verslag SCE E3 - VENO E 2

SCE E 3 – VENO E 2   0-3

Aanvang van deze belangrijke wedstrijd was weer om 9.00 uur, 8.15 uur moesten we aanwezig zijn
lekker op tijd dus.

De wedstrijd stond o.l.v. een deskundige scheidsrechter Johan Bonkers die al na een paar minuten een te enthousiaste ouder van VENO vertelde dat zij zich moest inhouden .
De wedstrijd ging de eerste 5 minuten op een neer met in de 6e minuut een mooi schot van Noa.
Emmeloord speelde overtuigend, mooie aanvallen vanuit de verdediging maar de bal ging er maar niet in .
Het duurde tot de 14e minuut, een mooi opgebouwde aanval met goed positie spel van onze jongens kwam de bal uiteindelijk bij  Sophie. Zij schoot de bal op doel maar de tegenstander wist de bal tot een hoekschop te werken.
Uit deze hoekschop was het Romeo die het 1e doelpunt wist te maken. 1- 0
Een paar tellen later was het VENO die door een misverstand in de verdediging van SCE bijna 1-1 scoorde.
De wedstrijd was  niet spannend tijdens deze regenachtige zaterdagmorgen er werd leuk gespeeld maar de doelpunten bleven uit.
Opvallend was het dat de aanval de bal steeds weer uitstekend door de verdedigers, Tamas, Romeo en Jeremiah , goed aangespeeld werden.
Onze doelman Jeremiah gaf duidelijk aan dat hij de baas was in de verdediging en vroeg ook regelmatig naar de bal aan de verdedigers.  Verdeelde het spel van links naar rechts zodat het spel lekker doorliep.
Er werden door diverse spelers op het doel geschoten maar de bal ging er niet in en het was Noa die opluchting bracht door de stand op 2-0 te brengen.
De mooiste doelpunt van de dag werd gescoord door Sophie een mooie aanval via rechts werd de bal door haar met een mooi schot in de verre uithoek van het doel geplaatst.
Sophie was er zelf van onder de indruk en natuurlijk erg blij  3-0.
Emmeloord was veruit de sterkste ploeg en speelde vooral op de helft van de tegenstander.
De opbouw vanuit de verdediging via het middenveld naar de vleugelspelers liep erg goed , VENO had niets in te brengen en het was maar goed dat zij een goede keeper hadden.
Mooi voetbal maar te weinig doelpunten (leek AJAX wel) maar gelukkig zijn door deze overwinning van 3- 0 de punten weer binnen.
Op naar de volgende wedstrijd , dan gaan we naar CREIL .

Tamas/ Opa Ger


wedstrijdverslag SC Emmeloord D1 tegen DESZ D2

25-04-2015: SC Emmeloord D1 thuis tegen DESZ D2
1e helft:
Goed begin, bijna meteen een mooie kans te scoren, maar deze wordt niet benut. Na een paar minuten corner voor DES, gelukkig het blijft 0-0. Na ca. 5 minuten scoort DESZ toch hun eerste punt. Jammer, maar er kan nog veel gaan gebeuren. Weer een paar kansen voor DESZ. De wedstrijd verloopt nogal rommelig. Opnieuw kans voor DESZ, mooi gestopt door Robert. Corner, weer een redding van Robert. Vlak voor de rust krijgt Gijs nog een mooie kans, jammer de keeper gaat dwars liggen. Tussenstand 0-1.
2e helft:
Na zo’n 10 minuten ziet Thijs kans voor de gelijkmaker 1-1, wordt de 2e helft voor ons? Vrij vlot daarna een mooie kans voor Jesco, net geraakt door de keeper, corner. Even later scoort Thijs onverwacht opnieuw door een mooi afstandsschot, 2-1. We staan voor! Er volgen prachtige acties van Joy, een schot van Mark maar krijgt de bal er niet in. In de 58e minuut ziet Jesco nog kans een ogenschijnlijk zinloos schot richting doel te schieten, Jammer tegen de paal. Het blijft tot het einde wat heen en weer trappen van de bal en het blijft 2-1. Gelukkig hebben na een paar nederlagen weer gewonnen en staan (kort) even tweede op de ranglijst van deze competitie. Jongens zet hem op bij de volgende wedstrijd tegen Creil.
Een verslaggever.

Verslag sc Emmeloord - Sint Annaparochie

sc Emmeloord  -  Sint Annaparochie   1  -  1   (  1  -  0  )

In een boeiende en bloedstollende spannende wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten heeft sc Emmeloord voor de derde keer dit seizoen met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen Sint Annaparochie.
Met de oranjenacht van Emmeloord nog in de benen toverden de Emmeloorders een sprankelende en levendige eerste helft op de mat.
In een hoog tempo golfde het spel op en neer waarbij sc Emmeloord enkele grote kansen niet wist te benutten.
Nadat een doelpunt van Ronald Kleiker wegens buitenspel werd afgekeurd kwamen de Blauwen uit een vloeiende aanval via een intikker van Ronald Kleiker op een 1 - 0 voorsprong.
De gasten uit Sint Annaparochie moesten alle zeilen bijzetten om overeind te kunnen blijven, maar kwamen na rust als herboren uit de kleedkamer. Uit een vlijmscherpe counter scoorde Timo Bijma de 1 - 1 gelijkmaker waarna deze wedstrijd volledig kantelde.
Het flitsende en wervelende voetbal was als sneeuw voor de zon verdwenen en de Emmeloorders beleefden enkele benauwde momenten.
De gehele tweede helft creeerde Sint Anna een gigantisch veldoverwicht en waren er hachelijke momenten voor het doel van Emmeloord te zien.
Met ouderwetse Kick & Rush voetbal probeerden de polderbewoners onder de druk uit te komen en dit leverde een bloedstollende en hectische slotfase op.
Beide teams waren in de slotfase dichtbij de winnende treffer, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met deze terechte 1 - 1 gelijkspel.

Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: een spetterende eerste helft, twee gezichten, kick & rush, spektakel, hachelijke momenten, spanning, adrenaline, stugge taaie Friezen, bloedende tandvlees en een exploderende nachtkaars.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Maarten Ebbers, Wouter v/d Velde, Harm van Wieren, Laurens Rasing ( 72e Bastian Tabak ), Denny v/d Zee ( 58e Sven Goos ), Gokhan Pala, Abdul Boundati, Ronald Kleiker, Gerke Schaap & Sander Heimens.
Wissels: Frank v/d Werf, Sjors Hendrikse, Bastian Tabak & Sven Goos.
Gele kaart: Harm van Wieren
Geblesseerd: Brahim Boundati & Stefan vd Werff
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Sint Annaparochie:
Jouke Bosje, Joris Kolkman, Geert Scheer, Jesse Offringa, Waling Westra ( 46e Harmen Visser ), Timo Bijma, Sytze Jorritsma, Gerrit Strikwerda, Guylian Kick, Theo Valk ( 46e Pieter Jan Plat ) & Johan Dijkstra.
Wissels: Harmen Visser, Pieter Jan Plat, Frans Buurstra & Germ Bouma.
Gele kaart: Timo Bijma
Trainers:Arnold Haanstra & Frank van Loon
Teammanager: Jan de Groot
Verzorgster: Carolien Lemstra
Assistent scheidsrechter: Dhr. Miedema

De scheidsrechter: Dhr. W. Stel
Toeschouwers: 150

Bij sc Emmeloord viert grensrechter Herman Vos vandaag zijn 49e verjaardag, maar helaas was er geen slagroom op de taart en leverde deze wedstrijd geen 3 punten op voor de jarige job.
Iedereen was nieuwsgierig hoe de spelers van sc Emmeloord de nacht van oranje waren doorgekomen omdat eerder op de dag het tweede elftal een wanprestatie hadden geleverd door met 0 - 4 van Trynwalden 2 te verliezen.
In een wervelende eerste helft toverden de spelers van sc Emmeloord een levendige en sprankelende wedstrijd op de mat.
Meteen in de eerste minuut gaf Gerke Schaap zijn visitekaartje af, maar zijn inzet werd buiten bereik van de doelman op het nippertje van de lijn gehaald. Kort hierop vuurde Denny v/d Zee een kanonskogel af op het Frieze doel, maar Sint Annadoelman Jouke Bosje bracht redding.
Met een prachtige sleepbeweging was Gerke Schaap iedereen te snel af, maar zijn voorzet bereikte net niet de inkomende Gokhan Pala.
Het stugge en taaie Sint Anna verstopte zich niet en probeerde met diepe hoge ballen gevaar te creeeren.
Doelman Niels Boomsma reageerde attent op deze hoge ballen en kwam geen moment in gevaar.
Een poging van Timo Bijma eindigde op de vuisten van doelman Niels Boomsma die even later een vrije trap van Theo Valk onschadelijk wist te maken.
In de 14e minuut lanceerde Maarten Ebbers met een steekballetje Gerke Schaap, maar vanuit de halve draai verdween zijn inzet naast het Frieze doel.
Beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht waarbij sc Emmeloord het initiatief nam en een optisch veldoverwicht creeerde.
Halverwege de eerste helft voerde sc Emmeloord het tempo op om de opbouw van Sint Anna in een vroeg stadium te verstoren.
Dit hoge tempo vergde veel kracht en inspanning, maar leverde ook een paar mooie kansen op.
In de 20e minuut leverde uitblinker Ronald Kleiker een prachtige dieptepass af op Sander Heimens die in kansrijke positie de score leek te openen, maar met zijn vingertoppen bracht de doelman van Sint Anna redding. In de 26e minuut belandde een indraaiende corner van Gokhan Pala op het hoofd van Ronald Kleiker en veerde iedereen juichend overeind, maar het doelpunt van Ronald Kleiker werd wegens buitenspel afgekeurd. In deze fase was sc Emmeloord de dominerende ploeg en hing het openingsdoelpunt in de lucht.
Uit een vloeiende aanval kwamen de Emmeloorders in de 29e minuut op een dikverdiende 1 - 0 voorsprong.
Met een fluwelen pass stuurde Gokhan Pala de bal precies op maat richting Sander Heimens die fraai de achterlijn wist te halen.
De voorzet van Sander Heimens werd door Gerke Schaap opzij gelegd op de inkomende Ronald Kleiker die van dichtbij de trekker wist over te halen voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
In deze fase was het genieten voor Trainer Dick Schuurman en de blauwe supporters want sc Emmeloord liet fris en sprankelend voetbal zien. Een prachtig hoogstandje tussen Gerke Schaap en Ronald Kleiker had een beter lot verdiend, maar het rolletje van Ronald Kleiker ging rakelings voorlangs het doel.
Vlak voor rust lieten de Friezen zich weer voorin zien, maar de voorzet van Timo Bijma werd door Gerrit Strikwerda naastgekopt.
In de 45e minuut had Gerke Schaap iets moois in zijn gedachten, maar zijn stiftje was een eenvoudige prooi voor de doelman van Sint Anna.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Er heerste een optimistische stemming in de kantine van sc Emmeloord, maar in de tweede helft was het sprankelende voetbal als sneeuw voor de zon verdwenen. De eerste helft had veel teveel kracht en inspanning gevergd waardoor de Emmeloorders dit hoge tempo niet meer konden opbrengen.
De trainer van Sint Anna had zijn huiswerk goed gedaan en bracht met Harmen Visser en Pieter Jan Plat twee geroutineerde en gevaarlijke aanvallers in zijn team. In de 49e minuut kwamen de Friezen uit een vlijmscherpe counter langszij toen Gerrit Strikwerda met een steekballetje Timo Bijma wist te bereiken.
In alle vrijheid kon Timo Bijma de bal aannemen en met een kapbeweging iedereen op het verkeerde been zetten om vervolgens met een bekeken schuiver de 1 - 1 gelijkmaker aan te tekenen.
Vanaf dit moment kantelde de wedstrijd volledig en namen de Friezen de regie en het initiatief helemaal over. De Emmeloorders beleefden hachelijke momenten en werden op felheid en fanatisme afgetroefd door het ontketende Sint Anna.
De Emmeloorders probeerden met ouderwetse kick & rush voetbal onder de druk uit te komen en kregen via Gokhan Pala en Gerke Schaap nog twee goede mogelijkheden.
De doelman van Sint Anna wist ternauwernood een schot van Gokhan Pala tot corner te verwerken. Uit deze corner leek Gerke Schaap vanuit de halve draai toe te slaan, maar zijn inzet ging naast het doel.
Intussen was Sven Goos voor de geblesseerde Denny v/d Zee in de ploeg gekomen.
Er brak nu een mindere en een loodzware periode aan voor sc Emmeloord waarbij Sint Anna nu de bovenliggende partij was.
Met een slim steekballetje wist Harmen Visser de vrijstaande Gerrit Strikwerda te bereiken die heel subtiel doelman Niels Boomsma wist te omspelen, maar op de doellijn bracht invaller Sven Goos redding.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Niels Boomsma alles uit de kast halen om Timo Bijma en Gerrit Strikwerda van het scoren te houden.
Een rare stuiterbal van Pieter Jan Plat werd met moeite door Niels Boomsma onschadelijk gemaakt, maar de druk nam toe.
De Emmeloorders liepen op hun laatste en hevig bloedende tandvlees.
Uit een wanhoopspoging glipte Maarten Ebbers door de Frieze verdediging waarbij zijn voorzet tegen de hand van een Frieze verdediger leek te komen, maar het leverde slechts een corner op.
In een hectische en bloedstollende slotfase kwamen beide teams nog dichtbij de winnende treffer. De aanvallers van Sint Anna blinkten uit in besluiteloosheid waardoor sc Emmeloord mocht blijven hopen.
Een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel leverde niets op waarna het slotakkoord voor sc Emmeloord was.
In kansrijke positie spatte een hard schot van Sander Heimens tegen buitenkant paal uiteen.
Ver in blessuretijd leken Abdul Boundati en Ronald Kleiker deze wedstrijd alsnog te beslissen, maar de winnende treffer zou niet meer vallen waardoor deze wedstrijd als een exploderende nachtkaars in een terechte 1 - 1 gelijkspel zou eindigen.
Man off the match: Ronald Kleiker.

Het was aan het stugge en taaie Sint Annaparochie niet te zien dat de ploeg zo laag op de ranglijst staat en een compliment voor de mannen van trainer Arnold Haanstra is hier dan ook op zijn plaats.
Wij wensen de Friezen veel succes toe bij de PD wedstrijden.
Voor sc Emmeloord lijkt dit seizoen als een exploderende nachtkaars uit te gaan.
De nacompetitie blijft nog steeds in het vizier, maar dan moeten de Emmeloorders de laatste twee wedstrijden winnen en afwachten wat de concurrentie gaat doen.
Toch kunnen we nu al terugkijken op een zeer geslaagd seizoen waarbij de Blauwen hun visitekaartje in de tweede klasse hebben afgegeven.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen LSC 1890 uit Sneek. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos. De voorbeschouwing volgt later!

Hieronder alle overige uitslagen van de 2e klasse K:
FC Wolvega  -  Groninger Boys   5  -  2
vv Heerenveen  -  LSC 1890 Sneek   3  -  0
Velocitas 1897  -  LAC Frisia   0  -  4
GRC Groningen  -  sv Olyphia  8  -  1
MKV'29  Leeuwarden  -  ONB Drachten  2  -  0
GSAVV Forward  -  GAVC Grouw   2  -  0

Verslaggever: Klaas Huisman.









De voorbeschouwing sc Emmeloord - Sint Annaparochie

In de tweede klasse Noord breekt nu een beslissende fase aan waarbij de gehele top zes nog in aanmerking komt voor het kampioenschap.Het verschil tussen nummer vijf sc Emmeloord en de koplopers vv Heerenveen en Groninger Boys bedraagt met 3 wedstrijden te spelen slechts 4 punten. Niemand kan zich nu nog een misstap veroorloven.
Door een knappe 0 - 2 overwinning in Drachten op ONB heeft sc Emmeloord nog steeds aansluiting met de subtop in de 2e Klasse K en blijft de nacompetitie in het vizier.

Komende zondag komen de Emmeloorders op sportpark De Ervenbos in actie tegen de nummer 12 Sint Annaparochie uit het hoge noorden van Friesland. Een mooi weerzien tussen sc Emmeloordtrainer Dick Schuurman en zijn vroegere assistent bij Heerenveen Arnold Haanstra.
Het stugge en fysiek sterke Sint Annaparochie vecht voor zijn laatste kansen om het lijfsbehoud veilig te stellen.
De Friezen kunnen de PD wedstrijden eigenlijk niet meer ontlopen, maar deden vorige week goede zaken door directe concurrent Forward op een 0 - 0 gelijkspel te houden.
Tradititiegetrouw heeft sc Emmeloord het altijd moeilijk tegen Sint Annaparochie en daarom zal er van onderschatting geen sprake zijn.
In de voorbereiding speelden beide teams in Emmeloord een oefenwedstrijd tegen elkaar.
Dit oefenduel eindigde in een 1 - 1 gelijkspel waarbij sc Emmeloord zijn handen vol had aan het taaie en stugge Sint Annaparochie.
Nadat Brahim Boundati de Blauwen op voorsprong had gezet kwamen de Friezen namens Jelte de Vries langszij.
Het eerste competitieduel in Sint Anna eindigde eveneens in een 1 - 1 gelijkspel. In een slordige beginfase hadden de Friezen het betere van het spel en kwam het in de 6e minuut via een schuiver van Gerrit Strikwerda op een 1 - 0 voorsprong.
De Emmeloorders kenden een moeizame eerste helft, maar kwamen in de tweede helft sterk terug. Na goed doorzetten van Sander Heimens zorgde Gerke Schaap met een prachtig schot voor de 1 - 1 gelijkmaker.

In het seizoen 2010-2011 wist Sint Anna beide duels van sc Emmeloord te winnen. In Emmeloord werd het 1 - 3 en in Friesland werd het een 3 - 2 overwinning voor Sint Annaparochie.
De gemiddelde leeftijd van de selectie van Sint Anna is 25,8 jaar oud met een goede mix tussen routine, ervaring en jong talent.
Tot nu toe zijn Pieter Jan Plat en Theo Valk de topscorers met 6 en 4 doelpunten. De oudgedienden Klaas Jan Bijlsma, Sytse Jorritsma en Gerrit Strikwerda brengen veel ervaring met zich mee met daaromheen het jeugdige talent van Timo Byma en Guylian Kick.
Hoofdtrainer Arnold Haanstra is aan zijn 2e seizoen bezig in Sint Anna en was daarvoor assistenttrainer van sc Emmeloordtrainer Dick Schuurman bij vv Heerenveen.
Sint Annaparochie staat met 20 punten uit 23 wedstrijden op een gevaarlijke 12e plek en kan de PD wedstrijden bijna niet meer ontlopen.
De Friezen wonnen slechts 4 wedstrijden, speelden 8 keer gelijk en verloren 11 wedstrijden met een doelsaldo van 23 voor en 39 tegen.

In een eerdere voorbeschouwing noemde ik Sint Annaparochie een nietige voetbalclub, maar dit was een totaal verkeerde woordkeuze.
Sint Annaparochie verkeert weliswaar in zwaar weer en moet knokken om in de tweede klasse te blijven, maar het is een gezellige en gemoedelijke dorpsclub in het hoge noorden van Friesland.
De club werd op 22 Mei 1931 in de clubkleuren zwart wit als vv Quick opgericht. Helaas bleken er al meerdere clubs met de naam vv Quick te bestaan waarna er in 1933 werd besloten de naam in Sint Annaparochie te veranderen. De clubkleuren zwart wit bleven gehandhaaft.
Tot aan 2000 kwamen de Parochianen voornamelijk in de 4e klasse in actie, maar in 2000 promoveerde Sint Annaparochie naar de 3e klasse.
In 2008 promoveerde Sint Anna naar de 2e klasse, maar er volgde onmiddelijk weer degradatie om in 2010 opnieuw naar de 2e klasse te promoveren. Sinds 2010 speelt Sint Annaparochie in de tweede klasse, maar het eindigde de laatste seizoenen op een 9e en 10e plek.
De Friezen hebben het moeilijk in de tweede klasse en staan momenteel op een gevaarlijke 12e plek.
Sint Anna speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Waaie en heeft daar een prachtig clubgebouw in de vorm van een schip.
Het plaatsje Sint Annaparochie is vernoemd naar de heilige Anna de moeder van Maria en heeft 4000 inwoners.
Het dorp staat ook bekend als de plaats waar kunstschilder Rembrandt van Rijn ruim 300 jaar geleden in het huwelijk trad met Saskia van Uylenburg.

Thuisploeg sc Emmeloord is aan een geweldig goed seizoen bezig en heeft na 23 wedstrijden 41 punten behaald. De Blauwen wisten 12 wedstrijden te winnen, speelden 5 keer gelijk en verloren 6 wedstrijden met een doelsaldo van 49 voor en 30 tegen.
De Emmeloorders staan op een 5e plek en hebben nog uitzicht om de nacompetitie te kunnen halen.
De wedstrijd sc Emmeloord  -  Sint Annaparochie begint komende zondag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.

Hieronder alle voorspellingen voor de tweede klasse K:

sc Emmeloord  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 5 en 12.
Eerder dit seizoen werd het een 1 - 1 gelijkspel in Friesland en eindigde een oefenwedstrijd in Emmeloord ook in een 1 - 1 gelijkspel.
De thuisploeg kan zich geen puntenverlies meer veroorloven om de aansluiting met de top niet kwijt te raken.
De Friezen vechten tegen degradatie en zullen alles proberen om de PD wedstrijden veilig te stellen. Dit kan een lastige wedstrijd worden voor sc Emmeloord maar voor eigen publiek zullen de punten in de polder blijven. De Emmeloorders moeten oppassen voor onderschatting. Een 1.

vv Heerenveen -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 1 en 6.
In Sneek werd het eerder een 0 - 0 gelijkspel.
Er zitten maar 4 punten verschil tussen de koploper en de nummer zes.
De belangen zijn groot en de druk ligt bij Heerenveen om koploper te kunnen blijven. Tegenstander LSC kan zich nog plaatsen voor de nacompetitie en zal alles moeten geven. Een spannend duel. Een 3.

GRC Groningen  -  sc Olyphia Noordwolde tussen de nummers 4 en 9.
In Noordwolde werd het eerder een 1 - 3 overwinning voor GRC Groningen. De nummer vier staat op slechts 4 punten achterstand op de beide koplopers, maar verloor vorige week met 6 - 3 van Frisia.
De gasten uit Noordwolde staan op een 9e plek en hebben slechts 3 punten voorsprong op een PD plek. Een zware kluif voor GRC omdat Olyphia zich snel veilige haven wilt spelen. Een 3.

FC Wolvega  -  Groninger Boys tussen de nummers 7 en 2.
In Groningen werd het eerder 4 - 3 voor de Groninger Boys.
De nummer twee maakt een wisselvallige indruk en lijkt als team geen eenheid uit te stralen. De Boys hebben alles nog in eigen hand, maar zullen dan de koppen bij elkaar moeten steken.
Thuisploeg FC Wolvega heeft een aardige ploeg en snakken naar een goede overwinning. Een lastig potje voor de Groninger Boys. Een 1.

Velocitas 1897 -  LAC Frisia 1883 tussen de nummers 14 en 3.
In Leeuwarden werd het eerder een eenvoudige 3 - 0 overwinning voor Frisia. Thuisploeg Velocitas is inmiddels gedegradeerd en kan volgend seizoen in de 3e klasse aan een nieuw team gaan bouwen.
De Friezen staan keurig op een 3e plek met slechts 1 puntje achter de beide koplopers vv Heerenveen en Groninger Boys.
Deze stokoude volksclub LAC Frisia is aan een goede serie bezig en lijkt de gevaarlijke outsider voor de titel te zijn. Een 2.

MKV'29 Leeuwarden  -  ONB Drachten tussen de nummers 11 en 8.
In Drachten werd het eerder een 1 - 1 gelijkspel.
De thuisploeg opende hoopvol en sterk aan de competitie, maar zakte daarna ver terug. Momenteel staat MKV op een PD plek en kan het zich gaan opmaken voor de nacompetitie.
Er is nog een beetje hoop voor MKV want GAVC en sv Olyphia staan dichtbij, maar dan moeten alle wedstrijden worden gewonnen.
De gasten uit Drachten waren tot vorige week 8 wedstrijden ongeslagen en staan keurig in de middenmoot. Een 2.

GSAVV Forward  -  GAVC Grouw tussen de nummers 13 en 10.
In Friesland werd het eerder 4 - 0 voor GAVC.
De studenten wisten de laatste weken toch nog wat puntjes bij elkaar te sprokkelen, maar het gaat lastig worden om in de 2e klasse te blijven.
De gasten uit Grouw zijn ook nog niet veilig en zullen vol gas geven.
Een 3.

Wij wensen iedereen een sportieve voetbalzondag toe!

Verslaggever: Klaas Huisman.



verslag wedstrijd 18 april Flevo Boys E5- SCE E3

Op deze zonnige zaterdagmorgen, verzamelden we ons al VROEG bij SCE, om samen naar het sportterrein van Flevo Boys te lopen. Zou het weer net zo spannend worden als de thuiswedstrijd? We hadden er in ieder geval weer veel zin in!

En dat bleek ook zeker, want bij de start van de wedstrijd, was er al snel een aanval van Sam, en daarop volgde een aanval van Ibrahim. Opnieuw volgde er een mooie aanval in de vierde minuut, dit beloofde wat!                                                                                                                 Onze keeper stond zijn mannetje ook weer in het doel, want de eerste aanval van de tegenstander werd een mooie redding van Jeremiah.
Een corner van Sam, maakt het vervolgens even spannend. Maar we hielden vol met elkaar, en opnieuw een aanval van onze kant na nog geen minuut, via Sam naar Wouter en hij scoort 0-1!
Vervolgens zien we een paar mooie acties in de verdediging van Tamas in de achterhoede, waarbij een corner van Flevo Boys wordt gered.
Er volgen opnieuw een paar mooie aanvallen, zoals Nick die goed overspeelt naar Ibrahim, maar hem net verkeerd op de schoen krijgt. Ook ik,  Sophie krijgt een paar mooie kansen, maar schiet net naast of op paal.
Net voor de rust komt Flevo Boys nog met een schot, maar schiet naast. Tijd voor de peptalk en natuurlijk de overheerlijke stroopwafeltjes, voor het team (en Etienne J)
Ook na de rust zijn we gelijk volop in actie, en lijkt een schot van Wouter toch echt te zitten, maar niet lang daarna is er de voorzet van Sam naar Noa, die scoort 0-2! Vervolgens scoort Ibrahim na een paar mooie samenspelacties onder de 0-3!                                                          En na een goede pass van Wouter scoort Ibrahim 0-4!
Tamas en Romeo verdedigen een paar aanvallen van de tegenstander uit, en probeert Noa een paar schoten op het doel, daar scoort Ibrahim de 0-5! En Noa niet lang daarna nog een actie, waarna hij 0-6 scoort!!
In de slotfase van de wedstrijd is daar Nick nog een keer met een goede pass naar Romeo , en scoort hij het laatste doelpunt van de wedstrijd, 0-7!                                                                    
We konden met een goed gevoel naar huis!

Verslag ONB Drachten - sc Emmeloord


ONB Drachten - sc Emmeloord 0 - 2 ( 0 - 1 )
De doelstelling bij sc Emmeloord is om een stabiele tweedeklasser te worden, maar het valt niet mee om in de polder bescheiden te blijven. Door een zwaarbevochten 0 – 2 overwinning op ONB Drachten doen de Blauwen weer volop mee in de top van de tweede klasse.
Op een loodzwaar veld waren de kansen zeer schaars en waren er pittige fysieke duels te zien. Beide teams speelden op het scherpst van de snede want ONB was al 8 wedstrijden ongeslagen en de koploper in de laatste periode. Met een prachtige kopbal zorgde uitblinker Ronald Kleiker voor de verlossende 0 – 1 voorsprong.
In de tweede helft kwamen de Friezen opzetten en was ONB via een kopbal binnenkant paal dichtbij de gelijkmaker.Uit de directe tegenstoot trok ONB speler Frank Eygelaar aan de noodrem door de doorgebroken Abdul Boundati onderuit te halen.
Deze speler kon met een direct rode kaart van het veld af, maar sc Emmeloord had moeite om deze overtal situatie goed uit te buiten.
In een bloedstollende slotfase golfde het spel op en neer en viel de definitieve beslissing in de 90e minuut toen Abdul Boundati uiteindelijk invaller Koen Boneschansker in staat stelde de 0 – 2 eindstand op het scorebord te zetten.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: Vechtvoetbal , Gillende Frieze keukenmeiden, Felle Duels, Teamspirit, Totale ontlading, Blauwe supporters en de unieke prestatie van Emmeloord supporter Stef Sieljes.
De opstelling van ONB Drachten:
Marnick Dam, Nutte Visser, Jeffrey Jetse Brouwer, Jehannes Couperus, Hylke Bakker ( 80e Tjitte Bosma ), Yens Arndt ( 46e Gosse Hollema ), Andre Landman, Marco Biegel, Filip Radenkovic, Rachid Akdim & Frank Eygelaar.
Wissels: Simon Veldman, Gosse Hollema, Tjitte Bosma, Peter Jan Riemen, Richard Leegte & J. Chennouf.
Rode kaart : Frank Eygelaar ( 58e minuut )
Gele kaart: Nutte Visser
Trainer: Carlo Rietdijk
Overige staf: Hakim Sahar Popkema & Pieter Nicolai
Assistent scheidsrechter: Dhr. Jansma
De opstelling van sc Emmeloord: Niels Boomsma, Denny vd Zee, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde ( 60e Sjors Hendrikse ) Laurens Rasing, Sven Goos, Gerke Schaap, Abdul Boundati, Ronald Kleiker, Gokhan Pala & Bastian Tabak ( 85e Koen Boneschansker ).
Wissels: Frank vd Werf, Sander Heimens, Sjors Hendrikse & Koen Boneschansker.
Geschorst: Harm van Wieren
Geblesseerd: Brahim Boundati & Stefan vd Werff.
Gele kaart: Wouter vd Velde
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr. M.A. Frankena.
Toeschouwers: 200
Op de heenreis was het stil in de Blauwe bus en staarden de meeste spelers in opperste concentratie voor zich uit. Het enige lawaai kwam van de jeugdige meegereisde supporters, maar bij de spelers heerste het besef van het belang bij deze wedstrijd.
Een dag eerder had sc Emmeloord supporter Stef Sieljes een unieke prestatie geleverd door de dorpenloop tussen Creil en Rutten winnend af te sluiten. Deze trouwe blauwe supporter had zelfs sc Emmeloord aanvoerder Harm van Wieren achter zich gelaten en vroeg mij om dit even in dit verslag te melden.Er waren veel Blauwe supporters naar Drachten gekomen.
Eerder op de dag had het tweede elftal met 1 – 2 bij vv Irnsum gewonnen waarna er opvallend veel spelers van het 2e naar Drachten waren gekomen om het eerste elftal aan te moedigen. Dit is typerend en tekenend voor de sfeer en onderlinge betrokkenheid bij sc Emmeloord.
Onder een aangenaam zonnetje werd er afgetrapt waarbij ONB luid werd aangemoedigd door een paar fanatieke gillende frieze keukenmeiden.
Beide teams hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht en waren goed aan elkaar gewaagd.
Het initiatief lag bij sc Emmeloord en dit resulteerde in een optisch veldoverwicht. De Emmeloorders hadden het meeste balbezit, maar hadden moeite met het fysiek zware spel van de Friezen. Op dit loodzware veld ontstond er een grimmige en spijkerharde wedstrijd.
De thuisploeg probeerde met vechtvoetbal de opbouw van sc Emmeloord te verstoren en dit leverde enkele felle duels op.
Bij ONB probeerden Frank Eygelaar & Marco Biegel de openingen te vinden, maar het IJzeren gordijn stond als een rots in de branding.
Met lange diepe ballen probeerden Marco Biegel & Andre Landman hun voorhoede te bereiken, maar met goede onderscheppingen hielden de Emmeloorders goed stand.
In de 10e minuut liet sc Emmeloord zich voor het eerst voorin zien toen Denny vd Zee vanuit zijn ooghoeken Bastian Tabak voor het doel zag opduiken. De doelman van ONB had moeite om deze dwarrelbal met een rare curve onder controle te krijgen.
De thuisploeg kreeg een aantal corners te nemen, maar kon amper gevaarlijk worden. Een kopbal van ONB speler Jehannes Couperus verdween naast het doel.
Op de rechterflank liet de opkomende back van ONB Wiljen van Ittersum enkele snelle acties zien, maar Emmeloord verdedigers Wouter vd Velde en Maarten Ebbers gaven geen krimp.
In de 25e minuut lieten Gerke Schaap & Abdul Boundati een vlijmscherpe counter zien waarna het schot van Ronald Kleiker naast het Frieze doel verdween.
Bij sc Emmeloord speelden Gokhan Pala en Ronald Kleiker een ijzersterke wedstrijd. In de 30e minuut kwam sc Emmeloord via een prachtige kopbal van Ronald Kleiker op een 0 – 1 voorsprong.
Hier ging een subtiele vrije trap van Abdul Boundati aan vooraf die door Ronald Kleiker strak in de hoek tegen de touwen werd gekopt voor de verlossende 0 – 1 voorsprong voor de Emmeloorders.In de slotfase van de eerste helft probeerde ONB de gelijkmaker te forceren, maar er was geen doorkomen aan.
Het fysieke spel eiste zijn tol want de enkels van Sven Goos, Wouter vd Velde en Gokhan Pala kregen het zwaar te verduren.
Bij een vrije trap van ONB kwam de bal tegen het hoofd van Denny vd Zee waarna deze speler even knock out ging, maar de Emmeloorders hielden stand en gingen met een 0 – 1 voorsprong rusten.
De tweede helft was amper begonnen of Bastian Tabak dook op voor het Frieze doel waar hij ternauwernood werd onderschept door de doelman van ONB.
Aan de andere kant ging Emmeloord doelman Niels Boomsma in de fout door een harde terugspeelbal in zijn handen te pakken. Dit leverde ONB een vrije trap op in het Emmeloordse strafschopgebied. Met 10 spelers op de doellijn werd de inzet van ONB speler Filip Radenkovic geblokt en tot corner verwerkt.
In de 52e minuut kwam ONB uit een indraaiende vrije trap van Andre Landman op Nutte Visser dichtbij de gelijkmaker. De kopbal van Nutte Visser bracht doelman Niels Boomsma uit zijn evenwicht, maar ketste via binnenkant paal terug in het veld.
Uit de directe tegenstoot glipte Abdul Boundati op volle snelheid door de Frieze verdediging waarna ONB speler Frank Eygelaar aan de noodrem trok. Deze zware overtreding leverde Frank Eygelaar een directe rode kaart op waarna ONB met 10 man verder moesten.
Kort hierop was Gokhan Pala iedereen te snel af, maar vanuit de moeilijke hoek stuitte hij op ONB doelman Marnick Dam.
Bij sc Emmeloord kon Wouter vd Velde niet meer verder en kwam Sjors Hendrikse voor hem in de ploeg.
Trainer Dick Schuurman was genoodzaakt om aanpassingen te doen en plaatste Gokhan Pala centraal op het middenveld en uitblinker Ronald Kleiker centraal in de verdediging.
Het gehele team ging nu beter spelen waarbij ijzervreter Ronald Kleiker het team met scherpe coaching op sleeptouw nam.
De thuisploeg moest nu risico's nemen waarbij sc Emmeloord in de snelle counter via Sjors Hendrikse, Abdul Boundati en Gerke Schaap kansen kreeg. Bij ONB stond doelman Marnick Dam steeds op de goede plek om Sjors Hendrikse en Gerke Schaap van het scoren te houden.
Aan de andere kant hield doelman Niels Boomsma met prima reflexen Hylke Bakker en Marco Biegel van het scoren af.
Het spel golfde op en neer en iedereen maakte zich op voor een spannende en bloedstollende slotfase.
In kansrijke positie had Sjors Hendrikse het duel kunnen beslissen, maar zijn inzet zeilde rakelings voorlangs.
In de 90e minuut viel de definitieve beslissing toen Abdul Boundati het op zijn heupen kreeg. De doelman van ONB was nergens meer te bekennen, maar Abdul Boundati en invaller Koen Boneschansker hielden de trouwe supporters nog even in spanning. Beide spelers speelden elkaar de bal toe en leken wel besluiteloos en niet te willen scoren, maar op het allerlaatste moment vond Koen Boneschansker het wel genoeg en stond de 0 – 2 eindstand op het bord.
Het gehele team verdiend een groot compliment met dit resultaat want deze overwinning kwam tot stand met veel strijd, inzet en teamspirit.
Man of the Match: IJzervreter Ronald Kleiker.
Deze 0 – 2 overwinning op ONB Drachten geeft het team vertrouwen en een goed gevoel naar de komende weken toe. Het is ongekend spannend in de top 5 van de tweede klasse K waar alle teams dichtbij elkaar staan.
Met nog drie wedstrijden te spelen staat sc Emmeloord op 4 punten achterstand op de koplopers vv Heerenveen en Groninger Boys.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen Sint Annaparochie en deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos. De voorbeschouwing volgt later deze week.
Alle overige uitslagen in de tweede klasse K:
LAC Frisia 1883 - GRC Groningen 6 - 3
MKV'29 Leeuwarden - vv Heerenveen 0 - 2
Groninger Boys - Velocitas 2 - 0
Sint Annaparochie - GSAVV Forward 0 - 0
GAVC Grouw - sv Olyphia Noordwolde 0 - 0
LSC 1890 Sneek - FC Wolvega 1 - 0
Verslaggever: Klaas Huisman.

Wedstrijdverslag van zaterdag 18 april SCE F3 tegen Flevo Boys F13

Terwijl het zonnetje scheen en de ouders langzaam wakker werden langs de lijn, trapten onze kanjers om 1 minuut over 9 af tegen Flevo Boys F13.
Dat die goed uitgeslapen waren bleek wel toen na twee minuten de eerste goal gemaakt werd door Nick. 
Een paar minuten later breekt Sverre uit en tikt de tweede goal er in. Flevo Boys F13 komt maar niet weg bij eigen doel, tot de nummer 5 van Flevo Boys ineens weet uit te breken richting Janita. Ver komt hij echter niet, Sverre pakt de bal af en we zijn weer terug op de helft van de tegenstander. Vlak daarna volgt een tweede poging, mooi afgestopt door keeper Janita.
Ook Jesper is vandaag goed op dreef en laat mooi voetbal zien, helaas wordt hij ook een keer akelig getackeld, wat hem dan wel weer een vrije trap oplevert. Jesper schiet richting de goal, raakt de lat en schiet direct nog weer een keer, weer op de lat. Een doorzetter is hij zeker, jammer alleen dat die lat in de weg zat ;). Siebren en Bjorn verdedigen vandaag en verdelen het spel steeds beter over het veld.
Sverre wordt nog een keer klemgelopen tussen een paar van de tegenstanders, een pijnlijk moment, een vrije trap en de bal is weer geheel aan SCE. Één minuut voor de rust probeert de tegenstander nog 1 keer de bal in onze goal te krijgen, prachtig gestopt door Janita.
Dan is het rust.

Na de rust lijken de jongens nog meer gedreven. Al na een minuut waagt Jesper een mooie poging, maar mist. Alban lukt het wel en tikt de bal met links mooi in; 3-0.
Bjorn tackelt een tegenstander en red zo een uitbraak, gelukkig zwijgt de scheidsrechter. Bassim scoort 4-0, de goals volgen elkaar nu vlot op. Sverre speelt op Alban, een mooie actie maar helaas niet raak. Jesper loopt mooi vrij, een echte teamspeler. In de 8e minuut van de tweede helft loopt Alban de 5-0 er in. Dan in de laatste 4 minuten gaat het ineens razendsnel. Terwijl 5 voetballers van de tegenstander wat versuft staat te kijken loopt Nick de 6-0 er zo in. Alban komt daar achteraan met 7-0, zijn derde doelpunt deze wedstrijd. Twee en drie minuten voor het einde scoort Nick de 8-0 en 9-0, waarmee hij maar liefst 4 doelpunten heeft gemaakt in deze wedstrijd.

Genemuiden D2 - Emmeloord D1

Afgelopen zaterdag moest Emmeloord aantreden tegen Genemuiden.
De hieronder getoonde conversaties zijn waar gebeurd(whatsapp), maar er kunnen geen rechten van worden ontleend.
De dag begon ongeveer zo:
Met wat minder nieuws......
18 apr. 00:20 -‪ Ingrid: Mark heeft nog last van zijn knie en kan tot zijn grote spijt niet meedoen morgen . Ik ben er wel om te rijden en voor de was
18 apr. 00:24 - Ingrid : en om aan te moedigen
18 apr. 07:24 - Harm: Ai, slecht nieuws. Beterschap Mark.

Wat praktische afstemming....

18 apr. 07:33 - Danielle: Jullie hoeven niet te rijden toch? Wij rijden in ieder geval ook. Wat de was betreft die wil ik ook wel doen hoor.
18 apr. 07:40 - Ingrid ‬: Dan nemen wij een volgende keer jullie wasbeurt over , fijn bedankt !
18 apr. 07:41 - Danielle: Geen probleem. Om alleen voor de was te komen is ook zo wat.
18 apr. 08:00 - Arnold‬: 👍sterkte mark
18 apr. 08:01 - Mirjam : Beterschap Mark.  Zijn er genoeg spelers?  E1 is vrij en Sjirk wil wel mee.
18 apr. 08:02 - Arnold ‬: 13 dus genoeg
18 apr. 08:02 - Arnold‬: sorry sjirk
18 apr. 08:02 - Mirjam : Fijn dat de rest fit is
18 apr. 08:13 - Arnold: c1 heeft geen extra broekjes in de tas. Dus allemaal zelf nog een keer goed kijken . En wie zelf een broekje heeft graag meenemen
18 apr. 08:33 - Robbert : Beterschap Mark
!

De heenweg..... Zoals jullie weten zijn er meerdere wegen die naar Genemuiden leiden....


18 apr. 09:28 - Petra‬: Ik rij naast jullie op de andere weg vlg mij hebben jullie de verkeerde
18 apr. 09:30 - Danielle: Rob rijdt voorop en rijdt de toeristische route 😜😉
18 apr. 09:30 - Petra‬: Dat dacht ik al 😀
18 apr. 09:31 - Rob‬: Bollenroute😀😜
18 apr. 09:32 - Petra‬: Hahaha!  Succes  tot zo
18 apr. 09:32 - Rob‬: Geniet van het uitzicht.😃
18 apr. 09:33 - Petra‬: Kampen is mooi of waar jullie nu ook rijden

De wedstrijd:
18 apr. 10:36 - Gerwinda: Zet hem op mannen 👍👍
18 apr. 10:41 - Iwan : 0-0 nog
18 apr. 10:42 - Monique : Oh ja joh
18 apr. 10:53 - Mourad: Nog steeds 0-0 ??
18 apr. 10:54 - Harm: Nog wel
18 apr. 10:55 - Mourad: Het wordt 0-3 toch harm!?
18 apr. 10:57 - Iwan : 0-1
18 apr. 10:57 - Iwan: Jesco
18 apr. 10:58 - Mourad: Yes

Need i say more. De eerste helft ging gelijk op, met kansen over en weer. Aan het einde van de 1e helft drukte Emmeloord door en dit resulteerde uiteindelijk in de 0-1 net voor rust. Doelpunt gemaakt door Jesco. 

De 2e helft:
18 apr. 11:21 - Iwan : 1-1
18 apr. 11:34 - Ingrid‬: Kom op emmeloord!
18 apr. 11:34 - Harm: Ik zal het doorgeven.
18 apr. 11:34 - Iwan  : Ik was eerder
18 apr. 11:38 - Iwan  : 1-2
18 apr. 11:38 - Iwan  : Thijs
18 apr. 11:38 - Gerwinda: Top
18 apr. 11:38 - Ingrid‬: Yes
18 apr. 11:39 - Mourad: Hehe mooooi zo
18 apr. 11:40 - Iwan : 2-2
18 apr. 11:41 - Gerwinda: Niet goed
18 apr. 11:43 - Ingrid‬: Ist afgelopen ? Zo niet nogmaals kom op emmeloord !
18 apr. 11:45 - Mirjam : Kom op jongens
18 apr. 11:45 - Harm: 3-2
18 apr. 11:45 - Iwan de vries: 3-2
18 apr. 11:45 - Harm: Zeg ik
18 apr. 11:46 - Iwan de vries: En ik
18 apr. 11:47 - Mirjam : Nee
18 apr. 11:47 - Ingrid‬: Kan het nog?
18 apr. 11:47 - Mourad: Moet wel
18 apr. 11:49 - Petra‬: Nee helaas
18 apr. 11:50 - Danielle: Afgelopen

Zoals jullie zien, één en al spanning in de 2e helft. Spel bleef gelijk op gaan, alhoewel de duels misschien iets steviger hadden gemoeten. Desalniettemin strijdde iedereen voor de winst in de wedstrijd. Hierdoor kwamen we zelfs op een mooie voorsprong door een goed doelpunt van Thijs. Daarna vielen de doelpunten voor ons aan de verkeerde kant en floot - dat is mijn mening - de scheids de wedstrijd te snel af. Er waren namelijk genoeg blessures geweest, waardoor er nog tijd was om er in ieder geval een gelijkspel uit te halen. Helaas!
De 3e helft:

18 apr. 11:50 - Gerwinda: Jammer jongens 😭😭
18 apr. 11:53 - Mirjam: 😖 zonde zeg
18 apr. 11:56 - Ingrid‬: Wat jammer !
18 apr. 12:00 - Ingrid‬: Toch nog niet wanhopen ! Ieder wint en verliest van elkaar niemand steekt er echt bovenuit misschien vhk maar daar moeten we nog tegen .
18 apr. 12:51 - Dennis : Mss een te eerlijke grens...
18 apr. 12:51 - Dennis : 😝
18 apr. 12:57 - Harm: 😂zou zo maar eens kunnen.

Volgende keer beter.


De voorbeschouwing ONB Drachten - sc Emmeloord

Met nog vier wedstrijden te gaan nadert de ontknoping in de tweede klasse Noord. Het is ongekend spannend in de top van de 2e klasse K waar nummer vier LAC Frisia op slechts 1 punt staat van koploper vv Heerenveen. Op de 5e plek staat sc Emmeloord op 4 punten achterstand op de koploper. Komende zondag gaat sc Emmeloord in Friesland op bezoek bij de nummer zeven ONB Drachten.In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar de apotheose en nemen we ONB en sc Emmeloord even onder de loep.
Zijn de Blauwen in staat om de nacompetitie te halen? gaat het nog aansluiting krijgen met de top vier? Wie gaat er kampioen worden?

De thuiswedstrijd tegen ONB werd destijds al in de eerste helft beslist, maar ging niet helemaal zonder slag of stoot.
Deze wedstrijd eindigde in een 4 - 0 overwinning voor sc Emmeloord.
Nadat Bastian Tabak de Emmeloorders op voorsprong had gezet kwamen de Friezen opzetten en kreeg ONB kansen op de gelijkmaker.
Halverwege de eerste helft maakte Sander Heimens met twee prachtige doelpunten een eind aan het Frieze verzet waarna vlak voor rust ook Gerke Schaap met een diagonaal schot een duit in het zakje deed.
In de tweede helft kreeg sc Emmeloord kansen om de voorsprong uit te breiden, maar zou er weinig meer gebeuren.

De reuzendoder ONB Drachten staat op een 7e plek in de tweede klasse K met 35 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 32 voor en 30 tegen. De Friezen wisten 10 wedstrijden te winnen, speelden 5 keer gelijk en verloren 7 wedstrijden.
Uit de laatste 8 wedstrijden behaalde ONB maar liefst 16 punten en is het aan een imponerende opmars bezig. Sinds 1 Februari zijn de Friezen ongeslagen en heeft het verrassende overwinningen geboekt kampioenskandidaten vv Heerenveen en GRC Groningen.
In Drachten werden vv Heerenveen en GRC Groningen met 2 - 1 en 1 - 0 aan de kant gezet terwijl ONB in Leeuwarden heel knap LAC Frisia op een 1 - 1 gelijkspel wist te houden.
De laatste twee uitwedstrijden bij sv Olyphia en Velocitas werden met 0 - 1 en 0 - 2 door ONB gewonnen.
Hoofdtrainer Carlo Rietdijk ziet nog genoeg potentie in deze groep en heeft zijn contract verlengd. In het verleden werkte deze trainer in de jeugdafdeling bij de profclubs FC Groningen en Cambuur Leeuwarden.
De topscorers bij ONB Drachten zijn Menno Reinders met 9 doelpunten gevolgd door Marco Biegel en Hylke Bakker met 5 en 4 doelpunten.
De gemiddelde leeftijd van de selectie van ONB is 25 jaar oud.

De afkorting ONB staat in het Fries voor Op Ny Begoun ( opnieuw begonnen ). De Frieze club werd op 24 Januari 1948 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Fennen aan de Noorderdwarsvaart in Drachten Noord.
Tussen 2000 en 2011 schommelde ONB tussen de 3e en 4e klasse waarna het door promoties in 2011 en 2012 naar de eerste klasse wist te promoveren. Na slechts 1 seizoen aan de eerste klasse te mogen ruiken degradeerde ONB weer terug naar de tweede klasse.
Vorig seizoen eindigde ONB op een 6e plek in de tweede klasse K.
ONB Drachten heeft 500 leden verdeeld over 35 teams.
Er zijn acht amateurclubs actief in de regio Drachten waarvan Drachtster Boys, vv Drachten en ONB de bekendste clubs zijn.

De Blauwe trots uit de polder staat op een 5e plek met 38 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 47 voor en 30 tegen.
De Emmeloorders wisten 11 wedstrijden te winnen, speelden 5 keer gelijk en verloren 6 wedstrijden.
Afgelopen zondag speelde sc Emmeloord zeer verdienstelijk met 0 - 0 gelijk tegen koploper vv Heerenveen. De Emmeloorders kwamen goed voor de dag en met name in de eerste helft was het oude vertrouwde voetbal weer terug te zien. De tweede helft stond bol van strijd, inzet en een flinke dosis spanning, maar de vormcrisis lijkt voorbij te zijn.
Het zaalvoetbalteam is bezig om geschiedenis te schrijven en won deze week voor de tweede keer van Zvv Urk. Deze flow kan weleens overslaan naar het eerste elftal zodat wij nog een paar mooie weken kunnen beleven.
Zijn de Blauwen in staat voor een imponerende eindsprint?

De wedstrijd ONB Drachten - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Fennen te Drachten Noord.
De bus vertrekt omstreeks 12:00 uur vanaf sportpark De Ervenbos.

Hieronder alle voorspellingen in de tweede klasse K:

ONB Drachten  -  sc Emmeloord tussen de nummers 7 en 5.
In Emmeloord werd het eerder 4 - 0 voor de polderbewoners, maar de Friezen zijn inmiddels al 8 wedstrijden ongeslagen.
Het gaat een lastige middag worden voor sc Emmeloord. Een 3.

LAC Frisia Leeuwarden  -  GRC Groningen tussen de nummers 4 en 3.
In Groningen werd het eerder 3 - 4 voor LAC Frisia.
Dit is een superspannende wedstrijd tussen twee titelkandidaten die maar op slechts 1 punt van de koploper staan. Een 3.

LSC Sneek 1890  -  FC Wolvega tussen de nummers 6 en 8.
In Wolvega werd het eerder een 0 - 0 gelijkspel.
Vorige werd de opmars van FC Wolvega door LAC Frisia afgestopt.
De paars witten waren lange tijd ongeslagen, maar gingen met 0 - 1 onderuit. Beide teams lijken in de middenmoot te zullen eindigen, maar kunnen ook de nacompetitie nog halen. Een 3.

Groninger Boys  -  Velocitas 1897 tussen de nummers 2 en 14.
Het eerste duel wisten de Boys met 0 - 2 te winnen.
De nummer twee staat op slechts 1 punt achter koploper vv Heerenveen en zal weinig moeite hebben met het gedegradeerde Velocitas. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Heerenveen tussen de nummers 10 en 1.
In Heerenveen werd het eerder een verrassende 1 - 2 overwinning voor MKV. Inmiddels liggen de kaarten anders en zal Heerenveen er alles aandoen om de punten mee te nemen. De thuisploeg is helemaal van slag en pakt bijna geen punten meer. Afgelopen zondag werd MKV in Groningen vernedert door de studenten van Forward. Een 2.

GAVC Grouw  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 11 en 9.
In Noordwolde werd het eerder een 1 - 1 gelijkspel en dit behoort ook nu tot de mogelijkheden. Beide teams staan bij de gevarenzone en zullen de PD wedstrijden willen ontlopen. Een 3.

Sint Annaparochie  -  GSAVV Forward tussen de nummers 12 en 13.
In Groningen werd het eerder een 0 - 2 overwinning voor de Parochianen. De laatste weken zijn de studenten in vorm met als hoogtepunt de ruime 8 - 2 overwinning op MKV vorige week.
Beide teams verkeren tussen hoop en vrees en kunnen de PD wedstrijden niet meer ontlopen. De verliezer komt dan zelfs in aanmerking voor degradatie. Ze zullen in Sint Anna niet blij met mijn voorspelling zijn want de studenten zijn in bloedvorm. Een 2.

Wij wensen iedereen een sportieve voetbalzondag toe!

Verslaggever: Klaas Huisman.






Internationaal toernooi Duitsland in Bensheim SCE B1 3 t/m 6 april 2015 deel 2

Internationaal voetbal Toernooi Bensheim Duitsland  met SCE B1 deel 2:


1e worden we in deze poule: we besluiten gelijk hierna te vertrekken en zijn uiteindelijk
Belandt bij Burger King. En dat is het wel even vreemd als je bij de balie vraagt om 22 bigmac menu’s
Maar ja we waren nu eenmaal met 22 man. Nadat we dit naar binnengewerkt hadden, gingen we weer richting de Jugendherberge in Worms, Na ons opgefrist te hebben, zijn we met ongeveer ons allen
De binnenstad ingeweest, en zaten in een gezellig tentje, Luuk gaf nog een rondje, nog bedankt man.
‘S avonds was iedereen verder vrij en kon zijn gang gaan, alleen rond half twaalf - twaalf uur weer terug in de Jugendherberge er moest de volgende dag nog wel gepresteerd worden.

Zondagmorgen konden we uitslapen, omdat we 1e in de poule waren geeindigd hoefden we pas onze eerste wedstrijd om 11.23 uur.
Na de warming up begonnen we aan het vervolg van het toernooi:

Tegenstander dit keer was Westervoort (bij Arnhem). Een hoofdklasser. Dus weer een sterke tegenstander.

In de wissel: Natan, Niels, Mike, Ian en Jason.
\
In de 2e minuut een beste aanval van Westervoort, Tim red de bal in 1e instantie, maar laat deze weer los, gelukkig kon deze bal door onze sterke verdediging weggewerkt worden. Slechts corner blijft over.
De ene vrije trap na de andere volgen voor Westervoort het valt allemaal nog niet mee.
SCE moet zich lauter en alleen met verdedigen bezighouden in deze fase, het lukt ze maar niet om er een keertje uit te komen. Nog een vrije trap Westervoort en een corner + afstandsschot op Tim.
Het is misschien niet allemaal wonderschoon, het tegendoelpunt blijft uit.
Een pracht combinatie tussen Stefan, Robin, Luuk  weer terug op Stefan , waaruit een corner komt.
Stefan zet de bal goed voor maar deze wordt niet afgewerkt.
Dan weer een snoeihard afstandsschot van Westervoort Tim weet wederom de bal tot corner te verwerken. Tim schiet de bal tot bij Ian, maar deze verslikt zich en de spits nr 9 komt oog in oog met Tim. Deze spits schiet voor ons gelukkig over,  gevolgd door een kopbal ook deze bal gaat over.
WE zitten dan in de 15e minuut. Opeens krijgt SCE de smaak te pakken . Mark krijgt vrije trap net voor de 16 rechts. Stefan neemt Han, Robin krijgen de bal niet onder controle jammer.4 minuten voor tijd gaat Koen ook mee in de aanval , wat loopt deze jongen te ballen. Stefan probeert de bal voor te zetten, maar Robin zou buitenspel hebben gestaan, dat kan een Duitse scheidsrechter altijd zien van 30 mtr afstand, dus accepteren. Dan onderschept Han een bal van een verdediger en speelt op Robin, die vindt geen medespeler  weg kans Chris speelt vervolgens Han prima aan, maar weer wordt voor buitenspel gevlagd. Dan vlak voor het eindsignaal nog vrije trap Westervoort, ook deze kans wordt verprutst.
De wedstrijd eindigt in 0-0 super prestatie van SCE. Daarna volgt de penalty serie: de winnaar hiervan gaat naar de de ene speelhelft nrs 1 t/m 4, de verliezen naar de andere speelhelft nrs 5 t/m 8.


Verloop penalty serie:

Westervoort                                                                        SCE

Nr 4                        1                                                            -              Stefan
Nr 3                        1                                                            1             Koen
Nr 5                        1                                                            1             Robin
Nr 9                        1                                                            1             Roy
Nr 10                     -                                                             1             Luuk
Nr 4                        1                                                            1             Stefan
Nr 3                        1                                                            -              Koen

  
Jullie zien het we verloren nipt met 7-6  dus door voor de nrs5 t/m, 8, “SCHADE” het is niet anders.



De 2e wedstrijd was om 13.12 uur

SCE B1 - TSV Mainaschaft 

Lucas geeft super pass op Iwan, hij maakt bijna een doelpunt mooie actie. Mark geeft de bal goed voor op wederom Iwan maar je raad het al hij staat buitenspel. De Duitsers komen even in de 16 van SCE, maar het is Niels die redding brengt,  Mikes doorgang wordt geblokkeerd, iemand trok hem aan het shirt. Stefan neemt de vrije trap levert niets op. Dan een sublieme combinatie tussen Stefan, Niels en Luuk. De Bal komt bij Lucas met een soloactie en het omzeilen van een aantal spelers en komt zelfs nog tot een schot de keeper kan met veel pijn en moeite doepunt voorkomen.  SCE is duidelijk sterker er wordt goed gebald.  Mike geeft prima voorzet op Iwan dan denk je hij scoort  maar hij wordt iets of wat aangetikt , waardoor het doelpunt uitblijft.  Inmiddels aanbelandt in de 10e minuut, de actie van de dag Luuk omzeilt de hele meute en rond voortreffelijk af met een schot 1-0 voor SCE super super super.
 De combinaties van SCE op het gehele veld lopen als een tierelier het is werkelijk een genot om naar te\kijken  en met de nodige aanmoedigingen van onze Oisterwijkse vrienden wordt het een ware happening.  TSV krijgt in de 13e minuut een corner maar ze verprutsen het.  Jason loopt als de beste te verdedigen. Koen Stefan Ian en Luuk eruit  de bankzitters erin. Wie weet ik niet meer.
Dan is het Roy die een mannetjes uitspeelt en zelf besluit te schieten. Niet slecht, maar hij hd beter de bal af kunnen geven op Han, die mooi vrij stond. Inmiddels minuut 19  Lucas krijgt vrije trap.
Niet veel later wordt diezelfde Lucas gevloerd krijgt een oplapbeurt en door. Nog 3 minuten te gaan.
Niels geeft beste pass er staat niemand jammer. Er wordt nog een keer voor buitenspel gefloten, en dan klinkt het fluitsignaal prima wedstrijd volle winst we gaan voor plaats 5 en 6.


De 3e wedstrijd voor plaats 5 en 6

Vooraf had ik al gehoord dat de tegenstander Moordrecht uit de buurt van Rotterdam bepaald niet zulke lieverdjes waren, en dat ze rustig zonder blikken en blozen de benen van de tegenstander weten te breken. (althans een aantal van deze lieden), ze hadden dan ook genoeg op. Hierover natuurlijke de leiders en trainer ingelicht Maar afijn  de aftrap is daar:
De opstelling van Moordrecht doet al snel vermoeden, dat dit een vervelende pot zou worden, met de verdediging van 8 man en ik geloof 1 spits, dan weet je het wel.  De keeper vond zichzelf duidelijk de lolligste.  Binnen 5 minuten 2x vrije trap voor penaltygebied tegenstander, de bal is er niet in te krijgen.
In de 8e minuut weet Mike nog een bal bij Roy te krijgen  deze schiet net naast. Mike zorgt dat er een corner komt voor SCE door via de verdediger de bal over de lijn te krijgen. Een schot van Mike zijn voet gaat tegen de lat . Jammer In de 17e minuut krijgt Moordrecht zowaar en vrije trap bij de middellijn, maar deze kans wordt niet eens een kans.  DE wedstrijd is gewoon belachelijk, vervelende tegenstander die alles lachend af doet. 5 minuten voor tijd gebeurt dan waar we bang voorwaren, een vieze overtreding en aan de kant een woordgemeen met de coach van de tegenstander, die alles afdeed met ach man het is toch gewoon een geintje. Al met al was iedereen het zo zat bij SCE dat SCE besluit niet verder te voetballen , maar met wat gepraat is eigenlijk zonder dat we het zo’n beetje door hadden de wedstrijd toch hervat.. Niet veel later klinkt gelukkig het eindsignaal. En wat Moordrecht graag wilde gebeurt: weer die vervelende penalty’s.

Moordrecht                                                         SCE
Keeper                                  1                                             1                             Han
Nr 2                                       -                                              1                             Lucas
Nr 4                                       -                                              -                              Natan
Nr 9                                       -                                              1                             Niels

Ook met penalty’s wist Moordrecht er niets van te bakken, SCE terechte winnaar
En de 5e prijs is daar. Over deze wedstrijd niet meer praten.
Het mooie van dit toernooi is: Dat we van een 3e divisie club en 1 of 2 hoofdklasser geen enkele wedstrijd verloren hebben. Sterker nog het hele toernooi geen enkel doelpunt tegen gekregen.
Wie doet dat SCE B1 na, niemand lijkt me, trots zijn we met ons allen. Geweldig toernooi, en super en gemotiveerd gespeeld.
De Beker wordt ons toegestuurd en de oorkonde konden we meenemen.

Na afloop snel weer naar  turniermesse hapje eten, dit keer gebakken aardappelen, met een een of ander platgeslagen burger, was wel in te nemen.

Daarna snel naar Worms waar natuurlijk zoals iedere avond de speakers  in de slaapkamers op een beste redelijk geluidsniveau stonden waarbij het headbangen tussen de spelers en de E tjes niet uit konden blijven
Met pingpongbatjes borrelnootjes wegknallen, fantastisch.

 S avonds nog even gezellig beneden een fijn biertje en frisdranken gedronken, en nog even naar de pizza Doner kebab halen, super.

Dan ons bed in, en morgens het laatste ontbijt, dit was iedere morgen goed voor elkaar.

Rond 10 voor 10 reden we weer naar Emmeloord, en kwamen daar rond half vijf aan.

We kunnen teruglijken op een uitstekend optreden van SCE B1, de sfeer was prima, ik ga de volgende keer in ieder geval weer mee.

Bedankt allemaal

Trouwe Supporter


   

Verslag sc Emmeloord - vv Heerenveen

sc Emmeloord  -  vv Heerenveen   0  -  0

In een boeiend tactisch schaakspel is het sc Emmeloord niet gelukt om van koploper vv Heerenveen te winnen.
In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide teams kansen om de score te openen en spatte een kanonskogel van Gokhan Pala uiteen tegen onderkant lat.
De Emmeloorders begonnen fel aan de tweede helft waarbij de doelman van Heerenveen alles uit de kast moest halen om harde schoten van Abdul Boundati en Gerke Schaap te pareren.
Gaandeweg nam vv Heerenveen het initiatief over en creeerde het een groot veldoverwicht.
De Emmeloorders werden met een snelle balcirculatie teruggedrongen en konden niets meer creeeren.
Bij sc Emmeloord groeide doelman Niels Boomsma uit tot man of the match, maar verdient ook de verdediging een groot compliment.
Er brak nog een spannende slotfase aan, maar met veel strijd, passie, inzet en wilskracht hield sc Emmeloord goed stand en sleepte het een zwaarbevochten 0 - 0 gelijkspel uit het vuur.
Hieronder volgt het verslag over: Tactisch schaakspel, De veerkracht van het IJzeren Gordijn, felle duels en een spannende slotfase.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Denny vd Zee, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Sven Goos, Ronald Kleiker, Abdul Boundati, Gokhan Pala ( 78e Laurens Rasing ), Gerke Schaap & Bastian Tabak ( 88e Sjors Hendrikse ).
Wissels: Laurens Rasing, Sjors Hendrikse, Bjorn Elijzen & Frank vd Werf.
Geschorst: Sander Heimens
Geblesseerd: Brahim Boundati & Stefan vd Werff
Gele kaart: Harm van Wieren
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Heerenveen:
Justin v/d Dam, Jacco Kuiper, Remco Hof, Soeren Grigoryan, Paul de Jong, Peter de Vries ( 55e Jordy Veenstra ), Jordi Kouwenhoven, Ivar Spar ( 25e Hille van Goinga ), Lars Rudmer Klijnstra, Jasper Brouwer & Abdikarim Mohamed ( 75e Thom van Lingen ).
Wissels: Jordy Veenstra, Hille van Goinga, Thom van Lingen, Bart Klapwijk & Wesley vd Dam.
Gele kaart: Remco Hof
Trainer: Marcel Valk
Overige staf: Gerard vd Kamp, Johan Diepeveen & Willem de Vreeze.
Assistent scheidsrechter: Dhr. P van Dijk.

De scheidsrechter: Dhr H.M Gerbrandy.
Toeschouwers: 150

Wij beginnen dit verslag met de felicitaties aan het zaalvoetbalteam van Futsal Emmeloord met het behalen van de KNVB beker.
Afgelopen vrijdag werd in een zinderende bekerfinale Zvv Urk met 2 - 1 verslagen.
Vooraf aan deze wedstrijd had het 2e elftal van sc Emmeloord goede zaken gedaan door met 4 - 0 te winnen van vv Franeker 2.
Er waren opvallend veel mensen uit de regio op deze wedstrijd afgekomen want zelfs uit Dronten, Swifterbant en omliggende dorpen was er interesse in deze beladen wedstrijd.

Trainer Dick Schuurman had zijn tactisch strijdplan goed uitgewerkt en begon deze wedstrijd zeer behoudend met een 4-4-2 systeem.
Op de rechtsbackpositie was er een basisplek voor Denny vd Zee waardoor Sven Goos doorschoof naar het middenveld.
Normaliter is Gokhan Pala een middenvelder, maar deze keer mocht Gokhan Pala het op de linkerflank uitproberen.
Aanvaller Sander Heimens was wegens een schorsing niet van de partij.
Ondanks deze behoudende en afwachtende opstelling ontstond er al snel een boeiende en open wedstrijd.

Beide teams speelden op het scherpst van de snede en zochten in een open en levendige eerste helft spontaan de aanval.
De eerste kansjes waren voor de Friezen maar pogingen van Abdikarim Mohamed, Peter de Vries en Jordi Kouwenhoven gingen naast het doel.
Aan de andere kant stuurde Gerke Schaap met een vlijmscherpe pass Gokhan Pala op avontuur, maar doelman Justin vd Dam lag in de weg.
In de 10e minuut had deze doelman veel moeite om een indraaiende corner van Gerke Schaap onder controle te krijgen, maar niemand wist in de rebound te profiteren.
In een hoog tempo golfde het spel op en neer en moest doelman Niels Boomsma in actie komen om Peter de Vries van het scoren te houden.
In de 20e minuut liet Bastian Tabak een technisch hoogstandje zien door twee verdedigers van Heerenveen het bos in te sturen, maar zijn voorzet werd door iedereen gemist.
Kort hierop kreeg sc Emmeloord via Gokhan Pala een geweldige kans om op voorsprong te komen maar zijn harde schot spatte tegen onderkant lat uiteen.
In de 25e minuut stond Heerenveen doelman Justin vd Dam op de goede plek om een schot van Gerke Schaap te pareren.
Tussendoor waren er in de snelle omschakeling een paar gevaarlijke counters van Heerenveen te zien waarbij de verdediging van sc Emmeloord alle zeilen moesten bijzetten.
Met goede onderscheppingen van Wouter vd Velde, Denny vd Zee en Maarten Ebbers hield het ijzeren gordijn goed stand.
Bij Heerenveen moest verdediger Ivar Span het veld geblesseerd verlaten en kwam Hille van Goinga hem vervangen.
Er ontstond een boeiende en fascinerende tactisch schaakspel waarbij beide teams elkaar goed in evenwicht hielden.
Op de rechterflank waren er pittige duels te zien waarbij notabene de kleinste man van het veld een hoofdrol voor zich wist op te eisen.
Deze linksback van Heerenveen Soeren Grigoryan wist menig duel voor zich te winnen en was een lastige obstakel voor de aanvallers van sc Emmeloord.
Vlak voor rust moest Emmeloord doelman Niels Boomsma in actie komen om een poging van invaller Hille van Goinga onschadelijk te maken.
Bij sc Emmeloord speelde Abdul Boundati een sterke wedstrijd door met mooie steekballetjes voor het nodige gevaar te zorgen.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

In de gezellige kantine van sc Emmeloord waren de supporters goed te spreken over de eerste helft omdat het oude vertrouwde spel weer was terug te zien op het veld.
De Emmeloorders begonnen fel en fanatiek aan de tweede helft, maar Heerenveen doelman Justin vd Dam stond een goede wedstrijd te keepen en bracht redding op schoten van Abdul Boundati en Gerke Schaap. Gaandeweg nam Heerenveen het intiatief helemaal over en werden de Emmeloorders teruggedrongen in de verdedigende stellingen. De polderbewoners konden aanvallend niets meer creeeren en moesten het tactisch strijdplan weer aanpassen.
Met een snelle balcirculatie probeerden de Friezen een doelpunt te forceren, maar het ijzeren gordijn gaf geen krimp en hield stand.
Doelman Niels Boomsma groeide uit tot man of the match, maar ook de verdedigers Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Denny vd Zee en Maarten Ebbers lieten goede dingen zien.
De koploper begon ongeduldig te worden en voerde het tempo op, maar Jordi Kouwenhoven en Jasper Brouwer vonden doelman Niels Boomsma op hun weg. Een gevaarlijke voorzet van Jasper Brouwer werd ternauwernood door Wouter vd Velde weggewerkt, maar echte grote kansen deden zich daarna niet meer voor.
In de 72e minuut kreeg sc Emmeloord via Denny vd Zee een goede mogelijkheid, maar de verdediging van Heerenveen reageerde attent.
Het slotoffensief kwam van vv Heerenveen waarbij er spannende momenten aanbraken voor sc Emmeloord.
Met veel strijd, passie, wilskracht en inzet wist sc Emmeloord een zwaarbevochten 0 - 0 gelijkspel uit het vuur te slepen.
De achterstand op koploper Heerenveen blijft hiermee 4 punten, maar de spanning is om te snijden in de top van de tweede klasse K waar iedereen dichtbij elkaar staat.
Man of the match: Doelman Niels Boomsma.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Drachten bij ONB en deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Fennen.
De bus vertrekt omstreeks 12:00 uur vanuit Emmeloord.

Hieronder alle overige uitslagen in de tweede klasse K:
GAVC Grouw  -  Groninger Boys        1  -  1
GRC Groningen  -  LSC 1890 Sneek  3  -  0
FC Wolvega  -  LAC Frisia Leeuwarden     0  -  1
GSAVV Forward  -  MKV'29 Leeuwarden  8  -  2
Velocitas 1897  -  ONB Drachten  0  -  2
sv Olyphia Noordwolde  -  Sint Annaparochie  1  -  1

Verslaggever: Klaas Huisman.