Espel F1 -SCE F3 0- 3




De jongens en meisjes van het SCE F 3 team staan in de ranglijst na 3 wedstrijden op de 2e plaats en Espel op de 3e plaats. Bij een overwinning kan SCE f3 op een gedeelde 1e plaats komen samen met VWC f2.
Goed samen spelen,zoveel mogelijk op je plaats blijven spelen en voor alle ballen vechten. Aldus het advies van Arnold de trainer.
Het was in ieder geval mooi voetbal weer en alle spelers hadden er zin in.
Direct na de aftrap zaten de Emmeloorders op de bal en al na een paar minuten spelen na goed samenspel maakte Jessley een mooi doelpunt 1-0.
Na 10 minuten spelen werd Espel iets
Sterker en vaker aan de bal maar de verdediging hield goed stand.
De Emmeloorders leken wat in slaap gesukkeld te zijn maar gelukkig na 12 minuten kreeg Emmeloord een vrije trap ,helaas net naast het doel.
In de 2e helft was SCE voornamelijk op de helft van Espel aan het voetballen.
Thijs de doelman heeft totaal 1 keer een Bal in zijn handen gehad.
Na 5 minuten spelen in de 2e helft scoorde Jessley zijn 2e doelpunt na hard werken van zijn ploegenootjes.
Het 3 e doelpunt werd door een penalty netjes ingeschoten door Bilal
De dames en heren van de F 3 hebben vandaag laten zien dat ze met sprongen vooruit gaan en goed geluisterd hebben naar hun trainer
Hard gewerkt een verdiende overwinning en zoals het er nu uitziet staat de ploeg op een gedeelde 1e plaats . Van mij kant ook een compliment voor de dames Fleur en Shanna Proficiat
De toeschouwers hebben een mooie wedstrijd bij een lekker zonnetje gezien.

Opa Ger van Storm

Verslag Olympia F1 - SCE F1

Vandaag moesten we vroeg vertrekken richting Hasselt, waar om 9.00 uur de wedstrijd Olympia tegen Emmeloord op programma stond. Helaas zonder Nassim, want die lag ziek in bed.
Beide ploegen hadden 1 wedstrijd gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Ze stonden samen op de 2e plaats. De winnaar van deze wedstrijd haakt aan bij Creil om het kampioenschap, terwijl de verliezer plaats moet nemen in de wachtkamer.

Met Jeremiah in de wissel, begonnen we aan de wedstrijd. De jongens waren nog niet helemaal wakker in de eerste 10 minuten. Het was ook wel erg vroeg. Na 10 minuten stonden we met 2-0 achter. Daarna werden de jongens wakker en begonnen ouderwets goed te voetballen. Koen, Mathijn en Tamas hielden de aanvallers ver van het doel. Als ze er dan doorheen kwamen stond Remco weer op de goede plek om de ballen tegen te houden. Voorin werd er weer voor elke bal gevochten door Wouter, Ibrahim en Nick. We kwamen steeds beter in de wedstrijd. Een schot van Ibrahim belandde bij Wouter, die weer op juiste plek stond. Wouter tikte van dichtbij de bal in het netje. De aansluitingstreffer, 2-1.

Het werd een boeiende wedstrijd, want de teams waren aan elkaar gewaagd en er waren kans over en weer. Dan een corner van Olympia. Een hoge bal, die ongelukkig in het doel belandde. Olympia had weer een goal, 3 - 1. Het wordt nu nog wel heel moeilijk om hier te winnen of gelijk te spelen. Maar de jongens van F1 rechtte hun rug en gingen fanatiek op zoek  naar een goal.  Dan een diepe bal van Tamas, Wouter sprint er achteraan en gaat alleen op het doel af. Een stiftje over de keeper heen en het wordt weer spannend, 3 – 2.

Iedereen stroopte de mouwen op. Nick zocht het duel meer en meer op en veroverde veel ballen. Remco kreeg steeds minder te doen. Koen schoof meer op naar voren, terwijl Tamas en Mathijn achterin de boel controleerde. Jermemiah, onze alleskunner, pakte de bal vaak af. Ibrahim veroverde de bal op het middenveld. De bal kwam bij de zijlijn terecht. Met nog een paar minuten op de klok, wilde hij een voorzet geven. De bal vloog over de keeper heen, en met een mooie boog in de kruising van de verre hoek. Na een achterstand van 3-1, namen we toch nog een punt mee uit Hasselt. De jongens hebben keihard geknokt, goed gevoetbald. Dit seizoen nog ongeslagen in de eerste klasse. Goed gedaan.

Op Youtube staan ook de beelden van alle wedstrijden van F1. Zoek op SCE F1 en je vind alle wedstrijden. Kijk en geniet.
A.s. zaterdag de derby tegen Flevo Boys F2 om half elf thuis. Als we spelen, zoals we de laatste wedstrijden doen dan belooft dat weer een leuke wedstrijd te worden. 

22 Maart

Vandaag hebben we een thuiswedstrijd. De supporters dachten even dat de jeugd van Barcelona overgevlogen was en dat het wel een heel moeilijke wedstrijd kon worden. Gelukkig kon men aan het grote aantal blonde kopjes wel zien dat dit niet het geval was en dat alleen het shirt wel erg op dat van Barcelona leek. Het bleek de F2 van VWC te zijn. Zouden zij dezelfde kwaliteiten bezitten als Barcelona?
SCE had weer beschikking over het voltallige team, geen blessureleed. VWC beschikte over 9 spelers en daarom werd er gezamenlijk besloten 8 tegen 8 te spelen. Moussa, Lucas en Gijs begonnen als reserve en aanvoerdster was vandaag Fleur. Met een graad of 9, een zonnetje en dreiging van een bui begon de wedstrijd. De eerste tien minuten hadden Storm en zijn collega keeper weinig te doen. De teams waren goed aan elkaar gewaagd. Het was VWC die de eerste goede kans creĆ«erde, maar Bilal lette goed op en kon de bal tot corner tikken. De corner leverde niets op en Storm mocht de bal uittrappen. Marijn pikte de bal op en schoot de bal naar Stean. Via een actie speelde Stean de bal vrij richting Jesly. Deze schoot op doel maar een verdediger van VWC kon net redden en de bal tot corner verwerken. De wissels mogen nu ook hun kunnen laten zien. Het spel gaat nu over en weer. Bilal is op dreef in de verdediging hij heeft bijna alle ballen. Jesly wordt getackeld op het middenveld maar de scheidsrechter ziet er niets in. SCE let even niet op en gelijk komt er een goede kans voor VWC. Moussa is er dit keer op tijd bij en schiet de bal naar de zijkant. Daar staat Gijs en loopt met de bal langs de zijlijn. Hij ziet Jesly voorin vrij staan en met een voor zet op maat geeft hij Jesly de kans om te scoren. 1-0. Dit was ook de ruststand. Het begin van de tweede helft is voor VWC. Emmeloord krijgt de bal telkens niet goed weg en heeft het moeilijk.  Het lukt Jarno eindelijk een keer de bal op de helft van VWC te krijgen. Daar maken Marijn en Shanna het de tegenstander lastig door fel op de bal te zijn. Toch kan VWC via een counter weer bij het doel van Storm komen. Bilal komt in eerste instantie nog net op tijd maar krijgt even weinig hulp van anderen. VWC kan op doel schieten en scoort. 1-1. Dat is balen. De laatste tien minuten is spannend voor het publiek. Beide teams krijgen kansen. Lucas verijdelt nog een counter en leidt nog een eindoffensief in van SCE. Marijn speelt zich vrij voor het doel en schiet hoog in. De keeper is kansloos, maar een hoofd van een verdediger zorgt er voor dat het een corner wordt. Hieruit krijgt Jesly nog een schietkans maar deze gaat helaas net naast. Eindstand 1-1.
Groeten Gijs en Raimond

Verslag vv Ruinen - sc Emmeloord

vv Ruinen - sc Emmeloord 1 - 4 ( 0 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft de smaak goed te pakken en wint vrij eenvoudig met 1 - 4 in het Drentse Ruinen.
Wij reden via een mooie toeristische route vergezeld van regen, hagel en onweer richting het brinkdorp Ruinen, maar daar eenmaal aangekomen klaarde de lucht op en brak de zon lekker fel door.
Het was erg gezellig op het goedgevulde sportpark De Baete te Ruinen.

De opstelling van vv Ruinen:
Rik Luning, Gerwin Sloots, Niek Jan Jalvingh, Arno Kreulen, Henry Neutel, Anthal Horlings, Marko Muggen, Frank Tissingh, Jurjen Kleiker , Dennis Broekman & Jos Kijk in de Vegte.
Wissels: Rowan Sanders, Arnold Emmink & Wouter de Jonge
Trainer: Andre Baas
Grensrechter: Dhr. Bruins.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Laurens Rasing, Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Adri Nugter ), Gerke Schaap, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Dennis Lanters & Sander Heimens ( Guido Vissers )
Wissels: Guido Vissers, Adri Nugter & Martijn Wielenga
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzogster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. J. Wever.

De Emmeloorders begonnen scherp en gedreven aan deze wedstrijd en kwamen in de 8e minuut uit een vlijmscherpe aanval via Sander Heimens op een 0 - 1 voorsprong.
Hier ging splijtende pass van Gokhan Pala aan vooraf die dwars door het hart van de Ruinense verdediging Sander Heimens wist te bereiken.
Met een slimme loopactie scoorde Sander Heimens heel beheerst de snelle 0 - 1 voor sc Emmeloord.
Voorafgaand belandde een voorzet van Ruinen speler Marko Muggen op het dak van het Emmeloordse doel.

De polderbewoners hadden het intiatief en creeerden een groot veldoverwicht, maar het oogde allemaal rommelig en onnauwkeurig.
De thuisploeg loerde slim op de counter en probeerde met diepe ballen hun gevaarlijke voorhoedespelers te bereiken.
In de 12e minuut leek de 0 - 2 in de maak toen een vrije trap genomen door Gerke Schaap voor verwarring zorgde in de Ruinense verdediging.
Onderweg leek de bal te worden aangeraakt door een Ruinense arm, maar de scheidsrechter vond van niet en liet doorspelen.
De doelman van Ruinen was helemaal uit balans, maar nog voordat Ronald Kleiker en Sander Heimens het laatste zetje konden geven werd deze bal net voor de doellijn door een verdediger weggehaald.

Uit de directe tegenstoot kwamen de Emmeloorders goed weg toen een ziedend schot van Jos Kijk in de Vegte via binnenkant paal terug in het veld ketste.
Een vrije trap van Ruinen speler Anthal Horlings spatte uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Stefan vd Werff waarna de verdediging ternauwernood kon opruimen.
Vanaf dit moment namen de Emmeloorders het heft stevig in handen en werd vv Ruinen teruggedrongen, maar de Drenten bleven gevaarlijk in de snelle omschakeling.
De Emmeloorders omsingelden het Ruinense strafschopgebied en grossierden in een groot aantal corners, maar de eindpassing bleef onzuiver.
De doelman van Ruinen had veel moeite met de indraaiende corners van Gokhan Pala, maar niemand kon hiervan profiteren.
Vanaf de flanken lieten Sander Heimens en Gerke Schaap mooie snelle acties zien, maar het vervolg bleef telkens uit waardoor vv Ruinen mocht blijven hopen.
Vlak voor rust doken Jos Kijk in de Vegte en Dennis Broekman gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel en moest doelman Stefan vd Werff tot tweemaal aan toe ingrijpen.
Een vrije schietkans was niet aan Jos Kijk in de Vegte besteed en zeilde naast het doel.
Er was nog even een hilarisch moment toen Stefan vd Werff met de bal aan zijn voet terug naar zijn strafschopgebied liep en bijna werd verrast door Ruinen aanvaller Dennis Broekman, maar met een 0 - 1 stand ging iedereen aan de thee.

In de rust kwam Guido Vissers voor Sander Heimens in de ploeg.
De Emmeloorders kwamen ontketend en furieus uit de kleedkamer en stelden al snel orde op zaken.
In de 48e minuut stonden Gokhan Pala en Harm van Wieren aan de basis van de 0 - 2 van Dennis Lanters.
Met een fluwelen pass stuurde Gokhan Pala de bal richting Harm van Wieren die op zijn beurt op randje strafschopgebied Dennis Lanters wist te lanceren. Met een bekeken schuiver straks in de hoek scoorde Dennis Lanters de verlossende 0 - 2 voor sc Emmeloord.
De meegereisde supporters waren nog maar amper bijgekomen of invaller Guido Vissers deed ook nog een duit in het zakje.
Met een flitsende actie op de rechterflank was Guido Vissers iedereen te snel af door vervolgens naar binnen te snijden om de bal snoeihard in de rechterkruizing te deponeren voor de 0 - 3 in de 52e minuut.
In deze fase was sc Emmeloord oppermachtig en kreeg het mooie kansen om de score uit te breiden.

Een mooie snelle aanval opgezet door Ronald Kleiker en Gerke Schaap had een beter lot verdiend, maar Gokhan Pala stuitte op doelman Rik Luning van Ruinen.
In de 58e minuut had Gerke Schaap iets heel moois in zijn gedachten, maar zijn bekeken lobje zeilde rakelings naast.
Even later werd een voorzet van Gerke Schaap bijna door een verdediger van Ruinen in zijn eigen doel gewerkt, maar doelman Rik Luning bracht ternauwernood redding.
De Emmeloorders leken deze wedstrijd nu controlerend uit te kunnen spelen, maar helaas sloop er gemakzucht en concentratieverlies in het team waardoor Ruinen nog iets kon terug doen.

De polderbewoners liepen teveel naar achteren en moesten constant op hun hoede zijn voor de lange ballen die telkens net achter de verdediging vielen.
Met name Dennis Broekman en Jos Kijk in de Vegte deelden plaagstootjes uit, maar vonden doelman Stefan vd Werff op hun weg.
In de 70e minuut moest doelman Stefan vd Werff volop aan de bak om met zijn vingertoppen een indraaiende corner weg te werken.
Tot tweemaal aan toe moest Stefan vd Werff alles uit de kast halen om Dennis Broekman en Jos Kijk in de Vegte van het scoren te houden.
In de 78e minuut scoorde Dennis Broekman op aangeven van Jos Kijk in de Vegte de 1 - 3 en leek de geest even uit de fles.
Met een subtiel hakballetje was Dennis Broekman dichtbij opnieuw een treffer, maar met zijn vingertoppen tikte Stefan vd Werff deze bal over de lat. Een indraaiende corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel waarna Dennis Broekman vanuit de halve draai probeerde te scoren, maar Stefan vd Werff greep weer goed in.

Het slotakkoord was voor sc Emmeloord en leverde in 88e minuut uit een perfecte aanval de 1 - 4 op van Gerke Schaap.
Deze aanval werd opgezet door verdediger Laurens Rasing die met een schitterende dieptepass Guido Vissers op avontuur wist te sturen.
De strakke voorzet van Guido Vissers werd van dichtbij door Gerke Schaap tegen de touwen gewerkt voor de 1 - 4.

De Emmeloorders boeken hiermee een belangrijke overwinning en doen goede zaken in de 3e periode.
Volgende week zondag is sc Emmeloord vrij, maar op zondag 06 April komt Zuidwolde op bezoek in Emmeloord. Aanvang is 14:00 uur.

De overige uitslagen in de 3e klasse B:

vv Beilen - FC Assen 3 - 1
vv Jubbega - Zuidwolde 2 - 1
Asser Boys - VENO 0 - 1
vv Roden - Steenwijkerwold 7 - 1
De Blesse - Read Swart 3 - 0
Nieuweschoot - FC Oldemarkt 3 - 8

Verslaggever: Klaas Huisman.

Sce4

Vandaag stond de topper tussen Sce 3 en 4 op het program. Deze wedstrijd geeft altijd een extra dementie met zich mee. Toch trekt sce4 vaak de winst naar zich toe. Aan sce3 dus de taak om dit eens om te zetten naar winst. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, aan sce3 merk je gelijk dat ze zich aanpassen aan de tegenstander, wie staat waar. Sce4 speelde gecontroleerd en de tegenstander kreeg hier geen grip op. na 20 min werd de wedstrijd een wedstrijd sce3 kreeg kansen maar miste kans op kans. Sce4 had maar 1 kans en scoorde meteen Het was Mourad. Nu moest de tegenstander komen en dit deden ze ook het werd 1-1. Het was bijna rust en sce4 kreeg nog een vrije trap en ja doelpunt Raymond v B.
Dit gaat sce3 tussen de oren zitten. na de rust een beter sce4, maar ja de tegenstander krijgt een penalty dus 2-2. Nu zet sce4 even aan en voor we het weten maken Jos en Gerben de 3 en 4 twee. De wedstrijd is gespeeld en sce4 maakt geen fouten meer, beide ploegen maken nog 1 goal, maar dit is alleen voor het scorebord.
vandaag man van de wedstrijd bij sce4 Dennis Molenaar

Wedstrijd verslag zondag 16 maart 2014 - Emmeloord 5 - VWC 3 10-0

Hoe moet je van deze wedstrijd nu een verslag schrijven. 
Ik ga beginnen met Aisatti tot man van de wedstrijd te benoemen.
Deze was zo goed.
Hij speelde spelers door de benen, haalde de ene na de andere truc of schijnbeweging uit.
Haalde allerlei mooie bewegingen uit de hoge hoed en scoorde prachtig en gaf de mooiste assist van de wedstrijd aan Adil.
Maar hij maakte ook kilometers en werkte hard. 
Dus Aisatti met kop en schouders man of the match.

Verder was het hele team een bonk werklust. 
We hebben echt gewonnen omdat we de tegenpartij niet eenmaal de gelegenheid hebben gegeven om te kunnen voetballen.
Van de eerste minuut tot echt de laatste minuut hebben we constant druk gezet.
Het was leuk om te zien dat zelfs bij 8 en 9 nul er gelijk bij de aftrap al weer 5 a 6 man klaar stonden om direct druk te zetten.
Dat kon je ook uit leggen in zin in te scoren, maar voor de tegenstander was het echt zwaar vervelend omdat ze absoluut
niet aan voetballen toe kwamen.
Hun aanvoerder was zo gefrustreerd dat hij alleen nog met praten bezig was in de overigens verder zeer sportieve wedstrijd.


De doelpunten kwamen van. 
1-0   Karim 
2-0   Karim 
3-0   Adil 
4-0   Aisatti
5-0   Adil 
6-0   Riduan
7-0   Nabil
8-0   Nabil
9-0   Nabil en daarmee maakte Nabil een onvervalste hattrick (3 doelpunten in een wedstrijd helft)
10-0 Mootje Lamrini 

Voor de winterstop stonden we strak onderaan.
We staan nu aanmerkelijk beter en met 25 doelpunten voor en 4 tegen in de laatste drie wedstrijden is ook ons doelsaldo draagbaar geworden.
We staan nu op een gedeelde 4e plaats met RKO 2 met 12 gespeelde wedstrijden en 18 punten
50 doelpunten voor en 33 tegen.
boven ons staan, 1e oldemarkt met 31 punten
                            2e Emmeloord 6 met 24 punten
                            3e Willemsoord 2 met 19 punten

Als we zo door blijven voetballen kunnen we van de laatste plaats naar de derde plaats doorstoten en dat moet echt gaan lukken.
Maar we moeten er voor blijven trainen en er voor blijven werken en vooral voor elkaar willen werken en samen spelen.

Topscorer lijst van seizoen 2013/2014 

Karim 12
Adil 12
Nabil 10
Mo Lamrini 7
Mo 3
Farid 3
Ridouan 3
Aisatti 3
Hassan 2
Peter 1
Suber 1
Bekir 1
Hamza 1
Brahim 1
De topscorer lijst is inclusief de doelpunten die in de beker zijn gemaakt.





 

SC Emmeloord F3 – Veno F4

Vorige week ging de wedstrijd helaas niet door, maar vandaag mocht F3 eindelijk weer de wei in. Vandaag stond Veno F4 op het programma. Aanvoerder vandaag is Shanna. F3 begon heel fel en met name Jesley probeert, met veel energie, het Veno lastig te maken. De tegenstander heeft een paar grote verdedigers staan en het is nog niet gemakkelijk om daar langs te komen. Na 10 min schiet Stean hard op het doel maar de keeper houdt hem goed tegen. In de 15e minuut speelt Emmeloord een paar keer heel goed over en daarna komt de bal bij Jesley. Hij schiet de bal goed binnen en zo staat F3 met 1-0 voor. Marijn schiet ook nog eens goed op het doel, maar de keeper van Veno houdt wederom tegen.
In de 2e helft gaat SCE weer goed van start, maar de keeper van Veno blijkt  in vorm vandaag. Moussa speelt enkele spelers voorbij en schiet op doel, maar je raadt het al … de keeper redt. Na 10 minuten is het dan toch raak: na een goed aanval schiet Jesley de 2-0 binnen. Dit is tevens de eindstand. F3 kan de eerste overwinning van de voorjaarscompetitie in zijn zak steken! Uiteraard mag ook iedereen weer een penalty nemen na de wedstrijd. Mooiste goal hierbij wordt gemaakt door Bilal:  Hij schiet hard en hoog in het dak van het doel.

Vriendelijke groet,
De razende reporter

Competitiewedstrijd Heerenveen C3 - SCE C1 zaterdag 15 maart 2014

 Vandaag begonnen op de bank Stefan, Robbie,Merijn en Natan, (Han ietwat geblesseerd, en Damian en Tim zijn ook geblesseerd) Gelukkig mochten we de keeper Jari van C1 lenen.
De thuiswedstrijd tegen Heerenveen werd ternauwernood gewonnen, we wisten dus wat ons
te wachten stond, van onderschatting kon geen sprake zijn, dat kan trouwens nooit.
De aftrap was om 10.00 uur. In de 1e 5 minuten krijgt SCE twee kansen op een voorsprong
Luuk en Otis spelen de bal net over het doel heen.
Een prachtige aanval volgt Koen weet een goeie uitval van Heerenveen ongedaan te maken,
en passt vervolgt op Mark en deze geeft de bal scherp door aan Luuk, helaas deze stond
buitenspel. In deze beginfase lijkt het of Heerenveen zich wil revancheren van de nipte nederlaag
 in de uitwedstrijd tegen SCE, ze beginnen best sterk. Even later weer een beste pass van\
Mark op Luuk, deze staat ongeveer vrije voor de keeper, hij schiet, maar de keeper weet nog
net de bal bij de linkerpaal tot corner te verwerken. Een slecht genomen corner leidt tot niets
Enkele minuten later weer Mark die een half elftal weet te omzeilen en uit te kappen en
besluit zelf maar eens te schieten, de bal verdwijnt echter niet in het net. Een spits van Heerenveen
gaat samen met Chris de sprint aan, echter nog ongeveer nooit voorgekomen, wint deze snelle
spits het duel van Chris, hij schiet, maar gelukkig voor ons verdwijnt de bal naast.
Even laster weer beste voorzet van Jason op Ian, ook dit leidt tot niets.  Chris moet alle
zeilen bijzetten  Heerenveen het scoren te beletten, en dit gaat hem goed af, ook Koen verdient
op dat moment alle lof.  In de 22e minuut is het Lucas die Luuk aanspeelt, deze weet een verdediger te
passeren en via de rechter achterpaal verdwijnt de bal in het net  0-1 voor SCE, super.
Een minuut later geeft Luuk beste pass op Ian, deze schiet net naast de kist. De ruststand
wordt bereikt. Het is 0-1/

In de 2e helft  gelijk in de 1e minuut een vrije trap voor Heerenveen in de 1e minuut
vlak voor  SCE´s penalty gebied, maar onze Yari redt gelukkig.  In de 3e minuut  wordt  Ian
gevloerd, en de scheids legt de bal op de stip, de net ingevallen Stefan is de uitverkorene
de bal te nemen, en dit doet hij met flair de 0-2 is daar.
Een mooie pass van Luuk op Mark, deze haalt uit , maar gaat net naast de paal.
Dan wordt Luuk gemangeld, en krijgt een vrije trap, Luuk neemt deze zelf, de bal wordt
nog enigszins van richting verandert, en dus weet de keeper de bal nog maar net te pakken.
Een speler van Heerenveen wordt gewisseld, Lucas heeft iets gedaan en verontschuldigd zich, netjes jongen. Even later is het wederom Luuk die de bal van rechts loepzuiver voorzet op
Merijn, echter deze kans wordt hopeloos naast geschoten. Na 10 minuten lijkt het erop dat
Heerenveen het verder wel gelooft, er komt niet veel dreiging meer van uit. Bij SCE wordt
het trouwens ook al wat minder. Een mooie combinatie tussen Merijn, Ian en weer terug op Merijn,
maar ook deze bal gaat naast. Koen en Chris die weten iedere bal voor zich op te eisen, waarbij
Koen tot 2x toe een prachige karatetrap showt aan het publiek, heeft geen speler geraakt hoor.
Dan krijgt Heerenveen nog een vrije trap voor ons penaltygebied, maar dit leidt niet tot de aansluiting.
Met nog 10 minuten te gaan wordt SCE steeds slordiger met de bal. Een uitgestrekt been van Heerenveen speler kost Lucas bijna letterlijk zijn hoofd. Stefan probeert nog eens zijn bekende lobje
uit, maar dit keer ging de poging de mist in. Vlak voor tijd schiet Mark de bal en de keeper van
Heerenveen gezamenlijk zo ongeveer het doel in, maar keeper heeft de bal niet klemvast de bal stuit
terug en dan is het zijn broer Lucas die in de 33e minuut de 0/3 binnenschiet
De eindstand is 0/3 geworden, Volgende week de thuiswedstrijd tegen Urk, die overigens ook steeds
blijft winnen dit keer met 8-3 van Nagele en 6 punten achter op SCE. Dus goed uitgerust zijn
allemaal, is mogelijk een cruciaal duel wat kan leiden naar het kampioenschap dit seizoen.

Trouwe supporter

Ens F1-SCE F1 15 maart

Vandaag moesten de talenten van SCE aantreden tegen  Ens F1
Een tegenstander waarvan we al wonnen op het veld half November vorig jaar
En driemaal in de zaal.
De spelers dachten al van te voren dat ze makkelijk zouden winnen maar dat viel nogal tegen
SCE kwam niet helemaal in de wedstrijd combinaties liepen niet zoals ze normaal lopen
De mannen konden elkaar moeilijk vinden.
Hierdoor werd het wel een spannende wedstrijd  met kansen over en weer
De eerste helft werd er niet gescoord
In de rust kwam de opa van Jeremiah met ons geheime wapen(de mini stroopwafels van AH) voor de broodnodige extra energie
Dat leek ook te helpen  want SCE kreeg gelijk een antal goede kansen die er helaas niet in gingen
Uit een goed genomen hoekschop scoorde we de 0-1  het leek dus toch nog goed te komen.
Helaas kwam Ens weer op gelijke hoogte 1-1 ook uit een hoekschop
Dit was helaas de eindstand  waardoor we twee punten hebben laten liggen
 Volgende week naar Olympia om daar de volle 3 punten mee naar huis te nemen

Voor een uitgebreid video verslag van deze wedstrijd Utube  sce F1

Verslag sc Emmeloord - vv Jubbega

sc Emmeloord - vv Jubbega 7 - 0 ( 3 - 0 )

In de 3e klasse Noord heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan door met een regelrechte zevenklapper vv Jubbega te verpletteren.
Het dominante en superieure sc Emmeloord deed aan klantenbinding door op overtuigende wijze met 7 - 0 van vv Jubbega te winnen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Sven Goos, Maarten Ebbers, Denny vd Zee ( Martijn Wielenga ), Gerke Schaap, Guido Vissers ( Koen Boneschansker ), Ronald Kleiker ( Adri Nugter ), Harm van Wieren, Dennis Lanters, Gokhan Pala & Sander Heimens.
Wissels: Martijn Wielinga, Koen Boneschansker & Adri Nugter.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

Bij sc Emmeloord zat Laurens Rasing zijn laatste schorsing uit terwijl Wouter vd Velde wegens een blessure niet mee kon spelen.
Meteen vanaf de aftrap zocht sc Emmeloord spontaan de aanval en werd vv Jubbega de duimschroeven aangezet.
In de beginfase oogde het spel slordig en onzuiver en was sc Emmeloord zoekende naar de juiste openingen.
Een afzwaaier van Gokhan Pala zeilde over terwijl Sander Heimens en Gerke Schaap de doelman van Jubbega op hun weg vonden.
In de 12e minuut liet Jubbega zich voor het eerst voorin zien nadat Cornelis Lemstra kon profiteren van slordig balverlies op het middenveld van sc Emmeloord, maar de doorbraak van Cornelis Lemstra werd ternauwernood verijdelt door de verdediging van sc Emmeloord.

Vanaf dit moment nam sc Emmeloord het heft stevig in handen en creeerde het een groot veldoverwicht.
Met mooie breedtepassjes werden de vleugelspelers Sander Heimens en Dennis Lanters telkens gezocht en ontstonden er hachelijke momenten voor het Frieze doel.
Doelman Jordi Oosterbos van Jubbega stond een goede partij te keepen en moest volop aan de bak om Gerke Schaap, Sander Heimens en Ronald Kleiker van het scoren te houden.
Een mooie voorzet van Gerke Schaap werd door Ronald Kleiker snoeihard op het doel gekopt en met moeite tot corner verwerkt.
In de 20e minuut werd het strafschopgebied van Jubbega volledig omsingeld en kreeg sc Emmeloord 3 corners op rij te nemen.
Deze corners veroorzaakten rommelige scrimmages voor het Frieze doel, maar niemand kon hiervan profiteren.
Een kopbal van Ronald Kleiker ging rakelings naast het doel.
Met een flitsende actie wisten Ronald Kleiker en Gerke Schaap elkaar blindelings te vinden, maar vanuit de moeilijke hoek wist Jubbega doelman Jordi Oosterbos net op tijd in te grijpen.
Even later probeerde Gokhan Pala met een fluwelen dieptepass Sander Heimens te bereiken, maar wederom lag doelman Oosterbos in de weg.
In de 24e minuut kwam sc Emmeloord zeer terecht en dikverdiend via Gerke Schaap op een 1 - 0 voorsprong.
De doelman van Jubbega kreeg een inzet van Guido Vissers niet goed onder controle waarna Gerke Schaap in de rebound kon profiteren voor de 1 - 0.
Meteen vanaf de aftrap stuitte Dennis Lanters op de doelman van Jubbega, maar in de 28e minuut sloeg die sluwe oude vos weer toe.
Een verdediger van Jubbega ging gruwelijk in de fout door de bal pardoes in de voeten van Dennis Lanters te spelen.
Met een bekeken lobje over de iets te ver voor zijn doel staande Jordi Oosterbos heen scoorde Dennis Lanters de 2 - 0 voor sc Emmeloord.

De Friezen werden met mooie aanvalsgolven helemaal overrompelt en op eigen helft vastgezet.
Een prachtige boogbal van Sander Heimens spatte tegen onderkant lat uiteen en ketste terug in het veld.
In de 34e minuut lieten Marten Ebbers en Gerke Schaap een vloeiende aanval zien uit het schoolboekje van Trainer Jan Boxum.
Uit een voorzet van Dennis Lanters kopte Sven Goos rakelings naast.
Op het middenveld waren de openingen van Gokhan Pala een lust voor het oog en werden de vleugelspelers gemakkelijk gevonden.
Vlak voor rust vonden Gerke Schaap en Ronald Kleiker de doelman van Jubbega op hun weg, maar liet ook Jubbega zich weer eens voorin zien.
Een vrije trap van Jubbega speler Douwe Jan Post belandde gevaarlijk voor het Emmeloordse doel waar Stefan vd Werff uiterst koel bleef.
Op slag van rust belandde een strakke voorzet van Denny vd Zee op de stropdas bij Gokhan Pala die van dichtbij de 3 - 0 tegen de touwen kon schieten. Met een 3 - 0 stand ging iedereen aan de thee.

In de rust bleek dat het scorebord op tilt was geslagen van het flitsende spel van sc Emmeloord.
De gehele 2e helft liet een eenrichtingsverkeer zien waarin sc Emmeloord eenvoudig kon uitlopen naar een ruime 7 - 0.
Slechts 2 keer wist Jubbega speler Cornelis Lemstra voor gevaar te zorgen, maar beide keren hield doelman Stefan vd Werff zijn doel schoon.
Meteen vanaf de aftrap glipte Sander Heimens op volle snelheid door de Frieze verdediging, maar met een geweldige reflex bracht Jubbega doelman Oosterbos redding.
De Emmeloorders begonnen ontketend en furieus aan de 2e helft op zoek naar meer goals en die zouden er snel komen.
Een subtiel steekballetje van Ronald Kleiker op Sander Heimens werd ternauwernood onderschept en doelman Oosterbos kon met moeite een hard schot van Dennis Lanters pareren, maar de druk nam toe.
In de 52e minuut kwam sc Emmeloord via uitblinker Maarten Ebbers op een 4 - 0 voorsprong.
Hier ging een mooie snelle aanval aan vooraf waarbij Sander Heimens een voorzet gaf op Ronald Kleiker.
De kopbal van Ronald Kleiker werd in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound scoorde Maarten Ebbers de 4 - 0.
Het regende kansen, maar Dennis Lanters, Ronald Kleiker en Gerke Schaap wisten niet te profiteren.
In de 68e minuut liet aanvoerder Harm van Wieren een mooi staaltje van doorzettingsvermogen zien, maar zijn voorzet was niet aan Gerke Schaap besteed.
Er sloop gaandeweg wat gemakzucht in Emmeloordse ploeg waarbij Cornelis Lemstra 2 keer gevaarlijk kon uitbreken, maar doelman Stefan vd Werff hield zijn hoofd koel en bracht redding.
In de 75e minuut scoorde Gokhan Pala de 5 - 0 voor sc Emmeloord.
Een snelle actie tussen Sander Heimens en Gerke Schaap ontrafelde de verdediging van Jubbega waarna Gokhan Pala de trekker mocht overhalen.
Een kanonskogel van Sander Heimens spatte uiteen op de vuisten van doelman Jordi Oosterbos, maar het was geen houden meer aan.
In de 80e minuut scoorde Gerke Schaap de 6 - 0 na uitstekend voorbereidend werk van Sander Heimens.
Met een ouderwetse dribbel slalomde Sander Heimens door de Frieze verdediging om Gerke Schaap te lanceren voor de 6 - 0.
Een mooie omhaal van Sven Goos zeilde naast, maar in de 90e minuut kreeg het trouwe publiek nog het slagroom op de taart gepresenteerd.
Vanaf randje strafschopgebied kreeg sc Emmeloord een vrije trap te nemen die door Gerke Schaap steenhard tegen de touwen werd geschoten voor de 7 - 0.
Een mooie zevenklapper voor de sc Emmeloord en deze overwinning geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.

De Emmeloorders zijn door de nederlaag van vv Beilen een plekje gestegen op de ranglijst en doen goede zaken in de laatste periode.
Man off the Match: verdediger Maarten Ebbers!

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij vv Ruinen.

De overige wedstrijden in de 3e klasse B:

FC Assen - vv De Blesse 5 - 2
Steenwijkerwold - vv Beilen 2 - 1
FC Oldemarkt - vv Roden 1 - 3
VENO - Nieuweschoot 2 - 1
Zuidwolde - Asser Boys 0 - 2
Read Swart - vv Ruinen 3 - 2

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag Read Swart - sc Emmeloord

Read Swart - sc Emmeloord 0 - 0

In de 3e klasse Noord is het sc Emmeloord niet gelukt om in Friesland van het taaie en stugge Read Swart te winnen.
De Emmeloorders hadden de gehele wedstrijd het initiatief, maar wisten het veldoverwicht niet in doelpunten om te zetten.
In de eerste helft kregen de polderbewoners een paar goede kansen om op voorsprong te komen, maar Maarten Ebbers en Dennis Lanters zagen hun pogingen tegen de lat en paal uiteen spatten.

De beginfase zag er hoopvol uit voor sc Emmeloord want vanaf de eerste minuut werden de Friezen de duimschroeven aangezet.
Mooie afstandsschoten van Ronald Kleiker en Wouter vd Velde zeilden rakelings over en de Emmeloorders zochten spontaan de aanval.
In de beginfase probeerde sc Emmeloord de Friezen te overrompelen en waren Gerke Schaap en Sander Heimens dichtbij een treffer.
Met een steekballetje probeerde Denny vd Zee de inkomende Gokhan Pala te bereiken, maar de doelman van Read Swart greep net op tijd in.
In de 8e minuut glipte Sander Heimens op volle snelheid door de Frieze verdediging, maar zijn inzet zeilde rakelings voorlangs.
Even later leverde een mooie poging van Gerke Schaap een corner op.
Deze corner veroorzaakte een enorme scrimmage voor het Frieze doel, maar niemand kon hiervan profiteren.
De Emmeloorders hadden het meeste balbezit en speelden dwingend en fel naar voren toe, maar hadden het vizier niet op scherp staan.
De Friezen speelden erg afwachtend en loerden slim op de counter.
Met name bij Emmeloordse balverlies kwam Read Swart er razendsnel uit en op het middenveld werden pittige duels uitgevochten.

Halverwege de eerste helft kropen de Friezen uit hun schulp en kwam men iets onder de druk uit.
In de 20e minuut liet Read Swart zich voor het eerst voorin zien, maar was het meteen alle hens aan dek voor sc Emmeloord.
In de snelle omschakeling zochten Frank Tuinman en Roelof vd Glas de combinatie en werd bij de 2e paal vogelvrij Geert Bosscher bereikt, maar de inzet van Geert Bosscher zeilde rakelings voorlangs.

In de 25e minuut kreeg sc Emmeloord een uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen Sander Heimens en Dennis Lanters elkaar blindelings wisten te vinden.
De doelman van Read Swart kreeg een inzet van Dennis Lanters niet onder controle waarna Maarten Ebbers de rebound tegen onderkant lat zag uiteen spatten.
In deze fase had sc Emmeloord afstand moeten nemen, maar het zat niet mee in de afwerking.
Met een flitsende duik wist de doelman van Read Swart een voorzet van Dennis Lanters onschadelijk te maken, maar de druk nam toe.
In de 35e minuut lieten Dennis Lanters en Gerke Schaap een schitterende eentwee zien waarna Gerke Schaap met een subliem hakballetje Dennis Lanters wist te lanceren.
Het harde schot van Dennis Lanters spatte tegen de paal uiteen.

Ondertussen kon Denny vd Zee wegens een blessure niet meer verder en kwam Sven Goos hem vervangen.
Vlak voor rust kwam Read Swart onder de druk uit en kreeg het een paar corners te nemen, maar de Emmeloorders stonden goed te verdedigen.
Een vrije trap van Frank Tuinman zeilde rakelings voorlangs en onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje ging iedereen aan de thee.

De gehele 2e helft had sc Emmeloord het meeste balbezit en het initiatief, maar het tempo lag veel te laag en het oogde allemaal veel te voorspelbaar.
Direct na rust kwamen de Emmeloorders goed weg toen plotseling Roelof vd Glas vogelvrij voor Stefan vd Werff opdook, maar met een goede reflex bracht Stefan vd Werff redding.
Vanaf dit moment nam sc Emmeloord het heft in handen en namen de Friezen de verdedigende stellingen weer in.
Read Swart bleef op de counter loeren en liet het initiatief aan sc Emmeloord, maar de polderbewoners konden het verschil niet uitdrukken.
Mooie pogingen van Gokhan Pala zeilden rakelings naast en een vrije trap van Dennis Lanters zeilde bijna binnen, maar Read Swart hield stand.
In de 75e minuut lieten Sander Heimens en Dennis Lanters een snelle aanval zien, maar de voorzet van Sander Heimens op Gerke Schaap werd ternauwernood tot corner verwerkt.
De Emmeloorders maakten zich op voor een slotoffensief waarbij het strafschopgebied van Read Swart werd omsingeld, maar er was geen doorkomen aan.
Tot tweemaal aan toe wist Read Swart er razendsnel uit te komen, maar deze speldenprikjes leverden ook niets meer op.
Trainer Jan Boxum bracht nog A1 speler Koen Boneschansker voor de moegestreden Gokhan Pala, maar ook deze talentvolle A1 speler kon het verschil niet meer maken.
Deze wedstrijd eindigt ondanks het grote veldoverwicht in een teleurstellende 0 - 0 gelijkspel.

Volgende week zondag 16 Maart speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen FC Jubbega en deze wedstrijd begint om 14:00 uur.
De voorbeschouwing volgt later!

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Wouter vd Velde, Maarten Ebbers, Guido Vissers ( Adri Nugter ), Ronald Kleiker, Sander Heimens, Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Sven Goos ), Gerke Schaap, Gokhan Pala ( Koen Boneschansker ) & Dennis Lanters.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De overige uitslagen in de 3e Klasse B:

vv Beilen - FC Oldemarkt 1 - 2
vv Ruinen - FC Assen 0 - 3
vv De Blesse - Steenwijkerwold 2 - 1
vv Roden - VENO 5 - 0
Asser Boys - FC Jubbega 5 - 0
Nieuweschoot - Zuidwolde 0 - 2

Verslaggever: Klaas Huisman.

Wedstrijd verslag van d.d. Zondag 9 februari 2014 Alcides t - Emmeloord 5 : 2-9

Wedstrijd verslag van d.d. Zondag 9 februari 2014 Alcides t  - Emmeloord 5  : 2-9 

In verband met vlaggen en meespelen een wat summier verslag van de wedstrijd.
Prachtig weer om te voetballen.
Om 9 uur Marokkaanse tijd (9.15 uur Nederlandse tijd) verzamelde we ons bij sce om naar Meppel te vertrekken. 
Met dertien man en 5 supporters vertrokken we richting Meppel ..
Het was in tegenstelling tot de schoffelpartij verleden week bij steenwijkerboys nu een uitermate 
Sportieve wedstrijd. 
De tegenstanders complementeerde na afloop ons team voor de vele goede voetballers die ons team heeft. 
In vogelvlucht. 
5e min. Adil 0-1
17e min een eigendoelpunt van Alcides 0-2
33e min een knappe pass van Aanvoerder Farid op Adil, die mooi 0-3 op het scorebord laat zetten

40e minuut kapt Karim een man uit in het strafschop en nog een en daarna nog een 
En na zowat het hele bos omgekapt te hebben schiet Karim knap binnen. 0-4
In de tweede helft gingen we iets vrolijker met alles om.
Gevolg was dat Alcides wat meer kansen en scoorde 2 x. 2-4
Verder aan emmeloord kant scoorde adil nog een keer en zette zijn totaal toch mooi weer op drie doelpunten meer. 
Het grappige aan dit doelpunt was dat het een extreem makkelijk doelpunt had moeten worden.
Op de doellijn kreeg Adil de bal en kon hem zo binnen tikken, maar dat vind Adil niet zo spannend en kapte hij eerst nog een man op de doellijn
 uit om hem daarna binnen te schieten. 2-5
Sportclub Emmeloord kreeg in de tweede helft een terechte strafschop en Mo Lamrinni onze vaste strafschoppen nemer gaf de kans aan Peter om ook weer eens te scoren.
Die buitenkans liet hij zich niet ontnemen en schoot de bal hard in het dak van de goal 2-6. 
Moo Lamrini bedankt hiervoor. Dit waardeer in ten zeerste,, 
Aisatti speelde een meer dan puike wedstrijd en scoorde 2 x. 2-7 en 2-8
Echt twee mooie schoten en met een beetje geluk had hij er 5 kunnen maken. 
Karim maakte een echte spitsen goal, door goed op de keper door te lopen na een schot van Brahim. De keeper moest hem los laten en Karim tikte hem scherp binnen. 2-9




De strafschopnemer..
Mo Lamrini is aangesteld als strafschoppen nemer.
Vandaag weer een strafschop, maar mo liet peter de gelegenheid in de topscorers lijst te komen.

Topscoorder seizoen 2013/2014 
Karim 10
Adil 10
Nabil 7
Mo Lamrini 6
Mo 3
Hassan 2
Farid 3
Ridouan 2
Aisatti 2
Peter 1
Suber 1
Bekir 1
Hamza 1
Brahim 1

Competitiewedstrijd SCE C1 - Olyphia C1 zaterdag 8 maart 2014

Competitiewedstrijd SCE C1 - Olyphia C1 Zaterdag 8 maart 2014

Vandaag stond op het programma SCE tegen Olyphia. Olyphia had vorige week nog gelijk gespeeld tegen Heerenveen, zodat onderschatting achterwege kon blijven. Op de bank begonnen vandaag, Robbie, Damian en Tim (echter nog geblesseerd)
Afwezig Jason, en Chris.  Het keepersprobleem was ook vandaag aanwezig, dus dit keer was Han de uitverkorene het doel van SCE te verdedigen. Dit alles onder de welbezielende leiding van onze scheidsrechter Eddy Jagers.

De eerste kleine kans vond plaats in de 6e minuut door 1 van de Loosmannetjes. Een ding was zeker de jongens begonnen gretig aan de wedstrijd, Een corner genomen door Stefan wordt ternauwernood weggewerkt door een verdediger van Olyphia. 1 minuut later krijgt Melvin een vrije trap om en nabij de middellijn, hij schiet met een snoeihard schot op de keeper, maar deze vangt, leuke poging. Via een pass van Ian op Otis krijgt SCE een corner in de 18e minuut. Een  pracht voorzet van Stefan komt bij Luuk terecht, de bal gaat maar net over de goal. Dan is het Lucas die via een paar prachtige uitkap bewegingen de bal richting de keeper schiet, maar ook deze bal wordt tegengehouden. Ian raakt vervolgens per ongeluk een speler en Olyphia krijgt een vrije trap vlak voor het penaltygebied van SCE, maar het schot gaat ver over.
Ondertussen zijn we in de 21e minuut, maar de brilstand is nog steeds in tact. Stefan krijgt in de 22e minuut een open kans de 1-0 binnen te schieten, een niet te missen kans gaat door zijn gretigheid over het doel heen, zonde. Koen krijgt vervolgens een vrije trap De bal komt bij Luuk, maar ook deze poging gaat naast het doel In de 25e minuut krijgt Mark de bal ook deze haalt vernietigend uit, en jawel de 1-0 wordt perfect binnengeschoten, sjapo.
Een wederom beste pass van Stefan komt bij Luuk deze geeft de bal schitterend door op een medespeler, maar hier wordt niets meegedaan. Vlak voor rust breekt Olyphia eruit, maar gelukkig kon Lucas de bal nog nipt veroveren, en het gevaar was geweken, en dan volgt het fluitsignaal voor de rust.

In de 2e helft komen Damian en Robbie erin voor Stefan en Ian. Gelijk in het begin neemt Luuk de bal mee, en gaat geweldig door, schiet op de goal, de keeper kon nog net de bal tot corner tikken met zijn vingertoppen. Mooie actie. Robbie is degene die een nuttige overtreding maakt op Olyphia, waardoor de aansluiting voorkomen kon worden. Dan is het Koen die voor het eerst sinds wedstrijden een kleine verdedigingsfout maakt, maar hij weet dit zelf ook weer subliem op te lossen door de bal  weer te veroveren.. Ook Damian krijgt een beste schietkans op de goal, maar ook deze bal verdwijnt niet in de touwen. Even later komt de bal bij Merijn, hij gaat alleen op de keeper af, maar helaas kreeg hij de bal
niet onder controle In de 15e minuut kakt SCE een beetje in. In de 18e minuut een geweldig stukje
combinatie voetbal tussen  Damian, Mark, Otis en Damian en vervolgens komt de bal bij Merijn, En Merijn maakt de 2-0, de bal gaat al hobbelend het doel in, maar ook deze goal telt. Daarna maken Otis en Melvin plaats voor Stefan en Ian. Via wederom een vloeiend balspel tussen Damian, Mark en Merijn komt de bal uiteindelijk bij Stefan deze schiet de bal via de hoeklat naast. En dan is SCE weer helemaal terug in de wedstrijd  een bal komt bij Merijn  en met een mooie boog vliegt de bal over de kansloze keeper de goal in 3-0 in de 22e minuut. Luuk en Lucas krijgen nog een kans op een hogere score. Dan zowaar komt Olyphia er nog eens uit , maar dezelfde spits speelt de bal zelf achter de lijn, sneu hoor. Stefan zet de bal voor op Merijn en in de 2e instantie pakt de keeper nog net de bal SCE gelooft het nu allemaal wel en de scheids ook en het eindsignaal klinkt. Een mooie 3-0 overwinning, met de rust en tactiek die vandaag goed in de ploeg zat.
Volgende week uit naar Heerenveen.  Eddy bedankt goed gefloten.

Trouwe supporter

SCE F1-Urk F3 08-03-2014

SCE F1 –Urk F3

Zaterdag 08-03  de eerste wedstrijd voor het naar de eerste klasse gepromoveerde SCE F1.
Dat de eerste klasse inderdaad een treetje hoger is werd wel gauw duidelijk Of het kwam door het knollenveld?!
De heren van de F1 zijn natuurlijk behoorlijk verwend door de meeste wedstrijden op het kunstgras te mogen spelen.
Een aantal spelers had het nogal moeilijk om in hun spel te komen
Het was dan ook Urk dat de eerste goal van de ochtend wist te maken .
Hierna werd de F1 weer wakker voor rust stond het dan ook weer gelijk  1-1

In de rust werd er het nodige gezegd tegen de spelers ,het kwam er op neer dat we volle bak moesten gaan spelen.
En dat werd ook gedaan de tweede helft speelden SCE weer als vanouds.
Mooie combinaties en volop strijd 
SCE scoorde nog twee maal  eindstand 3-1
Een mooi begin van de competitie

Volgende week uit tegen Ens F1 

Competitiewedstrijd SCE C1 - Ens C1 zaterdag 1 maart 2014

Vandaag stond de 1e competitiewedstrijd na de winterstop op het programma, en Ens
was vandaag de tegenstander . Op de bank begonnen vandaag Melvin, Jason, Merijn en Damian ook
Tim was er, maar hij is helaas langdurig geblesseerd, we konden vandaag een beroep doen Op Yari van de C2. Vandaag was Mascel Kroes onze grensrechter, Jans is op vakantie.

Het is de 2e minuut een verkeerde terugspeelbal van Ens belandt in de voeten van Stefan, deze bedenkt
zich geen moment en haalt uit, en de 1-0 was een feit.  In de 4e minuut krijgt SCE een vrije trap.
Luuk neemt deze en via een verdediger wordt de 2-0 binnengetikt.
De toon is gezet voor SCE.
In de 7e minuut krijgt Ens een corner, en Yari weet ternauwernood redding te brengen.
Even later breekt de supersnelle nr 7 van Ens door en zo snel als Chris is, dit keer kon hij
hem niet tegenhouden en met een snoeihard schot pegelt hij op de goal, maar wederom
weet Yari de bal te keren. Otis staat rechts voor in en wil de bal voorzetten, echter niemand biedt
zich aan, en deze kans ging verloren.  Een mooie actie tussen Han en Stefan en een schot op de
keeper van Ens, brengt niet de gewenste 3-0 op het bord. Het oog allemaal wat rommelig en soms
wat chaotisch. Otis zet de bal prachtig voor op Han, echter deze loopt te veel te pielen  en hij schiet
ver naast. Dan op het middenveld een prachtige combinatie tussen Otis, Robbie en Mark, een
wereldkans volgt Mark heeft de hoek voor het uitkiezen maar schiet naast. Ook Lucas geeft een
Mooie voorzet op Han, deze haalt uit, maar de keeper vangt de bal. Dan wordt Lucas onderuit
gehaald en hij is woest, maar weet zich ternauwernood te beheersen, klasse jongen was naar mijn inziens al een knappe prestatie je zo te kunnen inhouden. Tot 2x toe komt de nr 7 van Ens
voorin en weet de 2e keer een verdediger van SCE te ontwijken en maakt koelbloedig de aansluit treffer het is 2-1 en tevens wordt dit de rust stand. De verdediging met  name Koen stond als vanouds te verdedigen.

In de 2e helft komen Merijn, Jason en Damian en Melvin in het veld, Natan, Robbie Han en Otis moesten plaats maken.
In de 4e minuut krijgt SCE een vrije trap Luuk neemt deze, en de bal gaat loepzuiver het doel in
klasse doelpunt 3-1.
Weer een pracht combinatie via Lucas, Chris Merijn en Stefan, de laatste trekt de bal prachtig
voor echter de bal gaat aan alles en iedereen voorbij. En dan is het weer de gevaarlijke nr 7 die
weet te ontglippen, dit keer weet Melvin de man en bal te achterhalen, en weet SCE te behoeden
voor de 3-2. Lucas haalt even later uit op de goal van Ens de keeper veroorzaakt corner.
Een handsbal wordt geconstateerd door het publiek, de scheids wil er echter niets van weten,
Dan weer de nr 7 die uitbreekt, dit keer weet Melvin zijn been er tussen te krijgen met een vrije trap als gevolg vlak voor het penaltygebied. De vrije trap levert niets op voor Ens. In de 22e minuut krijgt Luuk de bal had af kunnen spelen , maar hij draait naar binnen haalt uit en jawel de 4-1 wordt binnengeschoten. Een pracht voorzet van Damian, maar niemand is voorin de bal aan te nemen,
10 minuten voor tijd maken Luuk, Stefan, en Koen plaats voor de bankzitters. Nog een superpass
van Damian op Han deze passt door op Merijn  en simpel wordt de 5-1 binnengeschoten in de 27e minuut.  Vlak voor tijd nog goeie pass van Otis op Han deze probeert nog speler te omzeilen en
schiet op de inmiddels lege goal, maar de bal verdwijnt in het zijnet. Het eindsignaal klinkt
en de eerste competitie overwinning na de winterstop is een feit 5-1 uitslag. Man of the match Stefan, en Koen. Volgende week thuis tegen Olyphia.

Trouwe supporter

SCE F1-Swift F1 01-03-2014

SCE F1 - Swift F1 zaterdag 1 maart

SCE F1 verliest hun ongeslagen status


Vandaag stond er een oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander
Uit Swifterbant.
Vandaag misten we maar liefst twee verdedigers Tamas en Jeremiah
Wederom puzzelen voor de technische staf we begonnen met de volgende opstelling

                                       Remco
Nassim(Sam)                                                                    Mathijn

                                       Koen(C)

Ibrahim                                                                             Nick

                                       Wouter

Zoals gezegd een sterke tegenstander welke ook nog eens fysiek sterk was
Het was een mooie wedstrijd vooral in het begin had SCE ruimte voorin
Helaas kon dat niet uitgebuit worden.

Aan de ander kant hadden onze verdedigers het druk Mathijn Sam en Nassim kwamen maar sporadisch aan aanvallen toe en Koen moest veel rugdekking geven en kon ook minder doorschuiven om de aanval te ondersteunen als normaal, Remco was in vorm en kwam een aantal keren goed uit.
Het was Swift dat in de eerste helft op voorsprong kwam.

De tweede helft begonnen we met een 0-1 achterstand  de beuk moest erin maar dat viel tegen tegen een fysieke tegenstander we bleven wel mooi combineren
Ibrahim maakte met een mooi afstandschot de 1-1
De wedstrijd bleef spannend Nick zijn inzet werd gekeerd en ook wouter miste vandaag een mooie kans
Maar swift bleef ook aanvallen 5 minuten voor tijd maakte zij dan ook hun tweede goal
Dit was ook de eindstand  1-2

De laatste verloren wedstrijd van de F1 was op 21-september vorig jaar toen werd er met 4-3 verloren van Creil

Vandaag speelde we een goede oefenwedstrijd welke vertrouwen geeft voor de competitie welke volgende week begint