De voorbeschouwing Groninger Boys - sc Emmeloord

Als de weergoden het toelaten reizen de Emmeloorders komende zondag af naar het hoge noorden om op sportpark West End de degens te kruizen met de rode lantaarndrager Groninger Boys.
Het kunstgras bij De Groninger Boys schijnt er goed bij te liggen waardoor deze wedstrijd vooralsnog lijkt door te gaan.
Er zijn dit weekend geen wedstrijden op De Ervenbos waar nu ook het Hoofdkunstgrasveld is afgekeurd.
Nu ook alle trainingen bij sc Emmeloord zijn afgelast heeft Trainer Dick Schuurman besloten om voor een indoortraining naar een sporthal uit te wijken. Nadat de selectie de training in de sporthal heeft afgerond zit de gehele selectie vanavond op de tribune in de Bosbadhal waar het eerste team van Futsall Emmeloord in actie gaat komen tegen AC Kingdom.

Komende zondag vertrekt de blauwe bus om 11:45 uur vanaf de Ervenbos richting Groningen waar om 14:00 uur de aftrap zal worden verricht op sportpark West End.
De komende twee wedstrijden tegen Groninger Boys en MKV'29 zijn cruciaal en superbelangrijk voor sc Emmeloord.
Het eerste duel in Emmeloord eindigde in een sensationele 6 - 0 overwinning voor de blauwen.
In de beginfase leken de Groningers de polderboys te overrompelen en werd er een doelpunt van Earl Erwin Perre afgekeurd, maar daarna kwamen de Tornado's op gang.
Met een hattrick eiste de blonde torpedo Rik Beekman een hoofdrol op, maar ook Bastian Tabak, Hans Langedijk en Harm van Wieren wisten het doel te vinden.

De laatste keer dat beide teams elkaar in Groningen tegenkwamen was in het seizoen 2014-2015.
De blauwen wonnen toen verrassend met 1 - 2 bij de titelkandidaat.
Op een donkere en grauwe zondagmiddag in oktober 2014 kregen de toeschouwers een bloedstollende wedstrijd voorgeschoteld op West End.
Ondanks een bliksemkrieg wisten de Groningers niet te scoren en hielden de Emmeloorders knap stand om vervolgens vlak voor rust via Ronald Kleiker en Gerke Schaap toe te slaan voor de verrassende 0 - 2 ruststand.
In alle tumult kreeg de doelman van Groninger Boys een rode kaart waarna er een gigantisch rode offensief volgde.
Na rust kwamen de Groningers via een strafschop nog terug tot 1 - 2, maar de Emmeloorders hielden stand en namen de drie punten mee naar de polder.
Komende zondag liggen de kaarten totaal anders en gaan de blauwen op bezoek bij de rode lantaarndrager, maar van onderschatting zal totaal geen sprake zijn.
Voor beide teams liggen de belangen torenhoog om uit de gevarenzone te kunnen komen.

Na de 3 - 0 nederlaag bij vv Roden zijn de Emmeloorders naar de 9e plek afgezakt in de tweede klasse en kijken de blauwen weer angstig naar beneden want het verschil met de onderste vier ploegen is minimaal.
De Blauwe Tornado's staan met 14 punten uit 14 wedstrijden op een 9e plek in de tweede klasse met een doelsaldo van 23 voor en 28 tegen.
Er werden tot nu toe vier wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen acht wedstrijden verloren voor de polderboys.
De doelstelling van sc Emmeloord is om zich zo snel mogelijk veilig te spelen en te handhaven in de tweede klasse.
Bij sc Emmeloord ontbreken nog steeds Brahim Boundati, Niels Boomsma, Dylan Werkman en Rik Schilder, maar alle overige spelers lijken speelklaar en topfit voor het cruciale duel tegen Groninger Boys.
De sfeer en saamhorigheid is nog steeds de kracht en de drijfveer van het blauwe team.

Het draait de laatste tijd niet echt lekker bij de Rode Mollebonen uit Groningen. De cowboys uit West End verloren vorige week met 4 - 1 bij de Red Bulls van vv Ruinerwold terwijl voor de winterstop ook de wedstrijden tegen vv Roden en Velocitas met 5 - 2 en 2 - 0 werden verloren.
Daartegenover staat de 4 - 3 thuisoverwinning op Sint Annaparochie, maar desondanks staan de Rode Mollebonen met negen punten uit 13 wedstrijden onderaan in de tweede klasse.
Er werden tot nu toe slechts drie wedstrijden gewonnen en de overige tien wedstrijden gingen verloren met een doelsaldo van 22 voor en 45 tegen.
De rode lantaarndrager zal zondag alles geven om die laatste plaats te kunnen verlaten.
Het is werkelijk onbegrijpelijk dat zo'n getalenteerd team met de ervaren en geroutineerde spelers zoals oudprof Pong Clemencia, Earl Erwin Perre, Serlou Bah, Albert Nout, Gio Slijngaard, Broertje Cadeau en de boomlange spits Mohamet Keita onderaan bungelt in de tweede klasse.
De kwaliteit druipt er soms vanaf bij de Groninger Boys, maar er heeft dit seizoen nog geen eenheid in het veld gestaan.

De voetbalvereniging Groninger Boys werd op 22 augustus 1922 in de clubkleuren Rood Wit aan het Damsterdiep opgericht.
Deze typische Groninger volksclub was ooit een begrip aan het Damsterdiep, maar heeft tegenwoordig zijn thuisbasis op sportpark West End in de wijk Vinkhuizen.
Op sportpark West End liggen de drie volksclubs Groninger Boys, Gruno & Lycurgus gebroederlijk naast elkaar.
In de volksmond worden de Groninger Boys wel de Rode Mollebonen of de West End Cowboys genoemd.
De Groninger Boys hebben ongeveer 300 leden onderverdeeld in drie seniorenteams op de zondag, een zaterdagteam, vijf jeugdteams en een vrouwenelftal.
Het zaterdagteam van Groninger Boys komt uit in de 5e klasse terwijl het zondagteam sinds 2012 in de tweede klasse aan de weg timmert.
Na twee promoties op rij zijn de Groninger Boys sinds 2012 een stabiele en evenwichtige tweedeklasser.
In 2013 en 2015 eindigden de Rode Mollebonen twee keer op een verdienstelijke tweede plek waarna het in de nacompetitie net niet wist te promoveren. Inmiddels staat het team onderaan in de tweede klasse en vecht het tegen lijfsbehoud.

De wedstrijd Groninger Boys - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark West End in de wijk Vinkhuizen te Groningen.

Hieronder volgen alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
Groninger Boys - sc Emmeloord tussen de nummers 13 en 9.
Het eerste duel eindigde in een 6 - 0 overwinning voor sc Emmeloord.
De blauwen moeten oppassen voor onderschatting en deze wedstrijd uiterst serieus nemen. Het is nu vijf voor twaalf en er moet worden gewonnen om uit de gevarenzone te komen.
De rode mollebonen zullen scherp en fanatiek van start gaan.
Ik weet niet of Fedde het met mij eens is, maar ik verwacht een moeilijke wedstrijd met een nipte overwinning voor sc Emmeloord. Een 2.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 11 en 6.
In Ruinerwold wisten de Red Bulls met 6 - 1 te winnen.
Is het grasveld van MKV met deze vorst eigenlijk wel bespeelbaar?
De rode parels uit Leeuwarden hebben het zwaar en gingen twee weken verrassend thuis met 3 - 4 onderuit tegen concurrent vv Lemmer.
De Friezen moeten winnen om weer wat lucht te krijgen, maar treffen in de Red Bulls een gevaarlijke en geduchte tegenstander.
Vorige week wonnen de Red Bulls thuis met 4 - 1 van de Groninger Boys.
Zet je maar schrap Fedde....duimpje omhoog voor trainer Gert Jan Hoekstra......ik verwacht een 2.

Sint Annaparochie -  Velocitas 1897 tussen de nummers 8 en 10.
In Groningen werd het eerder een 1 - 4 overwinning voor de Friese Wadvogels uit Sint Anna.
Het kunstgras ligt er goed bij in Sint Anna waardoor deze wedstrijd weleens kan doorgaan.
De Zwart Witte Waaiers wonnen knap met 1 - 0 van Stadspark en staan nu 8e. De wadvogels willen winnen om aansluiting te kunnen krijgen. De Groningers gingen vorige week ruim met 1 - 4 onderuit tegen Olyphia.
Ik verwacht een driepunter voor de thuisploeg. Een 1.

sc Stadspark  Groningen  -  GAVC Grou tussen de nummers 7 en 1.
In Grou werd het eerder 3 - 2 voor de Geel Zwarte Kaasdansers.
Wat is er aan de hand met het team van sc Stadspark? De Oranje Groene Martiniboys stonden lange tijd bovenin en leken een serieuze titelkandidaat totdat plotseling de klad erin kwam.
Na de 1 - 0 nederlaag bij Sint Anna zijn de Groningers naar de 7e plek afgezakt.
Ook de koploper GAVC uit Grou begint punten te morsen en zullen moeten oppassen voor de concurrenten.
Na de verrassende 1 - 0 nederlaag bij De Trije Doarpen zullen de Tsisferdunsers weer alles moeten geven om de koppositie vast te houden.
Ik verwacht een spannende wedstrijd en een gelijkspel. Een 3.

vv Lemmer  -  vv Roden tussen de nummers 12 en 5.
In Roden werd het destijds een ruime zevenklapper voor de Drentse Ooievaars. De zwart witten wonnen toen eenvoudig met 7 - 1 van Lemmer.
De groene bulldozers kregen na de 3 - 4 winst op MKV weer wat hoop waarna het met 2 - 4 onderuit ging tegen Peize.
De Lemster spanvissers treffen in vv Roden een serieuze titelkandidaat.
Het is de vraag of deze wedstrijd wel uberhaupt door zal gaan met deze vorst, maar ik verwacht een ontketend en sterk vv Roden. Een 2.

vv Peize  - sv Olyphia tussen de nummers 3 en 4.
In Noordwolde werd het destijds een 2 - 2 gelijkspel.
Inmiddels is deze wedstrijd al afgelast, maar ik voorspelde een gelijkspel in Peize. Een 3.
De Trije Doarpen ( DTD ) zijn dit weekend vrij.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve speelronde toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.