Verslag sc Emmeloord - vv Ruinerwold

sc Emmeloord  -  vv Ruinerwold   5  -  0  (  3  -  0  )

In een ongekend, fascinerend en boeiend voetbalspektakel is sc Emmeloord als een scudraket aan de tweede seizoenshelft begonnen.
Door op indrukwekkende wijze met 5 - 0 van angstgegner vv Ruinerwold te winnen hebben de blauwe polderboys zich gerevancheert en hun visitekaartje afgegeven.
Trainer Dick Schuurman startte met een verrassende opstelling door de architect Gokhan Pala naast het boegbeeld Koen Boneschansker centraal in de verdediging te posteren.
De backs Remco Jonkman en Maarten Ebbers bedienden over de flanken het middenveld waar Harm Aboe van Wieren, Mart Matthijssen en Guido Vissers de linies gesloten hielden.
In de frontlinie waren Magix Box Bastian Tabak, De Blonde Torpedo Rik Beekman en de Tovenaar Wiebe Richy Koopmans verantwoordelijk voor het nodige vuurwerk.
De Emmeloorders begonnen deze wedstrijd in een 4-4-2 opstelling maar transformeerden in de aanval telkens naar 4-2-4 waardoor de Red Bulls geen vat konden krijgen op het grillige voetbal van sc Emmeloord.

Onder toeziend oog van de TV crew van Omroep Flevoland begonnen beide teams op een gezellig Ervenbos aan deze wedstrijd.
De Emmeloorders begonnen furieus en hadden een bliksemstart toen  Popeye Guido Vissers in de 3e minuut met scherp begon te schieten.
Bij een snelle actie van Rik Beekman gooide Popeye nog snel een blik spinasie achterover en had hij zijn positie al ingenomen.
Met een strakke schuiver in de linker benedenhoek scoorde Guido Vissers in de 3e minuut de snelle 1 - 0 voor sc Emmeloord.
Vanaf dit moment leken de Drentse Red Bulls terug te komen en creeerde vv Ruinerwold met veel balbezit een optisch veldoverwicht.
De Emmeloorders moesten terug in de verdedigende stellingen en moesten het initiatief aan de spekbraanders overlaten.
Tot aan het strafschopgebied oogden de Red Bulls dreigend, maar echte grote kansen zou het niet opleveren.
De blauwe panter Ruben Doorn greep goed in bij een hoge bal van Kevin Loof waarna even later diens voorzet door iedereen werd gemist.
In de 16e minuut dook Kevin Loof opnieuw gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar zijn schot zeilde rakelings naast.
Een gevaarlijke poging van Ruinerwold topscorer Marcus Koetsier ging rakelings over waarna sc Emmeloord weer van zich liet horen.

De polderboys oogden in de beginfase kwetsbaar, onzeker en waren duidelijk zoekende naar de juiste spelpatronen.
Gaandeweg kropen de tornado's uit hun schulp en kregen de polderboys weer kansen.
Bij een snelle tegenstoot was de blonde Torpedo Rik Beekman iedereen te snel af, maar helaas werd zijn voorzet door Wiebe Koopmans gemist.
Even later dook de Magix Box Bastian Tabak gevaarlijk op voor het doel, maar via een Drentse verdediger en een uitstekende reflex van de doelman leverde het slechts een corner op.
In de 24e minuut volgde er een enorme ontlading in het Blauwe Bastion toen Popeye weer een blikje spinasie had opengetrokken.
Van grote afstand zag Guido Vissers de Drentse doelman iets te ver voor zijn doel staan om vervolgens met een gigantische raketinslag iedereen in extase te brengen en de 2 - 0 op het scorebord te zetten.

Kort hierop had Rik Beekman met een sierlijke omhaal iets moois in zijn gedachten, maar de torpedo mistte kracht en de juiste richting.
Na een fabuleuze actie van Wiebe Koopmans bij de achterlijn probeerde Bastian Tabak het hakballetje van Madjer te immiteren, maar er zat ruis op de lijn bij de Magic Box waarna deze bal voorlangs ging.
Vlak voor rust lieten de Red Bulls zich weer voorin zien en ontstond er een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel, maar gelukkig wist Gokhan Pala ternauwernood net op tijd in te grijpen.

Plotseling kwam de Mijnenveger opzetten en werd de Artillerie instelling gebracht toen de Turbo los ging bij Remco Jonkman.
In de 36e minuut begon de Turbo Remco Jonkman aan zijn lange rush waar geen einde meer aan leek te komen.
De Drentse doelman rende zijn doel uit, maar had geen schijn van kans op de strakke schuiver van Remco Jonkman voor de 3 - 0 voor de Blauwe Tornado's.
Bij een vrije trap van Gokhan Pala was even alle hens aan dek waarna in de 45e minuut de bommenwerper Wiebe Koopmans werd gelanceert, maar diens kopbal werd fraai gepareerd door de Drentse doelman.
Met een 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman was goed te spreken over het vertoonde spel, maar hamerde op de organisatie en de concentratie.
Met name de onderlinge communicatie en de omschakeling moesten beter waarna de polderboys gedreven, fanatiek en scherp uit de kleedkamer kwamen.
Net als in de eerste helft hadden de Drentse Red Bulls weer het meeste balbezit en een optisch veldoverwicht.
Een indraaiende voorzet van Kevin Loof leverde Ruinerwold een corner op, maar echte grote kansen kregen de Drenten niet.
De spekbraanders hadden het balbezit, maar werden in de snelle omschakeling genadeloos afgestraft door een fel en fanatiek sc Emmeloord.

Plotseling regende het kansen voor sc Emmeloord toen Rik Beekman, Bastian Tabak en Wiebe Koopmans alle schroom van zich afgooiden.
Na een flitsende actie van Rik Beekman werd Bastian Tabak gevonden, maar in kansrijke positie ging zijn kopbal over.
Een venijnig schot van de Magic Box ging eveneens over waarna Popeye Guido Vissers weer iets moois in zijn gedachten had.
De inzet van Guido Vissers zeilde rakelings over waarna ook Mart Matthijssen en Rik Beekman vergaten de trekker over te halen.
Bij een tegenstoot van Ruinerwold trof Dion vd Berg de paal waarna de Terrier Maarten Ebbers geblesseerd bleef liggen.
Met een pijnlijk betrokken gezicht en een lamme pols weigerde Maarten Ebbers het strijdtoneel te verlaten en liet deze Terrier zich niet kennen.
De Drentse Red Bulls kregen nog twee kansen toen een vrije trap van Bert de Boer op de vuisten van doelman Ruben Doorn uiteen spatte en even later Kevin Loof de blauwe panter op zijn weg vond.

In de slotfase schakelde sc Emmeloord nog een tandje bij en werden de Red Bulls op alle fronten afgetroefd door de ontketende polderboys.
Na een snelle eentwee tussen Bastian Tabak en Rik Beekman ketste de Torpedo af waarna diens inzet van de doellijn werd gehaald.
In de 68e minuut volgde de verlossende 4 - 0 toen Bastian Tabak met een droge knal alert reageerde.
Hier ging een mooie aanval aan vooraf waarbij een voorzet van Rik Beekman via Harm van Wieren, Wiebe Koopmans en Koen Boneschansker voor de voeten kwam van de Magic Box Bastian Tabak die koelbloedig raak schoot voor de 4 - 0.
Tussendoor bracht trainer Dick Schuurman nog Mark Staal en Marcel Westerhof in de ploeg voor de uitgeputte Popeye Guido Vissers en de leeggespeelde Turbo kilometervreter Remco Jonkman.
Met name Mark Tata Steel liet nog even van zich spreken door met een boomerang de Drentse defensie op de proef te stellen.

In de 82e minuut raakte het sportpark in vervoering en extase toen de grote tovenaar Wiebe Richy Koopmans met een fabuleuze omhaal een voorzet van Harm Aboe van Wieren op zijn pantoffel nam.
Op weergaloze wijze zeilde deze fabelachtige omhaal de kruizing in voor de totale ontlading in het Blauwe Bastion en de 5 - 0 eindstand.
Het leverde Wiebe Koopmans meteen een publiekswissel op waarna het grote jeugdtalent Maric Naaktgeboren zijn debuut mocht maken.
Deze jeugdspeler gooide meteen alle schroom van zich af en liet mooie dingen zien.
Met name Rik Beekman en Bastian Tabak hadden nog een duit in het zakje kunnen doen, maar de blonde Torpedo mistte zijn doel waarna de magie was uitgedoofd bij de Magic Box.
De polderboys doen goede zaken met deze ruime 5 - 0 overwinning op vv Ruinerwold en zijn als een scudraket aan de tweede seisoenshelft begonnen. Wij adviseren iedereen om de TV beelden op Omroep Flevoland te gaan bekijken.
Man of the Match: Popeye Guido Vissers.
Mooiste doelpunt: Tovenaar Wiebe Koopmans.

Volgende week speelt sc Emmeloord de lastige uitwedstrijd bij subtopper vv Roden.
De Drentse ooievaars boekten vandaag een verrassende 1 - 4 overwinning bij titelkandidaat sc Stadspark.
Dit gaat een lastige en loodzware wedstrijd worden voor sc Emmeloord, maar met deze teamspirit is alles mogelijk in de tweede klasse K.
De uitwedstrijd bij vv Roden begint volgende week om 14:00 uur en de voorbeschouwing volgt later.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman ( 80e Marcel Westerhof ), Gokhan Pala, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Mart Matthijssen, Guido Vissers ( 70e Mark Staal ), Rik Beekman, Bastian Tabak & Wiebe Koopmans ( 82e Maric Naaktgeboren ).
Wissels: Laurens Rasing, Gio Huijsmans, Marcel Westerhof, Mark Staal & Maric Naaktgeboren.
Geblesseerd/Afw: Tim Schaafsma, Niels Boomsma, Rik Schilder, Dylan Werkman, Denny vd Zee, Hans Langedijk & Brahim Boundati.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Materiaalman/Verzorger: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Hieronder alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
sc Stadspark  -  vv Roden  1  -  4
GAVC Grou  -  Velocitas Groningen   2  -  2
MKV'29 Leeuwarden  -  vv Lemmer  3  -  4
sv Olyphia  -  Sint Annaparochie    AFG.
vv Peize  -  DTD Jelsum   AFG.
De Groninger Boys waren dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.













De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Ruinerwold

Deze zondag gaat de tweede seizoenshelft beginnen in de Tweede Klasse K en staat de wedstrijd sc Emmeloord - vv Ruinerwold op het programma.
De aftrap zal worden verricht door de pupil van de week Kars Hofstee.
Dit talent geldt als een veelscorende spits voor het jeugdteam JO11-2.
Iedereen is benieuwd hoe sc Emmeloord de winterstop is doorgekomen en hoe het team er nu voor staat.
Krijgen we in de tweede seizoenshelft een ontketende razende Blauwe Tornado te zien of moeten we vrezen voor degradatie?
Door vlak voor de winterstop met 1 - 5 bij Velocitas te winnen heeft het team weer zelfvertrouwen bijgetankt en heeft men goede hoop uit de onderste regionen te komen.
De blauwe polderboys hebben nog wat goed te maken tegen vv Ruinerwold want de eerste seizoenswedstrijd ging destijds met maar liefst 6 - 0 verloren in de Drentse hooglanden.
Vorig seizoen won sc Emmeloord op de eigen Ervenbos met 3 - 0 van vv Ruinerwold.

Met elf punten uit twaalf wedstrijden staan de blauwen op een 10e plek in de tweede klasse K.
Er werden drie wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen zeven wedstrijden verloren met een doelsaldo van 18 voor en 25 tegen.
De Emmeloorders hebben niet stil gezeten in de winterstop en waren volop actief op diverse zaalvoetbaltoernooien.
Het team is vroeg in training gegaan om zich optimaal op de tweede seizoenshelft voor te bereiden.
De oefenwedstrijden tegen Batavia'90 en vv Steenwijk werden vrij eenvoudig met 2 - 0 en 6 - 0 gewonnen en hebben het team veel zelfvertrouwen gegeven.
Trainer Dick Schuurman heeft de beschikking over een fitte en gretige groep die voor eerherstel wil gaan om veilig in de middenmoot te kunnen eindigen.
Volgend seizoen kan de nieuwe trainer Arnold Roossien het blauwe fundament verder gaan uitbouwen.
De topscorers bij sc Emmeloord zijn Bastian Tabak met vijf doelpunten en Mart Matthijssen, Hans Langedijk & Rik Beekman hebben drie doelpunten achter hun naam staan.

Bij de Drentse Red Bulls heeft hoofdtrainer Gert Jan Hoekstra besloten om zijn onlangs verlengde contract niet uit te dienen.
Deze trainer is aan zijn tweede seizoen bezig op De Corner, maar is door een verandering in zijn werksituatie genoodzaakt om aan het einde van dit seizoen te stoppen.
De rood witten doen het goed en staan met 21 punten uit twaalf wedstrijden op een 6e plek in de tweede klasse.
Er werden zes wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en er gingen drie wedstrijden verloren met een doelsaldo van 34 voor en 23 tegen.
Vlak voor de winterstop wonnen de Red Bulls in een gigantisch spektakelstuk met 5 - 3 van titelkandidaat sc Stadspark.
Vorige week ging vv Ruinerwold in een oefenwedstrijd keihard onderuit door op de eigen Corner met maar liefst 0 - 6 van derdeklasser De Griffioen te verliezen.

De topscorers bij de Red Bulls zijn Marcus Koetsier & Jeroen vd Berg met elf en zeven doelpunten.
Er staan drie spelers op de topscorerslijst aller tijden waar de 34 jarige veteraan Marcus Koetsier inmiddels 179 doelpunten achter zijn naam heeft staan met daarachter Ewoud Kleene en Mark Brinkman met 67 en 62 doelpunten.
De jongste speler binnen de selectie is de 17 jarige Jemson Belixe.
De heenwedstrijd in Ruinerwold staat iedereen nog helder voor de geest en verliep dramatisch voor sc Emmeloord.
Binnen een half uur stonden de Red Bulls al op een ruime 4 - 0 voorsprong en de wedstrijd lag enige tijd stil vanwege een armbreuk bij Ruinerwoldspeler Erik Telkamp. Na rust liepen de Red Bulls uit naar een ruime 6 - 0 overwinning.
Hiermee kende sc Emmeloord een ongekende valse seizoensstart.

De voetbalvereniging vv Ruinerwold werd op 31 Juli 1941 in de clubkleuren rood wit opgericht.
Met het witte shirt en de rode baan is het tenue van vv Ruinerwold identiek aan die van Ajax waardoor het de Ajax van Drenthe wordt genoemd, maar andere bijnamen zijn de Rode Spekbraanders en Drentse Red Bulls.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Corner waar het twee
voetbalvelden en een trainingsveld tot zijn beschikking heeft.
De club heeft ongeveer 400 leden.
In 2013 werden De Red Bulls kampioen van de 3e klasse B waardoor het sindsdien in de Tweede Klasse uitkomt.
Vorig seizoen wist vv Ruinerwold zich ternauwernood te handhaven.

Het Drentse streekdorp Ruinerwold wordt in de volksmond Ruunerwold genoemd en ligt in de gemeente De Wolden iets ten noorden van Meppel.
Het dorp heeft ongeveer 2500 inwoners en staat bekend om zijn varkensboeren en biggenfokkerijen.
De bewoners van Ruunerwold worden daarom ook wel Spekbraanders genoemd.

De wedstrijd sc Emmeloord - vv Ruinerwold begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos.
Hieronder alle voorspellingen voor de Tweede Klasse K.

sc Emmeloord  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 10 en 6.
Gaat een ontketende en razende blauwe tornado de bittere nasmaak wegspoelen? Zijn de polderboys klaar voor de tweede seizoenshelft?
Hoe gaan de Drentse Red Bulls voor de dag komen en hoe hebben de spelers het nieuws van de vertrekkende trainer verwerkt?
Een gelijkspel ligt voor de hand, maar als de Tornado loskomt weet je het maar nooit en is alles mogelijk. Een 1.

sc Stadspark  -  vv Roden  tussen de nummers 3 en 7.
In Roden wonnen de Drentse Ooievaars met 3 - 2.
De Oranje Groene Martiniboys verloren vlak voor de winterstop verrassend met 5 - 3 bij vv Ruinerwold, maar doen nog steeds volop mee. De topscorer Romario Tjong A Sie heeft al negen doelpunten achter zijn naam staan en is goed op dreef.
De Groningers wonnen vorige week een oefenwedstrijd met 6 - 2 van ZNC uit Zuidbroek en lijken klaar voor de tweede seizoenshelft.
Tegenstander vv Roden had een mindere periode en ging vlak voor de winterstop met 5 - 2 onderuit in de streekderby bij vv Peize.
De topscorer bij vv Roden is Rene de Vries met tien doelpunten.
Het knaagt bij de zwart witte ooievaars want een 7e plek strookt niet met de ambities van vv Roden, maar in Stadspark zijn de Martiniboys nog altijd ongeslagen. Een 1.

vv Peize  -  DTD Jelsum tussen de nummers 4 en 2.
In Jelsum eindigde deze kraker in een 3 - 3 gelijkspel.
De Blauw Zwarte Paisers wonnen vlak voor de winterstop bij Sint Annaparochie en thuis met 5 - 2 de streekderby van buurman vv Roden.
De topscorer bij vv Peize is David Kruizenga met 12 doelpunten.
Met een keurige 4e plek liggen de Paiser Aalkoppen keurig op koers, maar het treft met DTD een lastige tegenstander.
De Trije Doarpen timmeren aardig aan de weg en Thijs de Jong is met zeven doelpunten de topscorer bij de Groen Gele Toffe Duvels.
Een interessante wedstrijd tussen twee ambitieuze clubs die nog voor verrassingen gaan zorgen. Een 3.

GAVC Grou  -  Velocitas 1897 tussen de nummers 1 en 9.
In Groningen wonnen de Zebra's verrassend met 3 - 2 van de Grouwsters.
De Trotse koploper won onlangs met 0 - 2 een oefenwedstrijd bij vv Rijperkerk en gaat weer aan de kazendans beginnen.
Iedereen is benieuwd of de Geel Zwarte Tsisferdunsers deze race gaan volhouden, maar het team lijkt in balans.
De topscorer Tjeerd Andries Andringa heeft negen keer gescoord.
Gaan de Groene Zebra's de handdoek in de ring gooien of gaan de Groningers het seizoen eervol uitspelen?
Volgend seizoen gaat Velocitas op de zaterdag verder, maar dit is nog geen garantie voor een walkover voor GAVC. Een nipte 1.

sv Olyphia  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 5 en 8.
Aan het Frieze wad wisten de Groene Rotanboys met 0 - 2 te winnen.
De Rotanboys zijn lekker op dreef en wonnen onlangs met 2 - 6 bij De Griffioen. De Frieze Krijgers uit Noordwolde staan dichtbij de subtop en moeten winnen om aansluiting te houden. Topscorer Marcel de Nekker heeft zeven doelpunten gescoord.
Tegenstander Sint Annaparochie kijkt angstig naar beneden en kan de puntjes goed gebruiken.
Als het gaat spoken op de Spokedam is er geen houden meer aan voor de Zwart Witte Waaiers. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Lemmer tussen de nummers 11 en 13.
Aan de Lemstervaart wonnen de Rood Witte Parels uit Leeuwarden met 1 - 2 van de Groene Bulldozers.
Beide teams staan in de degradatiezone en kunnen de punten goed gebruiken.
Vorige week ging MKV met maar liefst 6 - 1 onderuit in een oefenwedstrijd bij stadgenoot Frisia. Aan de eigen Nylan zal MKV alles moeten geven om vv Lemmer de baas te blijven.
Topscorer bij MKV is de grillige aanvaller Amin Ait Bihi met negen doelpunten.
Tegenstander vv Lemmer heeft de rode lantaarn, maar misschien komen er extra krachten vrij nu bekend is geworden dat Maarten de Jong volgend seizoen de nieuwe trainer is. Een 3.
De Groninger Boys zijn dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzondag toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.