F3 DESZW – SCE F3 zaterdag 24 maart

24-03-2012 - Het toekomstige 1e elftal van SCE; de F3 moest aantreden in Zwartsluis tegen DESZW F3. Het was de 2e wedstrijd van het voorjaar 2012.  De eerste was al tegen Ens deze hadden we gewonnen met 5-1. Gelukkig was het verzamelen bij het voetbalveld van SCE anders had Tamas met zijn Opa in IJsselmuiden staan wachten, verkeerde plaats dus. Opa dacht dat we tegen IJsselmuiden moesten voetballen. De stoet met voetballers en supporters kwam keurig op tijd bij de gezellige voetbalvelden van Zwartsluis aan. Omkleden moesten de F3 tjes in een kleedkamer zonder douches maar wel met keuken en bestuurstafel en echte stoelen. De kleedkamers waren vol dus zaten zij in een vergader /instructie zaaltje. Na het omkleden met lawaaierige en zenuwachtige voetballers werd de tactiek doorgesproken, de begeleiders Dennis en Thom, toch? drukte de voetballers nog eens op het hart dat samenspelen belangrijk is en wensten hen veel plezier. Opstelling werd bekendgemaakt en dit keer was Wouter de aanvoerder van het F3 SCE sterren team. Bij het team speelde voor de eerste keer ook Romeo Greidanus mee, natuurlijk ook een beetje zenuwachtig maar hij heeft het heel goed gedaan.
Op het doel bij SCE stond voor de rust Nighell??? en na de rust Remon. Na het trakteren van paaseitjes zijn de voetballers naar het veld gelopen. En natuurlijk is de Yel: ‘YELL YELL YELL, SCE DIE WINT HET WEL!’ uit volle borst mee geschreeuwd. Direct vanaf het eerste fluitsignaal vlogen onze F- jes op de bal af maar was het Zwartsluis die de eerste kans om een doelpunt kreeg, maar gelukkig was onze keeper goed uitgelopen. SCE was de eerste helft sterker en na schoten van Ibrahim (net gestopt door de keeper) en Romeo die de bal net over de lat schopte, was het toch Zwartsluis die het eerste doelpunt maakte. Het was 1-0. SCE liet de kop niet zakken, integendeel; de voetballertjes deden er een schepje bovenop en dat resulteerde dat Wouter na een voorzet van Meie de bal net naast het doel schopte. Na een minuut of 15 was het dan toch raak en was het Meije die met de puntschoen met een hard schot een doelpunt maakte 1-1. De ruststand van DESW – SCE was 1-1. De 2e helft was ook spannend, Zwartsluis had wat wisselspelers ingezet en wist erg gevaarlijk dicht bij het SCE doel te komen. Maar om te winnen  moet je wel doelpunten maken en gelukkig was onze doelman Remon oplettend en de verdediging meestal op tijd. Opvallend was de vechtlust van onze jongens uit  Emmeloord en langzaam maar zeker was het SCE die sterker werd. Ibrahim gaf een mooie voorzet en Meije schopte de bal tegen de paal, Wouter maakte bijna een doelpunt. Het spel ging heen en weer en de uitstekende achterhoede; Koen, Martijn en Tamas gaven de Zwartsluis spelers weinig ruimte.
In de laatste minuut wist SCE te scoren en maakte Wouter door een vrije bal met een hard schot de winnende treffer: 1- 2!  De 2e wedstrijd van het seizoen 2011-2012  is opnieuw gewonnen door de F3 tjes van SCE. Ook  het penalty schieten gaat steeds beter. 6 keer is er raak geschoten en 3 keer tegen de paal. Dat is toch een mooi resultaat. Uitstekend gedaan jongens!

Opa van Tamas

SC Emmeloord - Akkrum

25-03-2012 - SC Emmeloord pakt de draad weer op.
 Tegen het laag geklasseerde Akkrum moest sportclub weer de punten gaan pakken om boven in mee te draaien na twee verloren duels. Deze zondag onder een heerlijk zonnetje begonnen we dan ook met veel druk naar voren en in de achtste minuut was het D Lanters die alleen op de keeper afgaat en iedereen al met de armen in de hoogte stond, maar deze kans ging de mist in. Dit gebeurde ook al in de 15de minuut door een voorzet van D v/d Zee waar R Kleiker de bal over kopte. Deze zelfde R Kleiker gaat nog geen twee minuten later goed door en legt
de bal panklaar voor G Pala die hem tegen de paal schoot. P Vonk moest gelijk daarna uit een verre uittrap van de keeper optreden omdat de spits met een lob hem probeerde te passeren maar gelukkig tikte hij de bal net over de lat heen. Zo kregen we nog wel een paar 100% kansen van R Kleiker en D v/d Zee die beide niet konden scoren.
Uiteindelijk was het dan toch weer D Lanters die de bal voorgeeft op D v/d Zee die in tweede instantie de bal tegen het net schoot en de verlossende 1-0 was gemaakt. Veel mogelijkheden en zelfs grote kansen die niet benut werden door de spitsen om Akkrum op de knieën te krijgen, was het H v Wieren de aanvoerder,die vanaf de middellijn iedereen achterliet en verwoestend uithaalde 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. In blessure tijd van de eerste helft kreeg Akkrum nog een mooie kans maar Patrick stond zijn mannetje. Na rust een zelfde spelbeeld veel kansen niet benutten , zo schoot D v/d Zee op de paal, L Rasing een afstandschot die van richting werd veranderd waar de keeper van Akkrum redt. Het leek erop dat Sportclub de wedstrijd plichtmatig uit speelde maar D Lanters speelt nog een keer over links zijn tegenspeler uit en R Kleiker kon uit deze voorzet de 3-0 maken Ook G Pala deed nog een duit in het zakje en met een uitgespeelde kans maakte hij de 4-0.|Heerenveen en Friesland lieten de punten wel liggen dus was het Sportclub die de lachende derde is. Patrick de man van de wedstrijd maar voor mij mochten de bloemen ook wel naar Sven Goos die een puike wedstrijd voetbalde. Volgende week de eerste inhaal wedstrijd voor de tweede periode tegen Oereterp.

DESZ E5G - SC Emmeloord E4

24-03-2012 - DESZ E5G - SC Emmeloord E4  speelt puike wedstrijd  1 - 16 .
Het zonnetje scheen heerlijk afgelopen zaterdag in Zwartsluis. Mooie combinaties,steekballen,snel en vaardig spel en een hechte verdediging waren de ingrediënten van goed voetbal. Dat leid uiteindelijk naar goals en wat voor goals!!. Nog los van de hoeveelheid 16 in totaal en 1 tegen. Goals waarbij het niet uitmaakt wie ze maakt. En ja, dat is de verdienste van het gehele team !!!. En misschien is dat wel de rode draad van E4 deze morgen. Ik zag een team dat voor elkaar werkte. Top mannen ga zo door !!!!. De doelpunten werden gemaakt deze morgen door 4x soufyane,3x Twan ,3x Niels,2x sallah eddin,4x Giovanni

Leider huub stevens

Competitiewedstrijd SCE D1 - De Blesse D 1 zaterdag 24 maart 2012

24-03-2012 - Competitiewedstrijd  SCE D1 - De Blesse  D1 -

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de Blesse D1 op het programma. Vorige week had de Blesse SVM met 3-2 verslagen, terwijl wij van SVM met 5-0 onderuit waren gegaan, dus dit kon wel eens een hele zware wedstrijd worden. De aftrap was 09.00 uur. Het is al snel duidelijk, dat dit een tegenstander
was waar niet mee te spotten viel. De snelle spitsen van de Blesse zorgden ervoor dat SCE binnen 3 minuten tegen een achterstand van 0-1 aankeek. De eerste 10 minuten kon SCE maar geen manier vinden de tegenstander tegen te houden,  maar zoals zo vaak moet SCE eerst op stoom komen, en dat gebeurt dan ook  In de 11e minuut krijgt SCE een vrije trap net voor het 11 meter gebied, Melvin neemt de vrije trap en via een verdediger volgt een corner. Even later geeft Olav een pracht voorzet op Ian, deze schiet tegen de paal, wat zonde. In de 20e minuut komt Olav oog in oog met de keeper , maar de keeper weet de bal nog net weg te moffelen. Even later een prachtige actie van Robin geeft de bal door aan Jason  en deze passt op zijn beurt op Luuk , maar de keeper wist ook deze bal tegen te houden. SCE komt steeds beter in het spel, en nu bleek dan ook snel dat de Blesse het puur moest hebben van de spitsen, verder hadden wij alles onder controle, totdat een spits van de Blesse er weer uitbrak en vanaf de middellijn de bal tot bij Quinen weet te brengen, maar gelukkig stond nu ook bij hun de paal in de weg. In de 25e minuut geeft Damian een wereld voorzet op Luuk deze weet de keeper te omzeilen, en de 1-1 is een feit. Vlak voor de rust komt de bal nog een keer bij Luuk deze schiet op dek eeper, maar deze heeft de bal niet klemvast en in de rebound schiet Olav de 2-1 binnen.
In de 2e helft heb ik de 3-1 van Ian niet eens gezien, zo snel ging het voor me, maar het blijkt dat hij vanaf de middellijn de bal heeft meegenomen, en de bal prima binnen heeft geschoten. Dan denkt iedereen gelukkig even lucht,  maar in de 4e minuut is het weer een spits van de Blesse die met een solo actie fraai de 3-2 aantekent. En in de 5e minuut wordt het nog erger , een vrije trap net over de middellijn brengt de Blesse op 3-3 met wel een zeer fraaie boogbal. We konden dus weer opnieuw beginnen. Prachtige combinaties met Lucas en Marc  en Luuk vinden plaats. Dan na een kluts situatie bij het doel van de Blesse is het Robin, die in de 19e minuut SCE weer naar een voorsprong brengt en dit allemaal met een vernietigend schot. In de 21e minuut  geeft Damian weer een pracht voorzet op Luuk hij speelt niet af, maar probeert zelf en ja hoor de 5-3 valt binnen. Een mooie combinatie tussen Lucas en Damian, Damian haalt ook een keer uit en bal gaat nog maar net over. In de 23e minuut wordt Stefan in het veld gebracht, deze had last van een blessure. Uit een corner krijgt Koen de bal op zijn slof , maar dit keer zit de lat in de weg. Melvin valt geblesseerd uit, en Koen, Ian en Jeroen voorkomen verdere tegentreffers voor SCE . En dan is daar het eindsignaal SCE wint weer en dit keer met 5-3.
Als de concurrenten boven ons nu allemaal verliezen staan we gewoon op de 4e plaats. Leuke pot om te zien, volgende week wederom thuis tegen Rouveen, gaan we ook gewoon winnen toch.  Applaus voor jullie allemaal, geniet ervan

Trouwe supporter

Competitiewedstrijd SCE D1 - MSC D1 zaterdag 17 maart 2012

17-03-2012 - Competitiewedstrijd SCE D1- MSC D1
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 op het programma, iedereen was er vandaag, dus konden we los. Het is de 3e minuut, Stefan kapt de bal slim weg bij een verdediger van MSC en haalt maar eens uit, de keeper heeft de bal te pakken. Gelijk hierna een tegenaanval van MSC, maar deze bal belandt in het zijnet. In de 6e minuut een onderonsje tussen Jason en Stefan, deze bal wordt ook net gemist. In de 10e minuut gaat Luuk er met de bal van door hij speelt niet af en probeert het zelf, maar hij rondt dit netjes af en het is 1-0 voor SCE. Waren de eerste 10 minuten voor MSC, het is nu duidelijk dat SCE het initiatief heeft overgenomen en zijn fysiek sterker. In de 13e minuut geeft Koen een wereld voorzet op Luuk, en wederom weet Luuk met een simpel schuivertje de 2-0 binnen te schieten. Dan komt ineens MSC uit het niets ligt pardoes de bal in het net bij Quinten het is 2-1 en we zijn net op de helft.  Stefan passt op Ian en deze schuift de bal door op Luuk . Hieruit krijgen we een corner, Stefan neemt de corner en dan denken we dat Olav de 3-0 binnen schiet, maar het blijkt toch Robin te zijn . In de 27eminuut is het dus 3-1. Damian maakt een hands bal net buiten de 11 meter, de bal komt bij Quinten,  maar deze kletst de bal lekker weg. De rust is daar en 3-1 op het scorebord, het gaat super. In de 2e helft  komt er een spits van MSC, deze neemt de bal mee, Jason loopt zich een apezuurtje, maar weet niet te voorkomen dat de spits de bal bijna omzet in een doelpunt, maar gelukkig belandt de bal in het zijnet.  In de 19e minuut komt MSC dan toch nog terug en maakt de 3-2.
Het is dan enigszins wat rommelig bij SCE, De 3-3 lag er ook bijna in een speler van MSC schiet gelukkig net naast. Het is nu pompen of verzuipen. Stefan schiet nog bijna even de grensrechter uit het veld, had veel last, maar kon toch door. 3 minuten voor de officiele tijd verstreken is, krijgt Stefan een publiekswissel, Had nu eenmaal grandioos gespeeld. Vlak voor het eindsignaal  omzeilt Luuk dan de keeper van MSC en schiet beheerst de 4-2 binnen. MSC komt nog wel een paar keer bij het doel van SCE, maar weten niet meer te scoren. Mark gaat ook nog voor een goal, maar de keeper weet het schot te keren, maar in de rebound  is het wederom Luuk die ook nog de 5-2 weet binnen te knallen. In de 8e minuut extra blessuretijd, schiet MSC nog even tegen de paal, maar als collectief liep het vandaag gesmeerd, en de 5-2 was dan ook wel verdiend.. Met dank aan Jeroen, Melvin, Koen, Ian, Robin,
Marc, Lucas, Jason, Damian, Stefan, Quinten, Luuk super gedaan. Met het oog op interland  over 3 weken, zijn we er denk ik wel klaar voor. tot volgende week. Trouwens de coach heeft geen moment gedacht, dat we zouden verliezen.

SCE F1 naar Heerenveen-Excelsior

10-03-2012 - Afgelopen zaterdag was een topdag voor de jongens van F1.Eerst werd 's ochtends knap met 1-2 gewonnen in Hasselt van Olympia F2.In de spannende wedstrijd was het mooi te zien dat voor elke bal werd gestreden. Ook het overspelen ging erg goed, waardoor de terechte overwinning is behaald.F1 bleek de meeste Grote Clubactie loten te hebben verkocht en mocht daarom met het hele team naar de wedstrijd SC Heerenveen tegen Excelsior. We hadden prachtige plekken op de hoofdtribune (lekkere zachte stoelen) en er werd volop gescoord. 4-2 voor Heerenveen.De spelers, trainers en ouders hebben erg genoten van de wedstrijd en willen SC Emmeloord bedanken voor het mogelijk maken van deze prachtige avond. Bedankt!!!!
Groetjes van F1

SC Emmeloord DA1 - Steenwijk DA1

10-03-2012 - SC Emmeloord DA1 – Steenwijk DA1

Na de winterstop beginnen we vanaf dit seizoen aan een nieuwe competitie. Het is er op of er onder! We waren voor de winterstop beland in de onderste 6 en dus spelen we nu om niet te degraderen. De laatste 3 clubs degraderen namelijk naar de 5e klasse en dat willen wij natuurlijk niet na ons succes van vorig seizoen dus gaan we voetballen voor het voorjaarskampioenschap!

Vandaag speelden we onze eerste wedstrijd tegen de dames van Steenwijk. Ze waren lekker op tijd want ze waren er zelfs al voor dat wij het team compleet hadden en ze waren ook al op het veld toen wij nog moesten omkleden. Misschien een beetje imponerend maar we zullen zien wat de wedstrijd ons brengt. We begonnen sterk aan de wedstrijd maar de kansen kwamen niet. Het spel werd vooral gespeeld op het middenveld en kwam Steenwijk vaker bij ons doel dan wij bij hun doel maar met onze verdediging was niks mis dus ze kwamen niet ver. Hooguit een schot op de keeper van beide kanten. Zo bleef het lang 0-0. Tijdens een corner kwam daar dan het verlossende doelpunt aan Emmeloordse kant. Vanuit een corner werd er gescoord met een kopbal! Jawel een kopbal, de dames van Emmeloord maken niet zo vaak een doelpunt met hun hoofd. Dus dit was uiteraard een leuk moment. Doelpuntmaakster was Lyndsay. Ongeveer 10 minuten later kwamen we weer op gelijke hoogte. 1-1 Steenwijk na een doorgebroken speelster van Steenwijk die alleen tegenover Deborah stond en het ook af maakte. Discussie daarna volgde of het nou buitenspel was of niet. Maar deze stand bleef staan tot de rust. Het zonnetje was ondertussen verdwenen en het was iets kouder dan in de eerste helft maar het was nog steeds lekker weer om te voetballen. Het was te merken dat Steenwijk iets feller was en ook rake klappen kon uitdelen na een bodycheck op Ichelle waarmee de speelster van Steenwijk zichzelf ook blesseerde. Alles prima en ze konden weer verder. Aan beide kanten waren er kansen genoeg maar geen een bal ging erin. Voor ons nog 2 goede kansen die er helaas niet in gingen, net naast het doel na een goede voorzet van Marielle en een redding van de Steenwijkse keepster na een schot van Ichelle. Zo bleef de 1-1 nog steeds staan maar kwamen wij minder aan de bal. Het werd chaotisch en de verdediging werd steeds vaker uitgespeeld waarna er meer kansen voor Steenwijk ontstonden. Maar Deborah houdt nog steeds alle ballen uit het doel. Maar niet voor lang, Steenwijk krijgt een kans en scoort. Er wordt gefloten voor buitenspel dus is het doelpunt afgekeurd. Stand 1-1. Conditioneel waren we nu de wat mindere ploeg en wij moesten met ze alle vechten om geen tegendoelpunten te krijgen en dat is vanmiddag verder ook gelukt. De eindstand bleef zoals we de rust ook in gingen 1-1. Een resultaat waar we nu tevreden mee kunnen zijn maar of dit ook gevolgen heeft aan het einde van het seizoen dat moet later blijken. Voor nu hebben we 1 punt en zullen we volgende week echt de 3 punten moeten pakken om niet teveel averij op te lopen. Want 10 wedstrijden dit voorjaar zijn zo voorbij.
De dames van Emmeloord.

SCE F3 - Ens F3

10-03-2012 -  SCE F3-SV Ens F3
Vandaag was het de eerste competitie wedstrijd van de voorjaarscompetitie voor de F3 Helaas konden Wouter&Nighell er vandaag niet bij zijn maar gelukkig kon Ismaël invallen zodat we toch nog genoeg spelers hadden. Toen we het veld opliepen begon het gelijk te regenen hierdoor werden de spelers van  de F3 nat en koud. Gelukkig begon de wedstrijd snel zodat we ons weer warm konden lopen.
We begonnen met Raymon op doel Tamas linksachter, Mathijn rechtsachter ,Koen in het midden, Chayenne in de spits, Meije stond rechtsvoor en Ibrahim linksvoor. Na een minuut was het gelijk raak Koen veroverde de bal op het middenveld en paste de bal naar de rechterkant in de voeten van Meije die gelijk De bal schitterend hoog in de rechterhoek onhoudbaar inschoot 1-0 Gelijk na de aftrap werd Ens weer onder druk gezet Mathijn pakte de bal weer af past naar koen die paste weer naar de linkerkant waar Ibrahim vrij stond Het schot van Ibrahim verdween dan ook achter de Enser keeper 2-0 SCE wist niet van ophouden Ens kon bijna niet op de helft van Sce komen Lukte dit wel dan stond daar Tamas die de bal weer afpakte Tamas paste de bal weer naar voren Meije pikte deze op en paste de bal in het midden voor de Enser goal de ingevallen Ismaël kon zijn voet tegen de bal zetten en schoot hard in de touwen 3-0 Nu was Ens wakker en probeeerde na de aftrap een paar keer door te komen Nu kon Raymon ook nog iets doen en dat deed hij goed, door twee keer goed uitkomen Pakte hij de ballen voordat het gevaarlijk werd. Hierna was het weer SCE na een aantal kansen van Chayenne (3 x tegen de keeper) en Meije (2 x net naast) was het weer Ismael die het doel wist te vinden 4-0  gelijk na de aftrap kon Mathijn doorkomen zijn schot ging net naast Daarna hadden Meije/Chayenne en Ibrahim nog een paar kansen. Vlak voor het einde van de eerste helft tekende Ismaël voor een zuivere Hatrick door de 5-0 in te schieten,dit was dan ook gelijk de ruststand.
 Na de rust ging SCE verder waar het gebleven was en zette volop druk op Ens maar Ens kwam er maar niet uit. SCE was eenvoudig veel en veel sterker helaas resulteerde dit niet in goals  Sterker nog doordat bijna iedereen voorin stond lukte het Ens zelfs nog om een goal te maken,Ibrahim die de tweede helft op de goal stond kon deze bal niet keren 5-1 Geheel tegen de verhouding in dus. Doordat het maar bleef regenen stond het vizier bij onze aanvallers niet meer helemaal scherp. Als alle kansen waren verzilverd had het een monsterzege geworden Eindstand is dan ook blijven steken op 5-1
Jongens jullie hebben vandaag heel goed gespeeld als we volgende wedstrijd meer overspelen weet ik zeker dat we dan ook weer een goede kans maken om te winnen .

Heereveen - SC Emmeloord

11-03-2012 - Heerenveen brengt SC Emmeloord het eerste verlies toe.
Vol spanning en met veel supporters uit Emmeloord stond vandaag de topper tussen de nummers één en twéé op het programma. Aan Emmeloord kant was te merken dat de zenuwen meer parten speelde dan bij de thuisclub Heerenveen. Bal bezit was bij  Emmeloord goed maar voetballend onder de nummer tien van Heerenveen die als een dirigent zijn spelers op de goede plek zette hadden ze het betere van het spel.De eerste plaagstootjes en kansen  waren dan ook aan de kant van Heerenveen maar Patrick wist zijn doel schoon te houden. De grootste kans was toch voor Sportclub, D Lanters schoot op doel maar de keeper stompte de bal weg op het hoofd van G Pala maar die kopte net over. In de 25ste minuut wuift de scheidsrechter een buitenspel geval van de snelle spits weg en deze had geen moeite om de 1-0 aan te tekenen. Nog geen 10minuten later was een hele goede combinatie van Heerenveen het sein om Emmeloord op de knieën te krijgen en bij deze uitgespeelde kans werd het dan ook 2-0. In de rust moet er wat gebeurd zijn want op basis van inzet zagen we een heel ander Emmeloord dan voor de rust. Kleine en grotere kansen waren er voor onze spitsen waar D Lanters de beste kans had op de aansluiting. Vanaf de middenstip tot aan het strafschopgebied ging hij met de bal aan de voeten door maar buiten bereik van de uitstekende keeper schoot hij voorlangs Dan was het toch in de 57ste minuut, uit een vrije trap van M Bouhayouf die de bal panklaar legt op het  hoofd van Ibo Pala en de 2-1 stond op het bord. Twee wissels Tjalling voor Arjan en Jaap voor Denny, Harm naar voren schuivend om achterin één op één te gaan voetballen. Kansen te over en met de rug tegen de muur en Schoten van Tjalling die de keeper iedere keer weg wist te werken. Zes minuten werd er nog doorgespeeld voor blessure tijd maar Emmeloord moest de punten aan Heerenveen laten. Met 7 punten achterstand moet er heel wat gebeuren voor een kampioenschap maar de tweede periode is binnen handbereik en geef recht op de nacompetitie.

SVM D1 - SCE D1

10-03-2012 - Competitiewedstrijd  SVM D1- SCE D1
De competitie is voor de 2e helft van het seizoen van start gegaan, vandaag stond de wedstrijd uit tegen SVM D1 op het programma In de eerste vijf minuten wordt al snel duidelijk, dat SVM geen makkelijke ploeg zou worden om te bestrijden, het is erg rommelig verzorgd aan de kant van SCE D1.  Na 10 minuten geeft Jason een prachtige voorzet op Luuk, deze wil op zijn beurt uithalen, maar een verdediger belet Luuk de score te openen. Toch begint SCE in het 2e gedeelte van de 1e helft iets
beter in het spel te komen, met gevolg een corner . Jason neemt deze, maar de bal gaat er niet in. Het is met name de rechterspits van SVM “Rebecca” , Melvin moet alle zeilen bijzetten, wat kan die vrouw voetballen en wat is ze snel. Het is de 20e minuut uit een corner weet SVM de 1-0 binnen te leggen. Ian krijgt ook nog een kansje, maar het is een vangbal voor de keeper. Met deze stand gaan we de rust in. In de 2e helft weet Quinten een aantal keren redding te brengen, SVM is zeer fanatiek en zeer gretig, had SCE nog hoop op de gelijkmaker, het was toch SVM, die SCE net elke keer iets te slim af was. SVM is nu alleen nog maar op de helft van SCE,  en in de 10e minuut is het wederom raak, SVM scoort de 2-0. Niet veel later komt de bal bij Damian, deze haalt uit, maar de keeper stond er helaas ook  nog, en deze weet redding te brengen. In de 15e minuut is het lot definitief bezegeld voor SCE, Vanaf de middellijn neemt SVM de bal mee, en scoort beheerst de 3-0. Nog geen minuut later wordt agv een verdedigingsfout ook nog de 4-0 binnengetikt. Er was geen redding meer aan, totdat Jason wordt gevloerd in het 16 meter gebied. Een penalty is het gevolg, Luuk neemt de penalty, maar als het niet loopt in het elftal zul je net zien, dat hij deze penalty naast schiet, en dat gebeurt dan ook. Vlak voor tijd weet SVM ook nog de 5-0 binnen te knallen, dit was ook tevens de eindstand, niks aan te doen, volgende keer wat meer gretigheid, dan komen er ook wel weer punten. Tot volgende week .

SC Emmeloord - Bakkeveen

04/03/2012 -  Slecht voetbal en toch 3 punten
Wat een wedstrijd had moeten worden met veel doelpunten tegen het op de laatste plaats staande Bakkeveen had iedereen gehoopt. Dat het niet gebeurde is iets wat niet te verklaren is ,de motivatie ontbrak de wil om veel doelpunten te maken lukte niet, kortom een slechte wedstrijd waar iedereen achter de feiten aanliep. Dat het al in de eerste minuut 1-0 stond voor Sportclub was te danken aan een eigen doelpunt, die totaal verkeerd geraakt werd door de verdediger van Bakkeveen uit een schot van Tjalling. Dat het binnen vijf minuten 3-0 had moeten staan wederom door Tjalling schot voorlangs en Martin Holtmaat die over kopt.In de 30ste minuut scoorde Bakkeveen de 1-1 door een lange bal over de verdediging heen te spelen en de spits lobte hem over de keeper R Kleiker werd net voor rust nog een keer vrij voor de keeper gezet ,maar ook deze kans werd verprutst. Hopend op een betere tweede helft en wel de kansen om te zetten in doelpunten lukte het in de 51ste minuut dan toch. Een doelpunt van G Pala en nog geen twee minuten later een van Tjalling Heeringa gaf mij nog een beetje hoop, maar het tegendeel was waar.
Het duurde wel tot de 82ste minuut dat de aansluitings treffer gemaakt werd door Bakkeveen en de stand 3-2 nog in het voordeel van Sportclub was. Dat de wedstrijd winnend werd afgesloten was omdat Bakkeveen nog slechter
met de kansen omging dan SC Emmeloord. Volgende week de zware wedstrijd tegen Heereveen vv waar wij uit een ander vaatje moeten tappen om deze ploeg op een punt te naderen of definitief niet meer voor het kampioenschap
kunnen gaan daar we bij verlies op zeven punten komen
gr. Eddy

SC Emmeloord C1 - Buitenpost C1 4-2 (3-0)

03/03/2012 - De winterstop is weer voorbij, we gaan weer beginnen. Gelijk een belangrijke wedstrijd tegen Buitenpost. Willen we nog enigszins kans maken om in de Hoofdklasse te blijven, dan zullen we moeten winnen!! Strakke bekkies in de kleedkamer, een goede warming up en met 14 man (en vrouw) trekken we ten strijden. Een sterk begin van ons C1, met goed tot zeer goed voetbal levert ons diverse kansen op, en dan is daar Bastian Guidetti, met maar liefst  3 doelpunt op rij, met goed combinatie spel brengt dat ons op een 3-0 voorsprong. Wat een weelde. Buitenpost is uit het veld geslagen, maar komt met hard voetbal wel weer terug in de wedstrijd. Na rust scoort Buitenpost  2 maal, en wordt het zelfs 3-2. De spanning is weer helemaal terug. We geven geen krimp. en het is Peter die na een onnavolgbare solo, de bal over de keeper lobt 4-2. Yes, we hebben gewonnen! Dank aan de spelers van D1, en aan onze eigen spelers die op de bank zaten. SC Emmeloord C1 zit in de lift, maar we zijn nog niet op de etage waar we willen wonen............