Het verslag sc Emmeloord - vv Lemmer

sc Emmeloord  -  vv Lemmer   2  -  0   (  0  -  0  )

In een moeizame, matige en rommelige wedstrijd heeft sc Emmeloord met 2 - 0 van degradatiekandidaat vv Lemmer gewonnen.
Door deze 2 - 0 overwinning zijn de polderboys veilig en zijn de blauwen ook volgend seizoen weer in de Tweede Klasse te bewonderen.
De Lemsters daarentegen bivakkeren samen met de Groninger Boys in de onderste regionen en hebben nog twee finales voor de boeg om rechtstreekse degradatie te kunnen voorkomen.
Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden de jongens van het tweede elftal de uitwedstrijd bij sc Erica met 0 - 2 gewonnen waardoor ook het tweede team van sc Emmeloord zich lijkt te handhaven in de reserve hoofdklasse.

Nadat de markante verslaggever Piet Burgers van vv Lemmer op de perstribune had plaatsgenomen werd er onder een aangenaam voorjaarszonnetje op een goedgevulde sportpark De Ervenbos afgetrapt.
De Emmeloorders deelden al snel de eerste plaagstootjes uit waarbij een poging van Hans Langedijk over het doel zeilde.
In de 5e minuut raakte de verdediger Atte Otto Boek van Lemmer geblesseerd en moesten de Lemsters al hun eerste wissel toepassen.
Trainer Loet Boot bracht nu Ibrahim Gerguwi in de ploeg en probeerde het team met fanatieke coaching op scherp te zetten.
Er ontstond een grimmige wedstrijd waarbij er felle onderlinge duels werden uitgevochten.
Beide teams maakten een angstige en een onzekere indruk en hadden moeite om in het ritme te komen.
Met name de verdediging van vv Lemmer oogde gespannen waarbij de Friese doelman bijna door zijn eigen verdediger werd verrast.
In de 12e minuut diende zich de eerste grote kans voor sc Emmeloord aan toen een voorzet van Rik Beekman op het hoofd van Mark Staal belandde.
Met een uitstekende reflex bracht doelman Hans Portrijk namens vv Lemmer redding.

In deze fase hadden de Emmeloorders met een enorm veldoverwicht het initiatief, maar het voetbal oogde rommelig en onzuiver.
Vanaf de flanken werden de voorzetten van Mark Staal, Remco Jonkman, Maarten Ebbers en Rik Beekman niet altijd goed begrepen.
De gehele eerste helft hadden de Emmeloorders veel moeite met het defensieve en behoudende spel van vv Lemmer.

In de 30e minuut diende zich de tweede kans voor sc Emmeloord aan toen Maarten Ebbers met een steekbal Hans Langedijk in stelling bracht.
Helaas wist Hans Langedijk zich geen raad met deze opgelegde kans en bracht Lemmer doelman Hans Portrijk redding.
Plotseling leken de Lemsters onder de inmense druk te bezwijken en moest de Friese doelman volop aan de bak om Mark Staal, Gokhan Pala en Hans Langedijk van het scoren te houden.
Nadat een voorzet van Mark Staal met moeite tot corner werd verwerkt ontstond er uit deze corner een rommelige scrimmage voor het Friese doel en leek er zelfs even hands te worden gemaakt, maar het spel liep door.
Kort hierop leek Rik Beekman te worden neergelegd in het Friese strafschopgebied, maar ook deze keer ging de bal niet op de stip.
Om in de frontlinie meer te kunnen forceren bracht Trainer Dick Schuurman ondertussen Sebastian Slowikowski voor Mark Staal in de ploeg.
Mooie pogingen van Gokhan Pala en Guido Vissers leverden niets meer op en met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Ondanks een supergezellige sfeer in het Blauwe Bastion waren niet alle supporters gerust op een goede afloop.
In de kleedkamer sprak trainer Dick Schuurman zijn manschappen bemoedigend toe en werd de vinger goed op de zere plekken gelegd.
Beide teams kregen in de beginfase van de tweede helft kleine kansjes waarbij vooral vv Lemmer even zijn tanden liet zien.
Nadat een vrije trap van Denny Portrijk werd geblokt verdween de rebound van Ibrahim Gerguwi naast het doel.
Kort hierop moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om Denny Portrijk en Thomas Miedema van het scoren te houden.
Rond de 55e minuut herpakte sc Emmeloord zich weer en namen de polderboys het initiatief weer over.

Met een splijtende pass wist Gokhan Pala de grillige Rik Beekman te bereiken, maar Lemmer doelman Hans Portrijk bracht redding.
In de 60e minuut volgde de verlossende en bevrijdende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Na een snelle eentwee tussen Hans Langedijk en Koen Boneschansker walste de Tank Koen Boneschansker over alles en iedereen heen om vervolgens met een geplaatste schuiver de Friese doelman te passeren voor de verlossende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Vanaf dit moment kwamen de Lemsters er niet meer aan te pas en kreeg sc Emmeloord mooie kansen om de score op te voeren.

Met name Gokhan Pala, Remco Jonkman, Sebastian Slowikowski en Rik Beekman namen de Friese doelman onder vuur.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Wiebe Koopmans voor de leeggespeelde Guido Vissers in de ploeg en zou later ook nog het jeugdtalent Robin Elsinga voor Rik Beekman in de ploeg brengen.
De emoties, teleurstelling en frustaties liepen af en toe hoog op bij vv Lemmer waarbij de scheidsrechter alle zeilen moest bijzetten om het duel in toom te kunnen houden.

In de 70e minuut ging Gokhan Pala op solotoer en werd de Lemster verdediging helemaal ontrafeld en op het verkeerde been gezet.
Er volgde een eentwee tussen Gokhan Pala en Wiebe Koopmans waarna de bal precies voor de voeten viel van topscorer Hans Langedijk.
Met een geplaatst schot in de korte hoek scoorde Hans Langedijk de beslissende 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Op de tribune en langs het veld reageerden de blauwe supporters opgelucht en werd dit doelpunt uitbundig gevierd.

In de slotfase lieten Gokhan Pala, Wiebe Koopmans en Sebastian Slowikowski nog wat hoogstandjes zien en moest Lemmer doelman Hans Portrijk alle zeilen bijzetten, maar er zouden geen doelpunten meer vallen.
Aan de andere kant kregen de Lemsters nog een paar corners te nemen, maar ook deze Friese plaagstootjes leverden niets meer op.
Door deze 2 - 0 overwinning op vv Lemmer zijn de polderboys veilig en verzekert van een nieuw seizoen in de Tweede Klasse.
Man of the match bij sc Emmeloord: Koen Boneschansker.

Volgende week heeft sc Emmeloord een vrij weekend waarna op zondagmiddag 14 Mei de laatste competitiewedstrijd tegen het Groningse Velocitas op het programma staat.
De spanning is om te snijden in de Tweede Klasse K waar in de top koploper vv Roden verrassend met 2 - 1 onderuit ging bij sv Olyphia en ook de nummer twee DTD zich met 3 - 0 liet verrassen bij Sint Anna.
Inmiddels heeft nu ook GAVC Grou na de 0 - 4 winst bij MKV'29 zich weer in de titelstrijd gemengd.
Onderin verloor Groninger Boys met 3 - 7 van Velocitas en gaan vv Lemmer en Groninger Boys uitmaken wie er rechtsteeks gaat degraderen. Vanaf de 9e t/m 11e plek dreigen de PD wedstrijden.
Het duel in de middenmoot tussen vv Peize en Ruinerwold eindigde in een 1 - 1 gelijkspel.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Guido Vissers ( 65e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Mark Staal ( 40e Sebastian Slowikowski ), Gokhan Pala, Hans Langedijk & Rik Beekman ( 75e Robin Elsinga ).
Wissels: Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Robin Elsinga & Sebastian Slowikowski.
Geblesseerd/afw: Bastian Tabak, Brahim Boundati, Marcel Westerhof, Denny vd Zee, Niels Boomsma, Laurens Rasing & Rik Schilder.
Gele kaarten: Mart Matthijssen & Guido Vissers
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Verslaggever: Klaas Huisman.


















De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Lemmer

Met nog twee wedstrijden te gaan is de spanning om te snijden en nadert de ontknoping in de Tweede Klasse K
Deze zondag 30 April staat de streekderby sc Emmeloord - vv Lemmer op het programma.
De polderboys zijn nog steeds niet helemaal veilig terwijl rode lantaarndrager vv Lemmer in een hevige degradatiestrijd is verwikkelt.
Bij de rode lantaarndrager vv Lemmer staat het water tot aan de lippen en komt het degradatiespook steeds dichterbij.

Wij heten onze gasten uit Lemmer en in het bijzonder de 95 jarige clubverslaggever Piet Burgers van vv Lemmer van harte welkom op De Ervenbos.
De aftrap zal om 14:00 uur worden verricht door onze pupil van de week Jayden Olijve van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-4.
Deze talentvolle functionele middenvelder heeft de hele week hard getraind om sc Emmeloord doelman Ruben Doorn te passeren.

Ondanks de 8e plek in de tweede klasse zijn de polderboys nog steeds niet helemaal veilig en zullen de blauwen deze zondag alles moeten geven om het lijfsbehoud veilig te stellen.
Met nog twee thuiswedstrijden tegen vv Lemmer en Velocitas voor de boeg hebben de Emmeloorders zes punten voorsprong op de gevaarlijke PD plek.
Bij een overwinning op vv Lemmer is deze doelstelling bereikt en komen de Emmeloorders volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse uit.
De polderboys staan met 28 punten uit 22 wedstrijden en een positief doelsaldo van 46 voor en 39 tegen op een 8e plek in de tweede klasse.
Er werden tot nu toe acht wedstrijden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen tien wedstrijden verloren.
De topscorers bij sc Emmeloord zijn Hans Langedijk en Bastian Tabak met acht doelpunten en vlak daarachter volgt Mart Matthijssen met zeven doelpunten.

Bij onze tegenstander vv Lemmer staan alle alarmbellen op donkerrood want de rode lantaarndrager is samen met Groninger Boys in een hevige degradatiestrijd verwikkelt.
De Groen Zwarte Bentexboys uit Lemmer staan met slechts 12 punten uit 20 wedstrijden en een negatief doelsaldo van 24 voor en 57 tegen op de allerlaatste plaats in de tweede klasse K.
De Lemsters wisten drie wedstrijden te winnen, speelden drie keer gelijk en verloren de overige 14 wedstrijden.
Het cruciale onderlinge duel met directe concurrent Groninger Boys werd onlangs met een 2 - 1 voorsprong voor vv Lemmer gestaakt.
Binnenkort zullen de laatste drie minuten van deze wedstrijd worden uitgespeeld en zal er duidelijk worden wie er rechtstreeks naar de derde klasse zal degraderen.
De Lemsters hebben de strijd nog niet opgegeven en speelden vorige week thuis tegen Sint Annaparochie met 1 - 1 gelijk.

De wedstrijden tegen vv Lemmer zijn altijd lastig en zwaar beladen.
Vorig seizoen wonnen de Lemsters op de allerlaatste speeldag met 0 - 3 in Emmeloord waardoor zij zich ternauwernood wisten te handhaven.
In Lemmer wonnen de Emmeloorders toen met 0 - 1, maar vooral die onverwachtse 0 - 3 uitglijder is blijven hangen bij de polderboys.
Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd in Lemmer met 2 - 0 verloren door twee treffers van Wesley Schotanus.
Hoofdtrainer Loet Boot gaat de Friese club aan eind van dit seizoen verlaten en staat volgend seizoen bij NOK in Oudemirdum aan het roer.
Hij zal worden opgevolgd door de oudprof Maarten de Jong die van vv Wispolia overkomt.
De topscorer bij vv Lemmer is Thomas Miedema met tien doelpunten, maar ook Denny Portrijk, Niels Schuil en Wesley Schotanus hebben een neusje voor de goal.
De routine en ervaring moet vooral komen van de oudgedienden Pieter Terpstra en Sieger Veenstra.

De voetbalvereniging vv Lemmer werd op 23 maart 1923 in de clubkleuren Groen Zwart opgericht.
Deze typische volksclub speelt zijn thuiswedstrijden aan de Lemstervaart en heeft ongeveer 350 leden.
Onder de naam vv  Lemmer Bentex timmerden de Lemsters aardig aan de weg en kwam het jarenlang in de tweede klasse uit.
De club zakte daarna terug richting de vierde klasse, maar veerde weer op en knokte zich weer terug naar de tweede klasse.
Vorig seizoen wisten de Bentexboys zich met een 9e plek ternauwernood te handhaven in de tweede klasse K.
De Lemsters staan nu onderaan en zullen alle zeilen moeten bijzetten om zich te kunnen handhaven.
Het gezicht en de stem van de vv Lemmer is de 95 jarige markante clubverslaggever Piet Burgers.

De watersport en oude vissersstad Lemmer heeft naast de zondagclub vv Lemmer ook nog een zaterdagclub de tweedeklasser CVVO Lemmer binnen zijn stadspoorten.
De oude vissersstad Lemmer ligt in de gemeente De Friese Meren,  heeft 10.000 inwoners en lag ooit aan de zuiderzee.
Verder staat Lemmer bekend om zijn Lemster Aak, Spanvissers en Lemsterhop.
De wedstrijd sc Emmeloord - vv Lemmer begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Alle voorspellingen voor de Tweede Klasse K:
sc Emmeloord - vv Lemmer tussen de nummers 8 en 13.
Eerder dit seizoen verloor sc Emmeloord met 2 - 0 in Lemmer.
Vorig seizoen ging de allerlaatste thuiswedstrijd met 0 - 3 verloren.
De Blauwen zijn gewaarschuwd en hebben nog drie punten nodig om zich helemaal veilig te spelen. Een 1.

sv Olyphia Noordwolde  -  vv Roden tussen de nummers 4 en 1.
In Roden eindigde de eerste wedstrijd in een 0 - 0 gelijkspel.
Een loodzware en moeilijke wedstrijd voor de koploper.
De thuisploeg won vorige week met 2 - 3 bij vv Ruinerwold waardoor de Groene Rotanboys naar de vierde plek zijn geklommen.
Met de hete adem van DTD en GAVC is hun nek zullen de zwart witten moeten winnen, maar dit zal niet eenvoudig zijn op De Spokedam. Een 3.

Sint Annaparochie  -  DTD Jelsum tussen de nummers 9 en 2.
In Jelsum wonnen de zwart witte parochianen eerder met 0 - 3.
De thuisploeg morste vorige week in Lemmer dure punten en staan nog steeds akelig dichtbij een PD plek.
De nummer twee uit De Trije Doarpen begint ook nerveus te worden en speelde thuis verrassend met 2 - 2 gelijk tegen laagvlieger Groninger Boys.
Een spannende wedstrijd die op het scherpst van de snede zal worden gespeeld op de Waaie. Een 3.

MKV'29 Leeuwarden -  GAVC Grou tussen de nummers 11 en 3.
In Grouw werd het eerder 1 - 0 voor de huidige nummer drie.
De spanning is om te snijden in de top drie van de Tweede Klasse nu ook GAVC zich weer in de titelstrijd heeft gemengd.
Na de 2 - 1 winst op sc Emmeloord doen de geel zwarten weer volop mee terwijl MKV'29 de punten hard nodig heeft om de PD te kunnen ontlopen. Een gelijkspel zou zomaar kunnen. Een 3.

vv Peize  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 6 en 7.
In Ruinerwold werd het eerder een 2 - 2 gelijkspel.
Beide teams staan veilig in de middenmoot. Een 3.

Groninger Boys  -  Velocitas 1897 tussen de nummers 12 en 10.
Deze Groninger stadsderby eindigde eerder in een 2 - 0 overwinning voor Velocitas.
Het roemrijke Velocitas is aan zijn laatste wedstrijden als zondagclub bezig en gingen vorige week kansloos met 1 - 5 onderuit tegen buurman Stadspark.
De Groninger Boys hielden de koploper DTD heel knap met een 2 - 2 gelijkspel in bedwang en vechten nu voor hun laatste kansen.
Een driepunter zal als een kampioenschap worden gevierd door de mannen van Trainer Peter Slijfer. Een 1.
Het Groningse Stadspark is deze speelronde vrij.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.










De voorbeschouwing vv Oldeholtpade ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )




Aanstaande zaterdag 29 April zal als supersaturday de boeken ingaan nu de ontknoping nadert in de eerste klasse noord.
De titel lijkt te worden beslist in Wolvega waar de beide koplopers FC Wolvega en sc Rouveen tegen elkaar in actie zullen gaan komen.
Een eindje verderop zullen de nummer vier vv Oldeholtpade en de nummer drie sc Emmeloord de degens met elkaar gaan kruizen.
Er is nog steeds van alles mogelijk in de top vier van de eerste klasse want bij een gelijkspel in Wolvega en een overwinning in Oldeholtpade kan er weleens een bizarre en knotsgekke situatie ontstaan waarbij in de laatste speelronde drie teams aan kop zullen gaan.
De spanning is om te snijden want het verschil tussen de vierde plek en de koppositie is minimaal en bedraagt slechts drie punten.
Wij kijken in deze voorbeschouwing alvast even vooruit naar deze zinderende en bloedstollende supersaturday in de eerste klasse noord.

In het paasweekend wonnen de beloften van sc Emmeloord in het Zuid Duitse Munchen de felbegeerde Bayern trofee.
Met deze trofee op zak en na de ruime 14 - 0 overwinning op vv Dwingeloo lijken de beloften klaar voor de nacompetitie die op 13 Mei van start zal gaan.
Heel stiekum leeft de blauwe droom nog eventjes voort want bij een overwinning op het lastige vv Oldeholtpade en een gelijkspel in Wolvega doen de blauwe Desperado's weer volop mee in de titelrace.
In Maart zag alles er nog florisant en veelbelovend uit toen de Desperado's aan kop stonden, maar helaas volgden er toen in de cruciale fase drie nederlagen op rij.
Ondanks deze tegenslagen hebben de beloften van sc Emmeloord zich weer knap hersteld.
Het blauwe team staat met 47 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 90 voor en 27 tegen op een derde plek in de eerste klasse.
Er werden tot nu toe 15 wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen drie wedstrijden verloren.
De topscorers bij sc Emmeloord zijn Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga met 23 en 21 doelpunten, maar vlak daarachter pikken ook Jordy Benjamins, Wessel Scheepers, Wouter vd Velden en Rick Voskuil nog steeds hun goaltjes mee.

Eerder dit seizoen wonnen de beloften uiterst moeizaam in een grimmige en spijkerharde wedstrijd met 2 - 1 van het taaie stugge en strijdvaardige vv Oldeholtpade.
Toen waren Maric Naaktgeboren en Wessel Scheepers de doelpuntenmakers in Emmeloord en scoorde tussendoor Maxim Kuiper namens Oldeholtpade tegen.
Bij de Friesen ontpopte toen doelman Arjen de Haan zich als de grote uitblinker door met enkele fraaie reddingen zijn team in de race te houden.
De Blauwe Reuzen uit Oldeholtpade zijn met recht een gigantische angstgegner voor sc Emmeloord.
Het kan weleens heftig gaan spoken op sportpark Olpae.
Met 46 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 72 voor en 30 tegen staan de Olpaers op de vierde plek in de eerste klasse noord.
De Reuzen wisten tot nu toe 14 wedstrijden te winnen, speelden vier keer gelijk en verloren slechts twee wedstrijden waaronder die 2 - 1 nederlaag in Emmeloord.
Het verschil tussen de nummer vier vv Oldeholtpade en de nummer drie sc Emmeloord bedraagt slechts 1 puntje en de Olpaers hebben slechts drie punten achterstand op de beide koplopers FC Wolvega en sc Rouveen.
De blauwe reuzen staan als reuzendoders bekend in de eerste klasse door maar liefst drie punten van FC Wolvega af te snoepen.
Het team won na het 2 - 2 gelijkspel bij FC Wolvega zijn laatste drie wedstrijden van FC Meppel, SVM Marknesse en NOK Oudemirdum.

De voetbalvereniging vv Oldeholtpade werd op 21 december 1962 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft ongeveer 200 leden.
De Blauwe Reuzen spelen hun thuiswedstrijden op het sportpark Olpae.
Het eerste elftal van Oldeholtpade is momenteel de koploper in de 5e klasse C.
Het Frieze dorp Oldeholtpade ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten noordoosten van Wolvega en heeft ongeveer 1000 inwoners.
De namen Aldeholtpea en Holenpathe hebben iets te maken met een pad door het bos.
De wedstrijd Jong vv Oldeholtpade - Jong sc Emmeloord begint zaterdagmiddag om 14:15 uur op sportpark Olpae te Oldeholtpade.
Helaas is deze verslaggever er zaterdag wegens andere verplichtingen niet bij, maar ik wens de Desperado's alle succes toe in deze moeilijke en loodzware wedstrijd.

Alle voorspellingen voor de eerste klasse noord:
vv Oldeholtpade - sc Emmeloord tussen de nummers 4 en 3.
In Emmeloord werd het destijds een moeizame 2 - 1 overwinning voor sc Emmeloord.
Het gaat loodzwaar worden, maar iedereen heeft het volste vertrouwen in een driepunter voor de Desperado's. Een 2.

FC Wolvega  -  sc Rouveen tussen de nummers 1 en 2.
In Rouveen wonnen de paarse wolven met 1 - 4 van de Green White Army. Op deze supersaturday moet het gaan gebeuren voor beide teams.
Bij een gelijkspel ligt alles weer open en is de spanning weer terug en zal het op de laatste speeldag worden beslist. Een 3.

SVM Marknesse -  vv Oerterp tussen de nummers 5 en 11.
In het Friese Ureterp werd het eerder 3 - 5 voor de Groene Maronesses.
De kleiduiven uit Marknesse zijn aan een goed seizoen bezig en lijken op 5e plek te gaan eindigen.
De Friese Griene Greiders moeten oppassen voor degradatie. Een 1.

vv Dwingeloo  -  vv Balk tussen de nummers 12 en 7.
In het Friese Balk werd het eerder 8 - 0 voor de Blauwe Wilgen.
Het doek lijkt te gaan vallen voor de Rode lantaarndrager uit Dwingeloo.
De rode Dwingelers staan drie punten achter op de nummer 11 vv Oerterp en vijf punten achter op de nummer tien FC Meppel.
De blauwe wilgen uit Balk gaan keurig in de middenmoot eindigen. Een 2.

FC Meppel  -  VHK Sint Jansklooster tussen de nummers 10 en 8.
In Sint Jansklooster werd het eerder 4 - 1 voor de blauwe monniken.
De Groene Muppelts uit Meppel moeten oppassen en staan nog niet veilig.
De monniken uit Sint Jansklooster lijken wel veilig. Een 3.

Het duel NOK Oudemirdum - Steenwijkerwold eindigde eerder deze week in een 1 - 1 gelijkspel.

Ik wens iedereen een spannende en vooral sportieve voetbalzaterdag toe in de eerste klasse noord.
Verslaggever: Klaas Huisman.




















Verslag GAVC - sc Emmeloord

GAVC Grou  -  sc Emmeloord   2  -  1   (  0  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft totaal onnodig en zeer onfortuinlijk met 2 - 1 verloren bij de Grouwster Amateur Voetbal Club.
De Emmeloorders kwamen deze wedstrijd goed voor de dag en hadden het betere veldspel, maar het voetbal is niet altijd eerlijk waarbij de polderboys een strafschop werden onthouden en kleine dubieuse details de doorslag gaven voor deze 2 - 1 nederlaag.

De polderboys begonnen fel, fanatiek en brutaal aan deze wedstrijd door veel druk te zetten en de opbouw bij GAVC in een vroeg stadium te ontregelen.
Dit ontketende en furieuse beginoffensief leverde sc Emmeloord meteen een paar kleine kansjes op waarbij een venijnig schot van Mark Staal rakelings over het doel zeilde en een voorzet van Rik Beekman ternauwernood werd onderschept.
Tot aan de 15e minuut werden de geel zwarte Grouwsters teruggedrongen en op eigen helft vastgezet, waarna de blauwe storm ging liggen en de Friesen zich ook voorin lieten zien.

In de 20e minuut diende zich de eerste kans voor GAVC aan toen Sander van Loon met een steekbal de grillige aanvaller Niels Heitbrink wist te bereiken, maar diens schuiver zeilde rakelings voorlangs het Emmeloordse doel.
Bij sc Emmeloord reageerde doelman Ruben Doorn attent waardoor hij de diepe ballen op GAVC spitsen Niels Heitbrink en Tjeerd Andringa wist te onderscheppen.
Aan de andere kant tikte GAVC doelman Tijs Spierings met zijn vingertoppen een vrije trap van Gokhan Pala over de lat.
De indraaiende corners van sc Emmeloord veroorzaakten rommelige scrimmages en gevaarlijke situaties voor het Friese doel, maar echte grote mogelijkheden zou sc Emmeloord nog niet krijgen.
De gehele eerste helft hadden de polderboys het meeste balbezit en een optisch veldoverwicht, maar toch kregen de Grouwsters in de snelle omschakeling drie grote kansen om de score te openen.

In de 30e minuut diende zich de tweede mogelijkheid voor GAVC aan toen verdediger Wouter vd Meulen een afvallende bal op zijn pantoffel nam. De blauwe panter doelman Ruben Doorn moest gestrekt naar de hoek om met een geweldige reflex deze kanonskogel van Wouter vd Meulen onschadelijk te maken.
Kort hierop verdween een harde kopbal van GAVC er Sander van Loon rakelings over het doel waarna de Emmeloorders weer kwamen opzetten.
De Emmeloorders speelden fris en energiek en probeerden met veel pressie de juiste openingen te vinden.
In de verdediging stonden Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers en Remco Jonkman een goede wedstrijd te spelen.
Op het middenveld gingen Gokhan Pala, Mark Staal, Mart Matthijssen en Guido Vissers voorop in de strijd.
Vlak voor rust dook de hardwerkende Mark Staal gevaarlijk op voor het Friese doel, maar zijn schot zeilde over.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten op sportpark Meinga.

Na een gelijkopgaande beginfase van de tweede helft leek sc Emmeloord het initiatief over te nemen en naar zich toe te trekken.
In een hoog tempo probeerde sc Emmeloord druk te zetten en de openingen te vinden.
In de 55e minuut kreeg GAVC een uiterst dubieuse vrije trap te nemen waaruit Alex van Rees op meesterlijke wijze de Friesen op een 1 - 0 voorsprong wist te brengen.
Hier ging een afgeslagen Emmeloordse aanval aan vooraf waarbij een diepte bal precies achter de linies door GAVC topscorerTjeerd Andringa in de loop werd meegenomen.
Bij deze doorbraak maakte sc Emmeloord verdediger Remco Jonkman zich breed waardoor de scheidsrechter besloot om GAVC een vrije trap toe te kennen.
De muur van de Emmeloordse verdediging stond weliswaar niet helemaal goed, maar toch werd deze vrije trap op meesterlijke wijze door GAVC speler Alex van Rees strak in de hoek gekrult voor de 1 - 0 voorsprong voor GAVC.

De polderboys herpakten zich weer en gingen vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker.
Ondanks het vele balbezit en het veldoverwicht waren de kansen schaars totdat in de 74e minuut Bastian Tabak neerging in het Friese strafschopgebied.
Uit een voorzet van Rik Beekman leek Bastian Tabak door de friese doelman te worden gehaakt, maar ondanks alle felle protesten vond de scheidsrechter het geen strafschop en liet hij doorspelen.
Uit de directe tegenstoot glipte Tjeerd Andringa door de Emmeloordse verdediging, maar met een uitstekende reflex bracht de blauwe panter Ruben Doorn redding.
De polderboys maakten zich op voor een slotoffensief, of plotseling in de 75e minuut viel alsnog de 2 - 0 voor GAVC Grou.
Het was topscorer Tjeerd Andringa die bij een uitbraak iedereen te snel af was en op volle snelheid op het Emmeloordse doel afstormde.
Met een bekeken schuiver in de verre hoek scoorde Tjeerd Andringa de 2 - 0 voor GAVC Grou.

De polderboys reageerden furieus en kregen in een klutssituatie een goede mogelijkheid waarbij een inzet van Mart Matthijssen tegen de paal belandde.
In een mum van tijd doken Harm van Wieren, Wiebe Koopmans en Bastian Tabak gevaarlijk op voor het Friese doel, maar het zat niet mee.
In de 80e minuut viel dan toch nog de 2 - 1 aansluitingstreffer toen een voorzet van Gokhan Pala door Mart Matthijssen snoeihard tegen de touwen werd gekopt voor de 2 - 1.
In een superspannende en bloedstollende slotfase kwamen de polderboys nog dichtbij de gelijkmaker.
Een venijnig schot van Bastian Tabak werd met de nodige moeite door de Friese doelman uit zijn doel geranseld.
In die laatste minuten zag ook Wiebe Koopmans zijn schot worden gekeerd waarna een kopbal van Harm van Wieren ook door de Friese doelman onschadelijk werd gemaakt.
In de 90e minuut leek sc Emmeloord alsnog het dikverdiende punt te gaan pakken toen Wiebe Koopmans de Friese doelman wist te passeren, maar tot zijn ontzetting werd zijn inzet door GAVC verdediger Alex van Rees van de doellijn gehaald.
De Emmeloorders hadden op basis van de strijd, passie en inzet een gelijkspel verdiend, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een zure en teleurstellende 2 - 1 nederlaag.
Man of the match bij GAVC Grou: Alex van Rees
Man of the macth bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen

De Emmeloorders hebben met nog twee wedstrijden te spelen zes punten voorsprong op de gevaarlijke PD plek.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat vv Lemmer.
Een cruciale wedstrijd want bij een overwinning is sc Emmeloord veilig en zal het ook volgend seizoen in de tweede klasse gaan uitkomen.

De opstelling van GAVC Grou:
Tijs Spierings, Jesse Visser, Alex van Rees, Wouter vd Meulen, Jesse Koldijk, Yoran Bijlsma, Sander van Remmen ( 72e Max Hof ), Niels Heitbrink ( 80e Roy vd Berg ), Sander van Loon Guido Cnossen & Tjeerd Andringa.
Wissels: Max Hof, Roy vd Berg, Jurjen Poort & Martijn Oosterhof.
Gele kaart: Guido Cnossen
Technische staf: Douwe Zondervan
Teammanagers: Eelke Bosma & Bert Nicolai
Verzorgster: Ria Heitbrink
Assistent scheidsrechter: Dhr. M.de Vries

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Gokhan Pala, Mart Matthijssen, Mark Staal ( 60e Bastian Tabak ), Guido Vissers ( 80e Sebastian Slowikowski ), Rik Beekman & Hans Langedijk ( 70e Wiebe Koopmans ).
Wissels: Tim Schaafsma, Bastian Tabak, Sebastian Slowikowski & Wiebe Koopmans.
Gele kaart: Gokhan Pala
Afwezig: Denny vd Zee, Marcel Westerhof, Brahim Boundati, Rik Schilder, Laurens Rasing & Niels Boomsma.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr S. Eisinga uit Loppersum.

Alle overige uitslagen in de tweede klasse K:
vv Lemmer - Sint Annaparochie  1  -  1
DTD Jelsum  -  Groninger Boys  2  -  2
vv Roden  -  MKV'29 Leeuwarden  4  -  1
vv Ruinerwold  -  sv Olyphia  2  -  3
Velocitas Groningen  - Stadspark  1  -  5
vv Peize was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag sc Emmeloord 2 - LSC 1890 2

sc Emmeloord 2  -  LSC 1890 Sneek 2    1  -  0   (  1  -  0  )

Halverwege het seizoen stonden de jongens van het tweede elftal van sc Emmeloord troosteloos en uitzichtloos in de onderste regionen van de reserve hoofdklasse.
Het team was in drie seizoenen tijd van de reserve derde klasse naar de reservehoofdklasse gepromoveerd, maar leek dit seizoen geen potten te kunnen breken op het hoogste niveau.
In de wandelgangen hield iedereen al rekening met een kortstondig avontuur in de reservehoofdklasse en leek het team onder de tapijt te worden geschoven, maar plotseling keerde het tij en pakten de blauwe beloften de nodige punten.
Na de winterstop kreeg het team de geest en raakten de spelers op elkaar ingespeeld wat resulteerde in een opmerkelijke inhaalrace.
De technische staf Trainer Douwe Boomsma, Teamleider Duco Pater en allrounder Edwin Berende hebben altijd het volste vertrouwen in dit team gehouden wat uiteindelijk aan de basis stond van deze wonderbaarlijke wederopstanding.

In de laatste wedstrijden wisten de polderboys met 3 - 4 bij SWZ Sneek en met 5 - 2 van sc Erica te winnen en speelde het tussendoor zeer verdienstelijk met 2 - 2 gelijk tegen subtopper vv Emmen.
Vandaag kwam de directe concurrent LSC 1890 de Lycurgus Sparta Combinatie uit Sneek op bezoek waar de Emmeloorders eerder in Sneek met 2 - 4 van hadden gewonnen.
Trainer Douwe Boomsma viel vandaag niet te benijden want er was een waslijst aan blessures en afwezigen waardoor hij behoorlijk moest improviseren om alsnog een representatief elftal op de been te krijgen.
Toch was dit niet in het veld te zien want met een gigantische dosis passie, strijd, vechtvoetbal en inzet werden de mouwen opgestroopt bij het tweede elftal.
Onder een aangenaam maar fris voorjaarszonnetje werd er op een gezellig en goed gevulde Ervenbos afgetrapt.

Trainer Douwe Boomsma had zijn zoon Niels De Boom tussen de palen gezet.
Het centrale verdedigingsduo Luuk Kappers en Laurens Rasing vormden het IJzeren gordijn.
Op de backposities kregen Leon Pater en Norman vd Plas de opdracht mee de opbouw gestalte te geven.
De middenvelders Joris Vermaat, Marcel Westerhof en Sjors Hendrikse vormden het geraamte en het kloppend blauwe hart.
In de frontlinie werden Brahim Boundati, Luuk Halsema en diepe spits Robbin Willemsen op oorlogspad gestuurd.
Op de bank zaten de talentvolle jeugdspelers Justin vd Poel en Roy Pettinga die in de tweede helft zouden invallen.
De volledige opstelling van sc Emmeloord 2 staat onderaan dit verslag.

Na een gelijkopgaande beginfase namen de Emmeloorders het initiatief en werden de Friesen teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Op de linkerflank ging de trucendoos helemaal open bij Brahim Boundati die met twee vlijmscherpe steekballetjes Luuk Halsema wist te vinden, maar beide pogingen van deze talentvolle jeugdspeler gingen voorlangs het Friese doel.
Even later vond diezelfde Luuk Halsema de Friese doelman op zijn weg en werden voorzetten van Brahim Boundati en Luuk Halsema met de nodige moeite weggewerkt.
Vanaf het middenveld probeerden Marcel Westerhof, Joris Vermaat en Sjors Hendrikse de openingen te vinden terwijl de roulerende buitenspelers Brahim Boundati en Luuk Halsema de friese defensie op de proef stelden.

In de 22e minuut werd de ban dan eindelijk gebroken toen de La Enfant Terrible van sc Emmeloord de grillige untouchable Sjors Hendrikse het op zijn heupen kreeg.
Een afvallende bal werd door Sjors Hendrikse op zijn pantoffel genomen die vervolgens met een strakke schuiver in de beneden hoek de Friese doelman wist te passeren voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Deze prachtige treffer van Sjors Hendrikse bracht het sportpark in vervoering waardoor het team een energieboost kreeg en beter ging voetballen.

De Friesen konden hier lange tijd weinig tegenoverstellen en moesten in de verdedigende stellingen.
Nadat afstandsschoten van Marcel Westerhof en Luuk Halsema niets opleverden kreeg sc Emmeloord een aantal corners te nemen.
Als diepe spits had Robbin Willemsen geen gemakkelijke middag, maar toch wist deze technicus op subtiele wijze voor een constante dreiging te zorgen en een aantal corners te forceren.
Bij elke corner van sc Emmeloord was het alle hens aan dek in de Friese verdediging waarbij een harde kopbal van Marcel Westerhof via de Friese doelman tegen onderkant lat uiteen spatte.
Op slag van rust ging Sjors Hendrikse op solotoer, maar ondanks zijn onnavolgbare schaarbewegingen stuitte de La Enfant Terrible op de Friese doelman.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de beginfase van de tweede helft probeerde LSC 1890 uit alle macht terug te komen, maar het wilde niet lukken met de Lycurgus Sparta Combinatie uit Sneek.
Tot aan de 65e minuut creerden de Friesen een veldoverwicht en probeerden de Spartanen het initiatief over te nemen.
In de 55e minuut liet sc Emmeloord doelman Niels de Boom zijn klasse zien door met twee uitstekende reflexen zijn doel schoon te houden.
Bij een vrije trap van LSC moest Niels Boomsma gestrekt naar de hoek waarna hij ook in de rebound redding bracht op een venijnig schot van LSC speler Elton Peres.
In deze fase hield de Emmeloordse verdediging onder aanvoering van de uitblinkers Luuk Lucky Luke Kappers en Laurens Fu Rasing goed stand.
Ook de backs Leon Pater en Norman vd Plas gingen voorop in de strijd.
Bij dode spelmomenten en corners waren er rommelige scrimmages voor het Emmeloordse doel te zien, maar echte grote kansen zouden de Friesen niet krijgen.
Doordat de Friesen risico's gingen nemen ontstonden er in de snelle omschakeling ruimte's voor sc Emmeloord om te counteren.

In de 65e minuut glipte Robbin Willemsen op volle snelheid door de Friese verdediging en wist hij de inkomende tank Luuk Halsema te bereiken, maar diens inzet werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Trainer Douwe Boomsma bracht nu met de Buffel Roy Pettinga voor de leeggespeelde Luuk Halsema nieuwe impulsen in het team.
Normaliter is Roy Pettinga een verdediger bij het beloftenteam, maar kreeg nu de opdracht mee de frontlinie te versterken.
De behendige stylist Robbin Willemsen bleef maar corners versieren, maar ondanks een paar rommelige scrimmages zouden deze corners niets opleveren.
Voor het Friese doel zorgden Robbin Willemsen, Sjors Hendrikse en Brahim Boundati voor een constante dreiging, maar de echte koelbloedige scherpte was er helaas niet.
Op het middenveld maakte de kilometervreter en dieselmotor Marcel Westerhof het grote verschil.
Met een enorme gedrevenheid nam de man met de hamer Marcelo Marcie Westerhof het team op sleeptouw.
In de 80e minuut kwam Justin vd Poel voor de uitgebluste tovenaar Brahim Boundati in de ploeg en ook deze jeugdspeler werd in de frontlinie geposteerd.

In spannende en bloedstollende slotfase kwamen de Friesen weer opzetten en probeerden de Spartanen uit alle macht de gelijkmaker te forceren. Zelfs de Friese doelman Jesse van Sermondt ging nu mee naar voren waardoor er hachelijke situaties waren te zien.
Trainer Douwe Boomsma had het nu niet meer en bleef zijn manschappen hartstochtelijk coachen.
De Snekers zouden nog drie grote kansen krijgen om op gelijke hoogte te komen, maar Emmeloord doelman Niels Boomsma deed zijn bijnaam eer aan en waardoor de Friesen door het bos de bomen niet meer zagen.
Met name de voorzetten van LSC speler Bas vd Heide leverden een paar rommelige en gevaarlijke situaties op waarbij schoten van LSC aanvallers werden geblokt of door Niels Boomsma onschadelijk werden gemaakt.

Ook sc Emmeloord kreeg nog twee goede mogelijkheden waarbij een kopbal van Robbin Willemsen naast het doel verdween en een steekballetje van Justin vd Poel op het nippertje werd onderschept.
In de 94e minuut kwam LSC 1890 nog dichtbij de gelijkmaker toen een vrije trap van doelman Jesse van Sermondt bij de spits terechtkwam, maar diens schot werd fraai gepareerd door Niels Boomsma.
De Boom was vandaag niet te passeren en hield de nul waardoor er een enorme ontlading volgde bij het laatste fluitsignaal.
Man of the match: La Enfant Terrible Sjors Hendrikse.

De jongens van het tweede elftal winnen met 1 - 0 van directe concurrent LSC 1890 en zijn nu naar de 9e plek geklommen in de reserve hoofdklasse.
Het gehele team van sc Emmeloord 2 verdient een groot compliment voor deze teamprestatie van formaat want de middenmoot komt nu steeds dichterbij voor de mannen van Douwe Boomsma.
Met een staande ovatie verlieten de gladiatoren het strijdtoneel om de derde helft extra glans te geven.

Het team is met nog drie wedstrijden te spelen nog niet helemaal veilig, maar iedereen heeft het volste vertrouwen dat de blauwen zich in de reserve hoofdklasse zullen gaan handhaven.
In de laatste drie wedstrijden komen de polderboys in actie tegen sc Erica, LAC Frisia en Stadskanaal.
Over twee weken thuis tegen LAC Frisia zijn wij er ook weer bij om verslag te doen bij de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

De opstelling van sc Emmeloord 2:
Niels Boomsma, Leon Pater, Luuk Kappers, Laurens Rasing, Norman vd Plas, Joris Vermaat, Sjors Hendrikse, Marcel Westerhof, Brahim Boundati ( 80e Justin vd Poel ), Robbin Willemsen & Luuk Halsema ( 65e Roy Pettinga ).
Wissels: Justin vd Poel & Roy Pettinga
Afwezig: Martin Holtmaat, Denny vd Zee, Rudy de Jonge, Jaap Jonker, Danny de Graaf, Adri Nugter, Bas Dekker, Kenneth Olaer & Bilal Kebdani.
Technische staf: Douwe Boomsma, Duco Pater & Edwin Berende.
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

Alle overige uitslagen van de reserve hoofdklasse:
Alcides Meppel  -  Stadskanaal  1  -  2
GRC Groningen  -  Be Quick 1887 Groningen  3  -  0
vv Drachten  -  LAC Frisia Leeuwarden  2  -  2
SWZ Boso Sneek  -  sc Erica  5  -  0
WVV Winschoten  -  vv Emmen   Uitgesteld.
Germanicus Coevorden was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.

Week 3 aanleg ringleiding water voorziening en stroomdraad


















De voorbeschouwing GAVC - sc Emmeloord

Aanstaande zondagmiddag 23 April gaat sc Emmeloord in het pittoreske Friese waterdorp Grouw op bezoek bij de Grouwster Amateur Voetbal Club afgekort GAVC Grou.
Het is tevens de laatste uitwedstrijd voor de Emmeloorders dit seizoen want hierna volgen tegen vv Lemmer en Velocitas nog twee thuiswedstrijden voor de polderboys.
De aftrap op sportpark Meinga te Grou is zondagmiddag om 14:30 uur.

Met nog drie speelrondes te gaan staan de geel zwarte Grouwsters met 41 punten uit 21 wedstrijden op een derde plek in de tweede klasse K.
De Friesen staan op slechts twee punten achterstand op de koploper DTD Jelsum en slechts 1 punt achter op nummer twee vv Roden, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan DTD & vv Roden.
De Grouwsters wisten tot nu toe 13 wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren zes wedstrijden met een doelsaldo van 43 voor en 21 tegen.
De Friesen stonden dit seizoen een lange periode bovenaan en leken het kampioenschap veilig te stellen totdat de Grouwsters plotseling punten begonnen te morsen.
De cruciale uitwedstrijden bij de directe concurrenten DTD Jelsum, vv Roden en vv Peize gingen alle drie met 1 - 0 verloren waardoor de Grouwsters hun koppositie moesten afstaan.
De laatste thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager vv Lemmer werd met een ruime 5 - 0 gewonnen, maar twee weken geleden werden er in Noordwolde opnieuw dure punten gemorst doordat GAVC bij sv Olyphia op een 1 - 1 gelijkspel bleef steken.

Beide teams kennen elkaar goed en kwamen in het verleden diverse keren tegen elkaar in actie.
Het eerste duel dit seizoen gingen de Emmeloorders thuis een tikkeltje geflatteerd met 0 - 3 onderuit tegen de toenmalige koploper.
De eerste helft liet toen een gelijkopgaande wedstrijd zien, maar in de tweede helft zorgden Sander van Remmen, Niels Heitbrink en Guido Cnossen voor de uiteindelijke 0 - 3 eindstand in het voordeel van GAVC.
In het seizoen 2014-2015 wonnen de polderboys met 0 - 2 op sportpark Meinga van GAVC Grou en eindigde het thuisduel in een 1 - 1 gelijkspel.
Vorig seizoen wonnen de Emmeloorders thuis met 3 - 0 en eindigde het duel in Grou in een 2 - 2 gelijkspel.

De Emmeloorders staan met 28 punten uit 21 wedstrijden en een positief doelsaldo van 45 voor en 37 tegen op een 8e plek in de tweede klasse K, maar zijn nog steeds niet helemaal veilig.
Er werden tot nu toe acht wedstrijden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen negen wedstrijden verloren.
De blauwen staan met nog drie wedstrijden te gaan op zeven punten voorsprong van een PD plek.
Het is dus pure noodzaak voor sc Emmeloord om punten te pakken om definitief afstand van de PD plekken te kunnen nemen.
Het is nog onzeker of trainer Dick Schuurman over zijn grillige aanvaller Bastian Tabak kan beschikken, maar alle overige spelers lijken fit en speelklaar voor deze belangrijke wedstrijd in Grou.

Hoofdtrainer Douwe Zondervan van GAVC is aan zijn tweede seizoen bezig op sportpark Meinga en heeft de beschikking over een leergierige en gretige selectie met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud.
Deze zeer ervaren trainer hanteert een druk schema en heeft ook de zaterdagclub vv Rijperkerk onder zijn hoede.
In het verleden was Douwe Zondervan assistenttrainer bij profclub Heracles Almelo en stond hij bij LAC Frisia, sc Veenwouden, FVC Leeuwarden en LVV Friesland aan het roer.
De topscorer bij GAVC Grou is Tjeerd Andries Andringa met 18 doelpunten.
Bij een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud is de 30 jarige Martijn Oosterhof de oudste speler binnen de selectie van GAVC.
De jongste spelers Jesse Bergsma, Max Hof en Roy vd Berg zijn respectievelijk 18 en 19 jaar oud.

De Grouwster Amateur Voetbal Club ( GAVC ) werd op 22 Oktober 1922 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht.
De Friesen spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Meinga langs de snelweg A32 waar het drie velden waaronder een kunstgrasveld tot hun beschikking heeft.
Deze typische Friese dorpsclub heeft ongeveer 600 leden.
Nadat de Grouwsters in 2006 kampioen werden in de 5e klasse ging het ineens snel bergopwaarts.
In 2007 en 2011 werd GAVC kampioen van de 4e en 3e klasse waardoor de geel zwarten sinds 2011 een stabiele tweedeklasser zijn.
Vorig seizoen eindigde GAVC in de middenmoot op een 7e plek in de tweede klasse, maar dit seizoen draaien de Friesen bovenin mee.

Het pittoreske plaatsje Grou heeft ongeveer 5700 inwoners en staat bekend om zijn watersport, skutsjesilen, Gliceijs en tsisferdunsers.
Hier wordt geen sinterklaas maar op 21 Februari Sint Pieter gevierd.
De wedstrijd GAVC Grou - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:30 uur op sportpark Meinga te Grou.

Alle voorspellingen voor de Tweede Klasse K:
GAVC Grou  -  sc Emmeloord tussen de nummers 3 en 8.
Eerder dit seizoen werd het in Emmeloord 0 - 3 voor de Friesen.
Vorig seizoen eindigde het duel in Grou in een 2 - 2 gelijkspel.
De nummer drie heeft weliswaar een ticket voor de nacompetitie, maar kan zich in de race om de titel geen puntenverlies meer veroorloven.
De blauwen zijn nog steeds niet helemaal veilig en zullen er alles aandoen om die laatste paar punten bij elkaar te sprokkelen. Een 3.

vv Roden  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 2 en 10.
In Leeuwarden werd het eerder een doelpuntrijke 3 - 3 gelijkspel.
De zwart witten liggen na de 2 - 3 winst in Ruinerwold keurig op koers, maar kunnen zich nu geen puntenverlies meer veroorloven.
De Friesen daarentegen proberen nu de PD wedstrijden te ontlopen en pakken de laatste tijd verrassend veel punten.
Na de 1 - 1 bij vv Peize reizen de rood witten vol vertrouwen af naar Roden, maar is het opgewassen om het sterke en ambitieuze vv Roden af te stoppen? De verwachting is een driepunter voor vv Roden. Een 1.

DTD Jelsum  -  Groninger Boys tussen de nummers 1 en 12.
In Groningen werd het eerder 0 - 2 voor De Trije Doarpen.
De groen gele toffe duvels wonnen in extremis met 3 - 2 van Stadspark en zijn nog steeds de verrassende koploper.
Na de gestaakte wedstrijd bij vv Lemmer proberen de Groninger Boys het moraal weer op te vijzelen, maar het wacht een mission impossible aan de Martenawei. De verwachting is een overwinning voor de koploper. Een 1.

vv Ruinerwold  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 6 en 5.
In Noordwolde werd het eerder een 2 - 2 gelijkspel.
Beide teams bivakkeren in de middenmoot en doen weinig voor elkaar onder. Vorige week wonnen de Rotanboys met 3 - 0 van Sint Anna.
Een gelijkspel op De Corner ligt voor de hand. Een 3.

Velocitas Groningen  -  sc Stadspark tussen de nummers 9 en 7.
Eerder dit seizoen wonnen de Stadsparkers deze derby met 2 - 1.
De groene zebra's van het roemrijke Velocitas blijven iedereen verbazen door vorige week met 5 - 4 van Ruinerwold te winnen.
Met nog vier speelrondes te gaan willen de Velocitanen met opgeheven hoofd het zondagvoetbal verlaten om trots en fier op de zaterdag een doorstart te kunnen maken.
Het treft in Stadspark een goede en technisch zeer vaardige ploeg, maar een gelijkspel behoort tot de mogelijkheden. Een 3.

vv Lemmer  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 13 en 11.
Eerder dit seizoen won Sint Anna thuis met 1 - 0 van vv Lemmer.
De Lemsters bivakkeren op de laatste plaats in de tweede klasse en vechten nu voor hun laatste kansen.
Vorige week ging Sint Anna met 3 - 0 onderuit bij sv Olyphia en nu staan de zwart witte waaiers op een gevaarlijke 11e PD plek en staan alle alarmbellen op donkerrood in Sint Annaparochie.
Bij een nederlaag zijn de Lemsters gedegradeert of zit er nog een stuntje in tegen Sint Anna? ik vrees van niet..... Een 2.
vv Peize is dit weekend vrij.

Ik wens iedereen een sportieve en spannende voetbalzondag toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.






De voorbeschouwing sc Emmeloord 2 - sc Erica 2

Zondag 16 april om 10:00 uur speelt SC Emmeloord 2 thuis tegen SC Erica 2

SC Emmeloord 2 vecht om lijfsbehoud in de reserve hoofdklasse. De laatste weken werden al de nodige punten binnen gehaald tegen de vv Emmen werd gelijk gespeeld en de week daarvoor werd uit gewonnen in Sneek tegen SWZ BOSO Sneek 2. Nu staat de wedstrijd tegen de SC Erica 2 op het programma. Erica 2 staat net boven SCE 2 met 1 punt meer. Volgende week volgt dan weer een thuiswedstrijd tegen LSC 1890 2 uit Sneek.
Nu moeten de jongens laten zien dat ze in deze hoofdklasse thuis horen.
U bent van harte welkom bij de wedstrijd  SC Emmeloord 2 - SC Erica 2.


Verslag Sint Annaparochie - sc Emmeloord

vv Sint Annaparochie - sc Emmeloord  3  -  3  (  1  -  1  )

In een levendige en superenerverend spektakelstuk hebben Sint Annaparochie en sc Emmeloord voor de zesde keer op rij gelijkgespeeld.
Deze aantrekkelijke wedstrijd eindigde in een 3 - 3 gelijkspel aan het Friese wad waarbij de polderboys twee keer in een oogwenk een voorsprong weggaven.
Een voetbalverhaal over wonderschone doelpunten en een superspannende bloedstollende slotfase.
Beide teams hanteerden met veel passie, strijd en inzet een gigantisch hoog tempo en gingen tot het laatste fluitsignaal vol voor de winst.
Na afloop zaten beide teams er dan ook helemaal doorheen want deze krachtmeting had veel van de spelers gevergd.

Het was een bijzondere dag voor onze materiaalman Martin vd Jagt van sc Emmeloord die vandaag om gezondsheidsredenen zijn functie moest neerleggen.
Voorafgaand in de kleedkamer nam Martin afscheid van de spelers die hem vervolgens bedankten voor alles wat hij voor het team heeft betekent.
Namens het bestuur kreeg Martin nog wat presentjes uitgereikt.
Zodra alle onderzoeken zijn afgerond zal Martin weer als supporter bij sc Emmeloord komen kijken, maar niet meer als kaderlid actief zijn.
Zijn taken zullen door Klaas Huisman en Herman Vos worden voortgezet.

Bij sc Emmeloord ontbraken Rik Beekman en Bastian Tabak waardoor Wiebe Koopmans in de basis mocht beginnen.
De Emmeloorders begonnen fel, scherp en fanatiek aan deze wedstrijd waarbij Wiebe Koopmans drie corners op rij wist te forceren.
Een afvallende bal werd door Mark Staal op zijn slof genomen, maar zeilde naast het Friese doel.
Ondanks het felle en sterke beginoffensief van sc Emmeloord kwamen de Friesen in de 6e minuut uit de eerste de beste aanval op een 1 - 0 voorsprong.
Het was Jarco Kingma die op de rechterflank een snelle actie in huis had waarna zijn voorzet door Jorn de Jong snoeihard en hoog tegen de touwen werd geschoten voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor Sint Anna.
Plotseling wankelde de verdediging van sc Emmeloord en kregen de Friesen via Pieter Jan Plat twee goede kansen om de score op te voeren.
Bij een steekbal van Harmen Visser op Pieter Jan Plat greep Emmeloord doelman Ruben goed in en bij een Friese doorbraak belandde een inzet van Pieter Jan Plat op het dak van het Emmeloordse doel.

Gaandeweg herpakten de polderboys zich weer en volgde het herstel.
De Emmeloorders hadden weliswaar het meeste balbezit en het initiatief, maar moesten constant oppassen voor de messcherpe counters en tegenstoten van Sint Annaparochie.
Met name bij balverlies kwamen de zwart witten er razendsnel uit en moest de Emmeloordse verdediging volop aan de bak.
Toch begonnen de polderboys weer wat kansjes te krijgen en hing de gelijkmaker in de lucht.
In de 25e minuut werden er schoten van Gokhan Pala, Mark Staal en Mart Matthijssen geblokt waarna een poging van Hans Langedijk over het doel zeilde.
Uit een schitterende aanval over vele schijven legde Hans Langedijk de bal panklaar opzij op de inkomende Guido Vissers, maar het venijnige schot van Guido Vissers verdween rakelings naast het Friese doel.
Kort hierop gaf de sterk spelende Guido Vissers een haarscherpe voorzet op het hoofd van Hans Langedijk, maar diens kopbal ging ook naast het Friese doel.

In deze fase lieten de Emmeloorders mooie vloeiende aanvalsgolven zien waarbij helaas de scherpte voorin ontbrak en de eindpassing onzuiver was.
Sinds zijn omhaal tegen vv Ruinerwold bleef het lange tijd akelig stil rondom Wiebe Koopmans totdat De Tovenaar van sc Emmeloord vandaag weer van zich liet spreken.
In de 36e minuut volgde de dikverdiende 1 - 1 gelijkmaker toen Maarten Ebbers met een vlijmscherpe dieptepass Wiebe Koopmans op randje strafschopgebied wist te bereiken.
In een oogwenk scoorde Wiebe Koopmans met een fraaie boogbal over alles en iedereen heen de bevrijdende 1 - 1 gelijkmaker voor sc Emmeloord.
Hij flikt het weer riepen de blauwe supporters in koor toen de doelman van Sint Anna verbijstert en verslagen om zich heen keek.

Vlak voor rust brak er weer een rommelige en slordige fase aan waarbij de polderboys goed wegkwamen.
Na een verdedigingsfoutje bij sc Emmeloord gaf Harmen Visser een steekbal op Jarco Kingma waarbij de aanvaller van Sint Anna doelman Ruben Doorn wist te omspelen en zich vervolgens sierlijk liet vallen.
De goedfluitende scheidsrechter Dhr. Lemstra had het goed gezien en gaf Sint Anna geen strafschop, maar de schrik zat er goed in bij sc Emmeloord.
In de 44e minuut moest Emmeloord doelman Ruben Doorn alles uit de kast halen om de Friese topscorer Pieter Jan Plat van het scoren te houden waarna iedereen met een 1 - 1 tussenstand ging rusten.

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje waren de blauwe supporters nog aan het nagenieten van het wonderschone doelpunt van Wiebe Koopmans.
De tweede helft was nog maar net begonnen of een schot van Harm van Wieren werd fraai gekeerd door Sint Annadoelman Jouke Bosje.
Vanaf dit moment moesten de polderboys terug in de verdedigende stellingen en kwamen de Friesen opzetten.
Er braken een paar benauwde en hachelijke momenten aan waarbij Sint Annaparochie een paar goede mogelijkheden kreeg.
Met een geweldige reflex ranselde Emmeloord doelman Ruben Doorn een gevaarlijk schot van Pieter Jan Plat uit de korte hoek.

Er volgde een ontketend en furieus offensief van Sint Anna waarbij Jan Dirk Faber met een snelle actie het hoofd van Pieter Jan Plat wist te vinden, maar diens kopbal zeilde rakelings naast.
In de 55e minuut dook Pieter Jan Plat bij de tweede paal gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar tot zijn ontzetting ketste het schot via binnenkant paal terug in het veld en kwamen de polderboys met de schrik vrij.
Kort hierop dook Jan Dirk Faber vogelvrij op voor het Emmeloordse doel, maar zijn schot miste alle richting en ging hoog over.
Bij Sint Annaparochie namen vooral Harmen Visser, Jorrit Sytze Jorritsma en Jan Dirk Faber het team op sleeptouw.
Aan de andere kant deelde sc Emmeloord via Wiebe Koopmans een plaagstootje uit waarbij de Friese doelman redding bracht.

In de 60e minuut kregen de Friesen via Jan Dirk Faber op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen waarbij doelman Ruben Doorn alles uit de kast moest halen. De rebound van Jarco Kingma werd ternauwernood met moeite tot corner verwerkt.
Tot aan de 60e minuut duurde het Friese offensief waarna sc Emmeloord de organisatie weer onder controle kreeg.

Gaandeweg de tweede helft ging de Friese stormloop liggen en kwamen de Emmeloorders weer beter in de wedstrijd.
Met name Mart Matthijssen, Mark Staal, Guido Vissers en Remco Jonkman gingen voorop in de strijd.
Ondertussen had trainer Dick Schuurman de dribbelaar Brahim Boundati in de ploeg gebracht voor de moegestreden verdediger Koen Boneschansker.
Er volgden wat aanpassingen en omzettingen waardoor het beter ging lopen bij sc Emmeloord.
Bij de thuisploeg kwam de oudgediende Klaas Jan Bijlsma voor de moegestreden Jarco Kingma in de ploeg.
Nadat Brahim Boundati in de 70e minuut zijn inzet tegen de paal zag belanden volgde er in de 72e minuut een werelddoelpunt van formaat
voor de 1 - 2 voorsprong.
Met een bekeken en oogstrelende raketinslag strak in de kruising scoorde Brahim Boundati in de 72e minuut de 1 - 2 voor sc Emmeloord.
Terwijl het blauw gele kamp nog met het hoofd in de wolken liepen scoorde Sint Annaparochie meteen vanaf de aftrap in de 73e minuut de 2 - 2 gelijkmaker.
Nadat een indraaiende schuiver van Jan Dirk Faber met moeite door Ruben Doorn werd gekeerd scoorde de inkomende Pieter Jan Plat met een intikker van dichtbij de 2 - 2 gelijkmaker voor Sint Anna.

Trainer Dick Schuurman bracht nu ook het grote jeugdtalent Wouter vd Velden voor de leeggespeelde Guido Vissers in het team om voorin meer te kunnen forceren.
Onze middenvelder Guido Vissers speelde een ijzersterke wedstrijd en ging onder luid applaus van de blauwe aanhang van het veld.
Invaller Wouter vd Velden kende een sterke invalbeurt, maar toch zouden de Friesen weer een kans krijgen.
Nadat een gevaarlijk schot van de Fries Klaas Jan Bijlsma ternauwernood door Mart Matthijssen van de doellijn werd gehaald namen de polderboys in de 80e minuut opnieuw de leiding.
Uit een vrije trap van Wiebe Koopmans stond daar de blauwe Rambo Mart Matthijssen op de goede plek om met een rake kopbal toe te slaan voor de 2 - 3 voorsprong voor sc Emmeloord.
De blauwe aanhang ging nu helemaal uit zijn dak en ook bij materiaalman Martin vd Jagt verschenen nu de tranen in zijn ogen.
Na vijf gelijke spelen leken de polderboys dan eindelijk van het stugge, taaie en strijdvaardige Sint Anna te gaan winnen, maar helaas mocht het ook deze keer niet zo zijn.

Er volgde nog een bloedstollende en superspannende slotfase waar de Friesen in de 89e minuut alsnog langszij wisten te komen.
Een voorzet vanaf de rechterflank werd randje buitenspel door invaller Jurre Brouwer opgepikt en snoeihard langs Ruben Doorn tegen de touwen geschoten voor de uiteindelijke 3 - 3 eindstand.
Beide teams kregen in de laatste minuut nog een dot van een kans, maar voor de zesde keer op rij kreeg Sint Annaparochie en sc Emmeloord geen winnaar en moesten beide teams genoegen nemen met deze 3 - 3 gelijkspel.
Man of the match bij Sint Annaparochie: Jan Dirk Faber
Man of the match bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen

Dinsdagavond 11 April speelt het team van sc Emmeloord onder de 23 een oefenwedstrijd uit bij sc Joure. Aanvang is om 20:00 uur.
Het paasweekend is het eerste elftal vrij, maar op zondagmiddag 23 April staat de competitiewedstrijd uit bij GAVC Grou op het programma.
Deze wedstrijd in Grou begint zondagmiddag 23 April om 14:30 uur.
Er zijn nog drie competitiewedstrijden te gaan in de tweede klasse K.

De opstelling van Sint Annaparochie:
Jouke Bosje, Jari Braaksman ( 80e Jurre Brouwer ), Geert Scheer, Erwin Riemersma, Jarco Kingma ( 62e Klaas Jan Bijlsma ), Jorrit Sytze Jorritsma, Pieter Jan Plat, Harmen Visser, Jorn de Jong ( 75e Joris Kolkman ), Johan Dijkstra & Jan Dirk Faber.
Wissels: Jurre Brouwer, Klaas Jan Bijlsma, Johannes de Haan & Joris Kolkman.
Gele kaarten: Jorrit Sytze Jorritsma & Jan Dirk Faber.
Technische staf: Arnold Haanstra & Frank van Loon
Teammanager: Jaap Bijma
Verzorgster: Carolien Lemstra
Assistent scheidsrechter: Jordy Miedema

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker ( 62e Brahim Boundati ), Maarten Ebbers, Gokhan Pala, Mark Staal, Mart Matthijssen, Guido Vissers ( 70e Wouter vd Velden ), Wiebe Koopmans & Hans Langedijk.
Wissels: Marcel Westerhof, Niels Boomsma, Brahim Boundati & Wouter vd Velden.
Geblesseerd/Afw: Bastian Tabak, Rik Beekman, Rik Schilder, Denny vd Zee & Tim Schaafsma.
Gele kaarten: Maarten Ebbers & Brahim Boundati
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Peter Post
De scheidsrechter: Dhr. R. Lemstra.

Alle overige uitslagen in de Tweede Klasse K:
DTD Jelsum  -  sc Stadspark Groningen  3  -  2
Velocitas Groningen -  vv Ruinerwold  5  -  4
vv Peize  -  MKV'29 Leeuwarden  1  -  1
sv Olyphia Noordwolde  -  GAVC Grou  1  -  1
vv Lemmer  - Groninger Boys gestaakt bij 2 - 1.
vv Roden was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.