26-09-14 sce E3 tegen sce E1

Sce E3 – Sce E1

Op deze mistige maar mooie zaterdagmorgen moesten onze mannen tegen onze eigen E1. E3 moest het nog steeds doen zonder Remco op doel maar met een Jeremaih op doel komt het ook helemaal goed. E3 trapt af E1 gaf meteen heel veel tegendruk maar onze jongens lieten het er niet bij zitten en hebben goed verdedigend de ballen weg gewerkt en de keeper had hele goede reddingen. E3 probeerde goed te blijven voetballen doordat iedereen op zijn positie bleef. Een mooie voorzet, Wouter raakte de bal niet goed en schoot hem naast. E1 had heel veel kansen maar kwamen niet aan scoren toe maar net voor rust wisten hun toch de bal achter onze keeper te krijgen 0-1.

2de helft na een goede positieve bespreking van de leiders gingen de jongens er weer hard voor vechten. Het vechten en goed werken van het hele team werd beloond met een doelpunt door Nick, doordat er een afstand schot van Koen werd gekeerd door de keeper kwam deze voor de voeten van Nick die hem bedeesd in wist te schieten 1-1. E3 bleef vechten als leeuwen maar konden niet voorkomen dat de eindstand 1-3 werd. Jongens jullie hebben allemaal super goed gevoetbald de leiders en ouders maar ook Remco zijn super trots op jullie, ga zo door dan kan e3 wel eens voor verrassingen gaan zorgen. Ga zo door.

Verslag sc Emmeloord - GAVC Grouw

sc Emmeloord - GAVC Grouw 1 - 1 ( 0 - 1 )

In de tweede klasse Noord blijft sc Emmeloord zijn puntjes bij elkaar sprokkelen en speelt het in een aantrekkelijke wedstrijd met 1 - 1 gelijk tegen het Frieze GAVC uit Grouw.
Hiermee eindigt ook de vierde competitiewedstrijd in een gelijkspel.
Onder een aangenaam najaarszonnetje schotelden beide teams het talrijke publiek een boeiende, spannende en enerverende wedstrijd voor. Er gebeurde weer van alles op sportpark De Ervenbos.
De tegenstander uit Grouw had zich goed voorbereid en tactisch ingesteld waardoor sc Emmeloord moeite had om in zijn eigen spel te komen. De Friezen hielden de ruimte's klein en speelden erg compact waardoor sc Emmeloord geen goede aansluiting had met het middenveld. Beide treffers vielen uit een directe vrije trap en waren van grote schoonheid.
Dit verslag gaat over tactisch vernuft, de strijd op het middenveld, uitbalanceren, technische hoogstandjes, het ijzeren gordijn en vooral over de spectaculaire comeback van Koning Ab.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Gokhan Pala ( Laurens Rasing ), Sander Heimens, Gerke Schaap, Brahim Boundati ( Abdul Boundati ), Denny vd Zee, Harm van Wieren, Ronald Kleiker & Bastian Tabak.
Wissels: Laurens Rasing, Abdul Boundati, Sven Goos, Guido Vissers & Niels Boomsma.
Gele kaarten: Sander Heimens & Ronald Kleiker
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
Verzorger: Gerard Visser

De opstelling van GAVC Grouw:
Robert Jelsma, Yannick de Wit, Wouter vd Meulen, Sander van Loon, Yoran Bijlsma ( Guido Cnossen ) ( Jelte Postma ), Niels Heitbrink, Pim Kriege ( M. ter Heegde ), Jort Altenburg, Sander van Remmen, Merwin Balk & Okkie den Boon.
Wissels: Guido Cnossen, M. ter Heegde & Jelte Postma.
Trainer: Andre Onclin
Overige staf: Bart Reinsma & Henk Zijlstra
Assistent scheidsrechter: Dhr. R. Kriege

De scheidsrechter: Dhr. F. v/d Werf

Het zondagvoetbal leeft als nooit tevoren in Emmeloord want er komt steeds meer publiek kijken op sportpark De Ervenbos.
De afgelopen weken gonsde het in Emmeloord van de geruchten over een comeback van Koning Ab, maar vandaag zat deze gekroonde zaalvoetbalkoning dan eindelijk op de bank bij sc Emmeloord.
Deze begaafde technicus was bij de Flevo Boys in de vergetelheid geraakt en maakte vandaag een verrassende comeback bij sc Emmeloord.

Beide teams begonnen fel en fanatiek aan deze wedstrijd en lieten er geen gras over groeien.
Meteen in de eerste minuut was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging toen Niels Heitbrink met een slim steekballetje Sander van Remmen voor het doel wist te zetten.
Met een uiterste krachtinspanning werd de poging van Sander van Remmen tot corner verwerkt. De toon was hiermee meteen gezet.
Tegenstander GAVC Grouw gaf geen millimeter ruimte prijs en stoorde al in een vroeg stadium de opbouw bij sc Emmeloord.
De Friezen speelden compact en stonden tactisch erg goed waardoor het middenveld van sc Emmeloord niet in zijn spel kon komen.
De thuisploeg was lange tijd zoekende naar de juiste openingen, maar creeerde vanaf de flanken veel gevaar.
Met name Sander Heimens en Brahim Boundati lieten snelle acties zien.
In de 5e minuut glipte Brahim Boundati op volle snelheid door de Frieze verdediging waarna hij hardhandig op randje strafschopgebied werd neergelegd. De vrije trap van Gokhan Pala werd gepareerd door de doelman van GAVC.
Een mooie snelle aanval tussen Brahim Boundati en Gerke Schaap had een beter lot verdiend, maar de doelman van GAVC bracht redding op het harde schot van Gerke Schaap.
Aan de andere kant reageerde doelman Stefan vd Werff alert op gevaarlijke voorzetten van Pim Kriege en Sander van Remmen.
Een vrije trap van Niels Heitbrink werd met een fraaie safe door doelman Stefan vd Werff uit zijn doel geranseld.
De Emmeloorders konden geen vat krijgen op de snelle spitsen van GAVC waar Okkie den Boon, Sander van Remmen en Pim Kriege voor veel gevaar zorgden.
Het leverde de Friezen een paar goede kansen op, maar pogingen van Niels Heitbrink en Okkie den Boon gingen naast het doel.
In de 22e minuut kwam sc Emmeloord goed weg toen een voorzet van Okkie den Boon een enorme scrimmage voor het doel veroorzaakte.
Inzetten van Pim Kriege en Sander van Remmen werden ternauwernood geblokt en weggewerkt.
Even later kreeg GAVC een vrije trap op randje strafschopgebied te nemen en legde Niels Heitbrink slim opzij op de inkomende Wouter vd Meulen. Emmeloord doelman Stefan vd Werff moest tot het uiterste om het harde schot te keren waarna de rebound van Sander van Remmen tot corner werd verwerkt. In deze fase had sc Emmeloord het erg moeilijk en was het lange tijd zoekende naar de juiste spelpatronen.
In de 30e minuut lieten de Friezen zich nog een keertje voorin zien, maar het schot vanuit de halve draai van Merwin Balk zeilde naast het doel.
Gaandeweg herpakte sc Emmeloord zich weer en kreeg het mogelijkheden, maar pogingen van Gokhan Pala en Sander Heimens gingen naast het doel.
Een mooie rush van Denny vd Zee eindigde in het zijnet en even later lieten Brahim Boundati en Gerke Schaap een vloeiende aanval zien.
Uit deze aanval leek Bastian Tabak de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar helaas werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.
Op slag van rust viel het openingsdoelpunt aan de andere kant en kwamen de Friezen uit een schitterende vrije trap van Niels Heitbrink op een 0 - 1 voorsprong.
Deze vrije trap werd in de 45e minuut door Niels Heitbrink met uiterste precisie strak in de hoek gedeponeerd voor de 0 - 1 ruststand.

De gehele tweede helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, maar had sc Emmeloord het meeste balbezit en een optisch veldoverwicht. Trainer Dick Schuurman probeerde de balans op het middenveld te herstellen en bracht het breekijzer Laurens Rasing voor technicus Gokhan Pala in de ploeg.
De verdediging van sc Emmeloord gaf weinig meer weg en functioneerde onder Wouter vd Velde en Harm van Wieren als een ijzeren gordijn. Met name Maarten Ebbers en Wouter vd Velde namen geen enkele risico's en wonnen menig duel.
Op het middenveld werkten Laurens Rasing en Ronald Kleiker zich een slag in de ronde en werd de balans langzaam weer hersteld.
De Friezen werden in de verdedigende stellingen teruggedrongen, maar bleven met vier aanvallers gevaarlijk op de snelle counter loeren.
Er ontstond een boeiend gevecht op het middenveld waardoor het spel in een hoog tempo op en neer golfde.
Een vrije trap van GAVC speler Niels Heitbrink leverde niets op en aan de andere kant vonden Sander Heimens en Gerke Schaap de doelman van GAVC op hun weg.
In de 60e minuut kreeg sc Emmeloord een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Met een flitsende actie wisten Gerke Schaap en Sander Heimens elkaar blindelings te vinden, maar de voorzet van Sander Heimens was helaas niet aan spits Bastian Tabak besteed.
De Emmeloorders waren nu de bovenliggende partij en gingen op zoek naar de aansluiting. Het werd plotseling onrustig op de tribune toen Trainer Dick Schuurman Koning Ab langs de zijlijn liet warm lopen.
De supporters van Emmeloord scandeerden nu zijn naam en onder luid applaus kwam Abdul Boundati voor zijn broer Brahim in de ploeg.
Met Abdul Boundati was er ineens veel beweging en creativiteit op het middenveld waardoor de Friezen even de organisatie kwijt waren.
In deze fase kreeg sc Emmeloord goede mogelijkheden, maar konden Sander Heimens en Bastian Tabak niet profiteren.
Er volgde een boeiende slotfase met een prachtige ontknoping toen Koning Ab in de 82e minuut op randje 16 een vrije trap mocht nemen.
Op weergaloze wijze krulde Abdul Boundati deze vrije trap met een schitterende curve in de korte hoek voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Het publiek raakte helemaal in vervoering na deze wonderschone doelpunt van Abdul Boundati en ging nu massaal achter de ploeg staan.
Er volgde een hectische slotfase waarbij verdediger Denny vd Zee nog bijna voor de slagroom op de taart zorgde.
Van grote afstand probeerde Denny vd Zee met een enorme kanonskogel de doelman te verrassen, maar het harde schot spatte tegen bovenkant lat uiteen.
In de laatste minuten moest GAVC met 10 man verder omdat verdediger Yannick de Wit na een stevig duel met Gerke Schaap op het veld bleef liggen. Het leek even ernstig, maar achteraf bleek deze speler met een pijnlijke middenrif niet meer verder te kunnen.
Invaller Guido Cnossen had kort hiervoor een korte invalbeurt bij GAVC en moest na 5 minuten alweer worden vervangen.
De Friezen gaven zich echter niet gewonnen en hielden met veel moeite stand.
Deze boeiende wedstrijd eindigt in een 1 - 1 gelijkspel en betekent voor sc Emmeloord het vierde gelijkspel op rij in de 2e klasse.
Een prachtige comeback voor Koning Ab en een ijzersterke invalbeurt voor Laurens Rasing.
In de verdediging speelden Harm van Wieren en Maarten Ebbers een goede wedstrijd.
Man off the match: Wouter van der Velde alias Het IJzeren Gordijn!

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij de koploper van de 2e Klasse K. Dan gaan de polderbewoners in Groningen op bezoek bij de Groninger Boys.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark West End in de Groningse Wijk Vinkhuizen.

De overige uitslagen van de 2e klasse K Noord:

MKV'29 Leeuwarden - Groninger Boys 1 - 1
ONB Drachten - LSC 1890 Sneek 0 - 6
Heerenveen - Sint Annaparochie 4 - 1
GSAVV Forward - LAC Frisia 1883 0 - 1
FC Wolvega - GRC Groningen 1 - 1
Velocitas 1897 - vv Olyphia Noordwolde 1 - 7

Verslaggever: Klaas Huisman.

Competitiewedstrijd Flevo Boys B4 - SCE B1 zaterdag 27 september 2014

In de basis vandaag Tim, Lucas, Koen, Chris, Jason, Luuk, Roy,  Robin, Mark, Stefan, Mike
In de wissel: Han, Natan, Geblesseerd, Merijn, Niels, afwezig Ian.

Vandaag de stadsderby tegen Flevo Boys B4, welke trouwens gespeeld werd op het hoofdveld van SCE.  Na 3 minuten was ik ook aanwezig, en de eerste actie komt van de slof van Robin deze schiet namelijk op de paal, In de 5e minuut is de toon gezet, een vrije trap van Stefan komt bij Luuk terecht, deze bedenkt zich geen moment en tikt de 0-1 binnen voor SCE.
Even later geeft Mark een schitterende voorzet op Stefan, had in dit geval de bal af moeten geven, maar gaat voor eigen succes, dit wordt geen doelpunt jammer.
Flevo Boys breekt er een keer uit en het is Chris die met zijn weergaloos loopvermogen en stoorwerk
weet te voorkomen dat Flevo boys de gelijkmaker aantekent. In de 11 e minuut krijgt SCE een corner
Jason besluit maar eens uit te halen, echter de bal gaat meters naast. Een mooi  driehoekje tussen Chris, Mike en Robin, ook Robin heeft goeie kans op een 2e treffer, echter hij schiet op de keeper.
Mike maakt hands, en  Flevo boys krijgt vrije trap in de 22e minuut, hier komt niets uit,
H|et tempo kan iets omhoog. Inmiddels is Han in de plaats gekomen voor Stefan, agv lichte blessure.
Een corner voor SCE wordt genomen door Han, de keeper krijgt de bal nog net weg, maar in de rebound krijgt Jason een kans, maar wederom weet de keeper de bal weg te werken ,corner rest.
Via Mike, Luuk en Robin weet verdediger van FB de bal tot corner te verwerken. Een mooie aanval
van Han deze schiet bal op Luuk, deze passt op Mark en simpel weet Mark de 0-2 binnen te schieten.
En dit in de 29e minuut. Er was duidelijk geoefend op de buitenspel val door SCE. Flevo Boys krijgt
vrije trap en heel SCE doet stapje naar voren waardoor er 6 spelers van Flevo Boys buitenspel staan, gaaf om te zien. SCE is veruit het beste team wat op het veld rondloopt,  In de 35e minuut een blunder
van de keeper van FB en Roy weet hierdoor de 0-3 binnen te schieten (of eigen doelpunt).
Het is Koen die de bal over het hele veld meeneemt naar voren, hij ontwijkt alles en iedereen en komt
zelfs nog tot een schot, keeper vangt de bal echter, wel leuk om te zien. Het rustsignaal  volgt, met de stand van 0-3 op het bord. Iets nauwkeuriger te werk gaan, dan belooft de 2e helft nog een waar doelpuntenfestijn te worden.

In de 2e helft Roy gaat eruit en Stefan komt erin, een beste pass door Mark op Mike, deze balt door op Robin, maar deze schiet de bal net naast.
Via Lucas, Chris en Koen een pracht pass op Han, bal komt vervolgens bij Mike en ook hij schiet de bal naast. De verdediging Chris,Koen en Lucas en Tim, gaan vandaag als de besten, super mooie
acties mag je wel zeggen,  Een pass van Jason komt bij Mike deze speelt de keeper uit maar in het schot wat volgt, schiet hij tegen verdediger aan, zonder, dan weer Robin de bal op Mark, dit keer gaat de bal over. Een pracht voorzet komt bij Stefan, hij kijkt waar de bal geplaatst moet worden, echter de
grensrechter vlagt voor buitenspel, dit was het natuurlijk nooit, dus een doelpunt kans is ontnomen.
SCE moet er eigenlijk nog een schepje boven op doen, want FB lijkt last van de warmte te hebben.
FB denkt even aan een penalty ja soms kwam FB in het strafschopgebied van SCE, maar het was gewoon Koen die de bal speelde, dit werd dit keer goed gezien door de scheids.
In de 13e minuut komt Natan binnen de lijnen voor Mike.  Weer een combi tussen Robin, Natan en Stefan levert niet de oplopende score op. In de 17e minuut krijgt Stefan een wereldkans op de 0-4 maar keeper weet bal nog net weg te werken, corner rest.. Dan is het Chris die hert probeert met een soloactie
naar voren, maar ook hij schiet over. In de 25e minuut weer een weergaloze bal van de voet van Luuk
op Roy, hij kapt de keeper uit en schiet beheerst de 0-4 binnen. He he eindelijk weer een doelpunt.
In de 28e minuut gaat Mark eruit en Mike komt er weer in.
FB krijgt een vrije trap, maar deze bal gaat ruim over het doel heen. En dan zijn we aanbeland in de 33e minuut. Een verdedigingsfout, terugspeelbal naar keeper een klutsbal geloof ik, wordt uiteindelijk afgetroefd door FB en de 1-4 is daar.  SCE geeft niet op  Mike passt de bal op Luuk , hij heeft de bal voor het inschieten, maar deze bal belandt ook op de keeper, zonde. De laatste 10 minuten komt FB steeds meer op de helft van SCE,  eerst weet Tim het 1e schot van FB te keren, niet veel later komt er spits van FB alleen op Tim af, maar ook dit keer brengt Tim redding. Met nog 2 minuten te gaan  nog een kans voor Stefan door uitstekend passwerk van Natan ook deze mist de goal, Koen nog beste trap op Mike, hij schiet nog maar eens een keer, maar de bal gaat wederom over. Dan klinkt het eindsignaal, de 3 punten zijn binnen, maar de 1-4 had net zo goed 1-10 kunnen en moeten  zijn, wat een gemiste kansen, maar goed 10 uit 4 is geen slecht resultaat, alleen FB B3 heeft er 9 uit 3, dus die moeten we in de gaten houden.
Volgende week vrij, lekker herstellen met z’n allen.

Trouwe supporter

Zaterdag 27-09-14 Flevo boys f2 - SCE F1 5-2

We moesten vandaag tegen de Flevo boys F2.
Flevo boys. Die club die tegen Fc Groningen voor de beker moet.
Vandaag was goed te zien dat we nog aan een paar dingen moeten werken.
Samen werken.
Samen spelen.
Sneller spelen.
En luisteren.
De keeper dacht bijvoorbeeld vandaag.
De trainer en de leider willen dat ik uitschiet, nou mooi niet.
Ik rol de bal uit en het gevolg was dat Flevo boys niet eens meer hoefde te zakken, maar gelijk weer de bal konden pakken.
Wij hadden vandaag wat te veel tijd nodig. Bal stoppen. Kijken. Denken. Pas geven. Shit. Net te laat.
Op die wijze maakten we het ons zelf wat moeilijk tegen dit goede team van Flevo boys.
We begonnen goed met een doelpunt van Jazzley en even leek het er op dat we de overhand hadden.
Brian creƫerde een paar heerlijke kansen en miste die net en hoe meer we aanvielen, hoe minder we aan verdedigen dachten en daar profiteerde Flevo boys prima van.
Ze scoorde. 1-1 2-1 en 3-1 en het lukte ons niet om vanuit de verdediging te gaan spelen.
In de tweede helft werd het door een eigen doelpunt van Flevo boys nog 2-3 maar al snel maakte zij 2-4 en uiteindelijk 2-5.
Maar zoals coaches dan plachten te zeggen.
Ik heb veel positieve dingen gezien
In ons team en met wat meer snelheid en handelingssnelheid zijn we zeker evenwaardig.
We hadden vandaag ook een waardeloze scheidsrechter.
Hij floot werkelijk nergens voor.
Ik had hem hier al een paar maal op gewezen. Maar hij bleef alles door laten gaan.
Brian was daar het slachtoffer van.
Hij werd geschopt en vastgehouden en vocht zich los en werd weer vastgehouden en weggetrokken en toen barste de bom. Beter gezegd Brian. Hij was zo boos en verdrietig.
We hebben hem maar even gewisseld en ik heb die scheidsrechter er op aangesproken.
Fluit. Voorkom dit. Van mij part geef je de vrije trap aan jullie zelf. Maar fluit.
Brian had echt even tijd nodig om zijn verdriet en boosheid te verwerken. Maar zijn pech bleef. Aan het eind nemen we altijd strafschoppen en nu raakte zijn strafschop net de lat en zelfs die ging daardoor mis.
Nou Brian en alle anderen.
Jullie hebben vandaag veel inzet getoond en verder echt prima geknokt en gespeeld.
We kunnen niet anders dan trots op jullie zijn.

Leider F1

Vandaag de wedstrijd tegen Fl Boys d4.

Voor de wedstrijd hebben we met zijn allen even goed gesproken en alle puntjes weer even op de i gezet.
Dit resulteerde dan ook in een goed resultaat.
Mannen ik ben trots op jullie en hopelijk zijn jullie je nu bewust van wat er van je word verwacht.
Wanneer we deze lijn blijven doorzetten ben ik ervan overtuigd dat de punten blijven komen.
Ook hebben we met zijn allen onze leider een hart onder de riem gestoken met een mooie fruitmand, klasse.
Volgende week thuis tegen Wolvega wanneer we weer de inzet tonen ben ik ervan overtuigd dat we een goed resultaat behalen.
Mannen jullie zijn fijne gasten om mee te werken, en denk ook aan de trainen en het douchen.
Samen gaan we er een topseizoen van maken

Groet de trainer

Competitiewedstrijd SCE B1 - Kuinre B1 zaterdag 20 september 2014

Competitiewedstrijd SCE B1 - Kuinre B1 Zaterdag 20 september 2014
In de basis begonnen vandaag Tim, Tim slangen (geleend B2)Natan, Koen,  Ian, Jason, Luuk, Mark, Han, Stefan en Justin
Geblesseerden vandaag Merijn, Niels,
Wissels: Lucas (alleen inzetbaar bij nood, Roy (geleend B2), Robin (geleend B2)
Afwezig Chris.

In de wetenschap dat Kuinre vorige week had gewonnen van Ens met 10-1, wisten
we van te voren, dat het vandaag allemaal moest kloppen, en dat er flink druk gezet
moest worden. De aftrap was 12.30 uur.

Gelijk in het begin een beste voorzet van Luuk op Han, via een verdediger, verdient SCE een corner
Hier komt niets uit, dan een mooie combinatie tussen Justin,Luuk en Stefan  de bal komt uiteindelijk
bij Han, helaas kan hij er net niet aankomen. In de 5e minuut speelt Natan de bal te zacht terug op Tim,
Een spits van Kuinre weet de bal te onderscheppen komt oog in oog met Tim, maar deze schiet gelukkig
voor ons op de paal . Een prima voorzet van de voet van Mark komt bij Justin, deze schiet de bal naar Stefan , deze weer terug op Justin, helaas hij schiet de bal naast, jammer hoor. Even later is het
Natan die de bal meeneemt naar voren en een mooie pass geeft op Han, helaas krijgt Han deze
bal niet onder controle, SCE speelt super fanatiek, en het was tot nu toe een genot om naar de wedstrijd te kijken.
In de 17e minuut wordt Tim slangen (misselijk) vervangen door Roy,
In de 18e minuut krijgt Kuinre vrije trap, na overtreding van SCE speler, er wordt goed verdedigd, dus dit was geen probleem. En die Natan staat op dit moment als de beste te ballen, dat wil je niet weten
Even later weer een prachtig driehoekje tussen Ian, Justin en Natan.
Het is duidelijk dat SCE alles in de strijd moet gooien om Kuinre niet  in het spel te laten komen.
In de 20e minuut krijgt Kuinre een corner, deze bal gaat ver over het doel heen.
Kuinre is misschien veel in de aanval, maar echt gevaar blijft tot nu toe achterwege.
Via Lucas komt de bal bij Jason en via een verdediger heeft SCE de 5e corner te pakken, hier komt niets uit.
Dan een kansje voor Kuinre, Tim weet de bal nog weg te werken, maar in de rebound vliegt de bal maar net over het SCE doel heen.
Dan zijn we aangekomen in de 25e minuut, door een verdedigingsfout van SCE is het Kuinre die met
een prachtige lob onze Tim kansloos laat, en de 0-1 binnen de touwen werkt.
SCE weet nu wat het te doen staat, Han gaat er met de bal vandoor en met een circusact verdwijnt de
bal achter (hoe deed je dat). Door het opjagen van de verdediging door Luuk en Stefan, schiet een
verdediger de bal wanhopig over de zijlijn. Een bal voortkomende uit een corner, wordt door Natan weggewerkt, bal komt terug bij Kuinre, en het is dit keer Ian die de bal nog net voor de doellijn kan keren. Via een ingooi van Luuk komt de bal bij Mark, deze besluit te schieten, maar ook deze bal gaat naast, wel goed geprobeerd. Dan een hele beste pass van Luuk op Stefan, deze wil uithalen, maar schiet helaas over het doel, was een super kans op de gelijkmaker. In de37e minuut weer een mooie combinatie Ian, Natan Justin blijft ingooi over voor SCE, Stefan gooit de bal naar Roy, deze haalt uit
En ook deze bal gaat helaas naast. En weer een combi tussen Koen ,Han en Luuk, maar helaas de bal wil er domweg niet in, In de verdediging staan Koen, en  Jason en Ian, Natan uitstekend te verdedigen.
Het rustsignaal is daar en de stand is 0-1, we moeten in de 2e helft aan de bak.

De 2e helft gaat Justin eruit en Robin komt erin. Okee nu gaan we van jetje, LET’S GO!!!!
Gelijk een aanval van Kuinre zelfs Jason kon dit keer de spits niet bijhouden. De bal komt voor het doel, maar gaat aan alles en iedereen voorbij, had goed fout kunnen gaan.
Dan een pracht voorzet van Han op Stefan, deze haalt op zijn beurt uit, maar ook deze bal vliegt over het net.  Een lange verre trap door Koen wordt eenvoudig gevangen door de keeper van Kuinre.
Dan krijgt Kuinre ineens een vrije trap (wij dachten een vrije trap voor SCE, Mark??) maar scheids besloot anders.
In de 13e minuut nog steeds 0-1. Kan SCE nog een keer de broekriem aantrekken, het oogt nu enigszins
wat hopeloos. Een ingooi van SCE warbij Mark wordt neergehaald, Jason neemt vlak voor de 16 de vrije trap, maar deze wordt gestopt. Dan een vrije trap voor Kuinre ook deze bal wordt keurig door Tim gepakt. Dan weer een mooie combinatie tussen Stefan, Ian en Roy, maar slechts een corner rest.
En daarna nog 1. Han toucheert de keeper deze rolt op de grond, en volgens Frank kijkt de keeper van Kuinre teveel televisie.
Nog 13 minuten op de klok, wat is het spannend,  Luuk wordt getackled, een vrije trap volgt voor SCE, Stefan neemt deze maar via verdediger, maar weer eens een corner. Stefan neemt opnieuw de corner, de keeper lijkt de bal te vangen, maar laat toch los en het is Ian, die hier gebruik van maakt en in de 29e minuut de gelijkmaker binnenschiet de verdiende 1-1 is daar.
Dan volgt een klein kansje voor Robin, en weer is de keeper niet klemvast, Opeens breekt Kuinre
Eruit en Jason is dit keer de speler te baas, en keert deze aanval.
SCE heeft nu ineens het betere van het spel, en Kuinre ligt zowat op apegapen, je zou denken, maken
we misschien ook nog de winnende treffer.
Toch toont Kuinre nog enigszins veerkracht en uit een corner wordt nog eens op het doel van SCE geschoten, dit keer ver over. Uit een vrije trap voor Kuinre komt gelukkig geen doelpunt voort want ook deze bal gaat over.
Jason wordt dan wat gepest door een tegenstander  en trekt zijn mond open  (mooi hoor jongen, nog nooit eerder gezien). Kuinre krijgt nog 2x een ingooi achter elkaar, maar dit leidt tot niets.
Stefan geeft nog mooie voorzet op Han, en Han krijgt de bal met zijn achterwerk nog bijna het doel in.
Luuk krijgt voor de 16 nog een vrije trap de bal is net te zacht en de keeper vangt de bal. Dan volgt het fluitsignaal en uiteindelijk is 1-1 een terechte uitslag, goed gespeeld allemaal alle geblesseerden beterschap en de spelers van B2 allemaal bedankt. Volgende week is Flevo boys de tegenstander.

Trouwe supporter

 

Emmeloord SC F3 – Flevo Boys F10

Zaterdag, 20 september 2014.

Goed weer en enthousiaste spelers.
Na de warming up gingen we er weer met goede moed tegenaan.
En wat deden ze het goed, het duurde even voordat het eerste doelpunt tegen werd gescoord.
Dit mocht de pret niet drukken, we bleven er vol voor gaan.
Helaas hadden de tegenstanders een iets betere dag en verloren we met 6-1.
Een eigen doelpunt voor Flevo Boys, maar een doelpunt is een doelpunt.
Waarschijnlijk waren ze geschrokken van onze goede verdediging.

“Breed spelen”, “pas op, in je rug”…. Het zijn zomaar wat kreten waar we nog een beetje aan moeten wennen.
Maar we hebben er plezier in en dat is het belangrijkste.

Na een leuke wedstrijd hebben we dus helaas verloren, maar wat een verbetering al!
Nog een paar wedstrijden oefenen en dan verslaan we ze allemaal ;-)

Mees Zevenbergen
20 september 2014

Verslag GRC Groningen - sc Emmeloord

GRC Groningen - sc Emmeloord 3 - 3 ( 3 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft in Groningen in een ware spektakelstuk met 3 - 3 gelijkgespeeld bij GRC Groningen.
Beide teams openden sterk en kregen in de beginfase grote kansen om op voorsprong te komen, maar na de snelle 1 - 0 voorsprong voor GRC waren de Emmeloorders de weg even kwijt.
Binnen 24 minuten stonden de polderbewoners op een 3 - 0 achterstand en leek deze wedstrijd gespeeld.
Plotseling gooide sc Emmeloord alle schroom van zich af, nam het risico's en ging het vrijuit volop de aanval voetballen.
Het publiek kreeg een levendige, aantrekkelijke en sensationele wedstrijd te zien waarbij sc Emmeloord vanuit kansloze situatie weer helemaal terug kwam in deze wedstrijd.
De Emmeloorders verdienen een compliment voor de mentale weerbaarheid en wilskracht waarop men een 3 - 0 achterstand weet om te buigen in een 3 - 3 gelijkspel.

De opstelling van GRC Groningen:
Arne Wilpshaar, Jarno Kuipers, Martijn Hiemstra, Pim Hemink, Henk Jan Kooistra, Marinco Hiariej, Bas Lulofs, Davy Wilkens, Erwin Alt, Mohamed Bellghroub & Jason Spanninga.
Wissels: Daniel Duut, Ivo Govaarts, Elte Hofman, Antonie Simonides & Ton van der Kooi.
Technische staf: Rinie Jurna, Peter Visser, A. Lisci & Remo Krul.
Teammanager: Herman Dusink
Verzorger: Peter de Groot
Assistent scheidsrechter: Dhr. K. Mulder

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Sven Goos ( Denny vd Zee ), Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Brahim Boundati ( Bjorn Elijzen ), Ronald Kleiker ( Gerke Schaap ), Gokhan Pala, Guido Vissers, Bastian Tabak & Sander Heimens.
Wissels: Denny vd Zee, Gerke Schaap, Bjorn Elijzen & Joris Vermaat
Geblesseerd: Laurens Rasing
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. G. Beekman

Wij beginnen deze wedstrijdverslag met een rectificatie want in mijn voorbeschouwing had ik per abuis gemeld dat beide teams nog niet eerder tegen elkaar hadden gespeeld.
In het seizoen 2010-2011 werd het in Emmeloord 1 - 4 voor GRC en eindigde het duel in Groningen in een 0 - 0 gelijkspel.

Meteen vanaf de aftrap gebeurde er van alles en trokken beide teams meteen fel van leer.
In de eerste minuut stuurde Gokhan Pala met een splijtende pass Sander Heimens op avontuur, maar zijn voorzet werd onderschept door de doelman van GRC Groningen.
Uit de directe tegenstoot lieten Erwin Alt en Jason Spanninga een snelle actie zien waarbij een inzet van Bas Lulofs door Emmeloord doelman Stefan vd Werff werd gekeerd.
Kort hierop glipte Jason Spanninga opnieuw door de Emmeloordse verdediging waarbij Mohamed Bellghroub doelman Stefan vd Werff op zijn weg vond.
Beide teams zochten spontaan de aanval waardoor het spel in een razend tempo snel op en neer golfde.
In de 5e minuut zeilde een mooie poging van Sander Heimens rakelings naast het Groningse doel en aan de andere kant verdween een schot van Jason Spanninga over het doel.
De thuisploeg had met Davy Wilkens, Erwin Alt en Jason Spanninga veel snelheid en variatie in de voorhoede.
Met name in de omschakeling had sc Emmeloord problemen en was het soms alle hens aan dek voor de verdedigers van Emmeloord.
Vanaf de flanken veroorzaakten de voorzetten van Jason Spanninga en Davy Wilkens voor rommelige situaties voor het Emmeloordse doel.
In de 10e minuut haperde de omschakeling bij sc Emmeloord en glipte Jason Spanninga op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging.
De voorzet van Jason Spanninga werd door Mohamed Bellghroub snoeihard tegen de touwen gekopt voor de snelle 1 - 0 voorsprong.
Meteen vanaf de aftrap kreeg sc Emmeloord een goede kans om op gelijke hoogte te komen, maar in kansrijke positie schoof Sander Heimens de bal voorlangs het Groningse doel.
In de 16e minuut kwam GRC Groningen vanuit een corner op een 2 - 0 voorsprong. Deze corner werd bij de eerste paal door Pim Hemink tegen de touwen geschoten voor de 2 - 0 voorsprong voor GRC Groningen.
De Emmeloorders reageerden meteen en waren via Brahim Boundati en een kopbal van Harm van Wieren dichtbij een treffer.
Even later kreeg Brahim Boundati het op zijn heupen, maar zijn inzet werd op het nippertje geblokt en weggewerkt.
In de 24e minuut ging sc Emmeloord verdediger Wouter vd Velde ernstig in de fout waarna Erwin Alt de 3 - 0 voor GRC kon aantekenen.
De goaltjesgetter Erwin Alt wist de bal eenvoudig te ontfutselen en zichzelf een vrije doortocht richting de 3 - 0 te creeeren.
Iedereen die nu dacht dat deze wedstrijd was gespeeld kwam bedrogen uit want de Emmeloorders bleven voetballen en knokten terug.
Met name Gokhan Pala, Brahim Boundati en Guido Vissers lieten goede dingen zien, maar vooral verdediger Maarten Ebbers speelde een van zijn allerbeste wedstrijden.
De Emmeloorders gooiden nu alle schroom van zich af, maar moesten constant oppassen voor de snelle uitvallen van GRC Groningen.
Nadat een schot van Ronald Kleiker werd geblokt kwamen de Emmeloorders vlak voor rust via Bastian Tabak terug tot 3 - 1.
Hier ging een prachtige actie van Brahim Boundati aan vooraf waarna Bastian Tabak in de rebound kon profiteren.
Deze 3 - 1 gaf het team vleugels en een vrije trap van Brahim Boundati schampte bovenkant lat.
Helaas kon Ronald Kleiker met een enkelblessure niet meer verder en kwam Gerke Schaap hem vervangen.
Met een 3 - 1 stand voor GRC Groningen gingen we rusten.

De Emmeloorders kwam furieus uit de kleedkamer en probeerden met opportunistisch voetbal terug te komen.
Trainer Dick Schuurman bracht verdediger Denny vd Zee voor Sven Goos in de ploeg en had zijn team bemoedigend toegesproken.
Aanvaller Sander Heimens creeerde veel gevaar, maar zag zijn inzet rakelings voorlangs het doel gaan.
Direct na rust kreeg sc Emmeloord een aantal corners te nemen, maar deze leverden geen gevaar op.
De thuisploeg kon niet meer het spel van de eerste helft brengen en in de 55e minuut bracht Brahim Boundati met een mislukte diagonale voorzet de spanning weer helemaal terug.
Vanuit een onmogelijke hoek dwarrelde deze hoge bal zomaar binnen en stond het ineens 3 - 2.
De Emmeloorders namen nu risico's en gingen met volle overtuiging op zoek naar de gelijkmaker.
Het team toonde mentaliteit en veerkracht en gaf geen moment op.
Aan de andere kant ontstonden er grote ruimtes voor GRC Groningen waardoor beide teams enkele goede kansen kregen.
Een harde kopbal van GRC speler Pim Hemink werd fraai gepareerd door doelman Stefan vd Werff.
Het spel golfde nu in een hoog tempo op en neer waarbij Emmeloord doelman Stefan vd Werff met mooie reddingen Jason Spanninga en Davy Willems van het scoren af hield.
In de 66e minuut probeerde uitblinker Maarten Ebbers de doelman van GRC te verrassen, maar zijn lobje werd eenvoudig uit de lucht geplukt.
De doelman van GRC bracht redding op pogingen van Brahim Boundati en Sander Heimens.
In de 71e minuut leek GRC te gaan scoren toen een voorzet van Davy Wilkens door Bas Lulofs op het doel werd gekopt.
Emmeloord doelman Stefan vd Werff wist deze bal met moeite te pareren waarna de rebound van Jason Spanninga er ook niet in ging.
Uit de directe tegenstoot kwam sc Emmeloord in de 72e minuut via Sander Heimens op gelijke hoogte.
Hier ging een slimme uittrap van doelman Stefan vd Werff aan vooraf waarop de verdediging van GRC niet goed anticipeerde.
In alle vrijheid mocht Sander Heimens de bal aannemen en op het doel afgaan voor de 3 - 3 gelijkmaker.
De supporters van sc Emmeloord gingen nu helemaal uit hun dak en vierden deze gelijkmaker uitbundig.
In de slotfase was het nog even alle hens aan dek en kreeg GRC Groningen nog 2 goede mogelijkheden.
In kansrijke positie kwamen Bas Lulofs en Mohamed Bellghroub niet tot scoren, maar het slotakkoord was voor sc Emmeloord.
In de 89e minuut stormde Bastian Tabak op het doel van GRC af, maar hij vond de Groningse doelman op zijn weg.

Deze aantrekkelijke en sensationele wedstrijd eindigt in een 3 - 3 gelijkspel. De Emmeloorders kwamen onnodig via domme fouten op een vroege 3 - 0 achterstand, maar toonden daarna mentaliteit en veerkracht.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen GVAC Grouw en deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.

Man off the match: De Buffel Maarten Ebbers!

De overige uitslagen in de 2e Klasse K Noord:

GVAC Grouw - FC Wolvega 2 - 1
LSC 1890 Sneek - MKV'29 Leeuwarden 0 - 1
Groninger Boys - ONB Drachten 2 - 1
Olyphia Noordwolde - GSAVV Forward 3 - 0
LAC Frisia 1883 - vv Heerenveen 2 - 1
Sint Anna Parochie - Velocitas 1897 Groningen 2 - 1

Verslaggever: Klaas Huisman.

Flevoboys E4 - Sc Emmeloord E3

 
FB E4 tegen ScE E3           20-9-2014



Na een lange wandeling waren we uiteindelijk aangekomen bij de tegenstander FlevoBoys ;)

We lieten ons van onze beste kant zien en we gaven de doelpunten zeker niet weg maar helaas konden we niet voorkomen dat FlevoBoys 2 keer kon scoren. Gelukkig hadden wij Ibrahim die de 2-1 maakte voor de rust.


Met een goed gevoel begonnen we aan de 2e helft aangezien we de eerste helft redelijk gelijk opgingen.

Helaas liet ons gevoel ons een beetje in de steek en had FlevoBoys toch de overhand en verloren met 8-1

We bleven er wel voor vechten ondanks dat we verschillende lichamelijke contacten te verduren kregen (Koen en Remon en niet gezien door de scheidsrechter). Wij zijn stoere mannen in de dop en laten ons niet het veld uit slaan ;)

Ondanks dat onze keeper Remco geblesseerd is heeft Jeremaih het super top gedaan.

We hebben tot het laatst gestreden en met opgeheven hoofd verloren … Op naar de volgende wedstrijd.


We kunnen het!


Remon

SCE D1-Urk D4: 1-3

Zaterdagochtend 10.30 uur, 13 spelers, trainer Arnold, grensrechter Dennis, tegenstander Urk en veel ouders, opa's en oma's langs de zijlijn om onze mannen aan te moedigen. Maar er mist nog iemand... scheidsrechter Rudi de Jonge. Mobiel onbereikbaar en waarschijnlijk nog in diepe slaap... Gelukkig is Maarten Ebbers aanwezig en bereid om ons te fluiten. Hartelijk dank daarvoor, toppie! Nu de wedstrijd...

Vanaf de aftrap een gelijkopgaande wedstrijd met wat kleine kansjes over en weer. Dit is duidelijk een ander team dan 2 weken geleden. Na 10 minuten geklungel achterin de verdediging en Urk schiet buiten bereik van Robert op de paal! Helaas vlak daarna toch 0-1 door slecht wegwerken van een corner van Urk. Onze tegenstander is veel feller en scherper in de duels en de 0-2 laat niet lang op zich wachten. Via een counter weten ze het doel opnieuw te vinden... SCE lijkt eindelijk wakker en wordt feller in de duels. Urk wordt teruggedrongen en er komen kansen voor oa. Thijs maar steeds staat de keeper op de goede plek. Gelukkig wordt een fout van Youri niet afgestraft en gaan we met 0-2 rusten. 

Een kleine donderspeech van Arnold, 2 wissels erin en terug het veld op. De 2e helft heeft SCE duidelijk het betere van het spel. Mooie combinaties, vroeg druk zetten en Urk komt er niet meer aan te pas. Een dubbele combinatie tussen Gijs en Jesco en daar is de 1-2! Terechte goal en SCE drukt door, kansen voor Mark en Thijs maar die keeper van Urk houdt alles tegen. Helaas valt het doelpunt aan de andere kant door een van richting veranderde vrije trap, 1-3. Balen maar toch de schouders er weer onder. Opnieuw een grote kans, nu voor Gijs, alleen voor de keeper maar helaas...  SCE blijft het proberen en een schot van Dennis belandt op de lat. Daarna nog wat schoten van afstand maar 
de keeper lijkt niet te passeren. Een vrije trap van Thijs raakt opnieuw de lat, helaas daarna het eindsignaal van de scheidsrechter, 1-3.

Een slechte eerste helft, een prima tweede helft! Volgende week vanaf de aftrap scherp zijn dan komt het helemaal goed...

Groeten D1

De voorbeschouwing GRC Groningen - sc Emmeloord

In de 2e Klasse Noord gaat sc Emmeloord in het hoge noorden op bezoek bij de Groningse Royal Combinatie afgekort GRC. Beide teams kwamen elkaar nog nooit eerder in competitieverband tegen.
Het Groningse GRC is echter een geduchte en sterke tegenstander die vorig seizoen uit de eerste klasse is gedegradeert.
De Groningers wisten hun eerste twee wedstrijden met 1 - 3 en 3 - 1 van Olyphia Noordwolde en GVAC Grouw te winnen en staan met 6 punten uit twee wedstrijden op een tweede plaats in de 2e Klasse K.
Deze oude historische club wil zo snel mogelijk weer terugkeren naar de eerste klasse.
De Groningers kenden ook een uitstekende voorbereiding en hebben zich eenvoudig voor de tweede bekerronde geplaatst.

De Emmeloorders zijn de competitie redelijk begonnen met twee punten uit twee wedstrijden door met 1 - 1 gelijk te spelen bij Sint Annaparochie en een 2 - 2 gelijkspel thuis tegen het ambitieuze LAC Frisia uit Leeuwarden.
Afgelopen zondag gaven de Emmeloorders hun visitekaartje af door in een zinderende wedstrijd LAC Frisia een puntje te ontfutselen.
De polderbewoners zullen vol vertrouwen richting Groningen gaan afreizen om de degens te kruizen tegen het sterke GRC Groningen.

De Groningse voetbalvereniging GRC is in 1934 ontstaan uit een fusie tussen GVV Groningen en Royal Groningen.
De voorgangers GVV en Royal waren al eerder in 1902 opgericht.
Deze oude club speelt sinds 1973 zijn thuiswedstrijden op sportpark Laan Corpus den Hoorn waar ook de jeugdafdeling van FC Groningen zijn thuisbasis heeft.
De clubkleuren van GRC Groningen zijn een wit shirt met rode V hals en een zwart broekje.
In 2012 vierde GRC Groningen zijn 100 jarige jubileum.
Het eerste elftal speelde meerdere malen op het hoogste amateurniveau.
De club heeft bijna 500 leden en naast een zondagtak ook een zaterdagafdeling. Het eerste elftal op de zaterdag speelt in de 5e klasse terwijl de zondag in de 2e klasse uitkomt.
De broers Ronald en Erwin Koeman hebben ooit bij GRC in de jeugdafdeling gevoetbalt.

Hoofdtrainer is Rinie Jurna die in de loop der jaren een imposante CV heeft opgebouwd. Deze trainer was ooit hoofd jeugdopleiding bij de voormalige profclub BVO Veendam.
Hij stond maar liefst 6 seizoenen aan het roer bij vv Peize en werkte verder als trainer bij The Knickerbockers, Forward, vv Appingedam en als assistent bij de Harkemase Boys.
De clubtopscorer aller tijden bij GRC Groningen is de 24 jarige Erwin Alt die in competitie en bekerwedstrijden maar liefst 104 keer wist te scoren. Deze grillige goaltjesgetter is hard op weg om geschiedenis te schrijven en hier zal de verdediging van sc Emmeloord rekening mee moeten houden.
Andere belangrijke spelers bij GRC zijn Elte Hofman en Bas Lulofs.

Het eerste elftal van GRC Groningen bivakkeerde tussen 1975 en 1985 in de eerste klasse en maakte daarna 3 seizoenen zijn opwachting in de hoofdklasse. In de periode 1985-1988 kwamen de Groningers op het hoogste amateurniveau uit.
Sindsdien schommelde het lange tijd tussen de eerste en tweede klasse en zakte het zelfs in even terug naar de derde klasse.
In 1995 werd GRC Groningen kampioen van de 3e klasse, maar de club zou nog een keertje afdalen.
In 2012 en 2013 wist GRC Groningen tweemaal te promoveren, maar het degradeeerde meteen weer vanuit de eerste klasse.

De stad Groningen wordt ook wel het metrapool van het noorden genoemd en heeft 198000 inwoners.
De inwoners worden Stadjers genoemd, maar hebben ook de bijnaam Mollebonen. In de volksmond wordt Groningen ook wel Groot Loug genoemd wat staat voor Groot Dorp.
Deze bruisende 6e stad van Nederland staat bekend om imposante Martinitoren, De Gedempte Zuderdaip, De grote markt en de vismarkt.
Er zijn naast profclub FC Groningen maar liefst 28 amateurclubs actief in Groningen waarvan Be Quick 1887, GVAV Rapiditas, ON Groningen, vv Helpman en Velocitas 1897 de bekendste clubs zijn.

Komende zondag wacht sc Emmeloord een nieuwe uitdaging op sportpark Corpus den Hoorn.
De wedstrijd GRC Groningen - sc Emmeloord zal daar om 14:00 uur gaan beginnen. De spelersbus vertrekt om 11:30 uur vanuit Emmeloord.

De voorspellingen in de tweede klasse K:

GRC Groningen - sc Emmeloord zal een pittige klus gaan worden voor sc Emmeloord. Op basis van de wedstrijd tegen LAC Frisia behoort een gelijkspel tot de mogelijkheden. Een 3.

Groninger Boys - ONB Drachten belooft een spektakel te worden.
De thuisploeg staat na twee wedstrijden bovenaan en boekte vorige week een imposante 1 - 7 overwinning op de studenten van Forward.
ONB Drachten heeft een stugge en oerdegelijke ploeg. Zijn de Groninger Boys in staat om de Frieze verdediging te ontrafelen? Een 1.

LAC Frisia 1883 Leeuwarden - vv Heerenveen is mooie Frieze derby.
Beide teams staan op 4 punten. Een 3.

Sint Annaparochie - Velocitas 1897 Groningen is een duel tussen twee ploegen die het moeilijk hebben. Velocitas verloor beide wedstrijden met ruime cijfers. De Friezen hebben het thuisvoordeel want het kan spoken daaronder het wad. Een 1.

GVAC Grouw - FC Wolvega is een interessante krachtmeting.
De thuisploeg begon sterk door thuis met 4 - 0 van Forward te winnen, maar ging vorige week met 3 - 1 kopje onder bij GRC Groningen.
FC Wolvega degradeerde uit de eerste klasse en heeft wat aanpassingprobleempjes in de tweede klasse. Een 3.

LSC1890 Sneek - MKV'29 Leeuwarden tussen twee runner ups.
Beide teams staan met 4 punten uit twee wedstrijden keurig in de subtop van de tweede klasse. Een 3.

vv Olyphia Noordwolde - GSAVV Forward Groningen
De studenten van Forward zijn de competitie slecht begonnen en staan met een doelsaldo van 1 voor en 11 tegen troosteloos onderaan.
De thuisploeg heeft ook nog geen punten, maar maakte een goede indruk in Wolvega waar het met 5 - 3 kopje onder ging. Een 1.

Wij wensen iedereen een sportieve voetbalzondag toe :)

Verslaggever: Klaas Huisman.

Competitiewedstrijd Nagele B1 - SCE B1 zaterdag 13 september 2014

Na de enigszins mindere wedstrijd tegen Tollebeek, waar we wel de volle winst aan over hielden,
vandaag een nieuwe kans uit in Nagele. Aanvang 11.15 uur.

De opstelling vandaag bestond uit:  |Tim, Jason, Chris, Natan, Koen, Mark Roy, Luuk, Stefan, Robin en Mike.
De transfer van Mike is afgelopen week rond gekomen, dus welkom in de B1.
Geblesseerd, Merijn, In de wissel Lucas, Han en Niels, allen enigszins geblesseerd.

Gelijk vanaf het begin is het Emmeloord wat fel aan de wedstrijd begint,
Na 5 minuten zijn daar dan uiteindelijk de oranje hesjes, zodat we toch nog verschil zien tussen beide teams, mooi op tijd. Het is Mike die al gelijk een kans krijgt met zijn hoofd de 0-1 temaken, net niet.
Een vrije trap wordt bij de middellijn genomen door Koen, de keeper wordt bijna verrast, en weet de bal nog net met zijn vingertoppen over te tikken. 2 corners op rij volgen voor SCE, hier komen geen doelpunten uit voort.  Robin versiert vervolgen een vrije trap wegens vasthouden. Stefan achter de bal
De bal ligt 22 mtr van het doel, zijn schot wordt nog getoucheerd door de keeper maar de 0-1 is een feit
Klasse. En dit alles in de 9e minuut. In de 11e minuut denkt iedereen aan de kant dat SCE een vrije trap
krijgt wegens een tackle, echter de scheidsrechter geeft vrije trap aan Nagele. Zo zien we na 12 minuten dat SCE lekker fel is begonnen, en dit zijn we niet echt gewend van SCE, dus gewoon goed.
Een mooie combi tussen Stefan en Mark  leidt tot een corner, denken we, maar ook deze wordt niet gegeven. Een paar kansjes volgen voor Jason en Luuk,  Het is Mark, die een magistrale voorzet
geeft op Robin, deze neemt de bal aan en rond koelbloedig af 0-2 voor SCE in de 22e minuut.
Dan weer een fantastisch driehoekje tussen Jason, Mark en Robin, maar in de kluts raken ze de bal kwijt. Weer even later weer super pass op Stefan, deze brengt de bal mooi voor, echter er stond geen afmaker, zonde. Uit een corner genomen door Stefan, kopt Mark nipt naast. Een klein plaagstootje
door Nagele, wordt door Tim simpel gered. Dan is opeens de keeper van Nagele zijn doel uit en Robin
heeft de bal voor het inschieten, een verdediger maakt nog net redding op de doellijn.
Inmiddels zijn we in de 31e minuut aangekomen Robin krijgt de bal aangespeeld ik weet niet van wie, maar besluit zelf maar eens te schieten en ja hoor de 0-3 is daar.
Dan denk je, dit gaat goed, maar in de 32e minuut wordt er wel erg slordig verdedigd door SCE, en
Nagele profiteert en schieten de 1-3 binnen. Weer een uitstekende pass van Mike, de bal komt bij Roy
Roy krijgt de bal net niet onder controle en de keeper vangt de bal. De rust is 1-3/

Gelijk naar de rust zet Koen de bal goed voor op Stefan deze  passt de bal naar Luuk, de laatste schiet de bal over het doel jammer.
Dan volgt weer een mooie combinatie tussen Robin, Roy en deze weer terug op Robin , een voetje van een verdediger weet SCE nog net het scoren te beletten.  De verdediging staat buiten de ene fout uit de eerste helft als een huis, waar Chris een ware Nilfisk stofzuiger is, en Jason en Natan en Koen vechten ook als katachtigen. In de 11e minuut krijgt Nagele zowaar een corner, maar deze wordt vakkundig  opgeruimd door Koen. Dan weer een pracht driehoekje tussen Niels (inmiddels binnen de lijnen) Luuk en Mark en Roy schiet uiteindelijk op de keeper die redding brengt. In de 16e minuut begint het spel wat slap te worden, als of we er al zijn, het moet weer wat sneller en feller. In de 17e minuut komt Nagele eruit en komen zowaar tot een schot, Tim weet ternauwernood de bal te pakken. Weer even later
valt de bal uit een schot van Nagele op het net van het doel, we zijn gewaarschuwd. Dit gaat een keer fout. Stefan en Mike zijn inmiddels vervangen voor Justin en Han. Robin geeft goeie voorzet op Justin. Deze komt tot een schot, maar de bal gaat net over het doel heen. Robin goochelt wat met de bal vervolgens wordt Luuk aangespeeld en de bal door op Justin en via keeper wordt het een corner voor SCE.  Han geeft gelijk een sublieme voorzet op Luuk, maar Luuk mist deze levensgrote kans.
Na 22 minuten wordt via een verdedigingsfout van SCE Nagele wederom in stelling gebracht en simpel
maken ze de aansluittreffer het is gewoon 2-3. Hoe is het toch mogelijk, 2 kansen 2 doelpunten. Vanaf de kant wordt door de coaches en publiek nog even de spelers fel aangemoedigd, dat ze feller sneller en precieser moeten gaan voetballen. Deze boodschap kwam goed aan, Justin weet nog net de bal vanaf de zijlijn voor te zetten op Robin, en deze maakt in de 27e minuut netjes de 2-4, de aanmoediging is goed begrepen. Ook het combinatiespel is er ineens weer getuige het feit dat dit nu plaats vindt tussen Robin,Justin, Han de laatste mist net jammer. Justin krijgt in de herkansing nog een mogelijkheid, maar deze bal gaat achter.
Opeens breekt er een speler van Nagele uit, maar Tim voetbalt ook mee, en weet de bal uit de gevarenzone te redden.  Weer een goeie pass van Justin dit keer op Roy en deze schiet de bal maar net over.   Even later wordt Roy neergehaald en via vrije trap van Luuk komt per ongeluk via een verdediger in de handen van de keeper. Dan is het Jason die de bal fantastisch via de zijlijn meeneemt
Hij schiet de bal naar Justin, Justin weet de bal nog vanaf de achterlijn voor te krijgen bij Han, en Han heeft het voor het afmaken, en dat doet hij dan ook en in de 38e minuut is het 2-5 voor SCE.
Het eerste half uur super en gretig voetbal het middenstuk soms wat te afwachtend, en het slotstuk
Weer super met af en toe wel prachtig en super combinatie voetbal. We hebben weer 3 punten, en deze wedstrijd was al weer een stuk beter als tegen Tollenbeek 6 uit 2 niet slecht tot volgende week thuis tegen Kuinre.

Trouwe supporter