Competitiewedstrijd Balk C 1 - SCE C1

02-02-2013 - Na de knappe prestatie vorige week tussen de sneeuwduinen van MSC te Meppel
waar we met 2-1 verloren tegen een ploeg die twee klassen hoger speelde als ons, was dit een wedstrijd waar we naar uitkeken. Bij SCE thuis hadden we verloren van deze ploeg, dus een revanche was het motto.  Gelijk al een aantal geblesseerden, Jason was er niet, Stefan geblesseerd voet, Jeroen liesblessure( wel inzetbaar), Ian vandaag er niet bij, begonnen we aan de wedstrijd. Na 6 minuten over een weer gebald te hebben, krijgt Balk de 1e corner van de wedstrijd. Deze bal gaat rakelings voor de goal langs. Tot de 20e minuut was er niet echt sprake van een voetbalwedstrijd, er gebeurde domweg niet te veel. Pas na 20 minuten krijgt SCE een kansje, Marc miste de kans(of Lucas). Dan toch even later een goeie pass  van Olav op Otis, helaas werd er voor buitenspel gevlagd. De scheidsrechter fluit af en toe een beetje vreemd. In de 23e minuut een bijna kans voor Justin, komt tegen de doelman aan en raakt een beetje geblesseerd, maar een corner viel ons wel ten deel. De druk van SCE wordt toch steeds groter vervolgens een hachelijke situatie achterin bij SCE  wordt uiteindelijk netjes opgelost door Olav. Dan vlak voor tijd weet Irene ook achterin een voortreffelijke redding te maken. 2 minuten voor tijd spat een bal van Balk tegen de paal, maar gaat gelukkig naast.
een speler van Balk en Justin maken samen een sliding, waarbij Justin iets te ver door schiet,
gevolg is dat Justin gespaard blijft, maar speler van Balk hinkend het veld afgaat. Hoorde achteraf, dat de jongen voor behandeling in het ziekenhuis is geweest.

Rust 0-0

de 2e helft begint en nu hopen op een beetje beter voetbal.  Het is de 4e minuut. Balk schiet de 1-0 binnen. En of het nog niet genoeg was, moet Irene het veld verlaten, ze was namelijk kotsmisselijk, Jeroen komt met zijn liesblessure binnen het veld. In de 7e minuut een scherpe voorzet van Olav op Luuk, de keeper loopt uit, en Luuk omzeilt deze en weet simpel en beheerst de 1-1 binnen te schieten.
Net bekomen van het gejuich, is het Balk, dat slechts een halve minuut later de 2-1 binnenschiet.
Een hoekschop van SCE komt bij Otis deze passt klasse door op Luuk , maar de bal gaat net over. Zonde. In de 12e minuut wordt Justin dan voor 5 minuten van het veld verwijderd, na herhaaldelijk
gewaarschuwd te zijn. Hij zij niks maar zijn hoofd sprak boekdelen, en zo zag de scheids het ook.
In de 17e minuut krijgt Balk weer een kans, maar dit keer gaat de bal rakelings over de goal
van Tim heen. In de 19e minuut maakt Olav een nuttige overtreding vlak voor strafschopgebied
van SCE. Een vrije trap wordt voortreffelijk gestopt door Tim. In de 21e minuut weer een weergaloze kans voor Balk, maar ook dit keer treft de bal niet het net. SCE had niet meer de nodige veerkracht de gelijkmaker uit het vuur te slepen, en alsof het nog niet genoeg was bedacht de scheidsrechter de wedstrijd 2 minuten voor het einde af te blazen. Eindstand 2-1 Balk. De uitslag biedt zeker  perspectief voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen C1 volgende week, en dan maar hopen, dat er wat minder geblesseerden zijn. Tot volgende week Alle geblesseerden beterschap toegewenst

Trouwe supporter

verslag competitiewedstrijd 02/02/2013

Na de knappe prestatie vorige week tussen de sneeuwduinen van MSC te Meppel
waar we met 2-1 verloren tegen een ploeg die twee klassen hoger speelde als ons,
was dit een wedstrijd waar we naar uitkeken. Bij SCE thuis hadden we verloren van deze
ploeg, dus een revanche was het motto.  Gelijk al een aantal geblesseerden, Jason was er
niet, Stefan geblesseerd voet, Jeroen liesblessure( wel inzetbaar), Ian vandaag er niet bij, begonnen we aan de wedstrijd.

Na 6 minuten over een weer gebald te hebben, krijgt Balk de 1e corner van de wedstrijd.
Deze bal gaat rakelings voor de goal langs. Tot de 20e minuut was er niet echt sprake
van een voetbalwedstrijd, er gebeurde domweg niet te veel. Pas na 20 minuten krijgt
SCE een kansje, Marc miste de kans(of Lucas). Dan toch even later een goeie pass  van Olav op Otis,
helaas werd er voor buitenspel gevlagd. De scheidsrechter fluit af en toe een beetje vreemd.
In de 23e minuut een bijna kans voor Justin, komt tegen de doelman aan en raakt een beetje
geblesseerd, maar een corner viel ons wel ten deel. De druk van SCE wordt toch steeds groter
vervolgens een hachelijke situatie achterin bij SCE  wordt uiteindelijk netjes opgelost
door Olav. Dan vlak voor tijd weet Irene ook achterin een voortreffelijke redding te maken.
2 minuten voor tijd spat een bal van Balk tegen de paal, maar gaat gelukkig naast.
gevolg is dat Justin gespaard blijft, maar speler van Balk hinkend het veld afgaat.
Hoorde achteraf, dat de jongen voor behandeling in het ziekenhuis is geweest.

Rust 0-0

de 2e helft begint en nu hopen op een beetje beter voetbal.  Het is de 4e minuut. Balk
schiet de 1-0 binnen. En of het nog niet genoeg was, moet Irene het veld verlaten, ze
was namelijk kotsmisselijk, Jeroen komt met zijn liesblessure binnen het veld.
In de 7e minuut een scherpe voorzet van Olav op Luuk, de keeper loopt uit, en
Luuk omzeilt deze en weet simpel en beheerst de 1-1 binnen te schieten.
Een hoekschop van SCE komt bij Otis deze passt klasse door op Luuk , maar de bal
gaat net over. Zonde.
In de 12e minuut wordt Justin dan voor 5 minuten van het veld verwijderd, na herhaaldelijk
van SCE. Een vrije trap wordt voortreffelijk gestopt door Tim. In de 21e minuut weer
een weergaloze kans voor Balk, maar ook dit keer treft de bal niet het net.
SCE had niet meer de nodige veerkracht de gelijkmaker uit het vuur te slepen, en alsof
het nog niet genoeg was bedacht de scheidsrechter de wedstrijd 2 minuten voor het einde
af te blazen. Eindstand 2-1 Balk.
De uitslag biedt zeker perspectief voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen C1 volgende week,
en dan maar hopen, dat er wat minder geblesseerden zijn.

4 MSC 3                        8    7    0    1    21 58  17

Vandaag stond de inhaal wedstrijd tegen Emmeloord 6 op het programma.
De eerste wedstrijd na de winterstop.
Donderdagavond hadden toch nog 7 van de 15 man de moeite genomen om weer te komen trainen.
Het was goed te zien dat het nog even wennen was voor iedereen.
Het was niet alleen bitter koud, maar ook erg vroeg (10 uur) voor ons doen.
Met 12 man begonnen we aan de wedstrijd .

Ik wil vooraf zeggen dat iedereen de nieuwe regels van de KNVB ten aanzien van de scheidsrechter goed hebben nageleefd.
De scheidsrechter had wat nieuwe regels.
Bij twijfel was de bal altijd voor de tegen partij.
Als onze grensrechter aangaf dat de bal voor ons uit was besliste hij exact anders.
In geval met corners besliste hij ook steevast zo.
Zelfs de tegenstander die hem hierop wezen kon dit niet veranderen.
Een prachtig doelpunt van Adil keurde hij eerst af voor buitenspel, terwijl Adil voor de man de bal op de borst nam.
Toen dat buitenspel geen stand hield keurde hij hem maar af voor hands.
Ik moet de mannen dan ook echt complimenteren met het feit dat niemand er zelfs maar iets van gezegd heeft en
het geeft maar aan hoe sterk we zijn.

De man of the match is zonder meer Younes, die onze vaste keeper Riaz verving omdat deze nog op trainingskamp in Cuba is.
Alleen in de eerste helft haalde Younes er zeker 5 ongelofelijke ballen uit.
Een vrije trap die hard over de muur ging tikte hij echt uit de uiterste hoek.
Een kopbal vanaf de 5 meter lijn tikte hij er met een vermeer reflex uit.
En zo bleef hij ons verbazen en de tegenstander ontmoedigen met de ene na de andere prachtige redding.

Het was onze topscoorder Adil die halverwege de eerste helft op links zijn man voorbij ging en in het strafschop gebied nog een man uitkapte
en de bal strak voor gaf aan Abdul Hakim, die weer op de goede plek stond en zijn achtste doelpunt al weer binnen tikte 0-1.
In het laatste kwartier van de eerste helft waren we het spoor een klein beetje bijster en we konden blij zijn dat we zonder verdere kleerscheuren de rust haalde.

In de rust is Abdul Hakim uitgevallen met een blessure aan de knie en is marcel gaan voorstoppen en is peter meer voorin gaan spelen.
Het was Mo die na een minuut of 15 een ongelofelijk mooi doelpunt maakte.
Op Rechts ging hij een man of twee voorbij en besloot toen ergens op de rand 16 ter hoogte van een meter of 3 voor de achterlijn de bal echt bewust
in de korte hoek te schieten.
Dit verwachte de keeper absoluut niet meer en die kon net als wij verbaasd toe kijken dat die bal er zo loep zuiver inging 0-2.

Mo heeft trouwens de nieuwste Adidas schoenen, met ingebouwde chip.
Hij kan dan later thuis op de computer alle wedstrijd gegevens aflezen.
De afstand in (kilo)meters die hij gelopen heeft en zelfs via Google Earth exact zien op welke delen van het veld hij het meest gelopen heeft.

Na het doelpunt van Mo nam Emmeloord 5 misschien onbewust wat gas terug en mede door een serie vreemde beslissingen van de scheidsrechter
zoals bewust het niet toepassen van de voordeel regel en nog wat vreemde, of zoals hij het later zelf noemde spannende, beslissingen, bleef
Emmeloord 6 gevaarlijk drukken, wat 10 minuten voor tijd nog in de 1-2 resulteerde.
Het was Farid die alle hoop bij Emmeloord 6 wegnam met een rush vanaf eigen helft.
Hij ging op de zijn kenmerkende wijze wel 4 of 5 man voorbij en schoot de bal simpel langs de keeper en tekende onze 1-3 aan.

We hebben nu 11 wedstrijden gespeeld en 28 punten.
We hadden deze overwinning echt nodig want MSC heeft nu 9 wedstrijden gespeeld en 24  punten.

Brahim 2
Met een doelpunt Hassan - Mustafa - Said - Shafiq - Hamza - Suber.

Emmeloord 5.

Havelte 3- sc Emmeloord 4 4-1

Vandaag weer de eerste wedstrijd na de winterstop, jammer genoeg vertrokken we maar met 10 man. Iedereen die wel aanwezig was,waren positief en we starten met een 4 3 2 opstelling. De eerste 15 min kwamen we goed door en zelf creeerden we ook wat kansen. Toch kwamen we 3-0 achter na goed combinatie spel van Havelte. Wij bleven toch goed meedoen en zette druk op de momenten dat het kon. Dit leverde ons ook een doelpunt op. Mourad en Nol zette druk op de keeper en deze wist zich geen raad en schoot hem bij Mourad in de voeten. Mourad ronde af met een mooie lob over de blunderende keeper. We gingen dus met een 3-1 achterstand rusten. De thee smaakte prima en iedereen bleef positief en er was zelfs nog een beetje hoop.
De tweede helft hadden we wind tegen en dat maakte ons countervoetbal iets lastiger. Toch bleven wij gevaarlijk alleen wou de bal er niet in. Havelte lukt dit nog wel 1 keer en zo was de eindstand 4-1.
Gezien we maar met ons 10-en waren hebben we goed gespeeld en inzet getoond. Hopelijk komen volgende week weer meer leden van sce 4 ons versterken, want het is wel een teamsport. De eerste 10 spelers die volgende week spelen zijn al wel bekend 1 iemand kan nog een plekje veroveren, dit is degene die sowieso op tijd is en zorgt voor bier, voor de 10 die er vandaag waren.
Jongens denk eraan zondag Veno thuis deze wedstrijd moet eigenlijk gewonnen worden, anders raken we wel erg ver achterop.