Het verslag sc Emmeloord ( 19-1 - FC Meppel ( 19-2 )

sc Emmeloord  ( 19-1 )  -  FC Meppel  ( 19-2 )   6  -  0   (  0  -  0  )

De beloften van sc Emmeloord hebben zich door een ruime 6 - 0 overwinning op FC Meppel geplaatst voor de kampioenscompetitie die volgende week van start zal gaan.
Met deze 6 - 0 overwinning is het de polderboys gelukt om dit seizoen het magische 100e competitiedoelpunt te scoren en een nieuw record te vestigen.
Doordat sc Rouveen en FC Wolvega ook hun wedstrijden wisten te winnen zijn er drie teams met 53 punten op een gedeelde eerste plaats geeindigt in de eerste klasse noord.
In een onderlinge kampioenscompetitie zullen sc Emmeloord, FC Wolvega en sc Rouveen gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden en rechtstreeks naar de hoofdklasse zal promoveren.
De overige twee teams zullen in de nacompetitie een herkansing gaan krijgen.

De blauwe desperado's begonnen fel en fanatiek aan deze wedstrijd, maar vergaten in een oppermachtig en dominante beginfase te scoren.
Met een snelle balcirculatie en vloeiende aanvalsgolven probeerde sc Emmeloord een snelle voorsprong te forceren.
In de 2e minuut was Wouter vd Velden iedereen te snel af en werd Rick Voskuil in stelling gebracht, maar de Blue Eagle had zijn vizier nog niet op scherp staan.
Even later stond Wouter vd Velden aan de basis van een vlotte eentwee met Wessel Scheepers waarna Robin Elsinga werd gevonden, maar diens inzet zeilde rakelings naast.
In de 5e minuut lieten Rick Voskuil, Wessel Scheepers en Luuk Halsema een oogstrelende aanval zien, maar met kunst en vliegwerk wisten de Meppelers deze aanval te onderscheppen en onschadelijk te maken.
Met een slim steekballetje vond Wessel Scheepers de vrijstaande Wouter vd Velden, maar diens schot zeilde rakelings over.

In de 8e minuut leken de polderboys op voorsprong te komen toen de bal op de stip ging.
Een vrije trap van Luuk Halsema kwam tegen de arm van een Meppelse verdediger wat sc Emmeloord een strafschop opleverde.
Dit seizoen had onze penaltyspecialist Jordy Benjamins nog geen strafschop gemist en het was dan ook logisch dat dit buitenkansje mocht verzilveren.
Het publiek stond al op de banken toen Jordy Benjamins met de borst vooruit en blakend van zelfvertrouwen zijn beruchte aanloop ging nemen, maar FC Meppel doelman Gerald Pullen had zijn huiswerk goed gedaan.
In een oogwenk ranselde de Meppeler doelman deze strafschop uit zijn doel waardoor er ook aan de Jordy mythe een einde is gekomen.
In de 12e minuut bracht de doelman van FC Meppel redding op inzetten van Wessel Scheepers en Wouter vd Velden waarna de storm ging liggen.

Vanaf dit moment zakte het spel en het tempo in en vochten de Emmeloorders voornamelijk met en tegen zichzelf.
Plotseling wisten de Emmeloorders zich geen raad meer met het enorme veldoverwicht en werd het voetbal slordig, voorspelbaar en doorzichtig. Er brak nu een mindere fase aan.
De Emmeloorders bleven weliswaar de bovenliggende partij maar hadden de grootste moeite om de openingen te vinden tegen het taaie, stugge en defensief ingestelde FC Meppel.
In de 20e minuut lieten de Meppelers zich voor het eerst voorin zien toen een vrije trap van Jelmer Stephan door doelman Gio Huijsmans onschadelijk werd gemaakt.
In deze mindere fase kropen de Meppelers uit hun schulp waarbij de Emmeloordse verdediging op hun hoede moesten zijn.
Tot aan de 35e minuut deden zich geen grote kansen meer voor waarna de polderboys weer kwamen opzetten.

Vlak voor rust kwam er weer leven in de brouwerij waarbij vooral Rick Voskuil, Wessel Scheepers en Wouter vd Velden mooie combinaties lieten zien.
Nadat een inzet van Wouter vd Velden met moeite tot corner werd verwerkt spatte een afstandsschot van Luuk Halsema via onderkant lat uiteen. Het was om moedeloos van te worden want ondanks het enorme veldoverwicht vergaten de polderboys te scoren.
Trainer Frank vd Werf keek het schouwspel met lede doffe ogen aan en ontplofte bijna van woede toen ook het middenveld het liet afweten en alle afvallende ballen door FC Meppel werden onderschept.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Het ging in de rust behoorlijk tekeer in de kleedkamer van sc Emmeloord want het zal toch niet op de laatste speeldag fout gaan?
De Blauwe supporters waren er nog niet gerust op en keken elkaar radeloos,vertwijfeld en teleurgesteld aan.

In een wervelende en oppermachtige tweede helft stelden de polderboys snel orde op zaken en werden de Meppelers helemaal overlopen.
In de 48e minuut opende The Blue Eagle Rick Voskuil met een verwoestende uithaal de score en was de ban eindelijk gebroken.
Deze snelle 1 - 0 voorsprong gaf het team een enorme boost.
Plotseling regende het kansen voor sc Emmeloord en werden de Meppelers de duimschroeven aangezet.
Een ziedend schot van Wouter vd Velden eindigde in het zijnet en een gevaarlijk schot van Rick Voskuil zeilde rakelings voorlangs.
In de 52e minuut begon uitblinker Wouter vd Velden aan een indrukwekkende soloactie waarbij Rick Voskuil in stelling werd gebracht.
In eerste instantie wist de doelman van FC Meppel het schot van Rick Voskuil nog te keren, maar in de rebound was Robin Elsinga iedereen te snel af en betekende zijn intikker de verlossende 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Kort hierop belandde een voorzet van Rick Voskuil op het hoofd van Robin Elsinga waarna diens kopbal naast het doel ging.
Er waren mooie kansen voor Rick Voskuil, Wessel Scheepers en Wouter vd Velden te zien en de derde treffer kon eigenlijk niet meer uitblijven.
Tussendoor probeerde FC Meppel nog wat plaagstootjes en speldenprikjes uit te delen, maar doelman Gio Huijsmans hoefde maar twee keer in actie te komen om een tegentreffer te voorkomen.

In de 66e minuut werden de trouwe blauwe supporters op hun wenken bediend toen uitblinker Wouter vd Velden een oogstrelende soloactie in huis had.
Op weergaloze en onnavolgbare wijze slalomde Wouter vd Velden zich op sierlijke wijze door de Meppeler verdediging waarbij hij in zijn eentje vier verdedigers te kijk zette om vervolgens met een bekeken schuiver de stand naar 3 - 0 te tillen.
In de 70e minuut stond invaller Maric Naaktgeboren aan de basis van een vlotte aanval waarna Robin Elsinga met een intikker zijn tweede doelpunt mocht scoren en de 4 - 0 op het scorebord wist te brengen.
De blonde batavier kreeg nu met zijn 23e competitiedoelpunt een terechte publiekswissel waarna Maric Naaktgeboren even stiekum op zijn telraam keek.

De stadionomroeper maakte iedereen erop attent dat er nog twee keer gescoord moest worden om het magische 100e doelpunt te bereiken.
Het scorebord vond het weer eens welletjes en haperde, maar toch liep de teller weer snel op en gingen de Desperado's op zoek naar het 100e doelpunt.
Na een vlotte combinatie tussen Wessel Scheepers, Wouter vd Velden en Jordy Benjamins kreeg de Meppeler doelman het schot van Jordy Benjamins niet onder controle.
In de rebound scoorde de topscorer Maric Naaktgeboren zijn 25e doelpunt van het seizoen en stond de 5 - 0 op het scorebord.
Met zijn 25e competitiedoelpunt is Maric Naaktgeboren dit seizoen de onbetwiste topscorer van sc Emmeloord.
Het publiek ging er nu goed voor zitten want het 100e doelpunt zat er nu aan te komen.
Vlak voor tijd zorgde Wessel Scheepers voor de slagroom op de taart door met een bekeken schuiver het 100e competitiedoelpunt en de uiteindelijke 6 - 0 eindstand aan te tekenen.
In de slotfase waren Joost van Tilburg, Lucas Loosman, Rick Voskuil, Jordy Benjamins en Wessel Scheepers nog dichtbij een treffer, maar deze zou niet meer vallen.
De polderboys winnen met 6 - 0 van FC Meppel en kunnen zich opmaken voor de kampioenscompetitie.

Het gehele team verdiend een groot compliment met deze prestatie.
De afgelopen weken heeft het team zich knap hersteld en een indrukwekkende inhaalslag gemaakt.
Vandaag zorgden Luuk Halsema en Ian Koopmans voor het slot op de deur en stonden Lucas Loosman, Jordy Benjamins en Wessel Scheepers aan de basis van het succes.
Man of the match: Wouter vd Velden.