Het verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - vv Oldeholtpade ( 19-1 )

sc Emmeloord ( 19-1 )  -  vv Oldeholtpade ( 19-1 )   5  -  2   (  3  -  1  )

De beloften van sc Emmeloord staan na een 5 - 2 overwinning op vv Oldeholtpade met 1 been in de finale van de nacompetitie.
Volgende week wacht de return in Oldeholtpade waar de Emmeloorders het karwei kunnen afmaken om zich vervolgens op de finale te kunnen richten.
Toch zullen de beloften volgende week vooral verdedigend moeten oppassen omdat Oldeholtpade toch twee uit doelpunten wist te maken en volgende week volle bak zal gaan op Olpae.

Helaas werkte de geluidsinstallatie niet optimaal, maar met My Way van Calvin Harris als opkomsttune betraden de polderboys het blauwe bastion.
Trainer Frank vd Werf kon deze wedstrijd niet over Joost van Tilburg, Mike Schuller en Robin Elsinga beschikken terwijl Annys Radwan pas volgend seizoen weer in actie gaat komen.

Toch stond er met Roy Pettinga, Ian Koopmans, Koen Kroes en Luuk Halsema een stevig verdedigend blok in het veld met daarachter Gio Huijsmans op doel.
Op het middenveld zorgden Wessel Scheepers, Jordy Benjamins en Lucas Loosman voor de juiste balans.
In de frontlinie moesten Marc Loosman, Rick Voskuil en Wouter vd Velden voor de doelpunten zorgen.
Op de bank zaten Maric Naaktgeboren, Justin vd Poel, Jason de Lijster en Mike Benjamins die in de tweede helft in actie zouden komen.

De polderboys begonnen enigszins rommelig en lichtelijk chaotisch aan deze wedstrijd toen meteen in de eerste minuut de verdediging niet vrijuit ging.
De spits van Oldeholtpade zat er bovenop, maar kon niet van deze misverstand profiteren en zag zijn boogballetje naast gaan.
Trainer Frank vd Werf liet zich horen en je zag duidelijk dat het team wakker was geschrokken en meteen weer bij de les was.

Nadat een schot van Wessel Scheepers naast het doel ging leverde vooral uitblinker Wouter vd Velden enkele gevaarlijke voorzetten af, maar niemand wist te profiteren.
In de 8e minuut kwam sc Emmeloord via Wouter vd Velden op een 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een mooie actie van The Blue Eagle Rick Voskuil aan vooraf die de bal subtiel opzij legde voor Wouter vd Velden die met een geplaatst schot de score opende.
Plotseling kreeg nu ook Rick Voskuil de smaak te pakken en wist hij met twee voorzetten Jordy Benjamins en Marc Loosman te bereiken, maar beide pogingen leverden niets op.
De corners van Jordy Benjamins leverden rommelige scrimmages op voor het Friese doel, maar de echte scherpte en overtuiging ontbrak nog.
Ook lieten Jordy Benjamins en Wouter vd Velden de korte cornervariant zien waarbij de verdediging van Oldeholtpade zich niet liet foppen en overeind bleef.
Bij een soloactie van Wouter vd Velden leek de bal tegen de hand van een Friese verdediger aan te komen, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.

De gehele eerste helft waren de Emmeloorders de bovenliggende partij en grossierden de polderboys in het meeste balbezit, maar onderhuids sloop er ook gemakzucht en nonchalance in het team.
In de snelle counter kwamen de Olpaers er dreigend uit, maar verder dan enkele verdwaalde schoten kwamen de Friesen niet.
In de 33e minuut ging Emmeloord speler Jordy Benjamins in de fout door de bal pardoes slordig terug te spelen waardoor Olpaer Bart Halsema deze foute bal wist te onderscheppen.
Op volle snelheid wist Bart Halsema wel raad met dit buitenkansje en wist hij doelman Gio Huijsmans met een hard schot te passeren voor de onthutsende 1 - 1 gelijkmaker.
Trainer Frank vd Werf vond dat zijn team riskant en gemakzuchtig speelde en hamerde op de verzorgde opbouw en opperste concentratie.
De linies op het middenveld moesten nu compacter dichter op elkaar gaan spelen om het tij te keren.

Mooie pogingen van Wessel Scheepers en Marc Loosman werden geblokt en op het nippertje weggewerkt waarna de Emmeloorders via Wouter vd Velden in de 40e minuut weer op voorsprong kwamen.
Hier ging een misverstand in de Friese verdediging aan vooraf waarbij Wouter vd Velden alert reageerde door de bal te onderscheppen en zonder na te denken snoeihard tegen de touwen te schieten voor de bevrijdende 2 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Meteen vanaf de aftrap kreeg Oldeholtpade via Bart Halsema een goede kans, maar doelman Gio Huijsmans greep goed in.
Op het middenveld liet Wessel Scheepers enkele technische hoogstandjes zien.
Op slag van rust zorgde Jordy Benjamins voor een enorme grote opluchting en maakte hij zijn eerdere fout meer dan goed.
Met een gigantische kanonskogel scoorde Jordy Benjamins een schitterend doelpunt voor de 3 - 1 ruststand.

In de rust klonk er wederom My Way door de speakers en was er op het veld een onderonsje tussen Trainer Frank vd Werf en Justin vd Poel te zien. Hierna zou Justin vd Poel voor de moegestreden Roy Pettinga in de ploeg komen en volgden er enkele omzettingen.
De tweede helft was amper begonnen of de 4 - 1 lag in de touwen.
Bij een mooie soloactie van Wouter vd Velden was er lichte paniek in de verdediging van Oldeholtpade waarna de voorzet van Wouter vd Velden pardoes door de Friese verdediger Stefan de Vries in zijn eigen doel werd gewerkt voor de 4 - 1 voor sc Emmeloord.
Tot aan de 65e minuut was het eenrichtingsverkeer richting het Friese doel en waren er mooie kansen voor Rick Voskuil, Jordy Benjamins en Wessel Scheepers te zien.

In de 50e minuut legde de sterk spelende Luuk Halsema de bal panklaar op de stropdas bij Wessel Scheepers, maar oog in oog met doelman Arjen de Haan wist Wessel Scheepers niet te scoren.
Nadat aanvaller Maric Naaktgeboren voor Koen Kroes in de ploeg was gekomen zakte Wouter vd Velden terug om de verdediging te helpen.
Kort hierop werd de invaller Maric Naaktgeboren op avontuur gestuurd, maar de Friese doelman bracht redding.
Er was nog een kopbal van Marc Loosman te zien en een goede kans Wessel Scheepers, maar de Emmeloorders vergaten de trekker over te halen.
In de 62e minuut lanceerde Justin vd Poel met een splijtende dieptepass Wessel Scheepers maar deze keer raakte Wessel de bal totaal verkeerd.

In de 65e minuut kwamen de Olpaers uit een corner weer terug in de  wedstrijd.
Deze indraaiende corner werd door Oldeholtpade spits Mark de Vries via binnenkant paal in het doel gekopt voor de 4 - 2 aansluitingstreffer.
Trainer Frank vd Werf ontstak nu in woede bij deze onnodige tegendoelpunt omdat Oldeholtpade nu ineens grote risico's ging nemen om een derde treffer te maken.
In een levendige slotfase golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen.
Bij Emmeloord bracht doelman Gio Huijsmans redding op inzetten van Mark de Vries en Joshua Verhoef waarna de polderboys het initiatief weer overnamen.

Met vloeiende aanvalsgolven gingen de Emmeloorders op zoek naar meer doelpunten waarbij Wessel Scheepers, Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil voor veel gevaar zorgden.
Een ziedend schot van Wouter vd Velden zeilde rakelings over.
In de 78e minuut scoorde Maric Naaktgeboren op aangeven van Rick Voskuil de bevrijdende en verlossende 5 - 2 voor sc Emmeloord.
Kort hierop werd een inzet van invaller Mike Benjamins van de doellijn gehaald waarna Oldeholtpade nog iets van zich liet horen.
Een verraderlijk en listig schot van Mark de Vries leek binnen te vallen, maar belandde tot ieders opluchting op het dak van het doel.
De polderboys winnen met 5 - 2 en gaan met deze marge volgende week op bezoek bij Oldeholtpade om het karwei af te maken.
De wedstrijd FC Wolvega - De Weide eindigde in een 0 - 0 gelijkspel waardoor ook FC Wolvega nog niet zeker is van de finale.

Het gehele team verdiend een compliment voor deze teamprestatie.
Met name de spelers Wouter vd Velden, Wessel Scheepers en Jordy Benjamins speelden een ijzersterke wedstrijd.
Het publiek heeft Jordy Benjamins zijn fout vergeven en hem tot Man of the Match uitgeroepen.
Volgende week zaterdagmiddag om 14:15 uur is de return in Oldeholtpade.
Deze verslaggever is er dan ook weer bij!

De opstelling van sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 45e Justin vd Poel ), Ian Koopmans, Koen Kroes ( 55e Maric Naaktgeboren ), Luuk Halsema ( 66e Jason de Lijster ), Lucas Loosman ( 75e Mike Benjamins ), Rick Voskuil, Jordy Benjamins, Marc Loosman, Wessel Scheepers & Wouter vd Velden.
Geblesseerd/afw: Joost van Tilburg, Robin Elsinga, Mike Schuller  & Annys Radwan.
Gele kaart: Justin vd Poel
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen
Verzorger: Tim Dekker
Verslaggever: Klaas Huisman

De voorbeschouwing sc Emmeloord ( 19-1 ) - vv Oldeholtpade ( 19-1 )





Aanstaande zaterdagmiddag gaat de muziekinstallatie weer knallen en gaan alle registers weer open op sportpark De Ervenbos.
Na de verloren kampioenswedstrijd tegen sc Rouveen hebben de blauwe beloften de handdoek niet in de ring gegooid en hun zinnen op de nacompetitie gezet.
Nadat de polderboys in het Drentse Veenoord met 1 - 4 van sv Twedo hadden gewonnen volgde er in Emmeloord een ruime en afgetekende 8 - 2 overwinning op sv Twedo.
De blauwe droom is nog altijd springlevend want de Desperado's lijken hard op weg naar de volgende finale om alsnog naar de hoofdklasse te kunnen promoveren.
In de tweede nacompetitieronde komen de polderboys in een tweeluik met vv Oldeholtpade een oude bekende tegen.
De Olpaers doen het verrassend goed in de nacompetitie en hebben op indrukwekkende wijze met 5 - 4 en 2 - 3 van het sterke vv Beilen gewonnen.

Komende zaterdagmiddag 14:30 uur is de eerste krachtmeting in Emmeloord en volgende week 3 Juni is de return in Oldeholtpade.
De winnaar van deze tweeluik zal op zaterdagmiddag 10 Juni in de finale gaan uitkomen met als inzet promotie naar de hoofdklasse.

De blauwe beloften verdienen een groot compliment voor de wijze waarop zij de tegenslagen en teleurstellingen van zich afspelen.
Het team heeft na de nederlaag tegen sc Rouveen de koppen bij elkaar gestoken en zijn fris, frivool en energiek aan de nacompetitie begonnen.
De technische staf trainer Frank vd Werf, Teamleider Jacob Loosman en Allrounders Tim Dekker &  Hans Mijnen hebben de droom nooit opgegeven en altijd de teamspirit en saamhorigheid overeind gehouden.
Na de ruime 1 - 4 en 8 - 2 overwinningen op sv Twedo wacht zaterdagmiddag om 14:30 uur tegen vv Oldeholtpade een nieuwe uitdaging.

Onze tegenstander vv Oldeholtpade is een oude bekende en eindigde vorig seizoen als een gevaarlijke outsider met 47 punten uit 22 wedstrijden op een 4e plek in de eerste klasse noord.
De Blauwe Olpaers wisten 14 wedstrijden te winnen, speelden vijf keer gelijk en verloren slechts drie wedstrijden met een doelsaldo van 74 voor en 36 tegen.
Eerder dit seizoen wonnen de beloften uiterst moeizaam in een grimmige en spijkerharde wedstrijd met 2 - 1 van De Olpaers.
Toen waren Maric Naaktgeboren en Wessel Scheepers de doelpuntenmakers in Emmeloord en scoorde tussendoor Maxim Kuiper namens Oldeholtpade tegen.
In Oldeholtpade wonnen de Emmeloorders vrij eenvoudig met 0 - 4 bij de blauwe reuzen die toen al met hun hoofd bij de nacompetitie zaten.
De Olpaers doen het verrassend goed in de nacompetitie door twee keer met 5 - 4 en 2 - 3 van vv Beilen te winnen.
Deze overwinningen op vv Beilen laten nog eens zien wat voor een gevaarlijke outsider de Blauwe Reuzen zijn.
De Emmeloorders zijn gewaarschuwd en zullen scherp en supergemotiveerd moeten zijn.

De voetbalvereniging vv Oldeholtpade werd op 21 december 1962 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft ongeveer 200 leden.
De Olpaers spelen hun thuiswedstrijden op het sportpark Olpae.
Het eerste elftal van Oldeholtpade stond lange tijd bovenaan in de 5e klasse waar het vorige week de kampioenswedstrijd verloor.
De Blauwe Reuzen gaan nu in de nacompetitie alsnog proberen om naar de 4e klasse te promoveren.
Enkele spelers van het beloftenteam hebben al ervaring in het eerste opgedaan.

Het Friese dorp Oldeholtpade ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten noordoosten van Wolvega en heeft ongeveer 1000 inwoners.
De namen Aldeholtpathe en Holenpathe hebben iets te maken met een pad door het bos.

De wedstrijd sc Emmeloord - vv Oldeholtpade begint zaterdagmiddag 27 Mei om 14:30 uur op De Ervenbos te Emmeloord.
Volgende week zaterdagmiddag 3 Juni is de return in Oldeholtpade.
Wij wensen de Blauwe Desperado's veel succes toe!
Zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Verslaggever: Klaas Huisman.







Het verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - sc Rouveen ( 19-1 )



sc Emmeloord ( 19-1 ) - sc Rouveen  ( 19-1 )   0  -  1   (  0  -  0  )

In een ongekende en indrukwekkende ambience hebben de beloften van sc Emmeloord en sc Rouveen voor ruim 600 toeschouwers een superspannende kampioenswedstrijd voorgeschoteld.
Doordat sc Rouveen deze wedstrijd met 0 - 1 wist te winnen kunnen de polderboys zich opmaken voor de nacompetitie.
Aanstaande zaterdagmiddag om 14:30 uur komen de blauwe beloften in het Drentse Veenoord in actie tegen sv Twedo.
Op woensdagavond 24 Mei is de return in Emmeloord.

De spanning was om te snijden en de adrenaline ging door merg en been op sportpark De Ervenbos.
Het is een hele kunst om een team zowel fysiek alsook mentaal en psychisch klaar te stomen voor zo'n belangrijke finale.
Deze wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar werd uiteindelijk op kleine details beslist omdat sc Rouveen mentaal, tactisch en fysiek net iets feller en beter was dan sc Emmeloord.
Het dorp Rouveen was met twee dubbeldekbussen volledig uitgelopen, maar ook de blauwe aanhang was goed vertegenwoordigt om er een onvergetelijke avond van te maken.

Trainer Frank vd Werf had zijn manschappen de opdracht gegeven om de linies kort en compact op elkaar te houden en het middenveld te veroveren, maar dit bleek moeilijk tegen het stugge, felle en strijdvaardige sc Rouveen.
In een levendige beginfase deelde sc Emmeloord de eerste plaagstootjes uit waarbij de doelman van sc Rouveen een voorzet van Rick Voskuil onschadelijk moest maken.
Kort hierop werden voorzetten van Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil ternauwernood weggewerkt en leverde ook een vrije trap van Wessel Scheepers niets op.
Gaandeweg kropen de Rouveners uit hun schulp en bleek The Green White Army zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben.

De veldbezetting stond organisatorisch en tactisch als een solide huis bij sc Rouveen. Onder aanvoering van Matthias Mijnheer draaide het middenveld op volle toeren en werden de aanvallers gemakkelijk gevonden bij The Green White Army.
Tot de 20e minuut brak er een moeilijke fase aan voor sc Emmeloord.
Met name over de flanken sneden de Rouveners als een mes in een pakkie boter door de Emmeloordse verdediging.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Gio Huijsmans in actie komen om harde schoten van Jean Paul Hooikammer en Thomas Harink onschadelijk te maken.
Een indraaiende voorzet van Matthias Mijnheer werd door Dylan Bisschop naastgekopt.
Bij sc Rouveen lieten Dylan Bisschop, Thomas Harink en Jean Paul Hooikammer gevaarlijke snelle acties en eentweetjes zien.
De blauwe verdedigers Wouter vd Velden, Jordy Benjamins, Luuk Halsema en Joost van Tilburg hadden hun handen vol om de groene aanvallers in toom te kunnen houden.
Pas rond de 20e minuut keerde de rust terug en ging de groene storm liggen waarna sc Emmeloord weer iets van zich liet horen.

Het liep niet soepel bij sc Emmeloord en je zag de spanning van de gezichten afdruipen waardoor de polderboys nauwelijks in hun eigen vertrouwde spel konden komen.
Een scherpe voorzet van Luuk Halsema op Maric Naaktgeboren werd weggewerkt waarna sc Emmeloord in de 28e minuut zijn eerste echte grote kans kreeg.
Op de linkerflank had Wessel Scheepers een snelle actie in huis en werd bij de eerste paal Marc Loosman gevonden, maar diens inzet ging rakelings naast.
Het middenveld haperde bij sc Emmeloord waar Lucas Loosman, Robin Elsinga en Wessel Scheepers moeite hadden om de openingen te vinden.
In de voorhoede stonden Rick Voskuil, Marc Loosman en Maric Naaktgeboren totaal geisoleerd waardoor de kansen zeer schaars waren, maar uit alle macht probeerde Rick Voskuil nog iets te forceren.

Nadat het duel enige tijd stil lag voor een drinkpauze kwamen de Rouveners weer opzetten.
In de 35e minuut bediende de behendige technicus Daimen Schra met een steekbal op maat Thomas Harink die ternauwernood door Emmeloord doelman Gio Huijsmans werd afgestopt.
Kort hierop was het alle hens aan dek toen Jean Paul Hooikammer iedereen te snel af was en door de blauwe verdediging heen glipte.
De hoek werd te moeilijk en het schot van Jean Paul Hooikammer eindigde op de buitenkant van de paal.
Vlak voor rust waren er wat halve kansjes voor sc Emmeloord, maar pogingen van Rick Voskuil, Marc Loosman en Maric Naaktgeboren werden eenvoudig geblokt en weggewerkt.
Bij sc Emmeloord waren doelman Gio Huijsmans en verdediger Joost van Tilburg de grote uitblinkers terwijl bij sc Rouveen Matthias Mijnheer, Daimen Schra en Jean Paul Hooikammer op dreef waren.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten op een sfeervol Ervenbos.

In de rust bleek dat aanvaller Maric Naaktgeboren niet meer verder kon en moest worden vervangen.
Trainer Frank vd Werf deed wat omzettingen en bracht nu verdediger Roy Pettinga in de ploeg waardoor Wouter vd Velden de frontlinie kon versterken.
De Rouveners trokken meteen fel van leer en lieten zich via Daimen Schra en Jean Paul Hooikammer weer voorin zien, maar onder aanvoering van Joost van Tilburg, Luuk Halsema en Roy Pettinga knokte sc Emmeloord zich weer terug.
Nadat een schot van Rouvener Dylan Bisschop naast het doel zeilde herpakte sc Emmeloord zich weer en waren er twee goede kansen voor Rick Voskuil en Wessel Scheepers te zien.

In de 52e minuut werd Rick Voskuil ternauwernood afgestopt waarna Wessel Scheepers de Rouvener doelman op zijn weg vond.
Uit een voorzet van Wessel Scheepers ging de kopbal van Marc Loosman rakelings over.
Net op het moment dat sc Emmeloord deze wedstrijd naar zich toe leek te trekken en kansen kreeg sloegen de Rouveners medogenloos toe.

In de 60e minuut kwam sc Rouveen uit een vrije trap randje strafschopgebied op een 0 - 1 voorsprong.
Deze vrije trap werd door Rouvener David Bouwmeester met uiterste precisie in de kruizing gekrult en liet doelman Gio Huijsmans kansloos voor de 0 - 1 voor sc Rouveen.
De Emmeloorders reageerden furieus en gingen nu risico's nemen om de gelijkmaker te forceren.
Een prachtige vrije trap van Luuk Halsema werd op het nippertje gemist door Robin Elsinga waarna een doorbraak van Rick Voskuil op het laatste moment werd afgestopt.
Trainer Frank vd Werf deed nog wat omzettingen en bracht met Ian Koopmans en Koen Kroes voor Robin Elsinga en Joost van Tilburg nieuwe frisse impulsen in het team.

Met de moed der wanhoop trokken de polderboys ten strijde en ging men naarstig op zoek naar de gelijkmaker.
Ondertussen kampte de scheidsrechter met een blessure waardoor het duel twee keer stil kwam te liggen, maar plotseling gingen de Emmeloorders volle bak op de aanval spelen.
In het laatste kwartier zou sc Emmeloord nog dichtbij de gelijkmaker komen, maar Rouveen doelman Daan Kattenberg bracht redding op een kopbal van Luuk Halsema en op inzetten van Rick Voskuil en Wouter vd Velden.
Er waren rommelige scrimmages voor het doel van sc Rouveen te zien en in de slotminuut werd een vrije trap van Wouter vd Velden nog door iedereen gemist, maar de Rouveners hielden stand.
Uit een snelle tegenstoot kreeg ook sc Rouveen nog een goede mogelijkheid, maar er zouden geen doelpunten meer vallen.

Na afloop klonk het gejuich in het groene kamp en stonden de tranen in de ogen bij de spelers van sc Emmeloord.
De Emmeloorders hadden alles gegeven, maar kwamen vandaag mentaal in kleine details net iets tekort tegen het slimme, uitgekookte en tactisch sterke sc Rouveen.
Ondanks de tranen en de teleurstelling kunnen de Emmeloorders terugkijken op een leerzaam seizoen en was het een hele belevenis om voor enkele honderden toeschouwers te mogen spelen.
Rest ons om sc Rouveen te feliciteren met dit kampioenschap.
Man of the match bij sc Emmeloord: doelman Gio Huijsmans
Man of the match bij sc Rouveen: Matthias Mijnheer

Zaterdagmiddag gaan de blauwe beloften in het Drentse Veenoord op bezoek bij sv Twedo. Aanvang is om 14:30 uur.
Op Woensdagavond 24 mei speelt sc Emmeloord thuis tegen sv Twedo.
Deze verslaggever kan helaas niet bij deze wedstrijden aanwezig zijn, maar zal het team blijven volgen en wens jullie alle succes toe in de nacompetitie.

De opstelling van sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Jordy Benjamins, Joost van Tilburg ( 75e Koen Kroes ), Wouter vd Velden, Luuk Halsema, Lucas Loosman, Robin Elsinga ( 70e Ian Koopmans ), Wessel Scheepers ( 85e Justin vd Poel ), Rick Voskuil, Marc Loosman & Maric Naaktgeboren ( 45e Roy Pettinga ).
Wissels: Justin vd Poel, Roy Pettinga, Ian Koopmans & Koen Kroes.
Geblesseerd/afw: Annys Radwan, Mike Schuller & Jason de Lijster.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

De opstelling van sc Rouveen:
Daan Kattenberg, Marcel Tiemes, David Bouwmeester, Ronald Kin, Matthias Mijnheer, Elrik Schra, Dylan Bisschop, Thomas Harink ( 80e Hylke Tietsma ), Jean Paul Hooikammer, Frank Wolters ( 88e Karim El Mokdad ) & Daimen Schra.
Wissels: Karim El Mokdad, Hylke Tietsma, Mark Timmerman, Sven Ruscher & Jelle de Haan.
Trainer: Arjen Schra
De scheidsrechter: Dhr J.Vonk
Toeschouwers: 600

Verslaggever: Klaas Huisman.







De voorbeschouwing sc Emmeloord ( 19-1 ) - sc Rouveen ( 19-1 )



Aanstaande woensdagavond is de apotheose en de ontknoping in de eerste klasse noord als de beloften van sc Emmeloord en sc Rouveen in een zinderende kampioenswedstrijd tegenover elkaar staan.
Wij doen een indringende en emotionele oproep aan het Blauwe Legioen om de Blauwe Hanekammen, sjaaltjes en spandoeken weer van zolder te halen en roepen alle teams van sc Emmeloord op om onze Desperado's te ondersteunen en hier doorheen te slepen.

In deze voorbeschouwing nemen wij beide teams en hun sterspelers onder de loep en kijken we terug op een zeer bewogen, emotioneel en leerzaam seizoen.
We staan in deze voorbeschouwing ook even stil bij een speler die dit seizoen door een diep dal is gegaan en inmiddels op de achtergrond hard aan zijn comeback werkt.
Een ontroerend verhaal over een zwarte schaduw die dit seizoen over het team heeft gehangen, maar ook iedereen sterker en volwassen heeft gemaakt.
Een ingrijpend verhaal over een hecht vriendenteam die ondanks alle tegenslagen elkaar door dik en dun zijn blijven steunen.

Beide teams kenden hun ups en downs en hebben deze finale op basis van teamspirit, individuele kwaliteiten, wilskracht, technisch vernuft en doorzettings en scoringsvermogen dikverdiend.
De Blue Desperado's and The Green White Army eindigden beiden met 53 punten uit 22 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats.
Onze blauwe trots wist 17 wedstrijden te winnen, speelde twee keer gelijk en verloren drie wedstrijden met een doelsaldo van 100 voor en slechts 27 tegen.
De Groenen uit Rouveen wonnen 16 wedstrijden, speelden vijf keer gelijk en verloren slechts 1 wedstrijd met een doelsaldo van 99 voor en 36 tegen.

Het eerste duel in Rouveen eindigde in een 1 - 1 gelijkspel waar de polderboys lange tijd door een doelpunt van Luuk Halsema op een 0 - 1 voorsprong stonden. Vlak voor tijd wisten de Rouveners alsnog via een scrimmagegoal uit een verre ingooi op 1 - 1 te komen.
Het duel in Emmeloord eindigde destijds in een gigantische anticlimax voor sc Emmeloord en ging zeer teleurstellend met 0 - 2 verloren.
Beide Rouvener doelpunten werden gemaakt door de absolute  sterspeler en topscorer Jean Paul Hooikammer waar we straks nog even op terugkomen.
Het was ook de enige wedstrijd afgelopen seizoen waar sc Emmeloord niet wist te scoren.
Deze nederlaag was de inleiding van een mindere periode met drie nederlagen op rij, maar hierna volgde het herstel en kwam de teamspirit en het zelfvertrouwen weer bovendrijven bij de polderboys.
In Duitsland wonnen de beloften het felbeerde Bayernbokaal waarna alle wedstrijden weer eenvoudig werden gewonnen.

Trainer Frank vd Werf en Teamleider Jacob Loosman hebben altijd het volste vertrouwen in deze jongens gehouden en zijn supertrots om met deze groep te mogen werken.
Het team heeft een gigantische ontwikkeling doorgemaakt waarbij diverse spelers inmiddels aan het eerste en tweede elftal hebben mogen ruiken.
Het is elke zaterdag genieten om dit team in actie te zien en progressie en vooruitgang in de spelopvatting te zien maken.
De speelse, frivole en onbevangen manier van voetballen is altijd hartverwarmend te zien, maar er zit ook altijd een tactisch idee achter het spelconcept.

Onze tegenstander sc Rouveen heeft een sterk uitgebalanceert en evenwichtig team die de linies goed kort op elkaar en gesloten kan houden.
Trainer Arjen Schra heeft er een hecht en supersterk collectief van gemaakt waarbij de voorhoedespelers voor een constante dreiging zorgen.
In de snelle omschakeling schuilt het gevaar waarbij vooral de spelbepalers Dylan Bisschop, Diamen Schra, Matthias Mijnheer en Elrik Schra voor de aanvoer richting de frontlinie met Karim El Mokdad en topscorer Jean Paul Hooikammer moeten zorgen.
Met name het grote talent Jean Paul Hooikammer is de meest gevaarlijke speler en een goaltjesgetter pur sang bij sc Rouveen.
Deze speler weigerde aan te sluiten bij het eerste elftal omdat hij dit seizoen met zijn vrienden kampioen wil worden.
Op doel is Daan Kattenberg een zeer betrouwbare sluitpost en zorgen de verdedigers Marcel Tiemes, Hylke Tietsma en David Bouwmeester voor het slot op de deur.

Naast de Dugout staat Annys Radwan met een brok in zijn keel en met de tranen in zijn ogen zijn teamgenoten aan te moedigen.
Aan het begin van dit seizoen scoorde het blauwe diamant Annys ( Ananas ) Radwan aan de lopende band.
Deze talentvolle en grillige aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Flevo Boys, maar deed ook ervaring op bij de profclubs sc Heerenveen en PEC Zwolle.
Toen Annys samen met Joost van Tilburg naar het blauwe bastion kwam was er vanaf het eerste moment een enorme klik met alle overige spelers van sc Emmeloord.
Het was een genot om Annys Radwan in actie te zien want er gebeurde altijd wel iets als hij in stelling werd gebracht.

Na acht doelpunten in vijf wedstrijden moest Annys begin oktober met een ernstige ziekte plotseling afhaken en dit had een gigantische impact op het team.
Na een heftige operatie volgde stap voor stap het herstel, maar Ananas is nog steeds niet helemaal de oude.
Op de achtergrond werkt Annys Radwan aan zijn comeback en inmiddels traint deze goaltjesgetter weer twee keer per week mee.
In Duitsland maakte hij tijdens het paastoernooi weer zijn eerste speelminuten, maar helaas bleek deze comeback iets te snel.
Tijdens het hele seizoen is Annys Radwan de steun en toeverlaat en de stille kracht achter dit team geweest en dit nemen onze jongens woensdag mee in de finale.

De sportclub Rouveen werd op 30 augustus 1971 in de clubkleuren Groen Wit opgericht en gaan als The Green White Army door het leven.
De club heeft ongeveer 450 leden en speelt zijn thuiswedstrijden aan de korte kerkweg te Rouveen waar het vier velden inclusief een anderhalve kunstgrasveld tot zijn beschikking heeft.
Sinds 1996 tot op heden schommelen de Groen Witten tussen de tweede en derde klasse.
In 2010 werd sc Rouveen kampioen van de derde klasse en in 2012 promoveerden de Rouveners zelfs voor het eerst naar de eerste klasse.
In 2013 en 2016 volgden er twee degradaties waardoor het eerste elftal van sc Rouveen tegenwoordig in de derde klasse uitkomt.

Het dorp Rouveen ligt in de gemeente Staphorst en heeft 3000 inwoners.
De inwoners van Rouveen hebben een sterk ontwikkelt Dorpsgevoel en hebben zelfs een eigen Rouvener volkslied.
Verder staat het dorp bekend om zijn Munnikenslagloop, de Klompenrace, het Melkbusmonument, de Autorodeo en het romantische nachtvrij luik waar de meeste Rouveners hun eerste liefdeservaringen opdoen.

Woensdagavond is de apotheose en de ontknoping in de eerste klasse.
Ik hoop dat het een onvergetelijke happening gaat worden en dat het volledige blauwe legioen uitgedost met hanekammen ons gaat ondersteunen.
Eens stonden deze jongens met hun Vakkie B1 spandoeken het eerste elftal aan te moedigen en nu is het tijd om massaal met de hele vereniging iets voor Vakkie B1 terug te doen!

Speel met jullie hart en ziel en gooi alle remmen los jongens!
Geniet van de sfeer en ga voor het ultieme doel Gio, Roy, Wouter, Joost, Luuk, Jordy, Rick, Lucas, Marc, Wessel, Maric, Robin, Justin, Mike, Jason, Koen, Ian.....en natuurlijk naast de dugout......Annys Radwan!
The Blue Desperado's forever!!!!

Verslaggever: Klaas Huisman.






















Verslag sc Emmeloord - Velocitas 1897

sc Emmeloord  -  Velocitas 1897   3  -  1   (  3  -  0  )

Op een gezellig en sfeervol sportpark Ervenbos heeft sc Emmeloord zijn laatste competitiewedstrijd met 3 - 1 gewonnen van het Groningse Velocitas 1897.
Na afloop van deze wedstrijd nam de club en de gehele selectie afscheid van hoofdtrainer Dick Schuurman die volgend seizoen bij de Harkemase Boys aan de slag gaat.
Vorige week werd GAVC uit Grou al kampioen in de tweede klasse en vandaag vielen ook alle andere beslissingen.
Ondanks dat het Groningse Velocitas volgend seizoen op de zaterdag verder gaat moesten zij vandaag winnen om de PD wedstrijden te kunnen ontlopen, maar de groen witte zebra's hadden weinig in te brengen tegen het oppermachtige sc Emmeloord.

De Emmeloorders lieten er geen gras over groeien en begonnen lekker fel, fanatiek en voortvarend aan deze wedstrijd.
Het werd al snel duidelijk dat sc Emmeloord dit seizoen in stijl en met opgeheven hoofd wilde afsluiten.
Nadat in de 3e minuut een doelpunt van Harm van Wieren wegens buitenspel werd afgekeurd namen de polderboys in de 4e minuut de leiding.
Hier ging een verdedigingsfoutje van Velocitas aan vooraf waar clubtopscorer Hans Langedijk goed tussen zat en met een strakke schuiver de 1 - 0 wist aan te tekenen.
Met zijn 10e competitiedoelpunt werd Hans Langedijk hiermee de topscorer van dit seizoen.
Er waren mooie afstandsschoten en pogingen van Mart Matthijssen, Gokhan Pala en Guido Vissers te zien.
De doelman van Velocitas moest volop aan de bak en kreeg een verraderlijk schot van Guido Vissers niet goed onder controle waarna de rebound van Koen Boneschansker op het nippertje onschadelijk werd gemaakt.

De Groningers hadden niet gerekend op deze overrompelende beginoffensief van het vrijuit volop de aanval spelende sc Emmeloord.
In de 8e minuut belandde een voorzet van Wiebe Koopmans op de stropdas bij De Blonde Torpedo Rik Beekman die wel raad wist met dit buitenkansje.
Met een geplaatst schot in de hoek scoorde Rik Beekman in de 8e minuut de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Tot aan de 30e minuut was het een eenrichtingsverkeer richting het Groningse doel en waren er mooie kansen voor sc Emmeloord te zien.
Twee pogingen van de sterk spelende Wiebe Koopmans zeilden rakelings voorlangs het doel en een kopbal van Harm van Wieren ging ook rakelings naast.
De doelman van Velocitas bracht redding op inzetten van Rik Beekman, Wiebe Koopmans en Gokhan Pala.
Gaandeweg ging de blauwe storm liggen en kropen de Groningers langzaam uit hun schulp.

In de 30e minuut liet Velocitas zich voor het eerst dreigend voorin zien en kregen de groen witten drie corners op rij te nemen.
Nadat schoten van Velocitasspelers Virgil Muller en Luciano Felida met de nodige moeite werden geblokt moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om pogingen van Mustafe Ahmed en Virgil Muller onschadelijk te maken.
Bij de corners van Velocitas moest Emmeloord doelman Ruben Doorn twee keer handelend optreden, maar echt gevaarlijk werden de Groningers niet.
Nadat een kopbal van Luciano Felida naast het doel verdween kwamen de polderboys weer opzetten.

Vlak voor rust kreeg sc Emmeloord een paar goede scoringskansen, maar het vizier stond niet op scherp.
Nadat Guido Vissers, Hans Langedijk en Harm van Wieren de Groningse doelman op hun weg vonden had Hans Langedijk iets moois in zijn gedachten.
Op aangeven van Rik Beekman probeerde Hans Langedijk met een volley toe te slaan, maar de Groningse doelman bracht redding.
In de 44e minuut zorgde Hans Langedijk voor de assist op Rik Beekman die geen moment twijfelde en met een torpedoinslag doel trof voor de 3 - 0 ruststand voor sc Emmeloord.

Assistenttrainer Arnold Roossien moest op zijn vakantieadres op de hoogte worden gehouden, maar kon nu in alle rust een biertje nemen.
In de beginfase van de tweede helft probeerde Velocitas enkele plaagstootjes en speldenprikjes uit te delen, maar echte grote kansen zouden de Groningers niet krijgen.
Er kroop wat gemakzucht en nonchalance in het team van sc Emmeloord waarop trainer Dick Schuurman zich weer liet horen.
In de 58e minuut kwamen Mark Staal en Bastian Tabak voor Gokhan Pala en Hans Langedijk in de ploeg.
Gaandeweg kregen de polderboys weer wat kansen om de score op te voeren, maar de echte scherpte en overtuiging was er niet meer.
Mooie afstandsschoten van Bastian Tabak, Mart Matthijssen en Wiebe Koopmans werd fraai gepareerd door Velocitas doelman Dani Turdo.
Halverwege de tweede helft kreeg sc Emmeloord een paar corners te nemen, maar verder dan gevaarlijke kopballen van Harm van Wieren en Koen Boneschansker kwamen de polderboys niet.

Tot tweemaal aan toe glipte Bastian Tabak op volle snelheid door de Groningse verdediging, maar beide inzetten zeilden rakelings voorlangs.
In kansrijke positie werd Rik Beekman vrij voor het doel gezet, maar ook deze keer greep de doelman van Velocitas goed in.
Een ziedend afstandsschot van uitblinker Remco Jonkman zeilde rakelings naast.

Plotseling uit het niets scoorde Velocitas in de 78e minuut nog tegen.
Een verdwaalde zondagsschot van Luciano Felida zeilde in de verre hoek buiten bereik van Ruben Doorn binnen voor de 3 - 1 aansluitingstreffer.
In de slotfase kwam de assistenttrainer van Velocitas de 53 jarige Bram Verspille nog even in de ploeg want de Groningers hadden geen wisselspelers meer over.
De polderboys geloofden het verder wel en lieten het slotoffensief aan Velocitas over.
In de 89e minuut ranselde doelman Ruben Doorn met flair een vrije trap van Yoshi Supriata uit zijn doel.

Het slotakkoord was nog voor sc Emmeloord waarbij Rik Beekman, Sebastian Slowikowski en Bastian Tabak nog dichtbij een treffer kwamen.
Uit een voorzet van Rik Beekman werd Sebastian Slowikowski vrij voor het doel gezet, maar doelman Dani Turdo bracht opnieuw redding.
Bij het laatste fluitsignaal werd verdediger Remco Jonkman nog als man of the match omgeroepen en kregen de spelers een staande ovatie van het publiek.
Hierna nam de club in stijl afscheid van Trainer Dick Schuurman en volgde er nog een afsluitingsfeestje met een gezellige BBQ op De Ervenbos.

Door deze 3 - 1 overwinning op Velocitas zijn de polderboys op een verdienstelijke 8e plek geeindigt in de tweede klasse K.
De Emmeloorders behaalden 34 punten uit 24 wedstrijden waarbij er tien wedstrijden werden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen tien wedstrijden verloren met een doelsaldo van 51 voor en 40 tegen.
De topscorers zijn Hans Langedijk met tien doelpunten, Bastian Tabak met acht doelpunten en Mart Matthijssen & Rik Beekman eindigen beiden op zeven doelpunten.
Hoogtepunt dit seizoen was die adembenemende omhaal van Tovenaar Wiebe Koopmans tegen vv Ruinerwold.

In Juni zijn de Emmeloorders nog te zien op het Tiendorpentoernooi te Tollebeek en op toernooien in Marknesse en Steenwijk waarna de polderboys tijdens een teamuitje op Texel het seizoen gaan afsluiten.

Door deze 3 - 1 nederlaag is Velocitas veroordeelt tot de PD wedstrijden die eigenlijk totaal geen nut hebben omdat Velocitas volgend seizoen in de vierde klasse op zaterdag verder gaat.
Onderin zijn de Groninger Boys na de 2 - 3 nederlaag tegen vv Roden gedegradeert naar de derde klasse en gaat ook vv Lemmer PD wedstrijden spelen.
Bovenin gaan vv Roden, DTD Jelsum & sv Olyphia nacompetitie wedstrijden spelen.
Het was mij een plezier en genoegen om verslag van sc Emmeloord uit te brengen en volgend seizoen gaan we hier vrolijk en gedreven mee verder.
Ik wens iedereen een fijne zomerstop toe en tot ziens in het nieuwe seizoen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mart Matthijssen, Gokhan Pala ( 58e Mark Staal ), Guido Vissers ( 70e Sebastian Slowikowski ), Wiebe Koopmans, Rik Beekman & Hans Langedijk ( 58e Bastian Tabak ).
Wissels: Niels Boomsma, Mark Staal, Bastian Tabak & Sebastian Slowikowski .
Geblesseerd/afw: Tim Schaafsma, Denny vd Zee, Brahim Boundati, Rik Schilder, Marcel Westerhof & Laurens Rasing ( 2e elftal ).
Gele kaart: Remco Jonkman
Trainers: Dick Schuurman & Jan Arjen Kooi
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

Alle overige uitslagen van de laatste speeldag in de tweede klasse K:
sc Stadspark Groningen - vv Ruinerwold  1  -  2
sv Olyphia Noordwolde - vv Lemmer  1  -  0
Groninger Boys  -  vv Roden 2  -  3
MKV'29 Leeuwarden  -  DTD Jelsum  1  -  0
vv Peize  -  Sint Annaparochie  0  -  3

Verslaggever: Klaas Huisman.






Het verslag FC Wolvega ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )





FC Wolvega ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )   2  -  3   (  2  -  2  )

In een zenuwslopende superspannende en bloedstollende heksenketel hebben de beloften van sc Emmeloord goede zaken gedaan door in een boeiende wedstrijd met 2 - 3 van FC Wolvega te winnen.
Aanstaande woensdagavond 17 Mei is om 19:30 uur de kampioenswedstrijd thuis tegen sc Rouveen.
De paarse wolven zijn door deze nederlaag tot de nacompetitie veroordeelt.

In een sfeervol ambiance werd er voor ongeveer 400 toeschouwers en onder toeziend oog van de selectie van sc Rouveen afgetrapt op sportpark De Molenwiek te Wolvega.
Enkele tientallen blauwe supporters waren volledig uitgedost naar Wolvega afgereist om het beloftenteam aan te moedigen.
Een supporter van FC Wolvega ontstak een paarse fakkel toen beide teams het veld betraden waarna deze beladen wedstrijd kon beginnen.

Bij sc Emmeloord stond Gio Huijsmans op doel en bestond het centrale verdedigingsduo uit Joost van Tilburg en Wouter vd Velden.
Op de backs moesten Luuk Halsema en Roy Pettinga de opbouw richting het middenveld met Lucas Loosman, Wessel Scheepers en Jordy Benjamins verzorgen.
In de frontlinie zorgden Marc Loosman, Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil voor het dynamiet en het nodige vuurwerk.
Op de bank zaten Robin Elsinga, Justin vd Poel, Jason de Lijster, Mike Schuller en Koen Kroes.
De verdediger Ian Koopmans was niet van de partij en de nog altijd herstellende Annys Radwan komt volgend seizoen weer in actie.

Trainer Frank vd Werf had zijn manschappen de opdracht gegeven om met veel pressie volop de aanval te spelen en zo begonnen de polderboys lekker brutaal, fel en aanvallend aan deze wedstrijd.
Het brutale beginoffensief leverde sc Emmeloord meteen een paar goede kansen op.
Een snelle eentwee tussen Maric Naaktgeboren en Wessel Scheepers werd ternauwernood onderschept en onschadelijk gemaakt.
Even later probeerde Wessel Scheepers met een indraaiende vrije trap Maric Naaktgeboren te vinden, maar de Friese doelman greep goed in.
In de 5e minuut glipte Maric Naaktgeboren op volle snelheid door de Friese verdediging waar hij de doelman van FC Wolvega op zijn weg vond.
In de rebound leek Rick Voskuil te gaan scoren, maar diens inzet werd ternauwernood door een Friese verdediger van de doellijn gehaald.
Een afvallende bal werd door Lucas Loosman op zijn pantoffel genomen, maar het venijnige schot zeilde over.
Hiermee was de toon voor een levendige boeiende en spijkerharde wedstrijd gezet.
Er zouden maar liefst vijf gele kaarten in deze grimmige wedstrijd vallen want beide teams vochten voor elke millimeter.

Tot aan de 20e minuut hadden de Emmeloorders alles onder controle en speelden de polderboys lekker fris onbevangen volop de aanval.
De thuisploeg probeerde op alle manieren met veel strijd, passie en inzet onder de druk uit te komen.
Met name over de linkerflank veroorzaakten de grillige spelers Kihami Da Costa, Yannick Kemerink en Mike Schottmans voor de nodige dreiging.
In de 17e minuut lanceerde Mike Schottmans met een strakke voorzet Yannick Kemerink, maar diens kopbal miste alle richting.
Kort hierop profiteerde Yannick Kemerink van een slordige verdedigingsfoutje in de Emmeloordse verdediging waar doelman Gio Huijsmans redding bracht.

Er brak nu een moeilijke fase aan waarbij de verdediging zwaar op de proef werd gesteld.
In de 22e minuut kwam FC Wolvega via een klutsgoal van Mounir Taj op een 1 - 0 voorsprong.
De verdediging van sc Emmeloord kon een voorzet van Yannick Kemerink niet goed wegwerken waarna deze afvallende bal in een kluwen van spelers bij Mounir Taj terecht kwam die meteen uithaalde.
Via de vingertoppen van doelman Gio Huijsmans verdween het schot in het doel voor de 1 - 0 voorsprong voor FC Wolvega.

Dit was een bittere pil en een grote teleurstelling voor sc Emmeloord, maar de blauwen pakten het goed op, toonden veerkracht en gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker.
Met name Joost van Tilburg, Luuk Halsema, Jordy Benjamins en Lucas Loosman gingen nu voorop in de strijd.
Op de tribune hield de diehard supporter Opa Halsema de stemming er goed in want de gehele wedstrijd geloofde Opa Halsema in een goede afloop en bleef hij het team hartstochtelijk aanmoedigen.

Bij een doorbraak van Rick Voskuil moest de Friese doelman alle zeilen bijzetten waarna de rebound van Marc Loosman op het dak van het doel belandde.
Een prachtig afstandsschot van Wessel Scheepers zeilde rakelings naast.
Doordat sc Emmeloord zeer aanvallend naar voren speelde ontstonden er in de snelle counter de nodige ruimtes voor FC Wolvega.

In de 30e minuut hield iedereen zijn adem in toen de kleinste man van het veld Mounir Taj het weer op zijn heupen kreeg en door de verdediging heen glipte.
Met een pittige overtreding haalde Wouter vd Velden de angel uit deze aanval wat hem een gele kaart zou opleveren.
De daaropvolgende vrije trap van Youri van Dalen leverde niets op.
In deze fase leek FC Wolvega over de linkerflank door te drukken en de regie over te nemen.
Met name bij de voorzetten en de corners van FC Wolvega waren er hachelijke en rommelige momenten voor het doel te zien.
Onder aanvoering van uitblinker Joost van Tilburg, de buffel Lucas Loosman en de hardwerkende stylist Jordy Benjamins herpakte sc Emmeloord zich weer.

In de 35e minuut lieten de Emmeloorders zich weer voorin zien toen Rick Voskuil en Maric Naaktgeboren elkaar gemakkelijk wisten te vinden, maar FC Wolvega doelman Erwin Bijl bracht redding.
Bij een vrije trap van Lucas Loosman was er even lichte paniek in de paarse verdediging toen Hilco Krikke bijna zijn eigen doelman passeerde waarna sc Emmeloord een corner kreeg te nemen.
Deze indraaiende corner van Maric Naaktgeboren werd bij de eerste paal door Marc Loosman binnengetikt voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Het blauwe kamp explodeerde van vreugde bij deze 1 - 1 gelijkmaker, maar een paar minuten later kwamen de paarse wolven opnieuw op voorsprong.
Een corner van Kihami Da Costa werd door iedereen verkeerd beoordeelt en kwam wederom bij de kleinste man van het veld terecht.
Het was vooral typerend om te zien hoe de doelman van sc Emmeloord volledig uit balans aan de grond stond genageld waardoor Mounir Taj in de 38e minuut van dichtbij de 2 - 1 kon binnentikken.
Trainer Frank vd Werf keek met gefronste wenkbrouwen bedrukt en roerloos voor zich uit bij deze onnodige tegentreffer.

De blauwe supporters konden hun zenuwen niet meer in toom houden en gingen nu massaal achter het getergde team staan.
Direct vanaf de aftrap toonde het team veerkracht en een supersterke mentaliteit door weer op zoek te gaan naar de gelijkmaker.
In de 42e minuut bracht Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren iedereen in vervoering door met een weergaloze soloactie iedereen te foppen en op het verkeerde been te zetten.
Met onnavolgbare passeerbewegingen vond Maric Naaktgeboren een gaatje in de paarse defensie en was de afronding in de korte hoek om je blauwe vingers bij af te likken.
Met een granaatinslag in de korte hoek scoorde Maric Naaktgeboren de bevrijdende 2 - 2 gelijkmaker.
Kort hierop veerde iedereen overeind toen Wessel Scheepers oog in oog met de Friese doelman een scoringskans kreeg, maar FC Wolvega doelman Erwin Bijl bracht redding.
Met een 2 - 2 stand gingen we rusten in het kolkende en sfeervolle paarse wolvennest.

Terwijl de kantine vol stroomde moesten de blauwe supporters aan de zuurstof om bij te komen van deze zinderende eerste helft.
In de kleedkamer kwamen de emoties bovendrijven en liet trainer Frank vd Werf er geen gras over groeien.
Bij de tegendoelpunten stond Frank vd Werf bedrukt en roerloos voor zich uit kijken en zag je de pijn en teleurstelling in zijn ogen.
Hij bracht nu aanvaller Robin Elsinga voor verdediger Roy Pettinga in de ploeg en deed wat omzettingen om de linkerflank terug te veroveren.

Beide teams hadden enkele tactische omzettingen gedaan waarbij FC Wolvega fel en fanatiek aan de tweede helft begon.
Nadat een vrije trap van Youri van Dalen met moeite werd weggewerkt volgde er een afzwaaier van Kihami Da Costa waarna de Emmeloorders het initiatief weer overnamen.
Het eerste speldenprikje kwam van Robin Elsinga waarna de Emmeloorders weer fris van de lever op de aanval gingen spelen.

Gaandeweg kantelde de wedstrijd in het voordeel van het hardwerkende en strijdvaardige sc Emmeloord.
In de 52e minuut ging het blauwe legioen uit zijn dak toen Lucas Loosman op oorlogspad ging en via een Wolvega verdediger doel trof voor de 2 - 3 voorsprong voor sc Emmeloord.
Hier ging een mooie aanval aan vooraf waarbij Lucas Loosman met kappen en draaien de bal voor zijn goede been probeerde te krijgen.
In de baan van het schot stond een verdediger van FC Wolvega die pardoes de bal van richting veranderde voor de 2 - 3 raketinslag voor sc Emmeloord.
Er heerste nu een uitgelaten en uitbundige sfeer in het blauwe kamp.

De paarse wolven probeerden nog even aan te zetten en kregen in de 55e minuut via Hilco Krikke een kans om terug te komen, maar diens schot zeilde rakelings naast.
Tot tweemaal aan toe werd de grillige goaltjesgetter Mounir Taj in stelling gebracht, maar beide pogingen eindigden in het zijnet.
Langzaam aan ebte het geloof weg bij FC Wolvega en werd sc Emmeloord sterker en sterker.
Ondertussen liepen Luuk Halsema en Marc Loosman op hun tandvlees  en bracht trainer Frank vd Werf met Justin vd Poel en Jason de Lijster nieuwe frisse impulsen in het team.
Beide spelers kenden een prima invalbeurt en gingen voorop in de strijd waarbij Jason de Lijster zijn directe tegenstander bekwaam uitschakelde.

In de 70e minuut moest de Friese doelman Erwin Bijl gestrekt naar de hoek om een venijnig schot van Wessel Scheepers onschadelijk te maken.
Tot driemaal aan toe glipte de Blue Eagle Rick Voskuil op volle snelheid door de paarse verdediging, maar helaas liet de afwerking en eindpassing te wensen over.
Trainer Frank vd Werf had de vermoeide blik in de ogen van Wessel Scheepers gezien en bracht nog even Mike Schuller in de ploeg.
In een superspannende en bloedstollende slotfase golfde het spel in een hoog tempo op en neer en lag het middenveld helemaal open.
Nadat Justin vd Poel, Mike Schuller, Robin Elsinga en Rick Voskuil mooie kansen lieten liggen kwamen de paarse wolven weer opzetten.
Het werd in de laatste minuten nog even billenknijpen, maar in de tweede helft stond de verdediging met Joost van Tilburg en Wouter vd Velden als een solide blok.
Op het middenveld namen Lucas Loosman, Wessel Scheepers & Jordy Benjamins het team op sleeptouw.
Voorin brak kilometervreter Maric Naaktgeboren alle snelheidsrecords.

De scheidsrechter trok nog wat blessuretijd bij en ook Opa Halsema en clubicoon Henk Kroeze konden er nog geen genoeg van krijgen, maar het blauwe legioen snakte nu naar het einde.
Bij het laatste fluitsignaal ging iedereen uit zijn dak en heerste de opluchting in het blauwe kamp.
De spelers kregen een staande ovatie van de blauwe aanhang.
Door deze zwaarbevochten 2 - 3 overwinning wacht komende woensdagavond thuis tegen sc Rouveen de apotheose en grote kampioenswedstrijd.
Maandagavond volgt de voorbeschouwing!

De strafschoppenserie ging helaas met 3 - 4 verloren, maar hier maalde niemand meer om, want strafschoppen tellen woensdagavond niet meer.
Dan gaat het nog maar om 1 ding en dat is winnen en kampioen worden.
Het gehele team verdiend een groot compliment met deze teamprestatie van formaat.
Er is een man of the match gekozen:
The Blue Monster / Long Blond Animal:  Joost van Tilburg.

De opstelling van sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 45e Robin Elsinga ), Joost van Tilburg, Wouter vd Velden, Luuk Halsema ( 60e Jason de Lijster ), Jordy Benjamins, Wessel Scheepers ( 82e Mike Schuller ), Lucas Loosman, Maric Naaktgeboren, Rick Voskuil & Marc Loosman ( 75e Justin vd Poel ).
Wissels: Robin Elsinga, Mike Schuller, Jason de Lijster & Justin vd Poel.
Gele kaarten: Wouter vd Velden & Rick Voskuil
Geblesseerd/afw: Ian Koopmans & Annys Radwan.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Verslaggever: Klaas Huisman.
















De voorbeschouwing FC Wolvega ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )





Zaterdagmiddag gaan de Blauwe Desperado's in een kolkende, zinderende en angstaanjagende Wolvennest tegen FC Wolvega aan de kampioenscompetitie beginnen.
Om 14:30 uur is de aftrap op sportpark De Molenwiek te Wolvega.
De blauwe beloften krijgen in twee wedstrijden de kans om het kampioenschap in de eerste klasse veilig te stellen.
Zaterdagmiddag wacht eerst de loodzware beproeving tegen de grote angstgegner en aartsrivaal FC Wolvega.
Aanstaande woensdagavond 17 Mei staat dan om 19:30 uur de thuiswedstrijd tegen sc Rouveen op het programma en zal het duidelijk worden wie zich de kampioen van de eerste klasse mag noemen.
De beide afvallers kunnen zich dan gaan opmaken voor de nacompetitie.

Afgelopen woensdagavond eindigde de eerste wedstrijd tussen sc Rouveen en FC Wolvega in een 2 - 1 overwinning voor sc Rouveen.
Onder toeziend oog van Emmeloord trainer Frank vd Werf lieten beide teams het talrijke publiek een superspannende en enerverende voetbalgevecht zien waar sc Rouveen uiteindelijk met 2 - 1 aan het langste eind trok.
Door deze 2 - 1 nederlaag zullen de Paarse Wolven van sc Emmeloord moeten winnen om nog een beetje hoop op de titel te houden anders gaat FC Wolvega zich opmaken voor de lange nacompetitie.

De Paarse Wolven eindigden met 53 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 101 doelpunten voor en slechts 29 tegen op een gedeelde eerste plek in de eerste klasse.
FC Wolvega wist 16 wedstrijden te winnen, speelden vijf keer gelijk en verloren slechts 1 wedstrijd ( met 1 - 0 bij Oldeholtpade ).
De thuiswedstrijd tegen sc Emmeloord eindigde in 1 - 1 waarna de paarse wolven in Emmeloord met maar liefst 1 - 4 wisten te winnen.
Het is nu aan sc Emmeloord om die gifzwarte en donkere periode achter zich te laten en vol voor de winst en eerherstel te gaan.

De Blauwe Desperado's eindigden met 53 punten en een doelsaldo van 100 doelpunten voor en slechts 27 tegen op een gedeelde eerste plek.
Er werden 17 wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen drie wedstrijden verloren.
In Maart gaven de beloften in de maand van de waarheid niet thuis door tegen sc Rouveen, SVM Marknesse en FC Wolvega drie wedstrijden op rij te verliezen, maar daarna volgde het herstel en kwamen de polderboys in een inhaalrace sterk terug.

The Green White Army uit Rouveen eindigde eveneens met 53 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 99 voor en 36 tegen op een gedeelde eerste plek.
De Rouveners wonnen 16 wedstrijden, speelden vijf keer gelijk en verloren slechts 1 wedstrijd ( met 1 - 4 van FC Wolvega ).
Afgelopen Woensdagavond namen de groenen revanche door met 2 - 1 van FC Wolvega te winnen.

Eerder dit seizoen liepen de Emmeloorders in het Wolvennest tegen hun eerste puntenverlies op en eindigde de wedstrijd in Wolvega in een zwaarbevochten 1 - 1 gelijkspel.
Nadat Robin Elsinga de polderboys met een granaatinslag in de korte hoek op voorsprong had gebracht kregen de paarse wolven een strafschop te nemen.
Deze strafschop van Youri van Dalen werd stijlvol door Emmeloord doelman Gio Huijsmans gestopt.
Toch kwamen de paarse wolven via Jeffrey vd Molen nog langszij voor de 1 - 1 eindstand.
Vorig seizoen wist FC Wolvega thuis met 2 - 1 van sc Emmeloord te winnen.

In Emmeloord gingen de polderboys op een onthutsende wijze keihard met 1 - 4 onderuit. De blauwen hebben dus nog wat goed te maken.
Nadat Mike Schotmanns in de 38e minuut de score had geopend zorgde Mounir Taj voor de overige drie doelpunten voor FC Wolvega en leek de titel ver weg voor sc Emmeloord.
De paarse wolven hebben met Mounir Taj, Mike Schotmanns, de broertjes Kemerink, Sven Kramer en Damy Kuipers gevaarlijke en grillige spelers die gemakkelijk kunnen scoren.

Volgend seizoen gaat FC Wolvega het accent met prestatievoetbal van de zondag naar de zaterdag verleggen.
Dit is best een opmerkelijke beslissing omdat het zondagteam in de middenmoot van de eerste klasse vertoeft terwijl het eerste zaterdagteam momenteel onderin bungelt in de vierde klasse.
Een andere koers met nieuwe uitdagingen voor de paarse wolven.
De goaltjesgetter van het zondagteam Emiel de Vries komt volgend seizoen sc Emmeloord versterken.

De voetbalclub FC Wolvega werd op 27 Juni 1968 uit een fusie tussen De Oude Garde ( 1928 ) & Door Inspanning Ontspanning ( 1934 ) in de clubkleuren Paars Wit opgericht.
De paarse wolven spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Molenwiek wat ook bekend staat als het kolkende wolvennest.
De club heeft ongeveer 600 leden waaronder maar liefst 400 jeugdleden.
Het zondagteam van FC Wolvega speelt in de eerste klasse terwijl het zaterdagteam in de vierde klasse uitkomt.
Volgend seizoen gaat FC Wolvega het prestatievoetbal naar de zaterdag verleggen.

Het Friese Wolvegea is met 13000 inwoners de hoofdstad van de gemeente Weststellingerwerf.
Het dankt zijn naam aan de vele wolven die hier ooit in het verleden rondzwierven.

De wedstrijd FC Wolvega - sc Emmeloord begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Molenwiek te Wolvega.
Komt allen om de Blauwe Desperado's in deze beslissende fase te ondersteunen.
Ik wens de beloften van sc Emmeloord veel succes toe!
Zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Verslaggever: Klaas Huisman.















De voorbeschouwing sc Emmeloord - Velocitas 1897




Deze zondag 14 Mei staat de laatste competitiewedstrijd tegen het roemrijke en historische Velocitas 1897 uit Groningen op het programma.
Om 14:00 uur zal de aftrap worden verricht door onze pupil van de week de veelzijdige middenvelder Elyas Ghasemi van het jeugdteam JO11-4.
Wij heten onze gasten uit Groningen van harte welkom op De Ervenbos.
Voor de Groningers is dit een wedstrijd met een speciaal tintje want het zal de laatste officiele competitiewedstrijd op de zondag zijn.
Volgend seizoen gaat Velocitas 1897 het prestatievoetbal naar de zaterdag verleggen en zal er alleen recreatievoetbal op de zondag worden gespeeld.
Hiermee komt er een einde aan het prestatie zondagvoetbal en gaat Velocitas 1897 in de vierde klasse zaterdag een nieuwe start maken.
Eerder dit seizoen wonnen de Emmeloorders met 1 - 5 in Groningen en waren drie keer Mart Matthijssen, Gokhan Pala en Bastian Tabak de doelpuntenmakers.
In het seizoen 2014-2015 werd de thuiswedstrijd met 4 - 1 gewonnen van Velocitas 1897 en wonnen de polderboys in Groningen met 0 - 3.
Vorige week gingen de Groningers thuis tegen MKV'29 keihard met 0 - 4 onderuit.

Wij beginnen deze voorbeschouwing door GAVC Grou te feliciteren met het behaalde kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse.
Doordat de Grouwster vorige week met 1 - 2 bij Ruinerwold wisten te winnen en de concurrenten vv Roden en DTD de punten lieten liggen promoveerden de Grouwsters naar de eerste klasse en zullen vv Roden, DTD Jelsum & sv Olyphia uit Noordwolde de nacompetitie ingaan.
Onderin zijn de Groninger Boys en vv Lemmer nog steeds in een hevige degradatiestrijd verwikkelt en is iedereen benieuwd wie van deze twee het vege lijf weet te redden en zich voor de PD wedstrijden zal plaatsen.
Verder zullen ook MKV'29 en Sint Annaparochie alles moeten geven om de PD wedstrijden te kunnen ontlopen.

Twee weken speelden de Emmeloorders zich na een 2 - 0 overwinning op vv Lemmer veilig waardoor de blauwen ook volgend seizoen in de Tweede Klasse zullen uitkomen.
Bij een overwinning vanmiddag kunnen de Emmeloorders ook nog een plaatsje klimmen en op de 7e plek keurig in de middenmoot eindigen.
De blauwen staan met 31 punten uit 23 wedstrijden en een positief doelsaldo van 48 voor en 39 tegen keurig op een 8e plek in de tweede klasse.
Er werden tot nu toe negen wedstrijden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen tien wedstrijden verloren.
De topscorers dit seizoen zijn Hans Langedijk met negen doelpunten, Bastian Tabak met acht doelpunten en Mart Matthijssen met zeven doelpunten.

Het is zondag de laatste wedstrijd voor onze scheidende hoofdtrainer Dick Schuurman en na afloop is er een BBQ en afsluitingsfeestje op de Ervenbos, maar de polderboys zitten niet stil in de zomerperiode.
Op zaterdag 3 Juni doen de blauwen mee aan het tiendorpentoernooi te Tollebeek en daarna zijn de Emmeloorders ook present op toernooien in Marknesse en Steenwijk.
Eind Juni is er nog een teamuitje naar Texel om het seizoen in stijl af te sluiten.
De nieuwe hoofdtrainer Arnold Roossien is van plan om de gehele zomer door te trainen en geeft iedereen de gelegenheid om in de zomer de conditie op peil te houden.
Vanaf half augustus begint dan weer de voorbereiding op het nieuwe siezoen.

Onze tegenstander Velocitas 1897 staat met 25 punten uit 23 wedstrijden en doelsaldo van 50 voor en 62 tegen op een 10e plek in de tweede klasse.
De Groningers wisten tot nu toe zeven wedstrijden te winnen, speelden vier keer gelijk en verloren twaalf wedstrijden.
De topscorer bij Velocitas is Virgil Muller met zes doelpunten.
Vorige week gingen de Groningers thuis keihard met 0 - 4 onderuit tegen laagvlieger MKV'29, maar ondanks deze 10e plek hoeven de Groningers zich geen zorgen meer te maken omdat men stopt met het prestatievoetbal op de zondag.
Volgend seizoen gaat Velocitas in de vierde klasse op de zaterdag een nieuwe start maken.

Het historische en nostalgische Velocitas 1897 werd op 1 April 1897 in de clubkleuren Groen Wit opgericht en speelde vanaf 1954 t/m 1960 betaald voetbal in de tweede divisie.
De club heet in de volksmond de snelvoetige Groen Witte Zebra's.
In 1934 werd in Rotterdam tegen Feyenoord de grote landelijke KNVB beker gewonnen en de Groningers speelden jarenlang tegen de grote clubs.
Toen de club in 1960 terugkeerde naar de amateurs kwam het jarenlang in de eerste klasse uit wat destijds het hoogste amateurniveau was.
Tot 1992 schommelde Velocitas tussen de eerste en tweede klasse en vanaf 1992 tot op heden tussen de tweede en derde klasse.
Met zijn ruim 600 leden is Velocitas een nog steeds een slapende reus die vanaf volgend seizoen het prestatievoetbal naar de zaterdag gaat verleggen en in de vierde klasse een nieuwe start gaat maken.

De Martinistad Groningen wordt met zijn 200.000 inwoners ook wel Groot Loug het grote dorp genoemd.
Er zijn ongeveer 25 amateurclubs actief in het Groot Loug waar Be Quick 1887 en Velocitas 1897 de oudste clubs zijn.

De wedstrijd sc Emmeloord - Velocitas 1897 begint zondagmiddag om 14:00 uur op de Ervenbos te Emmeloord.
Na afloop is er een BBQ en afsluitingsfeestje voor het eerste elftal.

De voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord - Velocitas 1897 tussen de nummers 8 en 10.
In Groningen werd het eerder een 1 - 5 overwinning voor sc Emmeloord.
Gaan de Groningers in stijl afscheid nemen van het zondagvoetbal of blijven de punten in Emmeloord? Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  DTD Jelsum tussen de nummers 11 en 3.
In Jelsum werd het eerder 2 - 1 voor De Trije Doarpen.
De rood witten uit Leeuwarden moeten alles geven om de PD wedstrijden te kunnen ontlopen terwijl DTD zich kan gaan opmaken voor de nacompetitie. Een driepunter voor MKV zou zomaar kunnen. Een 1.

vv Peize  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 5 en 9.
In Sint Anna werd het eerder 2 - 3 voor Peize.
De Paisers hielden vorige week vv Roden keurig op een 1 - 1 gelijkspel en kunnen het seizoen rustig afsluiten.
De Friesen hebben nog een puntje nodig om zich veilig te kunnen spelen en de PD te kunnen ontlopen. Een 3.

sv Olyphia Noordwolde - vv Lemmer tussen de nummers 4 en 12.
In Lemmer werd het eerder 0 - 2 voor de groene rotanboys.
De Olyphiers hebben zich door een 0 - 1 overwinning bij DTD keurig geplaatst voor de nacompetitie.
De Lemsters hebben drie punten voorsprong op Groninger Boys en moeten hopen op een driepunter voor vv Roden. Een 1.

Groninger Boys  -  vv Roden tussen de nummers 13 en 2.
In Roden werd het eerder een 5 - 2 overwinning voor de Drenten.
De thuisploeg moet winnen om op gelijke hoogte met vv Lemmer te komen, maar krijgt een zware kluif tegen vv Roden waar Rene de Vries ( 24 goals ) de topscorer van de tweede klasse gaat worden.
De Zwart Witten uit Roden speelden vorige met 1 - 1 gelijk tegen Peize en liepen het kampioenschap mis, maar zullen in Groningen voor eerherstel gaan. Jammer voor de mannen van trainer Peter Slijfer want de Groninger Boys hebben best een technische ploeg.
Het lijkt erop dat de Rode Mollebonen gaan degraderen. Een 2.

sc Stadspark  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 6 en 7.
In Ruinerwold werd het eerder 5 - 3 voor de Red Bulls.
Een duel in de middenmoot om des keizersbaard. Een 3.
De kampioen GAVC Grou is deze laatste speelronde vrij.

Ik wens iedereen een sportieve laatste speelronde toe in de tweede klasse K en tot ziens in het nieuwe seizoen.
Verslaggever: Klaas Huisman.







Het verslag sc Emmeloord 2 - LAC Frisia 2


sc Emmeloord 2  -  LAC Frisia 2    3  -  0  (  0  -  0   )

Het tweede elftal van sc Emmeloord heeft zich op indrukwekkende wijze rechtstreeks gehandhaafd in de reservehoofdklasse.
In een spijkerharde en grimmige wedstrijd werd er met 3 - 0 gewonnen van het roemrijke LAC Frisia uit Leeuwarden.
De blauwe Sweethearts bungelden lange tijd onderin en leken al ten dode opgeschreven, maar plotseling was de geest uit de fles en volgde er een opmerkelijke inhaalrace.
Uit de laatste vijf wedstrijden werden er maar liefst 13 punten behaald en toonde het getergde team weerbaarheid en veerkracht.
Ondanks alle tegenslagen en moeilijke tijden is de onderlinge sfeer, teamspirit, vriendschap en saamhorigheid altijd overeind blijven staan en de ultieme drijfveer geweest om het lijfsbehoud veilig te stellen.

Ondanks dat het eerste elftal dit weekend vrij was en niet in actie hoefde te komen stonden er geen spelers van het eerste in het veld.
Trainer Douwe Boomsma wilde het op eigen kracht met zijn eigen jongens doen en had twee jeugdspelers van het beloftenteam op de bank zitten.
Deze talentvolle jeugdspelers zouden in de tweede helft invallen en de harten van het hondstrouwe publiek stelen.
Het voltallige beloftenteam ( 19-1 ) en zijn stafleden hadden op de tribune plaatsgenomen om de jongens van het tweede een hart onder de riem te steken.
Onder toeziend oog van de harde kern en enkele spelers van het eerste elftal werd er op een gezellig, goedgevulde en sfeervol Ervenbos afgetrapt.

Trainer Douwe Boomsma had The Blue Tree Niels Boomsma De Boom tussen de palen gezet.
Het centrale verdedigingsduo Chinaboy Laurens Fu Rasing, Luuk Lucky Luke Kappers bewaakten het ijzeren gordijn met daaromheen de opkomende backs Blue Warrior Normen vd Plas & The Blue Brainwasher Leonardo Da Vinci Pater.
Op het middenveld zorgden The Blue Steamroller Marcello Westerhof, The Blue Scissor La Enfant Terrible Sjors Hendrikse & The Blue Knightrider Joris Dragon Vermaat voor het nodige vuurwerk.
In de frontlinie gingen de Horrorclown Blue Dreamer Bas Dekker, The Blue Loverboy Danny de Graaf en de stylist mister Blue Sky Robbin Willemsen op zoek naar de doelpunten.
Op de bank zaten Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren, The Blue Sniper Robin Elsinga & Kung Fu Filipinoboy Kenneth Olaer.
Helaas kon Douwe Boomsma geen beroep doen op The Blue Swinger Martin Holtmaat & The Blue Viking Denny vd Zee en waren ook Blue Pearl Rudy de Jonge & Blue Aladdin Brahim Boundati niet van de partij.

Vandaag kwam het roemrijke, historische en stokoude LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden op bezoek.
Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd in Leeuwarden nog met 2 - 1 verloren en dus stonden alle koppies vandaag op scherp.
De Leeuwarder Athletic Club Frisia stonden met drie punten achterstand op een gevaarlijke 11e PD plek en waren supergemotiveerd naar Emmeloord gekomen.
Er ontstond een spijkerharde en grimmige wedstrijd waarbij er felle onderlinge duels werden uitgevochten en op het scherpst van de snede werd gespeeld.

In de beginfase dook The Blue Dreamer Bas Dekker gevaarlijk op voor het Friese doel waar de doelman van Frisia redding bracht.
Kort hierop leek Marcel Westerhof met een kopbal de score te openen, maar het doelpunt uit een vrije trap van Sjors Hendrikse werd wegens duwen in het strafschopgebied afgekeurd.
In de 10e minuut lieten Sjors Hendrikse en Danny de Graaf een mooie snelle eentwee zien waarna Marcel Westerhof werd gevonden, maar de Friese doelman lag in de weg en bracht redding.
Aan de andere kant stond Emmeloord doelman Niels Boomsma op de goede plek om een verraderlijke hoge voorzet stijlvol uit de lucht te plukken.

Beide teams hielden elkaar in deze fase goed in evenwicht waarbij sc Emmeloord een optisch veldoverwicht wist te creeeren.
Ondanks het veldoverwicht moesten de Emmeloorders constant oppassen voor de gevaarlijke counters en uitvallen van LAC Frisia.
In de 20e minuut was het even alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging toen Frisia aanvaller Ward Wieringa leek te profiteren van een communicatiefoutje, maar doelman Niels Boomsma bracht redding.
Trainer Douwe Boomsma sommeerde het team nu om de scherpte en concentratie weer op te pakken.
De blauwe Sweethearts probeerden nu de openingen te vinden, maar hadden de grootste moeite om de frontlinie in stelling te brengen.
In de spits liep mister Blue Sky Robbin Willemsen zich een slag in de ronde.

In de 25e minuut belandde een corner van Bas Dekker op het hoofd van Luuk Kappers, maar de kopbal van Lucky Luke Kappers werd met de nodige moeite van de doellijn gehaald.
De Friesen probeerden met pittige felle duels onder de druk uit te komen en plaagstootjes uit te delen, maar konden voorin nauwelijks potten breken.
Bij sc Emmeloord gooide de Loverboy Danny de Graaf nu zijn beruchte keukenkast in de strijd waardoor mister Blue Sky Robbin Willemsen weer opgelucht kon ademhalen.
Vlak voor rust lieten Danny de Graaf en Joris Vermaat een mooie aanval zien waarna Sjors Hendrikse in stelling werd gebracht, maar het venijnige schot van Sjors Hendrikse zeilde hoog over.
In de 44e minuut moest Emmeloord doelman Niels Boomsma weer in actie komen om een afstandsschot van Frisiaan Jordy Hoekema onschadelijk te maken.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Bij de Friesen waren een paar nieuwe spelers in het team gekomen en volgden er omzettingen om het duel naar zich toe te trekken.
In de beginfase van de tweede helft gingen de polderboys door een moeilijke periode want LAC Frisia was fel, ontketend en superfanatiek uit de kleedkamer gekomen.
Nadat een afstandsschot van Frisiaan Danny van Dijk rakelings naast zeilde moest Emmeloord doelman Niels Boomsma in actie komen om een listig boogballetje van diezelfde Danny van Dijk onschadelijk te maken.
De Frisianen lieten er nu geen gras over groeien en gaven vol gas om een snelle voorsprong te nemen, maar onder aanvoering van Luuk Lucky Luke Kappers, Chinaboy Laurens Fu Jong Hai Rasing bleef de chinese muur in tact en hied de blauwe defensie stand.
Op de rechtsbackpositie ging Norman Warrior vd Plas als een echte Noorman voorop in de strijd terwijl ook de linksback The Blue Brainwasher Leonardo Da Vinci Pater zijn duels bleef winnen.
Het Friese offensief duurde tot ongeveer de 60e minuut waarna de Emmeloorders het initiatief weer overnamen.

Op het middenveld had de blauwe ridder Joris Vermaat alles gegeven, maar langzaam ebten de krachten weg en volgde er een wissel.
Onder luid applaus van de Blauwe Desperado's bracht trainer Douwe Boomsma nu de jeugdspeler Robin Elsinga in de ploeg.
Deze talentvolle goaltjesgetter gaat als The Blue Sniper door het leven en gaf meteen als sluipmoordenaar en struikrover zijn visitekaartje af.
Na een snelle eentwee tussen Robin Elsinga en Danny de Graaf volgde er een vuurpijl van de Loverboy, maar de doelman van Frisia bracht redding.
Plotseling kwam er rook uit de chinese muur en kwam Chinaboy Laurens Rasing opzetten, maar zijn afstandsschot zeilde naast.
In de 70e minuut hield iedereen zijn adem in toen de Frisianen dreigend voor het Emmeloordse doel verschenen.
Een voorzet vanaf de rechterflank belandde op het hoofd van Frisiaan Ward Wieringa maar in kansrijke positie ging zijn kopbal over.
Kort hierop dook Frisia aanvaller Fouad Sedki gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel waar De Boom doelman Niels Boomsma zijn klasse liet zien en redding bracht.
Ondertussen had de horrorclown zijn neus verloren en kreeg Blue Dreamer Bas Dekker rust en bracht trainer Douwe Boomsma het grote talent Maric Naaktgeboren alias Speedy Gonzales in de ploeg.
Deze grilliger smaakmaker van het beloftenteam liet zich meteen gelden en had enkele fraaie acties in huis.

Het duel werd harder en  grimmiger waarbij er over en weer felle onderlinge duels werden uitgevochten.
De scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om alle binnenbrandjes tijdig te blussen.
In de 73e minuut volgde er een gigantische ontlading die zelfs op de Lange Nering bij de Poldertoren was te horen.
Een fluwelen vrije trap van Lucky Luke Kappers legde een grote afstand af en belandde op de stropdas bij Loverboy Danny de Graaf.
De harde kopbal van Danny de Graaf ketste via onderkant lat terug in het veld, maar in de rebound ontdooide de keukenkast en schoot Danny de Graaf deze bal snoeihard tegen de touwen voor de bevrijdende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Terwijl op de tribune iedereen het raadsel van The Loverboy met zijn keukenkast probeerde te ontrafelen sloeg ineens de vlam in de pan.
Wegens natrappen kreeg de Frisiaan Jordy Hoekema in alle tumult een rode kaart waarna het duel dreigde te ontsporen.
Even later ging ook The Blue Steamroller Marcello Westerhof in de fout waarna ook het blauwe boegbeeld met zijn tweede gele kaart mocht inrukken. Met tien tegen tien volgde er een spannende en hectische slotfase waarbij beide teams vol gas gaven.

De Friesen reageerden nu ontketend en gingen volop de aanval spelen om de felbegeerde gelijkmaker te forceren.
Nadat een kopbal van Frisiaan Dennis Schotanus rakelings naast zeilde volgde er in de 80e minuut een gigantische kans voor Frisiaan Fouad Sedki, maar diens inzet spatte tegen de lat uiteen.
Terwijl de Friesen nu grote risico's gingen nemen ontstonden er ruimtes voor sc Emmeloord om optimaal te profiteren.
Met name de jeugdtalenten Robin Elsinga en Maric Naaktgeboren speelden onbevangen, frank en vrij en vormden een ware plaag voor de Friese verdedigers.
Na een oogstrelende eentwee tussen Maric Naaktgeboren en Robin Elsinga werd Sjors Hendrikse in stelling gebracht, maar het harde schot van La Enfant Terrible werd met moeite tot corner verwerkt.
De Friese doelman zag er niet goed uit bij deze indraaiende corner van Maric Naaktgeboren, maar niemand wist te profiteren.

In de 86e minuut volgde de ontknoping toen de topscorer van het beloftenteam Maric Naaktgeboren het op zijn heupen kreeg.
Na een schitterende pass van Loverboy Danny de Graaf begon Maric Naaktgeboren aan zijn indrukwekkende solotoer om vervolgens vanuit een onmogelijke hoek de Friese doelman te verrassen voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Er volgde nog een korte opleving van LAC Frisia waarbij De Boom doelman Niels Boomsma zijn klasse liet zien door Dennis Schotanus en Ward Wieringa van het scoren te houden.
In de 90e minuut ging de Blauwe Schaar Sjors Hendrikse op avontuur en deed La Enfant Terrible zijn naam eer aan door de perfecte voorzet op The Blue Sniper Robin Elsinga te geven.
Met een schitterende rake kopbal via binnenkant paal scoorde Robin Elsinga de verlossende 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Na afloop volgde er een gigantische ontlading in het blauwe bastion en heerste er grote opluchting na deze belangrijke 3 - 0 overwinning.
Man of the match bij sc Emmeloord:
The Loverboy met zijn keukenkast: Danny de Graaf.

Het gehele team van The Blue Sweethearts verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel en het lijfsbehoud in de reserve hoofdklasse.
Het is de mannen van Trainer Douwe Boomsma en de begeleiders Duco Pater en Edwin Berende gelukt om uit het diepe dal te klimmen.
Volgende week speelt het tweede elftal om des keizersbaard een uitwedstrijd bij Stadskanaal waarna het seizoen in stijl zal worden afgesloten. Er gaat een dubbeldekbus naar Stadskanaal, maar wees er snel bij want The Sweethearts zijn hot, sensual & trendy.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Leon Pater, Laurens Rasing, Luuk Kappers, Normen vd Plas, Joris Vermaat ( 55e Robin Elsinga ), Sjors Hendrikse, Marcel Westerhof, Bas Dekker ( 60e Maric Naaktgeboren ), Danny de Graaf & Robbin Willemsen.
Wissels: Kenneth Olaer, Maric Naaktgeboren & Robin Elsinga.
Geblesseerd/afw: Martin Holtmaat, Denny vd Zee, Rik Schilder, Brahim Boundati, Rudy de Jonge, Jaap Jonker & Sebastian Slowikowski.
Rode kaart: Marcel Westerhof ( twee keer geel )
Trainer: Douwe Boomsma
Teammanagers: Duco Pater & Edwin Berende
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

Alle overige uitslagen in de reserve hoofdklasse:
WVV Winschoten  -  Stadskanaal  3  -  2
LSC 1890 Sneek  -  vv Emmen  3  -  0
MVV Alcides Meppel  -  SWZ Boso Sneek  0  -  3
GRC Groningen  -  sc Erica  3  -  1   ( Erica Gedegradeerd )
vv Drachten  -  Germanicus Coevorden  0  -  0
Be Quick 1883 uit Groningen is Kampioen.

Verslaggever: Klaas Huisman.