Het verslag Groninger Boys - sc Emmeloord

Groninger Boys  -  sc Emmeloord    0  -  4   (  0  -  1  )

In een sneeuwvrij maar ijskoud Groningen boeken de blauwe tornado's een superbelangrijke 0 - 4 overwinning bij de Groninger Boys.
Er was veel sneeuw gevallen in Flevoland en iedereen hield al rekening met een afgelasting, maar we leven in een wereld van grote contrasten en na drie telefoontjes bleven de berichten positief en ging het licht op groen.
Ten noorden van Heerenveen verdween het winterse landschap als sneeuw voor de zon.
In de blauwe bus werd ik plotseling naar voren geroepen en kreeg ik een prachtig en onvergetelijk verjaardagskado van de selectie.
Een schitterend mooi blauw sc Emmeloord shirt met mijn naam en het nummer 54 erop maakte het feest compleet, maar nu moesten nog de punten worden gepakt in het hoge noorden.

Er stond een straffe koude wind op het sportpark West End te Vinkhuizen waar wij allerhartelijkst en zeer gastvrij met warme soep door het bestuur van Groninger Boys werden onthaald.
Onder toeziend oog van een paar diehard supporters werd er onder een felle scherpe zon afgetrapt.
Meteen in de eerste minuut kregen de Groninger Boys een vrije trap te nemen maar deze vrije trap van Milangelo Apostel werd geblokt en weggewerkt.
Iedereen hield al angstvallig rekening met een ontketend rood offensief, maar de echte stormloop bleef echter uit.
De Groninger Boys herbergt veel individuele kwaliteiten en technische zeer begaafde voetballers, maar speelden veel te gehaast en rommelig om het sc Emmeloord echt moeilijk te maken.

De Emmeloorders namen het initiatief en creeerden met veel pressie een optisch veldoverwicht.
In deze beginfase kregen de polderboys een paar kleine kansjes, maar pogingen van Mart Matthijssen, Bastian Tabak en Rik Beekman leverden niets op.
Afstandsschoten van Guido Vissers en Hans Langedijk werden geblokt.
In de 16e minuut leverde Bastian Tabak een perfecte voorzet af op Rik Beekman, maar diens inzet ging rakelings naast het doel.
Uit een voorzet van Bastian Tabak belandde de bal op het hoofd van Hans Langedijk, maar diens kopbal werd eenvoudig gestopt door de Groningse doelman Liam Hindriks.

Gaandeweg kropen de Groninger Boys uit hun schulp en werden de Rode Mollebonen sterker, maar het spelbeeld bleef rommelig en onzuiver.
Beide teams hanteerden veelvuldig de lange diepe bal en vergaten in deze fase te voetballen.
De Groningers lieten zich twee keer voorin zien waar Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie moest komen om een hoge bal van routinier Pong Clemencia en een inzet van Milangelo onschadelijk te maken.

Vlak voor rust kregen de Emmeloorders weer het overwicht en trok Popeye Guido Vissers weer een blikje spinasie open.
In de 38e minuut zag Guido Vissers de Groningse doelman iets te ver voor zijn doel staan waarna hij met een listig en bekeken boogballetje de Tornado's op een 0 - 1 voorsprong wist te zetten.
Deze voorsprong gaf het blauwe team vleugels waarna Bastian Tabak, Remco Jonkman en Rik Beekman een mooie snelle aanval lieten zien.
In een rommelige scrimmage leek de inzet van Rik Beekman tegen een Groningse arm aan te komen, maar het leverde slechts een corner op.
Met een 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Tijdens de rust bleek dat Bastian Tabak vanwege een liesblessure in de kleedkamer moest achter blijven waarna De Tovenaar Wiebe Koopmans zijn kunsten mocht vertonen.
In de beginfase van de tweede helft probeerden de Groninger Boys terug te komen waarbij doelman Ruben Doorn redding bracht op een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Pong Clemencia.
Het leek er even op dat de Groninger Boys met een snelle balcirculatie en veel pressie zouden terug knokken, maar in de snelle counter ontstonden er grote ruimte's en kreeg ook sc Emmeloord een paar mooie kansen.

In de 55e minuut bracht Rik Beekman met een subtiele voorzet pinchhitter Hans Langedijk in stelling, maar diens inzet werd ternauwernood van de doellijn gehaald.
Een corner van Wiebe Koopmans schampte de lat waarna de doelman van Groninger Boys alle zeilen moest bijzetten om Guido Vissers, Hans Langedijk en Wiebe Koopmans van het scoren te houden.
Met name de gevaarlijke indraaiende corners van Wiebe Koopmans veroorzaakten rommelige situaties voor het Groningse doel.
In de 62e minuut werd een corner van Wiebe Koopmans door Harm van Wieren teruggekopt op de inkomende Mart Matthijssen, maar de spijkerharde kopbal van Rambo Mart Matthijssen werd fraai gepareerd door de doelman van Groninger Boys.
Kort hierop veroorzaakte een corner van Wiebe Koopmans een gigantische scrimmage voor het Groningse doel waarbij een inzet van Harm Aboe van Wieren van de doellijn werd gehaald.

Even later kregen de Groninger Boys in een snelle uitval een grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.
Met een uitstekende reflex bracht doelman Ruben Doorn redding op een inzet van Mohamet Keita.
Plotseling raakten de gemoederen even verhit en claimden de Groninger Boys een strafschop, maar de scheidsrechter vond het geen overtreding en liet doorspelen.
Een schot van Milangelo schampte de lat waarna de Groninger Ghemiss Bakkati een fraai hoogstandje liet zien, maar het leverde allemaal niets op waarna sc Emmeloord weer kwam opzetten.

Het grote verschil tussen beide teams was de saamhorigheid, eenheid en teamspirit waarmee de polderboys met veel strijd en passie het individuele technisch hoogstaande Groninger Boys wist af te troeven.
Bij sc Emmeloord gingen Mark Tata Steel, Rambo Mart Matthijssen, Captain Harm Aboe van Wieren, Terrier Maarten Ebbers, de architect Gokhan Pala en vooral de Turbo Remco Jonkman voorop in de strijd.
De Blauwe Turbo Remco Jonkman had een zware middag om de snelle aanvallers van Groninger Boys in toom te kunnen houden, maar speelde een ijzersterke wedstrijd.
Met een prachtige rush haalde Remco Jonkman de achterlijn om vervolgens een puike voorzet op Hans Langedijk af te leveren, maar de Groningse doelman bracht redding.

Nadat een poging van Wiebe Koopmans ternauwernood werd gestuit zorgde Airforce Hans Langedijk voor de verlossende 0 - 2 voorsprong.
In de 72e minuut scoorde Hans Langedijk uit de kluts met een bekeken intikker de bevrijdende 0 - 2 voor sc Emmeloord.
In de 74e minuut ging de Groningse doelman in de fout waarbij Hans Langedijk deze foutieve pass wist te onderscheppen en in het lege doel wist te schuiven voor de 0 - 3 voorsprong voor de blauwe Tornado's.
Tot tweemaal aan toe probeerde invaller Denny vd Zee tot scoren te komen, maar hij vond de Groningse doelman op zijn weg.
Met een uitstekende reflex ranselde deze doelman een schot van Denny vd Zee uit de korte hoek.
In de 82e minuut bracht Popeye Guido Vissers onze airforce Hans Langedijk in stelling voor de 0 - 4 eindstand voor sc Emmeloord.
Met deze hattrick heeft Hans Langedijk zijn stempel op deze wedstrijd gedrukt, maar op basis van passie, strijd en inzet verdiend het gehele team een groot compliment voor deze teamprestatie.
Door deze 0 - 4 overwinning heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan om afstand van de onderste regionen te nemen.
Na afloop bleef het lang gezellig in de kantine van Groninger Boys en wij bedanken deze club voor hun gastvrijheid.
De scheidsrechter Dhr. Lemstra floot een goede wedstrijd.
Man of the Match: De Blauwe Turbo Remco Jonkman.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen MKV'29 uit Leeuwarden. Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op de Ervenbos. De voorbeschouwing volgt later.
Hieronder de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de Tweede Klasse K.