Het verslag FC Wolvega ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )

FC Wolvega ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )   2  -  3   (  2  -  2  )

In een zenuwslopende superspannende en bloedstollende heksenketel hebben de beloften van sc Emmeloord goede zaken gedaan door in een boeiende wedstrijd met 2 - 3 van FC Wolvega te winnen.
Aanstaande woensdagavond 17 Mei is om 19:30 uur de kampioenswedstrijd thuis tegen sc Rouveen.
De paarse wolven zijn door deze nederlaag tot de nacompetitie veroordeelt.

In een sfeervol ambiance werd er voor ongeveer 400 toeschouwers en onder toeziend oog van de selectie van sc Rouveen afgetrapt op sportpark De Molenwiek te Wolvega.
Enkele tientallen blauwe supporters waren volledig uitgedost naar Wolvega afgereist om het beloftenteam aan te moedigen.
Een supporter van FC Wolvega ontstak een paarse fakkel toen beide teams het veld betraden waarna deze beladen wedstrijd kon beginnen.

Bij sc Emmeloord stond Gio Huijsmans op doel en bestond het centrale verdedigingsduo uit Joost van Tilburg en Wouter vd Velden.
Op de backs moesten Luuk Halsema en Roy Pettinga de opbouw richting het middenveld met Lucas Loosman, Wessel Scheepers en Jordy Benjamins verzorgen.
In de frontlinie zorgden Marc Loosman, Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil voor het dynamiet en het nodige vuurwerk.
Op de bank zaten Robin Elsinga, Justin vd Poel, Jason de Lijster, Mike Schuller en Koen Kroes.
De verdediger Ian Koopmans was niet van de partij en de nog altijd herstellende Annys Radwan komt volgend seizoen weer in actie.

Trainer Frank vd Werf had zijn manschappen de opdracht gegeven om met veel pressie volop de aanval te spelen en zo begonnen de polderboys lekker brutaal, fel en aanvallend aan deze wedstrijd.
Het brutale beginoffensief leverde sc Emmeloord meteen een paar goede kansen op.
Een snelle eentwee tussen Maric Naaktgeboren en Wessel Scheepers werd ternauwernood onderschept en onschadelijk gemaakt.
Even later probeerde Wessel Scheepers met een indraaiende vrije trap Maric Naaktgeboren te vinden, maar de Friese doelman greep goed in.
In de 5e minuut glipte Maric Naaktgeboren op volle snelheid door de Friese verdediging waar hij de doelman van FC Wolvega op zijn weg vond.
In de rebound leek Rick Voskuil te gaan scoren, maar diens inzet werd ternauwernood door een Friese verdediger van de doellijn gehaald.
Een afvallende bal werd door Lucas Loosman op zijn pantoffel genomen, maar het venijnige schot zeilde over.
Hiermee was de toon voor een levendige boeiende en spijkerharde wedstrijd gezet.
Er zouden maar liefst vijf gele kaarten in deze grimmige wedstrijd vallen want beide teams vochten voor elke millimeter.

Tot aan de 20e minuut hadden de Emmeloorders alles onder controle en speelden de polderboys lekker fris onbevangen volop de aanval.
De thuisploeg probeerde op alle manieren met veel strijd, passie en inzet onder de druk uit te komen.
Met name over de linkerflank veroorzaakten de grillige spelers Kihami Da Costa, Yannick Kemerink en Mike Schottmans voor de nodige dreiging.
In de 17e minuut lanceerde Mike Schottmans met een strakke voorzet Yannick Kemerink, maar diens kopbal miste alle richting.
Kort hierop profiteerde Yannick Kemerink van een slordige verdedigingsfoutje in de Emmeloordse verdediging waar doelman Gio Huijsmans redding bracht.

Er brak nu een moeilijke fase aan waarbij de verdediging zwaar op de proef werd gesteld.
In de 22e minuut kwam FC Wolvega via een klutsgoal van Mounir Taj op een 1 - 0 voorsprong.
De verdediging van sc Emmeloord kon een voorzet van Yannick Kemerink niet goed wegwerken waarna deze afvallende bal in een kluwen van spelers bij Mounir Taj terecht kwam die meteen uithaalde.
Via de vingertoppen van doelman Gio Huijsmans verdween het schot in het doel voor de 1 - 0 voorsprong voor FC Wolvega.

Dit was een bittere pil en een grote teleurstelling voor sc Emmeloord, maar de blauwen pakten het goed op, toonden veerkracht en gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker.
Met name Joost van Tilburg, Luuk Halsema, Jordy Benjamins en Lucas Loosman gingen nu voorop in de strijd.
Op de tribune hield de diehard supporter Opa Halsema de stemming er goed in want de gehele wedstrijd geloofde Opa Halsema in een goede afloop en bleef hij het team hartstochtelijk aanmoedigen.

Bij een doorbraak van Rick Voskuil moest de Friese doelman alle zeilen bijzetten waarna de rebound van Marc Loosman op het dak van het doel belandde.
Een prachtig afstandsschot van Wessel Scheepers zeilde rakelings naast.
Doordat sc Emmeloord zeer aanvallend naar voren speelde ontstonden er in de snelle counter de nodige ruimtes voor FC Wolvega.

In de 30e minuut hield iedereen zijn adem in toen de kleinste man van het veld Mounir Taj het weer op zijn heupen kreeg en door de verdediging heen glipte.
Met een pittige overtreding haalde Wouter vd Velden de angel uit deze aanval wat hem een gele kaart zou opleveren.
De daaropvolgende vrije trap van Youri van Dalen leverde niets op.
In deze fase leek FC Wolvega over de linkerflank door te drukken en de regie over te nemen.
Met name bij de voorzetten en de corners van FC Wolvega waren er hachelijke en rommelige momenten voor het doel te zien.
Onder aanvoering van uitblinker Joost van Tilburg, de buffel Lucas Loosman en de hardwerkende stylist Jordy Benjamins herpakte sc Emmeloord zich weer.

In de 35e minuut lieten de Emmeloorders zich weer voorin zien toen Rick Voskuil en Maric Naaktgeboren elkaar gemakkelijk wisten te vinden, maar FC Wolvega doelman Erwin Bijl bracht redding.
Bij een vrije trap van Lucas Loosman was er even lichte paniek in de paarse verdediging toen Hilco Krikke bijna zijn eigen doelman passeerde waarna sc Emmeloord een corner kreeg te nemen.
Deze indraaiende corner van Maric Naaktgeboren werd bij de eerste paal door Marc Loosman binnengetikt voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Het blauwe kamp explodeerde van vreugde bij deze 1 - 1 gelijkmaker, maar een paar minuten later kwamen de paarse wolven opnieuw op voorsprong.
Een corner van Kihami Da Costa werd door iedereen verkeerd beoordeelt en kwam wederom bij de kleinste man van het veld terecht.
Het was vooral typerend om te zien hoe de doelman van sc Emmeloord volledig uit balans aan de grond stond genageld waardoor Mounir Taj in de 38e minuut van dichtbij de 2 - 1 kon binnentikken.
Trainer Frank vd Werf keek met gefronste wenkbrouwen bedrukt en roerloos voor zich uit bij deze onnodige tegentreffer.

De blauwe supporters konden hun zenuwen niet meer in toom houden en gingen nu massaal achter het getergde team staan.
Direct vanaf de aftrap toonde het team veerkracht en een supersterke mentaliteit door weer op zoek te gaan naar de gelijkmaker.
In de 42e minuut bracht Speedy Gonzales Maric Naaktgeboren iedereen in vervoering door met een weergaloze soloactie iedereen te foppen en op het verkeerde been te zetten.
Met onnavolgbare passeerbewegingen vond Maric Naaktgeboren een gaatje in de paarse defensie en was de afronding in de korte hoek om je blauwe vingers bij af te likken.
Met een granaatinslag in de korte hoek scoorde Maric Naaktgeboren de bevrijdende 2 - 2 gelijkmaker.
Kort hierop veerde iedereen overeind toen Wessel Scheepers oog in oog met de Friese doelman een scoringskans kreeg, maar FC Wolvega doelman Erwin Bijl bracht redding.
Met een 2 - 2 stand gingen we rusten in het kolkende en sfeervolle paarse wolvennest.

Terwijl de kantine vol stroomde moesten de blauwe supporters aan de zuurstof om bij te komen van deze zinderende eerste helft.
In de kleedkamer kwamen de emoties bovendrijven en liet trainer Frank vd Werf er geen gras over groeien.
Bij de tegendoelpunten stond Frank vd Werf bedrukt en roerloos voor zich uit kijken en zag je de pijn en teleurstelling in zijn ogen.
Hij bracht nu aanvaller Robin Elsinga voor verdediger Roy Pettinga in de ploeg en deed wat omzettingen om de linkerflank terug te veroveren.

Beide teams hadden enkele tactische omzettingen gedaan waarbij FC Wolvega fel en fanatiek aan de tweede helft begon.
Nadat een vrije trap van Youri van Dalen met moeite werd weggewerkt volgde er een afzwaaier van Kihami Da Costa waarna de Emmeloorders het initiatief weer overnamen.
Het eerste speldenprikje kwam van Robin Elsinga waarna de Emmeloorders weer fris van de lever op de aanval gingen spelen.

Gaandeweg kantelde de wedstrijd in het voordeel van het hardwerkende en strijdvaardige sc Emmeloord.
In de 52e minuut ging het blauwe legioen uit zijn dak toen Lucas Loosman op oorlogspad ging en via een Wolvega verdediger doel trof voor de 2 - 3 voorsprong voor sc Emmeloord.
Hier ging een mooie aanval aan vooraf waarbij Lucas Loosman met kappen en draaien de bal voor zijn goede been probeerde te krijgen.
In de baan van het schot stond een verdediger van FC Wolvega die pardoes de bal van richting veranderde voor de 2 - 3 raketinslag voor sc Emmeloord.
Er heerste nu een uitgelaten en uitbundige sfeer in het blauwe kamp.

De paarse wolven probeerden nog even aan te zetten en kregen in de 55e minuut via Hilco Krikke een kans om terug te komen, maar diens schot zeilde rakelings naast.
Tot tweemaal aan toe werd de grillige goaltjesgetter Mounir Taj in stelling gebracht, maar beide pogingen eindigden in het zijnet.
Langzaam aan ebte het geloof weg bij FC Wolvega en werd sc Emmeloord sterker en sterker.
Ondertussen liepen Luuk Halsema en Marc Loosman op hun tandvlees  en bracht trainer Frank vd Werf met Justin vd Poel en Jason de Lijster nieuwe frisse impulsen in het team.
Beide spelers kenden een prima invalbeurt en gingen voorop in de strijd waarbij Jason de Lijster zijn directe tegenstander bekwaam uitschakelde.

In de 70e minuut moest de Friese doelman Erwin Bijl gestrekt naar de hoek om een venijnig schot van Wessel Scheepers onschadelijk te maken.
Tot driemaal aan toe glipte de Blue Eagle Rick Voskuil op volle snelheid door de paarse verdediging, maar helaas liet de afwerking en eindpassing te wensen over.
Trainer Frank vd Werf had de vermoeide blik in de ogen van Wessel Scheepers gezien en bracht nog even Mike Schuller in de ploeg.
In een superspannende en bloedstollende slotfase golfde het spel in een hoog tempo op en neer en lag het middenveld helemaal open.
Nadat Justin vd Poel, Mike Schuller, Robin Elsinga en Rick Voskuil mooie kansen lieten liggen kwamen de paarse wolven weer opzetten.
Het werd in de laatste minuten nog even billenknijpen, maar in de tweede helft stond de verdediging met Joost van Tilburg en Wouter vd Velden als een solide blok.
Op het middenveld namen Lucas Loosman, Wessel Scheepers & Jordy Benjamins het team op sleeptouw.
Voorin brak kilometervreter Maric Naaktgeboren alle snelheidsrecords.

De scheidsrechter trok nog wat blessuretijd bij en ook Opa Halsema en clubicoon Henk Kroeze konden er nog geen genoeg van krijgen, maar het blauwe legioen snakte nu naar het einde.
Bij het laatste fluitsignaal ging iedereen uit zijn dak en heerste de opluchting in het blauwe kamp.
De spelers kregen een staande ovatie van de blauwe aanhang.
Door deze zwaarbevochten 2 - 3 overwinning wacht komende woensdagavond thuis tegen sc Rouveen de apotheose en grote kampioenswedstrijd.
Maandagavond volgt de voorbeschouwing!

De strafschoppenserie ging helaas met 3 - 4 verloren, maar hier maalde niemand meer om, want strafschoppen tellen woensdagavond niet meer.
Dan gaat het nog maar om 1 ding en dat is winnen en kampioen worden.
Het gehele team verdiend een groot compliment met deze teamprestatie van formaat.