Verslag GAVC - sc Emmeloord

GAVC Grou  -  sc Emmeloord   2  -  1   (  0  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft totaal onnodig en zeer onfortuinlijk met 2 - 1 verloren bij de Grouwster Amateur Voetbal Club.
De Emmeloorders kwamen deze wedstrijd goed voor de dag en hadden het betere veldspel, maar het voetbal is niet altijd eerlijk waarbij de polderboys een strafschop werden onthouden en kleine dubieuse details de doorslag gaven voor deze 2 - 1 nederlaag.

De polderboys begonnen fel, fanatiek en brutaal aan deze wedstrijd door veel druk te zetten en de opbouw bij GAVC in een vroeg stadium te ontregelen.
Dit ontketende en furieuse beginoffensief leverde sc Emmeloord meteen een paar kleine kansjes op waarbij een venijnig schot van Mark Staal rakelings over het doel zeilde en een voorzet van Rik Beekman ternauwernood werd onderschept.
Tot aan de 15e minuut werden de geel zwarte Grouwsters teruggedrongen en op eigen helft vastgezet, waarna de blauwe storm ging liggen en de Friesen zich ook voorin lieten zien.

In de 20e minuut diende zich de eerste kans voor GAVC aan toen Sander van Loon met een steekbal de grillige aanvaller Niels Heitbrink wist te bereiken, maar diens schuiver zeilde rakelings voorlangs het Emmeloordse doel.
Bij sc Emmeloord reageerde doelman Ruben Doorn attent waardoor hij de diepe ballen op GAVC spitsen Niels Heitbrink en Tjeerd Andringa wist te onderscheppen.
Aan de andere kant tikte GAVC doelman Tijs Spierings met zijn vingertoppen een vrije trap van Gokhan Pala over de lat.
De indraaiende corners van sc Emmeloord veroorzaakten rommelige scrimmages en gevaarlijke situaties voor het Friese doel, maar echte grote mogelijkheden zou sc Emmeloord nog niet krijgen.
De gehele eerste helft hadden de polderboys het meeste balbezit en een optisch veldoverwicht, maar toch kregen de Grouwsters in de snelle omschakeling drie grote kansen om de score te openen.

In de 30e minuut diende zich de tweede mogelijkheid voor GAVC aan toen verdediger Wouter vd Meulen een afvallende bal op zijn pantoffel nam. De blauwe panter doelman Ruben Doorn moest gestrekt naar de hoek om met een geweldige reflex deze kanonskogel van Wouter vd Meulen onschadelijk te maken.
Kort hierop verdween een harde kopbal van GAVC er Sander van Loon rakelings over het doel waarna de Emmeloorders weer kwamen opzetten.
De Emmeloorders speelden fris en energiek en probeerden met veel pressie de juiste openingen te vinden.
In de verdediging stonden Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers en Remco Jonkman een goede wedstrijd te spelen.
Op het middenveld gingen Gokhan Pala, Mark Staal, Mart Matthijssen en Guido Vissers voorop in de strijd.
Vlak voor rust dook de hardwerkende Mark Staal gevaarlijk op voor het Friese doel, maar zijn schot zeilde over.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten op sportpark Meinga.

Na een gelijkopgaande beginfase van de tweede helft leek sc Emmeloord het initiatief over te nemen en naar zich toe te trekken.
In een hoog tempo probeerde sc Emmeloord druk te zetten en de openingen te vinden.
In de 55e minuut kreeg GAVC een uiterst dubieuse vrije trap te nemen waaruit Alex van Rees op meesterlijke wijze de Friesen op een 1 - 0 voorsprong wist te brengen.
Hier ging een afgeslagen Emmeloordse aanval aan vooraf waarbij een diepte bal precies achter de linies door GAVC topscorerTjeerd Andringa in de loop werd meegenomen.
Bij deze doorbraak maakte sc Emmeloord verdediger Remco Jonkman zich breed waardoor de scheidsrechter besloot om GAVC een vrije trap toe te kennen.
De muur van de Emmeloordse verdediging stond weliswaar niet helemaal goed, maar toch werd deze vrije trap op meesterlijke wijze door GAVC speler Alex van Rees strak in de hoek gekrult voor de 1 - 0 voorsprong voor GAVC.

De polderboys herpakten zich weer en gingen vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker.
Ondanks het vele balbezit en het veldoverwicht waren de kansen schaars totdat in de 74e minuut Bastian Tabak neerging in het Friese strafschopgebied.
Uit een voorzet van Rik Beekman leek Bastian Tabak door de friese doelman te worden gehaakt, maar ondanks alle felle protesten vond de scheidsrechter het geen strafschop en liet hij doorspelen.
Uit de directe tegenstoot glipte Tjeerd Andringa door de Emmeloordse verdediging, maar met een uitstekende reflex bracht de blauwe panter Ruben Doorn redding.
De polderboys maakten zich op voor een slotoffensief, of plotseling in de 75e minuut viel alsnog de 2 - 0 voor GAVC Grou.
Het was topscorer Tjeerd Andringa die bij een uitbraak iedereen te snel af was en op volle snelheid op het Emmeloordse doel afstormde.
Met een bekeken schuiver in de verre hoek scoorde Tjeerd Andringa de 2 - 0 voor GAVC Grou.

De polderboys reageerden furieus en kregen in een klutssituatie een goede mogelijkheid waarbij een inzet van Mart Matthijssen tegen de paal belandde.
In een mum van tijd doken Harm van Wieren, Wiebe Koopmans en Bastian Tabak gevaarlijk op voor het Friese doel, maar het zat niet mee.
In de 80e minuut viel dan toch nog de 2 - 1 aansluitingstreffer toen een voorzet van Gokhan Pala door Mart Matthijssen snoeihard tegen de touwen werd gekopt voor de 2 - 1.
In een superspannende en bloedstollende slotfase kwamen de polderboys nog dichtbij de gelijkmaker.
Een venijnig schot van Bastian Tabak werd met de nodige moeite door de Friese doelman uit zijn doel geranseld.
In die laatste minuten zag ook Wiebe Koopmans zijn schot worden gekeerd waarna een kopbal van Harm van Wieren ook door de Friese doelman onschadelijk werd gemaakt.
In de 90e minuut leek sc Emmeloord alsnog het dikverdiende punt te gaan pakken toen Wiebe Koopmans de Friese doelman wist te passeren, maar tot zijn ontzetting werd zijn inzet door GAVC verdediger Alex van Rees van de doellijn gehaald.
De Emmeloorders hadden op basis van de strijd, passie en inzet een gelijkspel verdiend, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een zure en teleurstellende 2 - 1 nederlaag.
Man of the match bij GAVC Grou: Alex van Rees
Man of the macth bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen

De Emmeloorders hebben met nog twee wedstrijden te spelen zes punten voorsprong op de gevaarlijke PD plek.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat vv Lemmer.
Een cruciale wedstrijd want bij een overwinning is sc Emmeloord veilig en zal het ook volgend seizoen in de tweede klasse gaan uitkomen.