lyndsay die de bal mooi in schoot met haar linker voet.
De 0-3 hing zeker in de lucht bij ons. Er werd goed over gespeeld door iedereen. Die mogelijkheid was er nu ook want Olde Veste zette niet al te veel druk en waren wij toch wat sneller. De 0-3 werd dan ook gemaakt door Marina en zo stond het al 0-3. Mooi middagje om wat aan ons doelsaldo te doen.
Rosan stond ondertussen rechtsvoor en die was de vertegenwoordiger van het 4e doelpunt. Er werd goed overgespeeld aan de linkerkant bij Dominique, die op haar beurt de bal speelde naar Lyndsay in de zestien en zij speelde bal weer door naar de rechterkant waar Rosan stond en die de bal via onderkant lat het doel in schoot. 0-4!!
Wat later in de tweede helft werd Olde Veste iets sterker voorin. Waarschijnlijk omdat er speelsters van het eerste er in kwamen maar na een paar hachelijke momenten was het doel van ons nog steeds leeg. En wij konden gewoon verder waar we mee bezig waren. Scoren. Het laatste doelpunt van de middag werd gemaakt door Marit, een mooi afstand schot van zo'n 20m van het doel af over de keeper heen het doel in. Dit maakte de eindstand op 0-5 en een prima teamprestatie want 5 verschillende speelsters hebben gescoord!

Kuinre 2 - Emmeloord 5 1 - 3

wedstrijd verslag zondag 14 april 2013       Kuinre 2 - Emmeloord 5   1 - 3

3 Blankenham 1            14        10        2          2          32        58        27
7 Oldemarkt FC 3         16         7         3          6          24        35        28
8 Emmeloord SC 6       16         7         2          7          23        50        50
9 Oosterstreek 2           16         4         2          10        14        26        56
10 Mildam 2                  16         3         0          13         9         26        56
11 Kuinre 2                   15         2         2          11         8         37        86
12 Read Swart 3           14         0         1          13         1         20        64

Met nog maar een puntje voorsprong op de nummer twee moeten we vandaag tegen Kuinre.Kuinre heeft de meest gepasseerde achterhoede.Ze hebben 86 doelpunten tegen en als je dat afzet tegen ons met 24 doelpunten dan ligt hier vandaag een goede kans voor de volle 3 punten.
Je merkt goed dat het einde van het seizoen in beeld komt.Mo, Abdul Hakim en Said zijn er niet bij door blessure. Hassan en Peter en Younes beginnen al geblesseerd aan de wedstrijd. En verder loper er nog een paar met kleinere blessures. Dan hebben we Karim nog die zijn derde wedstrijd pas weer speelt na zowat een jaar blessure leed aan zijn knie en Karim is daardoor gewoon nog niet in staat om er vol in te gaan.

Ik noem de wedstrijd vandaag de wedstrijd, De wedstrijd van de gemiste kansen.

De meest ongelofelijke ballen gingen er gewoon niet in. Spelers van ons die de bal zowat op de doellijn hadden en die bal er gewoon NIET in kregen. Ik denk dat we wel 8 opgelegde kansen hebben gemist.

Het begin zag er heel hoopvol uit, want het was Hamza in de 8e minuut die de score opende. Vanaf een meter of elf schoot hij de bal keurig binnen na een knappe steekpass van Suber. 0-1 We bleven druk zetten en dat resulteerde na 2 minuten al weer in de volgende kans. Suber geeft een steek pass op Adil, die Nabil in stelling bracht, maar die schoot tegen de paal. Rond de 12e minuut was de druk van ons zo hoog dat de dikste speler van Kuinre niet anders kon dan de bal achter zijn eigen keeper te schieten, maar dat ging zo ijzingwekkend hard dat we echt stonden te kijken van waar komt dit vandaan. We kunnen de man echter alleen dankbaar maar zijn 0-2

Na dit eerste kwartier stopte het betere voetbal en verknoeide we echt de ene na de andere kans. We gingen de rust in met de twee nul voorsprong en wat Farid ook probeerde in de rust hij kreeg de mannen niet echt scherp.
Ergens halverwege de tweede helft begon het er donker voor ons uit te zien, want Kuinre begon meer en meer te voetballen. Riaz had eerst een hele knappe reflex redding en de afvallende bal werd zo onwijs hard ingeschoten dat hij echt 100 % kansloos was en geen schuld had aan de 1-2. Na dit tegendoelpunt rechte we iets onze wat kromme rug en heeft Kuinre geen echte kansen meer gehad en ergens in de 75e minuut was het Nabil die wederom een pass van Suber kreeg en die hij handig over zijn tegenstander wipte en die kon eigenlijk niet anders dan hands maken. Miste we verleden week nog een strafschop, deze week deed Nabil het zelf en schoot de bal werkelijk onberispelijk half hoog links in de hoek binnen 1-3

Kuinre vond het de laatste 15 minuten prima en vooral de toeschouwers langs de kant waren verbaasd over de
kansen die we al gemist hadden en ook nog bleven missen.

Wat zei Ronald Koeman….. als je slechte wedstrijden ook weet te winnen dan ben je in staat om kampioen te worden.
Nou, daar moeten wij dat moed uit kunnen halen.

Na afloop hebben we met een heel stel team genoten gezamenlijk naar de wedstrijd PSV - Ajax gekeken.
wat zakken chips en nootjes weg gekauwd en lekker chinees gehaald en genoten van de spannende wedstrijd
en genoten van de onderlinge strijd tussen PSV supporters en Ajax supporters.

Ik heb een tijd lopen te dubben tussen twee spellers.
Bekir en Suber.
Bekir omdat hij zoals altijd gewoon echt super speelt.
Dat is een beetje als je elke week bloemen voor je vrouw mee neemt. het valt pas op als je een keer geen bloemen mee neemt.
Maar vandaag was het Suber die de man van de wedstrijd was.
Het was Suber die de ene na de andere steekpass gaf, twee doelpunten kwamen van een assist van hem.
Verder heeft hij zich helemaal rot gelopen en heel veel vuil werk voor anderen opgeknapt.

Donderdag 18-04-2013  om 6 uur vertrekken voor een avond wedstrijd tegen Renado…….

SC Emmeloord 1 wint met 3-0 bij Smilde’94

Mee blijven doen voor de prijzen betekende winnen van Smilde.
Het laag geklasseerde Smilde kon in het eerste onderlinge duel nog een puntje uit Emmeloord meenemen. Vandaag telde voor SC Emmeloord alleen de winst. Met goed voetbal creerde SCE de eerste 25 minuten veel kansen. Het vizier van de spitsen stond vandaag helaas niet op scherp. Toch kon aanvoerder Harm van Wieren met een goede schuiver de 0-1 aantekenen. Daarna ging SCE mee in het rommelige spel van de tegenstander. Na de rust probeerde SCE de druk op te voeren. Veel kansen voor Brahim Boundati, Dennis Lanters en Hans Langedijk.
Het was uiteindelijk wederom Harm van Wieren die de veilige marge wist te bereiken door de 0-2 binnen te schieten. Uiteindelijk kon Sjors Hendrikse nog voor 0-3 zorgen uit een goede actie van Hans Langedijk.
Al met al doet SCE nog mee voor een plek in de nacompetitie. donderdagavond om 20 uur wacht de thuiswedstrijd tegen Oldemarkt  en a.s. zondag de wedstrijd tegen koploper Dwingeloo