Verslag DTD - sc Emmeloord

DTD Jelsum  -  sc Emmeloord   3  -  0   (  2  -  0  )

De blauwe polderboys vertrokken vol goede moed naar het hoge noorden van Friesland, maar waren in het gemoedelijke Jelsum niet opgewassen tegen het felle en fanatieke vechtvoetbal van De Trije Doarpen.
In een uiterst ongelukkige wedstrijd gingen de Emmeloorders uiteindelijk kansloos met 3 - 0 onderuit bij de groen gele toffe duvels.
Een voetbalverhaal over een supersnelle achterstand en een dubieus fataal buitenspeldoelpunt waar de blauwen nooit meer overheen kwamen.
Bij de Toffe Duvels stond een hechte eenheid en een solide vechtmachine in het veld waar de Emmeloorders geen antwoord op hadden.

De opstelling van DTD Jelsum:
Maikel Hottinga, Hans Simon Kingma, Pieter Elgersma, Hendrik Harm Kingma, Hessel Agema ( 80e Kevin Jordi Hiemstra ), Ybele Reitsma, Steffen Hansma ( 85e Auke Sijtsma ), Berend Zondervan ( 55e Jan Haye Nicolay ), Lieuwe de Boer, Thomas Dijkstra & Thys de Jong.
Wissels: Kevin Jordi Hiemstra, Auke Sijtsma, Jan Haye Nicolay & Rutger Bijlsma.
Gele kaart: Hendrik Harm Kingma
Technische staf: Steffen Hansma senior & Harm Hansma.
Verzorger: Johan Cuperus
Assistent scheidsrechter: Dhr. S.H. Wigarda

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Koen Boneschansker, Harm van Wieren, Marcel Westerhof, Gokhan Pala, Mart Matthijssen, Mark Staal ( 75e Wiebe Koopmans ), Bastian Tabak, Hans Langedijk & Rik Beekman ( 60e Dylan Werkman ).
Wissels: Tim Schaafsma, Dylan Werkman & Wiebe Koopmans.
Geblesseerd/afw: Brahim Boundati, Rik Schilder, Maarten Ebbers, Denny vd Zee & Guido Vissers.
Gele kaart: Gokhan Pala
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi
Teammanager: Klaas Huisman
Materialen/verzorger: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr. W.L. Stoetman

Na een allerhartelijkst ontvangst op de Martenawei kenden de blauwen een dramatische start van deze wedstrijd.
Meteen in de 1e minuut scoorde Ybele Reitsma met een diagonale vrije trap strak in de verre kruizing de snelle 1 - 0 voor De Toffe Duvels.
De doelman van sc Emmeloord stond aan de grond genageld en zag deze bal strak en hoog in de winkelhaak verdwijnen.
Dit was enorme domper voor het getergde blauwe team wat nu in de achtervolging moest.

Tot aan de 22e minuut leken de polderboys zich terug te knokken en verschenen de aanvallers Hans Langedijk, Mart Matthijssen en Rik Beekman dreigend voor het Frieze doel.
Op aangeven van Gokhan Pala belandde de bal op het hoofd van Hans Langedijk, maar de Frieze doelman bracht redding.
Daarna werden inzetten en schoten van Hans Langedijk, Mart Matthijssen en Rik Beekman geblokt en ternauwernood weggewerkt.
Een afstandsschot van Gokhan Pala zeilde rakelings over het frieze doel.
De felle en fanatieke Toffe Duvels zaten er bovenop en wisten met veel lef, passie en strijd de opbouw bij sc Emmeloord te ontregelen.
Het was op deze loodzware veld onmogelijk om verzorgd voetbal op de mat te leggen en dus moesten de mouwen worden opgestroopt.
Er werden felle scherpe duels op het middenveld uitgevochten waarbij de Friezen net iets atttenter voor de dag kwamen.

In de 22e minuut belandde een dieptepass in overduidelijke buitenspelsituatie achter de Emmeloordse verdediging, maar tot ieders verbazing en ontzetting negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van onze grensrechter en liet hij het spel doorgaan.
In overduidelijke buitenspelpositie had DTD speler Steffen Hansma nu een vrije doortocht richting het Emmeloordse doel waar hij de bal keurig opzij legde op de meegelopen Thys de Jong voor de 2 - 0 voorsprong voor de Toffe Duvels.
Ondanks alle heftige en felle protesten werd dit doelpunt tot afgrijzen in het blauwe kamp goedgekeurd en liepen de polderboys achter de feiten aan.
In deze fase leek het blauwe bastion in alle commotie te bezwijken waarbij de gevaarlijke en grillige DTD aanvaller Thys de Jong op het nippertje werd gestuit door doelman Ruben Doorn.
Rond de 35e minuut keerde de rust weer terug in het blauwe kamp waarna de Emmeloorders weer van zich lieten horen.

Bij sc Emmeloord probeerden de hardwerkende Bastian Tabak, Mart Matthijssen en Mark Staal het team op sleeptouw te nemen.
Vlak voor rust kreeg sc Emmeloord drie goede kansen om iets terug te doen, maar het offensief leverde geen treffer op.
Op aangeven van Gokhan Pala spatte een kopbal van uitblinker Bastian Tabak op de paal uiteen waarna uit een indraaiende corner niemand in de scrimmage wist te profiteren.
Een gevaarlijke schuiver van Rik Beekman zeilde rakelings voorlangs.
Na een snelle actie van Rik Beekman werd Hans Langedijk in stelling gebracht, maar diens kopbal werd fraai gekeerd door DTD doelman Maikel Hottinga.
Met een 2 - 0 voorsprong voor De Toffe Duvels gingen we rusten op de Martenawei.

De trouwe handjevol meegereisde blauwe supporters deden zich te goed aan de overheerlijke boerengehaktballen en probeerden elkaar wat moed in te praten voor de tweede helft.
Trainer Dick Schuurman legde de vinger op de zere plek en sprak zijn manschappen kritisch en opbouwend toe.
De gehele tweede helft hadden de Emmeloorders het meeste balbezit en het initiatief, maar echt gevaarlijk konden de polderboys nauwelijks worden.
De thuisploeg had zijn messen nog eens extra geslepen en waren veel feller en fanatieker in de onderlinge duels.
Met name bij balverlies reageerden de toffe duvels razendsnel in de omschakeling en was het telkens alle hens aan dek bij de Emmeloorders.
Het eerste kansje was voor DTD, maar uit een corner ging de kopbal van Hendrik Harm Kingma naast het doel.
Aan de andere kant zeilde een afstandsschot van Mart Matthijssen rakelings naast.

In de 60e minuut bracht trainer Dick Schuurman met aanvaller Dylan Werkman voor de leeggespeelde Rik Beekman een nieuwe speler in het team en volgden er enkele aanpassingen en omzettingen om het tij te keren.
Verdediger Harm van Wieren schoof door naar de frontlinie om meer gevaar te kunnen creeeren.
De Emmeloorders namen risico's en probeerden uit alle macht terug te komen, maar konden nauwelijks gevaarlijk worden.
Aan de andere kant zeilde een afstandsschot van de frieze stoomwals Pieter Elgersma rakelings naast het Emmeloordse doel.
Bij de Toffe Duvels stond een hechte eenheid en een solide vechtmachine in het veld waar de Emmeloorders geen antwoord op hadden. Trainer Dick Schuurman bracht nog Wiebe Koopmans voor de ijzervreter Mark Staal in de ploeg waarna iedereen zich opmaakte voor de slotfase van deze wedstrijd.

Er volgde nog een wanhopig slotoffensief van sc Emmeloord, maar de doelman van DTD ranselde met knappe reflexen schoten van Dylan Werkman, Hans Langedijk en Mart Matthijssen uit zijn doel.
Aan de andere kant moest doelman Ruben Doorn in actie komen om de grillige Thys de Jong, Steffen Hansma en invaller Kevin Hiemstra van het scoren te houden.
In de 85e minuut volgde de definitieve mokerslag toen Kevin Jordi Hiemstra met een splijtende pass op maat werd bediend door de grote smaakmaker Thys de Jong.
Op volle snelheid liet Kevin Hiemstra iedereen achter zich om vervolgens met een strakke schot in de korte hoek doelman Ruben Doorn op het verkeerde been te zetten voor de 3 - 0 eindstand.

Ondanks alle goede bedoelingen moest sc Emmeloord zijn meerdere erkennen in het felle en strijdvaardige hechte team van de Trije Doarpen.
Het tweede doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden, maar desondanks wisten de blauwen zich geen raad met het ontketende vechtvoetbal van De Toffe Duvels uut Jelsum.
Het is typerend dat de 18 jarige Bastian Tabak zich ontpopte als de beste speler bij sc Emmeloord.
Man of the match bij DTD Jelsum: Thys de Jong
Man of the match bij sc Emmeloord: Bastian Tabak

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de subtopper Stadspark uit Groningen.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op de Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later.

Rest mij om de Toffe Duvels te bedanken voor het vriendelijke ontvangst, de gezelligheid en de overheerlijke gehaktballen aan de Martenawei.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
vv Peize  -  Stadspark Groningen  2  -  3
vv Roden  -  vv Ruinerwold  0  -  2
sv Olyphia Noordwolde  -  Groninger Boys  7  -  1
Sint Anna  -  MKV'29 Leeuwarden  4  -  1
vv Lemmer -  GAVC Grou  2  -  1
Het Groningse Velocitas was deze speelronde vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.










Verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - NOK ( 19-1 )

Jong sc Emmeloord ( 19-1 )  -  Jong N.O.K. ( 19-1 )  5  -  4   (  2  -  2  )

Met het zweet tussen de billen hebben de beloften alles uit de kast moeten halen om de stugge taaie Nokkers uit Oudemirdum te kunnen verslaan.
In een ongekende doelpuntenfestijn wisten de blauwe desperado's uiteindelijk met bloed, zweet en tranen met 5 - 4 van N.O.K. te winnen.
Door deze zwaar bevochten overwinning en het verrassende puntenverlies van sc Rouveen en Oldeholtpade ligt de eerste periodetitel voor het oprapen voor de polderboys als de inhaalwedstrijd tegen vv Oerterp wordt gewonnen.
Volgende week staat de grote kraker tegen koploper sc Rouveen op het programma, maar dan zullen de blauwe desperado's uit een ander vaatje moeten tappen.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over een droomstart, oogstrelende wereldgoals, stugge taaie Nokkers, de inzinking, diepe dalen, de achtervolging, gemiste kansen en de excellerende doelman Meine de Jong van N.O.K.

De opstelling van Jong sc Emmeloord ( 19-1 ):
Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 45e Koen Kroes ), Wouter vd Velden, Justin vd Poel, Luuk Halsema ( Maric Naaktgeboren ), Joost van Tilburg, Lucas Loosman, Marc Loosman, Wessel Scheepers, Jordy Benjamins ( 70e Annys Radwan ) & Robin Elsinga.
Wissels: Koen Kroes, Maric Naaktgeboren & Annys Radwan.
Geblesseerd/afw: Rick Voskuil & Ian Koopmans.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

De opstelling van N.O.K. Oudemirdum ( 19-1 )
Meine de Jong, Hendrik Carl Hospes, Hedser Sinnema, Jan Buter, Johan Betsema, Rutger Ferdinands, Wytze de Roos, Rimmer Schippers, Hendrik Smink, Sander van Veen ( 30e Jitzen Laffra ) & Erwin de Vries ( 55e Sander Hoogland ).
Wissels: Jitzen Laffra & Sander Hoogland.
Trainer: Menno Feike Baukema
Assistent scheidsrechter: Dhr.H. Rienstra uit Oudemirdum
De scheidsrechter: Dhr. H. ten Hove.

De polderboys speelden deze wedstrijd in het blauw gele uittenue en werden fanatiek aangemoedigd door enkele tientallen diehard supporters. Er heerste een gezellig sfeertje rondom het hoofdveld.
Onze tegenstander speelde in blauwe shirts met het logo van Bokma Jenever op de shirts.
In de beginfase was er weinig aan de hand en leken de Emmeloorders een gemakkelijke middag te krijgen.
Met een enorme veldoverwicht en vloeiende aanvalsgolven werden de stugge Friezen teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
De Nokkers trokken zich terug in de Frieze loopgraven en hielden het speelveld compact kort op elkaar.
Het kostte sc Emmeloord enige moeite om de juiste openingen te vinden en de frontlinie met de aanvallers Robin Elsinga, Wessel Scheepers en Jordy Benjamins te bereiken.

In de 12e minuut viel de bevrijdende openingstreffer toen Jordy Benjamins met een splijtende steekpass Wessel Scheepers wist te bereiken.
Op randje buitenspel glipte Wessel Scheepers op volle snelheid door de Frieze verdediging om met een strakke schuiver in de korte hoek de doelman van N.O.K. te passeren voor de 1 - 0 voorsprong.
In deze fase leken de Desparado's door te stoten en de Nokkers te overrompelen, maar Lucas Loosman vond de Frieze doelman op zijn weg waarna een voorzet van Wouter vd Velden net niet bij Marc Loosman terechtkwam.
Na een overtreding op Wessel Scheepers kregen de Emmeloorders in de 16e minuut op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen.
Deze vrije trap werd stijlvol door uitblinker Joost van Tilburg strak in de hoek gekruld voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.

De fanatieke blauwe aanhang scandeerde de tien tien en het leek een eenvoudige walkover en routineklus te worden voor de Desperado's.
Plotseling sloop er iets in de ploeg waardoor de Nokkers verrassend zomaar uit het niets uit de eerste de beste aanval wisten terug te komen.
In de 22e minuut profiteerde NOK speler Erwin de Vries van een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel door vanuit de halve draai de bal via binnenkant paal achter doelman Gio Huijsmans te frommelen voor de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Amper twee minuten later stond de hele wereld op zijn kop door een weergaloze raketinslag van NOK speler Rutger Ferdinands.
Van grote afstand verrastte Rutger Ferdinands de Emmeloordse doelman door de bal heel subtiel met een fraaie boog over alles en iedereen heen te deponeren voor de 2 - 2 gelijkmaker in de 22e minuut.

Vanaf dit moment trokken de Friezen zich weer terug in de verdedigende stellingen en werden de linies hermetisch dichtgetimmert.
De Emmeloorders probeerden uit alle macht weer op voorsprong te komen, maar sprongen slordig en onzorgvuldig met de kansen om.
Met fraaie afstandsschoten probeerden Wessel Scheepers, Lucas Loosman en Justin vd Poel de Frieze doelman te verrassen, maar NOK doelman Meine de Jong keepte een puike wedstrijd.
Een vrije trap van Wessel Scheepers zeilde rakelings naast, maar het tempo lag veel te laag en het voetbal oogde te voorspelbaar om echt door te drukken.
De Friezen loerden op de snelle counter, maar wisten net niet te profiteren van het gestuntel in de kwetsbare Emmeloordse verdediging.
Met uiterste krachtsinspanning moesten Justin vd Poel en Wouter vd Velden alle zeilen bijzetten om de tegenstoten onschadelijk te maken.
Met een 2 - 2 stand gingen we rusten op de Ervenbos.

Trainer Frank vd Werf hield zich de gehele eerste helft op de vlakte, maar zat zich te verbijten en blauw te ergeren in de dugout.
In tegenstelling tot de afgelopen weken haperde de blauwe motor en kwamen de Desperado's niet in deze wedstrijd.
De donderspeech van Frank vd Werf deed de Ervenbos op zijn grondvesten trillen en had het team wakker geschud.
Met de opkomende back Koen Kroes voor verdediger Luuk Halsema en aanvaller Maric Naaktgeboren voor verdediger Roy Pettinga probeerde trainer Frank vd Werf het team nieuwe impulsen mee te geven.

De blauwe polderboys kwamen furieus en ontketend uit de kleedkamer en leken de Nokkers volledig te overklassen.
Met name invaller Maric Naaktgeboren creeerde veel gevaar vanaf de flanken, maar zijn voorzetten werden ternauwernood geblokt en wisten Robin Elsinga en Jordy Benjamins net niet te bereiken.
Een prachtige steekbal van Marc Loosman op Jordi Benjamins had een beter lot verdiend, maar het schot van Jordy Benjamins zeilde over.
In de 52e minuut kreeg sc Emmeloord een strafschop te nemen na een overtreding bij de achterlijn op Lucas Loosman.
Deze strafschop werd door Jordy Benjamins feilloos benut voor de bevrijdende 3 - 2 voorsprong waarna de blauwen leken door te drukken.
Tot aan de 62e minuut kreeg sc Emmeloord via Joost van Tilburg, Robin Elsinga en Maric Naaktgeboren mooie kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de Frieze doelman en de paal stonden een treffer in de weg.
Een vlammend ziedend schot van invaller Koen Kroes eindigde op de vuisten van NOK doelman Meine de Jong.

In de 62e minuut sloeg plotseling zomaar uit het niets het noodlot toe en kwamen de Friezen verrassend en totaal tegen de verhouding in op gelijke hoogte.
Met een strakke schuiver in de korte hoek scoorde NOK speler Rutger Ferdinands de 3 - 3 gelijkmaker.
De Emmeloorders reageerden furieus en kwamen via Wouter vd Velden en Maric Naaktgeboren dichtbij een nieuwe voorsprong of de Nokkers sloegen in de 72e minuut opnieuw medogenloos toe voor de onthutsende 3 - 4 voor de Friezen.
Vanaf de rechterflank bediende Rimmer Schippers met een strakke voorzet de totaal vrijstaande Johan Betzema die doelman Gio Huijsmans kansloos liet voor de 3 - 4 voorsprong voor de Nokkers.

De blauwe supporters konden hun ogen niet geloven en keken elkaar verrast en totaal overrompelt en verbaast aan.
Gelukkig kreeg invaller Annys Radwan het op zijn heupen door koud in het veld toe te slaan voor de 4 - 4 gelijkmaker in de 74e minuut.
Hier ging een prachtige steekbal van Lucas Loosman aan vooraf die heel subtiel door Annys Radwan werd meegenomen en fraai werd afgerond voor de 4 - 4 gelijkmaker.
Met prachtige aanvalsgolven probeerde sc Emmeloord het duel nu op slot te gooien en tot ieders opluchting scoorde uitblinker Joost van Tilburg met een strakke schuiver in de verre hoek in de 78e minuut de beslissende 5 - 4 voor de Desperado's.
Dit doelpunt werd uitbundig gevierd door de blauwe aanhang en zette het blauwe bastion in vuur en vlam.

In de slotfase regende het kansen voor sc Emmeloord en ontpopte NOK doelman Meine de Jong zich als de grote uitblinker bij de Friezen.
Met enkele fabuleuze reddingen hield Meine de Jong de Emmeloorders Annys Radwan, Marc Loosman, Maric Naaktgeboren en Wessel Scheepers van het scoren af.
Dankzij deze doelman bleef de schade beperkt voor de Nokkers want anders had de score veel hoger uitgevallen.
Door deze zwaarbevochten 5 - 4 overwinning en het puntenverlies van koploper sc Rouveen en Oldeholtpade doen de Desperado's goede zaken, maar desondanks stonden de gezichten op onweer na afloop.
Trainer Frank vd Werf heeft nog een week de tijd om het team weer op scherp en alle neuzen dezelfde richting op te krijgen voor het beladen duel tegen koploper sc Rouveen volgende week.
Man of the match bij sc Emmeloord: Joost van Tilburg
Man of the match bij N.O.K.: doelman Meine de Jong

Alle overige uitslagen van de eerste klasse noord 28:
Steenwijkerwold  -  sc Rouveen  4  -  4
vv Oldeholtpade  -  SVM Marknesse  2  -  2
vv Oerterp  -  vv Dwingeloo  5  -  2
vv Balk  -  FC Meppel   5  -  1
VHK Sint Jansklooster  -  FC Wolvega  2  -  3

Verslaggever: Klaas Huisman.






De voorbeschouwing Jong sc Emmeloord - Jong N.O.K.



Zaterdagmiddag komen de beloften van sc Emmeloord weer in actie als de blauwe Nokkers uit het Frieze Oudemirdum op bezoek komen.
De Desperado's staan met 16 punten uit zes wedstrijden op een tweede plaats in de eerste klasse.
Onze tegenstander De Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie staat met zes punten uit zeven wedstrijden op de 9e plaats en draait een moeizaam seizoen.
Toch zal sc Emmeloord moeten waken voor gemakzucht en onderschatting want een kat in het nauw kan rare sprongen maken.
Na de klinkende 0 - 12 overwinning op rode lantaarndrager vv Dwingeloo werd vorige week de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser vv Zeerobben overtuigend met 7 - 2 gewonnen door de blauwe desperado's. Door deze klinkende 7 - 2 overwinning zijn de beloften doorgedrongen tot de volgende bekerronde.

Het beloftenteam van sc Emmeloord timmert aardig aan de weg en tracteert zijn trouwe aanhang wekelijks op attractief en aanvallend voetbal. Er werden tot nu toe vijf wedstrijden gewonnen en slechts 1 keer ( tegen FC Wolvega ) werd er met 1 - 1 gelijkgespeeld.
Met een imponerende doelsaldo van maar liefst 33 doelpunten voor en slechts zes tegen maken de blauwe desperado's indruk.
De spelvreugde en saamhorigheid straalt van dit team af.
Trainer Frank vd Werf heeft een sterk en evenwichtig uitgebalanceerde team klaargestoomd voor het grote werk.
De spelers van het beloftenteam maken een ijzersterke ontwikkeling door en worden nu met de week beter waardoor ook hoofdtrainer Dick Schuurman dit team nu met grote interesse in de gaten houdt.
De laatste weken mogen er steeds meer beloften hun kunsten in het eerste elftal laten zien.

Het is ongekend spannend in de top van de eerste klasse.
De achterstand op koploper SC Rouveen bedraagt met 1 wedstrijd minder gespeeld slechts drie punten terwijl de nummer drie vv Oldeholtpade in puntenaantal gelijk staat met sc Emmeloord.
Op de vierde plek ligt FC Wolvega op het vinkentouw.
Volgende week gaan de Desperado's bij de koploper SC Rouveen op bezoek.
De competitie duurt nog lang, maar de blauwen staan keurig tweede en liggen op koers om het ultieme doel te bereiken.

Het beloftenteam van N.O.K. draait een loodzwaar en moeizaam seizoen in de eerste klasse en staat op een 9e plek in de onderste regionen.
De blauwe Nokkers wisten tegen laagvliegers VHK en vv Dwingeloo  met 3 - 2 en 3 - 0 te winnen, maar gingen in de overige vijf wedstrijden kansloos onderuit met als dieptepunt de 10 - 0 nederlaag bij koploper SC Rouveen.
De laatste twee wedstrijden tegen FC Meppel en vv Oldeholtpade gingen met 3 - 4 en 0 - 4 verloren voor de blauwe Nokkers.

De Nijemirdum/Oudemirdum Kombinatie afgekort N.O.K. werd op 1 Juli 1965 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft sportpark De Skelp te Oudemirdum als thuisbasis.
De Nokkers hebben ongeveer 200 leden en twee velden tot hun beschikking op De Skelp.
Sinds 2011 komt het eerste elftal van N.O.K. in de 3e klasse uit, maar de laatste weken verlopen moeizaam waardoor de Nokkers nu op de laatste plaats staan.
Het pittoreske Frieze dorpje Oudemirdum ligt in de gemeente De Friese Meren in het toeristische Gaasterland en heeft ongeveer 1300 inwoners.

De wedstrijd Jong sc Emmeloord - Jong N.O.K. begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder alle voorspellingen van de eerste klasse 28 Noord:
sc Emmeloord - N.O.K. tussen de nummers 2 en 9.
De blauwen moeten waken voor gemakzucht en onderschatting en gewoon hun eigen spel spelen.
Dan mag deze tegenstander eigenlijk geen probleem zijn voor de desperado's. Een 1.

Steenwijkerwold - SC Rouveen tussen de nummers 5 en 1.
De druk ligt hoog bij de Green White Army uit Rouveen want de top drie ligt aardig dichtbij elkaar. De koploper won zijn laatste wedstrijd met 7 - 3 van vv Oerterp.
De rood zwarten uut 't Wold wonnen met 0 - 6 bij FC Meppel en zijn naar de 5e plek opgeklommen, maar zijn de Wolders ook opgewassen om de groene monsters uit Rouveen af te stoppen? Een 2.

vv Oldeholtpade  -  SVM Marknesse tussen de nummers 3 en 6.
De blauwe reuzen uit Oldeholtpade staan met 16 punten uit zes wedstrijden keurig op een derde plek in het kielzog van SC Rouveen en sc Emmeloord.
De Frieze Olpaers wonnen hun laatste wedstrijd met 0 - 4 bij N.O.K. en kunnen zich geen puntenverlies meer veroorloven.
Tegenstander SVM won zijn laatste wedstrijd met 6 - 2 van VHK waardoor de Groene Maronessers veilig in de middenmoot staan.
De verwachtig is dat de Frieze Olpaers gaan winnen. Een 1.

vv Oerterp  -  vv Dwingeloo tussen de nummers 10 en 12.
Een duel in de onderste regionen van de eerste klasse tussen de blauwe Griene Greiders en de Rode Dwingelers.
Beide teams verloren hun laatste wedstrijd met ruime cijfers waarbij vv Dwingeloo met maar liefst 12 - 0 verloor van sc Emmeloord. Een 1.

VHK Sint Jansklooster -  FC Wolvega tussen de nummers 11 en 4.
De monniken uut Klooster hebben het zwaar en gingen onlangs met 6 - 2 onderuit bij de groene maronessers van SVM.
De paarse wolven uit Wolvega moeten winnen om aanlsuiting te kunnen houden. Na de 3 - 1 winst op vv Balk hebben de wolven weer goede hoop bovenin mee te kunnen doen. Een 2.

vv Balk  -  FC Meppel tussen de nummers 7 en 8.
Een duel in de grijze middenmoot tussen de blauwe wilgen uit het Gaasterland en de groene muppelers.
Beide teams verloren hun laatste wedstrijd en zullen goed aan elkaar gewaagd zijn. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

Wij wensen iedereen een spannende speelronde toe in de eerste klasse.
Verslaggever: Klaas Huisman.















De voorbeschouwing DTD Jelsum - sc Emmeloord

Komende zondag gaat sc Emmeloord in het frieze buurtschap Jelsum op bezoek bij de gemoedelijke dorpsclub De Trije Doarpen.
Vorig seizoen gingen de blauwe polderboys met 3 - 1 onderuit bij de groen gele toffe duvels en speelde het een dramatische wedstrijd op sportpark De Martenaweide.
Met name in de beginfase werden de Emmeloorders op indrukwekkende wijze met kracht, passie en strijd afgetroefd door een supersterk, fanatiek en gedreven groen gele brigade.
Op de eigen Ervenbos hielden beide teams elkaar in evenwicht en eindigde het duel in een 2 - 2 gelijkspel.

Afgelopen weekend speelde sc Emmeloord in een oefenwedstrijd
met 2 - 2 gelijk tegen TONEGO en kon trainer Dick Schuurman enkele spelers op andere posities uitproberen.
De Emmeloorders staan met acht punten uit zeven wedstrijden op een teleurstellende 8e plek in de tweede klasse en willen graag weer aansluiting met de subtop krijgen.
Er werden tot nu toe twee wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen drie wedstrijden verloren met een doelsaldo van 12 voor en 13 tegen.
In de laatste competitiewedstrijd bleven de blauwen op een 2 - 2 gelijkspel steken tegen de Frieze wadvogels uit Sint Anna.
Trainer Dick Schuurman kan deze wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde speler Rik Schilder terwijl de ijzervreter Mark Staal nog steeds een twijfelgeval is, maar alle overige spelers lijken fit en speelklaar voor het duel met De Trije Doarpen.
Met de 3 - 1 nederlaag van vorig seizoen in het achterhoofd zullen de Emmeloorders uiterst gemotiveerd naar Friesland afreizen.

Tegenstander De Trije Doarpen geldt als een reuzendoder en angstgegner in de tweede klasse K.
De Groen Gele Toffe Duvels staan met negen punten uit zes wedstrijden op een 7e plek in de tweede klasse.
Er werden tot nu twee wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en er werd slechts 1 keer verloren met een doelsaldo van negen voor en zes tegen.
Op de Martenaweide eindigde het duel met vv Peize in een 3 - 3 gelijkspel en werd vv Ruinerwold op een 4 - 0 nederlaag getracteerd.
De uitwedstrijd bij koploper GAVC Grou werd met 2 - 0 verloren terwijl er in Groningen heel knap met 1 - 2 werd gewonnen bij Velocitas.
De uitwedstrijden bij vv Lemmer en Stadspark eindigden beiden in een doelpuntloos gelijkspel.
Vorig seizoen deden de Groen Gele Toffe Duvels lange tijd goed mee in de subtop en eindigden De Trije Doarpen zeer verdienstelijk op een 5e plek in de tweede klasse.
De Emmeloorders eindigden vorig seizoen op een 6e plek.

Hoofdtrainer Steffen Hansma senior is aan zijn 4e seizoen bezig op de Martenaweide en was in het verleden ook enige tijd actief bij DTD Jelsum.
Deze zeer ervaren trainer stond ook aan het roer bij de Frieze clubs VC Trijnwalden, vv Stiens & FC Harlingen.
Hij heeft de beschikking over een talentvolle, gretige, ambitieuze en gedreven spelersgroep met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud.
Vorig seizoen waren Thys de Jong, Patrick Zondervan & Ybele Reitsma de topscorers met negen en acht doelpunten.
Met maar liefst 117 doelpunten achter zijn naam is Steffen Hansma Junior de clubtopscorer aller tijden bij De Trije Doarpen.
De routine en ervaring moet vooral komen van de dertigplussers Pieter Hansma, Pieter Elgersma, Sytze Pieter vd Zwaag, Hans Simon Kingma, Hendrik Harm Kingma, Lejon Sikkes & Ybele Reitsma met daaromheen de jongkies Hessel Agema en de broertjes Menno & Jelmer Deelstra.
De routinier Sytse Pieter vd Zwaag gaat als De Sloper van Jelsum door het leven.

De voetbalclub De Trije Doarpen werd op 20 Juni 1939 in de clubkleuren Groen Geel opgericht.
De Trije Doarpen omvat de drie dorpskernen Jelsum, Cornjum & Britsum in de gemeente Leeuwarderdeel net iets boven Leeuwarden.
Het cluborgaan van DTD heet De Toffe Duvels en vandaar de bijnaam de Groen Gele Toffe Duvels.
Deze kleine gemoedelijke dorpsclub heeft ongeveer 200 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op het knusse sportpark De Martenaweide waar het de beschikking heeft over twee velden waaronder 1 kunstgrasveld.
De dorpsclub DTD is een amateurpartner van profclub Cambuur Leeuwarden waar het intensieve banden mee onderhoud.
Sinds 1988 spelen DTD en sc Cambuur altijd in de voorbereiding met de traditionele seizoensopening een oefenwedstrijd tegen elkaar.

Nadat DTD in 1959 voor het eerst van de frieze voetbalbond naar de 4e klasse promoveerde werd in 1988 de derde klasse bereikt.
De groen gele duvels zakten daarna weer terug naar de 5e klasse om vervolgens in 2009 weer een stap omhoog te zetten.
In 2012 werd voor het eerst in de clubhistorie de tweede klasse bereikt, maar in 2013 volgde er weer degradatie naar de derde klasse.
In 2015 promoveerde DTD via de nacompetitie in een tweeluik met de buren Sint Annaparochie opnieuw naar de tweede klasse waar het vorig seizoen keurig op een 5e plek eindigde.

De drie dorpen Jelsum, Cornjum & Britsum hebben gezamenlijk ongeveer 1500 inwoners. De kleine kasteeltjes Martenastate en Dekemastate zijn de toeristische trekpleisters van De Trije Doarpen.
De wedstrijd DTD Jelsum - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Martenaweide te Jelsum.
De bus vertrekt rond 11:30 uur vanaf de Ervenbos.

Alle voorspellingen van de Tweede Klasse K:
DTD Jelsum  -  sc Emmeloord tussen de nummers 7 en 8.
Beide teams willen graag hogerop om aansluiting met de subtop te krijgen. Vorig seizoen gingen de polderboys met 3 - 1 onderuit op een kolkende Martenaweide.
Het gaat een moeilijk en lastige middag worden voor de blauwen, maar met de juiste spirit en instelling moet een gelijkspel mogelijk zijn. Een 3.

vv Peize -  Stadspark Groningen tussen de nummers 4 en 5.
Een duel in de subtop van de tweede klasse waar vv Peize zich wil revancheren van de verassende 2 - 1 nederlaag bij MKV'29.
Het ambitieuze Groninger Stadspark morste dure punten door thuis met 0 - 0 gelijk te spelen tegen DTD en willen ook weer omhoog kijken.
Ik was vorige week nog even te gast op het gezellige sportpark te Peize.
Een spannende affiche tussen de blauw zwarte Paiser aalkoppen en de rood groene stadsvogels. Een 3.

vv Roden  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 2 en 6.
De zwart witte ooievaars hebben de koploper GAVC Grou in hun vizier.
Dan zal er thuis gewonnen moeten worden van de Drentse Red Bulls uit Ruinerwold. De Red Bulls speelden in een sensationele wedstrijd met 4 - 4 gelijk tegen Velocitas en zijn afgezakt naar de 6e plek.
Afgelopen weekend bezocht ik nog het gezellige sportpark van vv Roden met hun authentieke stokoude houten tribune.
De zwart witten zullen thuis sterk voor de dag gaan komen. Een 1.

vv Lemmer - GAVC Grou tussen de nummers 13 en 1.
Er zit nog steeds zand in de motor bij de groen zwarte bulldozers.
De Lemster spanvissers staan na de ontluisterende 7 - 1 nederlaag bij de Groninger Boys op een troosteloze laatste plaats.
De geel zwarte tsisferdunsers wonnen met 3 - 1 van concurrent sv Olyphia.
De koploper uit Grou kan zich geen misstap veroorloven omdat vv Roden en sv Olyphia op het vinkentouw liggen.
Dit mag geen probleem zijn voor de Geel Zwarte Tsisferdunsers. Een 2.

Sint Annaparochie -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 12 en 9.
De Zwart Witte Waaiers speelden zeer verdienstelijk met 2 - 2 gelijk bij sc Emmeloord en kunnen weer voorzichtig omhoog kijken.
Het krijgt de Rood Witte Parels uit Leeuwarden op bezoek wat zeer verrassend met 2 - 1 van Peize wist te winnen. Een 3.

sv Olyphia Noordwolde  -  Groninger Boys tussen de nummers 3 en 10.
Hoe hebben de Groene Rotanboys de 3 - 1 nederlaag bij koploper GAVC Grou verwerkt? De rode Mollebonen uit Groningen boekten een indrukwekkende 7 - 1 overwinning op vv Lemmer.
Is dit de ommekeer voor de Groninger Boys? of gaat sv Olyphia de achtervolging op de top twee volhouden? Een 1.
Het Groningse Velocitas 1897 is deze speelronde vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.










De voorbeschouwing sc Emmeloord - Sint Annaparochie

Deze zondag komen de Blauwe Polderboys in actie tegen het stugge en taaie Sint Annaparochie.
Wij heten onze gasten uit het hoge noorden van Friesland van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
De aftrap zal worden verricht door de pupil van de week Nassim Bazoui die als spits elke week mooie doelpunten maakt voor het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
Twee seizoenen geleden kwamen beide teams voor het laatst tegen elkaar in actie. In het seizoen 2014-2015 kruisten de polderboys maar liefst drie keer de degens met de zwart witte waaiers uit Sint Anna en eindigde het duel drie keer in een 1 - 1 gelijkspel.

Nadat beide teams in de voorbereiding op 1 - 1 bleven steken kwamen de Frieze wadvogels in Sint Anna via Gerrit Strikwerda op een 1 - 0 voorsprong waarna Gerke Schaap de gelijkmaker aantekende.
In Emmeloord zorgden Ronald Kleiker en Timo Bijmer ervoor dat beide teams voor de derde keer in evenwicht bleven.
In 2015 degradeerde Sint Anna naar de derde klasse om vervolgens in 2016 kampioen te worden van de derde klasse A en opnieuw naar de tweede klasse te promoveren.

De Emmeloorders stelden afgelopen zondag hevig teleur door totaal onnodig met 1 - 0 te verliezen bij sv Olyphia en zijn daardoor met zeven punten uit zes wedstrijden naar de 8e plek afgezakt in de tweede klasse K. De blauwen wonnen tot nu toe twee wedstrijden, speelden 1 keer gelijk en gingen drie keer onderuit met een doelsaldo van 10 voor en 11 tegen. Iedereen is benieuwd hoe het team er nu voor staat en hoe het komende zondag voor de dag gaat komen tegen Sint Anna.

Onze gasten uit Sint Anna staan met slechts drie punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 13 tegen op een 11e plek in de tweede klasse en gingen afgelopen zondag thuis met 1 - 3 onderuit tegen koploper GAVC Grou.
De zwart witte waaiers gingen thuis drie keer onderuit door met 0 - 2, 1 - 2 en 1 - 3 van sv Olyphia, vv Roden en GAVC Grou te verliezen.
Nadat de uitwedstrijd bij het Groningse Stadspark met 5 - 4 werd verloren wonnen de Frieze wadvogels met 1 - 4 bij Velocitas 1897.
Dit was tot nu toe de enigste overwinning voor het getergde Sint Anna.

De hoofdtrainer van de waaiers Arnold Haanstra is aan zijn vierde seizoen bezig in Sint Annaparochie en was hiervoor actief bij C.A.B. en de amateurs van vv Heerenveen. De beide trainers Arnold Haanstra en Dick Schuurman zijn oude bekenden van elkaar en zullen zondag ongetwijfeld gebrand zijn juist tegen elkaar de punten te pakken.
Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar heeft Sint Annaparochie een goede mix van routine, ervaring en jeugdig elan.
De dertigplussers Klaas Jan Bijlsma, Germ Bouma, Jan Dirk Faber, Sytse Jorritsma en Geert Scheer nemen de jongkies Jari Braaksma, Jorre Brouwer, Johannes de Haan, Luc Meenderink, Erwin Riemersma, Jorn de Jong en Gideon Swanson op sleeptouw.
De 17 jarige Jorn de Jong is de jongste speler bij Sint Annaparochie.
Vorig seizoen was Pieter Jan Plat met 30 doelpunten de topscorer in de derde klasse A. terwijl dit seizoen bij Pieter Jan Plat, Jan Dirk Faber en Jurre Brouwer de teller op slechts twee doelpunten blijft steken.

De voetbalclub Sint Annaparochie werd op 22 Mei 1931 als vv Quick in de clubkleuren Zwart Wit opgericht.
Doordat meerdere clubs in die tijd als Quick door het leven gingen werd de naam in 1933 verandert in vv Sint Annaparochie afgekort Sint Anna.
De Zwart Witte Waaiers spelen hun thuiswedstrijden op het gezellige en knusse sportpark De Waaier in Sint Annaparochie.
De club heeft ongeveer 400 leden onderverdeeld in vier seniorenteams op de zondag, een zaterdagteam, zes juniorenteams, 12 pupillenteams en een bloeiende vrouwen en meidenafdeling.
Nadat de oude kantine in 2009 door dieven in brand werd gestoken verrees er op sportpark De Waaier een fonkelnieuwe prachtige ruime kantine in de vorm van een schip.
De club kent zijn oorsprong in de Frieze voetbalbond ( FVB ) en schommelde vervolgens jarenlang tussen de derde en vierde klasse.
Nadat de Frieze Wadvogels in 2008 naar de tweede klasse promoveerden volgde er in 2009 degradatie om vervolgens in 2010 opnieuw naar de tweede klasse te promoveren.
Vanaf 2010 t/m 2015 kwamen de Zwart Witte Waaiers in de tweede klasse uit om weer voor 1 seizoen naar de derde klasse terug te keren.
Vorig seizoen werden de wadvogels kampioen van de derde klasse A en promoveerde het opnieuw naar de tweede klasse.

Het gemoedelijke Frieze waddorp Sint Annaparochie heeft ongeveer 4000 inwoners en ligt onder de Bildtdijken in de gemeente Het Bildt.
Het dorp werd gebouwd op de ruines van de oude nederzetting Altena en werd door schipbreukelingen naar de heilige Anna ( de moeder van Maria ) genoemd.
Sint Anna kreeg ook naamsbekendheid vanwege Saskia Uylenburgh de vrouw van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn.
De wedstrijd sc Emmeloord - Sint Annaparochie begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord - Sint Annaparochie tussen de nummers 8 en 11.
Van oudsher en traditioneel is Sint Anna altijd een lastige tegenstander, maar de blauwen zullen tot het bot gemotiveerd zijn. Een 1.

GAVC Grou  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 1 en 3.
Beide teams ontlopen elkaar niet veel en staan bovenin in de tweede klasse. De geel zwarte Tsisferdunsers wonnen met 1 - 3 bij Sint Anna terwijl de groene rotanboys na de winst op Emmeloord op de derde plek zijn terechtgekomen.
Toch hebben de Grouwsters thuis op Meinga de beste papieren. Een 1.

Groninger Boys  -  vv Lemmer tussen de nummers 12 en 13.
Een staartduel in de onderste regionen van de tweede klasse.
Gaan de Rode Mollebonen zich tegen de groen zwarte spanvissers herstellen? of houden beide teams elkaar in evenwicht? Een 3.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Peize tussen de nummers 9 en 4.
De rode parels uit Leeuwarden speelden verrassend gelijk bij Stadspark en sprokkelen hun puntjes moeizaam bij elkaar.
De blauw zwarte Paiser Aalkoppen doen na de 4 - 0 overwinning op Groninger Boys met 12 punten keurig mee in de subtop en willen aansluiting met de top. Een 2.

vv Ruinerwold  -  Velocitas 1897 Groningen tussen de nummers 6 en 10.
Nadat de Drentse Red Bulls met 4 - 0 onderuit gingen bij DTD Jelsum gaan de spekbraanders tegen Velocitas op zoek naar eerherstel.
De groen witte zebra's uit Groningen gingen in Roden met 3 - 2 onderuit en hebben de punten ook hard nodig, maar gaat dit ook lukken op sportpark De Corner? De rood witten zijn thuis nog altijd ongeslagen.
Een 1.

Stadspark Groningen  -  DTD Jelsum tussen de nummers 5 en 7.
Een duel in de middenmoot tussen twee ambitieuze ploegen die graag hogerop willen.
De Groninger Stadsvogels morsten tegen MKV'29 dure punten terwijl de groen gele Toffe Duvels met 4 - 0 over de Red Bulls heen walsten.
Hoe sterk zijn de Rood Groene Stadjers? zijn de Groen Gele Duvels in staat om een puntje mee te nemen oet Grunning. Een 3.
De nummer twee vv Roden is dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe  in de tweede klasse K.

Verslaggever: Klaas Huisman.








Verslag sv Olyphia - sc Emmeloord

sv Olyphia Noordwolde - sc Emmeloord  1  -  0  (  0  -  0  )

In een typische engelse kick & rush wedstrijd heeft sc Emmeloord totaal onnodig met 1 - 0 verloren bij sv Olyphia.
De blauwen hadden op basis van de strijd, passie en inzet de gelijkmaker verdiend, maar het slotoffensief kwam te laat voor de polderboys.
Er lijkt wel een vloek te rusten op het sportpark De Spokedam want de laatste jaren wil het sc Emmeloord maar niet lukken om de punten mee terug naar de polder te nemen.
Bij sc Emmeloord hadden Wiebe Koopmans en Marcel Westerhof een basisplaats.
Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd niet over Bastian Tabak, Mark Staal, Rik Schilder, Dylan Werkman & Denny vd Zee beschikken, maar er stond desalniettemin toch nog een behoorlijk sterk team binnen de lijnen.
Bij sv Olyphia ontbrak de goaltjesgetter Ron Bethlehem vanwege een blessure, maar zat na een lange periode van blessureleed de allrounder Rene de Nekker weer op de bank.

De opstelling van sv Olyphia Noordwolde:
Christian vd Zande, Ruud van Erp ( 30e Mark Taede Koopmans ), Dizzy Boer ( 62e Sjim van Dinten ), Jeroen Dolstra, Joran Vrind, Dedmer Kraakman, Yvan Stroop, Kevin Capello, Marcel de Nekker ( 75e Rene de Nekker ), Tim Bethlehem & Jakko Veenstra.
Wissels: Jeffrie Jongbloed, Mark Koopmans, Sjim van Dinten & Rene de Nekker.
Rode kaart: Tim Bethlehem ( 2 keer geel )
Technische staf: Chris de Wagt & Jaap Veenstra
Verzorgster: Elaine Tolman
Assistent scheidsrechter: Dhr. B. Hulzinga

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Koen Boneschansker, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 65e Brahim Boundati ), Mart Matthijssen, Marcel Westerhof, Wiebe Koopmans, Hans Langedijk & Rik Beekman ( 70e Robin Elsinga ).
Wissels: Niels Boomsma, Brahim Boundati, Robin Elsinga & Guido Vissers.
Gele kaarten: Remco Jonkman & Koen Boneschansker
Technische staf: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorger/Materialen: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr. M.J. Arends

Onder toeziend oog van enkele tientallen diehard supporters en de lokale TV omroep werd er afgetrapt op het knusse sportpark De Spokedam.
De blauwen hielden het speelveld klein en compact en probeerden met veel pressie, strijd en inzet de opbouw bij sv Olyphia te ontregelen.
In de 5e minuut bediende Marcel de Nekker met een bekeken steekballetje Yvan Stroop, maar in twee instanties bracht doelman Ruben Doorn redding voordat Marcel de Nekker gevaarlijk kon worden.
Kort hierop mocht de Frieze verdediger Joran Vrind heel ver opkomen, maar diens schot zeilde naast het doel.
Nadat de Frieze storm was gaan liggen kropen de Emmeloorders uit hun schulp waarbij Wiebe Koopmans in de 10e minuut de eerste corner wist te forceren.
Helaas werd deze indraaiende corner van Rik Beekman een eenvoudige prooi voor de Frieze doelman.
Beide teams hielden elkaar in evenwicht zonder grote kansen te creeeren, maar in de 17e minuut lieten de blauwen via Rik  Beekman & Wiebe Koopmans een mooie snelle aanval zien.
Helaas werd de steekbal van Wiebe Koopmans op Hans Langedijk ternauwernood onderschept.

In de 20e minuut werd een afstandsschot van Olyphia speler Dedmer Kraakman via Marcel de Nekker van richting verandert, maar op het nippertje werd deze gevaarlijke inzet tot corner verwerkt.
Met name op het middenveld werden er door Mart Matthijssen en Marcel Westerhof felle duels uitgevochten.
Halverwege de eerste helft leken de Emmeloorders het initiatief  over te nemen, maar in de snelle omschakeling kwamen de Groene Rotanboys er dreigend en razendsnel uit.
Een poging van Jakko Veenstra zeilde rakelings voorlangs terwijl Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie moest komen om Kevin Capello van het scoren te houden.

Plotseling waren er ineens tientallen loslopende kippen op en rond het hoofdveld te zien waarbij de stadionomroeper de buurman van het sportpark opriep om zijn kippen op te halen voordat er kippensoep van werd gemaakt. Deze kippen hielden de gemoederen even bezig waarna de blauwen weer kwamen opzetten.
Vlak voor rust liet sc Emmeloord weer van zich horen toen uitblinker Remco Jonkman de achterlijn haalde en een puike voorzet op het hoofd van Wiebe Koopmans afleverde, maar diens kopbal ging over.
De blauwe aanhang hield zijn hart even vast bij een te korte terugspeelbal van Harm van Wieren op zijn doelman, maar gelukkig wist Ruben Doorn net op tijd in te grijpen.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman zag mogelijkheden en sprak het team bemoedigend toe, maar de eerste kansen waren toch weer voor de groene rotanboys.
Een gevaarlijk schot van Tim Bethlehem zeilde rakelings over en doelman Ruben Doorn hield met een prima reflex een inzet van Dedmer Kraakman uit de korte hoek.
In de 50e minuut probeerde Wiebe Koopmans met een hoge bal de Frieze doelman te verrassen, maar met zijn vingertoppen tikte Christian vd Zande deze verraderlijke bal over de lat.
Vanaf dit moment trokken de Friezen het initiatief naar zich toe.
De blauwen hadden het moeilijk, maar met een enorme wilskracht en inzet gingen Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers en de grote uitblinkers Remco Jonkman en Mart Matthijssen voorop in de strijd.
Met name Remco Jonkman en Mart Matthijsen speelden met vuur en passie en wonnen menig duel.

De groene rotanboys kregen via Marcel de Nekker en Dedmer Kraakman twee goede mogelijkheden maar de kopbal van De Nekker ging over en het schot van Kraakman werd geblokt.
In de 62e minuut viel dan toch de 1 - 0 toen Emmeloord doelman Ruben Doorn een zwabberbal van Marcel de Nekker niet goed onder controle kreeg waarna Kevin Capello mocht afdrukken voor de 1 - 0 voor sv Olyphia.
Een ziedend schot van Tim Bethlehem zeilde rakelings over en uit een corner van Dedmer Kraakman werd een harde kopbal van Jeroen Dolstra met de nodige moeite van de doellijn gehaald.
De Emmeloorders stonden in deze fase onder zware druk en moesten diep gaan om onder deze inmense druk uit te komen.
Trainer Dick Schuurman bracht ondertussen Brahim Boundati en jeugdspeler Robin Elsinga voor Gokhan Pala en Rik Beekman in de ploeg.
Bij sv Olyphia maakte Rene de Nekker weer zijn rentree en was ook nog de jongste speler van de rotanboys Sjim van Dinten in de ploeg gekomen.

Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd waar sc Emmeloord uit alle macht probeerde om op gelijke hoogte te komen.
Een venijnig schot van Mart Matthijssen zeilde rakelings naast waarna het grote jeugdtalent Robin Elsinga in stelling werd gebracht.
Met een slim steekballetje lanceerde Brahim Boundati het grote jeugdtalent, maar de hoek was te moeilijk waarna het schot van Robin Elsinga via buitenkant paal uiteen spatte.
In deze spannende en bloedstollende slotfase werd een inzet van Brahim Boundati ternauwernood gestopt waarna de rebound door Marcel Westerhof werd overgeschoten.
In alle tumult liep Olyphia aanvoerder Tim Bethlehem nog tegen zijn tweede gele kaart op, maar het mocht allemaal niet meer baten.
De blauwen hadden op basis van de strijd, passie en inzet de gelijkmaker verdiend, maar het ging wederom met 1 - 0 onderuit op De Spokedam.
Man of the match bij sv Olyphia: Kevin Capello
Man of the match bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen Sint Annaparochie uit het hoge noorden van Friesland.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
Sint Annaparochie  -  GAVC Grou  1  -  3
vv Peize  -  Groninger Boys  4  -  0
vv Roden  -  Velocitas Groningen  3  -  2
Stadspark Groningen  -  MKV'29 Leeuwarden  2  -  2
DTD Jelsum  -  vv Ruinerwold   4  -  0
vv Lemmer was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.





verslag JONG SCE - JONG SVM

Jong sc Emmeloord ( 19-1 )  -  Jong SVM ( 19-1 )   6  -  3   (  4  -  1  )

Zonder groots te spelen heeft Jong sc Emmeloord goede zaken gedaan door de polderderby met 6 - 3 te winnen van Jong SVM uit Marknesse.
De gehele week leefden de spelers van sc Emmeloord en SVM naar deze derby toe, maar toch kon trainer Frank vd Werf helaas niet over zijn sterkste elftal beschikken.
De grote smaakmaker en dribbelaar Annys Radwan kon wegens een pijnlijke nek niet in actie komen terwijl Ian Koopmans wegens familieverplichtingen ook niet van de partij was.
De wisselspelers Rick Voskuil en Marc Loosman waren verre van fit, maar zouden in de tweede helft toch nog worden ingebracht.
Onder aanmoediging van het voltallige jeugdteam van SCE JO13-2 werd er op veld twee afgetrapt en kwam deze derby tot leven.
Een voetbalverhaal over een grimmige derby met vijf gele kaarten en  een hoofdrol voor goaltjesgetter en scherpschutter Robin Elsinga, De raketinslag van wonderboy Maric Naaktgeboren, De sobere back Wouter vd Velden, Het blauwe boegbeeld Justin vd Poel & de gouden spil op het middenveld Wessel Scheepers.

De opstelling van Jong sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Wouter vd Velden, Justin vd Poel, Koen Kroes, Luuk Halsema ( 45e Roy Pettinga ), Lucas Loosman ( 65e Marc Loosman ), Joost van Tilburg, Wessel Scheepers, Maric Naaktgeboren ( 70e Rick Voskuil ), Jordy Benjamins ( 60e Mike Schuller ) & Robin Elsinga ( 60e Stefan Berendsen ).
Wissels: Roy Pettinga, Marc Loosman, Rick Voskuil, Mike Schuller & Stefan Berendsen.
Geblesseerd/afw: Annys Radwan & Ian Koopmans.
Gele kaarten: Gio Huijsmans,Wouter vd Velden & Joost van Tilburg.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

De opstelling van Jong SVM Marknesse:
Patrick Hannema, Youri van Vilsteren, Jim Meeuwse, Jeen van Regenmortel, Kas van Egmond, Jarno de Boer, Zowie Smit, Tom Capelle, Arno vd Plas ( 62e Bjorn Hoegee ), Chris Berndsen & Mike Meijer.
Wissel: Bjorn Hoegee
Gele kaarten: Tom Capelle & Mike Meijer
Assistent scheidsrechter: Dhr. R. de Boer
De scheidsrechter: Dhr. J. vd Beek.

In een rommelige beginfase deelden de gasten uit Marknesse de eerste plaagstootjes en speldenprikjes uit.
Een venijnig schot van SVM speler Chris Berndsen werd fraai gekeerd door Emmeloord doelman Gio Huijsmans en een voorzet van Zowie Smit werd ternauwernood tot corner verwerkt.
In deze slordige beginfase was sc Emmeloord zoekende en kwam de blauwe stoommachine met horten en stoten op gang.
In de 8e minuut betekende de allereerste mogelijkheid meteen de 1 - 0 voorsprong voor de blauwen.
Het was goaltjesgetter Robin Elsinga die vanuit stand de bal snoeihard en geplaats in de korte hoek tegen de touwen schoot voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor de Blauwe Desperado's.
Kort hierop liet diezelfde Robin Elsinga een dot van een kans liggen toen hij de bal niet goed onder controle kreeg.
Een schitterende lange rush van uitblinker Wouter vd Velden sneed de groene defensie uiteen, maar zijn voorzet kwam net niet aan bij Robin Elsinga.

Vanaf dit moment zakte het Emmeloordse spel weer in en kwamen de Groene Kleiduiven opzetten.
In de 18e minuut was daar een snelle doorbraak van SVM uitblinker Chris Berndsen te zien waarbij doelman Gio Huijsmans de hoofdrol voor zich zou opeisen door heel onbeholpen uit zijn doel te komen.
Onderweg riep Gio luid en duidelijk LOS, maar in plaats van de bal werd deze SVM speler in de val meegenomen en mocht Gio zijn handen dichtknijpen met slechts een gele kaart.
De vrije trap werd in eerste instantie geblokt waarna de rebound van Chris Berndsen stijlvol door Gio Huijsmans werd gestopt.
Met name over de flanken creeerde SVM via Zowie Smit, Mike Meijer en Tom Capelle veel gevaar en moest de verdediging van het blauwe bastion regelmatig optreden.

In de 26e minuut werd de blauwe scudraket van bommenwerper Maric Naaktgeboren in stelling gebracht en werd iedereen volledig in extase gebracht door een verwoestende raketinslag.
Met uiterste precisie nam Maric vanaf 20 meter afstand deze scudraket op zijn pantoffel die verwoestend hard diagonaal in de verre hoek belandde voor de verlossende 2 - 0 voorsprong voor de Blauwen.
De supporters en het JO13-2 jeugdteam waren nog niet bijgekomen van deze wereldgoal van Maric of Robin Elsinga scoorde in de 32e minuut met een fraai bekeken boogballetje de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Hier ging een verre uittrap van Gio Huijsmans aan vooraf die supersnel door Robin Elsinga met een schitterende boog over de doelman werd gelepelt voor de 3 - 0 voor de Blauwe Desperado's.

Vlak voor rust lieten de Groene Kleiduiven zich weer voorin zien, maar pogingen van Chris Berndsen, Kas van Egmond & Mike Meijer leverden niets op. In de 36e minuut was doelman Gio Huijsmans met een perfecte schijnbeweging de SVM spits Mike Meijer te snel af.
In de 38e minuut viel alsnog de aansluitingstreffer voor SVM toen Tom Capelle met een slim steekballetje Mike Meijer op avontuur stuurde die vervolgens met een geplaatst schot in de korte hoek doelman Gio Huijsmans kansloos liet voor de 3 - 1 aansluitingstreffer.
Hier konden de Groene Kleiduiven niet lang van genieten want in de 40e minuut nam Robin Elsinga een afvallende bal op zijn pantoffel voor de 4 - 1 ruststand.
In de 44e minuut had Robin Elsinga nog een keertje kunnen scoren, maar hij twijfelde een fractie van een seconde waarna zijn inzet ternauwernood van de doellijn werd gehaald.
Met een 4 - 1 voorsprong voor de blauwen gingen we rusten.

De beginfase van de tweede helft ging een fel, grimmig en fanatiek  SVM  op zoek naar eerherstel.
Doelman Gio Huijsmans bracht redding op een inzet van Chris Berndsen en de Groene Maronessers kregen maar liefst drie corners te nemen.
Toch zou dit offensief niets opleveren en sloegen de Blauwe Desperado's in de counter genadeloos toe toen Joost van Tilburg werd neergelegd in het groene strafschopgebied.
Er volgde een strafschop van Jordi Benjamins die in eerste instantie werd gestopt door de doelman van SVM, maar omdat de scheidsrechter  iets had gezien moest deze strafschop overnieuw worden genomen.
Onder heftige protesten van de SVM aanhang nam Jordi Benjamins zijn aanloop en ondanks dat de doelman van SVM er dichtbij zat vloog deze bal tegen de touwen voor de 5 - 1 voorsprong in de 52e minuut.

Vanaf dit moment probeerden de Groene Kleiduiven uit alle macht terug te komen en moest doelman Gio Huijsmans in actie komen om Chris Berndsen, Zowie Smit & Mike Meijer van het scoren te houden.
Trainer Frank vd Werf deed wat omzettingen en bracht nu met Mike Schuller, Stefan Berendsen, Rick Voskuil & Marc Loosman nieuwe frisse spelers in het team.
Helaas kon ook dribbelaar Jordi Benjamins wegens een blessure niet meer verder en werd Robin Elsinga gespaard omdat hij zondag met het 1e elftal meegaat.
Het blauwe team werkte hard en vocht voor elke millimeter terwijl de Groene Maronessers onder aanvoering van Chris Berndsen op zoek gingen naar een eretreffer.

In de 70e minuut kreeg sc Emmeloord een grote kans toen Stefan Berendsen met een slim steekballetje Marc Loosman wist te bereiken, maar SVM doelman Patrick Hannema greep goed in.
In de 72e minuut kregen de Groene Kleiduiven een vrije trap te nemen die door Chris Berndsen werd genomen en via binnenkant paal binnen viel voor de 5 - 2 aansluitingstreffer.
In de 75e minuut glipte Chris Berndsen op volle snelheid door de Blauwe defensie om vervolgens met een rake schuiver in de verre hoek de spanning terug te brengen tot 5 - 3.
Nu lieten de fanatieke SVM supporters weer van zich horen en ontstond er een boeiende slotfase.

Toch mocht het wanhoopsoffensief van de Groene Kleiduiven niet meer baten en besliste sc Emmeloord in de 82e minuut deze wedstrijd.
Een strakke voorzet van Mike Schuller werd door Wessel Scheepers tegen de touwen gekopt voor de 6 - 3 eindstand.
Langs de zijlijn stond de geblesseerde Annys Radwan hem al op te wachten waarna beide spelers elkaar opzochten en met een handjeklap deze treffer vierden....je zag duidelijk de emoties loskomen bij deze bevrijdende en beslissende treffer.
Jong sc Emmeloord wint deze polderderby zonder groots te spelen met 6 - 3 van Jong SVM.
Door deze overwinning en de verrassende nederlaag van FC Wolvega zijn de Emmeloorders met 13 punten uit vijf wedstrijden naar de 2e plaats opgeklommen en doen de Blauwen volop mee in de 1e klasse.
The man of the match bij SCE: Robin Elsinga.
The man of the match bij SVM: Chris Berndsen.

Volgende week zaterdag spelen de blauwe beloften een uitwedstrijd bij de rode lantaarndrager vv Dwingeloo. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Hulsebosch te Dwingeloo.
De voorbeschouwing volgt later.

Alle overige uitslagen van de eerste klasse Noord 28:
vv Oldeholtpade  -  FC Wolvega  1  -  0
Steenwijkerwold  -  vv Oerterp   3  -  1
vv Balk  -  SC Rouveen  0  -  5
VHK Sint Jansklooster  -  vv Dwingeloo  2  -  1
N.O.K. Oudemirdum  -  FC Meppel   3  -  4

Verslaggever: Klaas Huisman.






De voorbeschouwing sv Olyphia - sc Emmeloord

De voorbeschouwing sv Olyphia  -  sc Emmeloord

Deze zondag gaan de Blauwe Polderboys op spooktocht in het Frieze moeras waar in het pittoreske rotandorp Noordwolde de lastige uitwedstrijd tegen sv Olyphia op het programma staat.
Dit zijn traditiegetrouw altijd loodzware en moeilijke wedstrijden voor sc Emmeloord waar de laatste twee edities verloren gingen.
In 2015 en 2016 gingen de Emmeloorders met 2 - 0 en 1 - 0 onderuit op sportpark De Spokedam en zakten de blauwen ver weg in het Frieze drijfzand. Hoe zal het zondag gaan op De Spokedam? zijn de blauwen bestand tegen het Frieze moeras en gaat het de spooktocht overleven?

Zodra die typische antieke Frieze klok twee uur heeft geslagen kan het zomaar uit het niets heftig gaan spoken op het sfeervolle en knusse sportpark De Spokedam.
Er hangt altijd een typische engelse sfeer op de oude tribune aan de korte zijde waar de fanatieke Frieze aanhang massaal hun Groene Krijgers aanmoedigen.
Het compacte hobbelige veld doet denken aan het Frieze moeras waar menig tegenstander door het drijfzand is gezakt.

Vorig seizoen zorgde Marcel de Nekker met een spijkerharde kopbal voor het enigste doelpunt en de 1 - 0 zege voor sv Olyphia.
Een jaar eerder waren Ron Bethlehem ( hard schot ) en Rene De Nekker ( vrije trap ) verantwoordelijk voor de 2 - 0 nederlaag op De Spokedam.
De laatste uitzege op De Spokedam dateert van augustus 2013 toen de blauwe polderboys de bekerwedstrijd met 2 - 3 wisten te winnen bij sv Olyphia.
De thuiswedstrijden in Emmeloord lieten een totaal ander beeld zien en werden vrij eenvoudig met 3 - 0 en 5 - 0 gewonnen door de blauwen.

Hoe hebben de Emmeloorders de 1 - 3 thuisnederlaag tegen vv Peize verwerkt? Het lijkt erop dat Mark Staal nog steeds niet inzetbaar zal zijn en verder is verdediger Denny vd Zee langdurig uit de roulatie.
De allrounder Rik Schilder keert weer terug van een rugblessure, maar zal eerst in het tweede elftal minuten gaan maken.
Alle overige spelers ogen fit en lijken speelklaar voor het treffen met sv Olyphia.
De blauwe polderboys staan met zeven punten uit vijf wedstrijden op een 7e plek in de tweede klasse K.

Vorig seizoen eindigde sv Olyphia op een 11e plek in de tweede klasse waar het zich via de P/D wedstrijden ternauwernood wisten te handhaven. Dit seizoen zijn de Groene Rotanboys verrassend goed begonnen en staan de Frieze Krijgers met 10 punten uit vijf wedstrijden op een 3e plek in de tweede klasse K.
De Olyphiers wisten drie wedstrijden te winnen, speelden 1 keer gelijk en verloren 1 keer met een doelsaldo van 13 voor en 7 tegen.
De thuiswedstrijd tegen Velocitas werd met 4 - 1 gewonnen waarna er op De Spokedam tegen vv Peize met 2 - 2 werd gelijkgespeeld.
De uitwedstrijden bij Sint Anna en MKV'29 werden met 0 - 2 gewonnen terwijl er in Groningen bij Stadspark met 4 - 3 werd verloren.
De spelers Ron Bethlehem, Kevin Capello & Marcel de Nekker hebben drie treffers op hun naam staan.
De Groene Rotanboys hebben een taaie stugge en fysiek sterke ploeg en zijn levensgevaarlijk in de snelle omschakeling.

Hoofdtrainer Chris de Wagt was ooit profvoetballer bij sc Cambuur Leeuwarden en begon zijn trainersloopbaan als assistent bij ONS Sneek.
Deze ambitieuze trainer is aan zijn tweede seizoen bezig op De Spokedam waar hij aan het roer staat bij een gretige, gedreven en leergierige selectie met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud.
Vorig seizoen was Ron Bethlehem met acht doelpunten de clubtopscorer.
De oudste en ervaren spelers zijn de 32 jarige Ruud van Erp, de 31 jarige Albert v/d Laan en de 30 jarige Damien Baars.
De jongste spelers Dedmer Kraakman en Joran Vrind zijn 22 jaar oud.

De Frieze Sport Vereniging Olyphia werd op 25 Mei 1928 als Olympia opgericht en dankt zijn naam aan de olympische spelen die in 1928 in Amsterdam werden gehouden.
Omdat er meerdere clubs de naam Olympia hadden werd de naam in 1931 verandert in sv Olyphia. De clubkleuren zijn Groen Wit.
In de volksmond worden de Olyphiers de Groene Rotanboys of de Frieze Krijgers genoemd.
De club heeft ongeveer 300 leden onderverdeeld in vier seniorenteams, acht jeugdteams en een actieve vrouwen/meidenafdeling.
Er is ook een seniorenteam actief op de zaterdag, maar verder is Olyphia altijd een zondagclub gebleven.
Helaas zijn er veel jeugdspelers vertrokken naar omringende buurtclubs, maar de club koestert zijn acht jeugdteams.

De Groene Rotanboys schommelden jarenlang tussen de 3e en 4e klasse en daalden medio 2000 zelfs af richting de 6e klasse.
Na twee kampioenschappen op rij in 2005 en 2006 volgde het herstel waarna in 2010 ook de tweede klasse werd bereikt.
Er volgde meteen weer degradatie om vervolgens in 2012 opnieuw naar de tweede klasse te promoveren.
De laatste twee seizoenen verlopen zwaar en moeizaam voor sv Olyphia waar het zich telkens ternauwernood wisten te handhaven.

Het knusse en gezellige rotandorp Noordwolde staat bekend om zijn authentieke Rotanmeubelen en Mandenvlechters.
Het Frieze dorp Noardwalde heeft 3600 inwoners en ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten noorden van Wolvega.
De wedstrijd sv Olyphia - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Spokedam te Noordwolde.
Er rijdt geen bus en de spelers vertrekken rond 11:45 uur met eigen vervoer naar Noordwolde.

Alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
sv Olyphia Noordwolde  -  sc Emmeloord tussen de nummers 3 en 7.
De laatste twee edities liepen niet goed af voor de blauwen waar de groene rotanboys met 2 - 0 en 1 - 0 aan het langste eind trokken.
Hoe zal het zondag gaan op De Spokedam? Zijn de blauwen bestand tegen het Frieze moeras of is een gelijkspel mooi meegenomen? Een 3.

Sint Annaparochie  -  GAVC Grou tussen de nummers 10 en 1.
De zwart witte waaiers hebben het moeilijk en staan met drie punten uit vier wedstrijden op een 10e plek.
De geel zwarte Grouwsters staan na de indrukwekkende 3 - 1 overwinning op vv Roden op de eerste plek.
Gaan de geel zwarte tsisferdunsers een moeilijke middag krijgen op de Waaier en kan Sint Anna voor een verrassing zorgen?
Je weet het maar nooit met de ontketende Frieze wadvogels. Een 3.

DTD Jelsum  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 8 en 4.
In de Trije Doarpen kan het ook gaan spoken want de groen gele toffe duvels hebben na de 1 - 2 winst op Velocitas de smaak te pakken.
De Drentse Red Bulls zijn het seizoen met 9 punten uit vier wedstrijden goed begonnen, maar zullen in Jelsum op hun hoede moeten zijn.
De groen gele toffe duvels staan met vijf punten op een 8e plek, maar kijken weer stiekem omhoog. Een 3.

vv Roden  -  Velocitas 1897 Groningen tussen de nummers 2 en 9.
Na de 3 - 1 nederlaag bij GAVC zullen de zwart witte ooievaars gebrand zijn om dit weer recht te zetten.
De Groene Zebra's uit het stadspark staan met vier punten uit vijf wedstrijden op een teleurstellende 9e plek en lijken een moeilijke middag te gaan krijgen aan de Norgerweg bij vv Roden. Een 1.

vv Peize  -  Groninger Boys tussen de nummers 5 en 11.
De blauw zwarte Paisers staan met 9 punten keurig in de subtop en hebben na de 1 - 3 winst op sc Emmeloord de smaak te pakken.
De rode mollebonen uit Vinkhuizen hebben het na drie nederlagen op rij moeilijk en zijn naar de 11e plek afgezakt. Een 1.

Stadspark Groningen - MKV'29 Leeuwarden de nummers 6 en 12.
De rood groene stadsvogels hebben een goede ploeg wonnen vorige week met 1 - 3 bij de Groninger Boys.
Het lijkt er op dat Stadspark een gevaarlijke outsider gaat worden.
De gasten uit Leeuwarden zijn na drie nederlagen op rij de weg kwijt en gaan op een kansloze missie naar Groningen. Een 1.
De groene spanvissers vv Lemmer zijn dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve zondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.


















De voorbeschouwing Jong SCE - Jong SVM Marknesse

De voorbeschouwing Jong SCE ( 19-1 ) - SVM Marknesse ( 19-1 )

Er staat deze zaterdag een regelrechte en onvervalste polderderby op het programma voor Jong sc Emmeloord als de groene buren uit Marknesse op bezoek komen op De Ervenbos.
Deze polderkraker tussen Jong sc Emmeloord en Jong SVM Marknesse begint zaterdagmiddag om 14:30 uur.
In de voorbereiding kwamen beide teams voor de beker tegen elkaar in actie en toen wisten de blauwe beloften thuis met 4 - 1 van SVM te winnen.

De blauwe polderboys staan met 10 punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van 15 voor en 3 tegen op een vierde plek in de eerste klasse.
De groene Maronesses staan met 6 punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 22 voor en 19 tegen op een 7e plek in de eerste klasse.
Afgelopen zaterdag liep jong sc Emmeloord in en tegen FC Wolvega tegen zijn eerste puntenverlies aan, maar toch kunnen de blauwen met een tevreden gevoel op deze moeilijke wedstrijd terugkijken.
De blauwen staan keurig in de subtop en kunnen stiekem omhoog kijken omdat SC Rouveen, FC Wolvega & vv Oldeholtpade dichtbij binnen handbereik staan.
Het team van trainer Frank vd Werf speelt wekelijks met een gezonde dosis strijd, inzet, spelvreugde en passie.

De groene maronesses kenden een valse competitiestart door de eerste drie wedstrijden tegen vv Balk, SC Rouveen & FC Wolvega te verliezen.
In Balk en Wolvega gingen de groene maronesses met 5 - 3 en 9 - 2 onderuit terwijl de thuiswedstrijd tegen SC Rouveen met 2 - 3 werd verloren.
De laatste twee wedstrijden tegen vv Dwingeloo en N.O.K. Oudemirdum werden vrij eenvoudig met 8 - 1 en 7 - 1 gewonnen.
Met die laatste twee ruime overwinningen op zak reizen de Groene Maronesses vol vertrouwen af naar Emmeloord om daar de degens te kruizen met De Blauwe Desperado's van Jong sc Emmeloord.
Onderaan de voorspellingen voor alle wedstrijden in de eerste klasse.

De Omni Sport Vereniging Marknesse werd op 19 September 1945 in het oude werkkamp Marknesse opgericht en heeft naast het voetbal ook afdelingen met volleybal, korfbal, gymnastiek, seniorensport & jeu des boules.
Deze omniclub is met zijn vele zonnepanelen koploper in duurzaamheid.
De voetbalafdeling heeft ruim 600 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams, 5 juniorenteams, 8 pupillenteams en een vrouwen/meiden afdeling.
De Groene Maronesses spelen sinds 1973 hun thuiswedstrijden op sportpark De Punt waar het de beschikking heeft over drie velden waaronder een kunstgrasveld.
Het eerste elftal van SVM schommelde jarenlang tussen de 3e en 4e klasse en maakte in 2013-2014 een kort uitstapje naar de tweede klasse.
Tegenwoordig speelt het 1e elftal in de derde klasse waar het zich vorig seizoen ternauwernood via de P/D wedstrijden wist te handhaven.

Het oude polderdorp Marknesse kreeg in 1942 gestalte met de polderpioniers, de barakken en het arbeiderskamp.
Tegenwoordig heeft Marknesse ongeveer 4000 inwoners en is het de tweede plaats van de gemeente Noordoostpolder.
In de volksmond worden de inwoners van Marknesse ook wel Maronessers genoemd.

De voorspellingen voor komende zaterdag:
sc Emmeloord  -  SVM Marknesse tussen de nummers 4 en 7.
In de beker wonnen de Emmeloorders vrij eenvoudig met 4 - 1, maar de laatste twee wedstrijden zijn ook de groene maronessers aan de winnende hand.
De blauwen moeten waken voor gemakzucht en onderschatting en zullen scherp moeten beginnen. Een driepunter in deze polderderby moet dan mogelijk zijn. Een 1.

vv Oldeholtpade  -  FC Wolvega tussen de nummers 3 en 2.
Een onvervalste Frieze topper en weststellingerderby tussen twee titelkandidaten.
De blauwe reuzen en Olpaers wonnen vorige week met 0 - 5 bij FC Meppel en doen keurig bovenin mee terwijl FC Wolvega ondanks de 1 - 1 tegen sc Emmeloord nog altijd op het vinkentouw zit.
Zijn de Paarse Wolven in staat om de Blauwe Reuzen te verslaan?
Het zal een heet middagje gaan worden op Olpae in Oldeholtpade. Een 3.

Steenwijkerwold  -  vv Oerterp tussen de nummers 6 en 9.
De rood zwarte wolders tegen de blauwe Griene Greiders uit het Frieze Ureterp.
Na de 0 - 2 winst op vv Dwingeloo hunkeren de wolders naar meer maar de Griene Greiders oet Oerterp hebben wat goed te maken na de 1 - 3 thuisnederlaag tegen vv Balk. Een 3.

vv Balk  -  SC Rouveen tussen de nummers 5 en 1.
De gaasterlanders wonnen vorige week met 1 - 3 bij Oerterp, maar krijgen nu de koploper The Green White Army oet Rouveen op bezoek.
Na de 3 - 0 winst op VHK ruiken de groene monsters bloed en zullen ze vol gas gaan geven op De Wilgen. Een lastige middag voor Balk. Een 2.

VHK Sint Jansklooster  -  vv Dwingeloo tussen de nummers 11 en 12.
Beide teams bungelen puntloos onderin waar vooral de rode Dwingelers veel tegendoelpunten ( 36 ) hebben moeten incasseren.
De monniken uut Klooster hebben nu een uitgelezen kans om de eerste punten veilig te stellen. Een 1.

N.O.K. Oudemirdum  -  FC Meppel tussen de nummers 8 en 10.
De Nokkers gingen met maar liefst 7 - 1 onderuit bij SVM en gaan voor eerherstel terwijl ook de groene Muppelts het erg moeilijk hebben.
We geven de Gaasterlanders het thuisvoordeel. Een 1.

Wij wensen iedereen een spannende zaterdag toe in de eerste klasse.
Verslaggever: Klaas Huisman.










Verslag sc Emmeloord - vv Peize

sc Emmeloord  -  vv Peize   1  -  3   (  1  -  1  )

Een mat en flets sc Emmeloord gaat in een teleurstellende wedstrijd met 1 - 3 onderuit tegen een sterk, fel en fanatiek vv Peize.
Vlak voor het begin van deze wedstrijd bleek middenvelder Mark Staal niet te kunnen beginnen waardoor Trainer Dick Schuurman genoodzaakt was om aanpassingen te doen.
Onze middenvelder raakte tijdens de warming up geblesseerd aan zijn knie waarna Brahim Boundati zijn opwachting in de basis mocht maken.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 80e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Bastian Tabak, Rik Beekman ( 62e Dylan Werkman ), Brahim Boundati & Hans Langedijk.
Wissels: Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Dylan Werkman & Guido Vissers.
Geblesseerd/afw: Mark Staal, Denny vd Zee & Marcel Westerhof.
Trainers: Dick Schuurman, Jan Arjen Kooi & Arnold Roossien
Teammanager: Klaas Huisman
Materialen/Verzorger: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Peize:
Lennart Renkema, Jarco Westerhof, Ronald Sloots, Stephan Belksma, Patrick Kosters, Frank Joosten, David Kruizenga, Danny Kregel ( 75e Tom van Leijsen ), Loran Vrielink ( 75e Yoran Cats ), Frank Darwinkel & Joppe van Leeuwen.
Wissels: Tom van Leijsen, Sjoerd Muller, Yoran Cats, Arnold vd Ploeg & Ronnie Hummel.
Trainer: Willem van Lanjouw
Overige staf: Wisse Suurd & Rob Wielink
Verzorger: Klaas vd Weide
Assistent scheidsrechter: Dhr. T. Stoker
De scheidsrechter: Dhr P. van Veen
Toeschouwers: 150

In de stromende regen werd er afgetrapt op de Ervenbos waar de meeste toeschouwers hun toevlucht op de goed gevulde gezellige tribune hadden gezocht.
De gasten uit Peize trokken onmiddelijk met een optisch veldoverwicht het initiatief naar zich toe.
Bij elke Paiser aanval sloeg de paniek toe in de Emmeloordse verdediging en oogde de organisatie onzeker en kwetsbaar.
Bij een uitglijder van aanvoerder Harm van Wieren was er een te korte terugspeelbal op doelman Ruben Doorn, maar met enig fortuin wist verdediger Remco Jonkman net op tijd in te grijpen.
Gevaarlijke schoten van de Peize aanvallers Danny Kregel, David Kruizenga & Loran Vrielink werden met de nodige moeite geblokt en weggewerkt, maar de Emmeloorders zaten niet lekker in deze wedstrijd.
Mede door het plotselinge uitvallen van middenvelder Mark Staal was het team dolende en zoekende naar de juiste spelpatronen.

In de 10e minuut ontsnapte Brahim Boundati en werd Rik Beekman gelanceert, maar de blonde torpedo kreeg de bal niet goed onder controle. Uit de directe tegenstoot glipte de snelle Peize aanvaller Joppe van Leeuwen door de blauwe defensie, maar diens voorzet werd op het nippertje door Koen Boneschansker weggewerkt.
In de 12e minuut kwam sc Emmeloord uit een vloeiende aanval op een 1 - 0 voorsprong.
Een vrije trap van architect Gokhan Pala werd heel subtiel door Harm van Wieren doorgekopt en verlengt op de inkomende Hans Langedijk die van dichtbij Peize doelman Lennart Renkema wist te passeren voor de 1 - 0 voorsprong voor de blauwen.
Kort hierop liet de opkomende back Remco Jonkman een snelle loopactie zien en belandde zijn voorzet bij Hans Langedijk, maar de doelman van Peize greep goed in.
Deze 1 - 0 voorsprong had een opsteker en stimulans voor sc Emmeloord moeten zijn, maar de blauwen speelden een moeizame, fletse en slordige wedstrijd.
Het team oogde onzeker, rommelig, onsamenhangend en voorspelbaar en grossierde in veelvuldig onnodig balverlies.

Hierna namen de in het geel zwart spelende Paisers het initiatief weer over en werd sc Emmeloord teruggedrongen en vastgezet.
In de 17e minuut glipte Joppe van Leeuwen op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging om vervolgens een perfecte voorzet richting de eerste paal af te geven op goaltjesgetter David Kruizenga.
Met een bekeken intikker scoorde David Kruizenga de 1 - 1 gelijkmaker voor de Paisers.
Bij vv Peize veroorzaakte de snel opkomende back Jarco Westerhof voor gevaarlijke situaties met zijn indraaiende voorzetten, maar ook bij elke Drentse corner was het alle hens aan dek bij de blauwen.
Nadat pogingen van de Paisers Joppe van Leeuwen, Loran Vrielink en Stephan Belksma ternauwernood onschadelijk werden gemaakt moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om Joppe van Leeuwen van het scoren te houden.
Een afstandsschot van Stephan Belksma werd met de nodige moeite tot corner verwerkt waarna de Emmeloorders zich weer voorin lieten zien.
Vlak voor rust glipte Brahim Boundati door de Drentse verdediging, maar in een overtalsituatie verspeelde hij de bal.
Met een 1 - 1 stand gingen we rusten op De Ervenbos.

Trainer Dick Schuurman sprak zijn manschappen bemoedigend toe en hamerde op de gebrekkige organisatie en de communicatie in het veld.
Het team oogde aangeslagen en onzeker en had grote moeite in de opbouw, maar de woorden van Dick Schuurman gaf iedereen weer vertrouwen en moed.
De blauwen probeerden met scherpte en felheid het initiatief over te nemen, maar slaagden hier niet in.
Nadat een slippertje van uitblinker Remco Jonkman net niet werd afgestraft scoorde David Kruizenga in de 52e minuut met een bekeken schuiver in de verre hoek de 1 - 2 voor Peize.
Heel even leken de Emmeloorders terug te komen en ketste een harde kopbal van Hans Langedijk via de paal terug in het veld waarna Harm van Wieren in de rebound leek te scoren.
Helaas werd het doelpunt van Harm van Wieren terecht wegens buitenspel afgekeurd.
De Blauwen probeerden uit alle macht terug te komen, maar pogingen van Brahim Boundati, Bastian Tabak en een plaagstootje van Hans Langedijk leverden niets op.
De tovenaar Brahim Boundati gooide zijn trucendoos open, maar had helaas niet altijd oog voor zijn vrijstaande medespelers.
In de 62e minuut gooide Peize aanvaller Joppe van Leeuwen het duel op slot door een voorzet van Frank Darwinkel tegen de touwen te schieten voor de 1 - 3 voorsprong voor vv Peize.
Het geloof en de overtuiging was nu helemaal weg bij sc Emmeloord en de betere kansen waren voor vv Peize.

Vlak voor tijd spatte een harde kopbal van Yoran Cats uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Ruben Doorn waarna de rebound ternauwernood door invaller Wiebe Koopmans van de doellijn werd gehaald.
Bij een uitbraak van vv Peize stuitte Tom van Leijzen op de Emmeloordse doelman waarna de blauwen nog kleine kansjes kregen.
De doelman van vv Peize werd er niet warm of koud van en bracht redding op een puntertje van Hans Langedijk en een vlammend schot van Brahim Boundati.
Het werd een wanhopige slotoffensief zonder enige overtuiging waardoor vv Peize deze wedstrijd dikverdiend met 1 - 3 van sc Emmeloord weet te winnen.
Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen man of the match, maar na afloop was iedereen in de kantine er over eens dat onze solide verdediger Remco Jonkman tot man of the match werd uitgeroepen.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in het Frieze Noordwolde tegen de subtopper en nummer drie sv Olyphia.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Spokedam te Noordwolde. De voorbeschouwing volgt later.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
MKV'29 Leeuwarden  -  sv Olyphia  0  -  2
GAVC Grou  -  vv Roden  3  -  1
vv Ruinerwold  -  vv Lemmer  5  -  3
Velocitas 1897 Groningen  -  DTD Jelsum  1  -  2
Groninger Boys  -  Stadspark Groningen  1  -  3
Sint Annaparochie was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.