Ofenwedstrijden SCEF1

Sce F1 heeft er in dit nieuwe seizoen alweer een paar oefenwedstrijden op zitten.
We zijn begonnen in Vollenhove met een toernooi: Veno,SVM, Wolvega en St. wold.
Met een bijna geheel nieuw team werden we vierde. 2 keer verlies, 1 gelijk en 1 keer winst.
Op 25 augustus speelden we thuis tegen Dosk deze wedstrijd verloren we nipt met 1-2, gelukkig mogen we op 1 sept revanche nemen.
Vandaag moesten we voor de beker spelen tegen Wolvega, deze ploeg was echt een maatje te groot en we verloren met 10-3.
 Toch heeft het team hard geknokt en hopelijk kunnen we woensdag tegen Ruinewold wel winst pakken.
Al met al toch al trots op mijn jongens die met de week beter worden.
Wanneer we hard blijven trainen komt het goede spel vanzelf.

de selectie van Sce F1 : Hugo, Timo, Jazzly, Sverre, Julian(keeper), Nick, Moussa, Rafi en Stéan

Groet de trainer

Toernooi E1 bij Veno

Toernooi Veno 15 augustus 2015

Zaterdag 22 augustus hadden we onze eerste bekerwedstrijd met ruime cijfers gewonnen van Desz, maar de voorbereiding was al eerder opgestart door de technische staf. Op 15 Augustus had de E1 al een toernooi bij Veno. Een deelnemersveld met allemaal teams van hetzelfde niveau al s wij in de competitie gaan tegenkomen. De hele E1 was aanwezig die dag, aangevuld met Yesser van de E2.

Steenwijkerwold E1
De eerste wedstrijd was eentje van gewenning. Het is weer even lastig om na een lange zomerstop weer het juiste ritme te vinden. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwam het voetbal tevoorschijn in het team.  Een overtreding op Nasim leidde de eerste goal van het toernooi in. Koen schoot de vrije trap hard achter de keeper, 1-0.  Helaas maakte Erwin deze goal niet mee, want van spanning moest hij vlak voor de wedstrijd naar de wc. We bleven goed voetballen, alleen het was oppassen voor de snelle spits van Steenwijkerwold. Mathijn maakte aan alle spanning een einde door een lange rush af te ronden met een geplaatste bal in de verre hoek 2-0.

S.V.M. E1
SVM is een tegenstander die we ook in de competitie tegen gaan komen. Een mooie graadmeter, al zijn beide elftallen nog maar net in training.  Wederom begon E1 goed in de wedstrijd. Na doorzetten van Bryan, kon Wouter de bal intikken. 1-0. Toch was het later SVM die tegen scoorde, een afstandschot van ver, net buiten het bereik van Jeremiah. Een kleine tegenslag in een wedstrijd waarin Emmeloord duidelijk de betere ploeg was. Een mooie steekbal op Brian. Helaas belandde de bal op de lat. SVM counterde af en toe gevaarlijk, een diepe bal van SVM. Jeremiah onderschepte de bal door goed ver van zijn doel te komen. Uiteindelijk scoorde Sophie, nadat Brian wederom de lat raakte. 2-1.

Wolvega E1
2 Wedstrijden gespeeld, 6 punten. We zijn het toernooi goed begonnen. De volgende tegenstander in een reeks van 4 is Wolvega. In dit team kan iedereen scoren. Wouter gaat diep en levert een goede voorzet af. Yesser knokt zich een weg voor het doel en weet uiteindelijk de bal bij Romeo te krijgen die bal kan intikken 1-0. Mathijn vond het nodig om het wat spannender te maken en schoot de bal ongelukkig in eigen goal 1-1. Emmeloord laat het hier niet bij zitten en voert het tempo wat op.  Een mooi opgezette aanval met Brian en Ibrahim, waarna de bal bij Nassim terecht kwam. Een kleine actie en Nassim schoot de bal onberispelijk in de goal, 2-1.

Veno E1
Al weer de laatste wedstrijd, ditmaal tegen de thuisclub. Ook een tegenstander die we in de competitie gaan tegen komen. Om het toernooi te winnen, was 1 punt voldoende. Maar resultaat was niet de doelstelling van deze deelname aan dit toernooi. Doelstelling was leren en ervaren tegen tegenstander van een gelijkwaardig toernooi. Toch, als je zo ver bent. Dan willen we ook de beker naar Emmeloord meenemen. Emmeloord zat er direct bovenop. Een corner van Koen belandde bovenop de hoofd van Wouter. Die weet hier wel raad mee en kopte de bal het doel in 1-0. Emmeloord ging op jacht naar nog meer goals. Dit leidde wel tot ruimte achterin bij Emmeloord. Maar dan staat er nog een goede keeper, die een 1 tegen 1 situatie uitstekend oploste.
Een kans van Ibrahim eindigde op de paal, echter Yesser kon de bal weer oppikken.  Een assist op Nassim die de bal kon plaatsen in het doel, 2-0. De overwinning is een feit, waarmee ook de toernooiwinst.

Nadat we Jan, die werd opgehaald vanwege zijn vrijgezellenfeestje,  hadden uitgezwaaid. Konden we de beker ophalen.

Een leuke ochtend met leuke tegenstanders. We hebben hier veel gezien van de potentie van het elftal, maar ook de samenhorigheid. Dit gaat een mooi jaar worden met een leuke ploeg kinderen en idem dit begeleiding.

Verslag sc Emmeloord - RKO Rutten

sc Emmeloord  -  RKO Rutten   3  -  0  (  0  -  0  )

Door een zwaarbevochten 3 - 0 overwinning op RKO Rutten heeft sc Emmeloord goede vooruitzichten op de volgende bekerronde.
Doordat vv Ruinen met 3 - 2 heeft gewonnen van FFS hebben de Emmeloorders dinsdag aan een gelijkspel tegen vv Ruinen genoeg om zich voor de volgende ronde te plaatsen.
In een polderderby die uiterst moeizaam op gang wilde komen moest sc Emmeloord heel diep gaan om het taaie en dappere RKO van zich af te schudden. De Emmeloorders waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar worstelden lange tijd met zichzelf.
In een matige en rommelige eerste helft speelde sc Emmeloord flets, voorspelbaar, doorzichtig en fantasieloos en wist het weinig kansen te creeeren.
Het dappere en strijdvaardige RKO speelde compact en hield de linies dicht op elkaar waardoor de thuisploeg moeite had om de openingen te vinden. Gaandeweg waren er verrassende ontwikkelingen te zien in het elftal van sc Emmeloord waarna de Blauwen in de tweede helft alsnog afstand wisten te nemen van het lastige taaie en stugge RKO Rutten.
Het was hartverwarmend om de passie, gedrevenheid en vechtlust in de tweede helft te zien waardoor deze polderderby toch nog glans kreeg.

Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: Een moeizame eerste helft, Vallende Boxen, De radeloze blikken, Een luide noodkreet, Mooie kansen, Verrassende ontwikkelingen, De bevrijdende kopbal van Maarten Ebbers en Het slotakkoord met mooie doelpunten van Hans Langedijk & Bastian Tabak.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Martin Holtmaat ( 75e Marcel Westerhof ), Guido Vissers, Hans Langedijk, Rik Beekman ( 62e Abdul Boundati ), Maarten Dekkers, Sander Heimens & Bastian Tabak.
Wissels: Marcel Westerhof, Abdul Boundati, Wiebe Koopmans & Tim Schaafsma.
Geblesseerd/Afwezig: Ronald Kleiker, Niels Boomsma, Gokhan Pala, Gerke Schaap, Brahim Boundati, Matthias Frankema, Denny vd Zee & Remco Jonkman.
Gele kaart: Maarten Dekkers
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van RKO Rutten:
Chrispijn Versteijnen, Martijn van Middelaar, Roy Schieving, Eric den Dekker, Johan Olivier ( 46e Lars Deinum ), Koen Matthijssen, Rob Loman, Tom Loman, Mart Matthijssen, Daniel Visser ( 52e Peter vd Avoird ) & Jacco Dekker.
Wissels: Lars Deinum, Peter vd Avoird, Theo van Maanen & Frank Hartveld.
Technische staf: Peter van Beenen & Guus Loman.
Assistent scheidsrechter: Dhr. Nell.

De scheidsrechter: Dhr. P. Kats.
Toeschouwers: 50

Het eerste elftal zal het voorlopig zonder zijn verdediger Denny vd Zee moeten doen want er is een botbreuk geconstateerd waardoor Denny in het gips zit en een lange tijd uit de running zal zijn.
Vanavond werd Edwin Berende als de nieuwe trainer van het tweede elftal van sc Emmeloord gepresenteerd. Dit is een goede en positieve ontwikkeling waardoor het tweede elftal met een gerust hart aan de competitie kan gaan beginnen.
Eerder deze week wonnen de jongens van het tweede op overtuigende wijze hun tweede bekerwedstrijd door met 9 - 1 VENO 2 aan de kant te zetten. Zondag staat voor het tweede de beslissende bekerconfrontatie bij vv Gorredijk 2 op het programma.

Er ontbraken om allerlei redenen nogal wat basisspelers bij sc Emmeloord waardoor Trainer Dick Schuurman moest improviseren.
Op de rechtsbackpositie was er een basisplek voor Martin Holtmaat en op het middenveld mocht Hans Langedijk zijn opwachting maken.

De polderderby tegen RKO Rutten kwam moeizaam op gang en kende een rommelige en eentonige eerste helft met weinig hoogtepunten.
Vanaf de eerste minuut hadden de Blauwen het initiatief en het meeste balbezit, maar het oogde allemaal flets, voorspelbaar en stroef.
Tegenstander RKO stond organisatorisch goed te verdedigen en gaf geen millimeter ruimte prijs. Met acht spelers achter de bal stond er een hechte rood witte muur en was het geen doorkomen aan voor het fantasie en machteloze sc Emmeloord.
De gehele eerste helft hielden de rood witten de linies hermetisch gesloten waardoor sc Emmeloord weinig kansen wist te creeeren.
Vanaf de flanken zorgde Sander Heimens voor enige dreiging, maar zijn voorzetten werden niet goed begrepen.
Mooie pogingen van Bastian Tabak & Maarten Dekkers werden geblokt en een ziedend schot van Hans Langedijk zeilde over.
De Emmeloorders voerden de druk enigszins op waarbij Guido Vissers en Maarten Dekkers de openingen probeerden te vinden.
Met name de hardwerkende Maarten Dekkers speelde een moeilijke wedstrijd tegen zijn oude cluppie en moest veel strijd leveren.
Hoogtepunt in deze eerste helft waren de vallende boxen die na een felle duel tussen Maarten Dekkers & Johan Oliviers uit de lichtmasten werden geschoten.
In deze fase worstelde het team met zichzelf en wilde het niet erg vlotten bij de Blauwen.
De radeloze en vertwijfelde blikken in de ogen zeiden genoeg en het waren de verdedigers Wouter vd Velde, Harm van Wieren en Maarten Ebbers die het dolende team op sleeptouw probeerden te nemen.
Een luide noodkreet van Wouter vd Velde galmde over het sportpark en was typerend voor deze loodzware eerste helft.
Halverwege de eerste helft probeerde het dappere RKO een paar plaagstootjes uit te delen, maar doelman Stefan vd Werff kwam niet in de problemen op pogingen van Rob Loman & Daniel Visser.
In de 25e minuut glipte Jacco Dekker door de Emmeloordse verdediging, maar met een schitterende sliding bracht verdediger Wouter vd Velde weer rust in de tent.
De Rood Witten hielden knap stand en loerden op de counter, maar konden aanvallend geen potten breken.
Vlak voor rust kreeg sc Emmeloord een paar goede kansen om op voorsprong te komen. Een vrije trap van Rik Beekman werd door iedereen gemist waarna een schot van Bastian Tabak eenvoudig werd geblokt. In de rebound vuurde Maarten Ebbers een hard schot af die eenvoudig werd gepareerd door de doelman van RKO.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

De gezichten stonden op onweer, maar toch hadden de supporters erg veel vertrouwen in de tweede helft.
Trainer Dick Schuurman weet de vinger wel op de zere plek te leggen om het team weer draaiende te krijgen zeiden de supporters tegen elkaar.
Tegenstander RKO bracht met Lars Deinum een extra aanvaller in de ploeg en zou even later met Peter vd Avoird nog meer aanvallende impulsen in het team brengen.
De rood witten waren niet van plan om zich te verstoppen en bleven op de counter loeren. In de beginfase van de tweede helft was sc Emmeloord nog steeds dolende en zoekende, maar plotseling waren er verrassende ontwikkelingen in het team te zien.
Een snelle actie van Rik Beekman had een beter lot verdiend, maar zeilde rakelings voorlangs en een afvallende bal van Guido Vissers werd ternauwernood tot corner verwerkt.
De druk nam toe en gaandeweg ging het steeds beter lopen bij sc Emmeloord.
Vorig seizoen stond Guido Vissers nog in de schaduw en acteerde hij slechts als pinchhitter op de achtergrond bij sc Emmeloord, maar in deze wedstrijd nam Guido Vissers de regie op het middenveld helemaal over. Met volle overtuiging en een enorme dosis zelfvertrouwen strooide Guido Vissers met mooie passes en wist hij menig duel op het middenveld te winnen.
Een andere verrassende ontwikkeling op het middenveld was Hans Langedijk die met mooie openingen voor veel gevaar wist te zorgen.
In deze tweede helft zorgde de creatieve Sander Heimens voor mooie snelle acties vanaf de flanken waardoor een doelpunt niet meer kon uitblijven. Met een ongekende passie en gedrevenheid zorgden de verdedigers Wouter vd Velde & Maarten Ebbers voor de olie op het vuur waardoor de dieselmotoren op volle toeren gingen draaien.
In de 60e minuut scoorde Terrier Maarten Ebbers met een fraaie kopbal uit een corner van Rik Beekman de bevrijdende 1 - 0 voor sc Emmeloord. De manier hoe Maarten Ebbers deze bal snoeihard tegen de touwen kopte sprak boekdelen voor het getergde blauwe team.
Trainer Dick Schuurman bracht met Abdul Boundati voor de leeggespeelde Rik Beekman meer aanvallende impulsen in de ploeg.
Uit een snelle eentwee tussen Abdul Boundati & Sander Heimens ontstond er een mooie kans, maar het schot van Sander Heimens ging over. Uit de directe tegenstoot verslikte verdediger Wouter vd Velde zich in RKO aanvaller Lars Deinum, maar in tweede instantie wist Wouter vd Velde zich prima te herstellen en deze aanval onschadelijk te maken.
De solide verdediging van sc Emmeloord kwam niet meer in de problemen waarna iedereen zich opmaakte voor het slotoffensief.
In de slotfase kreeg sc Emmeloord een paar mooie kansen, maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan.
Trainer Dick Schuurman zag de besluiteloosheid van zijn voorhoede met lede ogen aan, maar in de 82e minuut volgde de beloning.
Op aangeven van technicus Sander Heimens stond Hans Langedijk op de goede plek om met een strak schot de doelman van RKO te passeren voor de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Kort hierop kreeg Maarten Dekkers het op zijn heupen en wist hij zich eindelijk los te maken van zijn directe bewakers.
In de 85e minuut scoorde Bastian Tabak op aangeven van Maarten Dekkers de dikverdiende 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Dit doelpunt voelde als een enorme opluchting voor Bastian Tabak.
Vlak voor tijd werd Bastian Tabak opnieuw gelanceerd, maar met uitstekend voetenwerk bracht de doelman van RKO redding.

De Blauwen worstelden lange tijd met zichzelf en moesten diep gaan om het stugge RKO op de knieen te krijgen.
Man of the Match: De luide noodkreet van IJzervreter Wouter vd Velde.

Dinsdagavond spelen de Emmeloorders hun laatste bekerwedstrijd thuis tegen vv Ruinen.
Helaas kan deze verslaggever wegens werk hier niet bij zijn en komt er dan geen wedstrijdverslag.
Vanaf volgende week richten wij ons op de competitiestart en volgt er een voorbeschouwing op de eerste wedstrijd tegen GAVC Grou.

SCEmmeloord E1-Dezs E2

Zaterdag 22 augustus speelde de nieuwe E1 zijn eerste bekerwedstrijd.
Na een geweldig toernooi in Vollenhove waar de E1 ongeslagen het toernooi wist te winnen
Tegen eersteklas teams waren de verwachtingen hoog

E1 miste vandaag Romeo die had vandaag een familiedag

De opstelling:

Jeremiah
Mathijn                                                                                                           Wouter

Koen

Sophie                                                                                                           Brian

Nassim(5de Ibrahim)

Emmeloord begon goed zette gelijk druk op de tegenstander die de gehele eerste helft niet van hun eigen helft wisten uit te komen
Na 5 min opende Koen met een mooi solo actie de score
Niet lang daarna zorgde Ibrahim met twee harde schoten voor de 2 en de 3-0 voorsprong
Nassim pikte ook z,n goaltje mee en Sophie wist de keeper van Desz ook te verschalken 5-0
Dit was ook de ruststand.
Na rust begon Desz op een hele andere manier te voetballen door dit fysieke spel
Viel Wouter snel uit met een blessure en later ook Sophie  ondanks het fysieke spel bleef Emmeloord mooi combineren  en liep het door goal getter nassim uit naar een 9-0 voorsprong
Door een klein foutje op het midden veld  kon Dezs nog een keer tegen scoren
Het slotakkoord was weer voor SCE Nassim maakte er nog een en Wouter kopte nog een corner achter de keeper zodat de eindstand van 11-1 op het score bord stond.

Sce E1 heeft een geweldige pot gespeeld  Mathijn &( gelegenheidsverdediger)Wouter hielden het achterin dicht Jeremiah had vandaag niet veel te doen maar als meevoetballende keeper heeft hij het geweldig gedaan
Koen Sophie en brian vinden elkaar bijna blindelings op het middenveld ibrahim was voorin vooral met afstandschoten gevaarlijk en onze Benjamin Nassim staat altijd op de goede plek om z,n goaltjes te maken.
Groot pluspunt is ook dat de spelers ook makkelijk van positie kunnen wisselen een mooi team waar Sportclub veel plezier aan kan beleven dit jaar.

Volgende week de uitwedstrijd tegen FlevoBoys E3 een team dat in de hoofdklasse uitkomt