SC Emmeloord - Zwaagwesteinde


30-01-2012 - SC Emmeloord - Zwaagwesteinde 5-2


De contouren van de tribune en kantine zijn al zichtbaar. Zo ook het eerste elftal van Jan Boxum met zijn technische staf. Ondanks het gemis van Stephan Maarten Jordy Arjan en Brahim kan Jan een elftal neerzetten die in de top mee kan draaien. Met als dirigenten de gebr Pala en Martin Holtmaat, D lanters en R Kleiker voor de doelpunten L Rasing en Harm van Wieren als controleurs. de snelle buitenspelers D v/d Zee en B Steffens voor de voorzetten en de nieuwe keeper P Vonk (welkom) om als sluitpost het doel schoon te houden R Willemse M Bouhayouf die overal inzetbaar zijn de jonkies Joran Patrick Adri Leon die regelmatig meedoen om ervaring op te doen. en dan als laatste maar zeker niet de minste Jaap en Bjorn waar je altijd een beroep op kan doen om waar nodig een elftal compleet te maken. Natuurlijk mogen de reserve keepers Vincent en Nico niet ontbreken in dit geheel. Als je met deze spelers weer de competitie hervat komen de tegenstanders al met knikkende knieĆ«n naar het Ervenbos, zo ook Zwaagwesteinde. De start was goed, mooi voetbal heerlijke combinaties en al binnen 5 minuten 1-0 door D Lanters die vanaf links naar binnen komt en de keeper kansloos laat. Nog geen 5 min later komt M Holtmaat door het midden op en lost een schot die op de lat belandde maar D Lanters was ter plekke om hem simpel in te tikken 2-0.  In de 14 min wordt R Kleiker neergelegd in de zestien en de goed leidende scheids wees naar de stip waar L Rasing al klaar stond en met een bekeken schot de keeper naar de verkeerde hoek stuurde 3-0. Inplaats van door te stomen nam Sportclub een laconieke houding aan en liet Zwaagwesteinde terug komen in de wedstrijd. Een keurig uitgespeelde kans werd ingekopt door de spits en Patrick kon voor het eerst de bal uit het doel halen 3-1. Voordat het rust werd had Sportclub de wedstrijd al definitief moeten beslissen. Maar pas in de 55 ste min was het Gokan die twee man voorbij gaat  en R Kleiker helemaal vrij zet voor een leeg doel en de 4-1 was gemaakt. D Lanters maakte in de 80min een mooi doelpunt die uit een passes van R Kleiker alleen op de keeper afgaat en beheerst de 5-1 maakt. Dat R Kleiker binnen een minuut drie keer een 100% kans krijgt en D v/d Zee nog een kans onbenut laat is een teken dat er velen kansen zijn die ook nog een keer afgemaakt moeten worden. Een verdwaalde lob van een van de gasten betekende een eindstand van 5-2. Genoten van deze wedstrijd en Heereveen die twee punten laat liggen geef alleen maar vertrouwen in deze competitie voor een goed eindresultaat.

Ed Fiere

Vriendschappelijke wedstrijden SCE 1

Steenwijkerwold-- sc Emmeloord 3-4

SC Emmeloord heeft voor de aanvang van de tweede helft van de competitie drie vriendschappelijke wedstrijden gevoetbald. De eerste wedstrijd uit tegen Steenwijkerwold werd met 4-3 gewonnen door drie doelpunten van J Jonker en een van G Pala. Dat deze wedstrijd wat vreemd ging en niet uit de hand liep kwam door de sportieve instelling van beide clubs Scheidsrechter Bolland probeerde veel spelers uit te maken voor alles en nog wat en deelde een 5minuten regel in die te pas en onpas werd gehanteerd.Dat er zelfs een rode kaart gegeven werd aan een speler van sc Emmeloord kwam op hoongelach van het publiek te staan.

SC Emmeloord--Veno 2-1

De tweede wedstrijd op een dinsdag avond tegen Veno werd gewonnen door sportclub met 2-1 De 1-0 kwam op naam te staan van R Kleiker Vlak voor rust een uitgespeelde kans van Veno en de 1-1 stond op het score bord. Met veel jonge spelers die langzaam ingepast moeten worden omdat S v/d Werf en Maarten Ebbers op wereldreis zijn Jordy Fiere en L Rasing met blessures rond lopen, werd er net voor het eindsignaal de verdiende 2-1 gemaakt door wederom altijd inzetbare J Jonker. Een schot op de paal van D Lanters waar J Jonker op de goede plaats stond om hem er in te tikken

SC Emmeloord-- Dwingeloo

De wedstrijd van afgelopen zondag was er een voor trainer J Boxum tegen zijn vorige vereniging Dwingeloo.Voor aanvang werden er velen oude koeien uit de sloot gehaald maar tijdens de wedstrijd konden de mouwen opgestroopt worden. Geen van beide partijen wilde verliezen en dat gebeurde ook niet De einduitslag werd 3-3 waar het net zo goed 2-5 of 5-2 had kunnen zijn. Veel kansen over en weer een gemiste penalty van G Pala en als mooiste doelpunt een van Jos Groenhof .Klaar of niet zondag staat de start van de tweede ronde voor de deur met een thuis wedstrijd tegen Zwaagwesteinde die de inhaal wedstrijd tegen Bakkeveen met 7-0 wist te winnen We zijn gewaarschuwd

gr Ed Fiere

Info komende weken E2

23-01-2012 - Hallo allemaal,

Zaterdag 28 januari zaalvoetbaltoernooi in de Evert van Benthemhal in Ens start toernooi om 11.00 eind om 12.30 vertrek om 10.30 uur bij SCE
Zaterdag 04 februari, oefenwedstrijd thuis tegen Steenwijk E2 aanwezig 08.30 uur aanvang wedstrijd 09.00 uur
Zondag 05 februari, onderling zaalvoetbaltoernooi E2 E3 E4 in de PWA hal aanwezig 12.45 uur aanvang 13.00 uur einde 17.00 uur


De trainingen gaan altijd door! Tenzij het weer, feestdagen of andere omstandigheden dit niet toelaten.
Als je het niet vertrouwd kijk dan eerst op de site (twitter) of het doorgaat.
Minimaal 1 uur voor de aanvang van de training staat daar de nodige info op.


met vriendelijke groet,
Gert Verduin






De kidsclub gaat weer van start !!

alt15/01/2012 - Wil jij ook ooit bij een profclub voetballen !!!!

Ben je tussen de 4 en 6 jaar kom dan nu al trainen bij SC Emmeloord zowel jongens en meisjes.

Wanneer: Elke woensdagmiddag tussen 17.00 uur tot 18.00 uur
Waarom:  Om samen met leeftijdsgenootjes de sociale aspect van het spel te leren:
  • Plezier
  • Techniek
  • Tactiek
  • Gedragcodes
  • En verdere activiteiten buiten het voetbal om: zie SC Emmeloord website
    Vb., Sinterklaas viering, Jako voetbaldagen, Uitjes, Sport en spel dagen enz.
Wil je eerst kijken wat we te bieden hebben dan kun je de eerste 3 lessen vrijblijvend deelnemen. Ben of wordt je enthousiast voor inlichtingen kun je terecht: 
jeugdcommissie@scemmeloord.nl
bel 0527 - 617292 Arnold Roossien nolvon1403@kpnmail.nl 








10 Dorpentoernooi 2012

08-01-2012 - SCE/Intersport Boomsma heeft meegedaan aan het zaalvoetbaltoernooi op 8 januari 2012. Het welbekende  10 dorpentoernooi. Evenals vorig jaar een loodzware loting met oa de 2 finalisten van vorig jaar, Ens en Bant en het altijd lastige TONEGO in de poule.  De selectie was niet geheel compleet door vakanties en blessures maar toch stond er een sterke selectie.
De  1e wedstrijd was tegen Ens. Een zeer sterke tegenstander maar iedereen is te bestrijden. De 1e 12 minuten gaan redelijk gelijk op, hoewel Ens wel iets sterker lijkt. Ze scoren dan ook 2 keer en de kansen van  SCE treffen geen doel. De laatste 10 minuten wordt het slapper en worden de afspraken minder nagekomen. Ens, met een dodelijk koppel van Abdel Boundati en Gerke Schaap maakt gretig gebruik van de geboden ruimte en scoort nog 3 keer.
Een flinke tegenvaller, duidelijk was dat Ens beter was en nog niet iedereen helemaal wakker. Dit moest de 2e wedstrijd tegen Creil dus anders. Een tegenstander van een ander kaliber maar zeker niet te onderschatten. De wedstrijd verloopt volgens plan en we winnen met 6-0, doelpunten van oa Jos, Laurens, Stephan geven ons weer een positief doelsaldo.
De opdracht van de technische leiding (Gerard, Ivor en Frank) was verder duidelijk: Alle wedstrijden winnen en zo toch enigszins probleemloos de halve finale halen. De volgende tegenstander was TONEGO, altijd lastig door de vele snelheid en routine in de ploeg. Toch komen we snel 2-0 voor, we maken het ons toch nog moeilijk door te snel de 2-1 tegen te krijgen maar trekken dit wel over de streep.
De 4e poulewedstrijd is vervolgens tegen Bant wat net een puntje heeft afgesnoept van Ens, dit is erg in ons nadeel, hierdoor is winst verplicht maar we hebben het nog steeds in eigen hand. We komen Bant de laatste 4 jaar al tegen op het toernooi en elke keer is het een garantie voor spanning. We beginnen met een tegenvaller en komen snel 1-0 achter, vervelend want Bant countert graag en kan nu nog meer achterover leunen. We hebben nog wel voldoende tijd en gelukkig scoort Martin mooi de 1-1. De wedstrijd gaat op en neer maar de beste kansen zijn echt voor SCE, 2 keer staat de paal in de weg en de uitstekende keeper weet de rest uit z’n doel te werken. Bant lijkt op rozen te zitten als het  7 minuten voor tijd op fraaie wijze 2-1 maakt. Echter, Sander weet met een mooie individuele actie snel de stand weer op 2-2 te brengen. Hevig aandringen in de laatste 5 minuten helpt helaas niet meer en Bant plaatst zich hiermee voor de halve finale.
De laatste wedstrijd is voor de statistieken tegen RKO en deze pakken we nog met 3-0 mee. Ens wint verdiend het toernooi  door een ongrijpbare Abdel en Gerke. Bant wordt 2e gevolgd door Kraggenburg dat wint van Nagele in de kleine finale.
Volgend jaar nieuwe kansen! 

10 dorpentoernooi 2010

Namens SCE heeft er een team meegedaan aan het zaalvoetbal 10-dorpentoernooi op 3 januari. Traditiegetrouw staat dit toernooi in grote belangstelling van vele polderbewoners waardoor de tribunes in zowel de PWA-hal als in de Bosbadhal afgeladen vol zijn. Namens SCE deden mee: Barry van de Boer, Alex von Beers, Stephan de Munnik, Mohammed Bouhajouf, Harm van Wieren jr, Frank Ebbers, Mustafa Bouhajouf, Jos Groenhof, Abdel Boundati en Brahim Boundati. Dit team stond onder leiding van Willem Lok en Jan-Pieter Schuitema. Hieronder een verslag van de wedstrijden.
SCE-Ens
Tegen de beste futsalploeg uit de polder komt SCE duidelijk een stukje tekort. SCE is veelal in de aanval maar met messcherpe counters komt Ens vaak gevaarlijker voor de goal, het staat een tijdje 0-0 en 1-1 maar als het verzet eenmaal gebroken is weet Ens nog 3 maal te scoren en is de eindstand 1-4. Brahim Boundati redt de eer namens SCE.
Kraggenburg-SCE
Ook Kraggenburg heeft een sterk team op de been, o.a. met 2 jongens van Flevo Boys. Er mag zeker niet verloren worden en eigenlijk is winst noodzakelijk. SCE is de betere ploeg maar weet niet te scoren, Kraggenburg heeft minder kansen nodig en komt op 1-0. Harm van Wieren weet met de prachtig schot de 1-1 te maken en Mustafa maakt zelfs 1-2! Vanaf de aftrap scoort Kraggenburg 2-2 en de spanning is weer terug. Stephan maakt de 2-3 maar weer staat de 3-3 zeer snel op het scorebord. Abdel maakt gelukkig met een hard venijnig schot de 3-4, hierna volgt nog een boel onrust maar SCE heeft de eerste punten binnen!
SVM-SCE
Door de laatste 2 wedstrijden te winnen maakt SCE een goede kans op de halve finale, al zijn ze nog wel een beetje afhankelijk van Ens. Door een goede start volgen er vele kansen maar helaas te weinig goals, Abdel is de enige die het net weet te vinden. Door goed keeperswerk van Barry blijft het achterin dicht en kan Brahim vervolgens zelf de 0-2 maken.
SCE-Nagele
Wederom is winst noodzakelijk en dat lijkt in het begin ook niet in gevaar te komen. Nagele speelt z’n zwakste poulewedstrijd en scoort alleen voor de eer. Abdel raakt 3 keer het houtwerk en de goals komen van Jos, Stephan, Mustafa en Abdel. Door de (krappe) 5-4 winst van Ens op Kraggenburg gaat SCE door naar de halve finale!
TONEGO-SCE (halve finale)
De poulewinnaar uit de Bosbadhal is een lastige tegenstander, veel snelheid in de ploeg en ze spelen graag op de aanval, het belooft een mooie halve finale te worden. In het begin is SCE duidelijk sterker en er komen weer aardig wat kansen, Stephan weet te scoren en Harm raakt de lat. Na 10 minuten raakt de wedstrijd meer in evenwicht en maakt TONEGO 1-1, doelpuntenmaker is een oude bekende, Jeroen van de Berg. De wedstrijd wordt rommeliger en het overwicht van SCE is weg, toch weet Brahim vlak voor tijd nog te scoren. Barry moet nog wel even aan het werk maar houdt z’n doel verder schoon. Op basis van het aantal kansen is SCE terecht door naar de finale!
SCE-Bant (finale)
Vorig jaar was dit nog de wedstrijd voor de 3e en 4e plaats en trok SCE aan het langste eind, dit jaar is het zelfs de finale nadat Bant knap van Ens had gewonnen. Het counterspel van Bant was al geanalyseerd en coach Lok gaf dan ook aan niet vol aan te vallen en zo in het mes te lopen. De 1e 5 minuten waren voor SCE en Mustafa maakte zelfs knap de 1-0. Bant kwam er niet uit en SCE speelde rustig de bal rond. Bant wist door 2 fouten achterin ook 2 keer te scoren en nu stond er ineens een 1-2 score op het bord. Deze score was voor SCE zeer ongunstig want nu kon Bant weer het geliefde counterspel spelen, getuige de 1-3 uit een messcherpe counter. Brahim wist na een mooie 1-2 met Jos de spanning nog wel terug te brengen tot 2-3 en SCE ging op zoek naar meer. Gedisciplineerd verdedigen van Bant en 2 vlijmscherpe counters deden SCE echter de das om, een 2-5 voorsprong voor Bant was te veel om goed te maken. Bant scoorde nog een keer en Abdel bracht de eindstand op het bord, een mooie finale met een verdiende winnaar. Maar wat als SCE de tactiek van coach Lok iets beter had uitgevoerd? Ach, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen!

Flevo Boys E14 - SC Emmeloord E4 0 - 13

03/12/2011 - De mannen van E4 begonnen stormachtig aan de wedstrijd en trokken het initiatief meteen naar zich toe, ook waren ze super gemotiveerd om tegen flevo boys te spelen. Het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten en werd via een voet van de tegenstander in het doel gewerkt. Daarna vielen de doepunten gestaag door niels,giovanni,sallah eddin,en soufyanne. Ook een speciale vermelding voor twan die als een beer voorop ging in de strijd en bleef gaan als een Duracell baterij. We hebben weer een echte team prestatie geleverd, zoals eigelijk iedere week. Het blijft heerlijk om te zien hoe onze mannen echt lekker samen spelen en altijd bereid zijn elkaar te helpen en elkaar positief coachen.
leider huub stevens