De voorbeschouwing sc Emmeloord ( 19-1 ) - sc Rouveen ( 19-1 )



Aanstaande woensdagavond is de apotheose en de ontknoping in de eerste klasse noord als de beloften van sc Emmeloord en sc Rouveen in een zinderende kampioenswedstrijd tegenover elkaar staan.
Wij doen een indringende en emotionele oproep aan het Blauwe Legioen om de Blauwe Hanekammen, sjaaltjes en spandoeken weer van zolder te halen en roepen alle teams van sc Emmeloord op om onze Desperado's te ondersteunen en hier doorheen te slepen.

In deze voorbeschouwing nemen wij beide teams en hun sterspelers onder de loep en kijken we terug op een zeer bewogen, emotioneel en leerzaam seizoen.
We staan in deze voorbeschouwing ook even stil bij een speler die dit seizoen door een diep dal is gegaan en inmiddels op de achtergrond hard aan zijn comeback werkt.
Een ontroerend verhaal over een zwarte schaduw die dit seizoen over het team heeft gehangen, maar ook iedereen sterker en volwassen heeft gemaakt.
Een ingrijpend verhaal over een hecht vriendenteam die ondanks alle tegenslagen elkaar door dik en dun zijn blijven steunen.

Beide teams kenden hun ups en downs en hebben deze finale op basis van teamspirit, individuele kwaliteiten, wilskracht, technisch vernuft en doorzettings en scoringsvermogen dikverdiend.
De Blue Desperado's and The Green White Army eindigden beiden met 53 punten uit 22 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats.
Onze blauwe trots wist 17 wedstrijden te winnen, speelde twee keer gelijk en verloren drie wedstrijden met een doelsaldo van 100 voor en slechts 27 tegen.
De Groenen uit Rouveen wonnen 16 wedstrijden, speelden vijf keer gelijk en verloren slechts 1 wedstrijd met een doelsaldo van 99 voor en 36 tegen.

Het eerste duel in Rouveen eindigde in een 1 - 1 gelijkspel waar de polderboys lange tijd door een doelpunt van Luuk Halsema op een 0 - 1 voorsprong stonden. Vlak voor tijd wisten de Rouveners alsnog via een scrimmagegoal uit een verre ingooi op 1 - 1 te komen.
Het duel in Emmeloord eindigde destijds in een gigantische anticlimax voor sc Emmeloord en ging zeer teleurstellend met 0 - 2 verloren.
Beide Rouvener doelpunten werden gemaakt door de absolute  sterspeler en topscorer Jean Paul Hooikammer waar we straks nog even op terugkomen.
Het was ook de enige wedstrijd afgelopen seizoen waar sc Emmeloord niet wist te scoren.
Deze nederlaag was de inleiding van een mindere periode met drie nederlagen op rij, maar hierna volgde het herstel en kwam de teamspirit en het zelfvertrouwen weer bovendrijven bij de polderboys.
In Duitsland wonnen de beloften het felbeerde Bayernbokaal waarna alle wedstrijden weer eenvoudig werden gewonnen.

Trainer Frank vd Werf en Teamleider Jacob Loosman hebben altijd het volste vertrouwen in deze jongens gehouden en zijn supertrots om met deze groep te mogen werken.
Het team heeft een gigantische ontwikkeling doorgemaakt waarbij diverse spelers inmiddels aan het eerste en tweede elftal hebben mogen ruiken.
Het is elke zaterdag genieten om dit team in actie te zien en progressie en vooruitgang in de spelopvatting te zien maken.
De speelse, frivole en onbevangen manier van voetballen is altijd hartverwarmend te zien, maar er zit ook altijd een tactisch idee achter het spelconcept.

Onze tegenstander sc Rouveen heeft een sterk uitgebalanceert en evenwichtig team die de linies goed kort op elkaar en gesloten kan houden.
Trainer Arjen Schra heeft er een hecht en supersterk collectief van gemaakt waarbij de voorhoedespelers voor een constante dreiging zorgen.
In de snelle omschakeling schuilt het gevaar waarbij vooral de spelbepalers Dylan Bisschop, Diamen Schra, Matthias Mijnheer en Elrik Schra voor de aanvoer richting de frontlinie met Karim El Mokdad en topscorer Jean Paul Hooikammer moeten zorgen.
Met name het grote talent Jean Paul Hooikammer is de meest gevaarlijke speler en een goaltjesgetter pur sang bij sc Rouveen.
Deze speler weigerde aan te sluiten bij het eerste elftal omdat hij dit seizoen met zijn vrienden kampioen wil worden.
Op doel is Daan Kattenberg een zeer betrouwbare sluitpost en zorgen de verdedigers Marcel Tiemes, Hylke Tietsma en David Bouwmeester voor het slot op de deur.

Naast de Dugout staat Annys Radwan met een brok in zijn keel en met de tranen in zijn ogen zijn teamgenoten aan te moedigen.
Aan het begin van dit seizoen scoorde het blauwe diamant Annys ( Ananas ) Radwan aan de lopende band.
Deze talentvolle en grillige aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Flevo Boys, maar deed ook ervaring op bij de profclubs sc Heerenveen en PEC Zwolle.
Toen Annys samen met Joost van Tilburg naar het blauwe bastion kwam was er vanaf het eerste moment een enorme klik met alle overige spelers van sc Emmeloord.
Het was een genot om Annys Radwan in actie te zien want er gebeurde altijd wel iets als hij in stelling werd gebracht.

Na acht doelpunten in vijf wedstrijden moest Annys begin oktober met een ernstige ziekte plotseling afhaken en dit had een gigantische impact op het team.
Na een heftige operatie volgde stap voor stap het herstel, maar Ananas is nog steeds niet helemaal de oude.
Op de achtergrond werkt Annys Radwan aan zijn comeback en inmiddels traint deze goaltjesgetter weer twee keer per week mee.
In Duitsland maakte hij tijdens het paastoernooi weer zijn eerste speelminuten, maar helaas bleek deze comeback iets te snel.
Tijdens het hele seizoen is Annys Radwan de steun en toeverlaat en de stille kracht achter dit team geweest en dit nemen onze jongens woensdag mee in de finale.

De sportclub Rouveen werd op 30 augustus 1971 in de clubkleuren Groen Wit opgericht en gaan als The Green White Army door het leven.
De club heeft ongeveer 450 leden en speelt zijn thuiswedstrijden aan de korte kerkweg te Rouveen waar het vier velden inclusief een anderhalve kunstgrasveld tot zijn beschikking heeft.
Sinds 1996 tot op heden schommelen de Groen Witten tussen de tweede en derde klasse.
In 2010 werd sc Rouveen kampioen van de derde klasse en in 2012 promoveerden de Rouveners zelfs voor het eerst naar de eerste klasse.
In 2013 en 2016 volgden er twee degradaties waardoor het eerste elftal van sc Rouveen tegenwoordig in de derde klasse uitkomt.

Het dorp Rouveen ligt in de gemeente Staphorst en heeft 3000 inwoners.
De inwoners van Rouveen hebben een sterk ontwikkelt Dorpsgevoel en hebben zelfs een eigen Rouvener volkslied.
Verder staat het dorp bekend om zijn Munnikenslagloop, de Klompenrace, het Melkbusmonument, de Autorodeo en het romantische nachtvrij luik waar de meeste Rouveners hun eerste liefdeservaringen opdoen.

Woensdagavond is de apotheose en de ontknoping in de eerste klasse.
Ik hoop dat het een onvergetelijke happening gaat worden en dat het volledige blauwe legioen uitgedost met hanekammen ons gaat ondersteunen.
Eens stonden deze jongens met hun Vakkie B1 spandoeken het eerste elftal aan te moedigen en nu is het tijd om massaal met de hele vereniging iets voor Vakkie B1 terug te doen!

Speel met jullie hart en ziel en gooi alle remmen los jongens!
Geniet van de sfeer en ga voor het ultieme doel Gio, Roy, Wouter, Joost, Luuk, Jordy, Rick, Lucas, Marc, Wessel, Maric, Robin, Justin, Mike, Jason, Koen, Ian.....en natuurlijk naast de dugout......Annys Radwan!
The Blue Desperado's forever!!!!

Verslaggever: Klaas Huisman.