De voorbeschouwing sc Emmeloord ( 19-1 ) - vv Oldeholtpade ( 19-1 )





Aanstaande zaterdagmiddag gaat de muziekinstallatie weer knallen en gaan alle registers weer open op sportpark De Ervenbos.
Na de verloren kampioenswedstrijd tegen sc Rouveen hebben de blauwe beloften de handdoek niet in de ring gegooid en hun zinnen op de nacompetitie gezet.
Nadat de polderboys in het Drentse Veenoord met 1 - 4 van sv Twedo hadden gewonnen volgde er in Emmeloord een ruime en afgetekende 8 - 2 overwinning op sv Twedo.
De blauwe droom is nog altijd springlevend want de Desperado's lijken hard op weg naar de volgende finale om alsnog naar de hoofdklasse te kunnen promoveren.
In de tweede nacompetitieronde komen de polderboys in een tweeluik met vv Oldeholtpade een oude bekende tegen.
De Olpaers doen het verrassend goed in de nacompetitie en hebben op indrukwekkende wijze met 5 - 4 en 2 - 3 van het sterke vv Beilen gewonnen.

Komende zaterdagmiddag 14:30 uur is de eerste krachtmeting in Emmeloord en volgende week 3 Juni is de return in Oldeholtpade.
De winnaar van deze tweeluik zal op zaterdagmiddag 10 Juni in de finale gaan uitkomen met als inzet promotie naar de hoofdklasse.

De blauwe beloften verdienen een groot compliment voor de wijze waarop zij de tegenslagen en teleurstellingen van zich afspelen.
Het team heeft na de nederlaag tegen sc Rouveen de koppen bij elkaar gestoken en zijn fris, frivool en energiek aan de nacompetitie begonnen.
De technische staf trainer Frank vd Werf, Teamleider Jacob Loosman en Allrounders Tim Dekker &  Hans Mijnen hebben de droom nooit opgegeven en altijd de teamspirit en saamhorigheid overeind gehouden.
Na de ruime 1 - 4 en 8 - 2 overwinningen op sv Twedo wacht zaterdagmiddag om 14:30 uur tegen vv Oldeholtpade een nieuwe uitdaging.

Onze tegenstander vv Oldeholtpade is een oude bekende en eindigde vorig seizoen als een gevaarlijke outsider met 47 punten uit 22 wedstrijden op een 4e plek in de eerste klasse noord.
De Blauwe Olpaers wisten 14 wedstrijden te winnen, speelden vijf keer gelijk en verloren slechts drie wedstrijden met een doelsaldo van 74 voor en 36 tegen.
Eerder dit seizoen wonnen de beloften uiterst moeizaam in een grimmige en spijkerharde wedstrijd met 2 - 1 van De Olpaers.
Toen waren Maric Naaktgeboren en Wessel Scheepers de doelpuntenmakers in Emmeloord en scoorde tussendoor Maxim Kuiper namens Oldeholtpade tegen.
In Oldeholtpade wonnen de Emmeloorders vrij eenvoudig met 0 - 4 bij de blauwe reuzen die toen al met hun hoofd bij de nacompetitie zaten.
De Olpaers doen het verrassend goed in de nacompetitie door twee keer met 5 - 4 en 2 - 3 van vv Beilen te winnen.
Deze overwinningen op vv Beilen laten nog eens zien wat voor een gevaarlijke outsider de Blauwe Reuzen zijn.
De Emmeloorders zijn gewaarschuwd en zullen scherp en supergemotiveerd moeten zijn.

De voetbalvereniging vv Oldeholtpade werd op 21 december 1962 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft ongeveer 200 leden.
De Olpaers spelen hun thuiswedstrijden op het sportpark Olpae.
Het eerste elftal van Oldeholtpade stond lange tijd bovenaan in de 5e klasse waar het vorige week de kampioenswedstrijd verloor.
De Blauwe Reuzen gaan nu in de nacompetitie alsnog proberen om naar de 4e klasse te promoveren.
Enkele spelers van het beloftenteam hebben al ervaring in het eerste opgedaan.

Het Friese dorp Oldeholtpade ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten noordoosten van Wolvega en heeft ongeveer 1000 inwoners.
De namen Aldeholtpathe en Holenpathe hebben iets te maken met een pad door het bos.

De wedstrijd sc Emmeloord - vv Oldeholtpade begint zaterdagmiddag 27 Mei om 14:30 uur op De Ervenbos te Emmeloord.
Volgende week zaterdagmiddag 3 Juni is de return in Oldeholtpade.
Wij wensen de Blauwe Desperado's veel succes toe!
Zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Verslaggever: Klaas Huisman.