SC Emmeloord F2 - Flevo Boys F6

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Flevo Boys F6 op het programma, deze wedstrijd moest gewonnen worden om in de race te blijven voor het kampioenschap in deze competitie.

SCE ging direct goed uit de startblokken met een snelle aanval waaruit Alban al in de eerste of tweede minuut de 1-0 wist te scoren. Met deze voorsprong op zak  kwam er vertrouwen in de ploeg en werd goed combinatievoetbal gespeeld. Nick uit de F1 speelde mee in het team alsof hij er altijd al geweest was en verschillende aanvallen volgden elkaar op. Een paar kleine kansjes voor Flevoboys werden gemist en na ongeveer een kwartiertje wist Alban ook de 2 – 0 te maken. Met deze voorsprong werd de rust bereikt.

Na Sander’s gebruikelijke peptalk ging het in de tweede helft voortvarend verder en de voosprong werd tot 4 – 0 uitgebouwd door twee mooie goals van Nick. De score had zelfs nog verder op kunnen lopen want twee reddingen op de lijn door de Flevo Boys keeper voorkwamen meer goals.

Uiteindelijk moest er toch nog een tegentreffer geïncasseerd worden, waarmee de eindstand op 4-1 uitkwam.

Volgende week is de laatste wedstrijd, uit tegen Kraggenburg F1. Bij winst is Emmeloord F2 de kampioen!!! Als er gelijk gespeeld wordt, is SCE F2 afhankelijk van het resultaat tussen VWC F1 en Tollebeek F2.

Dat wordt spannend!!

Verslag MKV'29 - sc Emmeloord

MKV'29 Leeuwarden  -  sc Emmeloord   2  -  1   (  1  -  0  )

Een zwaar gehavend sc Emmeloord hunkert naar het einde van de competitie en gaat in Leeuwarden verrassend met 2 - 1 onderuit bij laagvlieger MKV'29.
Ondanks deze 2 - 1 nederlaag blijven de blauwen op een vijfde plek staan in de tweede klasse K.
Op deze voorlaatste speeldag zijn de paarse wolven uit Wolvega kampioen geworden en naar de eerste klasse gepromoveerd.
In het wolvennest werd degradant ONB Drachten op een ruime 6 - 0 nederlaag getracteerd waardoor de promotie een feit was.

Wij beginnen dit wedstrijdverslag door onze aanvoerder van sc Emmeloord Harm van Wieren en zijn vrouw Annemarie te feliciteren met de geboorte van hun eerste zoon Fedde Harm.
Door deze blijde gebeurtenis was Harm van Wieren vandaag niet van de partij.
Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd ook geen beroep doen op de geblesseerde spelers Sander Heimens, Gerke Schaap, Wouter vd Velde, Rik Beekman & Brahim Boundati.
Onder zomerse omstandigheden hadden de blauwe supporters hun toevlucht gezocht op het terras onder het luifeltje.

Met een sterk geimproviseerde opstelling en de nodige aanpassingen begon sc Emmeloord met een totaal vernieuwde as aan deze wedstrijd.
Het centrale verdedigingsblok Koen Boneschansker en good old Ronald Kleiker moesten de lijnen richting het middenveld gaan uitzetten.
De middenvelders Guido Vissers, Abdul Boundati & Gokhan Pala hielden de linies dicht op elkaar.
De opkomende backs Remco Jonkman en Maarten Ebbers kregen de opdracht mee om de buitenspelers Bastian Tabak en Maarten Dekkers op hun wenken te bedienen zodat de eenzame spits Hans Langedijk in stelling kon worden gebracht.
Op de bank zaten de wisselspelers Denny vd Zee, Robin Elsinga, Olav Sieljes & Roy Pettinga.
Het deed de blauwe supporters goed om Bastian Tabak weer in de basis  te zien starten.

Meteen vanaf de aftrap werden er stevige pittige duels uitgevochten  en moesten de Emmeloorders volop aan de bak.
De rooms katholieke voetbalclub Met Kracht Vooruit staat op een gevaarlijke PD plek en vecht voor zijn laatste kansen om lijfsbehoud veilig te stellen.
Beide teams begonnen fel, furieus en fanatiek aan deze wedstrijd.
De Emmeloorders lieten verzorgd technisch voetbal met veel druk en pressie naar voren zien.
De Friezen zakten in en loerden met hoge diepe ballen op de snelle counter.
Met veel beweging, variatie en een snelle balcirculatie probeerde sc Emmeloord de juiste openingen te vinden, maar het eerste kansje was voor de thuisploeg.
In de 14e minuut moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff zijn doel uitkomen om een dieptepass op de snelle Zebari te onderscheppen.
Kort hierop moest Stefan vd Werff gestrekt naar de hoek om een schot van Zebari onschadelijk te kunnen maken.

De Emmeloorders hadden het meeste balbezit, maar moesten constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke counters van MKV'29.
Een schot van Abdul Boundati zeilde rakelings naast waarna de doelman van MKV grote moeite had met een hoge bal van Remco Jonkman.
Een vrije trap van Gokhan Pala belandde met een rare vreemde curve op het dak van het doel.
Net op het moment dat er een blauwe doelpunt in de lucht hing sloegen de rood witten genadeloos toe.

In de 35e minuut profiteerde MKV speler Rene Kalsbeek met een flipperkast doelpunt van een enorme geklungel in de Emmeloordse verdediging.
De verdediging kreeg een voorzet van Zebari niet goed weggewerkt waarna in een kluwen van spelers Rene Kalsbeek deze bal strak in de touwen schoot voor de 1 - 0 voorsprong voor MKV'29.
De blauwen reageerden furieus en kregen een paar goede kansen om op gelijke hoogte te komen.
Bij MKV stond doelman Bart Wielinga een sterke partij te keepen door met uitstekende reflexen Abdul Boundati, Bastian Tabak en Maarten Dekkers van het scoren te houden.
In kansrijke positie leek Remco Jonkman de gelijkmaker te gaan scoren, maar zijn inzet ging over het doel.
Een prachtige actie van Maarten Dekkers had een beter lot verdiend, maar bereikte net niet Hans Langedijk.
Vlak voor rust kreeg ook MKV een paar kansen, maar Hamza Abdelkarim, Yassine Yettefti & Zebari vonden doelman Stefan vd Werff op hun weg.
Met een 1 - 0 voorsprong voor MKV'29 gingen we rusten.

In de rust bleek de architect van sc Emmeloord Gokhan Pala wegens een hamstringblessure niet meer verder te kunnen waardoor Trainer Dick Schuurman opnieuw genoodzaakt was om aanpassingen te doen.
Op de rechtsvoorpositie kwam Denny vd Zee voor Gokhan Pala in de ploeg waardoor Hans Langedijk een linie moest terugzakken.
Doordat de angel nu van het middenveld was gehaald kreeg Abdul Boundati de zware taak om voor de balans te zorgen.

De thuisploeg opende sterk en voerde met vloeiende aanvalsgolven  het tempo op.
Met name Hamza Abdelkarim, Zebari & invaller Leander Heeger bezorgden de Emmeloordse verdediging moeilijke momenten.
Bij sc Emmeloord speelde de centrale verdediger Koen Boneschansker een uitstekende wedstrijd terwijl Abdul Boundati met de punt naar voren Bastian Tabak, Denny vd Zee & Maarten Dekkers probeerde te bereiken. Toch wist MKV'29 in de 60e minuut opnieuw te scoren.

In de 60e minuut zorgde Hamza Abdelkarim met een weergaloze actie voor de 2 - 0 voorsprong voor MKV'29.
Vanaf de rechterflank pikte Hamza de bal op door naar binnen te snijden en twee Emmeloorders op het verkeerde been te zetten om vervolgens de bal snoeihard in het dak van het doel te schieten voor de 2 - 0.
Meteen vanaf de aftrap had sc Emmeloord het antwoord alweer klaar.
In de 62e minuut was er op de rechterflank een indrukwekkende bevlieging van Denny vd Zee te zien.
Met een weergaloze rush was Denny vd Zee iedereen te snel af en werd Maarten Dekkers op maat bediend voor de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Deze snelle 2 - 1 aansluitingstreffer bracht weer hoop in de blauwe harten want de Emmeloorders gingen nu op zoek naar de gelijkmaker.
Ondertussen kon ook IJzervreter Ronald Kleiker niet meer verder en kwam voor hem het jeugdtalent Olav Sieljes in de ploeg.

Er waren een paar halve kansjes voor Maarten Dekkers & Bastian Tabak, maar het zou allemaal niets meer opleveren.
De beste kansen waren voor de thuisploeg en het is aan doelman Stefan vd Werff te danken dat Carlo Schambach, Leander Heeger en Zebari niet wisten te scoren.
De blauwe verdedigers Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Remco Jonkman en invaller Olav Sieljes vochten voor elke millimeter,maar deze nederlaag was niet meer af te wenden.
Door deze 2 - 1 overwinning heeft MKV'29 nog een kans om de PD wedstrijden te ontlopen terwijl het seizoen voor sc Emmeloord er nu  op zit.
Man of the match: Koen Boneschansker.

Volgende week speelt sc Emmeloord zijn laatste wedstrijd van dit seizoen thuis op de eigen Ervenbos tegen vv Lemmer.
De blauwen zijn thuis nog steeds ongeslagen en zullen er alles aandoen om dit zo te houden en de vijfde plek veilig te stellen.

Deze verslaggever gaat op vakantie en is er volgende week niet meer  bij, maar vanaf augustus gaan we weer door met de wedstrijdverslagen voor sc Emmeloord.
Het was mij een groot genoegen om wekelijks verslag te doen over het reilen en zeilen van deze prachtige blauwe club.

Ik wil iedereen bedanken voor de gezelligheid, vriendschappen en de mooie momenten die wij dit seizoen hebben meegemaakt.
Tevens wens ik assistenttrainer Rob Nugter veel succes toe bij zijn nieuwe club DESZ en wens ik de spelers die sc Emmeloord gaan verlaten veel succes toe bij hun nieuwe club.
Na 15 jaar trouwe dienst gaat elftalleider Peter Post stoppen en het is mij een grote eer om samen met Herman en Martin zijn taken over te nemen. Vanaf augustus ga ik als elftalleider verder bij sc Emmeloord.
Een fijne zomerstop allemaal en tot ziens in het nieuwe seizoen.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Koen Boneschansker, Ronald Kleiker  ( 62e Olav Sieljes ), Remco Jonkman, Guido Vissers, Abdul Boundati ( 85e Robin Elsinga ), Gokhan Pala ( 45e Denny vd Zee ), Maarten Dekkers, Bastian Tabak & Hans Langedijk.
Wissels: Roy Pettinga, Olav Sieljes, Robin Elsinga & Denny vd Zee.
Geblesseerd/afw: Harm van Wieren,Wouter vd Velde, Sander Heimens, Gerke Schaap, Rik Beekman & Brahim Boundati.

Verslag sc Emmeloord - GAVC

sc Emmeloord  -  GAVC Grou   3  -  0  (  2  -  0  )

Een strijdvaardig en hardwerkend sc Emmeloord heeft met hangen en wurgen met 3 - 0 gewonnen van het Frieze GAVC.
Met name in de tweede helft gingen de Emmeloorders door een moeilijke fase waarbij de Grouwster amateurvoetbalclub enkele grote kansen lieten liggen.
De blauwen moesten diep gaan om de bittere nasmaak van drie nederlagen op rij weg te kunnen spoelen.
Door deze 3 - 0 overwinning blijven de Emmeloorders thuis op de eigen Ervenbos ongeslagen en staan de blauwen samen met DTD op een gedeelde vijfde plek in de tweede klasse K.

Eerder had het tweede elftal verzuimd om van VKW 2 te winnen.
Wij kunnen in dit verslag expliciet vermelden dat doelman Niels Boomsma de nul wist vast te houden, maar dat de aanvallers van het tweede zich geen raad met de vele mogelijkheden wisten waardoor het duel met VKW 2 in een bloedeloze 0 - 0 gelijkspel eindigde.
Het tweede elftal heeft zich wel geplaatst voor de nacompetitie waardoor het een goede kans heeft om naar de reserve hoofdklasse te promoveren.

Het eerste elftal zit in de hoek waar de klappen vallen, maar liet zich vanmiddag weer van zijn beste kant zien.
Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde spelers Sander Heimens en Gerke Schaap, maar tot ieders verrassing was daar een basisplek voor Abdul Boundati en zat zijn broer Brahim Boundati na een lange periode van blessureleed weer op de bank bij de blauwen.

Na afwachtend en aftastend begin gooide sc Emmeloord alle schroom van zich af en ontstond er een levendige gelijkopgaande wedstrijd.
In de 4e minuut liet Abdul Boundati van zich spreken door met een strakke fluwelen pass Hans Langendijk te bereiken,maar diens schot zeilde rakelings over.
Even later probeerde Gokhan Pala de doelman van GAVC te verrassen, maar het schot miste de kracht en werd eenvoudig gestopt.
Een poging van het Maarten Dekkers verdween naast het doel, maar de toon was nu gezet.
De blauwe supporters haalden opgelucht adem want sc Emmeloord speelde weer als vanouds en toonde teamspirit met een flinke dosis strijd, passie en hartstocht.

Aan de andere kant verstopte GAVC zich niet en lieten ook de geel zwarten uit Grou zich gelden.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff in actie komen om inzetten van Alex van Rees en Sander van Remmen te pareren. Een gevaarlijk schot van Alex van Rees zeilde rakelings naast.
In de 15e minuut verdraaide Emmeloord verdediger Wouter vd Velde zijn knie waarna het boegbeeld met een pijnlijke gezicht het veld moest verlaten.
De middenvelder Marcel Westerhof kwam hem vervangen waardoor trainer Dick Schuurman de nodige aanpassingen moest doen.
De ijzervreter en routinier Ronald Kleiker werd nu een linie teruggeschoven om centraal in de verdediging aanvoerder Harm van Wieren en de beide backs Remco Jonkman en Maarten Ebbers bij te staan.

In de 17e minuut was daar ineens een enorme ontlading toen het blauwe diamant Maarten Dekkers meedogenloos toesloeg door met een strak hard schot in de korte hoek de score te openen voor de 1 - 0.
De clubtopscorer van sc Emmeloord stond al maandenlang droog en moest van heel ver komen om zijn vorm en zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Dit doelpunt werkte bevrijdend en werd dan ook uitbundig gevierd door de spelers en blauwe supporters.
Afgelopen vrijdagavond kon Maarten Dekkers wegens een pijnlijke rug geen stap meer lopen, maar dankzij fysio Gerard Visser verdween de pijn en kon het blauwe diamant toch nog aan deze wedstrijd starten.

Kort hierop wist Hans Langendijk net niet te profiteren van een slippertje van de Frieze doelman en gingen schoten van Gokhan Pala en Abdul Boundati naast het doel.
Doordat beide teams de aanval zochten en hiermee risico's namen ontstonden er grote ruimte's tussen de linies.
Nadat een schot van GAVC speler Alex van Rees tot corner werd verwerkt was daar een grote kans voor GAVC speler Guido Cnossen.
Met een perfecte aanname zette Guido Cnossen iedereen op het verkeerde been behalve Emmeloord doelman Stefan vd Werff die wederom redding bracht.

Terwijl de geel zwarten nog eens aanzetten om de gelijkmaker te forceren sloegen de blauwen in de omschakeling genadeloos toe.
In de 40e minuut ontplofte het Ervenbos en was het gejuich tot aan de Poldertoren te horen toen Rik Beekman een afvallende bal op zijn pantoffel nam en deze snoeihard in de hoek schoot voor de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
De blonde pijl speelde zeer verdienstelijk en vierde dit doelpunt harstochtelijk met zijn ploeggenoten.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De Blauwe supporters reageerden opgelucht en waren goed te spreken over het strijdvaardige en fanatiek spelende sc Emmeloord.
De tweede helft was amper begonnen of Abdul Boundati bediende Hans Langendijk die vanuit de halve draai probeerde te scoren.
Het schot van Hans Langendijk ging rakelings naast waarna de Friezen kwamen opzetten.
Ondertussen kon aanvaller Rik Beekman niet meer verder en kwam Guido Vissers hem op de linkerflank vervangen.

De Grouwsters lieten het hier niet bij zitten en gingen ontketend in de achtervolging op zoek naar een aansluitingstreffer.
Er kwamen kansen voor GAVC waarbij Emmeloord doelman Stefan vd Werff tot het uiterste moest gaan om de boomlange Okkie den Boon  en Sander van Remmen van het scoren te houden.
De Emmeloorders gingen door een moeilijke fase en moesten voor elke millimeter knokken om onder de Frieze druk uit te komen.
Na een strakke voorzet van Jesse Visser was daar ineens een open schietkans voor de vogelvrije Sander van Remmen, maar oog in oog met doelman Stefan vd Werff ging zijn schot naast het doel.
In de 68e minuut was er enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel te zien waarbij middenvelder Marcel Westerhof op de goede plek stond om een inzet van de doellijn te halen.
Kort hierop moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff met zijn vingertoppen een afstandsschot van Sander van Remmen onschadelijk maken en kroop sc Emmeloord wederom door het oog van de naald.
Met kunst en vliegwerk en een dosis strijd, passie en inzet hield sc Emmeloord stand en kwamen er ook weer kansen voor de blauwen.

Onder aanvoering van IJzervreter Ronald Kleiker, Terrier Maarten Ebbers en Aboe Harm van Wieren kantelde deze wedstrijd.
Het 17 jarige jeugdtalent Olav Sieljes was in de ploeg gekomen en liet enkele hoogstandjes en mooie voorzetten zien.
Invaller Guido Vissers oogde nogal onwennig op de linksvoor positie, maar dook twee keer gevaarlijk op voor het Frieze doel.
Zijn eerste poging zeilde over waarna de tweede inzet van Guido Vissers op het nippertje van de doellijn werd gehaald.
Een kopbal van Harm van Wieren werd fraai gepareerd door de Frieze doelman terwijl aan de andere kant Stefan vd Werff in actie moest komen om een doorbraak van Jesse Visser te onderscheppen.

Plotseling ging het blauwe diamant weer schijnen en volgde de ontknoping.
In de 90e minuut viel de definitieve beslissing toen Maarten Dekkers onze supersub Hans Langendijk in stelling bracht voor de 3 - 0.
Met een fraaie schijnbeweging zette Maarten Dekkers iedereen op het verkeerde been door vervolgens Hans Langendijk te lanceren voor de uiteindelijke 3 - 0 eindstand voor sc Emmeloord.
Het gehele team verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel en de strijd, beleving en inzet waardoor deze zwaarbevochten overwinning werd afgedwongen.
Het blauwe diamant Maarten Dekkers heeft eindelijk weer eens gescoord en supersub Hans Langendijk combineerde er lustig op los en werd daarom terecht uitgeroepen tot Man of the Match.
Man of the Match: Hans Langendijk.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in Leeuwarden bij MKV'29. Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op sportpark Nylan te Leeuwarden. De bus vertrekt om 11:45 uur vanaf de Ervenbos.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde ( 15e Marcel Westerhof ), Remco Jonkman, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Abdul Boundati ( 75e Olav Sieljes ), Hans Langendijk, Maarten Dekkers & Rik Beekman ( 55e Guido Vissers ).
Wissels: Tim Schaafsma, Marcel Westerhof, Guido Vissers, Olav Sieljes & Brahim Boundati.
Geblesseerd: Sander Heimens & Gerke Schaap.
Teammanager: Peter Post