Old forward 2 - Emmeloord 4

29-09-12 - Old Forward 2- Emmeloord 4

Vandaag vertrokken wij  in onze nieuwe pakjes in etappes en naar Wilhelminaoord, om daar aan te treden tegen het tweede elftal van de plaatselijke trots Old Forward. Met leeftijd op de bank begonnen we niet heel scherp aan de wedstrijd wat enkele kansjes opleverde voor Old Forward. Maar  met het nodige kunst en vliegwerk bleven we achterin overeind. Na een minuut of twintig was er uit het niets een kaakslag voor Raymond van Beek wat hem een gele en zijn tegenstander een directe rode kaart opleverde.  Hierna moest alles van beide kanten even opnieuw opgesteld worden. Voor de rust aan beide kanten nog wat mogelijkheden mar geen doelpunten nog wel wat onnodig gepraat wat nog in een gele kaart voor Jacob resulteerde. In de rust besloten wij de mondjes dicht te houden en gewoon te voetballen. Zowaar leverde dit in de eerste minuten kans na kans op.  Met Mourad nieuw in de spits haddn we nu ook een afmaker in de zestien zo legde hij de rebound na een omhaal van Gerben beheerst in het netje. En na een goede voorsten van Reon Wijnand plofte hij de bal in een keer uit de lucht in de verre hoek. Old Forward besloot de laatste tien minuten achterin een op een te spelen hier haden wij het achterin best moeilijk mee. In in de laatste minuut maakte Old Forward handig gebruikk van gepiel op het middenveld en getwijfel achterin, zodat de eindstand 1-2 was. Al met al niet best maar wel de eerste overwinning van het seizoen. Volgende week om 10.00 thuis tegen Hoogeveen. tot dan.

Tim

oefenwedstrijd SCE C1 - Flevo Boys C5 zaterdag 30 september 2012

30-09-2012 - Vriendschappelijke wedstrijd  SCE C1 - Flevo Boys C5
Vandaag een leuk oefenpotje tegen Flevo Boys C5, tot ze het veld opkwamen, en we al snel zagen, dat dit allemaal grote kerels waren, Op 1 persoon na, bestond Flevo Boys uit 2e jaars C’s, dus konden we onze borst nat maken. Vandaag waren afwezig, de complete achterhoede van vorige week, Olav,Jeroen en Koen ontbraken, maar gelukkig was vandaag Ian en Melvin er wel weer bij.
Na een paar minuten voetballen weet Mark door te breken, maar wordt gevloerd. De vrije trap wordt genomen door Luuk, de keeper ving de bal op. In de 7e minuut wordt de bal  via Lucas bij Jason gebracht, en met een droog schot  maakt Jason de 1-0. Een beste pass van Damian komt bij Luuk, de keeper weet de bal ternauwernood te keren. Ian staat weer als de beste te voetballen te verdedigen en aanvallen te gelijk. In de 18e minuut duikt de nr 15 van Flevo Boys alleen  voor Tim op, maar deze was te nonchalant en Tim pakte de bal shocking klem. In de 20e minuut begint FB toch meer grip op de bal te krijgen en komt ook steeds meer op de helft van SCE. In de 26e minuut komt de bal bij Luuk, hij gaat er alleen van door en weet simpel met een schuivertje de 2-0 binnen te tikken. Niet veel later komen er zelfs 2 spitsen  voor de neus van Tim, maar wederom weet hij de bal tot corner te verwerken Vlak voor rust nog een vrije trap van het been van Luuk deze komt via Mark bij Stefan, maar ook deze bal weet de keeper van FB te pakken.  Flevo Boys gaat slecht met de kansen om die ze kregen, want de meeste ballen worden naast of over de goal van Tim geschoten,  en als je dan ook nog een keeper hebt, die de rest gewoon tegenhoudt, dan wordt het voor de tegenstander niet eenvoudig. In de 13e minuut moet Melvin alles uit de kast halen om de spits van Flevo Boys met zijn lange benen tegen te houden, dit lukt niet, maar ook deze spits schiet hopeloos naast. Niet lang daarna nog een snoeihard schot van FB , geen doelpunt leverde dit op op zijn hoogst en paar beschadigde reclameborden. Een pracht aanval met onderonsje tussen Ian en Stefan, blijft bij een doelpoging. Over en weer zijn er wat mogelijkheden Echt spectaculair was het even niet op dat moment, totdat er een pracht aanval plaatsvindt tussen Mark, Niels en Jason, maar wederom geen 3-0. Justin die prima stond mee te verdedigen vandaag weet nog een spits van FB te beletten  te scoren. Even later een prachtige vrije trap genomen door Justin komt bij Niels terecht, legt de bal mooi stil, deze speelt monsterachtig de bal op Luuk Deze weet de bal bij de keeper te ontfutselen, en zijn schot belandt in het zijnet. 5 minuten voor tijd wederom een aanval voorbereidt  tussen de schakels Niels, Jason, Ian Mark en Stefan komt bij Justin uit, deze haalt uit, maar de bal vliegt tegen de paal (lat) erg zonde,
Vlak voor tijd maakt Ian hands in het strafschopgebied, een  penalty is het gevolg. Voordat de penalty genomen werd, vond Lucas het nodig voor de bal langs te lopen, en hij wordt van het veld gestuurd. De strafschop wordt prima binnen getikt door Flevo Boys en de 2-1 is daar. Niet veel later het eindsignaal, een terechte overwinning, waarbij er gewoon super hard gewerkt is. Volgende week gaan we  weer competitie spelen uit tegen Grauw.

Trouwe supporter




SC Emmeloord VR1 - Espel VR1

De tweede competitie wedstrijd: het zonnetje scheen de lucht was blauw 3 punten kom maar gauw! we hadden de zon in ons gezichtje maar wel de aftrap. Met een goede warming up begonnen we sterk aan de wedstrijd net als vorige week. Espel had weinig te vertellen.
We probeerde de bal een paar keer goed voor te geven en met onze oefeningen op de trainingen met de corners kwamen we er elke keer dicht bij in de buurt. Rosan maakte mooie acties waardoor ze haar tegenstander er uit liep. De tegenstander werd moe en hielt haar niet bij. Rosan maakte daar gebruik van en gaf een mooie bal voor. Marina greep haar kans en liep erg goed naar het doel toe door hem glijdend af te maken. Daar was hij dan eindelijk na 20 minuten de 1-0! Espel had een paar kansen maar door onze sterke verdediging en keeper konden ze het niet afmaken. Tijdens de rust stelde Carla voor om de spullen van de geblesseerde Tessa aan te doen en als het nodig was nog een steentje bij te dragen! Niet iedereen was fit en een aantal geblesseerden maakte het dat we maar 2 wissels hadden in plaats van 5 wissels. De tweede helft begonnen we weer sterk Dominique speelde twee vrouwen plus de keeper voorbij en ja hoor daar was de 2-0! Espel zette wat meer druk maar door onder andere onze sterke verdediging kwamen ze er moeilijk langs. We wilde per se nog wat scoren en door Dominique lukte dat. Ze scoorde met een 'puntertje' vanaf de 16. 3-0.  Langs de kant werd er geschreeuwd en gejuicht. Daarna waren het nog een paar minuten bikkelen maar Espel kreeg geen kans. Het fluitje ging en we hebben weer 3 punten.
Liefs, de vrouwen van SC Emmeloord

Delfstrahuizen D1 - SC Emmeloord D1

22-09-2012 - Vandaag moest sce d1 tegen Delfstrahuizen d1. Het begon al niet goed Roy was zijn scheenbeschermers vergeten. Op het eerste gezicht dachten we dat het een best wel makkelijke wedstrijd zou worden. Maar we hadden onze tegenstander onderschat. De wedstrijd begon eerst ging het heel goed soms een gevaarlijke kans. Toen ging het iets minder het werd 1-0 voor Delfstrahuizen en kort daarna volgde ook de 2-0 toen werd er een overtreding gemaakt op Wahil het was binnen 11 meter maar de scheidsrechter zag het niet goed hij gaf ons een vrije trap die ging mis. Toen floot de scheids af het was rust. Na wat peptalks van Bart begon de tweede helft. We stonden sterk na rust we voetbalden goed. Aan het begin van de tweede helft waren nog geen doelpunten gescoord. Toen kregen we een massa kans maar de keeper had de bal steeds met zijn vingertoppen de kans was over door een onnodig fluitje van de scheidsrechter. Toen was het rustig in het veld. Maar toen had Wahil een gevaarlijke kans hij hoefde alleen nog de keeper te passeren dat lukte toen was het 2-1 er werd gemopperd op de scheidsrechter door Delfstrahuizen met woorden zoals(….. …...).We hadden weer hoop gekregen maar het tweede doelpunt kwam er niet van. Toen floot de scheidsrechter af. We hadden hard geknockt dus Bart was tevreden. De eindstand was uiteindelijk   2-1.
Daan

Competitiewedstrijd SWZ Boso Sneek C1 - SCE C1 zaterdag 22 september 2012

22-09-2012 -   Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Sneek op het programma, na een aantal praatsessies
tijdens de trainingen, moest het duidelijk zijn, dat het roer om moest.
SCE komt goed uit de startblokken, In de 6e minuut een voorzet van Bastiaan op Stefan
Deze brengt de bal bij Irene , vervolgens komt de bal weer terug bij Bastian, deze haalt
op zijn beurt verwoestend uit, helaas ging de bal over, gelijk daarna een tegenaanval
van Sneek, deze aanval wordt in de kiem gesmoord door SCE, daarna krijgt
Sneek een vrije trap, deze wordt rechtstreeks op Tim geschoten, maar deze weet de
bal netjes tot corner te verwerken. In de 10e minuut wordt Irene gevloerd, de vrije trap
wordt door Lucas bijna omgezet in een doelpunt.  In de 14e minuut komt er een pass
op Bastian, maar deze kan  er net niet bij, als het gelukt was, dan was het gewoon een
doelpunt geweest, helaas. Dan even later weer een uitstekende bal door Bastian, 2 spelers
van SCE staan vrij, maar de scheidsrechter vlagt voor buitenspel.
In de 18e minuut komt een snelle spits van Sneek alleen voor onze keeper Tim terecht, maar Tim staat uitstekend te keepen, zodat de bal geen doel treft. In de 25e minuut wederom een spits
van Sneek alleen voor Tim , maar deze schiet naast. Dan is het ineens Bastian die alleen
voor de keeper van Sneek komt te staan, maar helaas deze bal gaat nipt naast de goal., echt zonde.
Gewoon een strijdlustig SCE, die iedereen doet verbazen, wat is het spannend, en wat zijn ze
lekker gretig. Rust 0-0/

Damian en  Stefan maken plaats voor Mark en Niels. Bastiaan wil dan passen op Irene, maar
deze bal was net te scherp. Een verdediger van Sneek wil dan de bal terugspelen op zijn keeper,
Deze zat er naast,en de bal hobbelde net naast de kist, zonde toch. Luuk geeft een beste voorzet op
Niels en deze weer op Irene, wordt uiteindelijk geen doelpunt.
Nu zitten we in de 10e minuut, Gelukkig was Olav er ook weer bij, en hoe verder de wedstrijd komt,
lijkt het dat SCE de openingsscore gaat produceren,  In de 12e minuut krijgt Sneek vrije trap
na een vermeende voetfout van Olav, dit keer is het een vangbal voor Tim. De verdediging
stond prima. Een driehoekje tussen Bastiaan, Niels en Luuk leverde bijna een voorsprong op
voor SCE, maar de bal wil er maar niet in. Een super knal van Olav op de keeper van Sneek,
maar ook deze bal wist hij te pakken. Irene komt in strafschop gebied van Sneek en de bal
komt bij Niels, maar weer die keeper die redding brengt.
In de 25e minuut moet Mark alle zeilen bij zetten, en het lukt hem de spits van Sneek te
beletten te scoren. In de 27e minuut moet Koen als een gek achter spits van Sneek aan,
Hij kon hem net niet bij houden en moest lossen, en zo sneu als het dan ook is, weet deze spits
3 minuten voor tijd toch de 1-0 binnen te werken, wat vreselijk onverdiend. Dan is het de 32e
minuut en de scheidsrechter maakt een eind aan de wedstrijd, ontzettend jammer, wat hebben jullie hard gewerkt, een gelijkspel was zeker verdiend geweest, maar het was eindelijk weer een leuke
en spannende wedstrijd om naar te kijken, tot volgende week

Trouwe supporter

Wedstrijdverslag Emmeloord 4 - Alcides 5

23-09-2012 - Zondag 23 september Wedstrijdverslag Emmeloord 4 - Alcides 5 uitslag: 2-2

Vandaag om 10:00 uur aantreden tegen Alcides 5 uit Meppel, we wisten van te voren dat we aan de bak moesten tegen een ploeg die al vele jaren samen speelt. Daar komen ze aanlopen in hun gele Intratuin trainingspakjes, gelukkig komt René Luchtmeijer aanlopen met een grote doos met nieuwe jasjes zodat wij ook goed voor de dag komen. We spelen vandaag op veld 1, het veld hoeft niet besproeid te worden want het is nog lekker nat van de nacht. De tribune zit voor het eerst helemaal vol, omdat iemand op facebook heeft gezet dat we tegen SC Haren moesten spelen. Na een lekkere warming up en een tactische bespreking gaat eindelijk de wedstrijd beginnen. We spelen 4-4-2 compact met de punt naar achteren en gaat ons prima af, Alcides kan niet echt gevaarlijk worden en wij komen er een aantal keer gevaarlijk uit. Na ongeveer 30 minuten spelen houden wij een corner van rechts over aan een aanval. Jacob draait een ingestudeerde corner voor op de zestien en bal wordt doorgekopt door Joop, zodat Arnold de bal in de verre hoek in het zijnet kan leggen. We kunnen deze stand tot de rust gemakkelijk volhouden omdat Alcides teveel tegen elkaar, de scheidsrechter en ons loopt te praten, dit werkt in ons voordeel. Tweede helft begon Alcides sterk en dat resulteerde na 10 minuten in de gelijkmaker. Ze kregen een corner welke vanaf de zestien doorgekopt werd en werd vanuit buitenspelpositie binnengeschoten (1-1) We lieten de kop niet hangen en gingen vol goed moed verder. 5 minuten na de gelijk maker krijgt Arnold de bal op de middenlijn en geeft een strakke pass op Mourat, de laatste man springt nog omhoog maar de bal gaat net over hem heen. Mourat gaat alleen op de keeper af en schiet hem netjes binnen (2-1). 15 minuten voor tijd kopt de spits van Alcides de bal knap binnen, hij krijgt nog een duw maar dat werkte niet in zijn nadeel (2-2). Wij houden daarna druk naar voren en krijgen twee flinke kansen, de grootste kans was voor mijzelf. Mourat schiet op doel en de keeper laat de bal los, ik draai de bal bij de keeper weg en schiet in de draai op doel. Gaat de bal naast, zie ik op de zestien wel drie medespelers waar ik de bal op terug had kunnen leggen. Gelukkig kunnen we terug kijken op een knappe pot voetbal, waar uit blijkt dat je met een goed instelling en goed positiespel ook van sterkere tegenstanders punten kunt pakken.

Vriendelijke voetbal groet,
Gerben Hop

SCE F2 - Flevo Boys F4

22-09-2012 - Vandaag de derde bekerwedstrijd tegen Flevo Boys F4 zij hadden ook nog alles gewonnen dus moesten we vol aan de bak. Met de opstelling                    
                                                                           Remco
                                                                            Koen                                                                    
                    Dani                                                                                                                 Marthijn   
                                               Sam                                                   Ibrahim
                                                               Meije
Bram stond als wissel.
Remco een paar super reddingen. Koen goed verdedigd en goede loopactie 's langs de lijn. Dani is voor niemand bang pak de bal en dolt de tegenstander geeft goede voorzetten. Marthijn die weet hoe hij de ballen weg moet schieten om weer in de aanval te komen. Sam rechterspits van scoren is het nog niet gekomen maar door zijn goede voorzetten gaf hij de anderen de kans om te scoren. brahim de kleine snelle man die moeilijk van de bal te zetten is en 3 doelpunten heeft mee gepikt. Meije de knokker in ons midden heeft vandaag ook zijn doelpuntje mee gepikt. Bram de top spits en topscoorder  van F2 heeft er ook weer 3 ingeschoten. Flevoboys wist ook nog 3x te scoren.
Einduitslag 7-3. Dame en heren prima gespeeld het is leuk om naar jullie te kijken.

VENO VR1 - SC Emmeloord VR1

Spannende dag; 1e competitie wedstrijd van het seizoen, uit tegen VENO in het dorp Vollenhove. Bij aankomst op het veld zagen de tegenstanders er gewichtig uit, wat ook in de wedstrijd duidelijk werd. Lichamelijk bikkelen en weinig conditie aan hun kant. Emmeloord maakte hier goed gebruik van en was de betere partij van de wedstrijd, zowel technisch als conditioneel. 
We begonnen wel iets chaotisch maar hadden wel het meeste balbezit. Toen eenmaal de rust er bij ons in zat zorgde dit voor doelpunten bij Emmeloord. Dominique ging in de aanval en maakte deze aanval af wat resulteerde in de 0-1! Daarna maakte Lyndsay er al snel 0-2 van met jawel, haar linkervoet! Mooi laag over de grond. Emmeloord was nog steeds de betere ploeg met hier en daar mooie combinaties tussen Do en Ageeth. Fleur en Tessa creëerden een doelpunt maar deze werd onterecht afgekeurd door de scheids. Maar wij lieten ons niet kisten en gingen gewoon door en daar kwam Lyndsay weer met links en schoot hem zo de kruising in; 0-3 voor de dames van Emmeloord! 
Emmeloord bleef nog steeds goed het balbezit houden en maakte VENO soms helemaal tureluurs. Dominique had een makkelijke tegenstander waar ze keer op keer langs ging tot zichtbaar frustratie van de tegenstander.
RUST.
We kregen een speech van Erik in de kleedkamer met wat aanvullende woorden van Piet. Onze nieuwe trainer Edson kon er helaas niet bij zijn vanwege andere verplichtingen. We moesten de nul blijven houden en zo doorgaan zoals we in de eerste helft speelden. Met de wijze woorden van Erik gingen we weer met de borst vooruit de tegenstanders tegemoet. 
De tegenpartij zette een klein beetje druk en gooide vooral hun lichamen in de strijd. Annelies en Marit hadden hier vooral mee te maken met hun tegenstanders maar deze 2 meiden lieten zich niet aan de kant zetten en gingen er vol tegen in! Wij waren nog steeds aan de betere ploeg alleen zat de scheids ons wel een beetje tegen. Ondanks dat we wat ingezakt waren creëerden omdat VENO meer druk zette hadden we nog wel kansen en Do ging voor haar tweede doelpunt van de dag; met een lopje scoorde zij de 0-4!  In de 2de helft zagen we ook wat mooie combinaties tussen Marit en Rosan op de rechterflank.
In elke wedstrijd is er wel wat met de scheids. De scheids wist niet wat hands was (tot het een keer bij ons gebeurde) en wat buitenspel is, daar mag hij ook wel een cursus voor volgen De bal was voor Veno en in buitenspelpositie wisten zij te scoren wat de stand veranderde in 1-4. Met de scheids waren we niet heel blij maar wij gingen gewoon door met ons spel. Veno kwam niet meer tot echte kansen. En was het voor ons gewoon een kwestie van rust bewaren en de wedstrijd uitspelen. Dat maakt dat we onze eerste wedstrijd hebben gewonnen van het seizoen en wij zijn erg blij met onze 3 punten, verdiend en wel!! Goed begin van de competitie!! Iedereen heeft goed gespeeld en het was een plezier om naar te kijken.


Liefs,
De vrouwen van SC Emmeloord

VV Nagele F2 -SC Emmeloord F2

15-09-2012 - VV Nagele F2 - SC Emmeloord  F2

Zaterdagochtend stond voor ons de tweede bekerwedstrijd op het programma En wel tegen Nagele F2.
We vertrokken naar Nagele met 9 spelers Ibrahim moesten we helaas missen, Hij speelde vandaag met de F1 mee die te weinig spelers hadden. Gelukkig was de F3 vrij  en waren Nighel en Wouter bereid om met ons mee te spelen. We begonnen de wedstrijd met veel zelfvertrouwen uit de trainingen en de wedstrijd van vorige week blijkt dat de F2 overstroomd van talent. We begonnen met Remco op de goal,Mathijn rechtsachter,koen laatste man,Dani linksachter, nighel midmid,Sam rechterspits,Bram in de Spits en aanvoeder Meije Linker spits. Wouter begon als reserve. Gelijk naar de aftrap zette de F2 druk op nagele met mooi combinatie spel werd nagele Met vlagen weggespeeld.  Dit resulteerde gelijk in een aantal kansen voor Bram,Sam en Meije helaas troffen hun schoten nog geen doel. De corners die hieruit voort kwamen waren ook erg gevaarlijk Dani krulde de ballen mooi voor de het nageler doel maar helaas kregen we de bal niet langs de nageler goalie.  Na 5 minuten was het dan wel raak Koen veroverde de bal op het middenveld  Paste de bal op maat naar de rechterspits Sam die de bal weer schitterend voorgaf Bram die als een echte spits voor de nageler defensie was geslopen gaf de bal met z,n slechte linkerbeen de laatste Tik 0-1 !! Een paar minuten later was het weer raak weer stond mooi samen spel aan de basis van deze treffer. Mathijn die weer als een pitbull stond te verdedigen veroverde de bal paste naar Dani die met de wreef de bal naar linkerspit  Meije   paste  Meij die  vandaag weer z,n oude schoenen uit de kast had gehaald(naar eigen zeggen omdat hij hier harder mee kon schieten) gaf de bal voor de nageler goal het is inmiddels wel bekend dat  spits Bram  Daar wel raad mee weet de bal werd mooi diagonaal in de linkerhoek geschoten 0-2 Wouter de topscoorder van de F3  ging nu ook meer naar voren spelen dit resulteerde gelijk in  een goal  een dieptepass van Koen werd door Wouter opgepikt en op zijn schot had de nageler goalie geen antwoord  0-3 We leken op een monsterscore af te gaan maar Nagele liet ook nog van zich horen Balverlies op het middenveld werd door Nagele bijna afgestraft De snelle Spits van Nagele kwam alleen op Remco af onze Keeper verblikte of verbloosde niet kwam goed uit en tikte de bal voor de voeten van de spits weg. Nagele bleef hierna nog een paar keer gevaarlijk maar SCE was de ploeg met de meeste kansen. Maar zoals het altijd gaat in het voetbal als je zelf de kansen niet benut ! In zo ging het nu ook nagele scoorde de 1-3 Keeper Remco kon de inzet van Nagele niet meer keren SCE liet de kopjes niet hangen maar stroopten de mouwen op Nighel paste de bal naar Sam die weer een mooie voorzet in huis had en het was natuurlijk weer Bram die zijn derde goal maakte 1-4 SCE bleef druk zetten en niet lang naar de 1-4 scoorde bram weer met zijn linker been De 5-1 nu kreeg hij de bal aangespeeld door Mathijn.
Na Rust was het wedstrijd beeld de eerste 5 minuten het zelfde SCE Domineerde en kreeg de kansen.
Misschien was het gemakzucht of omdat er wissels werden gedaan in de verdediging Maar SCE verloor  de grip op de wedstrijd het was Nagele die nu de Meeste kansen kreeg. Gelukkig hebben wij een betrouwbare Sluitpost  Remco die altijd geconcentreerd blijft Hij bleef dat nu ook en ranselde  de schoten van de nageler aanvallers voortreffelijk uit z,n goal. Maar goed zelfs Stekkelburg heeft niet op alle ballen een antwoord en ook Remco heeft Dat niet en nagele scoorde dan ook hun tweede goal  2-5
SCE stroopten de mouwen weer op en begon weer te voetballen een schot van Sam werd via een verdediger tot corner omgebogen . Dani kwam vanuit achter weer aangerend om deze te nemen haar corner was weer perfect Nighel kon de bal helaas net niet genoeg vaart meegeven zodat de  nagelergoalie  dit schot nog kon keren in de rebound kon Wouter de bal wel tegen de touwen krijgen 2-6 SCE had hierna nog wel wat kansen Meije schoot net naast en ook sam zijn schot ging net over. Maar de laatste goal van deze ochtend werd gemaakt door Nagele zodat de eindstand 3-6 werd.  Zaterdag spelen we tegen Flevoboys F4 voor de beker die ook alles gewonnen hebben Dus dat beloofd een spannende wedstrijd te worden. Maar als we de hele wedstrijd spelen zoals de eerste helft in Nagele Dan maken we een hele goede kans om ook deze tegenstander te verslaan

Competitiewedstrijd SCE C1 - VV Heerenveen C1 Zaterdag 15 september 2012

15/09/2012 -Vandaag was Ian ook weer terug in het veld, hartstikke mooi.
Het is de eerste 5 minuten aftasten, door beide teams.
In de 6e minuut  krijgt Heerenveen een corner, maar deze bal gaat aan alles en iedereen voorbij. Door een verdedigingsfout, dreigt de bal de goal in te gaan, maar wonderlijk genoeg blijft de bal over de achterlijn rollen, denk je dat de bal weg is, volgt toch de 0-1 voor Heerenveen
De jongens van SCE werken keihard, in 15e minuut een super pass van Niels op Luuk, deze
ziet geen uitweg en verspeelt de bal aan de tegenstander.  De 10 minuten die volgen zijn duidelijk voor SCE, de scheidsrechter wordt gezien als een voormalig boekhouder, waarbij hij wel veel voordeel geeft aan Heerenveen, aan die optelling kwam geen eind. Een prachtige aanval vanaf Niels naar Luuk en weer terug op Niels, deze geeft een mooie voorzet op Irene, helaas kon ze de klus net niet klaren. In de 30e minuut is er hands in strafschopgebied van Heerenveen, gek maar de scheidsrechter zag dit toch echt niet, en dan weer een flitsende combinatie tussen Niels, Luuk en Damian, Damian krijgt de bal net
niet onder controle en de kans is weg. De ruststand  is 0-1, er zijn nog kansen genoeg voor de 2e helft.

Justin komt het veld in voor Irene. In de 3e minuut wordt een verdediger van SCE afgetroeft en heel simpel wordt de 0-2 binnengeschoten. In de 4e minuut geeft Justin een pracht voorzet op Niels, deze
haalt op zijn beurt uit en ja wel de aansluittreffer is daar 1-2. Ian haalt nog eens vernietigend uit
op de goal van Heerenveen, helaas vliegt de bal over.  Mark gaat er even later met de bal van door,
hij wil de bal afspelen, maar de aansluiting was er dom weg niet, en hij besluit zelf te schieten, een ingooi rest.
In de 10e minuut 2e helft, moet Damian plaats maken voor Stefan
In de 15e minuut een prima pass van Mark op Niels deze geeft mooie voorzet op Stefan, deze
haalt uit en mist maar net de goal zonde. Maar dan gaat het fout. Denk je wederom net als bij de wedstrijd tegen Balk, we gaan zo meteen de 2-2 scoren, maar nee hoor in de 17e minuut is het weer
Heerenveen dat de 1-3 binnenschiet. Dan blijft het tot de 24e minuut 1-3.  Na nog een aantal beste reddingen van Tim, weet Heerenveen de 1-4 binnen te schieten. In de 28e minuut volgt de 1-5
en alsof het nog niet genoeg is, volgt de 1-6 ook nog, waar eerst de paal nog wel voor nodig was. Leek het na de 1-3 nog niet uitzichtloos, het kaarsje ging de laatste 15 minuten van de 2e helft toch
wel snel uit. Het is niet anders, maar de voetballers, en publiek hebben nu toch wel eens zin in een
overwinning, dus de volgende kans is a.s zaterdag uit naar Sneek. Blijf vertrouwen houden.

Trouwe Supporter

Wedstrijd SCE D1 Urk D3

15-09-2012 - Wedstrijd SCE D1 - Urk D3

Vandaag was de wedstrijd sce en Urk d3. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons tegen Urk. in de eerste helft was het nog 1-0 voor urk maar er waren wel blessures Rolf kwam na een paar minuten uit het veld en we hadden geen wissels meer. de trainers Jan en Bart waren tevreden over ons spel. In de tweede helft kregen we het moeilijk we werden vaak onder uit gehaald daardoor kwamen de  tegendoelpunten de 2-0, 3-0, 4-0 en de 5-0 tegen op het laatst werden Tigo en ik veel onderuit gehaald daardoor kreeg Netan het erg moeilijk in de verdediging maar wist wel goed uit te verdedigen. En kort daarna floot de scheids de wedstrijd af en we verloren.

Jesse



SCE C1 - Meppel C1

12-09-2012 - Competitiewedstrijd SCE C1 - Meppel C1 12 september 2012

De aftrap was 19.10 uur. We zagen het al lang, dit Meppel bestond uit allemaal  2e jaars spelers. Ze  waren een stuk groter als wij, maar dat hoeft niet altijd alles te zeggen. Na 4 minuten wordt een spits van Meppel in positie gebracht te scoren, Hij komt alleen voor onze keeper Tim en scoort beheerst de 0-1.In de 13e minuut is er wederom een spits van Meppel  weet Jason te omzeilen, en kan zo uithalen, maar hij schiet naast de goal, even later  weer een spits van Meppel, deze kon de bal er zo in schieten, want Tim stond er niet meer, maar deze schiet vervolgens op de paal, waarna alsnog de redding van Tim kwam. SCE kon maar geen grip krijgen op deze ploeg, en aangezien Tim al vele reddingen had verricht, mocht SCE blij zijn, dat ze nog niet verder achter stonden. Ondanks dit alles werkte SCE zich de ballen uit de broek. Een prachtige pass van Koen komt bij Luuk, maar de bal bereikt niet het beoogde doel.  Even denk je dat SCE toch wat meer op de helft van Meppel komt te voetballen,, maar in de 25e minuut wordt er vanuit een corner 0-2 binnen getikt, Tim zat er nog aan, maar de bal valt toch binnen. Het is Irene die zorgt voor een uitbraak, helaas stond er nog een verdediger van Meppel

en de aansluiting komt er niet, 2 minuten voor tijd  valt dan de 0-3 voor Meppel  gevolgd in de slotminuut de 0-4 dit is tevens de rust stand. Er moet wel gezegd worden, dat we vandaag een 3 tal basisspelers misten, Melvin, Stefan en Olav. Over de 2e helft valt niet veel beters te schrijven, want in de 4e 8e en 12e minuut vallen de 0-5, 0-6 en 0-7 binnen. Dit is gewoon een goeie ploeg, waar zeer moeilijk tegen te voetballen is, uiteindelijk wordt de eindstand 0-10, met natuurlijk dank aan alle spelers en invallers (Timo,Ashley, Natan) en vooral niet te vergeten de assistent coach Ton Sieljes, die vandaag z’n eerste prestaties kon laten zien, en

natuurlijk  ook bedankt Jans Popken, de vaste grensrechter sinds vandaag. Zaterdag hopen we beter tegen VV Heerenveen C1.

SC Emmeloord F2 - Genemuiden F4 2 - 0

Op zaterdag 8 september was het dan zover, na een week trainen de eerste wedstrijd van het nieuwe F2. Omdat het niet helemaal duidelijk was of Koen wel helemaal fit was, kwam Wout van F1 ons helpen voor deze wedstrijd.
Dat we konden voetballen was op de training al zichtbaar, maar tegen een ander team is het toch spannend. Met Remco op doel, Koen en Dani achterin, Wout en Ibrahim op het middenveld en Bram, Sam en Meije voorin begonnen we erg aanvallend aan deze wedstrijd. De eerste kans was voor ook voor SCE F2, een vlammend schot van Meije miste net het doel. Ook Sam en Bram waren dichtbij bij een doelpunt, maar Genemuiden had een erg goede keeper op het doel staan die de ballen er uit ranselde. Onze verdediging stond als een huis, waar Dani en Koen het goed onder controle hadden.
Weer een aanval, met goed samenspel  over het middenveld door Wout en Ibrahim weer een schot van Sam. Deze ging net over. Koen eruit en Mathijn er in. F2 wordt beter en beter. Wout ging steeds dieper voetballen en op een gegeven moment staan we met 4 spitsen te voetballen. Dan net voor het einde van de eerste helft, een uitbraak van Genemuiden. De snelle spits was iedereen te snel af, maar een goede redding van Remco voorkwam de tegengoal.
Na de rust bleven we hetzelfde spel spelen. Mathijn en Dani hielden de verdediging gesloten. Het was wachten op de eerste goal van Emmeloord. Koen aan de rechterkant. Speelt 1 speler uit en met een hard schot diagonaal in de linkerhoek werd de ban eindelijk gebroken 1 – 0. We bleven goed voetballen, maar schoten van Sam, Meije en Wout werden door de keeper tegengehouden.
Dan hield Ibrahim het overzicht en speelde de bal naar Bram. Bram aarzelde niet en schoot de bal hard achter de keeper, 2 – 0. Alle toeschouwers werden wild, want dit was terecht. Met een klein dansje vierde Bram zijn doelpunt. We bleven verder voetballen. Sam was dichtbij een doelpunt met een schot op de paal en lat.
Remco had de hele 2e helft geen bal gehad op doel, maar bleef geconcentreerd. Het bleef 2 – 0. De eerste overwinning is binnen. Nog een keer winnen en we zijn door in de beker.
Na snel omkleden, konden de kinderen naar Pieperfestival voor een verdiend patatje.

Jongens en dame goed gevoetbald. Blijf zo doorgaan en we hebben een mooi voetbal jaa

Informatie SCE C1 seizoen 2012/2013

Facebookpagina C1


Inmiddels is er een facebook-pagina voor C1 in de lucht. www.facebook.com/scec120122013.
Hier staan de aankondigingen voor wedstrijden, aanvangs- en vertrektijden, en de “wasouders” vermeld. De wedstrijd aankondigingen voor de zaterdag staan uiterlijk de woensdag ervoor, vermeld. Naast de SCE website kan hier dus snel en eenvoudig alle informatie geraadpleegd worden.
Naast bovengenoemde info, zullen hier nieuws omtrent C1, wetenswaardigheden, uitslagen etc. op gepubliceerd worden. Indien je over een facebookaccount beschikt, kun je klikken op “vind ik leuk”. Vanaf dat moment worden alle updates en nieuwsberichten, automatisch op je persoonlijke facebookpagina vermeld. Daarnaast kun je reageren op berichten etc. Heb je geen facebookaccount, geen probleem. Alle informatie is gewoon zichtbaar op genoemde URL.

SCE C1 - Balk C1

<![endif]--> Vandaag de 1e wedstrijd thuis tegen Balk C1. Vandaag hadden we 2 geblesseerden, Jason en Melvin,
Maar gelukkig konden we beschikken over Ashley.

Aftrap 12.35 uur..
De eerste 10 minuten was het even aftasten voor beide teams. In de 10e minuut krijgt SCE een corner, deze wordt genomen door Stefan , uiteindelijk komt de bal bij Irene, deze haalt uit, maar de bal gaat  net over. In de 13e minuut komen we bijna achter, maar de bal wordt nog net corner getikt door Tim. Dan wordt er een vermeende tackle van Olav door de scheidsrechter gezien  als een overtreding, dus geeft hij een penalty, Tim weet in eerste instantie de bal tegen te houden, maar in de rebound is het dan toch raak voor Balk. Op dat moment is er 25 minuten gespeeld.  Balk heeft de smaak te pakken en na een paar aanvallen is het wederom raak in de 29e minuut. Balk leidt met 0-2 Vlak voor rust krijgt SCE nog een corner, bal komt uiteindelijk bij Damian, maar deze mist net de kracht om deze actie met een doelpunt af te ronden, Tim maakt nog een uitstekende redding en weet SCE voor een nog grotere achterstand te behoeden, Balk is net even wat nauwkeuriger met de passes, dan moet SCE dit maar even in de 2e helft gaan ontdekken, zo sterk is Balk namelijk ook niet. In de rust maken Stefan en Damian plaats voor Niels en Ashley. Dan krijgt Balk 4 corners op rij, deze gaan en voor ons gelukkig niet in. In de 5e minuut weet de keeper van Balk ternauwernood een tegentreffer van SCE tegen te houden. Dan is het Irene die even flink uithaalt bij het penaly gebied van Balk en via een verdediger van Balk is daar dan de aansluittreffer 1-2. Dit alles vindt plaats in de 8e minuut van de 2e helft, dus er was nog tijd genoeg. In de 13e minuut geeft de scheidsrechter maar weer eens een vrije trap aan Balk, omdat hij denkt dat het duwtje van Jeroen heel ernstig is, er gebeurde niets maar toch. De vrije trap die volgt gaat over, dus deze vrije trap was niet terecht en wordt dus ook niet beloond. In de 17e minuut komt Luuk ten val, door een overtreding, maar dit keer vindt de scheidsrechter, dat SCE geen recht heeft op een vrije trap, maar hij lost het op met een scheidsrechtersbal, niemand begrijpt dit. Een spits van Balk komt vrij voor Tim te staan,  maar wederom weet Tim redding te brengen. Even later een vrije trap voor Olav, ja eindelijk krijgen we er een. In de 23e minuut een voortreffelijke voorzet van Olav op Luuk , Deze wil uithalen, maar hij is net te laat, de bal wordt nog net door een verdediger weggewerkt. Op dit moment heb je het gevoel, dat de gelijkmaker er aan komt, maar dan is het Balk wat in de 27e minuut weer met een spits alleen voor Tim staat,  Maar dit keer is het wel raak en helaas de 1-3 is een feit. Nog geen 3 minuten later  is de 1-4 een feit Gevolgd in de 31e minuut door de 1-5. Een super geflatteerde stand kan je wel zeggen, maar toch in de 33e minuut weet Luuk nog op  uitstekende wijze de 2-5 binnen te schieten, het was zeker niet goed vandaag, maar gelukkig duurt de competitie nog lang, dus komen er ongetwijfeld betere potjes voetbal aan. In ieder geval heeft iedereen hun best gedaan. Tim, Olav, Jeroen, Ashley, Justin, Stefan, Damian, Koen, Mark, Lucas, Irene, Luuk, Niels aanstaande Woensdag thuis tegen Meppel C1 gaan we er tegen aan. Jason en Melvin nog beterschap.

Trouwe supporter

SCE D1 - Tollebeek D1

05-09-2012 - Afgelopen woensdag was het zo ver, de eerste wedstrijd (Beker) van dit Seizoen. Dit seizoen hebben we (D1) besloten dat na elke wedstrijd een andere speler een wedstrijd verslag gaat schrijven. Ik ben de eerste! Onze tegenstander was de altijd moeilijk Tollebeek D1. Ik weet niet zo meer over de wedstrijd zelf maar ik kan je wel vertellen dat wij met 7-1 hebben verloren. Ik kan je wel vertellen dat wij dit jaar beter gaan doen. Onze nieuwe transfer, Tygo (van Flevo Boys) is een super snelle, super goede spits. Hij heeft ons doelpunt gemaakt woensdag. Misschien heeft onze coach Bart straks een (luxe) probleem, te veel goede spitzen. Behalve van Tygo vond ik dat Merijn, Rolf en Nathan ook woensdag goed hebben gespeeld. Het komt goed dit jaar met SCE D1!

 Met sportieve groeten,
Robbie Hayes