Verslag vv Lemmer - sc Emmeloord

vv Lemmer  -  sc Emmeloord   2  -  0  (  2  -  0  )

Er lijkt wel een mysterieuze degradatiespook boven het IJsselmeer te hangen voor de blauwe polderboys uit Emmeloord.
De Emmeloorders zijn na een 2 - 0 nederlaag bij de rode lantaarndrager vv Lemmer naar de 12e plek afgezakt in de tweede klasse waardoor alle alarmbellen inmiddels op donkerrood staan in de polder.
Er zijn weliswaar nog 13 wedstrijden te spelen voor de blauwen, maar dan zal sc Emmeloord na de winterstop uit een ander vaatje moeten tappen om uit deze gevarenzone zien te komen.
Hieronder het wedstrijdverslag over een tot op het bot getergd team wat met de moed der wanhoop en het schuim op de lippen uit deze diepe malaise probeert te komen.

De opstelling van vv Lemmer:
Hans Portrijk, Sieger Veenstra, Jan Dirk van Looij, Christian Heiner, Atte-Otto Boek, Rick Sliep, Pieter Terpstra, Thomas Miedema ( 89e A. de Haan ), Denny Portrijk, Wesley Schotanus ( 55e Nick Buitenga ) & Akam Barzenji ( 82e Ibrahim Gerguwi ).
Wissels: Nick Buitenga, Ibrahim Gerguwi & A. de Haan
Gele kaarten: Pieter Terpstra & Thomas Miedema.
Technische staf: Loet Boot & A. de Haan
Teammanagers: Rob Devilee & Cor Portrijk
Assistent scheidsrechter: Dhr. G. Postma

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Koen Boneschansker ( 65e Denny vd Zee ), Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Laurens Rasing ( 45e Mark Staal ), Mart Matthijssen, Marcel Westerhof ( 36e Guido Vissers ), Gokhan Pala, Bastian Tabak & Hans Langedijk.
Wissels: Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Denny vd Zee, Mark Staal & Guido Vissers.
Geblesseerd: Niels Boomsma, Rik Schilder, Dylan Werkman, Rik Beekman & Brahim Boundati.
Gele kaart: Guido Vissers
Technische staf: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers/Materialen: Klaas Huisman & Martin vd Jagt
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Enkele tientallen diehard supporters hadden de moeite genomen om de Blauwe polderboys in Lemmer te ondersteunen.
Na een allerhartelijkst ontvangst stonden beide teams aan de aftrap op een gezellig sportpark Lemstervaart.
Nadat de 95 jarige radioverslaggever op de tribune plaats had genomen bracht deze Theo Koomen van omroep Lemmer iedereen in vervoering met zijn hartstochtelijke en meeslepende verslaggeving.

Trainer Dick Schuurman had het team de opdracht meegegeven om met veel druk en pressie lef te tonen en op de aanval te spelen.
De linies stonden dicht en compact op elkaar waardoor het middenveld creatief moest handelen om de openingen te vinden.
De beginfase zag er nog veelbelovend uit toen meteen vanaf de aftrap Gokhan Pala met een vuurpijl de Friese doelman op de proef stelde.
Kort hierop lieten Mart Matthijssen en Hans Langedijk een snelle combinatie zien waarna het schot van Hans Langedijk door de Friese doelman werd gekeerd.
Aan de andere kant werd een gevaarlijke indraaiende voorzet van Akam Berzenji ternauwernood weggewerkt door de Emmeloordse verdediging.
Tot aan de 10e minuut leek sc Emmeloord de zaken aardig onder controle te hebben of het middenveld ging ineens gruwelijk in de fout.
Een dieptepass werd totaal verkeerd beoordeelt en in de loop door Wesley Schotanus meegenomen.
Met een verwoestende uithaal in de verre hoek scoorde Wesley Schotanus in de 10e minuut de 1 - 0 voor vv Lemmer.
Deze treffer gaf de groene spanvissers vleugels waardoor de bulldozers op volle toeren gingen draaien.

De Emmeloorders reageerden furieus en kregen meteen twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen.
Uit een voorzet van Bastian Tabak kopte Koen Boneschansker rakelings naast en uit een voorzet van Hans Langedijk verdween de inzet van Bastian Tabak eveneens naast het friese doel.
Met veel druk en pressie op de bal probeerde sc Emmeloord voor gevaar te zorgen en leken de polderboys terug te komen of het noodlot sloeg opnieuw toe voor de blauwen.
In de 24e minuut werd de snelle Denny Portrijk de diepte ingestuurd waarbij Emmeloord doelman Ruben Doorn ver uit zijn doel moest komen om deze friese uitbraak te onderscheppen.
In eerste instantie leek dit te lukken, maar in de rebound scoorde Wesley Schotanus met een fraaie boogbal in het lege doel de 2 - 0 voor de groene bulldozers uit Lemmer.
De 95 jarige radioverslaggever van vv Lemmer ging nu helemaal uit zijn dak en bracht de tribune helemaal in vervoering met zijn uitbundige verslaggeving.

De rapen waren nu gaar en de gezichten stonden op onweer en bliksem in het blauwe bastion.
Trainer Dick Schuurman greep nu in en deed wat omzettingen en bracht Guido Vissers voor Marcel Westerhof in de ploeg.
Ondanks het vele balbezit oogden de Emmeloorders angstig en onzeker en werd er onnodig veel balverlies geleden.
De Emmeloorders zetten nog eens aan en kregen via Maarten Ebbers en Mart Matthijssen twee goede kansen, maar met uitstekende reflexen bracht de Friese doelman Hans Portrijk redding voor vv Lemmer.
Vlak voor rust kwamen de polderboys dichtbij een aansluitingstreffer, maar het zat niet mee in de afwerking toen Bastian Tabak en Hans Langedijk doelman Hans Portrijk op hun weg vonden.
Met een 2 - 0 voorsprong voor vv Lemmer gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman probeerde uit alle macht het team weer op de rails te krijgen en sprak zijn manschappen bemoedigend toe.
Middenvelder Mark Staal is weer terug naar een hardnekkige blessure en kwam voor Laurens Rasing in de ploeg.
De gehele tweede helft gingen de Emmeloorders in de achtervolging en kwamen de blauwen dichtbij een aansluitingstreffer, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet meer.
Bij twee vrije trappen van Gokhan Pala was het alle hens aan dek in de Friese verdediging, maar de rebounds waren niet aan Bastian Tabak en Hans Langedijk besteed.
Na een snelle eentwee tussen Guido Vissers en Mart Matthijssen bracht Lemmer doelman Hans Portrijk opnieuw redding.
In de 60e minuut spatte een zondagsschot van Mark Staal op de lat uiteen waarna ook Mart Matthijssen en Bastian Tabak niet wisten te scoren.
Het was om radeloos en moedeloos van te worden want het wilde gewoonweg niet meer lukken met dit tot op het bot getergde team.
Trainer Dick Schuurman deed nog wat omzettingen en bracht Denny vd Zee voor Koen Boneschansker, maar het mocht allemaal niet meer baten.
Uit een vrije trap van Gokhan Pala leken Hans van Wieren en Mart Matthijssen te scoren, maar de kopbal verdween naast het doel.

De groene bulldozers uit Lemmer hielden de linies gesloten en loerden slim op de snelle counter.
Terwijl de Emmeloorders met de moed der wanhoop en het schuim op de lippen uit alle macht probeerden terug te komen kreeg ook vv Lemmer een paar goede kansen.
Met name Thomas Miedema en Denny Portrijk hadden het duel helemaal op slot kunnen gooien, maar zagen hun pogingen naast het doel gaan. Ondanks een blauwe wanhoopsoffensief ging het duel als een nachtkaars uit voor het geplaagde sc Emmeloord.
Deze 2 - 0 nederlaag komt keihard aan in het blauwe kamp waardoor er mysterieuze degradatiespook boven het IJsselmeer hangt.
Man of the Match bij vv Lemmer: Wesley Schotanus
Man of the Match bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen

Volgende week zijn de blauwen vrij, maar op zondag 11 December wacht de laatste wedstrijd van 2016 als de polderboys in de martinistad Groningen op bezoek gaan bij het roemrijke Velocitas 1897.
Daarna is het winterstop en kunnen de Blauwen alles weer op een rijtje zetten om de degradatiespook te verjagen.

Alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
Velocitas 1897 Groningen  - Groninger Boys   2  -  0
GAVC Grou  -  MKV'29 Leeuwarden  1  -  0
DTD Jelsum  -  Sint Annaparochie  0  -  3
vv Roden  -  sv Olyphia Noordwolde  0  -  0
vv Ruinerwold  -  vv Peize  2  -  2
Het Groningse Stadspark was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag sc Emmeloord ( JO19-1 ) - vv Oldeholtpade ( JO19-1 )

De beloften van sc Emmeloord hebben door een zwaarbevochten 2 - 1 overwinning op vv Oldeholtpade en de 1 - 4 nederlaag van sc Rouveen tegen FC Wolvega de koppositie overgenomen in de eerste klasse.
Het is best opmerkelijk dat dit zwaar gehavende team met zoveel invallers zo'n indrukwekkende teamprestatie kan neerzetten.
Trainer Frank vd Werf was door alle tegenslagen genoodzaakt om het team compleet om te gooien en op verschillende posities te wijzigen om alle puzzelstukjes weer in te kunnen passen.
Door deze transformatie blijkt het team over multifunctionele spelers te beschikken die op diverse posities goed uit de voeten kunnen.
Op de reservebank zaten vier spelers van het JO19-2 team die in de tweede helft nog in actie zouden komen.
Een wedstrijdverslag over een spijkerharde en grimmige wedstrijd die op wilskracht met de hakken over de sloot met 2 - 1 werd gewonnen.

De opstelling van sc Emmeloord ( 19-1 ):
Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 55e Iwan Bake ), Ian Koopmans, Koen Kroes, Luuk Halsema, Lucas Loosman, Maric Naaktgeboren ( 88e Jason de Lijster ), Joost van Tilburg, Justin vd Poel ( 70e Mike Schuller ), Wessel Scheepers ( 82e Niels van Gerner ) & Wouter vd Velden.
Wissels: Iwan Bake, Jason de Lijster, Mike Schuller & Niels van Gerner.
Geblesseerd: Robin Elsinga, Rick Voskuil, Jordi Benjamins, Annys Radwan en Marc Loosman.
Gele kaart: Koen Kroes
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Leo Brugman

De opstelling van vv Oldeholtpade ( 19-1 ):
Arjen de Haan, Koen Zwartjes, Maxim Kuiper, Freek Huismans, Stefan de Vries, Bart Halsema, Mark de Vries  ( 70e Marius de Vries ), Lennard Wagenaar, Jeroen Zuidberg, Arron vd Berg & Douwe Modderman ( 45e Joshua Verhoef ).
Wissels: Erik Bakker, Marius de Vries & Joshua Verhoef.
Gele kaarten: Maxim Kuiper, Stefan de Vries, Bart Halsema & Lennard Wagenaar.
Assistent scheidsrechter: Dhr. R. Zwartjes

Het was best even onwennig om verdediger Justin vd Poel met de nummer negen in de frontlinie te zien, maar nood breekt alle wetten.
In een levendige beginfase stond het binnen drie minuten al 1 - 1 omdat beide teams onbevangen de aanval zochten.
In de eerste minuut zorgde een indraaiende corner voor het eerste kansje voor de Friezen toen Stefan de Vries een afvallende bal op zijn pantoffel nam, maar doelman Gio Huijsmans bracht eenvoudig redding.
In de tweede minuut werd goaltjesgetter Maric Naaktgeboren op zijn wenken bediend waarna deze grillige aanvaller met een strakke schuiver in de verre hoek de 1 - 0 voor sc Emmeloord wist te scoren.
Uit de directe tegenstoot kregen de Friezen hun tweede corner te nemen. Deze corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel waar de Olpaer Maxim Kuiper vanuit de klutssituatie wist te profiteren voor de 1 - 1 gelijkmaker.
De Friezen zorgden met name uit de corners en dode spelmomenten voor het nodige gevaar, maar toch zou sc Emmeloord het initiatief nemen en een optisch veldoverwicht creeeren.
Met lange diepe ballen zorgden Koen Kroes en Ian Koopmans voor de aanvoer richting de frontlinies waar Wessel Scheepers, Justin vd Poel en Maric Naaktgeboren de openingen probeerden te vinden.

Mooie pogingen van Wessel Scheepers, Joost van Tilburg en Justin vd Poel zeilden naast of over het frieze doel.
De Frieze doelman Arjen de Haan groeide met de minuut in deze wedstrijd en hield met fraaie reddingen Wouter vd Velden en Maric Naaktgeboren van het scoren af.
In de 20e minuut dook Maric Naaktgeboren vogelvrij op voor frieze doel, maar met een uitstekende safe hield Arjen de Haan zijn doel schoon.
Kort hierop glipten de snelle Frieze aanvallers Mark en Stefan de Vries door de Emmeloordse verdediging waarna doelman Gio Huijsmans de inzet van Stefan de Vries onschadelijk wist te maken.

In de 22e minuut hield het trouwe publiek hun adem in toen aanvoerder Lucas Loosman geblesseerd op het veld bleef liggen, maar gelukkig kon Lucas Loosman na behandeling weer verder.
Nadat een vrije trap van Olpaer Stefan de Vries over het doel ging namen de Emmeloorders de regie weer over.
Er ontstond een spijkerharde, grimmige en rommelige wedstrijd waarbij beide teams de felle duels niet uit de weg gingen.
Vlak voor rust moest de Frieze doelman volop aan de bak om harde schoten van Maric Naaktgeboren en Justin vd Poel uit zijn doel te ranselen en werd een vrije trap van Joost van Tilburg met moeite weggewerkt.
Met een 1 - 1 stand gingen we rusten op een gezellig en goedgevulde Ervenbos.

De Emmeloorders begonnen furieus en ontketend aan de tweede helft waarbij de Frieze doelman meteen onder vuur werd genomen.
Een vrije trap van Maric Naaktgeboren werd ternauwernood gekeerd waarna ook Wessel Scheepers deze doelman op zijn weg vond.
In de 50e minuut kwam sc Emmeloord uit een vlotte aanval op een bevrijdende 2 - 1 voorsprong.
Een voorzet vanaf links werd door iedereen gemist, maar werd vakkundig bij de tweede paal door Wessel Scheepers tegen de touwen geschoten voor de 2 - 1 voorsprong voor de Blauwe Desperado's.
Tot aan de 75e minuut was het eenrichtingsverkeer en hadden de Emmeloorders het initiatief terwijl de Frieze Olpaers met fysiek hard spel probeerden te overleven.
De Friezen stonden tactisch goed waardoor het moeilijk was voor sc Emmeloord om grote kansen te creeeren, maar toch doken Wessel Scheepers en Maric Naaktgeboren gevaarlijk op voor het Friese doel waar Arjen de Haan een puike partij stond te keepen.

Plotseling lieten de Friezen zich weer voorin zien en deelden de Olpaers enkele plaagstootjes uit, maar onder aanvoering van de uitblinkers Koen Kroes, Luuk Halsema en Ian Koopmans hield de blauwe verdediging goed stand.
In de 75e minuut moest Emmeloord doelman Gio Huijsmans twee keer in actie komen om de Olpaers Stefan de Vries en Lennard Wagenaar van het scoren te houden.
Het slotakkoord was even later toch weer voor sc Emmeloord maar Wouter vd Velden, Maric Naaktgeboren en de invallers Mike Schuller en Jason de Lijster vonden de Frieze doelman op hun weg.
Gevaarlijke pogingen van Luuk Halsema en Wouter vd Velden leverden ook niets meer op waarna de Olpaers nog een wanhoopsoffensief lieten zien.
De warrige en dominante scheidsrechter drukte met maar liefst vijf gele kaarten zijn stempel op deze beladen wedstrijd en liet nog tot de 97e minuut doorspelen, maar de 2 - 1 zege van sc Emmeloord zou niet meer in gevaar komen.
Man of the match bij sc Emmeloord:
De noeste stugge en taaie verdediger Ian Koopmans.
Man of the match bij vv Oldeholtpade: doelman Arjen de Haan.

Door deze 2 - 1 overwinning op de concurrent vv Oldeholtpade en de onverwachtse 1 - 4 nederlaag van sc Rouveen tegen FC Wolvega hebben de Blauwe Desperado's de koppositie overgenomen in de eerste klasse.
Volgende week spelen de beloften een thuiswedstrijd op de Ervenbos tegen VHK uit Sint Jansklooster.
De voorbeschouwing volgt later.

Hieronder alle overige uitslagen van de eerste klasse:
sc Rouveen  -  FC Wolvega  1  -  4
VHK Sint Jansklooster  -  FC Meppel  4  -  1
vv Oerterp  -  SVM Marknesse   3  -  5
vv Balk  -  vv Dwingeloo  8  -  0
Steenwijkerwold  -  N.O.K. Oudemirdum  4  -  3

Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing vv Lemmer - sc Emmeloord

Er staan nog twee superbelangrijke uitwedstrijden in deze jaargang op het programma voor sc Emmeloord.
Komende zondag gaan de polderboys aan de Lemstervaart op bezoek bij de rode lantaarndrager vv Lemmer en op zondag 11 December reizen de Emmeloorders naar het hoge noorden om de degens te kruizen met het roemrijke Groningse Velocitas 1897.
De Emmeloorders staan op een zorgelijke en teleurstellende 10e plek in de tweede klasse K en zullen tegen vv Lemmer en Velocitas de punten moeten pakken om uit de onderste regionen te komen.

Vorig seizoen wonnen de blauwe tornado's uit een schitterende vrije trap van Abdul Boundati met 0 - 1 bij vv Lemmer.
In de laatste wedstrijd van het seizoen gingen de Emmeloorders thuis verrassend met 0 - 3 onderuit waardoor vv Lemmer zich wist veilig te spelen in de Tweede Klasse K.
Beide clubs kennen elkaar goed en kwamen in het verleden regelmatig tegen elkaar in actie.
In het seizoen 2011-2012 won vv Lemmer op de eigen Lemstervaart voor het laatst van sc Emmeloord. Het duel eindigde toen in 5 - 2 voor de Groene Bentexboys. In Emmeloord wonnen de blauwen met 6 - 1.

Beide teams verkeren in zwaar weer en zullen dit seizoen moeten knokken om het lijfsbehoud veilig te stellen.
De Bentexboys staan met vijf punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 27 tegen op de laatste plaats in de tweede klasse K. De Lemster Spanvissers wisten slechts eenmaal te winnen en speelden twee keer gelijk terwijl er zes wedstrijden werden verloren.
Aan de Lemstervaart verloren de Groene Bentexboys met 1 - 2 van MKV'29 en eindigde het duel met DTD in een bloedeloze 0 - 0 gelijkspel.
De laatste thuiswedstrijd tegen koploper GAVC Grou werd verrassend met 2 - 1 gewonnen door vv Lemmer.
Alleen in de uitwedstrijd bij het Groningse Velocitas wist vv Lemmer met een 1 - 1 gelijkspel een puntje mee te sprokkelen, maar alle overige vijf uitwedstrijden verloren.
In de laatste uitwedstrijd bij Sint Annaparochie gingen de Bentexboys ternauwernood met 1 - 0 onderuit.
Toch zal sc Emmeloord goed op zijn hoede moeten zijn en scherp en fel aan deze wedstrijd moeten beginnen want een kat in het nauw kan rare sprongen maken. De Groene Spanvissers zullen er alles aandoen om de laatste plaats te kunnen verlaten.

De Emmeloorders verkeren net als vv Lemmer in zwaar weer en zullen nu snel punten moeten pakken.
De blauwen staan met acht punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 13 voor en 22 tegen op een zorgelijke 10e plek.
Er werden slechts twee wedstrijden gewonnen en twee keer gelijkgespeeld terwijl de overige zes wedstrijden werden verloren.

De hoofdtrainer van vv Lemmer is de zeer ervaren oudgediende Loet Boet die zelfs op 67 jarige leeftijd zijn kunstje nog niet is verleerd.
Deze gedreven en fanatieke trainer heeft naast de zondagaclub vv Lemmer ook nog de zaterdagclub QVC uit Stavoren onder zijn hoede.
Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud heeft trainer Loet Boet een gretige en leergierige selectie tot zijn beschikking.
De oudste spelers zijn de 34 jarige Pieter Terpstra en 31 jarige Sieger Veenstra terwijl de 19 jarige Daniel Shiran Fadaie de jongste speler is.
De topscorer bij vv Lemmer is Thomas Miedema met zes doelpunten.

De voetbalvereniging vv Lemmer werd op 23 maart 1923 in de clubkleuren Groen Zwart opgericht.
Het heeft de bijnamen de Bentexboys, De Groene Spanvissers of de Groene Bulldozers.
Deze typische volksclub speelt zijn thuiswedstrijden aan de Lemstervaart en heeft ongeveer 350 leden.
Onder de naam vv  Lemmer Bentex timmerden de spanvissers aardig aan de weg en kwam het jarenlang in de tweede klasse uit.
De club zakte daarna terug richting de vierde klasse, maar veerde weer op en knokte zich weer terug naar de tweede klasse.
Nadat vv Lemmer in 2009 naar de 3e klasse promoveerde volgde in 2015 het kampioenschap van de 3e klasse en promotie naar de tweede klasse K. Vorig seizoen wisten de Bentexboys zich met een 9e plek ternauwernood te handhaven in de tweede klasse K.
De groene spanvissers staan nu onderaan en zullen alle zeilen moeten bijzetten om zich te kunnen handhaven.

De watersportstad Lemmer heeft naast de zondagclub vv Lemmer ook nog een zaterdagclub de tweedeklasser CVVO Lemmer binnen zijn stadspoorten.
De oude vissersstad Lemmer lag ooit aan de zuiderzee en staat bekend om zijn Lemster Aak en heeft tegenwoordig 10.000 inwoners.
Deze toeristische trekpleister maakt deel uit van de gemeente De Friese Meren.
De wedstrijd vv Lemmer - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur aan de Lemstervaart te Lemmer.

De voorspellingen voor de tweede klasse K:
vv Lemmer - sc Emmeloord tussen de nummers 13 en 10.
Een spannende wedstrijd in de onderste regionen van de tweede klasse. Beide teams hebben de punten hard nodig om wat lucht te krijgen. Een gelijkspel ligt misschien voor de hand, maar toch verwacht ik een ontketende en furieus sc Emmeloord op zoek naar eerherstel.
Met de juiste instelling liggen er kansen voor sc Emmeloord. Een 2.

DTD Jelsum  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 3 en 9.
Beide teams kennen elkaar goed en kwamen elkaar in de nacompetitie in 2015 tegen toen DTD tenkoste van Sint Anna wist te promoveren.
De Groen Gele Toffe Duvels staan keurig derde en zullen vol gas geven tegen de Zwart Witte Waaiers uit Sint Anna. Een 1.

GAVC Grou  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 1 en 8.
De Geel Zwarte Kaasdansers zijn de verrassende koploper in de tweede klasse en zullen er alles aandoen om als herbstmeister de winterstop in te gaan. De Rood Witte Parels uit Leeuwarden hebben het moeilijk en zullen goed voor de dag moeten komen. Een 1.

vv Roden  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 7 en 4.
De Zwart Witte Ooievaars begonnen sterk aan het seizoen, maar zijn nu toch iets afgezakt. De Groene Rotanboys staan keurig vierde en ruiken hun kansen. Een gelijkspel ligt meer voor de hand. Een 3.

vv Ruinerwold  -  vv Peize tussen de nummers 5 en 6.
Een interessante wedstrijd tussen twee runnerups die ambities hebben.
De Drentse Red Bulls zijn thuis Op De Corner ijzersterk, maar treffen in de Blauw Zwarte Aalkoppen een slimme en geslepen tegenstander.
Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

Velocitas 1897 Groningen - Groninger Boys tussen nummers 11 en 12.
Een Groninger Stadsderby met grote belangen voor beide clubs.
Beide teams hebben de punten nodig om uit de onderste regionen te komen. De snelvoetige groene Zebra's speelden heel knap en verdienstelijk met 1 - 1 gelijk bij stadsgenoot Stadspark en hebben de beste papieren om de Rode Mollebonen te kunnen verslaan. Een 1.

Het Groningse Stadspark is deze speelronde vrij.
Wij wensen iedereen een spannende voetbalzondag toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.



De voorbeschouwing Jong SCE - Jong Oldeholtpade

Er staan deze zaterdag twee grote toppers op het programma in de eerste klasse waar de vier titelkandidaten een vuurdoop gaan krijgen.
De nummer twee Jong sc Emmeloord komt thuis in actie tegen de nummer drie De Blauwe Reuzen van vv Oldeholtpade.
Een eindje verderop komt de koploper sc Rouveen thuis in actie tegen de nummer vier van de eerste klasse FC Wolvega.
Het verschil tussen koploper sc Rouveen en de nummer vier FC Wolvega bedraagt slechts 1 puntje waardoor de top vier akelig dichtbij elkaar staat.
De spanning is om te snijden in de eerste klasse waar dit weekend weleens beslissingen kunnen vallen.

De wedstrijd Jong sc Emmeloord - Jong vv Oldeholtpade is een cruciale wedstrijd om bovenin mee te kunnen doen.
Beide teams zijn na negen wedstrijden nog steeds ongeslagen en houden elkaar met 23 punten uit negen wedstrijden in evenwicht.
Er werden tot nu toe zeven wedstrijden gewonnen en twee keer gelijkgespeeld waarbij sc Emmeloord met 44 voor en 13 tegen een iets beter doelsaldo heeft dan vv Oldeholtpade. ( 34 voor en 9 tegen )
Met een wedstrijd minder gespeeld staat sc Emmeloord slechts 1 punt achter op de koploper sc Rouveen met in het kielzog vv Oldeholtpade en FC Wolvega.

Vorige week werden de blauwe beloften in de tweede bekerronde ternauwernood uitgeschakeld door het Frieze Broekster Walden.
In een superspannende wedstrijd hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en stond het na 90 minuten 2 - 2 in Damwoude waarna de blauwen uiteindelijk in de strafschoppenserie werden uitgeschakeld.
In de competitie werden er zeven wedstrijden gewonnen en speelden de beloften tegen FC Wolvega en sc Rouveen met 1 - 1 gelijk.
De grootste overwinningen werden geboekt tegen vv Dwingeloo en Steenwijkerwold die met 12 - 0 en 7 - 0 aan de kant werden gezet.
Twee weken geleden wonnen de beloften met 2 - 5 bij FC Meppel.
De topscorers zijn tot nu toe Robin Elsinga, Jordi Benjamins, Wessel Scheepers, Maric Naaktgeboren en Annys Radwan waarbij Robin Elsinga met negen doelpunten aan kop gaat.

Trainer Frank vd Werf valt niet te benijden want de ziekenboeg begint aardig vol te lopen in het blauwe bastion waar maar liefst zeven spelers in de lappenmand zitten.
Het is nu elke week behelpen en puzzelen voor deze trainer om met hulp van andere teams een volwaardig en representatief elftal binnen de lijnen te krijgen.

Onze tegenstander Jong vv Oldeholtpade boekten hun grootste overwinningen op vv Balk, FC Meppel en vv Dwingeloo.
Deze teams werden overtuigend met 8 - 2, 5 - 0 en 7 - 1 aan de kant gezet waarna ook de belangrijke wedstrijd tegen FC Wolvega met 1 - 0 werd gewonnen door de Blauwe Reuzen.
Tegen SVM Marknesse en koploper sc Rouveen werden er dure punten gemorst en speelden de Olpaers met 2 - 2 gelijk.
De laatste wedstrijd werd met 3 - 1 gewonnen van VHK.
Met een doelsaldo van 34 voor en slechts negen tegen staan de Olpaers in het kielzog van sc Emmeloord op een derde plaats.

De voetbalvereniging vv Oldeholtpade werd op 21 december 1962 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft ongeveer 200 leden.
De Blauwe Reuzen spelen hun thuiswedstrijden op het sportpark Olpae.
Het eerste elftal van Oldeholtpade staat momenteel op een tweede plaats in de 5e klasse.
Het Frieze dorp Oldeholtpade ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten oosten van Wolvega en heeft ongeveer 1000 inwoners.
De namen Aldeholtpea en Holenpathe hebben iets te maken met een pad door het bos.

De wedstrijd Jong sc Emmeloord - Jong Oldeholtpade begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op De Ervenbos te Emmeloord.
Zaterdagavond volgt het wedstrijdverslag.

Hieronder alle voorspellingen voor de eerste klasse 28:
Jong SCE - Jong Oldeholtpade tussen de nummers 2 en 3.
Een cruciale wedstrijd om aansluiting met de top te houden.
Is het zwaar gehavende SC Emmeloord in staat om de Blauwe Reuzen te verslaan? Een gelijkspel ligt voor de hand, maar nu ook de jongens van JO19-2 kansen krijgen weet je het maar nooit. Een 1.

sc Rouveen  -  FC Wolvega tussen de nummers 1 en 4.
Een onbetwiste topper tussen de Green White Army uut Rouvene en de Paarse Wolven uit het wolvennest. Er zit maar 1 puntje verschil tussen beide teams. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Balk  -  vv Dwingeloo tussen de nummers 7 en 12.
De Blauwe Wilgen wonnen hun laatste wedstrijd zeer knap met 1 - 2 bij vv NOK en kunnen bij winst een paar plaatsen klimmen.
De rode Dwingelers staan nog steeds troosteloos onderaan. Een 1.

VHK Sint Jansklooster  -  FC Meppel tussen de nummers 11 en 9.
Beide teams zitten in de hoek waar de klappen vallen en gingen ook in de laatste wedstrijden onderuit.
De monniken uut Klooster gaven de blauwe reuzen goed partij, maar komen telkens net iets tekort.
De Groene Muppelts draaien een moeizaam seizoen. Een 3.

Steenwijkerwold  -  N.O.K. Oudemirdum tussen de nummers 5 en 10.
De rood zwarten uut 't Wold zijn met 17 punten uit tien wedstrijden de koploper van de grijze middenmoot, maar staan nog steeds zes punten achter op de nummer vier FC Wolvega.
Na de 3 - 2 nederlaag bij SVM zullen de rood zwarten vol gas geven om de blauwe Nokkers te kunnen verslaan. Een 1.

vv Oerterp  -  SVM Marknesse tussen de nummers 8 en 6.
Een duel in de middenmoot waarbij beide teams bij winst een plaatsje kunnen klimmen. De Blauwe Griene Greiders oet Oerterp wonnen hun laatste wedstrijd met 4 - 0 van FC Meppel en krijgen de smaak te pakken. Toch zullen de Groene Maronessers zich niet zomaar gewonnen geven. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzaterdag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.










Verslag sc Emmeloord - GAVC


sc Emmeloord  -  GAVC Grou   0  -  3   (  0  -  0  )

De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg bij sc Emmeloord.
In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de Emmeloorders goed voor de dag en leek er een stuntje in te zitten, maar ondanks alle goede bedoelingen trokken de Grouwsters in de tweede helft aan het langste eind door in de omschakeling razendsnel en efficient toe te slaan.
Bij het tweede Frieze doelpunt kwam Emmeloord doelman Niels Boomsma zeer ongelukkig in botsing met zijn teamgenoot Remco Jonkman waarna hij met grote spoed naar de huisartsenpost moest worden gebracht.
De ziekenboeg blijft maar vollopen bij het geplaagde sc Emmeloord.
Nadat afgelopen vrijdag Mark Staal tijdens de training zwaar geblesseerd uitviel meldde op zondagochtend ook spits Hans Langedijk zich ziek af waardoor trainer Dick Schuurman wederom moest improviseren.
Een voetbalverhaal over tegenslagen, teleurstellingen, strijdvaardigheid, clubgevoel en teamspirit.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma ( 78e Ruben Doorn ), Remco Jonkman, Koen Boneschansker, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Laurens Rasing ( 55e Guido Vissers ), Mart Matthijssen, Marcel Westerhof, Wiebe Koopmans ( 55e Rik Beekman ), Gokhan Pala & Bastian Tabak.
Wissels: Ruben Doorn, Guido Vissers, Rik Beekman & Robbin Willemsen.
Gele kaart: Maarten Ebbers
Geblesseerd/afw: Mark Staal, Hans Langedijk, Dylan Werkman, Rik Schilder, Brahim Boundati & Denny vd Zee.
Technische staf: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorger/Materialen: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van GAVC Grou:
Tijs Spieringhs, Jesse Visser, Alex van Rees, Wouter vd Meulen, Yoran Bijlsma, Max Hof, Sander van Remmen, Sander van Loon ( 70e Bastiaan Beintema ), Niels Heitbrink ( 87e Jesse Bergsma ), Guido Cnossen & Tjeerd Andringa ( 70e Roy vd Berg ).
Wissels: Bastiaan Beintema, Jesse Bergsma & Roy vd Berg.
Technische staf: Douwe Zondervan & Robert Kleefstra
Teammanager: Eelke Bosma
Verzorgster: Ria Heitbrink
Assistent scheidsrechter: Dhr. J. Hoekstra

Scheidsrechter: Dhr. F. vd Werf uit Joure
Toeschouwers: 100

Gesteund door het goede nieuws uit Sneek waar het tweede elftal verrassend met 2 - 4 had gewonnen bij LSC 1890 verrichtte de pupil van de week Ramon Ziel de aftrap.
Vanwege de afzegging van spits Hans Langedijk werden Gokhan Pala en Wiebe Koopmans na de frontlinie doorgeschoven.
Ondanks alle tegenslagen en aanpassingen kwamen de Emmeloorders verrassend goed voor de dag.
De koploper uit Grou deelde in de beginfase de eerste plaagstootjes uit, maar schoten van Sander van Remmen en Tjeerd Andringa gingen naast het doel en een afvallende bal werd door Max Hof overgeschoten.
Aan de andere kant zeilden schoten van Gokhan Pala en Laurens Rasing over het Frieze doel.
In deze gelijkopgaande eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en leek er een stuntje in te zitten voor het getergde en geplaagde sc Emmeloord.
Halverwege de eerste helft kregen de polderboys de overhand en waren er kleine kansjes te zien.
Met name de gevaarlijke indraaiende corners van Gokhan Pala leverden rommelige scrimmages op voor het Frieze doel waar doelman Tijs Spieringhs een goede partij stond te keepen.
Een kopbal van Marcel Westerhof verdween naast het Frieze doel waarna Wiebe Koopmans en Bastian Tabak een snelle aanval lieten zien.
In kansrijke positie treuzelde Bastian Tabak een fractie van een seconde waarna het schot van Wiebe Koopmans niets opleverde.
In de 35e minuut was daar ineens een dot van een kans voor sc Emmeloord toen Mart Matthijssen een foute terugspeelbal onderschepte en een kanonskogel op het Frieze doel afvuurde.
Met een uitstekende reflex bracht doelman Tijs Spieringhs redding.
Vlak voor rust moest de Frieze doelman opnieuw in actie komen om een listig boogballetje van Gokhan Pala onschadelijk te kunnen maken.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten in het gezellige blauwe bastion.

Trainer Dick Schuurman was goed te spreken over de eerste helft en gaf het team complimenten en sprak de manschappen bemoedigend toe.
Hij hamerde op de organisatie en de onderlinge communicatie op het veld. De blauwen kwamen scherp en fanatiek uit de kleedkamer.
In de 48e minuut stuitte Wiebe Koopmans op de Frieze doelman waarna ook Mart Matthijssen deze doelman op zijn weg vond.
Uit de eerste de beste tegenstoot lag de bal aan de andere kant in het net en liepen de polderboys opnieuw achter de feiten aan.
In de 52e minuut viel een dieptepass precies achter de linies waarna Sander van Remmen op volle snelheid wist te profiteren door met een strakke schuiver doelman Niels Boomsma in de korte hoek te passeren voor de 0 - 1 voorsprong voor GAVC.
Deze onverwachtse 0 - 1 achterstand kwam als een mokerslag aan, maar de mouwen werden opgestroopt en de Emmeloorders probeerden uit alle macht terug te komen.
Met een flinke dosis strijd, passie en inzet vochten de Emmeloorders voor elke millimeter en gingen de blauwen hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker.

Trainer Dick Schuurman bracht nog de blonde torpedo Rik Beekman voor de leeggespeelde Laurens Fu Rasing in de ploeg.
Halverwege de tweede helft doken Rik Beekman en Mart Matthijssen gevaarlijk op voor het Frieze doel, maar het vizier stond niet op scherp.
In de 75e minuut kwamen de Friezen er gevaarlijk uit en wist Guido Cnossen met een slim steekballetje Sander van Remmen te lanceren, maar diens schot belandde in het zijnet.
In de 78e minuut sloeg het noodlot toe voor onze doelman Niels Boomsma waarna GAVC speler Niels Heitbrink in alle commotie zijn hoofd koel hield door met een listig boogballetje de 0 - 2 te scoren.
Bij een voorzet vanaf rechts kwam onze doelman in botsing met zijn teamgenoot Remco Jonkman waarna Niels Heitbrink de afvallende bal oppikte en met een boog deze in het lege doel deponeerde voor de beslissende 0 - 2 voorsprong voor GAVC.

Het duel lag enige tijd stil omdat Niels Boomsma van het veld moest worden gedragen waarna Ruben Doorn hem kwam vervangen.
Deze stand in doelman moest meteen aan de bak om Sander van Remmen en Guido Cnossen van het scoren te houden.
Er volgde nog een wanhoopsoffensief van sc Emmeloord, maar inzetten van Mart Matthijssen, Rik Beekman en Harm van Wieren leverden niets meer op.
In de 90e minuut volgde de genadeklap toen Sander van Remmen profiteerde van een verdedigingsfout en de bal subtiel opzij legde op de inkomende Guido Cnossen voor de 0 - 3 eindstand.
Deze geflatteerde 0 - 3 nederlaag is als een mokerslag aangekomen in het geplaagde en getergde blauwe kamp.
De omroeper maakte nog bekend dat uitblinker Mart Matthijssen werd uitgeroepen als Man of the Match, maar het gehele team staarde roerloos teleurgesteld met doffe ogen voor zich uit.
Na afloop ging er niemand naar huis en bleef het gehele team in de kantine bij elkaar zitten om elkaar te ondersteunen.
Het is nog onzeker hoe het met doelman Niels Boomsma gaat, maar wij wensen Niels een spoedig herstel toe en leven intens met hem mee.
De teamspirit, eenheid en saamhorigheid is de kracht van dit team.

Volgende week is er een vrij weekend ingepland en komen de polderboys niet in actie.
Sommige spelers kunnen dan in het tweede elftal minuten maken.
Op zondagmiddag 27 November wacht de belangrijke uitwedstrijd bij de rode lantaarndrager vv Lemmer.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
Sint Annaparochie  -  vv Lemmer  1  -  0
MKV'29 Leeuwarden  -  vv Roden  3  -  3
sv Olyphia Noordwolde  -  vv Ruinerwold  2  -  2
Groninger Boys  -  DTD Jelsum  0  -  2
Stadspark Groningen  -  Velocitas 1897 Groningen  2  -  1
De vv Peize was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.













De voorbeschouwing sc Emmeloord - GAVC

Deze zondag staat de laatste thuiswedstrijd voor 2016 op het programma voor sc Emmeloord als de koploper van de tweede klasse De Grouwster Amateur Voetbal Club op bezoek komt.
De Grouwsters staan met 18 punten uit negen wedstrijden trots en fier bovenaan in de tweede klasse K, maar verloren verrassend hun laatste twee wedstrijden met 1 - 2 en 3 - 4 van vv Lemmer en vv Peize.
De geel zwarte tsisferdunsers zullen zich tegen sc Emmeloord willen revancheren om de koppositie te kunnen behouden.
Wij heten onze gasten ( bestuur, spelers en supporters ) van GAVC Grou van harte welkom op de Ervenbos.

Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 3 - 0 overwinning voor sc Emmeloord op de eigen Ervenbos.
Toen waren Maarten Dekkers, Rik Beekman en Hans Langedijk de doelpuntenmakers. In Grou eindigde het duel in een 2 - 2 gelijkspel.
Het seizoen daarvoor wist sc Emmeloord in Friesland met 0 - 2 te winnen en bleef het thuis op een 1 - 1 gelijkspel steken.

Dit seizoen verloopt uiterst moeizaam en teleurstellend voor sc Emmeloord. De polderboys staan met acht punten uit negen wedstrijden op een tegenvallende en zorgelijke 9e plek.
De blauwen wisten twee wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren vijf wedstrijden met een doelsaldo van 13 voor en 19 tegen.
Uit de laatste vijf wedstrijden wisten de polderboys slechts 1 puntje te pakken en de laatste overwinning dateert alweer van 25 september toen er bij MKV'29 werd gewonnen.
Vorige week gingen de blauwen thuis met 1 - 3 onderuit tegen runner up Stadspark en dus zullen er zondag tegen GAVC punten gepakt moeten worden om aansluiting met de middenmoot te krijgen.
Gaat de elftalleider van sc Emmeloord na afloop op de tafel om het blauwe clublied te gaan zingen? we houden onze hart vast.

De Grouwsters zijn met 18 punten uit negen wedstrijden de trotse koploper van de tweede klasse, maar lieten de laatste twee wedstrijden dure punten liggen door onverwachts van vv Lemmer en vv Peize te verliezen.
Vorig seizoen eindigde GAVC Grou op een 7e plek in de tweede klasse en waren Alex van Rees en Sander van Remmen de topscorers met zes doelpunten.
Dit seizoen zijn de Grouwsters voortvarend begonnen door de eerste vier thuiswedstrijden te winnen en de uitwedstrijden bij Groninger Boys en Sint Anna de volle buit te pakken.
De geel zwarte kaasdansers wonnen zes wedstrijden en verloren drie wedstrijden met een doelsaldo van 23 voor en 15 tegen.
De topscorers bij de geel zwarte kaasdansers zijn Tjeerd Andringa, Guido Cnossen, Niels Heitbrink en Sander van Remmen met zeven, vier en drie doelpunten.
De oudste speler binnen de selectie is de 29 jarige Martijn Oosterhof en de jongste speler is de 17 jarige Jesse Bergsma.

Hoofdtrainer Douwe Zondervan is aan zijn tweede seizoen bezig op sportpark Meinga en heeft de beschikking over een leergierige en gretige selectie met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud.
Deze zeer ervaren trainer hanteert een drukke schema en heeft ook de zaterdagclub vv Rijperkerk onder zijn hoede.
In het verleden was Douwe Zondervan assistenttrainer bij profclub Heracles Almelo en stond hij bij LAC Frisia, sc Veenwouden, FVC Leeuwarden en LVV Friesland aan het roer.

De Grouwster Amateur Voetbal Club ( GAVC ) werd op 22 Oktober 1922 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht.
De geel zwarte kaasdansers spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Meinga langs de snelweg A32 waar het drie velden waaronder een kunstgrasveld tot hun beschikking heeft.
Deze gemoedelijke Frieze dorpsclub heeft ongeveer 600 leden.
Nadat de Grouwsters in 2006 kampioen werden in de 5e klasse ging het ineens erg snel bergopwaarts.
In 2007 en 2011 werden de kaasdansers kampioen van de 4e en 3e klasse waardoor de geel zwarten sinds 2011 in de tweede klasse uitkomen. Sinds 2011 is GAVC een stabiele tweedeklasser.
Vorig seizoen eindigde GAVC in de middenmoot op een 7e plek in de tweede klasse, maar dit seizoen lijken de Grouwsters mee te doen om het kampioenschap in de tweede klasse K.

Het pittoreske plaatsje Grou ligt aan het Frieze pikmeer en de prinses Margrietkanaal en heeft ongeveer 5700 inwoners.
Hier wordt geen sinterklaas maar op 21 Februari Sint Pieter gevierd.
De wedstrijd sc Emmeloord - GAVC Grou begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord - GAVC Grou tussen de nummers 9 en 1.
De laatste twee ontmoetingen eindigden in 3 - 0 en 1 - 1 op de Ervenbos, maar dit seizoen is alles anders.
De koploper verloor zijn laatste twee wedstrijden terwijl ook sc Emmeloord al wekenlang geen punten meer pakt.
Voor beide teams zijn de belangen groot en sc Emmeloord moet winnen om uit de onderste regionen te komen.
Gaat de elftalleider van sc Emmeloord na afloop op de tafel om het blauwe clublied te gaan zingen? we houden onze hart vast. Een 1.

SC Stadspark Groningen  -  Velocitas 1897 tussen de nummers 2 en 11.
Een onvervalste Groninger stadsderby tussen twee buren in het stadspark die op loopafstand van elkaar liggen.
De Oranje Groene stadsvogels liggen lekker op schema na de 1 - 3 winst op sc Emmeloord en hebben een uitgebalanceerde ploeg.
De snelvoetige Groene Zebra's hebben het moeilijk en staan op de 11e plek in de tweede klasse. Een stadsderby die veel gevoelens en emoties los maakt in Groningen. De nummer twee sc Stadspark is aan zijn stand verplicht om deze derby te winnen, maar zal op zijn hoede moeten zijn.
Een 1.

Groninger Boys  -  DTD Jelsum tussen de nummers 12 en 5.
Na de 4 - 2 nederlaag bij MKV zijn de Groninger Boys afgezakt naar een zorgelijke 12e plek. De rode mollebonen hebben het moeilijk.
De groen gele toffe duvels zijn na de 3 - 2 winst op vv Roden naar de 5e plek geklommen en doen volop mee in de tweede klasse. Een 2.

sv Olyphia Noordwolde  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 3 en 4.
Een spannende subtopper tussen twee runner ups met kampioensaspiraties. De Groene Rotanboys moeten winnen om Stadspark en GAVC in het vizier te houden.
De Drentse Red Bulls uit Ruinerwold wonnen vorige week met 1 - 0 van Sint Anna en blijven iedereen verbazen. Een 3.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Roden tussen de nummers 8 en 7.
Na de 4 - 2 winst op de Groninger Boys gloort er weer hoop aan de horizon voor de rood witte parels uit Leeuwarden.
De zwart witte ooievaars uit Roden verloren hun laatste twee wedstrijden en laten het lelijk afweten.
Na de 3 - 2 nederlaag bij De Trije Doarpen likken de ooievaars hun wonden en moet men zondag volop aan de bak bij MKV. Een 3.

Sint Annaparochie -  vv Lemmer tussen de nummers 10 en 13.
Een duel in de onderste regionen tussen de zwart witte waaiers en de groene spanvissers.
Na de 2 - 1 winst op GAVC en het 1 - 1 gelijke spel bij Velocitas hebben de groene zwarte bulldozers weer veerkracht getoond.
Gaan de Lemster Spanvissers weer van zich laten horen?
De Frieze wadvogels hebben het zwaar en snakken naar frisse zeelucht, maar kan het de opmars van de groene bulldozers stoppen? Een 2.
De vv Peize is deze speelronde vrij.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.













Verslag sc Emmeloord - sc Stadspark

Het is sc Emmeloord wederom niet gelukt om de sportieve malaise te doorbreken. Door met 1 - 3 van het Groningse Stadspark te verliezen zijn de blauwen afgezakt naar de 9e plek van de tweede klasse K en wordt er angstig naar beneden gekeken.
Het team maakt momenteel een moeilijke periode door en krijgt tegenslag op tegenslag te verwerken, maar desondanks is de onderlinge saamhorigheid en de teamspirit altijd overeind gebleven.
Trainer Dick Schuurman was genoodzaakt om enkele aanpassingen en omzettingen te doen om het team nieuwe impulsen te geven.
Met Niels Boomsma stond er een andere doelman tussen de palen, maar ook centraal in de verdediging en in de frontlinie waren er wat mutaties en aanpassingen te zien.
Ondanks alle goede bedoelingen kenden de blauwen net als vorige week een valse start en stond het binnen twee minuten al op een 0 - 1 achterstand.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Remco Jonkman, Laurens Rasing ( 75e Robin Elsinga ), Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Marcel Westerhof ( 55e Rik Beekman ), Gokhan Pala, Mart Matthijssen, Mark Staal, Bastian Tabak & Hans Langedijk ( 45e Koen Boneschansker ).
Wissels: Ruben Doorn, Koen Boneschansker, Rik Beekman & Robin Elsinga.
Geblesseerd/afw: Rik Schilder, Brahim Boundati, Dylan Werkman, Wiebe Koopmans, Denny vd Zee & Guido Vissers.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorger: Peter Goetheer
Materiaalman: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van sc Stadspark:
Gerben Cazemier, Gerrel Kranenburg, Ferdy de Jong, Thies vd Meer, Boye Boonstra, Ard Laning ( 64e Quincy Jonker ), Peter Boonstra, Rhobin Brander, Aldin Hedzic, Michel Boonstra & Romario Tjong A Sie ( 85e Ruurd Jorna ).
Wissels: Quincy Jonker, Ruurd Jorna & Wout Kuizenga.
Gele kaarten: Aldin Hedzic, Michel Boonstra & Romario Tjong A Sie.
Technische staf: Richard Poortman & Harry Ploeg
Verzorger: Giel Molenberg
Assistent scheidsrechter: Dhr. P. Brouwer
De scheidsrechter: Dhr L. Fledderus.
Toeschouwers: 200

Nadat de pupil van de week Marijn de Wit de aftrap had verricht barstte het duel meteen los.
De Groningers lieten er geen gras over groeien en namen onmiddelijk het initiatief waarbij de blauwen werden teruggedrongen.
Net als vorige week kenden de blauwen een valse start en stond het in de tweede minuut al op een 0 - 1 achterstand.
De snelle Groninger back Gerrel Kranenburg haalde de achterlijn en leverde een voorzet op maat richting de eerste paal waar goaltjesgetter Romario Tjong A Sie met een intikker voor de snelle 0 - 1 zorgde voor sc Stadspark.
Dit was een flinke domper en tegenvaller voor het getergde sc Emmeloord.
In deze hectische beginfase leken de Groningers door te drukken en sc Emmeloord te overrompelen.
Een vrije trap van Michel Boonstra verdween naast het Emmeloordse doel waarna doelman Niels Boomsma in actie moest komen om inzetten van Michel Boonstra, Aldin Hedzic en Tjong A Sie te pareren.
Tijdens deze stormloop moest de Emmeloordse verdediging volop aan de bak om schoten van Michel Boonstra en Aldin Hedzic onschadelijk te maken.

Rond de 10e minuut ging de Groningse storm liggen en kropen de Emmeloorders uit hun schulp.
Met een prachtige steekbal stuurde Remco Jonkman onze magic box Bastian Tabak op avontuur, maar de Groningse doelman greep goed in.
Even later zeilde een snoeihard schot van Mart Matthijssen rakelings voorlangs het Groningse doel.
De Emmeloorders probeerden wat meer grip op het middenveld te krijgen, maar wisten zich geen raad met het technische en uitgekookte schaakspel van sc Stadspark.
In de 20e minuut was er een doorbraak van de Groninger Aldin Hedzic te zien, maar met uitstekend voetenwerk bracht Niels Boomsma redding.
Terwijl sc Stadspark in een hoog tempo het initiatief naar zich toe trok loerde sc Emmeloord op de snelle counter.
Ondanks deze enorme veldoverwicht kon sc Stadspark nauwelijks gevaarlijk worden en hield sc Emmeloord tot aan de 40e minuut goed stand.

Vlak voor rust ging het alsnog mis toen de rappe en grillige Romario Tjong A Sie iedereen achter zich liet en een perfecte voorzet op het hoofd van Aldin Hedzic afleverde.
In alle vrijheid wist Aldin Hedzic met een rake kopbal Niels Boomsma te passeren voor de 0 - 2 voorsprong voor Stadspark in de 40e minuut.
De Emmeloorders reageerden meteen en kregen in de 42e minuut een strafschop te nemen na een handsbal van Romario Tjong A Sie.
Deze strafschop werd door Gokhan Pala feilloos tegen de touwen geschoten voor de 1 - 2 aansluitingstreffer voor sc Emmeloord.
Met een 1 - 2 achterstand gingen we rusten op een gezellig en goed gevulde Ervenbos.

Trainer Dick Schuurman bracht verdediger Koen Boneschansker voor de spits Hans Langedijk in de ploeg en gaf verdediger Harm van Wieren de opdracht mee om de frontlinie te versterken.
De blauwen begonnen dramatisch aan de tweede helft want in de 46e minuut werd een verkeerde terugspeelbal genadeloos afgestraft.
Met een razendsnelle onderschepping glipte Romario Tjong A Sie op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging en werd de bal subtiel opzij gelegd voor de inkomende Aldin Hedzic voor de 1 - 3 voorsprong voor sc Stadspark. Doelman Niels Boomsma was volstrekt kansloos op de schuiver van Aldin Hedzic.
Trainer Dick Schuurman bracht nu aanvaller Rik Beekman voor middenvelder Marcel Westerhof in de ploeg en deed wat omzettingen om het tij te keren.

Gaandeweg leek sc Emmeloord zich te herpakken en terug te komen waarbij de Groninger doelman in twee instanties een inzet van Mart Matthijssen wist te pareren.
In de 60e minuut ketste een vrije trap van Gokhan Pala via binnenkant paal terug in het veld en ontstond er in de rebound een gigantische scrimmage voor het Groningse doel, maar niemand wist te profiteren.
Een indraaiende corner van Rik Beekman belandde op het hoofd van Koen Boneschansker, maar doelman Gerben Cazemier keepte een puike partij en bracht redding.

Aan de andere kant moest Niels Boomsma in actie komen om Romario Tjong A Sie en Aldin Hedzic van het scoren te houden.
In een levendige slotfase golfde het spel op en neer en probeerde sc Emmeloord uit alle macht terug te komen, maar het mocht allemaal niet meer baten.
Er waren een paar rommelige scrimmages voor het doel van Stadspark te zien, maar de Groningers werden er niet warm of koud van.
Een inzet van Bastian Tabak leek doel te treffen, maar werd ternauwernood door een Groningse verdediger van de lijn gehaald.
De laatste plaagstootjes kwamen van de invallers Robin Elsinga en Rik Beekman, maar de stadjers kregen ook nog een paar goede kansen.
De Emmeloorders kwamen goed weg toen Michel Boonstra zijn vizier niet op scherp had staan.
Terwijl Gokhan Pala geblesseerd op het veld bleef liggen kreeg Stadspark via invaller Ruurd Jorna een dot van een kans, maar diens inzet spatte tegen de paal uiteen.
Het technisch verzorgde, geroutineerde en uitgebalanceerde Stadspark wint met 1 -  3 en was overduidelijk een maatje te groot voor sc Emmeloord.

Ondanks deze 1 - 3 nederlaag bleef het na afloop nog lang gezellig in het Blauwe Bastion waar beide teams de derde helft extra glans gaven.
Het was nog niet eerder voorgekomen dat een elftalleider bij gebrek aan beter als man of the match werd uitverkozen.
Toch zal trainer Dick Schuurman met gemengde gevoelens op deze wedstrijd terugkijken en heeft hij de komende week veel huiswerk te doen om uit deze sportieve malaise te komen.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de koploper GAVC Grou dat vandaag verrassend met 3 - 4 van vv Peize verloor.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op De Ervenbos.

Alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
GAVC Grou  -  vv Peize      3  -  4
DTD Jelsum  -  vv Roden   3  -  2
Velocitas 1897 Groningen  -  vv Lemmer  1  -  1
MKV'29 Leeuwarden  -  Groninger Boys   4  -  2
vv Ruinerwold  -  Sint Annaparochie  1  -  0
SV Olyphia Noordwolde was deze speelronde vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.





De voorbeschouwing sc Rouveen ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )

De voorbeschouwing SC Rouveen ( 19-1 ) - SC Emmeloord ( 19-1 )

Wordt deze zaterdag de wedstrijd van de waarheid voor de blauwe beloften van sc Emmeloord?
Zaterdagmiddag om 12:00 uur is in Rouveen de aftrap van de onvervalste topper tussen koploper Jong sc Rouveen en de nummer twee van de eerste klasse Jong sc Emmeloord.
Deze wedstrijd is een regelrechte vuurdoop voor de blauwe beloften die nu alles uit de kast zullen moeten halen.
Helaas is deze verslaggever er niet bij, maar desondanks staan wij in deze voorbeschouwing even stil bij deze titanengevecht.

De trotse koploper uit Rouveen behaalde tot nu toe 20 punten uit acht wedstrijden met een doelsaldo van 39 voor en 14 tegen.
The Green White Army oftenwel de Groene Monsters wisten zes wedstrijden te winnen en speelden twee keer gelijk.
Vorige week haperde het groene afweergeschut en zat er zand in de kanonnen toen er verrassend met 4 - 4 werd gelijkgespeeld bij middenmoter Steenwijkerwold.
Een paar weken geleden werden er ook bij vv Oldeholtpade dure punten gemorst waar de groene monsters op 2 - 2 bleven steken.
Alle overige zes wedstrijden werden meestal met ruime cijfers vrij een voudig gewonnen door de groene beloften uit Rouveen.
De grootste overwinning boekte SC Rouveen in zijn eerste thuiswedstrijd tegen N.O.K. wat met maar liefst 10 - 0 aan de kant werd gezet.
De overige thuiswedstrijden tegen FC Meppel, VHK & vv Oerterp werden met 5 - 3, 3 - 0 en 7 - 3 gewonnen door The Green White Army.

Met 19 punten uit zeven wedstrijden en een wedstrijd minder gespeeld dan sc Rouveen staan de Blauwe Desperado's op een solide tweede plek in de eerste klasse met een doelsaldo van 38 voor en 10 tegen.
De blauwe polderboys wisten tot nu toe zes wedstrijden te winnen en speelden alleen tegen FC Wolvega met 1 - 1 gelijk.
Op de 3e en 4e plek doen ook vv Oldeholtpade en FC Wolvega nog steeds volop mee in de titelstrijd van de eerste klasse.
Vorige week liep het stroef en haperde de blauwe turbo tegen het stugge en taaie vv N.O.K. uit Oudemirdum.
In de slotfase keken de blauwe desperado's tegen een 3 - 4 achterstand aan, maar wisten deze averij in het slotoffensief met de hakken over de sloot te repareren door op de valreep met 5 - 4 van N.O.K. te winnen.
Trainer Frank vd Werf schroefde het tempo omhoog op de training waar met verschillende oefeningen allerlei variaties werden uitgeprobeerd.
In ieder geval kan de trainer geen beroep doen op de geblesseerde goaltjesgetter Rick Voskuil en is aanvaller Annys Radwan nog een twijfelgeval, maar alle overige spelers ogen fit en speelklaar voor deze onbetwiste topper.
De blauwe desperado's zullen vol zelfvertrouwen naar Rouveen gaan afreizen om de degens te kruizen met de koploper.

De sportclub Rouveen werd op 30 augustus 1971  in de clubkleuren Groen Wit opgericht en gaan als The Green White Army door het leven.
De club telt ongeveer 450 leden en speelt zijn thuiswedstrijden aan de korte kerkweg waar het vier speelvelden tot zijn beschikking heeft.
Vanwege de aanleg van het anderhalve kuntgrasveld werd het hoofdveld naar veld twee verplaatst.
Het eerste elftal van sc Rouveen schommelde jarenlang tussen de tweede en derde klasse en staat momenteel op een 6e plek in de 3e klasse.
Het kerkdorp Rouvene ligt in de gemeente Staphorst en heeft ongeveer 3000 inwoners.
De Rouveners staan bekend om de Munnikenslagloop, De Klompenrace en het Rouvener Volkslied.

De topper in de eerste klasse tussen Jong Rouveen en Jong sc Emmeloord begint zaterdagmiddag om 12:00 uur te Rouveen.
Helaas kan ik er niet bij zijn, maar ik wens de Desperado's veel succes toe en zal de tussenstand intensief gaan volgen.

Alle voorspellingen voor de eerste klasse:
sc Rouveen - sc Emmeloord tussen de nummers 1 en 2.
Beide teams zullen goed aan elkaar gewaagd zijn, maar wie zijn er mentaal het sterkst? Het zal geen gelijkspel gaan worden, want alle registers worden deze middag opengetrokken.
Met de nodige flair, koelbloedigheid en voetbalgochme maken de blauwe desperado's een goede kans. Een 2.

vv Dwingeloo -  vv Oldeholtpade tussen de nummers 12 en 3.
Een eenvoudige routineklus voor de blauwe reuzen en olpaers uit Friesland. De olpaers moeten winnen om bovenin aansluiting te kunnen houden.
De rode dwingelers staan troosteloos zonder punten onderaan waardoor het seizoen als een nachtkaars dreigt uit te gaan of hebben de Dwingelers nog een verrassing in huis? Een 2.

Steenwijkerwold  -  vv Balk tussen de nummers 5 en 6.
Het 4 - 4 gelijkspel tegen koploper Rouveen heeft Steenwijkerwold een enorme boost en vertrouwen gegeven.
De rood zwarte wolders staan op een 5e plek en ruiken nu bloed.
Tegenstander vv Balk wist met 5 - 1 van FC Meppel te winnen en zal zich met tand en vlees verzetten om de subtop in het vizier te houden.
Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Oerterp  -  VHK Sint Jansklooster tussen de nummers 8 en 11.
De blauwe Griene Greiders uut Oerterp tegen de monniken uut Klooster. Beide teams staan in de onderste regionen en hebben de punten hard nodig. De monniken verloren vorige week met 2 - 3 van de paarse wolven uit Wolvega en hunkeren naar eerherstel. Een 3.

FC Meppel  -  SVM Marknesse tussen de nummers 9 en 7.
Een duel in de grijze middenmoot tussen de groene muppelts en de groene kleiduiven uit Maronesse.
De maronessers speelden vorige week knap met 2 - 2 gelijk bij vv Oldeholtpade en zullen nu voor een driepunter gaan. Een 2.

FC Wolvega  -  N.O.K. Oudemirdum tussen de nummers 4 en 10.
Op voorhand lijken de paarse wolven deze wedstrijd te gaan winnen, maar vergis je niet in de stugge en taaie nokkers.
Hier kan sc Emmeloord nog over meepraten, want de nokkers kunnenn rare sprongen maken. Een 3.

Ik wens iedereen een spannende voetbalzaterdag toe in de eerste klasse.
Verslaggever: Klaas Huisman.







De voorbeschouwing sc Emmeloord - sc Stadspark

Deze zondag staat de wedstrijd sc Emmeloord tegen het Groningse sc Stadspark op het programma.
Wij heten onze gasten ( bestuur, spelers & supporters ) uit de Martinistad Groningen van harte welkom op De Ervenbos.
De pupil van de week Marijn de Wit zal zondagmiddag de aftrap gaan verrichten. Deze talentvolle noeste en technische verdediger maakt deel uit van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.

Het is de allereerste keer sinds de fusie tussen vv Gronitas en vv De Vogels dat beide teams tegen elkaar in actie komen.
De fusieclub sc Stadspark kwam in Mei 2014 tot stand toen de roemrijke en historische volksclubs vv Gronitas en vv De Vogels samen gingen fuseren. De clubkleuren zijn Groen Wit met een vleugje Oranje.
Op het Oranje clublogo staat de 'd Olle Grieze beter bekend als de Groninger Martinitoren.
De bijnamen voor sc Stadspark zijn De Martiniboys of de Stadsvogels.

De 3 - 0 nederlaag bij De Trije Doarpen is keihard aangekomen in het blauwe bastion. Het wil nog niet echt vlotten met de sportieve prestaties van sc Emmeloord. De blauwe polderboys staan met acht punten uit acht wedstrijden op een teleurstellende 8e plek in de tweede klasse en kunnen de punten nu hard gebruiken om afstand van de onderste regionen te nemen.
Er werden tot nu toe slechts twee wedstrijden gewonnen en twee keer gelijkgespeeld terwijl er vier keer werd verloren met een doelsaldo van 12 voor en 16 tegen.
De laatste overwinning dateert van 25 September toen er bij MKV'29  werd gewonnen en sindsdien werd er alleen tegen Sint Anna nog 1 puntje gepakt. Iedereen is benieuwd hoe sc Emmeloord tegen Stadspark voor de dag gaat komen en of er eindelijk weer eens punten gepakt gaan worden.

Onze tegenstander sc Stadspark staat met 14 punten uit acht wedstrijden keurig op een 3e plek in de tweede klasse K.
De Groningers wisten tot nu toe vier wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren twee wedstrijden met een doelsaldo van 21 voor en 18 tegen.
Vorige week wonnen de Groningers nog met 2 - 3 bij runner up vv Peize.
Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud staat er een goede mix tussen routine en ervaring binnen de lijnen bij Stadspark.
De topscorers bij de Martiniboys zijn Romario Tjong A Sie, Aldin Hedzic, Rhobin Brander & Michel Boonstra met zes, vier en drie doelpunten. Vorig seizoen werd sc Stadspark overtuigend kampioen van de 3e klasse C en waren Aldin Hedzic en Michel Boonstra de topscorers met maar liefst 31 en 24 doelpunten.
De hoofdtrainer Richard Poortman is aan zijn tweede seizoen bezig in het stadspark en was hiervoor actief bij Stadskanaal, HSC & D.I.O. Groningen.

Met ruim 800 leden onderverdeeld in acht zaterdagteams, vijf zondagteams, tien jeugdteams en een vrouwenafdeling is sc Stadspark een bloeiende en actieve vereniging aan de Concourslaan in Groningen.
Het eerste zaterdagteam staat momenteel op een 7e plek in de derde klasse C terwijl het zondagteam nu op de 3e plek staat in de tweede klasse K.
Vorig seizoen werd het zondagteam van sc Stadspark met 66 punten overtuigend kampioen van de derde klasse C.
In het verleden waren de voorgangers VVG Gronitas uit 1927 en vv De Vogels uit 1923 een begrip in Groningen.
De oranje groene martiniboys reikten zelfs tot aan de eerste klasse en maakten furore in Corpus Den Hoorn terwijl de groene vogels ( voor ons genoegen en lichaam sport ) altijd een gezellige volksclub zijn gebleven.
Sinds de fusie in Mei 2014 hebben de Stadsvogels pal naast de buren van het roemrijke Velocitas 1897 de concourslaan als thuisbasis.

De Martinistad Groningen wordt in de volksmond ook wel Groot Loug ( Groot Dorp ) genoemd en heeft ongeveer 200.000 inwoners die doorgaans Stadjers worden genoemd.
De wedstrijd sc Emmeloord – sc Stadspark begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos.

Hieronder alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
Sc Emmeloord – sc Stadspark tussen de nummers 8 en 3.
Op voorhand een lastige en moeilijke wedstrijd voor het getergde en geplaagde sc Emmeloord. Zijn de blauwen in staat om de negatieve spiraal te doorbreken en alle tegenslagen om te buigen in een goede overwinning?
Na de 2 – 3 winst op vv Peize kunnen de Groningers omhoog kijken, maar kunnen de Martiniboys deze race ook volhouden?
Een interessante wedstrijd op de Ervenbos…..een gelijkspelletje? Een 3.

vv Ruinerwold – Sint Anna tussen de nummers 4 en 9.
De Drentse Red Bulls wonnen zeer verrassend met 0 – 2 bij vv Roden en blijven iedereen verbazen. De spekbraanders staan nu op de vierde plek en krijgen het onstuimige Sint Anna op bezoek.
De zwart witte Waaiers wonnen met 4 – 1 van MKV'29 en hebben de stijgende lijn ingezet. Deze wedstrijd wordt op zaterdagavond gespeeld op De Corner.
Zijn de wadvogels in staat om een puntje uut Ruunerwold mee te nemen? Een 3.

DTD Jelsum – vv Roden tussen de nummers 6 en 5.
Na de ruime 3 – 0 winst op sc Emmeloord bulken De Toffe Duvels van het zelfvertrouwen. De zwart witte ooievaars uit Roden gingen verrassend met 0 – 2 onderuit tegen Ruinerwold en zitten in een dipje. Het kan weleens gaan spoken aan de Martenawei. Een 1.

GAVC Grou – vv Peize tussen de nummers 1 en 7.
Na de verrassende en onverwachtse 2 – 1 nederlaag bij vv Lemmer zullen de geel zwarte tsisferdunsers zich willen revancheren.
De koploper ontvangt het lastige vv Peize wat vorige week met 2 – 3 onderuit ging tegen sc Stadspark. Kunnen de blauw zwarte paisers voor een verrassing zorgen of blijven de punten in Grou? Een 1.

Velocitas 1897 Groningen – vv Lemmer tussen de nummers 12 en 13.
Een duel in de onderste regionen van de tweede klasse K tussen de groen witte Zebra's en de groen zwarte spanvissers uit het Lemsterland.
Na de verrassende 2 – 1 winst op de koploper GAVC reizen de Lemster bulldozers vol zelfvertrouwen af richting Groningen.
Hoe is Velocitas zijn vrije weekend doorgekomen of moet het serieus gaan oppassen voor het getergde en ontketende vv Lemmer? Een 2.

MKV'29 Leeuwarden – Groninger Boys tussen de nummers 10 en 11.
Beide teams verloren vorige week met ruime cijfers en zoeken eerherstel om uit de gevarenzone te kunnen komen. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.
De nummer twee sv Olyphia uit Noordwolde is deze speelronde vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman