verslag sc Emmeloord 1 zaal


WORKUM - Gisteravond stond de competitiewedstrijd Workum - SC Emmeloord op het programma. Workum dat een matige seizoenstart kent en met 1 punt uit 6 wedstrijden laatste staat ontving SC Emmeloord die een tweede plek inneemt en nog volop meedoet voor de 1e periode. Echter dan moest er wel gewonnen worden.
Met de nieuwe aanwinsten Ghokan Pala en Andre Klein bij de Emmeloorders begonnen de polderbewoners voortvarend. Het tempo lag daarbij iets aan de lage kant maar de uitvoering en discipline in het veld leverde al snel een comfortable 0-4 voorsprong op. Dat was ook de ruststand.
In de 2e helft beet Workum feller van zich af. Binnen enkele minuten stond door slechte communicatie achterin bij Emmeloord al snel de 2-4 op het scorebord waarvan vooral het 2e doelpunt fraai was. Dat bal werd hard en zuiver in de rechterbovenhoek geschoten. Geschrokken van deze kortstondige opstand van Workum ontstond er onrust in het spel van de Emmeloorders. De spaarzame maar wel zeer gevaarlijke acties van Brum Brum werden gevolgd door slecht verdedigen waardoor Emmeloord het naliet de wedstrijd in het slot te gooien. Een goed uitgevoerde aanval die was opgezet door Brum Brum werd door Adil goed afgemaakt, 2-5.
Emmeloord liet daarna de touwtjes met nog 12 minuten te spelen wat vieren. Workum wist er goed gebruik van te maken en maakte de 3-5. In de laatste minuten van het duel werd er nog door beide teams gescoord wat de eindstand bepaalde op 3-6
Volgende week ontvangt Emmeloord koploper Leovardia in de Bosbadhal. Bij winst zal Emmeloord gedeeld koploper zijn in de strijd om de 1e periode voor promotiewedstrijden naar de Topklasse. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Zuidwolde - SC Emmeloord 2-2


SC EMMELOORD DEELT DE PUNTEN
(door Zuidwolde)
In een onderhoudende pot voetbal verdeelden Zuidwolde en Emmeloord uiteindelijk gebroederlijk de punten. In de eerste fase van de wedstrijd vergat Zuidwolde het dolende en dwalende Emmeloord op een onoverkomelijke achterstand te zetten. Halverwege de 1e helft werden de Polderbewoners wakker en wisten de wedstrijd plotsklaps te doen kantelen. Een treffer van Dennis Lanters bracht de Zuidwoldigers behoorlijk aan het wanklen en in de resterende tijd tot aan de thee had Zuidwolde niets in te brengen. Echter in blessuretijd van de 1e helft bracht spits Wessel Buning met een wonderschone treffer Zuidwolde weer tot leven. In de 2e helft begon Zuidwolde te slap, waarna invaller Guido Visschers Emmeloord al vroeg in de 2e helft met een kopbal weer op voorsprong bracht. Nadat Frans Capellen Zuidwolde in de 68e minuut met een voorzet/schot Zuidwolde weer op gelijke hoogte bracht leek de betere conditie van de Zuidwoldigers de doorslag te geven. Ondanks goede mogelijkheden voor Zuidwolde wist de blauwhemden de 2-2 met de nodige moeite over de streep te trekken.

Sterke start Zuidwolde
Zuidwolde begon overtuigend aan de wedstrijd en kreeg al in de 5e minuut een prima mogelijkheid via Frans Capellen. Doelman Stefan van der Werf wist met enig geluk de inzet van Frans Capellen tot corner te verwerken. Kort daarop kon doelman van der Werf een inzet van Mathijs Capellen met enige moeite over de deklat tikken. In de 11e minuut kon Peter Nijboer onvoldoende kracht zetten om doelman van der Werf met een kopbal te verrassen. Kort daarop verraste Wessel Buning met een doorkopbal naar de 2e paal bijna diezelfde doelman van der Werf.

Emmeloord komt beter in de wedstrijd – treffer Dennis Lanters
Rond de 20e minuut van de wedstrijd kwam Emmeloord beter in de wedstrijd. Deze kanteling werd ingezet door onverwacht balverlies van Mathijs Steenbergen. Zuidwolde kwam op dat moment met de schrik vrij. Kort daarop ging een schot van Gerke Schaap net naast de goal van Zuidwolde-doelman Jelmer Timmer. In de 27e minuut was het plotsklaps wel raak. Centraal kreeg middenvelder Dennis Lanters net voldoende tijd om aan te leggen. Op zijn harde inzet in de verre hoek was doelman Jelmer Timmer volstrekt kansloos (0-1).

Wessel Buning scoort in blessuretijd
Zuidwolde leek volledig van slag te zijn door deze plotselinge treffer van Emmeloord. De Polderbewoners hadden met name in Brahim Boundati en Gökhan Pala hun gevaarlijkste spelers. Zo kon doelman Jelmer Timmer in de 29e minuut een inzet van de doorgebroken Brahim Boundati nog bijtijds keren. In de 35e minuut loste Gökhan Pala een gevaarlijke kopbal, die echter geen doel trof. In deze fase van de wedstrijd kwam Zuidwolde er amper aan te pas. Het leek dan ook uit te draaien op een 0-1 ruststand. Totdat Zuidwolde in de laatste minuut er nog “een tandje bijzette”. In de 45e minuut kon opnieuw doelman van der Werf een harde inzet van Mathijs Steenbergen keren. Al ver in blessuretijd belandde vanuit een reboundsituatie de bal plotseling voor de voeten van de vrijstaande Wessel Buning. De weg naar de goal was echter nog ver, doch als een volleerde spits deed spits Wessel Buning wat een spits moet doen. In een moeilijke positie scoorde hij met “maatje 48” knap de 1-1 binnen.

Emmeloord opnieuw op voorsprong
Zuidwolde kwam slecht uit de kleedkamer en al in de 48e minuut moest doelman Jelmer Timmer handelend optreden. Door een goed anticipering wist hij erger te voorkomen. Het bleek echter uitstel van executie. In de 51e minuut wisselde Emmeloord de geblesseerde doelpuntenmaker Dennis Lanters voor de jonge Guido Visschers. Deze Visschers stond nog maar koud in het veld of hij kopte in de 58e minuut op aangeven van Sander Heimens de de1-2 achter doelman Jelmer Timmer.

Verrassende goal Frans Capellen
Vervolgens was de tank bij Emmeloord vrijwel leeg en dicteerde een op achterstand staande Zuidwolde de wedstrijd. 10 minuten na de treffer van Visschers brak Frans Capellen over de linkerkant door. Zijn scherpe voorzet/schot verraste doelman Stefan van der Werf volkomen.

De bal zeilde over de doelman en plofte nabij de 2e paal plotseling in het Emmeloord-doel
(2-2). Zuidwolde ging vervolgens nadrukkelijk op jacht naar de winst en kreeg ook goede mogelijkheden op de winnende treffer. Zo kregen Koert Bouman en Frans Capellen prima mogelijkheden om Zuidwolde op voorsprong te brengen. Helaas gebeurde dat niet. Emmeloord-coach Jan Boxum brak – door het toepassen van de nodige wissels – het ritme van Zuidwolde. In de 83e minuut spatte een harde inzet van Frans Capellen op de vuisten van doelman van der Werf. Met het inbrengen van pinchhitter Robin Steenbergen werden verwoede pogingen gedaan om dit duel alsnog te winnen. Ouren Nikkels kreeg in die fase nog een dot van een kans om te scoren, doch ook hij had geen geluk. Eindstand 2-2.

bron: voetbalnoord.nl

Oefenwedstrijd SC Emmeloord VR1 - SC Creil VR1

In dit competitievrije weekend speelden VR1 een oefenwedstrijd tegen Creil. In de competitie gaat het nog niet zo lekker met de dames en bezetten ze de laatste plek. (ook al is dit volledig onterecht) Maar na afgelopen weekend verdiend gelijk te spelen tegen Ens gaat het de goede kant weer op. Vandaag maakten we het gewoon nog een stapje moeilijker. Spelen tegen een team wat een klasse hoger speelt. Benieuwd hoe we daar tegen over staan. Voetballend zijn de dames niet veel slechter dan de teams die boven aan staan in de competitie alleen wordt er altijd net niet gewonnen.
Dus vandaag gingen we bewijzen dat we wel degelijk konden winnen! Er werd om 14:30 afgetrapt op het Ervenbos. En we lieten direct merken dat we het Creil vanmiddag niet makkelijk gingen maken. In de eerste minuten waren we sterker. We kregen een aantal kansen maar die gingen er helaas niet in door goed keeperswerk van de doelvrouw van Creil. Creil begon een beetje wakker te worden dus kwamen ook in ons doelgebied maar zij troffen ook het doel niet. Wij deden dit even later wel. Door goed over te spelen kreeg Dominique de kans om het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. 1-0 Emmeloord!
Beide teams waren daarna erg gewaagd aan elkaar alleen konden wij niet voorkomen dat Creil de gelijkmaker maakte. Geplaatste bal in de hoek waar Barbara niet bij kon. 1-1. Maar we lieten ons niet kennen. Onze linkspoot Emke trapte de bal lekker het doel in. SCE stond weer aan de leiding. 2-1. Al vrij snel na ons doelpunt werd het al 2-2. Rust.
In de tweede helft gingen beide team er voor. Maar doelpunten vielen niet tot een kwartier voor tijd.  Emke had er zin in om nog eentje te scoren en de keeper kon er niet bij. 3-2 voor Emmeloord. Tot aan het fluitsignaal probeerde Creil voor de 3e keer een gelijkmaker te maken en daar kwamen ze nog dichtbij ook. Met een bal onderkant lat die net voor de lijn weer op sprong en een bal op de bal die even later door Barbara gepakt werd stond het uiteindelijk 3-2 toen er afgefloten werd.
Beide teams hebben het publiek vermaakt die aan de kant stond want vanaf de zijkant was het een leuke wedstrijd om te kijken. 

Sce F1 - Ens F1

Vandaag moesten we tegen Ens voetballen.
Het was een oefenwedstrijd. Ens speelt een klasse hoger.
De opstelling: Remco op goal.  Achterin: Mathijn  Jeremiah Middenveld: Koen. Voorin: Ibrahim Wouter Nick
Wissel: Tamas en Sam die we hadden geleend van E2
De wedstrijd:
We begonnen goed aan de wedstrijd.
We konden niet merken dat Ens hoger voetbalt dan wij. Na een een aantal kansen scoorde Wouter de 1-0 na een goede aanval.
Iedereen deed goed zijn best en we speelde de bal goed over.
Toen was het rust.
De tweede helft ging ook heel goed. Na een goede corner van Mathijn scoorde Wouter de 2-0.
We bleven goed spelen met elkaar.
Na een afstandschot van Ibrahim die op de lat kwam kopte Wouter de 3-0. Hij maakte dus een hattrick.
En dit was de einduitslag
Volgende week tegen Flevo Boys. Tot dan
Nick

Competititewedstrijd VV Heerenveen C4 - SCE C1 zaterdag 16 november 2013

Vandaag vroeg uit de veren, want de aftrap in Heerenveen was gepland om 09.00 uur.
Op de bank begonnen vandaag, Otis, Stefan, en Jason en Melvin afwezig agv operatie
aan zijn hand, beterschap Melvin. Vandaag stond een topper op het programma de nr 1 SCE
tegen de nr 3 Heerenveen C4. In de 1e minuut gelijk al een beste kans voor SCE Lucas geeft
een strakke pass op Merijn, maar de keeper kon er net iets sneller bij.
In de 4e minuut houdt Robbie een spits van Heerenveen niet tegen, deze haalt uit en deze
bal gaat maar net over het doel van SCE heen. In de 6e minuut een flitsende actie de bal komt bij
Koen deze schiet op Han en deze bal komt bij Mark een enorm kans voor Mark, maar de keeper
stond precies op de goeie plek, zonde wat een dot van een kans. Het is even later weer Koen
die een bal van achteruit bij Merijn krijgt, een kleine kans maar de zeer sterke keeper
vangt de bal. De verdedigers van Heerenveen waren trouwens bomen van kerels.
In de 20e minuut een ingooi van Robbie komt bij Han, deze zet goed voor op Luuk, je zou
denken deze bal gaat er nu wel in, maar het is weer de keeper die redding brengt.
Gelijk hierna een tegenaanval van Heerenveen, Tim weet met een snoekduik een tegendoelpunt
te voorkomen. Zowel Chris (die trouwens vandaag vrij had genomen van Deventer, omdat we hem zo hard nodig hadden was er vandaag extra bij). De hele verdediging bestaande uit Koen Chris en Natan
staan weer als vanouds te verdedigen. Even later een kansje voor Lucas naar aanspelen van Han, helaas
geen doelpunt. Dan een prachtige actie van Mark die een super voorzet aflevert op Luuk, echter
Luuk schiet dit keer op de lat, en via formidabele redding van de keeper wordt het corner voor SCE.
Bij een tegenaanval van Heerenveen gaat het bijna fout voor SCE, een klein foutje van Tim wordt
door diezelfde Tim weer subliem gered.  De wedstrijd gaat over en weer, waarbij SCE wel het
betere van het spel heeft. Even later een mooie combinatie tussen Han, Ian en Han deze bal komt
uiteindelijk bij Mark deze kopt op zijn beurt, maar helaas net te zacht.
Vlak voor rust kapt een spits van Heerenveen Robbie uit hij schiet, maar de bal gaat aan alles en
iedereen en het doel voorbij. Rust 0-0.

Ondertussen drinken we in de rust koffie, maar dit keer volgens mij alleen om de handen te warmen,
Wat was het koud. In de rust maken Han, Natan en Robbie plaats voor Stefan, Otis en Jason.
Heerenveen komt de 2e helft best uit de startblokken, Op dit moment is SCE wat rommelig aan het
voetballen. Mark krijgt en tik of zo en een vrije trap wordt genomen door Koen.
Een paar kansen voor zowel Luuk als Otis, maar deze keeper is toch werkelijk een wereldwonder
Zo goed maak je ze zelden mee. Dan in de 19e minuut  is het Merijn die vanaf de linkerkant uithaalt
naar het doel, wat mogelijk als voorzet is bedoeld, belandt uiteindelijk op de lat, en de bal mag er
weer niet in. (Nou Merijn was het een voorzet of een gerichte actie nou,nou,nou). Lucas geeft dan weer
een pracht voorzet op Merijn, maar dit keer kopt hij de bal over.
Een paar minuten later gaat het bijna fout voor SCE, een speler van Heerenveen breekt uit, Tim komt uit zijn doel, maar speler van Heerenveen was eerder bij de bal en nog net via een verdediger van SCE
wordt de bal tot corner verwerkt. In de 29e minuut  komt een bal uit de lucht vallen, Stefan kliert er wat mee en haalt uit en met een weergaloze lob verdwijnt de bal over de dit keer kansloze keeper in de rechter boven hoek. Een ware feestvreugde breekt los waarbij Stefan, Marlon en Jacob volledig uit hun
plaat gaan en de rest trouwens ook. Dan vindt er nog wat judo plaats op het veld waarbij Jason een schouderworp ontvangt. 4 Minuten voor tijd een pass van Jason op Han, deze schiet op Mark deze heeft de bal voor het inschieten, maar op een of andere manier weet hij de bal naast te krijgen. Dan ineens klinkt het fluitsignaal, we winnen hier met 0-1, een zeer spannenende wedstrijd, waarbij Ian ondanks, dat hij nauwelijks genoemd is the man of the match wordt, want alles ging zo’n beetje goed. Wij waren trouwens wel blij, dat de verdedigers van Heerenveen (noemen ze ook wel reuzen)  niet in de spits liepen, dan was het mogelijk andere koek geworden.
Volgende week de spannende beker wedstrijd tegen Elim thuis, ook een 2e klasser en ook de huidge nr1, dus we kunnen onze borst weer nat maken, die week erop Oldeholtpade dus hebben we nog lang
geen tijd om het rustig aan te doen. Tot a.s. zaterdag.

Trouwe supporter
  

Wedstrijd verslag zondag 17 november 2013 - Emmeloord 5 - RKO 2 2 - 0

Vandaag moesten we tegen de nummer twee RKO 2 uit Rutten.
Verleden jaar hebben we ook twee maal tegen ze gespeeld en beide keren was het tot het laatst een spannende wedstrijd.
Er is een verschil met verleden jaar.
Toen moesten hun tegen de bovenste en nu is het andersom.. nu moeten wij tegen de nummer 2 en hun tegen een Emmeloord wat
ergens onderin zweeft.
Ik ken wat mensen die bij RKO spelen en van te voren hadden ze al gezegd…. nu kunnen we jullie pakken.
Ik had gezegd dat we veel blessures hebben en dat we haast niet aan voetballen toe komen.
Ik had Kees de Jong coördinator senioren voetbal vrijdag avond nog gesproken en hij was er heilig van overtuigd dat RKO nu zou winnen.

Wat er nu precies gebeurd is met Emmeloord 5 heb ik niet de hand op kunnen leggen.
Maar vanaf het eerste fluitsignaal zat er vuur in de lucht.
We gingen er van kiet af aan flink tegen aan.
Karim die begon met vlaggen toonde de juiste instelling toen er na een paar minuten iemand geblesseerd leek te zijn.
Ik zei tegen Suber die ook reserve was…. ga maar warm lopen, maar Karim riep gelijk…. ik ben al warm van het vlaggen, ik ga er in.
Dat is de mentaliteit die ik graag zie.

Het eerste kwartier lieten we goed voetbal zien.
Nabil kwam voor zijn man en hield die in zijn rug, terwijl hij de bal even vast hield, waardoor de andere konden aansluiten.
Mo werkte als een paard en speelde de ballen in soms knap tempo rond.
Marcel speelde een puike wedstrijd op het middenveld en al met al waren we heel sterk.
Alleen gaan we veel te laconiek met de kansen om.
Het was hierdoor RKO die de beste kans kreeg.
Van heel dichtbij kopte een speler van RKO de bal binnen, maar op 1 meter van een doel van 7,20 meter breed kopte hij de bal in de handen van Riaz.
Als RKO deze goal had gemaakt had ik het nog wel eens willen zien.

Maar het liep anders.
Peter had langs de kant al een paar keer getracht Mootje aan het werken te krijgen, maar op de een of andere wijze was die in het begin wat dromerig.
In de 35e minuut wisselde hij Mootje voor Karim en het eerste balcontact was raak.
Mo speelde de bal op het middenveld naar Suber, Suber tikte hem door op marcel, die speelde de bal weer naar Mo en die zag Nabil gaan
en die stapte over de bal en Karim die mee gelopen was schoot de bal in een keer bij de eerste paal binnen en de zeer goed keepende doelman
van RKO had echt geen enkele kans. 1-0

De laatste 10 minuten voetbalde we rustig uit en we konden dan ook met een zwaar bevochten 1-0 gaan rusten.

In de tweede helft kwam Peter er in op de rechts half positie van Marcel en ook hij was fel en in redelijke doen.
Twee maal een panna en een knappe passeer beweging buitenom en op volle snelheid (voor de toeschouwers was dit weergegeven in vertraagde beelden)
passeerde hij de achterspeler en trok door naar de achterlijn, waar hij de bal knap voor trok op Mootje,
die jammer genoeg het versier niet op scherp had staan vandaag.

Als we met dit soort kansen nog wat nauwkeuriger omgaan, dan gaan we ook dit jaar best lekker hoog eindigen.
Daniel speelde achter samen met Farid een knappe wedstrijd en samen met Bekir en Riduan hielden ze het achter knap dicht.
Maar vooral het middenveld onder leiding van Mo maakte RKO het voetballen moeilijk, want steeds stond er wel weer een voet in de weg.

Het was Suber die de 2 - 0 maakte, na eerder een dot van een kans te hebben gemist.,
Het mooie snelle combinatie voetbal gaf hier ook weer de doorslag.

Een paar dingen vielen mij op.
Er werd veel minder gepraat en geroepen.
We weten nu wie er vrije trappen en corners nemen.
We weten nu op wie we moeten letten bij vrije trappen achter bij ons en Riaz zet de mensen goed neer.

We blijven hier voorlopig nog op trainen, maar vandaag hebben we echt perfect gespeeld.
Riaz heeft een puike wedstrijd gekeept.
Leuk om te zien was toen we Adil een kwartiertje wisselde dat ze bij RKO helemaal blij waren.
Wat een voetbal beest is dat…..

Man of the match is dit keer Marcel, hij speelde een perfecte wedstrijd op het middenveld en creëerde rust en vertrouwen.
Onze geblesseerde Hassan kwam kijken en zei dat hij meer structuur en voetbal zag en dat is precies wat we willen.


De strafschopnemer..
Mo Lamrini is aangesteld als strafschoppen nemer.
Ook vandaag geen strafschop tijdens de wedstrijd……

Topscoorder seizoen 2013/2014

Karim 8 
Adil 6
Nabil 5
Mo Lamrini 5
Mo 3
Hassan 2
Farid 3
Ridouan 2
Suber 1


Loting OFK 2014


Dit toernooi ''de Open Friese Kampioenschappen'' word jaarlijks gespeeld en kent een deelnemersveld   Van 100 teams uit de ere divisie, 1e divisie, topklasse, hoofdklasse en 1e klasse!

Emmeloord 1 loot gunstig en is ingedeeld in poule H7, zie link

sc Emmeloord - vv De Blesse 1 - 3 ( 0 - 1 )

De zondag 3e klasser sc Emmeloord heeft zichzelf enorm tekort gedaan door totaal onnodig de thuiswedstrijd tegen De Blesse met 1 - 3 te verliezen. De Emmeloorders hadden de gehele wedstrijd een enorm veldoverwicht en creeerden een paar grote kansen, maar kregen in de counters de deksel op hun neus.
Het publiek kreeg een aantrekkelijke en levendige wedstrijd te zien waarbij niemand zich hoefde te vervelen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Luuk Kappers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Martijn Wielinga ( Brahim Boundati ), Laurens Rasing, Sander Heimens, Guido Vissers ( Bjorn Elijzen ), Ronald Kleikers ( Adri Nugter ), Gokhan Pala & Dennis Lanters.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Dhr. E. Berende

De opstelling van vv De Blesse:
Joran de Groot, Sander Stuurman, Dick Hettinga, Frank Hettinga, Frank Kamans, Joost Bos, Wilco Oosterhof ( Marco Schokker ), Jeroen Kamans, Jonny Sloot, Shane vd Horst & Jeroen Bakker
Technische staf: Henk Bos & Hans de Groot
Verzorger: Chris Hoen
Grensrechter: Dhr. J.J. Westenbroek

De scheidsrechter: Dhr. Tuinstra
Toeschouwers: 150

Beide teams begonnen enerverend en fanatiek aan deze wedstrijd wat meteen al enkele hachelijke situaties voor beide doelen opleverde.
Het publiek kreeg nauwelijks tijd om rustig achterover te zitten want het spel volgde in een hoog tempo op en neer.
De thuisploeg probeerde in een hoog tempo om De Blesse over de knie te krijgen, maar slaagde hier niet in.
Met steekballetjes probeerden Gokhan Pala, Ronald Kleikers & Dennis Lanters om openingen te vinden, maar de eindpassing was erg onzuiver. Mooie schoten van Sander Heimens en Guido Vissers werden ternauwernood onschadelijk gemaakt.
In de 4e minuut liet Gokhan Pala een schitterende actie zien waarmee hij met technisch vernuft zijn tegenstander door de benen heen speelde.
De voorzet van Gokhan Pala bereikte de inkomende Ronald Kleiker die vervolgens in kansrijke positie de bal rakelings naast het doel werkte.
Een ziedend afstandsschot van Sander Heimens leek in het doel te gaan, maar belandde in het zijnet.
Aan de andere kant probeerde De Blesse met schoten vanuit de 2e lijn gevaar te creeeren, maar Frank Kamans en Wilco Oosterhof zagen hun pogingen naast het doel gaan.
Met een snelle uitval glipten Jonny Sloot en Jeroen Bakker door de Emmeloordse verdediging, maar het schot van Jeroen Bakker ging naast.
In de 8e minuut kwamen de gasten uit De Blesse via Jeroen Bakker op een 0 - 1 voorsprong.
Hier ging een prachtige aanval aan vooraf die werd ingezet door Shane vd Sloot die met een dieptepass Joost Bos richting de achterlijn stuurde.
De strakke voorzet van Joost Bos werd bij de 2e paal door Jeroen Bakker snoeihard tegen de touwen gewerkt voor de 0 - 1.
Vanaf dit moment nam sc Emmeloord de regie helemaal over en werd De Blesse helemaal op eigen helft vastgezet.
Met mooie aanvalsgolven probeerde sc Emmeloord de gelijkmaker te forceren, maar men speelde veel te gehaast en waren slordig in de afwerking.
Met een splijtende pass dwars door het midden probeerde Gokhan Pala de snelle Sander Heimens te bereiken, maar de doelman van De Blesse bracht redding.
Eventjes later wist Sander Heimens heel slim een corner te forceren die niet goed werd weggewerkt. De afvallende bal werd door Guido Vissers voor het doel gebracht waar Ronald Kleiker met een kopbal probeerde te scoren. De harde kopbal van Ronald Kleiker spatte tegen de paal uiteen. De thuisploeg had nu het meeste balbezit en creeerde een enorm veldoverwicht, maar wist hier niet van te profiteren.
Er volgde een totale omsingeling van het strafschopgebied van De Blesse waarbij de thuisploeg vele corners kreeg te nemen.
Bij de zoveelste corner kreeg de doelman van De Blesse de bal niet onder controle en werd een afvallende bal door Guido Vissers hard op zijn pantoffel genomen, maar de doelman van De Blesse bracht redding.
Vlak voor rust lieten de gasten weer van zich horen en moesten de verdedigers van sc Emmeloord op hun hoede zijn.
Met name Shane vd Sloot, Jeroen Bakker en Jonny Sloot waren gevaarlijk in de snelle uitvallen.
Intussen was Brahim Boundati voor de geblesseerde Martijn Wielinga in de ploeg gekomen en kreeg het publiek nog een offensief te zien.
Een indraaiende vrije trap van Dennis Lanters zeilde rakelings voorlangs, maar het eentweetje tussen Brahim Boundati en Gokhan Pala had een beter lot verdiend. Met een 0 - 1 stand gingen we rusten.

Trainer Jan Boxum had zijn mannen bemoedigend toegesproken en probeerde met een paar omzettingen om het tij te keren.
De thuisploeg begon furieus aan de 2e helft waarbij Gokhan Pala met een strakke pass Sander Heimens wist te bereiken, maar de doelman van De Blesse lag in de weg en niemand kon in de rebound profiteren.
Uit de directe tegenstoot kreeg De Blesse ook een grote mogelijkheid toen een dieptepass onbedoeld werd verlengd en pardoes voor de voeten viel van de vrijstaande Jeroen Bakker.
Het harde schot van Jeroen Bakker spatte uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
Uit de daaropvolgende corner belandde de bal op het hoofd van Jeroen Bakker, maar met een geweldige reflex bracht doelman vd Werff redding.
Eventjes later kreeg sc Emmeloord een gigantische kans op de gelijkmaker.
In de 52e minuut veroorzaakte een snelle flitsende actie van Brahim Boundati een enorme scrimmage voor het doel van De Blesse, maar niemand kon in deze flipperkast situatie afdrukken.
In de 55e minuut kreeg sc Emmeloord een lesje in effectiviteit.
Uit een strakke voorzet van Joost Bos richting de 2e paal kon Shane vd Horst vogelvrij de 0 - 2 tegen de touwen koppen.
Vanaf dit moment probeerden de Emmeloorders met man en macht om terug in deze wedstrijd te komen.
De thuisploeg moest nu grote risico's nemen, maar gaf achterin ook de nodige ruimte's weg.
Met messcherpe counters kwamen de gasten uit De Blesse er gevaarlijk uit en een poging van Joost Bos zeilde rakelings naast.
De slotfase was helemaal voor een ontketend sc Emmeloord op jacht naar de aansluiting.
In de 75e minuut kreeg Brahim Boundati het weer op zijn heupen door met een enorme rush iedereen voor de gek te houden.
Vanaf de achterlijn wist Brahim Boundati de inkomende Gokhan Pala te bereiken, maar het harde schot van Gokhan Pala ketste via de paal terug in het veld. De tijd ging dringen en het werd pompen of verzuipen!
Met name Sander Heimens & Brahim Boundati veroorzaakten rommelige scrimmages voor het doel van De Blesse, maar niemand kon profiteren.
De thuisploeg grossierde in een groot aantal corners, maar het leek niet meer te lukken. In de 81e minuut kwam dan toch nog de aansluitingstreffer.
Uit een voorzet van de goedspelende Wouter vd Velde scoorde Harm van Wieren met een rake kopbal bij de 2e paal de 1 - 2.
Er volgde een hectische slotoffensief van sc Emmeloord waarbij er enkele hachelijke momenten ontstonden voor het doel van De Blesse.
Met kunst en vliegwerk hielden de gasten stand om vervolgens in de 90e minuut keihard toe te slaan.
Uit een snelle tegenstoot moest doelman Stefan vd Werff alles uit de kast halen om Joost Bos van het scoren te houden.
De laatste corner van deze wedstrijd werd niet goed weggewerkt door sc Emmeloord waarbij de afvallende bal precies goed viel voor invaller Marco Schokker. Met een gigantische kanonskogel scoorde Marco Schokker de 1 - 3 waardoor sc Emmeloord met lege handen komt te staan.
Door deze onnodige nederlaag zijn de Emmeloorders afgezakt naar de 5e plek in de 3e Klasse B.
Volgende week zondag speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd tegen de nummer 2 vv Zuidwolde. Aanvang is dan om: 14:00 uur!
Na de winterstop gaat deze verslaggever weer door met de verslagen van de thuiswedstrijden van sc Emmeloord.

De overige uitslagen van de 3e Klasse B:
vv Ruinen - vv Beilen 3 - 2
Read Swart - vv Roden 0 - 0
FC Assen - Nieuweschoot 7 - 0
Steenwijkerwold - Asser Boys 1 - 6
FC Oldemarkt - vv Jubbega 3 - 1
VENO Vollenhove - Zuidwolde 0 - 7

Verslaggever: Klaas Huisman.

SC Emmeloord F3 – Flevoboys F11; 3-3


Vandaag deden de volgende topspelers mee: Moussa, Stean, Billal, Fleur, Shanna, Marijn, Storm, Lucas & Jarno. Gijs schitterde vandaag in afwezigheid. Moussa mocht vandaag het team leiden als aanvoerder.Buiten was het erg mistig en koud, maar gelukkig was het door de volle bezetting lekker warm in de kleedkamer. Dit keer geen kunstgras, maar voetballen op het echt gras.

SCE begon goed aan de wedstrijd, maar na 10 minuten brak Flevoboys snel uit en wist de 0-1 te maken. Vlak daarna schoot Stean net naast. Sc Emmeloord zette veel druk bij het doel van de tegenstander, maar het scoren lukt maar niet door de vele Flevoboys spelertjes die voor het doel stonden. Onze doelman Storm redde nog een paar keer goed op enkele uitbraken van de tegenstander. Na 20 minuten krijgt Moussa een bal voor zijn voeten en schiet hoog in  het doel 1-1! Kort daarna kreeg Flevoboys het even lastig en scoorde bijna in eigen doel. Na een paar mooie acties van SC Emmeloord kreeg Jarno de bal. Hij schoot heel hard en scherp richting het doel, maar de bal ging net naast. Emmeloord blijft vooral op de helft van de tegenstander voetballen en na ca. een half uur kan Billal met een goed schot van afstand de 2-1 binnenschieten. Af en toe is Flevoboys weer gevaarlijk met een counter. In de 35e minuut weet Storm een schot van Flevoboys te stoppen, maar de bal rolt richting de achterlijn. Gelukkig is Lucas op tijd om de bal vlak voor de doellijn weg te kunnen schieten. Een volgende uitbraak van Flevoboys is niet meer te stoppen en zij maken de gelijkmaker 2-2. SCE gaat met goede moed verder en is enkele malen gevaarlijk voor het doel van Flevoboys. Stean weet ook een paar keer gevaarlijk te worden, maar wordt dan geraakt door de tegenstander. Dit is een mooie afstand voor Jarno. Hij schiet hard en gericht, maar de bal wordt net tegengehouden door de tegenstander. Daarna krijgt Marijn ook nog een goede kans, maar hij de bal gaat net wat te zacht, waardoor de keeper hem kan stoppen. SCE blijft goed voetballen maar in de 45e minuut weet Flevoboys, via de paal,  toch de 2-3 te scoren. SCE geeft niet op en de supporters voelen dat er nog een doelpunt aan zit te komen…. In de 47e minuut wordt dit werkelijkheid: Marijn maakt een mooie actie en schiet nu hard op doel. Via de tegenstander valt de bal achter de achterlijn en is het 3-3!. Flevoboys mocht de bal nog even uitnemen op de middenstip, maar vlak daarna floot Eddy Jägers af, naar een prima geleide wedstrijd. Nu snel onder de warme douche.

Iedereen heeft vandaag weer supergoed zijn best gedaan!

Groetjes,
Marijn & Sander

C2

C2 wint in een spannende wedstrijd met 2-3 van vhk. Nadat de c2 met 0-2 voor kwam te staan zakten ze wat in. Vlak voor rust scoorde vhk de 1-2. Na rust kreeg de c2 diverse kansen op de 1-3. Vhk scoorde de gelijkmaker. De laatste minuut kreeg vhk de kans op 3-2. In de verlenging kreeg de c2 een hoekschop de bal bleef in de 16 hangen en viel voor de rechter van Rutger die scoorde 2-3!

Competitiewedstrijd SCE C1 - Creil C1 zaterdag 9 november 2013

Vandaag stond de wedstrijd op het programma van SCE de nr 1 en Creil de nr laatst.
Dus oppassen geblazen onderschatting is altijd verkeerd.
Op de bank begonnen vandaag Luuk, Lucas en Koen.

Het is Creil wat leuk uit de startblokken komt, in de 2e minuut moet Tim gelijk in actie komen,
want een schot van Creil weet hij tot corner te verwerken. Het is even wakker worden voor SCE.
Vanaf de 5e minuut pakt SCE de draad op dit resulteert in een aantal corners.
Na 10 minuten is SCe constant in de aanval, maar doelpunt is nog niet gevallen.
Merijn krijgt een kans de bal er in te schieten,maar de keeper redt.
SCE krijgt een aantal kansen op een doelpunt, maar het is Creil die er uit komt,
3 spitsen komen voor de alleen achterin staande Chris, maar omdat Creil niet
zorgvuldig is kan ook de uitstekend aangespeelde spits niet het verschil maken,
En hij schiet de bal slordig naast. Han geeft een mooie bal op Merijn, maar deze struikelt
bijna over zijn eigen benen, dus tot de 20e minuut nog steeds geen voorsprong SCE.
Creil komt er toch steeds meer uit, en het is gewoon oppassen, het kan zo maar een keer
fout gaan voor SCE. Dan wordt er een overtreding op Chris gemaakt, En de vrije trap
die hij zo ongeveer vanaf de middellijn neemt, gaat via de lat net niet in het doel, gelijk
gevolgd door een poging van Stefan, maar die bal gaat net naast.
In de 30e minuut krijgt SCE weer een vrije trap na een overtreding op Mark, maar deze
bal gaat over het doel heen. 1 Minuut later een uitstekende pass van Mark op de vrijstaande
Stefan, maar ook deze bal wordt naast geschoten. Een sublieme actie van Jason via de zijlijn,
en uitkappen van een aantal poppetjes wordt uitstekend voor gezet, maar gek zeg er stond
niemand van SCE, zonde van het harde werken Jason. 4 minuten voor het rustsignaal een goeie
bal van Mark op Han deze passt de bal naar Merijn en nadat de keeper uitgespeeld is, schiet
dan eindelijk Merijn de 1-0 binnen. Dan klinkt het rustsignaal, al met al een zwakke 1e helft,
moet beter in de 2e helft.

Stefan, Robbie en Han worden gewisseld, In de 2e minuut een mooie actie van Otis op Mark, maar
ook deze bal gaat over het doel.
Een superactie  Merijn speelt de bal op Lucas deze vervolgens op Luuk en weer terug op Merijn,
maar dit keer maakt de keeper van Creil een voortreffelijke redding. Even later krijgt Merijn weer
een dot van een kans op een doelpunt, maar helaas deze bal gaat ook over.
In de 6e minuut schiet Merijn de bal naar Luuk deze neemt de bal mee en kijkt nog even wat de
keeper doet, en schiet droog de bal binnen de touwen 2-0 prachtig. Even later weer een
prachtige combinatie tussen Otis, Merijn en Luuk maar deze bal heeft niet het beoogde effect.
Jason verslikt zich even later in de bal, maar Creil doet met deze bal niets zinnigs, gelukkig maar.
In de 16e minuut een pass van Chris op Luuk, maar via  een verdediger krijgt SCE de zoveelste corner.
In de 17e minuut een pracht voorzet van Stefan op Merijn, maar deze kopt net niet hard genoeg, en de
keeper vangt de bal. Arme Merijn, het kan niet altijd mee zitten. In de 19e minuut een wereld pass van Otis op Stefan, en deze bedenkt zich niet
en schiet de 3-0 binnen. Dan is het Koen die vanaf de middellijn de bal keurig bij Han brengt,
Deze zet voor op Stefan, maar de bal bereikt het net niet.
Chris denkt ook  laat ik maar eens snoeihard schieten wie weet, en in 2e instantie heeft de keeper de bal
te pakken. Het ziet er bij SCE best gretig uit, maar het is allemaal niet nauwkeurig genoeg.
Zo kabbelt de wedstrijd richting eindsignaal. Luuk krijgt nog 1 wereldkans , maar deze bal gaat naast.
De eindstand wordt 3-0, een matige wedstrijd, maar wel de volle buit, volgende week uit naar Heerenveen en wel vroeg nl 09.00 uur spelen.

Trouwe supporter.


Olympia’28 F2 – SC Emmeloord F1

Het was vroeg vertrekken richting Hasselt op deze zaterdagmorgen. Om kwart voor 8 moesten we vertrekken om 9.00 te voetballen tegen de F2 van Olympia.
Na de overtuigende zege tegen Tollebeek, waarbij de jongens van F1 gevochten hebben als leeuwen, moesten we nu tegen een ploeg die onderin de middenmoot staat. De concurrenten hadden daar met grote cijfers gewonnen, dus we mochten er van uit gaan dat we hier ook konden winnen. De leiders gaven aan dat we moesten blijven overspelen en niet alleen moesten gaan spelen.
Omdat we geen wissels hadden, Jeremiah en Tamas hadden zich helaas afgemeld, deed Haider met ons mee. Hij had al eerder met ons meegedaan en dat ging toen ook hartstikke goed.

We waren in de eerste helft oppermachtig. Remco had deze helft maar 1 bal op doel  gehad. Een terugspeelbal van Mathijn. De verdediging met Mathijn, Koen en Haider stond als een huis. Ze kwamen er niet langs. Ook onze aanvallers stonden hun mannetje, want door goed stoorwerk van Nick, Wouter, Nassim en Ibrahim kwam Olympia niet aan voetballen toe. In de eerste helft stond het al 6-0 door doelpunten van Koen, 2x Wouter, Ibrahim en Haider.

Remco verveelde zich rot in het doel. We hadden al afgesproken dat bij 6-0 Remco mocht gaan voetballen. Nassim had de eerste helft veel gerend en zag het wel zitten om de 2e helft het wat rustiger aan te doen. De tweede helft ook een goed voetballend F1. Positief was dat iederen bleef overspelen en op zijn positie bleef staan. Door deze goed instelling liepen we uit naar een ruime 10-1 overwinning. In de 2e helft scoorde Remco, Nick, Wouter en Ibrahim. Een hele goede overwinning, die dik en dik verdiend was.

Het was vandaag  moeilijk om te zeggen wie de beste waren, maar ditmaal waren Dennis en Tom de meest aanwezige mensen langs het veld. Dankzij goed coachwerk wordt dit F1 steeds beter…… 

Wedstrijd verslag zondag 10 november 2013 Willemsoord 2 - Emmeloord 5 4-2

We moesten vandaag al weer om 9.15 uur vertrekken om onze wedstrijd tegen Willemsoord om 10.30 te beginnen.
Riaz had zijn grote doos met presentatie pakken bij zich.
Op zich was er al weer heel wat te doen geweest.
Er was wat Babylonische spraak verwarring.
Er was altijd gesproken over trainingspakken en nu bleken het presentatie pakken te zijn.
Volgens Riaz op uitdrukkelijke wens van onze sponsor geen trainingspakken maar dus presentatie pakken.
Presentatie pakken zijn om dus met de bus naar de wedstrijd te gaan en de persconferenties en interviews erin te doen.
Wij hebben dan besloten dat we er mee mogen warm lopen en tijdens de reservebeurten je er mee te kleden om lekker warm te blijven en dat als iemand grensrechter is hij zijn pak aan kan doen.
Het is absoluut verboden er mee te gaan trainen of er dag en nacht er mee rond te lopen.
Dus zeg maar als vrije tijds kleding te gebruiken.
Kortom. We dienen de pakken als goed huisvader te beheren.

Het inlopen zag er professioneel uit.
Je zag de jongens van willemsoord kijken in hun altijd verwassen witte broekjes en vaal groene shirts en sokken.
Nee, we kwamen hier duidelijk op punten voor.
Het massaal aanwezige publiek zag je ook gelijk de naam van ons sushi restaurant noteren.
Die gaan het vanavond druk krijgen.

Over de wedstrijd kunnen we wat minder positief zijn.
Het veld was door de vele regen echt super drassig en zwaar.
Geen tikkie takkie veld, maar een Feyenoord veld.
Een veld voor de lange bal en die beheersen wij niet.

We begonnen wel redelijk, maar lieten ons overlopen door een jong
En enthousiast Willemsoord.
Hun 4 aanvallers kwamen niet alleen op, maar ook hun 4 middenvelders
En zelfs hun 2 laatste mensen stoomde heel snel op naar de middenlijn.
Het was langs de lijn leuk om te zien dat onze drie voorhoede spelers dik en dik buitenspel terug sjokten.
Ook onze middenvelders bleven veel te ver voorin hangen en daardoor ging Marcel noodgedwongen laatste man spelen en Daniel schoof door naar het middenveld om
daar nog iets te doen tegen het geweldige overwicht wat Willemsoord daar had.

Ik moet eerlijk zeggen dat dit soort velden een drama voor ons zijn.
Gewichtige spelers als Marcel, Nabil, Riduan, Riaz en Younes kunnen zich amper bewegen
op dit veld zonder tot hun enkels weg te zakken.

Willemsoord had voor twee spelers lopen van over de twee meter en ook op adil hadden ze een man van dik twee meter staan en Adil kon daar niet echt los van komen.
(Farid heeft later die avond wel een verzoek tot overschrijving gekregen van willemsoord voor Adil.
Men was helemaal in de ban van zijn voetbal kwaliteit. En dat zegt wel wat.)

Riduan begon de eerste 15 minuten met vlaggen en na ca 15 minuten werd hij gewisseld voor Mootje.
Mootje ging toen vlaggen en dat werd de aanleiding tot de 1-0.
Hij vlagde een paar keer volkomen onterecht voor buitenspel, liep ergens halverwege de laatste man en toen er dan een zeer duidelijk geval van buitenspel kwam (wel 3 meter) duurde het een halve minuut voor hij vlagde en toen dacht de scheidsrechter. Fluitje voor jou. En liet leker doorspelen en Riaz was kansloos. 1-0

In de 28e minuut kwam Marcel in de moeilijkheden omdat het gat tussen achterhoede en middenveld veel te groot was.
Een ogenschijnlijk simpele trap van achter naar het middenveld was daardoor veel te lang onderweg en kon simpel onderschept worden en die man liep zo op Riaz af die kansloos was. 2-0

In de 38e minuut gebeurd exact het zelfde met younes, die de bal zo in de voet schiet van een tegenstander.
Deze liet dit mooie cadeautje niet onbenut en schoot hem dankbaar in. 3-0
Ook hier was de oorzaak het veld en de te grote afstand tussen de spelers.
Younes speelde een zeer goede wedstrijd en dit was echt zijn enigste moment dat het even fout ging.
Het is ook rot voetballen met voetballers die niet technisch zijn, lopen op alles die de bal heeft, schoppen naar alles wat beweegt en ook nog eens een paar mannen van dik over de twee meter.

Maar het was Mootje Lamrini die in de 40e minuut de bal lekker aannam op rechts en naar binnen kwam en de keeper omspeelde en beheerst de bal het lege goal inschoof. 3-1

Met een 3-1 achterstand zijn we de rust ingegaan.
In de rust hebben we wat zaken omgezet, maar vooral de spelers eens goed duidelijk gemaakt
Dat dit werkvoetbal is. Dat er zweet op de ruggen moet komen en dat we de linies korter moeten maken.
Peter die geblesseerd was heeft de hele tweede helft iedereen die bleef hangen of niet mee opkwam dit met luide stem kenbaar gemaakt en het gevolg was in elk geval dat de coach van willemsoord naar mij toe kwam en zei " je heb ze nu goed aan het voetballen trainer. "

In de zesde minuut was er een leuk moment.
Ik sta met de vlagger van willemsoord te kijken naar een vrije trap van willemsoord. Riaz zet met luide stem een driemans muurtje neer.
Is boos omdat Farid op de afstand ging staan die de scheidsrechter had aangegeven.
Hij had zo weinig vertrouwen in dat muurtje die de eerste paal voor hun rekening moest nemen dat Riaz zelf nog maar achter het muurtje ging staan.
Dit zag je zo duidelijk dat ik luid schreeuwde tweede paal Riaz. Maar zijn wantrouwen jegens het muurtje was zo groot dat hij bleef staan. De speler van willemsoord schoot m
hem dankbaar in het geweldig grote gat wat Riaz liet. 4-1

Nog geen 4 minuten later was er een exact gelijke situatie en Riaz toonde aan dat hij geleerd had en stond nu wel goed opgesteld en pakte dit schot lekker.

In de 14e minuut een echt mooie tikkie takkie aanval.
Marcel naar Suber, Suber door naar Adil en die weer in een keer door naar Mootje Lamrini die zijn loop actie beloond zag met zijn tweede doelpunt 4-2

De hele tweede helft bleven wij veel en veel beter dan willemsoord.
In mijn notities stond.
28e min.. Goed positie voetbal van ons. Farid legt de bal terug op Marcel, die geeft goede voorzet, Adil schiet net voorlangs.
33e minuut. Weer mooie aanval. Mo op nabil, nabil direct op Adil, Adil schiet, keeper red net met de voet.
38e minuut. Knap schot van afstand van Mo, bal net over..

We hebben deze wedstrijd echt verloren op persoonlijke fouten.
Jammer. Maar de omstandigheden waren beroerd en het werkvoetbal won vandaag.

Man of the match is Daniel.


De strafschopnemer..
Mo Lamrini is aangesteld als strafschoppen nemer.
Ook vandaag geen strafschop tijdens de wedstrijd……




seizoen 2013/2014
Topscoorder

Karim 7
Adil 6
Nabil 5
Mo Lamrini 5
Mo 3
Hassan 2
Farid 3
Ridouan 2

Flevo Boys f10- Sc Emmeloord f3 2-2

Vandaag moesten we aantreden tegen de nr 2 in onze competitie. Vorige week speelden we tegen de koploper en dit was een prima wedstrijd.
Dus vol vertrouwen gingen we de wedstrijd te gemoed.
We begonnen in de volgende opstelling:
                                                                                     Gijs
              Lucas                                                             Jarno                                         bilal
                                              Marijn                              Stean                           Moussa
                                                                                     Bryan
Wissels Fleur en Shanna
Emmeloord starte scherp en dit leverde in de vijfde min. al gelijk een kans op, jammerlijk genoeg schoot Bryan tegen de paal.
Emmeloord verdedigde goed, want elke keer als een Flevo Boys speler de bal had zaten wij erbij. Na 10 min kwamen Fleur en Shanna erin en ook zij zaten gelijk goed in de wedstrijd en stoorden goed op het middenveld. Gijs had een paar goede reddingen waardoor Flevo Boys niet kon scoren.
Vlak voor rust kreeg Flevo Boys een corner, eerst werd hij goed weggewerkt,maar hij kwam terug bij deze speler en hij draaide de bal knap over Gijs heen.
Niet veel later volgde het rust signaal.
De leiders gaven onze speler een compliment voor het goede spel.
Na rust begonnen we gelijk weer scherp aan de wedstrijd, jammerlijk genoeg volgde al snel de 2-0.
Toch lieten wij onze hoofden niet hangen en gingen vol goede moed door.
Na een mooie pass van Marijn op Bryan kon hij alleen op de keeper af gaan en scoorde koelbloedig 2-1.
Nu roken wij dat er meer te halen was en zette nog een tandje bij. Emmeloord bleef goed samenspelen en weer werd Bryan alleen voor de keeper gezet en ja hoor daar was de verdiende 2-2. Met nog een paar minuten te spelen hadden we zelfs nog kans om te winnen, maar de wedstrijd eindigde in een terechte 2-2 stand.
Jongens en meiden van f3 dit was een prima wedstrijd vandaag, iedereen steeg vandaag boven zichzelf uit.
Volgende de week weer tegen Flevo Boys, maar dan thuis en tegen f 11.
Hopelijk word het weer zo`n mooie en spannende wedstrijd.
De trotse leider/trainer

Verslag Futsal Heerenveen 1 - sc Emmeloord/Mar Seafood 1. 5-5

Naïef Emmeloord laat zich kaas van het brood eten.

Woensdag stond de competitiewedstrijd in en tegen Heerenveen op het programma. Na de 'total offday' van vorige week tegen Sporting Emmen die verloren ging moesten de Emmeloorders op jacht naar de benodigde 3 punten om nog enigszins kan te houden op de 1e periodetitel.

Emmeloord wat momenteel geteisterd word door blessures ging toch met goede moed naar het laag geklasseerde Futsal Heerenveen.

Emmeloord sliep in de eerste seconden waardoor Heerenveen al snel op 1-0 kon komen. De keeper bracht redding en Emmeloord nam het initiatief. Het begon voortvarend en scoorde na diverse goede aanvallen kort achter elkaar de 1-0, 2-0 en 3-0

Door deze voorsprong ging Emmeloord wat nonchalanter voetballen waardoor het onnodig Heerenveen weer terugbracht in de wedstrijd 1-3
Heerenveen liet duidelijk merken dat ze niet zomaar wilden verliezen. Na een goede aanval en slecht verdedigingswerk achterin scoorde Heerenveen de aansluitingstreffer 2-3
Emmeloord was weer gewaarschuwd en deed wat het moest doen met soms mooie aanvallen van Bram, Daniël Nabil 2-4

Rust

In de rust was er de overtuiging bij Emmeloord dat de punten uit Heerenveen mee zouden gaan naar Emmeloord. Op alle fronten was Emmeloord de bovenliggende partij. Heerenveen mocht het spel maken en Emmeloord ving ze compact en gegroepeerd op. Met 1 wissel op de bank begonnen de krachten wat weg te vloeien uit het team waarvan Heerenveen prima wist te profiteren 3-4 In de 2e helft was het vooral bij Emmeloord rommelig waardoor de Friezen de 4-4 op het scorebord noteerden. De Friezen roken hun kans en gingen agressiever spelen met veel druk naar voren. Een gele kaart aan zijden van Heerenveen èn Emmeloord bracht veel ruimtes waardoor de laatste konden scoren 4-5 Met nog 2 min. Op de klok leek de buit binnen tot er door een gele kaart een speler van Emmeloord een tijdstraf kreeg. Onder luid protest van een wisselspeler aan Emmeloorder kant stuurde de scheidsrechter de speler met Rood weg.

Deze rommelige fase met een man minder in de slotminuut was voor Heerenveen een mogelijkheid om de gelijkmaker te noteren. Door een perfect uitgevoerde aanval vanaf rechts werd de bal bij de 2e paal hard ingeschoten, de 5-5 was een feit. Met Heerenveen als morele winnaar dropen de Emmeloorders met dit dure puntverlies huiswaarts richting de polder.

Over twee weken wachten de Emmeloorders in de volgende beker tussenronde het hoog geplaatste Leekster Eagles wat uitkomt in de Topklasse.



Verstuurd vanaf mijn iPad

Competitiewedstrijd Olyphia C1 - SCE C1 zaterdag 2 november 2013

Vandaag uit naar Olyphia. Vandaag moesten we het stellen zonder Jason (liesblessure),
Chris en in de wissel Mark en Melvin.

In de 2e minuut gelijk gevaar van de kant van SCE, Luuk plaatst een uitstekende bal op
de vrijstaande Ian, deze schiet de bal maar net over.
In de 3e minuut passt Ian op Merijn, en deze bedenkt zich geen moment, en schiet de
0-1 binnen.  Er volgen een aantal corners op rij, deze worden allemaal genomen door Stefan,
maar geen een bal treft het doel. Het mag duidelijk zijn, dat SCE de bovenliggende partij is. Een ding is duidelijk, het ziet er naar uit dat Olyphia erg snel is in de counter, dus oppassen geblazen voor\
de verdediging.
In de 14e minuut verslikt de keeper van Olyphia zich in de bal en krijgt Luuk de kans op de 0-2
en die maakt hij dan ook. Er wordt geknokt voor elke meter, waarbij de tactische driehoekjes regelmatig op het veld worden gemaakt, met zo nu en dan sublieme momenten.
Een fantastische combinatie tussen Otis en Luuk, de bal komt bij de vrijstaande Merijn,
zonder blikken of blozen wordt de 0-3 binnengeschoten in de 17e minuut.
Even later wordt er een vieze overtreding gemaakt op Natan, deze wordt gewisseld voor Mark.
en zijn broer Lucas maakt plaats voor Melvin.
Achterin staat het heel goed, met Robbie, Koen en Melvin (Natan).
In de 27e minuut wederom een prachtige combinatie tussen Luuk en Merijn.
Even later een vrije trap genomen door Stefan, maar deze bal gaat naast.
Een vrije trap komt van de voeten van Melvin deze bal komt bij de keeper en deze kijkt
om zich heen, en denkt waar blijft die bal, Han denkt ook maar die ziet de bal wel en profiteert
en schiet de 0-4 binnen in de 31e minuut. Niet  veel later passt Mark de bal uitstekend op Merijn,
ja wel hoor Merijn schiet de 0-5 binnen, een ware hattrick.
Dan weer een mooie combi tussen Stefan, Luuk, en Mark , een verdediger van Olyphia schiet
dan bij zijn eigen keeper tegen onderkant van de lat, bal springt terug in het veld, en Luuk
krijgt de bal net niet in het netje Rust 0-5.

In de 4e minuut zowaar een uitbraak van Olyphia, en Tim red ternauwernood. Dan een voorzet van Lucas op Mark, echter Mark kopt in de handen van de keeper. Het is Ian die vanaf de eigen helft de bal subliem voorzet op Luuk. En als vanouds krult Luuk de bal met een lob de 0-6 binnen in de 8e minuut.
En dan zowaar weer een spits van Olyphia die door de verdediging van SCE weet te komen, deze
komr ook oog in oog met Tim, haalt uit, maar Tim weet met zijn vingertoppen het doelpunt te voorkomen een corner rest slechts, maar hier komt niets uit.
Inmiddels zijn we in de 26e minuut aanbeland,  en weer is het Luuk die de 0-7 binnenschiet.
Nog geen halve minuut later sluit Otis zich ook aan bij de schiettent  en deze frommelt doelpunt
Nr 8 binnen de touwen. (ja nu willen we er natuurlijk ook 10 met nog 8 minuten op de teller)
De bal komt dan per ongeluk bij Otis  en ja hoor in de 28e minuut schiet Otis de 0-9 binnen.
En dan weer zo’n fraaie actie  met dit keer in de hoofdrollen Robbie op Han en terug op Robbie
bal komt bij Otis, maar de onderkant van de lat brengt redding voor Olyphia. Ook Ian krijgt
nog een kans, maar dit keer gaat de bal over.
Al met al een lekker compact spelend SCE, waar we trots op kunnen zijn, en waarin iedereen
elkaar het voetbal plezier gunt, fantastisch, mag wel eens gezegd toch.. Eindstand blijft 0-9.
Komende zaterdag tegen Creil thuis. En aangezien Oldemarkt  Oldeholtpade met 4-1 heeft verslagen
staan we nu 6 punten los van de nr 2.


Trouwe supporter 

sc Emmeloord - vv Ruinen 3 - 0 ( 1 - 0 )

Zondag 3e klasser sc Emmeloord heeft vanmiddag goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen vv Ruinen met 3 - 0 te winnen. Door deze overwinning sluipt de ploeg uit Emmeloord naar de 3e plek in de 3e klasse B en klopt het hard op de deur van koploper vv Roden.
De Emmeloorders speelden geen gemakkelijke wedstrijd en wisselden geniale momenten af met onbenullige knullige momenten.
Met name in de 1e helft kregen de gasten uit Ruinen enkele fraaie kansen, maar hield doelman Stefan vd Werf met excellent keeperswerk het team overeind.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werf, Luuk Kappers, Lourens Rasing, Harm van Wieren, Martijn Wielinga, Bjorn Elijzen, Sander Heimens ( Sven Goos ), Guido Vissers, Ronald Kleiker ( Brahim Boundati ), Gokhan Pala ( Kenneth Olaer ) & Gerke Schaap.
Wissels: Sven Goos, Brahim Boundati, Kenneth Olaer & Niels Boomsma
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters

De opstelling van vv Ruinen:
Arne Kijk in de Vegte, Gerwin Sloots, Niek Jan Janvingh, Arno Kreulen, Alwin Dietz, Frank Tissingh, Methijn Pinxterhuis, Arnold Emmink, Dennis Broekman, Anthal Horlings & Jos Kijk in de Vegte
Wissels: Jurjen Kleiker, Roan Sanders & Jan Lubbinge
Trainer: Andre Baas

De scheidsrechter: Dhr. W. Stel

Het was even puzzelen voor Emmeloord trainer Jan Boxum om de juiste poppetjes op hun plek te zetten, want de thuisploeg heeft te kampen met een enorme blessuregolf en miste vandaag maar liefst 5 spelers.
De thuisploeg nam onmiddelijk het intiatief, maar speelde in de beginfase erg aftastend en rommelig.
Normaliter speelt sc Emmeloord altijd technisch verzorgd voetbal met een gedegen opbouw van achteruit, maar nu werd het middenveld geheel overgeslagen. Met diepe lange ballen probeerde men de voorhoedespelers te bereiken om gevaar te creeeren, maar het oogde allemaal erg slordig.
De gasten uit Ruinen roken bloed en voelden dat er wat te halen viel in Emmeloord waardoor er een interessante wedstrijd ontstond.
Beide teams hadden moeite om de bal lang in de ploeg te houden en kwamen er dan in de omschakeling er gevaarlijk uit.
De thuisploeg creeerde een veldoverwicht en met een mooie pass wist Guido Vissers de rechterflank Sander Heimens te bereiken.
Met een mooie voorzet probeerde Sander Heimens de 2e paal te bereiken, maar helaas kon Gokhan Pala niet bij deze bal komen.
In de 15e minuut deed zich de eerste serieuze kans voor toen Gerke Schaap de combinatie zocht met Ronald Kleiker.
Met een flitsende beweging werd de gevaarlijke Sander Heimens bereikt, maar deze speler schoot in kansrijke positie rakelings voorlangs.
In deze fase kreeg sc Emmeloord een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen.
In een verbeten duel wist Gerke Schaap op de achterlijn een corner te forceren die door de cornerspecialist Gokhan Pala voor het doel werd gebracht, maar de kopbal van Ronald Kleiker verdween in het zijnet.
Het geduld van het Emmeloordse publiek werd danig op de proeg gesteld, maar gaandeweg werd het spel steeds beter en verzorgder.
De middenvelders Bjorn Elijzen en Gokhan Pala gingen zich steeds meer met het spel bemoeien, maar werden helaas teveel overgeslagen.
In de 23e minuut kwamen de Emmeloorders uit een schitterende aanval op een 1 - 0 voorsprong.
Het was Gerke Schaap die met een briljante balaanname door de verdediging van Ruinen wist heen te glippen om de bal vervolgens opzij te leggen op de inkomende Sander Heimens.
Oog in oog met Ruinen doelman Arne Kijk in de Vegte scoorde Sander Heimens heel beheerst de 1 - 0 voor sc Emmeloord.
Meteen na de aftrap stormde heel Emmeloord opnieuw naar voren toe en zocht Gokhan Pala de opening door Gerke Schaap te lanceren, maar de poging van Gerke Schaap werd geblokt.
Eventjes later probeerde Gokhan Pala met een steekballetje Harm van Wieren voor de keeper te zetten en ontstond er een gigantische scrimmage voor het doel van Ruinen. In een kluwen van spelers wisten Harm van Wieren en Gokhan Pala niet te profiteren en kon doelman Kijk in Vegte redding brengen.
In de 32e minuut glipte de snelle spits van Ruinen Jos Kijk in de Vegte door de Emmeloordse verdediging en was het even alle hens aan dek.
Het harde schot van Jos Kijk in de Vegte spatte tegen bovenkant lat uiteen.
In deze fase sloop er slordigheid in de Emmeloordse ploeg en wist Ruinen er een aantal keren gevaarlijk uit te komen.
Met een snelle actie was Jos Kijk in de Vegte iedereen te snel af en werd Dennis Broekman vrij voor het Emmeloordse doel aangespeeld, maar met een geweldige reflex ranselde doelman Stefan vd Werf het harde schot uit zijn doel.
Uit de directe tegenstoot had Emmeloord moeten scoren want de doelman van Ruinen was bij een hoge diepe bal helemaal de weg kwijt.
De doelman van Ruinen kwam onbeholpen zijn doel uit en liep onder de bal door waardoor er een gigantische scrimmage ontstond, maar niemand kon hiervan profiteren.
Vlak voor rust kregen de gasten uit Ruinen goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen.
In de 40e minuut veroorzaakte Anthal Horlings met een slim steekballetje enorme paniek in de Emmeloordse verdediging.
In een kluwen van spelers kregen Dennis Broekman en Jos Kijk in de Vegte grote kansen om te scoren, maar in deze flipperkast situatie bleef doelman Stefan vd Werf met een paar fabuleuze reddingen overeind.
In de 44e minuut dook Jos Kijk in de Vegte opnieuw op bij de 2e paal om vervolgens snoeihard uit te halen, maar wederom Emmeloord doelman Stefan vd Werf bracht redding.
Met een 1 - 0 voorsprong werd de rust gehaald.

In de 2e helft stond het organisatorisch beter bij sc Emmeloord en straalde het team veel meer rust en overzicht uit.
De middenvelders werden nu meer bij het spel betrokken waardoor het voetballend vermogen beter werd benut.
De gasten uit Ruinen probeerden met diepe ballen gevaar te creeeren.
In de 50e minuut stond doelman Stefan vd Werf op de goede plek om een kopbal van Jurjen Kleiker onschadelijk te maken.
Gaandeweg kreeg sc Emmeloord steeds meer controle over deze wedstrijd en nam het in de 59e minuut een 2 - 0 voorsprong.
Hier ging een schitterende aanval aan vooraf die werd ingeleid door middenvelder Gokhan Pala.
Met een subtiel steekballetje stuurde Gokhan Pala iedereen het bos in waarna Sander Heimens in een flitsende beweging de bal voor het doel wist te brengen waar Gerke Schaap kon afronden voor de 2 - 0.
Emmeloordtrainer Jan Boxum bracht nummer 12 Brahim Boundati voor Ronald Kleiker en Emmeloord zocht nu spontaan de aanval.
De gasten uit Ruinen kregen nog een goede mogelijkheid in de counter, maar in 2 instanties vond Ruinen speler Jurjen Kleiker de doelman van Emmeloord op zijn weg.
In de 65e minuut  had Gokhan Pala iets heel moois in zijn gedachten toen hij de doelman van Ruinen iets te ver voor zijn doel zag staan, maar zijn lobje van grote afstand zeilde rakelings over.
Invaller Brahim Boundati is een echte technische voetballer die met verrassende actie's uit het niets kan toeslaan.
Ruinen verdediger Niek Jan Janvingh kan hier over meepraten want hij verkeek zich op een hoge bal waarna Brahim Boundati hem zomaar de bal kon ontfutselen om met mooie passeerbewegingen daarna een corner te forceren.
In deze periode kreeg Emmeloord een aantal corners te nemen en werd Ruinen helemaal teruggedrongen.
Een ziedend schot van Guido Vissers zeilde rakelings naast het doel, maar de omsingeling hield aan.
In de 88e minuut werd het publiek op een onvergetelijke toetje getracteerd.
Met een flitsende eentwee tussen Gokhan Pala en Gerke Schaap werd de verdediging van Ruinen ontmanteld en uiteen gespeeld.
Emmeloord spits Gerke Schaap werd vrij voor de doelman gezet, maar had het vizier niet op scherp staan. Zijn inzet ketste via de paal terug in het veld waarna Gokhan Pala in de rebound kon afdrukken voor de 3 - 0.
Het leverde Gokhan Pala meteen een publiekswissel met een luid applaus op, maar hij werd niet de man van deze wedstrijd.
Deze titel ging zeer terecht naar Emmeloord doelman Stefan vd Werf die met enkele fraaie reddingen zijn team overeind hield.

Volgende week speelt sc Emmeloord een belangrijke uitwedstrijd tegen de huidige nummer 2 vv Zuidwolde. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.
sc Emmeloord is naar de 3e plek gestegen en heeft nu 15 punten uit 8 wedstrijden met een doelsaldo van 20 voor en 13 tegen.

Over 2 weken speelt sc Emmeloord weer een thuiswedstrijd tegen De Blesse en dan is deze verslaggever er ook weer bij.

Verslaggever: Klaas Huisman.





SCE F1 Tollebeek F1

Je hebt van die wedstrijden waar je naar uitkijkt , zaterdag was er weer eens een.
De F1 moest aantreden tegen de koploper Tollebeek
Een ploeg die ons had uitgeschakeld in de beker.
Tijd voor revanche dus.
Bij de peptalk in de kleedkamer zag je het al, de mannen zouden ervoor gaan
En dat was ook wel te zien  in het veld er werd geknokt voor elke bal en de spelers hielpen elkaar
Het was ook echt alle hens aan dek Tollebeek begon veel sterker met lange ballen werden de voorwaartse aangespeeld sterke lange mannen maar Koen Mathijn Tamas en Jeremiah  raakten daar schijnbaar niet van onder de indruk want verdedigend stond het weer als een huis
En zo als elke team dat in het linkerrijtje wil meedraaien moet je ook een betrouwbare sluitpost hebben.
En die hebben we! Remco steeg vandaag boven zichzelf uit misschien kwam het door de aanvoerdersband maar er ging geen bal in door geweldige reddingen  hield hij zijn doel schoon,
Ook onze aanvallers hadden het zwaar doordat het moeilijk was voor de verdedigers om door te komen werden er niet zoveel kansen als normaal gecreëerd
Toch was het SCE dat op voorsprong kwam  na 10 minuten haalde Ibrahim verwoestend uit de goalie van Tollebeek had hier geen antwoord op 1-0

Na rust was het beeld niet veel anders SCE moest hard werken om de aanvallen van Tollebeek af te slaan en kwam niet zo makkelijk voor de goal van de tegenstander.
Het was mega spannend Nassim zijn inzet ging net naast maar aan de andere kant waren er ook weer kansen voor Tollebeek.
Toch was het SCE dat weer scoorde weer Ibrahim die met een bekeken schot in de hoek de 2-0 maakte.
Vlak voor tijd maakte Nick de derde op mooi aangeven van Wouter.
Een 3-0 overwinning een resultaat waar we best trots op mogen zijn
Met nog drie wedstrijden te gaan draaien we nog mooi mee in de top drie.
De F1 heeft laten zien dat ze steeds beter worden dat beloofd wat voor de toekomst.

wedstrijd verslag Zondag 3 november 2013 Emmeloord 5 - Alcides 5 6-0

Vandaag gaan we er voor zorgen dat de vieze smaak van de 5-1 nederlaag tegen Emmeloord 6 weggepoetst gaat worden.
Er is donderdag echt hard getraind.
We hadden de coopertest.
Dat is 12 minuten om het veld rennen en de afstand is dan bepalend voor de conditie.
Mo van Greidanus was werkelijk zeer goed.

Mo - in 11,3 min = 3040 meter = 16,11 km p uur

farid in 12 min = 3040 meter = 15,2 km p uur
bekir in 12 min = 3040 meter = 15,2 km p uur
Bilal  in 12 min= 2945 meter = 14,72 km p uur
Mootje in 12 min=2470 mtr = 12,35 km p uur
Riduan in 12 min = 1900 meter = 9,5 km p uur
marcel in 12 min = 1900 meter = 9,5 km p uur
suber in 12 min = 1520 meter = 7,6 km p uur


Vandaag was van het begin af aan te zien dat we ons schaamden voor het resultaat tot nu toe.
We tikten en lieten de tegenstanders lopen.
We begonnen met onze topscoorder Karim, maar die was er na 5 minuten al uit en toen tien minuten daarna ook Peter met de zelfde blessure
het veld moest ruimen voelde je bij het massaal aanwezige publiek het gevoel komen of dit nu wel goed zou komen.
Daniel die de eerste 10 minuten al sterk vlagde viel echter zeer goed is en zette direct achter alles naar zijn hand.

Het was wel Alcides die de eerste echte (dot) van een kans kreeg, maar gelukkig ging de bal er niet in en redde Riaz knap.

In de 25e minuut was het echter Nabil die voor ons de score opende met een fraai doelpunt. 1-0

In de 26e minuut pikte Farid de bal op en begon aan een van zijn rushes.
Ik schat dat hij zeker een man of 6 passeerde en vanuit een werkelijk onmogelijke hoek prikte hij de bal er netjes in. 2-0

in de 30e minuut gaf nabil een lekkere voorzet op Ridouan en die schoot de bal knap binnen 3-0

We hebben hier gelijk twee spelers die een nieuwe norm hebben geïntroduceerd.
Ze roepen al voor de bal bij ze is heel hard….. gaaf man… knappe bal…. en daarna was de een te laat met koppen en
de ander liet de knappe bal over zich heen stuiteren.
We hebben dit later besproken en we blijven bij de gewoonte om achteraf een duim te geven, maar niet meer op voorhand.,….
dat werkt toch niet..

Het was Riduan die in de 45 e minuut de bal lekker raakte en hem achter de keeper van Alcides schoot. 4-0

De tweede helft hadden we wind tegen en de zelfde elf van de eerste helft moesten ook de tweede helft doen omdat er geen wissels meer waren.

Het was al fijn dat Billal voor ons wilde grensrechteren en dat deed hij prima.
De hele tweede helft bleven we lekker de bal rond spelen en op een paar kleine kansjes na heeft Alcides geen echte kansen gekregen.

na 22 minuten in de tweede helft Scoorde Nabil de 5-0
Na afloop is hier nog even over gesproken.
Farid wilde de assist claimen.
Maar iedereen dacht dat het een schot was die naast ging en waardoor Nabil hem er in kon tikken.

Zeker is dat we in de tweede helft het niet echt mee hadden zitten.
Ik denk dat we zeker 8 keer de lat en de beide palen hebben getroffen.

Omstreeks de 40e tot de 45e minuut kreeg Nabil 3 zeer echt ongelofelijke mooie  doelkansen.
We zagen hem twee maal de ballet act de stervende zwaan opvoeren en vergat steeds de bal
achter de doelman te schieten en deze kansen stierven dan ook in alle schoonheid.

Doch edoch in de 45e minuut jaste hij raak en schoot de verlossende 6-0 binnen….

Klasse mannen……

man of the match…….. Nabil met 3 doelpunten is vandaag mijn man of the match….. maar Daniel volgde hem op de voet.

Donderdag is er ook weer trainen,,,,,,,

Karim, Nabil, Riaz hebben al gevraagd of ze ook de  Coopertest mogen lopen….we houden u op de hoogte..
,

De strafschopnemer..
Mo Lamrini is aangesteld als strafschoppen nemer.
Ook vandaag geen strafschop tijdens de wedstrijd……




seizoen 2013/2014
Topscoorder

Karim              7 
Adil                  6
Nabil                5
Mo Lamrini       3
Mo                   3
Hassan             2
Farid                3
Ridouan           2