De voorbeschouwing vv Oldeholtpade ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )




Aanstaande zaterdag 29 April zal als supersaturday de boeken ingaan nu de ontknoping nadert in de eerste klasse noord.
De titel lijkt te worden beslist in Wolvega waar de beide koplopers FC Wolvega en sc Rouveen tegen elkaar in actie zullen gaan komen.
Een eindje verderop zullen de nummer vier vv Oldeholtpade en de nummer drie sc Emmeloord de degens met elkaar gaan kruizen.
Er is nog steeds van alles mogelijk in de top vier van de eerste klasse want bij een gelijkspel in Wolvega en een overwinning in Oldeholtpade kan er weleens een bizarre en knotsgekke situatie ontstaan waarbij in de laatste speelronde drie teams aan kop zullen gaan.
De spanning is om te snijden want het verschil tussen de vierde plek en de koppositie is minimaal en bedraagt slechts drie punten.
Wij kijken in deze voorbeschouwing alvast even vooruit naar deze zinderende en bloedstollende supersaturday in de eerste klasse noord.

In het paasweekend wonnen de beloften van sc Emmeloord in het Zuid Duitse Munchen de felbegeerde Bayern trofee.
Met deze trofee op zak en na de ruime 14 - 0 overwinning op vv Dwingeloo lijken de beloften klaar voor de nacompetitie die op 13 Mei van start zal gaan.
Heel stiekum leeft de blauwe droom nog eventjes voort want bij een overwinning op het lastige vv Oldeholtpade en een gelijkspel in Wolvega doen de blauwe Desperado's weer volop mee in de titelrace.
In Maart zag alles er nog florisant en veelbelovend uit toen de Desperado's aan kop stonden, maar helaas volgden er toen in de cruciale fase drie nederlagen op rij.
Ondanks deze tegenslagen hebben de beloften van sc Emmeloord zich weer knap hersteld.
Het blauwe team staat met 47 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 90 voor en 27 tegen op een derde plek in de eerste klasse.
Er werden tot nu toe 15 wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen drie wedstrijden verloren.
De topscorers bij sc Emmeloord zijn Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga met 23 en 21 doelpunten, maar vlak daarachter pikken ook Jordy Benjamins, Wessel Scheepers, Wouter vd Velden en Rick Voskuil nog steeds hun goaltjes mee.

Eerder dit seizoen wonnen de beloften uiterst moeizaam in een grimmige en spijkerharde wedstrijd met 2 - 1 van het taaie stugge en strijdvaardige vv Oldeholtpade.
Toen waren Maric Naaktgeboren en Wessel Scheepers de doelpuntenmakers in Emmeloord en scoorde tussendoor Maxim Kuiper namens Oldeholtpade tegen.
Bij de Friesen ontpopte toen doelman Arjen de Haan zich als de grote uitblinker door met enkele fraaie reddingen zijn team in de race te houden.
De Blauwe Reuzen uit Oldeholtpade zijn met recht een gigantische angstgegner voor sc Emmeloord.
Het kan weleens heftig gaan spoken op sportpark Olpae.
Met 46 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 72 voor en 30 tegen staan de Olpaers op de vierde plek in de eerste klasse noord.
De Reuzen wisten tot nu toe 14 wedstrijden te winnen, speelden vier keer gelijk en verloren slechts twee wedstrijden waaronder die 2 - 1 nederlaag in Emmeloord.
Het verschil tussen de nummer vier vv Oldeholtpade en de nummer drie sc Emmeloord bedraagt slechts 1 puntje en de Olpaers hebben slechts drie punten achterstand op de beide koplopers FC Wolvega en sc Rouveen.
De blauwe reuzen staan als reuzendoders bekend in de eerste klasse door maar liefst drie punten van FC Wolvega af te snoepen.
Het team won na het 2 - 2 gelijkspel bij FC Wolvega zijn laatste drie wedstrijden van FC Meppel, SVM Marknesse en NOK Oudemirdum.

De voetbalvereniging vv Oldeholtpade werd op 21 december 1962 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft ongeveer 200 leden.
De Blauwe Reuzen spelen hun thuiswedstrijden op het sportpark Olpae.
Het eerste elftal van Oldeholtpade is momenteel de koploper in de 5e klasse C.
Het Frieze dorp Oldeholtpade ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten noordoosten van Wolvega en heeft ongeveer 1000 inwoners.
De namen Aldeholtpea en Holenpathe hebben iets te maken met een pad door het bos.
De wedstrijd Jong vv Oldeholtpade - Jong sc Emmeloord begint zaterdagmiddag om 14:15 uur op sportpark Olpae te Oldeholtpade.
Helaas is deze verslaggever er zaterdag wegens andere verplichtingen niet bij, maar ik wens de Desperado's alle succes toe in deze moeilijke en loodzware wedstrijd.

Alle voorspellingen voor de eerste klasse noord:
vv Oldeholtpade - sc Emmeloord tussen de nummers 4 en 3.
In Emmeloord werd het destijds een moeizame 2 - 1 overwinning voor sc Emmeloord.
Het gaat loodzwaar worden, maar iedereen heeft het volste vertrouwen in een driepunter voor de Desperado's. Een 2.

FC Wolvega  -  sc Rouveen tussen de nummers 1 en 2.
In Rouveen wonnen de paarse wolven met 1 - 4 van de Green White Army. Op deze supersaturday moet het gaan gebeuren voor beide teams.
Bij een gelijkspel ligt alles weer open en is de spanning weer terug en zal het op de laatste speeldag worden beslist. Een 3.

SVM Marknesse -  vv Oerterp tussen de nummers 5 en 11.
In het Friese Ureterp werd het eerder 3 - 5 voor de Groene Maronesses.
De kleiduiven uit Marknesse zijn aan een goed seizoen bezig en lijken op 5e plek te gaan eindigen.
De Friese Griene Greiders moeten oppassen voor degradatie. Een 1.

vv Dwingeloo  -  vv Balk tussen de nummers 12 en 7.
In het Friese Balk werd het eerder 8 - 0 voor de Blauwe Wilgen.
Het doek lijkt te gaan vallen voor de Rode lantaarndrager uit Dwingeloo.
De rode Dwingelers staan drie punten achter op de nummer 11 vv Oerterp en vijf punten achter op de nummer tien FC Meppel.
De blauwe wilgen uit Balk gaan keurig in de middenmoot eindigen. Een 2.

FC Meppel  -  VHK Sint Jansklooster tussen de nummers 10 en 8.
In Sint Jansklooster werd het eerder 4 - 1 voor de blauwe monniken.
De Groene Muppelts uit Meppel moeten oppassen en staan nog niet veilig.
De monniken uit Sint Jansklooster lijken wel veilig. Een 3.

Het duel NOK Oudemirdum - Steenwijkerwold eindigde eerder deze week in een 1 - 1 gelijkspel.

Ik wens iedereen een spannende en vooral sportieve voetbalzaterdag toe in de eerste klasse noord.
Verslaggever: Klaas Huisman.