De voorbeschouwing DTD - sc Emmeloord

Zondagmiddag komen de Blauwen in het hoge noorden van Friesland in actie tegen de authenthieke Friese streekclub De Trije Doarpen uit Jelsum.De Trije Doarpen staat voor de drie frieze dorpen Jelsum, Cornjum & Britsum onder de rook van Stiens in de gemeente Leeuwarderadeel.
Het lijkt erop dat DTD Jelsum en sc Emmeloord erg veel op elkaar lijken en bij een achterstand niet snel in paniek raken.
Beide teams zijn strijdvaardig en onberekenbaar en moeten het van hun tomeloze inzet en veerkracht hebben.
De laatste keer dat beide teams elkaar tegen kwamen was in het seizoen 2011-2012.
In Emmeloord werd het toen 3 - 3 waarna er in Jelsum met 2 - 2 werd gelijkgespeeld.
In deze voorbeschouwing nemen wij deze gemoedelijke en gezellige dorpsclub onder de loep en kijken we vooruit naar de wedstrijd van komende zondag.

Vorige week boekte promovendus DTD Jelsum een opzienbarende 1 - 4 overwinning op het sterke vv Lemmer.
In het indrukwekkende wedstrijdverslag staat te lezen hoe DTD afrekende met het sluimerende Lemmer Syndroom.
Na een 1 - 0 achterstand zorgden bij DTD Haye Jan Nicolai, Thomas Dijkstra, Thys de Jong en Menno Deelstra voor de ommekeer en werd vv Lemmer in eigen huis met 1 - 4 te kijk gezet.
De Friezen begonnen de competitie met een 0 - 1 thuisnederlaag tegen vv Ruinerwold en een 3 - 2 nederlaag in Leeuwarden bij MKV'29.
Het herstel volgde door de thuiswedstrijd tegen vv Beilen met 2 - 1 te winnen en vervolgens met het Lemmer syndroom af te rekenen.
Hierdoor staat DTD Jelsum met zes punten uit vier wedstrijden op een keurige 6e plek in de 2e klasse K.
De groen gele kanaries bereikten ook de volgende bekerronde door met 5 - 2 en 8 - 1 Stanfries en vv Jubbega opzij te zetten.

Vorig seizoen eindigde DTD met 61 punten op een tweede plek in de 3e klasse waarna het door met 4 - 0 van Sint Annaparochie te winnen via de nacompetitie naar de 2e klasse wist te promoveren.
De gemiddelde leeftijd van de selectie van DTD is 25 jaar oud waarbij Pieter Elgersma met 31 jaar de oudste en meest ervaren speler is.
Het team van DTD Jelsum bestaat voornamelijk uit echte clubspelers die allemaal uit de streek komen en al jarenlang voor het eerste elftal uitkomen.
Aan de namen van de spelers kun je uitmaken dat DTD ook een echte familieclub is waar de oeroude tradities nog hoog in het vaandel staan.
De clubtopscorer is Steffen Hansma junior met 115 doelpunten in 12 seizoenen.
De spelers Patrick & Berend Zondervan, Ybele & Mike Reitsma, Menno & Jelmer Deelstra, Lieuwe & Jelmer de Boer, Thys de Jong, Hendrik Harm Kingma en Hans Simon Kingma komen allemaal uit de Trije Doarpen.
Hoofdtrainer Steffen Hansma senior is aan zijn derde seizoen begonnen bij DTD, maar stond ook in het verleden regelmatig aan het roer bij DTD.
Deze trainer was eerder actief bij Robur Harlingen, VC Trynwalden en vv Stiens.

De voetbalclub De Trije Doarpen afgekort DTD Jelsum staat voor de drie frieze dorpen Jelsum, Cornjum en Britsum en werd op 20 Juni 1939 in de clubkleuren Groen Geel opgericht.
De club heeft ongeveer 200 leden onderverdeeld in 5 seniorenteams, 5 jeugdteams, minipupillen, vrouwen/meidenvoetbal en een zaalvoetbalafdeling. Het clubblad heeft de naam De Toffe Duvel.
DTD speelt zijn thuiswedstrijden op het kleine en knusse sportpark aan de Martenawei even buiten Cornjum.
Op sportpark Martenawei liggen twee voetbalvelden waarvan 1 kunstgrasveld en staat een gezellige kantine met vier kleedkamers.
De Trije Doarpen is een amateurpartner van profclub Cambuur Leeuwarden en in de voorbereiding spelen DTD en Cambuur altijd een oefenwedstrijd tegen elkaar.
In 1959 werd DTD voor het eerst kampioen in de Frieze bond.
Deze streekclub kent zijn oorsprong in de Friese voetbalbond en is van ver gekomen.

Tot aan 2010 speelde DTD een bescheiden rol in het amateurvoetbal en schommelde het jarenlang tussen de 4e en 5e klasse.
In 2010 promoveerden de groen gele kanaries naar de 3e klasse waarna in 2012 ook de 2e klasse werd bereikt.
In 2013 deden de groen gele kanaries een stapje terug om in 2015 via de nacompetitie opnieuw naar de 2e klasse te promoveren.
Vorig seizoen eindigde DTD Jelsum op een tweede plek in de 3e klasse met 61 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 74 voor en 28 tegen.
Er werden vorig seizoen 19 wedstrijden gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en er gingen 3 wedstrijden verloren in de 3e klasse A.
Via de nacompetitie promoveerde DTD naar de 2e Klasse K.

Het frieze terpdorp Cornjum heeft 490 inwoners en het naastgelegen dorpje Jelsum heeft 220 inwoners. Jelsum staat bekend om zijn Dekemastate en heeft een beschermd dorpsgezicht. Het oudste deel van Jelsum ligt aan de oostzijde van de N357 want de westzijde was vroeger ooit zee en heet tegenwoordig Nylan oftenwel het nieuwe land.
Het sportpark Martenawei ligt tussen de Nylansdijk en Steltedijk net iets buiten het dorp Cornjum. Het dorpje Britsum heeft nog geen 200 inwoners en De Trije Doarpen liggen allemaal in de gemeente Leeuwarderadeel.
De wedstrijd DTD Jelsum - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark Martenawei. De bus vertrekt rond 11:30 uur!

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:
DTD Jelsum  -  sc Emmeloord tussen de nummers 6 en 5.
Dit beloofd een spannende clash te gaan worden tussen twee strijdvaardige teams. In het seizoen 2011-2012 werd het een 2 - 2 gelijkspel in Jelsum. De blauwen hebben voetbaltechnisch een betere ploeg, maar kunnen weleens een lastige middag krijgen bij DTD. Een 3.

sv Olyphia  -  LAC Frisia Leeuwarden tussen de nummers 7 en 3.
Vorig seizoen wist Frisia met 3 - 4 in Noordwolde te winnen.
De thuisploeg sprokkelt de puntjes bij elkaar, maar ging zondag in Sneek met 3 - 2 onderuit bij LSC. Tegenstander LAC Frisia heeft 9 punten, maar ging lelijk met 0 - 2 onderuit tegen koploper FC Wolvega. Een 3.

FC Wolvega  -  vv Lemmer tussen de nummers 1 en 4.
De thuisploeg staat op 12 punten en ligt goed op koers.
De paars witten boekten een belangrijke 0 - 2 overwinning op Frisia terwijl vv Lemmer zich verslikte in het opportunistische DTD. Een 1.

VKW Westerbork  -  vv Steenwijk tussen de nummers 10 en 14.
Vorig seizoen speelden beide teams in de eerste klasse en wist VKW de thuiswedstrijd met 4 - 2 te winnen van Steenwijk.
De Westerborkers hebben een technisch vaardige team en zullen snel bovendrijven om een rol van betekenis te gaan spelen in de 2e klasse.
De rood witten zitten in de hoek waar de klappen vallen en gaan het erg moeilijk krijgen. De mannen van trainer Jan Boxum gingen thuis onfortuinlijk met 1 - 2 onderuit tegen GAVC en gaan een lastige middag krijgen bij VKW. Een 1.

vv Ruinerwold  -  vv Beilen tussen de nummers 12 en 9.
Beide teams hebben de punten hard nodig om uit de onderste regionen te komen. De thuisploeg behaalde zijn vier punten in de uitwedstrijden en wil het thuispubliek graag een overwinning bezorgen.
De geel zwarten uit Beilen deden het andersom en haalden vier punten in de thuiswedstrijden. Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd. Een 3.

MKV'29 Leeuwarden  -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 8 en 2.
Vorig seizoen eindigde het duel in een 2 - 0 overwinning voor MKV.
De thuisploeg staat op 4 punten en komt moeilijk op gang.
Na de 3 - 2 winst op Olyphia staat LSC met 9 punten keurig op een tweede plek en zal het er alles aandoen om daar te blijven. Een 2.

ONB Drachten  -  GAVC Grou tussen de nummers 13 en 11.
Vorig seizoen eindigde het duel in een 1 - 1 gelijkspel en een gelijkspel ligt ook nu voor de hand. De thuisploeg hunkert naar de eerste punten en deze liggen tegen GAVC voor het grijpen. De geel zwarten boekten een moeizame overwinning op Steenwijk en staan op 4 punten. Een 3.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzondag toe.

Verslaggever: Klaas Huisman.







SC Emmeloord F2 - Urk F4


Dit seizoen hebben we de 1e 2 wedstrijden heel goed gewonnen. 

Vandaag de topper tegen Urk, die ook beide wedstrijden met grote cijfers winnend heeft afgesloten.



Al snel werd duidelijk dat dit wel even andere koek zou worden; Urk verraste ons al heel snel met de 0-1. Wij speelden vol enthousiasme en ook Urk moest ook alle zeilen bijzetten. Toch wist de tegenpartij telkens slim achter onze verdediging te duiken en werd het voor onze verdediging (Björn & Jesper) en keeper Janitha erg lastig. We gingen zo met 0-4 de rust in. De 2e helft gingen we er weer met volle kracht tegenaan. Sybren ging nu ook meer achterin spelen om goed de doorschuivende spelers in de gaten te houden. Urk bleef het ons wel lastig maken met fysiek spel, maar wij bleven gewoon ons eigen spel spelen. Vooral wanneer wij druk zetten bij het doel van Urk kregen ze het knap lastig. We konden een paar keer op hun goal schieten, maar de bal ging er helaas niet in. Ook raakte we nog een keer hard de lat. Urk wist daarna bij ons de 5-0 te scoren, omdat we de bal niet goed naar voren kregen. De bal ging naar de middenstip. Daarna volgende een snelle goede pass van Milan die Alban de diepte in stuurde. Alban schoot deze hard en zuiver binnen; 1-5. Uiteindelijk wist Urk nog 1x te scoren, de eindstand werd daardoor 1-6. Helaas niet kunnen winnen vandaag, maar wij hebben wel veel inzet getoond! Volgende week mogen we tegen Creil. Zij zijn dit seizoen ook goed van start gegaan, maar we moeten ze kunnen hebben :-)

Verslag sc Emmeloord - VKW

sc Emmeloord  -  VKW Westerbork   1  -  1  (  0  -  1  )

In een superspannende en boeiende wedstrijd heeft sc Emmeloord met 10 man op zijn laatste tandvlees met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen het technisch begaafde VKW uit Westerbork.
De Emmeloorders kenden een stroeve en moeizame beginfase waarin het in de verdedigende stellingen werd teruggedrongen.
Met vloeiende aanvalsgolven en een snelle balcirculatie waren de gasten de bovenliggende partij, maar bleef een snelle tegentreffer uit.
Nadat in de 25e minuut Emmeloord doelman Niels Boomsma zeer zwaar werd gestraft en met een rode kaart van het veld af moest kwamen er mysterieuze krachten vrij bij de Blauwen.
De toegekende strafschop werd door VKW spits Anjo Willems snoeihard tegen de lat geschoten waarna stand- inn doelman de 16 jarige Tim Schaafsma zou uitgroeien tot Man of the Match.
Beide teams waren in een hartstochtelijke en bloedstollende tweede helft dichtbij de overwinning, maar zover zou het niet komen.
Dit wedstrijdverslag gaat over tien blauwe helden die de krachten samen bungelden en als een hechte eenheid weigerden te capituleren.
Een verslag over de mysterieuze krachten die in een teamproces vrijkomen en technische overmacht in de kiem weet te smoren.
De opstellingen met alle details en alle uitslagen van de tweede klasse K staan onderaan dit verslag.

Nadat het tweede elftal van sc Emmeloord in de slotfase zeer ongelukkig met 2 - 3 onderuit ging tegen Weber Germanicus 2 maakte iedereen zich op voor de fotosessie van het eerste elftal.
De fotografen van poldercuptrofee namen alle tijd om een paar goede shots te maken waarbij er vooral aandacht was voor de shirtactie samen strijden tegen kanker.
Voor ongeveer 200 toeschouwers werd er onder een stralend zonnetje afgetrapt op sportpark De Ervenbos.
Bij sc Emmeloord stond doelman Niels Boomsma onder de lat, maar verder startte trainer Dick Schuurman met dezelfde spelers als vorige week. Op de bank was breekijzer Ronald Kleiker na een periode van blessureleed weer van de partij.

De gasten uit Westerbork speelden in hun glinsterende oranje uittenue en begonnen scherp, fel en fanatiek aan deze wedstrijd.
Met een perfecte handelingssnelheid en een solide balbehandeling wisten de spelers van VKW elkaar gemakkelijk te vinden.
De opbouw van sc Emmeloord werd in een vroeg stadium met veel druk en pressie op de bal verstoord.
Het centrale verdedigingsduo Harm van Wieren en Wouter vd Velde hadden hun handen vol om de aanvallers van VKW in toom te kunnen houden. De eerste kansjes dienden zich al snel aan voor VKW, maar een kopbal van Anjo Willems ging rakelings naast en een poging van Werner Wijnholds leverde ook niets op.
Bij een snelle onderschepping had VKW speler Roy Hutter iets moois in zijn gedachten, maar zijn boogbal over grote afstand zeilde naast.
De mouwen werden opgestroopt bij het hardwerkende sc Emmeloord om het technisch superieure VKW af te kunnen stoppen.
In de 15e minuut leken de Blauwen onder de druk uit te kunnen komen, maar het steekballetje van Maarten Dekkers kwam net niet aan bij Sander Heimens. Vooral bij dode spelmomenten was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Nadat Anjo Willems ternauwernood werd gestuit door doelman Niels Boomsma kregen de gasten twee corners op rij te nemen.
Tot tweemaal aan toe moest Niels Boomsma in actie komen om Anjo Willems en de behendige Antonio Neto van het scoren te houden.
In de 25e minuut stond de verdediging van sc Emmeloord niet goed op te letten waarna Anjo Willems op volle snelheid de buitenspelval wist te omzeilen en een vrije doortocht wist te creeeren.
Emmeloord doelman Niels Boomsma kwam razendsnel zijn doel uit waarna de slimme Anjo Willems zich heel gemakkelijk liet vallen.
De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en gaf de doelman van sc Emmeloord een direct rode kaart.
Hier had trainer Dick Schuurman niet op gerekend waarna de 16 jarige jeugdkeeper Tim Schaafsma zijn opwachting mocht maken en middenvelder Guido Vissers naar de kant werd gehaald.
De toegekende strafschop werd door Anjo Willems snoeihard tegen de lat geschoten en ging er niet in, maar de toon voor een moeilijke middag was nu gezet.
Met een snelle balcirculatie probeerde VKW het tempo op te voeren om alsnog een treffer te forceren.
Nadat een aanval van sc Emmeloord was vastgelopen kwamen de Drenten er razendsnel uit om in de 35e minuut op voorsprong te komen.
Een strakke voorzet van Robin Gerding belandde op het hoofd van Anjo Willems die met een rake kopbal zijn eerder gemiste strafschop goedmaakte door VKW op een 0 - 1 voorsprong te zetten.
Dit was een enorme domper voor het gehavende en getergde sc Emmeloord want de ploeg oogde aangeslagen en leek onder de druk te bezwijken. Met een prachtige redding hield doelman Tim Schaafsma het team op de been door een kopbal van Robert Veen te pareren.
De thuisploeg probeerde uit alle macht onder de druk uit te komen, maar het spel oogde rommelig en onzeker.
Een wanhoopspoging van Hans Langendijk zeilde over waarna aan de andere kant Robert Veen een goede kans onbenut liet.
Met een 0 - 1 achterstand gingen de spelers van sc Emmeloord met een angstige en onzekere blik in de ogen aan de thee.

De trainers Dick Schuurman en Rob Nugter stonden nu hun spelers bij de kleedkamer op te wachten om het team bemoedigend toe te spreken.
Tijdens de rust was er een warming up van Abdul Boundati en Rik Beekman te zien, maar hoe fit is Abdul mijmerden de blauwe supporters.
Wat voor tactische omzettingen kunnen we verwachten en hoe ziet het nieuwe strijdplan van Trainer Dick Schuurman eruit?
De blauwe supporters hebben een rotsvast vertrouwen in hun team en waren optimistisch gestemd.

De tweede helft was amper begonnen of er volgde een opleving bij sc Emmeloord toen Hans Langendijk met een vlijmscherpe pass Maarten Dekkers wist te bereiken.
Het blauwe diamant toonde zijn klasse door de bal in een flitsende beweging mee te nemen en langs de doelman van VKW te schieten voor de verrassende en onverwachtse 1 - 1 gelijkmaker in de 46e minuut.
Plotseling was de geest uit de fles en toonde sc Emmeloord met tien man veerkracht en teamspirit. De gasten konden niet meer het superieure voetbal uit de eerste helft opbrengen en moesten toezien hoe Maarten Dekkers tot tweemaal aan toe moest worden gestuit.
De Emmeloorders waren getergd, ontketend en furieus uit de kleedkamer gekomen en knokten zich op pure wilskracht terug in deze wedstrijd. Halverwege de tweede helft probeerde VKW het initiatief weer over te nemen, maar een poging van Frits Vermeulen ging naast.
Een indraaiende voorzet van Roy Hutter maakte een rare curve en werd ternauwernood door Emmeloord verdediger Harm van Wieren tot corner verwerkt. Bij de corners van VKW was het telkens alle hens aan dek bij sc Emmeloord waarbij vooral de 16 jarige doelman Tim Schaafsma een goede indruk maakte.
In de 60e minuut was VKW spits Anjo Willems opnieuw dichtbij een treffer, maar deze keer belandde zijn schot op de paal.
Kort hierop lanceerde Remco Jonkman met een splijtende pass de vrijstaande Sander Heimens die op volle snelheid op het doel van VKW kon afstormen. De supporters gingen al staan, maar oog in oog met de doelman van VKW rolde de bal rakelings naast het doel.
Aan de andere kant zeilde een corner van VKW bijna binnen, maar deze werd door Gokhan Pala ternauwernood tot corner verwerkt.
Beide teams brachten nu frisse wissels in het team waarbij Ronald Kleiker na een periode van blessureleed weer zijn opwachting mocht maken en Hans Langendijk kwam vervangen.
Plotseling was er een doorbraak van Maarten Dekkers waarbij hij op randje strafschopgebied ongelukkig onderuit ging, maar de scheidsrechter liet doorspelen waarna de afvallende bal door Sander Heimens werd overgeschoten.
In de 80e minuut was Maarten Dekkers met een hoogstandje zijn tegenstander te snel af waarna zijn voorzet op de hak werd genomen  door Sander Heimens, maar de doelman van VKW bracht redding.
Aan de andere kant had doelman Tim Schaafsma een schitterende redding in huis op een vrije trap van Frits Vermeulen.
Iedereen maakte zich op voor een superspannende en bloedstollende slotfase waarbij beide teams volop voor de winst gingen spelen.
De supporters scandeerden enige tijd de naam van Abdul Boundati en werden op hun wenken bediend.
Met weergaloze sleepbewegingen bracht de magische tovenaar Abdul Boundati het blauwe diamant Maarten Dekkers in stelling.
Tot tweemaal aan toe moest de doelman van VKW tot het uiterste om de inzetten van Maarten Dekkers te stoppen.
Het slotakkoord was voor VKW waardoor de tien Emmeloorders enkele benauwde en hachelijke momenten moesten doorstaan.
Er waren rommelige scrimmages voor het doel te zien waarbij VKW speler Gerard Brouwer voor open doel niet tot scoren kwam.
In het slotoffensief doken VKW spelers Antonio Neto en Frits Vermeulen gevaarlijk op voor het doel, maar doelman Tim Schaafsma en de blauwe verdedigingslinie hielden stand.
Deze spannende wedstrijd eindigt in een zwaarbevochten 1 - 1 gelijkspel voor sc Emmeloord.
Het was hartverwarmend om de tien blauwe helden voor elke millimeter te zien knokken. Het gehele team verdiend een groot compliment voor de strijd, passie en inzet die er werd geleverd.
De verdedigers Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren en Remco Jonkman namen het team op sleeptouw, maar de man of the match werd de 16 jarige jeugdkeeper Tim Schaafsma.
De zoon van oud Emmeloorddoelman Kees Schaafsma gooide alle schroom van zich af en liet iedereen zien een groot talent te zijn.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd tegen DTD in het Frieze Jelsum. De bus vertrekt rond 11:30 uur vanaf De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later! Hieronder alle details:

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma ( 25e Tim Schaafsma ), Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Guido Vissers ( 25e Tim Schaafsma ), Bastian Tabak ( 82e Abdul Boundati ), Hans Langendijk ( 72e Ronald Kleiker ), Sander Heimens & Maarten Dekkers.
Wissels: Tim Schaafsma, Rik Beekman, Abdul Boundati & Ronald Kleiker.
Rode kaart: Niels Boomsma ( 25e minuut )
Gele kaarten: Sander Heimens & Ronald Kleiker
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van VKW Westerbork:
Ramon Nijland, Robin Gerding, Patrick Goor, Koos Timmerman ( 70e Tim Baardink ), Erwin Willems, Robert Veen, Werner Wijnholds ( 82e Erik Eefting ), Frits Vermeulen, Antonio Neto, Anjo Willems & Roy Hutter ( 70e Gerard Brouwer ).
Wissels: Tim Baardink, Erik Eefting, Gerard Brouwer & Martijn Mulder.
Trainer: Harold Brunsting
Overige staf: Jan Meijering, Rene Voulon & Rene Waninge.
Assistent scheidsrechter: Dhr. Eefting.
De scheidsrechter: Dhr. W. J. M. van Delden.
Toeschouwers: 200

Alle  uitslagen in de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  VKW Westerbork  1  -  1
vv Lemmer -  DTD Jelsum  1  -  4
LSC 1890 Sneek  -  sv Olyphia  3  -  2
vv Beilen  -  ONB Drachten   3  -  1
vv Steenwijk  -  GAVC Grou  1  -  2
LAC Frisia  Leeuwarden  -  FC Wolvega  0  -  2
MKV'29 Leeuwarden  -  vv Ruinerwold    0  -  0

Verslaggever: Klaas Huisman.
















Zaterdag 26-9-15 Vhk F1 tegen sce F1 0-5

Heerlijk. Vanmorgen om 10 uur in Sint jansklooster voetballen tegen de F1 van vhk. Van het begin af aan zaten we er bovenop. Sverre en Timo hadden het achter goed in de hand. In het midden speelde moessa een super wedstrijd en samen met Stean en Hugo waten ze heer en meester en vooral wat vechtlust en voetballend vermogen.
Vhk kreeg niet eens de kans om te voetballen. Het was moessa die de 1-0 maakte en jazzley die op een gemiddelde van 2 doelpunten per wedstrijd loopt heeft er vandaag 3 gemaakt. En Hugo nam de 5e voor zijn rekening. Doelpunten maken kan je pas als je sterker bent op het middenveld. En dat waren we. Vooral Nick was vandaag heerlijk brutaal en lastig. Een vlo in een bos krullend haar was hij. Heerlijk lastig en strooide met lekkere ballen. Jazzley knokt voor altijd lekker en werd zelfs even gewisseld omdat hij het knokken te letterlijk nam.
Maar deze vechtlust maakte dat Juul weinig kreeg te doen. Maar uit zijn geweldig strakke en verre uittrappen konden wij steeds weer her spel snel verleggen en daar had vhk absoluut geen antwoord op.
Flevo boys f2 heeft gelijk gespeeld tegen Urk en hierdoor staan we nu lekker bovenaan. Goed gedaan. Compliment aan moessa voor mij de man of the match.

Een trotse leider.

De voorbeschouwing sc Emmeloord - VKW

Wij heten onze gasten ( spelers, supporters en bestuursleden ) van VKW Westerbork van harte welkom op sportpark De Ervenbos.Na een uitmuntende tweede helft behaalde sc Emmeloord vorige week een ruime 1 - 4 overwinning op ONB en staat het met zeven punten uit drie wedstrijden keurig op een 4e plek in de tweede klasse K.
De Emmeloorders zijn goed en sterk aan de competitie begonnen, maar moeten nog hard werken om stabieler en constanter te worden.
Het voetbal oogt soms nog slordig en wisselvallig waardoor De Blauwen soms heel diep moeten gaan om een wedstrijd over de streep te trekken.
Onze gasten uit Westerbork zijn vorig seizoen uit de eerste klasse gedegradeerd en kennen een stroeve en moeizame competitiestart.
De Drenten verloren hun beide thuiswedstrijden met 0 - 1 van LAC Frisia en vv Lemmer en wisten alleen de uitwedstrijd bij LSC1890 in Sneek met 0 - 1 te winnen. De doelpuntenmaker in Sneek was de clubtopscorer Anjo Willems die inmiddels al 126 doelpunten voor VKW op zijn naam heeft staan.
In de voorbereiding boekte VKW grote bekeroverwinningen door De Blesse, Zuidwolde en Wacker met 8 - 1, 4 - 1 en 9 - 2 opzij te zetten.

Afgelopen zondag lieten de trainers Dick Schuurman en Rob Nugter zich tijdens de rust niet zien in de kleedkamer. Er volgde een schokeffect op het veld in de tweede helft, maar hoe liggen nu de verhoudingen?
We gaan ervan uit dat de trainers en spelers inmiddels alles hebben uitgesproken en dat de plooien weer zijn gladgestreken.
Het is nog niet zeker of Ronald Kleiker alweer van de partij zal zijn bij de Blauwen. Ronald speelde vorige week met het tweede elftal mee.
Ook Gerke Schaap was er afgelopen zondag op eigen verzoek niet bij en het is onduidelijk of Gerke weer zal aansluiten bij het eerste elftal.
Vorige week deed Abdul Boundati een kwartiertje mee tegen ONB, maar hij lijkt nog steeds niet fit genoeg te zijn om te kunnen starten.
Alle overige spelers zijn fit en speelklaar om de degens te kruizen met VKW.

De gemiddelde leeftijd van de selectie van VKW is 24 jaar oud waarbij de oudgediende Erik Eefting met zijn 41 jaar de oudste speler is.
Andere ervaren en geroutineerde spelers bij VKW zijn Roy Hutter, Marijn Klok en Frits Vermeulen.
Er zitten veel jonge spelers tussen de 18 en 21 jaar oud binnen deze spelersgroep. Met name de talenten Maarten Meyering, Robert Veen, Tim van Veen, Jeroen van Loo, Robin Gerding & Arwolt Stevens zijn nu al vaste krachten binnen het team.
Hoofdtrainer Harold Brunsting was ooit als jeugdtrainer actief bij FC Emmen en had als hoofdtrainer grote clubs als HZVV Hoogeveen, Achilles 1894 en sc Erica onder zijn hoede.

De voetbalclub Vlugheid en Kracht Westerbork is op 8 augustus 1929 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op het knusse en gezellige sportpark De Perkenslag waar het de beschikking heeft over drie voetbalvelden en twee velden voor de jeugdafdeling. Langs het hoofdveld staat een ruime tribune met ongeveer 300 zitplaatsen.
De club beheert een eigen clubblad met de naam Doelgericht.
VKW Westerbork telt ongeveer 500 leden onderverdeeld in 5 seniorenteams en 21 jeugdteams. Daarnaast is er ook een recreanten 35 en 45 plusteam en een vrouwenafdeling.
Het eerste elftal schommelde jarenlang tussen de tweede, derde en vierde klasse.
In 2000 werd VKW kampioen in de 4e klasse en maakte het een enorme sprong voorwaarts.
Door drie kampioenschappen op rij in 2000, 2001 en 2002 promoveerde VKW naar de eerste klasse. In 2003 volgde er meteen degradatie, maar in 2006 keerde VKW terug in de eerste klasse om daarna weer af te zakken richting de derde klasse.
In 2011 werd VKW kampioen in de 3e klasse waarna in 2013 opnieuw de eerste klasse werd bereikt.
Vorig seizoen eindigde VKW op een 13e plek in de eerste klasse met 24 punten uit 26 wedstrijden. Er werden 7 wedstrijden gewonnen, 3 keer gelijkgespeeld en er gingen 16 wedstrijden verloren met een doelsaldo van 46 voor en 77 tegen. De blauw witten konden degradatie niet meer afwenden en komen dit seizoen in de tweede klasse K in actie.

Het brinkdorp Westerbork ligt in Midden Drenthe en heeft 4700 inwoners.
Bij het dorpsplein staat de statige Stefanuskerk.
In de tweede wereldoorlog stond middenin de bossen het doorgangskamp Westerbork waar later de Molukkers in Schattenberg werden opgevangen.
In het voormalige kamp staan nu de synthese radiotelescopen.

De wedstrijd sc Emmeloord  -  VKW Westerbork begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Hieronder volgen de voorspellingen voor de tweede klasse K:

sc Emmeloord  -  VKW Westerbork tussen de nummers 4 en 9.
De Blauwen zijn sterk aan de competitie begonnen, maar krijgen in VKW een lastige en moeilijk te bespelen tegenstander.
In Sneek wist VKW heel knap met 0 - 1 te winnen van LSC1890.
De gasten zullen waarschijnlijk in het oranje uittenue gaan spelen.
De Emmeloorders zullen scherp en geconcentreerd moeten zijn. Een 1.

vv Lemmer  -  DTD Jelsum tussen de nummers 3 en 8.
Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar in de 3e klasse tegen en won Lemmer met 2 - 1 van DTD.
De groen zwarten zijn uitstekend aan de competitie begonnen en staan keurig op 9 punten. De promovendus maakt indruk en timmert aardig aan de weg. Tegenstander DTD begon met twee nederlagen, maar won vorige week knap met 2 - 1 van Beilen. De verwachting is dat Lemmer gesteund door het trouwe thuispubliek deze wedstrijd zal gaan winnen. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 7 en 10.
De thuisploeg staat op 4 punten, maar ging vorige week kansloos met 3 - 0 onderuit bij FC Wolvega. De gasten uit Ruinerwold begonnen hoopvol bij DTD, maar gingen thuis met ruime cijfers onderuit tegen FC Wolvega en Frisia. Beide teams hebben de punten hard nodig. Een 3.

LAC Frisia Leeuwarden  -  FC Wolvega tussen de nummers 2 en 1.
Beide teams behaalden 9 punten uit drie wedstrijden en liggen goed op koers. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1 - 1 gelijkspel.
Een topper van formaat tussen twee titelkandidaten. Een 3.

LSC 1890 Sneek  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 5 en 6.
Vorig seizoen wist LSC de thuiswedstrijd met 3 - 1 te winnen.
Beide teams ontlopen elkaar niet veel en zullen een gooi naar de subtop willen doen. De Sneekers boekten in de uitwedstrijden bij Steenwijk en GAVC mooie overwinningen, maar willen nu ook thuis punten gaan pakken.
De gasten speelden eerder met 3 - 3 gelijk in Beilen en hebben een stugge ploeg. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Beilen  -  ONB Drachten tussen de nummers 11 en 13.
Beide teams kennen een valse start en komen moeilijk op gang.
De thuisploeg behaalde slechts 1 puntje tegen Olyphia en kwam tekort tegen FC Wolvega en DTD. De gasten staan er nog treuriger voor en zijn nog steeds puntloos. Ik vrees dat dit zo zal blijven en schat Beilen thuis sterker in. Een 1.

vv Steenwijk  -  GAVC Grou tussen de nummers 14 en 12.
De rood witten staan troosteloos zonder punten onderaan en hebben een doelsaldo van 0 voor en 11 tegen.
Gaan de mannen van trainer Jan Boxum dit nog rechtzetten? kunnen we nog wat verwachten van vv Steenwijk?
De gasten doen het niet veel beter en behaalden tot nu toe slechts 1 puntje uit drie wedstrijden. Misschien zit er een gelijkspelletje in voor Trainer Jan Boxum en zijn mannen. Het is vv Steenwijk van harte gegund. Een 3.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.







SC Emmeloord, F2G - Tollebeek F2

Verslag SC Emmeloord, F2G - Tollebeek F2  [7-0]

-->
Na een stevige bui en een poos wachten op de scheidsrechter konden we onze voetbalkunsten eindelijk weer eens op het gras laten zien. De Tollebekers openden direct met een gevaarlijke aanval maar speelden vervolgens niet goed over, zeg samen als team. Het deed ons denken aan het Nederlands elftal.
Onze jongens pakten de draad goed op, speelden goed over en zagen na een paar minuten Milan de score openen.
Even later stond Bjorn op, ging even een paar keer mee naar voren en schoot er 2 in. Hij maakte direct een eind aan de spanning en aan eventuele illusies van de Tollebekers. Tussenstand 3-0.
In de 2e helft bleven onze jongens druk zetten en lieten ze Tollebeek amper aanvallen of uitkomen, Alban en Bassim maakten 4-0 en 5-0 en Milan rondde de eindstand met een onzuiver hattrick af op 7-0.
Tollebeek kreeg nog wel een penalty maar deze ging er op miraculeuze wijze niet in!
In de penalty shoot-out lukte het hen een stuk beter, gelukkig maar want met het oog op Urk F4 kan het doelpuntensaldo wel eens belangrijk worden. Dan moeten we wel minstens één keer winnen van Urk.
Het is duidelijk dat dit de te kloppen ploeg is, willen we weer kampioen worden.

Bassim Essahli
19 september 2015

-->

ONB Drachten - sc Emmeloord 1 - 4 ( 1 - 0 )


In een bewogen wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten heeft sc Emmeloord met 1 - 4 gewonnen bij ONB Drachten.
De blauwe supporters waren weer in opperste beste stemming naar Drachten gekomen want eerder op de dag had het tweede elftal van sc Emmeloord in het Drentse Schoonebeek met 2 - 3 gewonnen bij SVV'04.
De spelers Ronald Kleiker en Gerke Schaap deden vandaag met het tweede elftal mee.
Bij sc Emmeloord was teammanager Peter Post weer terug van vakantie en keerde Herman Vos terug als assistent scheidsrechter.
De opstellingen van beide teams volgen onderaan dit wedstrijdverslag.
Dit verslag gaat over een bedroevende slechte eerste helft, de ijskoude schokeffect van Trainer Dick Schuurman en de wederopstanding in een fantastische tweede helft met als hoogtepunt het werelddoelpunt van Maarten Dekkers.

De beginfase zag er veelbelovend uit toen Sander Heimens heel fraai de achterlijn haalde en Maarten Dekkers op maat wist te bedienen.
Met een halve volley probeerde Maarten Dekkers tot scoren te komen, maar met een geweldige reflex bracht de doelman van ONB redding.
In de rebound kwam Hans Langendijk net een teenlengte tekort om de score te openen.
De blauwe supporters gingen er nu goed voor zitten want de verwachtingen waren hoog gespannen.
In deze eerste minuten had sc Emmeloord het meeste balbezit en creeerde het een optisch veldoverwicht, maar gaandeweg zakte het team ver weg en verloor men de grip op deze wedstrijd.
De thuisploeg zette meteen het geheime wapen in en probeerde met lange diepe ballen de organisatie van sc Emmeloord te ontregelen.
Een schot van Rachid Akdim zeilde rakelings naast waarna doelman Stefan vd Werff in actie moest komen om een inzet van Abdallah Fathi onschadelijk te maken.
In de 10e minuut was de organisatie bij sc Emmeloord helemaal zoek toen Marco Biegel met een lange rush van heel ver mocht opkomen.
Met prachtige passeer en kapbewegingen zette Marco Biegel iedereen bij sc Emmeloord op het verkeerde been om vervolgens met een bekeken schuiver in de hoek Emmeloord doelman Stefan vd Werff te passeren voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor ONB Drachten.
De supporters van sc Emmeloord fronsten hun wenkbrouwen en waren totaal verrast over de manier hoe dit doelpunt tot stand was gekomen.

In de snelle omschakeling kwamen de Friezen er telkens razendsnel uit en was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Tot tweemaal aan toe glipte ONB aanvaller Rachid Akdim op volle snelheid door de verdediging waarbij Harm van Wieren en Wouter vd Velde tot op het randje moesten gaan om deze aanvaller af te kunnen stoppen. In de 15e minuut ontsnapte sc Emmeloord aan een strafschop toen Rachid Akdim met een stevig blok werd onderschept en neerging, maar de scheidsrechter zag hier geen strafschop in.
Even later kwam Emmeloord verdediger Wouter vd Velde goed weg toen hij met een stevige charge Rachid Akdim wist af te stoppen.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om pogingen van Marco Biegel onschadelijk te kunnen maken.
In de 38e minuut dook ONB speler Jeffrey Jetse Brouwer gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar diens inzet zeilde rakelings naast.
Er waren hachelijke momenten te zien voor het Emmeloordse doel waarbij de verdediging met kunst en vliegwerk overeind probeerde te blijven. Het middenveld was constant zoekende naar de juiste aansluiting en hadden geen antwoord op het felle en fanatieke voetbal van ONB.
De Emmeloorders toonden weliswaar veel strijd en inzet, maar worstelden vooral met en tegen zichzelf.
Er wilde niets meer lukken in deze loodzware eerste helft.
Trainer Dick Schuurman zag het met lede ogen aan en stond de gehele eerste helft star en ijskoud voor zich uit te staren.
De doffe blik in zijn ogen sprak boekdelen en iedereen hield al rekening met een enorme donderspeech in de pauze.
Met een 1 - 0 stand voor ONB gingen we rusten.

De supporters reageerden teleurgesteld bij de koffiecorner, maar hielden de moed en hoop erin want De Blauwen waren wel vaker van een achterstand teruggekomen.
Tot ieders verbazing waren de Trainers Dick Schuurman en Rob Nugter tijdens de rust niet in de kleedkamer en stonden beiden met een kopje thee in de hand bij de dugout te overleggen.
In de kleedkamer waren de spelers nu aan zichzelf overgeleverd en moest het team nu uit dit diepe dal zien te komen.
Iedereen hield rekening met omzettingen en frisse wissels, maar Trainer Dick Schuurman liet het team in tact en voerde geen veranderingen door.

Bij sc Emmeloord namen Wouter vd Velde, Gokhan Pala, Maarten Ebbers en vooral Sander Heimens het team nu op sleeptouw.
De Blauwen kwamen furieus, ontketend en herboren uit de kleedkamer.
Niemand weet precies wat er zich in de kleedkamer heeft afgespeeld, maar er volgde een totale metamorfose en ommekeer in deze wedstrijd. De beginfase van de tweede helft leek wel een bliksemkrieg zoals de thuisploeg volledig werd overrompelt en onder de voet werd gelopen.
In de 46e minuut bediende Sander Heimens met een vlijmscherpe voorzet op maat Maarten Dekkers die met een rake harde kopbal de stand weer gelijk trok. Deze snelle 1 - 1 gaf het team weer vleugels en het nodige zelfvertrouwen.
Met een enorme drive, passie, strijd en beleving raasde er ineens een blauw gele tornado over het veld en werd de thuisploeg helemaal overrompelt en teruggedrongen.
In de 48e minuut was lichtflits Sander Heimens opnieuw iedereen te snel af en werd zijn strakke voorzet door Bastian Tabak in de verre hoek gedeponeerd voor de 1 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord.
De Blauwe supporters reageerden uitgelaten en werden nu op hun wenken bediend.
Bij de dugout bleef het akelig stil want Trainer Dick Schuurman toonde geen emoties en bleef met een doffe ijskoude blik voor zich uit staren.
In de 52e minuut lag balvirtuoos Maarten Dekkers op volle snelheid, maar zijn voorzet kwam net niet aan bij de gretige lichtflits Sander Heimens. Kort hierop lieten Sander Heimens en Bastian Tabak een snelle eentwee zien waarna de inzet van Sander Heimens ternauwernood tot corner werd verwerkt.
In de 56e minuut veroorzaakte Sander Heimens met een snelle actie een enorme chaos in de verdediging van ONB waarbij de doelman onbeholpen uit zijn doel kwam. Vanuit zijn ooghoeken zag Sander Heimens ineens dribbelaar Bastian Tabak voor het lege doel opduiken en was de 1 - 3 een feit.
De rollen waren nu omgedraaid en de thuisploeg bleef het antwoord schuldig. Een kopbal van Wouter vd Velde werd geblokt waarna een schot van Gokhan Pala naast het doel verdween.
In de 65e minuut zorgde balvirtuoos en het blauwe diamant van sc Emmeloord Maarten Dekkers voor het mooiste moment van deze middag.
Vanaf 40 meter afstand ten hoogte van de middenlijn zag Maarten Dekkers de doelman van ONB iets te ver voor zijn doel staan en waagde hij met een fraaie boogbal deze mission impossible.
Iedereen hield zijn adem in en je kon een speld horen vallen op sportpark De Fennen, maar met een uiterste precisie zeilde deze boogbal over de doelman heen in het lege doel van ONB voor de 1 - 4.
Wat er bij AS Roma gebeurt kan dus ook zomaar in de tweede klasse bij sc Emmeloord gebeuren. De middag kon nu niet meer stuk bij de Blauwe supporters en alle ogen waren nu gericht op de dugout.
Heel voorzichtig was er een binnenpretje te zien op het gezicht van Trainer Dick Schuurman, maar hij bleef nog lange tijd stoicijns ijskoud voor zich uitkijken. In de slotfase kwamen Abdul Boundati, Bilal Kebdani en Rik Beekman in de ploeg voor Hans Langendijk, Sander Heimens en Maarten Dekkers.
Onder luid applaus kregen de uitblinkers Sander Heimens en Maarten Dekkers hun terechte publiekswissel.
De Emmeloorders toonden in de tweede helft strijd, passie en beleving en waren via Bastian Tabak en invaller Rik Beekman nog dichtbij meer treffers, maar het bleef bij een overtuigende 1 - 4 overwinning.
In de slotfase toonde doelman Stefan vd Werff zijn klasse door Hylke Bakker en Marco Biegel van het scoren te houden.
Man of the Match: Het Blauwe Diamant Maarten Dekkers.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen VKW uit Westerbork. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later.

Hieronder volgen de opstellingen en alle uitslagen van de tweede klasse K.

De opstelling van ONB Drachten:
Marnick Dam, Nutte Visser ( Hakim Popkema ), Jehannes Couperus, Hylke Bakker, Abdallah Fathi ( Khalid Kotati ), Andre Landman, Jamal Kotati, Marco Biegel, Jeffrey Jetse Brouwer, Rachid Akdim & Frank Eygelaar.
Wissels: Stefan Kuipers, Khalid Kotati, Hakim Popkema, Filip Radenkovic & Souffian Loukili.
Trainer: Carlo Rietdijk
Teammanager: Hakim Popkema
Verzorger: Pieter Nicolai
Assistent scheidsrechter: Dhr. Jansma.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Guido Vissers, Bastian Tabak, Sander Heimens ( 82e Bilal Kebdani ), Hans Langendijk ( 75e Abdul Boundati ) & Maarten Dekkers ( 85e Rik Beekman ).
Wissels: Bilal Kebdani, Abdul Boundati, Rik Beekman & Tim Schaafsma.
Gele kaart: Bilal Kebdani.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. F. vd Werf uit Joure
Toeschouwers: 150

Alle uitslagen uit de Tweede Klasse K:
ONB Drachten - sc Emmeloord   1  -  4
GAVC Grou  -  LSC 1890 Sneek   0  -  2
DTD Jelsum  -  vv Beilen   2  -  1
sv Olyphia Noordwolde  -  vv Steenwijk  3  -  0
FC Wolvega  -  MKV'29 Leeuwarden  3  -  0
vv Ruinerwold  -  LAC Frisia   0  -  2
VKW Westerbork  -  vv Lemmer  0  -  1

Verslaggever: Klaas Huisman.







Veno F1 Emmeloord F1 3-4

Vandaag moesten we tegen Veno Vollenhoven heerlijk. De F1. Jazzley heerlijk. Hij heeft ooit waarschijnlijk ernst happel gehoord met Voetbal is oorlog.
Die voert dat letterlijk uit. Wat een vechtersbaas is dat. Volwassenen stonden hem uit te schelden. Hahaha heerlijk. Maar we hebben met 3-4 gewonnen.
Van der gijp zei. Ik kan in de kleedkamer, als iemand naar de wc loopt al zien of hij kan voetballen of niet.
Dat heb ik met scheidsrechters.
Als je de F1 moet fluiten en je heb een volledig scheidsrechters tenue aan inclusief 6 ballpoints met een gele en rode kaart in je borstzakje, dan weet je het al. Die kan niet fluiten. En dat klopte precies. Hahaha wat een mafkees. Floot werkelijk alles tegen en niet een keer voor ons. Maar goed. Daar heb je mee te maken. De kinderen trokken zich er weinig van aan en bleven uitstekend voetballen. Ik vond onze keeper Julian absoluut de man van de wedstrijd. Wat hield die ons in de wedstrijd. Het eerste doelpunt kwam door een snelle verre uittrap van hem. Daardoor kon jazzley scoren.
Hij redde aan het eind van de wedstrijd een paar zekere doelpunten en tikte in de laatste minuut een bal uit de kruising, terwijl al het vollenhoven publiek al aan het juichen waren. Klasse Juul.
Hugo kopte een bal er grandioos in. Super trots op dat mannetje. Ook nu weer schoot Hugo een corner er in een keer in en samen met jazzley namen ze beide met 2 goals de doelpunten voor hun rekening.
Sverre en Timo hebben achter een puike wedstrijd gespeeld.
Moessa en Nick zorgde voor een sterk middenveld en Stean heeft echt zijn benen onder zijn lijf uit gelopen. Wat een vechtersbazen. 1e klasse en dan 2 wedstrijden 6 punten. Goed bezig. Ik ben trots op jullie.

De voorbeschouwing ONB - sc Emmeloord

Zondagmiddag staat voor sc Emmeloord de lastige uitwedstrijd in Drachten bij ONB op het programma.De Emmeloorders zijn met vier punten uit twee wedstrijden goed aan de competitie begonnen, maar hebben nog een lange weg met vele lastige obstakels te gaan.
Trainer Dick Schuurman kan nog steeds niet beschikken over Matthias Frankema, maar alle overige spelers lijken fit en speelklaar voor de wedstrijd tegen ONB.
Afgelopen zondag wist sc Emmeloord weliswaar eenvoudig met 3 - 0 van Steenwijk te winnen, maar oogde het voetbal rommelig, laconiek en gemakzuchtig. Trainer Dick Schuurman liet zich regelmatig horen langs de zijlijn om het team weer wakker te schudden want in deze sterke tweede klasse kan verslapping dodelijk zijn.
De Emmeloorders kunnen hun uitshirtjes meenemen want het gaat in Drachten Noord op bezoek bij de blauw witten met het mooiste clublied uit de tweede klasse K. Zodra het blauw witte clublied van ONB wordt ingezet ontstaat er een bijzondere sfeer op sportpark De Fennen.

Tegenstander ONB Drachten verloor zijn eerste twee competitiewedstrijden en heeft nog geen punten behaald.
De thuiswedstrijd tegen vv Lemmer ging met 0 - 1 verloren waarna de blauw witten in Leeuwarden met 4 - 2 onderuit gingen bij runner up LAC Frisia 1883. Het team zal gebrand en supergemotiveerd zijn om tegen sc Emmeloord de eerste punten te kunnen pakken.
De voorbereiding verliep ook niet rooskleurig voor ONB want de bekerwedstrijden tegen Zwaagwesteinde en Velocitas gingen met maar liefst 0 - 4 en 0 - 6 verloren. Alleen tegen vierdeklasser vv Eenrum wist ONB een 5 - 1 overwinning te boeken, maar het bekeravontuur is alweer voorbij voor de Friezen.
De gemiddelde leeftijd van de selectie van ONB is 27 jaar oud waarbij Frans de Haan met zijn 37 jaar de oudste speler is. Goaltjesgetter Marco Biegel is met zijn 19 jaar de jongste speler bij ONB Drachten.
De ervaring en routine moet vooral komen van Rachid Akdim, Hylke Bakker, Frank Eijgelaar en Hakim Popkema.
Vorig seizoen waren Menno Reinders en Marco Biegel met 10 en 7 doelpunten de topscorers bij ONB.
Hoofdtrainer Carlo Rietdijk is aan zijn derde seizoen begonnen bij ONB.
Deze trainer was hiervoor als jeugdtrainer actief bij de profclubs FC Groningen en Cambuur Leeuwarden.

De Emmeloorders wisten vorig seizoen beide wedstrijden te winnen van ONB. In de thuiswedstrijd was de 4 - 0 eindstand al bij de rust bereikt, maar in Drachten ging het stukken moeilijker.
Vorig seizoen speelde sc Emmeloord een lastige en loodzware wedstrijd op sportpark De Fennen. Vlak voor rust scoorde Ronald Kleiker met een prachtige kopbal de 0 - 1, maar in de tweede helft werd het billenknijpen.
Een speler van ONB moest met een rode kaart van het veld af, maar de Friezen gaven niet op en bleven tot aan de laatste minuut strijden.
Pas diep in blessuretijd zorgde Koen Boneschansker voor de beslissing door uit een counter de 0 - 2 eindstand op het scorebord te brengen.
ONB Drachten eindigde vorig seizoen op een 8e plek in de tweede klasse K met 35 punten uit 26 wedstrijden.
Er werden 10 wedstrijden gewonnen, 5 keer gelijkgespeeld en er gingen 11 wedstrijden verloren met een doelsaldo van 33 voor en 39 tegen.

De Frieze club Op Ny Begoun Drachten werd op 24 Januari 1948 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Fennen aan de Noorderdwarsvaart in Drachten Noord.
De afkorting ONB staat in het Fries voor Op Ny Begoun ( opnieuw begonnen ).
Tussen 2000 en 2011 schommelde ONB tussen de 3e en 4e klasse waarna het door promoties in 2011 en 2012 naar de eerste klasse wist te promoveren. Na slechts 1 seizoen aan de eerste klasse te mogen ruiken degradeerde ONB weer terug naar de tweede klasse.
Vorig seizoen eindigde ONB op een 8e plek in de tweede klasse K.
ONB Drachten heeft ongeveer 500 leden verdeeld over 35 teams.
Er staat een gezellige knusse oude tribune langs het hoofdveld en de club heeft het mooiste clublied van de tweede klasse.
Er zijn acht amateurclubs actief in de regio Drachten waarvan Drachtster Boys, vv Drachten en ONB de bekendste clubs zijn.

Drachten dankt zijn naam aan het riviertje De Dracht ook wel Drait genoemd en is met zijn 45000 inwoners de tweede grootste plaats in Friesland. In vroegere tijden was Drachten opgesplitst in noorder en zuiderbuurtschappen, maar hier is tegenwoordig niets meer van te zien en maakt het deel uit van de gemeente Smallingerland.
De wedstrijd ONB Drachten - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Fennen te Drachten Noord.
De bus zal omstreeks 12:00 uur vertrekken vanaf De Ervenbos.

Hieronder de voorspellingen van de tweede klasse K:
ONB Drachten  -  sc Emmeloord tussen de nummers 4 en 8 van vorig seizoen. Toen werd het met de hakken over de sloot 0 - 2 voor sc Emmeloord. De Emmeloorders kunnen hun borst maken want ONB snakt naar zijn eerste overwinning. Een 3.

VKW Westerbork  -  vv Lemmer  tussen de nummers 7 en 3.
De degradant uit de eerste klasse herstelde zich vorige week door in Sneek met 0 - 1 van het sterke LSC te winnen.
De promovendus uit Lemmer staat netjes op zes punten en is goed aan het seizoen begonnen. Een 3.

FC Wolvega  -  MKV'29 tussen de nummers 1 en 5.
Beide teams zijn goed begonnen en de thuisploeg is na twee speelronde's koploper. De paars witten staan op zes punten en een doelsaldo van 6 - 0. De rood witten uit Leeuwarden begonnen met een 3 - 3 gelijkspel bij Olyphia en wonnen hun laatste wedstrijd met 3 - 2 van DTD en gaan het lastig krijgen in Wolvega. Een 1.

GAVC Grou  -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 10 en 6.
De thuisploeg begon sterk met een gelijkspel tegen sc Emmeloord, maar verloor met 2 - 1 in Lemmer. De gasten maakten indruk door met 0 - 5 te winnen in Steenwijk, maar verloren daarna met 0 - 1 van VKW.
Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

sv Olyphia Noordwolde  -  vv Steenwijk tussen de nummers 9 en 14.
De thuisploeg speelde zijn beide wedstrijden tegen MKV'29 en vv Beilen met 3 - 3 gelijk terwijl Steenwijk nog steeds puntloos onderaan bungelt.
De rood witten zullen aan de bak moeten in Noordwolde. Een 1.

vv Ruinerwold  -  LAC Frisia 1883 tussen de nummers 8 en 2.
De thuisploeg opende sterk tegen DTD, maar ging thuis kansloos met 0 - 4 tenonder tegen FC Wolvega.
De gasten uit Leeuwarden zijn de competitie sterk begonnen door VKW en ONB aan de kant te zetten. Een 2.

DTD Jelsum  -  vv Beilen tussen de nummers 12 en 11.
De thuisploeg is nog steeds puntloos en gaat een moeilijk seizoen krijgen. De gasten uit Beilen begonnen met een 2 - 0 nederlaag in Wolvega en speelden thuis met 3 - 3 gelijk tegen Olyphia. Een 3.

Verslaggever: Klaas Huisman.






Verslag sc Emmeloord - vv Steenwijk


sc Emmeloord  -  vv Steenwijk    3  -  0   (  2  -  0  )

Met het Pieperfestival nog in de benen heeft sc Emmeloord zijn tweede competitiewedstrijd vrij eenvoudig met 3 - 0 gewonnen van vv Steenwijk.
Trainer Dick Schuurman startte in precies dezelfde opstelling als vorige week met Bastian Tabak, Guido Vissers en Gokhan Pala op het middenveld.
Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede elftal van sc Emmeloord zeer onfortuinlijk met 0 - 1 verloren van sc Joure 2.
De mannen van het tweede elftal creeerden de nodige kansen, maar vergaten de trekker over te halen waarna de Friezen vlak voor tijd uit een strafschop toesloegen.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over het weerzien met oud Emmeloordtrainer Jan Boxum en de eerste thuisoverwinning voor de Blauwen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Maarten Ebbers, Gokhan Pala, Guido Vissers, Bastian Tabak, Maarten Dekkers ( 78e Rik Beekman ), Gerke Schaap ( 65e Hans Langendijk ) & Sander Heimens ( 65e Abdul Boundati )
Wissels: Tim Schaafsma, Ronald Kleiker, Abdul Boundati, Hans Langendijk & Rik Beekman.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Herman Vos
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

De opstelling van vv Steenwijk:
Lennart Burgmeijer, Stan Groenink, Jari Boxum ( 30e Robert vd Leij )Anne Baas, Pieter vd Leij, Mense Ruiter, Justin Torn, Klaas Busscher, Lars de Boer, Shane vd Horst & Winchell Keus ( 15e Klaas Jan vd Beek ) ( 65e Danny Koolen ).
Wissels: Robert vd Leij, Klaas vd Beek, Danny Koolen & Boyd Remmerswaal.
Gele kaart: Mense Ruiter
Technische staf: Jan Boxum, Sander Jonker & Marcel Tiemens.
Overige staf: Kees de Jong, Jan van Olphen & Jacob Schipper
Verzorger: Harm Boer
Assistent scheidsrechter: Dhr. Mulder.

De scheidsrechter: Dhr. B. van Dalen
Toeschouwers: 200

Onder een aangenaam najaarszonnetje werd er voor ongeveer 200 toeschouwers afgetrapt op sportpark De Ervenbos.
Meteen vanaf de aftrap werd een vrije trap van Gerke Schaap ternauwernood tot corner verwerkt door een verdediger van Steenwijk.
De corner van Gerke Schaap werd door Maarten Dekkers naastgekopt.
De Emmeloorders kenden een bliksemstart en namen in de tweede minuut via Maarten Dekkers een supersnelle 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een perfecte dieptepass van Gokhan Pala aan vooraf waarna Maarten Dekkers met een vlijmscherp schot in de korte hoek doel trof voor de Blauwen.
Uit de directe tegenstoot kwam Steenwijk in de derde minuut dichtbij de gelijkmaker nadat Klaas Busscher en Anne Baas elkaar gemakkelijk wisten te vinden. Uit zijn ooghoeken zag Anne Baas de goaltjesgetter Winchell Keus er goed voor staan, maar de hoek werd te moeilijk waarna Emmeloord doelman Stefan vd Werff net op tijd kon ingrijpen.
Hiermee was de toon gezet voor een levendige eerste helft.
De Steenwijkers probeerden het initiatief naar zich toe te trekken, maar pogingen van Lars de Boer en Anne Baas leverden niets op.
Tot aan het strafschopgebied zagen de rood witten er dreigend uit, maar de verdediging van sc Emmeloord bleef eenvoudig overeind.
In de 15e minuut bleef de spits van vv Steenwijk geblesseerd op het veld liggen en bleek al snel dat Winchell Keus niet meer verder kon.
Trainer Jan Boxum bracht Klaas Jan vd Beek in de ploeg en moest nu de nodige aanpassingen doen.
De rood witten probeerden de druk en het tempo op te voeren, maar werden in de snelle omschakeling genadeloos afgestraft.
In de 18e minuut leverde Gokhan Pala een perfecte dieptepass af op Maarten Dekkers die op volle snelheid de achterlijn wist te halen.
De strakke voorzet van Maarten Dekkers werd bij de tweede paal door Sander Heimens tegen de touwen gewerkt voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord. In deze fase leek sc Emmeloord door te stoten en kreeg het via Sander Heimens en Gerke Schaap goede mogelijkheden.
Een schot van Sander Heimens spatte tegen de paal uiteen en in kansrijke positie schoot Gerke Schaap van dichtbij rakelings naast.
In de 25e minuut lieten de Steenwijkers weer van zich horen toen Pieter vd Leij met een steekballetje Klaas Jan vd Beek lanceerde, maar met een uitstekende reflex bracht doelman Stefan vd Werff redding.
In de 30e minuut sloeg het noodlot toe voor Steenwijk verdediger Jari Boxum die na een duel met Sander Heimens geblesseerd bleef liggen.
Trainer Jan Boxum zag het met lede ogen aan hoe zijn zoon Jari met een brancard van het veld af moest en bracht nu aanvaller Robert vd Leij in de ploeg. Er was even spoedoverleg op het veld tussen Trainer Jan Boxum en aanvaller Lars de Boer hoe het nu verder moest.
Kort hierop ontstond er een hevige consternatie en ophef op de tribune van sc Emmeloord nadat een supporter een bal keihard tegen zijn hoofd had gekregen. Deze supporter bleef roerloos liggen en moest met een ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
De wedstrijd ging gewoon door waarbij een vrije trap van Gokhan Pala werd geblokt en de afvallende bal door Maarten Ebbers op zijn pantoffel werd genomen. Deze snoeiharde pegel van Maarten Ebbers spatte tegen de paal uiteen. Kort hierop veroorzaakte een hoge bal van Maarten Ebbers lichte paniek bij de doelman van Steenwijk die op het nippertje kon ingrijpen.
Vlak voor rust liet Steenwijk weer van zich horen en moest doelman Stefan vd Werff aan de bak om Shane vd Horst van het scoren te houden. Een indraaiende bal van Anne Baas werd ternauwernood tot corner verwerkt waarna sc Emmeloord weer kwam opzetten.
Tot tweemaal aan toe dook Maarten Dekkers gevaarlijk op voor het doel, maar beide keren lag Steenwijk doelman Lennart Burgmeijer in de weg.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de rust was iedereen in de ban van de supporter die een bal tegen zijn hoofd had gekregen en afgevoerd moest worden.
De blauwe supporters waren goed te spreken over de eerste helft, maar plaatsten hun kanttekening over het laconieke en gemakzuchtige spel van sc Emmeloord waardoor vv Steenwijk plaagstootjes kon blijven uitdelen. Trainer Dick Schuurman liet zich regelmatig horen langs de zijlijn om het team weer op scherp te krijgen.
Direct na rust veroorzaakte een indraaiende corner van Gerke Schaap een scrimmage voor het doel waarbij Bastian Tabak de bal leek binnen te werken, maar via binnenkant paal ketste deze bal terug in het veld waar Harm van Wieren net een millimeter tekort kwam om de rebound in het doel te werken.
Uit de directe tegenstoot kreeg Steenwijk via Shane vd Horst een dot van een kans om terug te komen.
Deze grillige aanvaller profiteerde van onoplettendheid in de Emmeloordse verdediging, maar zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan. In de 55e minuut liet Bastian Tabak een fraai staaltje hogeschoolvoetbal zien, maar ondanks zijn mooie sleepbewegingen verdween zijn poging naast het doel.
De thuisploeg trok het initiatief meteen weer naar zich toe en creeerde een optisch veldoverwicht.
Een hoge voorzet van Sander Heimens maakte een rare curve, maar werd stijlvol door de doelman van Steenwijk uit de lucht geplukt.
Op het middenveld liet Guido Vissers geweldige dingen zien en werd hiermee opnieuw bevestigd wat voor een meerwaarde deze speler heeft.
In de 64e minuut lieten Bastian Tabak en Maarten Dekker een flitsende eentweetje zien waarna Guido Vissers in alle vrijheid mocht aanleggen, maar helaas zeilde het schot van Guido Vissers over.
Beide trainers brachten nieuwe frisse wissels in de ploeg om deze wedstrijd nieuwe impulsen te geven.
Bij Steenwijk bracht Trainer Jan Boxum het talent Danny Koolen voor Klaas Jan vd Beek in de ploeg terwijl Trainer Dick Schuurman de smaakmaker Abdul Boundati en supersub Hans Langendijk in de ploeg bracht voor Gerke Schaap en Sander Heimens.
Middenvelder Abdul Boundati stond koud in het veld of liet al van zich horen, maar zijn schot werd eenvoudig gepareerd.
Kort hierop was Abdul Boundati iedereen te snel af en werd Maarten Dekkers gevonden, maar diens inzet miste kracht en werd gestopt.
In de 70e minuut ging Abdul Boundati opnieuw op avontuur en leek hij zich vast te lopen, maar op pure wilskracht veroverde hij de bal door Bastian Tabak op zijn wenken te bedienen.
Op subtiele wijze scoorde Bastian Tabak met een fraaie schuiver in de korte hoek de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Er volgde nog een laatste stuiptrekking van Steenwijk, maar pogingen van Anne Baas en een kopbal van Robert vd Leij leverden niets meer op.
Het slotakkoord was weer voor sc Emmeloord waarbij uitblinker Guido Vissers en smaakmaker Abdul Boundati de hoofdrol voor zich opeisden.
Met weergaloze zaalvoetbalbewegingen slalomde Abdul Boundati zich een weg richting het doel van Steenwijk, maar zijn voorzetten werden niet goed begrepen.
Vlak voor tijd toverde Bastian Tabak weer met zijn onnavolgbare sleepbewegingen en werd invaller Rik Beekman op avontuur gestuurd.
De voorzet van Rik Beekman werd op het nippertje gemist door de grote teen van Hans Langendijk. In de 90e minuut strooide Guido Vissers weer met een fluwelen pass richting Rik Beekman, maar de doelman van Steenwijk greep op tijd in.

Deze wedstrijd eindigt in een vrij eenvoudige 3 - 0 overwinning voor sc Emmeloord.
Hiermee behaald Emmeloordtrainer Dick Schuurman een overwinning op zijn voorganger Jan Boxum.
Tegenstander Steenwijk probeerde de gehele wedstrijd mee te voetballen, maar oogde voorin machteloos en gaat het dit seizoen erg moeilijk krijgen in de tweede klasse.
Man of the match bij sc Emmeloord: Guido Vissers !

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij ONB in Drachten. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Fennen te Drachten. De bus vertrekt omstreeks 12:00 uur vanuit Emmeloord.
De voorbeschouwing volgt later deze week.

Hieronder alle uitslagen van de tweede klasse K:
LAC Frisia Leeuwarden  -  ONB Drachten   4  -  2
vv Ruinerwold  -  FC Wolvega   0  -  4
vv Lemmer  -  GAVC Grou   2  -  1
MKV'29 Leeuwarden  -  DTD Jelsum   3  -  2
LSC 1890 Sneek  -  VKW Westerbork  0  -  1
vv Beilen  -  sv Olyphia Noordwolde    3  -  3
sc Emmeloord  -  vv Steenwijk   3  -  0

Verslaggever: Klaas Huisman.