Zaalvoetbaltoernooi SCE D1, 20 december in Ens

Op de eerste dag van de kerstvakantie stonden de bikkels om 8.00 uur klaar voor vertrek naar Ens om een zaalvoetbaltoernooi te spelen! Team 1 bestond uit: Robert, Aaron, Twan, Dennis, Ismael, Youri en Thijs. De eerste wedstrijd was tegen Ens en het was waarschijnlijk het vroege tijdstip wat de reden was van het 0-2 verlies... Ens was veel feller, harder en scherper voor de goal en de overwinning was meer dan terecht.

Wedstrijd twee was tegen onze buren van FB D4 en nu lukte wel alles, 4-1 winst en op naar wedstrijd drie tegen FB D5. Een moeizame 2-1 winst en dit betekende dat we in de finale stonden tegen Ens! Revanche voor het eerdere verlies...
Helaas, helaas was Ens opnieuw te sterk, 1-0 verlies maar nu waren we zeker gelijkwaardig en konden we met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.

Toen was team 2 aan de beurt om zijn talenten te showen. Dit team bestond uit: Robert, Djurre, Kevin, Gijs, Mark, Jesco en Souffian.

Hetzelfde programma dus eerst tegen Ens en daarna twee keer FB. Tegen Ens 0-3 verlies, tegen FB twee keer winst met 1-0! Dit betekende 6 punten maar helaas hadden zowel Ens als FB D4 ook 6 punten en waren we op doelsaldo niet geplaatst voor de finale...

En zo eindigde onze eerste seizoenshelft van 2014! Concluderend een prima half jaar, een 2e plaats in de veldcompetitie, een leuke groep jongens die alles voor elkaar over hebben, ouders die altijd klaar staan om te wassen, te rijden en te vlaggen! Nu lekker vakantie en even relaxen. Iedereen fijne kerstdagen en op naar een sportief maar bovenal gezond 2015!

Groeten D1

Verslag sc Emmeloord - ONB Drachten

sc Emmeloord - ONB Drachten 4 - 0 ( 4 - 0 )

In de 2e klasse Noord heeft het eerste elftal van sc Emmeloord een eenvoudige 4 - 0 overwinning geboekt op ONB uit Drachten.
Door deze ruime overwinning heeft sc Emmeloord zich knap gerevancheert van de onnodige 1 - 0 nederlaag van vorige week.
De Emmeloorders kenden een stroef begin en worstelden enige tijd met zichzelf. Nadat Bastian Tabak op aangeven van uitblinker Sander Heimens met een intikker de score had geopend sloop er onrust in het team. De Friezen kwamen opzetten en de gelijkmaker hing in de lucht, maar met twee prachtige doelpunten zorgde Sander Heimens voor een veilige marge. Vlak voor rust gooide Gerke Schaap met een diagonale streep deze wedstrijd definitief in het slot.
In de tweede helft viel er weinig meer te beleven en kon sc Emmeloord deze wedstrijd freewheelend over de streep trekken.
Nu de winterstop is aangebroken kan de tussenbalans worden opgemaakt. De promovendus gaat met een keurige 4e plaats de winterstop in en kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Sven Goos ( Joris Vermaat ), Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Sander Heimens, Laurens Rasing, Abdul Boundati, Gerke Schaap, Guido Vissers ( Denny vd Zee ) & Bastian Tabak.
Wissels: Joris Vermaat, Denny vd Zee, Sjors Hendrikse & Melvin Bos.
Gele kaart: Laurens Rasing
Geblesseerd/afwezig: Ronald Kleiker, Brahim Boundati, Stefan vd Werff, Maarten Ebbers & Koen Boneschansker.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent grensrechter: Herman Vos

Trainer Dick Schuurman kon vandaag geen beroep doen op de ervaren spelers Ronald Kleiker en Maarten Ebbers.
De grote smaakmaker Brahim Boundati kampt nog steeds met een hardnekkige knieblessure.
Daarnaast is ook doelman Stefan vd Werff nog steeds niet inzetbaar en werd zijn plaats ingenomen door reservedoelman Niels Boomsma.
De gasten uit Drachten begonnen fel en fanatiek aan deze wedstrijd.
Met name Rachid Akdim, Hakim Sahar Popkema en Frank Eygelaar zorgden voor veel gevaar en dreiging.
Meteen in de eerste minuut kreeg ONB een corner te nemen die in eerste instantie niet goed werd weggewerkt.
Deze corner werd opnieuw voor het doel gebracht waarna doelman Niels Boomsma in actie moest komen om een kopbal van Rachid Akdim te pareren.
De Friezen creeerden een licht veldoverwicht en waren veel feller in de duels. Tot tweemaal aan toe moesten de verdedigers van sc Emmeloord ingrijpen om voorzetten van Frank Eygelaar en Rachid Akdim te onderscheppen.
In de 10e minuut liet sc Emmeloord voor het eerst van zich horen toen een vrije trap genomen door Gerke Schaap een scrimmage opleverde.
De doelman van ONB wist met moeite een inzet van Bastian Tabak tot corner te verwerken.
Kort hierop was het raak en kwamen de Emmeloorders op een 1 - 0 voorsprong. Met een mooie pass werd Sander Heimens op de rechterflank bediend waarna diens voorzet bij de tweede paal door Bastian Tabak in het doel werd gewerkt voor de verlossende 1 - 0.
Deze treffer had bevrijdend moeten werken, maar het tegendeel was waar want sc Emmeloord worstelde enige tijd met zichzelf.
Het team oogde onrustig en had moeite om de bal goed in de ploeg te houden. De Friezen roken bloed en schakelden een tandje bij waarbij Rachid Akdim en Hakim Sahar Popkema gevaarlijke acties lieten zien.
Een snelle combinatie tussen Marco Biegel en Rachid Akdim werd ternauwernood onderschept en tot corner verwerkt.
Deze corner veroorzaakte een rommelige situatie voor het Emmeloordse doel, maar doelman Niels Boomsma greep goed in.
Kort hierop dook Marco Biegel gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar zijn kopbal ging rakelings naast.
De Emmeloorders worstelden met zichzelf en de gelijkmaker hing in de lucht of Bastian Tabak kreeg het plotseling op zijn heupen.
Het jonge talent maakte zich knap los van zijn directe tegenstander en leverde vanaf de achterlijn een perfecte voorzet af op Sander Heimens.
Met een weergaloze kanonskogel in de verre hoek scoorde Sander Heimens in de 26e minuut de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Vanaf dit moment was het Frieze verzet gebroken en nam sc Emmeloord het initiatief helemaal over. De thuisploeg omsingelde en belegerde het doel van ONB en kreeg een aantal corners te nemen.
Een prachtige kopbal van Gokhan Pala ging rakelings naast het doel.
In de 32e minuut bediende Wouter van der Velde met een magistrale dieptepass Sander Heimens die vervolgens met een harde schuiver zijn tweede doelpunt wist te scoren. Het publiek was nog aan het nagenieten van deze 3 - 0 of Gerke Schaap gooide het duel definitief in het slot.
Hier ging een vloeiende aanval over vele schijven aan vooraf.
Het was Harm van Wieren die zijn spierballen liet zien en op pure wilskracht de achterlijn wist te halen.
Zijn voorzet werd door Gokhan Pala keurig verlengd op Gerke Schaap die met een verwoestende uithaal de stand naar 4 - 0 wist te tillen.
Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander en vlak voor rust waren ook nog Gokhan Pala en Gerke Schaap dichtbij een treffer.
Een smetje op deze galavoorstelling was de vervelende blessure van Guido Vissers die met tranen in zijn ogen het veld moest verlaten.
Denny vd Zee kwam voor Guido Vissers in de ploeg en met een ruime 4 - 0 voorsprong gingen we rusten.

In de tweede helft viel er weinig meer te genieten want sc Emmeloord speelde veel te statisch en te voorspelbaar om door te drukken.
De Emmeloorders hadden een groot veldoverwicht, maar creeerden veel te weinig om de score op te voeren.
Tegenstander ONB probeerde iets terug te doen, maar was onmachtig om echt gevaarlijk te kunnen worden.
Halverwege de tweede helft viel verdediger Sven Goos uit met een vervelende blessure waardoor Joris Vermaat zijn opwachting mocht maken.
Er waren een paar speldenprikjes van ONB te zien, maar dan stond daar doelman Niels Boomsma die vastbesloten was om vandaag de nul te houden. Een voorzet van Rachid Akdim op Jeroen Veenstra werd knap onderschept door doelman Niels Boomsma en een hoge voorzet van Alexandre Namgalauri werd ook stijlvol gepareerd door Niels Boomsma.
In de 55e minuut kreeg sc Emmeloord een gigantische kans om de score op te voeren nadat Denny vd Zee met een crossbal Bastian Tabak wist te bereiken. Het groeibriljantje stormde op het Frieze doel af en leek de doelman van ONB te omspelen, maar zijn inzet ging naast het doel.
Uit een eentweetje tussen Gerke Schaap en Bastian Tabak werd Abdul Boundati gelanceert, maar onze dribbelaar had zijn vizier niet op scherp staan en wachtte veel te lang waardoor deze aanval werd onderschept.
Kort hierop probeerde Abdul Boundati met een steekballetje Bastian Tabak te bereiken, maar de doelman van ONB bracht redding.
De Emmeloorders waren de bovenliggende partij, maar verzuimden om door te drukken. Doelman Niels Boomsma bracht redding op een hard schot van Rachid Akdim en een poging van ONB speler Alexandre Namgalauri verdween in het zijnet.
Het slotakkoord was voor sc Emmeloord toen Sander Heimens het op zijn heupen kreeg.
Met een leep boogballetje bracht Sander Heimens de doelman van ONB in de problemen waarna Gokhan Pala in de rebound leek te scoren.
Helaas ketste de kopbal de Gokhan Pala via de paal terug in het veld en zou deze wedstrijd als een nachtkaars uitgaan.
Met een keurige 4e plek in de tweede klasse K gaat sc Emmeloord nu de winterstop in.
Het team behaalde uit 13 wedstrijden maar liefst 25 punten en heeft een doelsaldo van 36 voor en 17 tegen. Er werden 7 wedstrijden gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en slechts 2 wedstrijden gingen verloren.
Ook in de breedte is het team volwassen geworden en enorm gegroeid.
De technische staf verdiend een groot compliment met de manier van voetballen en de spelvreugde die het team telkens uitstraalt.
Vanmiddag ging het in de eerste helft veel moeilijker dan de uitslag doet vermoeden, maar op strijd, inzet en wilskracht knokte het team terug.
Er wacht sc Emmeloord een enorme uitdaging in de tweede seizoenshelft, maar er is veel vertrouwen in deze spelersgroep.
Op zondag 25 Januari is deze Blauwe Reporter er weer bij als sc Emmeloord ontwaakt uit de winterslaap en dan op bezoek gaat bij LAC Frisia 1883 in Leeuwarden.

Ik wil langs deze weg iedereen bij sc Emmeloord fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toewensen. Tot ziens na de winterstop!
The man off the match: Sander Heimens!

De uitslagen van de 2e klasse K:
vv Heerenveen - MKV'29 Leeuwarden 1 - 2
vv Olyphia Noordwolde - GAVC Grouw 1 - 1
GRC Groningen - LAC Frisia 1883 3 - 4
Velocitas 1897 - Groninger Boys 0 - 2
GSAVV Forward - Sint Annaparochie 0 - 2
FC Wolvega - LSC 1890 Sneek AFG.

Verslaggever: Klaas Huisman. ( De blauwe zondag reporter )

Junioren team C2 Sportclub Emmeloord in het nieuw

Junioren team  C2 Sportclub Emmeloord krijgt trainingspakken en inloopshirts van sponsors. 

Met de boodschap "belangrijke eindbespreking, ouders verplicht mee" werden de jongens en meisje van C2 vrijdag 12 november naar het hoofdveld gelokt. Waarom voetbal schoenen en kousen mee moesten was voor velen een raadsel, want training is op dinsdag en donderdag, maar gelukkig was het antwoord  'schoeneninspectie' van ouders en trainer voldoende. De ouders moesten op de tribune plaats nemen en de jonge voetballers stonden een verrassing in de kleedkamer te wachten. In het diepste geheim had trainer Kenneth Olaer samen met 2 sponsors nieuwe trainingspakken en shirts geregeld. Die moeten natuurlijk aan de ouders en sponsors gepresenteerd worden. 

Het was droog weer, de lichten op het hoofdveld schenen fel, de tribune zat vol en de muziek zwol aan. Onder luid applaus kwamen de 14 spelers van C2 met hun nieuwe trainingspak van sponsor vABC het veld op. vABC is het bedrijf van een van de ouders en leider van C2 Rene van Amersfoort.  C2 is een hecht team, dat samen vecht voor de overwinning. Ondanks dat ze pas sinds september samen spelen staan ze al 4e op de ranglijst. Door de pakken te sponsoren lopen ze er ook als één team bij. vABC is gespecialiseerd in verbeteren van processen binnen organisaties. De mens staat centraal bij vABC. Trainen, opleiden en coachen van niet alleen de werkvloer maar ook het management zal zorgen dat nieuwe processen, verbeteringen of systemen door de hele organisatie breed gedragen en uitgevoerd worden. vABC geeft ook WCM trainingen (World Class Manufactoring), vrij vertaald: de beste willen zijn in je vakgebied.  

Trainer Olaer had al stoelen op het veld gezet en snel werd een team foto gemaakt. Toen de jongens en meisje weer terugkwamen in de kleedkamer hing daar nog een verrassing. Ouder Ronald ter Bracke en eigenaar van All round verhuisbedrijf UTS Van der Lee uit Utrecht en Cors de Jongh uit Amsterdam had heuse presentatie shirts laten komen, uiteraard in de teamkleuren van Sportclub Emmeloord.  En weer gingen de spelers als echte professionals het veld op om de shirts te showen. Met dit presentatie pak kunnen de voetballers bij elke wedstrijd als uniform team aankomen in trainingspak met shirts. UTS is een landelijk netwerk van innovatieve logistieke dienstverlening. Ze zijn  gespecialiseerd in het ontzorgen van zowel bedrijven als particulieren bij hun verhuizing. Ze bestaan al ruim 115 jaar en bieden speciale service bij het verhuizen van senioren. Ook voor opslag en logistiek, ICT services en archief diensten kun je bij UTS terecht. 

Tijdens de wedstrijden speelt dit team in shirt met het logo van jeugd sponsor Fysiotherapie praktijk De Wilg. Ook pas nieuw, dit team kan weer jaren vooruit en loopt er uniform bij, zowel uit als thuis. 

In deze economische tijd is het belangrijk dat er ook binnen teams zelf naar sponsors gezocht worden. Als locale sponsor of ouder stimuleer je de eenheid in het team en laat je je betrokkenheid bij de club zien. En dat is waar Emmeloord voor staat: de club die scoort maar vooral samen iets bereiken op een leuke manier. Daarom worden spelers van hogere elftallen ook gestimuleerd om junioren te trainen. Olaer kan goed met de jongeren omgaan en kreeg tijdens de presentatie ook complimenten. Maar de full time student doet nog veel meer, hij helpt ook mee met het de Jako Voetbaldagen en speelt zelf niet onverdienstelijk in de tweede selectie van SCE. 


meer informatie:



Wedstrijdverslag SCE F2- Ens F1

6 December      
10.00 uur

Uitwedstrijd in Ens

Gelukkig niet meer zo koud als vorige week.

Vandaag een geduchte tegenstander, daar zijn we ons alle bewust van.

Spannend!

Omkleden, even warmlopen en dan is daar het startsignaal.

De bal gat al snel richting ons eigen doel en blijft daar bijna ook de het grootste deel van de wedstrijd.

Oef….een tegenstander die ons echt de baas is….en blijft.

In het begin hebben ze nog wel moeite om de bal in -ipv naast- het doel te schieten, maar helaas staat het toch al snel 1-0 tegen.

Jammer, het regent doelpunten tegen.

Vandaag moeten we het echt van onze verdediging hebben! Iedereen doet zijn stinkende best om de schade te beperken, maar het lukt niet om deze tegenstander de baas te blijven.

Storm houd vele ballen tegen…ook Ajoup weet vaak de bal toch weer weg te krijgen bij het doel.

Het is een veldslag, maar ondanks dat blijven we doorvechten tot het eindsignaal klinkt.

Vandaag een tegenslag….verloren jammer genoeg

De eindscore is niet benoemenswaardig.

Met de penalty´s winnen we wel….zoals (bijna) altijd :-)

Vandaag hebben we de wedstrijd dan misschien niet gewonnen, maar op mentaal gebied waren jullie de GROTE winnaars!

Groetjes Nick Duits



Video verslag Zaalvoetbal zvv Urk - sc Emmeloord

14/12/2014 - Onder het video verslag van de wedstrijd welke afgelopen vrijdag werd gespeeld zvv Urk 1 - sc Emmeloord 1

Zaterdag 13-12-2014. Marknesse F1 - SCE F1 - 2-1

Soms begrijp ik wel dat er eens ruzie kan ontstaan.
Verleden week moesten we in Urk. Ineens waren 20 minuten 19 minuten en mochten we de corner niet meer nemen.
Vandaag was het anders. We stonden met 1-0 voor en de 20 minuten waren voorbij. De scheidsrechter had de fluit om af te blazen.
Maar Marknesse ging in de aanval, dus de fluit ging toch weer uit de mond. Een corner.
Hij liet hem nemen 1-1.
Verdorie. Hadden we daar nu de hele wedstrijd voor lopen vechten. De scheidsrechter had het licht gezien en vrolijk ging het verder. 23 minuten. 24 minuten. Marknesse maakt 2-1 en ineens vind hij zijn fluit weer en floot af. 20% extra tijd zonder dat er iets gebeurd was. Het is niet anders. Wij mopperen zeker niet, maar Zielig voor onze mannen. 40 minuten geknokt en 1-0 gehouden door een doelpunt in de 5e minuut door Jazzley. Verder alle geluk van de wereld. Milan speelde een wereld partij. Haalde achter alles weg. Speelde een fantastische laatste man.
Gaf rugdekking en ving doorgebroken spelers op.
Voor mij The man of The match.
Schoten net voor langs. Net geblokt. Net over. Het bleef maar goed gaan voor ons. Des te verdrietiger dat ze in twee minuten de partij verloren. Maar voor het eerst in de eerste klasse en zo voetballen. Trots op die jongens, wat een knokkers.
Gijs klasse gekeept.
Nassim zware pot met veel lopen maar goed gespeeld.
Jarno echt lekker gespeeld, knalde er op zijn tijd keihard in.
Moesa stijlvol een Zidane op het middenveld uitgevoerd en kopte een bal er zowat in.
Bilal onverschrokken en goed. Bryan baalde een beetje. Kenneth begreep mijn wisselbeleid niet zo goed. Twee maal Bryan gewisseld, maar dat kwam omdat hij daar zelf om vroeg. Was op. Maar dat komt omdat bij kilometers middenveld overbruggen moet. Nassim en hij zouden we meer de bal moeten opeisen, want nu zie ze de balken nog vaak over zich heen gaan. Maar al met al was het een spannende pot.
Als we het seizoen analyseren dan moet je zeggen. We hebben prachtig gespeeld.
Flevo boys net verloren. Urk maar net verloren.
Marknesse maar nipt verloren. Veno thuis nipt verloren. We blijven onveranderd als team bij de F1. We trainen de winter door en gaan het nieuwe seizoen met vertrouwen in. Kijken of we boven in mee kunnen doen.

SC Emmeloord F2 - Creil F1

4-2 de uitslag SC Emmeloord tegen Creil
Doelpunten makers

Eerste helft                                                                                      Tweede helft
0-1         Creil                                                                                     3-2         Fleur
1-1               Creil (eigen doelpunt)                                                          4-2         Kars
2-1         Daan
2-2         Creil

Er was door coach Edwin 1 wijziging aangebracht aan de opstelling. Storm onze vaste doelverdediger wilde een helft voetballen, Fleur wilde op haar beurt een keer keepen, zo begonnen we deze wedstrijd tegen Creil
De 0-1 viel al snel door een afstandsschot van een enorm grote kerel uit de Creil verdediging, die vanaf de middellijn met een flinke pegel de bal achter het net van Fleur schoot. De 1-1 liet niet lang op zich wachten. Deze viel uit een corner en werd in het eigen doel gewerkt door een ongelukkig Creil speler. Door het aangeven van Nick schoot Daan de 2-1 binnen met een hard schot, zoals Daan dat goed kan!  De 2-2 viel een beetje ongelukkig door een rollertje van de bal, Fleur probeerde hier nog achteraan te duiken maar helaas. Rust.
De tweede helft gingen we sterk van start. Door een gecombineerde actie van Ajoeb en Daan kwam de bal voor de voeten van Kars te liggen die op dat moment alleen voor de keeper stond, door de snelheid van de bal rolde de bal verder, waarna Fleur in positie werd gebracht. De keeper, die trouwens goed zijn doel stond te verdedigen, werd op magistrale wijze uitgekapt door fleur en ze tikte beheerst de bal binnen, 3-2
Het algemene beeld in de tweede helft was dat SC Emmeloord het spel bepaalde. Veel acties van onze voorhoede bereikte de spitsen voor het doel, waarin de eerste helft onze verdediging nog wat moeite ondervond werd er in de tweede helft sterk verdedigd, mede omdat het middenveld hierin goed meehielp.    
De aanstichter van het laatste doelpunt was Storm, die weer in zijn doel stond. Met een fenomenale uittrap bereikte de bal Daan, Daan die de actie langs de zijkant afrondde met een voorzet op Kars, die op zijn beurt met een stiftje de doelman passeerde. Heerlijk zo’n doelpunt.
Het penalty schieten hebben we helaas weggeven aan Creil die toch echt meer doelpunten hierbij maakte. Maar ja winnen op het veld en zo de competitie als 6de te eindigen was ons doel vandaag. Missie behaald. Hierbij sluit ik af en wil ik jullie alle fijne feestdagen wensen.  Tot volgende jaar iedereen.

Eindstand seizoen
POSTIE
TEAM
G
W
GL
V
P
DPV
DPT
6
SC Emmeloord
11
5
1
5
16
26
54


Competitiewedstrijd Kuinre B1 - SCE B1 zaterdag 6 december 2014

In de basis:          Tim
                              Koen Chris, Roy,Robin
                              Mark, Lucas, Luuk
                              Mike, Merijn, Iwan

In de wissel: Niels, Han, Stefan
Geblesseerd (wel inzetbaar); Jason, Natan

Aanvang wedstrijd: 14.00 uur:

Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Kuinre. In de 1e thuiswedstrijd tegen deze ploeg moesten we genoegen nemen met een gelijkspel. Dat waren dan ook gelijk de enige verliespunten, maar toch
we waren gewaarschuwd.  Kuinre komt fel uit de startblokken, maar het is SCE Robin die een scherpe voorzet geeft op Merijn, helaas Merijn krijgt de bal niet onder controle, niet veel later beste pass van Mark op Iwan, deze goochelt teveel met de bal hierdoor lijdt hij balverlies, had natuurlijk de bal af moeten spelen. In de 5e minuut geeft de scheids een discutabele vrije trap aan Kuinre, terwijl de speler gewoon uitgleed, de vrije trap belandt simpel in de handen van Tim. Dan is het Chris die de bal fantastisch speelt op Iwan, deze neemt de bal behendig mee, maar schiet helaas nipt naast.  In de 12e minuut krijgt SCE een vrije trap rechts van de goal, de keeper stompt de bal corner, en Luuk neemt de corner. Lucas speelt vervolgens vanuit het midden de bal scherp op Luuk, deze op zijn beurt schiet de bal door op Merijn, deze heeft een vrije kans op de 0-1, maar een verdediger weet de bal nog net weg te schieten. SCE krijgt kans op kans, maar de bal wil er voorlopig nog niet in.  In de 12e minuut maakt de nr 11 van Kuinre een misselijke overtreding op Luuk, (duwen in de rug) De nr 11 krijgt slechts een officiele waarschuwing.  2 vrije trappen op rij voor Mike en ook 1 voor Luuk, maar beide ballen treffen geen doel.  Robin goeie bal op Luuk, deze gaat mis. Een voorzet van Ivan op Robin wordt door de laatste vet gemist.  Mike een goeie bal op Luuk passt de bal door op Iwan, maar hoe het ook gaat de ballen willen er vandaag niet in, hoeveel kansen moet je krijgen.
Dan krijgt zowaar Kuinre 2 vrije trappen achter elkaar, en bij de 2e vrije trap moet Chris de longen uit zin lijf lopen, om de spits van scoren af te houden, en dit lukt perfect. In de 27e minuut krijgt Mike nog een kansje, maar ook deze bal gaat naast. Een pracht spelletje in het strafschopgebied van Kuinre
Tussen Luuk, Merijn en Mark, waarbij het lijkt of de bal in het doel gaat, maar blijkbaar niet. Een corner rest. In de 33e minuut geeft Lucas een scherpe bal op Ivan deze passt door op Mark, maar via de keeper wederom een corner voor SCE. Kuinre komt er dan opeens uit, door knap verdedigingswerk tussen Koen, Chris en Mike is het gevaar weer geweken voor SCE. We zijn aangekomen in de 37e minuut,
Mike zet de bal voor op Lucas, deze wordt in het penaltygebied onderuit gehaald, en jawel SCE krijgt een terechte penalty. 2 minuten voor de rust neemt Robin de penalty en met een vlammend schot knalt de bal tegen het net, he he he eindelijk de terechte voorsprong. Dan klinkt het rustsignaal.

Via Luuk en verdediger van Kuinre krijgt SCE weer een corner, Luuk neemt de corner, en het is bijna Iwan die de 0-2 maakt, maar net niet. In de 7e minuut ligt Koen daar ineens op het veld, en Luuk schiet de bal verstandig over de zijlijn, Door Frank met de waterzak doet Koen het al snel weer, en het spel kan verder. Koen maakt een overtreding en Kuinre neemt de vrije trap, er komt geen gevaar uit en SCE neemt de touwtjes weer snel in handen. 2 corners op rij voor SCE eerst Mike die de corner neemt, en daarna Luuk  de bal komt bij Iwan terecht, en deze kopt maar net naast. In de 10e minuut maken Koen en Merijn plaats voor Han en Niels. Tim schiet even later de bal ver naar voren, Robin denkt niet na en haalt maar eens flink uit, de bal gaat ver over. Het is weer de nr 11 van Kuinre, die een overtreding maakt op Chris, maar de scheids ziet het als spelen van de bal) het zal wel, leek dus ernstiger dan het was, maar toch vrije trap  Via Roy , Iwan en Lucas krijgt SCE opnieuw een corner, Han krijgt een beste kans nadat Luuk de corner neemt, maar de keeper vangt wederom. Ja en zolang het slechts 0-1 is, moet je geconcentreerd blijven spelen, en dat valt niet mee in de 2e helft,  Dan is het Lucas die wat loopt te pielen met de bal, en komt zowaar nog tot een best schot, de bal gaat maar net over. In de 22e minuut
maken Mark en Iwan plaats voor Jason en Stefan. Via Mike, Luuk komt de bal bij Han, een goeie kans gaat net over. Jammer Han. Een prima combinatie tussen Lucas en Robin wordt al koppend door de keeper gevangen. In de 28e minuut gaat Mike eruit en Natan komt erin. Eindelijk weer eens een afstandsschot van Kuinre, deze treft de bomen, waarbij het resterend blad nu op de grond ligt, zo hoog ging de bal wel. Inmiddels zijn we op een zeer belabberd niveau belandt. Roy zet de bal netjes voor op Stefan, deze denkt de bal voor te trekken, maar hij gaat zelf voor de kans bal stuit via de keeper het veld nog wel in, waarbij Robin nog een klein kansje krijgt. In de 33e minuut neemt Robin de bal mee over het veld, en krijgt de bal zowaar nog bij Han , echter deze bal belandt weer in de handen van de keeper.
Dan maakt Niels volgens de scheids een overtreding, maar ook Kuinre weet met deze vrije trap niets zinnigs uit te richten. Nog een mooie combinatie dit keer tussen Roy via Stefan en Han, maar weer net geen doelpunt. Stefan zit vast in de hoek bij Kuinre, en schiet de bal tegen verdediger aan, hieruit krijgt SCE een corner, leuk bedacht. Stefan neemt de corner en zet de bal prima voor op  Robin, deze haalt uit, en je gelooft het niet, maar volgens mij is deze bal terecht gekomen in de buurt van de Wipkip, zo hard was het schot wel. Nog een laatste actie tussen Robin en Han, waarbij de laatste wederom geen doel treft. Het eindsignaal klinkt, de 0-1 overwinning is daar, geen beste wedstrijd, maar wel de volle 3 punten. Gewoon 6 punten los van de nr 2. Tot volgende week tegen Flevo Boys B4.    

Trouwe supporter
 

SC Emmeloord F3 - VHK F2 0-5


Het was even omschakelen: Van een warme Sinterklaas avond, 's ochtends vroeg het veld op met guur en koud weer. Vandaag stond Janitha weer onder de lat en Ramon en Alban kwamen het team versterken. VHK was met een groot aantal spelers gekomen. Zo konden we vandaag 9 tegen 9 spelen en hoefden zo min mogelijk spelers in de kou wissel te staan. Emmeloord speelde vol enthousiasme en goed voetbal. Het lukte de 1e helft alleen net niet om dat laatste tikje te geven om te scoren. Geheel  tegen de verhoudingen in scoorde VHK de 1e helft 4x. Dit was het gevolg van een paar grote jongens voorin die met harde afstandsschoten trefzeker het doel van SCE bestookten. Hier kon Janitha niets aan doen, want zij stond wederom prima te keepen. Emmeloord liet zich door deze ruststand niet van de wijs brengen en ging vol goede moed de 2e helft in. De tegenstander kwam steeds meer onder druk te staan, maar het lukte ons helaas niet om te scoren. VHK maakte in het laatste deel van de wedstrijd nog wel de 0-5. Uitblinkers vandaag waren Ramon & Alban. Ramon zat er verdedigend en paar keer heel goed tussen &  Alban wist het met zijn acties de verdediging van VHK erg lastig te maken.

E2 Kampioen

Afgelopen zaterdag heeft de E2 zijn laatste competitie wedstrijd gewonnen.

Genemuiden werd overtuigend aan de kant gezet, door deze overwinning is de E2 ongeslagen kampioen geworden
Op de foto:
Boven v.l.n.r.
Rob van Nus, Jesper van Nus, Lucas Salverda, Sadetdin Aktas, Recep Zorlu, Eric Fransz
Onder v.l.n.r.
Joren van Barneveld, Nighell Fransz,  Jorit Keij,  Job Steenman,  Robbi Thomasia, Ahmed Haydar

wijdstrijdverslag Emmeloord sc D1 - Ens D1 3-1

06-12-2014: Emmeloord D1 Uit tegen Ens D1
Een verlate start op een ijzig veld, wordt rustig opbouwend begonnen. De teams gaan eerst gelijk op. Na 10 minuten gaat Ens in de aanval, mooie reddingen van Robert. Een bijna doelpunt wordt voorkomen door Kevin. Na ca. 20 minuten gaat Emmeloord in de tegen aanval, en Emmeloord scoort. Soefiane zorgt voor het eerste doelpunt (1-0).  Vlak voor de rust wordt Emmeloord feller, een paar mooie aanvallen echter zonder resultaat.
2e helft: Na 5 minuten een prachtige aanval en Jesco scoort (2-0). Ens weer in de aanval, 2x prachtige reddingen van Robert. Ismael krijgt een mooie kans, jammer de keeper houdt hem tegen.  Corner voor Ens, veel voetenwerk houdt de bal tegen, nog een schot en Ens schiet over het doel. Snel volgt er een aanval van Emmeloord Soefiane in actie en maakt de stand 3-0.  Vlak voor het eind scoort Ens nog een punt. Eindstand: 3-1, Goed voor een tweede plaats in de competitie. Heel goed gedaan Jongens.

Zaterdag 06-12-2014 SVM E2 -SCE E3

Vandaag de laaste competiewedstrijd van dit seizoen. Er is gevochten en gestreden maar helaas konden we deze laatste wedstrijd niet in winst
afsluiten 8-0 verloren.
Deze competie moeten we maar snel vergeten op naar de nieuwe competitie.
Een competitie met alleen maar verlies maar met een goede instelling van het hele team,
en het team is een team gebleven leiders, trainers en ouders bleven  positief.
Resultaat 11 wedstrijden gespeeld 11 verloren 5 doelpunten voor en 99 tegen.
Na de winterstop een nieuwe competie met hopelijk wat gelijkwaardigere teams zodat
onze jongens en meisje ook kunnen winnen.

Zaterdag 6 dec Urk f2 - Emmeloord F1 2-1

Vandaag moesten we met de F1 tegen Urk.
Wel leuk als je het veld op loopt. Niet zo lang geleden liepen bergkamp en Frank de boer en heel Ajax daar ook het veld op.
Urk kon bij winst kampioen worden. Leuk. Toeters. Vuurwerk en veel publiek.
Maar Emmeloord had zich voorgenomen het niet weg te geven en knokte voor wat ze waard waren. Echt super spannend. De eerste helft bleef het 0-0.
Urk ging de tweede helft vol in de aanval. Maar we verdedigde goed en het werd pas 1-0 voor Urk toen onze keeper een houdbare bal door de vingers liet glippen.
Maar we deden verder met wat we tot dan gedaan hadden. Knokken. Vechten. Tikken en het Urk zo moeilijk mogelijk te maken. Het was onze kleine gifkikker Jazzley die de goede Urker keeper met een mooie Boogbal verschalkte en er 1-1 van maakte. Er ontstond paniek bij Urk. Want de nummer 2 die een punt achterstond op Urk moest tegen de nummer laatst en dus moest Urk winnen. Helaas voor ons rolde een lullig balletje er bij ons in en kwam Urk vlak voor tijd op 2-1 voor.
Hugo Moessa Stean Bilal Jarno Nassim Bryan Jazzley en Milan knokten als tijgers en zette Urk zowaar sterk onder druk. Het lukte Urk niet meer daar onderuit te voetballen en jammer genoeg miste Bryan een dot van een kans om gelijk te maken.
Een minuut voor tijd kregen we een corner en tot onze verbazing floot de verder goed leidende scheidsrechter voor het einde. Je moet uiteraard de corner eerst laten nemen want je kan pas affluiten als de bal in het spel is. Maar de beste man dorst het niet meer aan. En dat zegt genoeg over ons spel.
We kunnen vandaag echt super trots zijn. Op het veld waar Ajax net gevoetbald had zo goed voetballen. Super jongens.

Ik ben echt trots op jullie.
Klasse.

Sce D1- Oldeholtpade D2 29 november

Vandaag de topper Emmeloord tegen Oldeholtpade .
Onze jongens trotseerden de snijdende kou. Youri, Joy en Dennis begonnen op de bank. Oldeholtpade begon erg goed maar gelukkig was Robbert in bloedvorm vandaag.
Toen kwam Emmeloord op stoom, Souf scoorde met een mooie boogbal 1-0.
Niet veel later zet Ismael de bal voor en Souf scoort wederom een pracht goal 2-0. Oldeholtpade komt in een dipje, er volgt een vrije trap die genomen wordt door Thijs, die vindt Jesco, die de bal vol in het net schiet 3-0. Oldeholtpade komt nog een paar keer op ons helft, maar een goede verdediging en een top keeper, kunnen ze niet scoren. Thijs en Kevin valken nog geblesseerd uit, de scheids fluit, eerste helft zit er op.
De tweede helft begint weer goed, mooie combinatie tussen Thijs en Souf, Souf scoort wederom 4-0. Oldeholtpade wordt iets sterker en scoren dan ook snel 4-1.
Waarop Thijs de 5-1 aantekent. Kevin haalt een speler alla v/d Kerkhof neer, penalty als gevolg, maar Robbert stopt de bal fantastisch!!!! Jesco speelt 1,2,3 man uit een scoort 6-1. Oldeholtpade kont nog een keer terug met een mooi schot, op de lat helaas. Toch komt Oldeholtpade weer vaak in ons 16 meter gebied en was er wederom een harde ingreep nodig om ze te stoppen. Weer een penalty!!! Deze wordt echter snoeihard en onhoudbaar genomen 6-2.
De scheidsrechter fluit af, leuke wedstrijd met een terechte winnaar, gefeliciteerd !!!!!

Dennis de Boer

Flevo Boys F11 - SC Emmeloord F3


Zaterdag 29 november stond de uitwedstrijd tegen Flevo Boys F11 op het programma. Ondanks dat het koud was hadden de jongens en meiden van F3 er zin in. Na de warming up begonnen ze sterk aan de wedstrijd en waren ze de eerst vier minuten veel in de buurt van het doel van de Flevo Boys te vinden. Echte doelkansen waren er helaas niet. Na balverlies kon Flevo Boys uitbreken en openden de score op 1-0. Na deze openinggoal waren de Flevo Boys wat sterker dan SC Emmeloord en in de 9e minuut ging een doelpoging van Flevo Boys net naast. Na deze ontsnapping op nog een grotere achterstand kreeg SC Emmeloord de motivatie om een gelijkmaker te maken. In de volgende 10 minuten was SC Emmeloord sterker dan Flevo Boys en schoten de bal enkele malen net naast of op de paal. In de 19e minuut echter werd de gelijkmaker na een hoekschop van Björn mooi ingeschoten door Sverre.

Flevo Boys begon de 2e helft wat sterker aan de wedstrijd dan SC Emmeloord en konden na wat ongelukkig balverlies van SC Emmeloord 2-1 maken. Na deze goal was de wedstrijd zo'n 10 minuten mooi in evenwicht. Echte kansen van beide kanten op een doelpunt bleven echter uit. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Flevo Boys een grote kans op 3-1 maar de bal ging net naast de goal. Na deze doelpoging kreeg SC Emmeloord via Damian en Sverre nog enkele grote kansen om gelijk te maken maar de bal belandde of tegen de paal of werd door de keeper knap uit het doel gewerkt. Uiteindelijk bleef een doelpunt uit en heeft SC Emmeloord de wedstrijd met 2-1 verloren.

Al met al was het een leuke en spannende wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Helaas ging deze wedstrijd net verloren en hebben de jongens en meiden van de F3 wat meer geluk bij de laatste wedstrijd volgende week thuis tegen VHK.