Competitie kampioenswedstrijd wedstrijd SCE B1 - Flevo Boys B3 zaterdag 28 maart 2015


KAMPIOENSWEDSTRIJD:

Competitiewedstrijd SCE B1 - Flevo Boys B3  Zaterdag 28 maart 2015


Het is wat, doordat vorige week Urk verloor van Tollebeek en SCE won van VWC, zou vandaag bij een overwinning op Flevo Boys het kampioenschap al binnen zijn, en dat 3 a 4 wedstrijden voor het eind van de competitie, maar goed dan moest er eerst wel gewonnen worden van de naaste concurrent Flevo Boys B3.

De opstelling vandaag:      Tim, Jason, Chris en Koen, Ian
                                               Lucas, Mark, Roy, Luuk
                                               Robin, Stefan

In de wissel:                         Natan, Mike, Merijn, Niels, Iwan en Han


De eerste actie komt van SCE een bal van Ian komt bij Luuk deze speelt de bal door op Robin, deze haalt uit, maar schiet ver over.
Een FB spits geeft Chris een duw, waardoor hij op de omheining klapt, op dat moment kan hij nog even verder. De verdediging van SCE laat een aanvaller van FB glippen, deze kan vrij schieten, maar vanaf de paal gaat de bal net naast doel, op dat moment zijn er 10 minuten gespeeld. In de 14e minuut krijgt SCE zijn eerste corner. Via Luuk komt de bal bij Jason en via verdediger FB krijgt SCE nieuwe corner.
Deze bal komt bij Mark hij schiet, de bal wordt nog net geblokt. In de 16e minuut moet Chris dan toch het veld verlaten, hij is te duizelig om verder te gaan en Natan neemt zijn plaats in. Dan zijn we in de 23e minuut aangekomen, Uit een kluts situatie kan de spits van FB de bal meenemen, hij legt de bal goed af op een medespits  en simpel schiet FB de 0-1 binnen, ja dit was een dreun voor SCE.
Roy wordt neergelegd een vrije trap volgt voor SCE. Lucas neemt de vrije trap en probeert rechtstreeks de bal te schieten, maar deze bal gaat over.  Roy geeft in de vervolgactie de bal op Luuk deze schiet, maar de bal gaat over. (Roy had je best zelf kunnen proberen). Het is weer de nr 7 van FB die Natan simpel passeert en komt tot een gevaarlijk schot, gelukkig geen tweede doelpunt tegen. Het valt allemaal nog niet mee, het tempo moet omhoog, maar nu nog de manier vinden. In de 30e minuut wisselen Natan en Jason van positie, maar ook Jason heeft moeite met de FB spits. En dan weer een vergissing in de verdediging van SCE, de bal zou zo het doel in kunnen gaan, maar gelukkig gebeurde het niet, een corner blijft over voor FB. Vlak voor rust nog even een mooie combinatie tussen Stefan, Robin en Luuk, een corner volgt nog voor SCE,  Mark krijgt dan nog een grote kans op de gelijkmaker de keeper van FB kan de bal nog net wegslaan, jammer maar de ruststand blijft 0-1.

2e Helft.
               
Stefan Jason en Natan gaan eruit, Niels Iwan en Merijn erin.
Gelijk in de 2e helft krijgt SCE een goeie mogelijkheid, maar de keeper blokt de bal nog net.
Niels zet een speler van FB aan de kant, en krijgt vrije trap tegen, Ian schiet de bal verkeerd weg, en de bal komt bij speler van FB, gelukkig pakt Tim de bal.
Binnen 1 minuut een vrije trap naar handsbal voor FB Tim vangt de bal even later nog een kans voor FB deze vliegt over het doel. In de 6e minuut neemt een spits van FB de bal mee, Tim weet de bal in eerste instantie te keren, maar in 2e instantie gaat de bal toch in het doel van SCE de stand jammerlijk maar echt waar is 0-2. Een ware domper. Dan een beste uitbraak van Merijn die de bal via de keeper tot corner weet te verwerken., echter komt geen doelpunt uit voort. In de 11e minuut wordt de bal aangespeeld tot bij Robin de keeper van FB lijkt de bal te hebben maar verslikt zich, Robin profiteert en daar is de 1-2. Ik weet niet wat er opeens gebeurde, maar het tempo en de druk worden ineens opgevoerd. Dan is het Iwan die de bal meeneemt , krijgt deze echter niet onder controle, een heel gedoe bij het doel van FB maar de gelijkmaker blijft uit. Een prachtige aanspeelbal van Lucas komt bij Merijn, via de keeper krijgt SCE weer een corner, Merijn neemt deze keer: komt geen doelpunt uit.
Dan vlak voor het 16 mtr gebied maakt Koen een nuttige overtreding op een spits van FB, maar deze bal gaat via verdediging van SCE over. Uit de daaropvolgende corner komt geen grotere narigheid.
Weer een prachtige voorzet van Lucas op Iwan, deze komt bijna tot een doelpunt, hij schiet te zacht en de keeper vangt simpel (deze had beter afgegeven kunnen worden). In de 25e minuut komt Han voor Luuk  Even later komt een spits van FB eruit en passeert de volledige verdediging  en het is Tim die op formidabele wijze de 1-3 weet te voorkomen. Inmiddels aan de andere kant, zien we dat Joris te ver uit zijn doel komt, Iwan denkt te profiteren, maar komt niet tot een beslissend schot De druk wordt groter
Mark neemt een vrije trap vlak voor penaltygebied van FB, maar de keeper vangt de bal.
Mike komt erin, Roy gaat eruit. Inmiddels zijn we aangekomen in de 32e minuut,  er gaat een lange bal naar voren en dan gaat het erom wie is er eerder de keeper of Iwan , het is Iwan die the battle wint, want hij schiet de 2-2 binnen goed gedaan jochie. Nu nog 8 minuten te gaan er zal wel veel tijd bijkomen, want het aantal overtredingen is niet misselijk.  Koen gebruikt weer de vrije trap naar voren, Han komt in balbezit, schiet maar de bal gaat naast. Nog 3 officiele minuten, FB moet toch onder de indruk zijn, want de druk van SCE is nu wel erg groot . Een verdediger van FB schiet uit pure wanhoop de bal tot ingooi. Jason krijgt de bal aangespeeld en komt tot schot de keeper weet de bal nog net weg te stompen. Een corner genomen door Mike komt bij Merijn en zeer slim rustig en doordacht prikt Merijn in de 40e minuut de bal erin en door al dat knokken staan we op 3-2, de landstitel is bijna binnen.
In de 42e minuut krijgt FB nog een ingooi ,de bal komt tot de achterlijn en dat was het.
Dan zijn we in de 44e en 45e minuut, Koen moet nog even flink aan de bak en weet nog net de 3-3 te voorkomen. In de 47e minuut is het bijna Han die de 4-2 er in schiet maar de keeper FB vangt.
En dan en dan en dan, is het minuut 48 de scheidsrechter blaast op zijn fluit. En de overwinning is een feit, met een fantastische inzet, druk in de 2e helft is het B1 dan toch gelukt de overwinning uit het vuur te slepen, fantastisch een zeer enerverende wedstrijd, maar het kampioenschap is daar, de champagne ontbrak natuurlijk niet, en met wat voor ontspannen gevoel kunnen we a.s vrijdag afreizen naar Duitsland voor het internationale toernooi. Sjapo mannen van harte gefeliciteerd, tot vrijdag.
Een terechte kampioen dat kunnen we rustig stellen.

Trouwe supporter

Verslag Velocitas 1897 - sc Emmeloord

Op deze donkere regenachtige zondag kleurt de hemel plotseling weer blauw voor het getergde sc Emmeloord. Door een 0 - 3 overwinning op rode lantaarndrager Velocitas heeft sc Emmeloord weer aansluiting gekregen met de subtop.
In een zenuwslopende wedstrijd moesten de Blauwen diep gaan om pas in de slotfase afstand te kunnen nemen van het dappere Velocitas 1897.
De Emmeloorders lieten in de eerste helft enkele grote kansen liggen waardoor Velocitas lange tijd op een stuntje mocht hopen.
In de tweede helft worstelde het team met zichzelf en kreeg ook Velocitas mogelijkheden om sc Emmeloord dieper in het moeras te duwen.
De trouwe blauwe supporters trotseerden de storm, wind en regen en moesten tot de slotfase wachten op de verlossende ontknoping.
Toen in de 82e minuut Abdul Boundati met een prachtig geplaatst schot sc Emmeloord op voorsprong had gebracht volgde er een totale ontlading in het Blauwe kamp.
In een mum van tijd liepen de polderbewoners via Gerke Schaap en Sander Heimens uit naar een bevrijdende 0 - 3 overwinning.
Hieronder volgt het verslag over: het gastvrije dappere Velocitas, nostalgisch stadspark, rommelige beginfase, gemiste kansen, talentvolle B1 junioren, de rode kaart en een bevrijdende ontknoping.

De opstelling van Velocitas 1897:
Alex van Stralendorff, Ronit Jalimsing, Raymond Sibers, Erik Werksma ( 25e Mauro Pilia ), Job-Jan Ten Horn, Nigel Fecunda, Jomaro Kelwulan ( 55e Ronald Homan ), Mustafe Ahmed, Jordao Nuruwe, Urvin Mathilda & Dani Turdo.
Wissels: Ronald Homan, Hovhannes Sarkisov, Mauro Pilia & Feike Spoor.
Rode kaart: Urvin Mathilda
Trainers: Geert Haak & Chris de Koe
Teammanager: Roel Kok
Overige staf: Bram Versprille
Assistent scheidsrechter: Dhr. L.R. de Groot

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Sven Goos ( 46e Denny vd Zee ), Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Laurens Rasing ( 75e Bastian Tabak ), Harm van Wieren, Gerke Schaap, Abdul Boundati, Ronald Kleiker ( 46e Sjors Hendrikse ), Gokhan Pala & Sander Heimens.
Wissels: Denny vd Zee, Sjors Hendrikse & Bastian Tabak.
Gele kaart: Sander Heimens
Geblesseerd: Brahim Boundati
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De scheidrechter: Dhr. W. Horst.
Toeschouwers: 50

In het nostalgische Groningse stadspark proef je de indrukwekkende geschiedenis van het historische Velocitas 1897.
De kantine leek wel een voetbalmuseum met oude elftalfoto's, bekers en allerlei attributen uit een vervlogen verleden.
Na een uitermate gastvrij ontvangst begonnen beide teams aan de warming up. Het hoofdveld van Velocitas was vanwege de regen afgekeurd waardoor er werd uitgeweken naar het kunstgras op veld 2.
Bij sc Emmeloord stond na een lange periode van afwezigheid doelman Stefan vd Werff weer onder de lat.
Bij Velocitas stond de 42 jarige veteraan Erik Werksma in de basis en mochten ook de jonge talenten Jomaro Kelwulan en Jordao Nuruwe in de basis beginnen. Op de bank zaten de talentvolle B1 junioren Feike Spoor en Mauro Pilla bij de Groningers.

De Emmeloorders begonnen zenuwachtig en angstig aan het duel waarbij doelman Stefan vd Werff attent reageerde op een te zachte terugspeelbal.
In deze rommelige beginfase grossierde sc Emmeloord in veelvuldig balverlies en was het zoekende naar de juiste openingen.
Thuisploeg Velocitas had niets te verliezen en zocht spontaan de aanval.
Het leverde meteen een paar kansjes op voor Ahmed Mustafe en Jordao Nuruwe waarbij doelman Stefan vd Werff meteen in actie moest komen.
Een buitenspeldoelpunt van Velocitas werd terecht afgekeurd, maar de toon was hiermee meteen gezet.

In de 10e minuut deed zich de eerste kans voor sc Emmeloord voor, maar Abdul Boundati vergat om de trekker over te halen en vond Velocitas doelman Alex van Stralendorff op zijn weg.
Gaandeweg nam sc Emmeloord het intiatief over en creeerde het een veldoverwicht, maar in de snelle counter bleef ook Velocitas gevaarlijk.
Met name spelbepaler Mustafe Ahmed zorgde voor veel dreiging in de snelle omschakeling.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Dani Turdo en Nigel Fecunda van het scoren te houden.
In de 25e minuut was de accu leeg bij Velocitas veteraan Erik Werksma en kwam het 16 jarige talent Mauro Pilia voor hem in de ploeg.
Halverwege de eerste helft kreeg sc Emmeloord een paar grote kansen om op voorsprong te komen, maar Abdul Boundati, Sander Heimens en Gerke Schaap vonden Velocitas doelman Alex van Stralendorff op hun weg.
Een mooie pogingen van Gerke Schaap en Sander Heimens gingen voorlangs.
Vlak voor rust leverde goed doorzetten van Ronald Kleiker een mooie kans op voor Gerke Schaap, maar buiten bereik van de doelman werd zijn inzet ternauwernood geblokt.
In de 44e minuut werd een voorzet van Abdul Boundati naastgekopt door Harm van Wieren. Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman deed wat omzettingen en bracht Denny vd Zee en Sjors Hendrikse in de ploeg voor Sven Goos en Ronald Kleiker.
De tweede helft was amper begonnen of de thuisploeg kreeg een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen.
Met een snelle actie was Dani Turdo iedereen te snel af, maar zijn voorzet was niet aan Nigel Fecunda besteed.
Uit de directe tegenstoot glipte Sander Heimens door de Groningse verdediging, maar zijn voorzet werd door doelman Alex van Stralendorff onschadelijk gemaakt.
Het spel golfde op en neer waarbij beide teams de lange bal hanteerden.
In de 52e minuut kreeg Velocitas speler Dani Turdo het weer op zijn heupen door met een steekballetje Mauro Pilia in stelling te brengen.
Iedereen hield zijn adem in, maar doelman Stefan vd Werff greep net op tijd in om deze grillige jeugdspeler van het scoren te houden.
Tot aan de 70e minuut kabbelde deze wedstrijd zich voort en werd het spel er niet beter op. De Emmeloorders hadden het meeste balbezit, maar konden geen vat krijgen op het dappere strijdende Velocitas.
Zodra Mustafe Ahmed aan de bal kwam gingen alle alarmbellen rinkelen bij de Emmeloorders, maar onder aanvoering van Maarten Ebbers, Harm van Wieren en Wouter vd Velde gaf de verdediging weinig meer weg.
In de 70e minuut ontsnapte Gerke Schaap aan zijn bewakers en lag hij op volle snelheid richting het Groningse doel.
Bij Velocitas trok verdediger Urvin Mathilda aan de noodrem door Gerke Schaap op randje strafschopgebied onderuit te halen.
Het leverde Urvin Mathilda een direct rode kaart op waardoor Velocitas met 10 man verder moesten.
De vrije trap van Gerke Schaap werd met een prachtige duik door Velocitas doelman Alex van Stralendorff tot corner verwerkt.
Vanaf dit moment was het eenrichtingsverkeer en probeerde sc Emmeloord de wedstrijd te beslissen.
Pogingen van Gokhan Pala en Sjors Hendrikse werden geblokt en een kopbal van Gerke Schaap werd fraai gepareerd door de doelman van Velocitas.
Het doelpunt bleef maar uit waardoor de supporters er niet gerust op waren. In de snelle counter kreeg Velocitas ook nog twee goede mogelijkheden waarbij Mustafe Ahmed en Jordao Nuruwe werden gestuit door doelman Stefan vd Werff.
In de 82e minuut viel de beslissing toen vanaf randje strafschopgebied Abdul Boundati de bal met uiterste precisie strak in de hoek wist te plaatsen voor de verlossende 0 - 1 voorsprong.
Dit doelpunt zorgde voor een enorme ontlading in het blauwe kamp.
De stadionomroeper kon het ineens niet meer bijhouden want uit een voorzet van Sander Heimens scoorde Gerke Schaap met een intikker de 0 - 2 voor sc Emmeloord in de 83e minuut.
In de 90e minuut was het slotakkoord voor Sander Heimens door met een geweldige pegel de bal snoeihard en hoog in het doel te schieten voor de uiteindelijke 0 - 3 eindstand.
De man of the match is gekozen door de blauwe supporters!
Man of the match: Maarten Ebbers.

Deze 0 - 3 overwinning zorgde voor een uitbundige sfeer in het Emmeloordse kamp waardoor alle supporters opgelucht in de bus konden stappen voor de lange terugreis richting de polder.
Volgende week is sc Emmeloord vrij, maar op zondag 12 April speelt het een thuiswedstrijd tegen de nieuwe koploper vv Heerenveen.
Door de verrassende uitslagen blijft het ongekend spannend in de tweede klasse K.

Hieronder alle overige uitslagen in de tweede Klasse K:
ONB Drachten - GRC Groningen 1 - 0
LAC Frisia 1883 - Groninger Boys 5 - 1
LSC 1890 Sneek - GAVC Grouw 4 - 1
vv Heerenveen - GSAVV Forward 3 - 2
MKV'29 Leeuwarden - sv Olyphia 2 - 3
Sint Annaparochie - FC Wolvega AFG.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Flevoboys F5 - SCE F2

21 maart 2015
Vandaag weer een uitwedstrijd tegen Flevoboys. De hele ochtend had het flink geregend, dus het gras was lekker nat en modderig. Gelukkig was het om 12.00 uur droog en ging de wedstrijd van start.
De jongens van Flevoboys waren lekker fel aan het spelen. Binnen 5 minuten stond het al 3-0. Kars zorgde ervoor dat die akelige 0 verdween. Het spel raakte even meer in balans. Maar Flevoboys nam vandaag duidelijk de leiding. Tijdens de rust stond het 7-1.
Kees sprak de jongens en Fleur wat moed in om de tweede helft positief in te gaan.
Daan wist nog een doelpunt te maken en Ajoep nog een in de laatste minuut.
Eindstand 12-3.
Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.👍

SV Marknesse F3 - SC Emmeloord F3


Zaterdag 28 maart 2015

Kijkend naar de ranglijst zou de wedstrijd tegen Marknesse wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. Emmeloord stond drie punten voor op Marknesse, een team dat vorig seizoen gewaagd was aan Emmeloord. Het weer zou in ieder geval geen roet in het eten kunnen gooien voor een goede uitslag want met een waterig zonnetje en weinig wind was het best aangenaam. Het team had er in ieder geval veel zin in getuige het grote enthousiasme tijdens de warming up en de vele praatjes tijdens de reis naar Marknesse.

Om vijf over tien floot de scheidsrechter af voor het begin van de wedstrijd. Meteen was het Emmeloord die de aanval zocht en met goede voorzetten van Bassim en Sverre was het na enkele minuten al bijna 1-0. Na dit bijna doelpunt voor Emmeloord was de defensie van Marknesse wakker geworden. Gedurende de volgende zeven minuten werd na een zestal gevaarlijke schoten op doel door Alban, Sverre en Bassim bijna dit eerste zo belangrijke doelpunt gemaakt.  In de achtste minuut gebeurde dit echter wel. Uit een strak genomen corner door Nick schoot Alban de bal fraai in het doel. Hierna leek de verdediging van Marknesse gebroken want nauwelijks had de scheidsrechter de wedstrijd hervat of de bal werd na enkele fraaie gevechten op het middenveld veroverd en zo kon Sverre na een fraaie rush een mooie assist geven op Alban die zijn tweede doelpunt kon maken. Na dit doelpunt leek Emmeloord het wat rustiger aan te doen en kreeg Marknesse gedurende zeven minuten een drietal mogelijkheden op een doelpunt. Echter door goed keeperswerk van Janitha kon een doelpunt worden voorkomen. De eerste helft werd gelukkig voor Emmeloord goed afgesloten doordat een fraaie voorzet van Sverre mooi kon worden ingeschoten door Alban die hiermee een hattrick achter zijn naam kon schrijven.

De tweede helft kwam Marknesse er niet veel meer aan te pas en was Emmeloord voornamelijk op de helft te vinden van Marknesse. Met fraai voetbal en goed samenspel werd het in de 23ste minuut 4-0 door Sybren na een goede voorzet van Nick. Hierna werd het na enkele goede schoten op doel door Sverre en Alban bijna 5-0. Het was echter Bassim die na enkele fraaie acties door het veroveren van de bal voor het doel het vijfde en zesde doelpunt maakte binnen een tweetal minuten tijd. Uiteindelijk werd het in de volgende twee minuten ook nog het zevende en achtste doelpunt gemaakt door Emmeloord. De laatste vijf minuten was de wedstrijd aardig in evenwicht en hadden beide teams nog enkele goed kansen op een doelpunt.

Al met al was het een mooie wedstrijd met fraai voetbal door goed samenspel, fraaie rushes, goed verdedigingswerk en tot slot goed keeperswerk. Iets wat volgens mijn bescheiden mening niet alleen komt door het talent van onze keepster als wel door de speciale keeperstrainingen die de afgelopen weken zijn gegeven. Tot slot rest de vraag wie dit elftal nog gaat verslaan de komende maanden.

Verslag wedstrijd SCE E3- Delfstrahuizen E1 op 28 maart 2015.

De voetballers van SCE E3 weten de spanning er steeds in te houden voor het publiek, wat begon het weer spannend.
Alle spelers waren aanwezig, Sophie en Sam begonnen in de wissel.
Wouter begon meteen met een snelle aanval , maar deze mislukte. Al snel volgde er een actie van Noah en via Wouter werd het snel 1-0….top!!! Er waren vele corners die genomen werden door Ibrahim en Sam. Helaas kwam de 1-1….jammer!  Daarna werd het even erg spannend, want Delfstrahuizen scoorde bijna de 1-2….hoop gedoe voor het doel, maar Sophie trapte de bal hard weg voor de doellijn, geweldig! Bij de rust was de stand 1-1….tijd voor een peptalk, drinken en een stroopwafel.
Vlak na rust was er weer een snelle aanval van Delfstrahuizen , maar Jeremiah wist het te voorkomen met een mooie redding. Helaas was er vlak daarna een blessure van Wouter.
 Er volgde een mooie actie van Sam naar Nick, maar net naast. Toen een actie van Sophie naar Nick….weer naast. Dan maar van Ibrahim naar Nick….weer naast. Wat houden we het weer spannend! Via een corner van Ibrahim, kopte Romeo bijna de bal in, mooi! En dan eindelijk kwam de verlossende 2-1….Sophie had een mooi schot, deze miste net, maar Nick maakte hem mooi af. Hoera! Esther (moeder van Sophie was zo enthousiast met juichen dat ook zij geblesseerd raakte in de dug out ;  ) 
Tamas stond weer heerlijk te verdedigen, heeft heel wat ballen weggewerkt. Top. De 3-1 hing in de lucht en jawel…Romeo kwam mooi langs de lijn met de bal en kon bijna tot aan het doel lopen, zijn schot kwam in het doel via een speler van Delfstrahuizen  3-1….de toeschouwers konden weer iets opgeluchter adem halen. Ibrahim maakte tenslotte nog een mooie 4-1 met zijn linkerbeen.
Helaas kwam Sophie er niet helemaal ongeschonden uit. Een hele pijnlijke enkel, maakte dat ze van het veld gedragen moest worden. Beterschap, Sophie.
Het was weer een leuke wedstrijd! Voor de toeschouwers is het wel leuk als jullie het niet zo lang spannend houden hoor ; ) Jullie hebben top gespeeld, ondanks dat niet iedereen helemaal fit was.
Groetjes Debbie en Sam Smits

Vriendinnen Voetbaldagen

Ook dit jaar organiseert SC Emmeloord de vriendinnen voetbaldagen.
Op 3 data is er de mogelijkheid om mee te trainen. Je leert de teams kennen, krijgt een leuke training, en misschien vind je het dan zo leuk dat je bij ons komt voetballen!
Jong of oud maakt niet uit. We bieden teams aan in 3 leeftijdscategorieën:
  • meisjes tot 18 jaar
  • 18-jaar en ouder
  • 30+ recreanten

SCE B1 Kampioen


SC Emmeloord B1 is in een krankzinnige wedstrijd kampioen geworden van de 2e klasse.

Flevo Boys B3 gaf goed partij en deed er alles aan het kampioenschap van SCE B1 uit te stellen. 
Dit leidde ook tot een verdiende 0-2 voorsprong voor de Rood-Witten.
Wat er in de 2e helft gebeurde hield niemand meer voor mogelijk. 
SC Emmeloord B1 zette volle bak druk en Flevo Boys werd vrij sterk teruggedrongen.
De 2-1 viel al vrij snel. Flevo Boys kon alleen nog maar tegenhouden en raakte in paniek.
SC Emmeloord B1 bleef volle bak aanvallen en de 2-2 viel een kwartier voor tijd.
Toen werd er nog extra druk gezegd op het doel van Flevo Boys en 5 minuten voor tijd viel de 3-2.

SC Emmeloord B1 is dus de kampioen van de 2e klasse. Na een goed seizoen, waarin veel wedstrijden gedomineerd werden, is het pleit nu beslecht. Urk, Flevo Boys en Emmeloord waren flink aan elkaar gewaagd, maar het beste team van deze 3 was toch wel SC Emmeloord B1.

Volgend jaar naar de 1e klasse!

VENO F4-SC EMMELOORD F4

Het is vrijdagavond, paniek in de groepsapp. Twee afmeldingen ivm ziekte thiemo en damian zijn er niet bij zaterdag voor de wedstrijd tegen veno uit vollenhove. Gelukkig wil gijs, die normaal keeper is bij de f1 wel meedoen, maar wel als voetballer, want ook f4 heeft een zeer goede keepster genaamd NOA.  Dus met 6 man en 1 vrouw vertrekken we richting vollenhove om daar drie punten op te halen. Het waait wel erg hard, maar het weer is beter dan vorige week toen het in lemmer regende waaide en heel koud was.Het begin is voor veno, emmeloord is nog niet helemaal wakker. en komt dan ook met 1-0 achter door een klein foutje achterin.
Coach Milan ( die een zware nacht achter de rug had) zette gelijk de puntjes op de i, en vanaf dat moment was er maar 1 ploeg die het meeste recht had op de overwinning, en dat was f4. De ene aanval was nog mooier als de ander, en de achterstand werd snel teniet gedaan. Binnen twintig minuten was de 1-0 achterstand in een 1-3 voorsprong omgetoverd, door een geweldige hattrick door jullian
( hattrick betekent 3x achter elkaar scoren). Na de rust denderde f4 door, achterin werd er niks weggegeven door Ramon (de tank) en gastspeler gijs en een zeer goed keepende noa. Jur en Milan heersten over het middenveld en jullian en jayden deden het als spitsenduo geweldig. De eindstand werd op een klinkende 1-6  gezet door goals van milan2x en jayden 1x. Een hele mooie wedstrijd gezien met mooi en leuk voetbal n hele mooie goals. Volgende week de topper, want dan spelen we tegen lemmer. Bij winst nemen we de koppositie over van dat zelfde Lemmer dus komt allen kijken deze gasten verdienen het om veel publiek te hebben.

SCE F2 - Creil F1

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Creil F1. Beide ploegen hebben even veel punten dus het beloofd een spannende pot.
Vorige week hadden we dik verloren dus iedereen was gebrand op de overwinning.
Helaas was Lucas vandaag afwezig (ziek).
Creil nam meteen het initiatief in de wedstrijd en was een paar keer gevaarlijk.
10 de minuut uitbraak SCE via Marijn, maar helaas ging de bal er niet in.
Creil komt eruit en maakt de 0-1. In de 13de minuut snelle counter van SCE, Daan schiet via de keeper de 1-1 binnen.
Hierna houdt SCE goed druk en komt Creil er niet meer uit.
F2 creëert een aantal kansen, Timo goed schot op de goal en Ajoep op de paal en een bal op de lat (pech).
Opslag van rust slaat F2 toe, prachtig samen spel resulteert in de 2-1 voorsprong.
Doelpuntenmaker is Ajoep.
Rust.
De eerste de beste aanval na rust is het meteen raak!
Wederom doelpunt gemaakt door Ajoep.
Rest van de tweede helft gaat het gelijk op en maakt Daan nog de 4-1.
Einde wedstrijd.
Vandaag een F2 gezien dat hard heeft gewerkt en goed heeft samen gespeeld.
Terechte overwinning, tot volgende week.

Fleur de Munnik

De voorbeschouwing Velocitas 1897 - sc Emmeloord

Het eerste elftal van sc Emmeloord gaat komende zondag in het Groningse stadspark op bezoek bij het historische Velocitas 1897. De Emmeloorders zagen hun kampioensaspiraties in rook opgaan door de laatste 4 wedstrijden op rij te verliezen.
Door deze slechte serie is sc Emmeloord inmiddels afgezakt naar de 6e plek in de tweede klasse K en heeft het inmiddels 7 punten achterstand op koploper Groninger Boys.
De Blauwen verlangen weer naar een ouderwetse driepunter om de bittere nasmaak een beetje weg te spoelen en om aansluiting te krijgen met de subtop.

Met gefronste wenkbrouwen hadden sommige supporters moeite met de term vormcrisis, maar soms zijn dingen zoals ze zijn en kunnen we na 4 nederlagen op rij niet om de feiten heen draaien.
Iedere club krijgt tijdens een seizoen wel met een vormcrisis en allerlei tegenslagen te maken en dit hoeft geen negatieve lading te hebben.
In het eerste seizoen in de tweede klasse heeft sc Emmeloord een goede indruk gemaakt door inmiddels 34 punten uit 20 wedstrijden te behalen. Er hangt nog steeds een positieve sfeer rond de spelersgroep.
Ik ben ervan overtuigd dat sc Emmeloord deze vormcrisis weer te boven gaat komen en aansluiting met de subtop zal krijgen.

Zondag krijgt sc Emmeloord tegen de rode lantaarndrager Velocitas de gelegenheid om eindelijk weer eens de zoete smaak van een overwinning te proeven.
Thuisploeg Velocitas 1897 bezet de 14e plek en is hiermee de rode lantaarndrager in de tweede klasse K.
De Groningers behaalden slechts 7 punten uit 20 wedstrijden met een doelsaldo van 16 voor en 67 tegen.
Er werden slechts twee wedstrijden gewonnen. ( 4 - 1 tegen Forward en 1 - 0 tegen GRC Groningen en tegen Sint Annaparochie werd er met 0 - 0 gelijkgespeeld ). Alle overige 17 wedstrijden gingen verloren.
Het eerste duel in Emmeloord werd vrij eenvoudig met 4 - 1 gewonnen door de Blauwen.
In de beginfase kwam Velocitas via Dani Turdo verrassend op een 0 - 1 voorsprong, maar nog voor rust zorgden Abdul Boundati met twee doelpunten en Wouter vd Velde voor de 3 - 1 ruststand.
In de tweede helft verzuimde sc Emmeloord de voorsprong uit te bouwen, maar deelde Gokhan Pala met 4 - 1 de genadeslag uit.
In het seizoen 2010-2011 eindigde het duel in Emmeloord in een 1 - 1 gelijkspel waarna er in Groningen met 2 - 1 werd verloren.
Vorige week speelde Velocitas de stadsderby tegen nummer 13 GSAVV Forward waarbij de studenten van Forward zich revancheerden van de eerdere nederlaag door met 4 - 0 Velocitas opzij te zetten.
Het lijkt er op dat Velocitas de degradatie niet meer kan ontlopen want het heeft inmiddels 11 punten achterstand op PD plek nummer 12.

Hoofdtrainer bij Velocitas is Gert Haak die op de zaterdag ook bij 3e klasser vv Groningen aan het roer staat.
De topscorer bij Velocitas is Dani Turdo met 4 doelpunten achter zijn naam. Andere belangrijke spelers bij Velocitas zijn Marco Drent, Milton George, doelman Alex van Stralendorff en Mustafe Ahmed.
Naast de zondagtak heeft Velocitas ook een 1e elftal op de zaterdag.
Het zaterdagteam komt uit in de 5e klasse en heeft altijd in de schaduw van het eerste zondagteam gestaan.

De roemrijke en historische voetbalclub Velocitas 1897 is een begrip in de stad Groningen en werd op 1 April 1897 in de clubkleuren groen wit opgericht. De naam Velocitas betekent de snelvoetige.
Het speelt sinds oudsher zijn thuiswedstrijden in het stadion stadspark aan de Mulock Houwerlaan vlakbij de bekende drafbaan in Groningen.
Deze eliteclub werd tussen 1928 en 1935 maar liefst 8 keer kampioen van het noorden en werd in 1930 bijna landskampioen.
In de finale bleek Go Ahead Deventer met 1 - 4 een maatje te groot.
In 1934 won Velocitas de finale van de KNVB beker door met 3 - 2 van het grote Feyenoord te winnen.
In de periode 1955 t/m 1960 speelde Velocitas 1897 profvoetbal en kwam men uit in de Tweede Divisie. In 1960 bleek betaalde voetbal niet langer haalbaar en ging men terug naar de amateurs.
Sindsdien schommelde Velocitas tussen de eerste en tweede klasse en werd in 1975 zelfs de hoofdklasse bereikt.
De Groningers acteerden regelmatig op het hoogste amateurniveau, maar zakten uiteindelijk toch af richting de 3e klasse.
Er volgden kampioenschappen in 2003, 2006 en in 2011.
In 2011 werd Velocitas kampioen in de 2e klasse waardoor het naar de 1e klasse wist te promoveren. Na 2 seizoenen in de eerste klasse volgde er degradatie naar de tweede klasse waar het vorig seizoen op een 7e plek zou eindigen.

Er is veel concurrentie in het amateurvoetbal in de stad Groningen.
De metropool van het noorden heeft 200.000 inwoners en er zijn maar liefst 30 amateurclubs actief waarbij Velocitas, Be Quick, GVAV Rapiditas, GRC Groningen, Oranje Nassau en De Oosterparkers de bekendste clubs zijn.

De wedstrijd Velocitas 1897 - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op het stadspark in Groningen.
De bus vertrekt rond 11:45 uur vanaf sportpark De Ervenbos.

Hieronder alle voorspellingen voor de tweede klasse K:

Velocitas 1897 - sc Emmeloord tussen de nummers 14 en 6.
In Emmeloord werd het eerder een eenvoudige 4 - 1 overwinning voor de Blauwen. De rode lantaarndrager kan degradatie eigenlijk niet meer ontlopen, maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken.
Een paar weken geleden verloor sc Emmeloord de thuiswedstrijd tegen de toenmalige rode lantaarndrager Forward.
Toch is dit de ultieme gelegenheid voor sc Emmeloord om eindelijk weer eens 3 punten te kunnen pakken. Een 2.

LAC Frisia 1883 - Groninger Boys tussen de nummers 4 en 1.
In Groningen wist Frisia het eerste duel verrassend met 1 - 4 te winnen.
Er zitten 6 punten verschil tussen nummer vier Frisia en de koploper.
Bij een overwinning voor Frisia keert de spanning weer helemaal terug en is er weer van alles mogelijk in de top van de tweede klasse.
De Groningers beginnen puntjes te morsen en speelden vorige week met 1 - 1 gelijk tegen LSC. Een gelijkspel zou zomaar kunnen. Een 3.

ONB Drachten - GRC Groningen tussen de nummer 8 en 2.
In Groningen werd het eerder 3 - 0 voor GRC.
De nummer twee staat op 3 punten achterstand op koploper Groninger Boys. Er zitten 9 punten verschil tussen ONB en GRC, maar de ploeg uit Drachten won vorige week met 0 - 1 bij Olyphia en behaalde 10 punten uit de laatste 6 wedstrijden. Een 3.

Sint Annaparochie - FC Wolvega tussen de nummers 12 en 7.
In Wolvega werd het eerder 3 - 0 voor FC Wolvega.
De thuisploeg staat op een PD plek en moet 7 punten goedmaken op de directe concurrenten. Er zitten maar liefst 15 punten verschil tussen beide teams.
De gasten uit Wolvega wonnen 6 wedstrijden op rij en doen weer goed mee. Een 2.

MKV'29 Leeuwarden - sv Olyphia tussen de nummers 9 en 11.
In Noordwolde werd het eerder 3 - 0 voor Olyphia.
Er zitten maar 2 punten verschil tussen beide teams die nog niet helemaal veilig zijn. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Heerenveen - GSAVV Forward tussen de nummers 3 en 13.
In Groningen wonnen de Friezen ternauwernood met 1 - 2.
De studenten wonnen vorige week met 4 - 0 van Velocitas, maar staan nog steeds op een zorgelijke 13e plek.
De thuisploeg staat op 3 punten achterstand op de koploper en kan bij een overwinning goede zaken doen.
Vorige week ging Heerenveen verrassend en totaal tegen mijn voorspelling in met 4 - 2 onderuit bij GAVC Grou.
Er zitten 26 punten verschil tussen beide teams. Een 1.

LSC 1890 Sneek - GAVC Grouw tussen de nummers 5 en 10.
In Grou werd het eerder 0 - 4 voor LSC 1890.
Er zitten 9 punten verschil tussen beide teams.
De Sneekers speelden vorige week met 1 - 1 gelijk bij koploper Groninger Boys terwijl GAVC een knappe 4 - 2 overwinning wist te behalen op vv Heerenveen. Een 3.

Wij wensen iedereen een sportieve voetbalzondag toe :)

Verslaggever: Klaas Huisman.

VHK F3 - SC Emmeloord F3

-->
Bij nader inzien bedacht Stefan dat we wat eerder weg moesten rijden, wilden we op tijd aankomen bij VHK in Sint Jansklooster.
Gelukkig konden alle ouders snel naar het parkeerterrein autorally-en en waren we op tijd bij VHK. 
Alleen.. iets te snel.. namelijk zonder onze SCE t-shirten en broeken! Die hadden we in de haast vergeten.
Gelukkig werd dat opgelost via een snelle nalevering en konden we beginnen aan de wedstrijd.
Tenminste.. opeens begon het steeds feller te regenen. 
Onze dappere jongens en meid begonnen desondanks heel goed aan de wedstrijd en zetten VHK meteen onder druk.
Was het niet de paal of lat anders wel de keeper die een serie doelpogingen van Nick, Sverre, Jesper en Alban tegenhielden. 
Gelukkig wist Nick tweemaal via het paalwerk het doel te treffen en stonden we 0-2 voor.
Ergens tijdens de 1e helft hield de regen er plots mee op, kwam de zon verrassend op en kregen we plots warm zomerweer. Een mooie omwenteling. 
Maar niet symbolisch voor de wedstrijd want in de tweede helft was het Alban die nog eens 2 doelpunten maakte waarvan de tweede een juweeltje.
Al met al konden we tevreden met een 0-4 overwinning terug naar huis en kregen we mee dat we helemaal bovenaan staan in het klassement.
Volgende week wacht ons de nummer 2: SVM. Laten we dat zo houden!

Bassim Essahli
21 maart 2015

-->

Competitiewedstrijd VWC B1 - SCE B1 zaterdag 21 maart 2015

Rond half een reden we in kolonne richting Munnikenburen.
De aftrap was 14.00 uur

Opstelling vandaag: Tim, Mark, Natan, Mike, Robin, Roy, Luuk, Ian, Ivan , Koen  en Stefan
In de wissel: Lucas, Jason, Niels.
Afwezig: Chris,   Han en Merijn deden vandaag mee met de B2.

De aftrap is daar: Het wordt al snel duidelijk, dat SCE de touwtjes snel in handen kreeg,
Natan geeft mooie pass op Mike, deze zet de bal voor op Ivan, en deze mist het doel nipt.
Mike sprint even later een verdediger van VWC uit en komt tot een schot, de bal raakt nog half het doel cq net, jammer de bal ging er niet in. In de 8e minuut krijgt VWC een vrije trap, dit was echter een simpele vangbal voor Tim. SCE dicteert de wedstrijd, maar dan toch een aanval van het kleinste mannetje van VWC, deze wordt aangespeeld en hij komt nog tot een schot, echter de bal ging naast.
Vrije trap van Koen komt bij Roy, en dan is het in het strafschop gebied van VWC een complete kluwe wol, wat een drukte, maar het gewenste doelpunt kwam hier nog niet uit.  Even later wordt Ivan perfect aangespeeld, hij twijfelt even of afspelen aan Stefan, of zelf schieten. Hij schiet zelf, maar de bal vlieg over het beoogde doel heen. 2 corners op rij voor SCE bij de eerste bal kan niemand van SCE erbij, en bij de 2e is de bal volgens lijnrechter al achter geweest. Het is al met al niet erg nauwkeurig, maar toch heb je het gevoel dat er elk moment een doelpunt kan vallen. In de 21e minuut geeft Mike beste pass op Robin, deze schiet de bal ook over het doel. Weer een paar corners op rij dit keer genomen door Stefan, en Luuk, maar ook uit deze corners wordt geen voorsprong gecreeerd. Dan ligt daar opeens Natan op de grond, hij heeft blijkbaar een klap gehad van een tegenstander, is hier goed dizzy van en nogal wat misselijk. Jason komt voor hem in de plaats. Mike schiet op de keeper, deze heeft de bal niet klemvast, er komt een herkansing, maar Luuk komt net te laat.
In de 40e minuut SCE krijgt weer eens een corner, Luuk geeft loepzuivere voorzet op Ivan en deze scoort de 0-1. Hierna is gelijk het fluitsignaal voor de rust.

In de 2e helft komt Niels erin voor Mike, en Lucas erin voor Ivan.
Een slimme pass van Luuk op Roy, deze speelt mooi door op Robin, maar deze mist maar net.
Een fantastische bal van Lucas op Robin, deze schiet de bal door op Luuk en simpel schiet de laatste de 0-2 binnen. 0-2 een sublieme aanval en actie, zo moet het.
Dan in de 10e minuut een verre uittrap van Tim, de bal wordt keurig aangenomen door Robin, passt scherp op Roy en behendig met een boogje schiet hij de bal links het doel in, dit is lekker als het lukt, maar het lukt dus gewoon 0-3. Pracht doelpunt.
Dan een slimme pass van Stefan, het enige wat er van over blijft is een ingooi voor SCE. Dan krijgt VWC zowaar nog een corner , maar dit leidt tot niet tot een treffer. Dan weer een prachtige combinatie
tussen Mark, Robin, Mark. Iwan en Mike komen er weer in,  en nog een aanval van VWC, het is Niels die de angel uit de aanval haalt, en het verdedigend goed oplost.  Even later is het Mike die natrapt, en hij mag 5 minuten het veld verlaten. Een goeie voorzet van de voet van Stefan, levert uiteindelijk een corner op. Inmiddels zijn we in de 32e minuut aangekomen, de wedstrijd wordt eigenlijk simpel uitgespeeld,  Mike komt er weer in voor de laatste 5 minuten Vlak voor tijd weer een pracht bal van Stefans voet, echter wordt hier niets meegedaan, Het eindsignaal is daar de winst ook 0-3. Tweede helft tactisch en verzorgder gespeeld als de 1e helft, maar uitstekend resultaat, en in de wetenschap dat Urk verloren heeft van de nr 9 Tollebeek,  kunnen we tot de conclusie komen, dat als er thuis van Flevo Boys B3 gewonnen wordt, we gewoon kampioen kunnen worden en dat met toch 3 a 4 wedstrijden te gaan, het zal toch wel heel mooi zijn tegen de inmiddels naaste concurrent. Maar goed eerst de benefietwedstrijd tegen Flevo Boys B1, dat zal ongetwijfeld spektakel geven.

Trouwe supporter

Sce E3 - Creil E2

Vandaag moesten wij tegen Creil voetballen.
Creil stond samen met ons boven aan. Dus dit was een wedstrijd voor de eerste plaats.

Jeremiah stond op doel
Achterin begonnen met Sam en Romeo
Op het middenveld speelden Ibrahim, Wouter en Noah
Onze spits was Nick
Wissels waren Tamas en Sophie.

Toen de wedstrijd begon was het heel slecht weer er viel veel regen, maar dat maakte voor het voetballen niks uit.
Creil was gewoon beter dan ons en zij scoorde dan ook de 0-1.
Maar door onze trainers die ons goede aanwijzingen gaven begonnen wat beter te voetballen.
Daardoor scoorde Ibrahim de 1-1.
Maar we waren nog steeds niet beter dan Creil, al deden we wel goed ons best.
Het was jammer dat Wouter geblesseerd raakte aan zijn pols, hierdoor kon hij niet meer voetballen.
Dus wij moesten extra hard ons best doen om te winnen.

Doordat Creil de bal ver voorruit schoot maakte zij een lucky goal 1-2.
We lieten de moed niet zakken en we gingen steeds beter voetballen.
Vlak voor rust scoorde wederom Ibrahim de 2-2.

In de rust kregen we onze geheime wapen namelijke de wonder koekjes van de opa van Jeremiah.
Alex en Jan vertelden ons wat wij beter moesten doen in de tweede helft. Zij zeiden dat we meer bij onze man moesten blijven.

In de tweede helft waren wij veel beter dan Creil, omdat we bij man bleven en we goed overspeelden.
Hierdoor kregen wij heel veel kansen maar de bal wilde er maar niet in.

De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar.........................................
Vlak voor tijd scoorde Ibrahim door een afstandschot de 3-2. Hij maakte een hattrick!!!!
Onze scheidsrechter Johan floot een heeeel goed, alleen op het eind was zijn stopwatch kapot.
Na iets langer door gespeeld te hebben floot scheidsrechter af. We hebben gewonnen !!
en we staan nu bovenaan.
Na de wedstrijd kregen we allemaal patat van Jan.
Volgende week moeten wij tegen Delfstrahuizen om 9.00 uur

groetjes van Ibrahim en......

I

Verslag FC Wolvega - sc Emmeloord

FC Wolvega - sc Emmeloord 3 - 0 ( 2 - 0 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord is helemaal van slag en gaat in Friesland kansloos met 3 - 0 kopje onder bij FC Wolvega.
Door deze 4e nederlaag op rij zijn de Emmeloorders afgezakt naar de 6e plek in de tweede klasse K.
De Emmeloorders konden in Wolvega geen vuist maken en werden op felheid, beleving en efficiency afgetroefd door een fanatiek FC Wolvega.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: vormcrisis, nerveusiteit, de afvallende bal, halve kansjes, balbezit, felheid en beleving, teleurstelling en berusting.

De opstelling van FC Wolvega:
Luca Veenman, Peter Ziel, Anne Faro, Boy Vledder, Remco vd Avoird, Lieuwe Oosterling, Leon Peereboom ( 66e Erik Stoelwinder ), Kristan Boeree ( 80e Daan Veenstra ), Emiel de Vries, Chanthol Keo & Aziz Mustedanagic ( 80e Freek Mintjes ).
Wissels: Erik Stoelwinder, Daan Veenstra, Freek Mintjes & Sven Veldhuizen.
Gele kaart: Peter Ziel
Technische staf: Erik vd Meulen, Sven Veldhuizen, Harry Oppers & William Wolfkamp.
Assistent scheidsrechter: Dhr. J. Bakker

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Sven Goos, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Laurens Rasing ( 78e Bjorn Elijzen ), Denny vd Zee, Abdul Boundati, Ronald Kleiker, Gerke Schaap & Bastian Tabak ( 46e Gokhan Pala ).
Wissels: Koen Boneschansker, Gokhan Pala, Bjorn Elijzen & Frank vd Werf.
Geschorst: Sander Heimens
Afwezig: Brahim Boundati, Guido Vissers & Stefan vd Werff.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. N. Alberts
Toeschouwers: 100

Een handjevol fanatieke diehard sc Emmeloord supporters hadden zich vooraf verzameld in het knusse paarse donkere wolvennest.
In de kantine van FC Wolvega haalden de gehaktballen een ruime voldoende, maar ging de discussie vooral over de huidige vormcrisis van sc Emmeloord en het verlangen naar een ouderwetse driepunter.
Onder een aangenaam voorjaarszonnetje vonden de Blauwe supporters een plaatsje langs de lijn en kon deze wedstrijd beginnen.

Meteen vanaf de aftrap werd sc Emmeloord teruggedrongen en moest men het initiatief aan FC Wolvega overlaten.
De thuisploeg opende veel feller en scherper dan de Emmeloorders.
In het eerste kwartier kwam sc Emmeloord er niet aan te pas en was het alle hens aan dek om overeind te blijven.
Bij FC Wolvega zorgden Chanthol Keo, Aziz Mustedanagic en Lieuwe Oosterling voor veel dreiging. Een afstandsschot van Lieuwe Oosterling zeilde rakelings over.
Pas in de 15e minuut liet sc Emmeloord zich voor het eerst voorin zien, maar doelman Luca Veenman plukte stijlvol een vrije trap van Abdul Boundati uit de lucht.
De Emmeloorders leken onder de druk uit te komen en probeerden deze wedstrijd nu naar zich toe te trekken, maar het voetbal oogde rommelig en nerveus.
Een mooie poging van Gerke Schaap ging naast het Frieze doel en een voorzet van Denny vd Zee op Gerke Schaap werd ternauwernood tot corner verwerkt.
In de 18e minuut kwam FC Wolvega via een prachtig schot van Emiel de Vries op een 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een snelle counter aan vooraf waarbij Boy Vledder het middenveld mocht oversteken en op randje strafschopgebied Emiel de Vries wist te bereiken.
Vanuit de halve draai scoorde Emiel de Vries met een droge knal strak in de hoek de 1 - 0 voor FC Wolvega.
De Emmeloorders probeerden uit alle macht om de gelijkmaker te forceren, maar alle hoge voorzetten waren een eenvoudige prooi voor de solide verdedigers van FC Wolvega.
Uit een corner van Abdul Boundati ging een kopbal van Gerke Schaap over het doel, maar echte grote kansen deden zich niet voor.
Vanaf het middenveld waren Ronald Kleiker, Abdul Boundati en Laurens Rasing zoekende naar de juiste openingen, maar er was geen doorkomen aan.
De verdedigers van FC Wolvega wisten eenvoudig alle steekballetjes te onderscheppen om er vervolgens razendsnel uit te komen.
Met name alle afvallende ballen gingen verloren en waren een eenvoudige prooi voor de middenvelders van FC Wolvega.
In de 24e minuut wist Kristan Boeree met een steekballetje Chantol Keo te bereiken, maar in kansrijke positie rolde de inzet van Chantol Keo rakelings voorlangs het Emmeloordse doel.
Doelman Niels Boomsma hield met fraaie reddingen Chantol Keo en Kristan Boeree van het scoren af, maar de druk nam toe.
In de 34e minuut scoorde Aziz Mustedanagic met een bekeken schot in de korte hoek de 2 - 0 voor FC Wolvega.
Vlak voor rust liet sc Emmeloord zich weer voorin zien, maar het schot van Laurens Rasing werd ternauwernood tot corner verwerkt.
De Emmeloorders kregen nog twee corners op rij te nemen, maar deze zouden niets meer opleveren.
Met een 2 - 0 voorsprong voor FC Wolvega ging iedereen aan de koffie in het wolvennest.

Trainer Dick Schuurman bracht nu Gokhan Pala voor Bastian Tabak in de ploeg, deed wat omzettingen en haalde Denny vd Zee terug naar de verdediging.
De beginfase van de tweede helft was voor de thuisploeg, maar gaandeweg creeerde sc Emmeloord een optisch veldoverwicht en leken de polderbewoners terug te komen.
In de 52e minuut veroorzaakte een voorzet van Peter Ziel op Chanthol Keo een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel waarbij Chanthol Keo en Leon Peereboom doelman Niels Boomsma op hun weg vonden.
Kort hierop wist Wouter vd Velde met een prima onderschepping een gevaarlijke voorzet van Peter Ziel op Chanthol Keo tot corner te verwerken. Na deze onstuimige en rommelige fase probeerde sc Emmeloord het initiatief over te nemen.
Er kwamen zelfs een paar kansjes voor Ronald Kleiker, Abdul Boundati en Harm van Wieren.
De doelman van FC Wolvega moest gestrekt naar de hoek om een kopbal van Ronald Kleiker onschadelijk te maken.
Nadat een vrije trap van Abdul Boundati werd geblokt probeerde Harm van Wieren met een boogballetje te scoren, maar via bovenkant lat ging zijn inzet over het doel.
In deze fase hadden de Emmeloorders veel balbezit en toonde het team veerkracht, maar het voetbal oogde rommelig en onnauwkeurig.
In de 78e minuut viel uit een snelle counter de definitieve beslissing.
Na uitstekend voorbereidend werk van Aziz Mustedanagic, Kristan Boeree en Chanthol Keo belandde de bal voor de voeten van Emiel de Vries die met een verwoestende uithaal doelman Niels Boomsma wist te passeren voor de 3 - 0 eindstand.
In de slotfase kreeg FC Wolvega nog kansen om de score op te voeren, maar Chanthol Keo en Emiel de Vries vonden doelman Niels Boomsma op hun weg. Deze wedstrijd eindigt voor sc Emmeloord in een teleurstellende 3 - 0 nederlaag waardoor de Blauwen naar een 6e plek zijn afgezakt. Hoelang gaat deze vormcrisis nog duren?
Man of the match: Ronald Kleiker.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Groningen bij rode lantaarndrager Velocitas 1897.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur in het stadspark te Groningen.
De voorbeschouwing volgt later deze week.

Alle uitslagen in de tweede klasse K:
GSAVV Forward - Velocitas 1897 Groningen 4 - 0
GAVC Grouw - vv Heerenveen 4 - 2
LAC Frisia 1883 - Sint Annaparochie 2 - 2
sv Olyphia Noordwolde - ONB Drachten 0 - 1
GRC Groningen - MKV'29 Leeuwarden 3 - 1
Groninger Boys - LSC 1890 Sneek 1 - 1

Verslaggever: Klaas Huisman.

wedstrijd verslag Emmeloord D1 - Creil D1 op 21 maart.

Alweer de derde competitiewedstrijd van D1 . De vorige twee werden gewonnen maar nu tegen Creil waar nog nooit van gewonnen was.
De voortekenen waren slecht , Was er vrijdag nog een zonsverduistering , nu werd het donker van de regenbuien en als natte katten begonnen
onze jongens aan de wedstrijd.
Al gauw bleek dat Creil niet meer de ferme tegenstander van weleer was. Bij geringe druk van onze aanvallers werd de bal al over de zijlijn gespeeld. Ook lag er
regelmatig een Creilspeler op de grond na balcontact. Kortom hier viel wat te halen voor Emmeloord. Na wat vreemde ingooifratsen kwam de bal na goed middenveldspel
bij Souffien . die legde perfect af op rechtsbuiten , een zondagsschot : 1-0! Nog niet vertoond tegen Creil!
Eerste helft was Emmeloord aanvallend sterker met veel druk .Toch af en toe gevaarlijk uitkomen van Creil maar natuurlijk weer een onpasseerbare Robert ! De rots in de branding .
Gelukkig was het de tweede helft droog. Emmeloord begon goed doordat zowel middenveld als aanval veel druk zette . Toch was het Creil wat na een van hun weinig goede aanvallen de 1-1
maakte .Creil leek iets beter in de wedstrijd te komen , zou het dan toch anders lopen?
Maar gelukkig , een goede corner van Souffien, slecht weggewerkt ,een knal van Jesco , een grabbelende keeper en Gijs als de kippen erbij om het af te maken. 2-1!
Criel probeerde nog af te trappen , maar flink storen op middenveld , gevolgd door steekpaas op Jesco (weer hij) snelle sprint en weer de keeper en verdedigers kansloos gelaten. 3-1.!
Een verdiende overwinning ! En zoals later bleek een (voorlopige!) koppositie in de competitie. Met iedere week andere uitblinkers. Lonkt daar het kampioenschap ?


Mark en Age

wedstrijd 14-3 DESZ-SCE D1

14-3-2015
De wedstrijd begint al goed want in de 5e minuut schiet Joy de bal in de goal  0-1
Niet zo lang daarna krijgt Youri een blessure en gaat er uit en Jesco komt er in
En in de 13e minuut schiet Aaron op goal en …. Hij schiet hem net over
En dan maakt Twan hands en is het een en penalty voor Desz in de 20e  minuut. die gaat er in het staat 1-1
En dan schiet Thijs in de 22e min op goal en het is 1-2
En dan gaat Souffian er uit omdat hij pijn heeft aan zijn voet Youri komt er in
Dan is het rust n de rust komt Michael erin en mark gaat er uit
En dan 30 sec na de aftrap schiet Youri en hij scoort     1-3
En dan probeert Desz nog een goal te maken en schiet maar hij gaat net over
Dan komt Souffian er in en gaat Gijs er uit
Dan in de laatste minuut van de wedstrijd schiet Desz op goal en……. Ze missen en dus hebben we gewonnen met 2-3

De voorbeschouwing FC Wolvega - sc Emmeloord

Het eerste elftal van sc Emmeloord gaat zondagmiddag in Friesland op bezoek bij FC Wolvega. De Emmeloorders stonden op 22 Februari nog trots bovenaan, maar verloren vervolgens de laatste drie wedstrijden op rij. Vorige week ging ook nog eens de tweede periodetitel aan hun neus voorbij waardoor de polderbewoners inmiddels op een 4e plek zijn terechtgekomen.
De Emmeloorders zijn aan een verrassend goed seizoen bezig, maar de laatste drie nederlagen op rij hebben voor een behoorlijke teleurstelling gezorgd in het Blauwe kamp.
Het is nu zaak om weer vooruit te kijken en om te proberen in de subtop te kunnen eindigen. De selectie heeft genoeg kwaliteiten om dit te kunnen realiseren.

De Blauwe trots uit de polder staat op een 4e plek in de tweede klasse met 34 punten uit 19 wedstrijden en een doelsaldo van 44 voor en 27 tegen.
Er werden 10 wedstrijden gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en er gingen 5 wedstrijden verloren. De laatste drie wedstrijden tegen sv Olyphia, Forward en GRC Groningen gingen allen verloren.
Er is nog steeds geen man overboord want sc Emmeloord doet nog steeds goed mee in de subtop van de tweede klasse.
De Blauwen staan op 6 punten achterstand op koploper Groninger Boys, maar vanaf de 2e t/m 7e plek staan alle clubs dicht bij elkaar.
Toch zal sc Emmeloord nu uit een ander vaatje moeten tappen want FC Wolvega wist zijn laatste 5 wedstrijden allemaal te winnen en is aan een opmars bezig.

Thuisploeg FC Wolvega staat op een 7e plek in de tweede klasse K met 30 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 44 voor en 36 tegen.
Er werden 9 wedstrijden gewonnen, 3 keer gelijkgespeeld en er gingen 6 wedstrijden verloren.
De paars witten degradeerden vorig seizoen uit de eerste klasse en werden vooraf door iedereen getipt als de titelkandidaat.
De Friezen begonnen zeer wisselvallig aan het seizoen en konden deze hoge verwachtingen niet waarmaken.
Lange tijd bungelde FC Wolvega onderin de middenmoot, maar de laatste weken klimmen de paars witten weer omhoog.
De laatste 5 wedstrijden werden allemaal gewonnen waardoor FC Wolvega zelfs weer uitzicht heeft op een subtop klassering in de tweede klasse.
Hoofdtrainer Erik vd Meulen bij onlangs bijgetekent en heeft een jonge gretige en talentvolle groep met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud tot zijn beschikking.
In het verleden was deze trainer actief bij vv Steenwijk en De Blesse.
De topscorer bij FC Wolvega is Emiel de Vries met 15 doelpunten, maar ook Robbin Wagenaar, Chantal Keo en Remco vd Avoird hebben een neusje voor de goal.

Het eerste duel in Emmeloord eindigde in een 3 - 1 overwinning voor de polderbewoners.
De gasten uit Wolvega kwamen uit een strafschop via Emiel de Vries op een 0 - 1 voorsprong, maar daarna zorgden Gerke Schaap vanuit een onmogelijke hoek en Sander Heimens met een fraaie actie voor de 2 - 1 voorsprong bij de rust. In de tweede helft scoorde Gerke Schaap met een diagonaal schot de uiteindelijke 3 - 1 voor sc Emmeloord.
In het seizoen 2010-2011 kwamen beide teams ook tegen elkaar in actie, maar toen was FC Wolvega duidelijk een maatje te groot voor sc Emmeloord.
In Emmeloord werd het 0 - 5 en in Wolvega werd het 2 - 0 voor de Friezen.

De voetbalclub FC Wolvega is op 27 Juni 1968 uit een fusie tussen D.O.G. en D.I.O.W ontstaan.
De afkorting van D.O.G. staat voor De Oude Garde en is in 1928 opgericht terwijl D.I.O.W staat voor Door Inspanning Ontspanning Wolvega.
De clubkleuren zijn Paars/Wit en de vereniging heeft zowel een zaterdag alsook een zondagtak.
De zaterdag komt uit in de 4e klasse terwijl de zondag op 2e klasse niveau acteert.
Het zondagelftal van FC Wolvega timmerde aardig aan de weg en kwam lange tijd in de eerste klasse uit.
Met name in de periode 1997 t/m 2004 was FC Wolvega een stabiele eersteklasser. In 2004 volgde er degradatie, maar in 2011 keerde FC Wolvega weer terug in de eerste klasse.
Vorig seizoen degradeerde FC Wolvega weer terug naar de 2e Klasse.
De paars witten spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Molenwiek aan de Meulepolle in Wolvega.
De kantine van FC Wolvega wordt in de volksmond het Wolvennest genoemd en sinds 2000 staat er een prachtige overdekte tribune langs het hoofdveld.

De wedstrijd FC Wolvega - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Molenwiek in Wolvega.
Wij wensen iedereen een sportieve wedstrijd toe.

Hieronder alle voorspellingen voor de tweede klasse K:

FC Wolvega - sc Emmeloord tussen de nummers 7 en 4.
In Emmeloord werd het eerder een 3 - 1 overwinning voor de Blauwen.
De thuisploeg verkeert in een bloedvorm en won zijn laatste 5 wedstrijden op rij. De Emmeloorders verloren hun laatste drie wedstrijden en zullen getergd op zoek gaan naar eerherstel. Een interessante wedstrijd. Een 3.

Groninger Boys - LSC 1890 Sneek tussen de nummers 3 en 8.
In Sneek werd het eerder 1 - 4 voor de Groninger Boys.
De koploper ligt op kampioenskoers, maar het verschil met de nummer 6 bedraagt slechts 7 punten. Er is nog van alles mogelijk in de 2e klasse K.
Zijn de Groninger Boys in staat om meer afstand te nemen? Een 1.

GRC Groningen - MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 3 en 8.
In Leeuwarden werd het eerder 4 - 1 voor MKV, maar de Friezen zijn inmiddels behoorlijk afgezakt.
De Groningers pakten vorige week bij sc Emmeloord de tweede periodetitel en zitten in een flow. Een 1.

LAC Frisia 1883 - Sint Annaparochie tussen de nummers 5 en 12.
In het hoge noorden werd het destijds een 0 - 0 gelijkspel.
De thuisploeg doet nog steeds goed mee in de subtop terwijl het nietige Sint Anna Parochie in de gevarenzone staat. Een 1.

sv Olyphia Noordwolde - ONB Drachten tussen de nummers 10 en 9.
In Drachten werd het eerder een eenvoudige 4 - 1 overwinning voor ONB.
In Noordwolde is het onberekenbare sv Olyphia tot alles in staat.
Beide teams hebben de punten hard nodig om afstand van de gevarenzone te nemen, maar gesteund door het thuispubliek heeft sv Olyphia de beste papieren. Een 1.

GAVC Grouw - vv Heerenveen tussen de nummers 11 en 2.
In Heerenveen werd het eerder 3 - 1 voor de huidige nummer twee.
De nummer twee staat op slechts twee punten achterstand op koploper Groninger Boys en zal volop de winst gaan.
De thuisploeg verkeert in de gevarenzone en heeft de punten ook hard nodig, maar zal kwaliteit tekort komen. Een 2.

GSAVV Forward - Velocitas 1897 tussen de nummers 13 en 14.
Op het stadspark wist Velocitas de eerste wedstrijd met 4 - 1 te winnen.
Een echte Groningse stadsderby in de staart van de tweede klasse K.
De inzet van deze derby is de rode lantaarn! De laatste weken zijn de studenten beter in vorm en lijkt de eliteclub Velocitas in zwaar weer te zitten. Beide teams verkeren in acute degradatienood. Een 1.

Verslaggever: Klaas Huisman.

SC EMMELOORD F4-VHK F4

14 Maart 2014 de eerste thuiswedstrijd van f4, nu tegen vhk.  Het is behoorlijk koud maar de mannen en dame van invalcoach eddy
zijn gebrand op een overwinning. de spelers van vhk zijn wel heel klein, en iedereen denkt dat dit wel ff een makkie gaat worden maar ook hele kleine jochies kunnen ook voetballen werd er gezegd dus f4 was gewaarschuwd. Dat f4 een erg leuk team is, weten we allemaal, en als zelfs onze jeugdvoorzitter de wedstrijd wil fluiten kan het vandaag gewoon niet fout gaan. Vhk trapt af maar de bal wordt gelijk onderschept en binnen 20 seconden is het 1-0 voor sce f4. 3 minuten later is het al 2-0 voor sce, en een monsterscore dreigt. Maar nogmaals ook kleine jongetjes kunnen voetballen en het is echt de allerkleinste speler van het veld die de 2-1 maakt. Gelukkig maakt emmeloord  snel daarna 3-1, maar weer is het dat kleine ventje die de spanning terugbrengt in de wedstrijd 3-2. In de rust worden ff de puntjes op de i gezet, met wat wisselingen in het veld. Het pakt goed uit!!. F4 dendert de tweede helft over vhk heen, met de ene mooie aanval na de andere. Keepster Noa heeft werkelijk niks meer te doen de tweede helft, ook omdat Ramon en Jullian alles achterin hebben. De eindstand word 8-2!!! De eerste overwinning is een feit, een prachtige overwinning voor een goed voetballend f4. De doelpuntenmakers weet ik niet meer uit het hoofd, maar aan alle spelers en speelster een dik compliment voor een hele goede wedstrijd.

Wedstrijdverslag VENO E2 – Emmeloord SC E3

Zaterdag 14 maart 2015

In de vroege, koude ochtend van deze zaterdag stonden we weer op het veld in Vollenhove.
Om 9 uur werd er door ons afgetrapt. Iedereen was aanwezig dus we speelden met 2 wissels (te beginnen met Nick en Romeo).
De eerste helft werd er fanatiek gevoetbald door iedereen. Er werd mooi spel getoond door SCE, hetgeen resulteerde in veel kansen.
Op de een-of-andere manier wilde het echter niet lukken, om de bal over de doellijn te krijgen.
De ene keer lukte het de keeper de bal tegen te houden, de andere keer kwam de bal tegen de paal of de lat en soms ging de bal nét naast of over!
Alle veldspelers werden intussen gewisseld en stuk voor stuk stonden ze hun mannetje/vrouwtje.
Ook het aantal corners, die Emmeloord mocht nemen waren talrijker dan degene van de VENO-ers.
Kortom: de druk stond er flink op en Emmeloord had dan ook zeker een voorsprong met enkele goals verdiend in de eerste helft.
Toch gingen we met 0-0 de rust in.
Dat het een kwestie was van tijd, dat Emmeloord een voorsprong zou nemen, bleek al snel na het begin van de 2e helft.
Nog binnen de 1e minuut maakte Ibrahim een einde aan de 0-0; Emmeloord had een voorsprong met 0-1!
Ibrahim had de smaak te pakken, want een minuut later tikte hij de bal wederom naast de doelman in het net: 0-2
Met deze 'zekere' voorsprong (altijd een lekker gevoel), zou Emmeloord wat gas terug kunnen nemen.
Maar als een gedreven team bleven we doorgaan met het creëren van kansen en aan de andere kant het 'dicht houden' van de eigen verdediging.
Dit alles leidde in de 7e minuut van de 2ehelft in een mooi moment, waarin Nick de bal fraai in kon schieten: 0-3
Emmeloord bleef daarna door vechten, maar ook VENO deed er alles aan, om die 0 van het scoreboard te halen.
Dit betekende soms ook extra druk achterin, maar als ze er al doorheen kwamen, dan volgde er toch nog weer een redding door onze verdediging.
In de laatste minuut echter kreeg VENO toch de bal in ons doel, waardoor voor hen 'de eer' was gered.
Wij kunnen echter terug kijken op een mooie overwinning, waarmee we in de competitie nu ongeslagen zijn!
Aankomend weekend krijgen we Creil op bezoek. Vanuit het verleden weten we, dat Creil altijd gevaarlijk is.
Maar met de instelling én de techniek, die we nu in huis hebben, moeten we in staat zijn om hier ook weer een mooie wedstrijd van te maken.
Ík ga in ieder geval proberen, de meeste ballen tegen te houden in ons doel!

Jeremiah


Verslag sc Emmeloord - GRC Groningen

sc Emmeloord - GRC Groningen 1 - 3 ( 1 - 2 )

Het is sc Emmeloord niet gelukt om de tweede periodetitel voor zich op te eisen. In een hartstochtelijk voetbalgevecht gingen de Emmeloorders uiteindelijk met 1 - 3 onderuit tegen het technische vaardige GRC Groningen. Met deze 1 - 3 overwinning mag GRC Groningen zich periodekampioen noemen en heeft het deelname aan de nacompetitie afgedwongen.
In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden toonde sc Emmeloord weer een flinke dosis strijd, inzet en beleving en kreeg het publiek een levendige, spannende en passionele wedstrijd voorgeschoteld.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over:
Het strijdvaardige sc Emmeloord, technische hoogstandjes GRC Groningen, snelle uitvallen, mooie kansen, rommelige scrimmages, onnodige tegendoelpunten, de achtervolging en de teleurstelling.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Sven Goos, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Laurens Rasing, Ronald Kleiker, Gokhan Pala ( 62e Bastian Tabak ), Abdul Boundati, Gerke Schaap & Sander Heimens ( 84e Denny vd Zee )
Wissels: Guido Vissers, Bastian Tabak, Denny vd Zee, Sjors Hendrikse & Stefan vd Werff.
Afwezig: Trainer Dick Schuurman ( vakantie )
Geblesseerd: Brahim Boundati
Gele kaarten: Sander Heimens & Ronald Kleiker.
Trainer: Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van GRC Groningen:
Kevin van den Enden, Henk Jan Kooistra, Martijn Hiemstra, Remy Ganzevoort, Martijn Tervelde, Ivo Govaarts ( 84e Elte Hofman ), Marinco Hiariej, Davy Wilkens ( 88e Jason Spanninga ), Erwin Alt, Mohamed Bellghroub & Bas Lulofs.
Wissels: Elte Hofman, Jason Spanninga, Pim Hemink, Antonie Simonides & Daniel Duut & Arne Wilpshaar.
Trainers: Rinie Jurna & Remo Krul
Overige staf: Herman Dusink & Sandro Lisci
Verzorger: Peter de Groot
Assistent scheidsrechter: Dhr. J. Cramers

De scheidsrechter: Dhr. J. Boerema.
Toeschouwers: 150

Hoofdtrainer Dick Schuurman kon er wegens vakantie niet bij zijn, maar werd tussendoor goed op de hoogte gehouden over het verloop van deze wedstrijd. Assistenttrainer Rob Nugter nam zijn honneurs waar en stond vanmiddag voor de groep.
Meteen vanaf de aftrap zochten beide teams spontaan de aanval en ontstond er een rommelige, spannende en boeiende wedstrijd.
De eerste mogelijkheid was voor sc Emmeloord toen uit een korte corner van Abdul Boundati de bal voor de voeten kwam van Gerke Schaap.
Met een enorme reflex ranselde de doelman van GRC het harde schot van Gerke Schaap uit zijn doel.
Kort hierop werd Gerke Schaap opnieuw in stelling gebracht, maar deze keer verdween zijn schot naast het Groningse doel.
Tegenstander GRC Groningen heeft een technisch zeer vaardige ploeg en probeerde met een snelle balcirculatie de openingen te vinden.
Vanaf de flanken waren er mooie acties en voorzetten te zien waarbij de Emmeloordse verdediging alle zeilen moesten bijzetten.
Een steekballetje van Mohamed Bellghroub op Davy Wilkens werd ternauwernood onderschept en een indraaiende voorzet van Erwin Alt werd op het nippertje weggewerkt.
In deze fase probeerde GRC het initiatief naar zich toe te trekken, maar moest het constant op zijn hoede zijn voor de snelle uitvallen van sc Emmeloord.
De Groningers lieten technisch verzorgd voetbal zien, maar bij sc Emmeloord werden de mouwen opgestroopt.
Op het middenveld probeerden Ronald Kleiker, Abdul Boundati en Gokhan Pala aansluiting met de voorste linies te krijgen.
Vanaf de flanken waren er snelle acties te zien van Sander Heimens en Gerke Schaap, maar de eindpassing liet te wensen over.
De Groningers kregen de betere kansen, maar doelman Niels Boomsma bracht redding op schoten van Erwin Alt en Davy Wilkens.
In de 25e minuut kreeg sc Emmeloord uit een corner van Gerke Schaap een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen.
Deze corner belandde op het hoofd van Wouter van der Velde, maar zijn harde kopbal werd buiten bereik van de doelman ternauwernood door GRC verdediger Martijn Tervelde van de doellijn gehaald.
In de 32e minuut kwamen de Groningers uiterst fortuinlijk op een 0 - 1 voorsprong toen Erwin Alt wist te profiteren van een verdedigingsfout van Wouter vd Velde en in alle vrijheid Niels Boomsma wist te passeren.
De Emmeloorders reageerden meteen en kwamen in de 34e minuut via een intikker van Harm van Wieren weer langzij.
Hier ging een mooie vrije trap van Gerke Schaap aan vooraf waarna Harm van Wieren de bal bij de 2e paal van dichtbij tegen de touwen wist te werken voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Plotseling was de geest uit de fles en gingen de Emmeloorders op zoek naar meer, maar de doelman van GRC bracht redding op een kopbal van Harm van Wieren en een schot van Abdul Boundati.
In de 42e minuut viel het doelpunt aan de andere kant toen de behendige Davy Wilkens het op zijn heupen kreeg.
Met een snelle actie op de rechterflank veroorzaakte de voorzet van Davy Wilkens een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel.
Op randje buitenspel kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Mohamed Bellghroub die heel beheerst Niels Boomsma wist te passeren voor de 1 - 2 voorsprong voor GRC Groningen.
Met een 1 - 2 stand voor GRC gingen we rusten.

De gehele tweede helft probeerde sc Emmeloord uit alle macht om terug te komen en toonde het een flinke portie strijd, inzet en wilskracht.
Met name Laurens Rasing, Maarten Ebbers, Ronald Kleiker en Wouter van der Velde namen het team op sleeptouw, maar de Emmeloorders konden geen vat krijgen op de snelle aanvallers van GRC Groningen.
De Emmeloorders probeerden vanuit de tweede lijn gevaar te creeeren, maar schoten van Gerke Schaap en Abdul Boundati gingen naast.
Bij balverlies was het telkens alle hens aan dek voor de Emmeloorders waarbij Davy Wilkens, Erwin Alt en de 40 jarige veteraan Bas Lulofs voor veel gevaar zorgden.
Trainer Rob Nugter bracht halverwege de tweede helft de jonge aanvaller Bastian Tabak voor middenvelder Gokhan Pala in de ploeg.
Het jonge talent van sc Emmeloord stond nog maar koud in het veld of werd twee keer op zijn wenken bediend.
Beide keren was Ronald Kleiker de aangever maar wist Bastian Tabak in kansrijke positie niet tot scoren te komen.
De Emmeloorders probeerden met opportunistisch voetbal terug te komen, maar werden in de snelle counter door GRC Groningen teruggedrongen.
Doelman Niels Boomsma hield met fraaie reddingen Davy Wilkens, Erwin Alt en Mohamed Bellghroub van het scoren af.
In de 75e minuut glipten Marinco Hiariej en Erwin Alt door de Emmeloordse verdediging en werd Davy Wilkens in scoringspositie gebracht, maar zijn schot ging rakelings naast het doel.
De polderbewoners probeerden nog eens aan te zetten, maar Abdul Boundati vond de doelman van GRC op zijn weg.
Doordat sc Emmeloord nu grote risico's ging nemen kregen de Groningers veel ruimte om razendsnel te counteren.
In de 83e minuut viel de definitieve beslissing toen Davy Wilkens met een steekballetje dwars door het centrum van de verdediging Mohamed Bellghroub wist te bereiken. Met een snoeihard schot boven in de winkelhaak scoorde Mohamed Bellghroub de beslissende 1 - 3 voor GRC Groningen.
Met deze terechte 1 - 3 overwinning mag GRC Groningen zich periodekampioen noemen en is het voor sc Emmeloord uithuilen en opnieuw beginnen.
De Emmeloorders vochten als leeuwen en toonden teamspirit, maar werden vanmiddag op kwaliteit afgetroefd door het technisch vaardige GRC Groningen.
Met deze instelling, passie en beleving zal sc Emmeloord binnenkort weer de nodige punten gaan pakken.
Man of the Match: Laurens Rasing.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij FC Wolvega. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Molenwiek te Wolvega. De voorbeschouwing volgt later deze week.

De overige uitslagen van de tweede klasse K:
FC Wolvega - GAVC Grouw 3 - 2
Sint Annaparochie - vv Heerenveen 1 - 2
sv Olyphia Noordwolde - Velocitas 1897 4 - 1
Alle overige teams waren vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.