Verslag sc Emmeloord - vv RENADO

sc Emmeloord  -  vv RENADO   2  -  0  (  1  -  0  )

In een nuttige en aantrekkelijke oefenwedstrijd heeft sc Emmeloord met 2 - 0 gewonnen van het Friese vv RENADO uit Sint Nicolaasga.
De doelpunten werden gemaakt door de debuterende jeugdspelers Maric Naaktgeboren en Wouter vd Velden van het beloftenteam.
Helaas haakte de jeugdspeler Wessel Scheepers op het laatste moment met een blessure af, maar desondanks zouden er maar liefst vier jeugdtalenten deze wedstrijd debuteren in het eerste elftal.
Het zal je maar gebeuren in je allereerste wedstrijd in het prachtige blauwe gele uitshirt debuteren en meteen een werelddoelpunt scoren en het Ervenbos in vervoering brengen.
Het lijkt een sprookje of een verzinsel in een spannend jongensboek, maar het overkwam deze avond Maric Naaktgeboren en Wouter vd Velden die hun visitekaartje afgaven.

Trainer Dick Schuurman volgt nog steeds hoog in de Tirolse bergen een jodelcursus waardoor zijn assistenten Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi de honneurs waarnemen.
Bij sc Emmeloord ontbraken de basisspelers Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Bastian Tabak & Rik Beekman terwijl Brahim Boundati, Niels Boomsma en Rik Schilder nog steeds geblesseerd zijn.
De verdediger Laurens Rasing, reservedoelman Tim Schaafsma en enkele jeugdspelers van het beloftenteam deden met het tweede elftal mee wat met 1 - 2 zou verliezen van het eerste elftal van RKO uit Rutten.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Marcel Westerhof, Gokhan Pala ( 45e Koen Kroes ), Koen Boneschansker, Wouter vd Velden ( 45e Remco Jonkman ), Mark Staal, Guido Vissers ( 45e Mart Matthijssen ), Jordy Benjamins, Denny vd Zee ( 72e Wouter vd Velden ), Hans Langedijk ( 45e Wiebe Koopmans ), Maric Naaktgeboren ( 72e Hans Langedijk ).
Wissels: Koen Kroes, Mart Matthijssen, Remco Jonkman & Wiebe Koopmans.
Afwezig: Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Bastian Tabak, Rik Beekman, Rik Schilder,Brahim Boundati & Niels Boomsma.
Trainers: Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi
Teammanager: Klaas Huisman
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Het polderteam oogde nogal onwennig, rommelig en onsamenhangend in deze fantasieopstelling, maar gaandeweg kreeg het publiek een aantrekkelijke en open wedstrijd te zien waarbij beide teams de nodige kansen kregen.
De koploper van de vierde klasse met oud Flevoboys speler Arjen Postma centraal op het middenveld deelde al snel de eerste plaagstootjes en speldenprikjes uit.
Een indraaiende voorzet vanaf de rechterflank belandde bij de spits van RENADO, maar met een geweldige reflex verwerkte Ruben Doorn deze bal tot corner.
Een afstandsschot vanuit de tweede lijn zeilde over waarna de Blauwe Panter uit zijn doel moest komen om een dieptebal te onderscheppen.
Er waren verder nog twee gevaarlijke afstandsschoten van RENADO te zien, maar beide keren stond Ruben Doorn op de goede plek.
Met name de corners en dode spelmomenten veroorzaakten rommelige situaties voor het Emmeloordse doel waar Ruben Doorn een uitstekende wedstrijd stond te keepen.

Gaandeweg kwamen de Emmeloorders beter in deze wedstrijd en wisten de nieuwe spelers elkaar beter te vinden.
Een voorzet van de woeste viking Denny vd Zee op airforce Hans Langedijk werd ternauwernood onderschept en weggewerkt.
Even later had de doelman van RENADO de nodige moeite om een hoge bal van Denny vd Zee onder controle te krijgen en veroorzaakte de fanatieke en gedreven Mark Tata Steel veel paniek in de Friese verdediging.
In de 22e minuut liet het jeugdtalent the stylist Jordy Benjamins een prachtige vloeiende snelle actie zien waarbij Guido Vissers werd gevonden, maar het venijnige schot van popeye Guido Vissers zeilde rakelings naast.
Kort hierop dook Guido Vissers opnieuw gevaarlijk op voor het Friese doel waarbij zijn inzet tot corner werd verwerkt.
Uit de directe tegenstoot werd met een slim steekballetje de spits van RENADO vrij voor het doel gezet maar wederom greep doelman Ruben Doorn goed in.

In de 28e minuut was daar dan het mooiste moment van de hele avond toen jeugdspeler Maric Naaktgeboren met een technisch hoogstandje twee Friese spelers het bos instuurde en de bal via Jordy Benjamins weer terug kreeg.
Vanuit zijn ooghoeken zag Maric de Friese doelman iets te ver voor zijn doel staan waarna hij met een fraaie boogbal over grote afstand iedereen in vervoering bracht voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Tot aan de rust hadden de Emmeloorders het initiatief en het meeste balbezit. De jeugdspelers Maric Naaktgeboren, Jordy Benjamins en Wouter vd Velden hielden zich moeiteloos staande op dit niveau.
Vlak voor rust kregen beide teams nog een grote kans.
In de 43e minuut stuurde de ijzervreter Mark Staal met een prachtige pass dribbelaar Maric Naaktgeboren op avontuur, maar de doelman van Renado bracht redding.
Uit de directe tegenstoot stuitte de spits van RENADO op doelman Ruben Doorn waarna de rebound ternauwernood door Koen Boneschansker van de doellijn werd gehaald.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Er volgden enkele wissels en omzettingen waarbij het jeugdtalent Koen Kroes nu centraal in de verdediging Gokhan Pala kwam vervangen en dit uitstekend deed.
Verder kwamen Wiebe Koopmans, Mart Matthijssen & Remco Jonkman voor Guido Vissers, Hans Langedijk & Wouter vd Velden in de ploeg.
Later in de tweede helft zouden Hans Langedijk & Wouter vd Velden weer terug komen voor Denny vd Zee & Maric Naaktgeboren.
Ook bij tegenstander vv RENADO werd er volop doorgewisseld zodat alle spelers genoeg speeltijd kregen.

Direct na rust kregen de gasten twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen waarbij Emmeloord doelman Ruben Doorn met twee schitterende reddingen zijn team overeind hield.
Met een katachtige duik wist Ruben Doorn een venijnig vlammend schot uit de korte hoek te ranselen.
Hierna herpakte sc Emmeloord zich weer en creeerden de polderboys een optisch veldoverwicht.
De rood witte tjeukeboys loerden met razendsnelle tegenstoten op de snelle counter, maar moesten het initiatief aan sc Emmeloord overlaten.

In de 60e minuut lieten de Emmeloorders zich weer voorin zien, maar de Friese doelman wist ternauwernood een eentwee tussen Remco Jonkman en Maric Naaktgeboren te onderscheppen.
Een bekeken dieptebal viel precies achter de Friese verdediging en kwam bij de woeste viking Denny vd Zee terecht, maar diens inzet zeilde over.
Daarna dook de tovenaar Wiebe Koopmans twee keer gevaarlijk op voor het Friese doel, maar de magie was even uitgewerkt want beide keren wist de doelman van RENADO op tijd in te grijpen.

In de 65e minuut lanceerde stylist Jordy Benjamins met een schitterende steekbal de blauwe tovenaar Wiebe Koopmans die met zijn toverstok de Friese doelman uit balans bracht, maar de bal werd vlak voor de doellijn weggehaald.
Er waren verder nog mooie pogingen van Mart Matthijssen, Wiebe Koopmans & Hans Langedijk te zien maar ook zij vonden de Friese doelman op hun weg.
In de 75e minuut was er plotseling een snelle doorbraak van RENADO en kregen de rood witte Tjeukeboys een dot van een kans, maar in kansrijke positie ging het schot rakelings naast het Emmeloordse doel.
Nog een keertje deelden de rood witte tjeukeboys een plaagstootje uit, maar doelman Ruben Doorn gaf nu geen krimp meer.

In de slotfase kwamen de Friezen er niet meer aan te pas en deelden de Emmeloorders de lakens uit.
Nadat Wiebe Koopmans & Hans Langedijk niet wisten te scoren was daar in de 86e minuut dan het moment voor de debuterende Wouter vd Velden die alert op een verre uittrap van Ruben Doorn reageerde.
Met een prachtige sleepbeweging werden de Friese verdedigers op het verkeerde been gezet waarna Wouter vd Velden met een bekeken schuiver in de verre hoek de doelman wist te passeren voor de beslissende 2 - 0 eindstand voor sc Emmeloord.
De jeugdspelers Koen Kroes, Wouter vd Velden, Jordy Benjamins & Maric Naaktgeboren speelden met bravour, flair en lef en verdienen een groot compliment.
The man of the match: De Blauwe Panter doelman Ruben Doorn.

Het vlaggenschip is nu twee zondagen vrij en komt op woensdagavond 8 Maart weer in actie als een gemengd blauw team het gaat opnemen tegen het Nederlands Dovenelftal.
Deze oefenwedstrijd begint woensdagavond 8 maart om 19:30 uur op De Ervenbos.
Zondag 12 Maart is weer de eerste competitiewedstrijd als de blauwen naar het Groningse Stadspark afreizen.

Deze verslaggever is er zaterdag 4 Maart weer bij als de beloften thuis tegen vv Oerterp in actie gaan komen.
Verslaggever: Klaas Huisman.


De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv RENADO

Vrijdagavond staat op de Ervenbos de oefenwedstrijd sc Emmeloord tegen de koploper van de vierde klasse A het Friese vv RENADO ( Recht naar doel ) uit Sint Nicolaasga op het programma.
Wij heten onze gasten uit Sint Nicolaasga van harte welkom aan de blauwe zijde van de Ervenbos.
Deze oefenwedstrijd begint vrijdagavond om 20:00 uur en in deze voorbeschouwing kijken we alvast even vooruit.
Naast het eerste elftal zal ook het tweede elftal vrijdagavond in actie gaan komen en zullen beide teams aanvulling krijgen van het beloftenteam wat momenteel de koppositie aanvoert in de eerste klasse.
Het eerste elftal zal pas op zondag 12 Maart weer voor de competitie in actie komen en gebruikt deze oefenwedstrijd om in het ritme te blijven en jeugdspelers van het beloftenteam ervaring op te laten doen.

Het eerste elftal van vv RENADO is momenteel met 36 punten uit 15 wedstrijden de trotse koploper van de vierde klasse A en timmert aardig aan de weg in de kelder van het amateurvoetbal.
De ambitieuze Rood Witte Tjeukeboys wisten tot nu toe 12 wedstrijden te winnen en verloren slechts drie keer met een doelsaldo van 48 voor en 18 tegen. Het lijkt erop dat vv RENADO recht naar het doel gaat en straks een paar flinke stappen voorwaarts zal gaan maken.
De laatste twee competitiewedstrijden tegen vv Oldeboorn en vv Irnsum werden vrij eenvoudig met 2 - 0 en 3 - 0 gewonnen door de Rood Witte Tjeukeboys.

Hoofdtrainer en tevens speler van dit team is oud Flevo Boys speler Arjen Postma die hiervoor zes seizoenen voor Flevo Boys uitkwam.
Deze oud speler van Flevo Boys, Harkemase Boys, sc Cambuur Leeuwarden en voormalig profclub Veendam is nu aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bezig en drukdoende alle overige papieren te halen om een mooie trainersloopbaan tegemoet te gaan.
De topscorers bij vv RENADO zijn Guido de Weerd met 16 doelpunten en Theunis Sloothaak met 13 doelpunten.
De oudste speler is de 37 jarige Daan Laros en het jongste talent bij de Rood Witte Tjeukeboys is de 20 jarige Jaimy Carabain.
Vorig seizoen eindigde vv RENADO op een verdienstelijke tweede plek in de vierde klasse en werd promotie op een haartje na gemist.

De Friese voetbalvereniging vv RENADO staat voor de afkorting REcht NAar DOel en werd op 11 April 1938 in de clubkleuren Rood Wit opgericht.
De club heeft ongeveer 300 leden en kent zijn oorsprong in de Friese voetbalbond.
De jeugdafdeling van vv RENADO heeft een intensieve samenwerking met de oranje buren van VVI uit Idskenhuizen.
Sinds 1962 tot op heden schommelt het eerste elftal van vv RENADO tussen de 3e en 4e klasse.
In 1999 degradeerde vv RENADO voor een seizoen naar de 5e klasse, maar in 2000 volgde er meteen weer promotie.
In het seizoen 2009-2010 kwamen de Rood Witte Tjeukeboys in de derde klasse uit en kwam het twee keer tegen sc Emmeloord in actie.
De Emmeloorders wonnen eerst met 2 - 4 de uitwedstrijd in Sint Nicolaasga waarna het duel in Emmeloord met 5 - 2 werd gewonnen.

Het gemoedelijke Friese dorpje Sint Nicolaasga heeft ongeveer 4000 inwoners en ligt in de gemeente De Friese Meren dichtbij het schitterende Tjeukemeer.
In de volksmond wordt het dorpje ook wel Sint Nyk of Sint Nyclaesga genoemd.
De rood witte Tjeukeboys gaan recht op het doel af en zijn vrijdagavond met trainer/speler Arjen Postma aan het roer aan de blauwe kant van de Ervenbos te bewonderen.
De oefenwedstrijd sc Emmeloord - vv RENADO begint vrijdagavond om 20:00 uur op de Ervenbos te Emmeloord.

Verslaggever: Klaas Huisman.Verslag sc Emmeloord - MKV'29

sc Emmeloord  -  MKV'29 Leeuwarden   5  -  1  (  3  -  1  )

De Blauwe Tornado's hebben goede zaken gedaan door met 5 - 1 van MKV'29 te winnen, maar deze overwinning kwam niet zomaar tot stand.
In een slordige en rommelige beginfase hadden de Rood Witte Parels uit Leeuwarden het beste van het spel en kwamen de Friezen in de 10e minuut via een klutsbal met 0 - 1 aan de leiding.
Er wilde aanvankelijk weinig lukken bij de polderboys en de Emmeloorders moesten diep gaan om deze wedstrijd naar zich toe te trekken.
Hoofdtrainer Dick Schuurman is een weekje op vakantie waardoor assistenttrainer Arnold Roossien vandaag in het diepe werd gegooid en het team door rustig vaarwater moest leiden.
De gehele tweede helft stond de whats app roodgloeiend want Dick Schuurman wilde constant op de hoogte worden gehouden.
Na afloop heerste er grote opluchting bij onze trainer toen bleek dat assistenttrainer Arnold Roossien het blauwe vlaggenschip in veilige haven had geloodst.
De Emmeloorders moesten het ook zonder de blonde torpedo doen want ook Rik Beekman is een weekje op vakantie.
Het team startte deze wedstrijd in een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.
Onderaan dit verslag staat de opstelling van sc Emmeloord.

Onder toeziend oog van de Blauwe Muppets Adri & Boudewijn werd er op een sfeervol en gezellig Ervenbos afgetrapt.
Nadat de harde kern van de Blauwe Musketiers zich op de tribune hadden verzameld ging iedereen er goed voor zitten, maar de tornado haperde en kende een stroeve en moeizame start.
In het eerste kwartier keken de blauwe supporters elkaar bedenkelijk en met gefronste wenkbrouwen aan want het waren de gasten uit Leeuwarden die fel van leer trokken.

De eerste minuut zag er nog veelbelovend uit toen Wiebe Koopmans iedereen te snel af was en Bastian Tabak probeerde te bereiken, maar de voorzet van Wiebe Koopmans werd ternauwernood onderschept.
Daarna kwamen de Friezen opzetten en gingen de Emmeloorders door een moeilijke periode.
Iedereen hield zijn adem in toen Emmeloord doelman Ruben Doorn alert reageerde op een slordige terugspeelbal van Harm van Wieren.
Bij de Rood Witte Parels zorgden de gevaarlijke en grillige aanvallers Amin Ait Bihi, Yassine Yettefti, Rene Kalsbeek en Joery Schotanus voor een constante dreiging.

Nadat pogingen van Amin Ait Bihi & Yassine Yettefti rakelings naast het doel gingen kwamen de Friezen in de 10e minuut uit een klutssituatie met 0 - 1 aan de leiding.
Hier ging een snel genomen vrije trap van Amin Ait Bihi aan vooraf die een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel veroorzaakte.
Vanuit de kluts stond MKV speler Inia op de goede plek door de bal via een Emmeloordsbeen langs Ruben Doorn te schieten voor de 0 - 1 voorsprong voor MKV'29.
Doordat de MKV spelers Erik van Balen en Inia elkaars shirtje hadden verwisseld werd de stadionomroeper op het verkeerde been gezet, maar het was uiteindelijk een Emmeloord speler die deze bal pardoes toucheerde waardoor Ruben Doorn volstrekt kansloos was.

Trainer Arnold Roossien had het een tijdje aangezien en liet zich nu meer en meer horen om het team weer op de rails te krijgen.
Gaandeweg kwamen de polderboys beter in deze wedstrijd en kwamen er weer kansjes.
In de 15e minuut kwam sc Emmeloord uit een strafschop langszij.
Nadat schoten van Guido Vissers en Mark Staal werden geblokt lieten Wiebe Koopmans en Guido Vissers een snelle aanval zien.
De afvallende bal werd door Mark Tata Steel opnieuw in het Friese strafschopgebied gebracht waar Mart Matthijssen neerging en sc Emmeloord een strafschop kreeg te nemen.
Ondanks de heftige en felle protesten van MKV'29 hield onze penaltyspecialist Gokhan Pala zijn hoofd koel door ijskoud de doelman van MKV in de verkeerde hoek te sturen voor de 1 - 1 gelijkmaker.

Ondanks het rommelige spelbeeld kreeg sc Emmeloord via Bastian Tabak, Guido Vissers en Wiebe Koopmans mooie kansen om op voorsprong te komen, maar MKV doelman Bart Wielenga stond een puike partij te keepen en bracht redding.
De polderboys moesten constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke tegenstoten en uitvallen van MKV'29 waarbij vooral Amin Ait Bihi en Yassine Yettefti zich lieten gelden.
In de 26e minuut lanceerde Amin Ait Bihi met een geslepen steekbal de grillige Yassine Yettefti, maar de blauwe panter doelman Ruben Doorn greep goed in.
In de 28e minuut zorgde Mart Matthijssen met een bekeken schuiver in de verre hoek voor de verlossende 2 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Hier ging een prachtige aanval met een perfecte voorzet van Wiebe Koopmans aan vooraf die door Mart Matthijssen in de verre hoek werd verlengd voor de 2 - 1 voorsprong voor de Tornado's.

Meteen vanaf de aftrap hadden de Rood Witte Parels hun antwoord alweer klaar en kwam sc Emmeloord goed weg toen de blauwe panter doelman Ruben Doorn alles uit de kast moest halen om een doorbraak van Amin Ait Bihi te verijdelen.
De Friezen reageerden furieus en kregen via Yassine Yettefti en Joery Schotanus twee goede kansen om terug te komen, maar doelman Ruben Doorn groeide nu met de minuut en bracht redding.
Met name de indraaiende corners van Yassine Yettefti veroorzaakten hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel, maar met kunst en vliegwerk hielden de blauwen stand.

In de 34e minuut stuurde Rambo Mart Matthijssen met een fluwelen dieptepass onze Tovenaar Wiebe Koopmans op avontuur die aan zijn directe bewakers wist te ontsnappen.
De Blauwe Musketiers veerden al overeind om de Tovenaar in hun armen te nemen, maar oog in oog met de Friese doelman miste het schot van Wiebe Koopmans alle richting.
Vlak voor rust liet Trainer Arnold Roossien zich weer horen waarna de Magic Box Bastian Tabak met een verrassende actie iedereen op het verkeerde been wist te zetten.
De Magic Box leek niet meer af te stoppen totdat hij neerging in het Friese strafschopgebied en de bal opnieuw op de stip ging.
Onze architect Gokhan Pala werd er niet warm of koud van en meldde zich opnieuw om deze strafschop in de 42e minuut te verzilveren.
Onder luid gejuich van onze Blauwe Muppets Adri en Boudewijn raakten de Musketiers helemaal in vervoering toen Gokhan Pala ook zijn tweede strafschop wist te verzilveren voor de 3 - 1 ruststand.
Vlak voor het rustsignaal had Bastian Tabak nog een hoogstandje in huis, maar zijn boogballetje zeilde rakelings over het Friese doel.

Trainer Arnold Roossien leert nog steeds veel bij sc Emmeloord, maar stond vandaag op eigen benen om het vlaggenschip in veilige haven te loodsen. Met treffende woorden wist Arnold Roossien het team klaar te stomen voor de tweede helft.
In de beginfase van de tweede helft nam MKV'29 het initiatief en probeerden de rood witte parels op alle manieren om terug te komen.
Mooie pogingen van Amin Ait Bihi en Yassine Yettefti werden door de blauwe panter Ruben Doorn onschadelijk gemaakt.
In de 56e minuut ontstak Trainer Arnold Roossien in woede toen de Emmeloordse verdediging gigantisch stond te klungelen en Yassine Yettefti bijna wist te profiteren.
Tot aan de 60e minuut werden de Emmeloorders teruggedrongen en op eigen helft vastgezet door een ontketend en furieus MKV'29.
Met veel strijd, inzet en passie knokten de Blauwe Tornado's zich over het dode punt heen en kregen de polderboys weer kansen.

In de 60e minuut had de doelman van MKV grote moeite met een gevaarlijke voorzet van Harm van Wieren waarna Bastian Tabak in de rebound iets moois in zijn gedachten had, maar met een uitstekende reflex bracht MKV doelman Bart Wielenga redding.
Kort hierop bracht Trainer Arnold Roossien het grote jeugdtalent Robin Elsinga voor Bastian Tabak in de ploeg.
De doelman van MKV moest volop aan de bak om een hoge bal van Remco Jonkman en een venijnig schot van Wiebe Koopmans onschadelijk te maken waarna de Friezen weer kwamen opzetten.
In de 70e minuut was het even alle hens aan dek toen Joery Schotanus namens MKV een vrije schietkans kreeg, maar zijn schot zeilde rakelings naast.
De vlijmscherpe counters van MKV'29 bezorgden de Emmeloordse verdediging moeilijke momenten, maar Gokhan Pala, Turbo Remco Jonkman, Terrier Maarten Ebbers en Harm Aboe van Wieren bewaakten het IJzeren gordijn.
Met name de architect Gokhan Pala zorgde voor het cement in de blauwe defensie.

In het laatste kwartier stelden de polderboys orde op zaken door deze wedstrijd met twee prachtige doelpunten definitief te beslissen.
Mooie pogingen van Popeye Guido Vissers en De Blonde Batavier Robin Elsinga leverden niets op en ook Mart Matthijssen zag een half mislukt schot naast het doel gaan of in de 75e minuut gingen de Blauwe Musketiers weer helemaal los op de tribune.
Uit een corner van Wiebe Koopmans stond onze Rambo Mart Matthijssen op de goede plek om met een rake kopbal toe te slaan voor de verlossende en bevrijdende 4 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
De tovenaar Wiebe Koopmans werd onder luid applaus naar de kant gehaald waarna het jeugdtalent The Blue Eagle Rick Voskuil zijn minuten mocht maken en verder kwam denktank Koen Boneschansker voor popeye Guido Vissers in de ploeg.
Met een slimme steekbal wist Mark Staal de Blue Eagle te bereiken, maar helaas kwam Rick Voskuil niet tot scoren.
In de 85e minuut kwam er rook uit de oren van onze denktank Koen Boneschansker die met een tactisch vernuft de Airforce Hans Langedijk wist te bereiken.
Op weergaloze wijze scoorde Hans Langedijk met een bekeken lobje over alles en iedereen heen de 5 - 1 voor sc Emmeloord.
De Blauwe Muppets Adri & Boudewijn waren al begonnen aan hun vreugdedansje toen ook de Blauwe Musketiers zich weer lieten horen bij het laatste fluitsignaal.
Met deze ruime 5 - 1 overwinning op MKV'29 doen de blauwen goede zaken en neemt het voorlopig afstand van de onderste regionen.
Man of the Match: De architect Gokhan Pala.

De Emmeloorders zijn nu twee zondagen vrij, maar gaan komende vrijdagavond thuis een oefenwedstrijd spelen tegen vierdeklasser vv Renado uit Sint Nicolaasga.
Deze oefenwedstrijd tegen vv Renado begint vrijdagavond 24 februari om 20:00 uur op De Ervenbos.
Zondagmiddag 12 Maart staat in Groningen de competitiewedstrijd uit bij sc Stadspark op het programma.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Maarten Ebbers, Guido Vissers ( 80e Koen Boneschansker ), Mark Staal, Mart Matthijssen, Hans Langedijk, Wiebe Koopmans ( 78e Rick Voskuil ) & Bastian Tabak ( 60e Robin Elsinga ).
Wissels: Laurens Rasing, Tim Schaafsma, Koen Boneschansker, Robin Elsinga & Rick Voskuil.
Geblesseerd/Afw: Niels Boomsma, Brahim Boundati, Rik Beekman, Rik Schilder, Marcel Westerhof & Denny vd Zee.
Trainers: Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Materialen: Martin vd Jagt
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos The Blue Fox
De scheidsrechter: Dhr. D. Karacaoglan.

Alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
sv Olyphia Noordwolde  -  sc Stadspark   1  -  4
GAVC Grou  -  Groninger Boys  2  -  0
Velocitas Groningen  -  vv Peize   3  -  0
vv Roden  -  Sint Annaparochie     3  -  0
DTD Jelsum  -  vv Lemmer   2  -  0
vv Ruinerwold was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.
Verslag Steenwijkerwold 19-1 - sc Emmeloord 19-1

Steenwijkerwold ( 19-1 )  -  sc Emmeloord ( 19-1 )   0  -  1   (  0  -  0  )

Met de hakken over de sloot hebben de beloften van sc Emmeloord in een hectische heksenketel een zwaarbevochten 0 - 1 overwinning behaald bij het taaie, stugge en strijdvaardige Steenwijkerwold.
De Blauwe Desperado's moesten flink aan de bak en uiteindelijk diep gaan om het fysiek sterke en fanatieke Steenwijkerwold op de knieen te krijgen.
Met name aan het eind van de eerste helft en in het begin van de tweede helft brachten de Rood Zwarte Leeuwen het Blauwe Bastion aan het wankelen.
Terwijl de supporters elkaar met zorgelijke blikken aankeken knokten de blauwe polderboys zich over het dode punt heen en scoorde Wouter vd Velden vlak voor tijd met een gigantische kanonskogel de verlossende 0 - 1 voor sc Emmeloord.
Een voetbalverhaal over losse flodders, levertraan, verdrukking, felle duels, hoog oplopende emoties en de totale ontlading na het laatste fluitsignaal.

De opstelling van sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 45e Koen Kroes ), Justin vd Poel ( 65e Jason de Lijster ), Wouter vd Velden, Luuk Halsema, Marc Loosman, Lucas Loosman, Jordy Benjamins ( 45e Wessel Scheepers ), Rick Voskuil, Maric Naaktgeboren ( 88e Jordy Benjamins ) & Robin Elsinga ( 82e Stefan Berendsen ).
Wissels: Koen Kroes, Jason de Lijster, Wessel Scheepers & Stefan Berendsen.
Geblesseerd/afw: Annys Radwan, Joost van Tilburg & Ian Koopmans.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Trainer Frank vd Werf was er vooraf al niet gerust op en had afgelopen nacht geen oog dichtgedaan.
In een 4 - 3 - 3 opstelling probeerde de trainer veel druk naar voren te zetten, maar de blauwen konden geen vat krijgen op het felle fysieke en spijkerharde spel van Steenwijkerwold.
Het team oogde afwachtend en had enige tijd nodig om te ontdooien.
De thuisploeg kreeg in de eerste minuut al een corner te nemen die ternauwernood werd afgeslagen waarna de afgevallen bal rakelings naast werd geschoten.
Aan de andere kant moest de doelman van Steenwijkerwold aan de bak om de doorgebroken Rick Voskuil af te stoppen, maar de toon van deze wedstrijd was hiermee meteen gezet.
Onze stand-inn komediant doelman Gio Huijsmans zette met een schijnbeweging iedereen op het verkeerde been door de bal in alle rust naast te laten gaan waarna de Rood Zwarten fel van leer trokken.
Met afstandsschoten uit de tweede lijn probeerde Steenwijkerwold gevaar te creeeren, maar deze pogingen werden geblokt en weggewerkt.
Onder aanvoering van Justin vd Poel, Wouter vd Velden, Luuk Halsema en Roy Pettinga ging de blauwe defensie voorop in de strijd.
In de 15e minuut moest doelman Gio Huijsmans in actie komen om een gevaarlijke dieptebal te onderscheppen waarna de Emmeloorders  kwamen opzetten.

Halverwege de eerste helft creeerde sc Emmeloord een enorme veldoverwicht en hadden de blauwen het initiatief, maar met felle scherpe duels gingen de rood zwarten de strijd aan.
De Emmeloorders kregen een paar mooie kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan.
Vanaf het middenveld zorgden Marc Loosman, Lucas Loosman en Jordy Benjamins voor een constante aanvoer richting de frontlinie.
In deze fase ontpopte de doelman van Steenwijkerwold zich als de grote held door met heldhaftig optreden Jordy Benjamins, Rick Voskuil, Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga van het scoren te houden.
In de 25e minuut ging de grillige blue eagle Rick Voskuil op avontuur, maar zijn schot spatte tegen de lat uiteen.
Onze diehard supporter Opa Halsema sprak de harde kern bemoedigend toe want het was nu een kwestie van tijd, maar
nadat Jordy Benjamins, Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga de doelman op hun weg vonden kwamen de rood zwarten weer opzetten.

Plotseling sloop er iets in het blauwe team en zag je aan de ogen van de spelers dat het een moeilijke en loodzware middag zou worden.
Trainer Frank vd Werf ontstak nu in grote woede en probeerde uit alle macht om het team weer op de rails te krijgen, maar de rood zwarte leeuwen uit Steenwijkerwold roken nu bloed en trokken ten strijde.
Nadat een vrije trap van Steenwijkerwold rakelings naast ging moest doelman Gio Huijsmans in actie komen om een tegentreffer te voorkomen.
In de 45e minuut kreeg de thuisploeg een grote kans toen een voorzet vanaf rechts bij de spits terechtkwam, maar met gevaar voor eigen leven stortte Gio Huijsmans zich op deze bal.
De Blauwe Panter moest zich even laten behandelen, maar kon gelukkig weer verder.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Trainer Frank vd Werf legde de vinger op de zere plek en sprak het aangeslagen blauwe team bemoedigend toe.
Er volgden wat omzettingen waarna Koen Kroes en Wessel Scheepers voor Roy Pettinga en Jordy Benjamins in de ploeg kwamen.
Het eerste wapenfeit was voor de blauwen, maar de doelman van Steenwijkerwold groeide met de minuut en bracht redding op een vrije trap van Luuk Halsema.
Plotseling gooiden de rood zwarte leeuwen alle schroom van zich af en was het alle hens aan dek voor het Emmeloordse doel.
Doelman Gio Huijsmans stond op de goede plek om een harde kopbal onschadelijk te maken.
Een voorzet vanaf rechts zeilde bijna binnen waarna er twee rommelige scrimmages voor het Emmeloordse doel waren te zien.
Op de doellijn stonden de verdedigers Luuk Halsema, Wouter vd Velden en Koen Kroes om de bal weg te werken, maar het blauwe bastion snakte nu naar adem en stond te wankelen.
Tot driemaal aan toe verschenen de aanvallers van Steenwijkerwold gevaarlijk voor het doel, maar met kunst en vliegwerk hield het krakende blauwe bastion stand.

Trainer Frank vd Werf had het nu niet meer en gooide nu al zijn energie in de strijd om het team weer aan het draaien te krijgen.
In de 65e minuut kwam Jason de Lijster voor de leeggespeelde Justin vd Poel in de ploeg.
Nadat een doorbraak van Rick Voskuil met een pittige overtreding werd afgestopt kreeg een verdediger van Steenwijkerwold een gele kaart.
De sfeer werd grimmiger nu ook het fanatieke thuispubliek zich in de strijd gingen roeren.
Het fysiek sterke Steenwijkerwold zette nu een tandje bij en hadden hun messen geslepen waarbij er zware overtredingen waren te zien.
In alle tumult riep de scheidsrechter beide aanvoerders bij zich om de rust weer terug te krijgen in het veld.
De Emmeloorders herpakten zich weer, maar moesten constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke uitvallen van Steenwijkerwold.
Tot tweemaal aan toe hield doelman Gio Huijsmans zijn team overeind waarna de blauwen weer het initiatief overnamen.

In de 78e minuut spatte een hard schot van Wessel Scheepers tegen de lat uiteen en in de 82e minuut leek Maric Naaktgeboren in het strafschopgebied te worden neergelegd, maar de scheidsrechter vond van niet en legde de bal net iets buiten het strafschopgebied.
De vrije trap van Maric Naaktgeboren werd afgeslagen waarna Wouter vd Velden deze bal op zijn slof nam voor een gigantische kanonskogel die via onderkant lat doel trof voor de verlossende 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
De blauwe supporters vielen elkaar opgelucht in de armen en vierden dit doelpunt als een kampioenschap.
Twee weken geleden was er totaal geen ontlading bij vv Oerterp, maar deze keer reageerde het team uitzinning en werd deze treffer van Wouter vd Velden bevrijdend en zeer uitbundig gevierd in het blauwe kamp.
Trainer Frank vd Werf haalde nu Robin Elsinga naar de kant en bracht Stefan Berendsen omdat Robin morgen bij het eerste op de bank zit.
In een zenuwslopende slotfase werd het nog even billenknijpen en moesten de Emmeloorders diep gaan.

Bij een enorme scrimmage haalde verdediger Wouter vd Velden een inzet van Steenwijkerwold van de doellijn.
Vlak voor tijd leek Marc Loosman uit een indraaiende corner de beslissende 0 - 2 te scoren, maar zijn treffer werd om dubieuze redenen afgekeurd waarna de vlam weer in de pan sloeg.
Elftalleider Jacob Loosman reageerde ontzet bij een handsbal van een tegenstander waarna de scheidsrechter onze leider sommeerde achter de afrastering plaats te nemen.
Met bloed, zweet en tranen trokken de Emmeloorders deze zwaarbevochten zege veilig over de streep, maar het team moest vandaag heel diep gaan om het taaie stugge Steenwijkerwold te verslaan. Eindstand : 0  -  1
Man of the match: Wouter vd Velden.

Volgende week zijn de beloften vrij, maar op zaterdagmiddag 4 maart spelen de blauwe Desperado's een thuiswedstrijd tegen vv Oerterp.
Deze wedstrijd begint op 4 Maart om 14:30 uur op De Ervenbos.

Alle overige uitslagen van de eerste klasse:
FC Wolvega - FC Meppel  0  -  0
sc Rouveen  -  vv Oldeholtpade  5  -  2
vv Dwingeloo  -  SVM Marknesse   1  -  3
vv Oerterp  -  NOK Oudemirdum    1  -  5
vv Balk  -  VHK Sint Jansklooster     0  -  2

Verslaggever: Klaas Huisman.


De voorbeschouwing sc Emmeloord - MKV'29

Deze zondag staat de wedstrijd sc Emmeloord - MKV'29 op het programma in de Tweede Klasse K.
Wij heten iedereen en in het bijzonder onze gasten uit Leeuwarden van harte welkom op De Ervenbos.
De aftrap zal worden verricht door de pupil van de week Milan Draaisma die als talentvolle middenvelder wekelijks zijn kunsten vertoont in het jeugdteam van sc Emmeloord JO11-2.
Eerder dit seizoen wist sc Emmeloord dankzij een raketinslag van Bastian Tabak en een kopbal van Hans Langedijk de uitwedstrijd in Leeuwarden met 0 - 2 te winnen bij MKV'29.
In 2014 en 2015 won sc Emmeloord op de eigen Ervenbos met 7 - 1 en 5 - 1 van de Rood Witte Parels uit Leeuwarden.
Voor beide teams is dit een cruciale duel om uit de onderste regionen te komen.
Door de vele afgelastingen geeft de stand een iets vertekend beeld, maar vanaf de 8e plek begint de gevarenzone.

Door de ruime 6 - 0 en 4 - 0 overwinningen op Ruinerwold en Groninger Boys hebben de blauwe polderboys weer wat lucht gekregen.
De uitwedstrijd bij het sterke vv Roden ging weliswaar ietsje geflatteerd met 3 - 0 verloren, maar er heerst nu grote optimisme en een fantastische sfeer in het blauwe bastion.
De technische staf is er in geslaagd om ondanks de tegenslagen en moeilijke tijden een hechte groep en collectief te smeden.
Het team straalt een enorme wilskracht uit en is bereid om alles te geven en hard voor elkaar te willen werken.
Met deze mentaliteit en instelling moet het mogelijk zijn om nog een paar plaatsen te klimmen op de ranglijst want dit sc Emmeloord hoort zeker in de Tweede Klasse thuis.
De Emmeloorders staan nu met 17 punten uit 15 wedstrijden op een 9e plek in de tweede klasse.
Er werden tot nu toe vijf wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen acht wedstrijden verloren met een doelsaldo van 27 voor en 28 tegen.
De topscorers bij de blauwen zijn Hans Langedijk en Bastian Tabak die beiden zes keer het net wisten te vinden.

Het loopt momenteel niet erg lekker bij onze gasten uit Leeuwarden.
De rood witte parels verloren hun laatste twee thuiswedstrijden met 3 - 4 van vv Lemmer en vorige week met 2 - 4 van vv Ruinerwold.
De Friesen staan nu met elf punten uit 14 wedstrijden op een gevaarlijke 11e plek in de Tweede Klasse en kunnen de punten goed gebruiken om uit de gevarenzone te komen.
De rood witten wisten tot nu toe drie wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren negen wedstrijden met een negatief doelsaldo van 22 voor en 40 tegen.
Hoofdtrainer Andre Onclin kent sc Emmeloord op zijn duimpje en zal er alles aandoen om zijn tactiek op de Blauwen af te stemmen.
Deze trainer heeft onlangs bijgetekent bij MKV'29 en stond hiervoor drie seizoenen aan het roer bij GAVC Grou en heeft een enorme staat van dienst bij diverse clubs in Friesland.
De clubtopscorer bij MKV'29 is de grillige goaltjesgetter Amin Ait Bihi die inmiddels 114 doelpunten achter zijn naam heeft staan en dit seizoen al tien keer het net wist te vinden.
Daarnaast heeft MKV'29 met Yassine Yettefti, Idris Zebari, Hamza Abdelkarim, Leander Heeger en Frank Dijkstra veel ervaring en routine.

De rooms katholieke voetbalclub Met Kracht Vooruit werd op 28 April 1929 in de clubkleuren Rood Wit op het Fonteinland te Leeuwarden opgericht.
In 1935 verscheen het cluborgaan De Klok en sindsdien gaat de club als De Rode Klokken of de Rood Witte Parels door het leven.
De club heeft ongeveer 500 leden onderverdeeld in vier seniorenteams, twee vrouwenteams, vijf juniorenteams en 17 pupillenteams.
Vanaf 1947 t/m 2014 schommelde MKV'29 tussen de derde en vierde klasse om vervolgens in 2014 voor het eerst in de clubhistorie naar de tweede klasse te promoveren.
In 2012 werd MKV'29 kampioen van de vierde klasse en in 2014 kampioen van de derde klasse.
Sindsdien komen de rood witte parels in de tweede klasse uit, maar met een 9e en een 10e plek kan MKV'29 nog geen potten breken.
De Rood Witte Parels spelen sinds 1987 hun thuiswedstrijden op het sportpark Nylan waar het ingeklemd tussen Leeuwarder Zwaluwen & LVV Friesland drie velden tot zijn beschikking heeft.

De wedstrijd sc Emmeloord - MKV'29 begint zondagmiddag om 14:00 uur op de Ervenbos. Zondagavond volgt het wedstrijdverslag.

Hieronder alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  MKV'29 tussen de nummers 9 en 11.
Eerder dit seizoen wist sc Emmeloord de uitwedstrijd met 0 - 2 te winnen.
Voor beide teams een cruciale duel om uit de onderste regionen te komen.
De laatste weken hangt er een goede sfeer en optimisme in het blauwe bastion. Bij de friesen loopt het allemaal niet lekker, maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken. De Emmeloorders moeten oppassen en scherp geconcentreerd beginnen. Een 1.

sv Olyphia Noordwolde  - sc Stadspark tussen de nummers 5 en 7.
Eerder dit seizoen gingen de groene rotanboys in Groningen met 4 - 3 onderuit bij de oranje groene Martiniboys.
De Groene Rotanboys uit Noordwolde staan keurig op een 5e plek in de subtop terwijl de Groningers in de vrije val zijn terechtgekomen.
De klad zit erin bij het ambitieuze sc Stadspark want de laatste weken pakken de Martiniboys geen punten meer. Een 1.

GAVC Grou  -  Groninger Boys tussen de nummers 1 en 13.
In Groningen werd het eerder 1 - 3 voor de geel zwarte kaasdansers uit Grou. De trotse koploper deed vorige week goede zaken door in Groningen met 0 - 2 bij Stadspark te winnen.
Met 31 punten uit 15 wedstrijden staan de Grouwsters nog steeds bovenaan, maar zij voelen de hete adem van DTD, Ruinerwold en vv Peize in hun nek. De nummer twee DTD heeft twee wedstrijden minder gespeeld en slechts vier punten achterstand op GAVC.
De rode mollebonen hebben met slechts negen punten de rode lantaarn en zitten in de hoek waar de klappen vallen. Een 1.

vv Roden  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 6 en 8.
Eerder dit seizoen wisten de zwart witte ooievaars uit Roden met 1 - 2 te winnen bij de Friese wadvogels in Sint Annaparochie.
De Mensingeboys zijn ijzersterk en gedreven uit de winterstop gekomen door overtuigend met 1 - 4 bij Stadspark en met 3 - 0 van sc Emmeloord te winnen. Het kan zomaar zijn dat de Zwart Witten zich nog gaan mengen in de titelrace want het staat allemaal nog dichtbij elkaar.
De zwarte witte waaiers uit Sint Anna wonnen vorige week met 3 - 2 van het stugge Velocitas en hebben weer wat lucht gekregen.
Toch verwacht ik een driepunter voor vv Roden. Een 1.

DTD Jelsum  -  vv Lemmer tussen de nummers 2 en 12.
Eerder eindigde het duel in Lemmer in een 0 - 0 gelijkspel.
De Trije Doarpen blijven iedereen verbazen en staan met twee wedstrijden minder gespeeld en slechts vier punten achterstand op koploper GAVC keurig op een tweede plek.
De groen zwarte bulldozers kregen na de 3 - 4 winst bij MKV een beetje hoop, maar gingen daarna met 2 - 4 onderuit tegen vv Peize.
Ik verwacht een stormloop van de groen gele toffe duvels. Een 1.

Velocitas 1897 Groningen  -  vv Peize tussen de nummers 10 en 4.
Eerder dit seizoen eindigde het duel in Peize in een 2 - 2 gelijkspel.
De groen witte Zebra's zijn aan hun laatste seizoen op de zondag bezig, maar willen het seizoen in stijl en waardigheid afsluiten. Vorige week gingen de Groningers nipt met 3 - 2 onderuit bij Sint Annaparochie en er wordt niets kado gegeven.
De Blauw Zwarte Aalkoppen uit Peize staan keurig vierde en hebben nog steeds de koppositie in het vizier.
De onderlinge verschillen zijn klein en nog goed te overbruggen.
De Zebra's zullen zich goed verweren, maar iedereen verwacht een ontketend vv Peize. Een nipte overwinning voor de Paisers. Een 2.
De Drentse Red Bulls vv Ruinerwold zijn dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing Steenwijkerwold 19-1 - sc Emmeloord 19-1

Deze zaterdag gaan de blauwe beloften in het Steenwiekerland op bezoek bij de Steenwijkerwold/Willemsoord Combinatie.
De trotse koploper van de eerste klasse pakte twee weken geleden de periodetitel door met 2 - 8 bij vv Oerterp te winnen.
Met 35 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 61 voor en 17 tegen zijn de Blauwe Desperado's nog steeds ongeslagen.
Er werden tot nu toe elf wedstrijden gewonnen en alleen tegen de subtoppers FC Wolvega en sc Rouveen werd er gelijkgespeeld.

De topscorers bij de blauwe beloften zijn De Blonde Batavier Robin Elsinga en Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren met 18 en 16 doelpunten.
Toch hebben de polderboys nog een lange weg te gaan met FC Wolvega, vv Oldeholtpade en sc Rouveen op het vinkentouw.
Het team zal de komende weken moeten oppassen voor gemakzucht en onderschatting want iedereen wil nu graag winnen van de koploper.
De blauwen zullen in Steenwijkerwold scherp en fanatiek moeten beginnen om niet de weg kwijt te raken in het Karrespoor en kopje onder te gaan in het drijfzand van het drassige moeras.
De rood zwarte leeuwen zijn thuis op het Wold zeer moeilijk te bespelen.

Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd met een indrukwekkende zevenklapper gewonnen door de blauwe Desperado's.
De doelpunten werden destijds gemaakt door twee keer Maric Naaktgeboren, twee keer Marc Loosman, twee keer Lucas Loosman en de kers op de taart kwam toen van Annys Radwan.
In deze wedstrijd maakte Wouter vd Velden zijn comeback na een lange periode van blessureleed.
Trainer Frank vd Werf heeft de beschikking over een evenwichtig en uitgebalanceert team en heeft in de stylist Jordy Benjamins een uitzonderlijke penaltyspecialist die nog nooit een strafschop heeft gemist.

De ruime 7 - 0 nederlaag in Emmeloord is tot nu toe tevens de grootste nederlaag voor de Rood Zwarte Leeuwen uit Steenwijkerwold.
De Rood Zwarte Leeuwen uit Steenwijkerwold staan met 20 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 33 voor en 30 tegen op een 6e plek.
Er werden tot nu toe zes wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen vijf wedstrijden verloren voor de rood zwarten.
De grootste overwinning was in een uitwedstrijd bij FC Meppel die met een ruime 0 - 6 werd gewonnen door Steenwijkerwold.
In Dwingeloo werd de rode Dwingelers met 0 - 2 verslagen.
Ook de thuiswedstrijden tegen VHK, NOK, vv Oerterp en vv Balk werden gewonnen door Steenwijkerwold.
De grootste thuisoverwinning was tegen VHK uit Sint Jansklooster die met een 3 - 0 nederlaag naar huis werden gestuurd.
Eerder dit seizoen hielden de Leeuwen de medekoplopers  FC Wolvega en sc Rouveen zeer verdienstelijk op een gelijkspel.
De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop ging echter met 1 - 4 verloren tegen FC Wolvega, maar toch moeten de Blauwen oppassen voor gemakzucht en onderschatting.

De jeugdafdelingen van de vv Steenwijkerwold/Willemsoord Combinatie hebben een intensieve onderlinge samenwerking.
De zondagvoetbalclub Steenwijkerwold kwam in 1973 tot stand uit een fusie tussen The Swallow & B.W.S en heeft nu ongeveer 400 leden.
Het eerste elftal van Steenwijkerwold komt uit in de 4e klasse.
De club heeft als bijnaam de Rood Zwarte Leeuwen.
De groene buren vv Willemsoord hebben een zaterdag en een zondagafdeling uitkomend in de derde en vijfde klasse.
Deze club werd op 14 november 1929 in de clubkleuren groen wit opgericht en telt ongeveer 300 leden.
Het gemengde beloftenteam speelt in het Rood Zwart zijn thuiswedstrijden op het sportpark Steenwijkwold.

Het dorpje Steenwijkerwold heeft ongeveer 2000 inwoners en ligt in het Steenwijkerland onder de rook van Steenwijk.
De betekenis van Wold is Woud wat ooit een moerasachtige bos was.
Zijn de Blauwe Desperado's bestand tegen het drijfzand in het onheilspellende Steenwiekermoeras?
Deze wedstrijd begint zaterdagmiddag om 14:00 uur op het sportpark Steenwijkwold en zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Alle overige voorspellingen voor de 1e klasse:
Steenwijkerwold/Willemsoord  -  sc Emmeloord de nummers 6 en 1.
In Emmeloord werd het destijd 7 - 0 voor de Blauwen, maar dit is natuurlijk geen garantie.
De rood zwarten zullen alles geven om zich te revancheren en sc Emmeloord de eerste nederlaag te kunnen bezorgen.
De polderboys moeten waken voor onderschatting. Een 2.

sc Rouveen  -  vv Oldeholtpade tussen de nummers 4 en 3.
Een schitterende krachtmeting tussen twee subtoppers die respectievelijk drie en vijf punten achter de koploper sc Emmeloord staan.
Eerder dit seizoen werd het een 2 - 2 gelijkspel in Oldeholtpade.
De winnaar van deze kraker doet goede zaken en blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap.
Gaan de Green White Army de Blauwe Reuzen vermorzelen? of blijven beide teams in evenwicht? Een 3.

FC Wolvega  -  FC Meppel tussen de nummers 2 en 9.
In Meppel wisten de Paarse Wolven vrij eenvoudig met 1 - 8 te winnen.
De nummer twee uit Wolvega staat met 32 punten slechts drie punten achter sc Emmeloord en is aan zijn stand verplicht de Groene Muppelts uit Meppel te vermorzelen. Een 1.

vv Dwingeloo  -  SVM Marknesse tussen de nummers 12 en 5.
In Marknesse eindigde de eerste wedstrijd in een ruime 8 - 1 overwinning voor de Groene Maronessers.
De Rode Dwingelers staan nog steeds onderaan, maar boekten vlak voor de winterstop een verrassende 1 - 0 overwinning op FC Meppel.
Nu de eerste drie punten binnen zijn voor de Rode Dwingelers hebben zij de Monniken uit Sint Jansklooster weer in het vizier.
De Groene Kleiduiven zijn dus gewaarschuwd!!!! Een 3.

vv Balk  -  VHK Sint Jansklooster tussen de nummers 7 en 11.
In Sint Jansklooster werd het eerder 1 - 4 voor de Blauwe Wilgen uit Balk.
De Monniken uut Klooster staan met zes punten op de voorlaatste plaats en voelen de hete adem van vv Dwingeloo in hun nek.
Het gaat moeilijk worden bij de Blauwe Wilgen in Balk. Een 1.

vv Oerterp  -  N.O.K. Oudemirdum tussen de nummers 8 en 10.
In Oudemirdum wisten de Ureterpers met 1 - 3 te winnen bij NOK.
Ondanks de ruime 2 - 8 nederlaag tegen sc Emmeloord wisten de Griene Greiders veel kansen te creeeren.
De Blauwe Nokkers uit het Gaasterland hebben de punten hard nodig om afstand van VHK en Dwingeloo te kunnen nemen.
De verwachtig is echter dat de Griene Greiders vol gas zullen geven, maar een gelijkspel ligt voor de hand in Ureterp. Een 3.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzaterdag toe in de eerste klasse.
Verslaggever: Klaas Huisman.

Het verslag Groninger Boys - sc Emmeloord

Groninger Boys  -  sc Emmeloord    0  -  4   (  0  -  1  )

In een sneeuwvrij maar ijskoud Groningen boeken de blauwe tornado's een superbelangrijke 0 - 4 overwinning bij de Groninger Boys.
Er was veel sneeuw gevallen in Flevoland en iedereen hield al rekening met een afgelasting, maar we leven in een wereld van grote contrasten en na drie telefoontjes bleven de berichten positief en ging het licht op groen.
Ten noorden van Heerenveen verdween het winterse landschap als sneeuw voor de zon.
In de blauwe bus werd ik plotseling naar voren geroepen en kreeg ik een prachtig en onvergetelijk verjaardagskado van de selectie.
Een schitterend mooi blauw sc Emmeloord shirt met mijn naam en het nummer 54 erop maakte het feest compleet, maar nu moesten nog de punten worden gepakt in het hoge noorden.

Er stond een straffe koude wind op het sportpark West End te Vinkhuizen waar wij allerhartelijkst en zeer gastvrij met warme soep door het bestuur van Groninger Boys werden onthaald.
Onder toeziend oog van een paar diehard supporters werd er onder een felle scherpe zon afgetrapt.
Meteen in de eerste minuut kregen de Groninger Boys een vrije trap te nemen maar deze vrije trap van Milangelo Apostel werd geblokt en weggewerkt.
Iedereen hield al angstvallig rekening met een ontketend rood offensief, maar de echte stormloop bleef echter uit.
De Groninger Boys herbergt veel individuele kwaliteiten en technische zeer begaafde voetballers, maar speelden veel te gehaast en rommelig om het sc Emmeloord echt moeilijk te maken.

De Emmeloorders namen het initiatief en creeerden met veel pressie een optisch veldoverwicht.
In deze beginfase kregen de polderboys een paar kleine kansjes, maar pogingen van Mart Matthijssen, Bastian Tabak en Rik Beekman leverden niets op.
Afstandsschoten van Guido Vissers en Hans Langedijk werden geblokt.
In de 16e minuut leverde Bastian Tabak een perfecte voorzet af op Rik Beekman, maar diens inzet ging rakelings naast het doel.
Uit een voorzet van Bastian Tabak belandde de bal op het hoofd van Hans Langedijk, maar diens kopbal werd eenvoudig gestopt door de Groningse doelman Liam Hindriks.

Gaandeweg kropen de Groninger Boys uit hun schulp en werden de Rode Mollebonen sterker, maar het spelbeeld bleef rommelig en onzuiver.
Beide teams hanteerden veelvuldig de lange diepe bal en vergaten in deze fase te voetballen.
De Groningers lieten zich twee keer voorin zien waar Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie moest komen om een hoge bal van routinier Pong Clemencia en een inzet van Milangelo onschadelijk te maken.

Vlak voor rust kregen de Emmeloorders weer het overwicht en trok Popeye Guido Vissers weer een blikje spinasie open.
In de 38e minuut zag Guido Vissers de Groningse doelman iets te ver voor zijn doel staan waarna hij met een listig en bekeken boogballetje de Tornado's op een 0 - 1 voorsprong wist te zetten.
Deze voorsprong gaf het blauwe team vleugels waarna Bastian Tabak, Remco Jonkman en Rik Beekman een mooie snelle aanval lieten zien.
In een rommelige scrimmage leek de inzet van Rik Beekman tegen een Groningse arm aan te komen, maar het leverde slechts een corner op.
Met een 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Tijdens de rust bleek dat Bastian Tabak vanwege een liesblessure in de kleedkamer moest achter blijven waarna De Tovenaar Wiebe Koopmans zijn kunsten mocht vertonen.
In de beginfase van de tweede helft probeerden de Groninger Boys terug te komen waarbij doelman Ruben Doorn redding bracht op een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Pong Clemencia.
Het leek er even op dat de Groninger Boys met een snelle balcirculatie en veel pressie zouden terug knokken, maar in de snelle counter ontstonden er grote ruimte's en kreeg ook sc Emmeloord een paar mooie kansen.

In de 55e minuut bracht Rik Beekman met een subtiele voorzet pinchhitter Hans Langedijk in stelling, maar diens inzet werd ternauwernood van de doellijn gehaald.
Een corner van Wiebe Koopmans schampte de lat waarna de doelman van Groninger Boys alle zeilen moest bijzetten om Guido Vissers, Hans Langedijk en Wiebe Koopmans van het scoren te houden.
Met name de gevaarlijke indraaiende corners van Wiebe Koopmans veroorzaakten rommelige situaties voor het Groningse doel.
In de 62e minuut werd een corner van Wiebe Koopmans door Harm van Wieren teruggekopt op de inkomende Mart Matthijssen, maar de spijkerharde kopbal van Rambo Mart Matthijssen werd fraai gepareerd door de doelman van Groninger Boys.
Kort hierop veroorzaakte een corner van Wiebe Koopmans een gigantische scrimmage voor het Groningse doel waarbij een inzet van Harm Aboe van Wieren van de doellijn werd gehaald.

Even later kregen de Groninger Boys in een snelle uitval een grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.
Met een uitstekende reflex bracht doelman Ruben Doorn redding op een inzet van Mohamet Keita.
Plotseling raakten de gemoederen even verhit en claimden de Groninger Boys een strafschop, maar de scheidsrechter vond het geen overtreding en liet doorspelen.
Een schot van Milangelo schampte de lat waarna de Groninger Ghemiss Bakkati een fraai hoogstandje liet zien, maar het leverde allemaal niets op waarna sc Emmeloord weer kwam opzetten.

Het grote verschil tussen beide teams was de saamhorigheid, eenheid en teamspirit waarmee de polderboys met veel strijd en passie het individuele technisch hoogstaande Groninger Boys wist af te troeven.
Bij sc Emmeloord gingen Mark Tata Steel, Rambo Mart Matthijssen, Captain Harm Aboe van Wieren, Terrier Maarten Ebbers, de architect Gokhan Pala en vooral de Turbo Remco Jonkman voorop in de strijd.
De Blauwe Turbo Remco Jonkman had een zware middag om de snelle aanvallers van Groninger Boys in toom te kunnen houden, maar speelde een ijzersterke wedstrijd.
Met een prachtige rush haalde Remco Jonkman de achterlijn om vervolgens een puike voorzet op Hans Langedijk af te leveren, maar de Groningse doelman bracht redding.

Nadat een poging van Wiebe Koopmans ternauwernood werd gestuit zorgde Airforce Hans Langedijk voor de verlossende 0 - 2 voorsprong.
In de 72e minuut scoorde Hans Langedijk uit de kluts met een bekeken intikker de bevrijdende 0 - 2 voor sc Emmeloord.
In de 74e minuut ging de Groningse doelman in de fout waarbij Hans Langedijk deze foutieve pass wist te onderscheppen en in het lege doel wist te schuiven voor de 0 - 3 voorsprong voor de blauwe Tornado's.
Tot tweemaal aan toe probeerde invaller Denny vd Zee tot scoren te komen, maar hij vond de Groningse doelman op zijn weg.
Met een uitstekende reflex ranselde deze doelman een schot van Denny vd Zee uit de korte hoek.
In de 82e minuut bracht Popeye Guido Vissers onze airforce Hans Langedijk in stelling voor de 0 - 4 eindstand voor sc Emmeloord.
Met deze hattrick heeft Hans Langedijk zijn stempel op deze wedstrijd gedrukt, maar op basis van passie, strijd en inzet verdiend het gehele team een groot compliment voor deze teamprestatie.
Door deze 0 - 4 overwinning heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan om afstand van de onderste regionen te nemen.
Na afloop bleef het lang gezellig in de kantine van Groninger Boys en wij bedanken deze club voor hun gastvrijheid.
De scheidsrechter Dhr. Lemstra floot een goede wedstrijd.
Man of the Match: De Blauwe Turbo Remco Jonkman.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen MKV'29 uit Leeuwarden. Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op de Ervenbos. De voorbeschouwing volgt later.
Hieronder de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de Tweede Klasse K.

De opstelling van Groninger Boys:
Liam Hindriks, Ron Zuurt, Albert Nout ( 35e Serlou Bah ), Milangelo Apostel, Ruben Bermudez ( 78e Marciano Bootsman ), Gio Slijngaard, Pong Clemencia, Mohamet Keita, Earl Erwin Perre, Hovhannes Sarkisov ( 45e Ghemiss Bakkati ) & Broertje Cadeau.
Wissels: Serlou Bah, Marciano Bootsman & Ghemiss Bakkati.
Technische staf: Peter Slijfer & Johnie Verhoeven.
Overige staf: Gaatze Bosman, Gregory Everts & Renemich Paulina.
Verzorger: Cor Poort
Assistent scheidsrechter: Dhr. P. Damstra uit Groningen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Mart Matthijssen, Mark Staal ( 82e Koen Boneschansker ), Guido Vissers, Bastian Tabak ( 45e Wiebe Koopmans ), Hans Langedijk & Rik Beekman ( 60e Denny vd Zee ).
Wissels: Tim Schaafsma, Koen Boneschansker, Wiebe Koopmans & Denny vd Zee.
Geblesseerd/afw: Niels Boomsma, Marcel Westerhof, Laurens Rasing, Brahim Boundati & Rik Schilder.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Materialen/Verzorger: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr. R. Lemstra.

Alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
MKV'29 Leeuwarden  -  vv Ruinerwold  2  -  4
sc Stadspark Groningen  -  GAVC Grou   0  -  2
Sint Annaparochie  -  Velocitas Groningen  3  -  2
vv Peize  -  sv Olyphia   AFG.
vv Lemmer  -  vv Roden  AFG.
De Trije Doarpen ( DTD ) waren dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.
Verslag vv Roden - sc Emmeloord

vv Roden  -  sc  Emmeloord   3  -  0   (  1  -  0  )

In een zinderende en hartstochtelijk voetbalgevecht zijn de Blauwe Tornado's in Roden met 3 - 0 onderuit gegaan bij de zwart witte plaatselijke trots.
De voortekenen zagen er rooskleurig uit en iedereen was op en top gemotiveerd om de goede lijn door te zetten, maar in een razend hoog tempo lieten de polderboys zich verrassen door een fanatiek, fel en strijdvaardig vv Roden.
Na een allerhartelijkst ontvangst op het gezellige sportpark van vv Roden betraden beide teams vol goede moed het zware hoofdveld.
De terreinmeester van vv Roden had zijn uiterste best gedaan om het hoofdveld goed bespeelbaar te krijgen en ging na de goedkeuring van de scheidsrechter als een speer de lijnen nog even bijwerken.
Desondanks hadden de spelers van sc Emmeloord grote moeite om op dit loodzware veld goed uit de voeten te komen.
Tijdens de warming up raakte onze assistent scheidsrechter Herman Vos geblesseerd aan zijn voet waardoor de materiaalman Martin vd Jagt hem moest vervangen. Onze stand-inn vlagger deed dit uitstekend.

Beide teams lieten er geen gras over groeien en trokken meteen fel van leer. Met veel druk en pressie op de bal probeerde vv Roden de opbouw bij sc Emmeloord te ontregelen.
In een levendige en zinderende eerste helft werden er felle onderlinge duels uitgevochten en kreeg sc Emmeloord de eerste kansjes.
In de beginfase kregen de polderboys drie corners op rij te nemen, maar het leverde geen gevaar op.
Een afgeslagen corner van Rik Beekman werd door Guido Vissers op zijn pantoffel genomen, maar zijn inzet werd gestopt.
Kort hierop zeilde een afstandsschot van Guido Vissers rakelings naast en verdween ook een vrije trap van Gokhan Pala over het doel.
Aan de andere kant lieten ook de Drenten zich voorin zien waarbij een inzet van Rene de Vries werd geblokt en een vrije trap van Robin vd Tuin met de nodige moeite onschadelijk werd gemaakt.

Het spel golfde in een hoog tempo op en neer en in de 12e minuut leek sc Emmeloord op voorsprong te komen toen Bastian Tabak in volle snelheid op het Drentse doel afstormde.
Uit zijn ooghoeken zag Bastian Tabak dat Rik Beekman er iets beter voor stond, maar de Blonde Torpedo had zijn verkeerde schoenen meegenomen en gleed onverwachts uit.
Dit bleek al snel een dure uitglijder te zijn want kort hierop zou vv Roden op voorsprong komen.
In de 14e minuut had Maarten Ebbers nog iets moois in zijn gedachten, maar zijn mislukte volley zeilde voorlangs het Drentse doel.

De directe tegenstoot leverde vv Roden een vrije trap op, maar deze vrije trap van Rutger vd Laan werd eenvoudig door Ruben Doorn gekeerd.
In de 16e minuut kwam vv Roden uit een snelle aanval via Robin vd Tuin op een 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een splijtende steekbal van Guido Bos aan vooraf die de Emmeloordse verdediging op het verkeerde been zette.
Deze bal kwam bij Robin vd Tuin terecht die met een diagonale schuiver in de verre hoek Ruben Doorn wist te passeren voor de 1 - 0 voor vv Roden.

Het fysiek sterke vv Roden vocht nu voor elke bal en ontregelde met veel pressie de opbouw bij sc Emmeloord.
Met veel beweging en variatie zorgden de Drentse aanvallers Vincent van Santen, Robin vd Tuin, Guido Bos en Rene de Vries voor een constante dreiging waarbij de blauw gele brigade onder aanvoering van Gokhan Pala, Remco Jonkman, Maarten Ebbers en Koen Boneschansker diep moesten gaan.
In een kort tijdsbestek kreeg vv Roden enkele grote kansen.
Een inzet van Rutger vd Laan leek bij de eerste paal binnen te vallen, maar spatte uiteen in het zijnet.
Bij een doorbraak over de rechterflank leverde Vincent van Santen een puike voorzet af op Rene de Vries die zijn inzet zag worden geblokt.
Er leek sprake te zijn van een vermeende handsbal, waarna in alle commotie Rik van Dijk zijn schot op de lat uiteen zag spatten.
Een bekeken lobje van Robin vd Tuin ging over het doel waarna een ziedend schot van Bert Roede naast het doel verdween.

Gaandeweg keerde de rust weer terug in het Emmeloordse kamp en konden de polderboys via Wiebe Koopmans, Mart Matthijssen en Remco Jonkman weer enkele plaagstootjes uitdelen, maar hun pogingen gingen allemaal naast of over het doel.
Uit een voorzet van Wiebe Koopmans verdween nog een kopbal van Mart Matthijssen naast het Drentse doel.
Met een 1 - 0 voorsprong voor vv Roden gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman hekelde in de rust het kunstgrascultuur en sommeerde het team een tandje bij te zetten om iets meer af te dwingen.
De mouwen moesten nu worden opgestroopt en het team kreeg de opdracht alles te geven om hier geen averij op te lopen.
De trainer bracht nu met Robin Elsinga en Mark Staal voor Wiebe Koopmans en Guido Vissers nieuwe impulsen in het team.
Dit was best een opmerkelijke wissel omdat Wiebe Koopmans en Guido Vissers vorige week nog de grote uitblinkers waren, maar hier zat een duidelijke tactisch plan achter.

De polderboys begonnen ijzersterk en opportunistisch aan de tweede helft. Op het middenveld liepen Mark Staal en Mart Matthijssen zich de longen uit hun lijf en werden er weer duels gewonnen.
Onze aanvoerder Harm van Wieren fungeerde nu in een vrije rol als valse schaduwspits en trok de linies uit elkaar.
De beginfase van de tweede helft zag er veelbelovend uit want de Emmeloorders creeerden een optisch veldoverwicht en kropen uit hun schulp. Een strakke voorzet richting de eerste paal kwam net niet aan bij de inkomende Rik Beekman en een poging van Bastian Tabak werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Net als in de eerste helft kreeg sc Emmeloord een aantal corners te nemen, maar verder dan een dreigende kopbal van Maarten Ebbers kwam de blauw gele brigade niet.

Halverwege de tweede helft moest sc Emmeloord zijn achtervolging staken en lieten de Drenten zich weer voorin zien.
Nu kreeg de thuisploeg een paar corners te nemen en was het telkens alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Nadat een kopbal van Robin vd Tuin werd naastgekopt kwamen de Drenten in de 63e minuut uit een razendsnelle uitval op een 2 - 0 voorsprong.
Hier ging een afgeslagen Emmeloordse aanval aan vooraf waarbij een speler van vv Roden geblesseerd op het veld bleef liggen en de scheidsrechter voordeel gaf en liet doorspelen.
De concentratie was even weg bij sc Emmeloord want niemand stond op te letten hoe Robin vd Tuin met een slim steekballetje Rutger vd Laan vrij voor het doel zette. Met een bekeken schuivertje passeerde Rutger vd Laan de Emmeloordse doelman voor de 2 - 0 voorsprong voor vv Roden.

De polderboys reageerden nu furieus en gingen volop de aanval spelen om nog terug te kunnen komen.
In de 68e minuut leek dit te gebeuren toen Bastian Tabak en Mark Staal een eentweetje aangingen.
De voorzet van Mark Staal belandde op maat bij onze vrijstaande valse schaduwspits Harm van Wieren die tot zijn grote ontzetting zijn inzet op de binnenkant van de paal uiteen zag spatten.
Hier had sc Emmeloord alle pech van de wereld want dit was een gigantische grote kans om de spanning terug te brengen.

Er volgde nog een wanhoopsoffensief van sc Emmeloord waarbij het team grote risico's moest nemen om nog een treffer te forceren.
Pogingen van Bastian Tabak, Mark Staal en invaller Hans Langedijk leverden allemaal niets meer op.
In de snelle counter kreeg ook de thuisploeg vv Roden enkele mooie kansen waarbij een inzet van Robin vd Tuin op de lat uiteen spatte.
Ver in blessuretijd kregen de polderboys de deksel keihard op hun neus toen Guido Bos en Martijn Smit door de Emmeloordse verdediging heen glipten waarna Rene de Vries in stelling werd gebracht voor de 3 - 0 mokerslag in de 94e minuut.
Deze intikker van Rene de Vries betekende meteen de 3 - 0 eindstand voor het sterke, felle en gedreven vv Roden.
Ondanks deze 3 - 0 nederlaag verdient sc Emmeloord een compliment voor de strijd en inzet want tot de allerlaatste seconde bleven de boys doorgaan.
Wij feliciteren vv Roden met deze terechte en dikverdiende 3 - 0 overwinning.
Na afloop was het ondanks alles toch nog erg gezellig in de kantine bij de zwart witte ooievaars van vv Roden.
Man of the match bij vv Roden: Robin vd Tuin
Man of the match bij sc Emmeloord: invaller Mark Staal

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Groningen bij de rode lantaarndrager Groninger Boys. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op het sportpark West End in de wijk Vinkhuizen te Groningen.
De voorbeschouwing volgt later.

De opstelling van vv Roden:
Rutger Beuzenberg, Wouter Jager, Stan Idema, Rolf Dussel, Vincent van Santen ( 70e Nick ter Arkel ), Rutger vd Laan ( 84e Martijn Smit ), Bert Roede, Rene de Vries, Robin vd Tuin, Rik van Dijk ( 82e Robin Carras ) & Guido Bos.
Gele kaart: Nick ter Arkel
Trainer: Harry Zwiers
Overige staf: Riekus vd Velde & Bram Bos
Assistent scheidsrechter: Dhr. L.A. Hummel

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mart Matthijssen, Guido Vissers ( 45e Mark Staal ), Wiebe Koopmans ( 45e Robin Elsinga ), Harm van Wieren, Bastian Tabak & Rik Beekman ( 70e Hans Langedijk ).
Gele kaart: Maarten Ebbers
Wissels: Robin Elsinga, Gio Huijsmans, Hans Langedijk & Mark Staal
Geblesseerd/afw: Tim Schaafsma, Niels Boomsma, Brahim Boundati, Denny vd Zee, Laurens Rasing, Marcel Westerhof & Rik Schilder.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Materiaal/ Grensrechter: Martin vd Jagt

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
DTD Jelsum  -  GAVC Grou   1  -  0
vv Lemmer  -  vv Peize  2  -  4
Sint Annaparochie  - sc Stadspark  1  -  0
vv Ruinerwold  -  Groninger Boys   4  -  1
Velocitas 1897  -  sv Olyphia   1  -  4
MKV'29 was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.

De voorbeschouwing Groninger Boys - sc Emmeloord

Als de weergoden het toelaten reizen de Emmeloorders komende zondag af naar het hoge noorden om op sportpark West End de degens te kruizen met de rode lantaarndrager Groninger Boys.
Het kunstgras bij De Groninger Boys schijnt er goed bij te liggen waardoor deze wedstrijd vooralsnog lijkt door te gaan.
Er zijn dit weekend geen wedstrijden op De Ervenbos waar nu ook het Hoofdkunstgrasveld is afgekeurd.
Nu ook alle trainingen bij sc Emmeloord zijn afgelast heeft Trainer Dick Schuurman besloten om voor een indoortraining naar een sporthal uit te wijken. Nadat de selectie de training in de sporthal heeft afgerond zit de gehele selectie vanavond op de tribune in de Bosbadhal waar het eerste team van Futsall Emmeloord in actie gaat komen tegen AC Kingdom.

Komende zondag vertrekt de blauwe bus om 11:45 uur vanaf de Ervenbos richting Groningen waar om 14:00 uur de aftrap zal worden verricht op sportpark West End.
De komende twee wedstrijden tegen Groninger Boys en MKV'29 zijn cruciaal en superbelangrijk voor sc Emmeloord.
Het eerste duel in Emmeloord eindigde in een sensationele 6 - 0 overwinning voor de blauwen.
In de beginfase leken de Groningers de polderboys te overrompelen en werd er een doelpunt van Earl Erwin Perre afgekeurd, maar daarna kwamen de Tornado's op gang.
Met een hattrick eiste de blonde torpedo Rik Beekman een hoofdrol op, maar ook Bastian Tabak, Hans Langedijk en Harm van Wieren wisten het doel te vinden.

De laatste keer dat beide teams elkaar in Groningen tegenkwamen was in het seizoen 2014-2015.
De blauwen wonnen toen verrassend met 1 - 2 bij de titelkandidaat.
Op een donkere en grauwe zondagmiddag in oktober 2014 kregen de toeschouwers een bloedstollende wedstrijd voorgeschoteld op West End.
Ondanks een bliksemkrieg wisten de Groningers niet te scoren en hielden de Emmeloorders knap stand om vervolgens vlak voor rust via Ronald Kleiker en Gerke Schaap toe te slaan voor de verrassende 0 - 2 ruststand.
In alle tumult kreeg de doelman van Groninger Boys een rode kaart waarna er een gigantisch rode offensief volgde.
Na rust kwamen de Groningers via een strafschop nog terug tot 1 - 2, maar de Emmeloorders hielden stand en namen de drie punten mee naar de polder.
Komende zondag liggen de kaarten totaal anders en gaan de blauwen op bezoek bij de rode lantaarndrager, maar van onderschatting zal totaal geen sprake zijn.
Voor beide teams liggen de belangen torenhoog om uit de gevarenzone te kunnen komen.

Na de 3 - 0 nederlaag bij vv Roden zijn de Emmeloorders naar de 9e plek afgezakt in de tweede klasse en kijken de blauwen weer angstig naar beneden want het verschil met de onderste vier ploegen is minimaal.
De Blauwe Tornado's staan met 14 punten uit 14 wedstrijden op een 9e plek in de tweede klasse met een doelsaldo van 23 voor en 28 tegen.
Er werden tot nu toe vier wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen acht wedstrijden verloren voor de polderboys.
De doelstelling van sc Emmeloord is om zich zo snel mogelijk veilig te spelen en te handhaven in de tweede klasse.
Bij sc Emmeloord ontbreken nog steeds Brahim Boundati, Niels Boomsma, Dylan Werkman en Rik Schilder, maar alle overige spelers lijken speelklaar en topfit voor het cruciale duel tegen Groninger Boys.
De sfeer en saamhorigheid is nog steeds de kracht en de drijfveer van het blauwe team.

Het draait de laatste tijd niet echt lekker bij de Rode Mollebonen uit Groningen. De cowboys uit West End verloren vorige week met 4 - 1 bij de Red Bulls van vv Ruinerwold terwijl voor de winterstop ook de wedstrijden tegen vv Roden en Velocitas met 5 - 2 en 2 - 0 werden verloren.
Daartegenover staat de 4 - 3 thuisoverwinning op Sint Annaparochie, maar desondanks staan de Rode Mollebonen met negen punten uit 13 wedstrijden onderaan in de tweede klasse.
Er werden tot nu toe slechts drie wedstrijden gewonnen en de overige tien wedstrijden gingen verloren met een doelsaldo van 22 voor en 45 tegen.
De rode lantaarndrager zal zondag alles geven om die laatste plaats te kunnen verlaten.
Het is werkelijk onbegrijpelijk dat zo'n getalenteerd team met de ervaren en geroutineerde spelers zoals oudprof Pong Clemencia, Earl Erwin Perre, Serlou Bah, Albert Nout, Gio Slijngaard, Broertje Cadeau en de boomlange spits Mohamet Keita onderaan bungelt in de tweede klasse.
De kwaliteit druipt er soms vanaf bij de Groninger Boys, maar er heeft dit seizoen nog geen eenheid in het veld gestaan.

De voetbalvereniging Groninger Boys werd op 22 augustus 1922 in de clubkleuren Rood Wit aan het Damsterdiep opgericht.
Deze typische Groninger volksclub was ooit een begrip aan het Damsterdiep, maar heeft tegenwoordig zijn thuisbasis op sportpark West End in de wijk Vinkhuizen.
Op sportpark West End liggen de drie volksclubs Groninger Boys, Gruno & Lycurgus gebroederlijk naast elkaar.
In de volksmond worden de Groninger Boys wel de Rode Mollebonen of de West End Cowboys genoemd.
De Groninger Boys hebben ongeveer 300 leden onderverdeeld in drie seniorenteams op de zondag, een zaterdagteam, vijf jeugdteams en een vrouwenelftal.
Het zaterdagteam van Groninger Boys komt uit in de 5e klasse terwijl het zondagteam sinds 2012 in de tweede klasse aan de weg timmert.
Na twee promoties op rij zijn de Groninger Boys sinds 2012 een stabiele en evenwichtige tweedeklasser.
In 2013 en 2015 eindigden de Rode Mollebonen twee keer op een verdienstelijke tweede plek waarna het in de nacompetitie net niet wist te promoveren. Inmiddels staat het team onderaan in de tweede klasse en vecht het tegen lijfsbehoud.

De wedstrijd Groninger Boys - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark West End in de wijk Vinkhuizen te Groningen.

Hieronder volgen alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
Groninger Boys - sc Emmeloord tussen de nummers 13 en 9.
Het eerste duel eindigde in een 6 - 0 overwinning voor sc Emmeloord.
De blauwen moeten oppassen voor onderschatting en deze wedstrijd uiterst serieus nemen. Het is nu vijf voor twaalf en er moet worden gewonnen om uit de gevarenzone te komen.
De rode mollebonen zullen scherp en fanatiek van start gaan.
Ik weet niet of Fedde het met mij eens is, maar ik verwacht een moeilijke wedstrijd met een nipte overwinning voor sc Emmeloord. Een 2.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 11 en 6.
In Ruinerwold wisten de Red Bulls met 6 - 1 te winnen.
Is het grasveld van MKV met deze vorst eigenlijk wel bespeelbaar?
De rode parels uit Leeuwarden hebben het zwaar en gingen twee weken verrassend thuis met 3 - 4 onderuit tegen concurrent vv Lemmer.
De Friezen moeten winnen om weer wat lucht te krijgen, maar treffen in de Red Bulls een gevaarlijke en geduchte tegenstander.
Vorige week wonnen de Red Bulls thuis met 4 - 1 van de Groninger Boys.
Zet je maar schrap Fedde....duimpje omhoog voor trainer Gert Jan Hoekstra......ik verwacht een 2.

Sint Annaparochie -  Velocitas 1897 tussen de nummers 8 en 10.
In Groningen werd het eerder een 1 - 4 overwinning voor de Friese Wadvogels uit Sint Anna.
Het kunstgras ligt er goed bij in Sint Anna waardoor deze wedstrijd weleens kan doorgaan.
De Zwart Witte Waaiers wonnen knap met 1 - 0 van Stadspark en staan nu 8e. De wadvogels willen winnen om aansluiting te kunnen krijgen. De Groningers gingen vorige week ruim met 1 - 4 onderuit tegen Olyphia.
Ik verwacht een driepunter voor de thuisploeg. Een 1.

sc Stadspark  Groningen  -  GAVC Grou tussen de nummers 7 en 1.
In Grou werd het eerder 3 - 2 voor de Geel Zwarte Kaasdansers.
Wat is er aan de hand met het team van sc Stadspark? De Oranje Groene Martiniboys stonden lange tijd bovenin en leken een serieuze titelkandidaat totdat plotseling de klad erin kwam.
Na de 1 - 0 nederlaag bij Sint Anna zijn de Groningers naar de 7e plek afgezakt.
Ook de koploper GAVC uit Grou begint punten te morsen en zullen moeten oppassen voor de concurrenten.
Na de verrassende 1 - 0 nederlaag bij De Trije Doarpen zullen de Tsisferdunsers weer alles moeten geven om de koppositie vast te houden.
Ik verwacht een spannende wedstrijd en een gelijkspel. Een 3.

vv Lemmer  -  vv Roden tussen de nummers 12 en 5.
In Roden werd het destijds een ruime zevenklapper voor de Drentse Ooievaars. De zwart witten wonnen toen eenvoudig met 7 - 1 van Lemmer.
De groene bulldozers kregen na de 3 - 4 winst op MKV weer wat hoop waarna het met 2 - 4 onderuit ging tegen Peize.
De Lemster spanvissers treffen in vv Roden een serieuze titelkandidaat.
Het is de vraag of deze wedstrijd wel uberhaupt door zal gaan met deze vorst, maar ik verwacht een ontketend en sterk vv Roden. Een 2.

vv Peize  - sv Olyphia tussen de nummers 3 en 4.
In Noordwolde werd het destijds een 2 - 2 gelijkspel.
Inmiddels is deze wedstrijd al afgelast, maar ik voorspelde een gelijkspel in Peize. Een 3.
De Trije Doarpen ( DTD ) zijn dit weekend vrij.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve speelronde toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.