Verslag vv Lemmer - sc Emmeloord

vv Lemmer  -  sc Emmeloord   0  -  1   (  0  -  0  )

In een meeslepend en hartstochtelijk voetbalgevecht heeft sc Emmeloord een zwaarbevochten 0 - 1 overwinning behaald op vv Lemmer.
Het was Abdul Boundati die in de 55e minuut met een verwoestende vrije trap het sluimerende uitsyndroom aan flarden schoot.
Trainer Dick Schuurman viel vooraf niet te benijden want hij kon deze wedstrijd geen beroep doen op Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Gerke Schaap, Guido Vissers en Sander Heimens.
Na een hoop puzzelwerk en overpeinzingen was de technische staf erin geslaagd om wederom een sterk team binnen de lijnen te krijgen.
Op doel Stefan vd Werff met daarvoor de centrale as Wouter vd Velder & Martin Holtmaat geflankeerd door de backs Remco Jonkman & Marcel Westerhof. Op het middenveld zorgden Abdul Boundati, Gokhan Pala & good old Ronald Kleiker voor de juiste balans en de aanvoer richting Bastian Tabak, Maarten Dekkers & Hans Langendijk.

Tijdens de wedstrijdbespreking maakte trainer Dick Schuurman korte metten met het uitsyndroom en dat dit nooit tussen de oren mag blijven hangen.
Hij sprak het team bemoedigend toe met de opdracht in de snelle omschakeling de aanval te zoeken.
Vooraf bereikte ons het goede nieuws dat het 2e elftal van sc Emmeloord in de slotminuut een superbelangrijke 2 - 1 overwinning had geboekt op het tweede team van GAVC uit Grou.
Nadat de meeste toeschouwers een droog plekje hadden gevonden op de gezellige oude tribune kon er worden afgetrapt op sportpark De Lemstervaart.
Door de vele regen was het drassige en soppige veld bij vv Lemmer moeilijk bespeelbaar en waren er diverse glijpartijen te zien.
Beide teams hadden moeite om op dit loodzware veld een snelle balcirculatie te hanteren.

De thuisploeg hanteerde een 4 - 4 - 2 opstelling en hield veel mensen achter de bal loerend op een foutje van sc Emmeloord.
Met lange diepe ballen probeerde vv Lemmer gevaar te creeeren, maar de verdediging van sc Emmeloord gaf geen krimp en hield eenvoudig stand.
De Emmeloorders trokken het initiatief naar zich toe en creeerden een groot veldoverwicht, maar moesten constant oppassen voor de snelle counters van vv Lemmer.
In de 7e minuut leek Bastian Tabak te profiteren van een misverstand in de Frieze verdediging, maar de hoek werd te moeilijk en de kans ging verloren.
Uit een strakke voorzet van Abdul Boundati verdween een kopbal van Hans Langendijk naast het doel.
Op het middenveld probeerden Gokhan Pala & Abdul Boundati de juiste openingen te vinden en de flanken met Maarten Dekkers en Bastian Tabak te bereiken.
In de 15e minuut lieten de Emmeloorders een prachtige vloeiende aanval zien waarbij Abdul Boundati de achterlijn wist te halen en Maarten Dekkers wist te bereiken, maar diens inzet werd tot corner verwerkt.
Aan de andere kant moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Marcel Schutz af te stoppen.
Er waren felle pittige fysieke duels te zien waarbij beide teams de controle over het middenveld probeerden te krijgen.
De Emmeloorders waren voetbaltechnisch de bovenliggenpartij, maar moesten nu de mouwen opstropen om het fysiek sterke  vv Lemmer in toom te kunnen houden.
In de 30e minuut was er opnieuw een bevlieging van Abdul Boundati te zien, maar helaas werden zijn voorzetten niet goed begrepen.
Met name in de voorhoede was er geen echte scherpte en overtuiging bij sc Emmeloord.
Een steekballetje van Bastian Tabak op Abdul Boundati werd op het nippertje onderschept door de doelman vv Lemmer.

Vlak voor rust ging het ineens spoken aan de Lemstervaart en doken de aanvallers van Lemmer gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel.
Doelman Stefan vd Werff moest volop aan de bak om een steekballetje van Niels Schuil op Marcel Schutz onschadelijk te maken.
Een vrije trap van Marcel Schutz werd in twee instanties gekeerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
Vanaf de flanken veroorzaakten de voorzetten van Robin Bootsma en Akam Barzenji voor hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel.
Het is aan het centrale verdedigingsduo Wouter vd Velde & Martin Holtmaat te danken dat de Emmeloorders stand hielden.
In de 42e minuut glipte Marcel Schutz door de Emmeloordse verdediging, maar met een perfecte sliding greep Wouter vd Velde net op tijd in.
Kort hierop zette een voorzet van Akam Barzenji iedereen inclusief doelman Stefan vd Werff op het verkeerde been, maar op de doellijn bracht het boegbeeld Wouter vd Velde opnieuw redding.
Ondertussen keken de blauwe supporters naar de dugout waar Trainer Dick Schuurman een onderonsje had met de blonde pijl Rik Beekman.
Er was geen scherpte en snelheid in de voorhoede en er moest nu iets gebeuren om het tij te keren.
Met een 0  -  0 stand gingen we rusten en mocht Rik Beekman warm lopen.

Met Rik Beekman voor Bastian Tabak in de ploeg begon sc Emmeloord fel en fanatiek aan de tweede helft.
De blonde pijl liet zich meteen gelden en wist tot tweemaal aan toe de achterlijn te halen en een corner te forceren.
In de 52e minuut stuurde Gokhan Pala met een vlijmscherpe pass Rik Beekman op avontuur die ternauwernood kon worden afgestopt.
Kort hierop zag Abdul Boundati vanuit zijn ooghoeken Maarten Dekkers vogelvrij bij de tweede paal opduiken, maar met een geweldige reflex bracht de doelman van Lemmer redding.
De Emmeloorders waren goed uit de kleedkamer gekomen en speelden met veel druk en pressie naar voren toe.
In de 55e minuut kregen de Emmeloorders iets buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen.
Deze vrije trap werd door Abdul Boundati genomen en werd onderweg nog van richting verandert om vervolgens met een doffe knal in de touwen te verdwijnen voor de 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
In het vervolg probeerde vv Lemmer uit alle macht de gelijkmaker te forceren en was het alle hens aan dek in de verdediging van sc Emmeloord.
Met ouderwetse kick & rush voetbal werden de voorste linies gezocht.
Onder aanvoering van boegbeeld Wouter vd Velde, tacticus Martin Holtmaat en ijzervreter Ronald Kleiker hielden de Blauwen stand.
Doordat de thuisploeg nu risico's ging nemen kwamen de Emmeloorders er gevaarlijk uit en kreeg het in de counter goede kansen.
Er waren snelle acties van Rik Beekman en Maarten Dekkers te zien, maar helaas was de eindpassing niet goed.
Trainer Dick Schuurman deed wat omzettingen en bracht het 16 jarige jeugdtalent Olav Sieljes voor Gokhan Pala in de ploeg.
In de 86e minuut belandde een voorzet van Abdul Boundati op het hoofd van Maarten Dekkers, maar diens kopbal ging rakelings naast.
Uit de directe tegenstoot moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Marcel Schutz af te stoppen.
De thuisploeg zette nog eens aan voor een hectisch slotoffensief en het werd nog even billenknijpen voor sc Emmeloord.
Na het laatste fluitsignaal overheerste er een enorme opluchting en blijdschap in het blauwe kamp.
Met deze zwaarbevochten 0 - 1 overwinning heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan in de subtop van de tweede klasse K.
Het gehele team verdiend een groot compliment voor de strijd en inzet.
Man of the match: Wouter vd Velde het boegbeeld van sc Emmeloord.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen MKV'29 uit Leeuwarden. De voorbeschouwing volgt later!
Hieronder de opstellingen en alle uitslagen van de tweede klasse K.

De opstelling van vv Lemmer:
Hans Portijk, Sieger Veenstra, Marc Reussing, Christian Heiner, Harmen Romkema ( Rick Sliep ), Nick Buitenga, Jan Dirk van Looij, Marcel Schutz, Robin Bootsma ( Wesley Schotanus ), Niels Schuil & Akam Barzenji.
Wissels: Atte Otto Boek, Rick Sliep, Wesley Schotanus & Ibrahim Gerguwi.
Technische staf: Arjen Postma, A. de Haan & Cor Portijk.
Teammanager: Rob Devilee
Assistent scheidsrechter: Dhr Postma uit Lemmer.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Marcel Westerhof, Wouter vd Velde, Martin Holtmaat, Remco Jonkman, Abdul Boundati, Ronald Kleiker, Gokhan Pala ( 80e Olav Sieljes ), Bastian Tabak ( 45e Rik Beekman ), Hans Langendijk & Maarten Dekkers.
Wissels: Tim Schaafsma, Rik Beekman, Olav Sieljes & Bilal Kebdani.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teamanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.
De scheidrechter: Dhr F. Beijert
Toeschouwers: 150

Alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
LAC Frisia Leeuwarden  -  LSC 1890 Sneek    2  -  2
FC Wolvega  -  VKW Westerbork   4  -  2
DTD Jelsum  -  ONB Drachten  3  -  1
vv Beilen  -  GAVC Grou  3  -  2
vv Ruinerwold  -  sv Olyphia Noordwolde  0  -  0
MKV'29 Leeuwarden  -  vv Steenwijk   2  -  2

Verslaggever: Klaas Huisman.








De voorbeschouwing vv Lemmer - sc Emmeloord

Aan de boorden van het IJsselmeer wacht sc Emmeloord zondagmiddag een lastige uitwedstrijd tegen het stugge en taaie vv Lemmer.Na twee goede thuisoverwinningen op LAC Frisia en vv Protos is iedereen benieuwd of de Emmeloorders nu eindelijk gaan afrekenen met het sluimerende uitsyndroom.
De laatste uitoverwinning was in september bij ONB in Drachten, maar daarna volgden er bij DTD, vv Ruinerwold en vv Beilen drie uitnederlagen waardoor het uitsyndroom een eigen leven is gaan leiden.
Op sportpark De Ervenbos spelen de blauwen de pannen van het dak en is men nog steeds ongeslagen, maar het wordt nu hoog tijd om ook buitenshuis de punten te gaan pakken.

In het seizoen 2011-2012 kwamen beide teams elkaar voor het laatst tegen en gingen de Emmeloorders in Lemmer keihard met 5 - 2 onderuit.
Toen was er ook al een groot verschil tussen thuis en uitwedstrijden want in Emmeloord wonnen de blauwen toen met 6 - 1 van vv Lemmer.
Komende zondag kunnen de Emmeloorders deze laatste bittere 5 - 2 nederlaag wegspoelen en afrekenen met het sluimerende uitsyndroom.
Trainer Dick Schuurman kan over een fitte en gretige selectie beschikken want de ziekenboeg begint aardig leeg te lopen.
Op omroep Flevoland zei trainer Dick Schuurman dat sc Emmeloord deze tegenstander niet zal onderschatten.

De voetbalvereniging vv Lemmer wordt in de volksmond Lemmer Bentex en De Lemsters genoemd en speelt zijn thuiswedstrijden aan de boorden van het IJsselmeer op sportpark De Lemstervaart.
De Lemsters begonnen uitstekend aan dit seizoen en wonnen de eerste drie competitiewedstrijden op rij, maar kregen daarna met blessures en tegenslagen te maken.
Het verloor zijn laatste twee wedstrijden met 0 - 2 van vv Beilen en LAC Frisia.
De promovendus staat nu op een 8e plek in de tweede klasse K met 12 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 9 voor en 16 tegen.
Er werden vier wedstrijden gewonnen en er gingen vijf wedstrijden verloren voor de Bentex Boys.

De Lemsters werden vorig seizoen overtuigend kampioen in de derde klasse A met 66 punten uit 26 wedstrijden en een imponerend doelsaldo van 75 voor en 34 tegen.
De Bentex Boys wonnen 21 wedstrijden, speelden 3 keer gelijk en verloren slechts 2 keer.
Hoofdtrainer Arjen Postma is aan zijn derde seizoen bezig en was hiervoor zes seizoenen trainer van vv Renado uit Sint Nicolaasga.
Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud staat er een goede mix tussen routine, ervaring en jeugdig talent binnen de lijnen.
De oudste speler bij vv Lemmer is het 34 jarige clubicoon Marcel Schutz die in ruim 15 seizoenen al 326 doelpunten op zijn naam heeft staan.
Hij speelde tussendoor ook nog 1 seizoen bij ONS Sneek, maar keerde daarna weer terug op het oude nest aan de Lemstervaart.
Andere bepalende spelers bij vv Lemmer zijn Bouwe Klaas Hoekstra, Ricardo Lodder, Denny Portrijk, Harmen Romkema & Pieter Terpstra.
De jongste spelers binnen de selectie zijn de 21 jarige Akam Barzenji, Jan Dirk van Looy & Rick Sliep.

De voetbalvereniging vv Lemmer werd op 23 maart 1923 in de clubkleuren Groen Zwart opgericht en heeft nu ongeveer 350 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams, zeven jeugdteams en een vrouwenteam. Er speelt 1 seniorenteam op de zaterdag.
Er liggen twee velden aan het sportpark De Lemstervaart en langs het hoofdveld staat een authentieke oude nostalgische zittribune.
De Bentex Boys timmerden ooit aardig aan de weg en klopte regelmatig aan de deur van de tweede klasse.
De club schommelde jarenlang tussen de tweede en derde klasse, maar zakte daarna zelfs terug richting de vierde klasse.
Na twee kampioenschappen op rij promoveerde Lemmer Bentex in 2000 opnieuw naar de tweede klasse, maar in 2003 ging het weer mis en maakte vv Lemmer wederom een vrije val naar de 4e klasse.
In 2009 promoveerde vv Lemmer via de nacompetitie naar de derde klasse waar het in 2015 overtuigend kampioen werd.
De Bentex Boys zijn nu weer teruggekeerd in de tweede klasse en hebben de ambitie om weer een stabiele tweede klasser te worden.

Naast de zondagclub vv Lemmer is er ook een zaterdagclub actief in Lemmer. Op sportpark De Rien speelt de tweedeklasser CVVO Lemmer.
Het voormalige vissersstadje Lemmer lag ooit aan de zuiderzee en heeft tegenwoordig ongeveer 10.000 inwoners.
De Lemmer ligt in de gemeente De Friese Meren voorheen Het Lemsterland en is in de zomermaanden een toeristische attractie met zijn historische binnenstad en oude havens.

De wedstrijd vv Lemmer - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Lemstervaart te Lemmer.
Wij wensen de Blauwen veel succes toe en zijn benieuwd of sc Emmeloord kan afrekenen met het sluimerende uitsyndroom.
Het wedstrijdverslag volgt zondagavond.

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:

vv Lemmer - sc Emmeloord tussen de nummers 8 en 4.
Een zware lastige wedstrijd voor sc Emmeloord waarbij het eindelijk kan afrekenen met het uitsyndroom. In 2011 ging de laatste uitwedstrijd bij vv Lemmer met 5 - 2 verloren.
De Blauwen zitten in de winningmood na de grote overwinningen op Frisia en vv Protos en zullen vol gas gaan geven. Een 2.

FC Wolvega  -  VKW Westerbork tussen de nummers 3 en 10.
Na de 2 - 1 winst op GAVC heeft FC Wolvega nog steeds aansluiting met de top en een overwinning op VKW is hard nodig om mee te blijven doen. De gasten uit Westerbork verloren hun laatste wedstrijd met 3 - 0 bij MKV en zijn van slag. De degradant uit de eerste klasse stelt teleur en staat op een 10e plek. De paars witten liggen op koers. Een 1.

LAC Frisia Leeuwarden  -  LSC 1890 Sneek tussen de nummers 2 en 1.
De absolute topper tussen de beide koplopers van de tweede klasse K.
Hoe heeft LAC Frisia de grote 6 - 1 nederlaag bij sc Emmeloord verwerkt? Kunnen de Frisianen zich zondag opnieuw opladen?
De trotse koploper LSC 1890 uit Sneek won zijn laatste twee wedstrijden met 4 - 0 en 3 - 0 van vv Beilen en ONB Drachten.
Vorig seizoen wonnen de Sneekers met 0 - 2 in Leeuwarden en dit is nu ook mogelijk want Frisia heeft een tikje gehad. Een 2.

vv Beilen  -  GAVC Grou tussen de nummers 5 en 9.
De thuisploeg maakt een wisselvallige indruk want na de 3 - 1 winst op sc Emmeloord gingen de gouden klompen met 4 - 0 onderuit in Sneek.
De gasten uit Grou sprokkelen de puntjes bij elkaar, maar heeft het moeilijk. In Beilen zullen de gouden klompen weer glinsteren. Een 1.

DTD Jelsum  -  ONB Drachten tussen de nummers 6 en 12.
De thuisploeg doet het goed in de tweede klasse en nestelt zich richting de subtop. Het hield een paar weken geleden koploper LSC 1890 op een 3 - 3 gelijkspel en won met 0 - 2 in Steenwijk.
De gasten uit Drachten hebben het moeilijk en bungelen onderin. Een 1.

vv Ruinerwold  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 11 en 14.
De rood witten gingen vorige week verrassend thuis met 2 - 3 onderuit tegen vv Steenwijk. De wervelstorm is gaan liggen in Ruinerwold.
De gasten uit Noordwolde verloren hun laatste twee wedstrijden met 0 - 3 en 0 - 5 van GAVC en ONB en staan nu troosteloos onderaan.
De ideale wedstrijd voor vv Ruinerwold om zich te herstellen. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Steenwijk tussen de nummers 7 en 13.
Na de 3 - 0 winst op VKW staat MKV keurig in de middenmoot.
Het krijgt zondag de mannen van trainer Jan Boxum op bezoek.
Door een verrassende 2 - 3 winst op vv Ruinerwold heeft vv Steenwijk de rode lantaarn overgedragen. Gaan de rood witten nu doorstomen?
Heeft trainer Jan Boxum het lek boven water bij vv Steenwijk en gaan de rood witten nu weer klimmen. Ik voorspel een verrassing! Een 2.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.










De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Protos

De voorbeschouwing sc Emmeloord  -  vv Protos

In de tweede knockout bekerronde komt sc Emmeloord op De Ervenbos in actie tegen de derdeklasser vv Protos.
Wij heten onze gasten uit het dorpje Steenwijksmoer van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
Het Drentse dorpje Steenwijksmoer ligt vlakbij Coevorden en heeft ongeveer 600 inwoners.
Beide teams zijn volslagen onbekenden voor elkaar en zullen zondagmiddag voor het eerst de degens tegen elkaar gaan kruizen.

Vorige week boekte sv Emmeloord een indrukwekkende 6 - 1 overwinning op koploper LAC Frisia terwijl vv Protos in Zuidwolde met 4 - 2 onderuit ging bij vv Zuidwolde.
In de competitie staat sc Emmeloord op een verdienstelijke 4e plek in de tweede klasse K terwijl vv Protos met slechts zeven punten uit tien wedstrijden op een teleurstellende 12e plek staat in de derde klasse D.
De Drentse formatie won tot nu toe slechts twee wedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor zeven wedstrijden met een doelsaldo van 15 voor en 28 tegen.

De Emmeloorders behaalden deze tweede knockout ronde door in de poulefase FFS Stobbegat, RKO Rutten & vv Ruinen met 5 - 0, 3 - 0 en 3 - 1 aan de kant te zetten.
In de eerste knockout ronde wonnen de Emmeloorders met 3 - 1 van Oranje Zwart uit Wanneperveen.
Tegenstander vv Protos won in de poulefase met 6 - 0 en 6 - 2 van vv Uffelte en VIOS Oosterhesselen waarna het tegen vv IJhorst op 0 - 0 bleef steken.
In de eerste knockout ronde wonnen de Drenten met een ruime 6 - 2  van H.O.C uit het Drentse Odoorn.

De gemiddelde leeftijd van de selectie van vv Protos is ongeveer 25 jaar oud. De bepalende spelers bij vv Protos zijn Rik Meyerink, Bram Mittendorff, Stef Smits & de broertjes Roy, Robin & Michel Soppe.
Vorig seizoen was Robin Soppe goed voor 16 doelpunten voor vv Protos.
De aanvaller Stef Smits scoorde tot dusver alleen in het bekertoernooi al zeven doelpunten voor vv Protos.
Hoofdtrainer Cor Lubach is aan zijn vierde seizoen bezig bij vv Protos en was in hiervoor in Drenthe actief bij de clubs NKVV, vv Titan & sc Erica'86.

De voetbalvereniging Protos werd op 11 september 1951 uit een fusie met SVC ( Steenwijksmoer Vossenbelt Combinatie ) in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
De voorgangers van Protos en SVC waren de clubs S.D.O. ( Samenspel Doet Overwinnen ) en I.D.O  ( In de Opgang ).
De Blauw Witten spelen hun thuiswedstrijden naast het knusse dorpshuis De Schalm in Steenwijksmoer.
Het is een kleine dorpsclub met ongeveer 150 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams en 10 jeugdteams die bij NKVV zijn ondergebracht.
De jeugdafdeling van vv Protos heeft een intensieve samenwerking met de 4e klasser NKVV uit De Nieuwe Krim.

Tot aan 2010 schommelde vv Protos tussen de 4e en 5e klasse.
In 2010 werden de Blauw Witten kampioen in de 4e klasse waarna in 2012 via de nacompetitie ook de 3e klasse werd bereikt.
Helaas volgde er meteen weer degradatie, maar in 2014 werd vv Protos wederom kampioen in de 4e klasse en volgde er een herkansing in de 3e klasse D.
Vorig seizoen eindigde vv Protos op een 8e plek in de derde klasse D met 35 punten uit 26 wedstrijden.
De Blauw Witten wonnen 11 wedstrijden, speelden 2 keer gelijk er gingen 13 wedstrijden verloren met een doelsaldo van 51 voor en 64 tegen.

Het Drentse dorpje Steenwijksmoer heeft 600 inwoners en behoort tot de gemeente Coevorden. De ganzenstad Coevorden heeft 35000 inwoners en er zijn maar liefst 12 amateurclubs actief in de gemeente Coevorden waarbij Germanicus en Raptim de bekendste clubs zijn.

De bekerwedstrijd sc Emmeloord - vv Protos begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Helaas is deze verslaggever een weekendje weg en volgt er zondag geen wedstrijdverslag, maar op zondag 29 november zijn wij er weer bij.
Wij wensen iedereen een sportieve voetbalzondag toe.

Verslaggever: Klaas Huisman.












Verslag sc Emmeloord - LAC Frisia

sc Emmeloord  -  L.A.C. Frisia    6  -  1   (  2  -  0  )

In de tweede klasse K heeft de reuzendoder sc Emmeloord voor een daverende verrassing gezorgd door op een imponerende wijze koploper LAC Frisia met 6 - 1 te vernederen.
Nadat twee weken geleden FC Wolvega op een nederlaag werd getracteerd moesten nu ook de Frisianen er aan geloven op De Ervenbos.
Met een weergaloze galavoorstelling werd hiermee de 3 - 1 nederlaag bij vv Beilen ruimschoots goedgemaakt.
Door deze ruime 6 - 1 overwinning zijn de Emmeloorders naar de vierde plek geklommen in de tweede klasse en doet het weer goed mee in de subtop.

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd nog steeds niet beschikken over de geblesseerde aanvaller Sander Heimens en de verdediger Remco Jonkman, maar voegde wel de 17 jarige A1 junior Robin Elsinga toe aan de selectie.
Deze veelbelovende talent van sc Emmeloord begon op de bank, maar zou in de slotfase zijn debuut gaan maken in het eerste elftal.

Er stond een sterke stormachtige wind op sportpark De Ervenbos waar voor ongeveer 150 toeschouwers werd afgetrapt.
In een aftastende beginfase keken beide teams de kat uit de boom.
De Emmeloorders creeerden een optisch veldoverwicht en speelden fel en kort op de bal om de opbouw bij Frisia te verstoren.
De centrale verdedigers Wouter vd Velde & Harm van Wieren probeerden met compact spel de linies gesloten te houden en zochten de aansluiting met de middenvelders Gokhan Pala, Ronald Kleiker en Abdul Boundati. De backs Maarten Ebbers en Guido Vissers hadden de opdracht om de gevaarlijke Frisia aanvallers Davide Tundo en Jordy Hoekema af te stoppen.

In de 8e minuut lieten de Emmeloorders zich voor het eerst voorin zien, maar het venijnige schot van Maarten Dekkers zeilde rakelings naast.
Even later was Maarten Dekkers opnieuw iedereen te snel af waarna zijn eerste poging werd geblokt en de rebound naast het doel verdween.
In de 16e minuut diende zich de eerste kans voor Frisia aan toen Jelmer Vos een zwabberbal op het doel van Emmeloord afvuurde.
Het schot van Jelmer Vos spatte uiteen op de vuisten van doelman Stefan vd Werff waarna de rebound werd naastgeschoten.
Kort hierop deelde Frisia opnieuw een plaagstootje uit, maar het eentweetje tussen Dennis Schotanus en Jelmer Vos leverde niets op.

Halverwege de eerste helft kregen de Emmeloorders de overhand en stuurde Maarten Dekkers met een splijtende dieptepass Bastian Tabak op avontuur. Het schot van Bastian Tabak werd ternauwernood tot corner verwerkt. Deze indraaiende corner van Gokhan Pala belandde op het hoofd van Harm van Wieren, maar diens kopbal ging naast het doel.
In de 22e minuut stuurde Abdul Boundati met een subtiel steekballetje Maarten Dekkers op avontuur waarbij de doelman van Frisia uit zijn doel moest komen om deze aanval te onderscheppen.
De afvallende bal werd door Bastian Tabak op zijn slof genomen die vervolgens met een fraaie boogbal probeerde te scoren.
Buiten bereik van de doelman werd het boogballetje van Bastian Tabak ternauwernood door een Frisia verdediger van de doellijn gehaald.
Op het middenveld lieten Gokhan Pala en Abdul Boundati schitterende acties zien waarbij regelmatig de spitsen Maarten Dekkers en Hans Langendijk werden gezocht.
De doelman van Frisia moest alles uit de kast halen om een steekbal van Gokhan Pala op Maarten Dekkers onschadelijk te maken.
In de 30e minuut glipte de gevaarlijke Frisia aanvaller Davide Tundo door de Emmeloordse verdediging, maar zijn schuivertje verdween in het zijnet.

In de 40e minuut zorgde Abdul Boundati met een weergaloze rush voor de bevrijdende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Hier ging slordig balverlies bij Frisia op het middenveld aan vooraf waarna Abdul Boundati de bal in de loop kon meenemen om vervolgens na een lange rush met een schuiver in de verre hoek de score te openen.
Het uitzinnige thuispubliek was nog amper bijgekomen van deze wonderschone treffer of de 2 - 0 was ook in de maak.
Op slag van rust bracht Hans Langendijk met een slimme actie Maarten Dekkers in stelling. Het blauwe diamant bedacht zich geen moment en scoorde met een verwoestende uithaal de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
De manier hoe deze bal met een rare curve net onder de lat in het doel verdween was een lust voor het oog.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De koploper probeerde in de tweede helft met veel druk naar voren toe iets te forceren, maar onder aanvoering van uitblinker Wouter vd Velde en Harm van Wieren bleven de linies gesloten.
Doordat Frisia nu grote risico's ging nemen gaf het achterin veel ruimte prijs waardoor sc Emmeloord razendsnel kon counteren.
In deze beginfase golfde het spel op en neer waarbij sc Emmeloord in de snelle omschakeling er gevaarlijk kon uitkomen.
De doelman van Frisia hield met uitstekend voetenwerk een inzet van Wouter vd Velde uit zijn doel.
Bij de cornervlag liet Maarten Dekkers een hoogstandje zien door in een onderonsje met Frisiaan Yannick vd Wal een corner te versieren.
In de 55e minuut veroorzaakte een corner van Gokhan Pala een enorme scrimmage voor het Frieze doel. Nadat de doelman van Frisia volledig mistastte werden inzetten van Hans Langendijk en Abdul Boundati van de doellijn gehaald waarna de rebound van Maarten Dekkers naast het doel verdween.
Frisiatrainer Johan Groote had nu genoeg gezien en probeerde met twee frisse wissels en omzettingen het tij te keren.
Een schot van Frisia invaller Dennis Schuurman werd in twee instanties gekeerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
De Friezen waren drukdoende aan het reorganiseren en net op het moment dat Frisia weer kwam opzetten sloegen de Emmeloorders in de counter medogenloos toe.
In de 58e minuut stuurde Abdul Boundati met een fabuleuze pass Bastian Tabak richting de achterlijn die op zijn beurt Hans Langendijk bij de eerste paal zag opduiken.
Met een simpele intikker scoorde Hans Langendijk de verlossende 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Kort hierop kreeg de doelman van Frisia een schot van Abdul Boundati niet onder controle waarna de rebound van Maarten Dekkers in het zijnet terecht kwam.

De Friezen lieten het hier niet bij zitten en probeerden nog eens aan te zetten, maar Emmeloord doelman Stefan vd Werff stond op de goede plek om Patrick Hoving en Jordy Hoekema af te stoppen.
In de 65e minuut was Frisia aanvaller Jordy Hoekema dichtbij een doelpunt na een slippertje in de Emmeloordse verdediging.
Het venijnige schot van Jordy Hoekema spatte tegen de lat uiteen.
In de 72e minuut kreeg Frisia een strafschop te nemen na een rommelige scrimmage in het Emmeloordse strafschopgebied.
In een kluwen van spelers werd er hands gemaakt waarna Frisia alsnog wist te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de scheidsrechter al voor een strafschop had gefloten.
De bal ging op de stip waarna Frisia aanvoerder Douwe Wim Terpstra deze strafschop snoeihard tegen de touwen schoot voor de 3 - 1.
Heel even wankelde de organisatie bij sc Emmeloord, maar onder aanvoering van Wouter vd Velde en Harm van Wieren hield de verdediging goed stand.
In de 75e minuut had Emmeloord doelman Stefan vd Werff een schitterende en belangrijke redding in huis op een schot van Jordy Hoekema in de korte hoek.

Trainer Dick Schuurman gunde zijn pupil Bastian Tabak een publiekswissel en bracht nu de grillige omstreden aanvaller Gerke Schaap in de ploeg. De goalgetter van sc Emmeloord had zich eerder verslapen en moest voor straf als ballenjongen op de bank beginnen.
Bij iedere bal die over de afrastering verdween scandeerde het thuispubliek zijn naam, maar nu mocht Gerke Schaap onder luid applaus weer zijn kunsten vertonen.

In de 78e minuut had Gerke Schaap al zijn positie ingenomen, maar de voorzet van Guido Vissers werd pardoes door Frisia verdediger Jorn Wieringa in zijn eigen doel gekopt voor de 4 - 1.
Het ging nu ineens razendsnel want na een schitterende actie van Maarten Dekkers scoorde Gokhan Pala in de 82e minuut met een droge knal in de hoek de 5 - 1 voor sc Emmeloord.
In de slotfase maakte het 17 jarige talent Robin Elsinga zijn debuut in het eerste elftal of hij diende meteen als bliksemafleider bij een vrije trap van Gerke Schaap.
Deze vrije trap van Gerke Schaap schoot door en werd bij de tweede paal door invaller Marcel Westerhof in het doel gewerkt voor de 6 - 1 eindstand.
Het gehele team van sc Emmeloord verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel want iedereen werkte hard voor elkaar.
Op het middenveld nam IJzervreter Ronald Kleiker het team op sleeptouw en lieten Gokhan Pala en Abdul Boundati weergaloze acties zien.
In de voorhoede waren Maarten Dekkers en Bastian Tabak de grote smaakmakers, maar soms is de beste speler iemand die het minste opvalt en altijd in de schaduw van anderen het vuile werk opknapt.
The man of the match is iemand die zichzelf altijd en overal volledig wegcijfert voor het teambelang.
Man of the Match: Wouter vd Velde ( het boegbeeld van sc Emmeloord )

Volgende week speelt sc Emmeloord een bekerwedstrijd thuis tegen sv Protos uit Coevorden en deze wedstrijd begint om 14:00 uur.
Deze verslaggever heeft een korte vakantie en zal hier niet bij zijn, maar er volgt later deze week wel een korte voorbeschouwing.
Op zondag 29 november speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij vv Lemmer en dan volgt er weer een wedstrijdverslag.

Hieronder de opstellingen en overige uitslagen van de tweede klasse K.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Guido Vissers, Ronald Kleiker ( 85e Marcel Westerhof ), Gokhan Pala, Abdul Boundati ( 85e Robin Elsinga ), Maarten Dekkers, Hans Langendijk & Bastian Tabak ( 75e Gerke Schaap ).
Wissels: Marcel Westerhof, Robin Elsinga, Gerke Schaap & Niels Boomsma.
Geblesseerd/afwezig: Sander Heimens, Remco Jonkman, Brahim Boundati, Denny vd Zee & Rik Beekman ( 2e ).
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.

De opstelling van L.A.C. Frisia Leeuwarden:
Richard Reitsma, Douwe Wim Terpstra, Dennis Schotanus ( 55e Dennis Schuurman ), Jelmer Vos ( 80e Aissa Mahnin ), Jorn Wieringa, Mark den Hartog, Patrick Hoving, Jordy Hoekema, Davide Tundo, Yannick vd Wal & Brent Wijbenga ( 55e Jort ter Voort ).
Wissels: Dennis Schuurman, Aissa Mahnin, Jort ter Voort, Hidde Pater & Tyrone de Gries.
Gele kaart: Patrick Hoving
Technische staf: Johan Groote & Richard Dijkstra
Medische staf: Medhi Ghoochannejhad & Salvatore Tundo
Assistent scheidsrechter: Dhr. A. Andy uit Leeuwarden
De scheidsrechter: Dhr. A. Mansouri.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  LAC Frisia      6  -  1
LSC 1890 Sneek  -  vv Beilen    4  -  0
GAVC Grou  -  vv Ruinerwold   2  -  2
VKW Westerbork  -  DTD Jelsum   AFG
sv Olyphia -  FC Wolvega     AFG
vv Steenwijk  -  vv Lemmer  AFG
ONB Drachten - MKV'29       AFG.

Verslaggever: Klaas Huisman.






VVI VR1 - SC Emmeloord VR1


De dames van SCE gaan na 9 wedstrijden aan de leiding in de 4e klasse. Met 8 overwinning en 1 gelijk spel staan de dames er goed voor. Met 1 punt voor op Blokzijl VR1 en een wedstrijd minder gespeeld, stond gistermiddag om 16.15 uur de wedstrijd tegen VVI VR1 op het programma. Deze wedstrijd tegen de nummer 4 moest ook gewonnen worden om de voorsprong op Blokzijl te behouden. Na de wedstrijdbesprerking en de warming-up waren we klaar de wedstrijd. In de eerste 10 minuten hadden wij het betere van het spel met kansen voor de aanvallers. Door snel druk te zetten op de achterhoede van VVI kwamen we een paar keer dicht bij de 0-1. Na een goede solo van Laura, kreeg Ageeth de bal in de 16 meter. Ageeth schoot de bal via een spelerster van VVI in het doel. 0-1 verdiend was het zeker. Nu moesten we doordruken, we gingen op zoek naar de 0-2 maar we waren te slordig in de afwerking. VVI kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. De lat en onze keeper Sabin stonden gelijkmaker in de weg. In de 43ste minuut wist Laura te proviteren van een fout achterin en daar was de 0-2. Vlak voor de rust hadden de dames er nog zin in en daar kwamen we weer, na een prima aanval op rechts kwam Annet met een uitstekende voorzet op Laura... RAAK! 0-3. Dat was natuurlijk heerlijk gevoel zo vlak voor de rust.

De tweede helft begon, en VVI kwam anders uit de kleedkamer. Ze probeerde ons snel vast te zetten op eigen helft. In de rust was erop gehamerd dat we niet achteruit moet lopen. Want dan zijn de dames van VVI een gevaarlijke tegenstander. Maar toch ging het tot 2 keer toe fout achterin, verkeerd dekken was de oorzaak. Gevolgd door 2 doelpunten voor VVI. De stand is nu 2-3! VVI geloofde in de gelijkmaker en ging alles of niks spelen. 1 op 1 achterin en daar wisten wij van te profiteren. Vanuit de ingooi aan de linkerkant kwam de bal bij Laura, en weer ging ze op avontuur, 1 vrouw voorbij, de tweede ook, alleen op de keeper, en met een bekeken schot was daar de bevrijding 2-4. We kregen nog een paar mogelijkheden maar de keeper van VVI stond een aantal keer goed in de weg. De wedstijd liep op zijn eind, weer een overwinning erbij! Klasse dames, hard gewerkt met z’n alle en met 3 punten terug naar Emmeloord.

Opsteling:
Sabin
Sanne - Marit - Emke - Ashley
Ageeth - Annet - Elsbeth
Irene - Jody - Laura
Wissels: Marina, Dodde en Ichelle.

Zaterdag moeten we voor de beker thuis tegen SDS VR1 om 14.30 uur. Bij winst zitten de dames van SCE bij de laatste 13 teams. Kom de dames van SCE aanmoedigen!


Zaterdag 14-11-2015 Tonego F1 - SCE F1 0-0

De nummer 1 tegen de nummer 2. Maar de nummer 2 heeft een wedstrijd minder gespeeld en 3 punten minder. En op doelsaldo staan we ook vrijwel gelijk. Tonego 29 voor en 12 tegen en wij 32 voor en 14 tegen, dus we staan maar precies een doelpunt voor in doelsaldo. De uitslag zegt eigenlijk alles.
Een zenuw slopende wedstrijd.
Tonego is een team wat voor het tweede jaar samen is en wat volgend jaar in zijn geheel door naar de e gaat. Dat merkte je goed. Allemaal stevige knapen. Je kwam er misschien een voorbij, maar dan stond er een tweede en derde. Ze speelde heel gegroepeerd en daar was Jazzley alleen niet tegen opgewassen.
Het was Hugo die de kans kreeg in de eerste helft en jammer genoeg kwam die bal tegen de lat.
Het was een drassig en glad veld vol bladeren en takken en dat komt technische voetballers niet te goede. Even snel kappen en draaien was dus haast niet te doen. Dit was de wedstrijd voor de werkers. Timo Sverre Stean Moessa en Hugo waren vandaag samen met Juul de mannen die het schip drijvende moesten houden en dat deden ze goed.
Jazzley had twee stevige jongens bij zich en het beste wat hij dan ook deed was knokken en die mannetjes aan zich te binden waardoor ze niet mee konden voetballen. Het is eigenlijk verwonderlijk dat je 14 jongetjes op een veld 40 minuten laat ballen en er gaat geen bal in.
Tactisch stond het bij ons dan ook goed. Eigenlijk hebben we de hele wedstrijd geen echte kansen weg gegeven. Een gevaarlijk moment was dat Tonego op een hele gevaarlijke plek een vrije trap kregen en dat we werkelijk onze longen uit het lijf moesten roepen om een soort muur te krijgen dichterbij de bal. Gelukkig luisterde Moussa en die blokte het harde schot. Ook was er in de tweede helft nog een gevalletje van paniek toen Juul een schot blokkeerde en de bal bleef liggen voor een leeg goal. In alle hectiek geloof ik dat het Stean was die de bal uiteindelijk weg roeide. Leuk is dan te zien dat zelfs kinderen van 8 de noodzaak tot ingrijpen inzien en je hoorde het publiek van Tonego gillen toen stean deze bal precies op tijd opruimde. Soms speel je gelijk en denk je. We hadden kunnen winnen. Nu denk ik. Hier kan ik mee leven.
Wij moeten nog een wedstrijd tegen Flevo boys uit en Tonego nog tegen vhk en Urk en moeten maar 1 doelpunt meer maken. Van Vhk hebben wij met 8-1 gewonnen dus de eerlijkheid dient te zeggen dat we vandaag hadden moeten winnen en dat we nu moeten zien met 14-0 van Flevo boys te winnen en dat is denk ik niet echt reëel. Arnold en ik zeiden aan het begin van het seizoen. 1e klasse met een nieuw team en met maar 8 spelers en geen keeper. Als we een wedstrijd winnen zou het al mooi zijn. We hebben het hele jaar boven aan gestaan en uiteindelijk verliezen op doelsaldo is geen schande. Klasse mannen. We gaan in de laatste wedstrijd tegen onze rode buren alles geven en dan kunnen we terug kijken op een prachtig seizoen. Vandaag was iedereen op aan het eind van de wedstrijd en iedereen had alles gegeven. Meer kan je niet vragen van sporters. Kijk maar eens naar het gezicht van Hugo. Die is echt op.
Klasse mannen. Vroeger bij fc Loosdrecht zouden de notabelen die daar lid waren gezegd hebben. Jullie hebben je kranig geweerd. 😜😜😜😜

De voorbeschouwing sc Emmeloord - LAC Frisia

Deze zondag komt de koploper van de tweede klasse L.A.C. Frisia uit Leeuwarden op bezoek in Emmeloord.
Wij heten onze gasten uit Leeuwarden een warm welkom toe op sportpark De Ervenbos.
De Leeuwarder Athletische Club Frisia stamt uit 1883 en is hiermee een van de oudste clubs van Nederland.
Deze roemrijke oude volksclub wordt in de volksmond ook wel De Lacskun genoemd en werd ooit 5 keer kampioen van het Noorden.
De club werd aanvankelijk als cricketclub opgericht, maar kreeg vanaf 1894 ook een voetbalafdeling.
De prachtige clubkleuren okergeel met marineblauw spreken in Leeuwarden tot de verbeelding.
Het speelde ooit internationale wedstrijden en behaalde vele successen.
In het centrum van Leeuwarden staat het standbeeld van het Frisiaantje.

Vorig seizoen eindigde het duel in Emmeloord in een 2 - 2 gelijkspel met doelpunten van Laurens Rasing & Brahim Boundati voor Emmeloord en Mark Den Hartog & Reinout Waalkens voor de Friezen.
Op de Magere Weide in Leeuwarden boekte sc Emmeloord een knappe 1 - 2 overwinning. De Frisianen eindigden vorig seizoen met 48 punten op een derde plek in de tweede klasse en grepen toen net overal naast.
De Emmeloorders eindigden met 46 punten op een vierde plek.

Dit seizoen gaat L.A.C. Frisia opnieuw proberen om naar de eerste klasse te promoveren en De Lacskun ligt nu aardig op koers.
De Blauw Gelen staan 22 punten uit 9 wedstrijden fier aan kop en hebben een doelsaldo van 21 doelpunten voor en 9 tegen.
Er werden zeven wedstrijden gewonnen en tegen vv Beilen werd er met 1 - 1 gelijkgespeeld.
Alleen de thuiswedstrijd tegen FC Wolvega ging met 0 - 2 verloren voor De Frisianen.
Het is ongekend spannend bovenin de Tweede Klasse K waar de clubs L.A.C. Frisia, LSC 1890 Sneek & FC Wolvega dichtbij elkaar staan.

De Blauwen staan op een 5e plek met 14 punten uit 9 wedstrijd en een doelsaldo van 20 voor en 13 tegen en hebben maar liefst 8 punten achterstand op de koploper.
De Emmeloorders zijn in de thuiswedstrijden nog steeds ongeslagen, maar laten vooral buitenshuis de punten liggen.
Afgelopen zondag verloren de Blauwen in een onthutsende slechte wedstrijd met 3 - 1 bij vv Beilen terwijl De Frisianen in Leeuwarden met 2 - 0 wisten te winnen van vv Lemmer.
De Emmeloorders hebben zondag een overwinning nodig om aansluiting met de top te behouden of zakken anders weg in de grijze middenmoot.

De selectie van L.A.C. Frisia heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud met een goede mix tussen routine, ervaring en aankomend talent.
De dragende en bepalende spelers zijn Mark Den Hartog, Patrick Hoving, Willem Mollema, Reinout Waalkens & Douwe Wim Terpstra met daaromheen de jonge talenten Jordy Hoekema, Hidde Pater, Douwe Postma & Mitchel Timmer.
De hoofdtrainer Johan Groote is aan zijn tweede seizoen bezig bij Frisia en is tegelijkertijd als hoofd opleidingen actief bij de zaterdagclub De Leeuwarder Zwaluwen.
In het verleden was Johan Groote assistenttrainer bij de profclub Cambuur Leeuwarden en hoofdtrainer bij FC Wolvega, SWZ Boso Sneek & Leeuwarder Zwaluwen.

Vanaf 1982 t/m 2010 schommelde L.A.C. Frisia tussen de tweede en derde klasse. In 2010 promoveerde Frisia via de nacompetitie naar de eerste klasse maar in 2011 volgde meteen weer degradatie.
In 2012 promoveerde Frisia opnieuw naar de eerste klasse waar het twee seizoenen zou uitkomen om in 2014 weer naar de tweede klasse terug te zakken.
Vorig seizoen liep Frisia op het nippertje promotie mis en eindigde het op een derde plek in de tweede klasse.
Dit seizoen gaan de Frisianen een nieuwe poging wagen om naar de eerste klasse terug te keren.
De club heeft ongeveer 500 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op het knusse sportpark De Magere Weide.

De stad Leeuwarden oftenwel Ljouwert heeft 108000 inwoners en is de grootste van de frieze elfsteden en de hoofdstad van Friesland.
Naast profclub sc Cambuur heeft Leeuwarden 14 amateurclubs binnen zijn grenzen.
Deze oude stadhoudersstad staat bekend om de gouden eeuw en om de befaamde spionne Mata Hari.
De wedstrijd sc Emmeloord - LAC Frisia begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos te Emmeloord.
Wij wensen iedereen een spannende en sportieve wedstrijd toe.

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:

sc Emmeloord - LAC Frisia tussen de nummers 5 en 1.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 2 - 2 gelijkspel.
De Emmeloorders staan al op 8 punten achterstand op de koploper en zijn thuis nog altijd ongeslagen.
De gasten voelen de hete adem van LSC en FC Wolvega in hun nek en zullen zondag vol gas gaan geven.
Als Emmeloord zijn vorm weer te pakken heeft is alles mogelijk. Een 3.

LSC 1890 Sneek  -  vv Beilen tussen de nummers 3 en 4.
De Sneekers lieten zondag dure punten liggen bij DTD, maar  staan nog steeds op een derde plek. De gasten uit Beilen staan op 4 punten achterstand en bulken van het zelfvertrouwen na de winst op Emmeloord. Toch is de verwachting dat LSC zich thuis zal gaan herstellen om aansluiting met FC Wolvega en Frisia te behouden. Een 1.

sv Olyphia Noordwolde  -  FC Wolvega tussen de nummers 13 en 2.
Enkele weken geleden kwamen beide teams voor de beker tegen elkaar in actie en toen werd het 2 - 3 voor FC Wolvega.
Vorig seizoen werd het in Noordwolde ook 2 - 3 voor de paars witten.
De thuisploeg is helemaal van slag en ging vorige week met 0 - 5 onderuit tegen ONB. De paars witten wonnen met 2 - 1 van GAVC.
De verwachting is dat FC Wolvega gaat winnen. Een 2.

VKW Westerbork  -  DTD Jelsum tussen de nummers 10 en 6.
Er zitten 6 punten verschil tussen beide teams.
De thuisploeg degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse en stelt hevig teleur. Vorige week gingen de Drenten met 3 - 0 onderuit bij MKV.
De gasten uit Jelsum hielden LSC heel knap met 3 - 3 in bedwang.
Een gelijkspel ligt nu voor de hand. Een 3.

ONB Drachten  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 11 en 7.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1 - 1 gelijkspel.
De thuisploeg won met 0 - 5 bij Olyphia en tankte zelfvertrouwen bij.
De rood witten uit Leeuwarden wonnen met 3 - 0 van VKW en zijn goed bezig. Een gelijkspel ? Een 3.

vv Steenwijk  -  vv Lemmer tussen de nummers 14 en 8.
De gasten uit Lemmer hebben 9 punten voorsprong op de rode lantaarndrager vv Steenwijk ,maar zitten in de hoek waar de klappen vallen. Na een goede seizoensstart zakt vv Lemmer nu weg waardoor er best een stuntje van vv Steenwijk mogelijk is.
Een kat in het nauw maakt rare sprongen en het is Steenwijk trainer Jan Boxum van harte gegund om een puntje te pakken. Een 3.

GAVC Grou  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 9 en 12.
Er zitten vier punten verschil tussen beide teams, maar de verwachting is dat GAVC thuis de punten gaat pakken.
De gasten uit Ruinerwold maken een wisselvallige indruk en pakken weinig punten buitenshuis. Een 1.

Ik wens iedereen een sportieve en spannende voetbalzondag toe.
Zondagavond volgt het verslag van sc Emmeloord - LAC Frisia.

Verslaggever: Klaas Huisman.


Verslag vv Beilen - sc Emmeloord

vv Beilen  -  sc Emmeloord   3  -  1   (  3  -  0  )

Een machteloos en inspiratieloos sc Emmeloord heeft in Drenthe met 3 - 1 verloren van vv Beilen.
Het lijkt wel of sc Emmeloord na drie uitnederlagen op rij onder een uitsyndroom gebukt gaat. Heeft het te maken met het fysieke spel van de tegenstander of met het loodzware natuurgras waar de Emmeloorders zich geen raad mee weten?
De beginfase zag er nog veelbelovend uit waarbij Bastian Tabak in de 5e minuut werd gestuit door Beilen doelman Remco Vos.
In deze felle en scherpe beginfase probeerde sc Emmeloord met veel druk naar voren toe het initiatief naar zich toe trekken.
Door het fanatieke doorjagen werd de opbouw van vv Beilen in een vroeg stadium ontregeld en leken de Emmeloorders deze wedstrijd naar zich toe te trekken.
Er was een vreemde ingooi van Gerke Schaap vanachter de afrastering te zien, maar de scheidsrechter reageerde tolerant en zag het voorval door de vingers.
Plotseling kantelde de wedstrijd en werd met name de slag op het middenveld verloren. De Emmeloorders zakten nu ver terug en riepen hiermee het onheil over zich af.

Door een slordige verdedigingsfout kwam de bal voor de voeten van de grillige Haryan Velthuis waarna diens inzet ternauwernood werd geblokt en tot corner werd verwerkt.
Deze indraaiende corner werd bij de eerste paal door Gokhan Pala weggewerkt, maar de verdediging kreeg de bal niet goed weg waarna deze opnieuw voor het doel werd gebracht.
In de 10e minuut had Emmeloord doelman Stefan vd Werff een schitterende redding in huis op een harde kopbal van Bertus Wolters.
Er brak nu een mindere fase aan waarbij vooral het middenveld de controle volledig kwijtraakte.
De thuisploeg schakelde een tandje bij en nam het initiatief met opportunistisch vechtvoetbal over.
Bij sc Emmeloord was er geen goede aansluiting met het middenveld en oogde het voetbal rommelig, slordig en onzuiver.
Door de slechte passing grossierden de Emmeloorders in veelvuldig balverlies, maar toch zouden de blauwen een grote kans krijgen om op voorsprong te komen.
In de 24e minuut lieten Guido Vissers en Maarten Dekkers een perfecte aanval zien en was Bastian Tabak met zijn slimme overstapje de bliksemafleider.
De voorzet van Maarten Dekkers werd door de jarige Gerke Schaap op zijn slof genomen, maar met een snelle reflex bracht de doelman van Beilen redding.
Heel even leken de Emmeloorders zich te herstellen en ging een kopbal van Harm van Wieren over, maar uit de directe tegenstoot sloegen de gouden klompen genadeloos toe.

In de 28e minuut kreeg vv Beilen een corner te nemen waarbij doelman Stefan vd Werff met een prima redding een kopbal van Koen Hollemans onschadelijk wist te maken. De verdediging kreeg de bal niet goed weg waarna Bertus Wolters in de rebound vanuit de kluts toesloeg voor de 1 - 0 voorsprong voor vv Beilen.
Bij sc Emmeloord hadden de backs Marcel Westerhof en Maarten Ebbers een moeilijke middag om de snelle flankspelers Koen Hollemans, Reint Karsten en Bertus Wolters in toom te houden.
Een scherpe voorzet van Bertus Wolters spleet de Emmeloord verdediging uiteen, maar werd gemist door de inkomende Haryan Velthuis. Doelman Stefan vd Werff moest alles uit de kast halen om pogingen van Rob ten Wolde & Koen Hollemans te pareren.
De Emmeloorders probeerden via Gerke Schaap, Maarten Dekkers en Guido Vissers plaagstootjes uit te delen en een kopbal van Bastian Tabak ging naast het doel, maar de thuisploeg hield het overwicht.
In de 38e minuut kreeg vv Beilen een vrije trap te nemen die eenvoudig werd geblokt waarna Reint Karsten attent reageerde door met een steekbal binnendoor Bertus Wolters te bedienen voor de 2 - 0.
Emmeloord doelman Stefan vd Werff had geen schijn van kans op deze schuiver van Bertus Wolters.
In de 42e minuut lieten Patrick Doldersum & Koen Hollemans een snelle aanval over de rechterflank zien waarna de bal voor de voeten kwam van Rob ten Wolde voor de 3 - 0 voor vv Beilen. Het schot van Rob ten Wolde verdween via de vuisten van Stefan vd Werff in het Emmeloordse doel. Er waren hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel te zien waarbij de verdediging alle zeilen moesten bijzetten.
Op slag van rust toonde sc Emmeloord weer teken van leven, maar een schot van Maarten Dekkers werd door de doelman van Beilen uit de korte hoek geranseld.
Met een 3 - 0 voorsprong voor vv Beilen gingen we rusten.

De gehele tweede helft probeerde sc Emmeloord uit alle macht terug te komen, maar het team oogde aangeslagen en machteloos.
Trainer Dick Schuurman bracht met Ronald Kleiker en Bilal Kebdani voor Marcel Westerhof en Bastian Tabak twee frisse wissels om het tij te keren. De blauwe supporters reageerden teleurgesteld toen de grillige Bastian Tabak werd gewisseld, maar met name Ronald Kleiker kende een sterke invalbeurt en probeerde het team op sleeptouw te nemen.
De Emmeloorders hadden nu het meeste balbezit en creeerden een veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te kunnen worden.
Met lange diepe ballen werd het middenveld volledig overgeslagen om de diepe spitsen Maarten Dekkers en Gerke Schaap te kunnen bereiken.
Bij vlagen konden Gerke Schaap en Maarten Dekkers hun directe bewakers van zich afschudden, maar de eindpassing liet te wensen over.
Iedereen keek naar de bank in de hoop dat de blonde pijl Rik Beekman zou worden ingebracht, maar helaas zou dit niet gebeuren.

In de snelle omschakeling kreeg vv Beilen nog twee goede mogelijkheden, maar doelman Stefan vd Werff stond op de goede plek om Rob ten Wolde & Bertus Wolters van het scoren te houden.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Remco Jonkman voor de leeggespeelde Abdul Boundati in de ploeg, maar ondanks de gretige invalbeurt van Remco Jonkman wilde het niet meer lukken met sc Emmeloord.
In de 90e minuut kreeg sc Emmeloord op randje strafschopgebied nog een vrije trap te nemen en het was de jarige job Gerke Schaap die deze bal snoeihard strak in de hoek schoot voor de 3 - 1 eindstand.
De gouden klompen winnen deze wedstrijd dikverdiend met 3 - 1 en voor sc Emmeloord is het nu uithuilen en opnieuw beginnen.
Er is bij sc Emmeloord geen man of the match, maar de gouden klomp zal vanmiddag aan Beilen aanvaller Bertus Wolters worden uitgereikt.
Ik wil vv Beilen langs deze weg bedanken voor de gastvrijheid en we zien elkaar na de winterstop in Emmeloord weer.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de koploper Frisia 1883 uit Leeuwarden.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.
Hieronder volgen de opstellingen en de overige uitslagen van de tweede klasse K.

De opstelling van vv Beilen:
Remco Vos, Stefan Freriks, Jacco Lamberts ( 70e Abdullah Avdalov ), Arben Mushkolaij, Bertus Wolters, Patrick Doldersum, Koen Hollemans ( 60e Mark Hollemans ), Haryan Velthuis ( 80e Sander Kuizenga ), Rob ten Wolde, Edwin Meppelink & Reint Karsten.
Wissels: Marc Doorten, Abdullah Avdalov, Mark Hollemans & Sander Kuizenga.
Trainer: Gerjan vd Hoogen
Teammanagers: Hans Kuper & Wieb Polman
Assistent scheidsrechter: Dhr. R. Oldenkamp.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Marcel Westerhof ( 55e Ronald Kleiker ), Guido Vissers, Gokhan Pala, Abdul Boundati ( 75e Remco Jonkman ), Bastian Tabak ( 55e Bilal Kebdani ), Maarten Dekkers & Gerke Schaap.
Wissels: Tim Schaafsma, Ronald Kleiker, Remco Jonkman, Rik Beekman & Bilal Kebdani.
Geblesseerd/Afwezig: Sander Heimens, Denny vd Zee, Hans Langendijk, Martin Holtmaat & Brahim Boundati.
Gele kaart: Wouter vd Velde
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr. A. Jansen.
Toeschouwers: 100

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
LAC Frisia Leeuwarden  -  vv Lemmer   2  -  0
FC Wolvega  -  GAVC Grou   2  -  1
DTD Jelsum  -  LSC 1890 Sneek   3  -  3
sv Olyphia Noordwolde  -  ONB Drachten  0  -  6
MKV'29 Leeuwarden  -  VKW Westerbork  3  -  0
vv Ruinerwold  -  vv Steenwijk   AFG.

De voorbeschouwing op sc Emmeloord - LAC Frisia volgt later komende week.
Verslaggever: Klaas Huisman.



Flevo Boys E5 - Sce E2

Vandaag stond de wedstrijd tegen Flevo Boys op het programma.

Op een nat veld begonnen we aan de wedstrijd. Afgelopen maandag hadden we een oefenwedstrijd glansrijk gewonnen met 12-1.
In de wedstrijd was dit wel een beetje te merken, want onze jongens begonnen niet scherp aan de wedstrijd.

Waar we de afgelopen wedstrijden de pannen van het dak voetbalden en we overladen werden met complimenten over ons positiespel, was vandaag niks van te merken. 
Aan de inzet van onze jongens lag het niet. We noemen het maar een collectieve off day.

De wedstrijd konden wij niet ons spel spelen en daardoor werd het in de eerste helft 2x gescoord door de tegenstander.
We probeerden het wel, maar het lukte vandaag bijna niks.

In  de tweede helft was eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste helft. Weinig felheid, niet scherp en onze passen kwamen niet aan.
Qua inzet was het wel goed, maar Flevo Boys liep uit naar 3-0.

Jimi scoorde nog wel de 3-1 en even dachten we dat we de wedstrijd nog konden kantelen. Met alles op de aanval scoorde Flevo Boys uit een counter de 4-1.
Letterlijk kregen we vandaag de deksel op de neus.

De eerste verliespartij van de competitie is een feit en helaas hoort dit erbij. Ik vind nog steeds dat we trots mogen zijn op ons team omdat na 8 competitie wedstrijden dit de eerste nederlaag is.

Aankomende week gaan we weer lekker trainen en ons richten op ons concurrent Ens. De technische staf zal proberen onze toppers weer scherp te krijgen.

Sce F1 - vhk F1 - 8-1

Vandaag tegen vhk Sint jansklooster.

Onze doelpunten machines vandaag waren onze Hugo Lanters met 4 doelpunten en jazzley heeft er 3 gemaakt.
Nick maakte de nummer 8.
8-1 goede uitslag.

Ik kan over de wedstrijd van vandaag een heel zinnig ding zeggen.
Ondanks dat we met 8-1 gewonnen hebben en het best wel makkelijk ging is het hele team in zijn positie blijven voetballen. De grootste fout vaak is dat als het makkelijker gaat dat het hele team op zoek gaat naar eigen succes. Ik wil ook scoren en ineens bestaat een team uit 6 spitsen. We bleven de hele wedstrijd keurig spelen en geen speler kwam dat hij ook naar voren wilde en ook wilde scoren. Dat is het grootste compliment en ook de hele reden voor deze goede uitslag. Later zei de (op zijn eigen spelers vloekende) coach, jullie bleven maar voetballen en daardoor kwamen wij niet aan voetballrn toe. Sverre en Timo deden het goed en vooral Sverre met zijn snelheid en loopvermogen. Die jongen doet me erg aan de gebroeders van de kerkhof van PSV denken. Net zo'n stofzuiger is dat. Alles heeft hij en dan gaat hij ook nog op zijn gemak met de bal naar voren. Klasse. Zo ook Stean. Met een rode kokosmakroon rent hij aan een stuk door. Zweet loopt van dat rode koppie af en hij blijft maar gaan. En omdat hij ook zijn voet niet terug trekt en er hard inkleunt hou je regelmatig je hart vast. Waar wij veel op winnen is dat we een hogere handelingssnelheid hebben.
Ze zijn steeds net wat sneller dan hun tegenstanders.
Ik heb prachtige doelpunten gezien. Jazzley alleen op de keeper af en dan verwacht je dat hij gaat schieten en dan zie je hem de bal breed leggen op Hugo en dat maakt je zo blij. Hugo ook. Die geeft jazzley twee keer de bal zo heerlijk aan en dan is scoren niet zo moeilijk. Klasse mannen. Stean ook. Steekt de bal soms zo gaaf diep en dan is het voor jazzley en Hugo met hun snelheid en techniek niet te moeilijk om te scoren. Die juiste pass is zo belangrijk.
Moessa was vandaag sterk en ook Nick, die trouwens een prachtig doelpunt maakte, was lekker brutaal aanwezig. En om nou te zeggen dat het makkelijk was?? Nee juist niet. Vhk was erg fysiek. Ze schopten en trokken aan shirts en het was soms grof.
Dan zie je ook hoe snel kinderen daar in mee gaan. Jazzley passeert een mannetje, krijgt een trap en ze houden hem aan zijn shirt vast en er word niet voor gefloten. En ik wist dat het ging gebeuren. Dan zie ik zijn gezicht en denk dan. O nee. Maar het werd o ja. En hij trapt dat mannetje zo neer.
Gelukkig is dat minder aan het worden. Maar de scheidsrechter hoort daar wat meer op te letten. Eerder fluiten voorkomt wraak acties.
De enige die vandaag geen drol heeft gedaan was Juul.
Maar zelfs deed hij goed. Aan het tegen doelpunten kon hij beslist niets doen. Dat was een klein weg trekkertje van de verdediging en verder doet Juul alles sterk en overtuigend.
Dat is een gouden greep geweest om hem te laten keepen. Klasse hoe hij uitschiet. Heerlijk.
Van verdedigen naar aanvallen is een uittrap van Juul en de tegenpartij heeft altijd moeite met die snelle omschakeling.
We staan nu in doelsaldo boven Tonego en als we daar straks gelijk tegen zouden spelen blijven we nog voor op hun.
Mannen goed gespeeld.
We zijn trots op jullie.

De voorbeschouwing vv Beilen - sc Emmeloord

In de tweede klasse K gaat sc Emmeloord zondagmiddag in het hart van midden Drenthe op bezoek bij de nummer zes vv Beilen. Dit kan weleens een lastige wedstrijd gaan worden voor sc Emmeloord want uit de laatste zes onderlinge ontmoetingen wisten de geel zwarten maar liefst vier keer van de blauwen te winnen.
Het duel eindigde 1 keer in een gelijkspel en slechts 1 keer bleven de punten in Emmeloord.
In het seizoen 2013-2014 won sc Emmeloord de thuiswedstrijd met 4 - 1, maar ging de uitwedstrijd met 2 - 0 verloren door Drentse doelpunten van Frank Polman & Lennart Hendriks.
De blauwen wisten nog niet eerder in Beilen te winnen en er wacht zondag een uitdaging om deze reeks te doorbreken.


Afgelopen dinsdagavond won sc Emmeloord een oefenwedstrijd met 2 - 3 bij tweedeklasser sv Lelystad'67. De doelpuntenmakers waren twee keer Maarten Dekkers en Abdul Boundati.
De blauwe tornado's zullen met een flinke dosis zelfvertrouwen de degens gaan kruizen met de gouden klompen in Beilen.


Na de 1 - 0 overwinning op FC Wolvega heerst er een uitgelaten optimistische sfeer op sportpark De Ervenbos en is er veel vertrouwen in het blauwe kamp, maar met de laatste twee uitnederlagen bij DTD en vv Ruinerwold in het achterhoofd zal sc Emmeloord zondag scherp en geconcentreerd moeten zijn.
De blauwe tornado's staan met 14 punten uit 8 wedstrijden op een keurige 4e plek in de tweede klasse, maar staan maar op slechts twee punten voorsprong op de nummer zes vv Beilen.
De geel zwarten hebben 12 punten uit 8 wedstrijden en met 13 doelpunten voor en 10 tegen een mindere doelsaldo dan sc Emmeloord met 19 voor en 10 tegen.
Vorige week boekte vv Beilen een knappe 0 - 2 overwinning bij vv Lemmer.

De gouden klompen speelden thuis drie keer gelijk en wisten alleen de thuiswedstrijd tegen ONB Drachten met 3 - 1 te winnen.


De voetbalclub van & voor Beilen werd op 21 Juni 1930 in de clubkleuren geel zwart opgericht en speelt zijn thuiswedstrijden op het sportpark Noord West te Beilen.
Dit sportpark wordt gedeeld met de zaterdag derdeklasser Fit Boys en er liggen zeven voetbalvelden.
De geel zwarten hebben als bijnaam De Gouden Klompen.
Vanaf 1989 tot op heden schommelen de gouden klompen tussen de tweede en derde klasse.
De club speelde jarenlang op tweede klasse niveau maar deed in 2007 een stapje terug toen het naar de derde klasse degradeerde.
Ruim acht jaar later werd vv Beilen in 2015 kampioen van de derde klasse B waardoor het weer zijn opwachting in de tweede klasse mocht opmaken.
De club heeft ongeveer 500 leden onderverdeeld in 7 seniorenteams, 20 jeugdteams en een vrouwen/meidenafdeling. De hoofdsponsor van vv Beilen is Combi Sport.


De selectie van vv Beilen heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud en heeft met Haryan Velthuis ( 93 doelpunten ), Bertus Wolters ( 72 doelpunten ) & Lennart Hendriks ( 36 doelpunten ) drie clubtopscorers in hun midden. Dit seizoen wist Bertus Wolters al zes keer het net te vinden.
Andere bepalende spelers bij vv Beilen zijn Koen Hollemans, Frank Polman & Rob ter Wolde, maar ook de jeugdige talenten Jorien Heegen, Alwin Hendriks, Tim Beugels & Patrick Doldersum zijn aan een sterke ontwikkeling bezig.
Hoofdtrainer Ger Jan vd Hoogen is aan zijn vierde seizoen bezig bij vv Beilen en was hiervoor assistenttrainer bij De Olde Veste in Steenwijk.


Het esdorp Beilen heeft ongeveer 10.000 inwoners en ligt in het hart van midden Drenthe. In vroegere tijden werd Beilen ook wel Bele genoemd.
Er zijn met zaterdagclub Fit Boys en de zondagclub vv Beilen twee voetbalclubs actief die beiden hetzelfde sportpark delen.
De wedstrijd vv Beilen - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark Noord West te Beilen.



Hieronder volgen de voorspellingen voor de tweede klasse K:
vv Beilen - sc Emmeloord tussen de nummers 6 en 4.
In het seizoen 2012-2013 eindigde deze wedstrijd in een 1 - 1 gelijkspel en het laatste duel in 2013 ging met 2 - 0 verloren.

Nog nooit wisten de blauwen bij de gouden klompen te winnen. De Blauwe Tornado's zullen scherp en geconcentreerd moeten zijn. Een 3.


FC Wolvega - GAVC Grou tussen de nummers 3 en 8.
Vorig seizoen eindigde het duel in een 3 - 2 overwinning voor FC Wolvega. Hoe hebben de paarse wolven de 1 - 0 nederlaag bij sc Emmeloord verwerkt? De gasten uit Grou sprokkelen de punjtes bij elkaar, maar kunnen in Wolvega hun borst nat maken. De paarse wolven zullen vol gas geven om weer aansluiting te krijgen. Een 1.


DTD Jelsum - LSC 1890 Sneek tussen de nummers 5 en 2.
De thuisploeg zal alles proberen om in de subtop te blijven, maar treft in LSC een outsider voor de titel. De Sneekers zijn aan een goede serie bezig en ruiken bloed. Een 2.


LAC Frisia Leeuwarden - vv Lemmer tussen de nummers 1 en 7.
De thuisploeg staat fier bovenaan en kan zich geen misstap veroorloven.
De groen zwarten uit Lemmer begonnen sterk, maar zijn de laatste weken afgegleden. Een 1.


sv Olyphia Noordwolde - ONB Drachten tussen de nummers 12 en 13.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 0 - 1 overwinning voor ONB Drachten. Beide teams hebben het moeilijk en bungelen in de onderste regionen. Een 3.


MKV'29 Leeuwarden - VKW Westerbork tussen de nummers 9 en 10.

Beide teams stellen teleur en zoeken aansluiting met de middenmoot. Een 3.


vv Ruinerwold - vv Steenwijk tussen de nummers 11 en 14.
Het zijn zware en moeilijke tijden voor de rood witten uit Steenwijk. Wij gunnen de mannen van trainer Jan Boxum een opleving, maar kunnen zij de rood witte wervelstormen van Ruinerwold ook bedwingen? Een lastige klus voor vv Steenwijk. Een 1.


Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag sc Emmeloord - FC Wolvega

sc Emmeloord  -  FC Wolvega   1  -  0  (  0  -  0  )

Op een mistig en sfeervolle sportpark De Ervenbos heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan door met 1 - 0 van koploper FC Wolvega te winnen.
De Emmeloorders moesten diep gaan en veel strijd leveren om deze belangrijke overwinning veilig te stellen.
Door deze 1 - 0 nederlaag is de periodetitel aan FC Wolvega voorbij gegaan en kan sc Emmeloord weer naar boven kijken.
In een rommelige beginfase waren de Emmeloorders dichtbij een treffer, maar op aangeven van Gokhan Pala belandde de inzet van Gerke Schaap op het dak van het doel.
Kort hierop stuurde Gokhan Pala met een vlijmscherpe steekbal Bastian Tabak op avontuur, maar de doelman FC Wolvega reageerde attent door deze pass te onderscheppen.
In de 5e minuut was er een communicatieprobleem in de verdediging van FC Wolvega tussen Boy Vledder en doelman Gerwin de Groot, maar het liep allemaal met een sisser af.
De Emmeloorders probeerden met goed doorjagen en kort compact spel de opbouw bij FC Wolvega te ontregelen.
Vanaf het middenveld probeerden Gokhan Pala & Guido Vissers de aansluiting met de voorste linies te vinden, maar de eindpassing was erg onzuiver en werd telkens eenvoudig onderschept.

Gaandeweg nam FC Wolvega het initiatief over en deelden de paarse wolven de eerste plaagstootjes uit.
In de 10e minuut moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff in actie komen om een hard schot van Chanthol Keo onschadelijk te maken.
Even later glipte Chanthol Keo op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging waarbij hij in een pittig duel onderuit ging tegen Gerke Schaap, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.
In deze fase kon sc Emmeloord niet in zijn eigen spel komen en moest men het initiatief en balbezit aan FC Wolvega overlaten.
De paarse wolven hadden weliswaar het meeste balbezit en lieten verzorgd voetbal zien, maar konden niet echt gevaarlijk worden.
In de 22e minuut ontsnapte Maarten Dekkers aan zijn directe bewakers om vervolgens een enorme kanonskogel op het doel van FC Wolvega af te vuren. Met een geweldige reflex moest doelman Gerwin de Groot tot het uiterste gaan om deze verwoestende uithaal onschadelijk te maken.
Uit de directe tegenstoot kwam sc Emmeloord goed weg toen Leon Pereboom vogelvrij voor doelman Stefan vd Werff opdook, maar met uitstekend voetenwerk bracht Stefan vd Werff redding.
De gehele eerste helft probeerde FC Wolvega het spel te maken en de openingen te vinden, maar er was geen doorkomen aan.
Onder aanvoering van Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Maarten Ebbers en good old Ronald Kleiker hield het ijzeren gordijn stand.
In de snelle omschakeling waren de beste kansen voor sc Emmeloord, maar Sander Heimens en Maarten Dekkers hadden het vizier niet op scherp staan. Na een mooie actie tussen Bastian Tabak en Sander Heimens hing het openingsdoelpunt in de lucht, maar de inzet van Sander Heimens was veel te zacht.
Vanuit de halve draai had Maarten Dekkers iets moois in zijn gedachten, maar diens inzet ging naast.
Vlak voor rust kwamen de paarse wolven weer opzetten en dook Robbin Wagenaar in alle vrijheid op voor het Emmeloordse doel waar Stefan vd Werff wederom een puike partij stond te keepen.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten op het mistige sportpark Ervenbos.

De paarse wolven kwamen ontketend en furieus uit de kleedkamer op zoek naar het openingsdoelpunt.
Er volgde een omsingeling van het Emmeloordse strafschopgebied waarbij pogingen van Robbin Wagenaar, Emiel de Vries & Aziz Mustedanagic ternauwernood werden geblokt.
In de 48e minuut zeilde een hard schot van Aziz Mustedanagic rakelings naast het doel.
Met een razendsnelle balcirculatie probeerde FC Wolvega een snelle treffer te forceren, maar met veel passie en strijd hielden de Emmeloorders goed stand.
Trainer Dick Schuurman bracht met Abdul Boundati voor Sander Heimens nieuwe creatieve impulsen in de ploeg en dit werd onmiddelijk in de 55e minuut goed uitbetaald.
De allereerste balcontact van Abdul Boundati was meteen goud waard toen hij met de perfecte steekbal Gerke Schaap wist te bereiken.
Op volle snelheid stormde Gerke Schaap op het Frieze doel af om vervolgens met een fraaie boogbal doelman Gerwin de Groot te passeren voor de verrassende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Het hek was nu van de dam want nu moesten de paarse wolven komen.
Er ontstond een boeiend tactisch schaakspel waarbij FC Wolvega tot aan het strafschopgebied het spel mocht maken.
De gasten creeerden een enorm veldoverwicht en omsingelden het Emmeloordse strafschopgebied waar Wouter vd Velde, Ronald Kleiker & Harm van Wieren de linies gesloten hielden.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Leon Pereboom & Robbin Wagenaar van het scoren te houden, maar de Emmeloorders hielden stand.
In een levendige en superspannende slotfase voerde FC Wolvega het tempo op en nam het grote risico's om iets te forceren.
Bij balverlies kwam sc Emmeloord er dan gevaarlijk snel uit waardoor deze wedstrijd in een hoog tempo op en neer golfde.
Een slalom van Bastian Tabak werd ternauwernood onderschept en een verraderlijk schot van Gokhan Pala werd gepareerd.
In de 80e minuut leek Bastian Tabak deze wedstrijd te gaan beslissen toen een voorzet van Gerke Schaap bij de tweede paal terecht kwam.
Met veel moeite wist Wolvega doelman Gerwin de Groot diens inzet te stoppen waarna ook de rebound niets opleverde.
Een vrije trap van Abdul Boundati werd even later ternauwernood tot corner verwerkt en een kopbal van Ronald Kleiker ging over.
In de laatste minuten volgde er een ontketend slotoffensief van FC Wolvega en werd het nog even billenknijpen voor sc Emmeloord.
Een doelpunt van FC Wolvega werd terecht wegens buitenspel afgekeurd waarna er hachelijke momenten waren te zien.
Tot tweemaal aan toe stond doelman Stefan vd Werff op de goede plek om Robbin Wagenaar & Aziz Mustedanagic van het scoren te houden.
De markante goed fluitende scheidsrechter Dhr B. Miggels liet met een brede glimlach nog even doorspelen terwijl de mist steeds heviger werd.
Wij konden vanaf de tribune het scorebord bijna niet meer zien en de schrik zat er even goed in toen een schot van Leon Pereboom in het zijnet belandde. Uiteindelijk klonk daar het verlossende eindsignaal en vierde een opgelucht sc Emmeloord deze zwaarbevochten 1 - 0 overwinning op FC Wolvega.
Het gehele team werkte hard voor elkaar en verdiend een compliment.
De strijd om de periodetitel is nog steeds niet beslist omdat LSC Sneek nog een wedstrijd tegen ONB moet inhalen.
De Sneekers staan op 1 punt achterstand op LAC Frisia.
The man of the match: Gerke Schaap.

Dinsdagavond speelt sc Emmeloord om 20:00 uur een oefenwedstrijd uit bij tweedeklasser Lelystad'67 op sportpark Langezand.
Volgende week gaan de Blauwe Tornado's op bezoek bij vv Beilen.
Hieronder volgen de opstellingen en alle uitslagen van de tweede klasse K.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Guido Vissers, Maarten Dekkers, Bastian Tabak ( 85e Rik Beekman ), Sander Heimens ( 54e Abdul Boundati ) & Gerke Schaap.
Wissels: Niels Boomsma, Rik Beekman, Abdul Boundati & Martin Holtmaat.
Geblesseerd/afwezig: Denny vd Zee, Brahim Boundati, Remco Jonkman, Marcel Westerhof & Hans Langendijk.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De opstelling van FC Wolvega:
Gerwin de Groot, David Veldmeijer ( 73e Anne Faro ), Boy Vledder, Lieuwe Oosterling, Remco vd Avoird, Leon Pereboom, Robbin Wagenaar, Kristan Boeree ( 72e Bjorn Wagenaar ), Emiel de Vries, Chanthol Keo & Aziz Mustedanagic.
Wissels: Anne Faro, Bjorn Wagenaar, Joran Vrind & Luca Veenman.
Technische staf: Erik vd Meulen & Harry Oppers
Assistent scheidsrechter: Dhr. P. Hogeboom.
De scheidsrechter: Dhr. B. Miggels.
Toeschouwers: 150

Alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
LAC Frisia Leeuwarden  -  MKV'29 Leeuwarden   2  -  1
vv Lemmer  -  vv Beilen  0  -  2
VKW Westerbork  -  ONB Drachten   1  -  1
LSC 1890 Sneek  -  vv Ruinerwold    5  -  0
vv Steenwijk  -  DTD Jelsum   0  -  2
GAVC Grou  -  sv Olyphia Noordwolde  3  -  0

Verslaggever: Klaas Huisman.

Tollebeek F2 - SC Emmeloord F2

Na de vorige wedstrijd die gewonnen werd stond nu de wedstrijd op het programma tegen de hekkensluiter Tollebeek. Met de afwezigheid van Jorn moest Sander de opstelling wat aanpassen maar omdat we met de andere spelers nog over genoeg aanvalskracht beschikken was dat geen probleem. Na een korte bespreking kon de wedstrijd iets later beginnen dan gepland.

Je kon zien dat alle jongens en meiden van Emmeloord en Tollebeek zin hadden in een potje voetbal dat ook nog eens in de warme herfstzon kon worden gespeeld. Meteen na de aftrap was SCE goed wakker en begon fel aan de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat SCE de bal had veroverd alleen was het nog wat rommelig doordat er nog veel in kluitjes werd gevoetbald. Na een aantal minuten zocht SCE de breedte op en ging het al een stuk beter. Na drie minuten lag de bal dan ook al in het doel door een fraai uitgespeelde kans van Alban. SCE had de smaak nu goed te pakken door fel de bal na de aftrap meteen te veroveren en goed voetballend het doel te zoeken van Tollebeek. Nauwelijks twee minuten later was het al 0-2 door wederom Alban die dit keer goed werd bediend door zijn medespelers. Tollebeek was na dit tweede doelpunt al wat scherper geworden want SCE kreeg het nu wat moeilijker en de bal werd regelmatig verspeeld door SCE aan Tollebeek. Na een kleine tien minuten kreeg SCE toch weer de overhand waardoor wederom een goed dribbelende Alban zijn derde doelpunt kon maken. In het laatste deel van de eerste helft ging het spel over een weer en kon zelfs Tollebeek een aantal keren een aantal goed geplaatste schot op het doel van SCE afvuren maar door goed verdedigingswerk van Björn, Jesper en goed keeperswerk van Janitha kon een tegendoelpunt worden voorkomen. Met een nul drie tussenstand kon SCE even op adem komen en kon Sander het team nog even toespreken voordat er weer werd afgetrapt voor de tweede helft.

Net als de eerste helft begon SCE goed aan de tweede helft door meteen de bal te veroveren maar nu werd de breedte wel meer gebruikt dan in de eerste helft. Waarschijnlijk hebben de aanwijzingen van Sander tijdens de rust nut gehad. Wat ook goed om te zien was dat het trainen en oefenen van goed overspelen en passen zijn vruchten steeds meer begint af te werpen. SCE was nog beter dan de eerste helft in staat om goed over te spelen en waar nodig met fel voetbal (Björn, Jesper, Kay & Milan) de bal te veroveren of met goed dribbelen de bal door de verdediging te loodsen (Sybren, Bassim en Alban). Het enige dat soms nog wel eens ontbreekt is die laatste eindpass vlak voor het doel om na een mooie dribbel of rush een teamgenoot te vinden die de bal in het doel kan schieten. Maar ondanks het ontbreken hiervan is het SCE toch gelukt om via vier doelpunten in de 15 minuten van de tweede helft van achtereenvolgens Bassim (fraaie dribbel), Sybren (slim vrij staan voor het doel), Alban (fraaie dribbel) & Milan (fraaie rush met hard en mooi schot) de wedstrijd te winnen. In de laatste vijf minuten kreeg Tollebeek net als in de eerste helft toch nog een tweetal goede kansen op een doelpunt. Maar ook nu konden Björn, Jesper en Janitha er voor zorgen dat de nul kon worden gehouden.

Al met al was het een leuke wedstrijd met mooi voetbal (passen, overspelen, goed verdedigingswerk) en kan SCE met veel vertrouwen de confrontatie aangaan met de F4 van Urk volgende week.

De voorbeschouwing sc Emmeloord - FC Wolvega

Zondagmiddag komt koploper FC Wolvega op bezoek op sportpark De Ervenbos. Wij heten het bestuur, de spelers en supporters van FC Wolvega van harte welkom op ons sportpark.Vorig seizoen wist sc Emmeloord de thuiswedstrijd met 3 - 1 te winnen van FC Wolvega. Nadat de paarse wolven uit een strafschop via Emiel de Vries op voorsprong waren gekomen zorgden twee keer Gerke Schaap en Sander Heimens voor de uiteindelijke 3 - 1 overwinning.
In Wolvega gingen de Emmeloorders kansloos met 3 - 0 onderuit.
Afgelopen weekend kwamen beide teams in de eerste bekerronde in actie. De Emmeloorders wonnen met 3 - 1 van Oranje Zwart en FC Wolvega behaalde de volgende bekerronde door in Noordwolde met 2 - 3 te winnen van sv Olyphia.

Vorig seizoen eindigde FC Wolvega op een 6e plek in de tweede klasse, maar dit seizoen hebben de paarse wolven de ambitie om naar de eerste klasse te promoveren.
De koploper is aardig op dreef en staat met 18 punten uit zeven wedstrijden op het punt om de eerste periodetitel voor zich op te eisen.
De paars witten wisten tot nu toe zes wedstrijden te winnen en verloren slechts 1 wedstrijd. In Sneek ging FC Wolvega verrassend met 3 - 1 onderuit bij runner up LSC 1890.
De paarse wolven staan twee punten voor op LAC Frisia en drie punten op LSC 1890 en zullen zondag vol gas moeten geven om de eerste periodetitel veilig te kunnen stellen. Bij puntverlies kan ook LAC Frisia in aanmerking komen om de eerste periode in de wacht te slepen.

Hoofdtrainer Erik vd Meulen staat nu voor het tweede seizoen aan het roer bij FC Wolvega en was hiervoor actief bij vv Steenwijk & De Blesse.
De selectie heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar oud waarbij de 30 jarige Lieuwe Oosterling de oudste speler is.
De jongste spelers bij FC Wolvega zijn de 19 jarige talenten Reduoan El Ouariachi, Wouter vd Schoot, David Veldmeijer & Bjorn Wagenaar.
De huidige topscorer bij FC Wolvega is momenteel Emiel de Vries die al acht keer het net wist te vinden. Vorig seizoen was Emiel de Vries goed voor 19 doelpunten voor de paarse wolven.
Andere bepalende spelers bij FC Wolvega zijn Remco vd Avoird, Kristan Boeve, Chantal Keo, Robbin Wagenaar & Leon Pereboom.

Hoe hebben de Emmeloorders de 3 - 2 nederlaag bij vv Ruinerwold verwerkt? In Ruinerwold leken de blauwen alles onder controle te hebben totdat het zich in de tweede helft volledig liet verrassen door een rood witte wervelstorm.
Het is te hopen dat het lek boven water is en dat de 3 - 1 bekerwinst op Oranje Zwart het team nieuwe impulsen heeft gegeven.
De Emmeloorders staan nog steeds keurig op een 5e plek met een goede aansluiting met de subtop.
Zondagmiddag wacht de enorme uitdaging om de koploper een lastige middag in Emmeloord te gaan bezorgen.

De voetbalclub FC Wolvega is op 27 Juni 1968 uit een fusie tussen D.O.G. en D.I.O.W ontstaan en heeft als bijnaam de Paarse Wolven.
De afkorting van D.O.G. staat voor De Oude Garde en is in 1928 opgericht terwijl D.I.O.W staat voor Door Inspanning Ontspanning Wolvega.
De clubkleuren zijn Paars/Wit en de vereniging heeft zowel een zaterdag alsook een zondagtak.
De zaterdag komt uit in de 4e klasse terwijl de zondag momenteel op 2e klasse niveau acteert.
Het zondagelftal van FC Wolvega timmerde aardig aan de weg en kwam lange tijd in de eerste klasse uit.
Met name in de periode 1997 t/m 2004 was FC Wolvega een stabiele eersteklasser.
In 2004 volgde er degradatie, maar in 2011 keerde FC Wolvega weer terug in de eerste klasse om in 2014 opnieuw te degraderen.
De club heeft ongeveer 700 leden verdeeld onder drie seniorenteams op de zaterdag, drie seniorenteams op de zondag, 25 jeugdteams en een vrouwen/meiden afdeling.
De paars witten spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Molenwiek aan de Meulepolle in Wolvega.
Sinds 2000 staat er een prachtige overdekte tribune langs het hoofdveld.
De kantine van FC Wolvega wordt in de volksmond het Wolvennest genoemd.

Het Frieze dorp Wolvegea is met zijn 13000 inwoners de hoofdplaats van de gemeente Weststellingerwerf.
Het dankt zijn naam aan de vele wolven die rond de middeleeuwen in Wolvega rondzwierven.
De wedstrijd sc Emmeloord - FC Wolvega begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord - FC Wolvega tussen de nummers 5 en 1.
Vorig seizoen won sc Emmeloord de thuiswedstrijd met 3 - 1.
Het gaat een lastige klus worden om de koploper in toom te houden.
Bij een gelijkspel pakt FC Wolvega de eerste periodetitel. Een 3.

LAC Frisia Leeuwarden  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 2 en 8. Een interessante stadsderby die vrijdagavond al wordt gespeeld.
Vorig seizoen wist Frisia eenvoudig met 6 - 0 te winnen van MKV.
De nummer twee kan zich geen puntverlies veroorloven om de koploper en de eerste periode in het vizier te houden.
De laatste wedstrijd speelde LAC met 1 - 1 gelijk bij vv Beilen terwijl stadsgenoot MKV met 3 - 2 wist te winnen van vv Lemmer.
Ik verwacht een ontketend Frisia dat de punten gaat pakken. Een 1.

VKW Westerbork  -  ONB Drachten tussen de nummers 10 en 13.
De thuisploeg staat teleurstellend laag op de ranglijst en verloor zijn laatste wedstrijd met 2 - 1 bij GAVC Grou.
De degradant uit de eerste klasse kan zijn ambities nog niet waarmaken, maar treft in ONB Drachten de ideale tegenstander om weer punten te pakken. De gasten uit Drachten staan op de 13e plek en hebben het na de 3 - 0 nederlaag bij Steenwijk erg moeilijk. Een 1.

vv Lemmer  -  vv Beilen tussen de nummers 4 en 7.
De thuisploeg begon sterk aan de competitie, maar zakt nu wat weg.
Om aansluiting te kunnen houden moet vv Lemmer van het lastige vv Beilen winnen, maar dit zal niet eenvoudig zijn. Een 3.

LSC 1890 Sneek  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 3 en 11.
De thuisploeg staat keurig op een derde plek en wist tot nu toe als enige van de koploper FC Wolvega te winnen. Het werd 3 - 1 in Sneek.
Gaat LSC 1890 de lachende derde worden? het krijgt met vv Ruinerwold een lastige tegenstander op bezoek.
De rood witte wervelwinden hebben na de 3 - 2 winst op Emmeloord de smaak te pakken, maar zullen in Sneek tekort gaan komen. Een 1.

GAVC Grou  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 9 en 12.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 0 - 0 gelijkspel.
De thuisploeg sprokkelt de puntjes bij elkaar en krijgt het zwaar geplaagde sv Olyphia op bezoek. De gasten verloren vorige week nipt in de beker met 2 - 3 van koploper FC Wolvega. Een 1.

vv Steenwijk  -  DTD Jelsum tussen de nummers 14 en 6.
De rode lantaarndrager vertoont weer tekenen van herstel en behaalde tegen ONB zijn eerste overwinning.
Afgelopen weekend ging vv Steenwijk in de beker tegen hoofdklasser Alcides met 2 - 4 onderuit, maar speelde het een verdienstelijke wedstrijd. De gasten uit Jelsum speelden vorige week met 1 - 1 gelijk tegen GAVC en maken een ietwat wisselvallige indruk. Een 3.

Wij wensen iedereen een sportieve en spannende voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.