Verslag VKW - sc Emmeloord

VKW Westerbork  -  sc Emmeloord   4 - 0  (  4 - 0 )

Een onthutsend zwak, machteloos en ongeinspireerd sc Emmeloord gaat in een teleurstellende wedstrijd met 4 - 0 onderuit bij VKW Westerbork.
De polderboys begonnen dramatisch aan deze wedstrijd en keken na twintig minuten al tegen een kansloze 3 - 0 achterstand aan.
Toen vlak voor rust ook nog de 4 - 0 viel stonden de gezichten bitterzuur op onweer en was de malaise compleet in het blauwe kamp.
Na een gigantische donderspeech in de rust probeerden de polderboys in de tweede helft terug te komen, maar zelfs een eretreffer zat er niet in waarna deze wedstrijd als een nachtkaars uitging.
Een voetbalverslag over een collectieve wanprestatie in het Drentse moeras.

De opstelling van VKW Westerbork:
Martijn Mulder, Robin Gerding, Robert Veen, Erwin Willems, Tim Baardink, Frits Nijstad ( 72e Ynse Oosterhof ), Frits Vermeulen ( 88e Bart Bouwmeester ), Anjo Willems, Mart van Zwieteren, Frank Giesselbach ( 88e Ivo Juffermans ) en Durk de Jong.
Wissels: Ynse Oosterhof, Bart Bouwmeester, Ivo Juffermans en Wilfred Zeewuster.
Gele kaart: Tim Baardink
Trainers: Jan Wielink en Roald Gils
Teammanagers: Rene Voulon en Rene Waninge
Verzorger: Jan Meijering
Assistent scheidsrechter: Dhr. N. Eefting uit Westerbork

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Rick Sliep, Harm van Wieren, Wouter Spit, Maarten Ebbers, Guido Vissers ( 65e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Jeroen Sipma, Gerke Schaap ( 60e Hans Langedijk ), Bastian Tabak ( 70e Robin Elsinga ) en Emiel de Vries.
Wissels: doelman Tim Schaafsma, Hans Langedijk, Robin Elsinga en Wiebe Koopmans.
Afw: Niels Boomsma, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Rik Beekman en Mark Staal.
Gele kaarten: Harm van Wieren en Mart Matthijssen.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos.
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.

De scheidsrechter: Dhr W.J.M. van Delden uit Jelsum.
Toeschouwers: 150

Slechte voortekenen!
De spelersbus van sc Emmeloord liep meteen vertraging op nadat er een spelerstas zoek was geraakt en een andere speler wegens autopech niet eerder aanwezig kon zijn.
Na een intense zoektocht van enkele minuten kwam de zoekgeraakte spelerstas weer boven water waarna de bus dan eindelijk kon vertrekken richting Westerbork waar het aan de late kant arriveerde.
Bij aankomst in Westerbork bleek een andere speler zijn spelertas in Emmeloord te hebben omgewisseld met een identieke tas van een clubscheidsrechter waarna in allerijl nog voetbalschoenen en spullen moesten worden geregeld.
De trainer kon deze wedstrijd niet over zijn architect Gokhan Pala en mister blue sky Remco Jonkman beschikken.
Voorafgaand had het tweede elftal zeer knap met 0 - 0 gelijkgespeeld bij Be Quick Groningen.

De wedstrijdbespreking!
Ondanks het late tijdstip was er een allerhartelijkst ontvangst bij het supergezellige en gemoedelijke VKW in Westerbork waar wij twee ruime kleedkamers tot onze beschikking kregen en Trainer Arnold Roossien aan zijn wedstrijdbespreking kon beginnen.
In een uitgebreide heldere en duidelijke wedstrijdbespreking maakte onze trainer de opstelling en het tactisch spelconcept bekend.
Tijdens de warming up oogden de spelers fanatiek en supergemotiveerd waarna de supporters vol verwachting naar het eerste fluitsignaal uitkeken.

Een aftastende beginfase!
Na een aftastende en afwachtende beginfase moest doelman Ruben Doorn in actie komen om een schot van VKWer Frits Vermeulen te pareren.
In de 8e minuut ging de doelman van VKW in de fout door de bal pardoes bij Gerke Schaap in de voeten te leggen waarna het schot van Gerke Schaap met moeite tot corner werd verwerkt.
Deze indraaiende corner van Gerke Schaap leverde een scrimmage op waar niemand wist te profiteren.
Hierna werden inzetten van Jeroen Sipma en Guido Vissers geblokt en weggewerkt waarna de Drenten weer van zich lieten horen.

Een ongekende foutenfestival!
De thuisploeg speelde net iets scherper en feller dan de Emmeloorders en kwamen er via Frank Giesselbach, Anjo Willems, Frits Nijstad en Frits Vermeulen dreigend uit.
Bij een snelle doorbraak van VKWer Frank Giesselback moest Emmeloord verdediger Wouter Spit alle zeilen bijzetten om met een perfecte sliding deze aanval te onderscheppen.
In de 12e minuut kwam VKW via Anjo Willems op een 1 - 0 voorsprong toen doelman Ruben Doorn een verraderlijke indraaiende corner van Mart van Zwieteren niet goed kon wegwerken.
In de rebound scoorde Anjo Willems met een schitterende halve volley de snelle 1 - 0 voor VKW.
Plotseling ging alles mis wat er mis kon gaan en was de chaos compleet in de Emmeloordse verdediging.
In de 17e minuut was Mart van Zwieteren iedereen te snel af en werd zijn voorzet van dichtbij door Frits Nijstad binnengetikt voor de 2 - 0 voorsprong voor VKW.
De polderboys oogden aangeslagen en werden nu helemaal overrompelt en zoekgespeeld.
In de 20e minuut was de malaise helemaal compleet toen VKWer Robin Gerding van ver mocht opkomen om vervolgens met een rake strakke schuiver doelman Ruben Doorn te verrassen voor de 3 - 0 voorsprong voor VKW.

Trainer Arnold Roossien!
De trainer probeerde nu met felle en fanatieke coaching het team weer op de rails te krijgen.
Hier had niemand rekening mee gehouden en zijn teleurgestelde blik met doffe ogen zeiden genoeg.
Het team van sc Emmeloord was zoekende en dolende en konden geen vat krijgen op het ontketende VKW Westerbork.
Tot aan de 30e minuut gingen de aanvalsgolven van VKW door waarbij er schoten van Robin Gerding, Frits Nijstad en Anjo Willems met moeite werden geblokt en doelman Ruben Doorn in actie moest komen om inzetten van Frits Nijstad en Frits Vermeulen onschadelijk te maken.
Gaandeweg ging de storm liggen en kropen de Emmeloorders weer uit hun schulp, maar verder dan enkele plaagstootjes van Guido Vissers, Jeroen Sipma en Emiel de Vries kwamen de blauwen niet.

Een nieuwe mokerslag!
Net op het moment dat sc Emmeloord zich leek te herstellen en onder de druk uit leken te komen sloegen de Drenten in de snelle counter opnieuw meedogenloos toe.
In de 37e minuut glipte Frits Nijstad op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging waarna doelman Ruben Doorn zijn spijkerharde schot niet onder controle kreeg.
In de rebound scoorde VKW topscorer Anjo Willems met een intikker de onthutsende 4 - 0 voor VKW.
De polderboys probeerden voor rust nog eens aan te zetten waarbij Jeroen Sipma en Emiel de Vries de doelman van VKW op hun weg vonden en een kopbal van Jeroen Sipma naast het doel verdween, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet.
Met een teleurstellende 4 - 0 achterstand gingen we rusten.

De donderspeech!
Trainer Arnold Roossien zag het schouwspel teleurgesteld en verbitterd aan en zat enige tijd doodstil met gefronste wenkbrouwen voor zich uit te kijken.
Hij kwam niet meteen naar de kleedkamer om zijn emoties en gevoelens een plekje te geven, maar met een gelaten doffe blik stond zijn gezicht op onweer.
In de kleedkamer kwam de vulkaan tot uitbarsting en maakte de trainer met weinig woorden duidelijk hoe hij erover dacht.

De tweede helft!
In de tweede helft probeerde sc Emmeloord terug te komen en gingen de blauwen op zoek naar een eretreffer, maar echte grote kansen wisten de polderboys nauwelijks te creeeren.
De Emmeloorders hadden de gehele tweede helft het meeste balbezit, maar de handelingssnelheid lag te laag en het team speelde zonder enige overtuiging en scherpte.
Trainer Arnold Roossien observeerde zijn manschappen en liet het coachen nu aan zijn assistenten Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi over.
Pogingen van Bastian Tabak, Jeroen Sipma en Emiel de Vries leverden niets op waarna VKW weer kansjes kreeg.
Met name Anjo Willems, Frits Nijstad en Mart van Zwieteren doken telkens dreigend en gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel waar doelman Ruben Doorn zijn team enigszins overeind hield.
Een verraderlijke voorzet van Frits Vermeulen zeilde rakelings voorlangs en een venijnig schot van Anjo Willems zeilde over.
In de 65e minuut kreeg middenvelder Guido Vissers nog een bal tegen zijn hoofd waarna hij enige tijd dizzy op het veld bleef liggen en na behandeling moest worden gewisseld.
De wisselspelers Wiebe Koopmans, Robin Elsinga en Hans Langedijk zouden nog in actie komen.

The man of the match!
Er zat in de tweede helft meer lijn en organisatie in het spel bij sc Emmeloord waar het blauwe opperhoofd Harm van Wieren en de verdedigers Wouter Spit, Maarten Ebbers en Rick Sliep het team op sleeptouw probeerden te nemen.
Het slotakkoord gaat niet over Bananarama Wouter Spit en de blauwe Farao Maarten Ebbers met zijn mysterieuze sphinx, maar eindigt met een ode aan het blauwe beest Rick Sliep.
The Blue Beast Rick Sliep bleef overeind in het Drentse drijfzand en probeerde met de moed der wanhoop het tij te keren.
Het was ontroerend om te zien hoe The Blue Beast de strijd aanging en zich vol overgave in het Drentse moeras staande hield, maar de hardwerkende en zwoegende Rick Sliep kon ook deze nederlaag niet voorkomen.
Volgende week zullen de polderboys uit een ander vaatje moeten tappen als vv Lemelerveld op bezoek komt.
Man of the match bij VKW Westerbork: Anjo Willems
Man of the match bij sc Emmeloord: Rick Sliep

Volgende week zondag speelt sc Emmeloord de superbelangrijke thuiswedstrijd tegen vv Lemelerveld om uit de onderste regionen te kunnen komen.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op De Ervenbos en de voorbeschouwing volgt later deze week!

Alle uitslagen van de tweede klasse L:
VKW Westerbork  -  sc Emmeloord  4 - 0
vv Lemelerveld -  vv Valthermond  1 - 3
sc Erica  -  vv Beilen  2 - 2
sc Dedemsvaart  -  Germanicus Coevorden  3 - 4
vv Raptim Coevorden  -  vv Heerde  0 - 2
vv Ruinerwold  -  sv Olyphia Noordwolde  1 - 1
sc Stadskanaal  -  vv Zuidwolde  4 - 1

Verslaggever: Klaas Huisman.

























De voorbeschouwing VKW Westerbork - sc Emmeloord



Deze zondag gaat sc Emmeloord in het Drentse Westerbork op bezoek bij de voetbalvereniging Vlugheid en Kracht afgekort VKW.
De blauwe Marionbus vertrekt om 11:30 uur vanaf De Ervenbos waarna beide teams om 14:00 uur op sportpark De Perkenslag aan de aftrap zullen verschijnen. De polderboys zullen in het oranje uittenue aantreden.
Na de glansrijke 5-1 overwinning op vv Raptim kunnen de Emmeloorders vol vertrouwen en met de borst vooruit naar Westerbork afreizen want het is nu zaak om deze vorm vast te houden en het uitsyndroom te doorbreken.
Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, want sc Emmeloord wist nog nooit eerder in Westerbork te winnen.

Eerdere ontmoeting!
Twee seizoenen geleden in 2015-2016 kwamen beide teams elkaar voor het laatst tegen in de tweede klassse.
In Emmeloord zorgde Maarten Dekkers voor de voorsprong waarna VKW spits Anjo Willems ervoor zorgde dat beide teams elkaar met 1-1 in evenwicht hielden.
De uitwedstrijd in Westerbork ging destijds door een VKW doelpunt van Tim van Veen met 1-0 verloren.

Tussenbalans beide teams!
De Westerborkers staan met zeven punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van negen voor en tien tegen op een achtste plek.
De Drenten verloren in een spannende streekderby hun eerste thuiswedstrijd met 0-1 van vv Beilen waarna ook de uitwedstrijd bij sc Dedemsvaart met 5-3 werd verloren.
Daarna volgde thuis op de Perkenslag de eerste overwinning en werd vv Zuidwolde met 3-2 geklopt en speelden de Borkers in het Friese Noordwolde met 2-2 gelijk bij sv Olyphia.
Afgelopen zondag wonnen de Drenten met 0-1 bij vv Lemerleveld.
De polderboys staan met vijf punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van tien voor en elf tegen op een 10e plek in de tweede klasse L.
Er werd tot nu toe 1 wedstrijd gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen twee uitwedstrijden verloren.

De beide topscorers!
Bij sc Emmeloord is het blauwe opperhoofd de aanvoerder en centrale verdediger Harm van Wieren  met drie doelpunten de topscorer, maar inmiddels hebben ook Bastian Tabak, Emiel de Vries, Jeroen Sipma en Wouter Spit de smaak te pakken.
Bij VKW Westerbork is Anjo Willems met zes doelpunten uit vijf wedstrijden de topscorer, maar verder pikken ook Frits Nijstad en Frits Vermeulen regelmatig hun goaltje mee.
De 27 jarige clubtopscorer Anjo Willems voert met 164 doelpunten de topscorerslijst aan bij VKW en vlak daarachter heeft ook Frits Vermeulen met 75 doelpunten zijn derde ster te pakken.
Vorig seizoen waren Frits Nijstad en Anjo Willems met 18 en 17 doelpunten de topscorers bij de Borkers.

De selectie van VKW!
Hoofdtrainer Jan Wielink is aan zijn derde seizoen bezig op De Perkenslag en was hiervoor als trainer actief bij HODO in Hollandscheveld, vv Dalen en vv Hoogeveen.
In de periode 2003-2006 stond Jan Wielink ook aan het roer bij VKW.
De selectie van VKW heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar waarbij de dertigers Frits Vermeulen, Marijn Klok en Erwin Willems de acht jonge talenten op sleeptouw moeten nemen.

Clubinfo en palmares VKW Westerbork!
De voetbalvereniging Vlugheid en Kracht werd op 8 augustus 1929 in de clubkleuren Blauw Wit te Westerbork opgericht en heeft tegenwoordig ongeveer 450 leden.
De Borkers spelen hun thuiswedstrijden aan de houtwallen op sportpark De Perkenslag en langs het hoofdveld staat een ruime tribune.
Het clubblad heet Doelgericht en is zeker toepasselijk voor deze Drentse club want rond de eeuwwisseling wisten de Borkers razendsnel van de vierde naar de eerste klasse door te stoten.
De Borkers werden in 2000, 2001 en 2002 kampioen en klommen in drie jaar tijd van de vierde naar de eerste klasse.
Vanaf 2002 tot 2010 schommelden De Borkers tussen de eerste en tweede klasse waarna VKW in 2010 naar de derde klasse degradeerde.

Mentaliteit, strijd, inzet en veerkracht!
In 2011 werden de Borkers weer kampioen van de derde klasse sindsdien schommelen de Drenten tussen de eerste en tweede klasse.
De club promoveerde diverse keren naar de eerste klasse, maar kon zich daar niet handhaven.
Twee jaar geleden verbaaste VKW vriend en vijand door totaal onverwachts via de nacompetitie naar de eerste klasse te promoveren.
Rond de winterstop bungelden De Borkers troosteloos onderaan in de tweede klasse waarna het aan een indrukwekkende inhaalrace begon.
Toch bleek de eerste klasse te hoog gegrepen want een jaar later is VKW alweer teruggekeerd in de tweede klasse.

Het gemoedelijke Drentse brinkdorp Westerbork heeft ongeveer 4600 inwoners.
Buiten het dorp ligt in de bossen bij Hooghalen de ruines van het kamp Westerbork waar tegenwoordig het radiotelescopen park is gevestigd.
De inwoners van Westerbork worden in de volksmond Borkers genoemd en middenin het dorp staat de statige Stefanuskerk.
De wedstrijd VKW Westerbork - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Perkenslag.
Zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Alle voorspellingen voor de Tweede Klasse L:
VKW Westerbork  -  sc Emmeloord   Een 3.
vv Lemerleveld -  vv Valthermond  Een 2.
sc Erica  -  vv Beilen  Een 1.
sc Stadskanaal  -  vv Zuidwolde  Een 3.
sc Dedemsvaart  -  Germanicus Coevorden  Een 1.
vv Raptim Coevorden  -  vv Heerde  Een 3.
vv Ruinerwold  -  sv Olyphia Noordwolde  Een 2.

Verslaggever: Klaas Huisman.
















wedstrijdverslag sc Emmeloord 2

sc Emmeloord 2  -  Germanicus Coevorden 2  2  -  1  (  1  -  0  )

Het tweede elftal van sc Emmeloord heeft met een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Germanicus goede zaken gedaan in de reserve hoofdklasse en staan nu met zes punten uit vier wedstrijden op een zevende plek.
Een mooiere verjaardagskado kon de Blauwe Chinees Laurens Fu Yong Hai Rasing zich niet wensen.
Met deze tweede overwinning op rij ligt de blauwe spaceshuttle keurig op koers en zitten de astronauten nog steeds met hun hoofd in de wolken.
Toch kwam deze 2-1 overwinning niet zomaar tot stand en moesten de polderboys uiteindelijk diep gaan om deze drie punten over de streep te trekken.
Het was trouwens voor de allereerste keer ooit dat het tweede team van Germanicus wist te winnen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Leon Pater, Justin van der Poel, Joris Vermaat ( 75e Niels van Gerner ), Kenneth Olaer ( 72e Norman van der Plas ), Laurens Rasing, Marcel Westerhof, Bilal Boundati, Danny de Graaf, Mark Staal ( 45e Hans Langedijk ) en Rik Beekman.
Wissels: Hans Langedijk, Norman van der Plas en Niels van Gerner.
Afw: Denny van der Zee, Koen Boneschansker, Luuk Kappers, Mike Schuller, Wiebe Koopmans, Tim Schaafsma en Robin Elsinga.
Trainer: Douwe Boomsma
Teammanagers: Duco Pater en Edwin Berende
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende.

Een moeizame en haperende beginfase!
Trainer Douwe Boomsma kon deze wedstrijd niet over zijn centrale verdediger Luuk Kappers beschikken en moest Wiebe Koopmans, Robin Elsinga en Tim Schaafsma aan het eerste elftal afstaan.
Bij de blauwen maakte De Boom Niels Boomsma weer zijn rentree tussen de palen en stonden Joris Vermaat en Justin van der Poel centraal in de verdediging met op de backs Kenneth Olaer en Leon Pater.
In de eerste tien minuten stond de Emmeloordse verdediging onder zware druk en waren er drie kansen voor Germanicus te noteren.
Bij een indraaiende corner stond Niels Boomsma op de goede plek om een harde kopbal onschadelijk te maken.
In de vierde minuut was er een gevaarlijke uitbraak van Germanicus over de rechterflank te zien, maar het schot zeilde rakelings voorlangs.
Even later belandde een vrije trap van Germanicus recht in de armen van doelman Niels Boomsma die in deze fase zeer attent stond te keepen.
Met name bij de corners en hoge voorzetten maakte Niels Boomsma een zeer gedegen en betrouwbare indruk.

De intense strijd op het middenveld!
Gaandeweg ging het offensief van Germanicus liggen en kwamen de polderboys beter in deze wedstrijd.
Op het middenveld werden er pittige fysieke duels uitgevochten waarbij het boegbeeld Marcello Bambino Westerhof en Chinaboy Laurens Fu Rasing voorop in de strijd gingen.
In de frontlinie zorgden de goochelaar Bilal Alaadin Boundati, blonde torpedo Rik Beekman, sniper Danny de Graaf en Mark Tata Steel Staal voor een constante dreiging.
Plotseling vond Bilal Boundati met een splijtende pass op Rik Beekman een opening, maar diens inzet werd fraai gepareerd door de doelman.

Het openingsdoelpunt van Milky Boy Joris Driepinter Vermaat!
Iedere ochtend drinkt Joris Driepinter Vermaat drie glazen melk om zijn witte motor draaiende te houden.
Deze trainingsbeest is de ultieme look a like van Kevin de Bruyne en ging in de 18e minuut mee naar voren om zijn melktank in de strijd te gooien.
Nadat een voorzet van Rik Beekman op Mark Staal ternauwernood werd weggewerkt belandde deze afvallende bal voor de voeten van Joris driepinter Vermaat die verwoestend hard uithaalde en de bal snoeihard tegen de touwen joeg voor de bevrijdende 1-0 voorsprong voor de blauwe astronauten.

Een elastische koorddanser tussen de linies!
Er waren na deze voorsprong een paar plaagstootjes van Germanicus te zien waarbij doelman Niels Boomsma twee keer in actie moest komen.
Gaandeweg ontstonden er grote ruimte's tussen de linies en golfde het spel in een hoog tempo op en neer.
Op de linksbackpositie had Filipinoboy Kenneth Olaer een lastige middag en moest onze Asiansurprise alle zeilen bijzetten om de rappe aanvallers van Germanicus af te kunnen stoppen.
Er hing een zijden draadje tussen de linies waar Leonardo Da Vinci Pater, Blue Bandito Justin van der Poel en Milky Boy Joris Vermaat de aansluiting met het middenveld probeerden te vinden.
De elastische koorddanser Bilal Boundati balanceerde enige tijd tussen hoop en vrees, maar zorgde wel voor enige opleving.

Kleine kansjes!
Vanaf het middenveld zorgden Laurens Fu Rasing en Marcel Westerhof voor de juiste balans waardoor er weer kansjes kwamen.
Vlak voor rust waren er kleine kansjes voor sc Emmeloord te zien waarbij Mark Tata Steel Staal en breaker Marcello Bambino Westerhof de doelman op hun weg vonden en een poging van Marcel Westerhof naast het doel zeilde.
Een onvervalste houdini circusact van Mark Staal leverde geen strafschop, maar wel een gevaarlijke corner op.
Deze indraaiende corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Germanicus doel waarbij de zwevende koelkast Danny de Graaf iets moois in zijn gedachten had, maar het leverde allemaal niets meer op.
Met een 1-0 stand gingen we rusten.

Een scherp begin van de tweede helft!
Trainer Douwe Boomsma was er niet helemaal gerust op en bracht nu mister Airforce La Giraffe Hans Langedijk voor Mark Staal in de ploeg en deed wat omzettingen om meer controle op deze wedstrijd te krijgen.
In de beginfase van de tweede helft kregen de polderboys een paar goede mogelijkheden waarbij Rik Beekman de doelman op zijn weg vond en Hans Langedijk zijn schot in het zijnet zag belanden.
In de 52e minuut veerde iedereen overeind in het gezellige Max Soccer Ervenbos Arena toen een venijnig schot van Danny de Graaf tegen de lat uiteen spatte.
Nadat een ziedend schot van Rik Beekman rakelings over zeilde kwamen de gasten uit Coevorden weer opzetten.

Gevaarlijke tegenstoten van Germanicus!
Halverwege de tweede helft moest Emmeloord doelman Niels Boomsma drie keer in actie komen om zijn team er doorheen te slepen.
De Boom zag een gevaarlijke vrije trap van Germanicus rakelings naast gaan en bracht redding op twee schoten en een harde kopbal.
In de 70e minuut ranselde Niels Boomsma met een uitstekende reflex een verraderlijk afstandsschot uit zijn doel waarna de rust weer even terug keerde en de blauwe astronauten weer van zich lieten horen.
Trainer Douwe Boomsma liet zich nu regelmatig horen om het team weer in het gareel te krijgen.

Een weergaloze torpedoinslag van Rik Beekman!
In de 75e minuut lieten invaller Norman van der Plas en Bilal Boundati een vloeiende oogstrelende aanval over de rechterflank zien waarna de goochelaar Bilal met een vlijmscherpe pass de Blonde Torpedo in stelling bracht.
Met een verwoestende uithaal in het dak van het doel scoorde Rik Beekman de verlossende 2-0 voor sc Emmeloord.
Trainer Douwe Boomsma bracht nu met Niels van Gerner voor Joris Driepinter Vermaat een extra joker in.
Onder luid applaus kreeg Joris Vermaat zijn terechte en dikverdiende publiekswissel want hij verving uitstekend Lucky Luke Kappers.
De invallers Norman Sharky van der Plas en Niels Icemen van Gerner kenden beide een sterke invalbeurt.

Spannende slotfase!
In de 82e minuut kwam de spanning toch nog even terug nadat Germanicus uit een vrije trap toesloeg voor de 2-1 aansluitingstreffer.
Doelman Niels Boomsma was volstrekt kansloos op deze geplaatste vrije trap die zomaar binnen zeilde waarna het team vergat te voetballen.
Er sloop onverwachts angst in het team waardoor de astronauten achteruit liepen en het onheil over zich afriepen.
Trainer Douwe Boomsma zag tot zijn ontzetting dat Germanicus twee grote kansen op de gelijkmaker kreeg.
Met twee fraaie reddingen sleepte Niels Boomsma zijn team door deze moeilijke fase heen waarna Danny de Graaf en Rik Beekman het duel helemaal hadden kunnen beslissen.
Het vizier stond niet meer op scherp en de spanning was tot de laatste seconde om te snijden, maar tot ieders opluchting klonk daar het laatste fluitsignaal en hadden de astronauten deze wedstrijd met 2-1 gewonnen.
Man of the match: doelman Niels Boomsma.

Volgende week speelt het tweede in Groningen een uitwedstrijd bij het historische Be Quick 1887.

Alle uitslagen van de reserve hoofdklasse:
sc Emmeloord  - Germanicus Coevorden  2-1
GRC Groningen  - Be Quick 1887   0-3
vv Drachten  - Alcides Meppel  1-4
LSC 1890 Sneek  - FVC Leeuwarden  0-6
SWZ Sneek - vv Hoogeveen  2-2
sc Stadskanaal - vv Heerenveen AFG.
VKW Westerbork was vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman. 

Verslag sc Emmeloord - vv Raptim

sc Emmeloord  -  vv Raptim  5 - 1  (  2 - 1 )

In een aantrekkelijke en spectaculaire wedstrijd heeft sc Emmeloord met een ruime 5-1 overwinning op vv Raptim zijn eerste overwinning van dit seizoen behaald.
Er hing een lange tijd een heldere regenboog boven de Ervenbos waar de polderboys een dramatische valse start kenden.
In het eerste half uur hielden beide teams elkaar goed in evenwicht waarna het duel kantelde en de blauwe tornado helemaal los ging.
Een voetbalverhaal over wedstrijdspanning, adrenaline,  wonderschone doelpunten en het potje met goud onderaan de regenboog.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Wouter Spit, Rick Sliep, Jeroen Sipma ( 75e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Bastian Tabak, Gerke Schaap ( 70e Guido Vissers ) en Emiel de Vries ( 75e Robin Elsinga ).
Wissels: Doelman Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Guido Vissers en Robin Elsinga.
Geblesseerd/Afw: Remco Jonkman, Hans Langedijk, Rik Beekman en Mark Staal.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De opstelling van vv Raptim Coevorden:
Sander Bunskoek, Marnix Leferink, Patrick Vos, Laurens Meppelink, Kay Ambergen, Stan Meppelink, Ruben Hoving ( 70e Robert Mulder ), Niels Assen ( 45e Arnold Malkus ), Robin de Leeuw ( 70e Andres Sewuster ), Danny Bos en Lars Meppelink.
Wissels: Arnold Malkus, Robert Mulder, Andres Sewuster en Dennis Schiphorst.
Trainer: Henk Veenhof
Overige staf: Herno ter Bruggen en Jan Sewuster
Verzorger: Rob Zandkamp
Assistent scheidsrechter: Dhr. P Ekkelenkamp.

De scheidsrechter: Dhr J.Boerema uit Paterswolde
Toeschouwers: 200

Een dramatische valse start!
Vooraf stonden de gezichten gespannen en voelde je de adrenaline bij de spelers en stafleden van sc Emmeloord.
Het team had fanatiek getraind en verlangde nu naar de eerste overwinning.
Trainer Arnold Roossien kon deze wedstrijd niet over rechtsback Remco Jonkman beschikken, maar had met Wouter Spit een goed alternatief achter de hand.
De blauwen kwamen in de vierde minuut door een eigen doelpunt van Harm van Wieren op een 0-1 achterstand en kenden een dramatische valse start.
Hier ging een actie van de opkomende Raptim verdediger Marnix Leferink aan vooraf die de achterlijn wist te halen en met een verraderlijke voorzet zijn spits probeerde te bereiken.
Per ongeluk veranderde Emmeloord verdediger Harm van Wieren deze bal van richting die pardoes in eigen doel verdween voor de onverwachtse 0-1 achterstand.

Het ontketende antwoord van sc Emmeloord!
De blauwen trokken meteen ten aanval om deze achterstand ongedaan te maken, maar moesten constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke counters en tegenstoten van vv Raptim.
Na een snelle eentwee tussen Bastian Tabak en Rick Sliep zeilde het venijnige schot van Rick Sliep rakelings over.
In de 10e minuut spatte een kanonskogel van Bastian Tabak tegen de kruising uiteen waarna Jeroen Sipma en Mart Matthijssen dreigend voor het Raptim doel opdoken.
Even later stond Bastian Tabak in de baan van een schot van Jeroen Sipma die iedereen verrastte en vervolgens rakelings naast zeilde.
Mooie schoten van Emiel de Vries en Gerke Schaap werden met moeite tot corner verwerkt.

Gevaarlijke counters en tegenstoten van vv Raptim.
Ondanks het frivole en spontane aanvallende voetbal van sc Emmeloord kwamen ook de gasten uit Coevorden er gevaarlijk uit.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om de Raptim aanvallers Robin de Leeuw en Lars Meppelink te kunnen onderscheppen.
Een listige actie van Robin de Leeuw zeilde rakelings voorlangs waarna sc Emmeloord het initiatief overnam.

De bevrijdende gelijkmaker van Harm Aboe van Wieren!
In de 22e minuut kwam het opperhoofd Harm van Wieren weer mee naar voren want Aboe had nog iets goed te maken.
Eerder had Harm zeer onfortuinlijk met een eigen doelpunt Raptim in het zadel geholpen, maar deze keer maakte Harm van Wieren zijn foutje meer dan goed door de dikverdiende 1-1 gelijkmaker tegen de touwen te koppen.
Hier ging een corner van Gerke Schaap aan vooraf waarna Bastian Tabak de afvallende bal opnieuw hoog voor het doel bracht waar Harm van Wieren met een achterwaartse kopbal de doelman van Raptim wist te passeren voor de bevrijdende 1-1 gelijkmaker.

Een grote kans voor vv Raptim!
In de 23e minuut glipte de grillige Raptim aanvaller Robin de Leeuw razendsnel door de Emmeloordse verdediging, maar tot ieders opluchting schampte zijn schot bovenkant lat en kwam sc Emmeloord met de schrik vrij.
Kort hierop moest doelman Ruben Doorn weer in actie komen om een inzet van Raptim aanvaller Lars Meppelink onschadelijk te maken.
Tot aan de 30e minuut ging deze wedstrijd gelijk op met kansjes over en weer waarna de polderboys sterker en sterker werden.

Een slordige fase!
Bij sc Emmeloord doken Bastian Tabak, Emiel de Vries en Jeroen Sipma dreigend op voor het Raptim doel,maar stond het vizier nog niet op scherp.
In kansrijke situatie vergaten Bastian Tabak en Jeroen Sipma de trekker over te halen.
Trainer Arnold Roossien was er nog niet gerust op en liet zich nu regelmatig horen.
Het tempo lag te laag en de passing was in deze fase slordig en onzuiver.
Over de flanken kwamen Maarten Ebbers en Wouter Spit regelmatig gevaarlijk opzetten door met mooie voorzetten de frontlinie te bedienen, maar het leek niet te lukken waardoor vv Raptim gevaarlijk op de counter bleef loeren.

De totale ontlading bij El Marcatore Azurro!
Met de moed der wanhoop was Emiel de Vries op zoek naar een doelpunt om het spitsengevoel weer terug te krijgen.
Deze spits krijgt niet altijd de juiste aanvoer en lijkt meestal op een geisoleerd onbewoond eilandje te staan totdat de regenboog ineens heel fel aan de horizon begon te schijnen.
Op de tribune maakte iemand een opmerking over een potje met goud of in de 42e minuut was het schaap over de dam.
Het was good old Gerke Schaap die met een splijtende pass de El Marcatore Azurro vrij voor het doel wist te zetten.
Met een verwoestende uithaal hard en hoog tegen de touwen scoorde Emiel de Vries de 2-1 voor sc Emmeloord en was zijn persoonlijke ontlading compleet.
Dit was tevens de ruststand op een gezellig en uitgelaten Ervenbos.

Een spectaculaire tweede helft!
In de rust sprak trainer Arnold Roossien zijn manschappen bemoedigend toe en hamerde hij op de organisatie en scherpte.
Direct na rust waren de eerste twee kansjes voor vv Raptim, maar pogingen van Lars Meppelink en Robin de Leeuw gingen voorlangs en naast het doel.
Nadat Jeroen Sipma en Bastian Tabak de doelman van Raptim op hun weg vonden kwamen de blauwen in de 52e minuut op een verlossende 3-1 voorsprong.
Hier ging een prachtige aanval tussen Bastian Tabak en Emiel de Vries aan vooraf waarna de bal via Emiel de Vries bij Wouter Spit terecht kwam.
De Bananarama deed zijn naam alle eer aan door met een strakke schuiver de doelman van Raptim kansloos te laten voor de 3-1.
Even later zeilde een droge knal van Jeroen Sipma rakelings naast het doel waarna The Untouchable alle schroom van zich afgooide.
In de 62e minuut lanceerde Mart Matthijssen met een slimme steekbal de blonde pijl Jeroen Sipma die deze keer op volle snelheid de bal diagonaal keurig binnen schoof voor de 4-1 voor sc Emmeloord.
De doelman van Raptim moest hierna alles uit de kast halen om een duikkopbal van Emiel de Vries onschadelijk te maken en inzetten van Gerke Schaap en Jeroen Sipma te pareren.

De uitblinkers!
Bij sc Emmeloord stonden Gokhan Pala, Maarten Ebbers en Mart Matthijssen een goede pot te voetballen, maar vooral Rick Sliep en Wouter Spit staken er deze wedstrijd met kop en schouders bovenuit.
Vooraf lag The Blue Beast Rick Sliep nog met een betrokken gezicht bij de verzorgster op de pijnbank, maar deze imposante kilometervreter maakte deze wedstrijd veel indruk.
De opkomende back Bananarama Wouter Spit besloeg de hele rechterflank en speelde een ijzersterke wedstrijd.
Ondertussen waren bij sc Emmeloord nog Guido Vissers, Robin Elsinga en Wiebe Koopmans in de ploeg gekomen en waren er goede kansen om de score op te voeren.

Het slotakkoord!
Een kopbal van Jeroen Sipma werd vlak voor de doellijn weggehaald waarna Mart Matthijssen met een mooie pass The Magic Box Bastian Tabak op avontuur stuurde voor de 5-1 eindstand.
De manier hoe Bastian Tabak in de 82e minuut in alle rust heel koelbloedig en beheerst de doelman omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde was veelzeggend.
Een prachtig schot van invaller Wiebe Koopmans spatte nog uiteen tegen de kruising waarna ook invaller Robin Elsinga een goede kans liet liggen.
Onder luid applaus klonk het laatste fluitsignaal en konden de blauwe helden hun eerste overwinning vieren.
Het gehele team verdiend een groot compliment!
The man of the Match: Wouter Spit.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij VKW in Westerbork. De voorbeschouwing volgt later komende week.

Alle uitslagen van de Tweede Klasse L:
sc Emmeloord - vv Raptim Coevorden  5-1
vv Lemerleveld  -  VKW Westerbork  0-1
vv Valthermond - sc Stadskanaal  3-2
vv Heerde  -  vv Beilen  1-0
vv Zuidwolde  -  sc Dedemsvaart  2-3
Germanicus Coevorden  -  vv Ruinerwold  2-0
sv Olyphia Noordwolde - sc Erica   AFG.

Verslaggever: Klaas Huisman.







Verslag sc Emmeloord - vv Valthermond



sc Emmeloord  -  vv Valthermond   2 - 2  ( 0 - 1 )

In een gigantisch superspannend spektakelstuk heeft sc Emmeloord met 2 - 2 gelijkgespeeld tegen koploper vv Valthermond.
De blauwen hadden de eerste overwinning in het vizier, maar moesten in een hectische slotfase toch nog een tegentreffer incasseren.
Het talrijke publiek kreeg een hartverwarmende, passionele en meeslepende wedstrijd voorgeschoteld waarbij de polderboys goed voor de dag kwamen.
Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede elftal van sc Emmeloord door een 5 - 1 overwinning op SWZ Sneek 2 zijn eerste overwinning in de reserve hoofdklasse behaald.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Maarten Ebbers, Gokhan Pala, Harm van Wieren, Wouter Spit, Guido Vissers ( 42e Jeroen Sipma ), Mart Matthijssen, Rick Sliep, Gerke Schaap, Emiel de Vries en Bastian Tabak ( 80e Rik Beekman ).
Wissels: Jeroen Sipma, Rik Beekman, Mark Staal, Remco Jonkman en doelman Niels Boomsma.
Geblesseerd/afw: Hans Langedijk, Koen Boneschansker, Robin Elsinga en Wiebe Koopmans.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Valthermond:
Erwin Timmer, Tom Meijers, Rick Schlimbach, Lars Baas, Stephan de Vries, Alwin Braaksma, Jens Bulle ( 70e Dion vd Laan ), Edwin Drenth, Jesper de Graaf ( 65e Sven Jaegers ), Maikel Platje en Demy te Velde.
Wissels: Dion vd Laan, Sven Jaegers, Lars Eding en Twan Lowes.
Rode kaart: Rick Schlimbach in de 88e minuut.
Trainers: Bart Hartman, Albert Koops en Henk Bolk.
Teammanagers: Patterick Feiken en Marc Goeree.
Verzorger: Wim Wever.
Assistent scheidsrechter: Dhr. T. Wardenburg
De scheidsrechter: Dhr. B. Stundebeek
Toeschouwers: 300

Vanwege de nasleep van een vervelende blessure nam verdediger Remco Jonkman plaats op de bank, maar uit voorzorg zou hij deze wedstrijd niet in actie komen.
Eerder op de dag strooide de teammanager per abuis een potje met zoetjes door de kantine waardoor de toon meteen was gezet.
Onder een aangenaam najaarszonnetje waren er ongeveer 300 toeschouwers naar de Ervenbos gekomen die de pupil van de week Julian Oosterbeek de aftrap zagen nemen.

Sterk uit de startblokken!
De blauwen namen meteen het initiatief en kwamen sterk uit de startblokken.
Na een slim steekballetje van Emiel de Vries op Bastian Tabak moest de doelman van Valthermond in actie komen waarna even later een eentweetje tussen Emiel de Vries en Gerke Schaap ternauwernood werd onderschept en weggewerkt.
Vanaf het middenveld zochten Mart Matthijssen, Guido Vissers en Rick Sliep naar de juiste openingen.
Een venijnig schot van Gerke Schaap zeilde rakelings naast het Drentse doel waarna Bastian Tabak de Drentse doelman op zijn weg vond.
Met opportunistisch aanvallend voetbal waren de Emmeloorders de bovenliggende partij waarna het toch plotseling weer mis ging.

Een onnodige bitterzure tegendoelpunt!
In de 15e minuut kwam vv Valthermond uit een slordige verdedigingsfout op een 0 - 1 voorsprong.
Na slordig balverlies op het middenveld profiteerde de Drentse aanvaller Demy te Velde van een grove dekkingsfout waarna deze grillige sluipschutter koelbloedig de trekker overhaalde door met een harde schuiver doelman Ruben Doorn te passeren voor de 0 - 1 voor vv Valthermond.

Een boeiende en fascinerende eerste helft:
Beide teams deden weinig voor elkaar onder en schotelden het publiek een levendige wedstrijd voor.
De polderboys probeerden uit alle macht deze tegenslag te boven te komen door in een hoog tempo op zoek naar de gelijkmaker te gaan.
Met name de opkomende backs Maarten Ebbers en Wouter Spit zorgden voor een constante aanvoer richting de flanken waar Bastian Tabak en Gerke Schaap dreigend opdoken.
Bij balverlies haperde regelmatig de omschakeling waarbij vv Valthermond er razendsnel kon uitkomen, maar echte grote kansen kregen de Drenten niet.
Het centrale duo Harm van Wieren en Gokhan Pala zorgden voor het cement tussen de linies waar Mart Matthijssen en Rick Sliep de gaatjes moesten dichten.
Mooie voorzetten van Gokhan Pala, Gerke Schaap en Wouter Spit werden met de nodige moeite onschadelijk gemaakt waarna bij Emiel de Vries plotseling de trucendoos openging, maar met hangen en wurgen hield de verdediging van vv Valthermond stand.

Vlak voor rust drie grote kansen voor sc Emmeloord!
Met een splijtende pass lanceerde Gerke Schaap bij de tweede paal de inkomende Emiel de Vries die zijn inzet in het zijnet uiteen zag spatten.
In de 30e minuut spatte een vrije trap van Gerke Schaap via binnenkant paal uiteen waarna de rebound door Bastian Tabak werd overgeschoten.
Uit een gevaarlijke indraaiende corner ontstond er een rommelige scrimmage voor het Drentse doel waar in een kluwen van spelers Harm van Wieren vergat te scoren.
In deze fase had sc Emmeloord de gelijkmaker moeten scoren, maar stond het vizier niet op scherp.

Gevaarlijke razendsnelle tegenstoten van vv Valthermond!
De polderboys speelden te gehaast en moesten bij balverlies razendsnel omschakelen om de Drentse aanvallers in toom te houden.
In de snelle counter doken de aanvallers van Valthermond twee keer gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel waar doelman Ruben Doorn moest ingrijpen om Demy te Velde en Edwin Drenth van het scoren te houden.
Trainer Arnold Roossien wilde iets meer leven op het middenveld en paste een statement wissel toe door Jeroen Sipma voor Guido Vissers in de ploeg te brengen.
Op slag van rust toonde sc Emmeloord weer een teken van leven, maar het venijnige schot van Emiel de Vries zeilde over.
Met een 0 - 1 stand voor vv Valthermond gingen we rusten.

In de rust sprak trainer Arnold Roossien zijn manschappen bemoedigend toe waarbij hij vooral het accent legde op meer beweging en energie tussen de linies.
Hij vroeg het team om meer scherpte en overtuiging te brengen en vooral om koelbloediger en efficienter voor het doel te zijn.
Met goede moed begonnen de blauwen aan de tweede helft.

De achtervolging in een tactisch schaakspel!
In een hoog tempo ging sc Emmeloord op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het via Bastian Tabak, Gerke Schaap en Emiel de Vries kansjes.
In de snelle counter verschenen ook de Drenten dreigend voor het Emmeloordse doel waarbij een inzet van Rick Schlimbach in het zijnet belandde.
Bij snelle acties over de flanken claimden de polderboys tot twee keer een corner die het niet zou krijgen waarna de scheidsrechter twee keer in actie moest komen om incidentjes in de kiem te smoren.
Ondertussen werd het spel feller en grimmiger waarbij de polderboys nu risico's gingen nemen om een treffer te forceren.
Aan de andere kant moest Emmeloord doelman Ruben Doorn twee keer ingrijpen om gevaarlijke tegenstoten van Valthermond onschadelijk te maken.
Een ziedend schot van Edwin Drenth zeilde rakelings over waarna Demy te Velde en Edwin Drenth doelman Ruben Doorn op hun weg vonden.
De Drenten hanteerden een tactisch schaakspel om het middenveld onder controle te krijgen, maar slaagden hier niet in.

De verdiende gelijkmaker en de voorsprong voor sc Emmeloord!
Er werden pittige duels uitgevochten waarna Valthermonder Jens Bulle ongelukkig terecht kwam en met een arm uit de kom het veld moest verlaten.
De polderboys speelden te gehaast rommelig en onzuiver, maar zouden dan toch nog in de 72e minuut langszij komen.
Het was de architect Gokhan Pala die de bal over grote afstand panklaar bij de blauwe scherpschutter Emiel de Vries op de stropdas legde.
In een flitsende beweging scoorde Emiel de Vries met een intikker de verlossende 1 - 1 gelijkmaker waarna het hek van de dam was.
Plotseling was de geest uit de fles en gingen de polderboys op zoek naar meer treffers.
In deze fase werden de Valthermonders teruggedrongen en vastgezet.
Nadat een gevaarlijke voorzet van Jeroen Sipma op Bastian Tabak ternauwernood werd weggewerkt had Rick Sliep een mooie actie in huis waarbij er overduidelijk hands werd gemaakt door een Drentse verdediger en sc Emmeloord een strafschop kreeg te nemen.
In de 75e minuut ging de bal op de stip en kreeg sc Emmeloord een strafschop te nemen.
Het was de architect Gokhan Pala die deze strafschop feilloos binnen schoot voor de 2 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.

Een bloedstollende en hectische slotfase!
In plaats van door te drukken sloop er plotseling angst en onzekerheid in het Emmeloordse team waarbij er achteruit werd gelopen.
De slimme en uitgekookte Drenten roken nu bloed en gingen uit alle macht op zoek naar de gelijkmaker.
In een hoog tempo golfde het spel op en neer waarbij sc Emmeloord twee keer goed weg kwam.
Bij een overtreding randje strafschopgebied ging de bal niet op de stip en kwamen de polderboys goed weg waarna doelman Ruben Doorn met twee goede reddingen het team overeind hield.
In de 82e minuut viel uit een rommelige onoverzichtelijke scrimmage alsnog de totaal onnodige 2 - 2 gelijkmaker toen Edwin Drenth profiteerde van de chaos in de Emmeloordse verdediging.
Onze assistent scheidsrechter had iets gezien en hield de vlag omhoog, maar het doelpunt van Valthermond werd ondanks felle protesten toch toegekend.

Vrouwe Fortuna en het gestolen punt!
In de laatste minuten trokken de polderboys weer ten strijde en was de blauwe brigade dichtbij de overwinning.
Uit een vrije trap van Gerke Schaap spatte een inzet van Rik Beekman via onderkant lat terug in het veld waarna de rebound tot corner werd verwerkt.
Mooie pogingen van Mart Matthijssen en Gokhan Pala hadden een beter lot verdiend waarna uit een corner het blauwe opperhoofd Harm van Wieren zijn inzet tegen de lat uiteen zag spatten en ook Jeroen Sipma en Wouter Spit niet konden profiteren.
In alle tumult was er nog een doorbraak van Rik Beekman waarna Valthermond verdediger Rick Schlimbach aan de noodrem trok en deze speler neerlegde en met een rode kaart het veld moest ruimen.
Een venijnige vrije trap van Gokhan Pala leverde ook niets meer op waarna deze boeiende wedstrijd op een 2 - 2 gelijkspel bleef steken.
De Drenten waren blij en opgelucht met deze gestolen punt omdat sc Emmeloord toch wel dichtbij zijn eerste driepunter leek te komen.
Helaas wilde vrouwe Fortuna vandaag niet meewerken, maar toch is er een duidelijke stijgende lijn te zien bij het eerste elftal van sc Emmeloord.
Het gehele team van sc Emmeloord verdiend een groot compliment!
Man of the match bij sc Emmeloord: Emiel de Vries
Man of the match bij vv Valthermond: Demy te Velde

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen vv Raptim uit Coevorden.
De voorbeschouwing volgt donderdagavond!

Alle uitslagen van de tweede klasse L:
sc Emmeloord  -  vv Valthermond   2  -  2
vv Zuidwolde  -  vv Raptim Coevorden  1  -  0
sv Olyphia Noordwolde - VKW Westerbork  2  -  2
vv Beilen  -  vv Ruinerwold  5  -  1
Germanicus Coevorden  -  sc Erica  2  -  0
vv Heerde  -  vv Lemerleveld  2  -  1
sc Dedemsvaart  -  sc Stadskanaal  0  -  0

Verslaggever: Klaas Huisman.














Verslag sc Emmeloord 2 - SWZ Sneek 2

sc Emmeloord 2  -  SWZ Sneek 2    5  -  1   (  3  -  0  )

Het tweede elftal van sc Emmeloord heeft eindelijk na drie wedstrijden zijn eerste overwinning in de reserve hoofdklasse noord te pakken.
De mannen van trainer Douwe Boomsma deden aan klantenbinding door in een aantrekkelijke wedstrijd met 5-1 van subtopper SWZ Sneek te winnen.
Door deze eerste driepunter zijn de astronauten met de blauwe spaceshuttle naar de achtste plek geklommen.
Er was een absolute hoofdrol weggelegd voor sluipschutter Danny de Graaf die met een onvervalste hattrick zijn visitekaartje afgaf, maar dit was typisch zo'n zondag dat alle puzzelstukjes op de goede plek vielen.

De opstelling van sc Emmeloord 2:
Tim Schaafsma, Leon Pater, Luuk Kappers, Justin vd Poel, Kenneth Olaer, Marcel Westerhof, Bilal Boundati, Wiebe Koopmans, Robin Elsinga, Rik Beekman ( 45e Laurens Rasing ) en Danny de Graaf ( 70e Mike Schuller ).
Wissels: Joris Vermaat, Laurens Rasing, Mike Schuller en doelman Niels Boomsma.
Geblesseerd/afw: Denny vd Zee, Koen Boneschansker, Norman vd Plas, Roy Pettinga en Niels van Gerner.
Trainer: Douwe Boomsma
Teammanagers: Duco Pater en Edwin Berende
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

De sterke openingsfase!
Het zonnetje stond strak aan de hemel toen beide teams aan de aftrap verschenen en de eerste supporters hun plekje op de tribune hadden ingenomen.
De blauwe astronauten hadden hun eerste twee wedstrijden verloren en gingen vol goede moed op zoek naar een snelle voorsprong.
Met vloeiende aanvalsgolven werden de Sneekers op eigen helft vastgezet en teruggedrongen,maat tot de 15e minuut deden zich geen grote kansen voor.
Vanuit de tweede lijn vuurden Robin Elsinga, Danny de Graaf en Bilal Boundati enkele afstandsschoten af die allemaal naast het doel gingen.
Op het middenveld probeerden Marcel Westerhof, Wiebe Koopmans en Bilal Boundati de juiste openingen naar de frontlinie te vinden waar Danny de Graaf, Robin Elsinga en Rik Beekman constant in beweging waren.
Het blauwe team speelde onbevangen en frivool volop de aanval waarbij de geest uit de fles kwam bij de magier Bilal Alaadin Boundati en er blauwe rook kwam uit de Blonde Torpedo Rik Beekman.

De ban gebroken door een onvervalste hattrick van Danny de Graaf!
In de 15e minuut werd uit een vrije trap van Tovenaar Wiebe Koopmans de ban dan eindelijk gebroken toen de acrobatische vliegende koelkast Danny de Graaf boven iedereen uittornde om vervolgens met een rake diagonale kopbal de score te openen.
Deze bevrijdende 1-0 voorsprong gaf het team vleugels en een enorme energieboost.
Het was niet aan SWZ Sneek te zien dat het team op een vierde plek stond want de Friesen kwamen er amper uit en moesten alle zeilen bijzetten.
Nadat Robin Elsinga en Rik Beekman de Friese doelman op hun weg vonden daalde de temperatuur tot onder het vriespunt op De Ervenbos toen de acrobatische vliegende koelkast weer mee naar voren ging.
Een indraaiende corner werd bij de tweede paal keurig door de breaker Marcello Bambino Westerhof teruggekopt op de inkomende vliegende koelkast Danny de Graaf die met een duikkopbal toesloeg voor de 2-0 voorsprong voor sc Emmeloord in de 25e minuut.
Hiermee was de koek nog niet op want op aangeven van de blonde batavier Robin Elsinga scoorde striker Danny de Graaf in de 30e minuut zijn onvervalste hattrick en stond het 3-0 voor de blauwe astronauten.

Kleine plaagstootjes en speldenprikjes van SWZ Sneek!
Pas in de 35e minuut verschenen de Friesen voor het eerst voor het blauwe doel waar de blue grizzly beer Tim Schaafsma slechts drie keer in actie hoefde te komen.
Vlak voor rust deed zich de eerste mogelijkheid voor SWZ Sneek voor, maar doelman Tim Schaafsma bracht redding op een harde kopbal.
Met een riante 3-0 voorsprong gingen we rusten.

Doordat de blonde torpedo Rik Beekman moest aansluiten bij het eerste werd de blauwe chinees Laurens Fu Yong Hai Rasing klaargestoomd voor de tweede helft.
In de tweede helft probeerde SWZ Sneek uit alle macht terug te komen en kregen de Friesen direct na rust een goede mogelijkheid, maar wederom stond doelman Tim Schaafsma op de goede plek.
Na verloop van tijd ging het Friese offensief liggen en namen de polderboys weer het heft in handen.
Onder aanvoering van Blue Bandito Justin vd Poel, Filipinoboy Kenneth Olaer, Maestro Leonardo Da Vinci Pater en Lucky Luke Kappers hielden de blauwen de linies hermetisch gesloten.
In de 70e minuut zweefde de acrobatische koelkast weer boven de Ervenbos toen Danny de Graaf met een magnifieke steekbal Robin Elsinga in stelling bracht.
De blonde batavier vuurde een venijnig schot op het Friese doel af die met de nodige moeite onschadelijk werd gemaakt.

Een publiekswissel voor de zwevende koelkast Danny de Graaf!
In de 75e minuut ging Danny de Graaf onder luid applaus van het veld af waarna Mike Tatort Schuller hem met zijn vuurwerkarsenaal kwam vervangen.
Terwijl Mike Schuller zijn vuurpijlen en mortierbommen wilde afvuren scoorde SWZ Sneek met een merkwaardige afstandsschot in de 80e minuut plotseling tegen.
Een afstandsschot ketste via de paal terug in het veld en belandde via de rug van grizzly beer doelman Tim Schaafsma alsnog in het doel voor de 3-1 aansluitingstreffer.
Er waren nog een paar stuiptrekkingen van SWZ Sneek te zien, maar het slotakkoord was voor sc Emmeloord.

Het slotakkoord met een indrukwekkende vuurwerkshow!
De Sneekers moesten nu risico's nemen waardoor sc Emmeloord in de snelle counter veel ruimte kreeg.
Invaller Mike Tatort Schuller keek nog eens in zijn vuurwerkarsenaal om daarna met duizendknallers en mortiergranaten toe te slaan.
In de 88e minuut lanceerde Mike Schuller met een listige duizendknaller de blonde batavier Robin Elsinga die op zijn beurt de bal snoeihard tegen de touwen joeg voor de 4-1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Hiermee was het nog niet gedaan want ook de tovenaar Wiebe Koopmans deed nog een duit in het zakje.
Met een prachtige rebound afstandsschot scoorde Wiebe Koopmans in de 90e minuut ook nog de 5-1 voor sc Emmeloord.
Door deze ruime 5-1 overwinning heeft de blauwe spaceshuttle  zijn eerste overwinning in de reserve hoofdklasse behaald.
Na afloop waren er eindelijk weer lachende en tevreden gezichten te zien bij de blauwe astronauten waar Douwe Boomsma, Duco Pater en Edwin Berende heel trots een biertje konden nemen.
Man of the match: Blue striker Danny de Graaf.

Volgende week speelt het tweede team opnieuw een thuiswedstrijd  en dan is Germanicus uit Coevorden de tegenstander.
Deze wedstrijd begint dan om 11:00 uur op sportpark De Ervenbos en volgt er wederom een uitgebreid wedstrijdverslag!

Alle uitslagen in de reserve hoofdklasse noord:
sc Emmeloord 2 - SWZ Sneek 2    5-1
vv Heerenveen 2 - Alcides 2  2-6
sc Stadskanaal 2 - GRC Groningen 2  4-0
LSC 1890 Sneek 2 - Germanicus Coevorden 2  0-1
FVC Leeuwarden 2 - vv Hoogeveen 2   3-3
VKW Westerbork 2  -  Be Quick Groningen 2  0-8
vv Drachten 2 was vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.





Wedstrijd verslag sce jo11-1 tegen joure jo11-1 - 4-2

Wat moet ik zeggen. Alex was er vandaag niet en Ik mocht het vandaag alleen doen. Nou ben je gelukkig nooit alleen, want alle ouders opa's en oma's waren er en met M'hammed en Arnold langs het veld die de kinderen ook mee aansturen gaat dat super.
Ik heb voor de wedstrijd de opstelling gemaakt zoals ik gisteravond al gezegd had. Ik heb de kinderen gezegd. Doe het voor mij. Knok. Meer kan en wil ik niet vragen. Als jullie goed voetballen. En dat is niet winnen. Maar goed voetballen. Dan gaan we met ons allen naar de kantine en gaan we wat eten. Als je geen inzet toont wissel ik je. Geen speler heeft verzaakt. Ze hebben gevochten als leeuwen. Toen we begonnen dacht ik. We gaan een pak slaag krijgen. Joure sneed er door als koek. Tik tak en vrij voor de keeper. Maar om de een of andere reden hadden ze de geest. Ze gingen er vol in. De scheidsrechter liet (te) veel toe en dat resulteerde in forse gemene overtredingen van Joure. Maar we weken geen millimeter. We knokten nog harder. Ik weet bij god niet meer wie er gescoord hebben. Maar een weet ik nog. Prachtige corner van Stean en Moussa komt voor zijn man en raakt hem met twee wimperharen aan en goal. Maar juist dat voor zijn man komen maakte dat de bal er in ging. Er stond een vecht machine. 1-0 en 2-0 maakte we in de eerste helft en na de rust begon Joure weer fanatiek en scoorde vrij snel 2-1 maar dat was de vonk die wij nodig hadden en we knalden er weer vol op. 3-1 en 4-1 en het mooie was. We hebben Joure geen moment het idee gegeven hier is wat te halen. Stean werd tot 2 maal vol in de pielemans geschopt, maar in plaats van aan de kant te gaan zag ik de speler van Joure vol over de knie gaan en werd zowat onder de grasmat gestopt. Dat was geweldig. Een Stean die hinkelend van de pijn de hele wedstrijd heeft gespeeld en geen duel uit de weg ging.
De trainer van Joure kwam na afloop naar mij toe en zei. Wij hadden absoluut de betere voetballende ploeg, maar verdorie jullie gaven ons geen moment de tijd om te voetballen en we konden geen druk geven omdat we zelf niet onder de druk uitkwamen. Dat is een groot compliment mannen. Soms is de ander beter en kan je alleen winnen met inzet en dat hebben we gedaan. En eerlijk is eerlijk. Knal van Marijn op de lat paar kansen voor Jazzley en Romano. We zijn te lief voor Joure geweest. Juul was fantastisch. Stean was geweldig. Sverre super goed dynan goed Hugo geknokt Moussa geweldig Jazzley en Romano hebben gevochten als leeuwen Maar Merijn was vandaag de man of the match. Jongens bedankt ik ben zo trots op jullie. Knokkers die nog goed kunnen voetballen ook en bovenal veel slimmer waren. Na de winst vandaag staan we op een mooie 4e plaats (we spelen eerste klasse he. ) en weet ik zeker dat er hier en daar bij onze tegenstanders fronsend naar de uitslag word gekeken en men denkt. Dat is een geduchte tegenstander. En dat zijn we ook. Inmiddels weet ik het wel. Hugo Lanters 3x gescoord en Moussa 1x. Super gedaan Hugo.

Goed gedaan,,
Jullie leider.

De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Valthermond



Deze zondagmiddag staat de competitiewedstrijd sc Emmeloord tegen het Drentse Valthermond op het programma.
De aftrap zal worden verricht door onze pupil van de week Julian Oosterbeek de multifunctionele doelman van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr Stundebeek.
Wij heten onze gasten uit het Drentse Valthermond van harte welkom op de Ervenbos.

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat beide teams elkaar tegenkwamen.
In het seizoen 2006-2007 ging de thuiswedstrijd op het oude Boskamp met 1-3 verloren en was good old Jaap Jonker de enige doelpuntenmaker.
De uitwedstrijd in Drenthe werd destijds met 1-2 gewonnen waarbij opnieuw de blauwe topscorer aller tijden Jaap Jonker zijn voeten liet spreken.

Na drie competitiewedstrijden staan de blauwen nog op een schamel puntje en wacht iedereen nog op de eerste broodnodige overwinning.
De polderboys gingen in Heerde en Erica een tikkeltje geflatteerd met 2-0 en 4-1 onderuit, maar zullen hier ook lering uit moeten trekken.
Het is nu zaak voor sc Emmeloord om de krachten te bundelen en hier sterker uit te komen.
Ondanks deze tegenvallende competitiestart is de onderlinge sfeer uitstekend en zullen de spelers alles proberen om het tij te keren.
In deze fase is teamspirit het sleutelwoord om door deze periode heen te komen en weer een goede serie neer te kunnen zetten.

Afgelopen dinsdagavond wonnen de beloften onder de 21 van sc Emmeloord in een aantrekkelijke wedstrijd met 5-1 van de beloften van Olympia'28 en was er een duidelijke stijgende lijn te zien.
Helaas raakte bij deze wedstrijd verdediger Koen Boneschansker geblesseerd en wij wensen Koen een spoedig herstel toe.

Onze tegenstander vv Valthermond is met negen punten uit drie wedstrijden uitstekend aan het seizoen begonnen en de trotse  koploper van de tweede klasse L.
De blauw witten wonnen thuis met 5-2 en 4-0 van sv Olyphia en vv Heerde en waren in Coevorden het sterke Germanicus met 2-3 de baas.
De topscorers zijn op dit moment Demy te Velde en Edwin Drenth met vijf en drie doelpunten, maar ook Alwin Baakman, Jens Bulle en Rick Schlimbach wisten het net al te vinden.
In de beker waren de Valthermonders minder succesvol en ging het in Emmen met 4-0 onderuit bij Drenthina.
De thuiswedstrijden tegen vv Gorecht en Nieuw Buinen eindigden beiden in een 2-2 gelijkspel.

Hoofdtrainer Bart Hartman staat dit seizoen aan het roer bij de Valthermonders en was hiervoor actief bij Wildervank, ASVB Blijham, Zwartemeer, Omlandia en voormalig profclub sc Veendam.
De selectie van vv Valthermond heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar oud waarbij de veteranen Theo Gennissen en Edwin Drenth de oudgedienden zijn met daaromheen veel jonge talenten zoals Xander Bouma, Jens Bulle, Sven Jaegers en Dion van der Laan.
Vorig seizoen eindigde vv Valthermond op een vierde plek in de tweede klasse L en waren Demy te Velde en Edwin Drenth de topscorers met zestien en twaalf doelpunten.

Het Drentse lint en veendorp Valthermond heeft ongeveer 3500 inwoners en ligt aan de IJzeren Klap in de gemeente Borger/Odoorn.
Deze streek met de dorpen Valthe, Valthermond en Tweede Exloërmond wordt ook wel Valthervenen genoemd.
De voetbalvereniging vv Valthermond werd op 1 augustus 1931 opgericht en fuseerde in 1955 met de Valthermondse Boys.
Het tenue van vv Valthermond is identiek en precies gelijk aan het blauw wit van sc Emmeloord.
De club telt ongeveer 400 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Meent aan het Noorderdiep te Valthermond waar drie voetbalvelden liggen.
De statige tribune heeft onlangs een opknapbeurt gehad en biedt plaats aan ongeveer 300 toeschouwers.

Vanaf 1970 klommen de Drenten in zes jaar tijd van de vierde klasse naar de eerste klasse waarna in 1976 zelfs de hoofdklasse werd bereikt.
Na een kort verblijf in de hoofdklasse bivakkeerden De Valthermonders enige jaren in de eerste klasse om daarna naar de tweede klasse af te dalen.
Vanaf 1997 tot 2007 waren de blauw witten een stabiele derde klasser en in 2007 degradeerde de club naar de vierde klasse om daarna weer de weg omhoog in te slaan.
Vanaf 2008 tot op heden schommelen de blauw witten tussen de tweede en derde klasse.
Vorig seizoen eindigde vv Valthermond op een 4e plek in de tweede klasse L.

De wedstrijd sc Emmeloord - vv Valthermond begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede elftal een thuiswedstrijd tegen SWZ Sneek 2.
Wij wensen iedereen een fijne en sportieve voetbalzondag toe op De Ervenbos.

Alle voorspellingen van de tweede klasse L:
sc Emmeloord  -  vv Valthermond  Een 3.
vv Beilen  -  vv Ruinerwold  Een 1.
Germanicus Coevorden  -  sc Erica  Een 1.
vv Zuidwolde  -  vv Raptim Coevorden  Een 1.
vv Heerde  -  vv Lemerleveld  Een 3.
sv Olyphia Noordwolde  -  VKW Westerbork  Een 3.
sc Dedemsvaart  -  sc Stadskanaal  Een 3.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag sc Erica - sc Emmeloord

sc Erica  -  sc Emmeloord   4  -  1   (  2  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord gaat in het Drentse Erica geflatteerd met 4 - 1 onderuit en blijft na drie wedstrijden op 1 punt steken.
De polderboys kwamen in een levendige beginfase fel en brutaal uit de startblokken, maar kwamen door een onbenullige strafschop en een domme verdedigingsfout totaal onnodig op achterstand.
Ondanks deze tegenslag gaven de blauwen zich nog niet gewonnen en werd met vuur en passie de achtervolging ingezet.
Halverwege de tweede helft leek het duel te kantelen toen Harm van Wieren namens sc Emmeloord iets terug deed, maar net op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing viel het derde doelpunt van sc Erica aan de andere kant en kregen de polderboys de deksel op hun neus.
Na afloop overheerste de teleurstelling en ontgoocheling in het blauwe kamp omdat het team in de tweede helft alles had gegeven en dichtbij de gelijkmaker leek te komen.

De opstelling van sc Erica:
Joost Schrik, Ruben Pilage, Martin de Roo ( Quinten Vos ), Roy Lit, Jan Willem Beukers, Pelle de Vries, Damien Koops ( Martijn Mohlman ), Justin Meeuwisse, Kjeld Huls, Niels Wellen en Niek Rolink.
Wissels: Martijn Mohlman, Quinten Vos en Yorick Doek.
Gele kaart: Jan Willem Beukers
Technische staf: Claus Boekweg en Gerwin Duursma
Overige staf: Martin de Roo
Assistent scheidsrechter: Dhr. A. Sijtsma

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman ( 45e Mart Matthijssen ), Harm van Wieren, Wouter Spit, Maarten Ebbers, Rick Sliep, Guido Vissers ( 60e Gokhan Pala ), Mark Staal ( 75e Wiebe Koopmans ), Jeroen Sipma, Emiel de Vries en Gerke Schaap.
Wissels: Mart Matthijssen, Gokhan Pala, Wiebe Koopmans, Robin Elsinga en doelman Tim Schaafsma.
Gele kaart: Harm van Wieren.
Geblesseerd/afw: Rik Beekman, Bastian Tabak, Hans Langedijk, Koen Boneschansker en Niels Boomsma.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr. A. Alkema.

Vlak voor vertrek moest Trainer Arnold Roossien zijn opstelling helemaal omgooien toen twee basisspelers te laat kwamen opdraven en hij een duidelijke statement wilde afgeven.
Ondanks deze omzettingen kwam het team goed voor de dag en sterk uit de startblokken in het Drentse Erica.
Een handjevol trouwe supporters hadden de moeite genomen om naar Erica af te reizen om de blauwen een hart onder de riem te steken.
Op de heenreis heerste er een optimistische stemming in de Marionbus omdat iedereen supergemotiveerd was om hier een goed resultaat neer te zetten.

Een supersterk en levendige beginfase!
De polderboys toonden lef en namen heel brutaal het initiatief waarbij de doelman van sc Erica meteen in actie moest komen om een venijnig schot van Jeroen Sipma onschadelijk te maken.
Nadat een dieptepass op Emiel de Vries ternauwernood werd onderschept nam Gerke Schaap de Drentse doelman onder vuur die wederom redding bracht.
In deze levendige beginfase kregen de Emmeloorders drie corners op rij te nemen en verschenen Gerke Schaap en Emiel de Vries dreigend voor het Drentse doel.
Aan de andere kant vonden de Ericanen Damien Koops en Kjeld Huls doelman Ruben Doorn op hun weg.
In de 12e minuut kreeg sc Emmeloord via Rick Sliep een goede mogelijkheid om de score te openen, maar diens schuiver zeilde rakelings voorlangs het Drentse doel.

Een totaal onnodige strafschop voor sc Erica!
Beide hoofdtrainers Claus Boekweg en Arnold Roossien lieten zich nadrukkelijk horen en probeerden met fanatieke en meeslepende coaching hun spelers aan te sturen en op scherp te zetten.
In de 20e minuut kreeg sc Erica een strafschop te nemen toen er van alles misging bij een afstandsschot van sc Erica.
Dit schot leek een eenvoudige prooi te worden voor Emmeloord doelman Ruben Doorn, maar toen een Erica aanvaller leek door te lopen beging Emmeloord verdediger Harm van Wieren een overtreding waardoor de bal op de stip ging.
Deze strafschop werd door Roy Lit snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Erica.

Tegenslag op tegenslag!
De Emmeloorders probeerden uit alle macht weer aan te zetten en kwamen via Guido Vissers en Harm van Wieren dichtbij de gelijkmaker.
Nadat een vlammend schot van Guido Vissers met moeite tot corner werd verwerkt zeilde een kopbal van Harm van Wieren rakelings naast.
De polderboys waren gretig en hongerig maar speelden in hun ijver rommelig en te gehaast met teveel spelers voor de bal.
In de snelle omschakeling sloegen de Ericanen door optimaal gebruik van de ruimtes te maken genadeloos toe.
Na een snelle actie van Pelle de Vries over de linkerflank werd vanaf de achterlijn de inkomende Niek Rolink gevonden voor de 2 - 0 voor sc Erica in de 26e minuut.
De manier hoe Niek Rolink deze bal in een oogwenk meedogenloos snoeihard en hoog tegen de touwen schoot was typerend voor deze wedstrijd.

Een rommelige slotfase van de eerste helft!
De Emmeloorders reageerden ontketend en furieus waarbij Emiel de Vries en Jeroen Sipma hun pogingen naast het doel zagen gaan.
Trainer Arnold Roossien zag tot zijn ontzetting dat het team vergat te voetballen en nu met hoge diepe ballen met typische engels kick en rushvoetbal een metamorfose onderging.
De lange en fysiek sterke Drentse verdedigers werden hier niet warm of koud van en hielden eenvoudig stand.
Bij balverlies kwamen de Ericanen er dreigend uit waarbij de blauwen alle zeilen moesten bijzetten.
Een venijnig schot van Ericaan Roy Lit spatte uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Ruben Doorn waarna de rebound door Justin Meeuwisse werd overgeschoten.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Erica gingen we rusten!

Trainer Arnold Roossien sprak zijn manschappen vermanend en bemoedigend toe waarbij hij de spelers sommeerde om te stoppen met het engelse kick en rushvoetbal en vooral het eigen voetbal weer op te pakken.
De dissident Mart Matthijssen zou nu voor de lichtgeblesseerde Remco Jonkman in de ploeg komen waarbij Rick Sliep een linie zou terug zakken om de verdediging te ondersteunen.

Een indrukwekkende inhaalrace met passie en vuur!
De polderboys kwamen ijzersterk en superfanatiek uit de kleedkamer.
In een hoog tempo gingen de blauwen op zoek naar eerherstel en een aansluitingsdoelpunt terwijl sc Erica gevaarlijk op de counter bleef loeren.
Bij onoplettendheid deelden de Ericanen via Niek Rolink en Kjeld Huls twee plaagstootjes uit, maar beide pogingen gingen naast het doel.
In de Emmeloordse verdediging liet vooral onze pitbull terrier Maarten Ebbers zijn tanden zien door vele ballen vakkundig te onderscheppen.

De beide dissidenten nemen het team op sleeptouw!
In de 60e minuut kwam met Gokhan Pala voor Guido Vissers ook de tweede dissident opdraven om het team op sleeptouw te nemen.
De beide dissidenten lieten zich van hun beste kant zien en gingen nu voorop in de strijd om het duel te laten kantelen.
Nadat een vlammend schot van Gokhan Pala met moeite onschadelijk werd gemaakt stond die andere dissident Mart Matthijssen plotseling op.
In de 70e minuut bracht Mart Matthijssen met een fluwelen steekbal de inkomende Harm van Wieren in stelling.
Het opperhoofd ging nu regelmatig mee naar voren om een doelpunt te forceren en scoorde in de 70e minuut met een bekeken schuivertje in de verre hoek de dikverdiende 2 - 1 aansluitingstreffer.
Het blauwe publiek ging nu massaal achter het team staan en zagen plotseling in de 72e minuut Gerke Schaap vogelvrij opduiken.
Helaas zeilde het schot van Gerke Schaap rakelings voorlangs het doel en bleef de gelijkmaker uit, maar sc Erica stond nu te wankelen.

De deksel op de neus!
Net op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing viel in de 75e minuut het derde doelpunt van sc Erica aan de andere kant en was deze wedstrijd gespeeld.
Na slordig balverlies op het middenveld haperde de omschakeling bij sc Emmeloord waarbij de verder sterk spelende Rick Sliep geen vat kreeg op Erica aanvaller Jan Willem Beukers die hem razendsnel voorbij snelde en daarna ook nog doelman Ruben Doorn omspeelde voor de 3 - 1.
De polderboys probeerden nog eens aan te zetten waarbij Jeroen Sipma en Gerke Schaap de Drentse doelman op hun weg vonden, maar het waren de laatste stuiptrekkingen van sc Emmeloord.
Een venijnig schot van dissident Gokhan Pala zeilde rakelings over en een indrukwekkende rush van Jeroen Sipma werd met moeite afgestopt door Erica verdediger Quinten Vos waarna de Drenten de trekker definitief overhaalden.

De slotfase!
In de 84e minuut kreeg sc Erica een corner te nemen die bij de tweede paal door de inkomende Jan Willem Beukers tegen de touwen werd gekopt voor de zeer geflatteerde 4 - 1 eindstand.
Met de moed der wanhoop kregen Harm van Wieren en Gerke Schaap nog een mogelijkheid op de eretreffer, maar moest ook Emmeloord doelman Ruben Doorn nog twee keer optreden om Niek Rolink en Martijn Mohlman van het scoren te houden.
De Emmeloorders kregen een lesje in efficiency en voetbalgochme van sc Erica en reisden met lege handen terug naar de polder.
Desondanks is de sfeer en teamspirit nog altijd positief en springlevend bij sc Emmeloord en blijven we keihard werken om het tij te keren.
Man of the match bij sc Erica: Jan Willem Beukers
Man of the match bij sc Emmeloord: Maarten Ebbers

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen vv Valthermond. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

Alle uitslagen van de tweede klasse L:
sc Erica - sc Emmeloord   4  -  1
vv Valthermond  -  vv Heerde  4  -  0
vv Ruinerwold  -  sv Dedemsvaart  2  -  4
vv Raptim Coevorden  -  vv Beilen  1  -  2
sc Stadskanaal  -  sv Olyphia Noordwolde  3  -  2
VKW Westerbork  -  vv Zuidwolde  3  -  2
vv Lemerleveld - Germanicus Coevorden  1  -  0

Verslaggever: Klaas Huisman.