De voorbeschouwing sc Emmeloord - MKV'29

Deze zondag staat de wedstrijd sc Emmeloord - MKV'29 op het programma in de Tweede Klasse K.
Wij heten iedereen en in het bijzonder onze gasten uit Leeuwarden van harte welkom op De Ervenbos.
De aftrap zal worden verricht door de pupil van de week Milan Draaisma die als talentvolle middenvelder wekelijks zijn kunsten vertoont in het jeugdteam van sc Emmeloord JO11-2.
Eerder dit seizoen wist sc Emmeloord dankzij een raketinslag van Bastian Tabak en een kopbal van Hans Langedijk de uitwedstrijd in Leeuwarden met 0 - 2 te winnen bij MKV'29.
In 2014 en 2015 won sc Emmeloord op de eigen Ervenbos met 7 - 1 en 5 - 1 van de Rood Witte Parels uit Leeuwarden.
Voor beide teams is dit een cruciale duel om uit de onderste regionen te komen.
Door de vele afgelastingen geeft de stand een iets vertekend beeld, maar vanaf de 8e plek begint de gevarenzone.

Door de ruime 6 - 0 en 4 - 0 overwinningen op Ruinerwold en Groninger Boys hebben de blauwe polderboys weer wat lucht gekregen.
De uitwedstrijd bij het sterke vv Roden ging weliswaar ietsje geflatteerd met 3 - 0 verloren, maar er heerst nu grote optimisme en een fantastische sfeer in het blauwe bastion.
De technische staf is er in geslaagd om ondanks de tegenslagen en moeilijke tijden een hechte groep en collectief te smeden.
Het team straalt een enorme wilskracht uit en is bereid om alles te geven en hard voor elkaar te willen werken.
Met deze mentaliteit en instelling moet het mogelijk zijn om nog een paar plaatsen te klimmen op de ranglijst want dit sc Emmeloord hoort zeker in de Tweede Klasse thuis.
De Emmeloorders staan nu met 17 punten uit 15 wedstrijden op een 9e plek in de tweede klasse.
Er werden tot nu toe vijf wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen acht wedstrijden verloren met een doelsaldo van 27 voor en 28 tegen.
De topscorers bij de blauwen zijn Hans Langedijk en Bastian Tabak die beiden zes keer het net wisten te vinden.

Het loopt momenteel niet erg lekker bij onze gasten uit Leeuwarden.
De rood witte parels verloren hun laatste twee thuiswedstrijden met 3 - 4 van vv Lemmer en vorige week met 2 - 4 van vv Ruinerwold.
De Friesen staan nu met elf punten uit 14 wedstrijden op een gevaarlijke 11e plek in de Tweede Klasse en kunnen de punten goed gebruiken om uit de gevarenzone te komen.
De rood witten wisten tot nu toe drie wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren negen wedstrijden met een negatief doelsaldo van 22 voor en 40 tegen.
Hoofdtrainer Andre Onclin kent sc Emmeloord op zijn duimpje en zal er alles aandoen om zijn tactiek op de Blauwen af te stemmen.
Deze trainer heeft onlangs bijgetekent bij MKV'29 en stond hiervoor drie seizoenen aan het roer bij GAVC Grou en heeft een enorme staat van dienst bij diverse clubs in Friesland.
De clubtopscorer bij MKV'29 is de grillige goaltjesgetter Amin Ait Bihi die inmiddels 114 doelpunten achter zijn naam heeft staan en dit seizoen al tien keer het net wist te vinden.
Daarnaast heeft MKV'29 met Yassine Yettefti, Idris Zebari, Hamza Abdelkarim, Leander Heeger en Frank Dijkstra veel ervaring en routine.

De rooms katholieke voetbalclub Met Kracht Vooruit werd op 28 April 1929 in de clubkleuren Rood Wit op het Fonteinland te Leeuwarden opgericht.
In 1935 verscheen het cluborgaan De Klok en sindsdien gaat de club als De Rode Klokken of de Rood Witte Parels door het leven.
De club heeft ongeveer 500 leden onderverdeeld in vier seniorenteams, twee vrouwenteams, vijf juniorenteams en 17 pupillenteams.
Vanaf 1947 t/m 2014 schommelde MKV'29 tussen de derde en vierde klasse om vervolgens in 2014 voor het eerst in de clubhistorie naar de tweede klasse te promoveren.
In 2012 werd MKV'29 kampioen van de vierde klasse en in 2014 kampioen van de derde klasse.
Sindsdien komen de rood witte parels in de tweede klasse uit, maar met een 9e en een 10e plek kan MKV'29 nog geen potten breken.
De Rood Witte Parels spelen sinds 1987 hun thuiswedstrijden op het sportpark Nylan waar het ingeklemd tussen Leeuwarder Zwaluwen & LVV Friesland drie velden tot zijn beschikking heeft.

De wedstrijd sc Emmeloord - MKV'29 begint zondagmiddag om 14:00 uur op de Ervenbos. Zondagavond volgt het wedstrijdverslag.

Hieronder alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  MKV'29 tussen de nummers 9 en 11.
Eerder dit seizoen wist sc Emmeloord de uitwedstrijd met 0 - 2 te winnen.
Voor beide teams een cruciale duel om uit de onderste regionen te komen.
De laatste weken hangt er een goede sfeer en optimisme in het blauwe bastion. Bij de friesen loopt het allemaal niet lekker, maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken. De Emmeloorders moeten oppassen en scherp geconcentreerd beginnen. Een 1.

sv Olyphia Noordwolde  - sc Stadspark tussen de nummers 5 en 7.
Eerder dit seizoen gingen de groene rotanboys in Groningen met 4 - 3 onderuit bij de oranje groene Martiniboys.
De Groene Rotanboys uit Noordwolde staan keurig op een 5e plek in de subtop terwijl de Groningers in de vrije val zijn terechtgekomen.
De klad zit erin bij het ambitieuze sc Stadspark want de laatste weken pakken de Martiniboys geen punten meer. Een 1.

GAVC Grou  -  Groninger Boys tussen de nummers 1 en 13.
In Groningen werd het eerder 1 - 3 voor de geel zwarte kaasdansers uit Grou. De trotse koploper deed vorige week goede zaken door in Groningen met 0 - 2 bij Stadspark te winnen.
Met 31 punten uit 15 wedstrijden staan de Grouwsters nog steeds bovenaan, maar zij voelen de hete adem van DTD, Ruinerwold en vv Peize in hun nek. De nummer twee DTD heeft twee wedstrijden minder gespeeld en slechts vier punten achterstand op GAVC.
De rode mollebonen hebben met slechts negen punten de rode lantaarn en zitten in de hoek waar de klappen vallen. Een 1.

vv Roden  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 6 en 8.
Eerder dit seizoen wisten de zwart witte ooievaars uit Roden met 1 - 2 te winnen bij de Friese wadvogels in Sint Annaparochie.
De Mensingeboys zijn ijzersterk en gedreven uit de winterstop gekomen door overtuigend met 1 - 4 bij Stadspark en met 3 - 0 van sc Emmeloord te winnen. Het kan zomaar zijn dat de Zwart Witten zich nog gaan mengen in de titelrace want het staat allemaal nog dichtbij elkaar.
De zwarte witte waaiers uit Sint Anna wonnen vorige week met 3 - 2 van het stugge Velocitas en hebben weer wat lucht gekregen.
Toch verwacht ik een driepunter voor vv Roden. Een 1.

DTD Jelsum  -  vv Lemmer tussen de nummers 2 en 12.
Eerder eindigde het duel in Lemmer in een 0 - 0 gelijkspel.
De Trije Doarpen blijven iedereen verbazen en staan met twee wedstrijden minder gespeeld en slechts vier punten achterstand op koploper GAVC keurig op een tweede plek.
De groen zwarte bulldozers kregen na de 3 - 4 winst bij MKV een beetje hoop, maar gingen daarna met 2 - 4 onderuit tegen vv Peize.
Ik verwacht een stormloop van de groen gele toffe duvels. Een 1.

Velocitas 1897 Groningen  -  vv Peize tussen de nummers 10 en 4.
Eerder dit seizoen eindigde het duel in Peize in een 2 - 2 gelijkspel.
De groen witte Zebra's zijn aan hun laatste seizoen op de zondag bezig, maar willen het seizoen in stijl en waardigheid afsluiten. Vorige week gingen de Groningers nipt met 3 - 2 onderuit bij Sint Annaparochie en er wordt niets kado gegeven.
De Blauw Zwarte Aalkoppen uit Peize staan keurig vierde en hebben nog steeds de koppositie in het vizier.
De onderlinge verschillen zijn klein en nog goed te overbruggen.
De Zebra's zullen zich goed verweren, maar iedereen verwacht een ontketend vv Peize. Een nipte overwinning voor de Paisers. Een 2.
De Drentse Red Bulls vv Ruinerwold zijn dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.