Verslag N.O.K. ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )

N.O.K. Oudemirdum ( 19-1 )  -  sc Emmeloord  (  19-1 )   0  -  1   (  0  -  1  )

Na drie nederlagen op rij hebben de beloften van sc Emmeloord in het Friese Oudemirdum eindelijk weer een goede overwinning geboekt.
In een gigantische kansenfestival werden de stugge en taaie Nokkers uiteindelijk met slechts 0 - 1 verslagen want de score had eigenlijk veel hoger moeten uitvallen.
Nadat acht opgelegde kansen niet werden verzilvert scoorde Maric Naaktgeboren vlak voor rust met een rake kopbal het enigste doelpunt van deze wedstrijd.
In de eerste helft verschenen de Emmeloorders maar liefst 22 keer dreigend voor het Friese doel waar N.O.K. doelman Meine de Jong de wedstrijd van zijn leven stond te keepen.
Aan de andere kant kregen ook de Nokkers uit de snelle counter drie mogelijkheden, maar de Emmeloorders bleven oppermachtig.
Ook de gehele tweede helft was het een eenrichtingsverkeer richting het Friese doel maar helaas hadden de aanvallers van sc Emmeloord het vizier niet op scherp staan en moesten de polderboys constant oppassen voor de messcherpe Friese counters.
De opstelling van sc Emmeloord en alle uitslagen van de eerste klasse noord staan onderaan dit verslag.

Voor een handjevol meegereisde ouders en onder toeziend oog van Douwe Boomsma de trainer van het tweede elftal werd er afgetrapt op het gezellige en knusse sportpark De Skelp.
In het verleden was Douwe Boomsma ook als trainer bij deze gemoedelijke dorpsclub actief en dus was het een hartelijk weerzien met vele oude bekenden in Oudemirdum.
Bij sc Emmeloord ontbrak Marc Loosman vanwege een schorsing en waren ook Ian Koopmans, Roy Pettinga en Annys Radwan niet van de partij.

In een sterke en oppermachtige beginfase werden de Nokkers teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Nadat een inzet van Jordy Benjamins werd gekeerd door NOK doelman Meine de Jong werden fraaie schoten van Robin Elsinga, Wessel Scheepers en Jordy Benjamins geblokt en ternauwernood weggewerkt.
Met een snelle balcirculatie en vloeiende aanvalsgolven verschenen de Emmeloorders Wessel Scheepers, Maric Naaktgeboren, Robin Elsinga en Rick Voskuil dreigend voor het friese doel waar doelman Meine de Jong weigerde te capituleren.
De Friesen hielden met kunst en vliegwerk en een flinke dosis strijd en inzet stand waardoor de Emmeloorders er moedeloos van werden.

De blauwe supporters zagen eindelijk weer eens het oude vertrouwde voetbal terug bij de Desperado's die helaas vergaten om zichzelf te belonen. Tot aan het Friese doel waren de snelle aanvalsgolven een lust voor het oog om te zien, maar helaas bleef de afwerking te wensen over.
Vanaf de flanken waren er mooie strakke voorzetten van the Blue Eagle Rick Voskuil en Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren te zien, maar oog in oog met de Friese doelman wisten Robin Elsinga, Jordy Benjamins en Wessel Scheepers niet te profiteren.

In het eerste half uur kwamen de Nokkers er ook twee keer gevaarlijk uit, maar nadat een poging van Rutger Ferdinands tot corner werd verwerkt verdween even later een schot in het zijnet.
De Friesen hielden stand en probeerden er in de snelle counter uit te komen, maar de Blauwe defensie met Justin vd Poel, Luuk Halsema, Joost van Tilburg en Wouter vd Velden  had alles onder controle.
Trainer Frank vd Werf was er niet gerust op en bleef nu onophoudelijk langs de zijlijn staan om het team te coachen en aan te sturen.
De kansen bleven er komen en het was om moedeloos van te worden totdat Maric Naaktgeboren in de 44e minuut de ban wist te breken.
Een perfecte vrije trap van Luuk Halsema kwam bij de tweede paal op het hoofd van Maric Naaktgeboren terecht die met een rake kopbal de bevrijdende 0 - 1 wist te scoren.

Vlak voor rust liet Emmeloord doelman Gio Huijsmans iedereen even goed schrikken toen hij heel laconiek een onschuldige bal uit zijn handen liet vallen, maar het liep allemaal goed af.
De Nokkers kregen in de 45e minuut nog een corner te nemen die een scrimmage veroorzaakte voor het Emmeloordse doel, maar ook deze keer kwamen de Emmeloorders met de schrik vrij.
Met een 0 - 1 voorsprong gingen we rusten.

Trainer Frank vd Werf was goed te spreken over het verzorgde veldspel en de vele kansen die het team wist te creeeren, maar was niet te spreken over de gebrekkige afwerking en de verslapping waardoor de Nokkers ook drie mogelijkheden kregen.
Hij bracht nu Koen Kroes voor de moegestreden Justin vd Poel in de ploeg en zou later in de tweede helft ook nog Mike Schuller en Ivan Semper in de ploeg brengen.

De gehele tweede helft was het een eenrichtingsverkeer richting het Friese doel en hing het tweede doelpunt in de lucht.
Een perfecte voorzet van Rick Voskuil belandde op het hoofd van Jordy Benjamins, maar diens kopbal zeilde rakelings naast.
Kort hierop vonden ook Wessel Scheepers, Robin Elsinga, Joost van Tilburg en Wouter vd Velden de Friese doelman op hun weg.
In de 65e minuut lanceerde Wessel Scheepers met een vlijmscherpe steekbal de invaller Mike Schuller, maar in kansrijke positie zeilde het schot rakelings naast. Het wilde eenvoudigweg niet lukken om het tweede doelpunt te scoren waardoor de Nokkers bleven hopen.

Halverwege de tweede helft kwamen de Nokkers er via Rutger Ferdinands, Sander van Veen en Falko Peters dreigend uit en moesten de Emmeloordse verdedigers ingrijpen om erger te voorkomen.
De Friesen hanteerden de lange diepe bal om hun frontlinie te bereiken waardoor er nog een spannende fase aanbrak, maar technisch bleven de blauwen oppermachtig.
In de slotfase leken de Emmeloorders alsnog de dikverdiende tweede treffer te gaan maken, maar nadat een ziedend schot van Luuk Halsema naast het doel verdween vonden Wessel Scheepers en Rick Voskuil de uitmuntende Friese doelman Meine de Jong op hun weg.
In de 88e minuut ranselde Meine de Jong met een geweldige reflex een hard schot van Wessel Scheepers uit de korte hoek waarna in de 90e minuut ook Rick Voskuil door deze doelman werd afgestopt.
De polderboys winnen deze uitwedstrijd met 0 - 1 bij N.O.K. in Oudemirdum en hebben weer wat zelfvertrouwen bijgetankt.
Het enigste minpuntje waren de vele gemiste kansen waardoor de teller op 0 - 1 bleef steken.
Man of the match bij N.O.K.: doelman Meine de Jong.
Man of the match bij sc Emmeloord: De aanvoerder Lucas Loosman.

Volgende week spelen de beloften een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager vv Dwingeloo en deze wedstrijd begint om 12:30 uur op De Ervenbos.
Eerder dit seizoen wonnen de Emmeloorders met 0 - 12 in Dwingeloo, maar de laatste weken beginnen de rode Dwingelers punten te pakken.
De rode Dwingelers wonnen vandaag verrassend met 4 - 2 van vv Oerterp.

De opstelling van sc Emmeloord (19-1 ):
Gio Huijsmans, Joost van Tilburg, Wouter vd Velden, Justin vd Poel ( Koen Kroes ), Luuk Halsema, Lucas Loosman, Rick Voskuil, Jordy Benjamins, Robin Elsinga ( Ivan Semper ), Wessel Scheepers & Maric Naaktgeboren ( Mike Schuller ).
Wissels: Koen Kroes, Ivan Semper & Mike Schuller.
Geschorst: Marc Loosman
Geblesseerd: Roy Pettinga, Annys Radwan & Ian Koopmans.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker