Delfstrahuizen E1 - ScE E3

Vandaag stond de een na laatste wedstrijd van het seizoen op het programma.
Ook dit potje moet "gewoon"gewonnen worden om uiteindelijk volgende week
uit tegen Creil kampioen te worden bij minimaal gelijkspel!

We hadden ons zo als gewoonlijk weer vroeg verzameld op de parkeerplaats van SCE.
Etienne melde bij aankomst meteen het slechte nieuws dat Sam en Ibi zich ziek hadden gemeld.
Waardoor we deze dag geen wissels hadden en iedereen heel moest blijven tijdens heftige duels.

Tijdens de rit naar Delfstrahuizen werd het weer er niet veel beter op, het begon steeds harder te regenen 
hoe verder we Friesland in reden. We waren daar zo vroeg aangekomen dat we in het vervolg ons ontbijtje 
wel in de kantine konden nuttigen;) (Jan, Etienne en Alex).

Eindelijk mochten we uit de kleedkamers en ons gaan warmlopen voor de wedstrijd.
Na een korte warming-up begon de wedstrijd.

Al na enkele minuten is de eerste corner voor ons een feit. Ik (Romeo) schiet op doel maar helaas geen doelpunt.
Eerste echte kans komt niet veel later van Wouter, hij schiet naast!! Wij zijn de ploeg in balbezit en voetballen naar voren toe.
En dat blijkt weer uit een kans van laatstgenoemde, de bal gaat hoog over het doel. 

Eerste corner voor de tegenstander en is meteen gevaarlijk, gelukkig gaat Tamas voor de bal liggen en SCE countert daaropvolgend 
met een schot van Wouter die weer naast gaat. Emmeloord is de bovenliggende partij vandaag helaas resulteert het nog niet tot een doelpunt.
Na een mooie combinatie voorin probeert Noah het vandaag ook en deze gaat hoog over het doel. 
Eindelijk schiet Wouter via de keeper in het doel na een mooi opgezette aanval over de flanken. Stand 0 - 1!!!

Ook vandaag zijn wij, Tamas en ik onmisbaar achterin, want de spits van Delfstrahuizen is Jeremia voorbij, maar ons lekker niet.
Wij voorkomen een tegendoelpunt. 

Sophie speelt vandaag rechts voorin en ze is overduidelijk in haar nopjes want de ballen gaan veel over rechts. 
Doelpunt nummer 2 komt van Sophie en hoe????? Sophie krijgt de bal aangespeeld en BAM ze schiet de bal uit de draai hoog 
in de kruising, dit wordt de mooiste van vandaag!!!

In de tweede helft gaat Sophie verder waar ze was gebleven en dat was scoren. Sophie schiet via een tegenspeler de bal in het doel.
Het staat 0-3 en we zitten veilig. Na nog een kans van Sophie die naast gaat is Delfstrahuizen weer aan de beurt, de spits schiet voorlangs.

Neeeeeeeee het staat nu 1-3!!! Aron de spits van Delfstrahuizen kopt de bal in het doel uit een corner.
Ook wij kunnen koppen en dat blijkt nadat wij een vrije trap krijgen toebedeeld na een overtreding op .......... vul maar in want ik weet het zo niet meer!!
Sophie neemt de vrije trap en Wouter kopt hem net over.
Jeremia voorkomt dat Delfstrahuizen kan aansluiten door voor de bal te gaan liggen...

Richting het einde van de wedstrijd mag Nick zijn technische kwaliteiten tonen! Bij zijn eerste echte grote kans
stond de keeper nog in de weg:(  
Weer krijg Nick een kans en die raakt hij tot zijn grote ongenoegen half.

Na een mooie aanval door het midden geeft Noah voor op Sophie en die schiet de bal in de handen van de keeper.
Kansen zat alleen we maken het soms niet af. Ze zeggen drie keer is scheepsrecht maar dat geldt niet voor Nick vandaag, hij schiet de bal dit keer op de paal.
Jaaaaaaaaaaaaa doelpunt nummer 4 is gemaakt en wel door Nick!!! Uit een voorzet hoeft hij hem er alleen nog in te tikken en het is raak.....

Delfstrahuizen probeert het nog een laatste keer uit een vrije trap en die beland op de beste vriend van de keeper op de lat.
Eindstand 1-4

Groetjes van Romeo

-->

10 dorpentoernooi E3

SCE E3 was ingedeeld in poule A, samen met: Creil, Espel, SVM E3, Tollebeek en FlevoBoys E8
Naast poule A was er nog een poule B, waar ons ‘zuster-team’ E4 in uit kwam.

De dag begon somber, donkere wolken en een enkele regendruppel voorspelden niet veel goeds. Ook een flinke wind waaide over het veld. In de eerste wedstrijden tegen SVM en Tollebeek speelde deze wind ons behoorlijk parten, want we moesten er recht tegen in spelen.
SVM kwam met name sterk uit de startblokken en leek SCE te overrompelen. Dat was voor onze spelers wel even wennen! In eerste instantie konden we nog goed weerstand bieden, maar halverwege de wedstrijd scoorde SVM en keken we tegen een achterstand aan! Dát waren we niet gewend. Er werd door SCE flink terug gevochten en dat resulteerde na enkele minuten in een gelijkspel door een mooie goal van Wouter.
Tegen Tollebeek verliep de strijd heel anders. Hier stonden we na 2 minuten al op voorsprong, door een goal van – wederom – Wouter. De druk stond er echter behoorlijk op en ook de scheidsrechter floot niet altijd in ons voordeel…. In de allerlaatste minuut resulteerde dit in een gelijkmakende treffer van Tollebeek. Deze uitslag was zeker vertekend en had er eigenlijk anders uit hebben moeten zien.
De volgende tegenstander was Creil (echter niet het team van vorige week; wel jammer, want juist dáármee hadden we eigenlijk nog een appeltje te schillen. Dit team van Creil moest duidelijk de meerdere erkennen in onze E3. Door een mooie goal van Sam wonnen we deze wedstrijd met 1-0; een hogere score van Emmeloord was verdiend geweest, maar Emmeloord kwam nog niet geheel ‘op dreef’.

De smaak van de overwinning hadden we echter geproefd en onze spelers begonnen er weer in te geloven. Ook speelden we nu met de wind in de rug en het zonnetje begon meer en meer te schijnen.
Tegen Espel werd bijna elke minuut door Emmeloord gescoord. Hier boekten we een fantastische overwinning van 7-0! Doelpunten werden gemaakt door: Ibrahim (5x!), Nick en Sophie.
Na deze – relatief zwakke – tegenstander kregen we als laatste van de poule onze buren FlevoBoys E8 tegenover ons. Deze lieten niet zomaar over zich heen lopen. Toch lukte het Wouter na ca. 3 minuten de bal in het net te schieten. Daarna kreeg Sophie het op haar heupen en lepelde de bal tot 3x(!) toe in het doel. Zo wonnen we deze wedstrijd met 4-0.

Doordat SVM na het gelijkspel tegen ons, alle wedstrijden had gewonnen, werden zij poulewinnaar en wij werden 2e. De eerste van beide poules (in poule B werd SCE E4 winnaar!) moesten strijden voor de eindoverwinning. De 2e van beide poules (in poule B was dat Tonego) moesten strijden voor plaats 3.

Ons team ging er dus nog eenmaal flink tegenaan en dat resulteerde in een 5-0 overwinning door 3 treffers van Wouter en 2 van Romeo.
In de finale won ons zusterteam E4 uiteindelijk (na verlenging) van SVM en werd dus zo 1e.
1. SCE E4
2. SVM E3
3. SCE E3
Beide teams hebben dus uitstekend gepresteerd en een welverdiende felicitatie is ook op zijn plaats!
Voor volgende week staat het volgende toernooi op het programma en we gaan er dan van uit, dat we deze prestatie op z’n minst proberen te evenaren.

Jeremiah’s opa

Wedstrijd verslag Zaterdag 23 Mei 2015 - 09:45 Uur Kuinre F1 - S.C. Emmeloord F3

Vroeg in de ochtend was het verzamelen om kwart over negen om vervolgens voor de laatste wedstrijd van deze voorjaars competitie af te reizen naar Kuinre.Omdat de vorige wedstrijd tegen Kuinre F1 "thuis" met een moeizame zwaarbevochten 2-1 was gewonnen, waren we gewaarschuwd voor een taai potje voetbal.
Dat er gewonnen zou worden was nog helemaal niet zeker, ook omdat net als in de thuiswedstrijd tegen Kuinre er wederom  geen wissels beschikbaar waren.
De wedstrijd moest met 7 man worden begonnen en afgemaakt, dit zou een hele zware klus gaan worden..
Om kwart voor tien was de aftrap en Kuinre F1 zocht meteen de aanval, dat was even slikken daar deze storm een kleine 6 minuten aanhield. Naarmate de 1ste helft vorderde kreeg S.C. Emmeloord F3 meer kansen. Alban die diverse malen door Nick en Sverre in het strafschop gebied was aangespeeld had de ene naar de andere kans.
Het leek alsof de bal er niet in mocht. Een paar gevaarlijke uitvallen van Kuinre werden gesmoord door Jesper en Bjorn die meesterlijk het gat achter dicht hielden en als er een aanvaller doorkwam werd de bal gestop door Jeanitha. Pas 6 minuten voor het einde van de 1ste helft brak Sverre door op rechts en kwam de bal via Alban bij Sybren terecht die de bal snoeihard inschoot, 0-1 voor SCE F3. De 1ste helft leverde verder geen doelpunten meer op en met een 0-1 voorsprong op zak gingen de doelvrouwe en heren richting de thee alwaarbij Coach Sander het team nog even voorzag van een paar tactische aanwijzingen. In de tweede helft was het éénrichting verkeer richting het doel van Kuinre maar heel veel kansen werden gemist (net of iemand op het laatste moment steed het doel even op zij trok). Jesper kwam na een spurt van de eigen achterlijn plost voor de keeper maar helaas ging de bal er niet in. Ongeveer na 12 minuten in de 2e helft kwam de bal over links via een doorbraak van Sverre bij Alban terecht die de bal in een rebound achter de keeper werke, 0-2 was eindelijk een feit. De kopjes van de Kuinderse selectie (7 in het veld en 4 op de reserve bank) gingen nu definitief hangen. Nick onderschepte een bal en gaf deze door aan Sverre die de bal naar het rechterkant van het Kuinderse strafschop gebied spurte en keihard achter de keeper werkte, 0-3. Nog een een paar Kuinderse pogingen om door te breken werden subbiet onderschept door de SCE F3 versie van de Berlijnse muur ,"Bjorn en Jesper", ook nick veegde vrolijke alle door de Kuinderse doelman uitetrapte ballen nog voor de middenlijn weer richting het Kuinderse strafschop gebied waar de SCE F3 aanval gretig op wachte. Na weer een onderschepping van Nick op het middenveld kreeg Sverre de bal van Nick mee en na een korte schermutseling met 2 Kuinderse verdedigers en hun doelman schoot hij vakkundig de 0-4 binnen. De Scheidsrechter maakte kort na de 0-4 een einde aan de wedstrijd. SCE F3 heeft een prachtige laatste wedstrijd gespeeld en laten zien waarom ze kampioen zijn geworden. Met dank aan de spelers van F3, Jeanitha, Bjorn, Sybren, Jesper, Sverre, Nick, Alban. en natuurlijk niet te vergeten coaches Sander en Stefan.  


G. van Schravendijk

Creil E1 - sc Emmeloord E3

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het het programma.
We moesten tegen Creil en als we winnen of gelijk speelden zouden we kampioen worden.

We begonnen met Jeremiah op doel 
Achterin stonden Rome en Tamas
Middenveld Sophie Ibrahim en Wouter 
En in de spits begonnen we met Noah.
Wissels waren Sam en Nick.

De wedstrijd begon en je kon merken dat onze spelers gespannen waren.
We probeerden ons eigen te spelen maar dat lukte niet echt.
Creil speelde zeer fysiek en daardoor kwamen wij niet in ons spel.

Onze inzet was erg goed en ook onze trainers Jan en Alex gaven goede aanwijzingen. 
Creil werd steeds beter en Sce kon het niet meer bijbenen.
De eerste helft stonden wij dan ook achter.

Na een peptalk in de rust voetbalden onze jongens en meid beter alleen hadden wij de pech dat Creil dat ook deed.
We vochten als leeuwen maar het wilde vandaag gewoon niet lukken.
Wouter scoorde nog wel een doelpunt, maar het was Creil die de overwinning binnen haalde en daardoor kampioen werd.

Ik wil onze jongens en meid een groot compliment geven hoe zij dit seizoen gevoetbald hebben. GROTE KLASSE!

Ook wil ik Jan en Alex zeer bedanken voor hun goede trainingen en inzet.

En natuurlijk ook de ouders Opa,s en oma,s en iedereen die betrokken was bij onze jongens en meid.
Ook dankzij hun hebben wij een fantastisch seizoen gehad 
Ik moet natuurlijk Rini van Fox Sport niet vergeten voor al die filmpjes die hij gemaakt heeft. Bedankt daarvoor.

Met opgeheven hoofd kunnen we dit seizoen afsluiten.
We gaan proberen om de aankomende toernooien te winnen zodat we dan toch een beker winnen.

Met vriendelijke groet, 

Een zeer trotse leider van de E3

SCE F3 - SVM F3

Vanmorgen was de dag dat onze kampioenen maar eens moeten laten zien dat ze kampioen zijn.
Tegen Marknesse moet dit natuurlijk kunnen alleen wel even winnen.
Deze keer neem ik de taak als verslaglegger over van de ouders van Bassim, die lekker aan het genieten zijn van hun wel verdiende vakantie.
Dit betekend dat Bassim er niet is en er geen wissel spelers ingezet kunnen worden.
Nu komt het aan op de uithoudingsvermogen, daar is geen gebrek aan of …….
De wedstrijd begon al snel in het voordeel van SCE alleen maakte Marknesse het ons wel moeilijk.
Al snel wordt het 1 en daarna 2 tegen 0, maakt niet uit wie ze maakt als ze er maar in gaan.
Nu even moeilijker en al snel 2-1, jammer maar het gebeurd door kleinigheidje in de verdediging.
Dan toch voor de rust 3-1 maken en dan even een goed gesprek in de rust.
In de rust wordt er een andere keeper ingezet omdat Janitha last van haar elleboog heeft.
Björn gaat op doel en zal in de 2e helft het druk krijgen.
Na het maken van de 4-2 gaat het in rap tempo naar 5-5.
Dit is niet de bedoeling?.
Alban met wie ik de afspraak van 3 doelpunten heb gemaakt laat me gelukkig niet in de steek, eindelijk de moeilijke maar toch verdiende 6-5.
De tijd tikte door, ehhh behalve bij de scheids die bleef stil staan.
Even wisselen van klok en dan is het nu tijd om af te fluiten.

Moeizaam maar voldaan heeft het team gewonnen.

Alban,Björn,Jesper,Janitha,Nick, Sverre ,Sybren, en vakantieman Bassim onder leiding van Sander en Stefan

Top gedaan

Groeten,
Peter den Boer

Verslag sc Emmeloord 2 - Zuidwolde 2

sc Emmeloord  2  -  Zuidwolde 2     5  -  0   (  1  -  0  )

Het 2e elftal van sc Emmeloord is de nacompetitie overtuigend begonnen door in een flitsende wedstrijd het Drentse Zuidwolde 2 met 5 - 0 aan de kant te zetten.
Tot aan de 30e minuut ging deze wedstrijd gelijk op en kregen beide teams kansjes om op voorsprong te komen, maar nadat Rudy de Jonge in de 34e minuut de score had geopend was het hek van de dam.
In een wervelende en oppermachtige tweede helft lieten de jongens van het 2e elftal een spetterende en indrukwekkende galavoorstelling zien.
De doelpunten van smaakmaker Rudy de Jonge, de sluwe vos Dennis Lanters en de blauwe parel Jaap Jonker waren van grote schoonheid.
Door deze ruime 5 - 0 overwinning is de uitwedstrijd van volgende week slechts een formaliteit en kunnen de Emmeloorders zich gaan opmaken voor de volgende ronde.
Het 2e elftal van sc Emmeloord is een verhaal apart want na de promotie van vorig seizoen was het team dit seizoen lange tijd in de race voor het kampioenschap in de reserve tweede klasse A.
Doordat de Blauwen keurig op een 3e plek eindigden met 44 punten uit 22 wedstrijden plaatste het zich voor deze nacompetitie.

Hieronder het verslag over: Trainersduo Douwe Boomsma/Duco Pater, de magie van het 2e, de spandoeken van Vakkie B1, wervelwind Rudy de Jonge, wereldgoals van formaat, turbo Robbin Willemsen, kungfu fighter Kenneth Olaer en de clubiconen Jaap Jonker & Dennis Lanters.

De opstelling van sc Emmeloord 2:
Frank v/d Werf, Remco Jonkman, Bjorn Elijzen ( 86e Klaas Jan Woudstra ), Kenneth Olaer ( 78e Joris Vermaat ), Robbin Willemsen, Remco Brus, Rudy de Jonge ( 86e Bob Groenhof ), Jaap Jonker, Hans Langedijk, Dennis Lanters & Martin Holtmaat.
Wissels: Melvin Bos, Klaas Jan Woudstra, Bob Groenhof & Joris Vermaat
Trainers: Douwe Boomsma & Duco Pater
Teammanager: Bob Groenhof
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Zuidwolde 2:
Jarno Bruins Slot, Elwin Bruins ( 68e Justin de Vries ), Frank Middelveld, Tom Pepers, Jerry Dekker, Remon Baas ( 56e Jari v/d Water ), Ruben Kroezen ( Robert de Vries ), Bas Hempen, Robin Steenbergen, Michiel Vrielink & Mark Tiggelaar.
Wissels: Justin de Vries, Jari v/d Water & Robert de Vries.
Trainer: Henri Vogelzang
Teammanager/ assistent scheidsrechter: Dhr. Remmelts.

De scheidsrechter: Dhr A.J. Hoof.
Toeschouwers: 80

Sinds een aantal weken staat trainer Douwe Boomsma weer voor deze groep nadat hij eerder dit seizoen wegens gezondsheidsredenen moest afhaken. Deze trainer heeft het team nooit helemaal los kunnen laten en het getuigt van grote wilskracht en betrokkenheid dat Douwe Boomsma weer voor deze ploeg staat. In de periode dat Douwe Boomsma er niet bij was nam zijn assistent Duco Pater dit team onder zijn hoede.
Beide trainers verloren elkaar nooit uit het oog waardoor Duco Pater in staat was om het geraamte en fundament van Douwe Boomsma verder uit te bouwen. Het deed iedereen bij sc Emmeloord goed om beide trainers vandaag weer gemoedelijk naast elkaar bij de dugout te zien staan.
De supporters van Vakkie B1 hadden hun spandoeken weer opgehangen en het rythmische countdown zorgde voor een uitgelaten en gezellig sfeertje op het sportpark De Ervenbos.

Aanvankelijk hielden beide teams elkaar in evenwicht waarbij sc Emmeloord een optisch veldoverwicht wist te creeeren.
De eerste plaagstootjes kwamen van Zuidwolde, maar een poging van Bas Hempen zeilde naast en een doorbraak van Michiel Vrielink werd prima onderschept door middenvelder Martin Holtmaat.
De gasten probeerden vanaf de flanken gevaar te creeeren, maar de verdedigers van sc Emmeloord bleven eenvoudig overeind.
Met name bij de voorzetten van Ruben Kroezen en Robin Steenbergen hield iedereen zijn hart vast, maar Remco Jonkman, Kenneth Olaer en Bjorn Elijzen stonden telkens op de goede plek om deze voorzetten te onderscheppen.

Gaandeweg lieten de Emmeloorders zich steeds vaker voorin zien.
Uit een vrije trap van Dennis Lanters leek Rudy de Jonge de score te openen, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.
Een prachtig ziedend schot van Dennis Lanters zeilde rakelings over.
In de 15e minuut had Dennis Lanters iets moois in zijn gedachten, maar zijn voorzet bereikte net niet de inkomende Jaap Jonker.
Een prachtige snelle rush van Rudy de Jonge had een beter lot verdiend, maar eindigde in de armen van de doelman van Zuidwolde.
Kort hierop belandde een schot van Rudy de Jonge in het zijnet.

De gasten uit Zuidwolde lieten het hier niet bij zitten en kwamen regelmatig gevaarlijk opzetten. Een voorzet van Mark Tiggelaar werd ternauwernood door Bjorn Elijzen onderschept en tot corner verwerkt.
Uit deze corner werd een afvallende bal door Robin Steenbergen rakelings naastgeschoten.
Even later kreeg Emmeloord doelman Frank v/d Werf een indraaiende voorzet van Ruben Kroezen niet goed onder controle waarna de rebound door Robin Steenbergen snoeihard werd naastgeschoten.
In de 30e minuut glipte de back van Zuidwolde Jerry Dekker door de Emmeloordse verdediging, maar diens voorzet werd door Robin Steenbergen naastgekopt.
In deze fase probeerde trainer Douwe Boomsma met een paar omzettingen het team weer op de rails te krijgen.
Met name Dennis Lanters en Rudy de Jonge wisselden regelmatig van positie waardoor middenvelder Robbin Willemsen meer variatie in zijn spel kon leggen.

In de 34e minuut kwam sc Emmeloord via een bevlieging van Rudy de Jonge op een verlossende 1 - 0 voorsprong. Hier ging een attente actie van Hans Langedijk aan vooraf die met een subtiel steekballetje Rudy de Jonge vrij voor de keeper wist te lanceren voor de 1 - 0.
Plotseling was het hek van de dam namen de Emmeloorders het initiatief helemaal over.
Met vloeiende aanvalsgolven werden de Drenten teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Op slag van rust liet Rudy de Jonge een hoogstandje vanaf de achterlijn zien door twee verdedigers compleet het bos in te sturen, maar diens voorzet was helaas niet aan Jaap Jonker besteed.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de Blauwen want uit een strakke voorzet van uitblinker Rudy de Jonge stond Dennis Lanters op de goede plek om de 2 - 0 snoeihard tegen de touwen te koppen.
In een oppermachtige tweede helft kwam Zuidwolde er niet meer aan te pas en werd het publiek op een wervelende show getracteerd.
Na een snelle eentwee tussen Rudy de Jonge en Dennis Lanters stak verdediger Kenneth Olaer het hele veld over om iedereen op het verkeerde been te zetten waarna Rudy de Jonge helaas net niet kon afronden. De altijd strijdvaardige verdediger Kenneth Olaer is de aziatische verrassing van dit team.
Even later vonden Martin Holtmaat en Dennis Lanters de doelman van Zuidwolde op hun weg.
In de 58e minuut kreeg smaakmaker Rudy de Jonge het op zijn heupen door op een weergaloze en onnavolgbare wijze de 3 - 0 aan te tekenen.
Vanaf het middenveld pikte Rudy de Jonge een diepe bal op om deze in een flitsende beweging op zijn slof te nemen en de doelman van Zuidwolde compleet te verrassen voor de 3 - 0.
In de 62e minuut stonden Jaap Jonker en Rudy de Jonge aan de basis van de 4 - 0 van Dennis Lanters.
Op volle snelheid nam Dennis Lanters deze bal in de loop mee door vanuit een onmogelijke hoek het projectiel hard en hoog tegen de touwen te deponeren voor de 4 - 0. Een wereldgoal van formaat van deze sluwe oude vos.
De Emmeloorders kregen de smaak nu goed te pakken waarna Hans Langedijk met een prachtige fluwelen pass Rudy de Jonge wist weg te sturen. De voorzet van Rudy de Jonge werd op waarde ingeschat door good old De Blauwe Parel Jaap Jonker voor de 5 - 0 in de 72e minuut.
De meest opvallende speler deze middag was die onnavolgbare wervelwind en lichtflits Rudy de Jonge, maar op het middenveld speelde de strateeg en turbo Robbin Willemsen een fantastische wedstrijd.
Trainer Douwe Boomsma keek tevreden naar zijn pupillen, maar ook naar zijn rechterhand Duco Pater die tijdens zijn afwezigheid de vaste structuren van dit team heeft bewaakt.

In de slotfase lieten de Emmeloorders de teugels een beetje vieren waarna Douwe onmiddelijk zijn mannen weer wakker wist te schudden.
Doelman Frank v/d Werf hield met fraaie reddingen Bas Hempen en Mark Tiggelaar van het scoren af.
Onder luid applaus kregen Bjorn Elijzen en Rudy de Jonge hun publiekswissel waarna teammanager Bob Groenhof voor het eerst dit seizoen zijn opwachting mocht maken.
Deze teammanager heeft dit seizoen enorm veel voor dit team betekend door Duco Pater in moeilijke tijden bij te staan.
Bob fluisterde nog voorzichtig naar Douwe door hem alleen in uiterste nood in te brengen waarna Douwe zijn teammanager verzocht om meteen het trainingspak maar uit te trekken.

Het is typerend dat beide clubtopscorers Jaap Jonker ( 146 doelpunten ) en Dennis Lanters ( 138 doelpunten ) tegenwoordig gebroederlijk naast elkaar spelen in dit tweede elftal. Een genot voor het publiek, maar ook fantastisch voor de beide trainers Douwe Boomsma en Duco Pater om zulke zwaargewichten en clubiconen in het team te mogen hebben.

Dit gehele team verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel.
De verdedigers Kenneth Olaer, Remco Jonkman, Bjorn Elijzen en Remco Brus, Op het middenveld was Robbin Willemsen de absolute uitblinker, maar ook Hans Langedijk en Martin Holtmaat gaven hun visitekaartje af.
Man off the match: De grote smaakmaker Rudy de Jonge.

Op zondag 24 mei speelt het 2e elftal de uitwedstrijd bij Zuidwolde 2.
Deze wedstrijd begint om 11:00 uur, maar er gaat een bus!
De bus vertrekt om 9:00 uur vanaf sportpark De Ervenbos.

Het blauwe sprookje duurt maar voort want de reserve 1e klasse komt steeds dichterbij.

Verslaggever: Klaas Huisman.







Kampioenschap F1 16 mei 2015

We moesten vanmorgen om 9.00 uur onze laatste wedstrijd tegen RKO Rutten
spelen. Door dat nagelen en vhk ook bleven winnen konden er nog 3 kampioen
worden.
Ons doel saldo is wel veel beter, maar zelf kampioen worden is leuker. Met
een volledig team en giga veel ouders opa's en oma's broers en zusters ooms
en tantes gingen we naar Rutten. Na een gedegen warming up onder leiding van
de aanvoerder Stean Rossien begonnen we tot de tanden toe gemotiveerd aan
deze wedstrijd. Al binnen 1 minuut stonden we met 1-0 voor door een doelpunt
van Bryan. Je kon aan iedereen merken dat de druk op de kinderen hoog was.
Te hoog zelf. Er gingen dingen fout die ze normaal goed doen. Er werd te
weinig getikt en de vrije man gezocht. Maar kampioenswedstrijden en finales
zijn eigenlijk nooit goede wedstrijden, maar wel spannende wedstrijden. Na
een minuut of 10 maakte RKO 1-1 en vanaf dat moment werd de spanning nog
erger. We kregen mooie kansen.
Bryan die een mooie kans vet over schoot. Hugo alleen op de keeper af en
raakte net de keeper. En gelukkig was het nog voor de rust Hugo die de 1-2
maakte.
In de rust de mannen nogmaals gezegd dat ze gewoon lekker moesten gaan
voetballen. En eindelijk zag ik ons team. Driehoekjes tussen Nassim Hugo en
Bryan. Maar RKO was en bleef gevaarlijk met drie boven gemiddeld grote en
snelle jongens. Jarno keepte puik en ook bij hem zag je de spanning. Een bal
die hij normaal in zijn handen zou pakken gleed hij nu weg en die kwam
natuurlijk net weer bij een tegenstander terecht.
Maar eindelijk kwam het jazzley moment. Pass op hem. Snel controleren op de
keeper af. Schot goalllll 1-3 en gelukkig wat meer lucht. Hugo speelde zo
sterk. Fantastisch. Moessa speelde de beste wedstrijd van het seizoen. Stean
en Milan en Bilal hielde het achter goed dicht en Nassim en Bryan waren
sterk en jazzley knokte er flink voor. Gijs die de laatste wedstrijden in de
f4 speelde was mee omdat hij in het begin zijn aandeel heeft gehad speelde
een beste eerste helft, maar we moesten even kiezen voor zeker en werd de
tweede helft gewisseld. De druk was hoog. Eindelijk kwam de verlossing. Pass
op jazzley. Deze kwam alleen voor de keeper en in plaats van te schieten
legde hij de bal zo bekeken af op Nassim en die stond daardoor voor een leeg
goal en schoot de 1-4 binnen.
Nu ben ik even een blije opa. Super vond ik dat jazzley hem zo mooi breed
legde en dat Nassim hem zo niet meer kon missen. Dat was het loon van
Arnold. Klasse.
RKO maakte nog 4-2 maar kon niet meer gevaarlijk worden omdat het
zelfvertrouwen terug was en de vechtlust super was. Ik zag een uitbraak van
RKO EN IK ZSG 6 spelers een heel veld over sprinten om te verdedigen. Dan
kan je niet verliezen.
We zijn kampioen geworden met 1 wedstrijd verloren en verder ongeslagen. Dat
mogen deze mannen trots op zijn. 37 doelpunten voor en maar 13 tegen.
GEFELICITEERD KAMPIOENEN.
Jarno
Milan
Bilal
Stean
Hugo
Moesa
Gijs
Nassim
Bryan
Jazzley

Competitiewedstrijd SCE B1 - Blokzijl B1 zaterdag 9 mei 2015

Aanvang : 10.30 uur

Basis: Roy invalkeeper, Natan, Koen, Chris, Luuk, Mike,  Merijn, Stefan, Robin, Lucas, Han

Afwezig: Tim (vakantie)(kwam later nog wel), Ian,

Wissel: Iwan, Niels, Jason, Mark.

2 minuten na de aftrap  krijgt SCE vrije trap: Luuk neemt deze hij brengt de bal prachtig voor
ht doel  en met een simpel kopballetje brengt Robin de stand op 1-0.
Niet veel later een klein kansje voor Blokzijl, de spits van Blokzijl, krijgt de bal niet volledig onder controle, zodat Roy de bal makkelijk pakt.  Even een mooi driehoekje tussendoor van Lucas, Stefan en Mike. Lucas neemt de bal mee vanaf de middellijn tot aan de achterlijn  en weet er nog een corner uit te slepen. Mike neemt de corner  waar uiteindelijk niets uit voorkomt.  In de 14e minuut een goeie pass van Mike op Robin, zijn afstandsschot wordt een makkelijke vangbal voor de keeper.  De wedstrijd is
redelijk tam waarbij SCE duidelijk de bovenliggende ploeg is. Merijn tikt even later de bal keurig tot bij Robin, deze haalt uit, en de bal verdwijnt links net naast het doel. Dan weer prima steekpass van Stefan op Mike, maar ook deze bal wordt door keeper gevangen.  Dan een fantastische sluwe pass
van Robin op Han, echter deze kan het net niet belopen, zonde. Dan wordt er gevlagd voor buitenspel,
maar dat kan niet Mike schiet naar Robin, echter deze komt achter zijn man vandaan.
In de 26e minuut mag Luuk een vrije trap nemen, maar de bal gaat aan alles en iedereen voorbij.
Al met al is het erg rommelig de spelers staan te veel op/bij elkaar, en veel duels gaan verloren.
Een beste voorzet van Stefan komt bij Luuk deze wordt echter onderuit gehaald, vrije trap , hier komt niets uit, niet veel later wordt Han onderuit gehaald, Stefan neemt de vrije trap en deze belandt wederom in de handen van de keeper. Inmiddels zijn we in de 35e minuut aanbelandt,  Het is Robin die een beste pegel op het doel geeft en bingo de 2-0 valt binnen.
Chris denkt heb niet veel te doen, en besluit vanaf eigen helft een solo actie aan te gaan , hij loopt dwars door alles en iedereen heen en de bal zal nog bijna in het doel rollen, maar een verdediger weet nog net op het nippertje de bal tot corner te verwerken, Dan klinkt het rustsignaal de stand is 2-0.

In de 2e helft gaan Natan, Stefan, Han en Luuk eruit, Jason, Iwan, Niels en Mark komen erin.
Scheids geeft dan een vrije trap aan Blokzijl, terwijl hij zelf over Koen heen valt, maar goed deze persoon gilde zo hard, dat de scheidsrechter de vrije trap toch maar toekende. Blokzijl weet met deze vrije trap geen gevaar te stichten, ze hadden überhaupt niks meer in te brengen.
Dan een pracht actie voorin  Merijn onderschept de bal en rond subliem  af met 3-0. In de 4e minuut.
En dan zowaar een schot van spits van Blokzijl op Roy, en deze bewijst zich maar weer eens want met een prachtige snoekduik heeft hij de bal klemvast, nee jongen je bent het keepen nog niet verleerd.
Dan een akkefietje tussen de nr 13 van Blokzijl en Lucas, De scheids Gert besluit ze beiden 5 minuten naar de zijlijn te verbannen.  Een goeie pass van Niels op Iwan, deze neemt de bal op zijn beurt mee, maar schiet in het zijnet.  Dan een mooie actie tussen Mike,Mark, Merijn en Robin, waarna uiteindelijk de bal naast het doel gaat.
Jason speelt de bal door de benen van tegenstander, misschien niet zo bedoeld, maar een genot om naar te kijken. Na een overtreding op Mark neemt Koen  vrije trap, de bal komt bij Robin en met een pracht schot maakt Robin in de 15e minuut de 4-0.
Weer een mooie combinatie dit keer tussen Niels, Mike Robin. De bal komt uiteindelijk bij Mark  deze geeft een pracht bal op Robin, maar mist in de 22e minuut met zijn hoofd net het doel. Dan gaan Merijn, Mike, Robin en Koen eruit, Stefan, Luuk, Natan en Han komen er weer in. Dan is het Luuk die de bal aangespeeld krijgt deze haalt op zijn beurt uit en in de 28e minuut is daar pats de 5-0 klasse.
Dan krijgt Han even later een wereldkans op de 6-0, maar de keeper heeft de bal net iets sneller als hij kan schieten. Dan Luuk goeie bal op Han en met een mooie boogbal komt de bal op de lat en springt het veld weer in, jammer Han.
Het balt natuurlijk makkelijk zo, Blokzijl heeft het al lang voor gezien gehouden, maar goed hebben nog paar minuten.  Lucas voert even later het toneelstuk van de “Stervende Zwaan” op, de scheids trapt er gelukkig niet in. (wel grappig om te zien). Dan een bekeken pass van Stefan op de vrijstaande Luuk deze probeert zelf maar even uit te halen, maar de bal gaat over. Stefan krijgt nog een kansje op een doelpunt, maar dit mislukt. Na nog een actie gezien te hebben tussen Luuk, Iwan en Niels waar bijna een doelpunt uit voorkomt, besluit Gert te fluiten voor het einde van de wedstrijd en eindstand 5-0.
Niet  sprankelend allemaal, maar wel verdienstelijke uitslag. Nog 1 wedstrijd tegen Nagele thuis en het seizoen zit er voor wat betreft de competitie weer op.

Trouwe supporter.

SC Emmeloord F4 - CVVO F7

2 mei 2015 9:00 uur

Na koningsdag achter de kiezen te hebben staan de heren en dame alweer ver voor tijd te trappellen om aan de wedstrijd te beginnen. Een aantal besluiten alvast wat warming-up oefeningen te doen. Helaas loopt dit voor Milan niet goed af, hij dacht wat kopoefeningen te doen alleen vergat hij dat een stalen hek niet echt meewerkt…… uitslag: Milan een gat in zijn hoofd en op naar de huisartsenpost. Ietwat ontdaan spoed de rest van F4 zich richting kleedkamer.
Op een zon overgoten Boskamp start de wedstrijd met onze interim trainen Edwin (Bedankt Edwin!!). Het team is erop gebrand deze wedstrijd tot een goed einde te brengen, al snel komt Julian aan de bal en weet op een prachtige manier de 1-0 binnen te schieten. SCE heeft de overhand en speelt goed samen. Over de rechterkant een mooie aanval ingeleid door Ramon, die doorspeelt naar Jur, van Jur naar Julian en voor het doel knalt Jayden de bal in de linkerhoek 2-0.
Vanaf de aftrap komt CVVO gevaarlijk naar het doel, maar gelukkig hebben wij koelbloedige Noa…. Ze weet de inzet te keren. CVVO heeft vele kansen, het is wachten op een tegengoal en helaas, 2-1.
Vlak voor rust krijgt Julian de bal van Thiemo aangespeeld en met een snoeiharde punter gaan we met 3-1 de rust in.
Vlak voor het begin van de tweede helft komt Milan zijn team nog even aanmoedigen, hij wil eigenlijk nog wel meedoen maar de clubarts heeft het hem verboden.
Na de rust begint SCE een beetje matjes, ballen komen niet aan de koppies blijven wat hangen. Een terugspeelbal zorgt voor 3-2.
Ramon lijkt door deze tegenslag ineens vuur in zijn schoenen te hebben, Damian speelt de bal naar links richting Ramon en solo gaat hij langs de lijn, speelt hier Julian aan die weer doortikt naar Ramon en een dikke poeier in de touwen! 4-2!
De dame en heren denken dat ze gewonnen hebben en doen rustig aan, CVVO maakt hier gebruik van en tikt de 4-3 erin. Dit schud het team wel even wakker. Volle bak gaan ze de laatste 10 minuten in, Opnieuw Ramon die een bal van links prachtig voorlegt en Julian die de bal erin knalt. Jayden op zijn beurt krijgt het voor elkaar om er drie verdedigers uit te lopen en de 6-3 erin te rammen! Het team is op…. Moe….. waar blijft dat eindsignaal?? Alles hebben ze gegeven, CVVO ruikt de vermoeidheid en weet nog de 6-4 te maken.
Wat een spannende pot!! Maar de 3 punten zijn weer verdiend binnen gehaald!

Verslag MKV'29 - sc Emmeloord

MKV'29 Leeuwarden  -  sc Emmeloord   0  -  0

Op de laatste speeldag in de tweede klasse K. heeft sc Emmeloord in Leeuwarden met 0 - 0 gelijkgespeeld bij MKV'29.
Door deze bloedeloze gelijkspel zijn de Emmeloorders zeer verdienstelijk op de 4e plaats geeindigt en kan het terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. De thuisploeg MKV'29 had 1 puntje nodig om zich te handhaven en is hierin geslaagd.
In een rommelige en chaotische wedstrijd creeerden de Blauwen een enorm veldoverwicht, maar wist men geen raad met een paar grote kansen. Met name in de eerste helft waren de Emmeloorders de bovenliggende partij en zag het een doelpunt van Gerke Schaap wegens buitenspel worden afgekeurd.
De thuisploeg loerde slim op de counter en probeerde met hoge diepe ballen voor gevaar te zorgen, maar doelpunten bleven uit.
In de rust sloeg iedereen ineens aan het rekenen en steeg de spanning bij de Blauwe supporters langs de lijn.
De uitslagen op de andere velden waren gunstig waardoor de nacompetitie dichtbij was gekomen, maar dan moest er nog wel worden gewonnen. Met opportunistisch kick en rush voetbal probeerde sc Emmeloord een doelpunt te forceren, maar de eindafwerking liet telkens te wensen over. Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd waarbij een doelpunt van Ronald Kleiker werd afgekeurd en ook de thuisploeg een paar goede kansen kreeg op de overwinning.

Hieronder het wedstrijdverslag over: De ontknoping in de tweede klasse K, De rouwbanden voor Appie Lageveen, een verdwaalde ballenman op het spoor, een ontketende beginfase, mooie kansen, afgekeurde doelpunten, rommelig spelbeeld, haperende middenveld, zinderende slotfase, De Leeuwarder Ramones, afscheid van Laurens Rasing en met de blauwe bus naar het kampioensfeestje van vv Heerenveen.

De opstelling van MKV'29 Leeuwarden:
Hans Brattinga ( 89e Bart Wielenga ), Frank Dijkstra, Leon v/d Kooij, Jakob Wijbenga, Hamza Abdelkarim, Lorenzo da Silva, Gido Boontjes, Leander Heeger ( 80e Sander Douma ), Mourad Azarzar, Michael Grendel ( 87e Jouke Brander ) & R. Inia.
Wissels: Bart Wielenga, Sander Douma & Jouke Brander.
Gele kaart: Jakob Wijbenga
Geblesseerd: Amin Ait Bihi, Said Loukili, Rene Kalsbeek.
Trainer: Duco Mulder
Teammanager: Harm Brattinga
Assistent scheidsrechter: Dhr. Bron

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Denny v/d Zee, Wouter v/d Velde, Laurens Rasing, Maarten Ebbers, Sven Goos ( 57e Bastian Tabak ), Gokhan Pala ( 75e Harm van Wieren ), Abdul Boundati, Gerke Schaap, Ronald Kleiker & Sander Heimens.
Wissels: Guido Vissers, Frank v/d Werf, Harm van Wieren, Bastian Tabak & Sjors Hendrikse.
Geblesseerd: Stefan v/d Werff & Brahim Boundati
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Scheidsrechter: Dhr. A.C.C. Souisa.
Toeschouwers: 100

Vooraf aan deze wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor clubicoon Albert Lageveen die eerder deze week op 83 jarige leeftijd kwam te overlijden. Tijdens de warming up waren er een paar ballen over de afrastering geschoten en op de spoorlijn beland.
Bij menig sc Emmeloord supporter sloeg even de schrik om het hart toen good old Henk Kroeze het waagde om over het spoor te lopen om deze ballen terug te halen, maar gelukkig kwam er geen trein aan en lette onze ballenman goed op.
Er waren enkele tientallen sc Emmeloord supporters naar Leeuwarden gekomen om de Blauwen voor de laatste keer in actie te zien.

Met veel pressie naar voren toe probeerde sc Emmeloord een snelle voorsprong te forceren, maar mooie pogingen van Gerke Schaap en Gokhan Pala zeilden naast het doel.
Er waren prachtige voorzetten te zien van Denny v/d Zee en Sven Goos, maar de aanvallers van sc Emmeloord hadden het vizier niet op scherp staan. De Emmeloorders creeerden een enorm veldoverwicht, maar deden hier veel te weinig mee. Het voetbal oogde rommelig, slordig en onnauwkeurig. Naarmate het doelpunt uitbleef werden de spelers ongeduldig en kwamen de eerste foutjes.
De thuisploeg loerde op de snelle counter en probeerde met lange diepe ballen hun voorhoede te bereiken.
Na een slippertje van Laurens Rasing kreeg MKV'29 via Leander Heeger zijn eerste kans, maar diens inzet ging naast het doel.
Kort hierop werd een schot van Mourad Azarzar door Emmeloord doelman Niels Boomsma tot corner verwerkt.

Halverwege de eerste helft leek sc Emmeloord via Gerke Schaap op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Tot tweemaal aan toe werd de grillige aanvaller Sander Heimens in stelling gebracht, maar beide keren bracht MKV doelman Hans Brattinga met uitstekend voetenwerk redding.
Een schitterende boogbal van Gokhan Pala zeilde maar rakelings over en het openingsdoelpunt hing in de lucht.
Met mooie passes probeerden Laurens Rasing, Gokhan Pala en Abdul Boundati de juiste openingen te vinden.
Vlak voor rust doken Gerke Schaap en Sander Heimens op voor het Frieze doel, maar de scherpte ontbrak en de afwerking liet te wensen over. Op slag van rust kwamen de Friezen opzetten en was het even alle hens aan dek voor de verdediging van sc Emmeloord.
Met name Mourad Azarzar, Leander Heeger en Lorenzo da Silva glipten gevaarlijk door de Emmeloordse verdediging waarbij Laurens Rasing een inzet van Lorenzo da Silva van de doellijn wist te halen.
Met een bloedeloze 0 - 0 gingen we rusten.

In de rust sloeg iedereen ineens aan het rekenen want bij een overwinning zou het zomaar kunnen dat sc Emmeloord nog nacompetitie zou mogen spelen.
De gehele tweede helft hadden de Emmeloorders het initiatief en het meeste balbezit, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet.
Uit een corner van Abdul Boundati leek Wouter v/d Velde raak te koppen, maar zijn kopbal ging rakelings naast het doel.
Kort hierop belandde een voorzet van Gerke Schaap op het hoofd van Sander Heimens, maar ook deze kopbal ging naast het Frieze doel.
De doelman van MKV'29 pareerde een harde kopbal van Gerke Schaap en bracht redding op een hard schot van Gokhan Pala.
Trainer Dick Schuurman bracht nu aanvaller Bastian Tabak in de ploeg voor Sven Goos en deed wat omzettingen.
De Emmeloorders hadden het veldoverwicht, maar het spel bleef onzuiver en slordig.
Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd toen de tijd begon te dringen. Inmiddels waren de standen op de andere velden niet meer zo gunstig, maar toch wilden de Emmeloorders deze wedstrijd winnen.

De thuisploeg verstopte zich niet en wist met lange diepe ballen toch een paar keer gevaarlijk in de buurt van doelman Niels Boomsma te komen. Met name Lorenzo da Silva, Hamza Abdelkarim en Mourad Azarzar wisten elkaar gemakkelijk te vinden.
Een inzet van Mourad Azarzar werd ternauwernood geblokt en tot corner verwerkt. Uit een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel leek Maarten Ebbers bijna de bal in eigen doel te werken, maar het liep met een sisser af. In de 80e minuut veerden alle blauwe supporters overeind toen Ronald Kleiker het beslissende doelpunt leek te scoren, maar uit de voorzet van Gerke Schaap was er enig duw en trekwerk waardoor het doelpunt van Ronald Kleiker werd afgekeurd.

In een zinderende slotfase kregen beide teams nog een paar goede mogelijkheden, maar de mooiste kans was in de 89e minuut voor Abdul Boundati. Met een verwoestende uithaal leek Abdul Boundati te scoren, maar het schot spatte tegen de lat uiteen.
Deze wedstrijd eindigt in een bloedeloze 0 - 0 gelijkspel waardoor MKV'29 ook volgend seizoen in de tweede klasse gaat uitkomen en sc Emmeloord op een verdienstelijke 4e plek is geeindigt.
Met tranen in zijn ogen nam verdediger Laurens Rasing na een jarenlange trouwe dienstverband afscheid van het eerste elftal.
Hij wil het wat rustiger aan gaan doen en speelt volgend seizoen in het 2e elftal van sc Emmeloord.
Het is ook nog twijfelachtig wat aanvaller Sander Heimens volgend seizoen gaat doen want dit had ook zijn laatste wedstrijd kunnen zijn.
Alle overige spelers zullen ook volgend seizoen voor sc Emmeloord actief zijn aangevuld met een paar jeugdige talenten en middenvelder Matthias Frankema die van Flevo Boys overkomt.

Na afloop hing er een gezellige sfeer in de kantine van MKV'29 met een sensationeel optreden van het Leeuwarder duo The Ramones.
In een gezellig samenzijn vierden beide teams het einde van deze competitie en bleef het nog lang rumoerig in Leeuwarden.

Toen de spelers van sc Emmeloord hoorden dat vv Heerenveen kampioen was geworden wilde iedereen in de feestvreugde delen en zette de bus compleet met spelers en supporters koers richting Heerenveen. Op sportpark Skoatterwald in Heerenveen ging het feestje nog even verder en werd dit seizoen in stijl afgesloten.
Later bleken er nog meer teams uit de tweede klasse naar Heerenveen te zijn gekomen om in de feestvreugde te delen. Dit is een uniek gebaar en getuigt van grote onderlinge sportiviteit.

Langs deze weg willen wij alle spelers en technische staf van vv Heerenveen feliciteren met het behaalde kampioenschap.
Wij wensen de Groninger Boys, GRC Groningen en FC Wolvega veel succes toe in de nacompetitie.
Onderin zullen Sint Anna en de studenten van Forward nog een beslissingswedstrijd moeten spelen. De winnaar speelt vervolgens PD wedstrijden. Wij wensen beide teams en ook sv Olyphia veel succes toe met de PD wedstrijden.

Voor sc Emmeloord zit dit seizoen er nu op. De Blauwen eindigen met 46 punten uit 26 wedstrijden op een 4e plek en hebben hun visitekaartje in de tweede klasse afgegeven.
Het tweede elftal van sc Emmeloord speelt volgende week nacompetitie en begint met een thuiswedstrijd tegen Zuidwolde 2 om 10:30 uur.
Deze verslaggever zal hier ook bij zijn om verslag te doen.
Volgend seizoen zullen wij sc Emmeloord opnieuw gaan volgen in de tweede klasse.

Hieronder alle uitslagen van de laatste speeldag in de 2e klasse K.:
vv Heerenveen  -  Velocitas   5  -  0   ( Heerenveen is kampioen )
Groninger Boys - GRC Groningen  4  -  2  ( beide teams NC )
ONB Drachten  -  FC Wolvega   0  -  1  ( FC Wolvega  NC )
LAC Frisia 1883  -  sv Olyphia   3  -  3  ( Olyphia P/D )
LSC 1890 Sneek  -  GSAVV Forward   1  -  1
Sint Annaparochie  -  GAVC Grouw   1  -  1
Forward en Sint Anna spelen een beslissingswedstrijd om P/D en directe degradatie!

Verslaggever: Klaas Huisman.














De voorbeschouwing MKV'29 - sc Emmeloord

Op de laatste speeldag in de tweede klasse K. gaat sc Emmeloord zondagmiddag in Leeuwarden op bezoek bij MKV'29.De Emmeloorders gaan keurig in de top vijf eindigen en kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen.
Na de promotie van vorig seizoen was de doelstelling handhaving en op termijn een stabiele tweedeklasser te worden, maar de Blauwen verbaasden vriend en vijand en nestelden zich verrassend in de subtop.
De Emmeloorders waren zelfs nog dichtbij een periodetitel, maar kwamen uiteindelijk net een puntje tekort om zich voor de nacompetitie te plaatsen. Dit seizoen was een leerschool voor deze selectie en volgend seizoen wacht er een nieuwe uitdaging.

Komende zondag wacht de laatste competitiewedstrijd in Leeuwarden bij MKV'29. De Friezen staan op een 9e plek en zijn nog niet helemaal veilig. De rood witten behaalden 33 punten uit 25 wedstrijden met een doelsaldo van 47 voor en 63 tegen. MKV wist 10 wedstrijden te winnen, speelden 3 keer gelijk en verloren 12 wedstrijden.
Op PD plek nummer 11 staat sv Olyphia uit Noordwolde met 30 punten en op de 10e plaats staat GAVC uit Grou eveneens met 30 punten.
Het is dus ongekend spannend onderin, want MKV heeft weliswaar 33 punten, maar een veel slechtere doelsaldo dan Olyphia en GAVC.
Als MKV komende zondag verliest van sc Emmeloord en zowel Olyphia alsook GAVC beiden weten te winnen dan zal MKV P/D wedstrijden moeten spelen.

De rood/witten begonnen goed aan de competitie en stonden zelfs heel even bovenaan.
Uit de eerste 6 wedstrijden behaalde promovendus MKV'29 maar liefst 12 punten en stond men keurig in de subtop om vervolgens daarna heel ver weg te zakken.
De eerste wedstrijd in Emmeloord ging met maar liefst 7 - 1 verloren.
In een gelijkopgaande eerste helft scoorde Gerke Schaap het openingsdoelpunt maar kreeg ook MKV enkele grote kansen.
In een wervelende tweede helft was sc Emmeloord oppermachtig en wist het verder afstand te nemen.
De doelpuntenmakers na rust waren 2 keer Gerke Schaap uit een strafschop en verder deden twee keer Bastian Tabak, Abdul Boundati en Harm van Wieren een duit in het zakje. Voor MKV scoorde Leander Heeger tegen.

De rooms katholieke voetbalclub Met Kracht Vooruit werd op 29 April 1929 in de clubkleuren Rood/Wit te Leeuwarden opgericht.
Het speelt sinds 1987 zijn thuiswedstrijden op sportpark Nylan aan de Middelzeelaan te Leeuwarden waar ook de clubs Leeuwarder Zwaluwen en LVV Friesland hun thuisbasis hebben.
De club heeft ongeveer 500 leden verdeeld over 5 seniorenteams en 20 jeugdteams.
MKV'29 werd in 2006 kampioen van de 4e klasse, maar zou het jaar daarop weer degraderen. In 2012 werd MKV'29 opnieuw kampioen van de 4e klasse en vorig seizoen in 2014 werden de Rood/Witten kampioen van de 3e klasse.

Hoofdtrainer bij MKV'29 is Duco Mulder die voorheen actief was bij Waterpoortse Boys in Sneek en vv Nicator in Leeuwarden.
De topscorer bij MKV'29 is de grillige spits Amin Ait Bihi die inmiddels 17 doelpunten achter zijn naam heeft staan.
De gemiddelde leeftijd van deze selectie is 24,8 jaar oud waarbij Said Loukili, Rene Kalsbeek, Michael Grendel en Hamza Abdelkarim de bepalende spelers.
MKV'29 wist zijn laatste twee wedstrijden van Velocitas en ONB te winnen en zal er alles aandoen om zich zondag veilig te spelen.

De wedstrijd MKV'29 - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark Nylan te Leeuwarden.
De bus vertrekt om 12:00 uur vanaf sportpark De Ervenbos.

Hieronder de voorspellingen van de laatste competitieronde in de tweede klasse K:

MKV'29 Leeuwarden  -  sc Emmeloord tussen de nummers 9 en 5.
In Emmeloord werd het eerder een ruime 7 - 1 overwinning voor de Blauwen. De thuisploeg is nog niet helemaal veilig en de laatste weken goed op dreef. De Emmeloorders kunnen bij een overwinning nog een paar plekken stijgen. MKV zal er alles aandoen om de P/D wedstrijden te ontlopen en daarom ligt een gelijkspel voor de hand. Een 3.

vv Heerenveen  -  Velocitas 1897 tussen de nummers 1 en 14.
In Groningen werd het eerder 1 - 2 voor Pompebledden.
De Friezen zijn bijna kampioen en kunnen het thuis tegen Velocitas  afmaken. De Groningers zijn al gedegradeerd en met het nieuwe seizoen bezig. De verwachting is dat vv Heerenveen de kampioen zal gaan worden en deze laatste wedstrijd zal gaan winnen. Een 1.

Groninger Boys  -  GRC Groningen tussen de nummers 2 en 4.
De eerste wedstrijd eindigde in een 3 - 0 overwinning voor GRC.
Dit is een schitterende stadsderby tussen twee ambitieuze teams.
De Groninger Boys waren lange tijd favoriet voor de titel en moeten deze wedstrijd winnen en hopen op een misstapje van vv Heerenveen.
Het verschil met koploper vv Heerenveen is slechts 1 puntje, maar GRC Groningen zal zich in deze stadsderby niet zomaar gewonnen geven.
GRC Groningen heeft al een periodetitel op zak, maar zal er alles aandoen om de Groninger Boys een moeilijke middag te bezorgen.
Mijn voorspelling is een doelpuntrijke gelijkspel. Een 3.

LAC Frisia 1883  -  sv Olyphia tussen de nummers 3 en 11.
In Noordwolde werd het eerder 3 - 4 voor Frisia.
Tot vorige week was Frisia de grote outsider voor de titel.
Ik had Frisia getipt als de grote favoriet voor het kampioenschap, maar vorige week ging het tegen GAVC Grouw lelijk mis met Frisia.
Deze wedstrijd ging verrassend met 2 - 0 verloren waarna het verschil met koploper Heerenveen nu 2 punten bedraagt.
Op deze laatste speeldag is alles nog mogelijk, maar ik zie Heerenveen geen punten morsen tegen Velocitas.
Tegenstander sv Olyphia staat op een gevaarlijke 11e plek en zal dan PD wedstrijden moeten spelen. Ik vrees voor Olyphia dat er in Leeuwarden geen punten behaald zullen worden. Een 1.

ONB Drachten  -  FC Wolvega tussen de nummers 8 en 6.
In Wolvega werd het eerder 0 - 2 voor ONB.
De paars witten staan er goed voor om de laatste periodetitel in de wacht te slepen, maar voelen de hete adem van die rare studenten van Forward.
FC Wolvega heeft zich de laatste weken knap hersteld en hebben een goede serie neergezet.
Thuisploeg ONB stond ook lange tijd bovenaan voor een periode, maar zullen nu in de middenmoot gaan eindigen. Een 2.

Sint Annaparochie  -  GAVC Grouw tussen de nummers 12 en 10.
In Grouw werd het eerder 1 - 3 voor Sint Annaparochie.
De laatste weken is Sint Anna goed bezig en speelde het knap twee keer met 1 - 1 gelijk bij sc Emmeloord en GRC Groningen.
Gaan de Parochianen het redden? gaat men de PD wedstrijden halen?
Tegenstander GAVC is ook nog niet helemaal veilig en verrastte vorige week tegen Frisia. Het gaat moeilijk worden voor Sint Anna want de studenten van Forward ruiken bloed. Ik vrees dat Forward gaat stunten bij LSC en dat Sint Anna net iets tekort gaat komen. Een 3.

LSC 1890 Sneek  -  GSAVV Forward  tussen de nummers 7 en 13.
In Groningen werd het eerder 1 - 3 voor LSC 1890.
Wat is er de laatste weken met de studenten aan de hand?
In de winterstop stonden de Groningers nog troosteloos onderaan, maar de laatste weken pakken de studenten veel punten.
Met een beetje geluk ligt zelfs de periodetitel nog voor het grijpen, maar in eerste instantie willen de studenten de PD plekken bereiken.
De jongens van trainer DJ van Strien hebben iedereen verrast en veel respect afgedwongen. Deze laatse wedstrijd zal allesbeslissend zijn en je weet het maar nooit met Forward. Een 2.

Ik wens iedereen een sportieve en spannende laatste speelronde toe.

Verslaggever: Klaas Huisman.






Verslag sc Emmeloord - LSC 1890

sc Emmeloord  -  LSC 1890 Sneek   2  -  0   (  1  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft zijn laatste thuiswedstrijd overtuigend en dikverdiend met 2 - 0 gewonnen van LSC 1890 uit Sneek.
Door deze overwinning gaan de Emmeloorders definitief in de top vijf eindigen van de tweede klasse K.
Er waren verrassende uitslagen op de andere velden waardoor de polderbewoners volgende week nog een paar plaatsen kunnen stijgen op de ranglijst, maar de nacompetitie lijkt niet meer haalbaar.
Deze laatste thuiswedstrijd stond in het teken van een stijlvolle afsluiting voor het eigen trouwe publiek.
De Blauwe supporters kunnen trots zijn op dit team die inmiddels uit 25 wedstrijden 45 punten hebben behaald en heel knap in de top vijf zullen gaan eindigen.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: De comeback van miskend talent Sjors Hendrikse, Het neusje van de zalm, Goaltjesgetter Sander Heimens, de strijd op het middenveld, de kracht van het ijzeren gordijn en een stijlvolle afsluiting voor het trouwe thuispubliek.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Denny v/d Zee, Laurens Rasing, Wouter v/d Velde, Maarten Ebbers, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Abdul Boundati, Sven Goos ( 80e Bastian Tabak ), Sander Heimens & Sjors Hendrikse ( 66e Gerke Schaap ).
Wissels: Bastian Tabak, Gerke Schaap, Guido Vissers & Frank vd Werf.
Geschorst/Geblesseerd: Harm van Wieren, Brahim Boundati & Stefan vd Werff.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De opstelling van LSC 1890 Sneek:
Bas Douma, Alex Jansen, Timo Breukelaar ( 54e Marcel de Vries ), Martijn Zwaga, Steven v/d Zee, Benyamin Ydema, Patrick Zijda, Jari Boorsma, Erwin Slik ( 46e Floris Bok ), Jeffrey v/d Meer ( 46e G. Dijkstra ) & Lars Bos.
Wissels: Marcel de Vries, Floris Bok, G.Dijkstra & Bert Boddema.
Gele kaarten: Alex Jansen & Martijn Zwaga.
Trainer: Sander Sliekers
Teammanager: Johan Frederik Lodewijk.
Assistent scheidsrechter: Dhr. Pietersma.

De scheidsrechter: Dhr. D.H.S. Bierma.
Toeschouwers: 100

Op de heenreis richting Emmeloord zag ik bij de Ketelbrug een enorme groene karavaan met honderden supportersbussen van FC Groningen mij tegemoet komen.
Het was werkelijk uniek om deze groene uitbundige massa supporters op de A6 te zien. Vlakbij Emmeloord stonden de mensen te zingen op de viaducten en hing er een spandoek met de tekst Grunningers Veur Altied.
Langs deze weg wil alle FC Groningen supporters feliciteren met het behalen van de KNVB beker.

Het tweede elftal van sc Emmeloord heeft de wanprestatie van vorige week weggepoetst door in Joure met 0 - 2 bij de kampioen te winnen.
Op 17 Mei gaat voor het 2e elftal van sc Emmeloord de nacompetitie beginnen.
Trainer Dick Schuurman kon vandaag geen beroep doen op de geschorste Harm van Wieren, maar had in terrier Laurens Rasing een uitstekende vervanger gevonden.
Met Wouter v/d Velde, Laurens Rasing, Maarten Ebbers & Denny v/d Zee was het ijzeren gordijn vanmiddag weer hermetisch afgesloten.
Het team was vastberaden om deze laatste thuiswedstrijd met een goede overwinning af te sluiten en had na de 1 - 0 uitnederlaag in Sneek nog wat goed te maken.
Opvallend was de basisplek voor aanvaller Sjors Hendrikse waar de verdediging van LSC Sneek geen vat op wist te krijgen.
Met veel loopacties en sleepbewegingen verzette Sjors Hendrikse veel werk en stond hij met twee assists aan de basis van de overwinning.

De gasten uit Sneek deelden het eerste speldenprikje uit, maar de voorzet van Patrick Zijda werd door Wouter v/d Velde onderschept en weggewerkt. Aan de andere kant had Sjors Hendrikse een subtiel steekballetje op Sander Heimens in huis, maar LSC doelman Bas Douma greep net op tijd in.
Met veel druk en pressie naar voren toe probeerde sc Emmeloord een snelle voorsprong te forceren.
In de 12e minuut lanceerde Sjors Hendrikse met een slim steekballetje
goaltjesgetter Sander Heimens die op volle snelheid de doelman van LSC wist te omspelen om vervolgens ijskoud en koelbloedig de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord op het scorebord te brengen.
Dit was een mooie opsteker voor sc Emmeloord waarna deze wedstrijd helemaal tot leven kwam.
De gasten uit Sneek verstopten zich niet en probeerden met veel strijd onder de druk uit te komen.
Bij balonderscheppingen kwamen de Friezen er razendsnel uit, maar maar de verdediging van sc Emmeloord stond als een rots in de branding.
Een indraaiende voorzet van LSC speler Patrick Zijda leek binnen te vallen, maar belandde in het zijnet.
Tot aan de 20e minuut was er weinig aan de hand en controleerde sc Emmeloord deze wedstrijd, maar plotseling verslikte verdediger Maarten Ebbers zich in LSC aanvaller Lars Bos.
Deze rappe rechtsbuiten glipte door de Emmeloordse verdediging, maar zijn voorzet leverde niets op en zeilde voorlangs.
Vanuit de tweede lijn probeerde Timo Breukelaar de doelman van Emmeloord te verrassen, maar Niels Boomsma bracht redding.
De Emmeloorders keken elkaar vertwijfeld aan en herpakten zich weer.

Op het middenveld was er een hevige strijd te zien waarbij Ronald Kleiker, Abdul Boundati en Gokhan Pala alle zeilen moesten bijzetten om de controle te behouden.
De Friezen schakelden een tandje bij maar konden geen openingen forceren in het hechte ijzeren gordijn van sc Emmeloord.
Halverwege de eerste helft was er een druk overleg te zien bij de spelers van LSC want er was geen doorkomen aan voor de Friezen.
Met name het roulerende positiespel bij sc Emmeloord veroorzaakte veel onrust in de verdediging bij LSC Sneek.
Bij de corners van sc Emmeloord was het telkens alle hens aan dek bij de Friezen en oogde de verdediging kwetsbaar.
In de 30e minuut lieten een Abdul Boundati en Sjors Hendrikse een snelle aanval zien waarbij Sjors Hendrikse met een afzwaaier Sven Goos wis te bereiken. Met een verwoestend schot was Sven Goos dichtbij een doelpunt, maar de doelman van LSC wist deze kanonskogel van Sven Goos ternauwernood tot corner te verwerken.
Vlak voor rust kreeg sc Emmeloord een aantal corners te nemen waarbij de verdediging van LSC er niet goed uit zag, maar niemand wist hiervan te profiteren.
In de 45e minuut stuurde Gokhan Pala met een vlijmscherpe pass Sander Heimens op avontuur.
Op volle snelheid glipte Sander Heimens door de Frieze verdediging waarbij zijn inzet tot tweemaal aan toe werd geblokt en in derde instantie wist Sander Heimens net niet Sjors Hendrikse te bereiken.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de tweede helft kwam de regen met bakken uit de hemel en zochten alle supporters een droog heenkomen op de gezellige tribune.
In de 48e minuut kreeg Sjors Hendrikse het weer op zijn heupen en wist hij met een onnavolgbare actie Sander Heimens te bereiken.
Met een droge schuiver scoorde Sander Heimens zijn tweede doelpunt van deze middag door sc Emmeloord op een 2 - 0 voorsprong te zetten.
De Friezen probeerden met een paar frisse wissels en omzettingen om het tij te keren, maar kwamen niet verder dan het Emmeloordse strafschopgebied. Met een snelle balcirculatie zocht de aanvallers van LSC naar een opening in het ijzeren gordijn, maar deze bleef hermetisch afgesloten. In de 60e minuut lieten LSC spelers Lars Bos en Patrick Zijda een eentweetje zien maar Emmeloord doelman Niels Boomsma greep goed in. Een vrije trap van LSC speler Jari Boorsma veroorzaakte een scrimmage voor het Emmeloordse doel, maar de afvallende bal werd door Benyamin Ydema hoog overgeschoten.

Aan de andere kant liet Abdul Boundati op het middenveld schitterende acties en hoogstandjes zien waardoor er veel ruimtes ontstonden.
Het afschermen van de bal, kappen en wegdraaien en het terugveroveren was een lust voor het oog voor de Blauwe supporters.
In de 66e minuut kreeg Sjors Hendrikse onder luid applaus zijn terechte publiekswissel want deze speler had alles gegeven.
Trainer Dick Schuurman bracht nu Gerke Schaap voor Sjors Hendrikse in de ploeg en gaf het team nu de opdracht om de flanken te zoeken.
Met een uiterste krachtinspanning tikte de doelman van LSC Sneek een boogballetje van Gokhan Pala over de lat.
Kort hierop kreeg sc Emmeloord via Abdul Boundati een vrije trap te nemen die met een geweldige reflex door LSC doelman Bas Douma uit zijn doel werd geranseld.
In deze fase domineerde sc Emmeloord en hadden Ronald Kleiker, Gokhan Pala en Abdul Boundati het middenveld onder controle.

Het gehele team werkte hard voor elkaar en straalde spelvreugde en saamhorigheid uit met de absolute wilskracht om deze wedstrijd te willen winnen.
In de slotfase kreeg sc Emmeloord nog kansen om de score uit te breiden, maar in twee instanties hield LSC doelman Bas Douma goaltjesgetter Sander Heimens van het scoren af.
Uit een flitsende aanval tussen Abdul Boundati en Ronald Kleiker leek Bastian Tabak voor het slotakkoord te gaan zorgen, maar zijn inzet ging rakelings naast.
Door de speakers galmde de naam van Laurens Rasing als man of the match en dit is een zeer terechte bekroning voor deze terrier.
Met zijn doorzettingsvermogen heeft Laurens Rasing enorm veel werk verzet, maar ook Sven Goos, Wouter v/d Velde, Gokhan Pala en Ronald Kleiker verdienen een groot compliment.
Het neusje van de zalm deze middag was de comeback van het miskende talent Sjors Hendrikse.
Verder wil ik ook scheidsrechter Dhr. D. Bierma even noemen want deze man floot een goede wedstrijd.
Deze laatste thuiswedstrijd wint sc Emmeloord dikverdiend met 2 - 0 van LSC 1890 uit Sneek. Door deze overwinning gaan de Emmeloorders in de top vijf eindigen van de tweede klasse K.

Er waren verrassende uitslagen in de 2e klasse waardoor vv Heerenveen het kampioenschap niet meer kan ontlopen. Bij een overwinning volgende week op Velocitas is Heerenveen kampioen.
Daaronder is het dringen voor Frisia en Groninger Boys om de nacompetitie te kunnen bereiken of te hopen op een misstapje.
In de laatste periode staan de studenten van Forward en FC Wolvega er goed voor, maar Forward vecht ook nog tegen degradatie.
De spanning is om te snijden in de 2e klasse K.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Leeuwarden bij MKV'29. Deze ploeg staat op een 9e plek en is nog niet helemaal veilig.
Bij een overwinning op MKV zal sc Emmeloord een paar plekken kunnen stijgen, maar de nacompetitie lijkt niet meer haalbaar voor de Blauwen.
De uitwedstrijd bij MKV'29 begint om 14:00 uur op sportpark Nylan te Leeuwarden.
De bus vertrekt rond 12:00 uur vanaf sporpark De Ervenbos.
De voorbeschouwing op deze laatste competitiewedstrijd volgt later.

Hieronder alle overige uitslagen van de 2e Klasse K:
FC Wolvega  -  vv Heerenveen   0  -  0
GAVC Grouw - LAC Frisia   2  -  0
GRC Groningen  -  Sint Annaparochie  1  -  1
sv Olyphia Noordwolde  -  Groninger Boys   1  -  2
GSAVV Forward  -  ONB Drachten   4  -  1
Velocitas 1897  -  MKV'29 Leeuwarden   0  -  4

Verslaggever: Klaas Huisman.








SCE F3 - VHK F3M

Vanmorgen had iedereen het gevoel van gezonde spanning.
Bij de trainers Sander en Stefan was te zien dat ze een gespannen indruk hadden en al nachten slecht hadden geslapen om 1 reden,

WE KUNNEN KAMPIOEN WORDEN MET TEAM F3.

Dit kan als er vandaag gewonnen gaat worden tegen VHK.
Na een goed gesprek zoals de trainers dat altijd doen begint de warming up zodat de jongens en keepster er helemaal klaar voor zijn.

Om 10.15 exact begint de wedstrijd met een heel mooi spel waarin VHK hun spel goed laat zien en wij een zeer gewaagde tegenstander hebben.
Na een paar hoekschoppen voor SCE en een vrije trap die genomen wordt na een valpartij van Björn is het Alban die in de 4e minuut de openingstreffer maakt.
Daarna was het de druk er op houden voor de 2e treffer, dit laat even op zich wachten tot Sybren een bal in de buik krijgt en door de scheidsrechter richting Sander wordt gedragen, Bassim neemt de taak over en Nick maakt al snel de 2-0.
Sybren was al weer snel beter van de schrik zodra hij het doelpunt ziet.
De bal blijft in de buurt van de goal van VHK en plots is er een overtreding op Bassim gemaakt, vrije trap maar wat gebeurd er nu Hands.
Penalty en score voor Bassim 3-0.
Als slot van de eerste helft is de eer aan Sybren die na een vrije trap van Jesper de verdiende 4-0 mag maken.
De rust is een mooi moment om het gevoel van winnen door te zetten.
Na de rust neemt Björn de bal ver mee naar voren om Sybren nog een mooie kans te geven, helaas mist hij echt jammer
Het ging toen echt snel naar de 8-0 door hele mooie acties van Sverre, Nick, Sybren die de druk op het doel hielden en de mooie kansen pakten.
Janitha die de gehele wedstrijd maar 2 keer in actie hoefde te komen kreeg ineens de bal wel heel dicht bij haar en omdat de deze wel heel snel aan kwam hield ze die bijna tegen, jammer maar 8-1.
Jesper maakte zijn kans ook waar door er uiteindelijk 9-1 van te maken, niet slecht voor een verdediger.
Na het affluiten van deze mooie wedstrijd is besloten om 1 doelpunt niet door te laten gaan, welke maakt ons niet uit wij zijn kampioen.

Wat heeft iedereen genoten van deze wedstrijd waarin we kampioen zijn geworden.

Uiteraard was het tijd voor een mooi feest waarin de kleedkamer omgetoverd werd tot confetti vloer en er in de kantine  patat en drinken was.
Als afsluiting voor alle spelers een bokaal om dit seizoen niet te vergeten

Graag zou ik alle ouders die in harmonie achter dit team staan bedanken en namens hen kan ik zeggen,

Sander en Stefan bedankt dat jullie ons team dit seizoen hebben laten groeien tot kampioen bij SCE F3.


Bedankt dat ik dit stukje mocht schrijven,
Groeten, Peter den Boer


Creil D1 - SCE D1 02-05-15

Zaterdag ochtend moesten we om 11:00 uur voetballen tegen
Creil.
In de eerste helft ging het niet zo goed.
In de eerste 10 min had Creil al 2 doelpunten
gemaakt.
We hadden in de eerste helft goede kansen uit de hoekschoppen van Souffian,
maar jammer genoeg scoorden hij niet.
In de pauze hadden we een goed gesprek met het hele team. We zouden er echt voor gaan in de 2e helft.
Vroeg in de 2e helft kregen we doelpunten tegen.
We gingen pas echt voetballen in het midden van de 2e helft,omdat we toen meer kansen kregen.
Souffian nam een hoekschop en Ismael kopte hem er mooi in.
4-1 was de stand.
Uit eindelijk kregen we weer een actie uit de trap van Souffian naar de goal,
Mark rende er achteraan en schoot hem mooi over de keeper in het Doel: 4-2.
Youri had ook een mooie goal gemaakt schoot hem aardig hard erin.
4-3.
Helaas daarna weer twee doelpunten tegen.
Uit eindelijk hebben we niet gewonnen,maar met 6-3 verloren.

Groetjes Joy Meijer