Verslag sc Emmeloord - ONB Drachten

sc Emmeloord - ONB Drachten 4 - 0 ( 4 - 0 )

In de 2e klasse Noord heeft het eerste elftal van sc Emmeloord een eenvoudige 4 - 0 overwinning geboekt op ONB uit Drachten.
Door deze ruime overwinning heeft sc Emmeloord zich knap gerevancheert van de onnodige 1 - 0 nederlaag van vorige week.
De Emmeloorders kenden een stroef begin en worstelden enige tijd met zichzelf. Nadat Bastian Tabak op aangeven van uitblinker Sander Heimens met een intikker de score had geopend sloop er onrust in het team. De Friezen kwamen opzetten en de gelijkmaker hing in de lucht, maar met twee prachtige doelpunten zorgde Sander Heimens voor een veilige marge. Vlak voor rust gooide Gerke Schaap met een diagonale streep deze wedstrijd definitief in het slot.
In de tweede helft viel er weinig meer te beleven en kon sc Emmeloord deze wedstrijd freewheelend over de streep trekken.
Nu de winterstop is aangebroken kan de tussenbalans worden opgemaakt. De promovendus gaat met een keurige 4e plaats de winterstop in en kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Sven Goos ( Joris Vermaat ), Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Sander Heimens, Laurens Rasing, Abdul Boundati, Gerke Schaap, Guido Vissers ( Denny vd Zee ) & Bastian Tabak.
Wissels: Joris Vermaat, Denny vd Zee, Sjors Hendrikse & Melvin Bos.
Gele kaart: Laurens Rasing
Geblesseerd/afwezig: Ronald Kleiker, Brahim Boundati, Stefan vd Werff, Maarten Ebbers & Koen Boneschansker.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent grensrechter: Herman Vos

Trainer Dick Schuurman kon vandaag geen beroep doen op de ervaren spelers Ronald Kleiker en Maarten Ebbers.
De grote smaakmaker Brahim Boundati kampt nog steeds met een hardnekkige knieblessure.
Daarnaast is ook doelman Stefan vd Werff nog steeds niet inzetbaar en werd zijn plaats ingenomen door reservedoelman Niels Boomsma.
De gasten uit Drachten begonnen fel en fanatiek aan deze wedstrijd.
Met name Rachid Akdim, Hakim Sahar Popkema en Frank Eygelaar zorgden voor veel gevaar en dreiging.
Meteen in de eerste minuut kreeg ONB een corner te nemen die in eerste instantie niet goed werd weggewerkt.
Deze corner werd opnieuw voor het doel gebracht waarna doelman Niels Boomsma in actie moest komen om een kopbal van Rachid Akdim te pareren.
De Friezen creeerden een licht veldoverwicht en waren veel feller in de duels. Tot tweemaal aan toe moesten de verdedigers van sc Emmeloord ingrijpen om voorzetten van Frank Eygelaar en Rachid Akdim te onderscheppen.
In de 10e minuut liet sc Emmeloord voor het eerst van zich horen toen een vrije trap genomen door Gerke Schaap een scrimmage opleverde.
De doelman van ONB wist met moeite een inzet van Bastian Tabak tot corner te verwerken.
Kort hierop was het raak en kwamen de Emmeloorders op een 1 - 0 voorsprong. Met een mooie pass werd Sander Heimens op de rechterflank bediend waarna diens voorzet bij de tweede paal door Bastian Tabak in het doel werd gewerkt voor de verlossende 1 - 0.
Deze treffer had bevrijdend moeten werken, maar het tegendeel was waar want sc Emmeloord worstelde enige tijd met zichzelf.
Het team oogde onrustig en had moeite om de bal goed in de ploeg te houden. De Friezen roken bloed en schakelden een tandje bij waarbij Rachid Akdim en Hakim Sahar Popkema gevaarlijke acties lieten zien.
Een snelle combinatie tussen Marco Biegel en Rachid Akdim werd ternauwernood onderschept en tot corner verwerkt.
Deze corner veroorzaakte een rommelige situatie voor het Emmeloordse doel, maar doelman Niels Boomsma greep goed in.
Kort hierop dook Marco Biegel gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar zijn kopbal ging rakelings naast.
De Emmeloorders worstelden met zichzelf en de gelijkmaker hing in de lucht of Bastian Tabak kreeg het plotseling op zijn heupen.
Het jonge talent maakte zich knap los van zijn directe tegenstander en leverde vanaf de achterlijn een perfecte voorzet af op Sander Heimens.
Met een weergaloze kanonskogel in de verre hoek scoorde Sander Heimens in de 26e minuut de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Vanaf dit moment was het Frieze verzet gebroken en nam sc Emmeloord het initiatief helemaal over. De thuisploeg omsingelde en belegerde het doel van ONB en kreeg een aantal corners te nemen.
Een prachtige kopbal van Gokhan Pala ging rakelings naast het doel.
In de 32e minuut bediende Wouter van der Velde met een magistrale dieptepass Sander Heimens die vervolgens met een harde schuiver zijn tweede doelpunt wist te scoren. Het publiek was nog aan het nagenieten van deze 3 - 0 of Gerke Schaap gooide het duel definitief in het slot.
Hier ging een vloeiende aanval over vele schijven aan vooraf.
Het was Harm van Wieren die zijn spierballen liet zien en op pure wilskracht de achterlijn wist te halen.
Zijn voorzet werd door Gokhan Pala keurig verlengd op Gerke Schaap die met een verwoestende uithaal de stand naar 4 - 0 wist te tillen.
Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander en vlak voor rust waren ook nog Gokhan Pala en Gerke Schaap dichtbij een treffer.
Een smetje op deze galavoorstelling was de vervelende blessure van Guido Vissers die met tranen in zijn ogen het veld moest verlaten.
Denny vd Zee kwam voor Guido Vissers in de ploeg en met een ruime 4 - 0 voorsprong gingen we rusten.

In de tweede helft viel er weinig meer te genieten want sc Emmeloord speelde veel te statisch en te voorspelbaar om door te drukken.
De Emmeloorders hadden een groot veldoverwicht, maar creeerden veel te weinig om de score op te voeren.
Tegenstander ONB probeerde iets terug te doen, maar was onmachtig om echt gevaarlijk te kunnen worden.
Halverwege de tweede helft viel verdediger Sven Goos uit met een vervelende blessure waardoor Joris Vermaat zijn opwachting mocht maken.
Er waren een paar speldenprikjes van ONB te zien, maar dan stond daar doelman Niels Boomsma die vastbesloten was om vandaag de nul te houden. Een voorzet van Rachid Akdim op Jeroen Veenstra werd knap onderschept door doelman Niels Boomsma en een hoge voorzet van Alexandre Namgalauri werd ook stijlvol gepareerd door Niels Boomsma.
In de 55e minuut kreeg sc Emmeloord een gigantische kans om de score op te voeren nadat Denny vd Zee met een crossbal Bastian Tabak wist te bereiken. Het groeibriljantje stormde op het Frieze doel af en leek de doelman van ONB te omspelen, maar zijn inzet ging naast het doel.
Uit een eentweetje tussen Gerke Schaap en Bastian Tabak werd Abdul Boundati gelanceert, maar onze dribbelaar had zijn vizier niet op scherp staan en wachtte veel te lang waardoor deze aanval werd onderschept.
Kort hierop probeerde Abdul Boundati met een steekballetje Bastian Tabak te bereiken, maar de doelman van ONB bracht redding.
De Emmeloorders waren de bovenliggende partij, maar verzuimden om door te drukken. Doelman Niels Boomsma bracht redding op een hard schot van Rachid Akdim en een poging van ONB speler Alexandre Namgalauri verdween in het zijnet.
Het slotakkoord was voor sc Emmeloord toen Sander Heimens het op zijn heupen kreeg.
Met een leep boogballetje bracht Sander Heimens de doelman van ONB in de problemen waarna Gokhan Pala in de rebound leek te scoren.
Helaas ketste de kopbal de Gokhan Pala via de paal terug in het veld en zou deze wedstrijd als een nachtkaars uitgaan.
Met een keurige 4e plek in de tweede klasse K gaat sc Emmeloord nu de winterstop in.
Het team behaalde uit 13 wedstrijden maar liefst 25 punten en heeft een doelsaldo van 36 voor en 17 tegen. Er werden 7 wedstrijden gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en slechts 2 wedstrijden gingen verloren.
Ook in de breedte is het team volwassen geworden en enorm gegroeid.
De technische staf verdiend een groot compliment met de manier van voetballen en de spelvreugde die het team telkens uitstraalt.
Vanmiddag ging het in de eerste helft veel moeilijker dan de uitslag doet vermoeden, maar op strijd, inzet en wilskracht knokte het team terug.
Er wacht sc Emmeloord een enorme uitdaging in de tweede seizoenshelft, maar er is veel vertrouwen in deze spelersgroep.
Op zondag 25 Januari is deze Blauwe Reporter er weer bij als sc Emmeloord ontwaakt uit de winterslaap en dan op bezoek gaat bij LAC Frisia 1883 in Leeuwarden.

Ik wil langs deze weg iedereen bij sc Emmeloord fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toewensen. Tot ziens na de winterstop!
The man off the match: Sander Heimens!