De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv RENADO

Vrijdagavond staat op de Ervenbos de oefenwedstrijd sc Emmeloord tegen de koploper van de vierde klasse A het Friese vv RENADO ( Recht naar doel ) uit Sint Nicolaasga op het programma.
Wij heten onze gasten uit Sint Nicolaasga van harte welkom aan de blauwe zijde van de Ervenbos.
Deze oefenwedstrijd begint vrijdagavond om 20:00 uur en in deze voorbeschouwing kijken we alvast even vooruit.
Naast het eerste elftal zal ook het tweede elftal vrijdagavond in actie gaan komen en zullen beide teams aanvulling krijgen van het beloftenteam wat momenteel de koppositie aanvoert in de eerste klasse.
Het eerste elftal zal pas op zondag 12 Maart weer voor de competitie in actie komen en gebruikt deze oefenwedstrijd om in het ritme te blijven en jeugdspelers van het beloftenteam ervaring op te laten doen.

Het eerste elftal van vv RENADO is momenteel met 36 punten uit 15 wedstrijden de trotse koploper van de vierde klasse A en timmert aardig aan de weg in de kelder van het amateurvoetbal.
De ambitieuze Rood Witte Tjeukeboys wisten tot nu toe 12 wedstrijden te winnen en verloren slechts drie keer met een doelsaldo van 48 voor en 18 tegen. Het lijkt erop dat vv RENADO recht naar het doel gaat en straks een paar flinke stappen voorwaarts zal gaan maken.
De laatste twee competitiewedstrijden tegen vv Oldeboorn en vv Irnsum werden vrij eenvoudig met 2 - 0 en 3 - 0 gewonnen door de Rood Witte Tjeukeboys.

Hoofdtrainer en tevens speler van dit team is oud Flevo Boys speler Arjen Postma die hiervoor zes seizoenen voor Flevo Boys uitkwam.
Deze oud speler van Flevo Boys, Harkemase Boys, sc Cambuur Leeuwarden en voormalig profclub Veendam is nu aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bezig en drukdoende alle overige papieren te halen om een mooie trainersloopbaan tegemoet te gaan.
De topscorers bij vv RENADO zijn Guido de Weerd met 16 doelpunten en Theunis Sloothaak met 13 doelpunten.
De oudste speler is de 37 jarige Daan Laros en het jongste talent bij de Rood Witte Tjeukeboys is de 20 jarige Jaimy Carabain.
Vorig seizoen eindigde vv RENADO op een verdienstelijke tweede plek in de vierde klasse en werd promotie op een haartje na gemist.

De Friese voetbalvereniging vv RENADO staat voor de afkorting REcht NAar DOel en werd op 11 April 1938 in de clubkleuren Rood Wit opgericht.
De club heeft ongeveer 300 leden en kent zijn oorsprong in de Friese voetbalbond.
De jeugdafdeling van vv RENADO heeft een intensieve samenwerking met de oranje buren van VVI uit Idskenhuizen.
Sinds 1962 tot op heden schommelt het eerste elftal van vv RENADO tussen de 3e en 4e klasse.
In 1999 degradeerde vv RENADO voor een seizoen naar de 5e klasse, maar in 2000 volgde er meteen weer promotie.
In het seizoen 2009-2010 kwamen de Rood Witte Tjeukeboys in de derde klasse uit en kwam het twee keer tegen sc Emmeloord in actie.
De Emmeloorders wonnen eerst met 2 - 4 de uitwedstrijd in Sint Nicolaasga waarna het duel in Emmeloord met 5 - 2 werd gewonnen.

Het gemoedelijke Friese dorpje Sint Nicolaasga heeft ongeveer 4000 inwoners en ligt in de gemeente De Friese Meren dichtbij het schitterende Tjeukemeer.
In de volksmond wordt het dorpje ook wel Sint Nyk of Sint Nyclaesga genoemd.
De rood witte Tjeukeboys gaan recht op het doel af en zijn vrijdagavond met trainer/speler Arjen Postma aan het roer aan de blauwe kant van de Ervenbos te bewonderen.
De oefenwedstrijd sc Emmeloord - vv RENADO begint vrijdagavond om 20:00 uur op de Ervenbos te Emmeloord.

Verslaggever: Klaas Huisman.