verslag VHK E1 - SCE E3


Vroeg , het was weer erg vroeg voor een zaterdag , om 6.30 uur rinkelde bij ons de wekker.
Voetballen, ! ,het lijkt wel de zwemsport zo vroeg moeten we aanwezig zijn.9 uur begon de wedstrijd in St. Jansklooster tegen de E1 van VHK dus uiterlijk om 8 uur vertrekken vanaf de parkeerplaats.
Iets later,met de voetbalkleding kleding vertrokken we naar Klooster waar de wedstrijd op een mooi kunstgrasveld werd gespeeld.
VHK E1 was gelukkig ook op tijd evenals de scheidsrechter ,blijkbaar vond  de scheids het ook erg vroeg want het was mij opgevallen dat zijn hand niet uit zijn zak kwam en vooral oog had voor de eigen spelers .
Ik weet niet wat Dennis in de pauze tegen de scheids heeft gezegd maar na de rust floot hij wat meer voor SCE .
Neemt niet weg dat onze jongen, ondanks de flinke uitslag het goed hebben gedaan en vooral de eerste 10 minuten sterk speelden.
De ploeg was gelukkig weer helemaal compleet met Martijn en zijn nieuwe kapsel gingen brutaal in de aanval wat resulteerde tot een mooi schot op doel van Molenaar die net overging.
Maar VHK was sterker en de jongens groter,kregen  meer vat op het spel van SCE en
daardoor ook verschillende kansen .
Het eerste doelpunt viel in de 10 e minuut en na elke 2/3 minuten vielen er meer doelpuntem voor VHK
Martijn maakte bijna nog een doelpunt door een hard schot op het VHK doel maar helaas het was net niet raak.
Doelman Remco kreeg het erg druk maar dankzij onze doelman en de hard werkende verdediging is de uitslag nog beperkt gebleven.
Neemt niet weg ondanks de uitslag,vooruitgang zit in het spel van onze jongens.
Er werd veel gewisseld waardoor de wissels ook steeds meer moesten wennen aan hun nieuwe positie.
Ondanks alle goede bedoelingen kwamen de aanwijzingen vanaf de kant niet goed over en werd het spel onrustiger.
Opvallend in deze wedstrijd was de mooie actie van Jeremia langs de lijn bij SCE supporters  (Leek Messi wel ) tegenstander had er niet van terug   .
En een mooi schot van Sophie en Wouter op het doel van VHK die net over en naast gingen.
SCE had zeker een doelpunt verdiend vandaag maar helaas het zat niet mee.
Jongens de volgende wedstrijd weer proberen, de competitie indeling is erg zwaar maar jullie leren er wel erg veel van.
We krijgen vast nog meer zware tegenstander maar zij zullen gaan merken dat het moeilijker wordt om van jullie te gaan winnen.
Blijven trainen en blijf enthousiast dan komt de rest vanzelf wel.

Succes Opa van Tamas

Verslag GSAVV Forward - sc Emmeloord

GSAVV Forward - sc Emmeloord 3 - 5 ( 1 - 3 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord doet in Groningen goede zaken door met 3 - 5 bij hekkensluiter Forward te winnen.
Door deze overwinning zijn de Emmeloorders nog steeds ongeslagen en
klimt het naar de 3e plaats in de 2e Klasse Noord.
De manier hoe deze overwinning tot stand kwam verdiend geen schoonheidsprijs want de polderbewoners speelden een matige wedstrijd en kenden een slechte beginfase.
Met name in de eerste 20 minuten leek het nergens op en werd een slordig verdedigingsfoutje meteen afgestrafd.
Plotseling schrokken de Emmeloorders wakker en werd er meteen orde op zaken gesteld, maar in de tweede helft wisten de studenten van Forward toch nog dichtbij te komen.
Hieronder volgt het verslag over: onbewuste onderschatting,
gemakzucht, een haperende middenveld, mentale veerkracht, de harde kern van vakkie B1, het verstoorde studentenfeestje en de eindeloze discussie over het 5e doelpunt tussen Brahim Boundati & Gerke Schaap.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Sven Goos ), Laurens Rasing, Gokhan Pala ( Abdul Boundati ), Ronald Kleiker, Sander Heimens, Gerke Schaap & Brahim Boundati ( Bastian Tabak )
Wissels: Niels Boomsma, Sven Goos, Abdul Boundati & Bastian Tabak.
Gele kaart: Denny vd Zee
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Wij waren vandaag in Groningen te gast bij de gezellige en gemoedelijke studentenvereniging GSAVV Forward.
Naast het complex van Forward is er een schitterende en ultramoderne sportcentrum verrezen waar nu ook de kleedkamers en kantine zich bevinden.
Er gaan steeds meer supporters mee naar de uitwedstrijden van sc Emmeloord en met name de fanatieke aanhang van Vakkie B1 zorgde voor een uitgelaten sfeertje.
Vooraf waren de spelers gewaarschuwd om de rode lantaarndrager niet te onderschatten, maar sc Emmeloord begon niet best aan deze wedstrijd.
De thuisploeg opende scherp en fel en kreeg de betere kansen.
Met name op het middenveld grossierden de Emmeloorders in veelvuldig balverlies en gingen de duels verloren.
Tot tweemaal aan toe zag doelman Stefan vd Werff tot grote opluchting afstandsschoten en een indraaiende volley naast zijn doel gaan.
In de 10e minuut moest Stefan vd Werff volop aan de bak om een harde kopbal te pareren en het wilde in deze fase niet lukken met sc Emmeloord.
Het haperde op het middenveld waardoor de verdediging onder grote druk kwam te staan. De Emmeloorders waren zoekende naar de juiste vorm en konden de bal niet goed in de ploeg houden.
In de 20e minuut kwam Forward op een 1 - 0 voorsprong toen rechtsback Denny vd Zee zich liet aftroeven en zijn foutje met een overtreding probeerde te herstellen.
De goed fluitende scheidsrechter gaf de thuisploeg echter voordeel waardoor de organisatie even zoek was en Forward speler Eelke Nikkels wist te profiteren. In alle vrijheid wist Eelke Nikkels de bal onder Stefan vd Werff door te schuiven voor de 1 - 0 voorsprong voor Forward.
Tot dit moment wilde er helemaal niets lukken bij sc Emmeloord, maar gelukkig herpakte de ploeg zich en volgde er een goede sterke fase.
Een vrije trap van Gokhan Pala werd geblokt en een indraaiende voorzet van Brahim Boundati werd ternauwernood weggewerkt.
Plotseling waren de Emmeloorders wakker geschrokken en ging men beter voetballen. Met een snelle balcirculatie probeerden de middenvelders Gokhan Pala en Ronald Kleiker de juiste openingen te vinden. In de 24e minuut stuurde Brahim Boundati met een vlijmscherpe pass Sander Heimens op avontuur, maar oog in oog met de Groningse doelman wist Sander Heimens niet tot scoren te komen.
Amper 1 minuut later was het wel raak en kwam sc Emmeloord via Maarten Ebbers langszij.
Hier ging een van richting veranderd schot van Harm van Wieren aan vooraf die niet goed werd weggewerkt. In de rebound scoorde Maarten Ebbers met een droge knal de 1 - 1 gelijkmaker.
De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en een afstandsschot zeilde rakelings naast het Emmeloordse doel.
In de 30e minuut scoorde sc Emmeloord precies op het juiste moment de verlossende 1 - 2. Uit een strakke voorzet van Sander Heimens scoorde Wouter van der Velde met een schitterende duikkopbal als Bep Bakhuis de 1 - 2 voor sc Emmeloord.
De thuisploeg werd nu helemaal teruggedrongen en op eigen helft vastgezet. Met vloeiende aanvalsgolven kwamen er mooie kansen voor sc Emmeloord. Uit een corner van Gokhan Pala hadden Gerke Schaap en Sander Heimens iets heel moois in hun gedachten, maar deze hoogstandjes leverden geen doelpunt op.
Vlak voor rust verslapte de concentratie en kreeg Forward een goede kans, maar doelman Stefan vd Werff bracht redding.
In de 45e minuut kreeg sc Emmeloord via Gokhan Pala een vrije trap te nemen die door Ronald Kleiker snoeihard op fraaie wijze tegen de touwen werd gekopt voor de 1 - 3 ruststand.

In de selectie van Forward zitten vele nationaliteiten want de trainer moest regelmatig in het Engels zijn spelers toespreken.
De 2e helft kon niet beter beginnen voor sc Emmeloord want terwijl de meeste supporters nog gezellig in de kantine zaten scoorde Gerke Schaap op aangeven van Maarten Ebbers de 1 - 4 voor sc Emmeloord.
Iedereen die dacht dat deze wedstrijd nu was gelopen kwam bedrogen uit want de Groningse studenten gaven het nog niet op.
Met lange halen en hoge diepe ballen probeerden de Groningers plaagstootjes uit te delen.
In de 52e minuut stond de verdediging van sc Emmeloord te slapen waarna Jan Willem Donkerbroek doelman Stefan vd Werff wist te verrassen voor de 2 - 4.
De Emmeloorders creeerden een groot veldoverwicht, maar speelden erg onrustig. Trainer Dick Schuurman bracht met Sven Goos en Abdul Boundati nieuwe frisse impulsen in het team en deed een paar omzettingen waardoor het iets beter ging lopen.
In de 65e minuut brak daar het momentje aan voor Brahim Boundati.
Met een flitsende actie was Brahim Boundati iedereen te snel af en zag hij uit zijn ooghoeken de doelman van Forward iets te ver voor zijn doel staan. Onze balvirtuoos scoorde met een weergaloos lobje via onderkant lat de 2 - 5 voor sc Emmeloord.
Dit doelpunt leek even omstreden omdat de bal via de lat terug in het veld ketste waardoor Gerke Schaap in buitenspelpositie het laatste tikje leek te geven, maar het lobje van Brahim was achter de lijn geweest waardoor het doelpunt terecht werd goedgekeurd.
In deze fase kreeg sc Emmeloord een paar mooie kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Sander Heimens en Gerke Schaap vonden de doelman van Forward op hun weg.
Uit een prachtige eentwee tussen de broertjes Boundati werd Gerke Schaap gevonden, maar zijn inzet zeilde rakelings over.
De trainer bracht daarna aanvaller Bastian Tabak voor Brahim Boundati in de ploeg.
In de 75e minuut sloop er onbewust toch weer gemakzucht en nonchalance in de ploeg waardoor Forward kon tegenscoren.
Een voorzet vanaf de rechterflank werd niet goed weggewerkt en waardoor er een rommelige scrimmage ontstond.
In eerste instantie bracht doelman Stefan vd Werff redding, maar op de rebound van Wouter van Arnold had hij geen antwoord.
Dit betekende de 3 - 5 en opnieuw keken de spelers elkaar vertwijfeld aan. Er zou geen Gronings slotoffensief meer komen omdat sc Emmeloord het initiatief niet meer uit handen zou geven.
In de slotfase creeerde sc Emmeloord een paar mooie kansen en waren Bastian Tabak, Sander Heimens en Gerke Schaap dichtbij een doelpunt.
Een prachtige poging van Abdul Boundati had een beter lot verdiend, maar ging rakelings over.
Deze matige wedstrijd eindigt in een 3 - 5 overwinning voor sc Emmeloord waardoor de polderbewoners naar de 3e plek klimmen.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen het lastige FC Wolvega. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos. De Emmeloorders zullen dan uit een ander vaatje moeten tappen om deze ongeslagen status in stand te houden.

Ondanks de nederlaag lieten de studenten van Forward hun feestje niet verstoren en bleef het nog lang gezellig op het Blauwborgje.
Op de terugreis werd er nog lang nagepraat over het 5e doelpunt, maar Gerke Schaap zag uiteindelijk toch in dat dit verder geen zin meer had :)

De overige uitslagen in de 2e Klasse Noord:
LAC Frisia 1883 - MKV'29 Leeuwarden 6 - 0
Groninger Boys - Sint Annaparochie 2 - 0
FC Wolvega - Velocitas 1897 6 - 1
GAVC Grouw - ONB Drachten 0 - 2
GRC Groningen - vv Heerenveen 1 - 3
vv Olyphia Noordwolde - LSC 1890 Sneek 1 - 2

Verslaggever: Klaas Huisman.

Competitiewedstrijd VHK B2- SCE B1 zaterdag 25 oktober 2014

Vandaag de zware uitwedstrijd op het programma tegen VHK B2. Deze ploeg had tot nu toe niet verloren, tegen Urk gelijk gespeeld en van Flevo Boys B3 gewonnen, dus konden we onze borst nat maken. Onze taak was vandaag deze concurrent uit te schakelen.
De basis opstelling vandaag: Tim, Natan, Chris, Koen, Jason, Mark,Lucas, Luuk, Robin, Mike en Roy
In de wissel: Han en Stefan
Uitgeleend aan de B2 : Niels en Merijn,  Ian afwezig.

In de 2e minuut wordt Mark gelijk gevloerd, de vrije trap volgt wordt genomen door Koen, hier komt verder niets uit. Het wordt al snel duidelijk, dat deze scheidsrechter de regeltjes goed naleefd, want hij fluit veel. Een vrije trap op de helft van SCE wordt genomen door St Jansklooster, en ja hoor iedereen doet stapje naar voren en er wordt voor buitenspel gevlagd, jawel weer gelukt.  Na 10 minuten is het
aftasten geblazen, dor een bijna fatale fout van Natan, krijgt VHK een kans op de openingstreffer, maar deze wordt niet benut.  Een mooie combinatie tussen Luuk, Lucas en Mike levert uiteindelijk een ingooi op voor SCE,  gelijk hierna is het Jason die wegspurt met de bal tot aan de middellijn, maar hij wordt getackled, even daarna Luuk ook De vrije trappen worden genomen door Koen en Jason , een ware scrimmage voor het doel van VHK, maar de bal wordt uiteindelijk weggewerkt. Een pracht voorzet van Natan bereikt Mike, krijgt de bal net niet onder controle. Even later is het weer Mike die een bal van de keeper weet te onderscheppen, de bal komt bij Robin en bekeken schiet hij de 0-1 binnen  in de 17e minuut.  Een mooie opsteker, SCE begint zich steeds meer op de helft van VHK te nestelen. Een prima pass van Lucas op Mike, de keeper komt op Mike af en is hem net te snel af.
Uit een tegenaanvalletje van VHK komt een bal, die simpel door Tim wordt gevangen. Het lijkt erop dat VHK wat van slag is geraakt door de tegentreffer, een prachtig schot van Mark bereikt Mike, maar de bal dwarrelt net naast. Een goeie kans in de 22e minuut.  In de 23e minuut krijgt SCE de 12e corner, Luuk neemt deze, maar niemand weet de bal binnen te werken. Dan een slechte uittrap van Tim  wordt geschept door spits VHK, maar weet uiteindelijk zelf ternauwernood ook redding te brengen.
Een ingooi van Lucas  op Luuk komt bij Mike, deze komt nog tot een schot, maar de keeper pakt de bal. In de 35e minuut is de scherpte er een beetje van af. Maar dan opeens komt Mike achter de man weg legt de bal netjes af op Robin en weer scoort hij bekeken de 0-2 in de 38e minuut. Lekker hoor zo vlak voor de rust. Vlak voor tijd krijgt VHK nog vrije trap voor ons penaltygebied, maar VHK is niet scherp en mikt de bal naast de goal. En dan is het rust, met een belangrijke voorsprong.

In de 1e minuut krijgt VHK weer een vrije trap vlak voor de 16, maar ook deze bal gaat ver over.
Mike heeft plaats gemaakt voor Han. VHK heeft zich nog niet neergelegd bij de nederlaag en dringt nog eens aan. Jason onderschept even later een bal voortreffelijk en weet de bal prachtig voor de kist te leggen, maar wie was daar precies niemand. De hardwerkende Natan wordt even later gevloerd de vrije trap die daarna volgt gaat naast het doel. Han krijgt de bal en gaat alleen op de keeper af en raakt deze blijkbaar, waardoor keeper enigszins geblesseerd raakt, dit kan gebeuren in het heetst van de strijd.
In de 7e minuut laat Jason per ongeluk de nr 7 van VHK glippen, maar Koen stond er ook nog en deze brengt redding. De nr 7 van Klooster zet de bal nog eens voor in het penaltygebied van SCE, maar weer Natan kopt de bal weg.  Roy heeft gelijk hierna een mogelijke doelpoging, echter keeper vangt.
Dan een prima lang schot van Chris komt bij Han terecht deze zet voor op Mark,  wordt weer eens neergesabeld, uit de vrije trap die volgt brengt niet de 3e en verlossende treffer. In de 18e minuut komt Stefan binnen de lijnen voor Roy. Mark passt een bal strak op Han, deze haalt uit maar de keeper redt ternauwernood, wat een kans. De bal mag er niet meer in. Stefan geeft nog goeie pass op Robin, deze verslikt zich, maar de bal komt wel bij Han haalt uit een verdediger probeert weg te werken en in de rebound krijgt Mark nog een kans, maar ze willen er domweg niet in, hoeveel kansen moet je krijgen. In de 30e minuut  passt Stefan de bal op Mark en deze weer terug op Stefan, deze bereikt Han naar dat Han een speler fantastisch heeft omzeilt, hij kan het nu afmaken, maar nu staat er weer een verdediger in de weg en een corner blijft over. Uit de corner kopt Robin naast. Mike komt er weer in en Mark maakt plaats. Een afstuitende bal belandt bij Stefan hij ziet vanuit zijn ooghoeken dat de keeper  ver voor zijn doel staat en probeert een lange boogbal in het doel te krijgen zowel een verdediger als de keeper weten met veel kunst en vliegwerk de bal te redden, wel leuk om te zien. Dan is er wat geklooi tussen de nr 6 van VHK en een speler van ons, maar waarschijnlijk agv bepaalde opmerkingen van de kant van SCE, maakt niet uit, de speler van VHK wordt uit voorzorg gewisseld, Dan klinkt het eindsignaal en we winnen met 0-2 prachtig resultaat, en super 2e helft. Volgende week staat de wedstrijd tegen VWC op het programma, dus moeten we er weer staan, Chapeau voor iedereen en ik vind Natan The Man of The Match

Trouwe supporter

wijdstrijdverslag Emmeloord sc D1 - Creil D1 1-3

25 oktober 10.30 uur:

Bij een dauwtrappend publiek beleeft D1 een pittige start.
Na 5 minuten een penalty voor ons. Gijs neemt deze en helaas wordt de bal door de keeper tegengehouden. Vrije trap voor Creil direct in de aanval, redding van Aron. Nog een aanval, gered door Robert. Creil weer in de aanval, onze verdediging geeft te veel ruimte waardoor Creil scoort. 0-1.
Blijf scherp D1, na 20 minuten breekt Creil weer door de verdediging en schiet naast. Vrije trap Creil, redding Kevin.
De strijd wordt rommelig, komop d'rop!
Kans voor Gijs, oh net naast. We willen te vaak via het midden aanvallen terwijl buiten langs zo veel ruimte en kansen biedt.
Emmeloord, laat die bal niet afpakken! Youri krijgt de bal net te hard aangeleverd, redding keeper. Het wordt gevaarlijk vlak voor rust nog een redding door Robert. Rust.

2e helft, goed begin Souffian scoort, 1-1.
Kans Jesco, jammer net mis, had nou maar met links geschoten.
D1 aan de beterende hand. een kwartier wordt alleen op het veld van de tegenstander gespeeld, echter er wordt niet gescoord.
Corner, deze geeft ook geen resultaat. Opnieuw kans voor Youri, naast, en nog een kans, schot in de handen van de Keeper. Criel breekt nu door, waar is onze verdediging? Creil schiet en raak, 1-2.
Ismael aan de bal, wil door het midden maar Creil geeft geen centimeter. Buitenom weer ruimte en kansen genoeg. Creil weer in de aanval, Robert komt te ver uit zijn doel, schot en toch naast gelukkig. Zo'n 10 minuten voor het einde heeft Creil veel kansen, valt aan en loopt Robert voorbij. Een licht schot en de bal roltrichting doel. Joy rent er nog achteraan, maar kan net niet op tijd de bal inhalen. Het wordt 1-3, tevens de eindstand.
Creil valt nog één keer aan en Mourad fluit af.

Mannen, tot volgende week.  

Zaterdag 25-10-2014 Tollebeek F1 - SC Emmeloord F1 3-5

Vandaag moesten we tegen Tollebeek. De grote vraag was bij iedereen. Is die grote jongen er ook bij.
Ja. Maar daar gaan we ons niets van aantrekken.
De opdracht was. Nassim en Billal jullie gaan samen die jongen verdedigen.
En dat deden ze zo goed dat die jongen op een gegeven moment huilend op de grond lag. Hij was er moedeloos van en dat was de verdienste aan ons team.
Zelfs Jazzley rende met hem mee en tackelde hem, in plaats van hem te laten lopen.
We waren met ons allen nog wat wel bleu. Nog zag je dat we soms wat voorzichtig, verlegen en wat "oeps o sorry, deed ik je geen pijn" waren.
Terwijl we op de training de bal zowat door Gijs heen schieten, raakte we hem nu maar half.

Gijs was vandaag aanvoerder en die droeg de aanvoerders band wel heel bijzonder. Zijn voetbal schoen was zo kapot dat hij er niet meer op kon lopen en hij stond helemaal stilletjes in zijn goal. Toen ik hem zei dat hij rustig uit mocht lopen en de bal mocht weg schoppen liet hij zijn probleem zien. De zool lag er tot zowat zijn hak af.
Ik heb toen de aanvoerdersband maar om zijn schoen gedaan en dat werkte de tweede helft prima. Gijs kon weer een beetje lopen.

Jazzley pingelde ouderwets de 1-0 er in na een minuut of 10.
Tollebeek liet dat niet op zich zitten en maakte vrij snel al weer 1-1.
Jazzley maakte daarna weer de 2-1.
Maar weer maakte Tollebeek snel al weer de 2-2 en zo gingen we de rust in.
Na de rust maakte Tollebeek zelfs nog 3-2, maar toen zag ik iets gebeuren van. Nee niet weer.
We gaat niet weer netjes aan de kant. En vanaf dat moment was er iets wat Tollebeek kansloos maakte. Vechtlust. Ik zag onze Hugo er in knallen en hoorde gewoon een harde knal zo hard ging hij er in.
Stean en Moessa en Nassim op het middenveld gingen er goed en fel in en lieten zich het kaas niet meer van het brood eten.
Jazzley en Brian luisterde goed en kwamen niet meer de ballen
Achter halen, maar bleven voor waar ze de ballen aan konden nemen en gevaar konden stichten.
Het was een prachtige voorzet van Hugo, die Nassim knap in een keer achter de keeper van Tollebeek schoot. 3-3.
Daarna was het Brian die nu vanaf de rand van het doelgebied schoot en tot groot plezier van ons rolde die bal er lekker in 3-4.
Vijf minuten later was het weer Brian die keurig de 3-5 binnen schoot.
Het waren Jarno en Billal die achter de boel knap dicht hielden en samen met ons middenveld drongen we de sterke lopers van Tollebeek steeds keurig naar buiten en was het Gijs die de bal tot twee maal toe, eerlijk is eerlijk, heel gelukkig opving.
Maar al met al een dik en dik verdiende overwinning.

Gefeliciteerd toppers.
Goed gedaan.

Wedstrijd verslag BLokzijl F1 - SC-Emmeloord F3

 Om  8 uur vroeg in de morgen, vol goede moed en met veel branie is  F3 van SC-Emmeloord afgereisd om  uit te spelen tegen de F1 van Blokzijl

Het hele F3 team stond te trappelen van ongeduld toen de wedstrijd iets over negenen begon.
De tegenstander was gemiddeld iets ouder en groter dan de spelers van SCE F3 en ook een beetje feller (soms een ietsje te).
Het begin van de wedstrijd was een beetje rommelig maar na een verwoede uitbraak poging, in de 10e minuut richting het doel van Blokzijl lag de bal er plotseling toch aan onze kant in.
Het spel ging vervolgens op en neer met veel gevaarlijke momenten rond het eigen doelgebied waar Jeanita een aantal goede reddingen maakte
De tegenstander maakt veel overtreding waarvan sommige iets te hard waren waardoor Julian na een kwartier spelen met een dikke knie even van het veld moest, uiteindelijk werd de 1e helft afgesloten met een 2-0 achterstand.
Trainers Sander en Stefan hadden het team in de Pauze weer goed opgepept want de eerste 2 kansen na rust waren voor onze eigen SC, Sverre schoot helaas beide keren naast.
Ook Bassim en julian waren dicht bij een doelpunt maar de tegenstander was fel op de bal en voorkwam zo dat de SC F3 niet terug in de wedstrijd kon komen.
Julian die met veel inzet speelde en Sverre konden niet doorbreken want de tegenstander zat er fel bovenop
Er werd verbeten verdedigd door Bjorn, Bassim Sybren, Marley, Ramon , Damian, Jesper en Jeanita had een paar goed reddingen nodig maar ondanks de goede inzet van het hele team werd er uiteindelijk toch met 6-0 verloren. Gezien de lengte en de speelwijze van de tegenstanders een knappe prestatie.
Na de wedstrijd werden de penalties genomen waar een paar mooie bijzaten (Met name Ramon schoot de bal spectaculair via de keeper binnen).
Daarna douchen en terug naar Emmeloord waar nog even kon worden ge-tafel-voetbalt (een grandioze partij) in de kantine.
Laat Genemuiden F5 volgende week maar komen dat wordt vast een mooie partij.



G. van Schravendijk

Sc Emmeloord F2 - VENO F3 (3-1)

Vandaag moesten we tegen VENO F3. We gingen voortvarend van start, want
we hadden er zin in!
Al snel scoorde Daan het eerste doelpunt. 1-0!! Dat hadden we nodig.
Hierna ging de bal over en weer en kwam er een tegenaanval die mede door
goede onderlinge overspel uitstekend door Storm werd gestopt.
Dat lieten we niet op ons zitten en Timo scoorde 2-0.
Zo gingen we met een heerlijk gevoel de rust in.

Na de rust kwam er weer een tegenaanval die wederom door Storm werd
gestopt. Daarna gingen Merijn en Daan in de aanval, maar helaas werden
hun ballen door de tegenpartij gestopt.

Maar de aanhouder wint.....en uiteindelijk lukte het Merijn het 3e
doelpunt te scoren. 3-0!

Hierna werd het nog even spannend en na wat schoten op het doel van
beide kanten lukte het VENO uiteindelijk om er 3-1 van te maken in de
laatste minuten.

Al met al ontzettend goed gespeel jongens. Vooral het samenspel tussen
jullie was super! Ga zo door!!

Willy Bokkema (moeder Lucas)

Bekerwedstrijd FC Meppel B2 - SCE B1 zaterdag 18 oktober 2014

Opstelling:  Tim , Natan, Ian, Koen, Jason, Roy, Mark, Lucas, Han, Stefan, Robin.


In de wissel: Luuk, Niels, Mike, Justin.
Geblesseerd: Merijn (en afwezig)
Afwezig deze week: Chris

Vandaag de beker wedstrijd uit tegen FC Meppel. Van FC Meppel is bekend dat ze ook uit komen in de 2e klasse en ook bovenin meedraaien, dus moeten we vandaag alles op alles zetten een ronde verder te komen. Gelukkig kon Tim toch keepen was enigszins geblesseerd, (Stefan had zich al voorbereid om in te vallen als keeper en daarop geoefend, maar Tim was er gelukkig)

Zoals we allen gehoopt hadden komt SCE gretig uit de startblokken. Gelijk voorzet van Roy op Mark deze draait op zijn beurt weg en komt tot een schotje, keeper zag het ook en pakt de bal.
Na 6 minuten de 1e hoekschop voor SCE. De bal komt bij Lucas deze schiet de bal naar Mark, en met een vreemde stuit brengt de keeper nog net redding voor Meppel. Natan geeft pracht bal op Han, op moment dat Han de bal aan wil nemen wordt hij bijna platgewalst, maar er wordt niet gefloten wel de kans weg voor een vervolg. Lucas passt op Stefan en via verdediger weer een corner voor SCE.
In de 10e minuut  een beste kans voor Han, maar zijn schot(je) was te simpel voor de keeper.
Van achter uit schiet Koen de bal naar Jason en deze komt tot een schot, maar de keeper stond er wederom. Het is Mark die drie spelers uit weet te spelen, hij wordt gemangeld een vrije trap voor SCE.
Uit deze vrije trap komt niets. Han een beste voorzet op Robin, deze haalt ook maar eens uit, echter hij
schiet vol op de keeper., geen doelpunt, had de bal beter af kunnen geven, misschien heeft Meppel
iets meer fysiek als SCE. SCE blijkt toch het betere van het spel te hebben, want Meppel krijgt niet
veel mogelijkheden. Er wordt een prima pass gegeven op Roy die op zijn beurt de bal voorzet op Han, het is weer keeper die in de weg staat. Was gewoon  een 3e grote  kans voor SCE.
Het is Jason die op zijn beurt de aanval van Meppel eruit haalt door de bal te ontfutselen en weg te werken.
Dan is het zowaar Meppel dat er uit komt. In 1e instantie weet Ian de bal weg te werken, maar bal komt toch bij een andere spits van Meppel, komt nog tot een schotje, maar Tim red op tijd. Uit een corner van SCE komt de bal op het hoofd van Mark, maar deze kopt ver naast, gelijk hierna heeft Jason nog een schot op doel , maar de overigs goed keepende keeper van Meppel vangt. Dan opeens toch weer een spits bij Tim in de buurt en zijn schot gaat voor ons gelukkig over.  Dan is er wat wrevel tussen speler van Meppel en Koen, maar de speler van Meppel geeft Koen een duw en gaat van het veld met geel om af te koelen. Dan een beste voorzet van Stefan op Han, helaas dit keer buitenspel. Vlak voor rust krijgt Meppel vlak voor de 16 een vrije trap, ook hier komt niets uit . Het fluitsignaal voor de rust klinkt, en de brilstand blijft intact. Hebben drie a vier goeie kansen gehad op een voorsprong, dan 2e helft maar.


Weer beste pass van Stefan op Han, had de bal af moeten geven, maar schiet zelf geen doelpunt helaas.
Dan aan de andere kant scoort Meppel, echter deze spits stond ook buitenspel, doelpunt gaat niet door.
Weer een pracht voorzet van Stefan op Roy deze haalt uit, de bal gaat in het zijnet, jammer.
Gelijk daarna een pracht bal van Robin op Stefan, haalt uit en via de verdediger met het brilletje jawel,
gaat het onhoudbaar schot binnen de palen, de 0-1 is een feit in de 6e minuut van de 2e helft.
Gelijk daarna een tegenaanval van Meppel, door goed uitkomen van Tim weet hij de bal nog weg te werken. Door goed spelen van Han krijgt SCE een corner, Stefan neemt de corner kort en speelt Roy aan deze legt op zijn beurt de bal terug op Stefan deze zet de bal mooi voor en Mark tikt hem binnen, en jawel weer met behulp van onze verdediger ja die met het brilletje, maar goed het is 0-2  in de 9e minuut. In de 10e minuut gaan Stefan en Natan eruit, Luuk en Niels (na een lange blessure periode weer binnen de lijnen)  komen erin. In de 14eminuut een hachelijke situatie bij het doel van SCE, maar via onze verdediging redt Tim uiteindelijk. In de 16e minuut gaat Han eruit en Mike komt binnen de lijnen.
En zo staan we met hetzelfde spitsen trio voorin zoals de 2e helft in Blokzijl. Het is Roy die de bal voorzet op Mike hij gaat alleen op de keeper af, maar krijgt de bal niet goed onder controle en de bal loopt over de achterlijn, jammer.  In de 21e minuut gaat Roy eruit en Justin komt binnen de lijnen.
Dan wordt er opeens op de voet van Mark gestaan, vrije trap genomen door Jason belandt rechtstreeks in de handen van de keeper, goeie poging.  Een mooie opbouw via Robin, Luuk en Mike strelen onze ogen, maar een 3e doelpunt blijft uit. En weer een mooie aanval via Koen op Justin op Mike, maar na een halve minuut wordt er alsnog gefloten voor buitenspel. Even later een bal op Justin, via Mike komt de bal bij Robin, maar weer gaat de vlag omhoog, de grens had het dit keer zeker fout, want Robin kwam achter de man weg, maar goed. Dan toch bijna de aansluittreffer van Meppel, het is Tim die nog net met zijn vingertoppen de bal over het doel kan liften, ook uit deze corner is Meppel niet trefzeker.
Bij de volgende aanval komt de bal bij Mike, hij komt nog tot een schot, maar een verdediger staat nog net in de weg, en de bal gaat naast, jammer. Lucas krijgt de bal nog voorgezet op Luuk, deze krijgt helaas de bal net niet onder controle. Het is weer Jason die door hard werken en met behulp van notabene Robin  een aanval van Meppel ongedaan weet te maken.  We zijn inmiddels in de 36e minuut van de wedstrijd. Het wordt Mike ook wel zeer lastig gemaakt, op het ene moment wordt hij in de rug gelopen, en gelijk daarna komt hij klem te zitten tussen 2 man, maar er wordt niet gefloten. Nog een foute terugspeelbal van Lucas wordt uiteindelijk door de verlosser Koen weggewerkt. Het eindsignaal klinkt de overwinning met 0-2 is voor SCE en we bekeren verder, weer goed gespeeld super een dik verdiende overwinning. En dat te bedenken dat Meppel ongeveer 4 a 5 spelers van de B1 nodig had (spelen wel in de hoofdklasse) Volgende week de uitwedstrijd tegen VHK, en dat wordt er ook een.

Trouwe supporter

Sc-Emmeloord D1 - FC Wolvega D3

Sc-Emmeloord D1  –  FC Wolvega D3   2-1
Zaterdag 18 oktober,
13 spelers, afwezig Gijs en Dennis en als inleen Lorenzo van D2.
Na de aftrap om precies 10.30 had D1 enige moeite om op gang te komen.
Nadat er een paar maal met de bal over en weer was geschoten kwam het spel op gang.               
Een aanval van af de rechterkant met Souffian een schot op het doel Jammer net mis.
Mooie voorzet van Mark op Youri die de bal snel naar Thijs speelde en weer terug op Youri die net mis schoot. Weer Jammer. Nadat een aantal keren de bal over de achterlijn was geschoten kreeg  Mark een kans die werd gestopt door de keeper.
Na zeker 4 kansen op rij heeft Youri de bal in de 25ste  minuut goed op zijn slof gekregen en ging de bal er in. Het staat 1 – 0 Lekker.
Nog geen paar minuten later is er weer een mooie kans met een voorzet van Souffian op Youri die op afstand de bal in de kruising trapt. 2 – 0 .
Nog net voor de rust een uitbraak van Wolvega maar door een goede redding van Robert blijft de tussen stand 2 – 0.
Tijdens de rust probeert Arnold de heren te motiveren voor de tweede helft. Na de aftrap van de tweede helft lijkt de tegenpartij sterker uit de kleedkamer te zijn gekomen. Die na ca 10 minuten spelen er 2 – 1 van weten te maken. Met een aantal wissels kan Sc-Emmeloord de stand vast houden.  Er volgt nog een mooie kans van Jesco die met een uitbraak alleen op het doel afkomt, helaas hij schiet naast, jammer is het sleutelwoord van deze wedstrijd.
De drie punten zitten in de pocket en daar gaat het uiteindelijk om.
Hopelijk maken onze jongens van de volgende pot weer een spannende strijd.
Einde wedstrijd.
Sc-Emmeloord D1  –  FC Wolvega D3   2-1
Scoreverloop:
26’ 1-0 Youri
29’ 2-0 Youri
47’ 2-1 Wolvega

Scheidsrechter:  Mourad Boussiad.



Verslag SC Emmeloord E3 - SC Bant E1

Zaterdag aan het begin van een zonnige middag, moesten we om kwart over elf verzamelen bij SC Emmeloord. We moesten tegen E1 van SC Bant. Jammer dat we een paar teamleden misten.  Jeremiah was nog op vakantie, en Matijn is nog steeds geblesseerd. We hopen dat ze er volgende week weer zijn! We hadden er weer zin in! Toen we de tegenstanders zagen dachten we: We gaan er weer voor, en we maken vast wel een kans met ons team!
Dat verliep een beetje anders…..

 In de  eerste helft werden er vier gescoord door onze tegenstander.

Wij hebben veel kansen gehad, het zat ons gewoon even niet mee!

Maar wij hebben gescoord, en daar waren we heel blij mee.

Het begon met de mooie voorzet van Ibrahim naar Nick maar die schoot jammer genoeg tegen de keeper. Maar toen kwam de tweede kans, de bal belande  in de voeten van Sophie en die trapte de bal er met de voorkant in. Eerste doelpunt was binnen!

In de tweede helft kregen we nog twee doelpunten tegen. Maar we gingen er toch tegenaan, want we zijn vechters, en we blijven vechters, ook al werden we wat moe. Bij een aanval van onze tegenstander was er een handsbal, en kregen wij een penalty. Koen mocht deze penalty nemen.

En hij scoorde! In de hoek!

Uiteindelijk werd het 2-6, maar wat hebben we met elkaar weer goed als team gespeeld, ook door onze goede en enthousiaste trainers!

Studio FD, maakt een 'making of....' filmpje


Competitiewedstrijd Blokzijl B1 - SCE B1 donderdag 9 oktober 2014

Opstelling vandaag: Tim, Koen, Chris, Jason, Ian,  Mark, Lucas, Luuk, Robin, Han, Mike
In de wissel: Roy, Stefan, Natan
Geblesseerd: Niels, Merijn 

SCE gaat vanaf meet af aan in de aanval, in de 1e minuut gelijk een goeie kans op de 0-1,
Bal gaat net naast, in de 2e minuut is het wel raak , Luuk neemt vrije trap, en deze bal gaat rechtstreeks
het doel in. De toon is gezet. In de 3e minuut een sublieme actie via Ian een voortreffelijke pass op Mike en via Robin wordt vakkundig de 0-2 binnen de touwen gewerkt  Niet veel later een beste voorzet vanuit het midden door Luuk op Han, deze haalt uit, maar de bal gaat over het doel heen.
Door een foutieve terugspeelbal van Jason op de tegenstander wordt simpel de 1-2 in de 7e minuut door Blokzijl binnen getikt. Dus oppassen geblazen. Robin neemt de bal vanaf de middellijn mee naar voren, en zet de bal voor op Luuk, deze bal ging over. Een aantal corners volgen op rij voor SCE,  In de 14e minuut is het Jason die de bal voortreffelijk neerlegt voor Mark, deze bedenkt zich geen moment haalt uit, en helaas via de lat wordt het 3e doelpunt voorkomen voor Blokzijl. Inmiddels zijn we in de 17e minuut aangekomen, en het is Lucas die de bal prachtig voorzet op Han en deze schiet de 1-3 binnen.
Het is voor het publiek een waar genot om naar te kijken, de ene bal is nog mooier dan de andere, er wordt voortreffelijk gespeeld. Een ingooi van Luuk komt bij Mike, deze legt de bal terug op Han en pats in de 19e minuut voeren we het doelsaldo op naar 1-4, super Han.  En of het nog niet genoeg is, is het in de 20e minuut wederom raak een bal van de voet van Koen komt bij Robin, deze neemt de bal een heel eind mee en besluit zelf maar eens te schieten en ja hoor daar is de 1-5. Weer minuut later is het bijna Luuk die een grote kans krijgt, maar de keeper ving de bal zonde. Inmiddels aangekomen in de 26e minuut via corner genomen door Luuk komt de bal bij Mike deze schiet naar Robin en deze maakt de 1-6. In de 30e minuut komt Blokzijl er ook nog even uit, want die deden af en toe ook nog mee, ze krijgen een vrije trap vlak voor de 16mtr, deze bal verdwijnt linea recta achter het doel. De laatste 10 minuten gebeurt er niet meer zoveel en het rustsignaal klinkt na 40 minuten. Een uitstekende 1e helft, dit smaakt naar meer. Een 1e helft om van te smullen.

In de 2e helft komt Roy voor Mike en Natan voor Jason. Blokzijl gaf het blijkbaar nog niet op, want
Blokzijl komt eruit en met een weergaloos schot op Tim denkt men het 2e doelpunt te versieren, maar Tim redt nog net met zijn vingertoppen sjapo. Een corner rest, maar Blokzijl heeft geen idee hoe die dingen genomen moeten worden.  In de 6e minuut gaat Han eruit en Stefan komt erin. In de 8e minuut gaat de doelpunten machine weer verder Luuk neemt vrije trap deze bal komt bij Robin en maakt subliem de 1-7. Mark wordt nog even gevloerd, de vrije trap die hieruit volgt, treft niet het net. In de 13e minuut wordt vanuit een cornerbal van SCE de bal slecht weggewerkt door de keeper Robin weet
de bal bijna weg te moffelen, maar Blokzijl ontsnapt. Achterin wordt er voortreffelijk verdedigd door Natan, Koen en Chris,  die jongens pakken gewoon alle ballen. Mark en Luuk krijgen allebei een kansje, maar 8e doelpunt blijft uit. Het wordt allemaal iets slordiger het complete middenveld wordt
regelmatig overgeslagen door de lange ballen naar voren van achteruit. In de 24e minuut gaat Lucas eruit en Mike komt er weer in. Een prachtige combi tussen tussen Mike,Robin en Mark kan net niet afgewerkt worden. Weer even later een prachtige voorzet van Robin op Mike komt alleen voor de keeper
maar vergeet een hoek te kiezen en de keeper vangt simpel. Achterin weet Koen alle ballen te veroveren  en weet een beste aanval van Blokzijl ongedaan te maken. Een slimme pass van de schoen van Mark komt bij Robin deze kan de bal eigenlijk blind binnenschieten , maar op een of andere manier weet hij de bal toch over de kist te tillen, ook wel knap eigenlijk. In de 36e minuut gaat Luuk eruit en Han komt binnen de lijnen Mike en Robin krijgen nog een paar kansen,maar de bal wil er niet meer in.
Nog wel even een super pass van Ian op Robin, maar ook deze bal wordt gevangen door de keeper.
Door attent te zijn weet Mark door een miskleun van de keeper de bal in 39e minuut alsnog binnen de touwen te werken en dan is het toch nog 1-8 Vlak voor het eindsignaal nog super voorzet van Stefan op Robin, maar dan klinkt het fluitsignaal eindstand 1-8, Eerste helft voortreffelijk, en logisch dat de 2e helft wat minder was, maar wel een prachtige overwinning, en aangezien Flevo Boys B3 verloren heeft van VHK met 1-2, staan we nu weer op de gedeelde eerste plaats Urk net iets beter doelsaldo.
Zaterdag 18 oktober volgt de beker in Meppel zet hem op.

Trouwe supporter

 

Kraggenburg FC D1G - Emmeloord SC D1 2 - 7

Met 8 auto's, 13 spelers en ( heel veel ouders )gingen wij naar Kraggenburg om de 3 punten op te halen.
Met Aaron en Ismael als wissels ,begonnen wij aan de wedstrijd.
In de 3de minuut brak de Zon door en tegelijkertijd opende Gijs de score na een mooie georganiseerde aanval van SCE 0 – 1 (van Harm moest ik zeggen dat het doelpunt door de zon kwam).
Onze jongens gingen onvermoeid door met mooi en fraai samenspel en dat bracht de 0 – 2 op het scorebord door Soufyen. Hierna kwam Kraggenburg niet meer in het spel behalve een paar bescheiden counters die niks voorstelden , het was SCE die het spel citeerde gedurende de eerste 20 minuten waarvan in de 19 minuut Mark profiteerde van een foutje achterin en met een mooi geplaatst schot de stand naar 0 -3 bracht. Vlak daarna werd Kraggenburg wakker en begonnen ze alles op alles te zetten om Robert aan het werk te zetten en onze achterhoede onder druk te zetten. Dat was hun gelukt toen een veel te zachte pass richting Robert geschoten werd, de aanvaller profiteerde en tekende de 1- 3. Dat was wat ze nodig hadden want ze gingen door
met druk zetten toen hun spits licht getoucheerd werd binnen het strafschop gebied. Met aarzeling gaf de scheids een penalty die mooi strak in de hoek werd geschoten waar Robert net niet bij kon (met mooie zij-duik) met 2 – 3 was het rust.
Na de nodige toespraken van de technische staf in de kleedkamer begonnen de jongens aan 2e helft. Aaron vervangt Jurre en Ismael vervangt Joy.
Vanaf het begin nam Kraggenburg de touwtjes in handen, en onze jongens lieten zich onder druk zetten op eigen helft, (F jes voetbal hoorde ik iemand zeggen).
Toen er BRUL geluiden vanaf de zijlijn kwamen hebben de jongens zich goed hersteld en gingen ze op de helft van de tegenpartij voetballen , in de 12e minuut een mooie pass van Ismael op Jesco
die beheerst de aanval in zette en de bal voor de voeten van Gijs wist te brengen, de 2- 4 kwam op het scorebord. Vlak daarna , na 4x tegen de keeper geschoten te hebben wist Yourie met een hard schot het 5de doelpunt te scoren (met geweld hoor ik Harm zeggen).
Kraggenburg kwam af en toe op de helft van SCE maar Aaron ,Jurre,Twan en Dennis
stonden als een huis en blokkeerden alle wegen naar de goed uitgeruste keeper die nog steeds aan het uitrusten was.
De 2- 6 kwam met een mooie aanval van links, afgerond door Youri. En voor het eindsignaal was het Mark die voor de 2-7 tekende.
Jongens goed gedaan, we hebben weer genoten.

SC Emmeloord E3-RKO E1

Zaterdagochtend moesten we om 9 uur voetballen tegen RKO E1
Deze ploeg is bij de competitie toegevoegd maar hadden al hun wedstrijden al gewonnen.
Helaas is Mathijn nog gebleseerd en was onze Tamas ziek
Maar met 8 spelers begonnen we aan de wedstrijd

Rko bestaat ook weer uit een team met tweedejaars pupillen dus het werd weer behoorlijk lastig helemaal zonder Tamas en Mathijn
Het werd een moeilijke wedstrijd met net zoveel tegendoelpunten als vorige week tegen Genemuiden
Helaas kwamen we zelf niet aan scoren toe, wel hebben we hele mooie combinatie,s en individuele actie,s gezien.

Het is voor de E3 een moeilijk Seizoen tegen allemaal teams met tweedejaars spelers
Maar ze vechten als Leeuwen en worden zo alleen maar beter

Remco,Ibrahim,Mathijn,Tamas,Remon Koen,Nick,Jeremiah,Wouter&Sophie
Het is mooi om te zien dat jullie niet opgeven en toch proberen door te voetballen
Met zo,n instelling weten we zeker dat het steeds beter gaat en de winst vast nog een keer komt

Voor het video verslag: klik hier


Verslag sc Emmeloord - vv Olyphia

sc Emmeloord - vv Olyphia Noordwolde 3 - 0 ( 2 - 0 )

In de 2e klasse K heeft sc Emmeloord een vrij eenvoudige 3 - 0 overwinning geboekt op vv Olyphia uit Noordwolde.
De ploeg van Trainer Dick Schuurman blijft vriend en vijand verbazen en nestelt zich door deze overwinning ongeslagen in de subtop van de 2e klasse.
Bij rust leidde sc Emmeloord al met 2 - 0 dankzij een vroege goal van Brahim Boundati en een weergaloos doelpunt van Gokhan Pala.
Vlak voor rust moest Olyphia met 10 man verder nadat verdediger Danny Bijlsma met 2 keer geel kon inrukken.
Helaas kon sc Emmeloord in de tweede helft het grote veldoverwicht niet in doelpunten uitdrukken en was er lange tijd weinig te beleven.
Halverwege de tweede helft zorgde Sander Heimens met een schitterend diagonaal schot in de kruizing voor de 3 - 0 eindstand.
In de slotfase kreeg sc Emmeloord via Gerke Schaap en Guido Vissers nog een paar grote kansen en raakte Ronald Kleiker de paal.
Hieronder volgt het verslag over: de grote opmars, ongeslagen status, de blessure van Koning Ab, het concept van Trainer Dick Schuurman, Teamspirit, Dribbelaar Sander Heimens, de progressie van Bastian Tabak en de weergaloze Gokhan Pala.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Sven Goos, Wouter vd Velde, Laurens Rasing, Harm van Wieren, Sander Heimens, Gokhan Pala, Brahim Boundati ( Gerke Schaap ), Denny vd Zee, Ronald Kleiker & Bastian Tabak ( Abdul Boundati ) ( Guido Vissers )
Wissels: Abdul Boundati, Gerke Schaap, Guido Vissers & Niels Boomsma.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Olyphia Noordwolde:
Christiaan vd Zande, Kevin de Jong, Gerwin Duker, Danny Bijlsma, Bert Veenstra, Tim Bethlehem, Albert vd Laan ( Mark Taede Koopmans ), Remon Hankel, Ron Bethlehem ( Kevin Capello ), Rene de Nekker ( Yorian Tolman ) & Wilco van Luik.
Wissels: Mark Taede Koopmans, Kevin Capello & Yorian Tolman.
Rode kaart: Danny Bijlsma ( 2 keer geel )
Trainers: Peter Harold Everts & Jaap Veenstra
Teammanager: Ronny Venema
Verzorger: Elaine Tolman
Assistent scheidsrechter: Dhr. Bekhof.

De scheidsrechter: Dhr. J. Rozendal.

Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen om eens met eigen ogen sc Emmeloord in actie te zien.
Tevens was Omroep Flevoland aanwezig om TV opnames van deze wedstrijd te maken.
De Emmeloorders begonnen flitsend aan deze wedstrijd en kwamen in de tweede minuut via een intikker van Brahim Boundati op een vroege 1 - 0 voorsprong. Hier ging een vloeiende aanval aan vooraf waarbij Sander Heimens de voorzet richting Bastian Tabak afleverde.
Het overstapje van Bastian Tabak was slim waardoor Brahim Boundati van dichtbij eenvoudig de 1 - 0 kon scoren.
De thuisploeg opende sterk en probeerde met veel pressie en een snelle balcirculatie Olyphia terug te dringen.
Vanaf het middenveld werden de flanken gezocht, maar bij balverlies konden de gasten uit Noordwolde er gevaarlijk uitkomen.
Doelman Stefan vd Werff stond op de goede plek om Rene de Nekker van het scoren te houden.
Een vrije trap van Olyphia speler Remin Hankel werd eenvoudig gepareerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
In deze aantrekkelijke openingsfase golfde het spel op en neer, maar had sc Emmeloord het initiatief.
Met een fluwelen pass stuurde Gokhan Pala op de rechterflank Sander Heimens op avontuur. De voorzet van Sander Heimens belandde op het hoofd van Bastian Tabak, maar de doelman van Olyphia bracht redding.
Even later lieten Gokhan Pala en Sander Heimens een schitterende aanval uit het schoolboekje van Trainer Dick Schuurman zien.
In alle vrijheid mocht Bastian Tabak aanleggen, maar Olyphia doelman Christiaan van der Zande bracht redding.
Er ontstonden enorme ruimtes op het middenveld omdat Gokhan Pala, Laurens Rasing en Ronald Kleiker met een enorme drive naar voren speelden. In de 20e minuut bezorgde Harm van Wieren de bal bij spits Bastian Tabak, maar in twee instanties bracht de doelman van Olyphia redding op diens inzet.
In de 22e minuut scoorde Gokhan Pala met een weergaloos lobje over grote afstand de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Vanuit zijn ooghoeken zag Gokhan Pala de doelman van Olyphia iets te ver voor zijn doel staan waarna hij op schitterende wijze de 2 - 0 op het scorebord bracht.
In deze fase domineerde sc Emmeloord en werden de gasten op eigen helft vastgezet.
De doelman van Olyphia moest volop aan de bak om Sander Heimens en Gokhan Pala van het scoren te houden.
Mooie pogingen van Bastian Tabak en Brahim Boundati gingen naast.
Vlak voor rust liet Olyphia zich weer eens voorin zien, maar doelman Stefan vd Werff hield met excellent voetenwerk een indraaiende voorzet van Bert Veenstra uit zijn doel.
In de 43e minuut kreeg Olyphia verdediger Danny Bijlsma zijn tweede gele kaart voorgechoteld en moesten de gasten met 10 spelers verder.
Met een 2 - 0 stand voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De gehele 2e helft domineerde sc Emmeloord, maar het spel oogde slordig en onnauwkeurig.
De Emmeloorders wisten zich lange tijd geen raad met het enorme veldoverwicht en konden niet meer het voetbal van de eerste helft brengen. Er kwamen een paar kansjes, maar de eindpassing en afwerking was erg onzuiver.
Mooie pogingen van Gokhan Pala, Sander Heimens en Bastian Tabak werden ternauwernood onderschept.
De doelman van Olyphia kreeg een vrije trap van Gokhan Pala niet goed onder controle en de rebound van Brahim Boundati ging via de paal naast.
In de 55e minuut lanceerde Brahim Boundati met een subtiel steekballetje spits Bastian Tabak.
Op volle snelheid stormde Bastian Tabak op het doel af, maar in kansrijke positie legde hij opzij op Sander Heimens die vervolgens zijn doelpunt onterecht wegens buitenspel zag worden afgekeurd.
Er volgde een mindere fase van sc Emmeloord waardoor Olyphia enkele speldenprikjes kon uitdelen.
Doelman Stefan vd Werff reageerde attent op een inzet van Gerwin Duker in de korte hoek en zag een pogingen van Remon Hankel en Ron Bethlehem over het doel gaan.
Trainer Dick Schuurman zag het vlammetje bij Bastian Tabak langzaam uitgaan en bracht Abdul Boundati in de ploeg.
De zeer jonge spits van sc Emmeloord maakt enorme stappen vooruit en boekt nu met de week meer progressie, maar heeft nog een lange weg te gaan. De invalbeurt van Abdul Boundati was van zeer korte duur omdat een oude knieblessure hem parten ging spelen.
Intussen had Trainer Dick Schuurman ook al smaakmaker Brahim Boundati naar de kant gehaald en mocht hij nog 1 keer wisselen.
Middenvelder Guido Vissers kwam nu voor Abdul Boundati in de ploeg waardoor Dick Schuurman de nodige aanpassingen moest doen.
Deze trainer staat voor aanvallend voetbal en heeft hier duidelijke ideeen over, maar moest nu lijdzaam toezien hoe Gerke Schaap het karwei voorin moest zien te klaren.
De Emmeloorders bleven de bovenliggende partij en waren via Laurens Rasing en Sander Heimens dichtbij de 3e treffer.
In de 78e minuut zou deze verlossende 3e treffer er dan eindelijk komen.
Met een schitterend diagonaal schot strak in de bovenhoek scoorde Sander Heimens de dikverdiende 3 - 0 voor sc Emmeloord.
In de slotfase kregen de Emmeloorders nog een paar mooie kansen.
Een voorzet van Sander Heimens bereikte net niet Gerke Schaap en een inzet van Ronald Kleiker ketste via binnenkant paal terug in het veld.
Uit een prachtige dribbel van Sander Heimens schoot Guido Vissers de bal naast het doel, maar het slotakkoord was voor die onberekenbare Gerke Schaap.
Tot tweemaal aan toe vond Gerke Schaap de doelman van Olyphia op zijn weg, maar vooral het fabuleuze lobje in de 90e minuut bezorgde iedereen kippenvel. Met een katachtige sprong bracht de doelman van Olyphia echter redding.
De Emmeloorders blijven iedereen verrassen in de tweede klasse Noord en hebben zich keurig in de subtop genesteld.
Er is nog een lange weg te gaan voor de mannen van trainer Dick Schuurman, maar er broeit iets moois bij deze zondagclub.

Man off the Match: De Excellerende Dribbelaar Sander Heimens!

Volgende week speelt sc Emmeloord op zaterdagavond een bekerwedstrijd tegen vv Udiros en deze wedstrijd begint om 19:30 uur.
Over 2 weken speelt sc Emmeloord voor de competitie in Groningen bij GSAVV Forward. De Emmeloorders zullen scherp en geconcentreerd moeten blijven en mogen deze tegenstander niet onderschatten.

De overige uitslagen in de 2e klasse K:

GSAVV Forward - FC Wolvega 2 - 3
ONB Drachten - LAC Frisia 1883 5 - 0
Velocitas 1897 - GRC Groningen 1 - 0
LSC 1890 Sneek - Sint Anna Parochie 3 - 0
vv Heerenveen - Groninger Boys 7 - 2
MKV'29 Leeuwarden - GAVC Grouw 1 - 1

Verslaggever: Klaas Huisman.