Verslag sc Emmeloord - Velocitas 1897

sc Emmeloord  -  Velocitas 1897   3  -  1   (  3  -  0  )

Op een gezellig en sfeervol sportpark Ervenbos heeft sc Emmeloord zijn laatste competitiewedstrijd met 3 - 1 gewonnen van het Groningse Velocitas 1897.
Na afloop van deze wedstrijd nam de club en de gehele selectie afscheid van hoofdtrainer Dick Schuurman die volgend seizoen bij de Harkemase Boys aan de slag gaat.
Vorige week werd GAVC uit Grou al kampioen in de tweede klasse en vandaag vielen ook alle andere beslissingen.
Ondanks dat het Groningse Velocitas volgend seizoen op de zaterdag verder gaat moesten zij vandaag winnen om de PD wedstrijden te kunnen ontlopen, maar de groen witte zebra's hadden weinig in te brengen tegen het oppermachtige sc Emmeloord.

De Emmeloorders lieten er geen gras over groeien en begonnen lekker fel, fanatiek en voortvarend aan deze wedstrijd.
Het werd al snel duidelijk dat sc Emmeloord dit seizoen in stijl en met opgeheven hoofd wilde afsluiten.
Nadat in de 3e minuut een doelpunt van Harm van Wieren wegens buitenspel werd afgekeurd namen de polderboys in de 4e minuut de leiding.
Hier ging een verdedigingsfoutje van Velocitas aan vooraf waar clubtopscorer Hans Langedijk goed tussen zat en met een strakke schuiver de 1 - 0 wist aan te tekenen.
Met zijn 10e competitiedoelpunt werd Hans Langedijk hiermee de topscorer van dit seizoen.
Er waren mooie afstandsschoten en pogingen van Mart Matthijssen, Gokhan Pala en Guido Vissers te zien.
De doelman van Velocitas moest volop aan de bak en kreeg een verraderlijk schot van Guido Vissers niet goed onder controle waarna de rebound van Koen Boneschansker op het nippertje onschadelijk werd gemaakt.

De Groningers hadden niet gerekend op deze overrompelende beginoffensief van het vrijuit volop de aanval spelende sc Emmeloord.
In de 8e minuut belandde een voorzet van Wiebe Koopmans op de stropdas bij De Blonde Torpedo Rik Beekman die wel raad wist met dit buitenkansje.
Met een geplaatst schot in de hoek scoorde Rik Beekman in de 8e minuut de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Tot aan de 30e minuut was het een eenrichtingsverkeer richting het Groningse doel en waren er mooie kansen voor sc Emmeloord te zien.
Twee pogingen van de sterk spelende Wiebe Koopmans zeilden rakelings voorlangs het doel en een kopbal van Harm van Wieren ging ook rakelings naast.
De doelman van Velocitas bracht redding op inzetten van Rik Beekman, Wiebe Koopmans en Gokhan Pala.
Gaandeweg ging de blauwe storm liggen en kropen de Groningers langzaam uit hun schulp.

In de 30e minuut liet Velocitas zich voor het eerst dreigend voorin zien en kregen de groen witten drie corners op rij te nemen.
Nadat schoten van Velocitasspelers Virgil Muller en Luciano Felida met de nodige moeite werden geblokt moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om pogingen van Mustafe Ahmed en Virgil Muller onschadelijk te maken.
Bij de corners van Velocitas moest Emmeloord doelman Ruben Doorn twee keer handelend optreden, maar echt gevaarlijk werden de Groningers niet.
Nadat een kopbal van Luciano Felida naast het doel verdween kwamen de polderboys weer opzetten.

Vlak voor rust kreeg sc Emmeloord een paar goede scoringskansen, maar het vizier stond niet op scherp.
Nadat Guido Vissers, Hans Langedijk en Harm van Wieren de Groningse doelman op hun weg vonden had Hans Langedijk iets moois in zijn gedachten.
Op aangeven van Rik Beekman probeerde Hans Langedijk met een volley toe te slaan, maar de Groningse doelman bracht redding.
In de 44e minuut zorgde Hans Langedijk voor de assist op Rik Beekman die geen moment twijfelde en met een torpedoinslag doel trof voor de 3 - 0 ruststand voor sc Emmeloord.

Assistenttrainer Arnold Roossien moest op zijn vakantieadres op de hoogte worden gehouden, maar kon nu in alle rust een biertje nemen.
In de beginfase van de tweede helft probeerde Velocitas enkele plaagstootjes en speldenprikjes uit te delen, maar echte grote kansen zouden de Groningers niet krijgen.
Er kroop wat gemakzucht en nonchalance in het team van sc Emmeloord waarop trainer Dick Schuurman zich weer liet horen.
In de 58e minuut kwamen Mark Staal en Bastian Tabak voor Gokhan Pala en Hans Langedijk in de ploeg.
Gaandeweg kregen de polderboys weer wat kansen om de score op te voeren, maar de echte scherpte en overtuiging was er niet meer.
Mooie afstandsschoten van Bastian Tabak, Mart Matthijssen en Wiebe Koopmans werd fraai gepareerd door Velocitas doelman Dani Turdo.
Halverwege de tweede helft kreeg sc Emmeloord een paar corners te nemen, maar verder dan gevaarlijke kopballen van Harm van Wieren en Koen Boneschansker kwamen de polderboys niet.

Tot tweemaal aan toe glipte Bastian Tabak op volle snelheid door de Groningse verdediging, maar beide inzetten zeilden rakelings voorlangs.
In kansrijke positie werd Rik Beekman vrij voor het doel gezet, maar ook deze keer greep de doelman van Velocitas goed in.
Een ziedend afstandsschot van uitblinker Remco Jonkman zeilde rakelings naast.

Plotseling uit het niets scoorde Velocitas in de 78e minuut nog tegen.
Een verdwaalde zondagsschot van Luciano Felida zeilde in de verre hoek buiten bereik van Ruben Doorn binnen voor de 3 - 1 aansluitingstreffer.
In de slotfase kwam de assistenttrainer van Velocitas de 53 jarige Bram Verspille nog even in de ploeg want de Groningers hadden geen wisselspelers meer over.
De polderboys geloofden het verder wel en lieten het slotoffensief aan Velocitas over.
In de 89e minuut ranselde doelman Ruben Doorn met flair een vrije trap van Yoshi Supriata uit zijn doel.

Het slotakkoord was nog voor sc Emmeloord waarbij Rik Beekman, Sebastian Slowikowski en Bastian Tabak nog dichtbij een treffer kwamen.
Uit een voorzet van Rik Beekman werd Sebastian Slowikowski vrij voor het doel gezet, maar doelman Dani Turdo bracht opnieuw redding.
Bij het laatste fluitsignaal werd verdediger Remco Jonkman nog als man of the match omgeroepen en kregen de spelers een staande ovatie van het publiek.
Hierna nam de club in stijl afscheid van Trainer Dick Schuurman en volgde er nog een afsluitingsfeestje met een gezellige BBQ op De Ervenbos.

Door deze 3 - 1 overwinning op Velocitas zijn de polderboys op een verdienstelijke 8e plek geeindigt in de tweede klasse K.
De Emmeloorders behaalden 34 punten uit 24 wedstrijden waarbij er tien wedstrijden werden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen tien wedstrijden verloren met een doelsaldo van 51 voor en 40 tegen.
De topscorers zijn Hans Langedijk met tien doelpunten, Bastian Tabak met acht doelpunten en Mart Matthijssen & Rik Beekman eindigen beiden op zeven doelpunten.
Hoogtepunt dit seizoen was die adembenemende omhaal van Tovenaar Wiebe Koopmans tegen vv Ruinerwold.

In Juni zijn de Emmeloorders nog te zien op het Tiendorpentoernooi te Tollebeek en op toernooien in Marknesse en Steenwijk waarna de polderboys tijdens een teamuitje op Texel het seizoen gaan afsluiten.

Door deze 3 - 1 nederlaag is Velocitas veroordeelt tot de PD wedstrijden die eigenlijk totaal geen nut hebben omdat Velocitas volgend seizoen in de vierde klasse op zaterdag verder gaat.
Onderin zijn de Groninger Boys na de 2 - 3 nederlaag tegen vv Roden gedegradeert naar de derde klasse en gaat ook vv Lemmer PD wedstrijden spelen.
Bovenin gaan vv Roden, DTD Jelsum & sv Olyphia nacompetitie wedstrijden spelen.
Het was mij een plezier en genoegen om verslag van sc Emmeloord uit te brengen en volgend seizoen gaan we hier vrolijk en gedreven mee verder.
Ik wens iedereen een fijne zomerstop toe en tot ziens in het nieuwe seizoen.

Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mart Matthijssen, Gokhan Pala ( 58e Mark Staal ), Guido Vissers ( 70e Sebastian Slowikowski ), Wiebe Koopmans, Rik Beekman & Hans Langedijk ( 58e Bastian Tabak ).
Wissels: Niels Boomsma, Mark Staal, Bastian Tabak & Sebastian Slowikowski .
Geblesseerd/afw: Tim Schaafsma, Denny vd Zee, Brahim Boundati, Rik Schilder, Marcel Westerhof & Laurens Rasing ( 2e elftal ).
Gele kaart: Remco Jonkman
Trainers: Dick Schuurman & Jan Arjen Kooi
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.