Zaalvoetbaltoernooi zaterdag 22-02 SCE F1


Afgelopen zaterdag mochten we voor de tweede keer in de zaal in Ens een toernooi spelen.
Aangezien we vorige keer eenvoudig kampioen werden waren de verwachtingen hoog gespannen.

Maar dat viel in begin toch beetje tegen we misten vandaag Tamas die op vakantie is
En onze vaste Keeper Remco kon wegens blessure niet op doel
Er moest dus gepuzzeld worden om een tot een goede opstelling te komen.
Het normaal zo goed op elkaar ingespeelde F1 moest even wennen

Jeremiah  was vandaag de keeper en dat deed hij geweldig in alle 4  de wedstrijden hield  hij de nul met erg mooie reddingen

Koen en Mathijn natuurlijk op hun vertrouwde posities een solide verdediging

Om de wedstrijd aangevuld met een andere aanvaller dat was toch wat lastig want echte aanvallers spelen liever niet achterin , maar Ibrahim,Nick.Wouter,en Nassim
Deden toch hun best om achterin te blijven en speelden ook erg goed
Maar toch het beste in de aanval

De pechvogel vandaag was Remco die toch graag wou voetballen maar bij de tweede wedstrijd toch zoveel last van zijn knie had dat hij niet verder kon.

De eerste wedstrijd tegen Ens f1 bleef steken op een 0-0   ook de tweede wedstrijd tegen  flevo boys F3 werd 0-0
Bij de derde wedstrijd had SCE zijn niveau weer gevonden Flevoboys F4  werd met 5-0 verslagen

Door deze overwinning stonden we in de finale tegen flevoboys F3 welke ook werd gewonnen met 1-0

Een leuke ochtend 

Voor filmbeelden van deze wedstrijden zijn te zien op utube  SCE F1 zaalvoetbaltoernooi Ens


Verslag sc Emmeloord - Asser Boys

sc Emmeloord - Asser Boys 3 - 0 ( 0 - 0 )

De 3e klasser sc Emmeloord is op een overtuigende wijze aan de 3e periode begonnen door thuis met 3 - 0 van de Asser Boys te winnen.
Er was weer veel te beleven op sportpark Ervenbos waar de Emmeloorders een teamprestatie van formaat hebben neergezet.
Een ontketend sc Emmeloord gooide alle schroom van zich af en tracteerde het trouwe thuispubliek op een hartverwarmende wedstrijd met veel vuur, passie, emotie, strijd en inzet.

Bij sc Emmeloord stond verdediger Wouter vd Velde na blessureleed weer in de basis.
Meteen vanaf de aftrap liet sc Emmeloord verzorgd voetbal zien en creeerde men een veldoverwicht.
De thuisploeg speelde fel, fanatiek en kort op de bal waardoor de Assenaren helemaal werden teruggedrongen.
Tot aan de 30e minuut had sc Emmeloord het meeste balbezit, maar ging men uiterst slordig met de kansen om.
In de 10e minuut moest middenvelder Sven Goos het veld geblesseerd verlaten en speelde sc Emmeloord enige tijd met 10 man totdat Ronald Kleiker warm genoeg was om Sven Goos te vervangen.
In deze fase had Sander Heimens de Emmeloorders op voorsprong moeten zetten, nadat hij door Gerke Schaap op avontuur werd gestuurd.
Op volle snelheid stormde Sander Heimens op het Assense doel af waar hij iets te lang treuzelde en door doelman Mark Veldkamp werd onderschept.
De Emmeloorders lieten de bal goed rondgaan en speelden met veel pressie naar voren toe.
Op de flanken wisselden Gerke Schaap en Sander Heimens heel slim telkens van positie waardoor de tegenstander hier geen grip op kon krijgen.
In de 15e minuut lieten Sander Heimens en Gerke Schaap een mooi technisch hoogstandje zien waarbij vooral het hakballetje van Gerke Schaap op Sander Heimens een lust voor het oog was, maar de daaropvolgende corner leverde niets op.
Tussendoor werd een buitenspeldoelpunt van Gerke Schaap afgekeurd.
Even later was Sander Heimens met een snelle rush iedereen te snel af om vervolgens een mooie voorzet op Adri Nugter te geven maar met kunst en vliegwerk werd de inzet van Adri Nugter tot corner verwerkt.
Deze corner genomen door Gokhan Pala werd door Wouter vd Velde overgekopt. Tot dit moment waren de Emmeloorders oppermachtig, maar plotseling sloop er concentratieverlies in de ploeg.

In de 32e minuut lieten de Assenaren zich voor het eerst voorin zien, maar dit leverde binnen een minuut 2 grote kansen op voor de Asser Boys.
Op de rechterflank gaf Mark Modderman een perfecte voorzet richting de 2e paal op Bas Geertsma, maar doelman Stefan vd Werff kon diens inzet op het nippertje tot corner verwerken.
Deze corner werd kort genomen en gevaarlijk voor het Emmeloordse doel gebracht waar Bas Geertsma met een kopbal probeerde te scoren, maar deze kopbal verdween over het doel.
Uit de directe tegenstoot glipte Adri Nugter door de Assense verdediging waar hij ternauwernood kon worden afgestopt.
In de 38e minuut lag Sander Heimens op volle snelheid om vervolgens Adri Nugter te lanceren, maar diens inzet ging rakelings naast het doel.
Pogingen van Gerke Schaap en Harm van Wieren leverden niets op.
Met een 0 - 0 stand ging iedereen aan de thee.

In de rust waren er tevreden gezichten in de kantine omdat sc Emmeloord een goede indruk op iedereen maakte.
Trainer Jan Boxum bracht zijn joker in wat achteraf een gouden greep bleek te zijn. De oude sluwe vos Dennis Lanters mocht zijn opwachting maken en kwam Adri Nugter vervangen.
Met een enorme poeier op de lat gaf Dennis Lanters onmiddelijk zijn visitekaartje af, maar helaas werd de rebound van Ronald Kleikers wegens buitenspel afgefloten.
In deze fase zochten de Emmeloorders spontaan de aanval en werden de Asser Boys op eigen helft teruggedrongen en vastgezet.
Een mooie snelle actie van Dennis Lanters had een beter lot verdiend, maar diens voorzet was niet aan Sander Heimens besteed.
Even later lieten technicus Gerke Schaap en de goedspelende Ronald Kleiker een mooie aanval zien, maar de Assenaren konden op tijd ingrijpen. Een ziedend schot van Dennis Lanters zeilde rakelings naast.
In de 60e minuut glipte Sander Heimens door de Assense verdediging en wist hij de doelman te omspelen, maar zijn poging werd ternauwernood onschadelijk gemaakt.

Gaandeweg de 2e helft probeerden de Asser Boys onder de druk uit te komen, maar deze speldenprikjes leverden geen grote kansen op.
Doelman Stefan vd Werff reageerde heel attent op een te zachte terugspeelbal en bracht redding op een inzet van Randy Victory, maar verder dan een paar afzwaaiers kwamen de gasten niet.

In de 66e minuut kwamen de Emmeloorders op een verlossende 1 - 0 voorsprong toen Ronald Kleiker met een slimme actie die sluwe oude vos in stelling wist te brengen.
Met een slepende loopactie stormde Dennis Lanters op het doel af om vervolgens ijskoud en koelbloedig de 1 - 0 tegen de touwen te schieten.
Deze voorsprong werkte bevrijdend voor het getergde team.
Een buitenspeldoelpunt van Dennis Lanters werd afgekeurd, maar sc Emmeloord voerde de druk op waardoor de 2 - 0 niet meer kon uitblijven.
In de 82e minuut bewees Dennis Lanters opnieuw zijn waarde voor dit team door een perfecte voorzet richting de 2e paal op Ronald Kleikers te geven. De afronding van Ronald Kleikers was een lust voor het oog en bracht het publiek op de banken.
Tussendoor bleef Emmeloord verdediger Denny vd Zee even dizzy op het veld liggen, maar gelukkig viel het allemaal mee.
In een hectische slotfase was er nog een laatste stuiptrekking van de Asser Boys te zien, maar de kopbal van Mark Modderman verdween naast het doel.
Beide teams moesten met 10 man verder nadat er nog 2 domme rode kaarten vielen. Met name de rode kaart voor sc Emmeloord speler Laurens Rasing was totaal onnodig bij een 2 - 0 voorsprong.

De architect van het team Gokhan Pala kreeg een publiekswissel waarna Guido Vissers zijn kunsten mocht laten zien.
In de 88e minuut kreeg die sluwe oude vos het weer op zijn heupen door met een subtiel steekballetje Sander Heimens op avontuur te sturen.
Helaas wist Sander Heimens niet te profiteren, maar in de rebound schoot invaller Guido Vissers verpletterend raak voor de 3 - 0 eindstand.

Het Emmeloordse team verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel.
De technische staf verdiend een compliment hoe men het team weer scherp en op de rails heeft kunnen krijgen.

De speaker noemde die sluwe oude vos Dennis Lanters als de man off the match, maar in de Emmeloordse verdediging speelde kilometervreter Wouter vd Velde een fantastische wedstrijd.

Volgende week is sc Emmeloord vrij, maar op zondag 09 Maart gaan de Polderbewoners op bezoek bij Read Swart in Friesland.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Denny vd Zee, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Sven Goos ( Ronald Kleikers ), Sander Heimens, Laurens Rasing, Gerke Schaap, Gokhan Pala ( Guido Vissers ) & Adri Nugter ( Dennis Lanters )
Rode kaart: Laurens Rasing
Trainer: Jan Boxum
Stafleden: Rob Nugter en Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos.

De overige uitslagen van de 3e Klasse B:

FC Assen - Read Swart 4 - 1
Steenwijkerwold - vv Ruinen 2 - 3
FC Oldemarkt - De Blesse 2 - 0
VENO - vv Beilen 0 - 0
Zuidwolde - vv Roden 2 - 0
FC Jubbega - Nieuweschoot 2 - 1

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag FC Assen - sc Emmeloord

FC Assen - sc Emmeloord 5 - 0 ( 2 - 0 )

In de 3e Klasse B is sc Emmeloord weer met beide benen terug op aarde na een onthutsende 5 - 0 nederlaag bij FC Assen.
Tot aan de 32e minuut zag het er niet naar uit dat sc Emmeloord zo'n afstraffing zou krijgen, maar slordige verdedigingsfouten werden de Emmeloorders fataal.
Door deze blamerende nederlaag kunnen alle ambities voorlopig de koelkast in en blijft sc Emmeloord in de grijze middenmoot staan.

Tijdens de warming up bleek Wouter vd Velde niet te kunnen spelen waardoor Dennis Lanters in de basis mocht beginnen.
In het eerste half uur ging deze wedstrijd gelijk op en kregen beide teams kansen om de score te openen.
Er stond een sterke wind op het open gelegen sportpark De Hoogspanning wat zijn naam dankt aan de vele hoogspanningsmasten die rondom het sportpark staan.
In de beginfase deelde FC Assen de eerste plaagstootjes uit, maar een poging van Marc Tepper zeilde over het doel heen.
De Emmeloordse verdediging werd meteen op de proef gesteld toen Stefan Bosma met een steekballetje Bjorn Abbingh wist te bereiken, maar de verdediging kon ternauwernood opruimen.
Het spel golfde aardig op en neer waarbij sc Emmeloord via Dennis Lanters en Sander Heimens voor veel dreiging wist te zorgen.
In de 10e minuut moest de doelman van FC Assen alles uit de kast halen om een prachtig schot vanuit de halve draai van Dennis Lanters onschadelijk te maken.
Uit een corner van Dennis Lanters kopte Maarten Ebbers rakelings over.
Met een splijtende pass stuurde Gokhan Pala over de linkerflank Sander Heimens op avontuur, maar zijn voorzet werd met moeite tot corner verwerkt. Deze corner veroorzaakte een scrimmage voor het doel van FC Assen, maar leverde verder niets op.
Een mooi hard schot van Sven Goos werd fraai gepareerd door doelman Mark Vissers van FC Assen.
Aan de andere kant wist Emmeloord doelman Stefan vd Werff met excellent voetenwerk Germain Beck van het scoren te houden.
In de 22e minuut kwam sc Emmeloord goed weg toen een inzet van Robin Timmer via onderkant lat terug ketste in het veld.
Hier ging een rommelige scrimmage aan vooraf waarbij de Emmeloorders er niet goed uit zagen.
Een voorzet van Stefan Bosma op Germain Beck werd in eerste instantie door doelman Stefan vd Werff gekeerd waarna de rebound van Robin Timmer tegen onderkant lat uiteen spatte.
Beide teams hanteerden de diepe bal om op een snelle manier hun voorhoedespelers te bereiken waardoor er een levendige eerste half uur was te zien.
De doelman van FC Assen had veel moeite met hoge voorzetten, maar niemand kon hiervan profiteren.
Pogingen van Dennis Lanters, Guido Vissers en Ronald Kleiker werden eenvoudig gepareerd door doelman Mark Vissers van FC Assen.
De corners en dode spelmomenten leverden telkens veel gevaar op voor het doel van sc Emmeloord waarbij de verdediging er niet goed uit zag.
In de 32e minuut nam FC Assen de leiding toen een corner niet goed weggewerkt en opnieuw voor het doel werd gebracht. In een scrimmage scoorde Stefan Bosma in de 32e minuut de 1 - 0 voor FC Assen.
Amper 2 minuten later was er een communicatiefout in Emmeloordse verdediging waardoor Bjorn Abbingh met een bekeken lobje de 2 - 0 mocht aantekenen. Deze 2 tegendoelpunten in slechts 2 minuten tijd kwamen als een mokerslag aan bij de Emmeloorders.
In deze fase wankelde sc Emmeloord en kon doelman Stefan vd Werff met veel moeite Marc Tepper van het scoren houden.
Vlak voor rust veerde sc Emmeloord weer op en lieten Gokhan Pala en Sander Heimens een mooie aanval zien, maar de inzet van Sander Heimens werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Met een 2 - 0 stand voor FC Assen werd de rust bereikt.

De Emmeloorders begonnen dramatisch aan de 2e helft en stonden binnen 7 minuten op een kansloze 5 - 0 achterstand.
Een voorzet van Marc Tepper op Germain Beck werd tot corner verwerkt en deze corner veroorzaakte een scrimmage voor het doel van sc Emmeloord. In een wirwar van spelers scoorde Robin Timmer met een ouderwetse frommelgoal de 3 - 0 voor FC Assen.
Amper hiervan bekomen lag de 4 - 0 ook al achter doelman Stefan vd Werff toen een voorzet van Melvin Siahaya door Marc Tepper tegen de touwen werd geschoten.
In de 52e minuut glipte Marc Tepper op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging om Stefan Bosma in staat te stellen de 5 - 0 op het scorebord te brengen.
Dit was een enorme mentale dreun voor de polderbewoners, maar toch bleef sc Emmeloord proberen iets terug te doen.
De jonge spelers Guido Vissers en Sven Goos gingen voorop in de strijd naar eerherstel en lieten goede dingen zien.
Het is een pluspunt dat het team ondanks de grote achterstand bleef voetballen, maar pogingen van Adri Nugter en Gokhan Pala leverden niets op. In de 82e minuut had Sander Heimens de eretreffer op zijn schoen nadat hij door Gokhan Pala op avontuur was gestuurd.
Helaas wist Sander Heimens oog in oog met de doelman niet tot scoren te komen en ging zijn poging voorlangs.
De Emmeloorders probeerden van alles, maar konden niet meer in de organisatie spelen en gaven grote ruimtes weg.
In de slotfase hield doelman Stefan vd Werff met fraaie reddingen Marc Tepper en Jesse Ananias van het scoren af.
Deze wedstrijd eindigt in een grote teleurstelling en gaat met 5 - 0 verloren. Door het gelijke spel van vv Roden is FC Assen nu de nieuwe koploper van de 3e klasse B.

Het is nu zaak voor sc Emmeloord om alle scherven weer bijeen te rapen en de boel weer op de rails te krijgen.
Volgende week begint de 3e periode en krijgt sc Emmeloord nog een herkansing om iets van dti seizoen te maken.
Er wacht dan weer een nieuwe uitdaging als op 23 Februari de nummer 5 Asser Boys in Emmeloord op bezoek komen.
De wedstrijd sc Emmeloord - Asser Boys begint om 14:00 uur en de voorbeschouwing volgt later aan het eind van de week.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Denny vd Zee, Maarten Ebbers, Dennis Lanters ( Adri Nugter ), Sven Goos, Sander Heimens, Laurens Rasing ( Gerke Schaap ), Gokhan Pala, Guido Vissers, Ronald Kleiker ( Bjorn Elijzen ) & Harm van Wieren.
Wissels: Adri Nugter, Gerke Schaap & Bjorn Elijzen.
Gele kaart: Denny vd Zee
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monigue Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. A. Mansouri uit Vollenhove

De overige uitslagen van de 3e Klasse B:
vv Roden - vv Jubbega 1 - 1
Read Swart - Steenwijkerwold 1 - 4
vv Beilen - Zuidwolde 4 - 1
De Blesse - VENO 4 - 5
vv Ruinen - FC Oldemarkt 2 - 3
Nieuweschoot - Asser Boys 1 - 4

Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag Steenwijkerwold - sc Emmeloord

Steenwijkerwold - sc Emmeloord 1 - 1 ( 0 - 1 )

In de 3e klasse B heeft zondagclub sc Emmeloord op de valreep dure punten laten liggen. De polderbewoners stonden lange tijd op een 0 - 1 voorsprong, maar in een bloedstollende spannende slotfase kwam de rode lantaarndrager Steenwijkerwold toch nog langszij.
De Emmeloorders toonden een ongekende portie strijd en inzet en waren lange tijd de bovenliggende partij, maar konden geen vat krijgen op het opportunistische hotsknots begoniavoetbal van Steenwijkerwold.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Denny vd Zee, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Sven Goos ( Guido Vissers ), Sander Heimens, Laurens Rasing ( Bjorn Elijzen ), Dennis Lanters, Adri Nugter, Ronald Kleiker & Harm van Wieren.
Wissels: Bjorn Elijzen, Guido Vissers, Luuk Kappers & Niels Boomsma.
Technische staf: Jan Boxum & Rob Nugter
Teamleider: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. W. van der Kamp.

Het hoofdveld van Steenwijkerwold was afgekeurd waardoor er werd uitgeweken naar het hobbelige en loodzware veld 3.
Onder deze moeilijke omstandigheden was het haast onmogelijk om mooi technisch voetbal te laten zien waardoor beide teams met veel strijd en inzet de mouwen moesten opstropen.
Bij sc Emmeloord waren Gokhan Pala en Gerke Schaap niet van de partij waardoor trainer Jan Boxum iets moest improviseren.
Op het slechte en loodzware veld moesten beide teams diep gaan en kreeg het publiek een rommelige en fysiek zware wedstrijd voorgeschoteld.
In de 5e minuut kreeg de thuisploeg een grote mogelijkheid toen Rob ten Wolde met een steekballetje Jhonno Westerbeek richting de achterlijn stuurde, maar de voorzet van Jhonno Westerbeek was niet aan Peter Dekker besteed en diens poging verdween naast het doel.
Vanaf dit moment nam sc Emmeloord het heft in handen en creeerde het een groot veldoverwicht.
In de 8e minuut scoorde de oude sluwe vos Dennis Lanters de 0 - 1 door heel attent te reageren op een slimme ingooi van Ronald Kleiker.
De goaltjesgetter van sc Emmeloord nam de bal in de loop mee om vervolgens de doelman te omspelen voor de snelle 0 - 1 voorsprong.
In deze fase stond het goed bij sc Emmeloord en leek een 2e doelpunt een kwestie van tijd, maar helaas verzuimden de polderbewoners om door te drukken.
Mooie pogingen van Adri Nugter en Dennis Lanters bleven zonder resultaat waarna sc Emmeloord een paar corners kreeg te nemen.
In de 16e minuut veroorzaakte een corner een rommelige scrimmage voor het doel van Steenwijkerwold, maar niemand kon profiteren.
De thuisploeg probeerde met lange halen en diepe ballen hun voorhoede te bereiken, maar de verdediging van sc Emmeloord gaf geen krimp en stond als een rots in de branding.
In de 24e minuut verscheen de thuisploeg nog eenmaal voor het Emmeloordse doel, maar de voorzet van Wilko Vroege zou Jhonno Westerbeek niet bereiken waarna sc Emmeloord weer het initiatief kon overnemen. De kleine doelman Ruben Westerbeek van Steenwijkerwold kon ternauwernood een hoge bal van Denny vd Zee onschadelijk maken.
Vlak voor rust kreeg sc Emmeloord een paar mooie kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar Sander Heimens en Dennis Lanters vonden de doelman van Steenwijkerwold op hun weg.
In de 45e minuut belandde een indraaiende vrije trap van Dennis Lanters op het hoofd van Sander Heimens, maar zijn kopbal ging rakelings naast. Met een 0 - 1 stand gingen beide teams aan de thee.

De thuisploeg kwam ontketend en furieus uit de kleedkamer en had de messen geslepen. Op alle mogelijke manieren probeerde men met vechtvoetbal het spel van sc Emmeloord te ontregelen.
Er was geen sprake meer van mooi opbouwend en technisch voetbal want beide teams gooiden nu alles in de strijd om te overleven.
De rode lantaarndrager kletste er vol in en het was een wonder dat de gele kaarten op zak bleven.
In de 48e minuut schampte een mooie poging van Dennis Lanters bovenkant lat, maar in de directe tegenstoot hield doelman Stefan vd Werff zijn team overeind.
Een snelle actie tussen Rob ten Wolde en Jhonno Westerbeek dwong Emmeloord doelman Stefan vd Werff tot het uiterste, maar met een schitterende reflex bracht deze doelman redding.
Even later liet de oude sluwe vos Dennis Lanters een fraai staaltje zien door razendsnel vanuit de draai tot scoren te komen, maar doelman Ruben Westerbeek ranselde het harde schot van Dennis Lanters uit zijn doel. In de 58e minuut bereikte een mooie actie van Dennis Lanters net niet Sander Heimens waarna sc Emmeloord langzaam terug zakte.
Gaandeweg de 2e helft werd de sfeer grimmiger en het spel harder waardoor sc Emmeloord de grip begon kwijt te raken.
De thuisploeg bleef maar met lange halen en diepe ballen de Emmeloorders aan het wankelen te krijgen, maar het hangen en wurgen bleef sc Emmeloord overeind.
Het leek wel of er ineens angst in de ploeg was geslopen want men liep teveel achteruit waardoor Steenwijkerwold erin bleef geloven.
Doelman Stefan vd Werff liet met enkele fraaie reddingen zijn klasse zien door Colin Plat en Rob ten Wolde van het scoren te houden.
In de slotfase wankelde sc Emmeloord en moest men helemaal terug.
Uit een vrije trap van Rob ten Wolde dook plotseling Leon Mijnten vogelvrij op voor doelman Stefan vd Werff, maar met een geweldige reflex bracht Stefan vd Werff redding.
In de 80e minuut belandde een indraaiende vrije trap van Rob ten Wolde op het hoofd van Jhonno Westerbeek die met een kopbal probeerde te scoren, maar via de vingertoppen van Stefan vd Werff en onderkant lat ketste deze bal weer terug in het veld.
Met bloed, zweet en tranen hield sc Emmeloord met vechtvoetbal stand totdat plotseling uitblinker Laurens Rasing geblesseerd bleef liggen.
Deze speler moest het veld met een hoofdblessure verlaten en werd door Bjorn Elijzen vervangen.
Er volgde een bloedstollende spannende slotfase waarin de thuisploeg met een alles of niets slotoffensief langszij wist te komen.
Een vrije trap genomen door Peter Dekker schoot door richting de 2e paal waar Remco Hartkamp de bal van dichtbij kon binnen glijden voor de 1 - 1. Deze gelijkmaker in de 89e minuut was een enorme domper voor sc Emmeloord, maar de ploeg reageerde meteen!
Een vrije trap van Dennis Lanters veroorzaakte een enorme scrimmage voor het doel van Steenwijkerwold waar Sander Heimens met een kopbal probeerde te scoren, maar met kunst en vliegwerk hield de thuisploeg stand. De scheidsrechter trok veel blessuretijd bij.
Een corner van Steenwijkerwold draaide gevaarlijk voor het doel, maar met wederom een schitterende reflex bracht Stefan vd Werff redding.

Dit spijkerharde duel eindigt in een 1 - 1 gelijkspel waardoor sc Emmeloord peperdure punten heeft laten liggen.
Na afloop reageerde iedereen teleurgesteld, maar sc Emmeloord heeft alles gegeven en een ongekende portie teamspirit en inzet getoond.
Op dit zware veld was mooi voetbal niet mogelijk, maar op basis van strijd en inzet verdiend het hele team een compliment.
Man off the match: Doelman Stefan vd Werff !

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij FC Assen.
De voorbeschouwing volgt later!

De overige uitslagen van de 3e klasse B:

vv Roden - vv Nieuweschoot 1 - 0
De Blesse - vv Jubbega 1 - 3
vv Ruinen - Zuidwolde 1 - 3
FC Assen - FC Oldemarkt 4 - 2
vv Beilen - Asser Boys AFG
De overige teams waren vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.

sc Emmeloord - vv Nieuweschoot 6 - 1 ( 4 - 0 )

In de 3e klasse Noord boekte sc Emmeloord een simpele en eenvoudige 6 - 1 overwinning op de laagvlieger vv Nieuweschoot uit Friesland.
Door deze ruime overwinning krabbelt de sc Emmeloord weer langzaam overeind en kan het stiekum weer naar boven kijken.
In een wervelende en flitsende 1e helft speelde het getergde sc Emmeloord alle frustaties en teleurstellingen van zich af.
De weergaloze doelpunten van Dennis Lanters en Gokhan Pala waren van grote schoonheid en om je vingers bij af te likken.
In de 2e helft kampte sc Emmeloord met gemakzucht en concentratieverlies waardoor men niet meer hetzelfde niveau kon halen, maar deze overwinning geeft vertrouwen voor de komende weken.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Guido Vissers ), Maarten Ebbers, Wouter vd Velde ( Ronald Kleiker ), Sven Goos, Martin Holtmaat, Gerke Schaap, Gokhan Pala ( Sander Heimens ), Dennis Lanters & Adri Nugter.
Wissels: Guido Vissers, Ronald Kleiker, Sander Heimens, Bjorn Elijzen & Niels Boomsma.
Technische staf: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. A. Achttien.
Toeschouwers: 100

De uitwedstrijd in Nieuweschoot ging destijds verrassend en onnodig met 3 - 1 verloren. De Emmeloorders laten het hele seizoen verzorgd en degelijk voetbal zien, maar lieten tegen de mindere ploegen dure punten liggen.
Om nu nog een rol van betekenis te spelen moet het team een goede serie gaan neerzetten in de 3e en laatste periode.
In de kantine van de sc Emmeloord hing een gelaten stemming waarbij de supporters hun teleurstelling met elkaar deelden.
Gaan we er nog wat van maken???? Kan het nog goed aflopen?
Onder begeleiding van opzwevende trancemuziek is het aftellen begonnen en galmt het dreuntje The Future is now over het prachtige sportpark De Ervenbos. Het is heerlijk ideaal voetbalweer en onder een stralend koud zonnetje komen de spelers het veld op.

Meteen vanaf de eerste minuut geeft sc Emmeloord zijn visitekaartje af en worden de gasten uit Nieuweschoot teruggedrongen en op eigen helft vastgezet. De thuisploeg draait de duimschroeven aan en creeert een enorm veldoverwicht met veel druk naar voren toe.
Een poging van Dennis Lanters is veel te zacht en een eenvoudige prooi voor de kleine doelman Jamie Temminck van Nieuweschoot.
De gasten uit Nieuweschoot nemen de verdedigende stellingen in en moeten alle zeilen bijzetten om zich staande te houden.
In de 6e minuut krijgt Dennis Lanters met een weergaloos doelpunt het publiek op de banken.
Deze behendige speler weet een bal te ontfutselen en in de loop mee te nemen om vervolgens van grote afstand de doelman van Nieuweschoot met een bekeken lobje te passeren voor de snelle 1 - 0 voorsprong.
Meteen vanaf de aftrap ontsteekt Emmeloord trainer Jan Boxum in grote woede omdat zijn ploeg nog in de wolken verkeert.
Doelman Stefan vd Werff komt gelukkig net op tijd zijn doel uit om een diepe bal te onderscheppen.
De reactie van trainer Jan Boxum heeft het team op tijd wakker geschud want vanaf dit moment neemt sc Emmeloord het heft stevig in handen.
Op het middenveld strooit architect Gokhan Pala met fluwelen passjes en worden regelmatig de vleugelspelers gevonden.
In de 12e minuut forceert Adri Nugter een corner waaruit sc Emmeloord op een 2 - 0 voorsprong zou komen.
Deze indraaiende corner wordt bij de 2e paal door Maarten Ebbers keurig teruggelegd op de inkomende Gokhan Pala die van dichtbij de 2 - 0 weet te scoren. In deze fase lijken de friezen helemaal te worden overrompelt, maar dan raakt plotseling verdediger Wouter vd Velde geblesseerd.
Het team speelt enige minuten met 10 man en in deze periode deelt vv Nieuweschoot een paar plaagstootjes uit.
Een vrije trap van Patrick Lacroix wordt door Toine Kattouw overgekopt en een schuivertje van Erwin Idzenga zeilt rakelings voorlangs.
Nadat Ronald Kleiker voor Wouter vd Velde in de ploeg is gekomen worden de friezen weer helemaal vastgezet en teruggedrongen.
In de 26e minuut scoort Gokhan Pala op fabuleuze en onnavolgbare wijze uit een vrije trap de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Deze fluwelen vrije trap verdwijnt met uiterste precisie in de bovenhoek.
Even later vind Adri Nugter de doelman van Nieuweschoot op zijn weg, maar in de 28e minuut is het weer raak en komt sc Emmeloord op 4 - 0.
Een voorzet op maat van Gokhan Pala wordt bij de 2e paal door Maarten Ebbers tegen de touwen gekopt voor de 4 - 0.
Het regende nog even kansen omdat Nieuweschoot niet bij machte was om iets terug te doen. De gasten hadden geen controle op het middenveld en liepen de gehele eerste helft achter de feiten aan.
Een mooie poging van Dennis Lanters schampte de lat waarna Adri Nugter en Gerke Schaap de doelman op hun weg vonden.
Deze kleine doelman Jamie Temminck van Nieuweschoot had enkele fraaie reddingen in huis en moest voor rust heel hoog springen om een crossbal te onderscheppen. Pogingen van Dennis Lanters en Ronald Kleiker leverden geen doelpunten op en met een 4 - 0 stand gingen we rusten.

Het publiek was tevreden met het frisse en wervelende spel van sc Emmeloord en keken alweer stiekum naar de ranglijst.
Er hing in de 2e helft een gevoel van gemakzucht en nonchalance over het team van de sc Emmeloord waardoor Nieuweschoot kansjes kreeg.
Een mooie voorzet van Erwin Idzenga was niet besteed aan Nicky ten Hoeve en werd ternauwernood tot corner verwerkt.
In de 51e minuut kwamen de friezen terug tot 4 - 1 na onoplettendheid in de Emmeloordse verdediging. Het was Nicky ten Hoeve die met een steekballetje Patrick Ventura vogelvrij voor het doel kon zetten waarna Patrick Ventura de hoek kon uitzoeken voor de 4 - 1.
De thuisploeg reageerde furieus door meteen vanaf de aftrap genadeloos toe te slaan voor de 5 - 1.
In de 52e minuut haalde Adri Nugter op volle snelheid de achterlijn om vervolgens Guido Vissers in staat te stellen om van dichtbij de 5 - 1 te scoren. Intussen kwam Sander Heimens voor Gokhan Pala in de ploeg.
Even later glipten Sander Heimens, Gerke Schaap en Dennis Lanters door de frieze verdediging, maar helaas speelden zij deze aanval niet goed uit.
Invaller Sander Heimens haalde regelmatig de achterlijn, maar helaas werden zijn voorzetten niet altijd goed begrepen.
De gasten uit Friesland verdienen een compliment omdat zij ondanks de grote achterstand toch bleven voetballen.
Er waren kleine kansjes voor Nicky ten Hoeve, Paul Spruitenburg en Jelmer Anema, maar zij hadden hun vizier niet op scherp staan.
Emmeloord doelman Stefan vd Werff zag er niet goed uit bij een indraaiende hoge bal, maar kon in 2 instanties net op tijd ingrijpen.
In de 80e minuut had Adri Nugter een mooie actie in huis om vervolgens Dennis Lanters te lanceren voor de 6 - 1.
Beide teams kregen nog een goede kans, maar Stefan vd Werff had geen moeite met een inzet van Adis Huremovic en aan de andere kant ranselde doelman Jamie Temminck een harde kopbal van Gerke Schaap uit zijn doel. Deze wedstrijd eindigt in een ruime en eenvoudige 6 - 1 overwinning voor de sc Emmeloord.

In deze wedstrijd kon je het gehele seizoensverloop van de sc Emmeloord aflezen omdat het team na een flitsende 1e helft ver weg zakte en erg moeizaam speelde in de 2e helft.
Het team herbergt veel kwaliteit en individueel goede spelers, maar staat veel te laag op de ranglijst.
De komende weken moet het team de punten gaan pakken om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de 3e klasse Noord.
Dit moet dan gebeuren tegen Steenwijkerwold, FC Assen en de Asser Boys.
Wij wensen de polderbewoners veel succes de komende weken en zijn er in de volgende thuiswedstrijd weer bij.

De overige uitslagen van de 3e Klasse B Noord:
Asser Boys - vv Roden 3 - 2
VENO - vv Ruinen 2 - 3
FC Oldemarkt - Read Swart 4 - 0
Steenwijkerwold - FC Assen 0 - 3
vv Jubbega - vv Beilen 0 - 4
Zuidwolde - De Blesse AFG.

Verslaggever : Klaas Huisman.

Kampioen e2 zaalvoetbal,teamuitje..

E2 sce, twee zaalvoetbal toernooien twee keer kampioen,toppers!!!!!




En daarna een super gezellig team uitje.......bowlen!!!!


Sce f3. DeszZwartsluis f3. 4-1

Vandaag een oefenwedstrijd tegen desz. Het was droog dus perfect voetbal weer. Jarno en Storm waren afwezig en de rest was er en had er zin in. Gijs was vandaag onze keeper en deze taak voerde hij perfect uit. Sce begon scherp aan de wedstrijd, dit leverde ook gelijk een aantal kansjes op. Sce probeerde via goed samenspel de goal van de tegenpartij te bereiken. na een mooie pass van Moussa scoorde Jessley beheerst 1-0. Sce ging daarna op dezelfde voet verder. Shanna en fleur waren goede stofzuigers op het middenveld en gaven mooie passen op Stean en Jessley. Na een goed schot van Jessley kon Marijn in de rebound zijn goal maken 2-0.
Met deze stand gingen we de rust in.
In de tweede helft werd desz iets gevaarlijker en counterde af en toe goed. Gelukkig stonden Bilal en Lucas achterin en die pakten de ballen goed af. na verkeerd uittrappen van de keeper kon Stean de 3-0 binnen schieten.
Desz liet het er niet bij zitten en maakte 3-1.
Toch maakte wij nog 1goal en zo wonnen we met 4-1.
Dit was een goede pot van onze kant en als we in de Comp. Ook zo spelen kan het een mooi seizoen worden.

De leider