Verslag sc Emmeloord VR1 - sv Pesse VR1

sc Emmeloord ( VR1 )  -  sv Pesse ( VR 1 )   5  -  2   (  2  -  1  )

The Blue Angels van sc Emmeloord hebben na de 5 - 2 overwinning op sv Pesse weer de stijgende lijn ingezet.
Na twee dure nederlagen op rij lijkt het kampioenschap met zes punten achterstand op DVS'33 een illusie, maar de meiden gokken nu op de nacompetitie om alsnog naar de tweede klasse te kunnen promoveren.
De 2 - 0 nederlaag vorige week bij vv Balk was keihard aangekomen in het blauwe bastion waar de trainers Edson Jorge Almeida en Martin Holtmaat alle zeilen moesten bijzetten om The Blue Angels weer op de rails te krijgen.
Het flitsende voetbal van voor de winterstop is weliswaar nog ver te zoeken, maar deze afgetekende 5 - 2 overwinning op vv Pesse geeft de burger weer moed en het vertrouwen richting de nacompetitie.

The Blue Angels deden meteen vanaf de aftrap hun naam eer aan door fanatiek, ontketend en furieus op zoek te gaan naar een snelle voorsprong. De trouwe blauwe aanhang werden op hun wenken bediend toen een voorzet vanaf de rechterflank bij de behendige Jolanda Wubs terecht kwam.
In de 3e minuut scoorde Jolanda Wubs met een schuivertje vanuit de korte hoek de bevrijdende snelle 1 - 0 voorsprong voor de blue ladies.
De groene Peth Pessegirls uit Pesse zaten er vanaf dit moment fel en scherp bovenop om de aanvalsgolven van sc Emmeloord te ontregelen.

Met name op het middenveld werden er door Maaike Maerman, Martine de Bruin en Kelly Janson messcherpe felle duels uitgevochten.
In de verdediging hielden Sanne Matthijssen, Annet Maas, Tineke Bergman en Maaike Maerman het slot op de deur.
In de frontlinie moesten Laura Koen, Jolanda Wubs, Kelly Janson, Emke Dekker en Francie Marinussen voor de doelpunten gaan zorgen.

Een venijnig schot van Blue Angel Annet Maas werd met de nodige moeite door Pesse keepster Mannie Otten onschadelijk gemaakt waarna namens sv Pesse Rolinda Strijker een mooi schot in petto had, maar deze poging zeilde over het Emmeloordse doel.

In de 10e minuut veerde iedereen overeind toen Francie Marinusssen vogelvrij oog in oog met Mannie Otten voor het Pesse doel opdook.
Met een geweldige reflex bracht Pesse keepster Mannie Otten redding.
Even later bediende Annet Maas met een vlijmscherpe steekbal Maaike Maerman, maar met een uiterste krachtinspanning werd deze bal door de Pesse verdediging onderschept en weggewerkt.
The Blue Angels waren de bovenliggende partij en bij vlagen zelfs oppermachtig, maar het voetbal oogde rommelig en onsamenhangend waardoor ook The Green Peth Pessegirls kansjes kregen.

Doordat de dames van sv Pesse ruimte's weggaven konden de angels naar hartelust counteren wat in de 20e minuut in een 2 - 0 voorsprong resulteerde.
In de 20e minuut bracht Blue Angel Tineke Bergman De Ervenbos in vervoering door met een verwoestende uithaal de 2 - 0 op het scorebord te brengen.
Meteen vanaf de aftrap hadden de Green Peth Pessegirls hun antwoord alweer klaar al was hier een eigen doelpunt voor nodig.
Een voorzet vanaf de linkerflank van Pesse aanvalster Rolinda Strijker leverde een rommelige scrimmage op voor het Emmeloordse doel waarbij de bal via een blauw been in het eigen doel belandde voor de 2 - 1 aansluitingstreffer. De spanning was nu weer helemaal terug.

Er brak een rommelige en slordige fase aan waarbij The Green Peth Pessegirls het initiatief probeerden over te nemen.
Met name de corners van sv Pesse leverden rommelige scrimmages op voor het Emmeloordse doel waar de angels alle zeilen moesten bijzetten.
Een verraderlijk schot van Pesse uitblinkster Kim Maandag zeilde rakelings over het doel waarna ook Rolinda en Dyon Strijker niet wisten te profiteren.

Vlak voor rust knokten de angels zich weer over het dode punt heen en doken Laura Koen, Jolanda Wubs en Kelly Janson gevaarlijk op voor het Pesse doel.
De keepster van sv Pesse moest gestrekt naar de hoek om een vlammend schot van Kelly Janson onschadelijk te maken.
Een schuivertje van Laura Koen werd met de nodige moeite tot corner verwerkt.
Bij elke corner probeerde de kopsterke veteraan Martine de Bruin toe te slaan, maar met kunst en vliegwerk hielden de Green Peth Pessegirls stand.
In de 44e minuut lieten Francie Marinussen, Kelly Janson en Laura Koen een oogstrelende aanval zien, maar wederom bracht Pesse keepster Mannie Otten redding.
In de allerlaatste seconde van de eerste helft kwamen de Pessegirls dichtbij de gelijkmaker, maar met een goede reflex ranselde keepster Sabin de Wit een schot van Rolinda Strijker uit haar doel.
Met een 2 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de rust hadden wij in het omroephokje twee prachtige nummers over The Blue Angels gevonden.
Het stokoude liedje my blue angel van Roy Orbison brengt het verleden weer tot leven, maar vooral the Blue Angels dreammix van de rockband Van Halen hakt er lekker in en zullen wij voortaan als opkomsttune gaan gebruiken.
Trainer Edson Jorge Almeida was in de rust drukdoende om zijn sterspeelster Julia Verduin speelklaar te krijgen voor de tweede helft.
Op vakkundige wijze werden haar bovenbenen stevig losgemasseerd waarna hij in het omroephokje de twee wissels kwam melden.
Met de twee frisse wissels Julia Verduin en Marit Komen voor Kelly Janson en Laura Koen bracht Edson Jorge Almeida nieuwe impulsen in het team.
In een sterk beginoffensief doken Julia Verduin, Martine de Bruin en Jolanda Wubs gevaarlijk op voor het Pesse doel, maar zij vonden Pesse keepster Mannie Otten op hun weg.
Met name de grillige Julia Verduin had moeten scoren, maar zag tot haar ontzetting hoe Mannie Otten redding bracht.

Ook bij de Green Peth Pessegirls gloorde er weer hoop aan de horizon toen invalster Chantal Schippers een gevaarlijk plaagstootje uitdeelde, maar het venijnig schot zeilde naast het doel.
Bij razendsnelle uitvallen moesten de Blue Angels aan de bak om de Pessegirls te kunnen onderscheppen.
Kort hierop stond de keepster van sc Emmeloord Sabin de Wit op de goede plek om Pessegirls Chantal Schippers, Marieke Hup en Rolinda Strijker van het scoren te houden.
Gaandeweg de tweede helft kantelde deze wedstrijd in het voordeel van sc Emmeloord en werden de Pessegirls teruggedrongen.

Een prachtig lobje van Maaike Maerman had een beter lot verdiend, maar zeilde over het Pessedoel waarna in de 62e minuut Tineke Bergman met een gigantische raketinslag toesloeg voor de verlossende 3 - 1 voorsprong voor The Angels.
Wederom hadden de Pessegirls hun antwoord alweer meteen klaar toen in de 63e minuut Chantal Schippers met een bekeken schot in de verre hoek de spanning weer terug bracht tot 3 - 2.
De omroeper had haar rugnummer nog niet gezien, maar deze charmante goaltjesgetter draaide zich onmiddelijk keurig om en stak haar armen in de lucht om het doelpunt nog eens te vieren.

Er brak nog even een spannende en hectische slotfase aan waarbij de Pessegirls nog drie kansjes kregen.
Een inzet van Rosalie Everts spatte tegen de paal uiteen waarna ook een boogballetje van Marieke Hup niets zou opleveren en een poging van Chantal Schippers voorlangs zeilde.
In de tussentijd moest Pesse keepster Mannie Otten gestrekt naar de hoek om een indraaiende voorzet van Jolanda Wubs tot corner te verwerken.
In een levendige en bloedstollende slotfase stelden de Blue Angels orde op zaken door deze wedstrijd met twee scrimmage doelpunten te beslissen.

Het slotakkoord werd ingezet door de good old blue lady Martine de Bruin die met twee treffers het duel helemaal op slot zou gooien.
Een corner veroorzaakte een gigantische scrimmage voor het Pesse doel waar Martine de Bruin op oorlogspad was gegaan.
De bal ketste via de lat en de keepster van Pesse terug in het veld.
In de rebound scoorde de attente Martine de Bruin in de 84e minuut de beslissende 4 - 2 voor sc Emmeloord.
Hiermee was de koek nog niet op want uit een klutsbal zorgde diezelfde Martine de Bruin ook nog voor de slagroom op het toetje en de kers op de taart door de 5 - 2 eindstand op het scorebord te brengen.
Met deze 5 - 2 overwinning zijn The Angels naar de tweede plek geklommen met zes punten achterstand op de koploper DVS'33,maar alle ogen zijn gericht naar de nacompetitie.
The bluelady of the match: good old Martine de Bruin.

Volgende week spelen de Angels een thuiswedstrijd tegen de Rode Sluziger Tangodanseressen van DESZ uit Zwartsluis.
Deze wedstrijd begint om 14:30 uur op De Ervenbos.
Het lijkt erop dat de Blueladies klaar zijn voor de nacompetitie.
Zaterdag 6 Mei is deze verslaggever er ook weer bij!