De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Peize

Deze zondag staat de wedstrijd sc Emmeloord - vv Peize op het programma en wij heten onze gasten ( bestuur, spelers & supporters ) uit het Drentse Peize van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
De pupil van de week is het grote jeugdtalent en de snelle buitenspeler Sem Visserman van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
Na twee klinkende overwinningen zijn de Blauwe Polderboys met zeven punten uit vier wedstrijden opgeklommen naar de vierde plek in de tweede klasse K.
Onze tegenstander vv Peize staat met zes punten uit vier wedstrijden op een zesde plek in de tweede klasse.
De laatste keer dat beide teams elkaar tegenkwamen was in het seizoen 2007-2008. Toen gingen de blauwen twee keer onderuit tegen de Paiser Aalkoppen en werd het in Peize 2 - 0 en op de oude sportlaan 1 - 2 voor de blauw zwarten uit Peize.

De zwaarbevochten 0 - 2 overwinning op MKV'29 heeft het blauwe bastion een enorme boost en zelfvertrouwen gegeven.
Het is hartverwarmend om te zien hoe de nieuwe spelers nu hun draai bij sc Emmeloord hebben gevonden en hoe het team naar elkaar toe groeit.
De intense onderlinge band en saamhorigheid kan weleens de kracht en drijfveer van dit sc Emmeloord zijn voor komend seizoen.
Trainer Dick Schuurman heeft de mannen klaargestoomd voor het duel tegen Peize want bij een overwinning doen de blauwen volop mee in de subtop.

Onze tegenstander vv Peize speelde vorige week na een 1 - 2 achterstand op de valreep thuis met 2 - 2 gelijk tegen Velocitas.
De blauw zwarte aalkoppen wisten tot nu toe alleen de thuiswedstrijd tegen vv Lemmer met 3 - 1 te winnen.
De overige wedstrijden tegen DTD Jelsum, sv Olyphia en Velocitas Groningen werden met 3 - 3 en twee keer 2 - 2 gelijkgespeeld.
Met zes punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 8 tegen staat vv Peize nog steeds dichtbij de subtop.
De Blauw Zwarten eindigden vorig seizoen op 5e plek in de tweede klasse L en kijken nu verlangend naar boven om de stap naar de eerste klasse te kunnen maken.

Hoofdtrainer Willem Lanjouw heeft de beschikking over een jonge, uitgebalanceerde en talentvolle leergierige groep met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud.
In het verleden was deze ervaren trainer actief bij de Groningse eliteclub Be Quick 1887.
De routine en ervaring bij vv Peize moet komen van de 34 jarige Stephan ( Shaggy )Belksma en de 32 jarige Ronald ( Papa ) Sloots.
De jongste spelers zijn de 17 jarige Yoran ( Goran ) Cats en de 18 jarige Selwijn ( Sloot ) Slotegraaf.
De topscorers zijn op dit moment David Kruizenga, Joppe Leeuw & Frank Darwinkel met vier en twee doelpunten.
Vorig seizoen waren David Kruizenga & Tom van Leijzen de clubtopscorers met 15 en 9 doelpunten.

De voetbalvereniging Peize werd op 25 oktober 1931 als PVC Peize opgericht. Door de jaren heen werd PVC Peize via SVP Peize in 1948 naar het Blauw Zwarte vv Peize omgeturnd.
De club heeft ongeveer 500 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams op de zondag, een zaterdagteam, 21 jeugdteams en een meiden/vrouwenafdeling.
De Blauw Zwarte Aalkoppen spelen hun thuiswedstrijden op het sfeervolle sportpark aan de Hereweg in Peize.
De club schommelde jarenlang tussen de derde en vierde klasse, maar speelde in de jaren'70 ook een periode in de tweede klasse.
Nadat vv Peize in 2008 kampioen werd van de derde klasse zijn de blauw zwarte aalkoppen sinds 2008 een stabiele en evenwichtige tweedeklasser.

Het Drentse Esdorp Peize ligt in de gemeente Noordenveld en heeft ongeveer 4200 inwoners.
Het dorp staat bekend om zijn hopteelt en de aal die rondom Peize in de rivieren zwommen.
De inwoners van Peize worden in de volksmond Hopsters of Aalkoppen genoemd en het dorp heeft een sterke orientatie op de stad Groningen.
De wedstrijd sc Emmeloord - vv Peize begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  vv Peize tussen de nummers 4 en 6.
Een spannende affiche tussen twee teams die voorzichtig omhoog kijken. Met de strijd, passie en hartstocht van afgelopen weken liggen er mogelijkheden voor de blauwe polderboys. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 10 en 3.
De Rood Witte Parels zijn van slag terwijl de groene rotan boys keurig op koers liggen. Toch ging de groene brigade vorige week verrassend met 4 - 3 onderuit bij Stadspark en gaan de Frieze krijgers voor eerherstel. De Thuisploeg zal uit een ander vaatje moeten tappen. Een 2.

vv Ruinerwold  -  vv Lemmer tussen de nummers 5 en 13.
De Drentse Red Bulls zijn thuis op de Corner op hun best met klinkende ruime overwinningen op Emmeloord en MKV'29.
De groen zwarte Lemster spanvissers zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar hebben met de 0 - 0 tegen DTD het herstel weer ingezet.
Kunnen de groene bulldozers de Red Bulls in toom houden? het zal een helse karwei gaan worden voor de spanvissers. Een 1.

Velocitas Groningen  -  DTD Jelsum tussen de nummers 8 en 12.
De snelvoetige groene zebra's speelden vorige week op de valreep met 2 - 2 gelijk bij vv Peize. Bijna mochten de Stadjers de drie punten meenemen, maar het ging toch nog mis in de slotfase.
De groene zebra's krijgen het altijd lastige De Trije Doarpen op bezoek en de groen gele toffe duvels hebben de punten ook hard nodig. Een 3.

Groninger Boys  -  Stadspark Groningen tussen de nummers 9 en 7.
Een echte ongekende authentieke Groninger Stadsderby.
De Rode Mollebonen gingen thuis met 1 - 3 onderuit tegen GAVC en hebben het zwaar terwijl de Rood Groene Stadsvogels na de  4 - 3 winst op Olyphia de smaak weer te pakken hebben. Een 2.

GAVC Grou  -  vv Roden tussen de nummers 2 en 1.
Tenslotte een echte onvervalste topper in de tweede klasse K.
De Geel Zwarte Tsisferdunsers tegen de Zwart Witte Ooievaars.
Beide teams liggen op koers en wisten vorige week te winnen.
Iedereen is benieuwd wat er in Grouw gaat gebeuren. Een 3.
De Zwarte Waaiers van Sint Anna Parochie zijn dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de tweede klasse K.

Verslaggever: Klaas Huisman.









De voorbeschouwing FC Wolvega ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )

De voorbeschouwing Jong FC Wolvega ( 19-1 ) - Jong SCE ( 19-1 )

Het is de hele week akelig stil op sportpark De Ervenbos en alle gezichten staan bloedje serieus strak en gespannen bij de blauwe beloften van sc Emmeloord.
De blauwe desperado's hebben tot nu toe met negen punten uit drie wedstrijden de volle buit binnen, maar gaan deze zaterdag in het kolkende wolvennest op bezoek bij de koploper en grote angstgegner FC Wolvega.
Zijn de Blauwen klaar voor de allereerste vuurdoop en testcase?
In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar deze clash en nemen wij alle voorspellingen van de eerste klasse noord onder de loep.

De Paarse Wolven uit Wolvega hebben het jachtseizoen geopend en met een imposante doelsaldo van 35 voor en 7 tegen lijkt de honger niet meer te stillen en zijn de wolven in opmars.
Vorig seizoen gingen de blauwe polderboys met 2 - 1 onderuit in het kolkende wolvennest en dus heeft sc Emmeloord wat goed te maken.

Zijn de beloften klaar voor deze allereerste vuurdoop en serieuze testcase? hoe gaat het team met de druk en grote verwachtingen om? Hoe is de stemming in het Blauwe Bastion?
De eerste drie competitiewedstrijden werden vrij eenvoudig met  3 - 0, 4 - 2 en 7 - 0 gewonnen van VHK, vv Balk & Steenwijkerwold waardoor de blauwen een doelsaldo van 14 voor en 2 tegen hebben opgebouwd.
Hoe staat het team er nu voor?

De voorbereiding op de titanenstrijd is in volle gang en trainer Frank vd Werf laat geen moment onbenut om zijn team klaar te stomen voor deze kraker.
Er stond op de training een intens partijtje handbal op het programma om de thema's handelingssnelheid, omschakelen, doorschakelen en bewegingstechnieken onder de knie te krijgen.
De blauwe desperado's zijn aan een indrukwekkende opmars bezig en staan met 9 punten uit drie wedstrijden op een 3e plek in de eerste klasse.
Het team van trainer Frank vd Werf maakt een enorme ontwikkeling door en is de grote trots en het uithangbord van onze vereniging.
Tot nu toe lijkt alles vlekkeloos te verlopen bij blauwe beloften, maar hier schuilt natuurlijk ook een stukje gevaar.
Alleen de oefenwedstrijd bij derde divisionist sv Urk ging verloren, maar alle overige wedstrijden werden eenvoudig en vaak met ruime cijfers gewonnen.

Onze tegenstander FC Wolvega is met 10 punten uit vier wedstrijden  de trotse koploper in de eerste klasse.
De Paarse Wolven wonnen met indrukwekkende grote cijfers met 16 - 2 , 9 - 2 & 8 - 1 van Dwingeloo, SVM Marknesse & FC Meppel.
Alleen thuis tegen Steenwijkerwold werden er dure punten gemorst   en bleven de paarse wolven op een 2 - 2 gelijkspel steken.
Vorige week vermorzelden de wolven het arme FC Meppel met 1 - 8.
Met een imposante doelsaldo van 35 voor en 7 tegen zijn de Emmeloordse verdedigers en vooral doelman Gio Huijsmans gewaarschuwd. Het kan weleens een drukke middag gaan worden voor het Blauwe Bastion en doelman Gio Huijsmans.

De voetbalclub FC Wolvega werd op 27 Juni 1968 uit een fusie tussen De Oude Garde ( 1928 ) & Door Inspanning Ontspanning ( 1934 ) in de clubkleuren Paars Wit opgericht.
De paarse wolven spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Molenwiek wat ook bekend staat als het kolkende wolvennest.
De club heeft ongeveer 600 leden waaronder maar liefst 400 jeugdleden. Het zondagteam van FC Wolvega speelt in de eerste klasse terwijl het zaterdagteam in de vierde klasse uitkomt.

Met drie zondagteams, drie zaterdagteams en een bloeiende jeugdafdeling met 27 jeugdteams en een zeer actieve vrouwen/meidenafdeling  is FC Wolvega een slapende reus op een kolkende vulkaan.
Het Frieze Wolvegea is met 13000 inwoners de hoofdstad van de gemeente Weststellingerwerf.
Het dankt zijn naam aan de vele wolven die hier ooit in het verleden rondzwierven.
De wedstrijd Jong FC Wolvega  -  Jong sc Emmeloord begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op De Molenwiek te Wolvegea.

De voorspellingen van de Eerste Klasse Noord 28:
FC Wolvega  -  sc Emmeloord tussen de koploper en de nummer drie.
Vorig seizoen gingen de blauwe beloften met 2 - 1 onderuit.
Met de juiste scherpte, concentratie, mentaliteit en instelling liggen er mogelijkheden voor de blauwe beloften, maar toch kan het weleens gaan spoken in het kolkende wolvennest. Een voorzichtige nipte overwinning zou prachtig zijn. Een 2.

vv Rouveen  -  VHK Sint Jansklooster tussen de nummers 2 en 11.
De thuisploeg ligt met tien punten uit vier wedstrijden keurig op schema en lijkt de gevaarlijke outsider voor de titel te worden.
Afgelopen weekend lieten de Green White Army dure punten liggen door met 2 - 2 gelijk te spelen bij vv Oldeholtpade.
De monnikken uit Sint Jansklooster staan met nul punten uit vier wedstrijden troosteloos onderaan en gaan een moeilijke middag tegemoet in Rouveen. Een 1.

FC Meppel  -  vv Oldeholtpade tussen de nummers 9 en 4.
De Groene Moppelts stellen teleur en werden vorige week kansloos met 1 - 8 vermorzelt en opgegeten door de paarse wolven.
Het Frieze Oldeholtpade hield Rouveen op een 2 - 2 gelijkspel en staat keurig met zeven uit drie op een vierde plek. Een 2.

SVM Marknesse  -  NOK Oudemirdum tussen de nummers 10 en 6.
Het wilde nog niet erg vlotten met de Groene Kleiduiven uit Marknesse, maar vorige week was daar dan de verlossende 8 - 1 overwinning op de rode lantaarndrager uit Dwingeloo.
De Maronesses staan met drie punten uit vier wedstrijden in de onderste regionen terwijl De Nokkers met zes punten in de middenmoot staan. Gaan de groene Kleiduiven aansluiting krijgen of ligt een gelijkspel meer voor de hand? Een 3.

vv Dwingeloo -  Steenwijkerwold tussen de nummers 12 en 7.
De Rode Dwingelers staan met nul punten troosteloos onderaan terwijl Steenwijkerwold de puntjes bij elkaar sprokkelt.
De rood zwarten oet 't Wold wisten ook heel knap met 2 -2 gelijk te spelen bij FC Wolvega, maar gingen vorige week kansloos met 7 - 0 onderuit bij SCE. De Dwingelers verloren met 8 - 1 in Marknesse en houden de rode lantaarn koortsachtig vast. Een 2.

vv Oerterp  -  vv Balk tussen de nummers 8 en 5.
De Ureterpers zijn nog maar net aan de eerste klasse toegevoegd of hebben met een 1 - 3 overwinning op N.O.K. hun visitekaartje afgegeven. De Blauwe Griene Greiders komen op het Hege Kamp in actie tegen vv Balk die met zes punten op een vijfde plek staan.
Vorige week won vv Balk met 1 - 4 bij de monniken in Klooster.
Hoe sterk is vv Oerterp? Een 3?

Verslaggever: Klaas Huisman.











Verslag MKV'29 - sc Emmeloord

MKV'29 Leeuwarden  -  sc Emmeloord   0  -  2   (  0  -  1  )

In een hartstochtelijk en boeiend voetbalgevecht hebben de Blauwe Tornado's een teamprestatie van formaat geleverd door met strijd, passie, bloed, zweet en tranen met 0 - 2 te winnen bij MKV'29.
Deze belangrijke overwinning kwam niet zomaar tot stand want de Blauwe Polderboys moesten diep gaan en voor elke millimeter vechten om de drie punten veilig te stellen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Koen Boneschansker, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 70e Brahim Boundati ), Mark Staal, Mart Matthijssen, Hans Langedijk, Rik Beekman ( 85e Guido Vissers ) & Bastian Tabak ( 80e Wiebe Koopmans ).
Wissels: Tim Schaafsma, Brahim Boundati, Guido Vissers & Wiebe Koopmans.
Geblesseerd: Dylan Werkman, Rik Schilder, Marcel Westerhof & Denny vd Zee.
Gele kaarten: Remco Jonkman & Gokhan Pala
Trainers: Dick Schuurman, Jan Arjen Kooi & Arnold Roossien
Teammanager: Klaas Huisman
Materialen/Verzorger: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De hele week gonsden de verontrustende berichten over de knobbel van aanvoerder Harm van Wieren.
Bij navraag bleek het om een pijnlijke knobbel in zijn knie te gaan waardoor het onzeker was of Harm op tijd speelklaar kon zijn om te kunnen starten.
Tot overmaat van ramp meldde ook zijn vervanger Laurens Rasing zich af, maar tot ieders verrassing was Harm net op tijd fit om toch nog te kunnen starten.
Eerder deze week maakte aanvaller Sander Heimens bekend per direct te gaan stoppen om zich als jeugdtrainer verder te ontwikkelen.
Deze grillige en razendsnelle aanvaller kampt al geruime tijd met een vervelende liesblessure en heeft niet meer de motivatie om aan zijn  herstel te werken.

DE BEGINFASE.
Trainer Dick Schuurman begon in dezelfde samenstelling als vorige week aan deze veelbesproken wedstrijd want de Blauwen wisten nog nooit eerder in Leeuwarden bij MKV'29 te winnen.
De Emmeloorders begonnen voortvarend en fanatiek aan deze wedstrijd.
Meteen in de eerste minuut dook Bastian Tabak de diepte in waar hij door de doelman van MKV leek te worden neergelegd, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.
Bij een misverstand op het middenveld bij MKV onderschepte Gokhan Pala de bal om vervolgens van grote afstand met een fraaie boog de frieze doelman te verrassen, maar helaas ging deze prachtige poging rakelings over het doel.
In de 4e minuut nam sc Emmeloord via de magic box Bastian Tabak heel brutaal met 0 - 1 de leiding.
Een slimme pass van architect Gokhan Pala werd heel subtiel door airforce Hans Langedijk met zijn hoofd verlengd op de inkomende magic box Bastian Tabak.
Met een verwoestende raketinslag in de korte hoek scoorde Bastian Tabak de bevrijdende 0 - 1 voor sc Emmeloord.

Het Rode Offensief.
Vanaf dit moment begon het rode offensief en de stormloop van de rood witte parels op het doel van sc Emmeloord.
Vanaf de 10e t/m 25e minuut werden de Emmeloorders teruggedrongen en werd er voor elke millimeter in de Frieze loopgraven gevochten.
Het was bloedje heet en het veld was loodzwaar, maar met strijd, passie en hartstocht hielden de blauwe tornado's stand.
Tot driemaal aan toe moest doelman Ruben Doorn zijn klasse laten zien om pogingen van de MKV aanvallers Leander Heeger, Carlo Schambach & Yassine Yettefti onschadelijk te kunnen maken.
Een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Gido Boontjes werd door Leander Heeger rakelings naast het doel gekopt.
De thuisploeg probeerde met name vanaf de flanken gevaar te creeeren en hadden met Yassine Yettefti, Nechiervan Zebari, Leander Heeger & Amin Ait Bihi veel variatie en bewegende spelers in de frontlinie.
Bij sc Emmeloord stond de verdediging met Harm Aboe van Wieren, denktank Koen Boneschansker, terrier Maarten Ebbers & mijnenveger Remco Jonkman als een rots in de branding.
Op het middenveld gingen Mark Tata Steel & Mart Rambo Matthijssen voorop in de strijd.

Tactisch vernuft.
De Emmeloorders kwamen deze moeilijke fase goed door en herpakten zich weer. Het team toonde lef, strijd en inzet en lieten zich niet het kaas van de brood eten.
Nadat de Frieze storm was gaan liggen kwamen de Emmeloorders er via messcherpe counters gevaarlijk uit.
In de 28e minuut wist de terrier Maarten Ebbers met een vrije trap het hoofd van Bastian Tabak te vinden, maar diens kopbal werd een eenvoudige prooi voor MKV doelman Bart Wielenga.
Na een flitsende eentwee tussen Mark Tata Steel en Rik Beekman kwam de bal voor de voeten van Gokhan Pala, maar diens schot zeilde  over.
In de 35e minuut was daar de doorbraak van magic box Bastian Tabak die op volle snelheid iedereen achter zich liet, maar oog in oog met de Frieze doelman zeilde het schot rakelings voorlangs.
Vlak voor rust kregen de rood witte parels een grote mogelijkheid toen de snelle Amin Ait Bihi zigzaggend door de blauwe verdediging heen glipte, maar met een fabuleuze redding hield doelman Ruben Doorn de blauwen overeind.
Met een 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De Tweede Helft.
De tweede helft was amper begonnen of de blauwe tornado's sloegen medogenloos toe.
Nadat eerst de blonde torpedo Rik Beekman werd gestuit gaf Gokhan Pala de perfecte voorzet op het hoofd van Airforce Hans Langedijk.
Met een rake kopbal in de rechterhoek scoorde goaltjesgetter Hans Langedijk in de 46e minuut de verlossende 0 - 2 voor sc Emmeloord.
Na dit snelle doelpunt probeerde MKV'29 uit alle macht een aansluitingstreffer te maken, maar er was geen doorkomen meer aan.
Het IJzeren Gordijn kraakte en piepte, maar hield met bloed, zweet en tranen en tactisch vernuft stand.
Het was Harm van Wieren niet aan te zien dat er een knobbel op zijn knie zat en vooral de blauwe denktank Koen Boneschansker speelde een ijzersterke wedstrijd.
Op het middenveld liepen Mart Rambo Matthijssen en Mark Tata Steel zich de longen uit hun lijf en werden alle gaten gedicht.

Speldenprikjes & Plaagstootjes.
In de 62e minuut ontsnapte MKV aanvaller Yassine Yettefti en werd er een gigantische kanonskogel op het Emmeloordse doel afgevuurd, maar met een geweldige reflex bracht Ruben Doorn redding.
Gevaarlijke pogingen van Leander Heeger en Amin Ait Bihi werden onschadelijk gemaakt en een kopbal van Leander Heeger ging naast.
Aan de andere kant leverde een vrije trap van Maarten Ebbers een rommelige scrimmage op, maar helaas wist niemand te profiteren.

De Slotfase.
Trainer Dick Schuurman bracht met Guido Vissers, Wiebe Koopmans & Brahim Boundati voor Gokhan Pala, Bastian Tabak & Rik Beekman nieuw elan in de ploeg.
In de 82e minuut spatte een poging van Brahim Boundati op de lat uiteen waarna een schot van Hans Langedijk met moeite over de lat werd getikt.
In deze slotfase hadden de Emmeloorders in de snelle counter de score moeten opvoeren, maar het duel had al teveel kracht en inspanning gekost.
Bij de thuisploeg ging het duel als een nachtkaarsje uit terwijl de Blauwe Tornado's verzuimden om het duel helemaal op slot te gooien.
Met passie, bloed, zweet en tranen heeft sc Emmeloord dikverdiend met 0 - 2 gewonnen bij MKV'29.
Alle spelers verdienen een groot compliment voor deze teamprestatie van formaat.
Het enigste smetje op dit duel waren de totaal onnodige gele kaarten voor Remco Jonkman & Gokhan Pala, maar het feest en de ontlading na afloop was er niet minder om.
Man of the Match: Koen Boneschansker  ( De blauwe denktank )

Door deze 0 - 2 overwinning zijn de blauwen naar de 4e plek geklommen en doet het weer volop mee in de tweede klasse K.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd op de eigen Ervenbos tegen vv Peize.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
vv Peize  -  Velocitas 1897 Groningen  2  -  2
vv Lemmer  -  DTD Jelsum  0  -  0
Groninger Boys  -  GAVC Grou   1  -  3
Stadspark Groningen  -  sv Olyphia Noordwolde  4  -  3
Sint Annaparochie  -  vv Roden  1  -  2
vv Ruinerwold was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.









Verslag Jong sc Emmeloord - Jong Steenwijkerwold

Jong sc Emmeloord ( 19-1 )  -  Jong Steenwijkerwold   7  -  0   (  3  -  0  )

De beloften van sc Emmeloord hebben een eenvoudige 7 - 0 overwinning behaald op het jeugdteam van Steenwijkerwold.
Trainer Frank vd Werf kon vandaag weer over Wouter vd Velden beschikken die na een periode van twee maanden blessureleed in de tweede helft zijn eerste minuten mocht maken.
Vandaag zat ook voor het eerst de nieuwe verzorger Tim Dekker bij de beloften in de dugout.
Enkele tientallen diehard supporters zorgden voor een gezellige en uitgelaten sfeertje op de Ervenbos en kregen in de beginfase een galavoorstelling voorgeschoteld.
Meteen in de eerste minuut gingen de gordijnen open en kon het blauwe voetbalcircus beginnen.

De opstelling van Jong sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Luuk Halsema, Ian Koopmans ( Justin vd Poel ), Koen Kroes, Joost van Tilburg, Lucas Loosman, Marc Loosman, Jordy Benjamins ( Wouter vd Velden ), Maric Naaktgeboren, Robin Elsinga ( Wessel Scheepers ) & Rick Voskuil ( Annys Radwan ).
Wissels: Justin vd Poel, Wouter vd Velden, Wessel Scheepers & Annys Radwan.
Geblesseerd: Roy Pettinga
Gele kaart: Maric Naaktgeboren
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

In een fantastische en oogstrelende eerste kwartier kwamen de blauwe Desperado's op een snelle 3 - 0 voorsprong.
Nadat een voorzet van Rick Voskuil door iedereen werd gemist verdween een ziedend schot van Lucas Loosman naast het doel.
In de 5e minuut gaf Marc Loosman een perfecte steekbal op Maric Naaktgeboren die met een vlammend schot in de korte hoek voor de verlossende 1 - 0 voorsprong zorgde.
Met prachtige en vloeiende aanvalsgolven werden de rood zwarten teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
De ene aanval was nog mooier dan de ander en het tweede doelpunt kon eigenlijk niet meer uitblijven.
Nadat mooie pogingen van Maric Naaktgeboren, Luuk Halsema en Lucas Loosman niets opleverden kregen de Emmeloorders via Luuk Halsema een corner te nemen.
In de 15e minuut werd deze indraaiende corner van Maric Naaktgeboren bij de tweede paal door Marc Loosman snoeihard tegen de touwen gekopt voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Amper een minuut later bezorgde Jordi Benjamins met een subtiel steekballetje de bal bij Lucas Loosman die via een rood zwarte verdediger doel trof voor de 3 - 0 voor sc Emmeloord in 16e minuut.

Na deze 3 - 0 voorsprong zakte het spel in en ging het tempo ineens drastisch omlaag.
Er sloop wat nonchalance en gemakzucht in de ploeg waardoor nu ook Steenwijkerwold uit zijn schulp kroop.
Het voetbal oogde in deze mindere fase slordig, rommelig en onzuiver.
Bij een corner van Steenwijkerwold moest doelman Gio Huijsmans in actie komen door de bal weg te stompen waarna onze doelman plotseling enige tijd geblesseerd op het veld bleef liggen.
Gelukkig viel het allemaal mee en kon Gio Huijsmans weer verder.
De rood zwarten uit Steenwijkerwold probeerden wat plaagstootjes uit te delen, maar vonden telkens doelman Gio Huijsmans of de centrale verdedigers Koen Kroes en Ian Koopmans op hun weg.
Op de rechtsbackpositie oogde Joost van Tilburg wat onwennig, maar hij speelde een puike partij.

Vlak voor rust stormde Ian Koopmans mee op naar voren en werd het vanaf de flanken via Luuk Halsema meteen gevaarlijk, maar Rick Voskuil en Robin Elsinga wisten niet te profiteren.
De doelman van Steenwijkerwold wist stijlvol een hoge bal van Joost van Tilburg onschadelijk te maken terwijl een schot van Jordi Benjamins in het zijnet belandde.
Met een 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de tweede helft bracht trainer Frank vd Werf met Annys Radwan, Wessel Scheepers en Justin vd Poel voor Rick Voskuil, Robin Elsinga en Ian Koopmans nieuw elan in de ploeg.
Tot aan de 55e minuut lieten de Emmeloorders de rood zwarten opkomen en een paar speldenprikjes uitdelen, maar plotseling gingen de gordijnen los en kon de galavoorstelling weer beginnen.
In de 55e minuut bezorgde invaller Annys Radwan met een oogstrelende fluwelen steekbal de bal bij Marc Loosman die verwoestend uithaalde voor de 4 - 0 voor de Blauwe Desperado's.
Het publiek had geen tijd om bij te komen of in de 56e minuut liet de grillige onberekenbare Annys Radwan iedereen verbaast achter zich door vervolgens met de perfecte assist Maric Naaktgeboren in stelling te brengen voor de 5 - 0 voor sc Emmeloord.
De doelman van Steenwijkerwold had geen schijn van kans op deze poeier van Maric en hoorde de bal slechts voorbij suizen en tegen de touwen ploffen.
Intussen was daar dan eindelijk de comeback van Wouter van der Velden. Deze talentvolle middenvelder raakte drie maanden geleden aan zijn schouder geblesseerd, maar is nu weer helemaal terug.
De blauwen gingen vrolijk door met aanvallen en lieten nog een paar mooie kansen ligggen.
In de 72e minuut belandde een voorzet van Annys Radwan op het hoofd van Lucas Loosman die met een inknikker voor de 6 - 0 zorgde.
Daarna geloofden de Emmeloorders het wel en gingen de gordijnen van deze galavoorstelling weer dicht.

In de slotfase moest doelman Gio Huijsmans in actie komen om een tegentreffer te voorkomen want Steenwijkerwold bleef het proberen een eretreffer te maken.
In de 80e minuut moest Gio Huijsmans gestrekt naar de hoek om een gevaarlijk schot onschadelijk te maken.
Vlak voor tijd gingen de gordijnen weer even open en waren Maric Naaktgeboren, Wessel Scheepers en Lucas Loosman dichtbij een treffer.
Helaas moest Marc Loosman het veld met een lichte blessure verlaten en verdween een poging van Wouter vd Velden rakelings naast het doel.
Na een prachtige aanval tussen Wessel Scheepers en Wouter vd Velden mocht Annys Radwan nog een duit in het zakje doen voor de 7 - 0 in de 90e minuut....in eerste instantie leek dit doelpunt te worden afgekeurd, maar toch bleek er een 7 - 0 eindstand op het scorebord en wedstrijdformulier te staan.
Het enigste smetje op deze galavoorstelling was de totaal onnodige gele kaart voor Maric Naaktgeboren, maar toch konden de Blauwe supporters tevreden en voldaan huiswaarts keren.
Man of the Match: Lucas Loosman ( The Buffaloo )

De blauwe desperado's staan met 9 punten uit drie wedstrijden op een 3e plek in de eerste klasse en gaan volgende week op bezoek bij koploper FC Wolvega.
De Paarse Wolven staan met 10 punten uit vier wedstrijden bovenaan en gelden als een echte angsgegner voor de Blauwe Polderboys.
De wedstrijd Jong FC Wolvega  -  Jong sc Emmeloord begint volgende week om 14:30 op sportpark Molenwiek te Wolvega.

Verslaggever: Klaas Huisman.








De voorbeschouwing MKV'29 - sc Emmeloord

Komende zondag gaan de Blauwe Polderboys in Leeuwarden op bezoek bij de rooms katholieke voetbalvereniging Met Kracht Vooruit uit 1929.
De Blauwe bus zal rond 11:45 uur vertrekken vanaf De Ervenbos.
Ondanks dat beide teams nog niet vaak tegen elkaar speelden wist sc Emmeloord nog niet eerder in Leeuwarden van MKV'29 te winnen.
Vorig seizoen gingen de blauwen in Leeuwarden met 2 - 1 onderuit en een jaar eerder eindigde deze wedstrijd in een 0 - 0 gelijkspel.
De thuiswedstrijden werden echter vrij eenvoudig met ruime cijfers gewonnen. In 2014 en 2015 won sc Emmeloord op de eigen Ervenbos met 7 - 1 en 5 - 1 van de Rood Witte Parels uit Leeuwarden.
In deze voorbeschouwing nemen wij onze tegenstander onder de loep en kijken we vooruit naar het programma in de tweede klasse voor komende zondag.

Eindelijk wisten de blauwe polderboys afgelopen zondag hun eerste overwinning te behalen door de Groninger Boys met 6 - 0 te vernederen.
Na een uiterst moeizame voorbereiding kenden de blauwen een valse competitiestart, maar desondanks bleef de onderlinge sfeer en het vertrouwen goed wat zich afgelopen zondag uitbetaalde.
Het team raakt nu beter op elkaar ingespeeld en is bereid hard voor elkaar te willen werken en de mouwen op te stropen.
De polderboys zijn nu ook in staat om snel om te schakelen, de aanval te zoeken en doelpunten te maken.
De Emmeloorders staan nu met vier punten uit drie wedstrijden op een zesde plek in de tweede klasse K.

Onze tegenstander MKV'29 staat met drie punten uit twee wedstrijden op een 8e plek in de tweede klasse K.
De Rood Witte Parels hebben een gevaarlijke, grillige onberekenbare ploeg die razendsnel kan omschakelen.
Met name de aanvallers Yassine Yettefti, Hamza Abdelkarim & Amit Ait Bihi kunnen zomaar uit het niets toeslaan.
Nadat de eerste competitiewedstrijd uit bij vv Lemmer heel knap met 1 - 2 werd gewonnen gingen de rood witte parels in Ruinerwold kansloos met 6 - 1 onderuit bij de Red Bulls.
De laatste twee seizoenen eindigde MKV'29 met een 9e en 10e plek in de onderste regionen van de tweede klasse.
Vorig seizoen wist MKV'29 de thuiswedstrijd met 2 - 1 van sc Emmeloord te winnen. Nadat Rene Kalsbeek vanuit een klutssituatie met een schuiver de 1 - 0 aantekende was daar ineens een wonderschone wereldgoal van Abdelkarim Hamza die de bal van grote afstand snoeihard in de kruizing schoot voor de 2 - 0 voor de Rode Klokken.
Dankzij een snelle rush van Denny vd Zee wist Maarten Dekkers vlak voor tijd nog iets terug te doen voor de blauwen.

Hoofdtrainer Andre Oclin is een oude bekende want deze zeer ervaren trainer had vorig seizoen nog GAVC uit Grou onder zijn hoede.
In het verleden was deze trainer actief bij vv Stiens, CSL, Franeker, Blauw Wit'34, Heerenveense Boys en de jeugdafdeling van profclub Cambuur Leeuwarden.
De selectie van MKV'29 heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij Hamza Kappa Abdelkarim, Amin Ait Bihi, Pieter Herder, Leander Heeger en Idris Zebari de meest ervaren en geroutineerde spelers zijn.
Vorig seizoen waren Amin Ait Bihi, Arnold Herder en Rene Kalsbeek de topscorers met negen en zes doelpunten.
De jongste spelers zijn de talenten Yassine Yettefti & Guido Boontjes.

De rooms katholieke voetbalclub Met Kracht Vooruit werd op 28 April 1929 in de clubkleuren Rood Wit op het Fonteinland opgericht.
In 1935 verscheen het cluborgaan De Klok en sindsdien gaat de club als De Rode Klokken of de Rood Witte Parels door het leven.
De club heeft ongeveer 500 leden onderverdeeld in vier seniorenteams, twee vrouwenteams, vijf juniorenteams en 17 pupillenteams.
Tot 1947 acteerde MKV'29 in de Frieze voetbalbond ( FVB ) en de kring van Friesland.
Vanaf 1947 t/m 2014 schommelde MKV'29 tussen de derde en vierde klasse om vervolgens in 2014 voor het eerst in de clubhistorie naar de tweede klasse te promoveren.
In 2012 werd MKV'29 kampioen van de vierde klasse en in 2014 kampioen van de derde klasse.
Sindsdien komen de rood witte parels in de tweede klasse uit, maar met een 9e en een 10e plek kan MKV'29 nog geen potten breken.
De Rood Witte Parels spelen sinds 1987 hun thuiswedstrijden op het sportpark Nylan waar het ingeklemd tussen Leeuwarder Zwaluwen & LVV Friesland drie velden tot zijn beschikking heeft.

De Frieze hoofdstad Leeuwarden ( Ljouwert ) heeft 96000 inwoners en er zijn 12 amateurclubs actief onder de Oldehove.
De inwoners van Leeuwarden worden ook wel Galgelappen genoemd.
De wedstrijd MKV'29 - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark Nylan.
De blauwe bus vertrekt om 11:45 uur vanaf de Ervenbos.

De voorspellingen voor de tweede klasse K:
MKV'29 Leeuwarden  -  sc Emmeloord tussen de nummers 8 en 6.
De rood witte parels begonnen met een 1 - 2 overwinning op vv Lemmer, maar gingen daarna kansloos met 6 - 1 onderuit bij vv Ruinerwold.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 2 - 1 voor MKV.
Gaan de blauwen voor het eerst uit winnen bij MKV? Een 2.

vv Peize  -  Velocitas Groningen tussen de nummers 5 en 11.
De blauw zwarte Paizer Aalkoppen begonnen sterk en morsten vorige week in de topper bij Olyphia zijn eerste punten.
Toch is deze 2 - 2 bij Olyphia best een aardig resultaat en lijken de blauw zwarte Aalkoppen mee te gaan doen.
Tegenstander Velocitas is een beetje van slag na de 1 - 4 nederlagen tegen Olyphia en Sint Anna. Een 1.

Groninger Boys  -  GAVC Grou tussen de nummers 7 en 4.
Hoe hebben de Groninger Boys zich herstelt van de zeperd bij sc Emmeloord? Zijn de mollebonen in staat om de Grouwsters te verslaan?
De geel zwarte Tsisferdunsers wonnen van DTD en Stadspark en hebben de stijgende lijn ingezet. Een 2.

Stadspark Groningen  -  sv Olyphia tussen de nummers 10 en 2.
Op voorhand lijken de groene rotanboys uit Noordwolde de bovenliggende partij, maar toch heeft Stadspark helemaal geen verkeerde ploeg. Tegen Roden en GAVC ging het nipt onderuit.
Een gelijkspel zou zomaar kunnen. Een 3.

Sint Annaparochie  -  vv Roden tussen de nummers 9 en 1.
De zwart witte waaiers tegen de zwart witte ooievaars.
De Frieze wadvogels wonnen indrukwekkend met 1 - 4 bij Velocitas en kijken weer voorzichtig omhoog.
Bij Sint Anna moeten ze het van strijd en inzet hebben terwijl vv Roden een technische vaardige ploeg heeft.
De gasten uit Roden staan fier bovenaan na de afgetekende 7 - 1 winst op vv Lemmer.
Het lijkt erop dat de Ooievaars niet meer zijn te stoppen en ook op de Waaier de punten gaan meenemen. Een 2.

vv Lemmer  -  DTD Jelsum tussen de nummers 13 en 12.
De groen zwarte spanvissers staan troosteloos onderaan en hebben wat goed te maken. De groen gele toffe duvels wisten vorig seizoen nog met 1 - 4 in Lemmer te winnen.
Gaat vv Lemmer zich revancheren? of zakken de bulldozers door het drijfzand? Het treft in DTD een zware fysiek sterke tegenstander. Een 2.
vv Ruinerwold is dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.

Verslag sc Emmeloord - Groninger Boys

sc Emmeloord  -  Groninger Boys   6  -  0  (  3  -  0  )

De Blauwe Tornado's hebben op een indrukwekkende wijze het ambitieuze Groninger Boys op een ruime 6 - 0 nederlaag getracteerd.
In het eerste kwartier zag het hier niet naar uit en leken de Groninger Boys de Emmeloorders te overrompelen, maar plotseling kantelde de wedstrijd en sloegen de Blauwe Polderboys medogenloos toe.
In deze wedstrijd gaf de teamspirit en saamhorigheid de uiteindelijke doorslag en kregen de individuele technische hoogstandjes uit Groningen de rekening gepresenteerd.
Een voetbalverhaal over een ontketende losgeslagen Blonde Torpedo en een exploderende Magic Box.
Voorafgaand aan deze wedstrijd ging de complete selectie op de jaarlijkse teamfoto waarna de pupil van de week Bryan Roos de aftrap mocht verrichten.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 75e Guido Vissers ), Mark Staal, Mart Matthijssen ( 70e Wiebe Koopmans ), Bastian Tabak, Hans Langedijk & Rik Beekman ( 80e Annys Radwan ).
Wissels: Niels Boomsma, Guido Vissers, Wiebe Koopmans, Marcel Westerhof & Annys Radwan.
Gele kaart: Mart Matthijssen
Geblesseerd: Brahim Boundati, Sander Heimens, Rik Schilder, Dylan Werkman & Denny vd Zee.
Trainers: Dick Schuurman, Jan Arjen Kooi & Arnold Roossien.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorger/materialen: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Groninger Boys:
Roy Bardewee, Edwin Winter, Albert Nout, Ron Zuurt ( 75e Joey Schaaphok ), Serlou Bah, Apostel Milangelo, Gio Slijngaard, Pong Clemencia, Chris Reineta, Earl Erwin Perre ( 45e Mohamet Keita ) & Broertje Cadeau.
Wissels: Hovhannes Sarkisov, Joey Schaaphok, Mercelina Maikelangelo & Mohamet Keita.
Gele kaarten: Ear Erwin Perre & Albert Nout
Trainers: Peter Slijfer, Johnie Verhoeven & Popko Damstra
Verzorger: Cor Poort
Overige staf: Gregory Everts & Paulina Renemich
Assistent scheidsrechter: Dhr. P. Damstra

De scheidsrechter: Dhr C.A. van der Velden
Toeschouwers: 150

Er wilde op vrijdagavond niets lukken bij Rik Beekman op de training.
De ballen vlogen letterlijk alle kanten op en misten de juiste richting.
Het was om moedeloos van te worden en begon aardig aan de gemoedstoestand te knagen bij de blonde Torpedo.
Tijdens de warming up stond zijn gezicht strak en gespannen, maar plotseling was daar een glinstering in zijn ogen en deed hij een gewaagde uitspraak: als ik scoor dan maak ik meteen een hattrick!

Tijdens de warming up bleek al snel dat onze balvirtuoos Brahim Boundati wegens een hamstringblessure moest afhaken.
In het eerste kwartier waren de Groninger Boys met technisch hoogstaand voetbal de bovenliggende partij.
Met een supersnelle balcirculatie wisten de Rode Mollebonen elkaar gemakkelijk te vinden en werden de Emmeloorders teruggedrongen.
Deze blitzkrieg offensief van de Groninger Boys leverde meteen een paar kansjes op waarbij sc Emmeloord alle zeilen moest bijzetten.
Een indraaiende voorzet van Pong Clemencia op Gio Slijngaard werd ternauwernood tot corner verwerkt waarna een afvallende bal door Gio Slijngaard werd overgeschoten.
In de 2e minuut werd een Groninger doelpunt van Earl Erwin Perre wegens buitenspel afgekeurd en kort hierop was er een snelle doorbraak van Pong Clemencia te zien.
Met de nodige moeite kon Emmeloord verdediger Koen Boneschansker op het nippertje ingrijpen.
Eigenlijk zou deze noeste verdediger van sc Emmeloord niet spelen, maar gelukkig kon hij net op tijd vrij krijgen van zijn werk en toch nog in actie komen.
Een gevaarlijk schot van Gio Slijngaard zeilde rakelings naast het doel waarna de Groninger storm ging liggen.
Het werd al snel duidelijk dat de Groninger Boys het van zijn technische vaardige en supersnelle aanvallers moet hebben en in de omschakeling en verdedigend uiterst kwetsbaar zijn.
De Groningers dachten alleen maar aan aanvallen en probeerden met deze blitzkrieg een snelle voorsprong te forceren, maar raakten snel in paniek bij de tegenstoten en snelle counters van sc Emmeloord.

In de 10e minuut liet sc Emmeloord zich voor het eerst voorin zien en werd een voorzet van Bastian Tabak ternauwernood tot corner verwerkt.
Deze corner van Rik Beekman veroorzaakte een enorme scrimmage voor het Groninger doel waarbij een inzet van de hardwerkende Mark Staal op het dak van het doel belandde.
Kort hierop werd de blonde torpedo Rik Beekman met een subliem steekballetje op avontuur gestuurd en ten onrechte wegens buitenspel teruggefloten. De vlam sloeg even in de pan en de rapen waren gaar.
In de 15e minuut was de organisatie ver te zoeken bij de Groninger Boys toen Mark Staal met een slim steekballetje de blonde torpedo Rik Beekman wist te lanceren voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
De manier hoe Rik Beekman deze bal in de loop meenam en vervolgens snoeihard in de korte hoek raak schoot was een lust voor het oog.
De Groninger Boys oogden nu kwetsbaar en nerveus waardoor deze wedstrijd volledig kantelde.

In de 20e minuut belandde een verre uittrap van doelman Ruben Doorn op de stropdas bij airforce Hans Langedijk die in een fractie van een seconde deze bal verlengde op de exploderende Magix Box Bastian Tabak. Met een strakke streep in de verre hoek scoorde Bastian Tabak in de 20e minuut de verlossende 2 - 0 voor sc Emmeloord.
De Groninger Boys snakten nu naar adem en hadden deze tegenslag nog niet verwerkt of Hans Langedijk glipte op volle snelheid door de Groningse verdediging recht op het doel af voor de 3 - 0 mokerslag in de 22e minuut.
De Groningers probeerden nu uit alle macht iets terug te doen, maar speelden veel te gehaast, onzuiver en rommelig.
Een kopbal van Serlou Bah ging naast het doel waarna ook pogingen van Pong Clemencia en Earl Perre niets opleverden.
Er waren wat technische hoogstandjes te zien en individueel droop de klasse er soms vanaf, maar er stond geen eenheid of team in het veld bij de Groninger Boys.

De tegenstoten en uitvallen van sc Emmeloord waren levensgevaarlijk waarbij Rik Beekman zijn schot tegen de paal zag uiteen spatten en Bastian Tabak en Hans Langedijk de Groninger doelman op hun weg vonden.
Vlak voor rust had sc Emmeloord de score moeten opvoeren toen Harm van Wieren een corner naar de tweede paal verlengde waar airforce Hans Langedijk in alle vrijheid mocht aanleggen, maar diens schot ging huizenhoog over.
Een eentweetje tussen Gokhan Pala en Rik Beekman had een beter lot verdiend, maar werd op het nippertje onderschept.
Met een 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Bij de Groninger Boys waren er wat aanpassingen en omzettingen te zien en was de boomlange Mohamet Keita voor Earl Perre in de ploeg gekomen.
Emmeloord Trainer Dick Schuurman had het team een compliment gegeven voor het vertoonde spel in de eerste helft, maar waarschuwde meteen voor een ontketende Groninger Boys in de tweede helft.
In de eerste minuten trokken de Groninger Boys het initiatief naar zich toe, maar in de snelle omschakeling bleef sc Emmeloord gevaarlijk.
Nadat een poging van Bastian Tabak naast het doel ging was er in de 50e minuut een snelle doorbraak tussen Hans Langedijk en Bastian Tabak te zien. De airforce had een vrije doortocht, maar aarzelde een fractie van een seconde waarna hij werd onderschept.
In de 55e minuut ging de mijnenveger Remco Jonkman mee naar voren en was er geen houden meer aan.
De strakke voorzet van de turbo Remco Jonkman werd door Rik Beekman op zijn pantoffel genomen voor een verwoestende torpedo inslag en de 4 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
In de 58e minuut werden de Groningers volledig onder de voet gelopen waarna de exploderende Magic Box Bastian Tabak iedereen achter zich liet om vervolgens de blonde Torpedo Rik Beekman te lanceren voor zijn derde doelpunt deze middag en de 5 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.

De murf geslagen Groningers probeerden nog wat plaagstootjes uit te delen, maar doelman Ruben Doorn had geen enkele moeite om Pong Clemencia en Mercelina Maikelangelo van het scoren te houden.
Een vrije trap van Pong Clemencia werd stijlvol door Ruben Doorn onschadelijk gemaakt.
Nadat een schot van Rik Beekman rakelings voorlangs zeilde verdween een poging van Bastian Tabak in het zijnet.
Langs de kant hadden de Blauwe supporters een geweldige middag en voorspelde een diehard supporter al de verpletterende opmars van aanvoerder Aboe Harm van Wieren.
Er kwam plotseling blauwe rook uit de stoomwals van sc Emmeloord waarna Harm van Wieren zijn verdedigende stellingen achter zich liet voor een indrukwekkende opmars en solotoer richting het Groningse doel.
Kijk hem eens gaan zei de harde kern......de stoomwals is niet meer te stoppen waarna Harm van Wieren de trekker mocht overhalen voor de uiteindelijke 6 - 0 eindstand.
Trainer Dick Schuurman gunde zijn sterspelers Mart Matthijssen, Gokhan Pala en Rik Beekman nog een publiekswissel.
In de slotfase was daar nog het debuut van jeugdspeler Annys Radwan in het eerste elftal.
Deze veelbelovende en talentvolle 17 jarige jeugdspeler wist nog bijna te scoren, maar stuitte op de Groningse doelman.
De Blauwe Tornado's winnen op overtuigende en indrukwekkende wijze met maar liefst 6 - 0 van de Groninger Boys en hebben laten zien hoe teamspirit de doorslag kan geven om van een technisch superieure tegenstander te kunnen winnen.
Het bleef na afloop nog lang gezellig in het Blauwe Bastion.
Man of the Match: De Blonde Torpedo Rik Beekman.

Volgende week gaan de Blauwe Polderboys met de bus naar Leeuwarden om de degens te kruizen met het altijd lastige MKV'29.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Nylan en de bus vertrekt om 11:45 uur vanaf de Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

Hieronder alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
vv Ruinerwold  -  MKV'29 Leeuwarden  6  -  1
vv Roden  -  vv Lemmer   7  -  1
sv Olyphia Noordwolde  -  vv Peize   2  -  2
GAVC Grou  -  Stadspark Groningen  3  -  2
Velocitas Groningen  -  Sint Annaparochie  1  -  4
De Trije Doarpen ( DTD ) waren dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.











De voorbeschouwing sc Emmeloord - Groninger Boys

De voorbeschouwing sc Emmeloord  -  Groninger Boys

Deze zondag komen de Groninger Boys op bezoek op De Ervenbos.
Wij heten onze gasten ( bestuur, spelers & supporters ) uit de Martinistad Groningen van harte welkom op ons sportpark.
De pupil van de week is de 11 jarige talentvolle middenvelder Bryan Roos van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar de derde speelronde in de tweede klasse K. en nemen wij onze tegenstander Groninger Boys onder de loep.
Beide teams zagen bepalende spelers vertrekken en moeten noodgedwongen een nieuwe start maken.
Vorige week boekten de Groninger Boys hun eerste overwinning door thuis op West End met 3 - 1 van vv Ruinerwold te winnen.

In het seizoen 2014-2015 kwamen beide teams voor de laatste keer tegen elkaar in actie en vlogen de vonken er letterlijk vanaf.
Nadat sc Emmeloord eerst zeer verrassend de uitwedstrijd met 1 - 2 had gewonnen keek het in de thuiswedstrijd bij rust tegen een 0 - 2 achterstand aan. In een fantastische tweede helft werd het 3 - 2.
De Groninger Boys hadden een uitzonderlijk sterk team en deden volop mee voor het kampioenschap, maar de doelpunten van Earl Erwin Perre & Fahim Bellghroub werden in een zinderende tweede helft teniet gedaan. Dankzij een kopbal van Ronald Kleiker, een pegel van Abdul Boundati en een wereldgoal van Sander Heimens wonnen de Emmeloorders uiteindelijk met 3 - 2 op De Ervenbos.
De Groninger Boys eindigden in 2015 op een tweede plek en liepen promotie op een haar na mis.

De voetbalvereniging Groninger Boys werd op 22 augustus 1922 in de clubkleuren Rood Wit aan het Damsterdiep opgericht.
Deze typische Groninger volksclub was ooit een begrip aan het Damsterdiep, maar heeft tegenwoordig zijn thuisbasis op sportpark West End in de wijk Vinkhuizen.
Op sportpark West End liggen de drie volksclubs Groninger Boys, Gruno & Lycurgus gebroederlijk naast elkaar.
In de volksmond worden de Groninger Boys wel de Rode Mollebonen of de West End Cowboys genoemd.
De Groninger Boys hebben ongeveer 300 leden onderverdeeld in drie seniorenteams op de zondag, een zaterdagteam, vijf jeugdteams en een vrouwenelftal.
Het zaterdagteam van Groninger Boys komt uit in de 5e klasse terwijl het zondagteam sinds 2012 in de tweede klasse aan de weg timmert.

Het zondagteam schommelde jarenlang tussen de 3e en 4e klasse en degradeerde zelfs in 1996 naar de 5e klasse.
Na twee kampioenschappen in 2002 en 2005 volgde er in 2008 opnieuw degradatie om vervolgens in 2011 en 2012 een stap omhoog te maken.
Na twee promoties op rij zijn de Groninger Boys sinds 2012 een stabiele en evenwichtige tweedeklasser.
Sindsdien willen de Groninger Boys de wijk Vinkhuizen nieuw leven inblazen en aansluiting vinden met de top van het amateurvoetbal.
Het succes van de Groninger Boys trok de aandacht van sponsoren waardoor de club in staat was om goede spelers en oudprofvoetballers aan te trekken, maar toch wisten de Boys nog niet de eerste klasse te bereiken.
In 2013 en 2015 eindigden de Rood Witte Mollebonen twee keer op een verdienstelijke tweede plek waarna het in de nacompetitie net niet wist te promoveren.

Vorig seizoen kwamen de Groninger Boys plotseling in het nieuws toen enkele sponsoren hun verplichtingen niet meer konden nakomen en zes bepalende spelers in opstand kwamen.
Deze bende van zes hield de gemoederen een poosje bezig op West End, maar werden uit de selectie gezet waarna de Groninger Boys een nieuwe start moesten maken.
Met hangen en wurgen wisten de Rode Mollebonen een vrije val te voorkomen en eindigden de West End Cowboys op een 7e plek in de tweede klasse L.
Met Peter Slijfer staat er nu een nieuwe trainer voor de groep en onder aanvoering van oudprof Pong King Clemencia krijgt het nieuwe team gestalte.
In het seizoen 2012-2013 was Peter Slijfer assistenttrainer bij de Groninger Boys, maar deze zeer ervaren trainer stond ook bij de clubs vv Actief, Mamio, Gruno & Oosterparkers aan het roer.
Toch hangt er een mysterieuze nevel rondom het eerste elftal en kun je nergens op internet informatie vinden over dit nieuwe elftal van de West End Cowboys. Hoe sterk zijn de Groninger Boys?
Vorige week wonnen de Groninger Boys hun eerste competitiewedstrijd zeer knap met 3 - 1 van de Drentse Red Bulls uit Ruinerwold.

De Blauwe Polderboys moeten zondag weer hun mouwen opstropen.
Het gelijke spel tegen vv Roden heeft het team de nodige vertrouwen en een positieve boost gegeven.
Trainer Dick Schuurman kan nog niet over aanvaller Sander Heimens en middenvelder Rik Schilder beschikken. Het blauwe diamant Maarten Dekkers verblijft nog steeds in het buitenland, maar alle overige spelers lijken fit en speelklaar voor deze clash tegen De Rode Mollebonen.
Beide teams zagen veel bepalende spelers vertrekken en moeten een nieuwe start maken.
Zijn de Blauwen in staat om nu meer af te dwingen en de eerste driepunter bij te schrijven?

De wedstrijd sc Emmeloord - Groninger Boys begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Komt allen om de Blauwe Polderboys te ondersteunen!

Alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  Groninger Boys tussen de nummers 11 en 4.
Twee seizoenen geleden werd het in een zinderende thriller uiteindelijk 3 - 2 voor de Emmeloorders.
Beide teams zagen veel spelers vertrekken en moeten een nieuwe start maken. Hoe sterk zijn de Rode Mollebonen?
Met de juiste spirit, instelling en een portie vechtlust liggen de eerste drie punten in het verschiet voor de blauwen. Een 1.

vv Ruinerwold  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 6 en 3.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 3 - 2 overwinning voor de Drentse Red Bulls.
Totaal tegen mijn voorspelling in gingen de Red Bulls vorige week in Groningen met 3 - 1 onderuit bij de Mollebonen.
De rood witte Parels uit Leeuwarden wonnen hun eerste wedstrijd heel knap met 1 - 2 bij de Lemster spanvissers.
Een gelijkspel ligt voor de hand op De Corner. Een 3.

vv Roden  -  vv Lemmer tussen de nummers 3 en 13.
De thuisploeg heeft de beste papieren om deze wedstrijd te winnen.
Tegenstander vv Lemmer heeft een valse start gemaakt door de eerste twee wedstrijden van MKV'29 en vv Peize te verliezen.
Zijn de groen zwarte Spanvissers in staat om te stunten bij vv Roden?
De zwart witte Ooievaars willen het puntenverlies bij sc Emmeloord wegspoelen en zullen vol gas geven. Een 1.

Velocitas 1897 Groningen  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 9 en 12. Beide teams hebben de punten hard nodig.
De snelvoetige Groene Zebra's gingen vorige week keihard met 4 - 1 onderuit bij sv Olyphia nadat het eerst nog met 3 - 2 had gewonnen van GAVC Grou. De Frieze Wadvogels staan na twee nederlagen nog steeds met lege handen en gingen in een doelpuntenfestijn met 5 - 4 onderuit bij de Rood Groene Stadsvogels.
Zijn de zwart witte Waaiers in staat zich te herstellen?
Hoe heeft Velocitas zijn eerste nederlaag verwerkt? Een 1.

sv Olyphia Noordwolde  -  vv Peize tussen de nummers 1 en 2.
De Frieze Groene Krijgers zijn het seizoen flitsend begonnen door Sint Annaparochie en Velocitas opzij te zetten.
Na twee speelronde's hebben de Groene Rotanboys de volle buit binnen, maar treft het in vv Peize een zware tegenstander.
De Blauw Zwarte Paizer Aalkoppen begonnen met een 3 - 3 gelijkspel bij het altijd lastige DTD om daarna met 3 - 1 vv Lemmer opzij te zetten.
Zijn de Paizer Aalkoppen in staat het Olyphia lastig te maken? Een 3.

GAVC Grou  -  Stadspark Groningen tussen de nummers 7 en 8.
De Grouwster Tsisferdunsers zijn het seizoen wisselvallig begonnen door eerst van Velocitas te verliezen om daarna indrukwekkend en overtuigend met 2 - 0 van De Trije Doarpen te winnen.
De Geel Zwarten moeten zondag weer aan de bak als het Groninger Stadspark op bezoek komt.
De Groninger Stadsvogels verloren hun eerste wedstrijd met 3 - 2 bij vv Roden, maar versloegen daarna in een waar doelpuntenfestijn Sint Annaparochie met 5 - 4.
De Rood Groene Stadsvogels hunkeren naar meer, maar krijgen het niet makkelijk mij de Geel Zwarte Tsisferdunsers. Een 3.
De Trije Doarpen ( DTD ) zijn dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een sportieve en spannende voetbalzondag toe in de tweede klasse K.

Verslaggever: Klaas Huisman.









Verslag sc Emmeloord - vv Roden

sc Emmeloord  -  vv Roden   1  -  1  (  0  -  0  )

De blauwe polderboys hebben in een superspannende en hartstochtelijke wedstrijd met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen runner up vv Roden.
Beide teams gingen in een enerverende levendige wedstrijd vol voor de winst en kregen de nodige kansen deze wedstrijd te beslissen.
Het ging niet allemaal van een leien dakje, maar er stond vandaag een hechte eenheid met een fantastische instelling in het veld.
De manier hoe sc Emmeloord voor de dag kwam geeft de burger moed en vertrouwen voor de komende wedstrijden.
Dit verslag gaat over een ontketende en furieuze blauwe tornado op zoek naar erkenning en eerherstel.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mark Staal ( 70e Guido Vissers ), Mart Matthijssen, Gokhan Pala ( 85e Dylan Werkman ), Bastian Tabak ( 75e Brahim Boundati ), Rik Beekman & Hans Langedijk.
Wissels: Tim Schaafsma, Guido Vissers, Dylan Werkman, Wiebe Koopmans & Brahim Boundati.
Geblesseerd/afw: Sander Heimens, Rik Schilder, Denny vd Zee & Marcel Westerhof.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Materiaalman: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Roden:
Rutger Beuzenberg, Wouter Jager, Stan Idema, Freddie vd Velde, Yonathan Ahlers, Rolf Dussel, Vincent van Santen ( 70e Nick ter Arkel ), Rutger vd Laan, Rene de Vries, Robin vd Tuin & Guido Bos.
Wissels: Nick ter Arkel, Robin Carras, Kenny van Wijk & Tarick Kalfsbeek.
Trainer: Harry Zwiers
Overige staf: Riekus vd Velde & Bram Bos
Assistent scheidsrechter: Dhr. L. Hummel.

De scheidsrechter: Dhr F. vd Werf uit Joure
Toeschouwers: 150

Vooraf stonden gezichten strak en gespannen want de 6 - 0 afstraffing bij vv Ruinerwold dreunde de hele week nog na in het blauwe kamp.
Er kwamen ongeveer 150 toeschouwers naar de Ervenbos om met eigen ogen te zien hoe de blauwen deze wedstrijd voor de dag zouden komen.
Na een week vol speculaties en discussies begon Trainer Dick Schuurman toch in het vertrouwde 4-3-3 opstelling aan deze wedstrijd met het centrale duo Koen Boneschansker & Harm van Wieren met daaromheen de backs Remco Jonkman en de teruggekeerde terrier Maarten Ebbers.
Op het middenveld moesten Mark Staal & Mart Matthijssen ervoor zorgen dat de architect Gokhan Pala tot zijn recht zou komen.
De aanvalslinie bestond deze wedstrijd uit Rik Beekman, Hans Langedijk & Bastian Tabak.

In de 1e minuut hield iedereen zijn adem angstig in toen een voorzet vanaf de rechterflank door de spits van vv Roden achter doelman Ruben Doorn werd gewerkt, maar het doelpunt werd terecht wegens duwen afgekeurd. De blauwen kwamen hiermee met de schrik vrij.
In de 2e minuut werd de blonde torpedo Rik Beekman de diepte ingestuurd, maar de doelman van vv Roden kon net op tijd ingrijpen.
Kort hierop lieten Gokhan Pala en Bastian Tabak een snelle eentwee zien waarna de voorzet van Bastian Tabak op Rik Beekman ternauwernood werd onderschept.
Hiermee was de toon voor een spannende en passionele wedstrijd gezet.

De gasten uit Roden hadden het initiatief en lieten technisch verzorgd voetbal zien terwijl bij de blauwen de mouwen werden opgestroopt.
Met name de terrier Maarten Ebbers, het boegbeeld Harm ( Aboe ) van Wieren, De denktank Koen Boneschansker & De mijnenveger Remco aasgier Jonkman gingen voorop in de strijd en bewaakten het ijzeren gordijn.
Bij vv Roden zette verdediger Freddie vd Velde de lijnen uit door op subtiele wijze voor de aanvoer richting de frontlinie te zorgen.
Met een perfecte balbehandeling en een snelle balcirculatie zorgden de Drentse aanvallers Rene de Vries, Rutger vd Laan & Robin vd Tuin voor een constante dreiging.
De eerste kansen waren dan ook voor de zwart witte ooievaars uit Roden waarbij de blauwen alle zeilen moesten bijzetten.

In de 12e minuut werd een gevaarlijke voorzet van Rutger vd Laan ternauwernood door verdediger Maarten Ebbers tot corner verwerkt.
De corners van vv Roden veroorzaakten rommelige situaties voor het Emmeloordse doel waar doelman Ruben Doorn een sterke wedstrijd stond te keepen.
In de 15e minuut stond Ruben Doorn op de goede plek om een vrije trap van Freddy vd Velde onschadelijk te maken.
Na een snelle eentwee tussen Rutger vd Laan en Robin vd Tuin moest de blauwe panter doelman Ruben Doorn alles uit de kast halen.
Kort hierop spatte een hard schot van Robin vd Tuin uiteen op de vuisten van doelman Ruben Doorn waarna de rebound door Rene de Vries over het doel werd gewerkt.
In de 24e minuut ranselde Ruben Doorn met een uitstekende reflex  een inzet van Robin vd Tuin uit zijn doel waarna de Emmeloorders van zich lieten horen.

Er ontstonden pittige fysieke duels op het middenveld waarbij Mark Staal en Mart Matthijssen zich van hun beste kant lieten zien.
Met een flinke dosis strijd en inzet hielden de blauwen stand.
De polderboys vochten nu voor elke millimeter en speelden op het scherpst van de snede op zoek naar eerherstel en erkenning.
Het vuur spatte er vanaf bij Mark Tata Steel & Mart Rambo Matthijssen waardoor de architect Gokhan Pala zijn schaakkunstjes kon opvoeren.
In de 38e minuut lanceerde de architect Gokhan Pala een kanonskogel die met de nodige moeite door de doelman vv Roden onschadelijk werd gemaakt.
Aan de andere kant ging een kopbal van Rene de Vries rakelings over het doel of de Emmeloorders hadden het slotakkoord van deze enerverende eerste helft.
In een snelle tegenstoot wisten Rik Beekman en Gokhan Pala elkaar blindelings te vinden, maar het vlammende schot van Gokhan Pala zeilde over het doel.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

De blauwe aanhang was goed te spreken over deze hartstochtelijke eerste helft, maar vroegen zich af of de Blauwen deze afmattende tempo konden volhouden.
Tot ieders verbazing kwam sc Emmeloord fris en fanatiek uit de kleedkamer en namen de blauwen in de 48e minuut heel brutaal de leiding.
Met een slim steekballetje lanceerde Gokhan Pala onze magicbox Bastian Tabak die vervolgens met een schitterend stiftje in de verre hoek de Drentse doelman kansloos liet voor de verrassende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Dit doelpunt zorgde voor een enorme ontlading in het blauwe kamp.
Er volgde een gigantisch offensief en belegering van vv Roden waarbij de blauwe panter doelman Ruben Doorn zich van zijn beste kant liet zien.
Tot tweemaal aan toe stond Ruben Doorn op de goede plek om Rene de Vries en Robin vd Tuin van het scoren te houden.
Nadat een kopbal van Roden spits Rene de Vries rakelings over ging wist verdediger Maarten Ebbers ternauwernood een doorbraak van Rutger vd Laan te voorkomen.
De zwart witte ooievaars werden sterker en sterker, maar wisten zich lange tijd geen raad met het hardwerkende, zwoegende en taaie sc Emmeloord.
Er ontstonden ruimte's achter de Drentse verdediging waardoor ook sc Emmeloord in de counter kansjes kreeg.
Met name Gokhan Pala en Bastian Tabak vonden de doelman van Roden op hun weg.

In de 63e minuut kwamen de Drenten alsnog langszij toen een voorzet van Rutger vd Laan vanaf de linkerflank bij de eerste paal door Rene de Vries werd binnengeknikt voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Deze grillige topscorer van vv Roden gaat als Ronny Roofvogel door het leven, maar kreeg nu met Rambo Mart Matthijssen en de mijnenveger Remco aasgier Jonkman een lastige middag.

Na deze 1 - 1 ging de Drentse storm liggen en kreeg sc Emmeloord goede kansen om weer op voorsprong te komen.
De doelman van vv Roden moest gestrekt naar de hoek om een schot van Remco Jonkman onschadelijk te maken waarna ook de blonde torpedo Rik Beekman ternauwernood werd afgestopt.
Trainer Dick Schuurman rook nu bloed en zag de ronddraaiende rode  ogen van Mark Tata Steel en witte rook uit de magicbox komen.
Hij bracht met Guido Popeye Vissers & Brahim Tovenaar Boundati voor Mark Staal en Bastian Tabak nieuw elan binnen de lijnen.
De trucendoos ging meteen open bij de Tovenaar Brahim Boundati.
Met oogstrelende dribbels, passeerbewegingen en technische hoogstandjes probeerde Brahim Boundati de openingen te vinden, maar helaas zag hij in al zijn ijver weleens zijn vrijstaande medespelers over het hoofd.
Onze eenzame spits Hans Airforce Langedijk werkte zich een slag in de rondte, maar La Giraffe stond eenzaam en verlaten op een onbewoond eilandje terwijl de Blonde Torpedo Rik Beekman al zijn kruid had verschoten.

In de 75e minuut kreeg sc Emmeloord via Gokhan Pala zijn allergrootste mogelijkheid deze wedstrijd te beslissen.
Met een geweldige reflex hield de doelman van vv Roden zijn team overeind waarna iedereen zich opmaakte voor een hectische slotfase.
In de 82e minuut kreeg Emmeloord doelman Ruben Doorn een inzet van Rutger vd Laan niet goed onder controle, maar de rebound werd ternauwernood door captain Harm Aboe van Wieren weggewerkt.
Het spel golfde in een razendtempo op en neer waarbij beide teams vol gas gaven en vol voor de winst gingen.
Met oogstrelende dribbels en technische hoogstandjes probeerde Brahim Boundati de openingen te vinden,maar de eindpassing liet te wensen over.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Dylan Warrior Werkman in het team voor de leeggespeelde Gokhan Pala.
In een bloedstollende slotfase werd het nog even billenknijpen voor de Emmeloorders, maar Mart Rambo Matthijssen schakelde Ronny Roofvogel vakkundig uit waardoor hij zich ontpopte als Man of the Match.

Het gehele team verdiend een groot compliment voor de strijd en inzet waarmee het zijn eerste puntje veilig stelde.
Er stond onder aanvoering van captain Harm Aboe van Wieren & Terrier Maarten Ebbers weer een hechte eenheid en vechtmachine binnen de lijnen.

Volgende week speelt sc Emmeloord opnieuw een thuiswedstrijd en komen de Stadjers Groninger Boys naar De Ervenbos.
De wedstrijd sc Emmeloord - Groninger Boys begint volgende week zondag om 14:00 uur op De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later.

Hieronder alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
Groninger Boys  -  vv Ruinerwold   3  -  1
Stadspark Groningen  -  Sint Annaparochie  5  -  4
vv Peize  -  vv Lemmer   3  -   1
Olyphia Noordwolde  -  Velocitas Groningen  4  -  1
GAVC Grou  -  DTD Jelsum  2  -  0
MKV'29 Leeuwarden was vandaag vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman














Verslag Jong sc Emmeloord - Jong vv Balk

Jong sc Emmeloord ( 19-1 ) - Jong vv Balk ( 19-1 )   4  -  2  (  3  -  0  )

De beloften van sc Emmeloord hebben hun tweede competitiewedstrijd met 4 - 2 van Jong vv Balk gewonnen.
Na een moeizaam en slordige beginfase namen de Emmeloorders het initiatief over en kreeg de trouwe aanhang een wervelende en oppermachtige eerste helft voorgeschoteld.
In een belabberde en teleurstellende tweede helft zakte het spel in en leken de spelers met hun hoofd bij het pieperfestival te zitten.
Trainer Frank vd Werf zag het schouwspel met ledeogen aan en paste meteen wat omzettingen toe om deze wedstrijd alsnog veilig over de streep te kunnen trekken.
Een voetbalverhaal over een weergaloze torpedoinslag van Wessel Scheepers, De onbetwiste stylist Annys Radwan, De multifunctionele paratrooper Joost van Tilburg en dribbelaar Jordi Benjamins.

De opstelling van Jong sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Joost van Tilburg, Koen Kroes, Justin vd Poel ( 45e  Marc Loosman ), Ian Koopmans ( 45e Luuk Halsema ), Lucas Loosman, Wessel Scheepers, Jordi Benjamins, Annys Radwan, Robin Elsinga (60e Roy Pettinga ) & Maric Naaktgeboren ( 45e Rick Voskuil ).
Wissels: Roy Pettinga, Marc Loosman, Luuk Halsema & Rick Voskuil.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Nadat het tweede team van JO19-2 op het hoofdveld met 2 - 6 van RKO Rutten had verloren begonnen de beloften op veld twee aan de warming up.
De blauwe aanhang feliciteerde onze paratrooper Joost van Tilburg voor het behalen van zijn rijbewijs.
Onder een aangenaam najaarszonnetje werd er op veld twee afgetrapt.

De blauwen begonnen slap, slordig en rommelig aan deze wedstrijd waardoor de Frieze Lutskers de eerste plaagstootjes konden uitdelen.
Meteen in de eerste minuut moest doelman Gio Huijsmans uit zijn doel komen om een dieptepass dwars door het centrum te onderscheppen.
Kort hierop liep een verdedigingsfoutje met een sisser af omdat Justin vd Poel net op tijd ten koste van een corner kon ingrijpen.
In de 5e minuut probeerde de snelle linksbuiten van vv Balk met een schuiver in de korte hoek Gio Huijsmans te verrassen, maar met uistekend voetenwerk bracht de doelman van sc Emmeloord redding.
Onze keeper wist niet wat hem overkwam want hij had het nog niet eerder zo druk gehad.
Trainer Frank vd Werf liet nu ook van zich horen en eiste meer onderlinge communicatie in het veld.

Na deze slordige en slappe beginfase volgde het herstel en gingen de blauwen beter voetballen.
Uit een vrije trap van Joost van Tilburg kopte Annys Radwan rakelings naast.
In de 10e minuut brak het blauwe boegbeeld Wessel Scheepers de ban door met een weergaloze torpedoinslag de score te openen.
Na een schitterende aanval tussen Joost van Tilburg en Lucas Loosman kwam de bal op 20 meter afstand voor de voeten terecht van Wessel Scheepers die meteen vanuit stand verwoestend hard uithaalde.
Met uiterste precisie plofte deze torpedoinslag strak in de kruizing voor de bevrijdende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Deze wereldgoal gaf het team vleugels waarna de Friezen met vloeiende aanvalsgolven werden teruggedrongen.
Met veel druk en pressie werd het middenveld veroverd waardoor vv Balk op eigen helft werd vastgezet.

Een prachtige dieptepass kwam bij Jordi Benjamins terecht, maar de doelman van Balk bracht redding.
Op de linkerflank had vooral de stylist Annys Radwan een paar oogstrelende acties in huis, maar helaas kwamen zijn voorzetten net niet aan.
In de 20e minuut belandde een indraaiende corner van Jordi Benjamins bij de tweede paal op het hoofd van de zwevende airforce Annys Radwan voor de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Een snelle actie van Maric Naaktgeboren zeilde rakelings voorlangs of in de 25e minuut scoorde Annys Radwan met een schuiver in de verre hoek de dikverdiende 3 - 0 voor de blauwe Desperado's.
Hier ging wederom een mooie aanval aan vooraf waarna de bal panklaar voor de voeten van Annys Radwan werd gelegd.
De manier hoe stylist Annys Radwan deze bal stijlvol in de verre hoek krulde was een lust voor het oog.

In deze fase hadden de Emmeloorders de score moeten opvoeren, maar helaas wisten Annys Radwan, Maric Naaktgeboren en Jordi Benjamins niet te scoren.
De doelman van vv Balk had een paar mooie reddingen in huis of vlak voor rust lieten de Friezen zich weer voorin zien.
Bij een snelle counter van vv Balk moest Justin vd Poel alle zeilen bijzetten om een doorbraak te voorkomen en was het laatste tikje richting doelman Gio Huijsmans net voldoende.
Met een 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de rust bracht trainer Frank vd Werf met Luuk Halsema, Rick Voskuil en Marc Loosman drie nieuwe spelers in de ploeg.
Er volgden een paar omzettingen waarbij Lucas Loosman in de verdediging werd geposteerd.
De gehele tweede helft lag het tempo veel te laag en oogde het voetbal slordig, doorzichtig, nonchalant en gemakzuchtig.
Tot aan de 60e minuut was er weinig te beleven en probeerde vv Balk uit alle macht terug te komen.
Met een vlammend schot probeerde Rick Voskuil tot scoren te komen, maar met een geweldige reflex bracht de Frieze doelman redding.
Kort hierop lieten Rick Voskuil en Jordi Benjamins een snelle eentwee zien waarna Jordi Benjamins de Frieze doelman op zijn weg vond.
In de rebound kon ook Marc Loosman net niet profiteren.

Trainer Frank vd Werf zag het allemaal met ledeogen aan en bracht Roy Pettinga voor de moegestreden Robin Elsinga in de ploeg.
Er volgden opnieuw een paar omzettingen om het tij te keren waarbij Roy Pettinga en Luuk Halsema op de backs gingen spelen en Jordi Benjamins met Joost van Tilburg een linie naar voren werden geschoven.
In de 70e minuut kwam vv Balk uit het niets terug in deze wedstrijd. Een indraaiende vrije trap belandde bij de tweede paal en werd met een fraaie duikkopbal door de Frieze spits achter Gio Huijsmans gewerkt voor de 3 - 1 aansluitingstreffer.
Vanaf dit moment kregen de Friezen kleine kansjes om terug te komen.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Gio Huijsmans in actie komen en een harde schuiver zeilde rakelings voorlangs het doel.
Langs de lijn probeerde trainer Frank vd Werf het team weer op de rails te krijgen, maar het team leek door de warmte bevangen of hadden het pieperfestival in de hoofden te zitten.

In de 80e minuut volgde er een opleving en was het meteen raak toen Rick Voskuil op avontuur werd gestuurd.
Op volle snelheid glipte Rick Voskuil stijlvol door de Frieze verdediging om vervolgens de bal panklaar opzij te leggen voor de inkomende Marc Loosman voor de 4 - 1 voorsprong.
Na een fluwelen pass van uitblinker Joost van Tilburg kreeg Annys Radwan een vrije doortocht, maar helaas treuzelde onze stylist een fractie van een seconde en werd hij onderschept.
In de 85e minuut stond de blauwe vesting te slapen en kwam een dieptepass achter de verdediging terecht.
Met een bekeken lobje werd doelman Gio Huijsmans gepasseerd voor de 4 - 2 aansluitingstreffer, maar verder lieten de Blauwe Desperado's het niet meer komen.
Deze wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten wordt toch nog veilig over de streep getrokken en met 4 - 2 gewonnen.
De uitblinkers waren deze wedstrijd Joost van Tilburg, Wessel Scheepers & Annys Radwan.
Man of the match: De Stylist Annys Radwan.

Volgende week zijn de blauwe desperado's vrij omdat de wedstrijd tegen Flevo Boys ( 19-2 ) niet doorgaat.
Op zaterdag 24 september is de volgende wedstrijd als de beloften thuis in actie komen tegen Jong Steenwijkerwold ( 19-1 ).
Deze wedstrijd begint 24 september om 14:30 uur op De Ervenbos.

Hieronder alle overige uitslagen van de eerste klasse:
FC Meppel ( 19-2 )    -  FC Dwingeloo ( 19-1 )         7  -  0
FC Wolvega ( 19-1 )  -  Steenwijkerwold ( 19-1 )   2  -  2
SVM Marknesse ( 19-1 )  -  sc Rouveen ( 19-1 )     2  -  3
NOK Oudemirdum ( 19-1 ) - VHK ( 19-1 )   3  -  2
Oldeholtpade ( 19-1 ) - Flevo Boys ( 19-2 )  GING NIET DOOR.

Verslaggever: Klaas Huisman.









De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Roden

Deze zondag staat de eerste thuiswedstrijd voor sc Emmeloord op het programma als de zwart witte ooievaars uit Roden op bezoek komen.
Wij heten onze gasten ( bestuur, speler & supporters ) van vv Roden van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
De pupil van de week is de 11 jarige Jarno de Haan de vaste keeper van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
Beide teams kwamen elkaar voor het laatst in het seizoen 2013-2014 tegen. Nadat de eerste ontmoeting in Roden in een 2 - 2 gelijkspel was geeindigd gingen de Blauwe Polderboys thuis op de Ervenbos verrassend met 1 - 3 onderuit.
In deze wedstrijd zorgde Wouter vd Velde voor het enigste doelpunt voor de blauwen terwijl Martijn Plukker, Bert Roede & Patrick Kemkers ervoor zorgden dat de drie punten mee naar Roden gingen.

De 6 - 0 nederlaag bij vv Ruinerwold is keihard aangekomen en dreunt nog steeds heftig na in het Blauwe Kamp.
Na afloop heerste de vertwijfeling, verslagenheid, teleurstelling en radeloosheid bij de Emmeloorders.
De wanhopige en doffe blikken in de ogen van de spelers zeiden genoeg.
Is deze selectie in staat om het roer om te gooien en een andere koers te varen of gaat dit een loodzwaar seizoen te worden.
Een ding is zeker: De vertrokken spelers zoals Stefan vd Werff, Wouter vd Velde, Abdul Boundati, Gerke Schaap en vooral de IJzervreter Ronald Kleiker worden momenteel enorm gemist.
Daarnaast zijn Sander Heimens, Brahim Boundati & Maarten Dekkers nog steeds niet inzetbaar, maar zullen Remco Jonkman,Marcel Westerhof en Maarten Ebbers wel weer inzetbaar zijn.

Het is nu een gigantische opdracht en uitdaging voor de technische staf om het tij te keren, maar toch hebben ook deze spelers genoeg kwaliteiten om het lek boven te krijgen.
De assistenttrainer Arnold Roossien opperde deze week dat als iedereen hard voor elkaar wil werken en tot het uiterste wil gaan er nog genoeg mogelijkheden zijn om een rol van betekenis te spelen in deze tweede klasse.
Uit deze woorden moet deze spelersgroep de inspiratie en motivatie halen om deze wedstrijd voor eigen publiek alles te geven en voor eerherstel te gaan.

Dit seizoen staat in het teken om het lijfsbehoud veilig te stellen en te bouwen aan een nieuw dynamisch eerste elftal waar de club nog jarenlang mee vooruit kan.
Met een fantastisch en talentvolle Jong 19-1 team achter de hand kunnen de blauwen de toekomst rooskleurig tegemoet zien.
Trainer Dick Schuurman houdt deze jonge aanstormende talenten nauwlettend in de gaten en schuwt het niet om deze spelers voorzichtig te brengen.
Komt allen zondagmiddag om de Blauwe Polderboys in deze moeilijke tijd te ondersteunen.

Onze tegenstander vv Roden begon het seizoen met een belangrijke 3 - 2 overwinning op het Groningse Stadspark.
De Zwart Witte Drentse Ooievaars eindigden vorig seizoen op een zeer verdienstelijke derde plek in de tweede klasse L, maar wisten niet te promoveren in de nacompetitie.
De hoofdtrainer Harry Zwiers is aan zijn tweede seizoen begonnen bij vv Roden waar hij over een talentvolle en gretige selectie kan beschikken.
Daarvoor was Harry Zwiers maar liefst zes seizoenen actief bij het Groningse Helpman.
De selectie van vv Roden heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud waarbij Freddy vd Velde & Rolf Dussel met 29 jaar de oudste spelers zijn. De jongste spelers Rik van Wijk, Robin vd Tuin & Robert Louwes zijn respectievelijk 18 en 19 jaar oud.
De topscorers vorig seizoen waren Rene de Vries alias Ronny Roofvogel met 16 doelpunten met daarachter Robin vd Tuin & Bert Roede met negen doelpunten.
Vooral het grote talent Robin vd Tuin maakt een gigantische ontwikkeling door en scoort tegenwoordig aan de lopende band.

De voetbalvereniging vv Roden werd op 29 augustus 1929 in de clubkleuren Zwart Wit opgericht en heeft als bijnaam De Ooievaars.
Deze ambitieuze voetbalclub heeft ongeveer 700 leden en drie velden tot zijn beschikking aan de Norgerweg.
Vanaf 1961 t/m 1989 schommelde vv Roden tussen de tweede en derde klasse om vervolgens in 1989 naar de vierde klasse te degraderen.
In 1990 promoveerde vv Roden weer terug naar de derde klasse en in 1993 werd ook de tweede klasse bereikt.
Sindsdien schommelen de zwart witte ooievaars tussen de tweede en derde klasse. De Drenten werden in 2002, 2007 en 2014 kampioen van de derde klasse, maar zouden nooit de eerste klasse bereiken.
Vorig seizoen eindigden de ooievaars op een 3e plek in de tweede klasse, maar ook via de nacompetitie wist men niet naar de eerste klasse te promoveren.
Dit seizoen moet het maar eens gebeuren wordt er nu in Roden gezegd.

Het Drentse esdorp Roden heeft ongeveer 15000 inwoners en ligt aan de Rodervaart in de gemeente Noordenveld.
In het centrum staat op de brink het standbeeld van Ot en Sien.
Het dorp heeft met tweedeklasser vv Roden en de zaterdag derdeklasser ONR Roden twee voetbalclubs binnen zijn grenzen.
De wedstrijd sc Emmeloord - vv Roden begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.
Komt allen om de Blauwe Polderboys in deze moeilijke tijd te ondersteunen.

De voorspellingen van de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  vv Roden  eindigde twee seizoenen geleden in een 1 - 3 overwinning voor vv Roden.
De blauwen verloren hun eerste wedstrijd met 6 - 0 bij Ruinerwold terwijl de ooievaars thuis met 3 - 2 van Stadspark wisten te winnen.
Het is zeer ongebruikelijk om als clubverslaggever met een negatieve voorspelling te komen, maar misschien helpt het iets iedereen te motiveren. De laatste weken ging het niet best. Een 2.

Stadspark Groningen  -  Sint Annaparochie tussen twee teams die naar de tweede klasse zijn gepromoveerd.
De stadjers verloren vorige week met 3 - 2 bij vv Roden, maar lieten zien een goede ploeg voor de tweede klasse te hebben.
Kunnen de Grunninger Mollebonen een rol van betekenis spelen?
De Frieze wadvogels verloren onverwachts hun eerste thuiswedstrijd met 0 - 2 van Olyphia en de Waaiers krijgen een moeilijke middag in Groot Loug. Een 1.

vv Peize  -  vv Lemmer tussen twee runner ups die dolgraag willen meedoen. De Blauw Zwarte Paizer Aalkoppen hielden vorige week heel knap de Toffe Duvels De Trije Doarpen op een 3 - 3 gelijkspel in Jelsum.
De Groen Zwarte Spanvissers hadden zand in de bulldozers en gingen thuis verrassend met 0 - 2 onderuit tegen de rood witte parels MKV'29.
Het gaat een lastige middag worden voor de Lemsters. Een 1.

sv Olyphia Noordwolde  -  Velocitas 1897 Groningen.
Beide teams boekten vorige week hun eerste overwinning.
De Groene Frieze Krijgers wonnen heel knap met 0 - 2 bij Sint Anna Parochie terwijl Velocitas met 3 - 2 van GAVC wist te winnen.
Zijn de Groene Rotan Boys in staat om van de snel voetigen het roemrijke Velocitas te winnen? Een gelijkspel ligt meer voor de hand. Een 3.

GAVC Grou -  DTD Jelsum eindigde vorig seizoen in een 3 - 0 overwinning voor de geel zwarte Tsisferdunsers.
De geel zwarte kaasdansers verloren vorige week met 3 - 2 van Velocitas terwijl DTD thuis op 3 - 3 bleef steken tegen vv Peize.
De groen gele toffe duvels oet Jelsum willen dit seizoen hogerop, maar gaan een zware middag krijgen bij de Grouwsters. Een 3.

Groninger Boys  -  vv Ruinerwold tussen twee ambiteuze clubs.
De Grunninger Martiniboys willen Vinkhuizen nieuw leven inblazen, maar zagen ook veel goede spelers vertrekken.
De Martiniboys zitten in hetzelfde schuitje als sc Emmeloord en iedereen is benieuwd hoe dit zal gaan uitpakken in Vinkhuizen.
De Drentse Red Bulls zitten lekker in hun vel na de afgetekende en ruime 6 - 0 mokerslag op sc Emmeloord. Helaas zal Erik Telkamp vanwege een armbreuk een poosje uit de roulatie zijn. Een 2.

Wij wensen iedereen een sportieve en spannende voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.