10 dorpentoernooi E3

SCE E3 was ingedeeld in poule A, samen met: Creil, Espel, SVM E3, Tollebeek en FlevoBoys E8
Naast poule A was er nog een poule B, waar ons ‘zuster-team’ E4 in uit kwam.

De dag begon somber, donkere wolken en een enkele regendruppel voorspelden niet veel goeds. Ook een flinke wind waaide over het veld. In de eerste wedstrijden tegen SVM en Tollebeek speelde deze wind ons behoorlijk parten, want we moesten er recht tegen in spelen.
SVM kwam met name sterk uit de startblokken en leek SCE te overrompelen. Dat was voor onze spelers wel even wennen! In eerste instantie konden we nog goed weerstand bieden, maar halverwege de wedstrijd scoorde SVM en keken we tegen een achterstand aan! Dát waren we niet gewend. Er werd door SCE flink terug gevochten en dat resulteerde na enkele minuten in een gelijkspel door een mooie goal van Wouter.
Tegen Tollebeek verliep de strijd heel anders. Hier stonden we na 2 minuten al op voorsprong, door een goal van – wederom – Wouter. De druk stond er echter behoorlijk op en ook de scheidsrechter floot niet altijd in ons voordeel…. In de allerlaatste minuut resulteerde dit in een gelijkmakende treffer van Tollebeek. Deze uitslag was zeker vertekend en had er eigenlijk anders uit hebben moeten zien.
De volgende tegenstander was Creil (echter niet het team van vorige week; wel jammer, want juist dáármee hadden we eigenlijk nog een appeltje te schillen. Dit team van Creil moest duidelijk de meerdere erkennen in onze E3. Door een mooie goal van Sam wonnen we deze wedstrijd met 1-0; een hogere score van Emmeloord was verdiend geweest, maar Emmeloord kwam nog niet geheel ‘op dreef’.

De smaak van de overwinning hadden we echter geproefd en onze spelers begonnen er weer in te geloven. Ook speelden we nu met de wind in de rug en het zonnetje begon meer en meer te schijnen.
Tegen Espel werd bijna elke minuut door Emmeloord gescoord. Hier boekten we een fantastische overwinning van 7-0! Doelpunten werden gemaakt door: Ibrahim (5x!), Nick en Sophie.
Na deze – relatief zwakke – tegenstander kregen we als laatste van de poule onze buren FlevoBoys E8 tegenover ons. Deze lieten niet zomaar over zich heen lopen. Toch lukte het Wouter na ca. 3 minuten de bal in het net te schieten. Daarna kreeg Sophie het op haar heupen en lepelde de bal tot 3x(!) toe in het doel. Zo wonnen we deze wedstrijd met 4-0.

Doordat SVM na het gelijkspel tegen ons, alle wedstrijden had gewonnen, werden zij poulewinnaar en wij werden 2e. De eerste van beide poules (in poule B werd SCE E4 winnaar!) moesten strijden voor de eindoverwinning. De 2e van beide poules (in poule B was dat Tonego) moesten strijden voor plaats 3.

Ons team ging er dus nog eenmaal flink tegenaan en dat resulteerde in een 5-0 overwinning door 3 treffers van Wouter en 2 van Romeo.
In de finale won ons zusterteam E4 uiteindelijk (na verlenging) van SVM en werd dus zo 1e.
1. SCE E4
2. SVM E3
3. SCE E3
Beide teams hebben dus uitstekend gepresteerd en een welverdiende felicitatie is ook op zijn plaats!
Voor volgende week staat het volgende toernooi op het programma en we gaan er dan van uit, dat we deze prestatie op z’n minst proberen te evenaren.