Het verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - sc Rouveen ( 19-1 )

sc Emmeloord ( 19-1 ) - sc Rouveen  ( 19-1 )   0  -  1   (  0  -  0  )

In een ongekende en indrukwekkende ambience hebben de beloften van sc Emmeloord en sc Rouveen voor ruim 600 toeschouwers een superspannende kampioenswedstrijd voorgeschoteld.
Doordat sc Rouveen deze wedstrijd met 0 - 1 wist te winnen kunnen de polderboys zich opmaken voor de nacompetitie.
Aanstaande zaterdagmiddag om 14:30 uur komen de blauwe beloften in het Drentse Veenoord in actie tegen sv Twedo.
Op woensdagavond 24 Mei is de return in Emmeloord.

De spanning was om te snijden en de adrenaline ging door merg en been op sportpark De Ervenbos.
Het is een hele kunst om een team zowel fysiek alsook mentaal en psychisch klaar te stomen voor zo'n belangrijke finale.
Deze wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar werd uiteindelijk op kleine details beslist omdat sc Rouveen mentaal, tactisch en fysiek net iets feller en beter was dan sc Emmeloord.
Het dorp Rouveen was met twee dubbeldekbussen volledig uitgelopen, maar ook de blauwe aanhang was goed vertegenwoordigt om er een onvergetelijke avond van te maken.

Trainer Frank vd Werf had zijn manschappen de opdracht gegeven om de linies kort en compact op elkaar te houden en het middenveld te veroveren, maar dit bleek moeilijk tegen het stugge, felle en strijdvaardige sc Rouveen.
In een levendige beginfase deelde sc Emmeloord de eerste plaagstootjes uit waarbij de doelman van sc Rouveen een voorzet van Rick Voskuil onschadelijk moest maken.
Kort hierop werden voorzetten van Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil ternauwernood weggewerkt en leverde ook een vrije trap van Wessel Scheepers niets op.
Gaandeweg kropen de Rouveners uit hun schulp en bleek The Green White Army zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben.

De veldbezetting stond organisatorisch en tactisch als een solide huis bij sc Rouveen. Onder aanvoering van Matthias Mijnheer draaide het middenveld op volle toeren en werden de aanvallers gemakkelijk gevonden bij The Green White Army.
Tot de 20e minuut brak er een moeilijke fase aan voor sc Emmeloord.
Met name over de flanken sneden de Rouveners als een mes in een pakkie boter door de Emmeloordse verdediging.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Gio Huijsmans in actie komen om harde schoten van Jean Paul Hooikammer en Thomas Harink onschadelijk te maken.
Een indraaiende voorzet van Matthias Mijnheer werd door Dylan Bisschop naastgekopt.
Bij sc Rouveen lieten Dylan Bisschop, Thomas Harink en Jean Paul Hooikammer gevaarlijke snelle acties en eentweetjes zien.
De blauwe verdedigers Wouter vd Velden, Jordy Benjamins, Luuk Halsema en Joost van Tilburg hadden hun handen vol om de groene aanvallers in toom te kunnen houden.
Pas rond de 20e minuut keerde de rust terug en ging de groene storm liggen waarna sc Emmeloord weer iets van zich liet horen.

Het liep niet soepel bij sc Emmeloord en je zag de spanning van de gezichten afdruipen waardoor de polderboys nauwelijks in hun eigen vertrouwde spel konden komen.
Een scherpe voorzet van Luuk Halsema op Maric Naaktgeboren werd weggewerkt waarna sc Emmeloord in de 28e minuut zijn eerste echte grote kans kreeg.
Op de linkerflank had Wessel Scheepers een snelle actie in huis en werd bij de eerste paal Marc Loosman gevonden, maar diens inzet ging rakelings naast.
Het middenveld haperde bij sc Emmeloord waar Lucas Loosman, Robin Elsinga en Wessel Scheepers moeite hadden om de openingen te vinden.
In de voorhoede stonden Rick Voskuil, Marc Loosman en Maric Naaktgeboren totaal geisoleerd waardoor de kansen zeer schaars waren, maar uit alle macht probeerde Rick Voskuil nog iets te forceren.

Nadat het duel enige tijd stil lag voor een drinkpauze kwamen de Rouveners weer opzetten.
In de 35e minuut bediende de behendige technicus Daimen Schra met een steekbal op maat Thomas Harink die ternauwernood door Emmeloord doelman Gio Huijsmans werd afgestopt.
Kort hierop was het alle hens aan dek toen Jean Paul Hooikammer iedereen te snel af was en door de blauwe verdediging heen glipte.
De hoek werd te moeilijk en het schot van Jean Paul Hooikammer eindigde op de buitenkant van de paal.
Vlak voor rust waren er wat halve kansjes voor sc Emmeloord, maar pogingen van Rick Voskuil, Marc Loosman en Maric Naaktgeboren werden eenvoudig geblokt en weggewerkt.
Bij sc Emmeloord waren doelman Gio Huijsmans en verdediger Joost van Tilburg de grote uitblinkers terwijl bij sc Rouveen Matthias Mijnheer, Daimen Schra en Jean Paul Hooikammer op dreef waren.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten op een sfeervol Ervenbos.

In de rust bleek dat aanvaller Maric Naaktgeboren niet meer verder kon en moest worden vervangen.
Trainer Frank vd Werf deed wat omzettingen en bracht nu verdediger Roy Pettinga in de ploeg waardoor Wouter vd Velden de frontlinie kon versterken.
De Rouveners trokken meteen fel van leer en lieten zich via Daimen Schra en Jean Paul Hooikammer weer voorin zien, maar onder aanvoering van Joost van Tilburg, Luuk Halsema en Roy Pettinga knokte sc Emmeloord zich weer terug.
Nadat een schot van Rouvener Dylan Bisschop naast het doel zeilde herpakte sc Emmeloord zich weer en waren er twee goede kansen voor Rick Voskuil en Wessel Scheepers te zien.

In de 52e minuut werd Rick Voskuil ternauwernood afgestopt waarna Wessel Scheepers de Rouvener doelman op zijn weg vond.
Uit een voorzet van Wessel Scheepers ging de kopbal van Marc Loosman rakelings over.
Net op het moment dat sc Emmeloord deze wedstrijd naar zich toe leek te trekken en kansen kreeg sloegen de Rouveners medogenloos toe.

In de 60e minuut kwam sc Rouveen uit een vrije trap randje strafschopgebied op een 0 - 1 voorsprong.
Deze vrije trap werd door Rouvener David Bouwmeester met uiterste precisie in de kruizing gekrult en liet doelman Gio Huijsmans kansloos voor de 0 - 1 voor sc Rouveen.
De Emmeloorders reageerden furieus en gingen nu risico's nemen om de gelijkmaker te forceren.
Een prachtige vrije trap van Luuk Halsema werd op het nippertje gemist door Robin Elsinga waarna een doorbraak van Rick Voskuil op het laatste moment werd afgestopt.
Trainer Frank vd Werf deed nog wat omzettingen en bracht met Ian Koopmans en Koen Kroes voor Robin Elsinga en Joost van Tilburg nieuwe frisse impulsen in het team.

Met de moed der wanhoop trokken de polderboys ten strijde en ging men naarstig op zoek naar de gelijkmaker.
Ondertussen kampte de scheidsrechter met een blessure waardoor het duel twee keer stil kwam te liggen, maar plotseling gingen de Emmeloorders volle bak op de aanval spelen.
In het laatste kwartier zou sc Emmeloord nog dichtbij de gelijkmaker komen, maar Rouveen doelman Daan Kattenberg bracht redding op een kopbal van Luuk Halsema en op inzetten van Rick Voskuil en Wouter vd Velden.
Er waren rommelige scrimmages voor het doel van sc Rouveen te zien en in de slotminuut werd een vrije trap van Wouter vd Velden nog door iedereen gemist, maar de Rouveners hielden stand.
Uit een snelle tegenstoot kreeg ook sc Rouveen nog een goede mogelijkheid, maar er zouden geen doelpunten meer vallen.

Na afloop klonk het gejuich in het groene kamp en stonden de tranen in de ogen bij de spelers van sc Emmeloord.
De Emmeloorders hadden alles gegeven, maar kwamen vandaag mentaal in kleine details net iets tekort tegen het slimme, uitgekookte en tactisch sterke sc Rouveen.
Ondanks de tranen en de teleurstelling kunnen de Emmeloorders terugkijken op een leerzaam seizoen en was het een hele belevenis om voor enkele honderden toeschouwers te mogen spelen.
Rest ons om sc Rouveen te feliciteren met dit kampioenschap.
Man of the match bij sc Emmeloord: doelman Gio Huijsmans
Man of the match bij sc Rouveen: Matthias Mijnheer

Zaterdagmiddag gaan de blauwe beloften in het Drentse Veenoord op bezoek bij sv Twedo. Aanvang is om 14:30 uur.
Op Woensdagavond 24 mei speelt sc Emmeloord thuis tegen sv Twedo.
Deze verslaggever kan helaas niet bij deze wedstrijden aanwezig zijn, maar zal het team blijven volgen en wens jullie alle succes toe in de nacompetitie.

Gio Huijsmans, Jordy Benjamins, Joost van Tilburg ( 75e Koen Kroes ), Wouter vd Velden, Luuk Halsema, Lucas Loosman, Robin Elsinga ( 70e Ian Koopmans ), Wessel Scheepers ( 85e Justin vd Poel ), Rick Voskuil, Marc Loosman & Maric Naaktgeboren ( 45e Roy Pettinga ).
Wissels: Justin vd Poel, Roy Pettinga, Ian Koopmans & Koen Kroes.
Geblesseerd/afw: Annys Radwan, Mike Schuller & Jason de Lijster.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen