De voorlopige selectie van sc Emmeloord 2017-2018

De selectie van sc Emmeloord seizoen 2017-2018.

Op de traditionele familiedag heeft het eerste elftal van sc Emmeloord de voorlopige selectie en het oefenschema voor het nieuwe seizoen 2017-2018 bekendgemaakt.
Onderaan dit verslag staat de nieuwe selectie van sc Emmeloord.
Tevens werden ook de twee nieuwe hoofdsponsoren voor het eerste en de nieuwe hoofdsponsor voor het zaalvoetbalteam bekendgemaakt.
In stijl en onder groot applaus nam sc Emmeloord afscheid van Hoofsponsor Custom Media en van zaalvoetbalsponsor Mar Seafood.
Met grote trots presenteerde onze voorzitter Tjalling Heeringa het nieuwe tenue waarop de nieuwe sponsoren Marion Reizen Dronten en Max Soccer Academy stonden afgebeeld.
De Max Soccer Academy staat in Emmeloord bekend om zijn JAK voetbaldagen terwijl Marion Reizen al jarenlang de busreizen naar onze uitwedstrijden verzorgt.
Het eerste zaalvoetbalteam van sc Emmeloord krijgt de Ristorante Da Enzo als hoofdsponsor.

De gehele dag stond in het teken van een gezellig samenzijn op sportpark De Ervenbos.
Gisteravond hadden de jeugdteams JO-9 en JO-11 hun tentjes al opgezet op de Ervenbos om de nacht op het sportpark door te brengen.
In de ochtend werden de kampioenen van de jeugdteams in het zonnetje gezet en was er een NK penalty schieten.
Nadat het nieuwe pannaveldje feestelijk werd geopend kwamen in de middag de tien seniorenteams, twee vrouwenteams en een team van coaches en trainers om de SCE supercup tegen elkaar in actie.
Het hoogtepunt was een wedstrijd tussen het eerste en tweede elftal die maar ternauwernood met 2 - 1 door het eerste werd gewonnen.
De SCE supercup ging echter naar het Boundati circusteam waarin de zaalvoetballers nog eens hun toverkunsten toonden.
Hierna werden ook de kampioenen van het derde en vijfde elftal gehuldigt en in het zonnetje gezet en was er een veiling tbv van het pannaveldje waarna DJ Soundlight deze familiedag extra glans gaf.
Na afloop was er voor alle leden een supergezellig BBQ feestje  en bleek weer eens wat voor een uitzonderlijke warme en hechte familieclub sc Emmeloord is.

Vorige week zaten het 1e en 2e elftal gezamenlijk een weekendje op Texel om het seizoen feestelijk af te sluiten.
Het eerste elftal van sc Emmeloord is grotendeels in tact gebleven, maar neemt desondanks afscheid van Laurens Rasing, Denny vd Zee en Brahim Boundati die volgend seizoen het tweede elftal komen versterken.
Vanwege een hardnekkige blessure zal ook Rik Schilder niet meer in actie komen.
Daartegenover staat de comeback van routinier Gerke Schaap die de omgekeerde weg bewandelt om nog eens alles uit de kast te halen en komt ook de Poolse Dieselmotor Sebastian Slowikowski over van het tweede elftal.
Van de jeugd zal spits Robin Elsinga het eerste komen versterken.
De nieuwe spelers zijn Wouter Spit en Jeroen Sipma die van Flevo Boys overkomen, Emiel de Vries ( FC Wolvega ) en Rick Sliep ( vv Lemmer ).

Trainer Arnold Roossien begint samen met zijn assistenten Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi op vrijdagavond 18 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Op zondagmiddag 27 augustus staat de eerste oefenwedstrijd thuis tegen vv RENADO op het programma en is er na afloop een BBQ.
Daarna volgen er op 31 augustus en 12 september oefenwedstrijden bij sv Urk 2 en CVVO Lemmer.
De bekerdata zijn 3 sept, 10 sept & 17 sept en op 24 september start de competitie.
Hieronder de selectie van sc Emmeloord voor het seizoen 2017-2018.

1.   Ruben Doorn ( Keeper )
2.   Niels Boomsma ( Keeper )
3.   Tim Schaafsma ( Keeper )
4.   Harm van Wieren ( Verdediger )
5.   Koen Boneschansker ( Verdediger )
6.   Remco Jonkman ( Verdediger )
7.   Maarten Ebbers ( Verdediger )
8.   Marcel Westerhof ( Verdediger )
9.   Gokhan Pala ( Middenveld/Verdediger )
10. Wouter Spit ( Middenveld/Verdediger )
11. Rick Sliep ( Middenveld )
12. Jeroen Sipma ( Middenveld )
13. Mark Staal ( Middenveld )
14. Mart Matthijssen ( Middenveld )
15. Sebastian Slowikowski ( Middenveld )
16. Wiebe Koopmans ( Middenveld )
17. Guido Vissers ( Middenveld )
18. Emiel de Vries ( Aanvaller )
19. Hans Langedijk ( Aanvaller )
20. Gerke Schaap ( Aanvaller )
21. Rik Beekman ( Aanvaller )
22. Bastian Tabak ( Aanvaller )
23. Robin Elsinga ( Aanvaller )
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos.

Vanaf 20 augustus zullen wij het eerste elftal van sc Emmeloord weer intensief met wekelijkse verslagen gaan volgen.
Verslaggever: Klaas Huisman.















Finaleverslag sc Emmeloord 19-1 - FC Wolvega 19-1

sc Emmeloord  ( 19-1 )  -  FC Wolvega ( 19-1 )   1  -  2   (  1  -  0  )

Het is de beloften van sc Emmeloord helaas niet gelukt om naar de hoofdklasse te promoveren.
Tot aan de 80e minuut koesterden de polderboys nog een 1 - 0 voorsprong en leek promotie binnen handbereik, maar in een mum van tijd sloegen de paarse wolven medogenloos toe voor de 1 - 2 eindstand voor FC Wolvega.
Deze 1 - 2 nederlaag is keihard aangekomen in het blauwe kamp en na afloop overheerste de ontgoocheling en de teleurstelling.
Een voetbalverhaal over een fantastische ambience en een superspannende, levendige en grimmige finale waar de vonken vanaf vlogen. Beide teams eindigden deze wedstrijd met tien man omdat er twee spelers met een rode kaart naar de kant moesten.

Enkele honderden toeschouwers waren naar het Friese Joure afgereist om deze beladen en veelbesproken finale met eigen ogen te kunnen zien.
Bij de opkomst van beide teams ontstaken de Emmeloord supporters hun bengaalse vuurwerk en fakkels en werden de spelers met hun eigen clublied toegezongen.
De spanning en adrenaline was van de gezichten af te lezen, maar direct na de aftrap namen de polderboys het initiatief.
Tot aan de 15e minuut hadden de Emmeloorders het veldoverwicht en het meeste balbezit en waren er drie kansen te zien.
Met een mooie steekbal zette Wouter vd Velden heel subtiel Wessel Scheepers vrij voor het doel, maar FC Wolvega doelman Erwin Bijl greep goed in.
Kort hierop probeerden Wouter vd Velden en Rick Voskuil met afstandsschoten gevaar te creeren, maar beide pogingen zeilden over.
Tussendoor lieten ook de paarse wolven zich voorin zien, maar een listig schot van Mounir Taj ging rakelings naast het doel.
Bij een ziedend schot van Rick Voskuil veerde het Emmeloord publiek overeind en waren de gillende keukenmeiden te horen, maar helaas zeilde het venijnige schot van Rick Voskuil rakelings over.

In de 15e minuut had sc Emmeloord de score moeten openen toen Maric Naaktgeboren een open vrije schietkans kreeg.
Hier ging een snelle actie van Rick Voskuil en Marc Loosman aan vooraf waarbij Maric Naaktgeboren in stelling werd gebracht, maar tot ieders ontzetting ging het schot van Maric over het paarse doel.
Even later kreeg sc Emmeloord via Jordy Benjamins een vrije trap te nemen die nog net door Wessel Scheepers met zijn hoofd werd verlengd, maar Wolvega doelman Erwin Bijl lag weer in de goede hoek.

Gaandeweg de eerste helft leken de Emmeloorders de grip en de regie  een beetje kwijt te raken en kwamen de Paarse Wolven opzetten.
Met name de opbouw en het tempo haperde bij sc Emmeloord waardoor FC Wolvega in de omschakeling er gevaarlijk uit wist te komen.
De Friese middenvelders probeerden met lange diepe ballen hun voorhoedespelers Mike Schottmans, Yannick Kemerink en Mounir Taj te bereiken.
Een gevaarlijke vrije trap van Youri van Dalen zeilde rakelings naast waarna Emmeloord doelman Gio Huijsmans in actie moest komen om Justin Diever, Sam de Ruiter en Mike Schottmans van het scoren te houden.
Rond de 30e minuut kreeg FC Wolvega drie corners op rij te nemen waarbij Kihami Da Costa en Mounir Taj gevaarlijk opdoken, maar beide pogingen leverden niets op.
Kort hierop bracht Emmeloord doelman Gio Huijsmans redding op een schoten van Mounir Taj en Mike Schottmans.

In de 38e minuut lieten de Emmeloorders zich weer voorin zien en moest Wolvega doelman Erwin Bijl tot het uiterste om een vlammend schot van Luuk Halsema onschadelijk te maken.
Uit de directe tegenstoot slalomde Mounir Taj zich een weg door de Emmeloordse defensie, maar deze soloactie eindigde als een stervende zwaan.
In de 42e minuut kwamen de polderboys via een raketinslag van Rick Voskuil op een bevrijdende 1 - 0 voorsprong.
Op de rechterflank nam Rick Voskuil deze bal in de loop mee om vervolgens met een verwoestende uithaal diagonaal hard en hoog in de winkelhaak het blauwe legioen in vuur en vlam te zetten.
Met deze 1 - 0 voorsprong op zak gingen de blauwen vol goede moed en vol vertrouwen de rust in.

In een superspannende en enerverende tweede helft konden de Emmeloorders niet meer hun eigen vertrouwde spel spelen en waren de kansen erg schaars.
De Paarse Wolven kwamen ontketend en furieus uit de kleedkamer en trokken het initiatief naar zich toe.
Bij sc Emmeloord stond doelman Gio Huijsmans een puike partij te keepen door met goede reflexen Kihami Da Costa, Mounir Taj, Damy Kuipers en Skelte vd Woude van het scoren te houden.
In deze fase waren er benauwde en moeilijke momenten in de Emmeloordse verdediging.
Tot aan de 60e minuut duurde het paarse offensief van FC Wolvega waarna de polderboys het heft weer in handen namen.
Onder aanvoering van Wouter vd Velden, Joost van Tilburg, Lucas Loosman en Wessel Scheepers probeerde sc Emmeloord weer druk naar voren te zetten, maar er leek geen doorkomen meer aan.
Het stond tactisch en organisatorisch goed bij FC Wolvega die in de snelle omschakeling er razendsnel uitkwamen.

Trainer Frank vd Werf bracht nu Kroen Kroes voor Luuk Halsema in de ploeg en probeerde met omzettingen de controle weer terug te krijgen.
In de 65e minuut had Maric Naaktgeboren het team in veilige haven kunnen loodsen toen hij alleen in een 1 op 1 situatie oog in oog met de Friese doelman vergat om de trekker over te halen.
Even later kreeg sc Emmeloord via Maric Naaktgeboren een vrije trap te nemen die met de grootste moeite tot corner werd verwerkt.
Aan de andere kant ging een Emmeloord verdediger in de fout waarna Mounir Taj met een halve omhaal probeerde te scoren, maar doelman Gio Huijsmans groeide nu met de minuut en bracht opnieuw redding.

Het team werkte hard waarbij vooral Joost van Tilburg, Wouter vd Velden, Wessel Scheepers en Jordy Benjamins voorop in de strijd gingen.
Ondertussen bracht Trainer Frank vd Werf met Roy Pettinga en Robin Elsinga voor Rick Voskuil en Ian Koopmans nieuwe frisse spelers in het team.
De Blauwe aanhang begreep de wissel van doelpuntenmaker Rick Voskuil niet goed, maar ging nog eens massaal achter de ploeg staan.
In hun misplaatste arrogantie zong de blauwe aanhang het is stil aan de overkant want de promotie kwam nu wel erg dichtbij.
Het blauwe legioen verdient overigens een groot compliment voor de uitbundige sfeer en de ambience tijdens deze wedstrijd.

Langs de lijn was er veel voetbalhumor en vlogen de Maaskantjes je om de oren want iedereen was in een opperste feeststemming.
Een fanatieke supporter riep nog eens om vooral zuinig met de bal te zijn waarop zijn buurman zich af vroeg hoeveel ballen er nu waren.
Dit was de uitbundige sfeer en de feeststemming tot aan die fatale 80e minuut.

In de 80e minuut kreeg FC Wolvega een vrije trap te nemen en het was Youri van Dalen die het blauwe legioen stil kreeg.
Deze indraaiende vrije trap van Youri van Dalen werd door iedereen gemist en zeilde in de verre hoek binnen voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Je zag nu aan de ogen van de spelers dat er mentaal iets knakte en dat de absolute overtuiging en wilskracht langzaam wegebte.
In de 85e minuut viel de fatale en onthutsende 1 - 2 voor FC Wolvega.
Uit een voorzet vanaf de rechterflank belandde de bal op het hoofd van Mounir Taj die zijn kopbal via binnenkant paal zag terug ketsen.
In de rebound stond daar invaller Jeffrey vd Molen om verwoestend hard de blauwe droom aan flarden te schieten voor de 1 - 2 eindstand.
Nu was het Blauwe legioen stil en zongen de Friesen en de Rouveners uit volle borst.

In een wanhopig slotoffensief probeerde sc Emmeloord uit alle macht terug te komen, maar de echte overtuiging was er niet meer.
In alle tumult kregen FC Wolvega speler Sam de Ruiter en sc Emmeloord speler Maric Naaktgeboren nog een rode kaart waardoor beide teams deze wedstrijd met tien man eindigden.
Na afloop heerste er teleurstelling en ontgoocheling in het Blauwe kamp.

Ik heb dit seizoen met veel plezier dit team gevolgd en heb schitterende wedstrijden gezien en veel spelers een enorme progressie zien maken.
Helaas is het team op beslissende momenten nog net niet volwassen en uitgekookt om een wedstrijd slim en geroutineerd uit te kunnen spelen.
Desondanks kunnen de desperado's op een goed en zeer leerzaam seizoen terugkijken......maar dit wil vandaag even niemand horen in een akelig stil en verlaten Emmeloord.

Rest ons om FC Wolvega te feliciteren met de promotie naar de Hoofdklasse.
Tenslotte wil ik het blauwe legioen een groot compliment geven voor hun ondersteuning.
Dit was mijn laatste wedstrijdverslag......het is nu tijd voor zomerstop.
Ik wens iedereen een fijne zomervakantie toe.

De opstelling van sc Emmeloord 19-1:
Gio Huijsmans, Wouter vd Velden, Ian Koopmans ( Roy Pettinga ), Joost van Tilburg, Luuk Halsema ( Koen Kroes ), Lucas Loosman, Rick Voskuil ( Robin Elsinga ), Jordy Benjamins ( Justin vd Poel ), Marc Loosman, Wessel Scheepers & Maric Naaktgeboren.
Wissels: Roy Pettinga, Koen Kroes, Justin vd Poel & Robin Elsinga.
Geblesseerd/afw: Annys Radwan, Mike Schuller & Jason de Lijster.
Gele kaarten: Marc Loosman, Robin Elsinga & Maric Naaktgeboren
Rode kaart: Maric Naaktgeboren ( twee keer geel )
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Allrounder: Hans Mijnen
Verzorger: Tim Dekker

De opstelling van FC Wolvega:
Erwin Bijl, Justin Diever, Robin de Boer, Damy Kuipers ( Sven Kramer ), Skelte vd Woude, Kihami Da Costa, Youri van Dalen, Sam de Ruiter, Mounir Taj, Yannick Kemerink & Mike Schottmans ( Jeffrey vd Molen ).
Wissels: Jeffrey vd Molen, Sven Kramer & Olivier Matser.
Gele kaarten: Skelte vd Woude, Kihami Da Costa & Sam de Ruiter
Rode kaart: Sam de Ruiter ( twee keer geel )
Technische staf: Minne de Boer & Focko de Jong.

De scheidsrechter: Dhr. H.M. van Dijk
De assistenten: Dhr. A. De Groot en Dhr. J. Hoekstra.

Verslaggever: Klaas Huisman.









Het verslag van het Tiendorpentoernooi te Tollebeek





Een impressie van het Tiendorpentoernooi te Tollebeek.
Na twee verloren finales was het deze keer dan eindelijk drie keer scheepsrecht voor de Blauwe Trots en mag sc Emmeloord zich kampioen van de polder noemen.
Een mooiere afscheid had trainer Dick Schuurman zich niet kunnen wensen.

Op deze 53e editie van het tiendorpentoernooi hadden zich twee teams wegens de nacompetitie afgemeld waardoor de organisatie het complete speelschema moest omgooien.
De titelverdediger vv TONEGO uit Luttelgeest en ook RKO uit Rutten konden deze editie wegens de nacompetitie niet meedoen.
Dit was best wel jammer omdat vv TONEGO de laatste drie edities had gewonnen en nu de te kloppen ploeg was.
Alle overige teams waren wel van de partij zodat er op twee velden in twee groepen kon worden begonnen.
De wedstrijden duurden 30 minuten en sc Emmeloord was in groep 1  ingedeeld bij FC Kraggenburg, sc Creil, vv Tollebeek en vv Ens.
In groep 2 gingen vv Espel, vv Bant, SVM Marknesse, vv Nagele en Flevo Boys 3 de degens met elkaar kruizen.

Het was nog vroeg in de ochtend toen er slechts 11 spelers zich verzamelden op De Ervenbos.
Er ontbraken veel basisspelers en er waren veel nieuwe gezichten te zien waaronder ook de nieuwe aanwinst Emiel de Vries en Americanboy Olav Sieljes die weer in de kleigrond was teruggekeerd.
Pas later in de ochtend zouden er nog vier spelers van het tweede elftal aansluiten en kon assistenttrainer Arnold Roossien zich weer omkleden.
Om 9:00 uur was de aftrap tegen vierdeklasser FC Kraggenburg.
De BBQ werd al in gereedheid gebracht het was een gezellige drukte op het multifunctionele en prachtige sportpark van vv Tollebeek.

Dit was dan de laatste activiteit voor onze vertrekkende trainer Dick Schuurman die natuurlijk dolgraag in stijl met het polderkampioenschap afscheid wilde nemen.
De Emmeloorders hadden twee keer op rij de finale van vv TONEGO verloren en roken nu hun kansen om de beker naar Emmeloord te halen.
Sinds het begin in 1965 hadden de Emmeloorders nog maar vier keer het Poldertoernooi gewonnen.
De eerste keer in 1984 en daarna wonnen de blauwen de felbegeerde beker in 2006, 2007 en voor het laatst in 2009.

Om 9:00 uur in de ochtend stonden er elf spelers op het veld en zat er met assistenttrainer Arnold Roossien slechts 1 wisselspeler op de bank.
De wedstrijd tegen FC Kraggenburg kwam moeilijk op gang, maar de Emmeloorders waren veruit de bovenliggende partij.
Deze spelers moesten de klus klaren tegen FC Kraggenburg:
Niels Boomsma, Sebastian Slowikowski, Olav Sieljes, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mark Staal, Guido Vissers, Adri Nugter, Bastian Tabak, Emiel de Vries & Hans Langedijk.
De enigste wissel op de bank was assistenttrainer Arnold Roossien.
Bij sc Emmeloord ontbraken de basisspelers Harm van Wieren, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Wiebe Koopmans, Marcel Westerhof en Mart Matthijssen terwijl Rik Beekman en Ruben Doorn pas later zouden aansluiten.
De nieuwe spelers Jeroen Sipma, Wouter Spit en Rick Sliep waren er nog niet bij.
Lans de lijn stonden er om 9:00 uur twee trouwe supporters het echtpaar Henk en Ali Croezen om het team aan te moedigen.

Nadat een doelpunt van The Blue Muppet Adri Nugter ten onrechte werd afgekeurd waren er mooie kansen voor Bastian Tabak, Adri Nugter, Hans Langedijk en nieuwkomer Emiel de Vries.
In de 20e minuut scoorde Magic Box Bastian Tabak met een van richting verandert schot de verlossende 1 - 0 voor sc Emmeloord.
In de 25e minuut deed zich de eerste kans voor FC Kraggenburg voor, maar doelman Niels Boomsma De Boom bracht redding op een kopbal.
Bij sc Emmeloord viel vooral The Americanboy Olav Sieljes erg op want centraal in de verdediging was Olav Sieljes een ware openbaring en een rots in de branding.
Ook tweede elftalspeler The Blue Muppet Adri Nugter speelde zeer verdienstelijk. Eindstand 1 - 0 voor sc Emmeloord.
Op het andere veld had sc Bant met 1 - 3 van sc Espel gewonnen.

Tot overmaat van ramp bleek onze Poolse Dieselmotor Sebastian Slowikowski wegens een pijnlijke hamstring niet meer verder te kunnen en waren nu alle ogen op Trainer Arnold Roossien gericht, maar gelukkig kwam rond tien uur De Blonde Torpedo Rik Beekman en De Blauwe Panter Ruben Doorn aangelopen om het team te versterken.
Later zouden ook nog de tweede elftalspelers Luuk Kappers, Martin Holtmaat, Sjors Hendrikse en Brahim Boundati het team versterken.
Bij de tweede wedstrijd tegen sc Creil stonden deze spelers op het veld:
Ruben Doorn, Maarten Ebbers, Olav Sieljes, Koen Boneschansker, Adri Nugter, Mark Staal, Guido Vissers, Bastian Tabak, Rik Beekman, Hans Langedijk & Emiel de Vries.
Op de bank zaten Niels Boomsma en Arnold Roossien.

De eerste kans was voor sc Creil, maar daarna namen de Emmeloorders het initiatief over en waren er kansen voor Rik Beekman,Guido Vissers en ging een kopbal van Terrier Maarten Ebbers rakelings naast.
Een mooi subtiel lobje van Rik Beekman had een beter lot verdiend maar ging over.
Nadat een inzet van Rik Beekman van de doellijn werd gehaald kwamen de Emmeloorders via de nieuwkomer Emiel de Vries op een 1 - 0 voorsprong. Hier ging een assist van Airforce Hans Langedijk aan vooraf die verwoestend hard door Emiliano de Vries werd binnengeschoten voor de 1 - 0 eindstand voor sc Emmeloord.
Dit was dan het eerste doelpunt voor Emiliano Marcatore El Azurro in Emmeloordse dienst, maar er zullen er nog velen volgen.
In de slotfase kreeg ook sc Creil nog een goede kans, maar doelman Ruben Doorn greep goed in waarna de rebound van de doellijn werd gehaald.
Op het andere veld hadden De Flevo Boys 3 met 1 - 0 van SVM Marknesse gewonnen.

Nu kreeg sc Emmeloord versterking en kwamen de tweede elftalspelers Martin Holtmaat, Sjors Hendrikse, Luuk Kappers en Brahim Boundati aangelopen om het team over de streep te trekken en mocht Arnold Roossien zich weer omkleden.
De derde wedstrijd tegen het zwaar gehavende vv Tollebeek ( mix 2e en jeugd ) werd ruimschoots en eenvoudig met 4 - 0 gewonnen.
Doelpuntenmakers voor sc Emmeloord twee keer Bastian Tabak, Rik Beekman en Mark Tata Steel Staal.
Tegen vv Ens werd het 3 - 0 met een haarzuivere hattrick voor de nieuwkomer Emiel de Vries die nu meteen zijn visitekaartje heeft afgegeven. Het lijkt erop dat Emiliano El Azurro zich gaat thuisvoelen bij sc Emmeloord.

In de halve finale scoorde de Airforce Hans Langedijk het enigste doelpunt waardoor er met 1 - 0 van SVM Marknesse werd gewonnen.
Dit was een bijzondere wedstrijd voor onze grensrechter  Blue Fox Herman Vos die ook jarenlang volop actief was bij SVM Marknesse, maar nu volgend seizoen definitief voor sc Emmeloord heeft gekozen.

In de finale stonden de Blauwen lijnrecht tegenover de Rooie Buren van Flevo Boys 3 om de felbegeerde poldercup te veroveren.
In een levendige, aantrekkelijke en open finalewedstrijd wonnen de Blauwen met 3 - 1 van Flevo Boys 3.
De doelpuntenmakers waren twee keer Magic Box Bastian Tabak en De Blonde Torpedo Rik Beekman.
Hiermee werd The Magic Box Bastian Tabak met vijf doelpunten de topscorer bij sc Emmeloord gevolgd door Emiel de Vries want Emiliano Marcatore El Azzurro scoorde vier keer op dit toernooi.
Het was Trainer Dick Schuurman die zeer emotioneel de Poldercup in ontvangst mocht nemen.

Na afloop volgde de ontlading en ging onze afscheid nemende trainer Dick Schuurman op de schouders.
Het bleef nog lang gezellig in Tollebeek waar het Blauwe Bastion afscheid nam van Dick Schuurman.
Langs deze weg wil ik ook Trainer Dick Schuurman bedanken voor deze mooie tijd en hem veel succes toewensen bij De Harkemase Boys.
Er waren ups en downs en soms moest Dick Schuurman ook moeilijke keuze's en beslissingen nemen, maar ik kijk met veel plezier en een goed gevoel terug op de tijd dat ik met Dick heb mogen samenwerken.
Nadat alle spelers het verslagenboek met mooie foto's van Dick hadden gekregen volgde het definitieve afscheid.

De Blauwen hebben voor de 5e keer het tiendorpentoernooi gewonnen en nemen de Poldercuptrofee mee naar Emmeloord.
Verslaggever: Klaas Huisman.








Verslag vv Oldeholtpade 19-1 - sc Emmeloord 19-1



vv Oldeholtpade ( 19-1 )  -  sc Emmeloord ( 19-1 )  2  -  2   (  1  -  1  )

De beloften van sc Emmeloord zijn niet weggezakt in het drijfzand en hebben met hangen en wurgen de spooktocht in het Friese moeras overleefd.
In een rommelige wedstrijd met puur engels vecht, kick en rushvoetbal werd er ternauwernood met 2 - 2 gelijkgespeeld bij de Blauwe Reuzen van Oldeholtpade.
Door de eerdere 5 - 2 overwinning in de thuiswedstrijd was deze zwaarbevochten 2 - 2 genoeg om de finale te bereiken.
Volgende week zaterdagmiddag 10 Juni wordt deze finale op neutraal terrein gespeeld tegen de Paarse Wolven uit Wolvega.
Hieronder een voetbalverhaal over Honke Bonkeballen en Hotze Knotze Kick en Rushvoetbal in het spookachtige moeras van Oldeholtpade.
Zelfs de scheidsrechter leek in het drijfzand weg te zakken en legde het duel vlak voor rust even stil om de gemoederen te kalmeren.

In deze wedstrijd bleek weer eens dat het beloftenteam nog steeds aanpassingsproblemen heeft en niet goed uit de voeten kan tegen een stugge taaie friese vechtploeg op gewoon natuurgras.
Nadat in de 30e minuut Lennart Wagenaar van Oldeholtpade wegens hands een rode kaart had gekregen konden de polderboys totaal geen vat krijgen op de tien strijdvaardige en bloedjefanatieke Olpaers.
De Friese Reuzen hadden hun messen en schoffels geslepen en brachten het blauwe bastion aan het wankelen.
Pas in de tweede helft konden de polderboys het initiatief weer naar zich toe trekken, maar bleef het spoken in het Friese moeras.
Onderaan het verslag staat de opstelling van sc Emmeloord.

Trainer Frank vd Werf beleefde deze wedstrijd als een razende achtbaan en leek na afloop wel Professor Einstein en met zijn diepe rimpels tien jaar ouder te zijn geworden.
Enkele tientallen blauwe supporters hadden de moeite genomen om de Desperado's aan te moedigen, maar konden hun ogen niet geloven toen de furieuze Olpaers de eerste plaagstootjes uitdeelden.
De thuisploeg opende sterk en kreeg meteen in de derde minuut een goede kans, maar doelman Gio Huijsmans bracht redding.
Nadat een gevaarlijke indraaiende voorzet van Olpaer Jesper Fischer ternauwernood werd weggewerkt kwamen de polderboys er razendsnel uit.

In de 6e minuut glipte Maric Naaktgeboren op volle snelheid door de Friese verdediging waar zijn voorzet met de nodige moeite werd weggewerkt.
Kort hierop leverde Lucas Loosman een perfecte dieptepass af op de inkomende Wouter vd Velden die ternauwernood tot corner werd verwerkt.
Deze corner veroorzaakte een gigantische scrimmage voor het Friese doel waarbij vanuit een flipperkast situatie een inzet van Marc Loosman op het nippertje van de doellijn werd gehaald.
Er waren mooie pogingen van Wessel Scheepers, Jordy Benjamins en Maric Naaktgeboren te zien waarbij de doelman van Oldeholtpade Arjen de Haan zijn team met fraaie knappe reddingen overeind hield.

Met puur engels kick en rushvoetbal bleven de Olpaers overeind en waren de Friesen in de snelle omschakeling levensgevaarlijk.
Halverwege de eerste helft kwamen de blauwe reuzen weer opzetten en beleefden de polderboys enkele benauwde momenten.
In de 25e minuut hield iedereen zijn adem in toen de Emmeloordse verdediging enorm stond te klungelen en ook doelman Gio Huijsmans als een razende vliegende keep onbeholpen zijn doel uitkwam.
De rebound van Olpaer Stefan de Vries leverde niets op, maar hier kwam sc Emmeloord nog met de schrik vrij.
Kort hierop glipte Joshua Verhoef door de Emmeloordse verdediging waarna zijn voorzet op robuuste wijze door Justin vd Poel werd weggewerkt.
Bij een vrije trap van Oldeholtpade herstelde doelman Gio Huijsmans zich weer door deze bal met flair onschadelijk te maken.

Plotseling lag het duel even stil toen de scheidsrechter geblesseerd in het Friese moeras bleef liggen, maar na behandeling kon hij weer verder.
In de 30e minuut kwam sc Emmeloord uit een strafschop via Jordy Benjamins op een 0 - 1 voorsprong.
Voorafgaand was er uit een corner van Wouter vd Velden een rommelige scrimmage voor het Friese doel te zien waarbij uit een flipperkastsituatie hands werd gemaakt.
Hierna werd Olpaer Lennart Wagenaar met een rode kaart van het veld gestuurd en ging de bal op de stip.
De emoties liepen even hoog op bij Oldeholtpade toen de bal op de stip ging en Jordy Benjamins zijn aanloop mocht nemen.
Met een uiterste precisie ala Neeskens schoot Jordy Benjamins deze strafschop hard en hoog tegen de touwen voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.

Dit leek nu een kat in het bakkie en een makkelijke middag te gaan worden voor de elf polderboys tegen de tien manke reuzen, maar iedereen kwam nu bedrogen uit.
De tien manke reuzen gaven zich niet gewonnen en bezorgden de Emmeloorders een loodzware moeilijke middag in het moeras.
In de 35e minuut kwamen de tien manke reuzen uit een vloeiende aanval langszij toen Bart Halsema een perfecte voorzet gaf richting de tweede paal waar Joshua Verhoef stelling had genomen.
Met een harde geplaatste kopbal in het dak van het doel scoorde Joshua Verhoef de 1 - 1 gelijkmaker voor Oldeholtpade.
Plotseling piepte en kraakte het blauwe bastion en kwamen de tien manke reuzen opnieuw opzetten.
Uit een voorzet van Bart Halsema probeerde Joshua Verhoef opnieuw met een kopbal te scoren, maar deze keer bracht doelman Gio Huijsmans redding.
Trainer Frank vd Werf keek naar beneden uit zijn rollercoaster en schreeuwde wanhopig dat het afgelopen moest zijn met die waardeloze Honke Bonkeballen.

Vlak voor rust hield iedereen weer zijn adem in toen Emmeloord doelman Gio Huijsmans in het nauw werd gedreven, maar het liep allemaal goed af.
In de 44e minuut beging een Friese verdediger een harde overtreding op de doorgebroken Rick Voskuil en leek sc Emmeloord een vrije trap te gaan krijgen.
Er waren heftige protesten waarbij de Friese assistent scheidsrechter en de scheidsrechter het niet met elkaar eens konden worden.
In alle tumult legde de scheidsrechter deze wedstrijd even stil om na een afkoelingsperiode meteen aan de tweede helft te beginnen.
Bij sc Emmeloord nam nu teammanager Jacob Loosman het woord om de spelers met hete sambal en rode pepers streng toe te spreken en  het vuur in deze kolkende vulkaan te doven.
Met een 1 - 1 ruststand moesten alle supporters aan de zuurstofflessen even bijkomen van deze hectische eerste helft.
De Honke Bonkeballen vlogen als rijpe appeltjes over de toonbank.

In de tweede helft volgde het herstel van sc Emmeloord en namen de elf polderboys het initiatief, maar met horten en stoten hielden de tien manke reuzen stand en deelden de Olpaers weer gevaarlijke plaagstootjes uit.
Nadat Emmeloord doelman Gio Huijsmans in actie moest komen om Jeroen Zuidberg en Stefan de Vries van het scoren te houden zeilde een gevaarlijk schot van Jeroen Zuidberg rakelings voorlangs het doel.
Gaandeweg kantelde deze wedstrijd en leken de polderboys door te drukken, maar het vizier stond niet op scherp.

Bij Oldeholtpade stond doelman Arjen de Haan een van zijn beste wedstrijden te keepen door pogingen van Wessel Scheepers, Wouter vd Velden, Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil onschadelijk te maken.
Een snoeihard schot van uitblinker Marc Loosmans werd geblokt waarna Marc Loosman even later zijn inzet in het zijnet zag belanden.
Ondertussen waren bij sc Emmeloord Roy Pettinga, Luuk Halsema en Joost van Tilburg voor Rick Voskuil, Koen Kroes en Justin vd Poel in de ploeg gekomen en volgden er omzettingen om het tij te keren.
In deze fase was sc Emmeloord de bovenliggende partij en werden de tien manke reuzen vastgezet en teruggedrongen, maar de aanvallers van sc Emmeloord waren besluiteloosheid en wisten deze kansen niet te verzilveren.
De friese doelman Arjen de Haan ranselde stijlvol een venijnig schot van Lucas Loosman uit zijn doel en bracht ook redding op schoten van Wessel Scheepers, Jordy Benjamins en Maric Naaktgeboren.
Een kanskogel van Marc Loosman had een beter lot verdiend, maar spatte tegen de lat uiteen.
Het was om moedeloos van te worden, want de tien manke reuzen bleven overeind en namen zelfs in de 80e minuut brutaal een 2 - 1 voorsprong.

In de 80e minuut werd een Friese aanval niet goed weggewerkt waarna de bal opnieuw voor het doel werd gebracht.
Bij de tweede paal stond daar Bart Halsema om met een rake kopbal het blauwe bastion aan flarden te koppen voor de verrassende 2 - 1 voor de tien manke reuzen van Oldeholtpade.
De gehele wedstrijd haperde, kraakte en piepte het eens zo beruchte ijzeren gordijn van sc Emmeloord.
Kort hierop kreeg Bart Halsema een grote kans om de Olpaers naar 3 - 1 te schieten, maar doelman Gio Huijsmans bracht redding waarna ook Mark de Vries oog in oog met Gio Huijsmans verscheen.
Ook deze keer had Gio Huijsmans de langste adem waarna de polderboys met de moed der wanhoop op zoek gingen naar eerherstel.
De scheidsrechter keek nog eens op zijn klokje en kon er ondanks felle protesten nog geen genoeg van krijgen.

De trouwe supporters van sc Emmeloord hadden het niet meer en snakten nu naar adem toen de grote uitblinker Marc Loosman opstond om het team in de 96e minuut over de streep te trekken.
Trainer Frank vd Werf stond als professor Einstein langs de zijlijn en was nog niet met zijn rollerscooter op aarde teruggekeerd of daar was de Blauwe Hulk Marc Loosman om met zijn breekijzer toe te slaan.
Met een snoeihard strak geplaatst schot in de hoek scoorde Marc Loosman de verlossende 2 - 2 gelijkmaker.
Het blauwe legioen ging nu uit zijn dak en sloot Marc Loosman in zijn armen bij deze bevrijdende 2 - 2 gelijkmaker.
Langs de zijlijn stond Trainer Frank vd Werf beduusd, overrompelt en bedwelmt naar zijn Honke Bonkeballen toe te kijken want dit ritje in de achtbaan door het friese moeras heeft hem tien jaar ouder gemaakt.
Man of the match: De Blauwe Hulk Marc Loosman.
Complimenten voor de tien manke reuzen van de vv Oldeholtpade.

Volgende week wacht de finale en de apotheose tegen een oude bekende namelijk de Paarse Wolven van FC Wolvega.
Op neutraal terrein spelen de beloften van sc Emmeloord en FC Wolvega dan tegen elkaar met als inzet de promotie naar die felbegeerde hoofdklasse.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

De beloften zullen dan wel uit een ander vaatje moeten tappen en vooral de Emmeloordse verdediging zal dan weer als een ijzeren gordijn de boel hermetisch moeten afsluiten.
Het zal anders en beter moeten om FC Wolvega te kunnen verslaan.
Wij roepen iedereen op om onze Desperado's volgende week te ondersteunen.

De opstelling van sc Emmeloord 19-1:
Gio Huijsmans, Justin vd Poel ( 55e Roy Pettinga ), Koen Kroes ( Joost van Tilburg ), Ian Koopmans, Wouter vd Velden, Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Wessel Scheepers, Rick Voskuil ( 55e Luuk Halsema ), Maric Naaktgeboren & Marc Loosman.
Wissels: Joost van Tilburg, Roy Pettinga & Luuk Halsema.
Geblesseerd/afw: Robin Elsinga, Annys Radwan, Mike Schuller & Jason de Lijster.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Verslaggever: Klaas Huisman.





De voorbeschouwing vv Oldeholtpade 19-1 - sc Emmeloord 19-1

Na de 5 - 2 overwinning van vorige week gaan de polderboys aanstaande zaterdagmiddag op spooktocht in het Friese moeras voor de returnwedstrijd op bezoek bij De Blauwe Reuzen in Oldeholtpade.
Terwijl in heel nederland alle beslissingen zijn gevallen en de zomerstop allang zijn intrede heeft gedaan vliegen de vonken er vanaf op de training bij de beloften van sc Emmeloord.
Dit team is op een missie en zal er alles aandoen om via deze uitputtende en slopende nacompetitie naar de hoofdklasse te promoveren.
Inmiddels zijn de blauwe desperado's alweer tien maanden nonstop bezig, maar toch is dit niet aan het team te zien want de adrenaline spat van de gezichten af in deze beslissende fase.
Nadat de kampioenswedstrijd met 0 - 1 van Rouveen werd verloren heeft het team de draad meteen weer opgepakt en goede resultaten in de nacompetitie neergezet.
Eerst werd het Drentse sv Twedo in een tweeluik met 1 - 4 en 8 - 2 aan de kant gezet waarna de polderboys vorige week met 5 - 2 van de beloften van Oldeholtpade wisten te winnen.
Trainer Frank vd Werf  droomt inmiddels stiekum van de finale die op zaterdagmiddag 10 Juni op neutraal terrein zal worden gespeeld.

Aanstaande zaterdagmiddag is om 14:15 uur de aftrap in het Friese moeras op sportpark Olpae te Oldeholtpade.
Zijn de Blauwe beloften bestand tegen deze griezelige en sidderende spooktocht in het Friese moeras?
Eind April wonnen de beloften op supersaturday vrij eenvoudig met 0 - 4 bij Oldeholtpade, maar toch is deze ruime overwinning geen garantie voor aanstaande zaterdag.
De Blauwe Reuzen van Oldeholtpade hebben een stugge, taaie en fysiek  sterke ploeg die zaterdag alles zullen geven om sc Emmeloord een moeilijke middag te bezorgen.
Zodra het dorp is uitgelopen en de fanatieke Friese aanhang achter De Blauwe Reuzen gaan staan kan het weleens heftig gaan spoken op Olpae.
Iedereen heeft afgelopen zondag kunnen zien hoe AZ een veilig lijkende 3 - 0 voorsprong uit handen gaf bij FC Utrecht.
Zijn de Olpaers in staat om deze 5 - 2 nederlaag helemaal goed te maken?, of blijven de polderboys goed bij de les en komt de finale in zicht?

Het is bittere noodzaak voor sc Emmeloord om het hoofd koel te houden en vooral hun eigen spel te blijven spelen.
Trainer Frank vd Werf wil niets weten van een zakelijke wedstrijdinstelling en zal volop de aanval gaan spelen om deze klus te kunnen klaren.
Het is nog onzeker of Robin Elsinga en Joost van Tilburg van de partij zullen zijn, maar alle overige spelers lijken topfit en speelklaar voor het avontuur in het Friese moeras.
Met de gedreven en superfanatieke Annys Radwan naast de dugout gaan de beloften er alles aandoen om de finale te halen.
Onze trucker Hans Mijnen zingt de hele week al de Im Blue Da Ba Dee medley en heeft de teamfoto nog steeds in zijn cabine hangen.
De blauwe droom is nog steeds springlevend in het bastion.

De voetbalvereniging vv Oldeholtpade werd op 21 december 1962 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft ongeveer 200 leden.
De Olpaers spelen hun thuiswedstrijden op het sportpark Olpae.
Het eerste elftal van Oldeholtpade is via de nacompetitie naar de vierde klasse gepromoveerd.
Het Friese dorp Oldeholtpade ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten noordoosten van Wolvega en heeft ongeveer 1000 inwoners.
De namen Aldeholtpathe en Holenpathe hebben iets te maken met een pad door het bos, maar Oldeholtwalde betekent eigenlijk moeras.

De aftrap in het Friese moeras is zaterdagmiddag om 14:15 uur op sportpark Olpae te Oldeholtpade.
Zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!
Komt allen met de blauwe hanekammen ......we rekenen op jullie steun.......hierna wacht de finale.

Verslaggever: Klaas Huisman.